Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASTRE bezoekt kinderkankerpatiënten in Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk - editie 2008 - toonde SASTRE zich van zijn beste kant door ook naast het sportieve oog en oor te hebben voor de kinderkankerpatiënten die momenteel hun dagen doorbrengen in het Gentse UZ.
Begeleid door John Schellens en Patrick Termont van de Politiezone Gent genoot deze internationale wielrenner van zijn aanwezigheid in Gent èn van de schenking van 10.000 € aan het Kinderkankerfonds.
Meer info op www.kinderkankerfonds.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Ferri wint concours “jonge wolven 2008” vzw Trefpunt en AVS Oost-Vlaamse televisie

  Sarah Ferri werd maandagavond tot winnaar gekroond van de 4de editie van het concours der jonge Wolven van Trefpunt en AVS. Het werd dus net als het eerste jaar nog eens een échte zangeres met singersongallures  die met de eerste prijs ging lopen. Ze was er dan ook  perfect in geslaagd om het publiek in de Spiegeltent muisstil te krijgen én werd door de jury als de beste stem van het concours beoordeeld. Dit jaar werd net als vorig jaar de wedstrijd verbreed en kregen ook groepen en artiesten een kans die niet onmiddellijk in het singer-songwritersschuifje zaten. Uit een kleine 100 inzendingen werden 18 groepen weerhouden om aan het concours deel te nemen. De kwaliteit van de deelnemende bands en zangers/zangeressen lag dit jaar heel hoog en het was dan ook niet makkelijk om een ranking te maken, laat staan alles met elkaar te vergelijken. Sarah Ferri deed het helemaal alleen met haar stem en een gitaar/ een piano. Bij enkele songs kreeg ze hulp van twee backingzangeressen waaronder haar bijna 12 jarig zusje Sofia Ferri, die al even begenadigd kan zingen én in Gent bekend is door haar meespelen in de film “ Aanrijding in Moscou” Sarah Ferri mag in 2009 de Gentse Feesten op Sint-Jacobs openen en krijgt ook op AVS wat tijd in het muziekprogramma “De Muziekfabriek” dat vanaf eind september op woensdagavond terug opstart…

De podiumprijs is een tweede prijs die uitgereikt werd en een artiest of groep beloont die of al een tijdje bezig is of op een bijzondere manier podiumprésence heeft. Het Gentse hiphop-collectief Rauw & Onbesproken ging dit jaar met de podiumprijs aan de haal. Waar Ferri erin slaagde om de Spiegeltent stil te krijgen, slaagden zij er als enigen in om alles in vuur en vlam te zetten én zelfs een feestje te bouwen. Al is hip-hop dan misschien een genre dat binnen het concours een buitenbeetje vormde, toch kregen ze van de jury appreciatie omdat zij de enigen waren die in het Nederlands ( zelfs in het Gents) teksten vertolkten en omdat hun enthousiasme iedereen een fijn feestgevoel gaf!  Gisteren werd bekend gemaakt dat ook zij volgend jaar op het groot podium van Sint-Jacobs zullen staan. Daarnaast mogen ze ook samen met de nog niet bekende winnaar van de publieksprijs (is een sms-wedstrijd die loopt tot en met woensdag!) spelen op een van de  Jonge Wolvenavonden in mei 2009 in Café Trefpunt in Gent.

Naast heel wat sterke vertolkingen en verrassende muzikale hoogstandjes krijgt de groep Look & Trees nog een speciale vermelding van de jury! Alle deelnemers van het concours kunnen alvast allemaal op hun cv schrijven dat ze Jonge Wolvenfinalist 2008 waren. De minuten zendtijd die ze via de Oost-Vlaamse televisie kregen, kunnen ook tellen als promotie. Alle afleveringen van Jonge Wolven kan je overigens ook terugvinden é herbekijken op www.avs.be  De inschrijvingen voor 2009 mogen beginnen. Geef een demo met enkele zelf geschreven songs en bio af op het secretariaat van Trefpunt (of doe het online via www.trefpuntvzw.be)  en wie weet, mag jij ook in 2009 op het fijnste podium van de Gentse Feesten je ding doen!

 

 

Jonge Wolven 2008

Winnaar : Sarah Ferri www.myspace.com/sarahferri

Podiumprijs : Rauw en Onbesproken www.9000sessies.be

Publieksprijs : nog te bepalen

 

Eervolle vermelding van de jury was er voor Look & Trees

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bender Banjax is winnaar ‘Jong Jazztalent Gent 2008’
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als nevenpodium organiseerde het Gent Jazz Festival, in opdracht van Duvel-Moortgat en i.s.m. de JazzLab Series, de 8e editie van Jong Jazztalent Gent. Deze  muziekwedstrijd leverde een unanieme winnaar op: Bender Banjax. En het nieuwe initiatief ‘Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival’ met zijn gratis avondconcerten op het E. Braunplein ontpopte zich met gemiddeld 400 bezoekers tot een groot succes.

 

Jong Jazztalent Gent 2008

 

Tijdens de Gentse Feesten trad elke namiddag één groep op in het Duvel-Droomschip, op het Gouden Leeuwplein, in het hart van de Gentse feesten, waardoor ze alvast een veel breder publiek bereikten dan normaal mogelijk is. Een professionele jury koos uit de 8 geselecteerde groepen dus unaniem voor het akoestische jazzkwartet Bender Banjax, met als line up Erik Bogaerts (sax), Christian Mendoza (piano), Axel Gilain (bas) en Stijn Cools (drums). Foto in bijlage. Als laureaat spelen ze sowieso een JazzLab Serie in het najaar van 2008, een concert op Dinant Jazz Nights, een concert op Jazz Maastricht, een concert op Gent Jazz Festival 2009 en het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2009.

 

De jury, met als professionele jazzkenners, Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer), Frederik Goossens (Klara), Bruno Bollaert (Gent Blogt) en voorzitter Simon Korteweg, motiveerde haar beslissing als volgt: “Hoewel deze vier musici nog niet zo lang in hun huidige bezetting bijeen zijn, vormen ze toch al een team dat intensief en soepel samenwerkt. Een groot deel van het muzikale materiaal voor het kwartet is afkomstig van leider Erik Bogaerts, die daarbij zwaardere uitdagingen niet uit de weg gaat. Zelf weet hij op deze gevarieerde thema’s indringende soli op tenorsax te baseren, terwijl pianist Christian Mendoza een verrassende hoeveelheid vindingrijkheid ten toon spreidt. Het is opmerkelijk hoe drummer Stijn Cools er voortdurend in slaagt de twee solisten alert tegenspel te bieden en tegelijk te zorgen voor een flexibele ritmische ondergrond, zonder zich ook maar enigszins te forceren. De krachtige toonvorming en doordachte notenkeus van bassist Axel Gilain vormen bij dit alles een grote steun. Wij achten dit kwartet zeker in staat een nog boeiender, hoger niveau van geïntegreerd samenspel te bereiken, waarin de vier instrumenten gelijkwaardig participeren.”

 

Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival

 

Een samenwerking tussen de 2 Gentse openlucht-jazzfestivals kon niet langer uitblijven. Ter gelegenheid van 15de editie van Jazz In ’t Park en de 7de editie van Gent Jazz Festival vond dit jaar dan ook een nieuwe reeks gratis concerten plaats op het Emile Braunplein, in het hart van de Gentse Feesten, met de steun van Brouwerij Duvel Moortgat en de Stad Gent. De organisatoren van dit nieuwe initiatief, Jan Schiettekatte en Bertrand Flamang sloegen de handen dus in elkaar en programmeerden 5 Belgische groepen van internationale klasse waarmee het publiek gratis kon kennis maken. Dit initiatief maakt een naadloze overgang tussen Gent Jazz Festival (10-20 juli), de Gentse Feesten, en Jazz in ’t Park (22-31 augustus).

 

De initiatiefnemers kunnen alvast terugblikken op een geslaagde eerste editie van ‘Duvel presents: Jazz In ’t Park meets Gent Jazz Festival’. Op 22 juli beet Octurn, een jazzensemble met Brussel als thuisbasis, onder heel wat belangstelling de spits af met zijn project ‘7 Eyes’. De volgende dag stond het Gentse project van Mathias Van de Wiele, Chopstick presents Prak op het programma. Met 4 muzikanten w.o. bassist Manolo Cabras, gaven ze een demonstratie van hun improvisatietalent. Het Chris Joris Quartet lokte op 23 juli ook heel wat nieuwsgierigen en jazzliefhebbers naar het Emile Braunplein, met voor de gelegenheid gastpercussionist Baba Sissoko. Dit quartet versmelt als geen ander percussie met jazz –en wereldmuziek. Het was een zeer gevarieerd concert waarin Chris piano en percussie afwisselde. Op 26 juli gaf Dacosse nog een extra zomers tintje aan hun concert. Deze groep vermengt immers flamenco met jazz. Naast de Spaanse percussionist José Toral accentueerde ook danseres Sofia Yero de zuiderse kracht van hun muziek. Ook de laatste dag, 27 juli bleven de weergoden het initiatief goed gezind, met een mooie afsluiter van het Gentse ‘Grootcollectief CiCliC’. Drummer Giovanni Barcella stelde het publiek Nostalgia Del Futuro voor, een project waarin poezië en experimentele jazzmuziek zich vermengen. Pianist Frederik Croene beantwoordde de capriolen van zijn medemuzikanten hier met knap werk op de piano.

 

De organisatoren kijken dus tevreden terug naar enkele zeer geslaagde optredens. Dankzij het gevarieerde aanbod waren er ook heel wat geïnteresseerde passanten die bleven hangen. Een ideaal voorsmaakje dus voor de feestelijke 15e editie van Jazz In ’t Park (Zuidpark Gent, 22.08-31.08), maar eerst komt Jazz Middelheim (Park den Brandt, Antwerpen, 14.08-17.08.08) er nog aan. 

 

Info: www.gent.be/jazzintpark en www.jazzmiddelheim.be

Reageer (0)

30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen waterski worden volgend jaar in België georganiseerdIn 2009 gaan de wereldkampioenschappen waterski opnieuw door in ons land. In 1995 greep de regenboogstrijd eveneens door in België en toen golden Antwerpen, Cheratte, Blankenberge en Viersel als de vier locaties.

 

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2009 staan er wedstrijden gepland in vier Vlaamse locaties, namelijk op zondag 19 juli in de haven van Gent, op 21 juli aan het Albertkanaal te Genk, op vrijdag 24 juli in Antwerpen en op zondag 26 juli in het Albertkanaal te Viersel.

Meer info komt later.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zomers lekker

 

Gran Feudo Rosado 2007

 

In Spanje is dit de meest verkochte roséwijn. De druivenstokken groeien op een kalkbodem en dat geeft deze rosé een markante finesse. De 2007 is een evenwichtige wijn, met een frisse geur van kersen en bosbessen. In de mond verrassend vlezig fruit, mooi omweven door een aangename structuur. Koel schenken op 8 °C. Past uitstekend bij lichtvoetige zomerse gerechten en uiteraard ook bij tapas en olijven. Te koop bij Spar voor 4,59 €.

