Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
31-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kaars is even uit ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste plietspletsers,

een virale infectie weerhoudt mij er voorlopig van om veel nieuwe items toe te voegen en enkele verfrissingen aan te brengen op deze webstek. Ik plaatste er alsnog enkele op vanavond maar niet getreurd ... hopelijk kan ik U vanaf donderdag weerom met heel wat interessante info verrassen.
Hopend op Uw begrip te mogen rekenen en tot dan,

Johan 

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We krijgen "Gentse" groeten uit Barcelona

En dat ze zelfs in Barcelona bijzonder veel interesse hebben in deze webstek èn er zelfs willen aan meewerken als uitgeweken Gentenaar, bewijst volgende inzending van Tom Lievens … veel leesplezier !Onze taal

 

Als ik nu en dan naar het centrum van Barcelona trek, kan het wel eens gebeuren dat ik een woordje Gents hoor ... zeker als het zomer is.

Na 14 jaar weg te zijn uit Gent, is dit voor mij altijd een heugelijke gebeurtenis ... zeker als het plat Gents is.

Ik zit niet af te luisteren of zo, maar wel te genieten van het gezapige taaltje die de Gentenaren nog steeds machtig zijn. Ik wil geen pleidooi houden voor het Gents en tegen het ABN zoals ze vandaag de dag “Schuun vloms” noemen, maar geef toe dat het toch wel zeer spijtig zou zijn mochten dingen verdwijnen zoals “Nienok - get gij ne slag op euwen ketel - sante mijn ratse”, om er maar een paar te noemen.

Ook is Gents een heel goede geheimtaal om Hollanders op het verkeerde been te zetten. Ik heb alhier ter stede vrij veel Nederlandse vrienden en als er dan toevallig een vriend van Gent op bezoek is en wij bedienen ons van ons dialect, dan snappen ze er niets meer van.


 veel 5en en 6en

Verleden jaar was mijn verrassing groot toen ik een CD cadeau kreeg van Bieze Baaze. Ik had nog nooit van die kerels gehoord.

Het enige wat men mij verteld had, was dat ze in het plat “gensch” liedjes zongen en daarbovenop nog goede muziek hadden. Na vier klanken en vijf woorden was ik volledig verkocht, dit was muziek in het “Gensch mee nen huuftletter.” Zeker “Bompa” vond ik een wereldnummer, spijtig dat gans Amerika geen Gents verstaat want anders stond dit nummer een halfjaar op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten.

Er is mij ook nog verteld dat ze hun concert op de Gentse feesten geopend hebben met : ” 'k ben ier nog moar just en 't hangt hier al mijn kluuten uit.” Chapeau. Ik zou er niet aan denken. Maar een eigen persoonlijkheid zal ook wel eigen zijn aan ons Gents karakter.

Vraag het maar aan Keizer Karel, die de Gentenaren nooit heeft kunnen temmen. Getuige daarvan nog steeds de lege nissen van ons stadhuis. Let er maar eens op als U langs het stadhuis passert: de nissen die voorzien zijn om beelden in te plaatsen zijn leeg. “Geen beelden meer voor het Gentse volk”, zei Keizer Karel.

 

Bijna 500 jaar na datum staan ze nog steeds leeg. De Gentenaren zullen gedacht hebben: “Karel, houdt U postuurkes, we moeme ze nie en.” Daarom denk ik nog steeds met veel weemoed terug aan Gent.

 

Gent mijne stad.

 

Vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

 

Tom Lievens

www.bloggen.be/tomlievens

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SABIEN TIELS heeft nieuwe theatershowOp vrijdag 9 februari stelt SABIEN TIELS haar nieuwe theatershow voor.

Zij maakt een selectie uit de vele mooie nummers die ze de voorbije  jaren schreef, aangevuld met nieuwe songs van de cd die binnenkort wordt opgenomen. Voor de zomer verschijnt de eerste singel, het album komt uit in oktober.

 

Al meer dan 10 jaar schrijft ze zelf  Nederlandstalig luisterlied, met inhoud én met humor.

Nu staat ze op die plaats waar ze thuishoort : in het theater,  en ze staat er sterker dan ooit, zowel als muzikant dan als zangeres.  Ze laat zicht begeleiden door een uitstekend jazztrio o.l.v. meesterpianist/arrangeur Dirk Schreurs.
Geen gitaargeweld maar hemelse pianoklanken.
Nederlandstalige popjazz, gospel en soul, het lijkt veel maar Sabien Tiels bewijst dat het kan.

 

Vrijdag 9 februari om  20u15 in het cultureel centrum van Leopoldsburg

Reservaties: 011/34.65.48

 

Zaterdag 3 maart om 20u15 in CC Achterolmen – Maaseik
Reservaties: 089/56.99.56

Méér info: www.sabientiels.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLOUSEAU zoekt intimiteit van GENT en ANTWERPENNiet in het lang, in het breed of in dubbel, maar in de intimiteit van de theaterzaal. Zo vieren de gebroeders Wauters deze zomer de twintigste verjaardag van Clouseau! Op 5 juni zijn ze te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen en op 23 en 24 juni in Capitole Gent. Daar doen ze hun grootste hits in volle glorie herleven, en presenteren ze hun nieuwste songs uit de langverwachte CD, die in april 2007 gelanceerd wordt.Ticketverkoop start op 1 februari

Voor hun twintigste verjaardag laten de gebroeders Wauters het Sportpaleis voor wat het is, en zoeken ze de intieme sfeer van het theater op. Maar een intiemere sfeer betekent ook een beperkter aantal plaatsen. Wees er dus snel bij! De ticketverkoop start op donderdag 1 februari 9.00u. op het nummer 077 37 38 39 en om 10.00u. aan de kassa's van de theaters.Twintig jaar Clouseau! 

Clouseau begon in 1984 als een vriendengroepje. Alleen Karel Theys, de bassist, had daarvoor enige ervaring opgedaan met The Employees. In 1987 komen de gebroeders Wauters de groep vervoegen, schakelen ze over van het Engels naar het Nederlands en komen ze voor het eerst uit het repetitiekot. Ze mogen Marktrock in Leuven openen en versieren een platencontract voor een eerste single "Brandweer". Later volgen de grote successen als “Anne”, “Daar Gaat ze” en “Geef het op”. Al gauw staan er letterlijk gillende meisjes voor hen in de rij! De rest is geschiedenis!Data

Op 5 juni in de Stadsschouwburg Antwerpen

Op 23 en 24 juni in Capitole Gent

Telkens om 20.00u.

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Cat.1: 45,50 euro

Cat.2: 40,50 euro

Cat.3*: 33,00 euro (* Cat.3 enkel in Antwerpen)

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

http://www.capitolegent.be

Reageer (0)

25-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van donderdag 25 januari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 4: de week van Filips De Goede):

Frederic Jacques (29) uit het Oostvlaamse EINE is de snelste kanaalzwemmer uit de geschiedenis. Van Folkestone naar het Franse Calais in 13.31 uur. Begin maar al te oefenen !

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Toen Nederland de Olympische Spelen van 1928 kreeg toegewezen, bestond nog het gebruik dat het gastland van de Zomerspelen ook de winterspelen zou organiseren. Maar omdat het land veel te plat was, gingen de Winterspelen na enig overleg naar een wat traditionelere plek voor bergsporten: de Alpenplaats Sankt Moritz !
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

24-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Tura dankt Vlaanderen ... samen met o.a. ReBorn
   Will Tura

Wat er juist door het lijf van ReBorn heen ging de voorbije dagen weten we niet, maar we hebben zo’n vermoeden dat de zanger van o.a. ‘Walking in the sun’ bijzonder “in de wolken was” toen Will Tura bij hem kwam aankloppen.
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari staat Will Tura twee avonden lang in een goed gevuld ‘Vorst Nationaal’, waar hij er ondertussen een goede gewoonte van heeft gemaakt om uit te pakken met enkele jonge artiesten. Voor de editie van 2007 is deze keuze gevallen op ‘Udo’ en ReBorn’ die hiermee een droom in vervulling ziet gaan.
ReBorn (enthoesiast): "Ik ben ontzettend vereerd dat ik iets mag doen in Vorst Nationaal met de grote Will Tura. Laten we eerlijk zijn, als je in Vlaanderen over de Vlaamse muziek spreekt dan is Tura de allergrootste van zijn generatie. Het is waar dat ik als kind ben opgegroeid met zijn muziek. Mijn vader was namelijk een grote Tura-fan, logisch dat ik een groot deel van zijn repertoire met de paplepel naar binnen heb gekregen. Ik kijk echt uit naar de twee concerten in Vorst Nationaal. Voor mij is het de eerste keer dat ik als jonge artiest in zo’n concerttempel mag optreden én dan nog wel met Will Tura. Het zullen ongetwijfeld twee memorabele avonden worden."

Ondertussen is er voor ReBorn nog leuk nieuws want tijdens de zonet afgesloten “midem”-muziekbeurs in Cannes bleken er heel wat landen geïnteresseerd in de beloftevolle singer-songwriter. Of er daadwerkelijke releases van z’n succesvolle album Fools rush in’ gaan volgen valt voorlopig nog even af te wachten. Na ‘Don’t ever go’, is de nieuwe single van ReBorn ‘Walking in the sun’ vanaf nu te koop via I-Tunes. Het nummer verschijnt alleen via legale download, maar je kan het natuurlijk ook terugvinden op het sterke debuutalbum van onze Oost-Vlaamse artiest.

Meer info: www.rebornmusic.be en www.willtura.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van woensdag 24 januari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 4: de week van Filips De Goede):

Riolering bestond in de 16de eeuw nog niet en het stonk in onze steden. In die periode leefden Simon Stevin, Mercator, Vesalius, Dodoens en andere groten der aarde.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

"Met de sport heeft het menselijk lichaam, dat een meesterwerk van de natuur is, de gelegenheid zijn onuitputtelijke mogelijkheden te ontwikkelen. De sport bevordert de solidariteit en de communicatie tussen de mensen", aldus Paus Johannes Paulus II.
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

23-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FILLIERS ... 125 jaar JONG èn dat wordt met een wedstrijdvraag gevierd !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

FILLIERS, synoniem voor 125 jaar jeneverplezier

 

Kamiel Filliers en zijn oom Ferdinand-Bernard zouden ongetwijfeld bijzonder fiere mensen zijn mochten ze nu nog geleefd hebben, want 125 jaar nadat in Bachte-Maria-Leerne een vergunning werd afgeleverd om een ‘jeneverbranderij’ op te richten staat de naam FILLIERS nog steeds synoniem voor een groot assortiment jenevers met een bijzondere fijnheid en authenticiteit. Dat dit niet zomaar van een leien dakje is gelopen bewijzen de enorme inspanningen die het bedrijf doorheen de jaren heeft geleverd om te overleven, zich te handhaven èn uit te breiden. Al 5 generaties lang wordt een combinatie nagestreefd van ambachtelijkheid en modernisering waardoor de liefhebber van het geestrijke vocht niet alleen kan genieten van een kwaliteitsprodukt maar op een aangename manier ook nog eens geconfronteerd wordt met de echtheid van de basisingrediënten die de jenever zo apart maakt: maïs, rogge, tarwe en mout.

