Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste wensen ... voor 2007 en een blik op de komende inhoud van plietsplets
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste plietsplets-vrienden ....
het jaar 2006 nadert het einde en da's altijd goed voor mooie en minder aangename herinneringen,
maar vooral voor bijzonder fijne en inspirerende momenten die verwezenlijkt kunnen worden in 2007.

Ook www.plietsplets.bloggen.be wil alvast zijn duit in het zakje doen en belooft U hetvolgende:

- een tweewekelijkse column van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
- een zeer regelmatig boekensienjalement van Freek Neirynck
- een bijzonder aangename en leerrijke wijntip van maestro Etienne Van Steenberghe
- tweewekelijks (en misschien wel wekelijks) een prijsvraag
- tweewekelijks een heel leuke poll ... waar we veel uit leren !
- dagelijks nieuwe informatie over Gentse activiteiten, showbizz, gastronomie en toerisme
- 2 x per week een een zéér aparte CD-en boekenselectie met uitgebreide besprekingen
- en nog zoveel meer .... verrassingen zijn nooit weg te schakelen

Uw activiteit op www.plietsplets.bloggen.be (volledig gratis) ???? Zend alle info door op plietsplets@telenet.be 

Alvast een zéér fijn eindejaar en tot ..................... volgend jaar .... tot plietsplets !! 

Reageer (0)

28-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een weekendje leven als een Bohemer ?
roulotte PicardieDe ‘Picards’ houden al lang van eenvoudige en authentieke genoegens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u er vandaag de charme van de houten woonwagens uit de tijd van toen kunt ervaren, samen met de magie van het zwerversbestaan in de ongerepte natuur van Picardië!
 
Les Roulottes de l’Omignon
 
Nicole en François ontvangen u in een groene omgeving waar elk van hun woonwagens een eigen verhaal vertelt: de romantische Eglantine (egelantierbloem) is geknipt voor verliefden, de woonwagen staat bij een beekje in een romantische omgeving. De landelijke Pâquerette (madeliefje) is helemaal geel geschilderd, houdt van de natuur en kijkt uit op het kreupelhout. De derde, de zwerfster Capucine (kapucijnbloem), staat bij de rivier en nodigt uit tot reizen. De eigenaars stellen u een kano en vishengels ter beschikking. Hun tip: een bezoek aan de vijver van Omignon en er gerookte paling proeven. Ze stellen u ook een typisch Picardisch ontbijt voor, vergezeld van de streekspecialiteit: ‘gâteau battu’… Een bucolisch universum om u te herbronnen… en dat kan op elk moment van het jaar.
 
Les Roulottes des Feuillants
 
In Besmé ontvangen Marinelle en Marc u op hun boerderij. U kunt er in een woonwagen verblijven, vlakbij hun gîtes en gastenkamers. Rechtover de woonwagens nodigt de vijver u uit voor een partijtje hengelen of gewoon voor een ontspannende zomeravond aan de rand van het water. De dieren van de boerderij: kippen, konijnen, pony’s en geiten plezieren het hele gezin. De twee woonwagens bieden een knus en warm interieur voor een romantische escapade of een natuurweekend op het platteland van Picardië.
 
Een weekend leven als een Bohemer voor slechts € 178 (2 nachten voor 2 tot 5 personen)

Les Roulottes de l’Omignon
1 rue des Fontaines - 02490 Vermand
Tel: +33 (0)3 23 64 14 92 of e-mail:
info@roulottes-omignon.com
 
Les Roulottes des Feuillants
1 rue du Moulin - 02300 Besmé
Tel: +33 (0)3 23 39 69 90 of e-mail:
info@roulottes-feuillants.com
Alle weekendideeën in Picardië vindt u op: www.picardietourisme.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARCHING 2007 .... met méér dan 2000 wandeltochten in België

Sedert 11 november kunnen alle wandel-en stapliefhebbers opnieuw hun gading vinden in de duizenden tochten die in België tussen januari en december 2007 georganiseerd worden. Hiervoor kunnen zij terecht in de meest complete wandelkalender die er bestaat: MARCHING 2007 in een redactie van vzw Aktivia, een officiële sportfederatie die in 1972 werd opgericht en door BLOSO is erkend. Deze federatie groepeert méér dan 250 wandelverenigingen en is dus ideaal geplaatst om een correct overzicht van het wandelaanbod aan te bieden.
In het 376 pagina's tellende boek is er tevens een apart aanbod voor Nordic Walkers en zijn extra katernen voorzien voor Weight Watchers (een deel over 'ontslakking' en een deel over 'gewogen en goed bevonden').
De kalender zelf is chronologisch (per dag) opgemaakt en vermeldt telkens LOCATIE - NAAM WANDELTOCHT - TIJDSTIPPEN VAN VERTREK/AANKOMST - AANTAL KILOMETER PER TOCHTMOGELIJKHEID - ORGANISATIE (met alle coördinaten) en STARTLOCATIE/INSCHRIJFGELD. Enkele icoontjes verduidelijken de bijkomende mogelijkheden zodat iedereen zich op een praktische manier kan voorbereiden op de gekozen wandeltocht.
Deze webstek zal trouwens wekelijks een overzicht geven van de meest voor de hand liggende keuzes binnen de Vlaamse regio ..... maar zelf kan U uiteraard zelf alles volgen via MARCHING 2007.
Het boek is te koop aan 15 € en kan aangekocht worden via www.aktivia.be  en op deze webstek vindt U verder ook alle mogelijke informatie over de sportfederatie, de wandelverenigingen èn is er de mogelijkheid om de conditie te verbeteren via het AKTIVIA CONDITIEPLAN. Virtuele trainers en een electronisch wandelboekje zijn hierbij een goede hulp.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dynastie Wolfers in Design museum Gent van 16/12/ 2006 tot 9/04/2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In 1979 wijdde het toenmalige Museum voor Sierkunst, nu Design musem Gent, een belangrijke tentoonstelling aan het werk van Philippe Wolfers. De laatste grote overzichtstentoonstelling over de Wolfers-dynastie in het Museum Bellerive in Zürich dateert van 1993.
Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is het onderzoek naar de familie en het bedrijf Wolfers veel verder gevorderd. Het is dus tijd om opnieuw een expositie op het getouw te zetten.

De tentoonstelling brengt een overzicht van de productie van het gerenommeerde huis Wolfers uit de periode 1850-1940. Het huis Wolfers kreeg vooral naam en faam door de artistieke productie van Philippe. Zijn oeuvre zal dan ook een centrale plaats in de expositie innemen. Talrijke unieke ontwerpen zullen voor de tentoonstelling in bruikleen worden gegeven. Objecten in zilver, glas, ivoor, svenmarmer of lakwerk zullen te zien zijn
Naast Louis, Philippe en Marcel Wolfers, als centrale figuren van de expositie, komen ook andere kunstenaars die met de firma samenwerkten aan bod. Hun rol binnen de onderneming en hun artistieke uitstraling worden geduid.
De deelname van het huis Wolfers aan internationale tentoonstellingen (1897, 1900, 1925, 1935) wordt speciaal belicht.

Praktisch
Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Tel. 09/267.99.99
Fax. 09/224.45.22
Email:
museum.design@gent.be
www.designmuseumgent.be

Van 16 december 2006 tot 9 april 2007

Toegangsprijs: 2,50 euro (reductie: 1,20 euro); kinderen onder de 12 jaar: gratis toegang

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javier Guzman komt naar Cabaretten 2007 in Gent
Van 18 t.e.m. 1 mei zakken de beste cabaretiers en comedians uit Vlaanderen en Nederland weer af naar Capitole Gent voor de tweede editie van Cabaretten, het grootste humorfestival van Vlaanderen! 

Eén van de talenten op de affiche is de Nederlandse topcabaretier Javier Guzman, wellicht het grilligste cabarettalent van dit moment. Zijn voorstelling ‘Delirium’ zorgt  in Nederland voor overvolle zalen en dolenthousiaste persreacties!Vrijdag 29 december om 21.15u., Nederland 3
Wie dit Nederlands cabaretfenomeen nog moet ontdekken, krijgt nu een ultieme kans om dit gat in zijn cultuur te plamuren. Op vrijdag 29 december om 21.15u. is Ton Zuur, de vorige show van Javier Guzman te zien op Nederland 3.

 

Ton Zuur ging in 2004 in première. De basis voor de show is een klein berichtje in de krant over een man die twee en een half jaar onopgemerkt dood in zijn Rotterdamse flat lag. Javier laat zijn talenten los op dit onopvallend kleine bericht. Het resultaat is een aanvankelijke hilarisch cabaretprogramma dat gaandeweg een steeds schrijnender verhaal oplevert over de maatschappij, het individu en de technologie.

 

"Leven is niet iets waar ik goed in ben, maar ik kan er wel leuk over vertellen." Aldus Javier Guzman zelf.

Cabaretten
Javier Guzman is te zien op 24 april om 20.00u. in Capitole Gent 

Een avondje Cabaretten 2007
Een programmatie die elke comedyfan gegarandeerd doet watertanden!

 

Woensdag 18 april   De Nieuwe Snaar
Donderdag 19 april   De Nieuwe Snaar
Vrijdag 20 april      Nigel Williams - Gunter Lamoot
Zaterdag 21 april    Sanne Wallis De Vries (NL)
Zondag 22 april     Bert Kruismans
Maandag 23 april  Lebbis (NL)
Dinsdag 24 april   Javier Guzman (NL)
Woensdag 25 april  Wouter Deprez (extra voorstelling)
Donderdag 26 april  Wouter Deprez (uitverkocht)
Vrijdag 27 april    Alex Agnew
Zaterdag 28 april  Veldhuis en Kemper (NL)
Zondag 29 april  De Schedelgeboorten
Dinsdag 1 mei     Caveman

Telkens om 20 uur in Capitole Gent

 

Net als vorig jaar worden de shows van de grote meneren voorafgegaan door aanstormend talent, onbekend, maar minstens even grappig. Op die namen is het nog even wachten!

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.
Sanne Wallis De Vries, Lebbis, Javier Guzman, Veldhuis en Kemper: 24 euro
De Nieuwe Snaar: 22 euro
Andere voorstellingen: 18 euro
Abonnement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

27-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.URGENT.FM bijzonder actief naar eindejaar toe ...
In de kerstvakantie pakt Urgent.fm uit met een nostalgie-offensief. In de plaats van vaste waarden SOS en Antenne zal er een éénmalig, eigenwijs programma uitgezonden worden van 17.00 tot 19.00 uur. Met uitzondering van maandag 25 december en maandag 1januari zal er elke weekdag teruggeblikt worden op het jaar 2006. Volgens Urgent.fm: "met eigen muzieklijsten, overzichten van de beste films en boeken, en aandacht voor 2006 in Gent".
Op gezette tijden komen studiogasten hun visie op de verloren tijd luister bijzetten. Het gaat heel breed: Urgent.fm-presentatoren en andere -medewerkers komen op de eerste plaats natuurlijk, maar ook BV's, BG's en andere interessante mensen kunnen hun zegje doen. Zelfs de man in de straat zal gehoord worden.

'The XXX-mas Urgent.fm Spectacular Inevitable' hoopt ook op audience participation, er zullen prijzen te winnen zijn voor de aandachtige luisteraar(s) - en er kunnen plaatjes aangevraagd worden, mits ze gepaard gaan van waardevolle anekdotes, via telefoon en mail.

Elke dag maken Freek, Thomas en Peter - van het urgenste classics - programma 'Studio Sovjet' - hun opwachting als gastheren, om alles in goede banen te leiden, stilletjes hopend Christophe, Tomas en Peter te overtreffen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprankelende sportavond op 30/12 in Kalken
Op zaterdag 30 december organiseert supportersclub 'De Hogeropvrienden' van tweedeprovincialer HO Kalken opnieuw haar jaarlijkse grote sportavond. Het is ondertussen al de achtste editie en net als de voorbije jaren komen weer heel wat bekende namen langs in de Koninklijke Harmonie in Kalken, vanaf 19u30.
 
Uit het voetbal mogen we onder andere Aimé Anthuenis verwachten, een van de toptrainers de voorbije decennia en nu werkzaam bij Germinal Beerschot als technisch directeur. Ook Jan Van Winckel komt langs, de assistent van Emilio Ferrera bij Club Brugge. Freddy Heirman is de assistent van Georges Leekens bij topclub AA Gent. En Urbain Braems graaft in zijn ongelooflijk trainersverleden. Nog 2 à 3 dossiers van eersteklassespelers zijn hangende.

Trainers in de loop van de Cercle-geschiedenis  Aimé Antheunis   
De organisatoren bleven ook nu weer hun principes trouw en besteden opnieuw aandacht aan de minder bekende sportenPascal Kina is de assistent-bondscoach van het hockey en vorig seizoen werd hij op 1 dag 2 keer landskampioen. Evelyn Coolens is Belgisch kampioene boksen en Isabelle De Vogelaere pakte de Belgische titel in het golfbiljart.

Ester

Ester Lowette
 speelt al jaren aan de top in het vrouwenvolleybal. En wie weet valt er nog een verrassing uit de lucht. Tom Boudeweel zal alweer de micro hanteren. Kaarten in voorverkoop kosten 3 euro, aan de kassa 4 euro.In de namiddag vindt op dezelfde plaats de vijfde memorial Eugene De Tollenaere plaats ... een wedstrijd fietsen op rollen voor duo's. Vanaf 14u geven profs, toeristen, freewheelers en gelegenheidsfietsers elkaar partij. Ambiance verzekerd, net als de voorbije jaren trouwens.Méér info: www.hokalken.be en www.boudeweel.be

Reageer (0)

26-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige Kerst ... en zalig eindejaar !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pliets Plets wenst alle bezoekers van deze webstek
een bijzonder fijne kerst-en eindejaarsperiode.
Geniet tenvolle van de aparte sfeer die deze dagen met zich meebrengt
en denk ook aan die mensen die het vandaag en morgen met heel wat minder moeten stellen.
Zowel geestelijk, lichamelijk, financieel .........

Het wordt een Kerstdag en een Oudejaar zonder sneeuw,
maar laat de warmte van Uzelf uitstralen naar alle vrienden, familie en gezin !

Een smaakvol eindejaarsgeschenk ?
Doe mee aan de SMAAK-wedstrijd op deze webstek.

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECH voor Ambrozijn!

   Wat het hoogtepunt moest worden van de 3-luik draaide uit tot een zware tegenslag.

Het concert van Ambrozijn zaterdagavond in De Handelsbeurs is op het allerlaatste moment afgelast omwille van technische problemen. Het mechanisme die ervoor zorgt dat de zaalvloer in hoogte verstelbaar is vertoonde dermate storingen dat de veiligheid van het publiek niet gegarandeerd kon worden.