 

Villa des Anges - Sauvignon de Touraine 2007

 

De liefhebbers van tongstrelende Sauvignon zullen het koele jaar 2007 goed kunnen waarderen. De wijn heeft een briljante witgele kleur. Onmiddellijk springen de dartele vruchtenaroma’s uit het glas en de aanzet in de mond is het perfecte verlengstuk van de portie fruit. Deze Sauvignon de Touraine 2007 heeft naast een elegante structuur ook een goed onderbouwde smaak met verfrissend zuur. Serveren op 10°C. De wijn heeft bovendien veel culinaire vrienden, zoals vis, schaal- en schelpdieren, koude voorgerechten en uiteraard een levend vers geitenkaasje van bij ons of de typische Crottin de Chavignol met een stukje vers stokbrood. Te koop bij Spar voor 5,49 €.

Foto  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe mee aan zoektocht naar collecties jaren '50 en '60 èn win !

Het Design museum Gent organiseert vanaf 11 juli 2008 een tentoonstelling waarin de collecties van de jaren 1950-1960 centraal staan.

arne jacobsen zetel.jpg
Gewoonlijk zijn de objecten uit deze twee decennia, wegens plaatsgebrek, opgeborgen in de reserves van het museum.
Design museum Gent is helemaal geen eiland, maar wil zo veel als mogelijk de buurt bij haar initiatieven betrekken. Niet alleen in het museum zal men de sfeer van de jaren 50 en 60 kunnen opsnuiven.
Verschillende handelaars in de buurt van het museum roepen op een of andere manier in hun etalage of aan hun façade de sfeer op van de jaren 1950-1960. Gaande van een radio of pick-up uit de fifties, over het servies van Royal Boch voor Expo 58 en een “Cuba”gevoel tot een retro-jurk. De handelszaken situeren zich in de Jan Breydelstraat, de Drabstraat, de Gras- en de Korenlei (allemaal op loopafstand van het museum, maximaal 175 meter).
 
Deelnemende handelaars:
 
Allegro Moderato, Korenlei 7
Brasserie “De Graslei”, Graslei 7
Brasserie Stadius, Drabstraat 36
Chocolatier De Graslei, Graslei 2
Chocolatier  Van Hoorebeke, Jan Breydelstraat 1
De Brooderie, Jan Breydelstraat  8
Galerie Pont en Plas, Hooiaard 6
Het Cooremetershuys, Graslei 12
Hotel de Flandre, Poel 1-2
Mariott Hotel, Korenlei 10
Mestdagh Kunstglasramen, Drabstraat 2
Phulkari, Jan Breydelstraat 40
Poesjkine, Jan Breydelstraat 12
Stoffen Janssens, Korenlei 5
The Fallen Angels, Jan Breydelstraat 29-31
Verleyen-Sinnaeve, Drabstraat 15
 
Wie deelneemt aan de zoektocht, maakt kans een van de verschillende mooie prijzen in de wacht te slepen.
1 overnachting met twee personen in het Mariott Hotel
1 ontbijtbon voor twee personen in het Hotel de Flandre
1 waardebon van 40 euro in Brasserie Stadius
1 Magnum fles wijn van het Huis Verleyen-Sinnaeve
een etentje voor twee personen in Allegro Moderato
een brise-vue in glasraam van Mestdagh Kunstglasramen
een waardebon van Stoffen Janssens
1 spaarpot expo 58 geschonken door Cooremetershuys
1 etentje voor twee personen in Brasserie De Graslei
1 juweel in vilt van Karin Wagner, geschonken door Galerie Pont & Plas
een bon voor twee ontbijten in de Brooderie
2 sjaals geschonken door Phulkari
een bon van 50 euro voor de Fallen Angels
2 x een halve kg pralines van Chocolatier Van Hoorebeke
2 x een halve kg pralines van Chocolatier De Graslei
een bon voor een fles champagne met hapjes in de Belga Queen
 
Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in het Design museum Gent en bij de deelnemende handelaars.
  
Voor alle verdere inlichtingen :

Bernadette De Loose
Museumdirectie en secretariaat  :
Drabstraat 12 - 9000 Gent
tel: 09 267 99 99      fax: 09 224 45 22
e-mail: bernadette.deloose@gent.be
http://designmuseumgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische tentoonstelling in 't Zuiden van Europa

Op dinsdag 15 juli om 19 uur in ’t Zuiden van Europa, Vrijdagmarkt 30, had de vernissage plaats van “De Olympische Spelen volgens Michelangelo”, een reeks tekeningen van GiPi van de Olympische disiciplines zoals Michelangelo die zou hebben getekend.

 fotocredit: Gipi (foto: www.allesovergent.be)GiPi
(echte naam Gillis Pierre) heeft lef om zich te spiegelen aan Michelangelo. Maar hij is dan ook een verbluffende technicus. Gentenaars kennen hem  van het kaartspel met karikaturen van bekende stadsgenoten dat hij maakte voor De Gentenaar, maar dat is inmiddels 25 jaar geleden. Momenteel werkt hij aan een nieuwe reeks van 150 karikaturen, waarvan de portretten van sportfiguren ook worden getoond in ’t Zuiden, hoewel dat globaal werk pas volgend jaar tijdens de Gentse Feesten wordt tentoongesteld in het stadhuis van Gent.

 

De tentoonstelling in ’t Zuiden van Europa loopt tijdens de Gentse Feesten van vrijdag 18 t/m zondag 27 juli dagelijks van 15 tot 1 uur en loopt na onze vakantieperiode verder tijdens de weekends vanaf vrijdag 15 t/m zondag 31 augustus.

Reageer (0)

26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (26) - Laurentplein brengt hommage aan Toni Fakkel Jr. (28/7)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naast de dagelijkse aperitiefconcerten en het avondspektakel (zie affiche), hebben de organisatoren van het Laurentplein eraan gehouden de Gentse Feesten af te sluiten met een "Muzikale Hommage aan Toni Fakkel Jr" ... en dit op maandag 28 juli 2008 vanaf 19.30 uur.

Vanaf dit tijdstip kunnen geïnteresseerden genieten van een apart menu:
- in pikant sausje badende scampi
- cote a l'os op de wijze van de chef, zomergroenten en met parmezaansnippers gegratineerde aardappelen
- zomerfrisse aardbeien met munt geparfumeerd en vergezeld van tiramisu

 

De muzikale sfeer wordt opgebouwd door Johan Stollz mèt een optreden van Will Ferdy èn vanaf 21.30 uur is er het grootse showgedeelte met optredens van:

Günther Neefs - Ivann Leenders - Willy Sommers - Kurt Burgelman (Biezebaaze) - Wim Leys - Danny Sinclair èn De Sublimo's (met Raf Van Brussel en Charles Van Domburg) ..... in een presentatie van Johan Dhaene

   

Foto      Ivann Leenders

Diner + Show: 59 € (glas champagne en drank bij diner inbegrepen)
Enkel show vanaf 21:00 uur: 15 €

Reservatie: www.uitbureau.be - 09/253.77.88 of  0477/624.355

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten .... ook op PLIETSPLETS

Julien Pauwels


Net als vorig jaar zal deze webstek ruime aandacht besteden aan de Gentse Feesten ... hoe kan het ook anders.

Op www.plietsplets.be krijgt u alle info aangeboden die ons werden overgemaakt (op welke manier dan ook) en het is dan ook geenszins onze bedoeling u "alle" info en het volledige aanbod van activiteiten aan te bieden. Daarvoor verwijzen we naar www.gentsefeesten.be

Niettemin mag iedereen die op de Gentsche Fieste iets onderneemt om de honderdduizenden bezoekers te animeren, alle info sturen naar plietsplets@telenet.be

Sinds 23/06 startte op www.plietsplets.be met de verkregen info het "Gentsche Fiestenrubriekje" ... met op zeer regelmatige tijdstippen oog en oor voor een andere activiteit. De bal ligt dus in het kamp van zij die iets doen en het met allen willen delen.

Nu online:
23/6: Carte Blanche wandelt en eet
24/6: Free The Soul weerklinkt op de Korenmarkt (22/7)
26/6: Van Daele Compagnie en de roze veugelmuite
1/7: De Tribuloasses van Eddy Naessens
9/7: Poppentheater Magie verovert kinderharten
      10/7: Radio 2 Oost-Vlaanderen weerom present
10/7: Vredeshuis opent deuren voor boeiend programma-aanbod
11/7: De Popkoning gaat Lollebollen
12/7: Tartuffe goes café-chantant
12/7: The Pink Ladies bevestigen travestie op de Gentse feesten
12/7: Martin De Jonghe weer in Tinnenpot
15/7: La Belle Epoque in Centrum Seleskest
15/7: De Wereld van Kina
16/7: Op de lach-en zangboot wordt iedereen een Vedett
16/7: Minoes (5+) en De tovenaar van Oz (5+)
16/7: Huis van Alijn danst erop los
16/7: 't Es Fieste bij Kloaver Viere
16/7: Danny Sinclair en Rolando staan centraal bij 3dekker
18/7: 3 Wijvekens in Backstage
18/7: I Lirici zingt op 27/7 uit volle borst
20/7: Sjoerd zegt Foert bij Theater Taptoe
20/7: Theater Platform met de grote middelen
20/7: Sioen concerteert op 22/7
20/7: Ganda Historica met Gent-Wetertoerist en Theater Trac
20/7: 't Spelleke van Drei Kluite heeft er zin in
20/7: Gentse Komedie vzw doet het al rijend en vrijend
20/7: S.M.a.A.K. met gevarieerd cultureel aanbod


Foto

Reageer (1)

20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Design museum Gent kocht vaas van Seuphor aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Design  museum Gent heeft een bijzonder werk  aangekocht van de Belgische  kunstenaar  Michel Seuphor, namelijk een vaas  van 1meter90  hoog . Seuphor (1901-1999)   ontwierp  de vaas in 1972 voor de RTT, het huidige  Belgacom.
De vaas staat sinds 11 juli te pronken in het  Museum.

Lieven Daenens, Directeur Design museum Gent : “ Het is onze  recentste aanwinst. Na twintig jaar geduldig wachten ben ik erg blij met  dit prachtige stuk.  Het moet zowat 25 jaar geleden zijn dat mijn oog  viel op dit meesterwerk van Michel Seuphor in het Gentse RTT-gebouw.
Het  meesterwerk past perfect binnen onze collectie van de jaren ‘60 want het is  een schitterend voorbeeld van een samenwerking tussen een kunstenaar en een  designbedrijf. Bovendien is het een mooie uiting van de abstracte kunst van  Michel Seuphor”

Fernand Berckelaers  koos voor Michel Seuphor als  artiestennaam, een anagram van Orpheus.
Hij manifesteerde zich in de loop  der jaren als graficus, schilder, ontwerper, publicist, dichter, filosoof,  criticus, vertaler...