 

De huidige generatie met neven Jan en Bernard aan het roer maken er dan ook geen geheim van dat vooruitgang de enige manier is om het bedrijf draaiende te houden (‘aanval is de beste verdediging’) en stellen dan ook alles in het werk om de bekendheid en de gerenommeerdheid van FILLIERS als graanstokerij hoog in het vaandel te houden. Zo houden zij vast aan de 125 jaar oude traditie waarin niet wordt afgeweken van het geheime familierecept maar doen dit anno 2006 met modernere middelen dan in het verleden. De uitbreiding van het bedrijf met een nieuwe gistingszaal en 4 extra distilleerketels èn de overnames van de Eeklose merken Van Hoorebeke (jenever) en Van Hoo (wodka) zullen ongetwijfeld een belangrijke impact hebben op de toekomstperspectieven van FILLIERS, maar ook het stoken van moutwijn is en blijft een niet onbelangrijke factor die het bedrijf een internationale uitstraling geeft. Kan U zich inbeelden dat in 2006 zomaar eventjes 2 miljoen liter (!) wordt gedistilleerd tegenover 1 miljoen in 2004 ? Hiervan gaat de helft naar de productie van moutwijn waarbij vooral de levering aan het Nederlandse Bols en Bokma in het oog springt.

 

Maar de Vlaming zal zonder enige twijfel vooral de naam FILLIERS verbinden aan de graanjenever, de fruit-en creamjenever of de advokaat … stuk voor stuk producten die niet alleen de man, maar tegenwoordig ook de vrouw tenvolle kunnen bekoren. Denken we maar aan de graanjenevers van 30 % (meest verkocht), 35 %, 38 % of 50 % vol ; de unieke Vintage 1990;  de appel-, bessen-, citroen-, passie-, pruimen- en kersenjenever of de likeurjenevers (vanille,chocolate,banana,coconu,amaretto) … wie ooit eens van één der voorgaanden heeft geproefd zal het resultaat van het ganse productieproces naar waarde weten te schatten. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan heeft FILLIERS trouwens gezorgd voor 20.000 liter jubileumjenever die tijdens de feestelijke bedrijfsdagen op 29/9 en 1/10 vlotjes een groot aantal kelen heeft bereikt, maar Jan en Bernard FILLIERS hebben uiteraard de lezers van deze webstek niet vergeten (zie prijsvraag in kader)!

 

Wie meer wenst te weten over jenever, het productieproces en het bedrijf zelf kan steeds terecht op www.filliers.be maar kan ook een bezoek brengen aan de graanstokerij zelf. Behalve op zon-en feestdagen kunnen dagelijks (op afspraak) groepen van 15 tot 50 personen een boeiende èn geestrijke rondleiding krijgen onder het motto ‘van graankorrel tot graanborrel’. Meer info: Filliers Graanstokerij – Leernsesteenweg 9 – 9800 Deinze (09/386.12.64). U mag nog weten dat FILLIERS deel uitmaakt van de Orde van de Oostvlaamse Meester-Distillateurs (O’de Flander) en dat er ook een wandelroute bestaat die U 7,8 km lang voorbij de mooiste plekjes rond de stokerij brengt.

 

 

 

FILLIERS reserveerde 12 flessen jubileumjenever voor lezers die een correct antwoord kunnen geven op de volgende vraag:

Hoelang (minstens) moet bij FILLIERS een distillaat op eikenhouten vaten rijpen alvorens men kan spreken van een ‘oude’ jenever ?

Antwoorden kan via mail (plietsplets@telenet.be) met vermelding van naam-adres en telefoonnummer en dit vóór 05.02.2007.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schlagerfestival kondigt bijkomende datum aan !De ticketverkoop van het énige echte Schlagerfestival loopt als een sneltrein. Daarom werd nu al beslist een tweede, extra voorstelling te plannen op zondagmiddag, 1 april. Op 31 maart en nu dus ook 1 april vinden heel wat  bekende schlagerzangers hun weg naar de Ethias Arena in Hasselt. Freddy Breck & Astrid, Luc Steeno, Bart Kaëll, Christoff, Dennie Christian, Laura Lynn, Marianne Weber en Mieke zijn al zeker van de partij.

In 2006 was het Schlagerfestival goed voor meer dan 15.000 bezoekers en het ziet er naar uit dat dit aantal op deze editie ruimschoots zal worden overschreden

De reacties van pers en publiek waren unaniem lovend na de twee ei zo na uitverkochte voorstellingen dit jaar. En dat succes willen we maar wat graag evenaren. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om opnieuw een spetterende show neer te zetten. De affiche is veelbelovend. We tekenen momenteel een origineel, aangepast decor én een nieuwe, verbluffende lichtshow. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de Ethias Arena op 31 maart en 1 april om te toveren in één groot kolkend schlagerfeest.

Tickets voor deze extra voorstelling zijn te koop op 070/34.50.50, op sherpa.be of in Media Markt Hasselt.

 

 

 

SCHLAGERFESTIVAL 2007

 

Op 31 maart en 1 april, vanaf 20u30 in de Ethias Arena in Hasselt

Tickets aan €38 en €33 (prijzen gelden exl. verzendingskosten, incl. reservatiekosten)

Reserveren op 070/34.50.50, via www.sherpa.be

 Tickets ook verkrijgbaar in Media Markt Hasselt.

Ticketnummer vanuit Nederland: 0900/ 34 50 500.

 

Voor meer info, groepstarieven en vip-arrangementen

kan je terecht op +32 (0)11 29 94 23 of www.hetschlagerfestival.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van dinsdag 23 januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 4: de week van Filips De Goede):

Bij het begin van de eerste Wereldoorlog vluchtten meer dan 1 miljoen Belgen naar Nederland dat neutraal bleef. Wat zou jij zelf gedaan hebben ?

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

De meest opzienbarende knock-out staat op naam van de Amerikaan Daniel Caruso. Want in 1992 bereidde deze Amerikaan zich iets te enthousiast voor op een kamp om de Golden Gloves. Hij sloeg zichzelf namelijk iets tè hard in zijn eigen aangezichjt zodat hij met een rechter zijn neuts zo hard raakte dat die brak en hevig begon te bloeden. Na medisch onderzoek bleek hij niet meer in staat te kunnen boksen en moest hij opgeven: technisch knock-out !!
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

22-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit alles en nog véél méér ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Plietspletsvrienden,

vandaag staan op de webstek opnieuw enkele leuke èn nieuwe items die ongetwijfeld een groot publiek zullen bekoren.
Ga rustig maar eens van het ene naar het andere item en wie weet vindt U geen interessante info in het archief (rechterzijde) of vindt u iets terug via de zoekfunctie (linkerzijde).

Ik verwelkom trouwens voor de eerste keer op www.plietsplets.bloggen.be Etienne Van Steenberghe die op zeer regelmatige basis bijzonder interessante wijntips op U zal loslaten. Hij vervoegt hiermee o.a. Kurt Burgelman (tweewekelijkse column èn vandaag zijn derde !) en Freek Neirynck die deze keer met het nieuwe boek van Riet Wille zijn sienjalement invulling geeft. En dat ook niet-wijnliefhebbers het één en ander zullen bijleren staat nu al als een paal boven water.

Vanaf woensdag kan U de winnaars van de voorbije SMAAK-wedstrijd (jaarabonnementen) aantreffen èn worden er via een nieuwe wedstrijdvraag enkele deugddoende flessen jubileumjenever FILLIERS weggegeven.

Veel leesplezier en wil U regelmatig de nieuwsbrief in Uw mailbox .... stuur dan gewoon een mail naar plietsplets@telenet.be 
Dit zelfde adres kan U trouwens gebruiken wanneer U Uw eigen organisatie, aktiviteit, boek, CD ..... wil aanprijzen en aan het grote publiek kenbaar wil maken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De derde Plietsplets-column van KURT BIEZEBAAZE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zelfs natuurrampen en prangende globale problemen doen een onverlaat als ik dagdromen.

Ik ben er niet fier op maar terwijl ik in extra journaals met de neus op allerhande deprimerende feiten word gedrukt, sla ik aan het fantaseren.

Ze geven je ook de perfecte voorzet, de (terechte) zwartkijkers van onze tijd, met hun veranderende seizoenen, opwarmende aardbollen, toenemende kansen op tsunami’s en mogelijke vervolgen op”Wendy zoekt een man”.

De winter zoals wij hem kennen, verdwijnt.

De Alpen liggen er binnenkort tot op een meter of 2000 groentjes bij.

In Californië, waar het tot voor kort het hele jaar door minstens 30°C was, sneeuwt het de laatste winters meters dik aan.

Bij ons, in Europa, waait het de bomen uit de grond zoals het tot voor een paar jaar enkel in Florida en de Caraïben deed.

Als je bij dit alles een beetje fantasie hebt, kan je je zo voorstellen hoe het er hier in Vlaanderen binnen afzienbare tijd zal uitzien.

 

Door de zachtere temperaturen bij ons, kunnen oorden als Salou en Benidorm afgebroken worden en als originele dorpjes teruggeven aan de plaatselijke vissers.

Blankenberge en Middelkerke ontvangen vanaf dan duizenden gepensioneerde Noren, Siberiërs en Eskimo’s die komen overwinteren.

De mosselrestaurants en frietkramen zullen plaats maken voor rendierkontgrillhuizen en sjbordbars (ik heb het een Rus eens zien klaarmaken op tv…het wordt eventjes wennen, geloof me).

Van Zelzate tot Antwerpen zullen honderden hoge kranen schaduwen werpen op evenveel bouwwerven.

Er zullen flatgebouwen van 10 hoog gebouwd worden, allemaal met zicht op zee !

Ah ja, van Nederland zal door het smelten van de poolkappen niet meer overblijven dan een plas met hier en daar een uitstekende kerktoren.

Stel je voor wat een droom de nieuwe Belgische kust zal zijn voor duikers.

Beginners zullen niet gewaarschuwd worden voor haaien maar voor keukens van Hollandse delicatessenrestaurants.

Ons tropisch paradijs zal nu en dan wel een tsunami over zich heen krijgen maar daar dragen enkel toeristen en West-Vlamingen de gevolgen van, geen probleem dus !

Nederlandse bootvluchtelingen vragen asiel in Senegal, Marokko en Soedan.

Hier moeten ze niet meer komen aankloppen, ze hebben ons genoeg als domme Belgjes versleten, nah !

 

Ik weet ook wel dat het niet de goede kant opgaat met ons milieu maar als we met z’n allen blijven dagdromen ziet de toekomst er misschien zo slecht nog niet uit.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo Vally met nieuwe CD-single als voorloper van het album "Mijn vriendin"“IK WIL JE NOOIT MEER KWIJT”
is de titel van de NIEUWE CD-SINGLE van JO VALLY.
Jo scoorde afgelopen zomer een regelrechte hit met “SI SI SI KERIDA” en meer dan ooit kunnen we stellen: Jo Vally is back!.


“Ik wil je nooit meer kwijt” kende de afgelopen weken alvast bijzonder veel bijval tijdens de kerst- en eindejaarsconcerten die de charmezanger deed.

De zeer ingetogen song zou wel eens de single kunnen zijn die menig Vlaming in de juiste stemming brengt nu kerst en eindejaar achter ons ligt en Valentijn weldra voor de deur staat. “IK WIL JE NOOIT MEER KWIJT” is de voorbode van Jo’s NIEUWE ALBUM “MIJN VRIENDIN” dat in het VOORJAAR van 2007 in de winkelrekken zal liggen!

