Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Livemuziek@Alijn (programma jan - feb - mar)

Ook in 2013 organiseren de Vrienden van het Huis van Alijn elke laatste donderdag van de maand een intiem avondconcertje op de museumzolder of in de binnentuin. Op deze avonden blijft het museumcafé open van 19:00 tot 01:00. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.


DON 31/01 – 20:30 – 22:30: HET ZWEET VAN DE ZEE

[title]


Samen met fotograaf Jo Clauwaert gaf Geert Cyriel Tavernier, het foto- en tekstboek Het zweet van de zee uit. Tijdens de Week van de Poëzie leest auteur Geert Cyriel Tavernier voor, begeleid door de muzikanten Luiz en Renato Marquez. Singer-songwriter Bruno Deneckere en zangeres/muzikante Pascale Michiels zorgen voor de muzikale golven.

 DON 28/02 – 21:00 – 22:00: ONsDe Gentse band ONs, die hun eigen muziek omschrijft als 'eerlijk' en 'met invloeden van overal' won in 2012 de hoofdprijs van Jonge Wolven. Met één gitaar, twee stemmen en versterking van drummer Elias Devoldere brengen Joris Vergaert en Joppe Tanghe een akoestische sessie.

 DON 28/03 – 21:00 – 22:00: CAROLINA MOON

Carolina Moon speelt meerstemmige, akoestische country en folk uit de beste Amerikaanse tradities, bij voorkeur te beluisteren met een goede whisky in de hand en een knisperend vuur in de buurt, om de laatste kilte uit de lentenacht te schudden.

Alle info op www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAM sleept weer belangrijke nominatie in de wacht

foto 1 - toegangspad naar STAM

Het STAM is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2013 samen met twee andere Belgische musea: het MAS en het Librarium (Koninklijke Bibliotheek van België). De winnaar wordt bekendgemaakt in mei 2013 in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren (laureaat 2011).

 

De prijs

The European Museum of the Year Award (EMYA) is de meest prestigieuze museumprijs in Europa. Het doel is om excellente musea te erkennen en innovatieve processen aan te moedigen in het internationale museumlandschap. De prijs gaat naar een museum dat zeer goed is in het aantrekken van publiek in een unieke sfeer met een creatieve presentatie, kunsteducatie en sociale verantwoordelijkheid. De prijs wordt toegekend aan twee soorten musea:

- Gevestigde waarden die een modernisering of uitbreiding hebben gekend in de afgelopen twee jaar,

- Nieuwe musea die in de afgelopen twee jaar werden geopend voor het publiek.

 

Eerdere prijzen

Het STAM werd eerder al bekroond met prestigieuze prijzen: de Thuis-in-de-Stad Prijs 2011, de Vlaamse Monumentenprijs 2011, de Prijs voor Cultuurmanagement voor directeur Christine De Weerdt en de Vlaamse Museumprijs en de Museumpublieksprijs 2012.

 

Informatie

STAM - stadsmuseum Gent – Bijlokesite - Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent,
tel. 09 267 14 00 - stam@gent.be – www.stamgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldcreatie in Scala: “De Nachtegaal” van Bob Vandeneynde

   een sienjalement van   FotoNog tot 2 februari loopt in Theaterzaal Scala aan de Dendermondse steenweg “De Nachtegaal”, de wereldcreatie van de Gentse auteur en regisseur Bob Vandeneynde, over de teloorgang van de volkswijk Het Zandeke in de Gentse haven. Een Doelverhaal zeg maar.

 

Uit het stuk spreekt een grote bezorgdheid van de schrijver voor de menselijke ravage die wordt aangericht wanneer het sociale cocon verbrijzeld wordt van (volks)mensen die al generaties lang gezellig en solidair samenleven maar hun gekoesterde habitat plots verdwijnen en uiteen gedreven worden.