Omdat Vlaanderen te bekrompen en te  provincialistisch was, vestigde hij zich in Parijs (1925) en raakte bevriend  met belangrijke kunstenaars uit de internationale scène
zoals Piet  Mondriaan, Robert Delaunay, Filippo Marinetti en Theo Van  Doesburg.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (25) - S.M.a.A.K. biedt gevarieerd cultureel aanbod

Het is weer zover.
Van 19 tot 28 juli brengt S.M.a.A.K. tijdens de Gentse Feesten een totaalprogramma in de crypte van het Hof van Ryhove, Onderstraat 20-22 - gelegen tussen de Vrijdagmarkt en het Stadhuis.

Met tentoonstellingen, verhalen, concerten, film & documentaire, en natuurlijk een café met een tuin als rustpunt in het feestgedruis.
Thema's dit jaar zijn België en Zuid-Afrika.

Voor gedetailleerd programma:

Info bij Anjer Producties op 0497 938 808 of op
www.masereelfonds.be
Reservaties bij Uitbureau, 09 233 77 88 en
www.uitbureau.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (24) - Gentse Komedie vzw doet het al rijend en vrijend
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Gentse Komedie VZW trekt weerom naar het Dienstencentrum in Gentbrugge voor een blijspel onder de titel "Rijen en vrijen". Voor alle info: klik gewoon op de affiche !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (23) - 't Spelleke van Drei Kluite heeft er zin in

Klik op de afbeelding om de link te volgen

‘t Spelleke van Drei Kluite
pakt tijdens de Gentse Feesten uit met de 29ste zomerconférence van Pierke Pierlala.
Er wordt gespeeld in het Lakenmetershuis van het Willemsfonds, op de Vrijdagsmarkt, van zaterdag 19 tot en met maandag 28 juli om 22.00 uur.

 

‘Tekstfoernieseur’ Freek Neirynck nam de Gentse (politieke, culturele…) actualiteit onder de loep en verwerkte ze in satirische sketches en nieuwe Gentse volksliedjes. Onderwerpen zijn ondermeer: het goed bewaarde geheim van de Gentse Feesten-affiche, de overdrukke weekendagenda van burgemeester Termont, het hoofddoekendebat, wat met de Gentse ‘flieke’ na “Flikken”?, de ongebreidelde invasie van Westfluutse artiesten op de podia… en de toekomst van de Gentse Feesten : een vooruitblik op 2009.

 

Gastacteur dit jaar is de van podia en televisie bekende Jan De Bruyne, alias Professor Arnoldus Goetbier.

 

De toegangsprijs bedraagt € 13,00 en de kaarten zijn te verkrijgen bij Uitbureau, Kammerstraat 19
of telefonisch via 09/233 77 88.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (22) - Gent-Watertoerist en Theater Trac dopen Ganda Historica

Stel je voor…

Je maakt een rondvaart door de Gentse Binnenstad met een van de bootjes van Gent-Watertoerist en je krijgt zoals steeds de deskundige en gevatte uitleg van de kapitein van het bootje.

Graslei
 

Dat is voor velen een onvergetelijke en prachtige herinnering aan een van de mooiste historische steden van Europa…

 

Maar…

Het zou nog leuker zijn ,als die historische figuren tot leven kwamen en die geschiedenis zelf vertelden..

 

Et voila , de Ganda Historica was geboren.

 

Het resultaat is er nu. Een hopelijk vruchtbare samenwerking tussen Gent –Watertoerist en theater Trac , goede weeromstandigheden tijdens de fieste en we zijn vertrokken.

Historische evocatie waarbij de deelnemers per boot naar de acteurs worden gebracht. Op verschillende locaties wachten acteurs in historische klederdracht u op om de rijke geschiedenis van Gent te vertolken. Op één van de stopplaatsen nuttigen we eveneens een klein hapje en een drankje.
De tocht eindigt aan de aanlegsteiger van Gent Watertoerist waar iedereen nog een echte  Julienjenever (Belleman) kan proeven. Enkel met open bootjes.
Vertrekuur en plaats: 18:15 Graslei aanlegsteiger Gent Watertoerist.

Prijs p.p.: 18,00 EUR.
Reservatie verplicht.

Reservatie mogelijk tot op de dag zelf 12 uur via mail of 09/269.08.69.
Vanaf 12 uur tickets te verkrijgen aan de aanlegsteiger van Gent Watertoerist.


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (21) - Sieoen concerteert op 22/7 voor Zuid-Afrika
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sioen is op vraag van Oxfam / Les Ballets C de la B / Trefpunt bezig met een Zuid-Afrika project: Sioen Meets Soweto.

 

Het doel is een concert ihkv ‘One Day For Another World’ (Oxfam Day) tijdens de Gentse Feesten (bij St Jacobs - 22/07) met een aantal zuid-afrikaanse muzikanten (met in hun land een vergelijkbare bekendheid als Sioen) én enkele Belgische topmuzikanten.

 

De muzikanten die aan dit project meewerken zijn niet van de minste: percussionist Pops Mohamed (volgens Sioen ‘de Toots Thielemans van Zuid-Afrika, maar dan op percussie’), saxofonist Khaya Mahlangu (die door de wereld tourt met Hugh Masekela), ervaren zangeres Stella Khumalo (die de 4 backing vocalistes coacht) langs Zuidafrikaanse kant, bassist Mirko Banovic (Arno, Arsenal), gitarist Frederik Seghers (Members Of Marvelas), drummer Laurens Smagghe (Sioen, Barbie Bangkok) aan Belgische kant. Special guest is Marie Daulne (Zap Mama).

 

Sioen zit momenteel al voor de 3de keer op korte tijd in Soweto, waar hij tot 24 juni repeteert om de door hem speciaal voor dit project geschreven nummers vorm te geven. Nieuwe Sioen songs dus, geen covers, geen oud materiaal.

 

Uitvalsbasis is het Ipelegeng Community Center in Soweto, geleid door de Vlaming Tom Roos (in een vorig leven bekend van Wurre Wurre).

 

Op 25 juni kwam het Belgische gedeelte van  Sioens gelegenheidsband terug naar België. Op 17 juli kwamen de Zuidafrikaanse muzikanten naar Gent voor de generale repetities en dan het concert op 22 juli bij St Jacobs (Trefpunt). 

 

Aanleiding om dit jaar rond Zuid Afrika te werken is het feit dat Nelson Mandela op 18/07 90 jaar wordt.

 

Fans kunnen de avonturen van Sioen volgen via zijn blog, te lezen op Facebook (http://www.facebook.com/notes.php?id=1204904088) , op www.myspace.com/sioentheband en op www.gentblogt.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (20) - Theaterplatform Gent met de grote middelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Theaterplatform Gent zet alle middelen in: een komische thriller van Romain Deconinck èn het vervolg op het succes van 2007: De Gentse Feesten Variéte Twee (klik op affiche voor bijkomende info).

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (19): Sjoerd zegt FOERD bij Theater Taptoe

Gentse Feesten 2008 (foto: Luc Monsaert)

Theater Taptoe bestaat dit jaar 40 jaar en is reeds méér dan dertig jaar een vaste waarde op de Gentse Feesten. Méér dan één reden dus om dit op een bijzondere manier te vieren.

Momenteel toert Theater Taptoe de wereld rond met “Sjoerd zegt FOERT !” een poëtische kleuterproductie van Dirk De Strooper. Gedurende de vier jaar dat de productie op het repertoire staat, reisde dagdromer Sjoerd met zijn luchtballon naar Mexico, Spanje, Frankrijk, Tsechië, Nederland….en dit seizoen werd de 250ste voorstelling gevierd in Mulhouse.

Voor deze bijna woordloze productie componeerde Guido Schiffer de muziek. Speciaal voor het Gentse Feesten optreden wordt deze muziek LIVE uitgevoerd onder de muzikale leiding van de componist.

Ballons en luchtballons zijn alom tegenwoordig in de voorstelling dus was de link met de Gentse feestenaffiche anno 2008 vlug gelegd.

Er werden affiches en strooibiljetten aangemaakt met Sjoerd en een rode luchtballon voor het Gentse stadhuis. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor kinderen tussen 5 en 10 jaar om een postkaartje te ontwerpen met als thema “wereldreiziger Sjoerd en zijn (lucht)ballon”.

De veertig beste ontwerpen, bekroond door een deskundige jury, worden tijdens de feesten geëxposeerd in Berg & Co (het voormalig stadsarchief in de Abrahamstraat). Het beste ontwerp wordt als postkaart aangemaakt en samen met 40 ballons opgelaten voor de start van de Gentse Feesten stoet.

Na de voorstelling in de KNS op zondag 27 juli om 15 uur worden nog eens 400 ballons opgelaten met groeten vanuit het feestende Gent.

Wie de voorstelling wil bijwonen moet reserveren bij vzw Uitbureau Gent – Kammerstraat 19, 9000 Gent - Tel : 09/233 77 88

De toegang (reservatie inbegrepen) bedraagt 3 euro. Dankzij de financiële tussenkomst van de dienst Feestelijkheden was het mogelijk de toegangsprijs zo laag te houden.

Naar aanleiding van een 'Gentse Feesten postkaartenwedstrijd', georganiseerd door Theater Taptoe, zullen de veertig beste ontwerpen worden geëxposeerd tijdens de feestweek, van maandag 21 juli tot en met zaterdag 26 juli tussen 14 uur en 17 uur, in Berg&Co (het voormalig stadsarchief), Abrahamstraat 15 te Gent.

 

Reageer (0)

18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (18): I Lirici zingt uit volle borst op 27/7Z
ondag 27 juli om 16:30 uur zijn I LIRICI voltallig op post! Sopranen Brigitte de Poorter en Nadine Heyndrickx samen met de heren Migliorini (tenor), Hecht en Wesemael (piano) zullen zich, zoals reeds stilaan traditie is geworden op het Gentsche Fieste-Concîr,  helemaal laten gaan in het programma ‘Cantiamo!’.  Zij die er reeds bij waren weten dat dit kwalitatief zeer hoogstaand concert op magistrale wijze aan malkoar geklapt wordt door Eddy Levis himself. Enige kennis van het Gentsch is wel gewenst…In dit programma dit keer geen opera maar operette, musical, Weense melodieën, liederen, enz.Dit concert staat zoals steeds op de Gentse Feesten in het teken van de “3 G’s” : Geestig, Gentsch én Gratis !  I LIRICI willen belcanto brengen voor iedereen !Geen reservatie mogelijk.  Deuren om 16:00 uur open.  Zaal Parnassus,

Oude Houtlei, Gent.♪♫ ♪♫   ♪♫

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (17): Wijvekens in Backstage
Klik op de afbeelding om de link te volgenEen paar jaar geleden maakten de ‘Drie Jeannen’ voor het eerst hun opwachting op de Gentse podia. Na een succesrijke reeks voorstellingen in Gent, een tournee door Vlaanderen en na twee opeenvolgende jaren de Gentse Feesten onveilig te hebben gemaakt, besloten ze het dit jaar wat rustiger aan te doen en de wijde wereld te gaan verkennen. Tijdens de Gentse Feesten zijn ze dan ook op vakantie in Lourdes alwaar ze van een verrijkende bezinning genieten. Ze werken daar ondertussen ook intensief aan een nieuwe productie over hun ervaringen tijdens deze bustrip naar en hun verblijf in dit overbekend bedevaartsoord. Als alles vlot verloopt gaat deze nieuwe muzikale productie tijdens het volgend theaterseizoen in première.