Mijn vriendin
Méér info op www.jo-vally.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke kurk op de fles ??? De eerste wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen


ETIENNE VAN STEENBERGHE   

 

- Al meer dan 25 jaar wijngepassionneerde, en vooral ‘het reizen en het genieten’ in de wijnstreken zelf, o.a. in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Californië, enz…

- Was dan 15 jaar free-lance medewerker Radio 2 (van 1983 tot 1998) in het programma 'Kwistig met Muziek' van Ro Burms en met Micha Marah;

- Auteur van elf wijnboeken: o.a. Belgische Wijnbouwers in Frankrijk en zijn laatste gastro-

     toeristische wijnreisgids: DE ELZAS WIJNROUTE.

- Diverse publicaties in tijdschriften: Dag Allemaal, Zanadu, De Standaard Magazine, e.a.

- Commentator tijdens degustaties en manifestaties zoals de verkiezing van de Mosselwijn in Philippine (al 10 jaar), de Aspergewijn in Wevelgem, enz…

- Lid van diverse ‘wijn-ordes’: onder meer Commandeur d’Honneur Commanderie du Bontemps de Médoc et de Graves en erelid van de Jurade van Saint-Emilion, erelid Confrérie Saint-Etienne (Elzas), Mousquetaire d’Armagnac, Commandeur Sabre d’Or, enz…

Hierbij de eerste wijntip !!!

De discussies over welke afsluiting een fles wijn moet hebben is nog lang niet gelopen.

Een hele natuurkurk of een geperste kurk is bij ons het meest vertrouwde beeld. Natuurlijk is de kurk uit één stuk beter en duurder en worden van de overschotten de goedkopere geperste kurken gemaakt (met extra chemicaliën om de restjes bij elkaar te houden).

Tegenstanders van de schroefdop zijn er in groten getale. Niet iedereen is het daarmee eens. "Pure emotie is het, dat ritueel van het ontkurken", aldus een wijnhandelaar: "Ook duurdere bewaarwijnen gedragen zich uitstekend onder de schroefdop." Wat de kurk voor ons is, dat is de schroefdop voor Australiërs en andere nieuwe wijnproducerende landen. Ze snappen in Australië de hele ophef in Europa ook niet zo goed. Voordelen heeft de traditionele kurkafsluiting niet. Eén op de 15 flessen wijn vertoont smaakafwijkingen, zelfs bij relatief jonge wijnen, onder meer door schimmels of doordat de kurk de fles niet goed afsloot.

Dan zijn er ook nog plastic- of siliconenkurken, die ook in Europa steeds meer wordt toegepast. Deze kurken zijn goedkoop en in iedere kleur te maken en te bedrukken. ‘Leuk meegenomen,’ zegt de marketingman. De eerste ervaringen leren echter dat de plastickurk op lange termijn niet altijd zijn mannetje staat, en de wijnen na enkele jaren kunnen beginnen te oxideren.

Tot slot de glazen kurk. Mijn indruk is dat deze wel eens een grote toekomst kan hebben. Helaas zijn de oudste wijnen die ik met een glazen kurk heb van 2003, maar de smaak van de wijn eronder (Riesling) is nog steeds indrukwekkend fris. De glazen kurk ziet er ook mooi uit, en heeft een eigen verwijderingritueel.

Formuleer uw pro of contra met een mailbericht naar: steenwine@skynet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

De Gentse jeugdschrijfster Riet Wille (1954) geniet een hoog aanzien in de Vlaamse, stel maar de Nederlandstalige literatuur. Haar nieuwste boek is uitgekomen bij uitgeverij De Eenhoorn in Wielsbeke en kreeg als titel mee : “Wie dit leest wordt een beest”, een naamgeving die helaas iets te veel verwijst naar het thema van de Jeugdboekenweek enkele jaren geleden. Maar daar houdt alle kritiek op.


 


Het is een prachtige publicatie geworden, niet alleen door het geïnspireerde taalgebruik en de fantasie van de auteur, maar zeker ook mede door de illustraties van Fleur Van der Weel. Beiden moeten elkaar erg goed aanvoelen, want Wille is de fleurige dochter van een bloemist. Hebbes ?

 

Logopediste van opleiding, Riet Wille, heeft ook in haar vorig werk haar doelpubliek consequent afgebakend : heel jonge kinderen… eerste lezertjes zeg maar, zelfs kinderen met leer- en praatproblemen. En ook in haar succesrijk slippertje met Theater Taptoe in “Rinkel Tinkel Tijdjes”

 

Sinds 1984 is ze actief als auteur. Dan debuteerde ze bij Lannoo met “Zuurtjes en Zoetjes”. In 1986 kreeg ze de waardevolle onderscheiding Boekenleeuw voor “Raadsels te koop” en na omzwervingen bij Averbode en De Sikkel lanceerde ze zich in 2003  bij De Eenhoorn met de “Een rijm in mijn oor” en even later met de raadselbundel “Kastje, wat past je ?”

 

De hardcover “Wie dit leest wordt een beest” is – Riet Wille kennende – weer een speels en poëtisch boekje geworden… met een ludieke taalvaardigheid geschreven. Boeiend creatief. Verrassend. Ontdekkelijk. Nergens vervelend. Kinderen stimulerend in woord en beeld.

 

Wat verlang je nog meer…

 

Enne ik ben er gaan beest van geworden.

 

 

Had ik kinderen gehad, ik kocht het zeker voor hen, omdat ze zeker deze regels zouden onthouden… Als daar bijvoorbeeld zijn :

 

 

Een kind kijkt toe en treurt

 

Het komt  weer niet aan de beurt

 

 

Freek Neirynck


 

Contactmogelijkheden : riet.wille@pandora.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van maandag 22 januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 4: de week van Filips De Goede):

Flor Theeuwes en Edmée Daenen zijn twee Vlamingen die in 2005 op nummer één stonden in de Amerikaanse radio top-100. Vóór Madonna en de Chemical Brothers

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Sugar Ray Leonard wist waarom hij op aarde was, getuige de volgende citaten:
- iedere keer dat ik een klap krijg, wil ik stoppen met boksen. Maar iedere keer dat ik zelf sla, ontvang ik 1000 dollar.
- we hebben van god allemaal bepaalde talenten gekregen. Mijn talent is toevallig dat ik mensen tegen hun hoofd sla.
Niettemin werd Leonard in 1991 vernietigend verslagen door Terry Norris ...
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.StapAF en fiets ... het nieuw fietsmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen

   Veel fietsen en niet vergeten om op tijd en stond eens af te stappen. Dat is de boodschap die Toerisme Oost-Vlaanderen wil meegeven in het nieuwe gratis fietsmagazine StapAf, dat voortaan twee keer per jaar verschijnt. De nieuwe publicatie brengt niet minder dan 24 bladzijden reportages, weetjes en praktische informatie én een uitneembaar middenkatern met 5 uitgewerkte fietsroutes. Elke recreatieve fietser kan met deze nieuwe publicatie zijn of haar hart ophalen.

 

Het eerste nummer van StapAf volgt drie jonge dertigers tijdens hun meerdaagse fietsvakantie in het Meetjesland, de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. Je kan de tocht zelf overdoen, want in het magazine vind je de lijst met fietsknooppunten die Danny, Katty en Dries hebben gevolgd.

In StapAf staan ook kaartjes van 5 uitgewerkte fietstochten. Voor het Waasland is dat de Ledebeekroute, een klassieke fietslus. Scheldeland geeft de geheimen van de De Pillecynroute langs de oevers van Schelde en Durme prijs. Voor de drie andere regio's zijn thematochten langs de drie nieuwe fietsnetwerken uitgestippeld. Voor de Vlaamse Ardennen is een kleine Ronde van Vlaanderen uitgewerkt. In de Leiestreek voert de tocht langs de knooppunten je door de landschappen die de kunstenaars inspireerden. De tocht in het Meetjesland loodst je langs het Schipdonkkanaal, het kanaal Gent-Brugge en de talloze kastelen in deze buurt van deze waterlopen.

 

Maar StapAf gaat over meer dan fietsen alleen. Chef-kok Peter Dudink van het Hofke van Bazel, onlangs verkozen tot beste kok van België, gaat op bezoek bij vier producenten van Oost-Vlaamse streekproducten en neemt er de proef op de som. StapAf gaat ook wandelen in Ronse, gegidst door een MP3-speler en zoekt de leukste plekjes voor de kinderen. En niet te vergeten: de lezers kunnen drie weekendjes winnen in Oost-Vlaanderen!

 

Zin om StapAf te lezen? Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de diensten van toerisme en toeristische infokantoren in Oost-Vlaanderen. Je kan je ook gratis abonneren, op volgend adres:

 

Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Metselaarshuis

Sint-Niklaasstraat 2

9000 Gent

Tel. 09-269 26 00

e-mail: toerisme@oost-vlaanderen.be

 

 

Het magazine is ook in pdf vorm te lezen op de website www.tov.be. De tweede editie verschijnt in juni 2007.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Verhulst stunt binnenkort in Plopsa Indoor Hasselt

Eind vorige week kwam Bert, een 21-jarige Antwerpse student communicatiewetenschappen volop in het nieuws toen hij een oproep lanceerde aan het adres van Gert Verhulst.

Via zijn site herinnerde de student Gert aan zijn belofte uit 1991, waarin hij in het liedje “Tien Miljoen” droomt wat hij zou doen als hij 10 miljoen zou hebben.

“Ik kocht liters limonade, 100 kilo chocolade om aan iedereen uit te delen" ... Een belofte die Bert nu graag wil vervuld zien…

Gert was zeer gecharmeerd door dit initiatief, en heeft besloten om zich dan ook aan zijn belofte van toen te houden.Wat zal Gert doen?

Op vrijdagavond  2 februari zal PLOPSA INDOOR HASSELT tussen 17u & 20u speciaal worden geopend voor deze actie.

Gert biedt 1.000 gratis toegangstickets aan Bert, de initiatiefnemer van de intussen alombekende site. Bert liet ons weten dat alle ‘fans van toen’ die er op 2 februari willen bijzijn zich kunnen inschrijven via een speciaal formulier op zijn site www.gertje.info

Inschrijven kan vanaf dinsdag 23 januari en zo lang zijn voorraad tickets strekt (gezien de gelimiteerde capaciteit van Plopsa Indoor Hasselt, is het echt noodzakelijk dat er vooraf wordt ingeschreven voor dit feest).

Op vertoon van hun persoonlijke inschrijvingsbevestiging die ze via mail ontvangen kunnen de winnaars zich op 2 februari 2007 tussen 17u & 20u aanmelden in Plopsa Indoor in Hasselt. Naast de gratis toegang tot het Indoorpark zal er voor iedereen een gratis stuk chocolade zijn, en ook  de limonade zal rijkelijk vloeien. Als klap op de vuurpijl zullen Samson & Gert die avond ook nog een optreden geven, zodat hun fans van weleer nog eens uit volle borst kunnen meezingen met hun favoriete Samson & Gert-liedjes van toen.

Gert wil met deze actie echter ook iets doen voor de mensen die het minder goed hebben, zodat zij ook de kans krijgen om mee te genieten van dit initiatief. Daarom zal hij in overleg met het “Vlaams netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen” ook 500 toegangstickets verdelen onder de verschillende erkende verenigingen die hierbij zijn aangesloten.

Deze tickets zullen door dit Vlaams netwerk van verenigingen worden verdeeld, zodat ze zeker goed terecht komen.

