Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERKIEZING LEIE-AMBASSADRICE AAN TWEEDE EDITIE TOE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vorig jaar was de eerste uitgave van de 'verkiezing Leie-Ambassadrice'  zaal, een sfeervolle verkiezingavond en met Ophélie Coture uit Kortrijk  een terechte winnares.
Het waren een aantal gedreven Bissegemnaars die het Leiefeestcomité  oprichtten met als idee om de Leieprinsesverkiezing van weleer opnieuw in het leven te roepen. Met Missmaker Ignace Crombé in comité gingen ze meteen een stapje verder en
navolging en op Paaszaterdag 7 april 2007 zal Salons Cortina te Wevelgem opnieuw het mekka zijn van vrouwelijk schoon en honderden supporters.

Er zijn optredens van De Popkoning en buikspreker Bart Boullart. De  duo-presentatie wordt verzorgd door Ignace Crombé en Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie. De choreografie is in handen van  Nathalie Janart. In de jury zetelen diverse Bekende Vlamingen. Kaarten zijn nu reeds in voorverkoop te verkrijgen bij alle bestuursleden aan 15 euro.

Momenteel gaat het comité op zoek naar kandidaten. Ben je tussen de 17 en 25  jaar jong in 2007, ben je woonachtig in West-of Oost-Vlaanderen, ongehuwd en kinderloos, stuur dan een handgeschreven  brief met cv en twee foto's (geen pasfoto) vóór 10 januari 2007 naar 'Verkiezing Leie-Ambassadrice, Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé, Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk).

De winnares krijgt 750 euro cash en mag één jaar lang rondtoeren met een gloednieuwe Renault Clio. De eerste eredame krijgt 500 euro en de tweede eredame 250 euro. Uiteraard zijn er voor ale kandidaten nog veel naturaprijzen te winnen.

Het Leiefeestcomité bestaat uit voorzitter Philippe Verschaete, ondervoorzitter Freddy D'hondt, secretaris Stijn Beelprez, penningmeester Philip Deplaecie en PR-en persverantwoordelijke Ignace Crombé. Het meterschap is in handen van ex-Miss Belgian Beauty Céline Du Caju.

De kandidaten worden voorgesteld in Bissegem op zaterdag 3 februari 2007 en zullen ook hun opwachting maken op zaterdag 17 maart 2007 in Shopping Center
Kortrijk Noord.

Voor meer info :  www.leieambassadrice.be
                             Ignace Crombé - 0475/71 50 24

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde van de 33 Meesterkoks van België vieren GROTE NACHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Grote Nacht van het 44ste Magistraal Kapittel van de Orde der 33 Meesterkoks van België is in het Knokse Casino uitgegroeid tot een gigantisch culinair feest. Voorzitter Stefaan Buyens sloeg vijf chefs tot Meesterkok, vier daarvan komen uit West-Vlaanderen: Philippe Meeus (Salons Alta Ripa, Avelgem), Patrick Noël (Restaurant Marquize, Westende), Bert Recour (Restaurant Pegasus, Poperinge) en Frank Vanderhaeghe (Restaurant St. Nicolas, Elverdinge). Eric Martin (Restaurant Lemonnier, Lavaux-St.-Anne) zorgde voor de Waalse eer.

  

752 man was getuige van een magistrale hoogstaande culinaire avond, georkestreerd door Meesterkok Frans Saint Germain (Salons Saint Germain, Diksmuide), bijgestaan door de keukenbrigade van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde.

Het Magistraal Kapittel brengt jaarlijks ’s lands beste chefs bijeen, schenkt tegelijk heel wat aandacht aan jong talent en stelt daarbij de verdienstelijkste patroons in de kijker, aansluitend intronisatie van nieuwe Meesterkoks, Compagnons de la Toque Blanche, Ere-leden en Honoris Causa.

Gino Coorevits (De Panne), Christian De Maseneire (Tilff), Emile Depaifve (Seraing), Alfred-Alain Fourcroy (Braine-L’Alleud), Han Kenne Albert (Brussel), Josse Perdaens (Brussel) en Marc Verguts (Wijnegem) zijn de nieuwe Ere-leden.

Raphaël Adam (L’Essentiel, Temploux), Rudi Bekelaar (Torsk, Brecht), Stefan Billiau (De Oosthoek, Knokke), Filip Claeys (De Jonkman, Brugge), Pieter Dekeyser (Arenberg@Faculty Club, Leuven), Uwe Dern (Franse Ambassade, Brussel), Donald Deschagt (L’Homard & La Moule, Bredene), Toon Dierickx (Arenberg, Heverlee), Hervé Dindin (De Bijgaarden, Groot-Bijgaarden), Peter Geens (De Kiezel, Aarschot), André Gillard (La Petite Table, Rocourt), Olivier Montballieu (La Tassche, Brugge), Koen Neirynck (Albardello & Hof ter Meulebeke, Wervik), Pol Saenens (De Plezanten Hof, Asse), Damien Taillard (Taillard, Flémalle) en Rudy Vandenabeele (Kiewit, Hasselt mogen zich voortaan Compagnon de la Toque Blanche noemen.

Serge Driessen is de nieuwe Ambassadeur voor Frankrijk, Benoit Vanhoudt de nieuwe Ambassadeur voor Spanje.

Omwille hun verdienste ten overstaan van de Belgische gastronomie ontvingen Mariette Thienargant (Luik) en Frans Heynen (Brussel) de titel van Honoris Causa.

 

MEESTERKOKS

 

Klap op de vuurpijl was de intronisatie van vijf nieuwe Meesterkoks. Vier daarvan komen uit West-Vlaanderen: Philippe Meeus (Alta Ripa, Avelgem), Patrick Noël (Marquize, Westende), Bert Recour (Pegasus, Poperinge) en Frank Vanderhaeghe (St.-Nicolas, Elverdinge), naast Eric Martin (Lemonnier, Lavaux). Voorzitter Stefaan Buyens hierover: “Het is inderdaad, zo, de West-Vlaamse hardnekkigheid is hier zeker niet vreemd aan. Het is dan ook leuk om zien dat op zo’n klein stukje België zoveel sterk culinair talent te bespeuren valt. De aanwezigheid van tal van Meesterkoks en Toque Blanches in West-Vlaanderen werkt dan ook positief aanstekelijk voor jonge starters. En daar kunnen we met zijn allen, alleen maar blij over zijn.”

  

 

Orde der 33 Meesterkoks van België

 

Stefaan Buyens – voorzitter

Hostellerie Le Fox

Walckierstraat 2

8660 De Panne

Tel.: 058-41 28 55

Hotelfox@pandora.be

 

 Anthony Vanhuysse – secretaris-generaal

Sneeuwklokjeslaan 8

8400 Oostende

Tel.: 059-70 32 37

info@33masters.com

www.33masters.com

Reageer (0)

27-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeekse Pop-Classics mèt Sandra Kim (9/12)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(klik gerust op de affiche voor méér info)

Op zaterdag 9 december organiseren de Gent Symphonic Band en de Merelbeekse Seniorenraad voor de 3de keer een spetterende "Merelbeekse Pop-Classics" en dit in de gemeentehallen aldaar.
Naast een optreden van Eef Van Acker en de 70-koppige Gent Symphonic Band o.l.v. Luc Van Acker heeft de muziekliefhebber ook nog eens het genoegen te mogen genieten van special guest "Sandra Kim".
De inkom bedraagt 15 € tenzij U vooraf (18.30 uur) als VIP ook nog eens wil genieten van een warm buffet ... dan kost de kaart 30 €. Senioren betalen respectievelijk voor beide formules 10 € en 20 €.
Tickets en info: 0477/513884 of luc.van.acker3@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti signeert zijn "Crooners"
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 (klik gerust op de affiche voor meer info)

Elke Helmut Lotti-fan moet vrijdag zonder enige twijfel afzakken naar 'Free Record Shop' in het Shopping Center Kortrijk-Noord (16.00 uur) of het Waasland Shopping Center (18.30 uur) ... want op deze 2 plaatsen zal de ondertussen als wereldster uitgegroeide Gentenaar zijn nieuwste dubbelalbum "The Crooners" signeren.
Afspraak op 1 december !

Reageer (0)

26-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodlot treft Gentse Zesdaagse - dodelijke val

 Zondagmorgen omstreeks 00.30 uur werd de Gentse Zesdaagse opgeschrikt door  een valpartij van de Spaanse Wereldkampioen Ploegkoers ISAAC GALVEZ. Meteen werd duidelijk dat de val een zeer noodlottige afloop kende want pogingen tot reanimatie mochten voor de 31-jarige Galvez niet meer baten. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis waardoor de organisatoren uit respect voor de renner, zijn nabestaanden en de collega-renners definitief de Zesdaagse hebben stopgezet. Op 26 november worden GEEN wedstrijden meer gereden.

 Méér informatie op www.zesdaagse.be

Reageer (0)

24-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn ontvangt Lieven Debrauwer (30/11)

Op 30 november ontvangt het Gentse Huis van Alijn niemand minder dan regisseur LIEVEN DEBRAUWER en dit in het kader van de lopende tentoonstelling "Het dagelijks leven in bewegend beeld".

  Lieven Debrauwer, maker van ‘Pauline en Paulette’ en ‘Confituur’ maakte zijn eerste filmpjes toen hij 15 jaar was. Die haalt hij terug uit de ‘oude doos’. Kleurige, fantasierijke sprookjesachtige filmpjes met als titels ‘Fantasieporcelein', 'De Vlammetjes', 'De Kist', 'Sneeuwwitje'. Met als hoogtepunt zijn filmsprookje TWINNIES (met 11 identieke tweelingen in de hoofdrol!), waarmee hij nationaal laureaat was in de amateurfilm. Filmfragmenten met de ouders van Lieven in al zijn films…. Lieven leidt elk filmpje zelf in. Na afloop kan er in de museumherberg gezellig nagepraat worden.

Aanvang : 20u (einde voorzien rond 22u)
Tickets: € 5. Leden van de Vrienden van het Huis van Alijn € 3
Reservatie wenselijk. T 09.269.23.67 of
info@huisvanalijn.be
Het aantal plaatsen is beperkt tot max. 80


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas vergeet ook de Gentse kinderen niet !

Op zaterdag 25 november 2006 meert de sint aan aan de Graslei. Hij wordt er verwelkomd door burgemeester Frank Beke en schepen van Feestelijkheden Daniël Termont. Na een tocht met de koets door het stadscentrum wonen Sinterklaas en zijn zwarte pieten de grote sinterklaasshow in het NTGent bij.

Intrede Sinterklaas     Sinterklaas in Gent

Omstreeks 13.50 uur arriveert de sint met de boot aan de Graslei. Hij en zijn pieten nemen uitgebreid de tijd om de kinderen de handjes te schudden, bolletjes te aaien en brieven en tekeningen in ontvangst te nemen. Van de Graslei gaat hij te voet naar de Groentenmarkt en maakt hij van 14.10 tot 14.45 uur kennis met de kinderen in het Groot Vleeshuis.

Om 14.45 uur trekt de sint met paard en koets door het stadscentrum naar het Sint-Baafsplein, waar hij afscheid neemt van de kinderen en het NTGent binnengaat. Onderweg zullen de pieten aan de kinderen snoep uitdelen.

Parcours: Groentenmarkt – Langemunt – Grootkanonplein – Vrijdagmarkt – Kammerstraat – Belfortstraat – Botermarkt – Sint-Baafsplein
(bij hevige regen of tijdnood wordt het traject ingekort: vanuit de Groentenmarkt naar de Cataloniëstraat, het Emile Braunplein en de Botermarkt)

Om 15.10 uur komt de koets aan aan het NTGent, waar het feest zal worden verder gezet met een leuke sinterklaasshow DOCH hiervoor zijn alle kaarten al de deur uit !


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showbizz in de Kempen op 26/11

Wie zondag eens een uitstapje wil combineren met showbizz kan terecht in Kasterlee.
Want tijdens de wekelijkse Kempenshow in Klaveren Drie - Houtum 58 in Kasterlee stelt Tanja Dexters  zondag  haar nieuwe single en haar nieuwe plannen voor de toekomst voor.Haar liedje heet 'Hot Stuff', een cover van een Donna Summer-hit, en het zal niemand verwonderen dat dit 
licht-erotisch getint is. Tanja vertelt ook over haar carrière als paaldanseres en ze zingt een paar liedjes.Een nieuwkomer aan het showfirmament is Steve Tielens, een man uit Boom die een eerste single uit heeft. 'Als ik jou zie' is het nummer, dat heel veel gedraaid wordt op de radio. Koen Wauters is zijn grote voorbeeld en zijn stemtimbre gelijkt ook erg op dat van de Clouseauzanger. Hij praat zondag over zijn ambities en verzorgt een mini-optreden.Verder zijn er nog optredens van Chiara, een 15-jarig nieuw talentje, en van Glenn Go.

 (Els in de Caals & Van Voorenshow)

Tot slot komt ook Els Mortelmans even langs. Zij was danseres in 'Kuifje de musical' en in enkele revues van 
Caals en Van Vooren, maar op dit ogenblik vaart zij de wereldzeeën af tijdens cruises en entertaint er een internationaal publiek. Ze is even in haar thuishaven Gent en ze maakt van de gelegenheid gebruik om even langs 
Klaveren Drie te komen. Ze vertelt over haar trips en zingt een paar liedjes.


'Kempenshow', Klaveren Drie, Houtum 58, Kasterlee, iedere zondag tussen 
14.30 en 17.30u, info: 014/85.10.88 of www.klaverendrie.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels & Jeroen D'hoe treden in een muzikale dialoog

 

In een intieme bezetting (zang en piano) brengen Paul Michiels (zang & harmonica) &
Jeroen D'hoe
(piano & arrangementen) nieuwe songs.
Ze schreven samen speciaal voor dit project met lyricist Michael Garvin vanuit hun gemeenschappelijke passie voor het ‘Great American Songbook’ , aangevuld met goedgekozen standards uit de songbooks van legendarische componisten en uitvoerders.

Paul Michiels scoorde hits als zanger/componist van Soulsister en solo. Hij werkte daarnaast o.m. met het Brussels Jazz Orchestra, Philip Catherine en Toots Thielemans, die hem omschrijft als een “all-round musicus en vocalist”. www.paulmichiels.be

Jeroen D’hoe won de Nationale Compositiewedstrijd van de Koningin Elisabeth Wedstrijd en de SABAM-prijs voor Compositie, werkt in opdracht van vooraanstaande ensembles en festivals en is docent compositie aan het Conservatorium te Utrecht. Hij studeerde compositie bij John Corigliano aan The Juilliard School (New York).
www.jeroendhoe.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste platenbeurs vindt op26/11 een stek in Gent

Op zondag 26 november opent voor de negenentwintigste keer de grootste platenbeurs van het land weer de deuren van het Internationaal Congres Centrum te Gent. Het interessantste aanbod 

samengebracht door meer dan 100 verkopers uit binnen- en buitenland en dit over zo'n 400 lopende meter op een oppervlakte van 2000 m²... een uniek evenement!  De meeste standhouders komen van over de landsgrenzen.  De nadruk ligt op verzamelobjecten (vinylplaten, Cd’s, promomateriaal, fanclubmemorabilia en nog véél meer), maar ook de gewone muziekliefhebber kan er zijn slag slaan door het enorme aanbod van goedkope elpees, singels, cd’s en dvd’s. Zoals steeds is er van alles te beleven.

 

 

Gratis cd-single van Absolute Body Control!

 

Is there an exit?

 

Kdx FAIRS! brengt deze keer de Belgische electro scène in de spotlights in onze “BELPOPCLASSIX”. Absolute Body Control  opgericht door o.a. Dirk Ivens. Met hun single uit 1981 “Is there an Exit?” was Abc één van de grondleggers van de bodymusic stroming. Momenteel terug meer dan hip.

  

  

 

 

Mogelijk om al op zaterdag vanaf 17u tot 20u rond te neuzen tussen ongeveer 200m stands. Inkom gratis

 

 

Afspraak op zondag 26 november a.s. in het I.C.C. (Citadelpark - Gent). De beurs loopt van 10u30 tot 17u00. De inkom bedraagt 5€ (inclusief cd-single). Het neusje van de zalm is de VIP-kaart (10€): hiermee kunnen bezoekers vanaf 9u30 aan de schattenjacht beginnen.

 

Voor meer inlichtingen 014/30.73.97  of surf naar www.kdx.be dé collector-site.

Reageer (0)

23-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt, wij draaien ... eindelijk nog eens luisterend genieten !

