Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe StapAf beschikbaar !

Vanaf Pinksterweekend is een nieuw nummer van StapAf beschikbaar, het gratis fiets- en wandelmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen.

stapaf.jpg


In deze zomereditie maken tal van reportages je warm om de provincie van op of langs het water te komen ontdekken en krijg je alle Oost-Vlaamse fiets-, wandel- en waterevenementen van de komende maanden netjes op een rijtje.

Oost-Vlaanderen bezit een uitgestrekt en uniek waterwegennet van ongeveer 400 kilometer bevaarbare rivieren en stromen. Ideaal terrein om te genieten van een deugddoende dag- of weekendtrip op het ritme van het water. Fietsen doen we in de hoofdreportage met een Nederlands echtpaar met drie kinderen, die vier dagen Gent en Scheldeland ontdekken en logeren in comfortabele trekkershutten op twee campings. Wie meedoet aan de StapAf-wedstrijd, kan zelf een verblijf (voor maximum 4 personen) in de trekkershutten winnen.

De rubriek Eropuit presenteert deel 2 van de Oost-Vlaamse 'Elfstedentocht', een reeks van uitneembare fietskaarten waarmee je op verkenning kan in en rond 11 oergezellige Oost-Vlaamse steden. Deze keer krijg je de volgende fietslussen voor de wielen geschoven: Geraardsbergen-Zottegem (60 km), Zottegem-Ronse (68 km), Ronse-Oudenaarde (50 km), Oudenaarde-Deinze (64 km) en Deinze-Eeklo (68 km). Opnieuw loodsen vijf fietsgrage Vlamingen je van stad naar stad met een persoonlijk verslagje, compleet met tips en favoriete plekken.

In de reportage 'Eerste keer' is marathonman Stefaan Engels voor een keertje niet al lopend op weg door de provincie, maar wel op 4 andere manieren: met een electroscooter, een bootje, een huifkar en een luchtballon. Verder leidt gids Lien Ysebaert van het Bezoekerscentrum Boekhoute je in de rubriek 'De Gids' doorheen het visserijverleden van het dorp en krijg je tal van tips om veilig met je kinderen te gaan fietsen. De column komt deze keer van Denise Belmans, de bezielster van de Gentse barge, de 'Laatste Blik' is voor Karel van de Velde, de begeesterde zaakvoerder van Cressana die in Zwalm een vervallen waterkerskwekerij een tweede leven bezorgde.

Een handige agenda bundelt tenslotte de leukste zomerevenementen in de provincie, zodat je de komende maanden écht geen excuus meer hebt om binnen te blijven!

Het fiets- en wandelmagazine StapAf verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 55.000 exemplaren en is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oost-Vlaanderen.
Bestellen kan via
www.tov.be Je kan StapAf ook afhalen bij de meeste toeristische diensten in Oost-Vlaanderen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers viert 40 jaar op de planken in ... Oostende

Willy Sommers : Breng haar rozen (1980)     

Bij sommige artiesten lijkt het heilige vuur nooit te doven. Willy Sommers mag zich zeker tot deze categorie rekenen. Met een aanstekelijk enthousiasme begon Willy midden 2009 aan een nieuw hoofdstuk van zijn reeds uitersst succesvolle carrière. De bekroning volgde al snel, want met de eerste single bij z'n nieuwe platenfirma, "vogelvrij", prijkte hij in april 2010 gedurende meerdere weken op nr.1 in de Vlaamse Ultratop 10. Dit was geleden van het tijdperk van "Als een Leeuw in een Kooi", ruim 20 jaar geleden dus. Vlaanderen ging zakdoekzwierend uit de bol en sloot Willy Sommers terug massaal in de armen. De opvolger "Een Wonder Van Een Vrouw" werd een absolute 'classic' en zet menig feesttent op z'n kop. Eind november 2010 verscheen zijn langverwachte album "Vogelvrij" en daarmee werd meteen de basis gelegd voor een fantastisch feestjaar.