Een serieuze domper op een weekend dat nochtans heel goed begon: in Ternat speelde de groep voor een stampvolle zaal een bijzonder boeiend concert. Staande ovatie tot gevolg. Ze waren dus helemaal opgewarmd voor de thuismatch in een uitverkochte Handelsbeurs. Het mocht echter niet zijn. Of het concert wordt hernomen op latere datum is een goeie vraag. Het wordt niet evident om deze 20 topmuzikanten terug samen te krijgen in 2007 maar het is in elk geval wel de bedoeling. Voorlopig is het concert vrijdag in Leuven de enige mogelijkheid om deze show nog mee te maken. Plaats van het gebeuren is de Schouwburg, Bondgenotenlaan 21 te 3000 Leuven!
Méér info over de formatie: www.ambrozijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allereerste Plietsplets-column van KURT BIEZEBAAZE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Het is zover: nadat U met z'n allen via de poll een stem hebt uitgebracht ... werd met 1/5 van de stemmen gekozen voor Kurt Burgelman van Biezebaaze om tweewekelijks een column op deze webstek te verzorgen. Hierbij alvast zijn allereerste schrijfsel ...)

Naar goede jaarlijkse gewoonte worden we in deze periode met allerhande eindejaarslijsten om de oren geslagen. De koudste dag, de warmste maand en de natste week krijgen we voorgekauwd ter consumptie, over sportlui mogen we zelf beslissen. Won Justine meer opslagspelen dan Tia met poep en spikes over de balk hopte ? Of liep Kim (de bruine) op de valreep sneller ? Over één ding zal België het eens zijn ;  de Rode Duivels kunnen we verwijzen naar het grote blunderboek van het rekenhof. Als ik niet heel vlug een wielerronde win, zal ik zelf waarschijnlijk in niet al te veel lijstjes opduiken. Vorig jaar stond ik met Biezebaaze nochtans mooi te blinken in Donna’s top 2005. Dit jaar wordt het een top 2006, de kans dat we er weer bijzijn neemt dus met 0,498 % toe !

Tijdens mijn, evenredig met de leeftijd toenemende dagdroomsessies, tracht ik zo nu en dan mijn privélijstjes samen te stellen. Onder “romantiek” staat alzo het nieuwjaarsgeschenk van mijn madam  (een januari-uitstap naar Barcelona) op nummer één. Bij “hoera in groep” eist de terugronde van de Buffalo’s in het seizoen ‘05-’06 die plaats op. In de verkiezing van de mooiste dag strijden 4 en 5 september om de eer. De 5e gaf Stéphanie mij, tot mijn eigen grote verbazing, haar jawoord. Daags ervoor kwamen we te weten dat we zwanger zijn. De nieuwe cd van Biezebaaze is de hoogste nieuwkomer in de afdeling “bloed, zweet en tranen”. De triestige kolom “verlies” dacht ik dit jaar blanco te kunnen afsluiten tot ik 2 weken geleden het heengaan van mijn goede kennis Michel De Sutter vernam. Michel kennende zal hij zich door het euvel van zijn eigen overlijden niet laten verhinderen om het nieuwe jaar met champagne te verwelkomen. Hou ginder een fles opzij Michel…maar je hoeft ze nog niet meteen koud te zetten…hoop ik.

Ervan uitgaande dat het volgende jaar er hoe dan ook een zal worden met hoogtepunten en dalletjes (zoals alle voorgaande jaren) neem ik me voor (?) om deze keer geen voornemens te maken. Ik ben al 3 jaar van de sigaret af, de werkzekerheid bij Inbev hangt niet meer af van mijn verbruik en voor de rest WIL ik niet verbeteren.

Laten we afspreken dat ik de komende 12 maanden blijf wie ik ben en dat ik me daarvoor bij mijn laatste column van 2007 uitgebreid zal verontschuldigen…NOT !

Reageer (1)

24-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ROETS 2007-weekkalender .... en uniek eindejaarsgeschenk!

  Sedert enkele weken ligt de "ROETS 2007 - de historische weekkalender" ter beschikking in de handelszaken en is zonder enige twijfel een bijzonder aangename verzameling wetenswaardigheden die U doorheen de 53 weken van 2007 loodst. Het is reeds enige tijd dat de makers van de "Roets" vanuit een welbepaalde achtergrond de idee hebben uitgewerkt om een kalender te ontwikkelen die zou dienen om een breed publiek interesse te laten opdoen van feiten uit het verleden, uit de eigen geschiedenis ... zeg maar ... uit de boeiende en verrassende roots !
Het resultaat is dan ook bewonderenswaardig want de grote groep medewerkers verzamelde op een creative manier heel wat ludieke, historisch getinte feiten waarbij wekelijks één of andere baanbreker 'zijn' of 'haar' week krijgt toebedeeld. Zo is er o.a. de week van Armand "Pietje de Leugenaar" Pien, Cyriel Buysse, Karel Van Wynendaele, Stijn Streuvels, Pater Damiaan en nog zovele anderen die een zeer aparte rol hebben gespeeld in de vaderlandse geschiedenis. Maar het kan ook een feitenweek zijn zoals met De Beeldenstorm, De sneeuwpoppen van 1511, Hallerbos ....
Elke dag krijgt trouwens een prettige aantekening mee en er is per dag ruimte voorzien om eigen notities of afspraken (of verjaardagen ?) neer te pennen.
Deze "ROETS 2007" is handig op te hangen op die plaats waar je dagelijks zit, hangt, ligt of staat ... of werkt ?

Bezoekers van deze plietsplets-webstek zullen dagelijks dan ook kunnen kennismaken met de baanbrekers en de weetjes want vanaf 1 januari 2007 zal het weekoverzicht lees-en zichtbaar zijn op www.plietsplets.bloggen.be

Wenst U echter deze historische weekkalender zelf in huis te halen, surf dan als de bliksem naar www.roetsinfo.eu en voor 10,95 € is het de jouwe. "Roets 2007" is uitgegeven in samenwerking met het DAVIDSFONDS/LEUVEN (www.davidsfonds.be).  


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantisch wandelen in Gent ... met uniek lichtplan !

Lichtplan-wandelkaartje  Tip voor wie in deze donkere maar sfeervolle eindejaarsdagen wil genieten van een romantische avondwandeling door Gent: het Lichtplan-wandelkaartje.

In twee uur tijd loodst dit stadskaartje u langs de mooiste realisaties van het Lichtplan: van de Handelsbeurs op de Kouter langs het belfort en stadhuis naar de Sint-Jacobskerk, het Groot Vleeshuis en het Pand. U vindt het Lichtplan-wandelkaartje gratis in de Stadswinkel in het Administratief Centrum Zuid en in de infocrypte van de Dienst Toerisme aan het Sint-Baafsplein.

Ga op avontuur in de Gentse binnenstad na valavond met het Lichtplan-wandelkaartje. Reken op een tweetal uren wandelen. Plan uw wandeling wel voor middernacht, want klokslag twaalf uur maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting.

Wie deze Lichtplan-wandeling gemaakt heeft, zal op een heel andere manier naar de stad kijken. Het Gentse Lichtplan slaagt er immers in (zeer discreet, maar des te charmanter) om ’s avonds dingen in de kijker te zetten, waar je als toeschouwer overdag argeloos aan voorbij loopt. Een uitstekend voorbeeld hiervan is ‘de schelp’, die ’s avonds gevormd wordt door de uitgekiende belichting van de boog van de Sint-Michielsbrug. Daardoor wordt op deze site een zeer intimistische sfeer gecreëerd, de nachtwandeling meer dan waard.

Cadeautip: boek "Lichtplan" aan 28 euro in plaats van 32 euro
Wie nog uitkijkt naar een mooi en origineel cadeau, hoeft niet lang meer te zoeken. In het licht van het nieuwe jaar biedt de Stad Gent het boek ‘Gent Verlicht’ zeer tijdelijk aan voor 28 euro in de plaats van 32 euro.

Met zijn heldere klare taal, ingetogen vormgeving, ronduit poëtische nachtfoto’s, ontroerende stadsgedichten, mysterieuze verlichtingsconcepten en natuurlijk het meeslepende verhaal van het Gentse Lichtplan zelf, zal menig fier Gents hart sneller gaan kloppen.

Het 96 pagina’s tellende boek ‘Gent Verlicht, het Lichtplan: Bouwsteen voor een feeërieke stad’ is te koop:

 • in het infokantoor van de Dienst Toerisme (in de Raadskelder van het belfort)
 • in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur)
 • in de museumshop van de Sint-Pietersabdij voor 28 euro.
  U vindt er  ook de postkaarten, posters en wandelkaartjes met een selectie van de mooiste foto’s uit het boek.
  Postkaarten: 1 euro voor vier kaarten
  Posters: 3 euro per exemplaar

Het boek ‘Gent Verlicht’ wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via het Interreg IIIB Noordzee Regio programma en het project Liveable City, en is daarom tweetalig Nederlands-Engels. Dit project, waar naast de Stad Gent ook Norwich en Lincoln (United Kingdom), Odense (Denemarken), Trondheim (Noorwegen) en Emden (Duitsland) in participeren, richt zich op het hedendaagse management van binnensteden en wil de partners ertoe aanzetten om hun kennis en knowhow met elkaar en andere steden te delen. Dit boek over het Gentse Lichtplan past daar perfect in, zo oordeelde Europa.

Reageer (0)

21-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents toprestaurant Carte Blanche P-W viert oudejaar met topmenu
start hier, de website opent in een extra venster Eén van de toprestaurants in Gent stuurde "plietsplets" het menu dat ieder van U op oudejaarsavond kan verorberen ... en zo hebben we het over het restaurant "Carte Blanche P-W" op de Martelaarslaan 321.
Voor 85 € all-in (of 75 € voor BOB) kan U genieten en lekkerbekken van:

APERITIEF MET ENKELE KLEINE GERECHTJES

INFUSIE VAN GRIJZE GARNALEN MET SAFFRAANSCHUIM EN GEDROOGDE TOMAAT


KROKANTE KRUIDENKOEKJES GEVULD MET KREEFT, MANGO EN 
GEROOKTE PLAKJES EVERZWIJNFILET


GEGRILDE ZONNEVIS MET PAKSOY EN CHINESE KOOL GEPARFUMEERD 
MET CITROENGRAS EN KOKOS


GEBAKKEN REEKROONTJE, CANNELONI VAN WILDE CHAMPIGNONS
EN EEN APPELTJE MET GANZENLEVER


ABRIKOZEN DESSERT MET EEN FLAN VAN JASMIJNTHEE


MOKKA EN ZOET


GLAS BUBBELS OP HET NIEUWE JAAR

GELIEVE VOORAF EN TIJDIG TE RESERVEREN AUB!

TEL: 09 2332808  - 0478 540512

WIJ VRAGEN EEN VOORSCHOT VAN € 50 PER PERSOON OVER TE SCHRIJVEN OP REK: 068-2342518-92 

VERMELD UW NAAM  +  AANTAL PERSONEN  +  DAG

Een reportage over het restaurant staat in de laatste editie (half december) van Gastronomie & Toerisme dat U kan aanvragen op plietsplets@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst bij de lieveheersbeestjes
Vanaf 20 december gaat de knotsgekke animatiefilm "Kerst bij de lieveheersbeestjes" de eindejaarsperiode extra opfleuren! De film heeft als vast voorprogramma de charmante kortfilm Concert voor een wortelcake. Beide animatiefilms komen uit Estland en waren eerder te zien op het Filmfestival Gent.

De winterrust van de twee lieveheersbeestjes Mia en Tim wordt - letterlijk - op z'n kop gezet, wanneer de boom waarin zij hun huisje hebben, wordt omgezaagd. Als kerstboom komt hij bij mensen thuis terecht, in een voor hen onbekende omgeving, ver weg van hun vertrouwde bos.

Net zoals in elk mensenhuis wemelt het ook hier van de insecten. En eigenlijk is het aanvankelijk best aangenaam om kennis te maken met al die kleine beestjes en ermee te praten, te lachen, te dollen en te kibbelen. Sommige komen, net zoals Mia en Tim, uit verre, vreemde streken. Maar na een tijdje verlangen de twee lieveheersbeestjes heel erg naar hun bos en zijn ze de wanhoop nabij. Gelukkig komt er redding uit een onverwachte hoek… de kerstman is in aantocht!

De film wordt voorafgegaan door Concert voor een wortelcake, een dolkomische animatiefilm over een kattenorkest, een opa, een oma en een kleindochter! Een vertederend dubbelprogramma voor kleuters (en volwassenen) vanaf 4 jaar.

Kerst bij de lieveheersbeestjes is vanaf 20/12 te zien in Utopolis Mechelen, Utopolis Turnhout, Lumière Brugge, Cinema Zed Leuven en Studio Skoop Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse auteurs signeren Fietsparadijs Limburg

  Acht Nederlandse schrijvers hebben voorbije zomer het Fietsparadijs (Belgisch) Limburg tot in de kleinste hoekjes befietst en bundelden hun belevenissen in een gratis reisverhalenboek 'Schrijvers op pad'. Twee van hen, Jessica Durlacher en Rick de Leeuw, zullen tijdens de fiets- en wandelbeurs in Amsterdam (respectievelijk op 3 en 4 februari, vanaf 14 uur) het publiek animeren over hun belevenissen in Fietsparadijs Limburg en nadien gratis exemplaren van het verzamelwerk 'Schrijvers op pad' signeren aan de promobus van Toerisme Limburg op het Beneluxplein (stand nummer 11.H.010).

 Toerisme (Belgisch) Limburg vzw realiseerde het project 'Schrijvers op pad' met Europese subsidies om het Fietsparadijs Limburg (het "Achtste Wereldwonder van Vlaanderen") en zijn troeven dit najaar ook bij de noorderburen in het zonnetje te zetten. Acht bekende en minder bekende Nederlandse schrijvers trokken door Limburg: niet alleen Rick de Leeuw en Jessica Durlacher, maar ook Hanneke Groenteman, Leon de Winter, Manon Uphoff, Gerrit Jan Zwier, Judith van der Stelt, Esther Bakker en fotograaf Bas Jongerius. Het resultaat: een mooi boek met reisverhalen over de sfeer bij de misschien wel meest Bourgondische van alle Vlamingen.

Fietsparadijs Limburg staat ook op de Vakantiebeurs in Utrecht van 10 t.e.m. 14 januari (stand nummer D 040). Je kan er de Verhalenfluisteraar beleven (een unieke digitale fietsgids, een combinatie van gps, video- en audiogids).