Dezelfde ploeg die de ‘Drie Jeannen’ maakte kon echter niet blijven stil zitten en heeft zich de laatste maanden geconcentreerd op ‘De Wijvekens’.

Het bloed kruipt waar het niet kruipen kan, ditmaal zijn het de tantes van Jeanne die centraal op het podium staan. Ze zakken af naar de Gentse Feesten samen met de club van de Happy Singles en vertellen ons ongezouten hun mening over dit eeuwenoud massagebeuren.

Alma en Louise zijn even scherp van tong als hun nicht Jeanne, even muzikaal als Jeanine en even gracieus als Janet.

 

 

De Wijvekens: Praktische info

 

De voorstelling wordt opgevoerd op het terras van Backstage en vangt aan om 20u.

Dit jaar wordt tijdens het spektakel ook een 3-gangen menu aangeboden.

Première :  Zaterdag 19 juli 2008 om 20u

Voorstellingen : 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 28 juli om 20u, zondag 27 juli om 15u

 

MET DINER : Toeschouwers die het spektakel combineren met het voorziene diner worden één uur voor aanvang van de voorstelling verwacht, dus om 19u en op zondag 27 juli om 14u.

   

Prijs voorstelling :                               15.00 €

Korting :                                                12.50 €

Prijs voorstelling + diner :                   30.00 €

Korting :                                                27.50 €

 

Reservatie: Uitbureau -  09/233 77 88

                   Backstage - 09/233 35 35

Reageer (0)

16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Fack overleden op 74-jarige leeftijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op maandag 14 juli 2008 omstreeks 18.00 uur overleed de 74-jarige Henri Fack, vader van Noël Fack waarmee hij ruime tijd samenwerkte voor het project "Kaak kaak nen dreidekker" (6 CD's en haal wat live-optredens). Zijn overlijden kwam heel plots en amper enkele dagen vóór de start van de Gentse Feesten ... een festijn waarop Henri ongetwijfeld zeer trots was.
Op de foto zien we Henri in het gezelschap van wijlen Rosa Geinger en zoon Noël ... de cover van de eerste dreidekker-CD.

De uitvaartplechtigheid van Henri Fack is voorzien op zaterdag a.s. (19/7) om 11.00 uur in het crematorium van Lochristi.
Er is wel nog mogelijkheid tot het brengen van een laatste groet op woensdag 16 - donderdag 17 en vrijdag 18 juli, telkens van 08.30 tot 11.30 uur en van 15.30 tot 18.30 uur (funerarium St. Jozefkliniek - Gentbrugge)

Via deze weg wil www.plietsplets.be de deelneming betuigen aan zijn famile en vrienden en wensen ieder alles sterkte toe.
Met niets dan mooie herinneringen aan Henri !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (16) - Danny Sinclair en Rolando staan centraal bij den 3dekker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gentse Feestenshow van de 3dekkers zal als thema hebben “45 jaar Rolando en Danny Sinclair” en krijgt daarom ook de toepasselijke Engelse titel “Stars on 45”. (Klik op de affiche)


5 jaar na Expo ’58 begonnen beiden hun artistieke loopbaan in Gent als muzikant en zanger: Danny in een rock n’roll band, Rolando in een dansorkest.

Veel jaren later mogen ze terugblikken op een rijk gevulde carrière waarbij ze de  faam en bekendheid kregen in gans Vlaanderen en buiten de grenzen.


Getuigen: de vele artiesten met wie ze samen optraden en waarvan er een 10-tal,gedurende de Gentse Feesten 2008 als blijk van waardering aan Rolando en Danny, hun medewerking zullen verlenen aan de show met een optreden.


We zullen Danny Sinclair aan het werk zien als rock-’n-roll zanger, gitarist, crooner, komiek en  Rolando als muzikale clown, zanger, humorist. Ook de vaste cast van “De Dreidekkers” zetten hun beste beentje voor: Charlène zingt countrynummers, speelt mee in sketches terwijl Nico Lenny in de huid kruipt van een Gentse Barry White en een circusclown. Vader Bert Lenny schittert weer als accordeonvirtuoos met medley’s van Glenn Miller en Elvis Presley en vormt de ene helft van een komische klusjesduo met Nico Lenny. Prachtige dansnummers krijgen we van Aicha en het Jam-showteam.

De show wordt muzikaal begeleid door Noël Fack op zijn Tyros2-keyboard.

Thierry  en Perry zorgen voor het juiste licht en geluid.

 

De gastartiesten zijn:

 

Zaterdag 19 juli: ..........................Fred Geirnaert

Zondag 20 juli: namiddag:...........Luc Soens

avond:....................Will Ferdy

Maandag 21 juli:..........................Katrien Gallez

Dinsdag 22 juli: namiddag:..........Marc Dex

Avond : ................Tap Heperi

...............Sabijn

Woensdag 23 juli: .......................Norma Hendy

Donderdag 24 juli: ......................Lily Castel

Vrijdag 25 juli:........................... Viviane

Zaterdag 26 juli: ..........................Will Marvin

 

 

De voorstellingen gaan door in de Polyvalente zaal op het gelijkvloers van de Vip-school, Neermeerskaai 1a,  te Gent (naast de Koning Albertbrug) elke avond van zaterdag 19 juli tot en met zaterdag 26 juli om 20u (deuren open om 19u. Er zijn ook 2 namiddagprogramma’s op 20 en 22 juli om 14u30 (deuren open om 13u30).

De zaal is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn 2 ruime parkings naast de zaal.

 

Kaarten: 11 euro in voorverkoop en 13 euro aan de kassa

UITBUREAU GENT, Kammerstraat Gent, 09/233.77.88

Info Driedekkerproducties: 09/324.06.50

www.noelfack.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (15) - 't Es Fieste bij Kloaver ViereDonald ,Daniëlla , Marc en Gina amuseren zich nu al 15 jaar tesamen als “Kloaver Viere” of zoals ze ondertussen bij de Gentenaars bekend zijn ,als de Kloaverkes.

Dit jaar staan ze alweer voor de tiende keer op de Gentse Feesten.

Een dubbel jubileum dus ,vandaar de titel van de nieuwe revue: 't Es fieste, 't es fieste !.

 

Om deze dubbele verjaardag te vieren doen we wat ons regelmatig gevraagd wordt ; namelijk een aantal van onze beste sketches uit de voorbije shows nog eens opvoeren….

Zo laten we het publiek nog eens kennis maken met onze

“Kwalenrobot” een ultramoderne machine die de mensen van

al hun kleine en grote kwaaltjes afhelpt.

In onze kooptelevisie presenteren wij onze

“ Wonderstretching-box “ een apparaat dat de mensen lenig

houdt.

 

 *  De dames mogen zich nog eens goed laten gaan

en eens goed op de kap van de mannen zitten in de “Vrijgezellen”

 

In “ Geld moet rollen “ blijkt dat goede rekeningen goede

vrienden maken.

In “ de Taart “ gaat het om het principe ; poets,wederom

Poets..

Natuurlijk zijn er ook de “ Coolen Johnny “ en de “Kloaverkes”

De finale is de meest gevraagde sketch van allemaal

“ ’t es precies gelijk Grease “ een parodie op de bekende

musical ,waarbij Donald en Phil Young de show stelen.

 

Een revue maken doen we natuurlijk niet alleen..

We hebben zoals steeds een aantal gasten..

 

Betsy

Onze vaste huiszangeres is er al voor de

tiende keer bij en dit jaar vergast zij ons

op nummers van Edith Piaff , Marylin Monroe

en Liesbeth List.

 

Phill Young

Hij is er ,ter gelegenheid van ons     jubileum ,nog eens bij.

Hij brengt nummers van John Denver ,

Neil Diamond en als oud gents Stropke brengt hij ook nummers in zijn moeders taal ; het Gents.

 

The Good Vibration Dancers

Jeugdige elegantie op muziek van onder

meer Ruslana en Sandrine. Zij zullen de

zaal eens te meer op zijn kop zetten met

de French Cancan.

 

Marco’s Orkest

Doet de muzikale omlijsting van de show.

------------------------------------------------------------

 

Waar :            G.I.T.O ,Martelaarslaan 13 te Gent

Wanneer ;      Van 20 tot 27 juli , telkens om 19.30 uur

Donderdag 24/7 , om 14.30 uur

Kaarten ;        10 euro                      Kinderen ; 5 euro

Reservaties ; 09 / 236 18 48 of 09/ 226 19 24

Of via Uitbureau.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (14) - Huis van Alijn danst erop losTijdens de GENTSE FEESTEN kan er gedanst worden in het HUIS VAN ALIJN. En hoe!
We zetten op ZATERDAGAVOND 19 JULI al meteen de toon met een RADIO MODERN Soirée Classique. Vanaf 18u zijn de fifties helemaal terug!


We starten de avond met een opwarmende Dj-set gevolgd door een dansinitiatie vanaf 20u onder leiding van ‘Dancing Sophie’. Jong en oud stomen we klaar voor een avondje Rock’n’ roll, Jive, Swing,…

Na de dansles volgt om 20u45 het live-optreden van ‘The Studebaker Studs’ én vanaf 22u swingen we de nacht in met de Dj-set ‘At The Crazy Record Hop’. Presentator King B zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en dat de dansmicrobe alle aanwezigen te pakken krijgt! In het Beautysalon kan iedereen tussen 19u en 22u terecht voor wat rouge of een vetkuif!
En aan één party hebben we niet genoeg! Op ZONDAGAVOND 27 JULI volgt een tweede Soirée. Op die avond zorgen The Big Four voor een fantastisch live-optreden en dansen we de nacht in met Boppin Benvis Brothers.

Wil je zeker zijn van een dansplekje? Kom dan snel je ticket halen !

Op alle andere avonden tijdens de Feesten zorgen we voor een gratis swingend aperitiefmoment met DJ-set tussen 18u en 20u. Erna kan iedereen welgezwind de Gentse Feesten induiken!