Naarmate we dichter en dichter bij de eindejaarsperiode komen is het duidelijk dat er naar geen inspanning gekeken wordt om ons te overtuigen het juiste geschenk aan te kopen voor familie, vrienden of misschioen wel voor onszelf. En liefhebbers van muziek zullen ongetwijfeld iets langer blijven stilstaan bij de rekken waarin de allernieuwste geluidssschijfjes staan te blinken. Een ideaal moment dus voor Magic en samensteller Michel Follet om een compilatie-album op de markt te brengen met niets anders dan Nederlandstalige luisterliedjes. Dat dit uiteindelijk een dubbelalbum is geworden bewijst dat Vlaanderen en Nederland méér dan voldoende materiaal hebben geproduceerd om het de mensen aangenaam in de oren te laten klinken. Dat Michel Follet als radiomaker altijd al een apart gevoel had voor muzikale nummers heeft ongetwijfeld meegespeeld bij de selectie van de 34 nummers waarvan er zelfs 9 bijzonder zeldzaam op CD zijn terug te vinden: Hilda (Clouseau) - Kaap'ren varen (Fungus) - Elke dag (Gene Summer) - Laat vandaag een dag zijn (Stef Bos) - De zeven laatste dagen (Will Ferdy) - Ciao, adieu, bye bye (Anneke Soetaert) - 5 jaar (Lode Denurck) - Weet je nog die tijd van vroeger (Peter Wiedemeyer) en ... Ik heb het altijd gedaan (Leen Persijn).

Michel Follet bestempelt zijn keuze als een bundeling van luisterliedjes die vallen tussen de termen 'kleinkunst' en 'het populaire lied' en is er tenvolle in geslaagd om een onvergetelijk resulaat neer te zetten (al hebben de artiesten uiteraard het grootste aandeel in het succes!). Maar U wil uiteraard nog weten wie U op het dubbelalbum nog allemaal kan aantreffen!

Een greep uit het verdere aanbod: Louis Neefs (Annelies) - Rudi Carell (De hoogste tijd) - Jan Dewilde (De eerste sneeuw) - Loeki Knol (Algebra) - Oud vrouwtje (Della Bossiers) - Paul Van Vliet (Veilig achterop) - Koen Crucke (Van nu af aan) - Hans De Booy & Wannes Van De Velde (Lichtjes van de Schelde) èn de in het Nederlands zingende (!) Angelo Branduardi (Zonnenlied). Lekker genieten dus .....

Het album "U vraagt, wij draaien" ligt vanaf 27 november in de winkel en zal ongeveer 15€ kosten, zeg nu zelf ... wat een prijsje voor onbetaalbare muziek.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De seniorenweek in Gent: èn de brochuren "Veilig uit en thuis"

Affiche Seniorenweek 2006 Nog tot en met zondag 26 november kunnen senioren zich tenvolle in-of ontspannen en dit in het kader van de jaarlijkse Seniorenweek. Met een bundeling van 5 thema's (levenslang leren - cultuur en interculturele uitwisseling - intergenerationele samenspraak - sport en beweging - gezondheid) komen de stad Gent, het OCMW Gent en de Seniorenraad  tegemoet aan de noden en vragen van de senioren. Een uitgebreid aanbod van activiteiten moet er dan ook voor zorgen dat de senioren tenvolle kunnen genieten van datgene wat ze na al die jaren nu eindelijk eens willen uitproberen.
Het volledige programma is te raadplegen via www.gent.be/senioren (rubriek seniorenweek) of via Gentinfo op 09/210.10.10 (van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 19 uur).

Brochure preventietips voor senioren  In aansluiting op de initiatieven van Politiezone Gent ter bevordering van het veiligheidsgevoel van senioren wordt nu een brochure uitgebracht ‘Veilig uit en thuis’.Bij de uitwerking van nieuwe initiatieven wordt door Politiezone Gent extra aandacht geschonken aan het veiligheidsgevoel van senioren.  Ter bevordering van dat veiligheidsgevoel wordt nu, naast het ‘help-mij-fluitje’ en de ‘meterkastkaart’,  een brochure uitgebracht met preventietips voor senioren.

In deze uitgave ‘Veilig uit en thuis’ wordt niet alleen aandacht besteed aan het veiligheidsaspect in relatie tot criminaliteit, maar ook aan andere problemen die zich kunnen voordoen in de woning (valpreventie, brandpreventie, co-intoxicatie,...). Ook de verkeersveiligheid van senioren wordt onder de loep genomen. Via enkele eenvoudige tips wil Politiezone Gent samen met de senioren zelf bouwen aan een veilige en zorgeloze leefomgeving. Tot slot wordt er een overzicht gegeven van nuttige adressen en van telefoonnummers van de politie en alle organisaties die de senioren in de stad Gent als doelgroep hebben.

De brochure is gratis en is beschikbaar in alle politiecommissariaten, de stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur), de stedelijke seniorendienst en het OCMW.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Gentse erfgoedmemo's zijn beschikbaar

Afbeelding Keizer Karel Om nieuw verworven kennis uit onderzoeksprojecten rond bodemarchief en bovengronds archeologisch erfgoed in Gent een snelle en ruime verspreiding te geven, opteerde de Gentse Vereniging voor Stadsarcheologie in 2003 voor de uitgave van geïllustreerde steekkaarten, een initiatief dat de naam Erfgoedmemo meekreeg. De inhoud wordt aangeleverd door de Dienst Stadsarcheolgoie en andere vorsers die bijdragen tot het vertalen van archeologische gegevens en zo nieuwe kennis over Gent mee helpen opbouwen. De Erfgoedmemo’s bieden een ruime waaier aan themata: stadsgeschiedenis, bekende en minder bekende gebouwen, onderzoekstechnieken, materiaalkennis, nieuwe bevindingen over plekken in deelgemeenten.

De sinds 2003 verschenen Erfgoedmemo’s behandelden de volgende voorwerpen: (1) Het middeleeuwse Gravensteen, (2) Het 13e-eeuwse hospitaal van de Bijloke, (3) Dendrochronologie Gent, (4) Rijke klaren in Gentbrugge, (5) Een stad van Stenen, (6) Aardewerk met tinglazuur, (7) Het atrium van de Sint-Pietersabdij, (8) De Sint-Veerlekerk, (9) Historisch lood in glasramen, (10) Het kasteel van Zwijnaarde, (11) Louis Roelandt en zijn petit trianon, (12) De Berg van Barmhartigheid, (13) Luchtfotografie, (14) Versterkingstoren in Ter Hooie, (15) Bunker uit de Eerste Wereldoorlog, (16) Abtshuis en paleis, (17) Calques uit de Leugemeete, (18) Sint-Niklaaskerk, Sint-Barbarakapel.

thumbnail SCMS-4639

De nieuwe Erfgoedmemo’s zijn gewijd aan de volgende onderwerpen: (19) De Kleine Korenmarkt, (20) Het Lombardensteen, (21) Gentse munten uit de late 16e eeuw, (22) Chinees porselein uit Sint-Pieters, (23) De Zwarte Doos en (24) Oorlogserfgoed in het Citadelpark.

De Erfgoedmemo’s worden aangeboden aan 1 euro per exemplaar. Ze zijn onder meer te koop in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 11.30 uur) en De Zwarte Doos.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 25 dagen van Vlaanderen: deel 3 NU in de winkel

     In ruim 2000 winkels in Vlaanderen liggen de verzamelwerken "De 25 dagen in Vlaanderen" opnieuw beschikbaar, want gezien het grote succes van de vorige uitgave besloot de uitgever (Waanders uitgeverij) om de zeer boeiende serie opnieuw te lanceren. Nadat de eerste 2 afleveringen reeds verschenen kan U vanaf vandaag aflevering 3 aankopen.
In deze aflevering staat 13 mei 1106 centraal: Godfried van Leuven wordt hertog van Neder-Lotharingen. Een vlot lezende tekst geeft de lezer alvast een beeld van de periode tussen 900 en 1128 waarbij de nieuwe hertog naast zijn titel ook het markgraafschap Antwerpen onder zijn hoede kreeg. Schitterende illustraties geven een waarheidsgetrouw beeld van de sfeer en de omgeving waarin ze in die tijd leefden met o.a. een apart hoofdstuk over Ename, de versterkte kerk van Bertem en Leefdaal. Naast dit beslissende moment uit de Vlaamse geschiedenis  besteedt aflevering 3 ook aandacht aan de Vlaming en hun edelen met bijdragen over o.a. de adellijke stand en het adellijkeleven, Jan van Dadizele èn de neergang vanaf 1555.
De reeks is een pareltje voor al diegenen die de geschiedenis van Vlaanderen genegen zijn omwille van de unieke combinatie tussen de leerrijke en geschiedkundige neerslag èn het groot aantal foto's, tekeningen, afbeeldingen ... Voor amper 4,95 € kan U Uw persoonlijke kennis aanscherpen en wenst U zeker geen enkel deel van de 25 te missen: de serie is ook op abonnementsbasis te verkrijgen.

Op 7 december verschijnt deel 4 en waarover het dan zal handelen leest U binnenkort op deze webstek tenzij U ongeduldig bent: ga dan gerust eens naar www.de25dagen.be voor méér info over de ganse reeks.

De 25 dagen van Vlaanderen

 

Reageer (0)

22-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 nieuwe boeken voor intens leesplezier

Ook vandaag stel ik graag een pakket samen waarin 3 nieuwe uitgaven gebundeld zitten en mij de voorbije dagen heel wat leesplezier hebben bezorgd. Redenen genoeg om ze ook bij U aan te prijzen.
Deze keer opteer ik voor:

  Dat de in 1930 geboren Jef Geeraerts geenszins op het einde van zijn Latijn is bewijst de in Drongen (Gent) wonende auteur met een zoveelste thriller op rij: "Cro-Magnon". Met de terugkeer van de heren Vincke en Verstuyft (in een eerdere periode collega's bij de gerechtelijke politie) heeft Jef mij weer in de ban gebracht van vlotte lectuur met de nodige dosis spanning. Ingrediënten die ik persoonlijk niet terugvond in zijn vorige boek "Geld", maar wie ben ik om een oordeel te vellen over de invalshoeken van de auteur. Niettemin lees ik nog altijd vol bewondering de hersenspinsels van Jef die ongetwijfeld nog wel het één en ander klaar liggen heeft. Als grootmeester van de crime bewijst Geeraerts nog maar eens hoe belangrijk het is om goed en juist gedocumenteerd een verhaal neer te pennen waardoor het realiteitsgehalte de lezer in zijn greep houdt. Startend met de vondst van een onthoofd lichaam van een oncoloog in een afgelegen grot wordt het al snel duidelijk dat dit geen gewone moord is. Het roemrijke verleden van ex-commissaris Vincke heeft ook de plaatselijke Police Judiciaire niet blind gemaakt en daardoor wordt deze samen met de nog steeds actieve Freddy Verstuyft betrokken bij de mogelijke oplossing van de zaak die pagina per pagina andere wendingen krijgt. De fraude in behandeling van borstkanker met stamcellen zal een kernbegrip worden bij de behandeling die niet voor niets ook langs Marseille voert ... end at laatste zegt genoeg. Deze paperback van 240 pagina's is een welgekomen uitgave voor de komende herst-en winterdagen want Geeraerts zorgt er met zijn creativiteit en zijn pen voor dat we zeker geen koud zullen hebben ... uitgezonderd enkele koude rillingen van de spanning!
"Cro-Magnon" van Jef Geeraerts is uitgegeven door Prometheus (ISBN90-446-0882-7) en kost 18,95 €.

 De keukens van Italie Traditiegetrouw bespreken we ook een culinair getinte uitgave en dit keer vonden we heel wat leerzaams in "De keukens van Italië" van de alom gekende en gerespecteerde Antonio Carluccio. De in Amalfi geboren Italiaan (1937) startte op culinair vlak in 1975 in Londen, zij het dan als wijnhandelaar ... en het duurde nog ettelijke jaren alvorens hij zijn passie: amateurkok met een voorliefde voor paddestoelen, in de realiteit kon omzetten. Het resultaat van deze uitdaging kent U ondertussen: een topper in de gastronomische wereld, een veelgevraagde gast èn auteur van een groot aantal kookboeken. Met het door Fontaine uitgegeven "De keukens van Italië" neemt Carluccio U mee op een culinaire reis doorheen zijn geboorteland en staat stil bij de culinaire specialiteiten van 18 streken (van Piemonte e Valle d'Aosta over Umbria tot Sardegna). Iedere regio wordt voorgesteld via een apart hoofdstuk waarin Carluccio niet alleen mijmert over datgene wat hij over de streek kent en weet, maar waain hij op basis van een groot aantal diverse recepten de invloed van de plaatselijke specialiteiten in de kijker plaatst. Een prakische receptuur aangevuld met stijlvolle foto's zorgt ervoor dat de lezer niet alleen het water in de mond krijgt, maar ook nog eens overtuigd wordt om het één en ander zelf uit te proberen. Het zou ons te ver voeren om een overzicht te geven van de honderden recepten die het boek rijk is, maar de zijden-zakdoekjespasta met pesto (manilli de Sea),  de polenta alla Spianatore, de rijstbombe met truffel (Bomba di riso con tarufo) en de kalfslever met uien (Fegato alla Veneziana) wil ik U zeker niet onthouden. 256 pagina's lang slaagt Carluccio erin om de lezer niet alleen te verrassen met lekkere dingen, maar kan hij zijn vlotheid ook overzetten op de begeleidende teksten die het boek dubbel zo aanganaam maakt. Een sterke aanrader voor zij die eens iets anders willen dan de doordeweekse lasagna, pizza of spaghetti.
"De keukens van Italië" van Antonio Carluccio is uitgegeven door Fontaine  en in België verdeeld door Agora Books (Aalst-Erembodegem). Het kost in de boekhandel 34,90 € (ISBN 90-5956-112-0)

  Het klinkt misschien raar maar "Straftijd" is een nieuwe uitgave van Globe (Roularta Books) dat ik in 2 keer heb uitgelezen en waardoor ik nog méér respect heb gekregen voor werk van fotografe Lieve Blancquaert. Want het boek is niet alleen het resultaat van foto's nemen in de hulpgevangenis van Leuven, maar des te meer de neerslag van de vele gesprekken die ze had met gedetineerden, hun familie en personeelsleden van de gevangenis. Het boek is een unicum geworden in haar soort omdat de lezer niet alleen geconfronteerd wordt met een (meestal toch) voor hem of haar onbekende wereld (de gevangenis) maar vooral omdat we het verhaal krijgen van de gevangene in de aanloop naar zijn hechtenis, zijn verblijf in de cel èn zijn hunker naar vrijheid. Beklemmende verhalen die niet op één, twee, drie zijn opgetekend ... integendeel ... verkennende gesprekken op vrijwillige basis, het laten optekenen van eigen verhalen door gedetineerden, het contacteren van familieleden die dan nog openhartig willen praten ... stuk voor stuk opgaven waarin Lieve zich duidelijk heeft geprofileerd als een mens met oog en oor voor de medemens. Niet op zoek naar sensatie maar vooral uitkijkend naar het besef in de fout te zijn gegaan. De gedetineerden een gelegenheid bieden op zoek te gaan naar zichzelf zodat ... eens de vrijheid zich aanbiedt ... niet meer te hervallen en gelukkig te worden bij vrouw, kindere, ouders .... ver weg van 'slechte' vrienden. Een beklijvend boek die iedereen eens zou moeten lezen zodat we nog maar eens duidelijk beseffen hoe goed we het hebben in onze vrijheid!
"(straf)Tijd" van Lieve Blancquaert en hulpgevangenis Leuven is een uitgave van Globe en kost 22,90 € (ISBN 90-8679-055-0) 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel 5en en 6en bij BIEZEBAAZE

Biezebaaze cover Het is en blijft een fenomeen: BIEZEBAAZE ... zeker wanneer je weet dat deze groep er als enige in slaagt om het Gentse dialect in gans Vlaanderen de nodige muzikale uitstraling te geven. Na hun eersteling "Wachten op misschien" moesten de talrijke fans zo'n 3-tal jaren wachten op de opvolger en hun geduls is niet voor niets geweest. Want tijdens de officiële voorstelling van het album in de gloednieuwe Gentse brandweerkazerne op 9/11 mochten zowat 1000 dolenthousiaste aanwezigen in primeur genieten van de 14 nummers die op het album "Veel 5en en 6en" zijn terug te vinden. Wie frontman Kurt Burgelman een beetje persoonlijk kent zal in de diverse teksten die hoofdzakelijk door hemzelf (samen met Serge Hertoge) zijn opgetekend een gedeelte van zijn levensverhaal terugvinden. Denken we maar aan het zeer gevoelige "Ik ben baa û" (veur Noah) en de kinderdroom "Flik" (veur zijn pa ?). Feit is dat Kurt er samen met Serge Hertoge (bass), Mike De Bruyn (gitaar), Guy De Mulder (drums) en Hans Ijzerman (keyboards) bijzonder goed in geslaagd is de Gentse muziek opnieuw een andere dimensie te geven die duidelijk aanslaat. Op het album staat slechts één cover ("Maanen hond") dat tegelijkertijd ook als eerste single uit het album is genomen ... een single die trouwens nu al is opgenomen in de playlist van o.a. Radio 2 èn Donna. Het vroegere Pas de dutchie van Musical Youth krijgt hiermee een tweede leven en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan gezien de tekst na één keer luisteren al duchtig kan meegezongen worden. Dat het overige pakket aan nummers zoals "Slonse", "Roste Marianne", "Vlinder" en "Gaa blaaf baa maa" een aangename aanvulling zijn in de muziekverzameling van menig Gentenaar staat vast. Ik ben er zeker van dat Nicholas Cuypers als manager van Biezebaaze, samen met zijn mannen op het podium, nog zeer drukke tijden tegemoet gaat en da's dubbel en dik verdiend.
Zo stippen we al aan dat Kurt en de zijnen op het podium staan voor een spetterend concert in Gent (22/12 op en rond de Ijspiste Free Time), St. Lievens Houtem (29/12), St. Amandsberg (24/3/2007) en Wondelgem (5/5/2007).