 
Het populaire toeristische tv-programma 'Vlaanderen Vakantieland' op de openbare zender één (VRT) laat Limburg regelmatig van haar fraaiste kant zien. De feestelijke kerstuitzending van 23 en 24/12 doet je watertanden bij enkele culinaire arrangementen in het Maasland en As. Het weekend daarop presenteert Sabine Hagedoren vanop de Winteravonden in Bokrijk. Twee weken later (13 en 14/01) wandelt 'Vlaanderen Vakantieland' door de cité van Beringen, bezoekt de multiculturele markt in Zolder en trekt op culinaire regiotour door Genk.
Info: www.toerismelimburg.be

'Bokrijk by Night, dwaallichtjes'

Deze winter kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor de laatste maal het unieke klank- en lichtspel 'Bokrijk by Night' beleven. Laat je meeslepen in het spannende verhaal over Alvermannen, dwaallichtjes en wisselkinderen in een magisch-mysterieuze omgeving en op de golven van de indringende stem van acteur Herbert Flack. 'Bokrijk by Night' kan je beleven: nog van 20 januari t.e.m. 18 maart 2007, zowel voor groepen als voor individuele bezoekers. Reserveren is verplicht.
Info: Domein Bokrijk, + 32 11 26 53 00 en www.bokrijk.be

Reageer (0)

20-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT in Kerstsfeer

Klik op de afbeelding om de link te volgen(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

Een tijdsgebonden leesaanrader zijn de twee bundeltjes met kerstverhalen van de Gentse auteur Firmin Criel, die eerder op de Pliets Plets website figureerde met zijn detective verhaal “Moord in de tram”.

 

In eigen beheer gaf Criel 4 novelles uit met Kerstmis als centraal thema.

 

“Tuurs’ kerstnacht” speelt zich af op de vooravond van 25 december in de stal van het hoofd-personage, dat aan iets geheimzinnigs zit te knutselen, maar daarbij in slaap valt. Het blijkt een teletijdsmachine die hem naar vreemd gezelschap brengt.

 

“Ontmoeting” is dan weer het verhaal van de dakloze Zatten Tsjeef die lak heeft aan de kerstsfeer en geen redenen ziet tot meefeesten. Bovendien zijn al zijn stamcafé’s potdicht op kerstavond. Hij neemt dan maar zomaar een trein naar nowhere. De ontmoeting met een vrouw die hij uit de rats kan helpen, bezorgt hem een kerstavond als nooit tevoren.

 

In het recentere “Boze kindervrienden” belandden we dan weer bij de heidense concurrent van de Kerstman, Sinterklaas. Maar bij Criel zijn het buren en vrienden, zelfs kamergenoten in een hotel aan de Nederkouter. Ze smeden er samen een plan.

 

“De beloning” tenslotte speelt in Eeklo en een treinbegeleidster speelt de hoofdrol. Een hedendaagse Maria en Jozef komen in één van de wagons terecht en dan gebeurt iets verrassends.

 

Firmin Criel vertelt deze korte kerstverhalen van vandaag vlot en zonder tekstballast. Ook meligheid is ver zoek. Ze zijn geloofwaardig in hun eenvoud en bieden bovendien ook absoluut de kans tot voorlezen.

 

“Twee Kerstverhalen I & II” zijn te verkrijgen bij de auteur/uitgever firmin.criel@skynet.be aan € 2 elk.
Of door storting op 737-01249998-08 

 

Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Goede minnaars" in Gentse wereld van Kina
Foto tentoonstelling Goede Minnaars Bent u op zoek naar informatie over HIV en soa, anticonceptie, relaties en hoe andere culturen omgaan met dit thema, dan is de tentoonstelling "Goede Minnaars" in de wereld van Kina: het Huis zeker een aanrader. Van de bezoeker wordt de inzet gevraagd om de diverse thema’s te doorlopen aan de hand van informatiepanelen met interactieve elementen, computerprogramma’s en een DVD Wegwijs in de seks.

Maar voor de leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs mag het net nog wat meer zijn. Het is algemeen geweten dat zij een zeer kwetsbare groep vormen. Daarom wordt de tentoonstelling - op aanvraag - aangevuld met een lespakket dat best gespreid wordt over twee voormiddagen. Tijdens deze sessies maken de leerlingen, onder leiding van een educatieve medewerker, in kleine groep en onder spelvorm kennis met de lichamelijke verschillen tussen man en vrouw, de vruchtbaarheidscyclus en anticonceptiemiddelen. Een quiz rond seksueel overdraagbare ziekten sluit het geheel af.

Informatie

De wereld van Kina: het Huis Educatieve Dienst
Sint-Pietersplein 14
Tel.: 09 244 73 73
E-mail: kinahuis@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Komediantenrevue staat in de startblokken !
Ze kennen elkaar al 35 jaar, toch staan ze nu zaterdag pas voor het eerst samen op de planken: Jan Van Dyke en Luc Caals!“Dit gaat boenken geven!” blokletterde De Gazet van Antwerpen, “Dit wordt vuurwerk!” zegt ook Tv-gids Primo! De Komediantenrevue staat hoe dan ook voor een onvergetelijke avond vol spetterende ambiance, waar de hele familie van zijn stoel rolt van het lachen.

 

De twee protagonisten krijgen bovendien steun van een indrukwekkende cast om U tegen te zeggen: Wanda JoostenDaisy ThysJeroen Maes, Franky Boy. Stuk voor stuk hilarische acteurs die hun sporen in revueland als lang verdiend hebben. Brigitte Derks zorgt na Peter Pan opnieuw voor sprankelende choreografieën, en het live orkest onder leiding van Eddy Aelbrecht swingt de pannen van het dak.

 

Enkel tijdens de kerstvakantie!
Wie deze Komediantenrevue niet wil missen, moet er snel bij zijn! Deze superproductie loopt slechts één week in Gent, en één week in Antwerpen. 

 

Een titel met een verleden
De titel van De Komediantenrevue komt niet zomaar uit de lucht vallen! Tot 1955 werd elk seizoen in de Antwerpse KNS afgesloten met een komediantenrevue. De KNS-acteurs hadden er dan zo'n 30 stukken op zitten en eindigden met een billenkletser vol skechtes, improvisaties, en parodieën op de serieuze stukken van het seizoen. Niemand minder dan Slisse en Cesar zagen het levenslicht tijdens één van deze Komediantenrevues!

 

Data De Komediantenrevue
Van 23 t.e.m. 31 december in Capitole Gent. (met op 31 december een bijzondere Oudejaarsavond Special met diner!)
Van 2 t.e.m. 7 januari in Stadsschouwburg Antwerpen.

 

Ticketprijzen
42, 37, 32 en 27 euro.
Voor voorstellingen op vrijdag-, zaterdagavond en zondagmiddag én de Oudejaarsavond Special geldt een weekendtoeslag van 5 euro.

 

Info & Reservatie Tickets
077/37 38 39

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phara de Aguirre siert nieuwste nummer van
In het nieuwste nummer van het tijdschrift Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie spreekt VRT-journaliste Phara de Aguirre over 'interviewen als acteren':"Het is geen sinecure om premier Verhofstadt te interviewen, omdat hij alle kritische vragen steeds wegwuift vanuit zijn overtuiging dat alles goed gaat in België." En: "Journalistiek is eigenlijk de kunst om ’s avonds te verbergen dat je ’s morgens niets over het onderwerp wist."


Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/pdfs/n19.pdf

 

 

Verder in dit nieuwe nummer van Over taal onder meer:

 

- na het 'Groene' en het 'Witte' boekje pleit Sara Brouckaert nu voor een 'Gestreept boekje': "Voor beide boekjes valt heel wat te zeggen, dus eigenlijk is er maar één oplossing: een nieuwe spellinggids, nóg een woordenlijst erbij, een gloednieuw, groen-wit boekje, gestreept. Liggende streepjes, wel te verstaan."

 

- Filip Devos had een interview met Eric Mijts over het Nederlands op Aruba: "Het gaat niet zo goed met het Nederlands op de Nederlandse Antillen en Aruba als we denken."

 

- Karl Hendrickx met een dossier over 'voorzetseldiarree': "Als je te veel een bepaald soort woorden of een bepaalde stijl in je tekst verwerkt, ontstaat er een diarree van woorden en krijg je als lezer buikkrampen. Bijzonder slecht verteerbaar daarbij zijn voorzetsels."

 

- Albert Oosterhof over generalisaties: zeggen we 'ijsberen', 'de ijsbeer' of 'een ijsbeer'? Hoe? Waarom?

 

- Hugo Brouckaert introduceert een nieuw woord in de Nederlandse taal: het 'verpleegstermeervoud' (“En, meneertje, hebben wij ons al gewassen?”)

 

- en verder: de vaste rubrieken 'Taalkronkels', 'Idioom & Co', 'Broodje taal', 'Quiz' en 'Te boek'

 

Alweer 28 bladzijden taalgenot.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Peter Pan, de musical" is terug tijdens de kerstvakantie in Antwerpen en Gent!
Na de dolenthousiaste reacties in november, vliegt Peter Pan opnieuw zijn spannend avontuur tegemoet tijdens de kerstvakantie! Het overrompelende succes zorgt alvast voor twee extra voorstellingen in Capitole Gent!Peter Pan de musical met Aron Wade, Karel Deruwe, Ann van den Broeck en Wendy Van Wanten lokte tijdens zijn eerste run in de Stadsschouwburg Antwerpen meer dan 30.000 dolenthousiaste toeschouwers. De energieke acteerprestaties, de indrukwekkende sprookjesdecors, de swingende choreografieën en de meeslepende live-muziek maken van “Peter Pan” de strafste, de tofste, de mafste musical van de kerstvakantie!

 

Peter Pan Extra Voorstellingen
Voor wie nog geen ticket heeft, is er goed nieuws! Op woensdag 3 januari om 14.00u. en zondag 7 januari om 19.30u. houdt de Peterste Pan nog tweemaal halt in Nooit-of-Nimmerland!

  

 

Data Peter Pan
Stadsschouwburg Antwerpen:
            op 27 en 28 december 2006 om 13.30u. en 17.30u. (succesverlenging)
            op 29 en 30 december om 11.00u. en 15.00u. (succesverlenging)

 

Capitole Gent:
            van 3 tem 7 januari 2007, telkens om 14.00u. en 19.30u.
    Extra voorstellingen: 3 januari om 14.00u. en 7 januari om 19.30u

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
volwassennen: 48, 42, 37, 33 en 27 euro
kinderkorting (t.e.m. 12 jaar): 38, 28, 25, 22 en 18 euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristel en Gene met z'n vieren

 Kristel Verbeke van K3 & Gene Thomas sinds 12 weken met z'n vieren. Geheel in de sfeer van Kerstmis wil het zeer gelukkige koppel - uitzonderlijk- zijn gezinsgeluk even met iedereen delen.
Zij stellen dan ook met zeer veel trots hun gezin met Nanou (bijna 2 jaar) en Lily (12 weken) voor.

"Voor Nanou is het net alsof ze altijd met z'n tweetjes zijn geweest," aldus Kristel "Nanou is echt gek op haar zusje, ze is van 's ochtends tot 's avonds met Lily bezig!”

Ook Gene is helemaal weg van zijn dochters, en is supertrots op zijn vrouw. "Ik kijk nu met nóg meer bewondering dan vroeger naar Kristel. Naast een fantastische vrouw is ze in mijn ogen ook een fantastische moeder" glundert hij.

"Gene is echt de liefste papa die er bestaat. Hij is één van de weinige mannen die ik ken die zo intensief en liefdevol met zijn kinderen bezig is" reageert Kristel.

"Als we naar onze twee geweldige dochters kijken kunnen we alleen maar concluderen dat we twee zéér gelukkige mensen zijn!" besluiten de trotse ouders..

Na de geboorte van Lily hebben Kristel & Gene de tijd genomen om ten volle te kunnen genieten van hun gezinsgeluk, en sinds kort zijn ze er allebei ook professioneel weer helemaal ingevlogen.
Kristel trekt de komende weken met K3 op tournee door Nederland.
Gene van zijn kant, bereidt zich voor op zijn komende theatertournee in Vlaanderen, is begonnen aan de voorbereiding van zijn volgende Nederlandstalig album en mag zich verheugen op positieve ontwikkelingen van en met zijn eerste Franstalige singel ‘ Sans boussole ‘ bij onze zuiderburen.

Kristel & Gene houden er ook aan om iedereen langs deze weg alvast een prettige en gelukkige feestperiode te wensen, net als een tof eind en een goed begin van de jaren!

Reageer (0)

17-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert "Angels" op 22/12 in Gentse St. Pieterskerk
  Kerstconcert 2006 "Angels" - vrijdag 22 december 2006 - 20u30

door Kamerkoor Furiant, Jeugdorkest Forza Muzica en Jongerenkoor Furiakanti o.l.v. Steve De Veirman


Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk, Sint-Pietersplein te Gent

VVK
€ 9 / € 7 (studenten) - ADK
€ 10 / € 8 (studenten)
reservatie via kaartenverkoop@artemusicale.be of 09 324 42 98 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JANU concerteertGraag geven we U op deze webstek het overzicht van de concertreeks die de Merelbeekse harpiste JANU heeft geprogrammeerd onder de titel "Met harp en ziel - Van Ierland naar Zuid-Amerika".
Samen met zangeres Nicky Baker en sfeerpercussionist Peter Van Woensel zorgt ze voor een fantastische avond in:

12/1/2007       CC Stadscchouwburg Sint-Niklaas (20.00 uur)(03/766.39.39)
14/1/2007       CC Heist op den Berg (15.00 uur)(015/25.07.70)
19/1/2007       CC Gemeentehuis De Panne (20.00 uur)(058/41.30.25)
20/1/2007       CC Brugge (Magadalenazaal - 20.00 uur)(050/44.30.51)
26/1/2007       CC Dilbeek (20.30 uur)(02/466.20.30)
4/2/2007         CC Sleidinge (15.00 uur)(09/230.02.91 of 0479/86.90.31)

Alle bijkomende info over deze rasartieste: www.janu.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt Defrancq kwam ook nu weer uit het Westen
Na zijn spetterende voorstellingen tijdens de Gentse Feesten, zakt KURT DEFRANCQ ook nu weer af naar ent voor enkele hernemingen van "Ze kwamen uit het Westen".
De locatie is deze keer Theater Tinnenpot (Gent) alwaar Kurt op 20 - 25 - 26 en 28 december 2006 + 4 - 5 en 6 januari 2007 het beste van zichzelf zal geven.