 

Vandeneynde, die zowel als dramaturg als  regisseur een behoorlijke reputatie heeft weten op te bouwen en de laatste tien jaar opmerkelijke producties aanleverde, koos er uiteraard voor om zijn besognes via het theatermedium mee te delen, meer bepaald in wat hij zelf aankondigt als een ‘tragikomedie’. Daar is hij deze maal niet helemaal in geslaagd. Wat een vergelijkbaar stuk had kunnen worden met Vlaams schoolvoorbeeld “Groenten uit Balen” van Walter Van den Broeck is in de bedoelingen blijven hangen. Het is bij een ‘bodeverhaal’ gebleven, daar waar theater eigenlijk uitgevonden is om de gebeurtenissen te tonen, niet om er over te komen vertellen.

 

Hij vertelt de basislijn heel duidelijk, dat wel. Maar traag , actieloos, met amper enkele en dan nog voorspelbare wendingen, weinig toedoende zijlijnen, tot verveling en soms ergernis leidende herhalingen, een gebrek aan (hilarisch, had gekunnen!) volkse humor… waartoe dit decorum en zijn bezetting nochtans kunnen leiden.

 

Bovendien regisseerde hij zijn eigen stuk. Niet altijd de beste optie, daar zijn genoeg voorbeelden van. Zelfs meester-tovenaar Hugo Claus moest het een paar keer ervaren.

 

Daarbij probeerde Vandeneynde de realistische, bijna naturalistisch geschreven situaties moderniserend te abstraheren door bijvoorbeeld ‘belangrijke boodschappen’ van de personages haast clichématig naar een virtuele avant-scène te verhuizen, door zijn overigens zéér goed acterende spelers afstandelijk en met lange adempauzes op een lijntje te laten spelen… Okee, het tweede deed meester-in-het-volkstheater Romain Deconinck ook wel, maar het eerste zeker niet. Het was precies de ‘tac à tac’ en ‘drive’ die hij zijn acteurs oplegde, die zijn stukken zo genietbaar, geloofwaardig, dolkomisch  en vlot verteerbaar maakten.

 

Dat moest het publiek hier missen, niettegenstaande het potentiële talent en de prestaties van Patrick Pevenage, Geert Callebaut  en  zonder onderscheid alle vrouwelijke rollen. De regisseur liet ze in een amalgaam aan dialecten of verkaveld Nederlands spelen en dat verhoogde hier en daar duidelijk hun al aangeboren naturel en de herkenbaarheid van hun personages.

 

Toch blijft het uiterst  belangrijk dat een producent als Theaterplatform en Scala dit nieuwe stuk van een Vlaams auteur een creatiekans gaf. Wordt dat misschien hun nieuwe (deel?)opdracht? Het zou hoopgevend zijn en soms zouden ze wel eens geschiedenis kunnen schrijven.

  

(Freek Neirynck)

Alle info op www.scalaplatform.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt Baele 1 jaar lang Prins Karnaval Ledeberg 2013

Kurt Baele        _affiche 2013

In de polyvalente zaal van het Gentbrugse dienstencentrum is Kurt, kandidaat van karnavalgroep De Buit’nlupers, zaterdagavond 26 januari gekroond tot Prins Karnaval Ledeberg 2013.

 

De kandidaten voor de Ledebergse prinsentitel waren : Kurt (Kurt Baele), die voor LKV De Buit’nlupers in het karnavalstrijdperk trad en Plasco (Patrick Stalpaert), die LKV De Muiletrekkers vertegenwoordigde.

 

De zaal was zeer goed gevuld met enthousiaste karnavalisten die hun de kandidaat om ter luidst aanmoedigden.

 

De strijd verliep uitermate spannend. Na de kennisproef en de praktische proeven stonden de twee kandidaten ex-aequo met 120 punten.

 

Het waren uiteindelijk de presentatie- en showproeven die de beslissing moesten brengen. Opvallend hierbij was alweer de hoge kwaliteit en de amusementwaarde van de shows. De twee shows hadden ook een verschillend en soms verrassend concept.

Van de jury kreeg Plasco. een hoge score van 542 punten. Kurt verzamelde maar liefst 595 punten.
De publieksstemmen van de aanwezige karnavalisten toonden een zelfde trend :
104 stemmen voor Plasco en 168 voor Kurt.

 

Dit gaf de volgende einduitslag :

 

Kurt :

883 punten

Plasco :

766 punten

 

Het spreekt vanzelf dat er, na afloop van de verkiezing, duchtig gefeest werd in Taverne Norbe, het lokaal van de winnende kandidaat.

