Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
31-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culturenfestival 2007 brengt "Mode Event" naar Capitole

 

Culturenfestival 2007

 

"Mode Event" met creaties van

Fall Touré (Gent) met collectie "Twareg"

Souissi Zineb (Casablanca) met collectie "L'Orient rencontre l'Occident"

en leerlingen van VISO - Gent en Marco Polo (Antwerpen) met collectie "Feest en fantasie"

 

Lokatie: Capitole Gent

zaterdag 02/06/2007 om 19u30

 

Ingang: 10 euro

Met muziek van de Gentse groep "Anwar" en hapjes uit de wereldkeuken

 

Info: culturenfestival@hotmail.com

Org.: Nakhla vzw Interculturele vrouwenwerking, AGORA, SAMV - Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen, Anjer Producties

Met steun van: FMV, Vlaamse Gemeenschap, CERA en Stad Gent


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of The Profs MET Ann Wouters als mannequin


NOTP2007

Aanstaande zaterdag 2 juni kan je in het ICC te Gent terecht voor

de vierde editie van Night of the Profs.

Het unieke modeshow-examenevenement van SYNTRA Midden-Vlaanderen.

EXPOSITIE
Vanaf 17u wordt de expositie in het Arteveldeforum opengesteld voor het grote publiek. Je vindt er onder andere de werken van de opleiding Visual Merchandiser, Fotograaf, Modeontwerper, Modiste en je kan er de cursisten uit de opleiding Steenkapper, Pottenbakker, Chocoladebewerker, Visagie en Florist aan het werk zien.

Na de expositie kan je eventueel terecht in het gloednieuwe Arteveldecafé voor een drankje, en kan je deelnemen aan onze wedstrijd waarbij je kans maakt op een ballonvlucht voor twee personen in onze Syntra luchtballon. Vul simpelweg de bon in die je krijgt bij het binnenkomen en deponeer die bij het buitengaan in de wedstrijdbox. De winnaars worden door ons persoonlijk op de hoogte gebracht.

Toegang tot de expositie is gratis.

 

MODESHOW (MET SPECIAL GUEST ANN WAUTERS)
Om 19u30 wordt het startshot gegeven voor de modeshow waarin cursisten uit het eerste en tweede jaar mode hun kunnen tonen. Er zullen diverse scouts uit de sector aanwezig zijn op zoek naar nieuw talent.
In een vorige editie hadden we Mevrouw Panamarenko als mannequin te gast. Dit jaar is ze opnieuw van de partij samen met niemand minder dan Ann Wauters, onze Belgische basketbaltrots. Wees op tijd, want een kaart verleent je vanzelfsprekend toegang tot dit spektakel, maar is geen garantie op een zitplaats. De deuren gaan open vanaf 19u10.

Een beperkt aantal extra kaarten zullen nog beschikbaar zijn aan de ingang voor de prijs van 5 Euro. Deze zijn te koop vanaf 17u.

 

Méér info op www.nightoftheprofs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat gebeurde er vandaag met Georges Leekens ?
SOAP ROND GEORGES LEEKENS KRIJGT VERRASSEND EINDE: HIJ KOOS VOOR ..... LOKEREN !!!!


Bron: www.sport.be
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van het Sprookje op 7 juli in de Efteling

Op 7 juli staat de Efteling in het teken van de Dag van het Sprookje !Omwille van de bijzondere datum dit jaar (7-7-7), en omdat het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens zijn 55e verjaardag viert, belooft het een onvergetelijk sprookjesfeest te worden, van zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds.

Bezoekers die 7 of 77 jaar worden in de zevende maand van 2007 genieten op deze dag gratis toegang van 7 tot 9 uur.

Op het programma staan de opening van Sprookjes-Waterpret, de officiële première van de openluchtvoorstelling van Sprookjesboom 'Er was eens', de Sprookjesquiz met als hoofdprijs een leven lang gratis toegang tot de Efteling, en als uitsmijter een nooit gezien Sprookjespopconcert.


 

Praktische info

De Efteling is t.e.m. 28 oktober 2007 elke dag open van 10 tot 18 uur. Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, van 9 juli t.e.m. 26 augustus, is het park dagelijks open tot 21 uur, en op zaterdag zelfs tot middernacht. Kinderen tot en met 3 jaar genieten zoals steeds gratis toegang. In België zijn tickets aan een voordeeltarief van 23,50 euro verkrijgbaar in voorverkoop in elk Jetaircenter, de grotere postkantoren en Standaard Boekhandel. Tickets met korting zijn ook te koop via www.efteling.com. De online tickets kunnen direct thuis geprint worden of via een sms-bericht op gsm ontvangen worden.

 

Over de Efteling

De Efteling is sinds haar ontstaan in 1952 uitgegroeid tot een ‘Wereld vol Wonderen’, dat naast het attractiepark ook een hotel, een theater, een golfpark, evenementen en tv-producties omvat. Jaarlijks brengen meer dan 300.000 Belgen een bezoek aan het Nederlandse attractiepark vol fantasie en avontuur vlakbij de grens. Voor informatie over de Efteling of reservaties in het Efteling Hotel (vanuit België): tel. 0900 84 037 (0,44 euro per minuut) of www.efteling.com.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leiestreek kijkt uit naar gastronomische feesten !

Header e-zine Leiestreek

Affiche Leiestreekfeesten 2007

Zet je nu al schrap want de tiende editie van de Leiestreekfeesten komen eraan
en zullen het begin van de zomer opnieuw opfleuren.
De participerende Franse en Vlaamse gemeenten hebben voor dit jaar het thema 'gastronomie' gekozen,
om je van de duizend smaken van de Leie te laten genieten.
De Leiestreekactiviteiten vinden plaats van Lisbourg tot Gent, van 30 juni tot 11 juli.
Je kan de activiteiten omtrent de Leiestreekfeesten raadplegen op de websites
van Toerisme Leiestreek (www.toerisme-leiestreek.be) en Lys sans frontières (www.lys-sans-frontieres.org).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents jeugdboek viel in de prijzen
Tijdens een groot Boekenfeest in BOZAR in Brussel werden de winnaars bekendgemaakt van de Kinder-en Jeugdjury 2006-2007. Zowaar 2000 juryleden bekroonden op die manier hun favoriete auteurs en illustratoren en konden die dag met alle winnaars uitgebreid kennis maken via workshops, voorleessessies en interviews. Op deze webstek hebben wij vooral oog voor de winnaars in de categorie + 14 jaar (waarin 288 juryleden zetelden) want de bekroning was er voor:

   Jean-Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs met het boek "Jonkvrouw" (uitgeverij Facet)

Dit prachtig geschreven en vlot te lezen boek won trouwens ook nog eens de Kleine Cervantes Literatuurprijs ... dus voor de auteurs: een hartelijke proficiat!! Blijven schrijven, zouden we zeggen. Méér info op www.jonkvrouw.be

KJVJc_van_rijckegem_en_pat_v_beirs_zwwit_fotopds-large

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in radio maken ? Het kan ....

Het Rec Radiocentrum organiseert workshops Radio Maken voor jongeren van 10 tot 30 jaar en dit in vijf centrumsteden: Gent, Antwerpen, Kortrijk, Brussel en Leuven.

Ook tijdens de zomermaanden kan je bij het Rec terecht voor deze opleidingssessies.
Meer zelfs, de jeugdwerkgroep die het beste radioprogramma maakt tijdens de maanden juni, juli & augustus wint een masterclass, gegeven door niemand minder dan Tomas De Soete, peter van het project!

 

Zin in een originele activiteit deze zomer?

Schrijf je dan samen met je jeugdwerkgroep in voor een 'Practice' workshop, boks het beste radioprogramma ooit in elkaar, sleep die Masterclass in de wacht en zet jullie jeugdwerkgroep in de kijker!