Het album "Veel 5en en 6en" ligt nu in de winkel ... en méér info over de concerten en optredens vindt U op www.biezebaaze.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag: wekelijkse recepten om de dag goed door te komen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu het langzaam maar zeker wat frisser en vochtiger wordt, lijkt de tijd aangebroken om de culinaire liefhebbers op deze webstek met regelmaat een lekker recept aan te reiken. Hiervoor kregen we de medewerking van LAVA die met de milieubewuste teeltgroenten van FLANDRIA heel wat perspectieven biedt.
Vandaag serveren wij U een soep (spruitjessoep met spekjes) èn morgen maken we tijd voor gevulde groenekoolpakjes.
Veel kookplezier en vooral ... smakelijk!      


Spruitjessoep met spekjes

Voor 6 personen: 350 g Flandriaspruitjes, een handvol spekblokjes, 2 aardappelen, 1 grote ui,

1,5 l magere groentebouillon (6 blokjes + water), peper, zout, nootmuskaat.

 

·        Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 1 minuut. Schep de spruitjes uit de pan en laat nu ook de spekblokjes blancheren gedurende 2 minuten.

·        Snijd de spruitjes doormidden. Doe ze met de geschilde aardappelen en de gesnipperde ui in een grote pan en overgiet ze met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de spekblokjes over soepkommetjes en giet er de soep over. Versier desgewenst met blaadjes zuring of takjes kervel.

Méér info op www.lava.be en www.flandria.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmregisseur Robert Altman werd 81 jaar

De Amerikaanse regisseur Robert Altman (The Player, M-A-S-H, Short Cuts, Gosford Park) is maandagavond op 81-jarige leeftijd overleden. De regisseur was in 1993 te gast op het Filmfestival Gent en kreeg toen een Joseph Plateau Lifetime Achievement Award. Dit jaar stond bovendien zijn laatste film A Prairie Home Companion op het programma van het festival.

Met Robert Altman verdwijnt een van de grootste regisseurs uit de filmgeschiedenis. In totaal werd hij maar liefst vijf maal genomineerd voor een Oscar voor Beste Regisseur (zijn laatste voor Gosford Park), maar kon zijn nominatie nooit verzilveren. Dit jaar ontving hij wel als kroon op zijn carrière een Lifetime Achievement Oscar.

In 1993 was Robert Altman eregast van het Filmfestival Gent, toen hij zijn film Short Cuts kwam voorstellen. Het festival eerde toen de regisseur met een Joseph Plateau Lifetime Achievement Award, een erkenning voor zijn rijk gevulde carrière.

Ook Vincent & Theo, Streamers, Buffalo Bill & the Indians, Dr. T & The Women, Gosford Park, The Company en A Prairie Home Companion stonden de voorbije jaren op het programma van het Filmfestival Gent.

 

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Denys en organisator Ignace Crombé houden van jenever
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals eerder aangekondigd werden op dinsdag 21 november diverse personaliteiten geïntroniseerd in de Orde van de O'de Flander ... het kwaliteitslabel voor èchte Oostvlaamse graanjenevers van de VZW Orde van de Oostvlaamse Meester-Distillateurs. Enkele jaren geleden had ik zelf het genoegen in die orde te mogen worden opgenomen omwille van de blijvende promotie voor het geestrijke vocht in diverse radioprogramma's ... en het doet deugd te zien dat er jaarlijks nog heel wat anderen zijn die met deze traditie aanknopen. Alvast gefeliciteerd aan alle geïntroniseerden ... en fotograaf Freddy Vlassenroot was er alvast als de kippen bij om de Oostvlaamse provinciegouverneur André Denys en organisator Ignace Crombé (in gezelschap van Miss Belgian beauty 2007) op foto vast te leggen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november = Sint Cecilia (feest van de muzikanten)
 Het is vandaag 22 november en dat betekent voor alle muzikanten ter wereld een heel speciale dag!
Ze heffen vandaag speciaal het glas op Sint Cecilia ... de patroonheilige van de muzikanten. Santé .... en hopelijk vinden jullie in het geestrijke vocht de nodige inspiratie voor nog méér toffe muziek!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUSIC HALL GROUP ZOEKT ACTEURS EN ACTRICE VOOR SUSKE EN WISKE MUSICAL
De Suske & Wiske-musical wordt een groots familiespektakel in de traditie van Peter Pan, Alladin en De Kleine Prins. Meer details over deze nieuwe Geert Allaert Theaterproductie volgen binnenkort.

Music Hall Group zoekt een jonge acteur, een jonge actrice en een stevig gebouwde acteur voor de rollen van Suske, Wiske en Jerommeke (stand-ins) in een groots opgezette musical die in heel Vlaanderen te zien zal zijn.

  

Verreisten:
SuskeWiske
De kandidaat Suske is tussen 16 en 20 jaar, heeft een jong uiterlijk, is tussen 1m65 en 1m70 groot, heeft acteerervaring (gewenst) en kennis van zang (goed) en dans (noties)

 

De kandidaat Wiske is tussen 16 en 20 jaar, heeft een jong uiterlijk, is tussen 1m65 en 1m70 groot, heeft acteerervaring (gewenst) en kennis van zang (goed) en dans (noties)

 

De kandidaat Jerommeke heeft aantoonbare acteerarvaring, is tussen 1m65 en 1m70 groot, heeft kennis van zang (bas) en dans (noties)

Jerom

Praktisch:
Auditie gaat door op
Zaterdag 9 december 2006,
Stadsschouwburg Antwerpen.
Kandidaten moeten de hele dag beschikbaar zijn.

 

Inschrijvingen:
Stuur CV en foto met duidelijke vermelding van Audities Suske & Wiske voor 6 december naar hilde.van.de.putte@musichallgroup.be
Postadres: Hilde Van de Putte, Audities Suske & Wiske, Stadsschouwburg Antwerpen, Theaterplein 1, 2000 Antwerpen

Reageer (0)

21-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win Uw gratis tickets voor de waterpoloderby Gent-Eeklo (25/11)De Koninklijke Gentse Zwemvereniging staat op zaterdag 25 november om 20.00 uur
voor een heuse derby tegen MZV Eeklo.

Nadat beide ploegen zich vorige week plaatsten voor de volgende ronde in de Beker van België, wordt het nu weer menens in de competitie want Gent (6de) staat met 5 punten amper twee plaatsen achter Eeklo in de rangschikking.
 Het Strop zal dus zeker uit zijn voegen barsten ...... misschien wel met U erbij !

Want de KGZV stelt 5 x 2 tickets ter beschikking voor deze topper !!

Mail nu als de bliksem naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag:

Welke kleur van badmuts (cap) dragen de doelmannen tijdens de wedstrijd ?

Veel succes ... de winnaars vinden vrijdag hun namen terug op deze webstek.
Méér info: www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivo Niehe met theatershow in Gent (8/12)

  

De veelbesproken TV Show van Ivo Niehe stond 25 seizoen lang in de toplijsten van de meest bekeken televisie-programma’s. Maar wat heeft Ivo Niehe in het theater te zoeken? Heel veel, zo blijkt…

 

Een succesverhaal

Wat aanvankelijk begon als ‘een voorleesavond met lichtbeelden en enig piano- en keyboardspel’, om zijn boek ‘Wereldvrouwen’ te promoten, groeide uit tot een complete theatervoorstelling met zinderende en uitverkochte zalen.

 

Pers en publiek waren razend enthousiast! En dat gold ook voor Ivo Niehe zelf! “Dit is het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan”. “Het lijkt wel of ik een nieuw leven ben begonnen. Die onwaarschijnlijk enthousiaste volle zaal in Antwerpen, de première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag - het zijn voor mij werkelijk onvergetelijke herinneringen”; 

 

“Het theater heeft mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten. Kunnen we niet morgen al beginnen?”

 

Dus heeft Ivo Niehe nu De Nieuwe Theatershow klaar. Omringd door vrouwelijke topmuzikanten brengt Niehe de magie van televisie naar theater. Rode draad van de show: ‘Hoe blijf ik eeuwig jong…’  Met humoristische sketches en conferences, lach en emotie en unieke beeldfragmenten uit 30 jaar televisie-ervaring.


Paul Van Vliet als Special Guest Star

Ondertussen maakte Ivo Niehe ook de identiteit van de mysterieuze Special Guest Star bekend! Niemand minder dan de Nederlandse rascabarettier Paul Van Vliet zal Ivo op het podium vergezellen. De Nieuwe Theater Show biedt dus een unieke kans om deze 70-jarige legende nog eens live aan het werk te zien!

 

De Nieuwe Theater Show

Met Ivo Niehe en Paul Van Vliet.

 

Muziek: Wieke Garcia, gitaar & zang; Julia Philippens, viool & zang; Femke Krone, percussie, slagwerk & zang; Babette de Haan, saxofoon, dwarsfluit & zang en Jina Sumedi, piano, keyboards & zang

  

8 december 2006 om 20.00u. in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Eenheidsprijs: 28 euro

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaasnieuws vanuit Studio 100

Sinterklaasliedjes

Op 17 november bracht Studio 100 een fantastische compilatie-CD De leukste Sinterklaasliedjes uit.

O kom maar eens kijken, Hoor wie klopt daar kinderen, Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas kapoentje en alle andere Sinterklaashits werden verzameld en gezongen door de favoriete Studio 100-figuren Kabouter Plop, Piet Piraat, Samson & Gert, Spring  en natuurlijk Mega Mindy!

Maar er is nog meer goed nieuws! Voor de Grote Sinterklaasshow van zaterdag 25 november om 17u15 werden zopas extra tickets op de beste plaatsen vrijgemaakt, tickets van 1ste & 2de categorie dus.  Reserveren kan nog steeds via 070/345.345 of www.studio100.be

                                                                                                                                                                                                                                           

Praktische info:

25 november 2006 om 14u en 17u15

26 november 2006 om 10u en 14u

Sportpaleis Antwerpen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIGNALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt : een seinpaal voorpotentieel  geïnteresseerde lezers.)

 

 PELGRIMSTOCHT NAAR SANTIAGO IN BOEKVORM

  

Gentenaar Claude Cantré , globetrotter en zelfverheven pelgrim, heeft zijn ervaringen als boeteling, onderweegs naar Santiago de Compostela, op een interessante manier te boek gesteld in “Afspraak met Jacobus”, met als ondertitel ‘Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela’. Bescheiden titels bij een bijzonder interessant en verslavend boek, dat levensbeschouwelijk en introspectief verleden noch heden spaart.

 

Je zou “Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela” kunnen afdoen als een toeristisch dagboek, maar dan reken je naast de schrijfstijl én de verderstrekkende inhoud van de Gentse auteur. En die is een welgekomen – niettegenstaande het beperkende thema -  brede denker.

 

Het boek is inderdaad zoveel méér. De overduidelijk biografisch gekozen schriftuur (389 bladzijden) heeft heel veel weg van een op papier gestelde levensles. Doordenkers zijn inclusief. De auteur stelt het overigens zelf : “Beschouw mijn boek als (jouw) pelgrimstocht. Heb je zelf ook wat nood aan verstilling ?”. Hij daagt confronterend uit en laat iedereen vrij.

 

Wie is niet blij met deze uitnodiging  in deze grijze dagen van stress en verzuring ?!

 

“Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela” is de perfecte mix van een boeiend reisverhaal en een gestimuleerd gewetensonderzoek. Zeg maar introspectie, om een profane term te gebruiken , in deze overduidelijk en in dit geval noodzakelijke geloofsgebonden materie .

 

Claude Cantré daagt de lezer vriendelijk uit, en dat is een heerlijk hedendaagse uitvalbasis, om zich te spiegelen. Hij poneert geen theoretische, wereldvreemde stellingen en dat pleit voor zijn respect voor de lezer. Hij is wie hij is en het is aan anderen om te beslissen of de scribent het misschien juist heeft.

 

Zijn beschrijving van zijn opgedane levenservaring – o.m. op zijn tocht naar Compostela – is daarbij hooguit een voluit indringende getuigenis van wat hij – tot nog toe - te vertellen heeft.

 

De voorlopig beperkte context is getolereerd, wegens directe betrokkenheid, maar het is uitkijken naar een volgende bevrijd(end)e van deze Gentse schrijver.

 

 

Het boek kost 20 € en is te bestellen via www.digitalisbooks.comFreek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Een Lied van Zand’ heeft grote toekomst voor zichZopas ging in Klaveren Drie in Kasterlee ‘Een Lied van Zand’, een muzikale vertelling over de Kempen in première. Het is een pracht van een productie geworden, waarin iedereen zich kan herkennen en waarin het verhaal doorweven wordt met bekende maar soms ook verrassende Kempense liedjes. De aanwezige BV’s en de persmensen waren dan ook unaniem lovend over  deze puur-Vlaamse creatie. Maar ook leden en bestuursleden van OKRA, die in primeur de voorstelling konden bekijken, zwaaiden met superlatieven.

 

‘Een Lied van Zand’ is het verhaal over een Vlaamse streek, waar het in de winter altijd kouder en in de zomer altijd warmer is dan in de rest van het land: de Kempen. Een boeiend verhaal over deze regio en haar typische bewoner: de Kempenaar. Het is een muzikale vertelling, die ons met de nodige nostalgie, humor en met veel herkenbare liedjes laat voelen hoe de mensen vroeger leefden en de productie legt ook  uit waarom er zoveel talent uit deze zandgrond werd geboren. Of mag dat niet gezegd worden van Armand Preud’homme, Louis Neefs, Tom Boonen, Barbara Dex, Zjef Vanuytsel, Jacob Smits, Natalia en Walter Van Den Broeck? Zij zagen in de Kempen het levenslicht en ze werden of zijn op één of andere manier onsterfelijk.


   

In de voorstelling schittert Marc Dex, die voor een stuk zijn eigen verhaal kan vertellen. En verder zijn er Anne Mie Gils (onlangs nog een musicalprijs gewonnen voor haar bijzondere verdienste), Sam Verhoeven, Ildiko Van Dyck,  Jan Hoelen en Frank Hoelen. Laatstegenoemde speelt een dubbelrol en heeft door zijn regie-inbreng het stuk naar een erg hoog niveau getild. Broer John Hoelen is de auteur.

* Chadia Cambie: “Dit is zo puur, zo echt. Nogal wat anders dan al die kopies van buitenlandse producties.”

 

* Davy Gilles: “Ik heb me van de eerste tot de laatste seconde geamuseerd. Dit is entertainment van eenvoudig maar zeer hoog niveau.”

 

* Amaryllis Temmerman: “Zelfs als Oost-Vlaamse was ik helemaal mee met dit verhaal en met de personages. Ik denk dat dit niet een typisch Kempens, maar een puur-Vlaams verhaal is.”

 

Praktisch:

 

In 2006 is er nog één avondvoorstelling: op donderdag 30 november om 20u.

In 2007 zijn er vanaf februari opnieuw opvoeringen. Info en tickets: 014/85.10.88 of www.eenliedvanzand.be.

Voor de voorstelling van 30 november betaal je slechts 10 euro; volgend jaar betaal je 14 euro.


Reageer (0)

20-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16de Kapittel van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester Distillateurs bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse graanjeneverstokerijen en zet zich sinds 1990 in voor de erkenning en de promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever. De geografische erkenning van O’de Flander is sinds 1998 een feit op Belgisch niveau, thans wordt gewerkt aan de erkenning op Europees vlak. De vzw wordt gecoördineerd vanuit de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in het kader van de actie ter promotie van de Oost-Vlaamse streekproducten, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.


Traditiegetrouw wordt een Kapittel georganiseerd tijdens de Horeca Expo beurs in Flanders Expo te Gent. De zestiende editie gaat door op dinsdag 21 november.

Volgende personen zullen geïntroniseerd worden voor hun verdiensten op het vlak van de bekendmaking en promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever :

de heer André Denys, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

de heer Peter Leyman, afgevaardigd bestuurder Volvo Cars Gent en voorzitter Voka Kamer van Koophandel

de heer Jan De Haes, voorzitter federatie horeca Vlaanderen

de heer Antoine De Clercq, voorzitter federatie Horeca Oost-Vlaanderen

de heer Ignace Crombé, organisatiebureau Animô (organisator miss Belgian Beauty)

de heer Filip Le Compte, controlesectie accijnzen Gent

de heer Jo Decaluwe, regisseur-acteur-docent

mevrouw Mireille De Zeine, wijnmetersgilde

mevrouw Ginette Lienard, ordre du Faro

de heer Freddy De Clercq, Confrerie tantes en nonkels van Valeir

de heer Kenneth Poppe, Broederschap van Keukenmeesters


De aanwezigheid van een groot aantal confrerieën geeft aan het gebeuren een kleurrijke en bijkomende dimensie. Het Kapittel wordt in de hallen van de beurs aangekondigd door een stoet gevormd door alle aanwezige broederschappen en voorafgegaan door bazuingeschal. Ook de O'de Flander ambassadeurs (horeca-zaken en detailhandelszaken die minstens 3 O'de Flander jenevers in assortiment hebben) worden opnieuw extra in de bloemetjes gezet.
In de loop van de week méér over dit gebeuren maar voor info over O'de Flander: www.odeflander.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURENA gaat drukke periode tegemoet !