Prins Kurt I zal de komende weken Ledeberg Karnaval vertegenwoordigen op tal van karnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 28ste Ledebergse karnavalstoet op zaterdag 23 februari e.k.

Reageer (0)

23-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het resultaat van een avondje uit in Capitole ... Sois Belge et tais-toi !Ik was op de hoogte van het bestaan van “Sois Belge et tais-toi”, een groep van Waalse acteurs die met hun politieke satire reeds 15 jaar de Belgische omstandigheden aan de kaak stelden, doch hun naam op de affiche van de Gentse Capitole was méér dan overtuigend om er eens een avond aan te besteden.

Gisteren (22/1) was ik dan ook één van de vele aanwezigen in de volledig bezette concert-en theaterzaal en kon er plaats nemen tussen Etienne Schouppe, Eric Van Rompuy, rector Van Cauwenberghe en een resem Gentse schepenen. Dat beloofde dus al veel goeds.

Na een pittige aankondiging werd het publiek al onmiddellijk meegezogen met de 5 heren en 2 dames van het gezelschap die tot zowaar 23.00 uur de zware opdracht hadden Vlamingen op hun hand te krijgen met een combinatie van sketches, zang-en dansmomenten en geestige filmpjes die het verschil tussen Vlamingen en Walen duidelijk moesten maken. En vergeet niet: alles in het Frans, hé !

 

Zonder dieper in te gaan op het inhoudelijke aspect, mag het gezegd dat ze wonderwel in hun opdracht geslaagd zijn. Terwijl figuren als Elio Di Rupo, Joëlle Milquet, Laurette Onkelinx, Alexander de Croo en vele andere gezagvoerders van dit land de revue in het eerste deel passeerden, zorgde de typering ervan èn de fijnzinnigheid van de teksten voor bulderend gelach in de volledig bezette Capitole. De keuze van de muzikale nummers en de perfectheid van hun stemmen brachten ons dan weer in vervoering en waren alzo onderdeel van het entertainment dat ons beloofd werd. Ook al moest hier en daar het hersenonderdeel in de linkerslaapkwab aangewakkerd worden om de vertaling van het Frans naar het Nederlands in goede banen te leiden, de verstaanbaarheid van de ‘comédiens’ en de gebruikte woordspelingen waren méér dan voldoende om zonder problemen het spektakel te volgen.

 

Dat in het tweede deel vooral gefocust werd op de internationale betrekkingen met de opkomst van o.a. Sarkozy en Bruni, Angela Merkel, François Hollande en de dialoog tussen papa Albert en zoon Filip … was dan nog maar eens het bewijs dat “Sois Belge et tais-toi” uniek is in z’n soort. Vakmanschap gecombineerd met een duidelijk zichtbare passie is het minste wat kan gezegd worden van de vertoning die hun 15-jarig bestaan in de kijker moest plaatsen. Geen best-off, maar gewoonweg meegaan met de actualiteit en de figuren die anno 2013 het mooie (?) weer maken in de politiek van ons landje. En dat zelfs Bart De Wever werd opgevoerd toonde nog maar eens dat hun gevoel voor satire goed zat. Niemand voelde zich het duupje … integendeel. Op die manier vergeet een mens zelfs zijn zorgen en voelt niemand de huidige crisis. ’t Is te zeggen, toch niet gedurende die 3 uren.

 

Vader en zoon Remy tekenden voor het volledige verhaal en concept en mogen terecht trots zijn op hun prestatie en die van hun collega-acteurs en entourage.

Voor zij die ik heb kunnen overtuigen met dit kleine tipje van de sluier: vanavond om 20.00 uur zet “Sois Belge, tais-toi” nog één keer de Capitole op stelten en op 5 maart zullen ze dat ongetwijfeld overdoen in Antwerpen.