 

Inschrijven kan via de website: http://www.radiocentrum.be


 

 Rec Radiocentrum

Over het Rec Radiocentrum:

In januari 2006 startte Ethercentrum vzw met workshops ‘Radio maken voor jongeren’: het Rec Radiocentrum. Bedoeling is om jongeren, van 10 tot 30 jaar, in een ongedwongen sfeer te laten proeven van alle aspecten van het radio maken. Het aanbod bestaat uit een initiatiecursus ‘Practice’ en enkele gespecialiseerde paketten, ‘Sessions’: Presentatie, Techniek, Woordredactie & Muziekredactie. Deze workshops worden georganiseerd in Gent (Urgent.fm), Antwerpen (O radio), Kortrijk (Coolcast), Brussel (XL Air) en Leuven (Radio Scorpio).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker: Tapenade van Passendale Classic met paprikaIngrediënten:

100 g Passendale Classic

1 rode paprika - 1/2 gele paprika

1 ui

250 ml mousserende witte wijn - 250 ml water

1 el zongedroogde tomaten - basilicum

2 teentjes knoflook

olijfolie - peper en zout - tabasco

 

Bereiding:

Snij de paprika's en ui grof.

Giet wijn en water in een grote pan en voeg paprika- en uistukjes toe.

Alles 10 min. op een hoog vuur opwarmen, dan vuur lager zetten en 1 uur laten trekken.
Giet het vocht af.

Voeg tomaten, basilicum en gehakte knoflook toe.

Mix alles fijn en giet er olijfolie bij.

Voeg de fijngeraspte Passendale toe en breng op smaak met tabasco, zwarte peper en zout.
Serveer met rozemarijnfoccacia.

Méér kaasgerechten ? www.belgischekazen.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 3: GENT zingt HAZESTijdens de Gentse Feesten staat Capitole Gent helemaal in het teken van de rock 'n roll van het Nederlandse levenslied met "Gent zingt Hazes", een onvervalste tribute aan André Hazes met Mr. Gentse Feesten himself Luk De Bruyker, en Luc Caals.

Een verrukkelijk feest waar iedereen meezingt met hits als “Een beetje verliefd”, “Zeg maar niks meer” en “Zij gelooft in mij”.

 

Rock 'n roll met een hart

Voor de één is hij de enige Nederlandstalige soulzanger, voor de ander een heerlijke cult-figuur met een hoog rock ’n roll-gehalte.

Hazes was in elk geval een geweldig muzikaal talent en uitstekend vertolker, die kon inspireren en ontroeren!


Bekende Gentenaar Luk De Bruyker brengt het turbulente levensverhaal van Hazes, doorspekt met zijn allergrootste hits, gebracht door niemand minder dan Luc Caals. Deze rasartiest sloeg eerder iedereen met verstomming met zijn Hazes Tribute in een uitverkochte Elisabethzaal.
Maar daar blijft het niet bij: iedereen beroemd!

Luk en Luc staan er niet alleen voor. Naast het live-orkest en de backingvocals, krijgt ook het publiek de kans om uit volle borst mee te zingen met onsterfelijke hits als “Een beetje verliefd”, “Zeg maar niks meer” en “Zij gelooft in mij”. !

Zo wordt ‘Gent Zingt Hazes’ een verrukkelijk feest langs de beste Nederlandse smartlappen allertijden!

 

Dit alles onder de goedkeurende blik van topregisseur Frank Van Laecke (cfr. "Dracula", "Rembrand", "Kijk mama ik dans", etc...)

 

'Gent Zingt Hazes'

Tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent

Op 14, 15, 20, 21 en 22 juli 2007,

telkens om 19.00u.

 

Ticketprijzen:

eenheidsprijs: 23,00 EUR

(exclusief reservatie- en verzendingskosten)

 

Info en reservatie tickets:

077/37 38 39

http://www.musichall.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.M.A.K. stelt voor: SUR LA ROUTE

Met de Gentse aankomst van de Tour de France in het verschiet, organiseert het S.M.A.K. een heel specifiek project dat kadert binnen de sterke “Extra Muros”-reputatie van het museum. Dit project komt tot stand in samenwerking met de vzw Tour de France, waarin vertegenwoordigers van de Stad Gent en Provincie Oost-Vlaanderen zetelen.


  (foto: S.M.A.K.)

Voor Sur la Route leggen 17 kunstenaars tussen nu en half mei elk een bepaald traject van de komende Ronde van Frankrijk af, zodanig dat ze samen het volledige parcours voltooien. De totale afstand van de Tour 2007 bedraagt 3.547 km. Met 17 kunstenaars levert dat een gemiddelde afstand per kunstenaar van ca. 210 km op. Daarbij wordt vooropgesteld dat de kunstenaar gemiddeld zo’n 70 à 80 km per dag aflegt. Dit laat voldoende tijd en ruimte om de tocht te documenteren, om te filmen, te fotograferen, te tekenen of notities te nemen. De voorwaarde tot deelname is immers de volgende: dat de tocht een documentair en artistiek resultaat oplevert, dat zijn neerslag vindt in een boek en een tentoonstelling, verspreid over verschillende locaties in het Gentse.


Het boek moet een mooi album worden, een hebbeding, uitnodigend en toegankelijk voor het brede (wieler)publiek. Concreet zal het boek 96 fullcolour pagina’s tellen, gebonden in een harde kaft. Bij elk boek zal ook een DVD zitten met videomateriaal, gefilmd door verschillende kunstenaars tijdens hun tocht.

 

In de aanloop naar de Touraankomst en de voorstelling van het boek, zal vanaf half juni ook een tentoonstelling te zien zijn op verschillende locaties in het Gentse, in zogenaamde supporterslokalen. De kunstenaars zullen namelijk heel wat meer materiaal produceren dan wat in het boek terecht komt: uitgebreide notities, tekeningen, foto’s, films, etc. Naar analogie met de supporterslokalen van jonge renners, zullen de 17 participerende kunstenaars elk een supporterslokaal op- en inrichten in een Gents café. Mét foto’s van het idool, notities, foto’s, tekeningen, film, … en natuurlijk sterke verhalen voor aan de toog.


 De deelnemende kunstenaars zijn:

Ann Veronica Janssens (B), Stijn Cole (B), Stef Kamiel Carlens (B), Gert Robijns (B), Peter Delpeut (NL), Stief Desmet (B), Johan Derycke (B), Taetske Burgerjon (NL), Franck Bragigand (FR), Emilio Lopez Menchero (B), Frank De Poorter (B),  Florian Hüttner (D), Lars Ejlskov P. (DK), Bart Lodewijks (NL), Joey Kötting (UK), Otto Berchem (VS), Koen De Sutter (B).

Voor verdere inlichtingen kan u terecht op www.smak.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 2: Suske en Wiske veroveren de Capitole

Suske en Wiske komen vanaf deze zomer naar het theater!

Het eerste wapenfeit van de splinternieuwe musicalcast is de Suske en Wiske Theatershow! Deze Geert Allaert Theaterproductie gaat in première tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent en reist tijdens de herfstvakantie naar de Stadsschouwburg Antwerpen!

 

De Suske en Wiske Theatershow - De Schimmige Schurken

wordt een schaterende show! Een vurig avontuur! Een geschifte geschiedenis!

En dat voor alle knetterende kinderen van 5 tot 555 jaar!


 

 

De Schimmige Schurken

De schimmige schurken schaken het schattige Schanulleke!

Gelukkig snelt Wiske ter hulp, vastberaden om haar lieveling uit hun klamme klauwen te redden! En natuurlijk laat Suske zijn Wiske nooit in de steek! Samen krijgen ze de handige hulp van de slimme Lambik en de brommende Jerom! En wie aan haar kinderen raakt, krijgt het aan de stok met een wel erg kwaaie Tante Sidonia!