 Gert & Samson laten bij deze ook officieel weten dat zij voorlopig geen plannen koesteren om bij de brandweer te gaan, of als piraten van de zee naar Timboektoe toe te varen. Samson heeft op dit ogenblik ook geen plannen om daadwerkelijk koning te worden.

Reageer (0)

21-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manmanman op tournee èn eerste singleManmanman
hun eerste singel – “de druppel” - is uit.
Dit is een voorloper voor de full-cd die in september uitkomt. Hier staan de beste nummers op van de show “Wij zijn niet mooi” en “Manmanman zoekt vrouw”.
Samen met de singel komt ook de dvd uit van de tweede show “Manmanman zoekt vrouw”.
Wie Manmanman nog dit seizoen wil zien kan op volgende plaatsen terecht:


Januari 2007


Vrij.26  20u30  CC Brasschaat  03/650.03.41
Wo.31  20u15  Arenbergschouwburg/Antwerpen  070/222.192


Februari 2007


Za.03  20u30  CC De Herbakker/Eeklo  09/378.40.90
Za.10  20u00  CC De Kollebloem/Puurs  03/890.76.20
Za.17  20u00  GC Nekkersdal/Laken  02/425.01.25


Maart 2007


Za.17  20u00  GC De Roos/Glabbeek  016/77.80.47
Ma 19 21u00   't Trefpunt Bij Sint-Jacobs GENT
Za.24  20u00  OC Vondel/Meulebeke  050/488.080
Za.31  20u15  ConcertZa.al CC Merksem  03/641.62.10


Mei 2007


Do.03  20u15  CC 't Blikveld/Bonheiden  015/500.700
Vrij.11 20u15  CC De Werft/Geel  014/57.03.41        

Volgend seizoen loopt de show verder, meer info op www.manmanman.be  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar VOICE MALE op 2 en 3 februari in A'penVOICE MALE
start het nieuwe jaar met leuk en feestelijk nieuws. In februari pakt Voice Male uit met een spetterend live-album dat de afgelopen maanden werd opgenomen.  Op die cd staan ondermeer live versies van ‘Footloose’, ‘Radio Gaga/Sweet dreams’, ‘True colors’, ‘Video killed the radiostar’, ‘Non non rien n’a changé’, ‘You make my dreams’, ‘Femme liberée’, een ‘Voice Male Medley’ en de onvolprezen ‘K3/Luv’ Medley’.

 

Deze cd zal voorgesteld worden tijdens de show “100 JAAR VOICE MALE” op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2007 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.  Het gaat deze keer niet over de première van de nieuwe theatershow, maar dit jaar gaat het om een heus jubileum. Officieel is het inmiddels een jaar of 20 geleden dat de knaapjes op kamer 11 aan het zingen sloegen, maar aangezien er intussen zoveel veranderd en gebeurd is, en het ook wel een beetje zo aanvoelt, werd de jubileumshow “100 jaar Voice Male” gedoopt. Het programma zal deels bestaan uit de leukste momenten van de afgelopen eeuw, maar je zal ook al een stevige voorsmaak krijgen van de show waaraan de groep momenteel aan het werken is, en die je zelf mee kon samenstellen. En voor de statistici onder jullie: het optreden van 2 februari zal welgeteld het 1500ste zijn dat Voice Male aanheft. Alstublieft ! 

 

Kaarten kan je bekomen op het nummer +32 (0) 70 222 192.

De gegevens vind je eveneens op www.voice-male.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BMW-fans en oldtimerfans MOETEN op 27 of 28/1 naar Flanders expoOp 27 & 28 januari heeft in Flanders Expo opnieuw de jaarlijkse Flanders Collection Car plaats in de hallen 3, 5 en 7. Openingsuren zijn van 8h30 tot 18h30.

Flanders Collection Car is een internationaal gebeuren met vele standhouders uit de omringende buurlanden en Italië. Belangrijk om weten is dat de Collection Car evenementen zich profileren als beurzen, een plaats waar handel in collectiewagens en hun onderdelen, accessoires, boeken, automobilia etc… centraal staan.

De bezoeker verwacht zich dus aan géén museumtoestanden maar aan een rasechte handelsbeurs met 13.000 m² standen en standjes… Daarom ook dat de standprijzen reeds jaren afgestemd staan op een zo groot mogelijk aanbod aan standhouders. Ook particulieren worden aangemoedigd om een standje te nemen en er hun collectors items te verkopen.

Onwaarschijnlijke BMW stand te Gent

Ieder jaar wordt er een expositie georganiseerd rond een bepaald thema. Voor de editie 2007 hebben wij de opportuniteit om de uniekste racewagens van het Beierse BMW aan het publiek voor te stellen.
Dit is een unieke gelegenheid want alle auto’s komen uit privé-collecties. Van de eigenaars hebben wij de gunst verkregen om ze voor één keer aan het publiek te tonen.

Een realisatie die ook mogelijk was dank zij de financiële tussenkomst van BMW Belgium voor het exceptionele transport en verzekering van de racewagens en de bereidwillige organisatorische medewerking van BMW Club Vlaanderen.

Dit is een showstand die BMW fanaten een natte droom zal bezorgen. Behalve de bijzonder rare collectoritems zoals de BMW 30 CSL Batmobile, de 507, 2002 Turbo etc… zal er een complete stand staan van BMW racewagens: Formule 1 wagens die geschiedenis hebben geschreven met piloten als Thierry Boutsen, Gerard Berger, Rene Arnoux, Marc Surer, Hans Stuck, Joachim Winkelhock, Johnny Cecotto en andere autogoden.

De beurs gaat door in Flanders Expo op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2007 van 09.30 tot 18.30 uur (inkom: 11 € - kinderen - 11 j: gratis)
Méér info op www.collectioncar.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van zondag 21 januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 3: de week van Jacques Brel):

Erasmus vluchtte in 1521 uit Leuven voor de intriges en het geroddel van de theologische faculteit.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

De 'Big 147' is de maximumbreak en tevens de perfecte score bij snooker: de hele tafel wordt in één keer leeg gespeeld, waarbij iedere rode bal gevolgd wordt door de zwarte, die met 7 punten de hoogste waarde heeft. Tegenwoordig is een dergelijke score niet ongewoon meer bij de wereldtoppers, die vele trainingsuren per dag maken. Pas in 1934 was er een speler die de 'Big 147' neerlegde in een officiële wedstrijd ... de Nieuw-Zeelander Murt O'Donoghue.
Ronny O'Sullivan heeft momenteel het officieuze wereldrecord want hij speelde de 'Big 147' in slechts 5 minuten en 20 seconden.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nummer "Over taal" is uit !

Als taaladviseur voor de openbare omroep gaf Eugène Berode van 1971 tot 1996 taalraad aan al wie het horen wilde. Zijn reputatie is legendarisch, net als zijn ‘blauwe brieven’. Klopt het wel met die reputatie? En zit de liefde voor de taal, tien jaar na zijn pensioen, nog even diep?

Over taal had een interview met de voormalige taalraadsman bij de BRT.

"Op de radio zeggen: ‘Luisteraars, zeg niet zus, maar zo’, ’s morgens bij het ontbijt, verdorie, ik vind dat afschuwelijk. Ik heb daar geen goed woord voor over.”

Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/uitgeverij/detail_nl.phtml?id=44

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie onder meer:

 

- de hee en de gaa van West-Vlamingen. Chris De Wulf belicht enkele misverstanden over een klankwissel

- Albert Oosterhof over de status van het Nederlands als wetenschapstaal. In Nederland moet Nederlands op straat. Maar mag in Vlaanderen een doctoraat in het Engels?

- een interview met romanschrijfster Johanna Spaey: van studente assyriologie naar eindredactrice en romanschrijfster

- Filip Devos over de zware idiomatiek van woordcombinaties met zwaar 

- vonden de laatste verkiezingen in België plaats 'in klare taal'? Een dossier van Karl Hendrickx

- Ronny Boogaart brengt enkele nieuwe bevindingen rond het gebruik van moest en mocht in Vlaanderen en Nederland

- Hugo Brouckaert heeft het in zijn column over 2000 jaar Latijnse oneliners, van Willy Claes tot Eddy Wally

- en verder: de vaste rubrieken 'Broodje taal', 'Quiz' en 'Te boek'


Alweer 28 bladzijden taalgenot - voor meer info: 0478/35.19.14.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari IS Gedichtendag

Affiche Gedichtendag 2007

Gedichtendag 2007 staat in het teken van stilte en eenvoud. In drukke en lawaaierige tijden, waarin snelheid en zappen de norm zijn, vraagt Gedichtendag aandacht voor rust en concentratie; voor de stilte die onlosmakelijk verbonden is met het gedicht: de stilte die nodig is om klank en betekenis te waarderen.

Beleef gedichtendag in de bib van Gent:

° Laat u poëzie influisteren op de sofa, op de poëziestoel, in de lift
Vier studenten van het Herman Teirlinck Instituut fluisteren de aanwezigen verstilde woorden in op de sofa in het Leescafé, over de intercom en in de lift, op de lummelstoelen in de jeugdafdeling, in de poëziefauteuils van de afdeling literatuur…

Diverse locaties in de bib, tussen 13.30 en 17 uur (gratis).

° Maak kennis met dichter en theatermaker Bart Meuleman tijdens de Paarse Zetellezing
Donderdag 25 januari van 12.30 tot 13.15 uur in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek (gratis toegang - deuren dicht om 12.30 uur).

° Leen uw lievelingspoëet uit de Wereldpoëzie van De Morgen
De volledige reeks Wereldpoëzie is beschikbaar op de afdeling literatuur (4e verdieping). Daarnaast zijn er ook andere uitgaven van de twintig werelddichters uit de reeks.

° Kies uw voorkeurbundel uit de bekroonde poëzie 2006
Laat u leiden door de lijst van alle poëzieprijzen van het voorbije jaar.

Z° oek in het handige onderwerpsregister ‘themapoëzie’
Voor wie poëzie rond een bepaald thema zoekt, is een lijst met niet minder dan ‘700 bloemlezingen themapoëzie’ permanent beschikbaar bij het rek poëzie op de afdeling literatuur.

° Stem mee voor de Herman De Coninckprijs
Ter gelegenheid van Gedichtendag reikt Boek.be op woensdag 24 januari 2007 een gloednieuwe Vlaamse poëzieprijs uit: de Herman de Coninckprijs voor het beste gedicht. Stemmen kan op de website
www.canvas.be of www.boek.be (gratis op de internetpc’s in de bib).

° Verstuur een poëzie e-card:
http://www.poetry.nl/read/nederlands/5389
Verras uw vrienden en beminden met een kaartje (gratis op de internetpc’s in de bib)

° Bewonder het gedicht als kunstwerk van stadsdichter Erwin Mortier in de themazaal van de bib;
ook te zien tijdens het programma ‘De Zeeuw van Vlaanderen’ van zondag 21 januari op de regionale televisie AVS (van 9 tot 17.45 uur in herhaling). Het programma wordt ook nog eens herhaald in de daaropvolgende week.