 LAURENA is weer toe aan een drukke periode want naast haar backing vocals bij Belle Perez staat ze samen met Jean-Pierre Maeren (de Popkoning) en Marc Meersman in een gloednieuwe theatershow onder de titel "Tour de Chant Royal".


Maar ook de Kerstconcerten komen eraan en hiervoor gaat ze samen met Marc Meersman doorheen Vlaanderen om de muziekliefhebbers een aangename winterperiode te bezorgen. Zo staan beide artiesten op 17 december op het podium in Sint-Martens-Latem (info 0497/919755) en haspelen zij nog een reeks van privé-concerten af.

Maar naast deze voorgaande optredens blijft Laurena ook trouw aan haar schoonvader (Roland Keereman) want haar stem past perfect bij de aangename muziek die het Trio Roland Keereman produceert op hoogstaande avonden (24/12 La Réserve Knokke - 31/12 Crown Plaza Brugge).

Uiteraard stimuleert zij ook nog haar echtgenoot Peter Keereman bij zijn muzikale uitdagingen en tijdens het studiowerk (in eigen studio te Veldegem). Zelf is Peter producer van de Italaanse artiest Jordan Toldo en zorgt hij voor puike opnames van o.a. Michael Lanzo, Kathleen (K3), Johan Stolzz en John D.
Meer info over Laurena en Peter Keereman vindt  U terug op www.pk-productions.net (volledig vernieuwd).

Reageer (0)

18-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel Verleyen op 68-jarige leeftijd overleden.

 

Deze ochtend omstreeks 10.00 uur kreeg ik van Ilse Verleyen te horen dat haar vader KAREL VERLEYEN na een slepende ziekte op 68-jarige leeftijd is overleden. Karel werd geboren op 19 mei 1938 als zoon van schrijver Cyriel Verleyen en als broer van de reeds vroeger overleden Frans (Knack). Naast zijn leraarsdiploma en zijn interesse in 'rechten', bleek al vlug dat de pen ook zijn verdere leven zou beïnvloeden. Naast de journalistiek (jongerenmagazine TOP en HET VOLK) was het auteurschap voor deze vriendelijke kerel een nieuwe kapstok waaraan hij op een kritische manier kon ingaan op enkele hekele items van deze maatschappij. Maar vooral als jeugdauteur kon hij jongeren opnieuw laten genieten van het 'lezen' met enkele verdiende bekroningen tot gevolg. Net als journalist Dirk Musschoot (bij o.a. Radio PLUS) had ik het genoegen om Karel regelmatig voor de microfoon te halen naar aanleiding van o.a. een nieuw boek ... en telkens weer werd ik geconfronteerd met heel wat levenswijsheid. De confrontatie van vandaag is uiteraard van een andere dimensie .... alvast veel sterkte aan al diegenen uit zijn onmiddellijke omgeving en vooral aan alle naasten die de laatste dagen niet van zijn zijde hebben geweken en steeds maar bleven hopen! Karel, we zullen je allen missen ...

"Houd de jaren gevangen in het net van je herinneringen en vergeet vooral de mooie dagen niet, want als je ze vergeet komen ze nooit meer terug".

Wie zich méér wil herinneren over Karel Verleyen, verwijzen we naar de webstek waarin hij zelf het één en ander kwijwt kon: www.karelverleyen.com

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meikever van Panamarenko is terecht !Deze morgen (18/11) is het gestolen kunstwerk ‘Meikever’ van Panamarenko teruggevonden.

Het werk werd begin deze week gestolen uit het S.M.A.K. en teruggevonden in een bosje in de Parklaan.

 

De ‘Meikever’ is zwaar beschadigd, en zal moeten worden gerestaureerd. Op dit moment wordt het werk op sporen onderzocht door de politie. Het kan dus nog niet worden getoond aan het publiek.

 

Verder onderzoek zal de juiste omstandigheden van de diefstal moeten verduidelijken.

Personen die informatie hebben over het verloop van de verdwijning, worden verzocht contact op te nemen met de lokale politie of met het S.M.A.K.

 

S.M.A.K.

Tel: 09/240 76 47

Reageer (1)

15-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glenn Millers muziek komt naar Gent
 Bandleader Glenn Miller (gmcivil.jpg 7476 bytes)

Glenn Millers muziek heeft na bijna 60 jaar nog niets aan populariteit ingeboet, integendeel. Glenn Miller was een van de meest invloedrijke blanke bandleiders in het swingtijdperk in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Zijn invloed op de muziek in zijn tijd was enorm groot en is ook nu nog springlevend.

The Blue Paradise Big Band speelt klassiekers van deze jazzlegende.

Op 27 november om 20.00 uur in de Stedelijke Concerthal Bijloke (Gent).

Info en tickets: 09/233.77.88 - www.uitbureau.be

Uitbureau Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Crucke kijkt al uit naar de Kerstsfeer ... met een concertenaanbod
    Koen Crucke trekt vanaf 8 december doorheen Vlaanderen met een reeks Kerstconcerten. Op zeven concerten daarvan krijgt hij muzikale ondersteuning van Willy Claes, Luc Van Acker en een uitgebreid (jongeren/volwassen) koor, op de andere concerten wordt hij bijgestaan door een groots orkest. Waar Koen zoal te gast is verneem je in de onderstaande kalender.
 
- 08 december om 20.00u: OC De Vonke, Heule-Kortrijk (info: 056/24.06.20)
- 09 december om 20.30u: Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk, Koksijde (info: 058/23.26.60)
- 10 december om 15.00u: CC De Fabriek, St-Lievens-Houtem (info: 053/60.72.35)
- 15 december om 20.15u: GC De Kroon, Bocholt (info: 011/62.11.01)
- 16 december om 19.30u: St-Lutgardiskerk, St-Pieters-Leeuw (info: 0478/33.55.93)
- 17 december om 14.30u: Kerk, Mol-Ginderbuiten (info: 0499/14.25.53)
- 17 december om 19.00u: Kerk, Mol-Ginderbuiten (info: 0499/14.25.53)
- 21 december om 20.00u: Basiliek van Oostakker, Oostakker-Gent (info: 09/251.77.47)
- 22 december om 20.30u: Onze-Lieve-Vrouwkerk, Kruibeke (info: 03/740.52.13)
- 23 december om 20.00u: St-Michielskerk, Roeselare (info: 051/30.42.34)
- 26 december om 15.00u: Sint-Catharinakerk, Wondelgem-Gent (info: 09/226.33.33)
 
Op het programma staat een leuke mix van Kerstklassiekers, evergreens en wereldberoemde melodieën.
 
ALGEMENE INFO VIA 09/226.33.33 - stefan@koencrucke.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn krijgt Anciaux en Marie Thumas op bezoek

Klik op de afbeelding om de link te volgenGisteren kwam onverwacht het nieuws dat Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux op zaterdag 18 november
een bezoek zal brengen aan het Huis van Alijn. Dit bezoek kadert in ‘DE WEEK VAN DE SMAAK’. De minister wordt verwacht om 11u15. Bijzondere aandacht gaat uit naar het project 'Haar naam was Marie Thumas'
dat het Huis van Alijn n.a.v. de Week van de Smaak lanceert. In aanwezigheid van de minister zal de ‘Marie Thumas-kamer’ geopend worden voor het publiek. Aansluitend vergasten de Vrienden van het Huis van Alijn alle aanwezigen op een Gentse ‘Plumet’ in de binnentuin.


   Marie Thumas presenteert...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische voetbalderby in Mariakerke (19/11)

 Op zondag 19 november om 14.30 uur is de Gentse fusiegemeente MARIAKERKE volledig in de ban van het voetbalgebeuren. Want voor de eerste keer in de geschiedenis staan 2 Mariakerkse ploegen tegenover elkaar om de eer van Mariakerke èn de daarbijhorende ambities in 4de provinciale A hoog te houden.
Op het terrein aan de Polderkenslaan staat immers de wedstrijd KSC Excelsior Mariake - Union Mariakerke geprogrammeerd en dat laat de thuisploeg niet zomaar voorbijgaan, integendeel.
Vanaf 13.00 uur worden de duiveltjes -6, -7 en -8 het grasveld opgestuurd als voorprogramma van de derby. Een derby die ongetwijfeld zal gevolgd worden door honderden supporters want niet alleen alle jeugdspelers en hun ouders zijn uitgenodigd, ook de buurtbewoners krgen persoonlijk een uitnodiging in de bus gestopt en zullen om 14.00 uur kunnen aansluiten bij een fanfare die doorheen de straten zal lopen en al voor de nodige opwarming zal zorgen.
Om 14.30 uur wordt de officiële aftrap gegeven van een hopelijk spannende en spetterende wedstrijd waarin 'voetbal een feest' is. Surf gerust ook eens naar www.kscemariakerke.be


KLASSEMENT

1. Maria-Aalter 26
2. Exc.Mariakerke 25
3. Middelburg 23
4. YS Eeklo 19
5. Kaprijke-Bentille 18
6. Vinderhoute 17
7. Lotenhulle 17
8. Sint-Amandsberg 16
9. Doornzele-Kerkbrugge 15
10. Wachtebeke 14
11. Ertvelde 14
12. Un.Mariakerke 14
13. Balgerhoeke 9
14. Zwijnaarde 8
15. Donk 7
16. SP. Gent 2

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FILMTIP vanaf 15/11: Kruistocht in spijkerbroek
Wie het bekende jeugdboek Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman heeft verslonden, moet zeker naar de verfilming ervan die vanaf 15/11 in de bioscoop te zien is. De bijhorende filmmuziek van Piet Goddaer (aka Ozark Henry) was in primeur te horen tijdens de zesde editie van de World Soundtrack Awards op het Filmfestival Gent.

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren. Dolf helpt de kinderen de verschrikkelijke bergen te trotseren, infectieziekten te overwinnen en rovende ridders te bevechten.

Langzaamaan begint Dolf zich te realiseren dat het echte gevaar niet schuilt achter de volgende bergtop,maar dat het gevaar in de kruistocht zelf zit. Dolf verdenkt de charismatische leider van de kruistocht, vader Anselmus, ervan hem in te zetten als een pion in zijn verschrikkelijke plannen...


Kruistocht in Spijkerbroek is vanaf 15/11 te zien in:

Antwerpen
Studio Rubens, UGC Antwerpen, Utopolis Mechelen, Utopolis Turnhout
Brussel
Kinepolis Brussel
Limburg
Euroscoop Genk, Euroscoop Lanaken, Euroscoop Maasmechelen, Kinepolis Hasselt, Utopolis Lommel
Oost-Vlaanderen
Cinema Albert, Kinepolis Gent, Palace Aalst
Vlaams Brabant
Cultureel Centrum Strombeek, Kinepolis Leuven, Utopolis Aarschot
West-Vlaanderen
Cine Star, Kinepolis Brugge


Meer info: www.kruistochtinspijkerbroek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LA FIESTA - Digno Garcia para siempre op 18/11 in Aalst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 18 november 2006 organiseert vzw Cascada in het Okapiforum te Aalst de dertiende editie van ‘La Fiesta – Digno Garcia para siempre’.

Net als vorige jaren zullen Belgische en Latijns-Amerikaanse artiesten  live Spaanse en Latijns-Amerikaanse klassiekers vertolken. Daniel Cardozo (ex-begeleider van Digno Garcia) en de tot voor de vorige La Fiesta onbekende gitarist Daniel Barrera (die afgelopen jaar een staande ovatie kregen) zullen, samen met Los Carios (ex Digno Garcia), opnieuw aantreden samen met Compania de Nuria Ventura (flamenco) uit Spanje, het professionele danskoppel Guy en Martine (Sterren op de Dansvloer), Jody Bernal, Janu (harp), La Sakhra en Frank Galan.
U zal genieten van een feestelijke avond met zang, dans in een onvergetelijke warme latino-sfeer.

 De presentatie is in handen van Herbert Verhaeghe (Radio 2).

 De voorstelling vangt aan om 20u en heeft plaats in Okapi Forum, Albrechtlaan 115 te Aalst.

 Tickets kosten 23€ (gewone zitplaats) en 28€ (business-seat) en kunnen besteld worden bij CC De Werf op tel. 053/73 28 12

Aanvragen voor VIP-arrangementen kunnen gebeuren via  diego.garcia@pandora.be

Reageer (0)

14-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas komt met Studio 100-artiesten naar Antwerpen

De Grote Sinterklaasshow

Op zaterdag 26 en zondag 27 november wordt de Sint opnieuw op zeer feestelijke wijze verwelkomd in het Sportpaleis door zijn vele jonge fans. Ook dit jaar zullen vele duizenden kinderen met hun ouders en/of grootouders naar het Sportpaleis komen voor de Sint en zijn Pieten, maar natuurlijk ook voor de vele gasten die van De Grote Sinterklaasshow een wervelend spektakel zullen maken.

De kinderen zullen volop genieten van de meisjes van K3, Piet Piraat en zijn kornuiten, Bumba, Plop en zijn vrienden uit het kabouterbos én de superpopulaire hitsensatie Spring! Zo'n mooie kans om een feestje te bouwen met al hun idolen én de goede Sint krijgen ze maar één keer per jaar...

Verras uw kinderen of kleinkinderen, uw neefje(s) of nichtje(s) met kaartjes voor deze spetterende show op zaterdag 26 (3 voorstellingen) en zondag 27 november (2 voorstellingen).

Tickets & info: 070/345.345 of www.studio100.be

De kaarten kosten 5 euro (staanplaatsen) en 13, 18, 23 en 28 euro (zitplaatsen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaar vieren in een iglo ? Het kan !
Raquettes Breng een onvergetelijke eindejaarsnacht door onder de sterren, in het hart van het Parc National des Pyrénées… Afspraak op 31 december in Bedous, een klein dorpje in de vallei van Aspe.
 
Op het programma: vertrek in groep (een vijftiental personen, maximaal 20). Iedereen maakt een kleine wandeling op sneeuwschoenen op de heuvelkammen van Somport en in de vroege namiddag bereiken we het bivak. Na deze opwarming in open lucht, maakt iedereen zich klaar om de iglo’s te bouwen. Van zodra er een veilig onderkomen is voor de nacht, kan de oudejaarsviering beginnen. De magie van een nachtelijke uitstap op sneeuwschoenen onder een hemel vol sterren… Een verdiende nachtrust in een iglo die men zelf gebouwd heeft. Het nieuwe jaar wordt begroet met nog een wandeling op sneeuwschoenen en een picknick. Terugkeer naar Bedous in de namiddag.
 
Een onvergetelijke ervaring die men in gezinsverband kan beleven. De hoogteverschillen zijn niet groot en de wandelingen op sneeuwschoenen gebeuren langs Noordse pistes (aangelegd voor langlaufen) door de velden en bossen van het Parc National des Pyrénées.
 
Prijs 2 dagen / 1 nacht: 31 december – 1 januari 07
(begeleiding, materiaal en maaltijden inbegrepen)
Volwassenen: € 110   Kinderen: € 65
 
Inlichtingen & reservaties:
Office de Tourisme de la Vallée d’Aspe
Tel: 00 33 (0)5 59 34 57 57
Fax: 00 33 (0)5 59 34 52 57
E-mail:
aspe.tourisme@wanadoo.fr

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 75 van de Klassieke Muziek 2006 (op 18/11 - KLARA)

Op zaterdag 18 november presenteren Vincent Verelst en Thomas Vanderveken voor de tweede keer Klara's Top 75 van de klassieke muziek. Tussen 07.00 en 18.00 uur wordt de énige échte megahitlijst aller tijden uitgezonden. De luisteraar kan meekiezen en maakt daarbij kans op de hele Top 75 in recente cd’s, in excellente uitvoeringen!

Tot 15 november om 10.00 uur kan men op klara.be z'n persoonlijke klassieke top 5 samenstellen en insturen. Kies uw vijf lievelingsstukken uit de lijst. De volgorde doet er niet toe.

Het resultaat van alle inzendingen kan u beluisteren tijdens een unieke marathonuitzending. U krijgt de 75 meest gekozen stukken te horen, met nog een aantal verrassingen er bovenop. Er worden prijzen uitgedeeld, de presentatoren praten met luisteraars over hun keuze, laten alle reacties aan bod komen en ook tijdens de uitzending kan u reageren via
top75@klara.be .

Méér info op www.klara.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doventolken op het Wemmelse podium (7/12)

Walter Janssens en Bart Schollaert, ofte MANMANMAN, heeft zojuist de première van hun tweede avondvullende theatershow  "MANMANMAN zkt. Vrouw" achter de rug. Na twee seizoenen succesvol door Vlaanderen te hebben getourd met "Wij zijn niet mooi, maar we bestaan", werd daarmee het startsein gegeven voor een nieuwe tournee.