PRAKTISCHE INFO:
Tickets voor de Soirees (zaterdag 19 en zondag 27 juli):
15 euro / 12 euro (vvk) / 10 euro (Vrienden Huis van Alijn en CJP)

Geen telefonische of andere reservatie. Beperkt aantal plaatsen: 350

Tickets zijn te koop aan de balie van het Huis van Alijn tijdens de openingsuren van het museum (dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17u, zondag van 10 tot 17u).


Het toegangsticket voor de Soirée is ook geldig voor een museumbezoek en/of een bezoek aan de tentoonstelling ‘De Wondere Wereld van Expo 58’ (tot 23 november 2008). Op de Soirées blijft het museum open tot 21 uur.


De DJ Swing Set (op alle andere dagen tijdens de Gentse Feesten) tussen 18 en 20u zijn GRATIS :


Zon 20 juli: Dj At’s Crazy Record Hop (nl)

Ma 21 juli: Dj Lawen Stark
Di 22 juli: Dj’s Nice ‘n Hi De Ho !
Wo 23 juli: Dj Inspector Clay
Do 24 juli: The Owl Jolsons
Vrij 25 juli: Dj’s Matto le D. en Mounia
Zat 26 juli: Dj Kristof Bar Deco
Ma 28 juli: Jan De Smet

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (13): Minoes (5+) en De Tovenaar van Oz (5+)MINOES    5+
(herneming)
van Annie M.G. Schmidt


TIBBE staat op het punt om ontslagen te worden als journalist bij de ‘Killendoornse Courant’ omdat hij enkel over katten schrijft. Als hij ’s avonds op zijn zolderkamertje hét ultieme artikel wil schrijven, tikt er een juffrouw aan zijn raam!
Alsof een dame op het dak nog niet vreemd genoeg is, ontdekt hij bovendien dat ze MINOES heet en er nogal ‘kattige’ manieren op nahoudt: ze spint, krabt, geeft kopjes én houdt van visgraten...

 

Komt alles op zijn 4 pootjes terecht? Ontdek het in dit spinnende en spannende avontuur vol zingende zwerfkatten, pratende poezenpoppen en live muziek!

 

PIANO:                      Jonas Malfliet of Willem Salembier

MUZIEK:                   Joris Hermy

SPEL:                         Mira Delbaen en Fabio Van Hoorebeke

 


WANNEER:             Op de Gentse Feesten van zondag 20 tot en met woe 23 juli 2008
                                    (om 14.30 uur, op zo 20 en ma 21 juli ook om 17 uur)


WAAR:                     Backstage, Sint-Pietersnieuwstraat 128, Gent

PRIJS:                      Volwassenen €8, kinderen €6, €1 korting met de Lerarenkaart
 
INFO/TICKETS:    Kattenpersdienst - 0495/47.47.27,
info@minoes.be,
                                    www.minoes.be
de Tovenaar van OZ   5+

1 acteur, 9 instrumenten en 47 rollen in 65 minuten! 


Een Wervelwind voert Dorothy en haar hondje Toto naar het kleurrijke land van OZ. Daar zijn Groene Heksen, Zilveren Schoentjes, Goudgele Wegen, een Smaragdgroene Stad én… een onzichtbare Tovenaar!

 

MUZIEK:                         Joris Hermy

TEKST & SPEL:                Fabio Van Hoorebeke naar de klassieker van L. Frank Baum


WANNEER:              Op de Gentse Feesten van do 24 tot en met ma 28 juli 2008
                                   
(om 17 uur, op za 26, zo 27 en ma 28 juli ook om 14.30 uur)

WAAR:                     Backstage, Sint-Pietersnieuwstraat 128, 9000 Gent

PRIJS:                      Volwassenen €8, kinderen €6, €1 korting met de Lerarenkaart
 
INFO/TICKETS:   
Toerisme OZ - 0495/47.47.27, info@detovenaarvanoz.be,
                                   
www.detovenaarvanoz.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (12): Op de lach-en zangboot wordt iedereen een Vedett
Trek je zeemansbenen aan en kom met ons lachen op de Gentse binnenwateren. Word eventjes een lachende binnenschipper in volle Gentse Feestenzone.

 

Van zondag 20 juli t/m zondag 27 juli is er tijdens de Gentse Feesten dagelijks de lachboot om 19u30.

 

Tijdens een rondvaart op de Gentse binnenwateren word je door drie ervaren lachers ingeleid in de wonderen van de lach. Herontdek je eigen lach en ervaar de Gentse Feesten als nooit tevoren.

 

Na het lachen krijg je een gratis VEDETT om de geoefende stembanden te smeren.

 

Wacht niet te lang en reserveer nu! De openingslachboot op zondag 20 juli is reeds uitverkocht.

En de helft van het totaal aantal beschikbare plaatsen is geboekt.

 

Reservatie: O475/55.21.23 of vanimschootluc@telenet.be

 

Vertrekplaats: rederij De Gentenaer, GROENTENMARKT / VLEESHUISBRUG, 9000 GENT

( aan Dreupelkot & Waterhuis aan de Bierkant )

 

Prijs per persoon: 10€

 

 

Gentsche lachbuut

NIEUW! NIEUW! NIEUW!

 Naast de lachboot is er nu ook de zangboot!


De tenoren van de lach nemen je mee op een rondvaart doorheen het volkslied onder begeleiding van professioneel accordeonist Chris Van der Schueren.

Onze stembanden worden deze keer niet gebruikt voor het uitbarsten in een bulderende lach, maar om alomgekende volksliederen te laten weerklinken tussen de huizen van de Gentse binnenwateren.


En omdat zingen de droogheid van de stembanden bevordert, wordt deze succesvol bestreden met zomaar eventjes TWEE GRATIS VEDETT!

Deze vlieger goat omhuuge op zondag 20, maandag 21, vrijdag 25 en zaterdag 26 juli van 21u tot 22 u, 't is 't ziene weird!


Interesse? Klik hier voor foto's en filmpje van de tryout van de zangboot.

Reserveer tijdig want de 4 zangboten zijn voor 50% volzet.


Reservatie: O475/55.21.23 of vanimschootluc@telenet.be


Vertrekplaats: rederij De Gentenaer, GROENTENMARKT / VLEESHUISBRUG, 9000 GENT

( aan Dreupelkot & Waterhuis aan de Bierkant )


Prijs per persoon: 12€, zangbundeltje en 2 VEDETT-biertjes inbegrepen.

 

Voor meer informatie:

Pluk Je Lach!

Lachen is Gezond

De Lach van Vlaanderen

Lachclubs vzw

 

Met dank aan rederij De Gentenaer en Vedett

 

Reageer (0)

15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (11) - DE Wereld van Kina
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In De wereld van Kina: de Tuin


Tuinwandelingen met Winiefred Van Killegem
Op haar onnavolgbare manier vertelt de bekende kruidenvrouw hoe we al het lekkers uit de tuin kunnen verwerken.

dinsdag 22 juli 2008  om 14 uur: 

Confituren: Rondleiding met proeverij.
donderdag 24 juli 2008 om 10 uur: 

Kruiden en specerijen: Hoe ze kweken en gebruiken.
vrijdag 25 juli 2008 om 14 uur: 

Winiefred vertelt over haar oogappel: de aardappel.

gratis en reservatie is niet nodig

De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55, 9000 Gent
T 09/225 05 42– F 09/234 30 56
kinatuin@gent.be
www.dewereldvankina.be


In De wereld van Kina: het Huis

Kinderroute: Expeditie Kina
Stroomt er avonturiersbloed door je aderen? Ga dan op expeditie in De wereld van Kina. Zes kampplaatsen richten de schijnwerper op merkwaardige museumstukken en leiden je uiteindelijk naar 'de schat van Kina'.
Voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.
Voor boekje en potlood: 1€

Het klank- en lichtspel Gent en Keizer Karel
Aan de hand van een maquette, die Gent weergeeft zoals het een 450 jaar geleden was, wordt de Gentse geschiedenis ten tijde van Keizer Karel verhaald.
Om 11 en 15 uur in het Nederlands, ook op afspraak en in andere talen mogelijk.
van zaterdag 19 juli tot en met maandag 28 juli 2008
open van 9 tot 17 uur

gratis toegang en reservatie is niet nodig

De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
T 09/244 73 73 – F 09/244 73 74
kinahuis@gent.be 
www.dewereldvankina.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (10) - La Belle Epoque in Centrum Seleskest
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook Centrum Seleskest (Sint-Salvatorstraat) maakt zich weer op om dagelijks Gentse Feestengangers te ontvangen ... weliswaar zonder de traditionele sketches van Pat Remue (die vorig jaar afscheid naam van zijn eigen shows) maar zoals u kan merken aan de affiche: met een ruim aanbod voor jong en oud. Klik gerust op de affiche voor alle info !

Reageer (0)

12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (11) - Martin De Jonghe weer in Tinnenpot

BAL POPULAIR


Tijdens de Gentse Feesten van 19 tot en met 28 juli e.k. telkens om 19.30 u, speelt Martin De Jonghe tien dagen na elkaar 'Bal Populair' in Theater Tinnenpot - Tinnenpotstraat 21 in Gent.


Ik laat mijzelf messcherp, onbeschaamd maar blijgezind gaan als ik het over ons dagelijks gevecht met de maatschappij heb.

Ik krijg het bezoek van normenloze verslaggever 'Geelmutske', ik vraag mij af of wij straks door Wallonië worden aangevallen maar of we niet beter zelf eerst moeten beginnen?


Levensvragen als : 'Waarom liep Eddy Merckx tot vier maal binnen in een Brusselse sexclub, wat is het nut van de 'Woordfanfare' en een schaamteloze studie over het nut van 'anti-krimpelcrèmes' en 'penisverlengende aangezichtsmassages' zijn slechts een blinde greep uit de komediantenzak.

Ook het waargebeurde verhaal van die jonge kerel die plots zijn moeder in een blootblaadje ontdekt, loont om even langs te komen.....

 

Trotseer de Gentse Feesten, baan je een weg doorheen het feestgewoel en hou halt voor Theater Tinnenpot maar bel best even vooraf op 09/ 225 18 60 of meld je via  tinnenpot@pandora.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (10) - Gentse Pink Ladies zorgen voor magische sensatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook dit jaar blijft de travestiewereld zich roeren op de Gentse Feestenmarkt ... en dat is hen zeker gegund !
The Pink Ladies doen al jaren hun best om Gent te veroveren en misschien kan dat wel in 2008 .... met u erbij !!

Alle bijkomende info op www.thepinkladies.be of klik gewoon op de affiche.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (9) - Tartuffe goes café-chantant
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De formule "Willy Bart en zijne kluts" heeft voortaan als basisbezetting Sabien Bart, Pat Remue en Willy Bart.