Wie er deze keer wil bij zijn reserveert zijn tickets op 09/225.18.60 of zoals Kurt zelf aanhaalt:

,,Wij, dat zijn ikzelf en de muzikanten Erwin Busschaert en Norbert Van Huyse, zingen uiteraard West-Vlaamse liedjes, terwijl Martine Van der Jeugd en Freddie Dreupelmans Claeys met verve de Gentse tonen aanheffen. Een echte Vlaamse derby, Oost tegen West. Ik ben zelf benieuwd wie, per avond, als overwinnaar uit de bus komt.''


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.M. en S. media behoudt recht op SMAAK-naamgebruik !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rechter in Gent besliste dat M.en.S.media als enige het culinair lifestylemagazine Smaak op de Belgische markt mag verdelen en deze benaming mag gebruiken. De uitspraak moedigde de uitgevers aan om het populaire magazine Smaak verder uit te breiden op de Vlaamse én de Waalse markt.

 

De uitspraak van 20 juli jongstleden, waarin bevestigd werd dat M.en.S.media in België het eerste recht heeft op het gebruik van de benaming Smaak voor een culinair magazine, kwam er na een procedure tegen enkele Nederlandse ‘kapers’ die meenden onder dezelfde naam een gelijkaardig magazine op de Belgische markt te kunnen brengen.

De Nederlandse bedrijven Galileco en Meomodo werd op straffe van een dwangsom van 100.000 euro per nummer het definitief verbod opgelegd om nog langer een culinair magazine te verspreiden in België met de titel "Smaak" of een gelijkaardige titel die "Smaak" als dominant onderdeel bevat.

 

Meer Smaak

De uitspraak sterkte de uitgevers in hun voornemen het magazine op de Belgische markt verder uit te werken. Dat resulteerde in een vernieuwde aanpak en een gevoelige groei voor 2007.

 

In 2007 verschijnen niet alleen vier edities van het ‘normale’ magazine Smaak (in april, juni, september en december), maar ook twee receptenspecials in handig klein formaat (verschijning in maart en november).

 

Bovendien worden dit jaar de Franstalige lezers extra in de watten gelegd. De  twee receptenspecials worden via de Waalse en Brusselse dagbladhandels onder de titel 5Sens verdeeld. Franstalige lezers kunnen zich ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief en zo de overige recepten uit Smaak in hun eigen taal per e-mail ontvangen.

 

De digitale pijler van Smaak wordt gevoelig uitgebreid. De nieuwsbrief van Smaak is dermate succesvol dat de frequentie van tien naar twaalf edities wordt gebracht. Voortaan worden de Smaaklezers maandelijks op de hoogte gehouden van up-to-date culinair nieuws. Smaakliefhebbers kunnen zich via de website www.magazinesmaak.be inschrijven op deze nieuwsbrief.

 

Helemaal nieuw is het SessiE-zine. Deelnemers aan Op Sessie, de kook- en lifestylesessies die in elke provincie in samenwerking met Smaak georganiseerd worden, krijgen het verslag en de recepten van die sessies per mail bezorgd. Bovendien kunnen ze via deze weg ook de sfeerfoto’s nabestellen.

 

Over Smaak en 5 Sens:

Smaak is een high-end culinair lifestylemagazine uitgegeven door bvba M.en.S.media

De eerste editie verscheen in oktober 1998.

Het magazine richt zich naar iedereen die houdt van kwalitatief genieten.

Oplage : 25.000 exemplaren in 2.300 verkooppunten en via abonnementen en evenementen.

MORGEN (18/12) méér over het nieuwste nummer van SMAAK !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pliets Plets heeft mooie momenten beleefd met ROBERT LONG
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"GISTERENAVOND IS MIJN MAN ROBERT LONG OVERLEDEN. 22/10/1943 - 13/12/2006 Kristof. Wat een feestje had moeten worden van Deep River Quartet met Robert Long het komend seizoen in de Nederlandse theaters heeft plotseling voor Robert een andere wending genomen. Hij zal niet meer mee kunnen werken aan dit mooie project. Het zal nu een hommage worden aan Robert Long… "

Met deze woorden kondigde Kristof Rutsaert (echtgenoot èn manager) het overlijden aan van Robert Long en dit tengevolge van een ernstige vorm van kanker. Robert werd 'amper' 63 jaar.
Er is over Robert Long de voorbije dagen al zoveel verschenen op radio, televisie, weekbladen, kranten .... dat ik niet meer in herhaling wil vallen ... MAAR ik denk op dergelijke momenten toch graag terug op 7 november 2000 ... een dinsdagochtend om 09.00 uur in zaal TTC Rooigem (Gent).
Een publieksopname van mijn toenmalig radioprogramma "Pliets Plets Culinair" met als gasten toen: Nicole & Hugo - Kris Struyven - Miss Belgian Beauty Eveline Hoste - Liliane Saint Pierre - Diego Garcia èn .... Robert Long (klik gerust op foto voor een groter beeld). Wat een uniek gebeuren voor de aanwezigen en voor mezelf dat zich veruitwendigde door enkele toffe contacten achteraf.

Via deze weg wil ik dan ook graag alle sterkte toewensen aan Kristof en zijn muzikale omgeving .... en bedankt ... Robert Long ... voor de prachtige concerten èn de unieke ontmoetingen! Jouw muziek blijft gelukkig maar onsterfelijk.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaar zit bij de laatste 4 finalisten op DONNA
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Volgende dinsdag - 19 december- krijgt Gentenaar PIETER VERVINCKT  de unieke kans om 3 uurtjes ('s ochtends tussen 6 en 9) te presenteren op Radio Donna en dit in het kader van de FINALE waarbij de radiozender op zoek gaat naar nieuw talent en een stem die de Top 2006 mee kan presenteren. Na zijn selectie uit 20 kandidaten (in de vorige ronde) krijgt hij hiermee de kans om de 3 concurrenten vocaal en inspirerend te overklassen en de finale te winnen.
logo van Donna
Voor zij die in het buitenland vertoeven of geen radio hebben: luisteren (en kijken) kan ook via de webstek   www.donna.be


SUCCES PIETER !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIEZEBAAZE distantieert zich van nepmanager en krijgt rechtzetting
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We kregen zaterdag een berichtje binnen van Nicolas Cuypers (manager Biezebaaze) waarin melding werd gemaakt dat de formatie zich volledig distantieert van de inhoud van het artikel in Het Laatste Nieuws ("Weedplantage ontdekt op zolder manager Biezebaaze" - klik op foto om te lezen). In het artikel wordt de verdachte (Pascale Wille ... volgens HLN) aangeduid als manager van de groep, hetgeen wordt ontkracht door Nicolas Cuypers (correct) en waardoor maandag een rechtzetting zal verschijnen !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe editie van Gastronomie & Toerisme rolt van de pers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Enkele dagen geleden rolde het nieuwe nummer van het driemaandelijks magazine "Gastronomie & Toerisme" van de pers en ook nu weer streefde de redactie ernaar om de geïnteresseerde lezer te overstelpen met interessante informatie uit die wereld. Hoofdredacteur Georges Keters reisde voor die gelegenheid zelfs af naar Italië (Kronplatz), Engeland (Kent) en de Middellandse Zee (Malta), terwijl ikzelf als adjunct-hoofdredacteur vooral Gent en Oost-Vlaanderen in de kijker plaatste met o.a. een bezoekje aan het Gentse toprestaurant Carte Blanche, het Novotel en de 125-jarige jeneverstokerij FILLIERS (Deinze). Verder verzamelde de redactie op 1 pagina enkele boeken die Gent belichten vanuit diverse hoeken en wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan de kustgastronomie (culinaire toppers - Middelkerke - Oostende - Koksijde). Tenslotte wordt ook nog aandacht besteedt aan de "Eerste Kok van België - Peter Dudink", de "4 nieuwe topchefs uit West-Vlaanderen" en het "2de Festival van het Varkentje". Twee wedstrijdvragen kunnen de lezer op het einde van het jaar dan nog eens aangenaam verrassen met een culiniar boek "Vrienden vragen 2" (i.s.m. de firma ADEK) of een jubileumjenever van Filliers.

Het magazine ligt gratis ter beschikking op de toeristische diensten van de Kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen ... maar zij die het thuis willen ontvangen kunnen zich voor 15 € abonneren (jaar). Méér info op 0495/22.68.79 .... en wie graag het magazine deze keer in pdf-formaat wil ontvangen .... mailt naar plietsplets@telenet.be (met melding MAGAZINE).

Reageer (0)

14-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ROMEO'S zorgen voor een spetterend eindajaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie het einde van het jaar lekker swingend wil vieren moet het album NON-STOP PARTY van De Romeo’s in huis halen. Chris Van Tongelen, Günther Levi en Davy Gilles vonden tussen hun druk acteerwerk (Familie, Wittekerke) en hun vele optredens ook nog de tijd een album in te blikken boordevol leuke medleys. Je kan swingen op de Studio 54 medley (met o.a. Relight my fire en Can you feel it), de salsa medley (met o.a. Que sera mi vida en Je vais à Rio), de You can’t hurry love medley (met o.a. The way to your heart en Tell her about it), de foute medley (met o.a. Delilah en Amarillo), de rock’n roll medley (met o.a. Great balls of fire en Blue suède Shoes), de Jump medley (met o.a. The final countdown en Born to be wild).  NON-STOP PARTY : een aanstekelijke jukebox boordevol swingende hits !

Persoonlijke ervaring: deze CD is er één om overal mee te nemen ... gewoonweg schitterend qua ritme, originaliteit èn samenhang van (FAMILIE !) stemmen. Er kan geen enkele Vlaming gevonden worden die op deze tonen rustig op zijn of haar stoel bljift zitten. Ik heb ze zelf al een aantal keer mogen aankondigen en was verpletterd door het entousiasme die de 3 heren op het podium tentoon spreiden .... met alle gevolgen vandien. Wie op eindejaar niet uit de bol gaat op de tonen van De Romeo's ... heeft geen zin om de overgang van 2006 naar 2007 op een spetterende manier te vieren. Gewoonweg in huis halen !!

Méér info: www.deromeos.be en www.dhollandermusic.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOICE MAIL kiest voor stemmige Kerst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De kerst staat voor de deur en dat is ook Voice Male niet ontgaan. De populairste a-capellagroep van Vlaanderen en omstreken brengt namelijk een kerst maxi-single uit met naast kerstklassiekers als ‘Winter Wonderland’ en ‘Merry Christmas Everyone’ ook een eigen nummer ‘If I had you here’ en een bijzonder leuke versie van ‘Love of the common people’. 

Voice Male was dit jaar actiever dan ooit tevoren. Ze brachten veel tijd door in Nederland en Duitsland, twee landen die helemaal lijken te vallen voor de knappe shows van Voice Male. En ook tijdens de kerstperiode is er van rust nog geen sprake. Er zijn kerstconcerten voorzien op 10 december (Sint-Genesius-Rode), op 17 december (Meulebeke) en op 27 december (Merelbeke). Meer informatie vind je op www.voice-male.com

Persoonlijke ervaring: Het is een tijdje geleden dat we de heren van VOICE MALE actief aan het werk hebben gezien en gehoord ... maar het resultaat dat ze met de CD-single (waarop 4 nummers) bereiken komt zeker tegemoet aan de verlangens van zij die houden van a-capella. Ik ben altijd verwonderd dat mensen dit uit hun stem èn fantasie (= creativiteit) kunnen halen, vandaar dat ik graag dit aparte geluid aanbeveel. Het is een meerwaarde aan het geheel van wat we al dagelijks aan kerstmuziek aangeboden krijgen. Eindelijk tijd voor iets nieuws !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Deprez doet er één bij op Cabaretten !
De ticketverkoop van het humorfestival Cabaretten gaat hard, erg hard! Vijf maanden voor de start van het festival is de voorstelling van Wouter Deprez op 26 april zo goed als uitverkocht! Wie nog geen ticket heeft krijgt nu een nieuwe kans met een extra voorstelling op 25 april om 20.00u.!

 

Boek vandaag nog!
Met zijn uitverkochte voorstelling bewijst Wouter Deprez nog maar eens dat hij de hotste comedian van Vlaanderen is! Gelukkig kan het Cabarettenfestival een extra voorstelling van Wouter inlassen. Maar dat is voor de andere comedians niet het geval. Als zij uitverkocht zijn, komt er geen tweede kans en is het onherroepelijk te laat.

 Moest ik van U zijn:

Snel boeken is dus de boodschap. Want de tickets vliegen de deur uit.

Een avondje Cabaretten 2007
Het enorme succes van CABARETTEN 2006 bewijst het: Vlaanderen heeft eindelijk zijn groot comedy-festival. Niet voor niets omschreef Nieuwsblad.be CABARETTEN als “het festival der comedy festivals"!

Van 18 t.e.m. 1 mei 2007 zakken de beste komieken uit Vlaanderen en Nederland weer af naar Capitole Gent voor de tweede editie van het grootste humorfestival van Vlaanderen! De Nieuwe Snaar, Alex Agnew, Lebbis (NL), Nigel Williams, Javier Guzman (NL), Wouter Deprez, Veldhuis & Kemper (NL), Sanne Wallis De Vries (NL) en vele anderen! Een programmatie die elke comedyfan gegarandeerd doet watertanden!

 

Het volledige programma

Woensdag 18 april   De Nieuwe Snaar
Donderdag 19 april   De Nieuwe Snaar
Vrijdag 20 april      Nigel Williams - Gunter Lamoot
Zaterdag 21 april   Sanne Wallis De Vries (NL)
Zondag 22 april     Bert Kruismans
Maandag 23 april  Lebbis (NL)
Dinsdag 24 april   Javier Guzman (NL)
Woensdag 25 april  Wouter Deprez (extra voorstelling)
Donderdag 26 april  Wouter Deprez (uitverkocht)
Vrijdag 27 april    Alex Agnew
Zaterdag 28 april  Veldhuis en Kemper (NL)
Zondag 29 april  De Schedelgeboorten
Dinsdag 1 mei     Caveman

Telkens om 20 uur in Capitole Gent

 

Net als vorig jaar worden de shows van de grote meneren voorafgegaan door aanstormend talent, onbekend, maar minstens even grappig. Op die namen is het nog even wachten!

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.
Sanne Wallis De Vries, Lebbis, Javier Guzman, Veldhuis en Kemper: 24 euro
De Nieuwe Snaar: 22 euro
Andere voorstellingen: 18 euro
Abonnement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 december in de Gentse Vooruit

Voor zij die op 31 december nog niet weten wat gedaan:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stanley Kubricktentoonstelling scoort gewoon!
‘Ronduit overweldigend’ (Radio 1), ‘Een fascinerende reis door de filmografie van een filmreus (Focus Knack)’, ‘Overweldigende trip door het universum van een visionair’ (De Morgen), ‘Een unieke expositie’ (De Standaard). De pers kwam superlatieven te kort om de Stanley Kubricktentoonstelling in het Gentse Caermersklooster te omschrijven. Nog tot 7 januari 2007 kan je er een blik werpen achter de schermen van Eyes Wide Shut, A Clockwork Orange, 2001: A Space Odyssey, Lolita en vele andere mijlpalen uit de filmgeschiedenis.