En daar is iets bijzonders over te melden:
Op 7 december, in CC De Zandloper te Wemmel, wordt de gehele voorstelling, met sketches en liedjes en verhalen en al, gespeeld met doventolken.
Ze zullen spelen voor een gemengd publiek van doven en horenden, en daarbij getolkt worden door 2 "schaduwtolken", mensen die de acteurs "live" als een schaduw over de scene volgen, en de dialogen en liedjesteksten direkt omzetten in gebarentaal!
Een van die schaduwtolken is Anneke Van Rode, vaste gebarentolk van het enige dove Vlaamse parlementslid Helga Stevens. Dankzij deze Helga Stevens is de gebarentaal intussen een erkende taal.

MANMANMAN denkt dat dit project een interessante invalshoek voor een veelzijdige reportage kan bieden. Wij stellen u voor een repetitie bij te wonen met de acteurs en de doventolken samen, om te zien hoe dat omzettingsproces verloopt (de tolken zijn dan wel al voorbereid, aan de hand van beeldmateriaal van de voorstelling, en kennen de teksten van de liedjes, sketches en verhalen). Tijdens het repeteren zal bijv. aandacht moeten gaan naar synchronisatie van "tekst en beeld".
Anneke Van Rode zelf oordeelde dat de expressie en de vrolijke, absurdistische humor van MANMANMAN zich zeer goed leent tot gebarentolken.
Interessant kan ook zijn de voorstelling zelf bij te wonen, aangezien daar tijd en plaats wordt gemaakt voor interactie met het publiek. Komt zien hoe het werkt !

 "MANMANMAN zkt. Vrouw ", met doventolken
Op donderdag 7/12 in CC De Zandloper te Wemmel (info via
055/610 318 OF  02/460 73 24)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse, Brabantse en Limburgse dialecten op sprekende koarte
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aankondiging door de Gentsche Sosseteit:

Zoede gij wille sneukele van d' huufflakke, de bloewuste en onze lekkerkoekee?
Variaties organiseert in soamewirkinge mee zijn lidverienigingen een gruutschalige enquête naar benaminge veur voedingsproducten en bereidinge in de dialecte van Vloanderen. Vandoage  worde de rezultoaten in de vorm van sprekende koarte aan 't publiek veuregesteld. De presedent hee de Gentsche woorden ingeleze. Uiteraard zal van al woar damm' over klappe uuk geproefd keune worde.

Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent
op do. den 23e november 2006 te zevene (19:00 uur)

informoasie 09 264 40 73 en evelien.vanrenterghem@ugent.be

reservoase verplicht: 09/265 70 73

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend Goed-nieuws over SOAP (17/11 om 19.00 uur !!)
Ontroerend Goed (BE) — SOAP

Na aflevering 2 - Chineesje Pats veranderen we voor aflevering 3 - Op Televisie van locatie. De volgende afleveringen zullen doorgaan in de Domzaal van de Vooruit te Gent.

Alle info en data vind je nog steeds op
www.ontroerendgoed.be

Onze oproep van vorige week heeft zijn effect niet gemist. Steracteur/Sterartiest-deelnemer Roel Vanderstukken blijft in het programma. Om mogelijk te maken dat hij zowel aan het programma kan deelnemen als de voorstelling spelen is de opvoering van vrijdag 17 november een uur vervroegd. We spelen deze voorstelling dus uitzonderlijk om 19u en niet om 20u. Als je reeds een ticket reserveerde word je nog eens persoonlijk verwittigd. Alvast onze excuses voor het mogelijke ongemak.

Wie de eerste twee afleveringen miste stellen we graag gerust. Je kan dankzij de aan het begin van elke aflevering live hernomen hoogtepunten uit de vorige delen, nog steeds invallen bij deel 3 zonder al te veel van het verhaal te missen.

Op zaterdag 18 november is er een Late-Night. Wie daar zin in heeft kan na de voorstelling in de zaal blijven zitten, de acteurs ontmoeten en hen een aantal vragen stellen. Aanwezig zullen zijn: Alexander Devriendt (regie), Roel Vanderstukken, Deborah Ostrega en Bob Stoop.

Reageer (0)

13-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPRING zet de grootste hits op een rijtje !

Muziek : CD : Spring : ALLERGROOTSTE HITS, DE : Spring : CD : Muziek  Toen de jongens & meisjes van Spring vier jaar geleden hun eerste single Spring uitbrachten, stond die meteen acht weken op nummer één, niet alleen in de Nationale maar ook in de Internationale Singlecharts. Hun debuutalbum kampeerde bovendien wekenlang op 1 in de Internationale Albumcharts! Van dit eerste album werden in een mum van tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Ook daarna volgden de hits elkaar op: Jong, Te min voor Anja, Jan zonder Vrees, Met de trein naar Oostende, Vrije val, Dansen, en zo kunnen we nog een tijdje door gaan. Alle grote successen van Spring zijn nu verzameld op 1 prachtige CD, die de toepasselijke naam De Allergrootste Hits meekreeg. Als BONUS zijn bovendien Alles is leuker (Jelle & kabouter Plop), Spring (live-versie) en De mooiste liefde ooit (live-versie) toegevoegd.

Spring is springlevend en zit boordevol nieuwe plannen! In december wordt Jelle de enige frontman van Spring, met Dami als vaste muzikant, terwijl Cara & Anneleen nieuwe horizonten opzoeken. Muzikaal zal Spring zeker dezelfde koers blijven varen en er staan alvast weer enkele nieuwe uitdagingen voor de deur. Zo zal Jelle in de toekomst ook zelf een aantal nummers gaan schrijven voor Spring en staat er in het najaar van 2007 ook een nieuwe toernee langs de culturele centra gepland, die Spring op de Zolder zal gaan heten. Jelle is binnenkort ook te zien als Kuifje in de gelijknamige musical. 

Maar nu is het dus luidkeels meezingen geblazen, want de CD De Allergrootste Hits van Spring ligt vandaag in de winkel!
Neem ook eens een kijkje op www.spring.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THE HOUSE OF BOOKS: eenvoudig èn helder !

  In de wekelijkse benadering van een uitgeverij staan we vandaag even stil bij THE HOUSE OF BOOKS dat zijn zetel (voor wat België betreft) in Antwerpen heeft. Persverantwoordelijke Sophie Verbist doet er dan ook alles aan om de twee kernwoorden van de uitgeverij verder uit te dragen:eenvoud en helderheid. Dat de naam van de uitgeverij rechtstreeks verwijst naar het huis - thuis dat ze wil zijn voor de auteurs is een leuk weetje, maar belangrijk is dat het aanbod van The House of Books indrukwekkend is op het vlak van fictie, non-fictie en kinder-en jeugdboeken. Van waargebeurde verhalen over literaire romans en thrillers ... tot Carry Slee, Sabine De Vos .....
Hieronder stel ik U graag 3 nieuwe uitgaven voor die perfect passen in het plaatje dat The House of Books voor ogen heeft:

 Na o.a. 1001 dromen, 1001 meditaties en 1001 manieren om te ontspannen ligt nu ook "1001 spirituele gedachten" in de boekhandel. Auteur David Ross is er zonder enig probleem in geslaagd om op 384 pagina's een overzicht te geven van die gedachten die ons heden ten dage best eens kunnen helpen bij het verwerken en verteren van situaties op de werkvloer, thuis of waar dan ook. Verdeeld over 10 hoofdstukken maak je kennis met oude of recente uitspraken die de sterkte hebben de lezer te laten stilhouden bij de kerngedachte van de woorden en zinnen. Al is het nu via de liefde of de vriendschap, de natuur en de kosmos of emoties en verstand ... telkens weer worden we meegesleurd door die zaken waarvoor we tegenwoordig bijna blind blijven. Ik heb alvast veel bijgeleerd bij: "Wie heerst over mensen heeft macht, wie heerst over zichzelf heeft kracht", of "Roem en rust kunnen nooit bedpartners zijn" ... of "Ruzies zouden niet lang duren als de fout aan één kant lag".
Méér van dit alles van velerlei bekende en onbekende mensen ... in "1001 spirituele gedachten" .... voor 14,90 € (een mooi en bruikbaar eindejaarsgeschenk !).

  Wie houdt van de combinatie thrillen en historische details zit zeker goed met het laatste boek van de Amerikaanse Barbara Wood: "De ster van Babylon". Het is eigenlijk lang geleden dat ik zo in de ban was van een boek waarin het Oude Egypte èn de zoektocht naar een mysterie zonder enige vorm van fantasie verenigd werden. Feit is dat een jonge archeologe aan het sterfbed van haar leermeester een opdracht meekrijgt waarin de vernietiging van 'de ster van Babylon' moet worden tegengehouden. Dat ze doorheen haar zoektocht geconfronteerd wordt met de Alexandrijnen (een geheim historisch genootschap) en zelfs Nostradamus ter sprake wordt gebracht geeft het verhaal een apart tintje. Het boek is zeer vlot geschreven en geeft duidelijk aan dat de auteur niet zomaar iets op papier wou zetten ... integendeel, het aanbrengen van een groot aanbod aan historische feiten en juistheden zorgt voor een meerwaarde waardoor het boek een groter waarheidsgehalte krijgt dan menig andere thriller. Het heeft me zelfs zo ver gebracht dat ik met regelmaat bepaalde feiten of plaatsen ging opzoeken op internet .... en ze ook terug vond ! Zeker een aanrader voor zij die niet alleen begeesterd zijn door het spannende maar ook oog en oor hebben voor de voorvoorvoorouders ... wie weet ... ook een Alexandrijn !
Het boek kost 17,90 €.

 Afsluiten doen we met een héél tof boek dat niet alleen geschikt is voor de jeugd maar ook de volwassene kan bekoren. Want zeg nu eerlijk ... weet jij nog alles wat je op de schoolbanken hebt geleerd ? Zeven (7) hoofdstukken begeleiden de lezer doorheen een wereld van kennis: sterren en planeten - de aarde - dinosauriërs - oude beschavingen - ridders en kastelen - uitvindingen - èn vervoer ... en fantaseer per hoofdstuk maar welk soort vragen je krijgt voorgeschoteld. Het handige boek  met harde kaft blinkt uit door de soort van invalshoeken die elk item in de kijker plaatst èn door het schitterende aanbod van illustraties die het voor iedere lezer aantrekkelijk maakt. Nadat je elk item hebt gelezen krijg je als afsluitertje enkele vragen aangereikt onder de titel "Weet je het ?" zodat je ongewild tot besef komt of je al dan niet iets hebt opgestoken en onthouden.
Zeker met de komende feestdagen in het vooruitzicht is dit boek een ideaal geschenk om te geven ... enbiedt de volwassene de gelegenheid om samen met kinderen of kleinkinderen eens gezellig de wetenschap en geschiedenis op een ontspannende manier te ontrafelen. Het moet niet altijd een gezelschapsspel zijn !
Een voorsmaakje ? .... Waarom is het op sommige plekken heet ? Waarom slikten dinosauriërs stenen in ? Hadden de Grieken baden ? Waarom keken er mensen toernooien ? Wat is er bijzonder aan Miranda ? .... en nog zoveel meer.
Een tijdlijn, een alfabetische woordenlijst èn een overzicht van interessante websites vervolledigt het boek.
"1000 vragen en antwoorden" haal je in de boekenhandel voor 16,90 €  

Méér info over de uitgeverij én andere uitgaven vindt U op www.thehouseofbooks.com

Reageer (1)

12-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ZANADU ligt in de winkel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zopas verscheen de wintereditie van het magazine ZANADU, wat meteen het tweede nummer uit de reeks betekent. In ons artikel van 29/5/2006 op deze webstek kon U al kennismaken met de nieuweling binnen de magazinewereld en het mag gezegd dat ook het tweede nummer bijzonder boeiende items heeft voorzien die de lezer enkele uurtjes zoet houdt. Een puike cover met een immer jeugdig ogende Marlène de Wouters zorgt alvast voor een fijne kennismaking met het 194 pagina's tellende magazine dat genoeg afwisseling biedt dat iedereen er kan van genieten.
Wat dacht U bijvoorbeeld van een vlotte babbel met dè stem achter de Portugese groep Madredeus (Teresa Salguiero), of van een intrigerende blik achter de familiale schermen van het 125-jaar jonge jeneverstokersbedrijf FILLIERS. Ursula Andress daarentegen blikt terug op 44 jaar James Bond (1962 - 2006) en haar aandeel in de filmindustrie. De modetrends van de herfst-winter 2006-2007 èn de rimpelloze reportage over Marlène de Wouters brengen de vrouwelijke lezers zonder enige tijfel in een ware droomwereld. Wie echter meer geboeid wordt door een cursus 'oriëntaals dansen', een wereldreis als ontdekking van Uzelf of het geheim van de 86-jarige successchrijfster Benoîte Groult zit ook goed met ZANADU. Levensgenieters krijgen dan weer een schat aan Trappisten aangereikt terwijl Etienne Van Steenberghe een selectie maakte van rode feestwijnen met allure die betaalde alternatieven zijn voor gek geprijsde topwijnen. Neem daarbij nog enkele overheerlijke tapas en oesters en het vakantiegevoel wordt overduidelijk verlengd. Ook wie niets kent over veilingen, schenkingen of cranio-sacraaltherapie komt aan z'n trekken, al voelde ik mij persoonlijk beter bij de artikels over huidhygiene, anoniem diëten of de passie en trouw van tenor Roberto Alagna. Dit grote aanbod aan lectuur aangevuld met een cultuuragenda voor heel Europa en een pak besprekingen van boeken, DVD's, CD's en afsluiters als de boeddha-rage, de geboorte van de staat Israël, Congo èn de ervaringen van Aimé Antheunis na zijn burn-out ....geeft iedere lezer het gevoel dat hij/zij voor 4,95 € waar heeft gekregen voor zijn geld. De wintereditie van het magazine ZANADU ligt op U te wachten !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste GENTSE MUSEUMNACHT op 16/11 ... in o.a. het HUIS VAN ALIJN

16 NOVEMBER 2006
1STE GENTSE MUSEUMNACHT


Ook het Huis van Alijn doet mee!

Een Nacht met Super 8

Op donderdag 16 november blijft het museum open tot middernacht ! Film staat er de hele avond centraal. De Franse groep LA TORTUE MAGIQUE brengt sfeer in het museum met 'LA VIE C’EST SCOPITONE’. Laat u verrassen door hun heerlijke 8mm filmpjes die spelen op filmjukeboxen. Nooit gezien en 110% originele creaties !Op verschillende plekken in het museum staan ook projectoren klaar om UW 8mm filmpjes te draaien.

OPROEP:
Breng uw oude of nieuwe (super 8) filmpjes mee en geniet samen met familie en vrienden van de beelden. Een éénmalige gelegenheid op een unieke locatie. Het Huis van Alijn wordt voor één avond
DE GROOTSTE SUPER8-BIOSCOOP van het land!

En voor wie er niet genoeg van krijgt: de tijdelijke tentoonstelling "Het dagelijks leven in bewegend beeld" brengt de jaren ’50 tot ’70 terug tot leven in uren film.

Een SuperN8 gegarandeerd !

EXTRA: Kraanlei en Oudburg worden voor één avond een heuse MUSEUMSTRAAT. I.s.m. Dekenij Jong Oudburg vzw blijven de handelszaken open tot 22u. In de etalages spelen ook 8mm filmpjes. En uiteraard is er keuze ten over in deze gezellige buurt om te eten en te drinken!


Huis van Alijn – Kraanlei 65 -9000 Gent | www.huisvanalijn.be
Gratis toegang tussen 18u en 00u - Doorlopend programma.


meer info: www.gent.be/museumnacht of tel Gentinfo 09 210 10 10

Deze museumnacht wordt georganiseerd in het kader van het Creativity World Forum (15 en 16 november). Het avondprogramma in het Huis van Alijn kwam tot stand in samenwerking met het Internationaal Straattheaterfestival vzw.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Lynn zorgt met 700 fans voor Disneysfeer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fotograaf Freddy Vlassenroot (waarover een uitgebreide reportage in het artikel hieronder) is pas terug uit Parijs alwaar hij deelgenoot mocht zijn van een fanreis die Laura Lynn en 700 gelukkigen naar Disneyland bracht. Niet alleen voor een ontspannend moment tussen Mickey Mouse, Donald Duck en die vele andere tot de verbeelding sprekende figuren ... maar ook voor de officiële CD-voorstelling van "Voor jou" en de gloednieuwe CD-single "Rode rozen in de sneeuw" (duet met Marva).
En iedereen zag dat het goed was !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Vlassenroot: portret van een showbizzfotograaf met hart en ziel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag stel ik U graag voor aan een man die gepassioneerd is door showbizzfotografie, Miss Belgian Beauty en Helmut Lotti. Wie regelmatig optredens bijwoont zal ongetwijfeld ooit al eens Freddy Vlassenroot ontmoet hebben, want o.a. voor de webstek www.showbizzsite.be kuiert hij doorheen gans Vlaanderen om de prestaties van de Vlaamse artiesten op de gevoelige plaat vast te leggen.