Op vrijdag 18.07 in Tartuffe van 22.30 tot 1 uur, aansluitend op het Galadiner ter herdenking van Ronny Hutsebaut.
Prijs diner 50 euro pp.


Van zondag 20 tot en met maandag 28.07 dagelijks van 10.30 tot 13 uur aansluitend op het ontbijt van 9 uur.

Reservaties voor bovenstaande aktiviteiten bij Uitbureau Gent Kammersstraat 19 Gent. Tel. 09.2337788.

 

Op zat.19, maand. 21, woensd. 23, vrijd. 25 en zond. 27 telkens van 18 tot 20 uur op het Veerleplein.

 

Maandag 28.07 van 17 tot 18.30 op podium de Koornmarkt.

Reageer (1)

11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (8) - De POPKONING gaat LOLLEBOLLEN

De Gentse feesten staan alweer voor de deur.
U wilt wel weer eens goed lachen en dus wensen we u uiteraard op de hoogte te brengen van de spiksplinternieuwe show “Rollebollen met latexlollen” kortom “Lollebollen”.

Dit jaar gaat Jean Pierre Maeren solo met een maffe mix van humor en imitaties met poppen.


De tickets worden verkocht bij vzw Uitbureau Gent, Kammerstraat 19, 9000 Gent ( nabij Vrijdagmarkt). Tel: 09/233.77.88

 

U kunt de kaarten ook kopen via website www.uitbureau.be


Dan klikt u achtereenvolgend op deze website:

uitbureau Gent

Gentse theaterfeesten 2008

Humor

Daar vindt u in een lijst de popkoning terug.

 

We wensen je alvast een “goeie Gensche fieste”

 

Voelt u vrij deze mail naar vriend en vijand door te sturen.

 

 

 

Royale groeten,

 

De Popkoning

www.popkoning.be

 

Reageer (0)

10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (7) - Vredeshuis opent poorten met uitgebreid en boeiend programmaVoor de veertiende maal gooien de Gentse stadsdiensten het Vredeshuis en de Dienst Noord-Zuidsamenwerking ism Paxtrimonium de poorten open tijdens de Gentse Feesten. De (gratis) dagprogrammatie in de schitterende binnentuin bestaat uit drie items.

 

De praattafel van Nico Burssens staat klaar met vragen over het thema “Herd8”.

 

De jaartallen eindigend op 8 hebben in de 20ste eeuw blijkbaar een invloed gehad met belangrijke en/of dramatische gebeurtenissen:

90 jaar einde van de 1ste Wereldoorlog, 70 jaar Kristallnacht (zowat het openbare startsein van de Holocaust) en 10 jaar dat Gent deze gebeurtenis herdenkt aan het Michael Lustigmonument. 60 jaar vrouwenstemrecht in België en 60 jaar “Universele Verklaring van de Rechten voor de Mens. In 1958 hadden we de Expo die ons land op de wereldkaart heeft gezet en uiteraard mag 1968 niet in de reeks ontbreken.


  (foto: Het Nieuwsblad)

De gastheer is de ideale kruisbestuiving tussen het Wereldgebeuren en de Gentse realiteit. Nico Burssens is de zoon van schilder Jan Burssens. Hij schildert ook in zijn vrije tijd. Hij werkt als afdelingshoofd van de campagneafdeling van Eandis, de koepel van de Vlaamse gemengde netbeheerders. Maar hij heeft ook journalistieke ervaring. Hij was enkele jaren hoofdredacteur van Snoecks. Hij dook ook geregeld op in het ,,legendarische'' praatprogramma Hautekiet . Burssens is Afrikakenner en was een tijdlang assistent aan de universiteit.

 

Een uurtje legt hij het vuur aan de schenen van de gasten. Geen vuurzee, geen vlammenwerper, maar een gedegen en gepatineerd vuur, zij het met een alerte waakvlam. Gasten zijn (per dag) Willy Claes, Anne Van Lancker, Karel De Gucht, Annemie Neyts, Herman Balthazar, Monica Van Kerrebroeck, Herman De Croo, Vera Dua èn de 3 laatste Gentse burgemeesters.

 

Verlengd wegens te goed: poppen-en figurentheater in het kader van het Puppetbuskersfestival. Ook dit jaar verzamelde het Europees Figuren Theater Centrum bekend en minder bekend talent om de poppen aan het dansen te brengen. Het EFTC selecteerde voor het Vredeshuis die stukken die aansluiten bij de doelstellingen van het huis. Jong en oud laten het zich welgevallen en zullen plezier, ontroering en verwondering laten samen vloeien. En zoals steeds in het Vredeshuis zijn alle optredens gratis.

 

En als muziek de zeden verzacht, is ze uiteraard op haar plaats in het Vredeshuis. Tien dagen lang spelen Rudy Balliu and The Society Serenaders de Leie en de

Missississippi bijeen. De zwoele, vochtige en soms jachtige sfeer van New Orleans afgewisseld met de traagheid van de ‘muddy river’. Chinatown, Mood Indigo, Perdido, After you’ve gone, Ain’t Misbehavin’ en andere klassiekers zullen de maan doen schijnen zoals over Bourbon Street. Diep in de nacht zingt iedereen “We’ll meet again”…

 

De Brasserie Pax verzorgt de grote dorst en de kleine of grote honger van 14u00 tot 24u00. Zonder meer het leukste kleine terras van de feestzone.


Voor het officiële programma verwijs ik u naar www.vredeshuis.be of 09/233.42.95

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zone 09 (zomerspecial) bevat Gents fietsknooppuntennetwerk

Fietsen zit tegenwoordig erg in de lift. Steeds meer mensen wensen Gent en de regio rond Gent met de fiets te verkennen.

 Fietsknooppuntenkaart van Gent    09


In de zomerspecial van Zone 09 zit er als extraatje een fietsknooppuntenkaart van Gent.
 
De kaart biedt een gedetailleerd overzicht van alle knooppunten in en om Gent. Vier van de vijf bestaande fietsknooppuntenroutes van Toerisme Oost-Vlaanderen passeren Gent. Zo vatte men het idee op een extra kaart te maken met Gent als middelpunt.

Gent is een ideale uitvalsbasis om de mooiste dorpjes, meest romantische plekjes en andere verborgen parels van de provincie via deze knooppunten te ontdekken. De knooppuntennetwerken sluiten naadloos aan op elkaar.
 
De zomerspecial verscheen op woensdag 9 juli in een extra hoge oplage van 90.000 exemplaren.
De kaart is een realisatie van Toerisme Oost-Vlaanderen en Dienst Toerisme Gent.
 
Er is een bijkomende oplage voorzien van 25.000 exemplaren, die via het infokantoor van Dienst Toerisme verder naar toeristen toe verdeeld zullen worden.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse podiumartiesten verenigen zich in VLAPOEen aantal bekende Vlaamse artiesten hebben Vlapo opgericht.
De nieuwe vereniging moet ervoor zorgen dat alle Vlaamse muziekstijlen aandacht krijgen in de media.
Onder anderen Micha Marah en John Terra zitten in de raad van bestuur.


Vlapo is volgens Micha Marah "een verzameling van mensen die in dezelfde sector zitten, maar die geen stem hebben omdat artiesten vaak individualistisch bezig zijn."

De bedoeling van Vlapo is niet om radio te viseren. "Het doel is in alle media meer aan bod te komen", aldus Marah. "Het Vlaamse lied is de laatste tijd stiefmoederlijk behandeld.
Wij willen dat er aan het volledige pakket meer aandacht gegeven wordt."


Vlapo staat "voor de bescherming van het Nederlandstalige cultureel erfgoed", voegt Terra eraan toe. Het is een belangenvereniging "die een constructieve communicatie op gang wil brengen met alle actoren."


Ook de Vlaamse volksvertegenwoordigers Margriet Hermans (Open VLD) en Johan Verstreken (CD&V) zitten in de raad van bestuur. Luc Appermont is de voorzitter.

Alle verdere info vind u op www.vlapo.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (6) - Ook Radio 2 Oost-Vlaanderen weer present

Radio 2-logo

In de Gentse agglomeratie is men momenteel druk doende om de laatste voorbereidingen te treffen voor hun jaarlijkse groot feest. Ook bij Radio 2 Oost-Vlaanderen zijn ze niet blijven stilzitten.

Naar aloude gewoonte neemt de publieke familiezender z’n vaste stek in op de Gentse Feesten, die dit jaar doorgaan van 19 tot 28 juli. Radio 2 Oost-Vlaanderen is er op post van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juli.
Plaats van afspraak is de Lakenhalle van ’t Belfort in hartje Gent.


Ilse De Roeck praat er iedere dag tussen 17.00 en 18.00 uur met opmerkelijke Gentse Feesten-artiesten.
Reporters voelen intussen de hartslag van de festiviteiten zelf. Ook het publiek is van harte welkom bij Radio 2.

Wie verwacht Ilse de Roeck zoal in de plaatselijke studio van ' Avondpost '?


Maandag 21 juli

Jo Lemaire, De Fixkes, Lady Linn

Dinsdag 22 juli
A Butterfly Mind

Woensdag 23 juli
Dr Fred & The Medicine Men, Xandee, Jim Cole, Lenny & de Wespen, Walter Grootaers

Donderdag 24 juli
De Schedelgeboorten, Sabien Tiels

Vrijdag 25 juli
Gunther Neefs, The Expandables, EvaKun je dit rijtje artiesten niet live aan het werk zien, dan resten natuurlijk nog de Radio 2 Oost-Vlaanderen frequenties om op af te stemmen: Gent (98.6 MHz), Aalst - Dendermonde (90.7 MHz), Waasland (89.8 MHz).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capitole Gent verbouwt zich tot één van de best uitgeruste en veiligste theaters

Gent bruist! Nationale en internationale artiesten en gezelschappen hebben de laatste jaren de weg naar de Oost-Vlaamse hoofdstad gevonden: het Béjart Ballet Lausanne, Theo Maassen, Art Garfunkel, ... Toch zijn er nog steeds heel wat grote producties die niet in Gent terecht kunnen. Daar brengt de Capitole deze zomer verandering in.


 


De theatertoren

Wie Het Zuid in Gent onlangs is gepasseerd kan er niet omheen: er zijn grote werken bezig in Capitole Gent! Het plafond boven het podium wordt afgebroken en moet plaats maken voor een gigantische theatertoren van maar liefst 20 meter, waardoor decorelementen snel omhoog kunnen verdwijnen.  Dankzij deze werken kunnen vanaf volgend seizoen alle grote internationale producties een plaats krijgen in de Capitole!

 

De meeste grote theaters in West Europa hebben zo’n geautomatiseerde toren. Als gevolg hiervan worden decorstukken steeds zwaarder, talrijker en zijn er steeds complexere vliegbewegingen vereist. Bovendien worden de op-, af- en repetitietijden steeds korter. Dus vallen theaters die niet uitgerust zijn met een toren automatisch van de tourlijsten. Geen toren, geen show.