Want dit jaar staat Willy 40 jaar op de planken en dat dient gevierd te worden! Naast een rijk gevulde agenda in 2011, met optredens in elke hoek van Vlaanderen, zal Willy dit feestjaar afsluiten met een jubileum concert in het Kursaal van Oostende.

40 Jaar hits zullen de revue passeren in een meer dan 2 uur durende show, met onder meer "Zeven Anjers, Zeven Rozen", "Laat de zon in je hart", "Als een leeuw in een kooi" en "Het water is veel te diep", maar ook "Blijf nog een uurtje bij mij", "Dans met mij tot morgenvroeg", enz...


Op 31/10/2011 om 20.00 uur in het Kursaal Oostende

Tickets: www.sherpa.be - 070/22.56.00

Reageer (0)

25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.gentfietst.be ONLINE

Op vrijdag 20 mei 2011 ging de website www.gentfietst.be online. Dat nieuwe webportaal bundelt alle informatie over fietsen in Gent. In een paar muisklikken vind je waar je fietsen kan huren of laten herstellen, wat de beste fietsroute naar je werk is, hoe je een fietsregistratie kunt organiseren, en nog veel meer.

schepen de regge,fietsstad gent,gent klimaat neutraal,2050,Waarom een fietswebsite?

De Stad Gent heeft de ambitie om in de toekomst alle fietsdiensten onder één dak te brengen in een ‘Huis van de Fiets’. Op de nieuwe fietswebsite is alle fietsinformatie nu al virtueel samengebracht. Ook informatie over de partners StudentENmobiliteit en Max Mobiel kun je er terugvinden. Dat maakt het voor de fietser en vooral de toekomstige fietser veel gemakkelijker om de gewenste informatie te vinden.

Inhoud

De hoofdthema’s zijn opgesplitst in een aantal logische blokken, van onder andere ‘Fiets verdwenen?’ en ‘Fietsveiligheid’ tot ‘’Fiets parkeren’ en ‘Fietsroutes’. Nuttige en praktische informatie voor wie dagelijks of af en toe met zijn stalen ros op pad gaat. Ook wie een bezoek aan Gent brengt en dat liever per fiets doet, vindt voortaan alle nodige informatie op één plek. Zelfs je fietsroute op maat uitstippelen kan met de online fietsrouteplanner.

Een ‘nieuwsrubriek’ zorgt voor de laatste (fiets)nieuwigheden en de kalender zet alle fietsevenementen op een rijtje. Naast de praktische informatie zijn ook de beleidsplannen terug te vinden. Wat staat er op korte termijn te gebeuren? Wat is nu precies het Gents Fietsfonds? Wat is er beschikbaar aan statistieken en cijfermateriaal?

Onlinecommunicatie

Een grote troef is de rechtstreekse onlinecommunicatie. Via onlineformulieren kunnen burgers bijvoorbeeld een fietswrak melden, een plaatsje in een bewaakte stalling aan het station reserveren, een tijdelijke fietsenstalling aanvragen of een fietsregistratie voor een bedrijf of school aanvragen.Fietsrouteplanner nu ook op gps

De Fietsrouteplanner op de website www.gentfietst.be heeft er ook een interessante applicatie bij gekregen. Het is nu mogelijk om een route op je gps-toestel te downloaden. Dat maakt fietsen door Gent nog veiliger en gemakkelijker.

Civitas-project

Het project is een realisatie van de Dienst Mobiliteit, in samenwerking met Max Mobiel, studentENmobilteit en Digipolis, en werd mee mogelijk gemaakt door het Europese Civitas-project.

 

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe muziekproductiesMet de single “Ladies Night” maakte Sha-Na een meer dan geslaagde comeback. Vlaanderen had duidelijk uitgekeken naar de terugkeer van Claudia en Petra met hun typische “Sha-Na sound” en bijbehorende danspasjes. “Ladies Night” was dan ook wekenlang terug te vinden in de hoogste regionen van de Vlaamse Ultratop 10 en “anne’s Vlaamse 10”.