Bellen kan op 0900/69900 of ga nog naar de kassa vóór de vertoning OF bezoek www.capitolegent.be en ik ben er zeker van dat u er evenveel zal van genieten als ik heb gedaan. En www.compagnievictor.be vertelt u nog méér over “Sois Belge et tais-toi”

Reageer (0)

19-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: Dichtbundel "Tuin van Eden" (Tine Hertmans) bekroond

Foto over  

Tine Hertmans schrijft poëzie en kortverhalen en publiceerde drie dichtbundels : “De dagen zijn van spinrag”,” De geur van akkerwinde” en “Tuin van Eden” maar werkte ook mee aan ruim dertig verzamelbundels. Ze publiceerde in verscheidene literaire en andere bladen, kunstcatalogi, op scheurkalender De Druivelaar… Twee van gedichten werden opgenomen in de VSB bundel “De 100 beste gedichten”. Haar werk is ook te beluisteren op een aantal verzamel CD’s. Ze werkte bovendien mee aan verscheidene literaire evenementen. In 2009 werd ze aangesteld als eerste dorpsdichter van thuisgemeente Destelbergen. Haar werk werd een aantal malen bekroond : Beste bundel (website ANSIEL) voor “Tuin van Eden” en Ambrozijn laureaat.

 Tuin van Eden

“Tuin van Eden" is inderdaad een bijzonder mooie bundel, zowel naar inhoud als naar vorm (met enkele illustraties van plastisch kunstenaar Tony De Bruycker. In haar inleiding stelt de auteur dat de bundel, die ze aan haar echtgenoot opdraagt, eigenlijk een poëtische ’getuigenis’ en dat bevestigt de lectuur. Hertmans laat in eigen hart kijken als haar voorgangers in de romantische periode van de literatuur. De ‘documentswaarde’ die ze ook in haar voorwoord introduceert ontgaat de lezer die haar niet zo persoonlijk kent lisschien wel meer.

 

Een zeer vrouwelijke bundel is het wel geworden : sensueel, sentimenteel (maar nooit té), met een lichte exotiek bij wijlen. Ze schuwt de soms harde realiteit van het leven niet en weet de dood perfect te plaatsen zonder beide vitale gegevens met woordenballast te smoren. Haar taalgebruik is fris, terzake en hedendaags.

  

Je leest “Tuin van Eden” in één ruk uit. Begin misschien alvast met dit:

 

LEVENSLOOP

 

de dagen openen zich en sluiten

op het ritme van de dag daarbuiten…

 

En vergeet zeker ook het prachtige, terecht bekroonde, gedicht “Tijd” niet.

 

(Demer uitgeverij, www.demerpress.be, 60 bladzijden. Te verkijgen bij de auteur, Olmenlaan 10, 9070 Destelbergen )

 

fRè!éK NeIrYnCk

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flanders Horse Expo op 1 - 2 en 3 maart in Flanders ExpoIn de lente van 2013 vindt de zesde editie van Flanders Horse Expo plaats in Flanders expo te Gent. Dit is het grootste event in zijn soort voor ruiter, menner, fokker en paardenliefhebber en zorgt elk jaar voor een rijkgevulde agenda.

De 3-daagse op 1, 2 en 3 maart 2013 biedt een uitgebreid programma met een groot aanbod voor ruiter en paard in de goedgevulde expo, prachtige shows en enkele nationale en internationale ruiterwedstrijden op topniveau. Daarnaast is er ruimte voor vorming en clinics.

Alle disciplines komen aan bod, van topdressuur tot de Masters van Showjumping over mennen tot het spectaculaire horseball.

Gloednieuw voor 2013 is een speciaal parcours op maat van kinderen. Voor het eerst worden ook de avondprogramma’s van zaterdag 2 en zondag 3 maart apart aangeboden aan het publiek. Als grote naam krijgen we Anky Van Grunsven met een exclusieve clinic.

Alle info vindt u op www.flandershorseexpo.be en binnenkort ook op www.plietsplets.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste StapAf van 2013 is uit ....

StapAf voorjaar 2013

In de hoofdreportage van deze eerste StapAf van 2013 trakteren twee zussen zichzelf op een deugddoende tweedaagse in de Leiestreek. Daar gaan ze zowel de actieve, de wellness als de culturele toer op. Ook de rubriek De Gids toont je een bijzondere kunstplek in de Leiestreek: het Museum Gevaert-Minne, dat vorige zomer heropende na een volledige opknapbeurt. Met de polulaire 'Thuis'-acteur Daan Hugaert trokken we op dagtrip naar Lokeren, om er te wandelen, lekker en gezond te lunchen én te toosten met een streekbiertje.