De Stanley Kubricktentoonstelling valt niet alleen in de smaak bij de pers, ook het publiek loopt storm voor de expo die eerder al in Berlijn, Frankfurt en Melbourne te zien was. Ondertussen bezochten de voorbije maanden al een kleine 20.000 filmliefhebbers de tentoonstelling in het Caermersklooster. Met reden, want de tentoonstelling belicht het volledige oeuvre van Kubrick, van zijn eerste foto’s voor Look tot zijn laatste film Eyes Wide Shut.

Zo’n 800 objecten, meer dan 400 kaders en 23 beeldschermen bieden een onwaarschijnlijk inzicht in de geest van deze visionaire filmmaker. “Het resultaat is niet alleen een reis door het oeuvre van een immens getalenteerde cineast, maar ook door de filmgeschiedenis zelf, gezien Kubrick tussen 1953 met Fear and Desire en 1999 met Eyes Wide Shut zowat alle filmgenres heeft beoefend”, aldus De Morgen. Laat deze unieke expo dus niet aan u voorbijgaan, aangezien u de volgende keer wel eens naar Rome of New York zult moeten reizen om ze te zien.

tanley Kubricktentoonstelling. Tot 7 januari in het Caermersklooster Gent. Alle dagen open van 10 tot 17u, behalve maandag. Gesloten op 24/12 en 31/12.

Meer info: www.filmfestival.be/stanleykubrick  (= bron van dit artikel)

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterpolo: KGZV bekert zaterdag tegen Doornik

We hebben opnieuw via PR-man Koen Colpaert van de Koninklijke Gentse Zwemvereniging wat GZV-nieuws binnen gekregen en da's bijzonder interessant WANT de 1/4 finale van de Belgische Beker komt eraan ! De heenronde van de competitie liep vorig weekend ten einde met de thuismatch tegen Antwerpen.

De Gentse speelde een sterke match, maar moest de punten meesturen naar Antwerpen.

Ze kunnen zich optrekken aan het gegeven dat ze de ongeslagen leider en herfstkampioen

"pijn" gedaan hebben. De mannen van 't stad hebben moeten wachten tot de laatste

minuut om zeker te zijn van de winst ! Door de nederlaag sluit de Gentse de heenronde af op

een gedeelde zesde plaats met La Louviere.
Tijd om te "winterstoppen" is er nog niet, want
komende zaterdag staat er nog een bekermatch op de kalender.
 De Gentse moet zich thuis
tegen Doornik proberen te plaatsen voor de halve finale van de beker.


Als de loting wordt bekeken konden ze het beter getroffen hebben. MZV Eeklo speelt

thuis tegen Bergen, Moeskroen krijgt La Louviere op bezoek en kampioen en bekerwinnaar Kortrtijk mag naar

derdeklasser Merksem. Maar ze gaan de uitdaging aan.
In de heenronde speelden ze
in Doornik een sterke match. De beslissing viel pas in de laatste periode.

Doornik sloot de heenronde af met enkele knappe thuisresultaten. Ook de zege in het bad van

Kortrijk spreekt tot de verbeelding. De ploeg van Gomez en Bomba is niet voor niets de

huidige nummer 2 van België.

 

de laatste confrontaties tegen Doornik

seizoen 2006-2007

    DOORNIK-KGZV   13-8   

seizoen 2005-2006

 KGZV-DOORNIK  10-11

 DOORNIK-KGZV   13-6

seizoen 2004-2005

  KGZV-DOORNIK   6-12

  DOORNIK-KGZV   8-3  

seizoen 2003-2004

  KGZV-DOORNIK 13-13

        DOORNIK-KGZV 12-2     

 

PROGRAMMA ZATERDAG 16 december

zwembad Strop

 

18.30u   voorwedstrijd KGZV Jeugd of Dames

 

20.00u  1/4 FINALE BEKER VAN BELGIÊ

KGZV-DOORNIK

SUPORTERS : KOM DE GENTSE AANMOEDIGEN, DE SPELERS REKENEN OP UW STEUN !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIJ DOET HET: KURT BURGELMAN SCHRIJFT COLUMN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nadat U gedurende enkele weken kon stemmen in de plietsplets-poll op de vraag van welke bekende Gentenaar U graag een column zou zien verschijnen op deze webstek, hebben wij deze poll definitief afgesloten.
En wat blijkt ?

20 % van de talrijke stemmers koos voor Biezebaaze-frontman KURT BURGELMAN die hiermee het pleit won vóór LIEVE BLANCQUAERT (11 %) - KATJA RETSIN (10%) - LUC DE VOS (9 %) - JEAN-PIERRE MAEREN en ISABELLE ADAM (7 %) en andere Gentenaars die jammer genoeg tekort kwamen.

En wat méér is ... Kurt Burgelman heeft zich bereid verklaard om vanaf 18 december een tweewekelijkse column op U los te laten. Wat het wordt blijft vooralsnog een geheim maar het zal ... Kurt kennende ... een zeer toffe rubriek worden die de bezoekers van www.plietsplets.bloggen.be aangenaam zal verrassen.

Uitkijken dus naar 18/12 .... en ondertussen plaatsen we vanaf 14/12 een nieuwe poll online.

Reageer (0)

13-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERCI FRANK BEKE .... op 22 december
Klik op de afbeelding om de link te volgen Twaalf jaar lang was hij burgemeester, maar begin volgend jaar legt Frank Beke de sjerp neer. Hoog tijd dus voor een welgemeend dankuwel. Op vrijdag 22 december kruipt cultureel Gent op de podia van Vooruit om Frank Beke het feest te gunnen dat hij verdient. Een groots feest dus, met horden muzikanten, theatermakers, dansers, humoristen en vooral veel Gentenaars.

Met op scène: Symfonie Orkest Vlaanderen, All Stars Band (Luc De Vos, Skyblasters, Melike, Lalalover, Bruno Deneckere, PJDS, Kurt Burgelman e.a.), Onder de Torens (Victoria, Les Ballets C. de la B., Cie Cecilia, Het muziek Lod, Erik De Volder, e.a.), Poplife, Trefpunt, Walter De Buck, Mong & Propere Fanfare, Va Fan Fahre, Pierke Pierlala en vele anderen.

Locatie: Vooruit

Tickets: 5 euro via via
www.vooruit.be
of Bespreekbureau Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
T. 09 267 28 28 (di t/m vr 11:30-19:00 / za 15:00-18:00)

Meer info: www.mercifrank.be

Reageer (0)

12-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkarremelle(n)tocht op 16/12
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zaterdag 16 december 2006 gaat opnieuw de Kerstkarremelle(n)tocht door, een culturele manifestatie op verschillende locaties te Melle-Gontrode.


Muziek, dans, zang, schilderkunst,fotografie, beeldende kunst, kookdemonstraties, … het komt allemaal aan bod en dit ten voordele van een goed doel, dit jaar “school in & na ziekenhuis”.


De Kerstkarremelle(n)tocht vangt aan om 14u en eindigt om 18u.
Aansluitend begint dan op het Dorpsplein van Melle centrum een niet-commerciële Kerstmarkt.
Het einde van het hele gebeuren is voorzien rond 22u.
De opbrengst van de Kerstmarkt wordt eveneens integraal geschonken aan het goede doel.


U kan meer gegevens over de verschillende locaties van de Kerstkarremelle(n)tocht verkrijgen via een infofolder. Deze folder wordt aan huis bedeeld en is ook te vinden bij de plaatselijke bakkers, de apothekers, het gemeentehuis, de bibliotheek,…

 

Voor het bekomen van meer informatie kan men steeds terecht bij:

                        Dick De Bruycker

                        Grote Elsdries 12

9090 Melle

09/ 252 25 38

0472/ 653 724

debruycker.ochelen@skynet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madam Zimbra in de Gentse Minard

Nog tot en met 27 december staan Dirk Lajoie en de zijnen van Goe Weere an d Zuid op de planken van het Gentse Minardtheater met het stuk "Madam Zimbra". Deze Gentse comedie van Vanessa Van Durme zorgt alvast voor het nodige Gentse vertier waarin regisseur Wim Depuydt de stok zwaait over Dirk Lajoie, Liliane Vermeulen, Michèle Dequin, Betty Bouckaert; Maurice Degrauwe, Christian Bellecoste, Glenn Delcart en Ronny Vermaerken.

Speeldata: 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27, dec. om 20:00 uur stipt. Zaterdag 17 dec. om 15:00 uur.

Reservatie: VOORUIT St.-Pietersnieuwstraat 23 9000 Gent - tel. 09 / 267 28 28 v. di. t.e.m.vrijd. v. 11:30 tot 19:00 uur. za. v. 15:00 tot 18:00 uur na 25 dec. tel. 09 / 265 88 30. Inkom 14 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3Dekkerproducties viert Kerst met "Ziengel bèls"

     Het eindejaar komt er aan en de 3dekkerproducties geeft traditiegetrouw dan ook een ware "Kerstshow" en dit in feestzaal de Meibloem - Meibloemstraat 86 - Gent  met :

 

Rolando -  Noël Fack – Danny Sinclair -Charlène - 

Nico Lenny - Bert Lenny - Valerie

De Kerstshow:  “Ziengel bèls”:


Op vrijdag 15 december  om 19u30

Op zaterdag 16 december om 19u30 .

Op zondag 17 december om 14u30


Kaarten aan 13 € via 0474/606.437 of 09/324.06.50

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde van de Dulle Griet zoekt prins en prinses 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 16 december om 20.11 uur organiseert de Orde van de Dulle Griet de 6de prins- en prinsesverkiezing en dit in zaal SIVI - Maïsstraat 120 (Gent). Vanaf 19.11 uur gaan de deuren open en voor 3 € zit U op de eerste rij voor een avond vol show en amusement.
Méér info of kaarten: 0473/39.86.00

Alaaf, alaaf, alaaf .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ware kerstbrunch met de ganse familie in Gent !

 De leukste Kerstdag gaat dit jaar ongetwijfeld door in het ICC ghent. Een zowel origineel als een sluitend programma voor deze familiedag bij uitstek! ‘Christmas for Kids’ biedt de unieke mogelijkheid om een lange en gezellige brunch met gezin of familie te combineren met het gewriemel van actieve en ondernemende kinderen. lees verder

Het plezante aan dit concept is dat de kinderen er een eigen programma op na houden maar dat er toch ook veel overlappende momenten zijn dat de ganse familie samen kan genieten. Het is en blijft Kerstdag en dat heeft het ICC ghent uitstekend begrepen.

Op 25 december kan U om 11.00 uur al genieten van de Theaterpremière "Soldatenhart" (Theater Top) waarna (12.00) het aperitief met kinderanimatie op het programma staat. Om 13.00 uur staat de spetterende kerstbrunch op U te wachten waarna er door de kinderen volop kan geknutseld worden. Om 15.00 uur eindigt de dag met dessert en koffie voor gans de familie.

Méér info over het programma en de tickets vind je terug op www.iccghent.com en tickets zelf reserveer je via www.uitbureau.be of 09/233.77.88

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van de FRANS BAUER-wedstrijd zijn gekend !!

  Op 4december j.l. lanceerde deze webstek een prijsvraag waarbij je het nieuwste album van Frans Bauer in de wacht kon slepen. Hiervoor moest je het antwoord weten op de vraag met welke Nederlandse zangeres hij nog GEEN duetalbum had opgenomen en het juiste antwoord was: WILLEKE ALBERTI.
Zowel met Corry Konings als met Marianne Weber nam hij al een album op ... dus !

Een onschuldige hand zorgde ervoor dat onder de zeer talrijke antwoorden volgende namen als winnaar uit de bus kwamen:

P. Begeyn (Zichem)
V. Vlassenroot (Merelbeke)
S. Vandensteene (Evergem)
J. Goeminne (Gent)
L. Putseys (Arnhem - Nl)

Deze 5 winnaars krijgen in de loop van volgende week het gehandtekende album "Voor altijd" in de brievenbus. Proficiat en veel luisterplezier !
Voor de niet-winnaars: houd gewoon deze webstek in het oog ... want binnenkort is er een nieuwe prijsvraag !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lectuur om vingers van af te likken

Nu de feestdagen voor de deur staan is het voor ieder van U ongetwijfeld weer eens zoeken naar het geschikte geschenk voor familie en vrienden. Deze rubriek kan U misschien een beetje helpen wanneer U op zoek bent naar een tof boek die ideaal zou staan in Uw of andermans bibliotheek. Houd alvast ook de komende dagen deze rubriek in het oog want er is nog heel wat op komst.

Ondanks het feit dat de Sinterklaasperiode achter de rug is, zullen kinderen èn volwassenen met fijne jeugdherinneringen ongetwijfeld hun gading vinden in "Metalen speelgoed" van Judith Miller. Want zeg nu eens eerlijk, wie van U heeft vroeger nooit gespeeld met auto's, vliegtuigen en bootjes ? Ondanks het feit dat ikzelf een mooie collectie Matchbox-auto's in huis heb, fronsten mijn wenkbrauwen zich telkens ik een pagina uit het boek omdraaide. 448 pagina's lang wordt de lezer aangenaam verrast met puike foto's van blikken speelgoed dat sedert 1850 de houten en kartonnen wagentjes moest vervangen. Blik ... omdat deze materie veel veerkrachtiger was èn omdat de productiekosten véél goedkoper waren. Niet voor niets waren de gerenommeerde fabricanten dan ook te vinden in Duitsland,frankrijk, Engeland, Amerika èn Japan. Het handige boekje is onderverdeeld in diverse hoofdstukken waarbij gestart wordt met het blikken speelgoed (Arnold-Günthermann-Marx-TriAngMinic ...) en de overgang naar het gietijzeren speelgoed wordt verduidelijkt. Zo herkennen we de auto's van Arcade,Hubley, Kenton en Corgi ... en krijgen we een indrukwekkend aanbod van Corgi Toys, Dinky Toys en Hot Wheels. Niet alleen voor de speelgoedliefhebber is dit boek een ware aanrader, maar ook verzamelaars, kopers en verkopers krijgen hiermee een prachtige geschiedenis en dito overzicht van honderden auto's en andere vervoermiddelen. Elk stukje speelgoed krijgt trouwens een aantal sterren toebedeeld zodat duidelijk is welke waarde er aan het speelgoed gegeven wordt. Ter afsluitinf vindt U ook nog een overzicht van enkele musea, verkoopadressen en veilinghuizen en is er het niet te missen register (alfabetisch). Ik had al spijt dat ik vroeger zovele dingen niet bewaard heb, maar na het lezen en bekijken van 'Metalen speelgoed' bekruipt mij weer de goesting om rommelmarkten en veilingen af te schuimen.