 

Beleef samen met Suske en Wiske, Lambik, Jerom en Tante Sidonia dit beestig feest vol geestige grappen, stressloze spanning en swingende songs. Wedden dat niemand op zijn statige stoel blijft zitten?

 

De originele musicalcast

 

De Suske en Wiske Theatershow biedt een knotsgek avontuur met de originele musicalcast! De 18-jarige Niels Destadsbader en de 19-jarige Liesbeth De Wolf spelen Suske en Wiske, Jeroen Maes test zijn vrouwelijke capaciteiten als Sidonia en Ben Van Hoof laat zijn spierballen rollen als Jerom. Ronald Van Rillaer is en blijft na vijftien jaar de ultieme Lambik-vertolker. De liedjes worden gecomponeerd door niemand minder dan Steven Cornillie en Tom Van Stiphout!

 

Voor deze kleurrijke cast blijft het niet bij de Suske en Wiske Theatershow! Zo komt er een Suske en Wiske-band en einde mei ligt de eerste Suske en Wiske-cd in de winkel. In 2008 komt de langverwachte Suske en Wiske-musical  De Circusbaron naar de theaters in Vlaanderen en Nederland, een spannend avontuur in de traditie van de succesvolle Music Hall-productie De Spokenjagers!

 

 

De Suske en Wiske Theatershow  De Schimmige Schurken

Van 12 t.e.m. 21 juli 2007 in Capitole Gent, telkens om 14.00u.

Van 30 oktober t.e.m. 4 november 2007 in de Stadsschouwburg Antwerpen, om 20.00u.

Op woensdag en zondag enkel om 15.00u.

 

Ticketprijzen

Volwassenen: 28,00 EUR

Kinderen tot 12 jaar: 18,00 EUR

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

Reageer (0)

30-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 1: "We vliegen d'erin !"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“We vliegen d’er in !”  is de titel van de nieuwe Gentse Feestenrevue van Noël Fack en zijn dreidekkers.
Met het bekende Gentse liedje “Mijne vlieger” start een drie uur durend spektakel  waarbij “vliegen” centraal staat.
Dolkomische sketches in het Gents met entertainer Rolando, de prachtige stem van zanger Danny Sinclair, leuke Gentse- en andere  liedjes van Charlène, het virtuoos accordeonspel van Bert Lenny, parodies van Nico Lenny en Valèrie, mooie choreografie door de danseressen van het Jamshowteam onder leiding van Aicha.
Muzikale omlijsting en begeleiding op keyboard door Noël Fack .
En “oas’t almoal in ’t Gents !” , anders zijn het geen GENTSE Feesten !


van 14 tot 21 juli om 20u in DE VIPSCHOOL - Neermeerskaai 1A

namiddagvoorstellingen op 15 en 17 juli om 14u30

info/tickets: 09 233 77 88

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenakter Contact-o-Matic ... in een Gentbrugse wasserette

Eind juni spelen 4 Gentbrugse amateur-acteurs in een wasserette in de Jef Vandermeulenstraat 36, de eenakter Contact-o-Matic.

Dit sociaal geëngageerde en humoristische volkstoneel draagt de integratie van nieuwe Belgen en verdraagzaamheid hoog in het vaandel.De auteur van deze creatie is veelschrijver Freek Neirynck terwijl de regie van de tekst in goede banen wordt geleid door Bob Vanden Eynde, die ook deels de tekst bewerkt heeft. Het geheel wordt georganiseerd door het Buurtwerk Gentbrugge.


 

Het stuk

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een buurtwasserette.

Wanneer één van hen, een Turkse vrouw, begint te wassen, komen de tongen los. Langzaam ontspint zich een verhaal van onbegrip, wantrouwen, racisme, maar ook van teleurstelling, spijt en verbittering.

Als een machine stuk gaat drijft ieders waarheid onder het schuim naar boven: waarheden die niet altijd schoon en kreukvrij zijn.

Maar nog voor het laatste wasprogramma afgelopen is, weten de vrouwen dat hun was en hun leven nooit meer hetzelfde zullen zijn:

alles wordt properder, zachter en kleurrijker.

 

De auteur


Foto Freek Neirynck is auteur van toneelstukken, televisie- en filmscenario’s, cursiefjes, jeugdboeken, politieke satire en ook essays over (figuren)theater.

Hij was 25 jaar artistiek directeur van theater Taptoe (Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen) en door dat gezelschap en andere werd zijn werk in 28 landen gespeeld. Voor ’t Spelleke van Drei Kluite (Pierke Pierlala) schrijft hij liedjes en conférences. Neirynck werd bekroond met de L.P. Boonprijs omwille van het sociaal engagement in zijn literair werk voor kinderen en volwassenen.

Hij kreeg ook literaire prijzen van de stad Gent en de provincies Oost- en West-Vlaanderen, de Wim Verbekeprijs voor jeugdtheater en de Sirena d’Oro, de hoogste internationale onderscheiding op vlak van figurentheaterdramaturgie (na o.a. Dario Fo)

 

De regisseur

Bob Vanden Eynde zette zijn eerste stappen in de theaterwereld toen hij in 1984 meeschreef, acteerde en regisseerde in “HET DE”, een reeks absurde sketches.

Een jaar later ging hij met “Aardappelen- en Andere (Ge)Schillen” en “Omgekeerd” verder op de absurde toer. Hij is ook auteur van diverse (jeugd)toneelstukken, eenakters, muziektheater, cabaret- en stand up-producties, van filmscenario’s voor kortfilm en tv.

Vanden Eynde regisseert al ruim 20 jaar bij tal van amateurgezelschappen en maakte hiervoor diverse toneelbewerkingen.

Naast enkele eervolle vermeldingen voor eenakters, toneel en filmscenario’s, kreeg hij de Visser-Neerlandiaprijs voor jeugdtoneel met “Meneer Jan”.

 

Praktisch

De voorstellingen van Contact-o-Matic hebben plaats op:

 

donderdag 21 juni om 20.30 uur (avant-première)

zaterdag 23 juni om 18 en 20.30 uur (première)

zaterdag 30 juni om 18 en 20.30 uur

 

Reserveren is wenselijk (het aantal plaatsen is beperkt) en kan op tel. 09 210 47 00 of gsm 0473 93 68 73

Kaarten kosten:

-         2,50 euro (binnenplaatsen)

-         1,50 euro (buitenplaatsen)

Het stuk duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop biedt het Buurtwerk Gentbrugge je tegen democratische prijzen een drankje aan en kan er volop nagekaart worden met het hele gezelschap.

 

Informatie:

Buurtwerk Gentbrugge

Emiel Hullebroeckplein 1

9050  Gentbrugge

tel. 09 210 47 00

gsm 0473 93 68 73

contactpersoon: Jo De Smet

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van het "PETERMOLENBOEK"
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 2 mei organiseerde deze webstek een wedstrijdvraag in samenwerking met Roularta Books. Specifiek konden de bezoekers van www.plietsplets.be èèn van de exemplaren winnen van het boek "Petermolen - outdoor cooking" van Peter De Clercq. Op de wedstrijdvraag waar precies de S-Televisieopnames van het programma "Petermolen op de rooster" doorgingen, antwoordden zowaar 126 personen waaronder toch enkelen met een foutief antwoord. Het juiste antwoord was trouwens KRETA !!!Onder de juiste inzendingen haalde een onschuldige kinderhand volgende winnaars:

Brigitte Vandereecken - Wetteren
Fabienne Banck - Nazareth
Carine Goedertier - Melle

Deze 3 winnaars krijgen spoedig het boek toegestuurd .... en voor de niet-winnaars is er maar één boodschap: volgende keer meer geluk. Vanaf 5 juni geven we namelijk enkele exemplaren van de unieke CD "Le Tour à Gand" weg ...... volgen dus !!!