Freddy is als rasechte Gentenaar geboren op 6 december (!) 1954 en woont samen met zijn echtgenote Veronique en de 3 kinderen in Merelbeke. Naast zijn arbeidsvreugde bij Solutia is hij bijzonder gebeten door de fotomicrobe die zo'n 8-tal jaren geleden tevoorschijn kwam. Als èchte (super)fan van Helmut Lotti maakte hij een webstek over deze artiest en werd Freddy overspoeld door andere fans met de vraag achter foto's van de concerten ... wetende dat Freddy geen enkel optreden miste en telkens met een 400-tal foto's huiswaarts keerde. En zo begon de bal te rollen ..... tot op het moment dat Peter De Smedt (de bezieler van www.showbizzsite.be) hem aansprak met de vraag ook foto's te maken voor deze webstek waarbij de showbizz centraal staat !
Zo gezegd, zo gedaan en de foto's zijn dan ook het resultaat van vele uurtjes vertoeven op diverse locaties in Vlaanderen èn tussen de artiesten leven. Kijk gerust maar eens in het fotoalbum dat U op www.showbizzsite.be terug kan vinden.
Maar da's nog niet alles want Freddy werd ook ingezet voor de reportages over de Miss Belgian Beautyverkiezing waarbij zijn contacten met organisator Ignace Crombé een mooi vervolg kregen in een zelfgemaakte webstek:  http://members.lycos.nl/fanmissbelgianbeauty/

Ik ben dan ook zeer verheugd dat Freddy met regelmaat enkele spraakmakende foto's voorziet voor www.plietsplets.bloggen.be waardoor de lezers nog méér in de ban geraken van de grote wereld die de showbizz eigenlijk wel is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Groot Vleeshuis (Gent) participeert aan 'Week van de Smaak'

Weergave  Het Groot Vleeshuis stelt voor tijdens de Week van de Smaak:

* Literair vertellen met chocolade: een boeiende kookworkshop door verhalenverteller Katrien Van Hecke
* Culinaire ontdekkingswandeling "Smaak-je Zaak-je": een leerrijke wandeling met een vleugje cultuur en een grote schep lekkernijen

Twee verrassende activiteiten die goed door de maag gaan. Klik op www.grootvleeshuis.be en vind onder "Nieuws" alle informatie en praktische gegevens.

Haast je om erbij te zijn, de plaatsen zijn beperkt!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEK VAN DE SMAAK (16 - 25 november)

Van 16 tot 25 november loopt de eerste editie van de Week van de Smaak, een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Tien dagen lang is Vlaanderen één groot smaaklaboratorium. Met gewone en minder gewone dingen op je bord, met kooksessies, lezingen, tafelredes en proeverijen.

De Week van de Smaak daagt jong en oud, proever en oude keukenrot, denker en doener uit om zijn smakenpalet uit te breiden. Over de schouders van bekende topchefs en ervaren kookmoeders meekijken, een culinaire wandeling maken doorheen de stad, alles leren over de producten van je eigen streek, zelf de handen uit de mouwen steken in het school- of bedrijfsrestaurant, smaaktentoonstellingen, enz. In totaal vinden er in alle Vlaamse provincies en Brussel meer dan 700 evenementen plaats, verzorgd door meer dan 500 organisatoren. 

Alle informatie over de Week van de Smaak via www.weekvandesmaak.be. Je kan de programmabrochure ook gratis meenemen in je bibliotheek of postkantoor, bij een van de meer van 500 deelnemers en aan tal van info- en cultuurbalies.

Maar via deze webstek leest U dagelijks wat méér omtrent enkele bijzondere projecten !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN in duet met .... MARVA

 Het is een absolute stunt geworden: schlagerkoningin Laura Lynn is bijzonder tevreden dat ze haar nieuwe single mag voorstellen. "Rode rozen in de sneeuw" is de titel van de nieuwste Laura Lynn single waarbij de zangeres een duet heeft opgenomen met niemand minder dan “Marva”.

In 1963 nam Marva haar eerste single op, Geef me nog een kans. Een jaar na haar debuut tekende Marva een platencontract met Cardinal Records, het label van Rocco Granata. De deelname van Marva aan Cansonissima met het nummer Eiland in groen en blauw werd meteen een groot succes. Vlaanderen was in de ban van Marva, een zangeres met een uniek stemgeluid. De samenwerking met producer Jean Kluger was goed voor een resem hits. In totaal nam Marva 18 albums op gedurende 14 jaar dat het duo samenwerkte. Zonder twijfel is Marva één van de allergrootste zangeressen die ons land rijk is. Iedereen kent haar hits zoals Eiland in groen en blauw (1967), Rode rozen in de sneeuw (1975), Oempalapapero (1975), Herinneringen (1980) zijn maar een paar voorbeelden van het rijke muzikale hitpalmares dat Marva bij elkaar heeft gezongen. In 1985 heeft zangeres Marva haar laatste album uitgebracht. Een paar maanden na de release heeft Marva besloten om zich terug te trekken uit de muziekwereld en meer tijd te gaan nemen voor haar privéleven.

Het was een ultieme droom voor schlagerkoningin Laura Lynn om een duet te kunnen en mogen opnemen met zangeres Marva.
Van Marva verschijnt binnenkort (4 december) een dubbelalbum waarop haar 36 grootste successen gebundeld zijn ... een produktie van Universal Music.

Méér info via: www.lauralynn.be - www.arsentertainment.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Peeters geeft in 2007 extra voorstelling in Gent: vlug zijn !


Zijn nieuwste solo-CD ‘Slimmer dan de Zanger’ vliegt de winkels uit en zijn gelijknamige concertreeks is in no time uitverkocht! Met "Slimmer dan de Zanger" bevestigt Bart Peeters zijn status als theater-entertainer.
 
De gevolgen blijven niet uit: het is onmogelijk om de man live aan het werk te zien! Alles is uitverkocht! Maar daar komt vandaag verandering in! Met een extra concert van “Slimmer dan de Zanger” in Capitole Gent op 31 maart 2007 om 20.00u.
 
Wees dus slimmer dan de vorige keer en wacht niet opnieuw tot de voorstelling helemaal uitverkocht is.
 
Slimmer dan de Zanger
Bart Peeters zou zijn scheurende gitaren aan zijn neefjes hebben gegeven en van nu af aan mag het allemaal wat minder rock 'n roll zijn en wat meer 'van de wereld'. Toch zingt hij nog steeds met volle goesting zijn nieuwe, intimistische, kritische, zichzelf bevragende parels van teksten uit zijn laatste cd 'Slimmer dan de Zanger'.

Wees er snel bij, want de tickets vliegen de deur uit!
Zowel de plaat als de gelijknamige concertreeks werd door pers en publiek bejubeld voor zijn aanstekelijke mix van folk, wereldmuziek, cabaret, zelfs een beetje hip-hop en een vleugje jazz. De hele tournee was in dan ook in een mum van tijd volledig uitverkocht! Maar geen nood - Bart Peeters komt terug! Naar de Capitole Gent deze keer!
 
Data
zaterdag 31 maart 2007 in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harpiste JANU .... een muzikale aanrader
Vanaf 25 november start harpiste JANU haar concerttournée doorheen de culturele centra in Vlaanderen.
Het spreekt voor zich dat naar aanleiding van haar meest recente CD "Janu in Ireland" ... de concerten telkens een aanvang nemen in de typisch Ierse sfeer die Janu zich eigen heeft gemaakt. Maar daar blijft het niet bij want de concerttitel verraadt al veel over het concept: "Met harp en ziel - Van Ierland naar Zuid-Amerika".
Tijdens deze wervelende show wordt Janu geflankeerd door haar vaste begeleider Peter Van Woensel (percussie) en gaste Nicky Baker. Een reis rond de wereld met muziek voor jong en oud.  
Hits zoals Hijo del la Luna (Mecano), Orinoco Flow (Enya), Hemelsblauw (Will Tura), ..., worden afgewisseld met prachtige eigen composities, filmmuziek en Ierse traditionals zoals : Oh Danny Boy, Scarborough Fair, ...

Laat u verrassen door de uitgebreide waaier van muziek die Janu op haar moderne harpen voor u brengt.  
Een kennismaking met JANU kan op www.janu.be

Zondag 4 Februari
2007
15u00 CC Sleidinge 'De Stroming'  09/230 02 91 of         
  0479/86 90 31
Zaterdag 27 Januari
2007
20u00 Casino Oostende  privéconcert
Vrijdag 26 Januari
2007
20u30 CC Dilbeek  02/466 20 30
Zaterdag 20 Januari
2007
20u00 CC Brugge 'Magdalena Zaal'  050/44 30 51
Vrijdag 19 januari
2007
20u00 De Panne 'Gemeentehuis'  058/41 30 25
Zondag 14 Januari
2007
15u00 CC Heist o/d Berg  015/25 07 70
Vrijdag 12 Januari
2007
20u00 CC Sint Niklaas 'Stadschouwburg'  03/766 39 39
Zondag 17 December
2006
15u00 CC Hasselt  011/22 99 33
Vrijdag 15 December
2006
20u15 CC Leopoldsburg  011/34 65 48
Donderdag 14 December
2006
20u30 CC Bornem 'Ter Dilft'   03/890 69 30
Zaterdag 25 november
2006
20u15 CC Kortrijk 'Muziekstudio'   056/23 98 55

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANDRE RIEU concerteert 2 keer in Hasselt

Op zaterdag 23 december is vioolvirtuoos en dirigent André Rieu voor het derde opeenvolgende jaar te gast in Hasselt voor een wervelend concert. Aangezien de 10.000 plaatsen tijdens de vorige edities in amper 4 weken volledig uitverkocht waren, en het ook dit jaar storm loopt om een plaatsje te bemachtigen in de nochtans imposante Ethias Arena, zal André Rieu een extra concert inlassen op vrijdag 22 december!


 


André Rieu is een fenomeen in de wereld van de populaire klassieke muziek. Al bijna 20 jaar treedt hij samen met zijn Johann Strauss Orchestra met zeer veel succes op in alle uithoeken van de wereld. Met zijn ongeëvenaard enthousiasme, zijn grote muzikale vakkennis en zijn uitmuntende gevoel voor entertainment weet hij telkens duizenden muziekliefhebbers in vervoering te brengen. Voor de productie van de ongeveer 160 concerten die André Rieu jaarlijks geeft, doet hij beroep op een team van een 100-tal fulltime muzikanten en medewerkers… 

 

Het is dan ook telkens een hele eer als deze wereldvedette in zijn drukke agenda een plaatsje vrijmaakt om in Vlaanderen op te treden. Net zoals de 2 vorige jaren is hij op 23 december 2006 te gast in de Hasseltse Ethias Arena voor een speciaal concert in heuse kerssfeer. De 10.000 tickets voor dit spektakel zullen ongetwijfeld opnieuw snel uitverkocht zijn. Het enthousiasme van de bezoekers die er tijdens de vorige edities bij waren, is immers erg groot.

 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden dit unieke concert bij te wonen, richt organisator FPS|Feestburo een tweede voorstelling in. Op vrijdag 22 december zal de Ethias Arena ongetwijfeld opnieuw vol lopen. Dus ook voor dit toemaatje is het een kwestie van snel te zijn!

 

Tickets kunnen besteld worden bij:

-          Sherpa, op telefoonnummer 070-34 50 50 (België) of op 00 32 70 34 50 50 (vanuit Nederland). Reserveren kan ook via de website: www.sherpa.be

-          Mediamarkt Hasselt – 0032 (0)11/29 49 00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond wandelen met AKTIVIA
Volgend bericht ontvingen we van AKTIVIA, dè wandelsportfederatie:Dit jaar startten wij met de GezondWandeldag, een nieuw evenement dat enkele duizenden deelnemers onderdompelde in de wereld van gezond leven, gezond denken en bewegen.

Door het succes van de eerste editie, en ook wel door de blijvende interesse van veel deelnemers, werd nu beslist om deze wandeldag volgend jaar terug te organiseren. Op 29 april 2007 plaatsen we Brasschaat en Sportcentrum Peerdsbos weer in het teken van gezond bezig zijn. De formule blijft dezelfde: een mix van informatie in de standenzaal, demo's en initiaties op de sportvelden en natuurlijk verschillende wandelafstanden in de groene omgeving en de bossen van Brasschaat.

Voor deze 2de editie mikken we op 5 tot 7.000 deelnemers, wat zeker realistisch is. De promotie richt zich - naast de actieve inbreng van partners - terug op de brede laag van de bevolking (30+ tot...). Het programma ter plaatse wordt in deze zin uitgebouwd, met doelgerichte activiteiten. Ook de kinderen en de jeugd zullen aan een aangepast programma kunnen deelnemen.

Als medewerker van dit jaar of als nieuwe snelle beslisser, krijgt u nu vooreerst de kans om volgend jaar te participeren aan dezelfde speciale voorwaarden als voor de eerste editie: u kunt profiteren van een korting van 50 % op een standruimte indien u reserveert voor 31/12/2006.

De evaluatie van de GezondWandeldag 2006 en een schets van de editie 2007 vindt u op onze website
http://www.aktivia.be/gezondwandeldag onder de rubriek 'Partners'. Daar is ook een online info-bestelformulier beschikbaar. Hou in elk geval de deadline van 31 december in het oog indien u van de vroegboek-korting voor standen wilt genieten.

Reageer (0)

11-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te verwachten !

Beste Plietspletsers,

jammer genoeg kan ik U vandaag GEEN nieuwe items aanbieden ..... maar voor zij die de vorige dagen nog niet hebben ontdekt ... gewoon naar beneden scrollen.
Vanaf zondagavond zit er weer een pakket klaar om online te gaan ... dus nog eventjes geduld.
Ik verklap dat er vanaf 12/11 o.a. aandacht wordt besteed aan Freddy Vlassenroot (fotograaf van de Showbizzsite, grootste Lotti-fan èn Miss Belgian Beauty webstekhouder) - de magazines SMAAK - AMBIANCE en ZANADU - Week van de Smaak - de boekenselectie van The House of Books ..... en vele andere boeiende onderwerpen.  
We geven zondag ook vrijkaarten weg voor de waterpolowedstrijd tussen KGZV en Eeklo op 25/11 in het Stropbad èn ... de rest ontdekt U tijdens de volgende dagen.

Door diverse omstandigheden heb ik zelf beslist geen informatie meer omtrent de (sowieso al minieme) activiteiten op 103.8 FM weer te geven ... doch vanaf 15/11 een totaalbeeld te geven van het radiogebeuren in en rond Gent.

Alvast een fijn weekend,

Johan

Reageer (0)

08-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een champagneweekend ? Middelkerke ... the place to be !
 Champagne aan de Noordzee, dat kan slechts in Middelkerke zijn. Al tien jaar lang haalt de dienst voor toerisme - V.V.V. Middelkerke een sterke delegatie ambachtelijke champagneboeren naar het Casino. In de plaatselijke restaurants zetten de chefs alles in het werk om deze bubbelende feestwijn bij een schitterend diner op tafel te zetten en in het Casino laten de champagnehuizen je proeven van hun oogsten. Het is duidelijk, de champagne vloeit drie dagen overvloedig. Met o.a. Michel Genet, Prévoteau-Perrier,Paul Clouet,Bonnaire,Bourdaire-Massonnot, Moussy Père et Fils, Bernard Hennequin , Henri Mandois, Dhondt-Grellet en Marcel Vautrain, het zijn stuk voor stuk klinkende namen binnen de kring van ambachtelijke wijnbouwers in en rond Epernay, al meer dan dertig jaar zusterstad van Middelkerke. Elk van hen presenteert gedurende drie dagen hun producten in de hal van het Casino.Weekend-arrangement

Champagneliefhebbers kunnen van de gelegenheid gebruik maken om er een weekendje Middelkerke – Westende van te maken. Hotels en verhuurkantoren werken mee en pakken uit met een speciaal Champagne-Arrangement, aan 280 euro voor 2 nachten voor 2 personen, all-in champagnemenu inbegrepen. Meteen een unieke gelegenheid om Middelkerke en Westende en de deelgemeenten Lombardsijde, Schore, Wilskerke, Leffinge, Slijpe, Mannekensvere en het schilderachtige Sint-Pieters-Kapelle te ontdekken.

Bij de Dienst voor Toerisme ligt een gratis brochure met alle deelnemende restaurants en hun menu’s, en het volledige gedetailleerde programma, op u te wachten.

Info: dienst voor Toerisme, 059 30 03 68, 059 30 20 85.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty en Dirk Stoops waren op 6/11 BLOEDSERIEUS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rode Kruis   Foto van Anne-Marie tijdens bloedafname (Freddy Vlassenroot)
Op maandag 6 november om 15 uur opende Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie (meter) en Studio Brussel-presentator Dirk Stoops (peter) de bloedinzamelactie Bloedserieus in Kinepolis te Gent.
Samen met Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé stonden zij als eersten ook bloed af in de hoop dat vele studenten hun voorbeeld volgen.

Medica    LBK  

Over Bloedserieus:

Het hoofddoel van Bloedserieus is niet om enkele keren per jaar een grote slag te slaan. We willen mensen over de drempel heenhelpen om zo de groep trouwe donoren uit te breiden! Jongeren zijn zwaar ondervertegenwoordigd onder de bloedgevers, hoewel zij net zeer geschikte donoren zijn en bovendien zijn ze de grootste 'afnemers' van donorbloed gezien de weekendongevallen. Jaarlijks valt ongeveer 10% van de donoren weg, bijvoorbeeld omdat ze de leeftijdsgrens bereikt hebben of ziek zijn geworden. Het Rode Kruis is dus steeds op zoek naar nieuwe donors. Omdat 18 de wettelijke minimumleeftijd is, is ons werkterrein logisch: de universteitssteden concentreren immers een studentenpopulatie vol jong, onstuimig bloed.