"Metalen speelgoed" van Judtih Miller is een uitgave van Terra en verdeeld door Lannoo (Tielt) onder ISBN 90-5897-559-2 en kost 14,95 €.

  Wie het boek "Het parfum" van Patrick Süskind ooit heeft gelezen, zal in deze reisgids heel wat terugvinden van de plaatsen die in het leven van de hoofdrolspeler Grenouille een rol hebben gespeeld. Uiteraard begint alles in het achttiende-eeuwse Parijs waarin vooral het meest stinkende gedeelte van de stad de bakermat blijkt te zijn van de latere moordenaar. Van zijn geboorteplek in de Rue aux Fers over de Place de Grève alwaar zijn moeder werd onthoofd, tot de Cimetière des Innocents met daaraan gekoppeld de hedendaagse catacomben alwaar miljoenen schedels en botten een onderaardse wandeling begeleiden. En zo kuiert men in de reisgids verder door het leven van de man die in 1756 de grootstad verlaat om ergens anders de kunst van de geurwinning te leren. Deze reis brengt hem te voet naar het Zuiden van Frankrijk (Centraal Massief en Montpellier) tot hij zijn einddoel bereikt: Grasse. Op deze wereldberoemde plek blijft hij twee jaar lang om zich te bekwamen in het maken van parfums. Maar nadat een seriemoordenaar zich toespits op enkele jonge meisjes die later in bloemenvelden worden teruggevonden, wordt een link gelegd naar Grenouille waardoor hij ter dood wordt veroordeeld. Op het moment van de terechtstelling redden enkele druppels van zijn geheim parfummengsel hem en ........
De reisgids is een uitstekend handleiding om alle plaatsen zelf te ontdekken, rekening houdende met het feit dat er uiteraard heel wat veranderd, vernietigd is sinds de leefperiode van Grenouille. Maar de auteur compenseert dit door praktische info te variëren met geschiedkundige informatie zodat het zelfs voor de thuisblijvers een zeer makkelijk te lezen en te volgen route wordt. Dat men ook aandacht besteed aan de locaties waarop de film werd gemaakt ... en dat is Catalonië.
"Het parfum" is een zeer boeiend boek dat aanmoedigt om (indien nog niet gebeurd) de wereldberoemde roman van Süskind ook eens ter hand te nemen.

"Het parfum - de reisgids" van Oliver Mittelbach is een uitgave van Prometheus (Nl) onder ISBN 90-446-0945-5 en kost 16,95 €.

Eindigen doen we vandaag met:

 In deze roman van Pierre Péju wordt het de lezer niet gemakkelijk gemaakt. Vooreerst door het feit dat de auteur telkens sprongetjes in de tijd maakt en anderzijds door de schrijfstijl die hij hanteert. Persoonlijk moest ik de eerste pagina's heel wat moeite doen om verder te lezen MAAR gelukkig heb ik dit gedaan. Want in "De vermoorde onschuld" werd ik van het ene in het andere bijzondere moment getrokken waarbij mijn fantasie en inlevingsvermogen tenvolle op de proef werd gesteld. Zo volg de lezer een groot gedeelte van het leven van de Franse jongen Paul Marleau die tijdens een logeerpartij in Beieren (begin de jaren '60) kennis maakt met een Duits meisje die zelfs in eigen dorp op een aparte manier wordt bekeken. De lezer wordt meegevoerd van de jeugdjaren en de heimelijke ontmoetingen naar de latere jaren waarin het meisje zo'n bijzondere rol zal vertolken dat Paul Marleau geslingers wordt tussen loslaten of vasthouden. Het boek mag met grote zekerheid een topper genoemd worden door de kracht die vanuit de auteur en zijn hoofdpersonages uitgaat. Het beleven van iemand anders leven is niet alledaags, maar heeft mij duidelijk een signaal gegeven dat er alsnog auteurs bestaan die ervoor kunnen zorgen dat lezen niet alleen aangenaam is ... maar ook leerrijk en overtuigend. Niet voor niets kreeg Péju met deze roman in 2005 Le Prix du Roman Fnac .... in 2006 krijgt hij gerust mijn prijs.

"De vermoorde onschuld" van Pierre Péju is uitgegeven door Meulenhoff (Nl) - in Belgie verdeeld door Standaard Uitgeverij en kost 19,90 € (ISBN 9029077433). 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beluisterd ... en goed bevonden !

In deze rubriek bespreek ik graag enkele nieuwe CD-singles en/of CD-albums die pas zijn uitgekomen en die de komende weken best in aanmerking kunnen komen als kerst-of eindejaarsgeschenk .... of gewoon voor uzelf: als aangename verpozing !

 Ook al verdwijnen Anneleen en Cara niet alleen uit de jeugdreeks 'Spring' maar ook uit de gelijknamige band, toch is er voor de formatie zelf nog een aangename toekomst in het verschiet. Zeker als je eens terugkeert in jouw eigen jeugdpantser en vol verwachtingen luistert naar de 21 verzamelde nummers op de CD "Spring - de allergrootste hits".  Het enthousiasme van de 4 hitmakers (vanaf nu uitgedund tot frontman Jelle Cleymans en muzikant Damian Corlazzoli) stroomt er gewoon af zodat het niet lang duurt vooraleer je als luisteraar zelf het juiste ritme vindt. Hits als "Spring" - "Jong" - Te min voor Anja" - "We kunnen het leven aan" - "Met de trein naar Oostende" - "Vrije val" en de vele andere ritmisch getinte melodieën worden op een puike manier afgewisseld met méér sentimenteel gevoedde nummers die ontsproten zijn uit het brein van Gert Verhulst, Hans Bourlon en Johan Vanden Eede ... waarmee onmiddellijk duidelijk wordt dat het geheel (hoe kan het ook anders) een herkenbaar Studio 100-geluid meekrijgt. Sommige nummers doen denken aan de musicals van Studio 100, andere klinken dan weer totaal anders ... maar feit is dat de interactie tussen de stemmen en de muzikale begeleiding schitterend is.
Geen wonder dat zovele jongeren in de ban zijn geraakt van "Spring" ... de muziek geeft een blij gevoel en de teksten zijn voor de meesten ongetwijfeld méér dan zomaar herkenbaar ... uit het leven gegrepen. Met dit album haalt U alles in huis wat van Spring ooit is verschenen ... benieuwd wat Jelle en Damian zonder de meisjes in petto hebben !
Ik heb alvast genoten van dit album ... het maakte mij zelfs psychisch een stukje jonger !

Onder dit hoofddeksel schuilt de knappe LARRY  die na haar solo-album "Just call me Larry" met de formatie BASS PAPA een nieuwe uitdaging aangaat. Aangemoedigd door Blue Blot-bassist Jan Meyers en A&R manager Wilfried Brits zorgt Larry alvast voor een eerste single waarin zij haar aparte 'vocals' tenvolle laat gedijen. Het resultaat is een méér dan overdonderende "Love Letters" dat door iedere muziekliefhebber herkend zal worden als de hit die de muziekgeschiedenis al ettelijke jaren heeft doorsparteld. Maar deze versie is iets anders ... de blues in volle expansie. Het wordt dan ook uitkijken naar een eerste album dat er zit aan te komen tegen april 2007.
Méér info over Larry vindt U terug op www.larry.be

 Een andere CD-single die als een aanrader mag bestempeld worden is die van SOIS BELLE. Met "Paris" krijgt U immers een voorproefje van datgene wat op het nieuwe album (eind februari 2007) te horen zal zijn en dat de jonge Vlaamse groep (niet voor niets geassocieerd met Laïs ... als mannelijke tegenhanger) nog wat in het verschiet heeft is duidelijk te horen. Aangename popfolk met een prima samenzang van Karl Debaillie, Pieter Boussemaere en Pieter Roets ... aangevuld met de basstonen van Jan Van Hulle en de drums van Mathieu Verfaillie. Ik was al overtuigd van hun kwaliteiten na het uitbrengen van hun debuutalbum, maar het ziet ernaar uit dat SOIS BELLE zichzelf nog zal overtreffen op hun tweede album. Dat het nummer 'Paris' het lieflijke dialect van West-Vlaanderen (meerbepaald Ieper) in de kijker plaatst is origineel te noemen want het geeft het totaalbeeld een meerwaarde. Stap gerust mee op de trein naar Parijs met Marietje, Sofietje, tante Leonie, Gusten en Pietje ... en natuurlijk Sois Belle. 

homerecords.be - Fabian Beghin & Didier Laloy : Cryptonique Afsluiten doen we met een album waarop de accordeon centraal staat. Met Fabian Beghin en Didier Laloy zorgde Homerecords immers voor een welluidende CD die als titel "Cryptonique" meekreeg. Op 30 november j.l. werd het album voorgesteld en één zaak is zeker: de accordeon als instrument krijgt de eer die het verdient. Dat ze beiden totaal anders omgaan met 'hun' accordeon' zorgt ervoor dat we getuige zijn van een huwelijk tussen kracht en lyriek dat zich manifesteert in 11 nummers. Stuk voor stuk ontmoetingen tussen de chromatische en de diatonische accordeon waarbij de inspiratie van beide muzikanten zorgt voor de ontdekking van alle soorten mogelijkheden die het instrument rijk is. Dat de ene muziekliefhebber positief verrast zal zijn en een ander ontgoocheld is het risico dat beiden nemen ... maar wie eens wil proeven van het lyrisch swingende of het ingetogen dynamische ... zit zeker goed met "Cryptonique".
Méér info op www.homerecords.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer ... ook in de Leiestreek !
Nu de kerst weer in 't land komt, biedt de Leiestreek je tal van activiteiten aan om de koude winterdagen warm in te vullen. Zo kan je naar hartelust schaatsen op een overdekte ijspiste, badend in de feeërieke kerstverlichting in Park Baron Casier in Waregem. Rond de ijspiste staan een aantal kerststalletjes, waar liefhebbers kunnen genieten van diverse lekkernijen en neuswarmertjes. De winter opsnuiven in Waregem kan ook tijdens het poëzie-parcours, 'Winter Woorden in 't Zicht'. In het Waregemse centrum en in het park word je meegesleept met de 'dichters op behang' en tal van winterwoorden. Ook in Gent heb je de mogelijkheid om te schaatsen in de schaduw van het Belfort op een openluchtijspiste. De sportievelingen onder ons kunnen de benen uit hun lijf lopen op de kerstcorrida in Izegem en Deerlijk of tijdens de jaarlijkse kerstloop te Waregem. Wie graag overmand wordt door spektakel, komt best op 9 december naar Lauwe. Op en rond de Lauweplaats is het dan genieten van de unieke kerstsfeer met meer dan 100 kerstkraampjes en internationale kerstanimatie van de bovenste plank. Maar dit is nog lang niet alles! Klik vlug op onderstaande link voor meer praktische info en snuif de heerlijke kerstsfeer van de Leiestreek op.

kerst in de LeiestreekEen overzichtelijke leidraad doorheen de kerstevents in de Oost-Vlaamse Leiestreek, is de kerstfolder die gepubliceerd werd door Toerisme Oost-Vlaanderen. Je kan hem downloaden via www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)Lut De Block (1952) een [typische] Gentse dichteres noemen, zou een vertekend beeld opwerpen. Ze is weliswaar docente aan de Ugent en leefde in diverse periodes bewust in de Arteveldestad, maar haar (West)Vlaamse roots binden haar zelden. De eeuwig gezochte liefde des te meer.


 uitnodiging Het Onvolkomene van Lut de Block


Enkele maanden geleden verscheen van haar bij de prestigieuze uitgeverij De Arbeiderspers (Amsterdam/Antwerpen) – waar ook Louis Paul Boon huisauteur was -, haar derde dichtbundel “Het onverborgene”. ‘Gedichten’ staat er absoluut nodeloos als ondertitel op de kaft.

 

Eerder publiceerde ze al de bundels ”Entre deux mers” en het schitterend rijpe “De luwte van het late middaguur”. Voor de eerste publicatie kreeg ze in 2001 de vierjaarlijkse Oost-Vlaamse Provinciale Prijs voor Poëzie. 

 

“Het onverborgene” (de titel dekt de lading helemaal) is een onmiskenbaar vrouwelijke dichtbundel geworden. Weliswaar zonder slogans uit feministische hoek. Lut De Block schetst ‘een wereld waarin veel mogelijk wordt. Geen geïdealiseerde cocon, maar een biotoop van elke dag, waarin vrouwen zich losrukken  uit de teelgrond van hun jeugd , hun angsten opzij zetten en in het gezelschap van hun vrije wilde zussen het hemelzwerk kiezen’ (kaftwoord).

 

De taal die Lut De Block in haar poëzie hanteert is inderdaad tegelijk vrouwelijk zinnelijk, werelds  en flamboyant.  Ze lijkt wel een vlinder, die vanuit een zekere (niet pretentieuse) hoogte de realiteit overvliegt, overstijgt… zonder ze evenwel los te laten. Het verleden laat ze achter haar, zonder enige frustratie. Verwerkt dus.

 

De recensies van de Haagse Courant over ondermeer De Morgen en terug naar NRC Handelsblad logen er bovendien niet om. “Het onverborgene” wordt beschouwd als één van de beste Nederlandstalige dichtbundels van 2006. Ze wordt in bepaalde recensies zelfs terecht  vergeleken met het niveau van Herman de Coninck. Je zou voor minder…

 

Of wat dacht je van volgende fragmenten uit het recentste receuil van Lut De Block?

 

 Wie vlees zich herinnert

Je hand op mijn borst

Je hand wikt en weegt

En vermeit zich

Het vet verhult naaktheid

Tempert begeerte

 

En wat te zeggen van dit méér dan aforisme ?

 

Vrouwen als braakliggende tuintjes.

Orgastische groei van ranonkel en distel.

De vlier verkracht de perzik.

 

“Het onverborgene” is een uitgave van de Arbeiderspers (2006) en is te verkrijgen in de betere boekhandel (15,95 €).

 

Freek Neirynck

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concertkalender KINKY STAR (Gent)

Di 12 december, 22u. Kinky Star Live
ANSATZ DER MASCHINE
Ansatz der Maschine focust op elektro-akoestische muziek, hier gebracht door een
vierkoppinge band. Kenmerkend is de combinatie van supergeraffineerde
clicks'n'cuts en warme melancholische melodieën.