° Lees stadsdichter Erwin Mortier
Op de website
www.literair.gent.be: kies achtereenvolgens: ‘Fragment’ - ‘Zoeken op auteurs’ - ‘Fragmenten - Auteurs’ (knop M)

Info over alle activiteiten van Gedichtendag Vlaanderen en Nederland: website http://www.gedichtendag.org/ > Activiteiten

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hartveroverend levensverhaal van de eerste Gentse transseksueel

Pers en publiek zijn het er over eens: de monoloog "Kijk Mama Ik Dans" is een aangrijpend schot in de roos! Na een uiterst succesvolle tournee door Vlaanderen, Nederland en Frankrijk, komt deze bejubelde voorstelling nog éénmaal terug naar waar het allemaal begonnen is: in Gent! "Kijk Mama, Ik Dans" is op 2 maart te zien in Capitole Gent.

 

De Standaard: “We genieten van haar sappige vertelkunst en wanen ons in een Gents gedubde film van Almodóvar.”

 

De Morgen: “Een aangrijpende monoloog, waarbij ook veel en hard gelachen mag worden.”


 

Geboren Raoul, huidige naam: Vanessa.


Vanessa Van Durme heeft keuzes gemaakt in haar leven. Moeilijke keuzes, pijnlijke keuzes, keuzes waar ze haar ouders veel verdriet mee heeft gedaan. Nu is ze een gevierde actrice die haar zestigste verjaardag voelt naderen. Ze heeft mooie herinneringen aan haar werk voor de openbare en de commerciële omroep, aan de komedies die ze schreef én aan de prachtrol die ze in “Allemaal Indiaan” van Alain Platel en Arne Sierens speelde. 

 

Ze heeft ook nare herinneringen. In 1948 kwam ze als jongen ter wereld, als speciale jongen. Was ze homo? Was ze travestiet? Was ze transseksueel? Ze heeft die vragen zelf beantwoord en zonder enige hulp het lange, moeizame, dure pad naar de geslachtsverandering bewandeld. Onderweg is ze vuurspuwer geweest, stripper, prostituee. Ze heeft getwijfeld, gehuild, geleden, maar zich ook kostelijk geamuseerd.

 

In “Kijk Mama, Ik Dans” speelt Vanessa zichzelf, haar moeder, haar vader en terug zichzelf als zevenjarig jongetje. Over de onomkeerbare keuzes die ze heeft gemaakt in haar leven. Over haar twijfels, over haar angsten. Hoe is het om geboren te zijn in een lichaam dat eigenlijk aanvoelt dat het niet van jou is?

 

'Je wordt er een echte man van hoor, van dat transseksueel gedoe.'

In een regie van Frank Van Laecke, vertelt Vanessa op haar eigen, humoristische manier, maar grijpt je één seconde later naar de keel en doet je stilstaan bij het drama en de vooroordelen waarmee ze haar ganse leven heeft moeten afrekenen.

 

"Kijk Mama, Ik Dans" staat garant voor een hartveroverend, ontroerende en erg grappige rit doorheen het turbulente leven van een vrouw met ballen.
 

 

"Kijk Mama, Ik Dans"

Dinsdag 2 maart om 20.00u. in Capitole Gent

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TANIA KLOEK & CHRISTOPHE AMEYE VERWACHTEN EEN KINDJE!

spring2.jpg     Berichtje van Studio 100:

Actrice Tania Kloek (danslerares Pia uit Spring) en Christophe Ameye (acteursregisseur en scenarist voor  Studio100) zijn heel blij te kunnen melden dat ze een kindje verwachten!

In de zomer van 2007 krijgen Juliet (bijna 5 jaar) en Achiel (8 maanden) er dus nog een broertje of een zusje bij.

Het koppel laat weten dat ze heel erg blij zijn met deze zwangerschap, en dat ze vol ongeduld uitkijken naar de komst van de kleine spruit.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelen in Vlaanderen - Project koppelt streekgastronomie, gastheerschap en toerisme

smakelijik_dagje.jpg  Eens op reis zijn wij allemaal gastronomaden. Tafelen geeft structuur aan een reiziger zijn dag. Die begint met een ontbijt in zijn hotel, in een koffieshop of broodjesbar. En terwijl hij zijn licht gekookt eitje sopt zit de toerist al te plannen, voor zichzelf of met zijn reisgenoten, hoe en wanneer hij zijn lunch zal nemen en waar de dag aan tafel zal eindigen.

Tafelen is in Vlaanderen meer dan eten en drinken alleen. Tafelen zit in de buik en in het hoofd, is gezelligheid en genieten van gastheerschap. Tafelen in Vlaanderen wil deze troeven van onze streekeigen tafel en eetcultuur zoals gedragen door de horeca in kaart brengen, ontwikkelen en koppelen aan de toeristische promotie van de Vlaamse regio’s en steden. Tafelen in Vlaanderen wil er mee voor te zorgen dat die tijd aan tafel onvergetelijk wordt voor iedereen die in Vlaanderen aanschuift. Gezellig samen eten en drinken is een essentieel onderdeel van de totale toeristische beleving en zorgt in belangrijke mate voor het tevreden gevoel dat men mee naar huis neemt. En het is een reden om terug te komen.

            

Voor het  toerisme als belevingseconomie, is de Vlaamse convivialiteit – genieten van gastheerschap – aldus een cruciale succesfactor. Wanneer tafelen kan verbonden worden met specifieke regio’s wordt het een krachtig marketinginstrument. Authenticiteit immers is één van de dingen die hoog op het verlanglijstje van de toerist staat. Tafelen in Vlaanderen is oud als de straat en supertrendy. In het buitengebied zijn de troeven de streekproducten en traditionele gerechten. Denk aan de geuze en kriek in Pajottenland, de bloesems en het fruit in Haspengouw, de paling in het groen van Waasland, waterzooi, witloof, mosselen en hop. In de steden zijn het de juist de buitengewone diversiteit en de allernieuwste trends die helemaal in lijn zijn met de dynamiek en beleving van de stad.

   

Aldus is Tafelen een belangrijke bron voor beeldvorming rond regio’s en steden en een cruciale succesfactor in de toeristische beleving van Vlaanderen. Het vermarkten van Vlaanderen via Tafelen heeft daarenboven ook een gunstig effect of complementaire sectoren zoals productie en distributie van streekproducten, plattelandsontwikkeling en locale culturele identiteit.

 

Tafelen in Vlaanderen vzw is sinds 20 oktober 2006 een publiek - privaat samenwerkingsverband, initieel gedragen door de 5 provinciale toeristische diensten (Westtoer apb, Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Toerisme Provincie Antwerpen vzw, Toerisme Limburg vzw en Toerisme Vlaams-Brabant vzw) en door de beroepsfederatie Ho.Re.Ca.Vlaanderen. Het agentschap Toerisme Vlaanderen zorgt voor ondersteuning op logistiek, inhoudelijk en marketing vlak. De Vlaamse minister Geert Bourgeois steunt via een tewerkstelling- en evenementensubsidie de opstart en uitbouw van deze publiek - private samenwerking. Het werkingsbudget voor 2007 bedraagt ruim 800.000 euro, naast de budgetten voor productontwikkeling en communicatie die worden ingezet binnen de reguliere werking van de stichtende leden en de aanvullende projectmiddelen van partners.

Reageer (0)

17-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje "De Schedelgeboorten" ... een must !

De nieuwe show van de Gentse groep DE SCHEDELGEBOORTEN staat voor de deur!

De nieuwe CD is uit via LC Music, de single verschijnt volgende week, een ander nummer werd geselecteerd voor deel 6 van de "Komplete Kleinkunstkollektie" en in april sluiten ze het tiendaagse Cabaretten-Festival af in Gent. Op 19 januari gaan ze in première met hun nieuwe show "Beter dan tevoren" met een nieuwe lading cabareteske popliedjes.


SPEELLIJST

19/01 om 20u15: CC Strombeek -Bever (première)
20/01 om 20u15: CC De Werft - Geel - uitverkocht
25/01 om 20u30: CC De Ploter - Ternat
26/01 om 20u30: CC 't Bruggesken - Kapellen
27/01 om 20u30: CC De Herbakker - Eeklo
02/02 om 20u30: OC Westrand - Dilbeek
03/02 om 20u15: CC Leopoldsburg - uitverkocht
08/02 om 20u00: CC De Abdij - Geraardsbergen
09/02 om 20u00: CC De Spil - Roeselare

10/02 om 20u30: CC Podium - Deurne
15/02 om 20u30: Bij de Vieze Gasten - Gent
16/02 om 20u30: Bij de Vieze Gasten - Gent - uitverkocht
17/02 om 20u15: CC Muze - Heusden-Zolder
23/02 om 20u30: CC Gildhof - Tielt
24/02 om 20u00: CC Minnepoort -Leuven
02/03 om 20u15: CC Jan Tervaert - Hamme
03/03 om 20u30: CC Den Blank - Overijse
09/03 om 20u30: CC Zwaneberg - Heist o/d Berg -
 uitverkocht 
16/03 om 20u15: CC De Bogaard - Sint-Truiden
17/03 om 20u15: Stadsschouwburg - Ieper
21/03 om 20u15: CC Breughelzaal - Bree
24/03 om 20u00: CC Stroming - Evergem - uitverkocht
29/03 om 20u15: Arenbergschouwburg - Antwerpen
31/03 om 20u00: GC De Zwaan - Nazareth
29/04 om 20u00: Cabarettenfestival Capitole - Gent

Alle info op www.xlp.be en binnenkort méér info op deze webstek over DE SCHEDELGEBOORTEN !!

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN met de klas een PIRATEN-PLOPSA-INDOOR-dag

Doe nu mee aan dé super coole Piratenwedstrijd!

Binnenkort zijn de piraten te bewonderen in de nieuwe show

“Het geheim van Esmeralda”.

Daarom geven ze nu al een deel van hun piratengeheimen prijs aan één klas vol winnaars.

Piet Piraat Show met voorstellingen in Antwerpen, Hasselt en Oostende

 
Wat kan je winnen? Ga met je hele klas naar Plopsa Indoor voor een onvergetelijke namiddag vol Piratenplezier samen met de enige echte Stien Struis, Berend Brokkenpap, Steven Stil en natuurlijk Piet Piraat.

 

Wat moet je doen om te winnen? Schrijf samen met je juf/meester en al je klasgenootjes hét mooiste piratengedicht. Er zijn een paar spelregels: het gedicht moet minstens 10 lijnen lang zijn en moet zeker deze woorden bevatten: Piet Piraat – storm – Scheve Schuit – Ahoy!

 

Stuur het gedicht naar piratengedicht@studio100info.be. Vergeet zeker niet jouw naam, klas en het telefoonnummer van de juf/meester te vermelden! De wedstrijd wordt afgesloten op zondag 21 januari om 21u!

 

Veel succes!

  

 Het geheim van Esmeralda

Piet Piraat en de andere piraten komen net van Vulkaaneiland als ze op hun schip een zigeunermeisje ontdekken: Esmeralda.

Ze is wonderschoon en zegt dat ze het eiland wilde ontvluchten om een wereldreis te maken, maar Steven Stil vertrouwt haar niet. Piet is natuurlijk meteen verliefd en ook Berend Brokkenpap en Stien Struis worden dikke vrienden met haar. Maar op een avond blijkt dat Steven gelijk heeft: het is Esmeralda om de beker te doen die Steven Stil op een rommelmarkt heeft gekocht. Dat blijkt namelijk een magische beker te zijn! De vraag is alleen … zal Steven de andere piraten op tijd kunnen waarschuwen?

 

Het begin van een spannend avontuur tijdens de nieuwe Piet Piraat Show! Reserveer nu alvast je tickets!