Het Rode Kruis heeft je nodig!

Elke dag zijn er mensen die bloed nodig hebben: bij een operatie, een bevalling, een verkeersongeval... maar ook voor leukemiepatiënten, mensen met bloedarmoede, hemofiliepatiënten,... zijn bloedproducten onmisbaar. Synthetisch bloed is nog steeds niet beschikbaar zodat tekorten verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Bloed kan slechts 35 dagen bewaard worden, het Rode Kruis organiseert dan ook regelmatig inzamelingen.

Na de inzameling wordt het bloed grondig gecontroleerd en zorgvuldig bewaard. Het bloed wordt gescheiden in zijn bestanddelen: door één zakje bloed te geven help je dus méér dan één patiënt! De rode bloedcellen worden toegediend aan ziekenhuispatiënten die een tekort aan bloed hebben, zoals mensen met bloedarmoede of slachtoffers van verkeersongevallen. Het plasmagedeelte wordt verder verwerkt tot tal van geneesmiddelen. Je kan hierover verder meer lezen. De bloedplaatjes zijn vooral nodig voor leukemiepatiënten, patiënten met ernstig bloedverlies, mensen die een transplantatie hebben ondergaan of die chemotherapie volgen. Bloedplaatjes kunnen slechts 5 dagen bewaard worden. Je kan je opgeven als bloedplaatjesdonor. Deze mensen worden opgeroepen als het nodig is.

Méér info over BLOEDSERIEUS: http://www.landbouwkring.be/bloedserieus/informatie.html

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stanley Kubricktentoonstelling is topper !
Dinsdagnamiddag bereikte de Stanley Kubricktentoonstelling in het Caermersklooster de kaap van 10.000 bezoekers. De 10.000ste bezoeker kreeg uit de handen van Jacques Dubrulle, gedelegeerd bestuurder van het Filmfestival Gent, een Kubrick verrassingspakket in naam van de provincie Oost-Vlaanderen en het Filmfestival Gent. De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2007.

De Stanley Kubricktentoonstelling kwam tot stand op initiatief van het Deutsches Filmmuseum, het Deutsches Architektur Museum, Stanley Kubricks weduwe Christiane Kubrick en het Stanley Kubrick Estate. Dat persoonlijke werkarchief van de filmmaker is één van de grootste privé-archieven uit de filmgeschiedenis en werd in 2003 voor het eerst door het Deutsches Filmmuseum ontsloten. Het Filmfestival Gent en de provincie Oost-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om de tentoonstelling naar de Arteveldestad te halen.

Op 4 oktober opende de prestigieuze tentoonstelling de deuren in het Gentse Caermersklooster in aanwezigheid van Christiane Kubrick, Kubrickproducent Jan Harlan, setdesigner Sir Ken Adam en tal van andere prominenten. Sindsdien bezochten 10.000 bezoekers de tentoonstelling. De 10.000ste bezoeker, Marc De Mulder, werd verrast met een Kubrickpakket met daarin de officiële catalogus, een cd met filmmuziek die Kubrick gebruikte en een dvd van A Clockwork Orange.

Dagelijks bezoeken gemiddeld 340 mensen de tentoonstelling. Topdag was zondag 15 oktober, toen bezochten maar liefst 709 mensen de tentoonstelling in het Caermersklooster. Tot 7 januari 2007 kan je er een blik achter de schermen werpen van Eyes Wide Shut, A Clockwork Orange, 2001: A Space Odyssey, Lolita en vele andere mijlpalen uit de filmgeschiedenis. Een niet te missen expo die na Berlijn, Frankfurt am Main en Melbourne exclusief voor de Benelux in Gent te zien is.

Meer info: www.filmfestival.be/stanleykubrick

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leiestreek tijdens de herfst: tip van de week !

wandelaarsMisschien een leuke tip om op zonnige herfstdagen een frisse neus te halen: de Leiestreek heeft er tijdens het najaar van 2006, drie nieuwe wandelroutes bij. Alles even op een rijtje:

 • Sint-Martens-Latem verwelkomde in september een nieuwe provinciale Wandelroute: de Albijn van den Abeele Wandelroute. Van den Abeele (1835-1918) is de stamvader van de kunstenaarsgroep die Latem zoveel naam en faam heeft gegeven. De route start nabij de Latemse Koutermolen en voert langs de karakteristieke plekjes die Albijn van den Abeele herhaaldelijk op het doek heeft gezet. Op een evenwichtige manier combineert het traject verleden en heden, natuur en cultuur.
  De route bedraagt 9 km maar kan ook ingekort worden tot 6 km. De wandelkaart is te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen:
  www.tov.be
De West-Vlaamse Leiestreek is twee wandelroutes rijker: de Oosthovewandelroute (13 km) en de Neerbeekwandelroute (6 km).
De Oosthovewandelroute vertrekt aan de kerk van Rollegem-Kapelle, een deelgemeente van Ledegem. Oosthove is de oudste hoeve van de gemeente en dateert uit 1778, vandaar de keuze van de wandelroute.
De Neerbeekwandelroute start op de Bissegemplaats in Bissegem (Kortrijk) en neemt je mee doorheen een verstedelijkt, maar zeer afwisselend landschap. Onderweg maak je kennis met het boeiende erfgoedverleden van Bissegem. Je wandelt langs oude hoeven, kapelletjes en restanten van de bloeiende vlasnijverheid, maar ook langs verrassende plekjes met veel groen zoals de Vlienderkouter en de vallei van de Neerbeek.
Geïnteresseerd in de kaarten? Surf naar
www.fietsen-wandelen.be of bestel ze telefonisch via 050 30 55 00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Vleeshuis laat proeven van Oostvlaamse streekproductenDat het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, altijd een proevertje klaar staan heeft voor haar bezoekers is bij het grote publiek welbekend. Ook alle begeleide groepen vinden steeds hun weg naar de toog met proevertjes mosterd en advocaat  als vaste waarden.

Het Groot Vleeshuis gaat sinds juli 2006 nog een stapje verder met de "14-daagse Smaak van de Streekproducent". Elke producent van Oost-Vlaamse streekproducten, vertegenwoordigd in het Groot Vleeshuis, zal op zijn beurt in de kijker gezet worden. Alle (niet-alcoholische) producten gaande van koffie, fruitsap en water tot peperkoek, chocolade, kaas, ham en worstjes komen aan bod. Elke bezoeker zal steeds verrast worden door de aanwezigheid van een Oost-Vlaams streekproduct dat gratis kan geproefd worden. Geïnteresseerde lekkerbekken kunnen door folders en affiches meer informatie over het product verkrijgen. Na VITAFRUIT - PAUWELS' GOED en GOOSSENS - MIK - NOYEN en DE SPIEGELHOEVE - DE GERAARDBERGSE MATTENTAART - BREYDELHAM:

Op zaterdagen 11 en 18 EN zondagen 12 en 19 november kan U genieten van VAN HOOREBEKE

     Nu als jenever in huis gehaald door graanstokerij FILLIERS !

Ga gerust ook eens naar www.grootvleeshuis.be

Reageer (0)

07-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnavaljaar opent op 11/11 om 11.11 uur

ATB.jpgDe traditie wil dat het nieuwe karnavaljaar officieel geopend wordt op 11.11 om 11.11 uur en in Gent is dat niet anders. Want op zaterdag 11 november zorgt de Stedelijke Gentse Karnavalraad voor een spetterend gebeuren in zaal-Kring SIVI - Maïsstraat 20 (Gent) alwaar om 11.11 uur STIPT een toespraak wordt gehouden en daarmee hèt moment is aangebroken om de steek (de scepter) tot zich te nemen.
Meer info over dit gebeuren: 0494/81.30.71 (Luc Claeys - voorzitter SGK) BM.jpg

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Gentse laureaten op de 24ste Handjesuitreikinge (29/11)
Op woensdag 29 november organiseert de Gentsche Sosseteit voor de 24ste keer de uitreiking van de 'Handjesuitreikinge' ... zeg maar de Gentsche Handjes. In de Bijlokeconcertzaal ontvangen ... hoe kan het ook anders ... Gentenaars DILLE - DIRK LAJOIE en RICHARD ORLANS een gewaardeerd respect en worden de handafdrukken van de 3 heren (?) vereeuwigd.

Een ruwe bolster maar een zoete vrucht

Willy Bart, Patrick Orlans en Maurice De Grauwe zorgen voor een spetterende voorstelling van de 3 laureaten en de voorzitter van de Gentsche Sosseteit (Eddy Levis) nodigt U alvast op de volgende manier uit:


Wij verwachten ulder van af thalverzevene (18:30 uur).  Wie da gien lid es kuupt nen tikee van 10 €. Die moede aan ‘t personiel van de zoale keune tuuge of ge blijft aan de deure stoan. Van thalverzevene tot ten achte est er al winkel (Michel Casteelstember, posters, stickers, boekskes,  pins, CD’s) Uuk video’s en CDR’s bij de stand van Videolook.  Sosseteitbar (mits betoalinge!) en beeldanimoasje in de resepseruimte: video van “d’ Handsjes” en ‘t banket van passeerde joar.


Kunsteneere John Van Hulle hee d’ handsjes were schuune getiekend. Uuk  de  pollekes van 2005 goade keune bekijke. Ter es een speesjal muzikaal tusscheprogram en Pierken est er uuk were bij.

Den oavond wordt afgesloten mee ons traditionele Gentsche resepse gelijk damme ze kenne:
Boterhamme mee huufflakke of gekapt mee een slokske van azuu ‘t ien en ‘t ander (uuk spuitwoater en fruitsap veur BOB), tot da’t op es. (Stirken drank vanaf ten elve).

Ter zijn mier of duust ploatse en ge ziet en huurt overal wrie goe. Ge goat dus nie moete  drumme. En beleefd zijn tegen ons ouvreuses want zonder ulder tikees geroakte garantie nie binne.

Mee wree veel Gentsche complementen en tot tons!   

Méér info: www.sosseteit.centerall.com of 09/253.94.70

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim De Wulf informeert deze webstek over MILOS (18/11)

 Ik laat je graag weten dat ik op 18 november 'MILOS!' speel bij de Vieze Gasten, om 20.30u.

'MILOS!' is een vrije bewerking van 'Zwaar Bewaakte Treinen' van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal. Het verhaal speelt zich af aan het eind van WOII. Een jonge stationbediende, Milos,  probeert de deur naar de volwassenheid open te wrikken, maar die blijkt nogal te knellen : zijn eerste fysieke ervaring met zijn liefje is falikant afgelopen en Milos is compleet in de war.  Tegen de achtergrond van het eind van de oorlog probeert hij zijn evenwicht terug te vinden. Wanneer hem dat op een bepaald
moment lijkt te lukken, sluit hij zich aan bij het verzet en pleegt een aanslag op een munitietrein. Hij wil en zal namelijk een man zijn. Op alle gebied...
Een prachtige novelle, met een mooie balans tussen groteske humor, tragiek en suspens, met een ontknoping die niemand onberoerd kan laten.'De Morgen', noemde 'MILOS!' onlangs een van de 5 interessantste voorstellingen van het moment : '...Een poëtisch schilderij met donkere toets...' (Liv Laveyne)
Filip Peeters stond in voor poppen en scenografie, Chris Snick voor de kostuums, Yves Meerschaert en Nils De Caster componeerden de muziek, licht was van Francis Gahide en Joris Jozef regisseerde. En ik vind het een heel bijzondere ervaring om de zaal in te kijken en dit verhaal te vertellen.
Tot dan!

Info en tickets: www.deviezegasten.be

Wim De Wulf

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Liebman concerteert in Gent en Turnhout

Met Dave Liebman haalt de Warande één van de legendarische saxofonisten van Miles Davis in huis. En saxofonist mogen zijn bij Miles Davis is een eer die alleen voor de allergrootsten is weggelegd: John Coltrane, Wayne Shorter en Sonny Rollins gingen Liebman voor.

In 2003 schitterde hij nog op Jazz Middelheim, een concert waarvoor hij zich liet bijstaan door het Brussel Jazz Orchestra, en dat door vrijwel alle aanwezige journalisten werd uitgeroepen tot één van de beste Jazz Middelheim-concerten ooit. Als gevolg van die samenwerking is er nu een Europese tournee en de Warande is één van zijn twee Belgische Haltes.

Wat, waar , wanneer?

Dave Liebman feat. Brussels Jazz Orchestra

De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (www.warande.be)(014/41.69.91)
Zaterdag 18 november om 20.15 uur

MAAR ook Gent komt aan de beurt .... donderdag 16 november 2006 in de Gentse Handelsbeurs ! (www.handelsbeurs.be)(09/265.91.65)

Reageer (0)

05-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestel via www.showbizzsite.be de showbizzkalender 2007

De Showbizzkalender 2007


 (foto's: Henk Van Cauwenbergh)


De jubileum-editie van de Showbizzkalender: Vier seizoenen met een ode aan de 4 diva's die de voorbije tien jaar Vlaanderen het meest gekleurd hebben... Je kan 'm sinds kort via de Showbizz-Site bestellen en de bestellingen stromen binnen.

Het afsluiten ook van een tijdperk . Tien jaar Phaedra, Tanja, Veronique en Brigitta. Namen met een kaliber en uitstraling van fotogeniek talent met ballen aan hun lijf. Vier madammen die je niet kon wegblazen.

Brigitta Callens , krachtig en freel. Doordringend verfijnd. Vanuit een dal klimmend naar de absolute top, bezaaid met bloemen. Brigitta is LENTE.

Tanja Dexters , de eerste kleuterjuf die van de Eiffeltoren dook. Een kameleon "pur sang" en een vaste waarde om mooi Uw ZOMER te sieren op een jubileum kalender. Op witte maagdelijke stranden van Thailand en op een authentiek zeilschip maakten Henk Van Cauwenberghs en Brigitta Callens einde juni haar reeks.

Phaedra Hoste , de oer-diva. Gracieus, waanzinnig fotogeniek.Geraffineerde vrouwelijkheid om de HERFST te sieren. Opnames in september op een bizarre locatie.

Véronique De Kock , absolute muze van de Showbizzkalender. De enige die op alle tien de edities prijkt ! Met haar trok Henk van Cauwenbergh en zijn team vorige week naar de woeste besneeuwde bergtoppen van Slowakije om op 2.700 meter hoogte bij een blauw meer omringd door ijs en sneeuw en authentieke berghutten WINTER maanden te realiseren.

De Showbizzkalender groeide door de jaren heen uit tot Vlaanderens meest gegeerde collector's item. Met een oplage die ruim 23.000 exemplaren overstijgt groeide de Showbizzkalender uit tot een gegeerd collector's item.

Henk van Cauwenbergh en Brigitta Callens geven de bezoekers van de Showbizz-Site de kans om de kalender nu al te bestellen! De kalender kost - net zoals de vorige jaren - 22 Euro, verzendingskosten inbegrepen. Voor deze prijs heb je de kalender begin november bij je thuis!

Vanaf begin november zal de kalender geleverd worden door de post of door medewerkers van de Showbizz-Site!

De opbrengst van de Showbizzkalender wordt aangewend om de opvoeding en begeleiding van vijf Thaise weesmeisjes te bekostigen. Henk en Brigitta bouwden dankzij hulp uit Vlaanderen een nieuwe thuis voor hen.

Bestel de showbizzkalender via www.showbizzsite.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nen Gentschen oavond in 't Pompierke

Op 17 november : leute en amusement en vooral lekker eten in 't Pompierke

Noël Fack en zijn dreidekkers zorgen voor Gents café Chantant en kabaret.


't Pompierke

Kortrijksesteenweg 214

9830 St. Martens-Latemmet: Bert en Nico Lenny,

Rolando,Danny Sinclair,

Charlène, Noël Fack, Valerie,..

vrijdag 17 november om 19u.
Gensch kèw buffet: uuflakke,hespe, druge sossietjes,

natte sossietjes, Breughelham, veel groensels,

mostoard van Tierenteyn, smijt.

*********

Konijn mee bruin bier, petoaters en appelmoes

*********

Gensch Désirtbuffet:  Gensche koazen, rijstpap,

 vloaje en pottijnk35 euro (alles tuupe)

in tije reserveren aub  (bepirkt aantal ploatsen) tel. 09-2823171

Reageer (0)

04-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café Sportief op Radio Roeland (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondagnamiddag zorgt Willy Van Bouchaute alweer eens voor een pittige uitzending waarin 'sport' centraal staat. Zoals vroeger reeds medegedeeld op deze webstek staat de Gentse stadsradio Roeland op zondag van 15.00 tot 18.00 uur garant voor actuele sportinformatie, gekoppeld aan enkele leuke items met bekende Vlamingen èn het latere AVS-SPORT-aanbod. 

