Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen zingt ... op dubbelalbum verzameld"Vlaanderen Zingt"
is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle openlucht meezingevenement van ons land. Dankzij “Vlaanderen Zingt” herontdekken de mensen het plezier van het in groep zingen, los van overtuiging, leeftijd of afkomst én, niet onbelangrijk, je kan er overal in Vlaanderen gratis naartoe! De bezoekers zingen samen de populairste liedjes, uit zowel het Nederlands-, Engels-, Spaans-, als Franstalige repertoire.  Dit jaar doen maar liefst 33 steden mee (meer info op www.vlaanderenzingt.be)

De 2CD "Vlaanderen Zingt" bundelt de mooiste meezingers uit meerdere jaren "Vlaanderen Zingt" en geeft iedereen de kans  voluit mee te zingen tot ver na de zomer! Van De Kreuners, André Hazes, Bobbejaan Schoepen en Nonkel Bob, over Elvis Presley, Tina Turner, Gérard Lenorman, Guus Meeuwis en Rob de Nijs, tot John Denver, Gers Pardoel en ABBA...

“Vlaanderen Zingt” (2CD), niets of niemand is nog veilig voor uw stembanden!

Dit album is een productie van ARS Entertainment en Universal Music - nu overal verkrijgbaar

 

Tracklist

CD1

1 Raymond van het Groenewoud - Vlaanderen boven

2 Noordkaap - Ik hou van U

3 Elvis Presley - Return to sender

4 Gérard Lenorman - La ballade des gens heureux

5 André Hazes - Een beetje verliefd

6 Bart Van Den Bossche - Ga met me mee

7 Dolly Parton - 9 to 5

8 Guus Meeuwis - Per Spoor (Kedeng kedeng)

9 Bart Kaëll - De Marie-Louise

10 Louis Prima -Buona sera

11 René Froger - Alles kan een mens gelukkig maken

12 De Kreuners - Verliefd op Chris Lomme

13 Tina Turner - The best

14 Laura Lynn - Naar de kermis

15 Herman Emmink - Tulpen uit Amsterdam

16 Claire & Henk Van Montfoort - Op de purp'ren hei

17 Les Poppys - Non non rien n'a changé

18 Cliff Richard - Living doll

19 Rob De Nijs - Malle Babbe

20 Peter Koelewijn - Kom van dat dak af

21 Kiss - I was made for lovin' you

22 Michel Delpech - Pour un flirt

23 Gers Pardoel - Ik neem je mee

 

CD2

1 Nicole & Hugo - Goeiemorgen morgen

2 Will Tura - Draai dan 79 7204

3 George Baker Selection - Paloma Blanca

4 Marva - Oempalapapero

5 Edith Piaf - Non je ne regrette rien

6 Corry - Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen

7 The Shorts - Comment ça va

8 Louis Neefs - Ik heb zorgen

9 The Radios - I'm into folk

10 Eddy Wally - Ik spring uit een vliegmachien

11 Zangeres Zonder Naam - Mexico

12 Gerry & the Pacemakers - You'll never walk alone

13 Vader Abraham - Het kleine café aan de haven

14 Nonkel Bob - Vrolijke vrienden

15 Jackie Wilson - Reet Petite

16 Pierre Groscolas - Lady Lay

17 Samantha - Eviva Espana

18 Paul Severs - Zeg 'ns meisje

19 Jackpot - Is everybody happy

20 Arno Les - filles du bord de mer

21 Johan Verminnen - Ik voel me goed

22 Willy Sommers - Laat de zon in je hart

23 ABBA - Thank you for the music

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Ledeberg feest komend weekend (24 - 26/8)Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus 2012 is Ledeberg opnieuw in volle feeststemming. De Ajuinmarktfeesten bieden drie dagen tal van activiteiten voor groot en klein aan, met onder andere muziek, kunst, een smulfestijn, marktkramers en de kermis. Het artistieke hoogtepunt van de feesten is ongetwijfeld de 89ste Lichtstoet op zaterdag 25 augustus. De Ajuinmarktfeesten zijn een organisatie van de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met de vzw Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg.

Het laatste weekend van augustus viert Ledeberg feest op en rond de Brusselsesteenweg. Er valt van alles te beleven: markten, waaronder de Ajuinmarkt en een grote rommelmarkt, straatanimatie en dagelijks diverse optredens op twee podia op de Brusselsesteenweg (aan Hovenierstraat en Van Bockxstaelestraat) van onder andere The Breeze, The Jesters, Amazing Flowers, An Lemaitre & Friends, en zoveel andere op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus. 