 

 

PRAKTISCHE INFO

 

Het geheim van Esmeralda

Antwerpen  - Zaal Elckerlyc

18 & 19 februari 2007

 

Hasselt – Grenslandhallen

24 februari 2007

 

Oostende – Kursaal

25 februari 2007

 

Voorstellingen telkens om 13u en 15u15

 

Tickets & Info

070/344.555 -  www.studio100.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les krijgen of geven ... of vergaderen het donker ??


Voor de nationale campagne 'Met je oren zie je meer!' roepen alle onderwijskoepels en de onderwijsminister op om op woensdag 7 februari even 'les te geven in het donker'. Je kan een klas blinddoeken en speciale aandacht vragen voor actief luisteren, terwijl je andere zintuigen uitschakelt. Ook een geblinddoekte lerarenvergadering is bijzonder inspirerend. Je vindt ideeën op de website van Klasse en van Boodschap zonder Naam en in de pedagogische bijlagen bij Maks! en Yeti.
Scholen die een leuke actie doorsturen naar secretariaat.leerkrachten@klasse.be maken kans op honderd originele blinddoeken en een bezoek van de onderwijsminister (en de televisiecamera's) op 7 februari.

Meer info op www.klasse.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een spellingstest ? Dan is er het Groot Nederlands Dictee van DavidsfondsHoe is het met uw spellingkennis gesteld? Hebt u de nieuwe spelling (2005) al helemaal onder de knie en neemt u graag de proef op de som? Of moet u dringend bijbenen? Dan is het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds en Knack de ideale (taal)gelegenheid!

Zaterdag 10 februari 2007 zijn er overal in Vlaanderen én op verschillende plaatsen in het buitenland preselecties voor jongeren en volwassenen. Wat staat er op het spel? Een prijzenpot van maar liefst € 50.000 en een zitje in de nationale finale!

  

Voor de hele familie

Iedereen kan meedoen aan het Groot Nederlands Dictee! Voor jongeren uit de laatste graad van het basisonderwijs en het volledig secundair onderwijs zijn er vier verschillende wedstrijdformules: Miniemen, Cadetten, Scholieren en Junioren. Volwassenen hebben de keuze uit 3 categorieën: het Liefhebbersdictee, voor mensen met interesse in spelling, het Specialistendictee, voor de echte spellingfanaat, en het Dictee voor anderstaligen, voor mensen die Nederlands leren en op een leuke manier hun tweede taal willen oefenen.

 

Overal in vlaanderen, en daarbuiten

De preselecties van het Groot Nederlands Dictee vinden plaats op zaterdag 10 februari in heel Vlaanderen én in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Ook dit jaar zijn er heel wat nieuwe preselectieplaatsen zodat deelnemers op maar liefst 79 locaties terecht kunnen voor een superspannend taalspel. Wie zonder kleerscheuren door de preselectieproef geraakt, wordt plaatselijk spellingkampioen en gaat naar huis met een knap prijzenpakket.

 

Finale in Vlaams Parlement

De allerbeste spellers maken natuurlijk ook kans om erbij te zijn op de nationale finale, op zaterdag 10 maart in het Vlaams Parlement. En wat staat er op het spel? Woordenboeken en cd-roms van Van Dale, kostbare pennen van Pelikan, vakantiekampen van STI, weekendarrangementen van Toerisme Limburg, filmtickets van Kinepolis en stapels boeken van het Davidsfonds.

 

Meer info

Alle informatie over het Dictee vindt u op www.davidsfonds.be/dictee of in de infofolder die u kan aanvragen op het Nationaal Secretariaat van het Davidsfonds via dictee@davidsfonds.be of op 016/310.600. Deelnemen aan de preselecties kan alleen met een deelnemerskaart die vóór zaterdag 27 februari 2007 moet besteld worden. Hoe dat precies gebeurt, leest u in de folder of op de website (onder ‘Hoe deelnemen?’).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Designmuseum biedt kwaliteit

Gevel Design museum Gent

In het Gentse Designmuseum lopen nog tot en met 7 april 2007 volgende tentoonstellingen:

"De dynastie Wolfers: meesters in zilver"
De tentoonstelling brengt een overzicht van het oeuvre van het gerenommeerde huis Wolfers, dat vooral door de artistieke productie van Philippe naam en faam verkreeg en internationaal doorbrak. Naast Louis, Philippe en Marcel als centrale figuren van de expositie, komen ook andere kunstenaars die met de firma samenwerkten aan bod. De deelname van het huis Wolfers aan de internationale tentoonstellingen wordt speciaal belicht.

"Marimekko: stoffen, mode, architectuur"
In 1951 richtten Armi en Viljo Ratia de firma Marimekko op om het naoorlogse Finland op te fleuren met blitse interieurtextielen en kleding. In 1960 stond het bedrijf in één klap op de kaart. Jacky Kennedy kocht zeven jurken van een tot dan toe vrij onbekend label. De stoffen, voorzien van grote grafische patronen in uitgesproken kleuren, werden een icoon van de jaren 1960. Begin de jaren 1980 verdween het bedrijf uit de schijnwerpers, om in 1991, onder leiding van Kirsti Paakkanen, een nieuw elan te krijgen. En met succes. De sterke en zeer herkenbare prints uit de jaren 1960 worden aangevuld met hedendaagse realisaties van jonge Finse ontwerpers.

"Dark ­ Don¹t we all love the DARK"

"Ajour.
Juweel uit beeld ­ Siegfried De Buck, Luc Derycke en Bart Janssen "

 

Alle info op www.design.museum.gent.be  - Jan Breydelstraat 5 – 9000 Gent (09/267.99.99)

Dagelijks geopend (behalve op maandag) van 10 tot 18 uur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van woensdag 17 januari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 3: de week van Jacques Brel):

Een reiziger beschreef omstreeks 1400 een bezoek aan een Brusselse 'stoof': een gemoedelijke sfeer met gezang en dans, heerlijke maaltijden met zachte Reinwijn en het gezelschap van 'lichte' dames

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Een voetbal wordt gemaakt van 32 stukken leer, die bij elkaar worden gehouden door 642 naden.
Basketballen worden gemaakt van synthetisch materiaal ... en ook rugbyballen worden tegenwoordig zo gemaakt. Ooit werden deze vervaardigd uit varkensblazen.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

16-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 17/1 héél wat vernieuwingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden,

Hieronder al enkele nieuwe berichten MAAR ... vanaf woensdag 17 januari mag U op deze webstek héél wat méér nieuws verwachten ........
Interessante info, prijswinnaars, CD-en boekbesprekingen, nieuwtjes ....

Tot dan,

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindeloos fietsplezier in de Leiestreek

cover-fietsfolder-ezineDat de Leiestreek een echte fietsregio is, wordt onderstreept door de nieuwe fietsbrochure die Toerisme Leiestreek in januari voorstelt. Veilig, ver weg van het drukke verkeer, genietend van de rust en de natuur kan je eindeloos fietsen langs de vele waterwegen, oude spoorwegbeddingen en schilderachtige landschappen van de regio.
Nieuw in 2007 zijn de thematische fietstochten die uitgestippeld worden op het Fiets-Net-Werk. Een illustrerende en begeleidende brochure is hierbij de leidraad. Daarnaast kan je ook op de fiets koers maken aan de hand van de satellieten. Vertrekkende vanuit Kortrijk fiets je 4 of 6 dagen met de GPS op het fietsstuur en verken je de mooiste plekjes. Ook informatie over het Fietfeest, doortocht Tour de France en wat vernieuwingen op het Fiets-Net-Werk staan in de kijker.

Wens je de fonkelnieuwe brochure? Bestel ze met een mailtje naar info@toerisme-leiestreek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urgent.fm zorgt voor bioscoopplezier


Op dinsdag 23 januari om 22u30 organiseert Sphinx Cinema een feestelijke vertoning van de film "Cashback", in samenwerking met WeekUp en met Urgent.fm.

Urgent.fm geeft maar liefst 75 tickets weg voor deze voorstelling! Kan jij als blokkende student wat vertier gebruiken of wil je er gewoon even
tussenuit met je vrienden, luister dan zeker naar onze 'blokshow' Block Out!, elke dag tussen 17u en 19u in de ether via 105.3fm. Met een beetje
geluk sleep jij die tickets in de wacht!

Over Cashback:
Romantische komedie, Groot-Brittanië, 2007, 1u35
Van: Sean Ellis
Met: Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Stuart Goodwin, Michael Dixon, Michael
Lambourne, Michelle Ryan, Shaun Evans

Omschrijving:
Nadat zijn vriendin hem aan de deur zet, krijgt Ben, een kunststudent, last van slapeloosheid. Hij gaat nachtwerk doen in de lokale supermarkt om
de lange, slapeloze uren te verdrijven. Om de verveling van de nachtploeg tegen te gaan, beeldt hij zich in dat hij de tijd stopt om de artistieke
schoonheid te bewonderen van de bevroren wereld - vooral Sharon, het stille meisje aan de kassa, die misschien een antwoord heeft voor zijn
slaapprobleem..

Block Out, van 17u tot 19u op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 fm in Gent en via www.urgent.fm elders in de wereld.

Reageer (0)

14-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty zoekt nu al opvolgster !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 21 oktober 2006 werd de Molse 21-jarige studente rechten Anne-Marie Ilie verkozen tot Miss Belgian Beauty 2007.

Reeds drie maanden doorkruist ze het ganse land voor de meest uiteenlopende actes de présence, interviews, fotosessies en presentatiewerk.


Binnenkort reist ze naar Italië, Suriname, Vietnam en Egypte. Ze wordt uitgenodigd op de meest exclusieve party's en nog steeds ontvangt ze
verrassende geschenken. Ze geniet volop van haar gloednieuwe Nissan Cabrio die ze won en ondertussen is haar spaarrekening ook al serieus aangedikt, want Miss Belgian Beauty is als enige Miss-verkiezing een royaal betaalde job. Zij ontmoet veel belangrijke mensen, de ideale gelegenheid om aan networking te doen en haar relatiekring uit te breiden. En met een ervaren manager als Ignace Crombé loopt alles op wieltjes en vormen ze het perfecte professionele duo.

Wie wil nu niet in de voetsporen treden van Anne-Marie Ilie en ook genieten van deze unieke ervaring ?

Neem daarom deel aan de komende voorselekties en stuur zo vlug mogelijk je kandidatuur.


Ben je minstens 18 en nog geen 26 jaar op datum van de finale (20 oktober in Casino Knokke), ongehuwd, kinderloos en heb je de Belgische nationaliteit,
dan kan je deelnemen aan de voorselectie op zondag 4 maart in Hotel Serwir te Sint-Niklaas en indien je geselecteerd wordt, kom je terug naar de tweede voorselectie op zondag 25 maart in het Gosset Hotel te Groot-Bijgaarden.


Je stuurt voor 25 februari een handgeschreven brief met curriculum vitae en twee foto's (geen pasfoto's) naar :

Verkiezing Miss Belgian Beauty

Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé, Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk).


Voor meer info, bel Ignace Crombé op 0475/71 50 24 of neem een kijkje op de websites www.annemarie-ilie.be of www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio BEMBEM viert eenjarig bestaan!