Reageer (0)

28-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen pakt uit met vernieuwde webstekFris, aantrekkelijk, kleurrijk, maar ook informatief en overzichtelijk.

Wie naar www.tov.be surft, merkt het meteen.

Ze hebben hun website in een nieuw kleedje gestoken.

 

Niet dat de oude website na vier jaar trouwe dienst plots slechte kritieken kreeg, maar de tijd blijft niet stil staan en ze vonden dat de bezoekers recht hebben op de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke e-technieken.

 

Op de nieuwe site staat nog meer informatie dan op de vorige, maar dan wel beter gestructureerd en dus overzichtelijker. Je kan je zoekopdrachten zodanig verfijnen, dat je alleen de resultaten krijgt waarin je echt bent geïnteresseerd.

 

Bijzonder handig is de 'Google maps'-toepassing.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar een bepaalde vakantiewoning, fietsroute of museum krijg je niet alleen de praktische informatie, maar ook een kaartje met de locatie en zelfs een luchtfoto van de omgeving.

 

Voorts vind je op de vernieuwde website alle informatie over de Oost-Vlaamse fietsnetwerken, een evenementenkalender, tekst en uitleg over streekproducten en nog zo veel meer. J

e kan gratis fietsroutes downloaden en je inschrijven op onze e-nieuwsbrief.

 

De beste manier om dat alles te ontdekken? Gewoon eens een kijkje nemen op www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaar JO RÖPCKE krijgt eerbetoon van Gentsche Sosseteit

  In Cannes es Genteneere, 'Handje'  van de Gentsche Sosseteit en filmcriticus Jo Röpcke (78) overlede. Röpcke was in Cannes veur 't filmfestival moar wierd doar ienigte doage leen in 't  hospitpoal opgenome.


Röpcke was economist van opleidinge moar de film was zijn grute liefde. Hij was filmtecencent,  gegisseur en docent moar was bij 't gruut publiek veural bekend als de façade van 't filmmagazine Première, dat hij dertig joar lank prezanteerdege op den televieze.

Röpcke es nen echte strop. Hij es in Gent gebore de 4en oktober 1928. Hij studeerdege der economieë aan de Rijksunevirseteit en was doarachter nog een joar of tiene onderzoeker aan de ULB en assistent aan den unief van Gent (1958-1962). Doarachter koost hij rezoluut veur de cinema. Hij wierd docent aan het Hoger Rijksinstituut voot Toneel en Cultuurspreiding (HRITCS) woar dat hij zoe blijve tot aan zijn pansjoen. in '91, de loaste twie joar als directeur.

On '62 begost hij zijn carrière bij den toenmoaligen BRT. Hij kreegt er losse opdrachte veur de nieuwsdienst en wirktege'r als realisator mee aan de Joernal, Echo en Panorama. Hij was uuk regisseur van 't Cultureel magazine Zoeklicht. In 1963 volgdeg' hij Roland Verhavert op bij 't filmmagazine Première. Hijzoe doar 't program thupesteke en prezantere tot aan zijn pansjoen in 1991. Azuu lierdege 't gruut publiek hem kenne als nen innemende man mee een gruut herte veur film, die geleidelijk evolueerdege van neutrale prezentatoor tot ne locht-ironischen filmcriticus. We rapeleren ons nog zijn uitsproake: 'In deze film speelden de paarden beter dan de acteurs.

In 1994 kreegt hij van de Gentsche Sosseteit zijn hand afgegoten in de ploaster. Doarmee wierd hij den twieden BRT-corifee in ons collecse achter Armand Pien (1988)

Röpcke was uuk filmcriticus veur Studio Brussel, correspondenten recencent veur tefrente filmmagazines en bestuurder van de Vereniging van Journalisten van de Periodieke Pers. Hij was vaneiges jurylid van tefrente filmfestivals en presedent van 't filmfestival van Brussel.

In guul zijn leve zagt hij zuu à peu pree 12.000 films of 44 miljoen meters film  'Waarvan ik wellicht 30 miljoen meters vergeten ben!'  gelijk dat hij uut ne kier zei. (Belga)

Jo was regelmoatig op ons banket aanwezig en hoa nog moar zuust were zijn lidgeld betoald. Hij zal bij de Sosseteiters in d' herrineringe blijve als een sympathiek en beminnelijk mediafiguur.

Wij bieden noames de Genteneers, al ons lede en 't bestuur, aan zijn famielde onze welgemiende blijke van medeleven aan.

 

Vanwege de Genstche Sosseteit !! (Eddy Levis – presedent)

Reageer (0)

16-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De supersafekids komen uit Sleidinge

foto:Gemeentelijke Basisschool Sleidinge

De werkgroep verkeer die in de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge actief is, sport de kinderen van de school al jaren aan om op straat fluorescerende jasjes te dragen, om extra goed op te vallen. Dit schooljaar werd er een wedstrijd aan verbonden en vrijdag 25 mei heeft de prijsuitreiking plaats.

 

Super-safe-kids

fietspoolgroepje

De kinderen werden dit schooljaar uitgedaagd om super-safe-kid te worden. Dat kon onder meer door consequent de fietshelm te dragen, en de fluojas aan te trekken. Zowel fietsers als voetgangers kwamen in aanmerking. Elke maand stond een ‘verkeersfotograaf’ ergens opgesteld om een foto te nemen van extra voorzichtige kinderen die zo genomineerd werden voor de wedstrijd. De foto’s werden ook tentoongesteld op school.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor de super-safe-kids heeft plaats in de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge om 13.15 uur. 25 kinderen ontvangen een hoofdprijs en voor 34 anderen is er een troostprijs. Er zijn onder meer fluopetten, ‘flower lights’, achterlichtjes, fietscomputers, sporttassen…

Verkeerbeleid
In de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge wordt er elk schooljaar intensief gewerkt rond verkeer en verkeersveiligheid. In de school is er ook al een vijftal jaar een werkgroep verkeer actief. De werkgroep bestaat uit leden van het onderwijzend personeel en mensen uit de oudervereniging. De werkgroep wil de verkeersveiligheid promoten bij de leerlingen, het personeel, de ouders en de weggebruikers rond de school.

 

Informatie
Gemeentelijke Basisschool Sleidinge, Sleidinge-Dorp 142, 9940

 Evergem, tel. 09 357 37 52, fax. 09 357 26 22

e-mail gbs.sleidinge@evergem.be

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE PIANIST gaat op de WEENSE tourHou je van Weense operette en lekker tafelen in een 19e eeuws kasteel?


Dan is "Wien Exclusiv" precies wat u zoekt!


De nieuwste productie van Jürgen De Smet biedt u een stijlvol concert,
gevolgd door een fijn 5-gangenmenu (wijnen inbegrepen !) in het exclusieve
kader van Kasteel Carelshof in Sint-Amandsberg, nabij Gent.


Pareltjes uit de operette, musical en lichte muziek worden u gebracht door
Carine Viaene (sopraan), Eric Raes (tenor) en Jürgen De Smet (vleugelpiano).
De stijlvolle presentatie gebeurt door Gladys De Mol.

datum : zondag 3 juni om 11u
inkom : EUR 45 (all-in)

OPGELET : snel zijn is de boodschap, want de ticketverkoop loopt als een
trein!!!

Dit Weense intermezzo wordt de aanloop naar een geheel nieuwe show van
Jürgen komend najaar.

Het wordt een grote productie die wordt gebouwd rond

de talentvolle, ervaren tenor Eric Raes.