Voor de allerkleinsten is er onder andere Wimpies Poppentheater (op zondag 26 augustus), straatanimatie met ‘Mi Grande’ stelten act (op zaterdag 25 augustus) en de traditionele kermis.

Het volledige programma is te vinden in het programmaboekje dat gratis te verkrijgen is bij het Dienstencentrum Ledeberg (Ledebergplein 34) of op de website www.ajuinmarkt.be.

Lichtstoet

De 89ste editie van de Lichtstoet met als thema ’t Spelleke van Gent’ start op zaterdag 25 augustus om 21.30 uur(na de publiciteitskaravaan om 21uur) op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Franse Vaart.

Parcours

Brusselsesteenweg, Hovenierstraat, Ledebergplein, A. van Lokerenstraat, Brusselsesteenweg en ontbinding aan de Franse Vaart.

Twaalf praalwagens opgetrokken rond ’t Spelleke van Gent’ zullen de bezoekers langs het parcours kunnen bewonderen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de editie Fiesta Europa verovert Kouter (21 - 25/8)

 

De vierde editie van de succesvolle Europese markt ‘Fiesta Europa’ vindt plaats op de Kouter van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus 2012.

Sterk concept

Fiesta Europa is een internationale feestmarkt met een vijftigtal marktkramers uit alle Europese landen. Zij brengen meestal specialiteiten mee uit hun land of regio: artisanale producten, streekspecialiteiten, gastronomie. Een mengelmoes van talen en culturen, een ruim en kwalitatief aanbod, mooi gepresenteerd en met enthousiasme aan de man/vrouw gebracht, een gezellige en ongedwongen vakantiesfeer: dat is in een notendop Fiesta Europa.

Organisator Roeland Storms wil op die manier Europa dichter bij de mensen brengen. Hij timmert al 5 jaar aan de weg en ziet jaar na jaar de belangstelling voor Fiesta Europa toenemen.Marktkramers uit heel Europa

De markt palmt bijna heel de Kouter in en dit nu al voor het vierde jaar op rij. Fiesta Europa is een graag gezien evenement op dit mooie en gezellige plein. Er zijn dit jaar marktkramers uit Italië, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Finland, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Engeland en natuurlijk uit eigen land. Zij komen heel graag naar Gent en stellen er met plezier hun producten voor. Ze zijn enorm gecharmeerd door de stad en haar marktminnende bewoners en bezoekers.

Praktisch

Fiesta Europa op de Kouter, van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus van 11 tot 21 uur.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogstkermis in Oostakker staat voor de deur (24-28/8)

                

Van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus 2012 vindt in Oostakker de traditionele ‘Oogstkermis’ plaats, een organisatie van de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met de Dekenij Oostakker en het Oogststoetcomité Oostakker. Op dinsdag 28 augustus start om 19 uur in Wulverdam de Oogststoet. Een overvol, gevarieerd programma zet Oostakker vijf dagen lang op z’n kop.

De Oogstkermis biedt voor elk wat wils. Alle activiteiten vinden plaats op en rond het kerkplein in Oostakker, het Ontmoetingscentrum Oostakker (OCO) in de Pijphoekstraat, het Lokaal Leopold II in de Bredestraat en de omliggende cafés.

Er is heel veel muziek met onder andere optredens van The Julian New Orleans Jazz Friends (vrijdag 24 augustus), schlagerparade met Alwin de havenzanger, Bandit, Roland met zijn orkest klavieren en de Romeo’s, met presentatie en dj Peter Van Praag (maandag 27 augustus), Rudy Hammond @ The Blue Ladies (dinsdag 28 augustus) en heel wat discobars, fuiven, karaoke en café-chantant.

Naast muziek brengt de Oogstkermis op maandag 27 augustus een jaarmarkt voor paarden in de Sint-Laurentiuslaan en op dinsdag 28 augustus een antiek-, brocante-, rommelmarkt en markt van nieuwe koopwaren met meer dan honderd standen in de Bredestraat.

Er zijn diverse schietingen, schieting op de liggende wip (zaterdag 25 augustus), vleesschieting (zondag 26 augustus) en vlaaien- en worstenschieting (dinsdag

28 augustus). Er is op zaterdag 25 augustus een duivenvlucht en er worden heel wat feest- en kermismenu’s aangeboden.