In de nieuwe rubriek Geproefd klinken we op één van dé authentieke streekproducten uit de Vlaamse Ardennen: de bieren uit de lokale brouwerijen. Acht ervan werden verzameld op een gloednieuwe bierkaart, die je tegelijk het verhaal achter de bieren vertelt en je suggesties geeft om ze te combineren met lokale gerechten.

Met de 5 uitneembare routekaarten uit de rubriek Eropuit klim je meteen zelf in het zadel, voorzien van tips van evenveel fietsgrage Vlamingen. Een handige agenda bundelt tenslotte de leukste trap- en stapevenementen in de provincie. Het laatste woord krijgt de succesvolle Zweedse profwielrenster Emma Johansson, die de lof zingt over haar tweede thuis de Vlaamse Ardennen.

Bestel, bekijk of download StapAf via www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Sois belge et tais-toi" op 22 en 23/1 in Gentse CapitoleDit jaar viert “Sois belge et tais-toi” zijn 15e verjaardag met een knallend spektakel dat nog ironischer en grappiger zal zijn dan ooit.

 

Twee jaar geleden zette Sois belge et tais-toi z’n eerste stapjes op Vlaams podium in de Capitole. Het was een schot in de roos en wegens overweldigend succes speelden de acteurs vorig jaar meteen voor twee volle zalen.

 

De acteurs zijn dolenthousiast om u opnieuw een hilarische avond te bezorgen tijdens een gloednieuwe satirische show waarin ze onze Belgische politiek nog eens onder de loep nemen. Zij die er bij waren vorig jaar zullen het zeker en vast beamen: met Sois belge et tais-toi heb je ongetwijfeld een fantastische avond vol lachsalvo’s en ontwapenende humor.

 

Op het programma voor dit jaar biedt Sois belge et tais-toi u graag: grappige sketches en vrolijke liedjes, een heleboel typetjes waaronder de grote spelers in de Belgische politiek en ook enkele bekende Europese politieke tenoren. Maar “ssjt”, het is nog te vroeg om al veel verrassingen prijs te geven. U zal ze binnenkort één voor één ontdekken bij ons.

Op 22 en 23 januari 2013 in Capitole (Gent), telkens om 20.00 uur (zie www.capitolegent.be)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traditionele Eindejaarskoenfeerense van 't Spelleke van Drei Kluite
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op 12/1 werd de Eindejaarskoenfeeranse van t Spelleke van Drei Kluite voorgesteld in het Lakenmetershuis op de Vrijdagmarkt én in het station van Gentbrugge waar de ‘Oentspuurde Koenfeeranse” van eind januari tot begin maart zal worden gespeeld. Bij die gelegenheid werd (na 16 jaar) weer eens een speksplenternieuw lid van de ‘Vaaste Bende’van t Spelleke geïntroduceerd: Peter 'de Zierluuper' Van Haelter, een hommage aan een Gents volkstype uit de tweede helft van de vorige eeuw.

(V.l.n.r. ; Freek Neirynck tekstfournisseur/regisseur) met Serge Verwest, Peter Ziereluuper Van Haelter, Luk Pierke Pierlala De Bruyker), Freddy Dreupelmans Claeys, Hubert Loempeer van Rietvelde, Jan Sif Meziek Gorleer en Sabrina Meijs die de nieuwe Koenfeeranse spelen.

RESERVATIES : Van woensdag 16 januari af bij Uitbureau (Freetime), Veldstraat, 46 Gent. 09/233.77.88.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" zet 2013 stevig in

   Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaamse leerkrachten vinden hun leerlingen slecht in klassieke Nederlandse grammatica

Vlaamse leerlingen secundair onderwijs doen het niet zo goed op het gebied van Nederlandse grammatica. Maar hoe staan leraars daartegenover?