Alle info is te vinden op de website van Jürgen De Smet :
www.jurgendesmet.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRAT-VANI 4 heeft 4de gouden album op rij en gaat naar VORST
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Foto : arrangeur/dirigent Luc Smets - producer/bezieler Marc Cortens
meter/presentatrice Connie Neefs
Het blijft uitstekend gaan met STRATO-VANI.
Na een uitverkochte tournee eind 2006 mag er alweer gefeest worden.
Het vierde album van dit dynamische en stijlvolle orkest haalde in januari namelijk goud voor de verkoop van 20.000 exemplaren. Hiermee haalt STRATO-VANI zijn vierde gouden album op rij. Ondertussen steeg het aantal verkochte albums alweer naar meer dan 30.000.
 
En er is nog meer uitstekend nieuws te melden !


Op 25, 27 en 28 november zal STRATO-VANI ter gelegenheid van zijn vijfde verjaardag drie concerten geven in Vorst Nationaal.  Het wordt een grootse show in een prachtig decor met gastoptredens van Frizzante, Janu en Günther Neefs. Speciale gast is Oostenrijker Hansi Hinterseer. Deze zanger/acteur, die regelmatig te zien is in zowat alle grote Duitse TV-shows, verkocht al zo’n 4 miljoen cd’s en zal in november samen met STRATO-VANI op het podium van Vorst staan.

Alle info op www.STRATO-VANI.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100 zoekt HUIS ANUBIS-figuranten

de bewoners  Poster Anubis  De hele cast van Het huis Anubis.

Voor de tweede reeks van Het Huis Anubis is STUDIO 100 op zoek
naar enthousiaste figuranten (j/m)
tussen 15 en 25.

Er is een vergoeding voorzien voor elke figuratie-opdracht!

 

Mail volgende gegevens naar dit adres: hethuisanubis@studio100auditie.be   

Naam/leeftijd/adres/recente foto/geboortedatum/telefoonnummer.

http://zappen.blog.nl/archives/2006/09/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden geschenkbox JO VALLY ligt in de winkelEen uniek gegeven in de Vlaamse muziekindustrie :

een Vlaamse artiest die Goud verkoopt voor zijn Nederlandstalige album release !

JO VALLY

Dit mag niet onopgemerkt voorbij gaan.
Vandaar deze speciale uitgave van het album 'Mijn Vriendin' in een geschenkenbox met talloze foto's en teksten van Jo Vally.

Deze box ligt vanaf heden in de winkel.

Wees er snel bij want diegenen die deze schitterende box aankopen kunnen kans maken op het winnen van een diamanten ring ter waarde van € 1500.

 

De winnaar van deze ring wordt bekend gemaakt op vrijdag 15 juni aanstaande.

Alle info hierover kan je terugvinden op de volgende website : www.jo-vally.be.

 

Jo Vally tourt ook nog door Vlaanderen met zijn live orkest op de volgende data :

 

STROMBEEK - BEVER

Zaterdag 9 juni 2007

Cultureel centrum - 20U30 tickets: 0479/96.66.91

 

EEKLO

Vrijdag 15 juni 2007

Cultureel Centrum De Herbakker tickets: 0479/96.66.91


MEISE
Zaterdag 16 juni 2007
Cultureel Centrum De Muze - 20U30 tickets : 0479/96.66.91


Sint-Niklaas
Zondag 17 juni 2007
Stadsschouwburg - 15 U Tickets : 03/777.55.20


Aartselaar
Vrijdag 22 Juni 2007
CC. 't Aambeeld - 20U30 - Tickets 0479/96.66.91

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samson & Gert gaan naar zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samson & Gert zijn helemaal klaar voor de zomer.

Gisteren namen ze in Nieuwpoort de clip op voor hun zomerse single

WIJ GAAN NAAR ZEE, die eind juni 2007 klaar zal zijn.

Samson en Gert kregen gisteren het gezelschap van een vijftigtal kinderen.

Hierbij alvast een sfeerbeeld!

Reageer (0)

13-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 MEI = Moederdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Plietsplets wenst alle moeders vandaag een bijzonder fijne en aangename dag toe.
Geniet ervan !

Reageer (0)

11-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37ste editie TUINDAGEN in BEERVELDE

  Op 11, 12 en 13 mei staat het Park van Beervelde weerom volledig in het teken van de traditionele TUINDAGEN. Deze 37ste editie kreeg als thema "Woodland Gardening" ... een boeiende en milieuvriendelijke manier van tuinieren die Graaf Renaud de Kerckhove al meer dan 20 jaar inspireert. Aan de basis van de themakeuze ligt de vaststelling dat een groot deel van het publiek ervan overtuigd is dat een gedeelte van het park "niet open is voor het publiek". En dit terwijl het bos achter het pannekoekenhuishe het meest sfeervolle van het park is ... een deel van het park waar het gehele jaar door wordt gewerkt op de bezoekers van de Tuindagen een mooi woodland garden te kunnen tonen. Om de bezoekers aan te moedigen dit deel van het park te ontdekken werd besloten om van 'woodland gardening' het thema te maken. Zo werd een specifieke 'woodland walk' uitgestippeld waarbij de bezoeker onderweg gewezen wordt op de platen die er te zien zijn.
Maar er is uiteraard véél meer te beleven:

Alle info kan U trouwens terugvinden op www.parkvanbeervelde.be

Affiche voor de komende tuindagen in Het Park van Beervelde  Toegangsprijs: € 8 (parking inbegrepen) - gratis voor kinderen tot 14 jaar
Honden zijn welkom aan de leiband.

Beervelde bevindt zich op 2 km van uitrit 11 op de E17 Gent-Antwerpen
GPS Beerveldse Baan 31 – Tel. +32 (0)9 356 81 82


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste filmfestival in Oostende krijgt ARNO als centrale gastVan 5 tot 11 september wordt in Oostende voor het eerst een filmfestival georganiseerd. Kinepolis, de stad Oostende en Toerisme Oostende werken daarvoor samen in de vzw 'Les films du bord de mer'.

Voor de eerste editie is Arno de centrale gast.


 

Het filmfestival zal plaatsvinden in de nieuwe Kinepolisvestiging in de badstad. Gilbert Deley, topman van Kinepolis, lichtte de plannen gisteren toe: 'De timing is ideaal als afsluiter van het zomerseizoen en net voor de aanvang van het cinematografische jaar. Er zal ook sterke aandacht zijn voor nieuwe technologieën'.

Volgens burgemeester Jean Vandecasteele plaatst Oostende zich daarmee op dezelfde hoogte als Deauville met een filmfestival aan zee.

 

Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende en afgevaardigd bestuurder van de organiserende vzw: 'Het thema wordt ’film in de 21e eeuw’. Er komen dagelijks twee avant-premières van belangrijke nieuwe films. Verder zullen ook rockumentaires en concertfilms vertoond worden in het luik ’Film & Sound’. Ieder jaar maakt een artiest ook een selectie van zijn favoriete films die getoond worden. Dit jaar is dat Arno die films uit de jaren ’50, soundtracks en zelfs een oude film van Henri Storck selecteerde'.

 

De partners in de vzw Les films du bord de mer willen van het filmfestival, met de aanwezigheid van acteurs en filmploegen, ook een breed en laagdrempelig initiatief maken.


toerisme oostende          

Reageer (0)

09-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 9de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn van die periodes in het leven waarop alles –maar dan ook alles- samenvalt.

De afgelopen maanden was het bij van dattum en het ziet ernaar uit dat het de komende maanden niet anders zal zijn.

Mijn agenda staat eivol opdrachten en dat kan ik als kleine zelfstandige alleen maar toejuichen.

De weinige vrije uren die me nog resten, breng ik kappend, kloppend en sleurend door want  wij verhuizen binnenkort en er moet in de nieuwe woning nog een oude vloer uitgebroken en een nieuwe vloer gelegd worden.

Bij dit leuke werkje neem ik enkel pauze om mijn zelf toegebrachte snij- en klopwonden te verzorgen.

Mensen die in de onmiddellijke omgeving van het Zuidpark en het Sint-Annaplein wonen, zullen zich al afgevraagd hebben waar al dat gevloek vandaan kwam… wel... mysterie opgelost.