Wo 13 december, 22u, Kinky Star Live
TWO DOLLAR GUITAR
Duo met Chris Brokaw van COME, alternatieve
Amerikaanse band.
Chris joines forces with TWO DOLLAR GUITAR (TIM FOLJAHN and STEVE SHELLEY, from
SONIC YOUTH and Smells Like Records), who have a new cd entitled "the wear and
tear of fear"


do-14-dec Live: KINKY STAR LIVE!: GENT - AMSTERDAM w. Black Jettas, Hospital
Bombers, Dr. Pepper Family, Voicst


Di 19 december, 22u
YANNICK RIVIERE
Singer-songwriter


Di 26 december, 22u
AUSTIN
De nieuwe band rond Tom Van Dorpe, die met z'n vorige band Chrome
Yellow in 1998 na Das Pop en Fence de derde plaats veroverde tijdens
Humo's Rock Rally.


Wo 27 december, 16u

JonGEDULD ELYSES
Jong aanstormend talent


Zo 31 december, 23u
New Year with the Resident DJ?s

 

Kinky Star vzw
vlasmarkt 9
9000 Gent
http://www.kinkystar.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty 2007 gaat voor 'gezond'
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie werd vorige week uitgenodigd bij de NV Vanhuyse in Roeselare om haar gewicht in fruit in ontvangst te nemen. Aanleiding voor deze attentie is het feit dat Anne-Marie de jeugd wil sensibiliseren om meer fruit en groenten te eten. Het is statistisch bewezen dat de jeugd te weinig aandacht schenkt aan 'gezonde voeding'.

Anne-Marie weet dat ze dankzij deze vitaminen perfect functioneert tijdens dit hectisch regeringsjaar. Dankzij de vitaminen
die we vinden in groenten en fruit, kunnen we een weerstand opbouwen die het lichaam nodig heeft om zich te beschermen tegen ziekten en bacteriën. Ze wil iedereen dan ook aanzetten om meer aandacht te besteden aan 'gezonde voeding' en vooral meer fruit en groenten te eten. En dit geldt niet alleen voor kinderen en voor de jeugd, maar voor iedereen. Zo kon ze zelfs haar manager en organisator Ignace Crombé aanzetten om gezonder te leven, met als gevolg dat hij tijdens de voorbije maanden maar liefst 15 kg vermagerd is en zich fitter voelt dan ooit.

Anne-Marie verliet de groothandel met 52 kg van haar lievelingsvruchten : ananas, kiwi, passievrucht, mango, druiven, aardbeien en kwaliteitsappelen. Ze werd door de directie gefeliciteerd en kreeg een fruitig dankjewel voor haar gezonde kijk op het leven.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zuiderkroon op weg naar 2007

Het najaarsprogramma bij de Zuiderkroon is rijkgevuld. Na Level42, Belle Perez en The Twelve Irish Tenors doen ook Rob De Nijs en het wereldbefaamde Don Kosachenkoor de Zuiderkroon aan.

 

 Rob de Nijs


Vier oudjaar met Rob de Nijs

 

Zuiderkroon Events belooft een unieke oudejaarsavond met Rob de Nijs in de Zuiderkroon. Tussen de gangen van een feestelijke maaltijd genieten de gasten van een speciaal optreden van Rob de Nijs. De Nederlandse ster brengt voor deze bijzondere gelegenheid een spetterende oudejaarsshow. Voor het eerst is hij live aan het werk te zien op oudjaar. Het belooft een swingende en ontspannende avond te worden.

 

Leven en loopbaan van Rob de Nijs behoeven nauwelijks nog te worden beschreven. Slechts een summiere opsomming van al zijn successen zou vlot een boek vullen. Van zijn doorbraak ‘Ritme van de Regen’, over ‘Banger Hart’ tot zijn recente zomerhit ‘Deze zee’, Rob de Nijs heeft meer hits gehaald dan menig artiest nummers heeft geschreven.

 

 Don KosakenChor Russland

Nieuwjaarsconcert met het Don KosakenChor Russland

 

Met het nieuwjaarsconcert in de Zuiderkroon pikt de Zuiderkroon aan op een lange traditie van Nieuwjaarsconcerten. Wij willen echter niet het zoveelste afkooksel van de klassiekers der klassiekers in Wenen te op de wereld loslaten. Op 10 januari verwelkomen wij het DonKosakenChor voor een exclusief optreden in België.

 

Het in 1922 opgerichte DonKosakenChor, waarvan de leden allemaal afkomstig zijn uit echte Kozakkenfamilies, is met zijn warmbloedige liederen en melancholieke klanken al jaren een internationaal succes. De stemmen dreunen indrukwekkend als kerkorgels, bassen bezingen de diepste diepten, de falsettenoren schalmen hemelhoog.

 

In 'A wonderful Russia' brengen de zestien zangers liturgische gezangen, soldatenliederen van de Kozakken, ballades en Russische volksliederen.

 

Het ensemble staat onder leiding van de Nederlandse dirigent Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff, die hiertoe eerst tot officier van een kozakkenregiment werd benoemd. Het zeskoppige Moscow Festival Ensemble, met traditionele folklore instrumenten als domra, balalaika en bayan, zorgt voor een virtuoze muzikale begeleiding.

 

 

 

Oudjaar met Rob de Nijs op 31 december 2006 in De Zuiderkroon in Antwerpen

Nieuwjaarsconcert Don KosakenChor Russland op 10 januari 2007 in De Zuiderkroon in Antwerpen.

Voor info & tickets, zie www.zuiderkroon.be of bel 070/25 20 20.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautip: Antwerpse fietsbox onder de kerstboom
 

Ken je de nieuwe fietsbox van Toerisme Provincie Antwerpen al? Dat zijn vier vernieuwde fietsknooppuntenkaarten gebundeld in een mooi bewaardoosje die zorgen voor 5500 kilometer fietsplezier. Als leuk extraatje zitten bij elke box een aantal ‘fietsstrips’. Een leuk en handig gadget, dat je steeds op het juiste pad houdt.

 

Het netwerk loopt alvast doorheen 12 van de 27 Scheldelandgemeenten en doet ook Temse en Kruibeke aan. Je fietst er via de autovrije dijken en jaagpaden langs poëtische landschappen, sfeervolle hoekjes én stemmige cafeetjes.

 

Het ideale geschenk onder de kerstboom, om te geven ... of te krijgen.

 

De fietsbox kost 15 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in de provincie Antwerpen en bij TPA. TIP: Met de kortingsbon uit de GvA (9 en 16 december) heb je de box al voor 13 euro.

 

Info: Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) - 03 240 63 73

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshow met Samson en Gert geeft extra voorstellingen

De Kerstshow is traditiegetrouw dé leukste gezinsuitstap van het jaar. Een spetterende show met De Burgemeester, Van Leemhuyzen, de Afgevaardigde van de Minister, het waarzinnige Samsonballet, het Samsonorkest én Samson & Gert zelf.

Studio 100 wil graag ook dove en slechthorende kinderen laten meegenieten van deze show en treft daarom bijzondere voorzieningen tijdens DRIE extra voorstellingen op zaterdag 6 januari om 11u15, 14u00 én 17u00.

Tijdens deze drie voorstellingen zullen dove en slechthorende kinderen en volwassenen gebruik kunnen maken van een ringleiding. Daardoor horen ze beter wat er zich op het podium afspeelt.

Bovendien zal de voorstelling van 17u00 getolkt worden door tolken Vlaamse Gebarentaal.

  Samson en Gert Kerstshow

van 23 december tot 6 januari in de Elisabethzaal in Antwerpen

 TICKETS

070/344.555 of www.studio100.be

€ 29.50, € 25.50, € 23.50 of € 18.50

(excl. € 2.50 per ticket reservatie- en verzendingskosten)

Met je ticket krijg je gratis toegang tot de Zoo!

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen onder bepaalde voorwaarden gratis met de trein. Meer info op www.b-rail.be of via 02-528 28 28

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAM zorgt voor het Gent van Morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nog tot 7 januari 2007 kan u de tentoonstelling Gent Morgen. 35 jaar dromen, plannen en bouwen in de stad bezoeken in het STAM/Bijlokeklooster. Gent Cultuurstad (woar da de presedent  in d' algemiene vergoaderinge van zit en woar zit hij nie in?) en de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning tonen met Gent Morgen hoe de stad tijdens de laatste 35 jaar is veranderd.

In het kader van de tentoonstelling spreekt  Frank Beke op 12 december om 20 uur in de Bijloke Concertzaal,
Kluyskensstraat 2, over zijn boek '
Mijn Gent'.
Johan Simons, artistiek directeur NTGent leidt de burgemeester in.
Voorafgaand aan de lezing is de tentoonstelling die dag geopend tussen 18 en 20 uur.
De lezing is gratis maar reserveren is aanbevolen op nr
09 269 87 90.

Op 10, 12 en 17 december 2006 en zondag 7 januari 2007 kan u, tijdens de openingsuren van de tentoonstelling, een virtuele wandeling maken op de Bijlokesite anno 2008, in de ŒCave 3D¹, een realisatie van de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning.

Praktisch
Locatie: Bijlokeklooster, Bijlokekaai 7B, 9000 Gent.
Openingsuren: 19/10/06 - 07/01/07, do - zo, 10-18 uur, gesloten op 24/12 en 31/12
Op aanvraag kunnen groepen de tentoonstelling ook op andere dagen bezoeken.

Gratis toegang
Meer informatie vindt u op
www.stamgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garry Hagger en Pino Baresi imponeren in deze tijd van het jaar !

  Garry Hagger zorgt met Miserere-duet voor een stijlvolle Kerst !

De stemmen van Garry Hagger en Pino Baresi maken van dit duet een vocaal hoogstandje !
Het Italiaanse timbre van Pino en de warme innemende stem van Garry vloeien samen tot een getuigenis van respect voor elkaar en van een oneindig grote liefde voor de muziek. De stemmen van Garry Hagger en Pino Baresi maken van dit duet een vocaal hoogstandje. De twee vrienden zongen Misérére voor het eerst op een fanavond. Het enthousiasme van het publiek was meteen de aanzet tot deze single. Deze pakkende melodie kreeg een bijzondere tekst mee : “een vraag naar de kracht en de liefde om te blijven geloven in een zinvol leven en welzijn voor iedereen op deze aarde”. Een gedachte waar Garry en Pino zich helemaal in vinden en daarom dit duet met zoveel gevoel, romantiek en passie vertolkten:
recht uit hun hart!

Garry Hagger staat ter gelegenheid van zijn kerstconcert zelf nog 2 keer op het podium:

16 december (20.00 uur) - H. Hartkerk (Hamme) - kaarten 052/480948
25 december (20.00 uur) - Auditorium Florealclub Blankenberge - kaarten 050/432183
 
 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december: winterdrink in het Huis van Alijn (Gent)

Graag nodigt het Huis van Alijn u uit voor de jaarlijkse Winterdrink in de binnentuin van het museum: hét moment waarop bezoekers, buurtbewoners, medewerkers, familie en vrienden elkaar ontmoeten voor een gezellig samenzijn. De Winterdrink is een gezamenlijk initiatief van het museum en de Vrienden van het Huis van Alijn en vindt reeds voor de zevende keer plaats! Dit jaar staat de soep en de glühwein op het vuur op zondag 17 december 2006. Zij verwelkomen u graag vanaf 11u00.

Naar goede gewoonte valt er elk jaar wel iets te vieren. Ook dit jaar is het niet anders! Eén jaar Museumshop, zeven jaar Huis van Alijn, tien jaar vzw, vijfenzeventig jaar museum ,… U hoort het al, 2007 kondigt zich aan als een feestjaartje.
Wie benieuwd is naar de activiteiten die in 2007 op de agenda staan, verneemt er meer over om 11u30. Aansluitend maken we ook de peters en/of meters bekend die in 2007 de rangen van de HuisvanAlijn-Peters en -Meters vervoegen.

 

Maar er is meer!

Om u mee te voeren in een winterse sfeer openen zij tijdens de Winterdrink een bijzondere tentoonstelling.
Gastcurator Maja Wolny – Post Viadrina / Centrum Viadrina vzw - laat ons in ‘ZIMA - Poolse winterenzymen’ kennismaken met een aantal Poolse traditionele kerstgebruiken en nodigde fotografe Debby Huysmans uit.
Zij toont u markante beelden van het Poolse familiale leven. De Poolse Jazzzangeres Aleksandra Kwasniewska zorgt voor een warme en poëtische muzikale opluistering.
Omdat het Huis van Alijn graag al uw zintuigen verwent ontbreken ook Poolse barsjtsj en vodka niet.

Meer info op www.huisvanalijn.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van Assche danst in Zuid-Afrika de pannen van het dak
Pol en Rita  Op zondag 10 december gaf  Pol Van Assche een initiatieles Argentijnse Tango op het podium van de Gentse Opera. Op zich is dit niet opzienbarend, maar de les werd live begeleid door Alfredo Marcucci en het orkest Veritango.

Op zaterdag 16 december geeft Pol Van Assche nog een initiatieles Argentijnse Tango op het podium van het oudste opera- gebouw van het Afrikaanse continent, met name The Opera House in Port Elisabeth (Zuid-Afrika).

Sedert 2000 geeft hij jaarlijks Tangostages in Kaapstad en sedert 2004 in Port Elisabeth.
 
Méér info over Pol Van Assche en het dansen op www.polariteit.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Jos Baudewijn verdwijnt opnieuw een fijn radiomaker
De gewezen radioproducer Jos Baudewijn (84) is gisteren overleden. Hij werkte 20 jaar voor de toenmalige BRT 2 Omroep Antwerpen en maakte er onder meer het populaire programma "Vragen staat vrij".

   

Baudewijn werd geboren in Wetteren. Hij werkte eerst als scheikundige en in 1954 begon hij bij de openbare omroep, de NIR, als regisseur-omroeper. Hij maakte radio op de Expo 58, waar hij heel wat concerten presenteerde. Een jaar later werd Baudewijn de populaire stem van de "Sportnamiddag" op zondag.

Hij presenteerde het liveprogramma 293 zondagen na elkaar gedurende 7 jaar vanuit de kleine Studio 18 in het Flageygebouw. Baudewijn had het in "Sportnamiddag" niet alleen over sport, maar nodigde ook artiesten uit. Van 1967 tot aan zijn pensioen in 1987 was Jos Baudewijn producer bij wat toen BRT 2 Omroep Antwerpen was. "Vragen staat vrij" bestaat nog altijd

Zelf presenteerde hij op zijn vlotte (trendsettende) manier programma's als "Variété van 12 tot 2" en "De eerste dag". Hij stond ook aan de wieg van het verzoekprogramma op zondag "Vragen staat vrij", dat in 1969 voor het eerst te horen was.