                       

Ondertussen stromen de aanvragen voor optredens binnen en raakt de agenda van de dames voor komende zomer meer dan gevuld. Bij zo’n goedgevulde zomeragenda hoort natuurlijk een echte zomersingle en met het aanstekelijke “Rio De Janeiro” heeft Sha-Na de ideale soundtrack voor een zonnige zomer klaar. “Rio De Janeiro” van Sha-Na is vanaf nu te koop bij Free Record Shop en via iTunes.
Azerbeidzjan won het 56ste Eurovisiesongfestival met de ballad ‘Running Scared‘ van Ell en Nikki. Met maar liefst 221 punten wist Ell/Nikki de Europeanen helemaal in hun hart te nemen met hun zeemzoete nummer.
De Vlaamse fans van Semino Rossi hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de Duitse charmezanger met Argentijnse roots hield woord en bracht onlangs zijn eerste album met Nederlandstalige nummers uit. “Rode Rozen Voor Jou” bevat naast 6 Nederlandstalige liedjes ook 7 Spaanse songs en dat deze combinatie gesmaakt wordt, is wel het minste wat we kunnen zeggen.

Deze week stijgt het nieuwe album van Semino Rossi “Rode Rozen Voor Jou” van #65 naar #4 in de Ultratop albumchart. Een stevig Vlaams hart onder de riem van sympathieke Semino, die zijn harde labeur tijdens de intensieve Nederlandse les beloond ziet en bovendien een mooie aanloop naar zijn concert op 2 maart 2012 in de Ethias Arena te Hasselt.

Semino Rossi – “Rode Rozen Voor Jou” – nu overal verkrijgbaar èn een productie van ARS Enterainment - Universal.

TRACKLIST

1. Jij Was Het Mooiste Meisje
2. Cuando Abro Los Ojos
3. Ben Jij Alleen Vannacht
4. La Mujer Que Amas
5. Rood Zijn De Rozen
6. No Mas Boleros
7. De Hemel Laat Ons Nooit Alleen
8. Hay Mil Rosas Hoy Para Ti
9. Bailamos (Ik Wil Graag Met Jou Dansen)
10. Cucurrucucu Paloma
11. Granada
12. Voor Mij Is Er Een Dat Ben Jij
13. Que sera

CONCERT – “Semino Rossi Live Mit Orchester”
Op vrijdag 2 maart 2012 komt Semino Rossi naar de Ethias Arena te Hasselt. Tickets voor dit concert kan je reserveren via www.sherpa.be of 070/34.50.50

Reageer (0)

03-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.39ste editie ZWIJNTJESKERMIS wordt weerom een muzikale topper

Van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni 2011 staat "muzikaal feesten" centraal tijdens de 39ste uitgave van de Zwijntjeskermis in Zwijnaarde, een jaarlijks terugkerende stadskermis met diverse hoogtepunten op en rond de pittoreske kiosk op het sfeervolle dorpsplein.Wij kregen alvast van de organisatie volgend muziekprogramma toegestuurd:

VRIJDAG 3 JUNI

TATYANA STORM (20.30 u) - DR. FRED & THE MEDICINE MEN (21.30 u) en TOM DICE (00.30 u)

        

ZATERDAG 4 JUNI

DAVID VANDYCK (19.00 u) - PAUL SEVERS (20.00 u) - JO VALLY (21.00 u) - THE SUNSETS (22.15 u)
VUURWERK (23.15 u) en CHRISTOFF & LINDSAY (24.00 u)

         

            

ZONDAG 5 JUNI

ZWIJNTJESWORP (16.30 u) - DA BUNNIES (18.00 u) - DE ROMEO'S (20.45 u) en BELLE PEREZ (22.00 u)

 

      

MAANDAG  6 JUNI

AVONDMARKT (17.00 - 22.00 u) - LASH (18.45 u) - DEAN (20.00 u) en BOBBY SETTER (20.45 u)

Lash Lash      


Alle optredens zijn GRATIS !

Er zijn nog tal van andere aktiviteiten, doch voor alle verdere info verwijzen wij naar www.gent.be
 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!