Als die verrekte vloer eindelijk zal liggen waar hij liggen moet, kan ik beginnen verhuizen.

Vrouwlief zal dozen vullen tot ze een ton wegen, ik zal ze naar het gelijkvloers sleuren, op de vrachtwagen heffen, ze naar onze nieuwe woning op het het 8e (we zoeken het hogerop) zeulen en ze in de juiste kamer zetten… en dat een keer of 200.

Mijn opdrachtgevers bellen me intussen een gsm-gezwel om me eraan te herinneren dat ik me aan m’n deadlines moet houden en mijn medemuzikanten bellen me om playlists en akkoordenschema’s.

Ze zeggen er wel steeds bij dat ik me niet moet haasten, “morgen is goed”.

In zulke periodes kan een zichzelf respecterend man als ik maar één ding doen ; zelfmedelijden hebben !

Afgelopen vrijdag kroop ik zo moe als 2 honden in bed, na eerst mijn wekker gezet te hebben.

Ik moest namelijk naar goede gewoonte de volgende dag van hot naar her racen.

Om 3u ‘s nachts begon mijn madam door het huis te spoken en maakte daarbij rare geluiden.

Een goed uur later begon het in mijn slaapkop te klaren ; haar weeën waren begonnen en ik zou binnen een paar uren voor de derde keer papa worden.

Terwijl de toekomstige mama zich op het gemakje klaarmaakte, deed ik, iets minder op het gemakje, hetzelfde met mijzelf en de 2 –nog slapende- kinderen.

Mijn zoontje vroeg me zelfs of het niet gewoon buikkrampen zouden kunnen zijn bij Stéphanie.

Op zijn 6 jaar weet hij al zeer goed dat je met vrouwen nooit weet waar je aan toe bent.

Dit keer was het echter menens en dat snapte hij gauw, hij deed zelfs de deur van de auto voor haar open en droeg haar handtas.

Mijn zoon, de nieuwe man.

Na een paar uur puffen en hijgen (mijn vrouw deed hetzelfde) was ik van op de eerste rij getuige van de geboorte van mijn dochtertje Noor.

De rest van de dag heb ik naar haar gekeken, meer niet.

De dagen daarop heb ik geboortekaartjes verzonden, vrienden en tantes champagne uitgeschonken en gelukwensen ontvangen.

Mijn deadlines konden mij gestolen worden, mijn agenda is voor het eerst sinds zijn bestaan 5 dagen dicht gebleven.

Men zegt wel eens dat kinderen heel wat kopzorgen meebrengen en dat zal ook wel zo zijn… maar onze kleine Noor heeft er bij mij een hele hoop doen verdwijnen.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw bestuur Gents Cultuurplatform

Graslei

Gent is een bruisende cultuurstad
, dit dankzij de bonte verscheidenheid binnen het sociaal-culturele verenigingsleven. Het cultuurplatform Gent - kernstad is de weerspiegeling van dit verenigingsleven en heeft als belangrijkste doel het overleg onderling tussen deze verenigingen te stimuleren en om hun initiatieven te promoten naar de inwoners toe.   

 

Want nog steeds zijn sommige drempels te hoog om inwoners nog meer te betrekken in hun eigen culturele omgeving. Nochtans, wie actief deelneemt aan het verenigingsleven, proeft niet enkel van het cultuuraanbod an sich, maar krijgt er bovenop een rijker sociaal leven bij, en dat kan enkel bijdragen tot een verdraagzame en een nog meer bruisende cultuurstad…

 

De volgende zes jaar staat het dagelijks bestuur en de 19 geëngageerde bestuursleden in om een dynamische wisselwerking te creëren tussen de inwoner en de vereniging, maar ook tussen het sociaal-culturele en het professionele veld in Gent.

 

Dit door regelmatige bijeenkomsten waarin eventuele pijnpunten worden besproken, maar waar ook nieuwe initiatieven worden ontplooid en ideeën worden uitgewisseld. Ook is er een doorstroming naar het beleid van de Stad Gent, naar de cultuurraad en ook naar de bevoegde schepen van cultuur, de Heer Lieven Decaluwe, zijn kabinet, de dienst cultuur, het Cultuurcentrum Gent en de gebiedsgerichte werking…

 

Het bestuur is dus representatief voor het Gentse sociaal-culturele veld en bestaat uit:

 

Daniël Vande Walle – voorzitter (Van Crombrugghe’s Genootschap) 

Antoine Beckx – 1e ondervoorzitter (In Abbatia Gandae) 

Theo Franssen – 2e ondervoorzitter (Vereniging van katholieke Oost-Vlaamse schrijvers) 

Ilse Everaert – secretaris (vzw Uitbureau Gent) 

Lucien Van de Velde – penningmeester (Culturele Kring Sint-Martinus Ekkergem) 

 

Onder het ere-voorzitterschap van Roger Van Bockstaele werd het nieuwe bestuur bekrachtigd.

 

Dit is tevens een warme oproep naar Gentse én jonge verenigingen toe om alsnog het cultuurplatform Gent – Kernstad te vervolledigen. Zij mogen steeds contact opnemen voor meer informatie met het secretariaat van het Cultuurplatform Gent - kernstad (ilse.everaert@uitbureau.be of 09/233 77 88 – P.A. Buitenhof 35 – 9000 Gent)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HO Kalken nodigt uit op 2de editie van ZINGPALEIS

Na het ongelooflijke succes van vorig jaar kon een tweede editie van het Zingpaleis natuurlijk niet uitblijven.

Het muzikale feest van tweedeprovincialer KFC HO Kalken vindt plaats

op zaterdag 12 mei in de Skala in Kalken.

 

Vanaf
18u30 tot 20u kan er een bodempje gelegd worden tijdens het eetfestijn met stoofvlees en frietjes.

Rond half 9 begint dan het Zingpaleis II en de Hallucination party houdt de beentjes soepel vanaf 23u. Een All in-ticket kost 15 euro.

Voor het Zingpaleis en de party betaal je 7 euro en voor uitsluitend de party 3 euro in vvk, 5 euro aan de kassa.

Kaarten te verkrijgen bij de spelers, het bestuur en op tim.colle@skynet.be.

 

Tot voor een paar jaar pakte voetbalclub HO Kalken op het einde van het seizoen telkens uit met de gekende voetbalfeesten. Op 10 juni vorig jaar hebben enkele spelers van het eerste elftal deze draad weer opgenomen. Meer nog, het werd het grootste evenement in de lange geschiedenis van de club. HO organiseerde de battle of the sexes in het Zingpaleis. Of hoe een saaie loods wordt omgebouwd tot een stomende discotheek.

 

Vorig jaar brachten spelers, supporters, bestuursleden en iedereen met een hart voor de club enkele gesmaakte acts zoals de Village People, Meat Loaf en de Spice Girls. Maar meest gedenkwaardig was de piano-act als afsluiter. Ook nu is iedereen flink aan het sleutelen aan zijn/haar/hun optreden.

Het Zingpaleis II wordt nog grootser en spectaculairder, want er zijn een resem surprise acts voorzien.

Duikt Sergio op in Kalken of zingt Clouseau een speciale medley voor HO?

Het is ondertussen duidelijk: u moet er bij zijn!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent (handbal) en Philippine werken samen !
 Home      IMG_0257 (Small).jpg  

Handbaleerstenationaler Don Bosco Gent gaat vanaf volgend seizoen een intense en langdurige samenwerking aan met de Nederlandse mosselstad Philippine.

 

Beide partijen kwamen dinsdagavond in Philippine tot een overeenkomst.

Beide partners zullen tal van initiatieven uitwerken om enerzijds de club en anderzijds de mosselstad in de kijker te plaatsen.

Twee data staan reeds vast in het kader van de samenwerking.