Het programma werd immens populair met presentatrice Lutgart Simoens, die meer dan 20 jaar de stem van het programma was en elke zondagavond heel Vlaanderen een nachtzoen gaf. "Vragen staat vrij" is nog altijd de afsluiter van de zondag op Radio 2.  (Persbericht VRT)

Reageer (0)

10-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert in St. Martens Latem met Marc Meersman & LaurenaOp 17 december verzorgt het duo  “Marc Meersman & Laurena” een Kerstconcert
in de kerk van Sint-Maria-Latem.

Het concert wordt live-begeleid door Peter Keereman & Dirk Peeters.

Voor info en kaarten : Tel 0497/919755 - 0473/220799 - 0474/556048
of mail : kints.francine@telenet.be - antoon.van.de.meulebroucke@pandora.be.

Reageer (0)

05-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capitole Gent speelt voor Sinterklaas
 


Op woensdag 6 december staan The Twelve Irish Tenors in Capitole Gent. 

Twaalf Ierse tenoren die op een ongeëvenaarde manier Ierse folk, opera, pop, swing en jazz brengen? In een ontroerend mooie harmonieuze samenzang die zelfs de meest koele toeschouwer kippenvel bezorgt?
Dat is het recept van The Twelve Irish Tenors.

Dit is een avond lang puur genieten van twaalf bijzondere, vocale toptalenten!

Je kan hier gratis naartoe! 

Het enige wat je hoeft te doen is surfen naar www.capitolegent.be en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Reageer (0)

04-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN de nieuwe CD van Frans Bauer

 Het nieuwste album van Frans Bauer is een feit. Met "Voor altijd" streeft de Nederlandse artiest weerom naar het levensgenot, vervat in 14 nieuwe songs waarin de combinatie van meezingers en schlagers ongetwijfeld het nakende eindejaarsfeestgedruis nog méér pit zal geven. In de loop van de week krijgt U nog wat méér info over de artiest en het nieuwe album MAAR enkele Plietspletsers kunnen het album ZOMAAR WINNEN !
En dan nog mèt handtekening .....

Gewoon een mailtje naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag:

Met welke Nederlandse zangeres bracht Frans Bauer GEEN duettenalbum uit ?

A. Corry Konings
B. Marianne Weber
C. Willeke Alberti

Vermeld zeker ook naam en adres ...... en de wedstrijd loopt tot en met maandag 11 december ! Succes .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem ontvangt Louis Paul Boonprijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Op zaterdag 9 december ontvangt GEERTRUI DAEM in de gebouwen van de Stedelijke Integratiedienst (St. Amandsberg) de felbegeerde Louis Paul Boon-prijs 2006 uit de handen van Honest Arts Movement (HAM) met voorzitter Freek Neirynck en Chokri Ben Chika (laureaat 2005). Tevens zal Professor-Emeritus Herman Balthazar als spreker fungeren en zorgen de Wallace Band en Geertrui Daem zelf voor de nodige muzikale tussenpozen.

Het plastisch werk van Geertrui èn de werken van de leden van Kunst(h)art zijn trouwens van 10 tot en met 17 december te bekijken op dezelfde lokatie - dagelijks van 14 tot 18 uur (toegang gratis).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas with José Van Dam
José Van Dam, dé internationaal gereputeerde basbariton en het Vlaams Radio Orkest onder leiding van topdirigent Dirk Brossé brengen op 23 december 2006 in het Kursaal Oostende een uniek kerstconcert naar aanleiding van de CD/DVD-lancering ‘Christmas with José Van Dam’.

Gastsolisten zijn Winda Sylviana en Viktor Lazlo.

Het publiek krijgt een selectie uit  mooiste  kerstklassiekers zoals
‘O Tannenbaum’, ‘Have yourself a little Christmas’, ‘Susa Nina’, ‘Ave Maria’, ‘A cradle in Bethlehem’,.... samen met een, voor de gelegenheid, door Michel Legrand gecomponeerde song, 'Noel d'espoir'.

Een origineel en warm eindejaarsconcert, een absolute aanrader !


Info
:

www.kursaaloostende.be/josevandam - www.sherpa.be of bespreekbureau Kursaal Oostende – 059.32.00.12
Tickets:
070/22.56.00 of
www.sherpa.be of bespreekbureau Kursaal Oostende (open van ma tot za telkens van 13u-18u)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob De Nijs zorgt voor kerstsfeer
cover thuis voor kerstmis   De kogel is door de kerk want op woensdag 20 december a.s zal het geplande kerstconcert van ROB DE NIJS in de O.L Vrouw kerk te Mechelen (B) definitief op beeld en geluid worden vastgelegd t.b.v  een DVD die volgend jaar tijdens de kerst in de winkel zal liggen.
Mensen die vorig jaar zijn geweest weten dat dit concert zéér sfeervol was met de kerk zelf als prachtig decor.
Vanwege deze opnames zal de Pur Sang band voor deze keer worden uitgebreid met strijkers, blazers en backing vocals. Ook zal Maarten Peters (componist van o.a "Vanaf vandaag" ) evenals vorig jaar aan de Pur Sang band worden toegevoegd.
 
Deze bezetting was ook al verantwoordelijk voor de liveopnames van vorig jaar in ''t Spant" in Bussum (Nederland) waarvan het resultaat is vastgelegd op de bonus CD die vanaf volgende week in de winkel ligt.
 
Om alle fans de kans te geven bij deze opnames aanwezig te zijn,  zullen zij de komende week voorrang krijgen bij de kaartverkoop die reeds is gestart en kunnen  zij  beschikken over de beste plaatsen die nog beschikbaar zijn.
Door plaatsing van grote flat-screenschermen zal er overal goed zicht zijn op het podium (altaar) .
D e sfeervolle aankleding van de kerk (o.a honderden kaarsen !) maken het geheel compleet.
 
Naast natuurlijk de integrale uitvoering van de kerst CD zullen er ook verschillende andere stukken uit het  omvangrijke 'Rob de Nijs repertoire' gespeeld gaan worden.
Kortom een avond om niet te missen.
 
Tickets zijn telefonisch te bestellen vanuit Nederland 00-32 15 270 022.
Voor Belgie: 015- 270 022
Op de website  ww.ticketline.nu kun je ook online kaarten bestellen.
Tickets  €50 - €43 - €37  en  €28 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Voor jou limited" (Laura Lynn) ligt in de winkel !

 Goed nieuws voor alle Laura Lynn-fans. Sedert zaterdag j.l. kan je Laura Lynn’s nieuwste cd/dvd ‘Voor jou limited’ kopen. Als eindejaarsgeschenk legt Laura Lynn al haar fans in de watten want speciaal voor hen is er nu ‘Voor jou limited’. In een prachtige, luxe uitvoerig krijg je de muziek-cd ‘Voor jou limited’ aangeboden, het album met al de hits van de cd ‘Voor Jou’ – ‘Arrivederci Hans’, ‘Jij bent de mooiste’, ‘In de sterren staat geschreven’ – aangevuld met 5 nieuwe liedjes.
Uiteraard staat het duet ‘Rode rozen in de sneeuw’ van Laura Lynn met zangeres Marva op het album ‘Voor jou limited’. Ook de nieuwe liedjes ‘Vlinders in je buik’, ‘Van maandag tot vrijdag’, ‘Ik mis je handen die me strelen’ en ‘Dit boeket zegt meer dan duizend woorden’ staan op de cd als extra.
Wie de nieuwe cd ‘Voor jou limited’ van Laura Lynn koopt, krijgt er een gratis dvd bij. Een cameraploeg heeft bijna een jaar meegelopen in het spoor van Laura Lynn. Zo krijg je een openhartige zangeres te bewonderen in het prachtige décor van Disneyland Resort Paris. Je ziet Laura Lynn als verzorgster bij de Davitamon – Lotto wielerploeg aan de slag gaan én ze gaat als toemaatje ook nog ‘undercover’ om enkele fans en voorbijgangers in het ootje te nemen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: alle singles van Alain Chamfort op 1 album

 Voor de liefhebbers van het pure Franse Chansons is er goed nieuws want ARS Music kan opnieuw een unieke cd aanbieden. Eindelijk zijn al de grootste hits van de Franse superster Alain Chamfort verzameld op een top-cd. Op 3 maart 1949 werd de Bretoense zanger Alain Chamfort geboren als Alain Le Govic. Aanvankelijk zong hij onder z’n eigen originele naam in de jaren ’60-tig, toch kwam de grote doorbraak bij het Franse publiek wanneer hij als Alain Chamfort muziek op de markt brengt. Onder de noemer Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994 zijn de allergrootste hits verzameld. Uiteraard staat de klassieker Madonna, Madonna (1974) op dit schitterende album net als de nummers L’amour en France (1973), Je pens a elle, elle pense a moi (1973), Msigne de vie, signe d’amour (1972). Ook in de jaren ’80-tig was Alain Chamfort een grote meneer in binnen- en buitenland. Denk maar aan liedjes als Palais Royal, Bambou, Paradi, Traces de toi en nog veel meer. Met goedkeuring van de meester hemzelf is er dus nu Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994. Samen met wijlen Serge Gainsbour, Claude Francois, Gilbert Becaud hoort Alain Chamfort thuis in het rijtje Franse top-chansonniers, kranig, energie en nog steeds vol levenslust. Het album Alain Chamfort – Les singles 1972 – 1994 hoort thuis in je muzikale collectie.
Méér info: www.alain-chamfort.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wandelgids 2007 is er !Moderne, actieve mensen willen vrij en op elk moment een keuze kunnen maken om hun vrije tijd op te vullen. Wanneer men er zin in heeft, of als er gelegenheid is, wil men kiezen uit een uitgebreid recreatief sportaanbod, en weten welke toeristische aantrekkingspunten een streek of regio biedt.
De wandelsport speelt al enkele jaren perfect in op deze trend. Enerzijds door de manier van organiseren waardoor men ongebonden zelf kan bepalen wanneer, waar en hoe ver men stapt, en anderzijds door het combineren van toeristische troeven aan deze sportactiviteit. Daardoor is wandelen nu uitgegroeid tot de ideale recreatieve sport waar iedereen zonder beperkingen kan aan deelnemen.

 Marching 2007 is de perfecte informatiebron voor een actieve recreatie. Alle informatie over deze activiteiten is gebundeld in Marching 2007. Dit is een uiterst complete wandelgids die een volledige wandelkalender bevat met alle informatie over meer dan 2.000 activiteiten die in 2007 worden georganiseerd. Naast de opsomming zelf, leest men er alles over parcours, afstanden, telefoonnummers van de organisatoren, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en nog veel meer.
Nieuw is het gratis dossier over "Wandelen en voeding" dat is bijgevoegd (in samenwerking met Weight Watchers).
Marching 2007 speelt ook in op de actuele trend van Nordic Walking en duidt duidelijk aan op welke wandelorganisaties ook Nordic Walkers welkom zijn.

Meer en regelmatig sporten is de boodschap. Marching kan daarbij een uitstekende leidraad zijn bij het opmaken van je wandelprogramma.De kalender Marching 2007 kost 15 euro (zonder verzendingskosten) en is eenvoudig te bestellen via de online webwinkel van Aktivia (
www.aktivia.be) of te koop in diverse boekenhandels. Een tip voor een leuk eindejaarsgeschenk ?
Bovendien kunnen de wandelsporters natuurlijk blijven gebruik maken van het gratis e-wandelboekje om hun prestaties bij te houden én van het gratis trainingsprogramma met de virtuele trainers André, Marina en Freddy op
www.aktivia.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersfeer in het Park van Beervelde (15-16-17/12)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor de eerste keer spreken we af voor een winters rendez-vous in het prachtige Park van Beervelde (bekend van de Tuindagen van Beervelde). U kan er een selectie van mooie eindejaarsgeschenken en feestdecoratie zien.

Feeërieke verlichting en muziek zorgen voor sfeer op de binnenkoer van het oude koetshuis. De mooie standen en inrichting brengen ons in feeststemming. Een koets brengt de bezoeker door het winterlandschap

Bij de geur van gepofte kastanjes en een lekkere jenever brengen de bezoekers keuvelend de middag door of genieten van een wandeling in het park.

 

Park van Beervelde, Beervelde-Dorp 75, 9080 Beervelde, België

E17, afrit 11, richting Beervelde

 

Vrijdag 15 december van 15 tot 21 uur.

Zaterdag 16 en zondag 17 december van 10 tot 17 uur

 

Ingang € 7 (kinderen tot 12 jaar gratis)

 

Niet te missen:

 

Demonstratie van feestelijke bloemendecoraties voor tafel en interieur door Hilde Jacobs van bloemenatelier ‘Hemel & Aarde’ op zaterdag en zondag van 14 tot 15 uur in het koetshuis.

Chocoladeworkshop ‘slagroomtruffels met melkchocolade’ door Sweets@home op vrijdag om 16 uur, zaterdag of zondag om 11 uur in de oranjerie, € 30 per persoon, na afloop krijgt iedereen een doosje zelfgemaakte truffels mee huiswaarts, samen met het recept om het thuis zelf te proberen.

Hoedendéfilé door “A ce soir”, modiste Els Robberechts toont haar unieke creaties in het mooie kader van het koetshuis

 

Voor de demonstatie en workshops kan worden ingeschreven op wintersfeer@karpediem.eu of 0486 26 84 83

Reageer (0)

03-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te verwachten ???
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Plietspletsers,

eventjes geduld voor nieuwe informatie ... niet dat we er geen hebben MAAR we moeten nog wat tijd vinden om er alles op te zetten, hé ! Het is en blijft een hobby MAAR jullie mogen vanaf zondaavond 03/12 alvast een pak nieuwe items verwachten op deze webstek zoals enkele CD-besprekingen (albums en singles), een nieuw boekenpakket, showbizznieuws, de wekelijkse receptenhoek van LAVA èn het nieuwe nummer van SMAAK en AMBIANCE.
Ook Kokerello komt eraan ... en nog zoveel meer !
Niet te vergeten: we geven vanaf komend weekend enkele CD's weg van ... Frans Bauer (mét handtekening) ... dus OPLETTEN !!!

Vergeet ook onze poll niet ... en wij beloven dat de winnaar van de BG's op deze webstek zal te lezen en te zien zijn.
Wil U de wekelijkse nieuwsbrief ? Mail naar plietsplets@telenet.be en meld DOORSTUREN MAAR !

Tot zondagavond!

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!