Kinderen kunnen deelnemen aan het zoekspel ‘speld uit de hooiopper’, zich uitleven op de kermis of zich inschrijven voor de wedstrijd ‘wie wordt Oostakkers Kinderduo 2012’.

Sportievelingen kunnen op zaterdag 25 augustus deelnemen aan de wielerwedstrijd voor nieuwelingen KBWB, op zondag met OKRA wandelen, fietsen, een spelletje petanque spelen of kaarten of zich gedurende vijf dagen uitleven op de dansvloer tijdens de vele dans-, fuif-, disco-, swing en showavonden.

Gedurende de vijf dagen kunnen bezoekers ook terecht in het Ontmoetingscentrum Oostakker (OCO) voor een fototentoonstelling ‘Beeldig’ Oostakker, vroeger en nu. Guido Rogiers neemt het publiek mee in de tijd via oud en nieuw fotomateriaal en allerlei achtergrondinformatie.


Trampo

Oogststoet

Maar de Oogstkermis is vooral bekend van de vlaaien-dinsdag en de Oogststoet.

Op dinsdag 28 augustus vanaf 19 uur vertrekt de stoet met deelname van 3 muziekkorpsen, 40 praalwagens en groepen en 600 uitvoerders in Wulverdam. Het parcours brengt hen via Sint-Laurentiuslaan – Oostakkerdorp – Bredestraat – Pijphoekstraat – Eekhoutdriesstraat – Oude Holstraat – Pijphoekstraat – Ledergemstraat – Honoré Drubbelstraat – Gentstraat – Oostakkerdorp terug naar de Sint-Laurentiuslaan waar de stoet wordt ontbonden.

Deze Oogststoet komt tot stand dankzij de inzet van een team van jonge dynamische vrijwilligers die zich aangesloten hebben bij het Oogststoetcomité Oostakker.

Van 20 tot 21 uur kan iedereen terecht op het grasterrein aan de kerk voor een gratis lekker stukje vlaai met schuimende Rodenbach.

Volledig programma beschikbaar

Het volledige programma verschijnt zoals gebruikelijk in het gratis blad ‘Attentie’ dat huis-aan-huis wordt bedeeld in Oostakker en de Kanaalzones. Het programma is bovendien te vinden op de website www.uitingent.be  onder de rubriek ‘evenementen/feesten’.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsfinale PANNA op 25/8 (Korenmarkt)Op zaterdag 25 augustus 2012 meten de beste Gentse panna spelers en speelsters zich met elkaar op de stadsfinale van Electrabel Steet Heroes op de Korenmarkt. Een spelersdelegatie van KAA Gent zal aanwezig zijn om de jonge talenten aan te moedigen. Electrabel Street Heroes (ESH) is tot nu toe de grootste panna competitie in België. Dit project startte in 2012 en loopt verschillende malen tot en met 2014 in verschillende Vlaamse en Waalse steden.

Wat is panna?

Panna(voetbal) is een soort straatvoetbal in een afgebakend veldje (kooi) met kleine doelen. Met  behendige voetbaltrucs probeert men de tegenstander te slim af te zijn en te scoren. Electrabel Street Heroes is de grootste competitie in België rond die sport. Meer info over panna en over het wedstrijdreglement is te vinden op de website www.streetheroes.be/nl/reglement

Stadsfinale in Gent

De kwalificaties voor de stadsfinale zijn volop bezig. Wie nog wil meedingen voor de finale, kan deelnemen aan het buurttornooi op dinsdag 21 augustus (Azaleapark, Sint-Amandsberg) en woensdag 22 augustus (Arbedpark, Gentbrugge), telkens om 14 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig.

De stadsfinale vindt plaats op zaterdag 25 augustus 2012 op de Korenmarkt, van 14 tot 18 uur. De toeschouwers en spelers kunnen gratis genieten van demo’s, een freestyle show, dj’s, enz. De finalisten van iedere categorie krijgen een geschenkpakket van KAA Gent met een voetbalshirt van de eerste ploeg, een gratis ticket voor een voetbalmatch en een uitnodiging voor een stadionbezoek. Daarenboven komt een aantal spelers van KAA Gent supporteren tijdens de finales.

De beste spelers van alle steden ontmoeten elkaar vervolgens in de regionale (halve) finales en ten slotte in de nationale finale. De winnaars hiervan mogen zich gedurende één jaar Belgisch Kampioen Panna in hun categorie noemen. De nationale finale van Electrabel Street Heroes zal plaatsvinden op zaterdag 29 september 2012 in Tour & Taxis in Brussel.