Op zaterdag 18 augustus 2007 zal er een galawedstrijd op Nederlands grondgebied worden gespeeld met heel wat animatie daarrond

en op donderdag 4 oktober 2007 zal er in de salons Caipirinha te Merelbeke een exclusief VIP-mosselfestijn doorgaan waarvan de opbrengst voor een deel naar een goed doel zal gaan.

Binnenkort worden er nog meer initiatieven omtrent deze samenwerking bekendgemaakt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak nu jouw muzikale droom waar !!!
Filip D'Haeze presenteert vanaf 30 april 'Puzzeltijd' op VTM  

Nathalie Taling en Filip D'haeze voor Jet Set Entertainment

doen volgende oproep:

Zij zoeken verschillende types van jongens en meisjes tussen 13 en 17 jaar jong voor een nieuwe muziekgroep.
Vereisten
:

ervaring in zang en dans,flexibel en vrij om optredens te doen

in Vlaanderen en Nederland.

 

Audities voorzien in de zomer van 2007.


Stuur nu je mooiste foto + een woordje uitleg over jezelf naar:

info@filipdhaeze.be
met vermelding "muziekgroep"

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER TAAL ZOEKT DE MOOISTE COMBINATIES VAN VOOR- EN ACHTERNAMEN IN HET NEDERLANDSE TAALGEBIED

Sommige mensen zijn van bij hun geboorte gezegend met een artiestennaam. Voor hen zijn geen flauwe pseudoniemen nodig als ze in de spotlights komen te staan, want ze hebben een naam als een klok.

7-1.jpg.jpg  Jan Janssen won niet alleen de Tour, maar ook drie keer de groene trui (foto archief Sport-Express) 

Mensen als Stijn Stijnen, Rintje Ritsma of Steve Stevaert (al heet die eigenlijk Robert) hadden het in elke sector van het openbare leven kunnen maken.

 

Ongetwijfeld lopen er nog mensen rond die gezegend zijn met een combinatie van voor- en achternaam die deuren opent (of misschien meteen weer sluit). Ook die mensen verdienen de aandacht die hun toekomt.

Bent of kent u zo iemand, laat het ons dan weten.

Het tijdschrift Over taal is op zoek naar de mooiste, leukste of grappigste combinaties van voor- en achternamen in het Nederlandse taalgebied.

Nomineer de in uw ogen mooiste combinatie en stuur die naar de redactie met een kleine motivering.

De beste inzendingen winnen een jaarabonnement op Over taal.

Reageren kan op de gloednieuwe website van het tijdschrift: www.overtaal.be.

Reageer (0)

08-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Leys in ‘Zone Stad’ en ‘Spoed’

Wie WIM LEYS zijn eerste stappen als acteur wil zien nemen, moet op 4 juni op VTM afstemmen. Wim speelde eerder al een piepklein rolletje in ‘Familie’ en begin juni is hij ook te zien in de rol van boswachter in "Zone Stad". Wie zo lang niet kan wachten kan Wim op 15 mei ook een rolletje zien spelen in "Spoed".

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 


Ondertussen loopt de agenda van Wim Leys & @ Fundum alweer aardig vol.

Er zijn al bijna 20 live concerten geboekt op markten en pleinen in Vlaanderen.  Tegen de zomer verschijnt ook een album van Wim Leys & @fundum. 

 Zie ook www.wimleys.be

Reageer (0)

06-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAY STYLES heeft slechte BVBVBV-neigingen

Gisterenavond 5 mei 2007 stond Kay Styles geboekt op de Meikermis te Wondelgem.

Heel mysterieus maar waar:
in de verste verte geen Kay Styles te zien.Zowel zijn management, boekingskantoor als hijzelf bleken nergens bereikbaar, antwoordapparaten alom.

 

Uit goede bron vernamen wij nochtans dat hij diezelfde morgen nog springlevend terug te vinden was
in dancing Carré te Willebroek.

 

Gelukkig stonden als hoofdact de Gentse rockers “Biezebaaze” op de planken.
Deze hebben dit probleem opgelost door een optreden te geven van bijna 2,5 uur in een barstenvolle tent, en nog kon het publiek er niet genoeg van krijgen. 

 

Foto


Frontman Kurt Burgelman heeft als special act nog een nummer van Kay Styles in diens outfit gebracht
(baseballcap en zonnebril),

kwestie van de “Stylesfans” niet op hun honger te laten zitten.

 

 

Reageer (0)

04-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgem viert 25ste MEIKERMIS
Op vrijdag 4 mei om 19.00 uur wordt in de feesttent aan sporthal Neptunus - Botestraat te Wondelgem (Gent) de officiële aftrap gegeven van de 25ste Meikermis die sedert jaren is uitgegroeid tot een leuke en familiale bedoening. Zowel in de feesttent als op diverse andere locaties is er vanalles te beleven DOCH via deze webstek geven we U alvast enkele tips die U misschien overtuigen naar de Gentse deelgemeente af te zakken:
- vrijdag 4 mei vanaf 16.00 uur: Verlichte avondmarkt en kermis rond Vroonstalledries
- zaterdag 5 mei vanaf 10.00 uur: Rommelmarkt aan de feesttent
- zondag 6 mei: Grote Sport en beweegdag (Basisschool Mariavreugde - Vinkenslagstraat)
- donderdag 10 mei: Grote Prijs Fred Hamerlinck (wielerwedstrijd met start om 15.00 uur aan Café De Nachtegaal)

Doorlopend:
- 38ste foto-en digitale tentoonstelling (De Regenboog - St. Sebastiaanstraat)
- Kunsttentoonstelling "Elk onderweg Samen" (Vroonhof - Waterlielielaan)
- Open Museum en tentoonstelling 300 jaar wijding St. Catharinakerk (Vroonstalle - Woesteijnegoedlaan)
- De Wondelgemse Paters (12de Trappistenbar)(Hoeve Lootens - Vroonstalledries)

Feesttent:

Kurt...  pennenzakkenrock 28 juni 2005 © patrick billen www.patrickbillen.be klik voor meer foto's 

- vrijdag 4 mei: THE SHAKERS (20.00 uur)
- zaterdag 5 mei: KAYE STYLES en BIEZEBAAZE (vanaf 20.00 uur)
- zondag 6 mei: Koninklijke Harmonie St. Catharina (11.30 uur) - Celtic Dancers (16.00 uur)
- zondag 6 mei: LA SAKHRA en ISABELLE ADAM ( vanaf 19.30 uur)
- maandag 7 mei: Dirk Lajoie - Pat Remue - Betty Bouckaert - Jacqy Dacosta en Ronny Marino (14.00 uur)

En nu maar vieren ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommage aan vorig jaar overleden RIA PIERS
fotocredit: DD Op vrijdag 4 mei is het precies een jaar geleden dat Gent één van de grootste actrices, choreografes en danseressen verloor: RIA PIERS. Haar partner Danny Sinclair wil dan ook op zaterdag 5 mei een ware hommage brengen aan deze fijne dame en wordt daarin gesteund door o.a. Will Ferdy, Fred Geirnaert en Luc Soens terwijl beeld-en geluidsfragmenten van vroeger RIA voor eventjes zullen laten terugkeren naar die zaal waarin ze zoveel heeft vertoefd: Centrum Seleskest.
Een ongetwijfeld onvergetelijk moment ... op zaterdag 5 mei om 20.00 uur (toegang: 10 euro).

Reageer (0)

02-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDVRAAG - Win een exemplaar van
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bij ROULARTA Books verscheen recent het nieuwste culinaire boek van Peter De Clercq:
"PETERMOLEN - outdoor cooking".