Op zondag 5 november ontvangt Willy in zijn 'Café Sportief' o.a. Miss Belgian Beauty 2007 èn organisator Ignace Crombé (zie foto) terwijl SK Kalken - Nazareth-Eke (3de provinciale B) de wedstrijd van de week wordt. Dit alles aangevuld met andere sportverslagen, de nationale en provinciale voetbaluitslagen om 17.30 uur èn aangename muziek !
Afstemmen op 103.8 FM ..... de foto werd trouwens genomen door Freddy Vlassenroot (www.showbizzsite.be) die zelf een webstek heeft waarop U alles met betrekking tot Miss Belgian Beauty kan volgen. Binnenkort zelfs een special over deze toffe fotograaf maar surfen naar zijn fotografische resultaten kan al op http://members.lycos.nl/fanmissbelgianbeauty/ èn http://members.lycos.nl/freddyvlassenroot/

Reageer (0)

03-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROULARTA BOOKS stelt 2 nieuwe uitgaven voor

Roularta Books maakt boeken voor de verschillende lezersdoelgroepen van de RMG-magazines. Roularta Books is een initiatief van de uitgevers van Knack en Trends en jaarlijks worden een 30-tal titels uitgebracht onder de imprint 'Roularta Books en Globe. Globe is de belangrijke samenwerking tussen Roularta Books en VAR, de regie van de VRT.
Vandaag stel ik U graag 3 nieuwe titels voor die bijzonder actueel zijn en waarmee ongetwijfeld de gastronomen en de wielerliefhebbers een plezier zullen doen.

 De traditie wil dat Roularta Books jaarlijks een restaurantgids Knack/Le Vif uitbrengt en voor 2007 is dat niet anders. En ook nu weer slagen de 4 auteurs (Pieter van Doveren - Jan Van Hemeledonck - Philippe Bidaine en Willem Asaert) erin om méér dan 1000 restaurants uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië onder de aandacht te brengen van diegene die met de gids in de hand op zoek gaat naar een voor hem of haar culinair adres. Naast persoonlijke commentaar en een eigen beoordeling streeft de gids er ook naar om nieuwe tendensen in de culinaire wereld in de schijnwerper te plaatsen. 560 bladzijden zorgen alvast voor een ruime keuze waarin ieder zeker iets zal terugvinden wat in aanmerking komt voor een bezoekje. Deze gids prijst zichzelf aan als onafhankelijke, informatieve en meest complete restaurantgids ... maar dat zal U zelf moeten ondervinden. Alle restaurants staan  alfabetisch geklasseerd per postnummer èn krijgen - indien de waardering dit voorziet - al dan niet een onderscheiding in de vorm van 'gardes' waarbij bijvoorbeeld 5 gardes staan voor 'grootste onderscheiding met felicitaties van de jury' (bvb. Hof van Cleve - Kruishoutem / Comme chez Soi - Brussel) ... Gardes worden enkel uitgereikt aan de allerbeste restaurants, wat uiteraard niet wil zeggen dat deze zonder garde geen kwaliteit serveren. Integendeel ... zelf zat ik onlangs in het Gentse Carte Blanche (Paul Rapati en Walter Goederis) en heb bijzonder genoten van het uitgebreide menu ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Voor mij zouden ze in tegenstelling tot de gids gerust een garde mogen krijgen ... en dat is iets waar de gids ook rekening mee houdt. Immers, de lezer en/of restaurantbezoeker kan het apperciatieformulier achteraan de gids invullen en opsturen OF zijn mening laten kennen op www.knackrestaurantgids.be 
Topratings (lekker voor een prikje - beste maaltijden - met breugel aan tafel - fish and fish only ......) vervolledigen het werk dat iedere levensgenieter zal aanspreken en boeien. En tenslotte heeft ieder toch z'n eigen smaak !

De gids is een uitgave van ROULARTA BOOKS en kost 21,95 euro. 

 De tweede uitgave van Roularta Books is méér dan ooit actueel want we mogen toch stellen dat het veldrijden sedert ettelijke jaren in België is uitgegroeid tot een ware volkssport waarbij bijna dagelijks (tijdens de herfst-en winterperiode) crossers doorheen het slijk sukkelen of de harde ondergrond als boeman ervaren. In het boek "Helden van het veld" schetsen auteurs Patrick Cornillie - Patrieck Geldhof en Dries Vanysacker een portret van de Belgische wereldkampioenen cyclocross tijdens de periode 1966 - 2006. De lezer wordt via diverse hoofdstukken doorheen de succesverhalen van de wereldkampioenen geloodst en krijgen op een vlotte manier voeling met de cyclosport. Zo keren we terug naar de prehistorie van het veldrijden waarin de jaren tussen 1902 en 1943 met de 'cross country cyclo-pédestre' de basis gelegd hebben voor het latere cyclocross. Tevens wordt België vanuit diverse invalshoeken belicht als (belangrijkste ?) organisator van het WK en wordt het overgrote deel van het 160 pagina's tellende boek opgeslorpt door de verdienstelijke cyclocrossers die tot op heden een gouden WK-medaille in de wacht hebben gesleept. Erik en Roger De Vlaeminck, René De Clercq, Robert Vermeire, Norbert Dedeckere, Albert Van Damme, Roland Liboton, Marc Janssens, Danny De Bie, Paul Herijgers, Sven Nys, Mario De Clercq, Bart Wellens, Bart Aernouts, Erwin Vervecken, Sven Vantourenhout, Kevin Pauwels en Niels Albert .....aan de hand van uitslagen, een pak voor zich sprekende zwart-wit foto's, commentaar en interviews worden ze één voor één geeërd voor hun prestaties. Een uitgave die in geen enkele boekenkast mag ontbreken !!
Benieuwd of er binnenkort nog een WK-naam bijkomt ?

In het Wielermuseum in Roeselare startte trouwens op 23 oktober j.l. een overzichtstentoonstelling 'Helden van het veld' die U nog kan bezoeken tot 4 februari 2007 (info: 051/26.87.40)

"Helden van het veld" is een uitgave van Roularta Books en kost 19,90 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD-aanbod van de week .... gewoonweg genieten !

Terwijl de bladeren in volle getale aangetrokken worden door de ondergrond en massaal zorgen voor de naaktheid van de bomen, wordt een periode ingeluid waarin muziek voor een aangename verpozing kan zorgen. Doorheen de straaltjes zon en de ochtendlijke rijm die vanuit de woonkamer zichtbaar wordt, kunnen muzikale klanken zorgen voor een ongewone rust en inspiratie. Vandaar dat ik vandaag 2 nieuwe albums op deze webstek plaats die jou op een prachtige manier kunnen begeleiden doorheen een doordeweekse dag:

 Yasmine Met haar nieuwe album "Licht ontvlambaar" is Yasmine naar eigen zeggen toegekomen op de plek waar ze al sinds het begin van haar carrière wilde zijn ... op een eilandje alwaar de sound zelden of nooit in verband wordt gebracht met een vrouwenstem. Yasmine toont door deze aparte keuze dat ze volwassen is geworden en dat uit zich bijvoorbeeld door de inbreng van rockgetinte, rauwe en melodieuze benaderingen van de songteksten die grotendeels door haar zelf geschreven zijn. Een uitdaging die ontsproot na het succes van haar vorig album ("Vandaag, het morgen van gisteren") waarin ze Leonard Cohen-teksten in 'haar' Nederlands omzette en op die manier zichzelf als tekstschrijver ontdekte. Ik heb eigenlijk altijd een aparte bewondering gehad voor Yasmine en het was dan ook een aangename ontmoeting toen ik haar als één van mijn gasten mocht ontvangen in het toenmalige publieksprogramma 'Pliets Plets' (Radio Roeland - Gent) en ze niet alleen als een sober en stijlvol meisje overkwam, maar ze in alle sereniiteit liedjes kon brengen die gewoonweg aansloegen bij het luisterpubliek. Ook nu weer ... zovele jaren later ... kan ze overtuigen: deze keer met 12 nummers die stuk voor stuk een eigen leven leiden. Ze gaat geen enkel hedendaags thema uit de weg en profileert zich hierdoor als een gedreven zangeres die zichzelf als het ware bloot geeft. Een aangenaam moment weerklinkt in de nummers waarin bvb. Zita Swoon, Thé Lau, Frank vander Linden en Kris De Bruyne op één of andere manier een inbreng hebben en duidelijk aantoont dat haar collega-artiesten haar tenvolle ondersteunen en aprreciëren. Voor wie houdt van vlotte muziek met een waaier aan gevoelens, zit goed met "Licht ontvlambaar" van Yasmine.
Aan dit album koppelde Yasmine trouwens een tournée onder dezelfde titel die start op 21 november in de Brusselse Ancienne Belgique en eindigt op 9 maart 2007 in de Leuvense schouwburg. Voor de volledige lijst van data en locaties verwijs ik U naar www.garifuna.be en de officiële webstek van Yasmine: www.yasmine.be
"Licht ontvlambaar" verscheen op haar eigen label Skillshotsounds en wordt gedistribueerd door EMI MUSIC.

homerecords.be, Claire Goldfarb, Or Propos Het tweede album moeten we situeren in de wereld van de muzikale improvisaties die op een perfecte manier geuit worden door de combinatie van cello en stem ..... door Claire Golfdfarb. Deze 32-jarige Belgische en klassiek geschoolde muzikante ontdekte via enkele hedendaagse componisten een aparte muzikale visie die ze tracht weer te geven in haar concerten èn dit allereerste album "Or propos". Dat zij zich verdere specialiseerde in dans en bewegingsleer zorgde er voor dat ze kindervoorstellingen uitbouwde en zeer divers tewerk kon gaan. Op het album krijgen geluidsopnames in diverse kerken van de Drôme gestalte en geven zij een nimmer gehoorde vorm van akoestiek weer die hemels weerklinkt. Een ongetwijfeld gedurfde aanpak te noemen die resulteert in een nieuwe ontdekking waarin de emoties tenvolle worden aangesproken. Een confrontatie met haarzelf, haar muzikale collega's en niet in het minst met haar publiek. Maar de 10 nummers op het album zijn zo veelzijdig en sfeervol dat ze de luisteraar meesleurt in een wereld van vervoering. Het konden stuk voor stuk ook filmsoundtracks zijn waardoor het album iets magisch meekreeg. Die magie is een pluim op de hoed van Claire Goldfarb waarvan wij hopen dat dit album binnenkort navolging krijgt.

"Or propos" is een realisatie van Homerecords en gedistribueerd door AMG.
Méér info vindt U op www.homerecords.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plots afscheid van Achiel Schepens
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 27 oktober overleed totaal onverwacht Gentenaar Achiel Schepens op amper 61-jarige leeftijd. In de Artveldestad was deze minzame acteur, tekstschrijver en entertainer een bijzonder graag gezien man die o.a. de Gentse Feesten op de Koornmarkt met zijn warme stem de nodige uitstraling gaf. Maar Achiel was ook een prachtige vader en partner ... voor zijn vriendin Veronique èn voor zijn kinderen waarvan acteur Jan Schepens voor de buitenwereld waarschijnlijk wel de meest bekende is. Met Jan en zijn echtgenote Katja Retsin had ik trouwens een lange periode het genoegen te kunnen samenwerken in mijn toenmalig programma op Radio Roeland: "Pliets Plets".
Hierbij wil ik dan ook mijn medeleven betuigen aan partner, kinderen en schoonkinderen, kleinkinderen ... en iedereen die hem nauw aan het hart lag ! Ik wens jullie alvast veel sterkte toe .....

Van Achiel nemen we afscheid op vrijdag 3 november om 10.00 uur in het crematorium te Lochristi.

Op mijn vraag stuurde Jan Schepens mij een foto vol levende herinneringen die ik hierbij graag publiceer als aandenken aan de man die zeer emotioneel kon zijn maar dit het meest liet blijken bij de geboortes van zijn kleinkinderen. Hieronder laat ik U dan ook graag getuige zijn van de woorden van Achiel Schepens die hij schreef voor Manou ... zijn kleindochter èn dochtertje van Jan en Katja. De foto toont trouwens Manou in het warme gezelschap van Achiel en Veronique.

Manou

 
waar de gordel van smaragd
zich slingert om de evenaar
daar danswiegen nu alle palmen
 
er is een nieuwe schoonbloem
 
met oogjes zoals onze ochtenden
de zachtwind vraagt niet hoe
de blauwzee vraagt niet hoe
 
zij weten samen zijn wij mooi
douce douxxx
de reikende handjes en de oogjes
van Manou
 
Achiel ( O'Papa)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uitnodiging voor wandelaars met herfstgevoelens

De WERKGROEP SPORT van de OUDERRAAD

van  de basisschool Mariavreugde (Wondelgem)

nodigt alle wandelliefhebbers uit op een eerste activiteit:


een heuse HERFSTWANDELING 

 

op ZONDAG 12 november 2006.

 

Praktisch:

Vrij vertrek tussen 14 u en 15u30

Start en aankomst aan de school - Vinkeslagstraat 2 - 9032 Wondelgem

Inschrijvingsprijs: 1 eurootje

(1 consumptie onderweg inbegrepen)

Parcours geschikt voor kinderwagens en buggy’s

Bij regenweer toch aangepast schoeisel voorzien!

 

Vanaf 15 uur zijn ook niet-wandelaars welkom

op school voor een drankje of een pannenkoek …

Gratis verzekering via BLOSO 

Méér info via www.mariavreugde.be

Reageer (0)

02-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Daele Compagnie viert 10 jaar met PIERKE DEN DUVEL
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Echt Gents volkstheater door de Van Daele Compagnie.

Een levensschets van Henri Van Daele.

Bewerking en regie: Lea Van Volsem
Met Stefaan Callewaert, Martine Van De Woestyne, Guillaume Belaey, Ingrid G?nther, Jeanine Vanhecke, Philippe Willems, Arsene Versprille, Ronald Brackman, Serge Doens, Willy Everaert, Noleen Niemegeerts en Lea Van Volsem.Op 4 november (19.30) - 5 november (15.30) - 9 november (19.30) - 10 november (19.30) - 11 november (19.30) en 12 november (15.30), telkens in Auditorium 61 - Onderbergen 61 - 9000 Gent.µ
Kaarten via vzw Uitbureau - 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesdaagse Vlaanderen Gent komt eraan !

De Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2006 is in Gent voorgesteld aan het publiek. De absolute top van het baanwielrennen zal weer afzakken naar het Kuipke in Gent. Van dinsdag 21 november tot en met zondag 26 november 2006.


Vier wereldkampioenen hebben al bevestigd voor de 66ste editie: Robert Bartko, Peter Schep, Isaac Galvez en Joan Llaneras.
Van Belgische zijde komen Iljo Keisse, Dimitri De Fauw, Wouter Van Mechelen en Kenny De Ketele afgezakt naar Gent.
Ook de Memorial Noel Foré is weer van de partij. Nieuw is dat luisteraars van Radio 2 van het echte werk op de piste kunnen genieten. De zes beste renners én één reserve gaan door naar de finale op zaterdag.
Zesdaagse Vlaanderen-Gent staat ook bekend om zijn amusement. Voor dit jaar liggen onder meer een imitator van André Hazes, Eddy Wally en Wendy Van Wanten vast.

Méér info op www.zesdaagse.be en tickets via vzw Uitbureau - 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ensemble Koen De Cauter & Myrddin De Cauter op 26/11 ten voordele van BENIN

Op 26 november organiseert Hendrik De Moerloose samen met enkele andere vrijwilligers in de Raadzaal van Melle een benefietconcert voor een educatief project te Benin in West Afrika. Met de opbrengst van het concert zal het transport van een grote lading computers en ander informaticamateriaal, geschonken door de Artevelde Hogeschool Campus Mariakerke, worden betaald. Het computermateriaal zal gebruikt worden om in de scholen van Cotonou (Benin) cursussen informatica te organiseren.

Wanneer: zondag 26 november
Aanvang: 16.00u (deuren open om 15.00u)
Organisatie: werkgroep benefiet voor Benin ism Dienst Cultuur Melle
Info: 0477.66.41.16 of bij de Dienst Cultuur Melle (09 272 66 15)
Steunkaarten: €8, verkrijgbaar bij Dienst Cultuur Melle, Gemeenteplein 1 te 9090 Melle

De mogelijkheid bestaat om steunkaarten te reserevren via hendrik.dem@telenet.be met vermelding van Uw naam, telefoonnummer en gewenst aantal kaarten. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteurs en componisten verenigen zich in GALM
De Vlaamse auteurs en componisten uit de lichte muziek hebben zopas een nieuwe belangenvereniging opgericht: GALM, voluit het Genootschap Auteurs Lichte Muziek.

GALM behartigt de professionele, juridische, materiële en creatieve belangen van de auteurs en componisten bij media, beleidsinstanties, uitgevers, auteursverenigingen en alle andere actoren in de Belgische muziek- en audiovisuele industrie.
GALM is een spreekbuis en aanspreekpunt voor de auteurs en componisten uit de lichte muziek en wil in eerste instantie de communicatie met Sabam optimaliseren.

Het GALM-bestuur vindt het belangrijk dat auteurs lichte muziek met één stem kunnen spreken, zoals klassieke musici of uitgevers dat al langer kunnen.

Evert Verhees is voorzitter, Kris Wauters woordvoerder en Frederik Sioen secretaris. Andere bestuurders zijn ondermeer Gert Bettens, Alex Callier, An Pierlé en John Terra.

Méér info op www.galm.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!