Radio BEMBEM, de leukste kidsradio op het internet, bestaat één jaar. Dit wordt gevierd op zondag 21 januari 2007 met een groot verjaardagsfeest in Plopsa Indoor Hasselt. Het park opent speciaal voor Radio BEMBEM zijn deuren van 10u tot 18u en wordt voor de gelegenheid in een feestelijk BEMBEM-kleedje gestoken. Kinderen kunnen nog tot en met zondag 14 januari surfen naar www.radiobembem.be om tickets te winnen.

Bekende artiesten mogen zeker en vast niet ontbreken op de eerste verjaardag van Radio BEMBEM. Showbizz Bart is gastheer van dienst en ontvangt om 15u Marjolein, Tonya, Pim, KIKX en Belle Perez op het podium voor een spetterend optreden. Ook Bumba is van de partij en brengt 2 shows: om 12u en om 14u. Naast de vele attracties van Plopsa Indoor Hasselt kunnen de kids zich ook laten schminken of bij de ballongoochelaar langsgaan. Radio BEMBEM deelt cadeautjes uit en er zijn nog extra coole prijzen te winnen met een spannende zoekwedstrijd in het park.

Met heel wat bekende gezichten, de leukste cadeautjes en fantastische optredens wordt het eerste verjaardagsfeest van Radio BEMBEM een dag om nooit te vergeten!

Radio BEMBEM is een initiatief van Q-music en Studio 100. De leukste kidsradio heeft ook een uitgebreide website www.radiobembem.be met spelletjes, verhalen, een moppentrommel, verzoekjes en heel wat wedstrijden voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

Reageer (0)

08-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het column-moment van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat hebben we met z’n allen weer een hoop wensen verstuurd de afgelopen weken.

“Gelukkig (nieuw)jaar”, “beste wensen” en “en een goede gezondheid” waren ook dit jaar weer de favorieten. “En dat we dit jaar de grote pot mogen winnen” is een klassieker die het overal goed blijft doen ... alhoewel men er in Moeskroen dit jaar niet echt enthousiast op reageerde. “Voor u eentje met suiker” is aan een comeback bezig en zou volgend jaar alle bovenstaande wel eens naar de kroon kunnen steken. De bedenkingen bij sommige verstuurde kaartjes, sms’jes en mails blijven wijselijk binnenskamers. Niet eens zolang geleden kocht je kaartjes met kerstballen, kerstmannetjes en blinkende nieuwe jaartallen per 10 in een pakje op de markt of aan de ingang van de Delhaize. Je had altijd wel een pakje op overschot liggen in een of andere schuif. De vooruitgang heeft ons deze zekerheden afgenomen ; tegenwoordig zijn er sites waar je je eigen persoonlijke wensen, compleet met lachende gezinsfoto’s, kan ineenknutselen. Je surft even langs depost.be voor een paar gepersonaliseerde postzegels en 5 werkdagen later worden je creaties aan huis geleverd. Als je over een gemiddelde familie- en vriendenkring beschikt, is zo’n aanpak wel een hap uit je feestbudget. Dit kan je echter oplossen door er precies genoeg te bestellen…en juist daar beginnen de problemen ! Op het moment dat je met de breedste glimlach en de warmste kerstgevoelens je wensen op de post hebt gedaan, slaat het noodlot toe. Uit alle delen van het land sluipen ze namelijk als een giftig gas bij je thuis naar binnen : de wenskaarten uit onverwachte hoek !! Hoeveel keer je ook over je lijstje bent gegaan, hoe goed je alle adresbestanden ook hebt uitgepluisd, elk jaar is het weer van dattem. Vervolgens begint de rush om de afzenders van die rotdingen alsnog je gemeende “vrolijke feestd…” , of beter “een spetterend wat-er-nog-overblijft-van-het-nieuwe-jaar” toe te sturen. Op de markt of aan de ingang van de Delhaize vind je dan natuurlijk geen pakjes van 10 meer en 5 werkdagen wachten op je gepersonaliseerde bestellingen is al helemaal uit den boze. Hoe je het ook oplost, je valt door de mand…je bent niet spontaan op het idee gekomen om er “eentje met suiker” te wensen aan iemand die dat voor jou wel deed.

Ik stel voor dat we volgend jaar enkel nog een gelukkig nieuwjaar wensen aan diegenen die we dat ook echt doen. Het is mooier, oprechter…en het spaart een hoop miserie uit !

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een Nazareth consommé ?

Nazareth consomméIngrediënten:

 • 240 g ganzenlever
 • 32 rivierkreeftjes
 • een glas vermout
 • peper en zout
 • Nazarethkaas
 • krachtbouillon van eend

Bereiding:

Individuele soepkommetjes (in hotelporselein) voor 3/4 vullen met bouillon van eend. De ganzenlever in blokjes snijden en 5 minuten laten trekken in vermout met zout en peper. De leverblokjes en de gepelde rivierkreeften over de kommetjes verdelen, er bovenop wat geraspte Nazarethkaas strooien en 10 minuten in een zeer warme oven laten gratineren.

(bron: www.belgischekazen.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS Entertainment blaast Sha-na nieuw leven in

Voor de fans van de Vlaamse muziek is er goed nieuws. Platenfirma ARS Entertainment heeft besloten om de populaire damesformatie ‘Sha-Na’ nieuw leven in te blazen. Samen met bezieler/bedenker Raymond Felix liggen de plannen klaar om in het voorjaar de eerste single van Sha-Na op de
markt te brengen, in het najaar (september) zou dan het 4de album moeten volgen.


thumbnail  thumbnail

Wie Sha-Na zegt gaat onmiddellijk terug naar de gouden jaren negentig, toen de Vlaamse muziek hoogtij vierde. In 1992 scoorde Sha-Na z’n eerste hit met de Vlaamse versie van de Abba-cover ‘Fernando’. Het nummer stond hoog in de hitlijsten en het was meteen het startschot van het vrolijke duo. In ruim tien jaar tijd scoorde Sha-Na een resem hits die nog steeds zijn terug te vinden in het collectieve geheugen van muzikaal Vlaanderen. Wie kent de liedjes ‘Je weet maar nooit’, ‘De orgelman’ en dé nummer één hit ‘Eviva Espana’ niet?! Sha-Na bracht 4 succesvolle Nederlandstalige albums op de markt, de groep wisselde 3 keer van bezetting.

 

Met trots en enthousiasme blaast Raymond Felix Sha-Na nieuw leven in: “Ik ben heel blij dat de mensen van ARS Entertainment zo enthousiast zijn én geloven in mijn geesteskind Sha-Na. Ik zal in tegenstelling tot het verleden aan de zijkant mij ontfermen en samen met mijn vriend en songwriter Jacques Verburgt vooral bezig houden met het repertoire van de groep. Het dagelijkse management en de leiding laat ik over aan anderen”.

 

Wie interesse heeft om deel uit te maken van de nieuwe meidengroep Sha-Na moet vandaag nog reageren. ARS zoekt meisjes tussen de 18 en 30 jaar, spontaan en enthousiast. Kan je bovendien graag zingen én zing je graag in het Nederlanstalige genre, dan moet je écht wel reageren. Stuur je gegevens (c.v. met/zonder muziekdemo) naar ARS Entertainment – Singel 5 te 2550 Kontich. Je kan ook mailen naar kurt@arsentertainment.
Wie weet ben jij deze zomer wel de nieuwe Sha-Na ster op het podium in Blankenberge.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker bibberen in het Gentse water op 14/1
Affiche Bibberduik 2007

Op zondag 14 januari 2007 om 14.30 uur heeft de Sportdienst Gent een afspraak met 999 bibberhelden tijdens de 3e bibberduik Gent. Deze eerste sportieve afspraak in 2007 vindt plaats op de Blaarmeersen. Dit jaar is Pierke de ‘badmeester van dienst’. Onder zijn deskundige leiding wordt de Bibberduik Gent opnieuw een ludieke mix van een stevige muzikale opwarming gevolgd door de uitzinnige en unieke bibberduik in de vijver van de Blaarmeersen. Natuurlijk wordt elke moedige en eervolle bibberheld beloond met een felbegeerd badeendje. Een deelname aan de bibberduik wordt gekenmerkt door fierheid, trots, eer maar is bovendien kleurrijk. Menig bibberheld tooit zich in een sierlijk gewaad en dobbert elegant tussen de badeendjes. De vijver is die dag voor eventjes de veiligste thuishaven voor knotsgekke zoetwaterliefhebbers.

Heb je echter koudwatervrees? Sta dan voor een keertje aan de kant en moedig de 1.000 bibberhelden aan bij hun topprestatie. Naast het sportieve gedeelte is er ook nog het bibberplein met drank- en eetstanden.
Afspraak dus met Pierke op het coolste evenement van 2007.

Nieuw Bibberduik voor Kids

Bent u tussen 6 en 12 jaar en hebt u een zwemdiploma van minstens 25 meter? Dan mag u dit jaar voor het eerst deelnemen onder begeleiding van papa en/of mama. Opgelet, een bibber-tandem bestaat dus uit maximum één jongere met één volwassene.

Info en inschrijvingen

Wil u meer weten en/of deelnemen aan de 3e bibberduik Gent surf dan vanaf maandag 4 december naar de website www.gent.be/sport of bel de Sportlijn 09 266 80 00. Op de website staat alle info over inschrijvings- en deelnamevoorwaarden alsook het volledige bibberduikprogramma. Wil u tot de 999 bibberhelden van Gent behoren? Schrijf u dan nu in via de website of bel naar de Sportlijn Gent 09 266 80 00 (alle weekdagen 9-12 uur en 13-18 uur, gesloten tijdens weekend).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Helder", terug van weggeweest op Gentse Urgent fm

  Na een korte rustperiode neemt Helder de draad weer op waar het gebleven was: bij de klassieke muziek. Het concept van het programma is hetzelfde gebleven: Helder poogt nog steeds klassieke muziek aan jongeren aan te bieden in vijf minuten op een no-nonsense manier. Dat wil zeggen, zonder belerende toon, zonder uitleg over de muziek zelfs.

En toch werd Helder in een nieuw jasje gestoken: voortaan worden klassieke muziekfragmenten uitgezonden die de wenkbrauwen zullen doen fronsen, van de meest bevreemdende oude muziek tot de modernste interpretaties. Helder wordt een moment van muziekbeleving en wil een kennismaking zijn van klassieke muziek naar jongeren toe. 

 

Nieuw is ook dat de fragmenten niet meer ingeleid zullen worden. Wel wordt de luisteraar doorverwezen naar de website van Helder, www.urgent.fm/helder, waar hij meer informatie kan vinden over de gehoorde muziek en over het klassieke cultuurleven in Gent. De luisteraar beslist dus zelf in hoeverre hij geïnformeerd wil worden.

 

Helder werkt samen met heel wat aanbieders van het klassieke cultuurleven in Gent. De Vlaamse Opera, De Bijloke, De Rode Pomp, het Conservatorium en kunstacademie De Poel bieden niet alleen de muziek aan die uitgezonden wordt, ze werken ook mee aan een platform dat via de website van Helder klassieke muziek aan jongeren wil rijken. 

 

Helder, elke werkdag - behalve woensdag - om vijf voor vier op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 fm in Gent en via www.urgent.fm elders in de wereld.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij kandidaat voor de verkiezing van Leie-Ambassadrice ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op Paaszaterdag 7 april vindt de tweede editie plaats van de verkiezing Leie-Ambassadrice in de Salons Cortina te Wevelgem.

De verkiezingsshow wordt aan mekaar gepraat door Ignace Crombé en Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie.