Uit een verkennend onderzoek aan de Hogeschool Gent Toegepaste Taalkunde blijkt onder meer dat

- Vlaamse leerkrachten secundair onderwijs vrij pessimistisch zijn over het grammaticale niveau van hun leerlingen: ruim 52% vindt dat niveau ‘slecht’ en ‘zeer slecht’. Slechts 5% vindt het niveau ‘goed’ en niemand vindt het niveau ‘zeer goed’.

- die leerkrachten tonen zich iets(je) positiever over de spelling van hun leerlingen: 43% (10% minder dan grammatica) vindt het niveau ‘slecht’ en ‘zeer slecht’. Ook hier haalt ‘goed’ een lage score van 8%, en ‘zeer goed’ helemaal geen score.

- ruim 75% van de ondervraagde leerkrachten vindt het algemene taalniveau van hun leerlingen de laatste jaren achteruitgaan.

- 75% van de Vlaamse leerkrachten basisonderwijs zijn ook van mening dat het algemene niveau Nederlands van de leerlingen is gedaald.

- 71% van de leerkrachten lager onderwijs vindt het geen goede zaak dat er in het huidige leerplan minder aandacht gaat naar grammatica.

- 80% denkt dat de Nederlandse grammatica in het lager onderwijs onvoldoende is afgestemd op die in het secundair onderwijs.

- 81% van de leerkrachten in het vijfde en zesde leerjaar geeft aan dat de grammatica Nederlands niet aansluit op die van het vak Frans.

Dat staat te lezen in een bijdrage van Filip Devos in het nieuwe nummer van het tijdschrift Over taal. Zie: www.overtaal.be.
Inhoud nieuw nummer Over taal (jrg. 51, nr. 5)

Interview: Jürgen Jaspers: rigiditeit schiet zijn doel voorbij (door Bruno Comer)

Taalwerk: De naakte nevenschikking (door Bert Cappelle)

Taalkronkels: Bizarre lijstnamen bij de gemeenteraadsverkiezingen (door Koen Van Kelecom)

Idioom & Co: Van Gangesgaviaal tot Stardusterke. Quizjargon in Vlaanderen (door Frank Joosten)

Broodje taal: Een zakje zand (door Els Hendrickx)

Interview: Marie Verhaegen: Nederlands voor anderstalige nieuwkomers (door Evelien Van Renterghem)

Taalwerk: De complexiteit van cultuur (door Marinel Gerritsen)

Dossier: Grammatica in het Vlaamse lager en secundair onderwijs: een verkennend attitude-onderzoek bij leerkrachten (door Filip Devos)

Te boek: Een geschiedenis van woordenboeken - Voorzetsellexicon - Historische Van Dale - Toegankelijk schrijven (door Filip Devos)

Column: Een en al ergernis (door Hugo Brouckaert)

Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (door Natalie Hulsen)

Alle info (o.a. abonnement) op www.overtaal.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot pannenkoekenfeest in Huis van Alijn (2/2/2013)


Het Huis van Alijn houdt de traditie van Maria Lichtmis in ere.
Op zaterdag 2 februari vieren we de terugkeer van het licht met een

groot pannenkoekenfeest in de binnentuin tussen 17:30 en 19:00.

Vuurartiesten zorgen buiten doorlopend voor spektakel.

Op de museumzolder is het lekker warm. Retteketet! Roffel Roffel!

Tsing BOEM. Wie maakt daar muziek?

 

INFO EN RESERVATIE

Voor kinderen en hun (groot)ouders.

€ 7 (2 pannenkoeken + warme drank + vuurshow)

€ 5 Vrienden van het Huis van Alijn en hun (klein)kinderen

Reserveren op het nummer 09/269.23.67, aan de museumbalie of

via info@huisvanalijn.be. Reservatie is definitief na betaling. Dit kan

cash aan de balie of via overschrijving op BE38 4412 0680 6172 (met

vermelding van ‘lichtfeest’ en naam). Uiterste inschrijfdatum is 30

januari.

 

Bij hevige regenval gaat de vuurshow niet door. De pannenkoeken

en de filmvoorstelling op de museumzolder wel.

Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent - T 09/269.23.50 –

www.huisvanalijn.be / www.facebook.com/huisvanalijn

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!