 Evita, de musical

Daarom was Gent vaak een opvallende afwezige bij grote tourproducties. Maar dat behoort nu definitief tot het verleden. Musicals als Fame, Annie en Suske en Wiske: De Circusbaron staan dankzij de theatertoren volgend seizoen op het programma. Maar er is meer. De legendarische broadwaymusical Evita van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber in november komt voor het eerst naar Vlaanderen. De Vlaamse première gaat door in Capitole Gent op 20 november 2008.

 

Joop van den Ende Theaterproducties heeft uitdrukkelijk voor Capitole Gent gekozen, omdat de jaren ’30-stijl van het theater goed past bij de sfeer en tijdsgeest van de musical. Ze weten het zeker: ‘Hier komt Evita perfect tot zijn recht’.

 

Het veiligste theater van Vlaanderen

Bovendien wordt Capitole Gent het eerste theater in Vlaanderen met een theatertoren en trekkensysteem dat het Safety Integration Level 3 haalt. Europa wil deze strenge veiligheidsnorm voor alle theaters verplichten, maar zelfs de grootste theaters in West End voldoen hier niet aan. Capitole Gent wél! Daarmee wordt Capitole Gent het veiligste theater van Vlaanderen!

 

De Vrienden van Capitole Gent

De volledige renovatie wordt geraamd op 6 miljoen euro. De vraag naar subsidies is bij verschillende instanties ingediend. Maar de ontwikkeling van Capitole Gent blijft constant afhankelijk van sponsoren en giften. Daarom nodigen we dit jaar iedereen uit die de Capitole in zijn hart draagt, om een Vriend van Capitole Gent te worden.

 

De Vrienden van de Capitole wordt een club van theater- en cultuurliefhebbers die in de eerste plaats de ontwikkeling en renovatie van dit historische gebouw willen steunen. Bovendien genieten ze van talloze exclusieve voordelen, waaronder:

 

• een persoonlijke stoel in het theater, waar uw naam op staat.

• Voorintekenrecht voor alle voorstellingen in Capitole Gent.

• Gratis drankje bij theaterbezoek.

 

Musical, ballet, theater, comedy, rock en pop, revue, opera, moderne dans, kleinkunst, cabaret,… de Vrienden van de Capitole kunnen het allemaal vanuit hun eigen gepersonaliseerde stoel meemaken. Tegelijk steunen ze het grootste theater van Oost-Vlaanderen, en zorgen ze ervoor dat Gent kan blijven bruisen.

 

 

De speeldata van Fame, Annie, Suske en Wiske: De Circusbaron en Evita vind je op http://www.capitolegent.be

Reageer (0)

09-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (5) - Poppentheater MAGIE gaat voor sprookjes

POPPENTHEATER MAGIE verovert de harten van de Gentse Feestenkinderen:

 

TIJDENS DE GENTSE FEESTEN IN DE GROENZAAL

(ST BAVOHUMANIORA, LANGEBOOMGAARDSTRAAT/SEMINARIESTRAAT)

 

Ticketverkoop start om 14u 00
Voorstelling start om 15u 00
Ticket: 4 €
GEEN RESERVATIES

Elke dag een ander verhaal in de Groenzaal

 

Sneeuwwitje en de zeven dwergen: Zo. 20 juli om 15u.00

Roodkapje: Ma. 21 juli om 15u.00

Aladin en de wonderlamp: Di. 22 juli om 15u.00

De ring van Merlijn: Wo. 23 juli om 15u.00

Hans en Grietje: Do. 24 juli om 15u.00

Schatteneiland: Vr. 25 juli om 15u.00

Goudhaartje: Za. 26 juli om 15u.00

De reus met het gouden hart: Zo. 27 juli om 15u.00

 

 

Bezoek ook eens de website!

www.poppentheatermagie.be

 

Programma


Reageer (0)

08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen heeft oog voor Scheldeland

Scheldeland Home

Scheldeland
is dé regio bij uitstek om gezellig culinair te genieten met een groepje vrienden. Fietsen langs de splinternieuwe knooppunten is de aangewezen manier om je bij die smakelijke verkenningstocht te verplaatsen. Dat is de dubbele boodschap die de nieuwe brochure "Watertanden – langs Schelde, Dender en Rupel" je wil meegeven.

Watertanden langs Schelde, Dender en Rupel (Eten & Drinken Gids)

Lekker eten en drinken: het is één van de grote troeven van Scheldeland. Nergens anders smaakt de paling in 't groen zo lekker als in de restaurants aan de oevers van Schelde, Dender en Rupel. Maar er is nog veel meer lekkers te vinden in de omgeving. De brochure "Watertanden – langs Schelde, Dender en Rupel" schetst in vijf rubrieken het culinaire beeld van de regio: water, leven in de brouwerij, de sfeer van weleer, lekker feesten en lekker weg. Asperges, hopscheuten, streekbieren, zoetigheden,… Ze passeren allemaal de revue. Daarnaast kom je ook heel wat te weten over de geschiedenis en tradities rond al dat lekkers.

Begin je spontaan te watertanden bij al dat lekkers? Dan is er goed nieuws. Tal van horecazaken in Scheldeland zijn bereid om hun klanten extra in de watten te leggen. Kom je met minstens vier personen en bestel je een hoofd- en een bijgerecht, dan krijg je een extraatje gratis. Dat kan gaan van een lokaal bier tot een streekgerechtje. In de brochure staat de lijst met de deelnemende horecazaken vermeld.


De brochure "Watertanden – langs Schelde, Dender en Rupel" kadert in de campagne Vlaanderen Lekker Land van de vzw Tafelen in Vlaanderen. Ze kwam tot stand met de medewerking van Toerisme Scheldeland, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen en de federatie HoReCa. Ze is gratis verkrijgbaar bij de plaatselijke diensten voor toerisme en toeristische infokantoren. Je kan ze ook in pdf-formaat bekijken op de website www.tov.be. Klik hier en je komt meteen op de juiste bladzijde terecht.

 

Je kan de papieren brochure bestellen op dit adres:

Provinciaal Infokantoor Scheldeland-Donkmeer
Donklaan 93
9290 Berlare
Tel. 09-345 49 62
www.scheldeland.be
info@scheldeland.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" ... legt inhoud nieuw nummer bloot

NVA-woordvoerder Jeroen Overmeer in Over taal

Het tijdschrift Over taal sprak met Jeroen Overmeer (woordvoerder van N-VA-voorzitter Bart De Wever): 'duidelijke taal en vooral altijd rustig blijven’. 'Bart beheerst zijn communicatie zelf heel goed, weet goed zijn beeldspraak te kiezen en is ook heel eerlijk en direct in zijn communicatie. Hij is bijvoorbeeld niet te beroerd om al eens een minder leuk feit toe te geven.'

De bijdrage kunt u lezen op www.overtaal.be.

Jeroen Overmeer
 
 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal

 

- Taalwerk: ‘Moeten staat overal.’ De avonturen van een modaal hulpwerkwoord - Liesbet Bex

- Taalkronkels: Is alleen de professor ‘geachte heer’? - Albert Oosterhof

- Idioom & Co: Ieder op zijn honger. Over vertalende ontleningen in Vlaams-Frans - Hugo Brouckaert

- Broodje taal: Auwtch of office - Linde Van de Walle

- Interview: Joris Gerits: letterkundige taalbeheerser - Karl Hendrickx

- Taalwerk: Werkwoordsvolgorde. De kameleon van de Nederlandse taal - Evie Coussé

- Dossier: ‘In hoofde van het personeelslid is het uitoefenen van occasioneel thuiswerk op geen enkel ogenblik een recht.’ Over ongeloofwaardige interne communicatie - Karl Hendrickx

- Te boek: Publieksgerichte bedrijfsjournalistiek: dien maar op! (Marianne Boone), SpreekTaal (Elke Peters) en Beterlands (Filip Devos)

- Column: Het vertakt kroonknotsje - Hugo Brouckaert

- Quiz over taal - Natalie Hulsen

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVENT-TEAM zoekt nieuw talent voor REPELSTEELTJE, de musical (Gent)

repelsteeltje
Na het grote succes van ‘Het Oneindige Verhaal’ en ‘Alladin’ start het artistieke team van Event-Team vzw uit Gent met de voorbereidingen van ‘Repelsteeltje, de musical’. De musical werd bewerkt door Wouter Blijleven tot een adembenemende voorstelling voor jong en oud. e regie is in handen van Olivier De Meyer en de productie gaat in première eind mei 2009 te Evergem.

Event-Team is op zoek naar NIEUW talent vanaf 8 jaar om aan te sluiten bij de wekelijkse musicalopleiding op zaterdag te Mariakerke (Gent). Kennis maken met de opleiding kan aan de hand van verschillende workshops in september 2008. Nieuwe talenten die geselecteerd worden uit de workshops krijgen een plaats in de musicalopleiding in combinatie met de productie ‘Repelsteeltje’.


Jong en oud kunnen zich inschrijven voor een kennismaking met de opleiding. Gelieve een korte CV (met de nodige gegevens) en 2 recente foto’s te e-mailen naar event.team@scarlet.be. Meer informatie over de opleiding (prijs, uren, …) kan U vinden via onze website in de rubriek ‘opleiding’ : www.event-team.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salim Seghers verovert GENT

We kregen deze week heel wat nieuws binnen van het Salim Seghers-front en gezien we deze Limburgse artiest hebben beloofd ‘hem nooit te zullen vergeten’, geven we hierbij een overzicht van het laatste nieuws … want ook hij komt naar de Gentse Feesten !