De sympathieke eigenaar en chef-kok van het restaurant Elckerlijc in Maldegem breidt hiermee zijn publicaties uit, want naast de diverse barbecue-, grill-en rookboeken gaat Peter deze keer op stap met bekende Vlamingen die in het gelijknamige televisieprogramma 'Petermolen' het water in de mond voelden komen.
112 pagina's kijk-en leesplezier boordevol ideeën die U zelf sowieso eens moet (èn kan) uitproberen:

gegrilde tarbot gepickeerd met Bredydelspek en Duvelschuim
Gevulde champignons met Gandaham
Souvlakia I Tzatziki - koude yoghurtdip mert knoflook
Babyananas in zoutkorst 'Ras-el-hanout
... om er maar enkele op te noemen.Aangevuld met zeer interessante barbecuetips, de receptuur èn zeer boeiende foto's van Lennert Deprettere en Magali Sibille
is dit weerom een buitenbeentje dat ervoor zorgt dat de komende weken en maanden zullen uitgroeien tot een culinaire happening waarin Uw eigen kookkunsten (met het boek als leidraad en voorbeeld) bijzonder zullen gewaardeerd worden.

Het boek is een uitgave van Roularta Books en kost in de winkel 20 euro.

MAAR dankzij de uitgeverij kunnen we op deze webstek enkele geïnteresseerde lezers gelukkig maken
met een GRATIS exemplaar.

WEDSTRIJDVRAAG

Waar werd de S.televisiereeks "Petermolen op de rooster" opgenomen ?

a. Slovenië
b. Kreta
c. Madeira
d. Cyprus

Stuur het correcte antwoord vóór 13 mei naar plietsplets@telenet.be met vermelding van Uw naam-adres en telefoonnummer.
Op maandag 14 mei staan de winnaars op de webstek en krijgen ze hun exemplaar toegestuurd.

Veel succes !
  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste kaas ter wereld (BEEMSTER) naar New York

Op woensdag 16 mei 2007 presenteert Beemsterkaas de grootste kaas ter wereld in Grand Central Station in New York


 Welkom bij Beemster Exclusief

De grootste kaas ter wereld is een echte attractie. Zowel bij de presentatie in Alkmaar als in Flanders Expo in Gent kwamen vele honderden mensen de reus uit de Beemster bewonderen. Na Nederland en België zet ‘de grootste‘ zijn veroveringstocht voort en trekt over de oceaan naar New York, de stad die door Peter Stuyvesant werd gesticht en waarvan het stratenplan is gebaseerd op dat van de Beemsterpolder.

 

Een logische stap dus, ook omdat Beemsterkaas momenteel zeer populair is in de Amerikaanse voedingswereld. Ter gelegenheid van de presentatie van de grootste kaas ter wereld is er een special event in Grand Central Station in New York City op woensdag 16 mei.

 

De Grand Central Terminal dateert uit 1913 en is geïnspireerd op de opera van Parijs.  Dagelijks wordt het station bezocht door zo’n 700.000 mensen, zowel treinreizigers als toeristen en zakenmensen. In het gebouw huist een uitzonderlijk mooie voedingsmarkt en zijn er tientallen winkels, sportclubs en restaurants. Een uniek kader dus om ’s werelds grootste kaas aan het publiek voor te stellen.

Woensdag 16 mei 2007 wordt een historische dag voor Beemsterkaas, de lekkerste kaas van de lage landen.  Niet alleen wordt de grootste kaas in het grootste station verwelkomd, maar de directeur van Beemster Eric Hulst zal er tegelijkertijd op een persconferentie groot nieuws aankondigen.


 

De officiële erkenning van de grootste kaas ter wereld door het Guinness Book of World Records is inmiddels een feit en uiteraard zal op 16 mei de Guinness oorkonde schitteren naast het meesterwerk van de Beemster kaasmeester.


 

De grootste kaas ter wereld heeft een doorsnede van ongeveer 1.60 meter en weegt ruim 600 kilo. Tijdens de presentatie in Grand Central Station kunnen verschillende Beemsterkaas variëteiten geproefd worden en zijn er kooksessies waarbij de chefs uit The Big Apple kunnen kennismaken met de verschillende soorten Beemsterkaas.

 

Lut De Clercq, de keukenchef van de AB in Brussel die furore maakt met haar keuken en haar kookboek  Backstage Kitchen zal er bovendien originele Beemster recepten aan de belangrijkste chefs uit New York voorstellen.  Lut kookte voor meer dan 500 wereldberoemde artiesten en is de vaste kok tijdens de wereldtournees van onder andere Tori Amos en U2.  Spectaculair dus en een bron van vele verhalen over de eetgewoonten van sterren als Iggy Pop, Elvis Costello, Joe Jackson, Norah Jones, Barbara Streisand, Coldplay en Emmylou Harris.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schlager in concert 2007 ... op 11/7 in Oostende

Schlager in Concert aan Zee  Schlager in Concert aan Zee  Schlager in Concert aan Zee

Na het grote succes van het Schlagerfestival in Hasselt komt het levenslied deze zomer naar zee. Op een steenworp van het strand van Oostende ontvangt de Sleuyter Arena op 11 juli 2007 de grootste namen van het levenslied voor ‘Schlager In Concert’. Vierduizendvijfhonderd gasten zullen er kunnen genieten van een avond schlagermuziek van de bovenste plank.

 

Vierentwintigduizend bezoekers waren in Hasselt te gast op het grote Schlagerfestival. Gasten van zeven tot zevenenzeventig vinden er al het tweede jaar op rij elkaar in een driedaags festival. Reden te over om met de succesformule naar zee te trekken, in juli en augustus dé trekpleister voor wie van sfeer en ambiance houdt. Met de steun van het Casino Kursaal zal de nagelnieuwe en zeer luxueuze Sleuyter Arena in Oostende dé locatie zijn voor een spetterende avond !

 

Deze editie van Schlager In Concert wordt met namen als Sergio, Laura Lynn, Dennie Christian, Christof en Benny Neyman al zeker geen light versie. De ingrediënten blijven ongewijzigd. Muziek, ambiance en polonaise staan keer op keer garant voor een feest.

 

Deze zomer gaat het dak eraf in Oostende.


 

Schlager in concert 2007

11 juli 2007, 20u30

Sleuyter Arena, Oostende

 

Tickets aan €32 - €30 - €28

(excl. reservatie- & verzendingskosten)

Reserveren: 070 25 20 20 - www.zuiderkroon.be

Ook verkrijgbaar aan box-office Kursaal

 

VIP arrangementen:

03 650 19 54 - tickets@zuiderkroon.be

Schlager In Concert is een organisatie van VTM en Zuiderkroon Events.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste "Cry like a man"-theaterconcert op 6 juni.Dat Roland Van Campenhout, Jean Blaute en Paul Michiels in 2007 weer samen op tour zijn gegaan
met "Cry Like A Man" wist U ongetwijfeld al.


In het voorjaar passeerden ze langs de culturele centra en in de zomer gaan ze ook langs de festivals.

Op algemene aanvraag van hun boekhouder en van honderden Chanel-mantelpakdames-op-de-honger hebben Roland, Jean en Paul besloten vanaf begin 2007 hun prille krachten en onuitputtelijke muzikale inspiratie opnieuw te bundelen richting de theaters. Net als bij hun vorige twee CRY LIKE A MAN-tournees worden ze hierbij percussief en vocaal gesteund worden door de helmboswuivende Dave Imbrechts. Het repertoire werd duchtig opgefrist, vernieuwd én zelfs gerepeteerd.

De drie heren laten zich weer met veel genoegen meeslepen door het speelplezier en brengen een persoonlijke mix van evergreens en eigen werk, allicht opnieuw doorspekt met de nodige snedige commentaren.

Het allerlaatste theaterconcert gaat door op woensdag 6 juni om 20.00 uur in de Zuiderkroon (Antwerpen).

BESTEL NU UW TICKETS

VIA 070/25.20.20
OF www.sherpa.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!