Momenteel is het Leiecomité  volop op zoek naar kandidaten die het kroontje willen overnemen van de huidige ambassadrice Ophélie Coture.


Ben je tussen de 17 en 25 jaar jong in 2007, ben je woonachtig in West-of Oost-Vlaanderen, ongehuwd en kinderloos, stuur dan vóór 20 januari een handgeschreven brief met cv en 2 foto's (geen pasfoto) naar :

 

Verkiezing Leie-Ambassadrice, Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé,

Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk).

 

De winnares krijgt 750 euro cash en mag één jaar lang rondtoeren met een gloednieuwe Renault Clio. De eerste eredame krijgt 500 euro en de tweede eredame 250 euro. Uiteraard zijn er voor alle kandidaten nog veel naturaprijzen te winnen. 

Stel dit niet langer uit en stuur vandaag nog uw kandidatuur. Het wordt beslist een unieke ervaring !

 Voor meer info :  0475/71 50 24 of www.leieambassadrice.be

Reageer (0)

07-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urgent.fm (Gent) presenteert ‘blokshow’ Pro Forma.Pro Forma is de nieuwe 'blokshow' op Urgent.fm. Vier weken lang, van 8 januari tot 9 februari zit Urgent.fm op je rechterschouder tijdens het blokken. Om je nieuws uit de buitenwereld te geven, om je antwoorden in te fluisteren, om tips te geven voor een geslaagd examen, en omdat we je graag zien. De uitgelezen kans voor  niet-blokkers om met de anderen te lachen.

 

Bel al je frustraties door, 24u/24 en 7d/7 op het antwoordapparaat van onze stresslijn: 09/264 79 08 en luister elke weekdag tussen 17u en 19u.

 

Pro Forma, van 8 januari tot 9 februari op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 fm in Gent en via www.urgent.fm elders in de wereld.

Reageer (0)

06-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van zaterdag 6 januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender:

Op het eiland La Palma legde de Brugse koopman Lodewijk van de Walle in de 16de eeuw de waterleiding aan. Hij sponsorde een hospitaal en de armenzorg.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Bij de eerste 2 edities om de mondiale titel schaatsen werd niemand tot winnaar uitgeroepen omdat de reglementen verplichtten dat alleen die schaatser wereldkampioen zou worden, die op alle 4 de afstanden de eerste plaats had behaald. In 1891 slaagde de Amerikaan Joseph F. Donoghue er wèl in alle onderdelen winnend af te sluiten: de halve mijl, de mijl, de twee en de vijf mijl !

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent
:

In de Gentse Topsporthal aan de Watersportbaan loopt tot en met zondag de 4de editie van de Fieldturf Tarkett Flanders Soccer Cup.
Op zaterdag 6/1 ... het 2de, 3de en 4de klasse-tornooi en op zondag 7/4 het proftornooi .... zie www.flanderssoccercup.be

Reageer (0)

04-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse weetjes !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag VRIJDAG 5 JANUARI

Weetje uit de ROETS-kalender
:

In 1917 werden in Passendale een half miljoen Britse, Duitse, Engelse en soldaten uit de Dominions gedood of gewond om een kleine acht kilometer terrein te veroveren ...

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

De Roemeense Nadia Comaneci slaat in Montréal anno 1976 iedereen met verstomming met de allereerste 10 uit de turnhistorie.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent
:

In de Gentse Topsporthal aan de Watersportbaan loopt tot en met zondag de 4de editie van de Fieldturf Tarkett Flanders Soccer Cup.
Op zaterdag 6/1 ... het 2de, 3de en 4de klasse-tornooi en op zondag 7/4 het proftornooi .... zie www.flanderssoccercup.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangtalent.be bedankt en kijkt vooruit !!!

2006 was ronduit een schitterend jaar voor Zangtalent.be. Dit jaar vierden we ons vijfjarig bestaan. Het laatste jaar was er een duidelijke vooruitgang merkbaar. Méér mensen dan ooit hebben de weg naar Zangtalent.be gevonden. We hebben nu een definitief stekje bemachtigd in het wereldje van de Vlaamse internetsites. Ons streefdoel de voorbije jaren was in de eerste plaats een forum aan te bieden aan alle Vlaamse artiesten in het algemeen. Dit maakt het hele Zangtalent.be-verhaal op zich ook zo uniek.

Ik beschouw het geheel van Zangtalent.be dan ook méér als een vereniging. Mijn medewerkers weten maar al te goed dat er geen geldgewin mee gemoeid is. De buitenwereld moet ook het groepsgevoel van Zangtalent kunnen zien. Daarom hebben we de voorbije maanden ook de stap gezet naar een VZW toe. De VZW is er gekomen om een duidelijke erkenning te geven aan de medewerkers. Ik ben een veel te bescheiden mens om met alle eer zelf te gaan lopen.

Centraal in 2007 wordt de groei op inhoudelijk vlak één van de belangrijkste punten. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je streeft naar volledigheid, je ook zorgt voor een grotere naambekendheid. Zangtalent.be moet op elk muziekevenement volgend jaar aanwezig zijn. Hierdoor zal volgens mijn visie automatisch ook het bezoekersaantal stijgen. Meer mensen worden geconfronteerd met de het begrip ‘zangtalent.be’. Automatisch groeit de naambekendheid dan.
 Ook wil ik een zo breed mogelijk doelpubliek blijven aanspreken. Nu reeds lezen 6000 mensen dagelijks onze nieuwsbrief. Dit kan zeker nog groeien. In het komende jaar wil ik ook andere takken van het mediawereldje en het showbizzwereldje aanboren. Hierdoor leren meer mensen onze site kennen. Niemand moet de nodige schrik hebben. Onze “core-business” blijft méér dan ooit muziek. Dat was vroeger zo en dat zal ook altijd zo blijven. Toch komen er ook andere dingen uit deze fascinerende wereld aan bod. Het één kan zorgen voor een serieuze positieve wisselwerking met het andere. Nieuwe mensen leren dan automatisch ook het wereldje van de Vlaamse artiesten beter kennen.” 

 
Tenslotte wil ik ook iedereen bedanken, die ik het voorbije jaar ben tegengekomen. Alle promomedewerkers, alle medewerkers van een persdienst, alle sponsors, alle Vlaamse artiesten en al mijn medewerkers. Ik wil jullie allemaal een knallend 2007 toewensen, waarin al je dromen werkelijkheid mogen worden. (Tekst: Wim De Laet)

Zie: www.zangtalent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit het 80's-front
Bestel hier je tickets

Zaterdag 13 januari: New Year's Edition '80s Hits Night, Noorderterras [
www.80s.be ], Antwerpen
Zaterdag 10 februari: Lift-off 70.80.90.07, Noorderterras, Antwerpen
Zaterdag 17 maart: '80s Hits Night, Noorderterras, Antwerpen
Zaterdag 24 maart: Special Edition 200ste '80s Hits Night, Concertzaal Vooruit, Gent | Persbericht met het volledige programma volgt begin februari
Zaterdag 14 april: 70.80.90.07, Noorderterras, Antwerpen
Woensdag 16 mei (avond voor Hemelvaart): '80s Hits Night, Noorderterras, Antwerpen
Zaterdag 26 mei: '80s Hits Night, Concertzaal Vooruit, Gent
Zaterdag 9 juni: 70.80.90.07, Noorderterras, Antwerpen
Zaterdag 21 juli (Nationale Feestdag): '80s Summer Hits Night, Noorderterras & Noorderbeach, Antwerpen
Zaterdag 11 augustus: 70.80.90.07, Noorderterras & Noorderbeach, Antwerpen
 
Steeds met deejays Don Johnson & Lt. Castillo plus special guests
Deuren: 22.30 uur
Vvk: 7 euro | Add: 8 euro
Tickets, info & boekingen via www.80s.be
Info via office@80s.be of 0497-41.84.58

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gospel in de Gentse Capitole .... met Esther Marrow
  

Meer dan vijftien jaar geleden richtte de bejubelde gospel-ster Queen Esther Marrow een elitegroep op van getalenteerde zangers en muzikanten die de authentieke gospeltraditie in al zijn nuances doet herleven: The Harlem Gospel Singers!

 

"The World's Greatest Gospel, Jazz, Blues, R&B, and Soul Show."
Het unieke geluid van dit dynamische gospelfenomeen heeft massa?s mensen in heel Europa inmiddels betoverd. Van Helsinki tot Madrid, van Parijs via Londen tot Milaan, Wenen, Keulen en Berlijn, genoten meer dan twee miljoen mensen van de shows!

 

Het repertoire bevat niet enkel traditionele gospels, maar ook aan de gospel verwante stukken met invloeden vanuit de pop-, rock-, jazz- en soulmuziek. Een show waarbij niemand op zijn stoel kan blijven zitten.

Queen Esther Marrow
Queen Esther Marrow is de First Lady van de gospel. Met haar fenomenale stem brengt ze iedereen in vervoering. Ze deelde het podium met grootheden als Bob Dylan, Ray Charles, B.B.King, Harry Belafonte, Martin Luther King en Mahalia Jackson. Met The Harlem Gospel Singers trad ze op voor onder andere Bill en Hillary Clinton en de Paus.

 

Ervaar nu zelf de originele Harlem Gospel Singers, samen met levende legende Queen Esher Marrow!

 

Op zaterdag 10 februari 2007 om 20.00u. in Capitole Gent!

Tickets zijn te bestellen op 077/37.38.39 of op  http://www.musichall.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AGRIFLANDERS .....

fedoba  Voor de vijfde keer is Agriflanders het tweejaarlijkse trefpunt voor de hele Vlaamse land- en tuinbouwsector. Zowel de vakbezoeker als particulier worden positief geïnformeerd over de sterke specialisatie en deskundigheid van de Vlaamse landbouwsector. Uiteraard zijn ook heel wat buitenlandse firma's aanwezig om hun contacten met de Vlaamse land- en tuinbouw te versterken. Nieuw is dat de beurs uitbreidt van 3 naar 4 beursdagen.
Morgen meer info ...

Beurs toegankelijk van 09u00-18u00 tijdens de 4 beursdagen (van do 11 t.e.m. zo 14 januari)

Toegangsprijs:
*  10 euro
*  met verminderingskaart: 5 euro
    (verminderingskaarten te verkrijgen bij de meeste exposanten)
*  -12 jaar: gratis

Méér info op www.agriflanders.be

Reageer (0)

02-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse weetjes !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag DINSDAG 2 JANUARI

Weetje uit de ROETS-kalender:

Naast de zes trappistenabdijen voor monniken zijn er ook nog eens zes vrouwelijke trappisten, trappistinnen dus. Maar zij brouwen geen bier.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Vandaag vieren we het 116-jarig jubileum van de strafschop en het doelnet. In 1891 werd immers op voorstel van de Ierse Football Association de strafschop ingevoerd die vanaf een elfmeterlijn 'waarop men de bal naar believen mocht leggen' werd getrapt. Pas vanaf 1902 gebeurde dit vanaf een elfmeterstip !
De doelnetten moesten er dan weer voor zorgen dat de bal vanaf 1891 voortaan werd tegengehouden.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Vandaag begint in de Gentse Topsporthal aan de Watersportbaan de 4de editie van de Fieldturf Tarkett Flanders Soccer Cup met een jeugdtornooi waarin Oost-Vlaanderen vertegenwoordigd wordt door SL Lochristi en Excelsior Mariakerke.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!