De Gentse panna competitie is een initiatief van de Sportdienst, het BOP-project en vzw Voetbal in de Stad, met ondersteuning van Electrabel, Ligue Francophone de Foot de Rue asbl (LFFR) en Straatvoetbalbond Vlaanderen vzw (SVBV).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen zingen "for the climate" !

logo sing for the climate

Op 19 juni 2012 kwamen meer dan 50 enthousiaste artiesten samen in de Marconi-studio van de VRT om er samen de song "Do it now" te zingen.

Dit lied past in de campagne 'Sing for the Climate', een initiatief van Nic Balthazar,  11.11.11 en de Klimaatcoalitie. Milow, Lady Linn, Sioen, Veerle Baetens, Luc De Vos, Klaas Delrue, Frank Vander Linden, Rocco Granata,  Koen Crucke … het zijn maar enkele van de meer dan 50 artiesten die hun stem gaven aan het klimaat. Het lied is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie 'Bella Ciao'. Stef Kamil Carlens, bekend van Zita Swoon, zorgde voor een swingend hedendaags arrangement. Ook voor de dirigententaak konden ze rekenen op een uitmuntend vakman, Dirk Brossé.

Tijdens het weekend van 22 & 23 september zal “Do It Now” in meer dan 145 steden en gemeenten door vele duizenden mensen worden gezongen om zo hun bezorgdheid te laten weerklinken over de klimaatverandering. Sing for the Climate is samen zingen voor een betere wereld. Het klinkt soft, maar het is vooral een fijn en ernstig moment met een duidelijke signaalfunctie aan de politici, waarbij we met vele duizenden zeggen ' Do it Now Now Now …..'!!

Vanaf woensdag 22 augustus te koop bij Free Record Shop en alle bijkomende info via www.singfortheclimate.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europse Nacht van de VleermuisOp zaterdag 25 augustus 2012 strijkt de Europese Nacht van de Vleermuis neer in het Gentse Gravensteen. Tijdens die avond slaan Historische Huizen Gent (publiekswerking van het Gravensteen), de Oost-Vlaamse Vleermuizen-werkgroep, Natuurpunt Boven-Schelde en Natuurpunt Gent de handen in elkaar tijdens een evenement waarin deze uitzonderlijke zoogdieren centraal staan. En uitzonderlijk zijn ze: in Vlaanderen vindt men nog 17 van de 21 in België voorkomende soorten, maar allen gaan ze erop achteruit of zijn zelfs bijna uitgestorven. Een extra reden om dit jaar mee op duistere safari te trekken.

Tijdens een boeiende presentatie kan men meer ontdekken over de verborgen levenswijze van vleermuizen. Men kan op zoektocht gaan in de Gentse binnenstad, de kinderen een unieke vleermuizenavond bezorgen of genieten van een drankje in het Batcafé op het binnenhof van het Gravensteen.

Praktisch

Europese Nacht van de Vleermuis, zaterdag 25 augustus 2012 in het Gravensteen, Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent. Gratis toegang.

Programma

Vier presentaties, gevolgd door een begeleide wandeling in de stad.

- presentatie 1: van 19.30 tot 20.15 uur

- presentatie 2: van 20.15 tot 21 uur

- presentatie 3: van 21 tot 21.45 uur

- presentatie 4: van 21.45 tot 22.30 uur

Inschrijven is verplicht en kan via e-mail naar joke@natuurpuntgent.be (tot zaterdag 25 augustus om 15 uur) met vermelding van het aantal kinderen en volwassenen en welke sessie men wenst bij te wonen. De zaal is niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Honden zijn niet toegelaten in het Gravensteen, met uitzondering van geleidehonden.

Alle info: www.natuurpunt.be/vleermuis

Reageer (0)

17-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEROPSTART WWW.PLIETSPLETS.BE
Beste plietspletsers,

na een tijdje van inactiviteit (vooral door een lange verlofperiode èn presentatiewerk tijdens de Gentse Feesten), vliegen we er vanaf maandag 19 augustus weer volop in. Zoals gebruikelijk volgen we de actualiteit in Gent en omliggende, bespreken we nieuwe boeken en CD-albums (van ARS Entertainment - Universal Music) en zorgen we voor aangenaam leesvoer.
Mocht u zelf info hebben over uw organisatie, voorstellingen, tentoonstelling .... stuur deze gerust naar
plietsplets@skynet.be !

Veel plezier vanaf 19/8 op
www.plietsplets.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!