 


Salim Seghers op de Gentse Feesten
 
Tijdens de jaarlijkse Gentse Feesten zal Salim Seghers dit jaar van zondag 20 tot en met zondag 27 juli elke dag optreden in zaal "Seleskest" dit telkens om 19u30 behalve op 22 en 25 juni want dan zingt hij om 15u00. Zaal Seleskest is gelegen in de St-Salvatorstraat. Het wordt een showprogramma met verschillende artiesten waaronder Rolando en Ronny Marino aan het klavier. Het is een variërende show met humor, sketches, ballet en zang van Salim Seghers.
Salim Seghers zet mopjes op cd
 
Salim Seghers vertelt tijdens zijn optredens regelmatig mopjes, hiermee heeft hij bijna evenveel succes als met zijn liedjes. De bijna 60-jarige Limburger heeft dan ook plannen om een cd te maken met zijn mopjes. Naast deze mopjes-cd brengt hij ook, ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag, op 08-08-08 een 8-delige box op de markt met zijn grootste en meest geliefde nummers waaronder zijn nummer 1 hit uit 1972 "Verlaat me nooit".Salim Seghers: 36 jaar na Verlaat me nooit
 
We schrijven 22 april 1972, die dag kwam Salim Seghers´ grootste hit op nummer 1 in de BRT Top 30 te staan. Waar hij tot 10 juni 1972 bleef staan, dat is 6 weken lang. Het nummer werd in de jaren ´90 opnieuw uitgebracht door Sammeke Gooris, maar Salim kent er nu 36 jaar geleden nog steeds succes mee. Het nummer is in een nieuw kleedje gestoken en iedereen zingt het nog steeds volle borst mee.Salim Seghers met pensioen
 
Na 35 jaar actief geweest te zijn al leraar gaat de Vlaamse zanger Salim Seghers op pensioen. In de Vrije Lagere Gesubsideerde Bassisschool van het Limburgse Wijgmaal bij Peer gaf de zanger les in eerste leerjaar. In zijn dorp zal hij nog vele jaren “meester Jos” blijven. Twintig jaar geleden zat er ook een muzikaal wonder in de klas van meester Jos, namelijk Colin Daenen (geboren op 19 januari 1981), die nu al een 7 tal jaar deel uitmaakt van het orkest van Salim. Op 8 augustus wordt Salim 60 jaar en dit zal hij vieren in Het Kempenhof in Balen op 3 augustus. Op 10 augustus zou normaal voorzien het eerste optreden zijn van Salim na zijn verjaardag en dit in De Oude Hoeve te Scherpenheuvel. Gezien de omstandigheden in deze zaak staat dit optreden onder voorbehoud.Colin en Theo op de Gentse Feesten
 
De Gentse Feesten naderen met rassen schreden. Er zullen vele bekende Vlamingen en gevestigde waarden afzakken naar de Gentse binnenstad. Ook D´Am@teurkes, bestaande uit Theo en Colin van het begeleidingsorkest van Salim Seghers, komen van Limburg naar Gent. Het duo is zielsgelukkig dat ze de affiche mogen delen met de top van de Vlaamse showbizz. Salim, die ook op de Gentse Feesten moet zingen, doet dit zonder orkest. Wie hen aan het werk wil zien in Gent, kan dat op 23, 25 en 27 juli op het Veerleplein.

Reageer (0)

01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (4): De Tribuloasses van Eddy NaessensDe monoloog
:

in “De Tribuloasses van Eddy Naessens” vertolkt Anton Cogen de rol van Eddy Naessens, een overleden chauffeur van de vervoersmaatschappij “De Lijn”, die zijn opwachting maakt aan de hemelpoort en daar wachtend de tijd doodt door het bladeren in “Dag Allemaal”. Tijdens die wachttijd komen hem talrijke herinneringen voor de geest. Leuke, maar ook minder leuke anecdotes en belevenissen wisselen elkaar af, waarbij de toeschouwer achter de schermen blikt van een beroepscategorie die gezien de veranderende maatschappelijke zeden en gewoonten – soms helaas - meer dan ooit in de actualiteit is.......


.

Cogen en Van Geyt, een samenwerking:


de samenwerking tussen Anton Cogen en Machar Van Geyt is niet nieuw. Vorige jaren vertolkte Anton Cogen tijdens de Gentse Feesten op dezelfde locatie de rol van een uitbater van een volkscafé op Ledeberg, in de monoloog “Frisco” van Machar Van Geyt. Ook in “Kiwi veur Saint-Camiel”, de monoloog over Cyriel Spruyt, een aan de Muide failliet geraakte kruidenier vonden beiden elkaar terug. Eerder versloegen zij gezamenlijk voor Radio Roeland gedurende enkele jaren de reportage van de openingsparade van de Gentse Feesten, die steeds uitmondde in hilarische hoogstandjes.

 

Ooit maakten zij voor dezelfde radiozender in de toenmalige studio op de Henri Dunantlaan een nep-reportage, waarbij de luisteraars werd voorgehouden dat een algemene repetitie van de openingsparade plaatshad op de Grote Markt van Antwerpen, precies één week voor het feitelijke begin van de Gentse Feesten. Dit alles met medewerking van de échte schepen van Feestelijkheden van de stad Gent en een nep-schepen van Cultuur van de stad Antwerpen.

 

Op 23 december 1967, bijna exact 40 jaar geleden, werkten beiden reeds voor een eerste keer samen, zonder verdere diepgaande kennismaking, in een kerstevocatie van een Gentse jeugdclub die de originele naam “Kerststemmen ‘67” droeg. Anton Cogen was één van de regisseurs en Machar Van Geyt één van de zowat veertig leden van een spreekkoor.

 

Er zijn concrete plannen dat Anton Cogen mogelijk eind 2008, maar zeker gedurende de Gentse Feesten 2009 een rol zal spelen in “Wel thuis”, een door Machar Van Geyt geschreven eenakter. Hierin zal hij vermoedelijk aan de zijde staan van Machteld Ramoudt, in een regie van Roger Bolders. Het stuk gaat over de ontmoeting van een grote theaterdiva en een gepensioneerd taxichauffeur.


Locatie:

bovenzaal van eet- en praatcafé “A Capella”, Godshuizenlaan 33 te Gent

  

Inkomprijs:

€ 11,00

  

Reservatie:

uitsluitend bij VZW Uitbureau, Kammerstraat te Gent – tel. 09/233 77 88

  

Speeldata :

begin van de voorstelling : 20.00uur – deuren open om 19.30uur

zaterdag 19 juli

zondag 20 juli

maandag 21 juli

dinsdag 22 juli

woensdag 23 juli

donderdag 24 juli

vrijdag 25 juli

zaterdag 26 juli

en zondag 27 juli 2008

 

 

“De Tribuloasses van Eddy Naessens” is een productie van VZW De Scriptomanen, Brusselbaan 296, 9320 Erembodegem, waar verenigingen met het oog op een reisvoorstelling en voor alle nuttige info en modaliteiten  terecht kunnen (tel. 053/78 30 10 – e-mail: patrick.bernauw@skynet.be).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (3) - Van Daele Compagnie speelt in een roze veugelmuite
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Net zoals de voorbije jaren zakt het ganse gezelschap van de Van Daele Compagnie af naar de Buurtloods in het hart van Muide-Meulestede (Patrijsstraat 10) voor hun unieke Gentse Feestenkomedie: "De Roze Veugelmuite".

Auteur en regisseur Lea Van Volsem zorgde ook nu weer voor een ware volkskomedie die de talrijke toneelliefhebbers ongetwijfeld een ontapsnnen moment zal bezorgen.

Van 19 tot en met 27 juli 2008 wordt er gespeeld op weekdagen om 19.30 uur en
op zondagen èn woensdag ENKEL om 15.00 uur.

Voor bijkomende info èn reservatie verwijs ik graag naar de bijgaande affiche waarop u gewoon dient te klikken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (2) Free The Soul weerklinkt op Korenmarkt (22/7)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op dinsdag 22 juli om 21.00 uur wordt het een waar muziekfestijn op het groot podium van de Korenmarkt.

De Gentse formatie FREE THE SOUL geeft dan het beste van zichzelf en wie houdt van een mix van disco, R&B, soul, funk en vele andere muziekrichtingen houdt dus best een gaatje vrij in de ongetwijfeld drukke Gentse Feestenagenda.

Join the party, move your body and FREE THE SOUL : 22/7 om 21.00 uur - Korenmarkt

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (1) - Carte Blanche wandelt en eet

Logo Carte Blanche  Logo Carte Blanche

Oejejoeie, de Gentse Fieste angt weeral in de lucht en… goa de mee noar ‘t justitiepaleis?

 

Aan alle Gentse stropkes, buitenstadse levensgenieters en culinaire wandelaars. Voor de 15° maal stellen wij onze “Gentse fieste 2008 in Carte Blanche P-W” voor. We maken terug een stadswandeling naar het justitiepaleis. “T’es mein schuld nie zen, menheere de Juge”. Ze brengt jullie naar nooit eerdere opengestelde prachtige plaatsen binnenin het justitiepaleis.

 

Wandeling met ontbijt-lunch aan € 48 p.p. all in

 

* Ontbijt:         Om 8.30u stipt

 

* Wandeling:     Vertrek om 9.30u samen met onze beroemde Gents sprekende gidse Luth Claeys (Gentse gidsenbond).

Te voet naar het oud justitiepaleis voor een rondleiding binnenin het gebouw. Daarna nemen we de taxi-boot naar het nieuw gerechtsgebouw. Na de rondleiding terug met de tram naar ons restaurant.

 

* Lunch:          +/- 12.30u

-         Aperitief mee hapkes.

-         Half kieken mee champignonssaase. Nen Gentse tripel of een glas wijn.

-         Chocomoes en kaffé.

 

Doar keunde were nie veurn sukkele ne woar!!!!

 

Data Wandelingen:          

                                                                      

Zaterdag        19 juli              Donderdag    24 juli             

Zondag          20 juli              Vrijdag           25 juli             

Maandag       21 juli              Zaterdag        26 juli

Dinsdag         22 juli              Zondag          27 juli

Woensdag     23 juli              Maandag       28 juli

 

Het restaurant is tijdens de Gentse Feesten ’s avonds niet geopend !

 

NOTEER ALVAST DE DATA EN RESERVEER TIJDIG UW KAARTEN!!!

 

 

ALLE KAARTEN DIENEN STRIKT  TEN LAATSTE OP DINSDAG

15 -7 AFGEHAALD EN BETAALD TE WORDEN.

 

RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W

MARTELAARSLAAN 321

9000      GENT

TEL 092332808      GSM 0478540512

GESLOTEN OP ZONDAG EN MAANDAG

carteblanchepw@skynet.be

www.carteblanchepw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkkaffee staat weerom voor drukke zomer !!!Het is weer zover: de zomer is officieel begonnen
en dat betekent dat het Parkkaffee (Mariakerke) terug 2 maanden open is.

De uitbaters kondigen dan ook met veel plezier de nieuwigheden aan:

Dit jaar worden vader en zoon De Buck voor het eerst verenigd in een gezamenlijke tentoonstelling.
Walter heeft een gouden ei in de prachtige vijver gelegd en de nieuwste vuurcreaties van zoon Ivan zullen in lichterlaaie staan  tijdens de romantische parkkaffee-avonden.

De opening van de tentoonstelling en Parkkaffee wordt muzikaal omlijst door een optreden van het 'Walter de Buck Trio' en de Propere Fanfare van de Vieze Gasten (1 juli).

Er werd een nieuwe woonwagen aangekocht, een gerestaureerd juweeltje van begin vorige eeuw, waarvoor zij nog een geschikte naam zoeken en deze naar aloude zigeunergewoonte zullen dopen.


Indien u over dit alles en nog veel meer details wenst te weten te komen, surf dan naar www.parkkaffee.be  

 

EN !


er zijn ook alweer 10-beurtenkaarten te winnen:

 

vind een originele naam voor de nieuwe woonwagen  en de 5 origineelste krijgen zomaar een 10-beurtenkaart voor deze zomer.
Antwoorden via   
www.parkkaffee.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!