Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
30-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie smelt niet voor Aix-les-Bains ???

   

EEN VOORPROEFJE VAN AIX-LES-BAINS

Op woensdag 29 maart stelde La Maison de France één van de trekpleisters van het departement Savoie voor aan de journalisten die begaan zijn met de wereld van gastronomie en toerisme ... en wij waren er ook bij !
In het Seminariecentrum Nieuwgoed (Grote Steenweg Zuid 8 in Zwijnaarde - Gent) was het verzamelen geblazen voor een bijzonder positieve èn aantrekkelijke indruk van Aix-les-Bains dat zich met een 26.000-tal inwoners uitstrekt tussen het grootste natuurlijke meer van Frankrijk (Lac du Bourget) en het grootste langlaufgebied van datzelfde land (Montagne du Revard - 150 km pistes).
De vriendelijkheid èn het enthousiasme van Frédérique JOOS (Office du Tourisme Aix-les-Bains) en Nicolas DUROCHAT (adjunct-directeur Office du Tourisme Aix-les-Bains) zorgde er alvast voor dat de aandacht van de aanwezigen nooit of te nimmer verslapte, integendeel ! Niet alleen het bijzondere wellness-karakter dat in AIX-LES-BAINS tenvolle wordt aangewend of de combinatie van Romaanse, Middeleeuwse, 18de en 19de eeuwse en hedendaagse architectuur en cultuur ... maar tevens de diverse programmaties op muzikaal en theatraal vlak (op en rond het prachtige meer) zijn ontegensprekelijk een magnetische aantrekkingskracht voor deze omgeving.
In de komende weken doen we met veel genoegen het één en ander qua aanbod uit de doeken, maar wie niet meer kan wachten om de sfeer eens op te snuiven, surft vliegensvlug naar www.aixlesbains.com
Volgende week méééééééééér.Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs in Gent viert men Carnaval !!

hoe zotter hoe beter

Gepost door 5981MARNICVINCENT op 26/03/2006, 53KB
ZONDAG 2 APRIL om 15.00 uur

GENTSE CARNAVALSTOET
doorheen het Gentse stadscentrum ...

met vertrek in de Kammerstraat en aankomst op de Vrijdagmarkt.

Een organisatie van de VZW Stedelijke Gentse Karnavalraad ... Alaaf, alaaf, alaaf ...

Reageer (0)

29-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (29/3 - 4/4)

In de loop van de volgende dagen verras ik U graag met enkele leuke tips in het kader van de LITERAIRE LENTE 2006 die vanaf 5 april aan de 6de editie toe is en een initiatief is van Boek.be i.s.m. Radio 1, Knack en de stad Gent. Dat Standaard Uitgeverij en Manteau zomaar eventjes 9 boeken konden laten opnemen in het grote aanbod (van in totaal 24 titels) vraagt wat méér uitleg ... en die krijgt U in de komende dagen.

Vandaag laat ik voorlopig even genieten van 3 toffe uitgaven die méér dan de moeite waard zijn om aan te prijzen ... daar gaan we ...
 Starten doen we met een boek dat reeds in 2003 is uitgegeven maar nog steeds bijzonder actueel is ... al was het maar omdat op zondag 2 april weerom vele enthousiaste wielerliefhebbers zullen afzakken naar de Vlaamse Ardennen OF gekluisterd zullen zitten voor hun televisietoestel ... op zoek naar de winnaar van de 90ste Ronde van Vlaanderen. Nadat wij vorige keer het boek 'Koarle' hebben besproken (zie archief 22/3), kunnen wij niet anders dan deze Vlaamse wielertopper nog eens in de kijker te plaatsen. Opnieuw vinden we Rik Vanwalleghem terug als auteur van de LANNOO-uitgave die de ziel - de helden en het epos  van de Ronde centraal stelt. Een terublik naar het allerprille begin is een aanloop naar de volledige historiek van deze wielerwedstrijd waarin niet alleen het parcours een belangrijke troef is, maar ook de deelnemers van zich laten spreken. Denk maar eens terug aan Paul Deman (allereerste winnaar op 25/5/1913), Achiel Buysse (1940 - 1941 - 1943), Fred Debruyne, Louison Bobet ... tot de meest recente winnaars. Prachtige fotos', uitslagen, onvergetelijke herinneringen ... het krijgt allemaal een aparte plaats in dit boek dat te koop is aan de prijs van 14, 95 euro.

   Ooit eens een boek gelezen waarbij je begint bij het einde en eindigt bij het begin ? David Ellis heeft er voor gezorgd dat een dergelijke uitgave op de Belgische markt is verschenen ... en dit via uitgeverij ThB ... zeg maar The House of Books. Ellis is er wonder boven wonder in geslaagd om de lezer van begin tot einde (of is het van einde tot begin ?) mee te nemen naar de Verenigde Staten alwaar Allison Pagone beschuldigd wordt van moord maar nog vóór de uitspraak aan haar einde komt. Hoe ? Door wie ? Waarom ? Het zijn stuk voor stuk vragen die een antwoord krijgen maar op een manier die de lezer niet gewoon is. Want hoe hje het draait of keert, de lezer moet gewoon worden een boek op omgekeerde wijze te lezen. Gelukkig vond Ellis een sublieme manier om de lezer tot het einde vast te grijpen en op het moment dat je denkt alles te weten ... wordt je nog verrast ook ! Gewoonweg het proberen waard ...
Het boek telt 336 pagina's thrill-en leesplezier en kost in de boekhandel 18,50 euro.

Het laatste boek in de rij komt van de hand van Roel Richelieu Van Londersele:
 
  Als rasechte Gentenaar kunnen we niet anders (en anders zouden we het trouwens toch doen) om één van de eigen schrijvers te betrekken bij het wekelijks samengestelde boekenpakket van de week. Wie spreekt van Roel Richelieu Van Londersele denkt ongetwijfeld terug aan de tijd toen die man de allereerste stadsdichter van de fiere Gentse stede werd (men zegge en schrijve 2003). Na zijn debuutthriller "Onzichtbaar" (2004) werd het toch uitkijken naar een vervolg ... en dat kwam er enkele dagen geleden met "Het laatste lijk". Het ligt misschien voor de hand dat Roel zijn informatie en inspiratie haalt uit eigen stad, maar in deze thriller bewijst hij dat hij met recht en rede thuis hoort bij de misdaadelite van Vlaanderen. Niet voor niets kan hij zijn schrijverij kwijt aan Manteau die toch één van de toonaangevende uitgeverijen is op dat vlak. Het verhaal zelf draait rond een lid van de Gentse politie die wordt neergeschoten en een link legt naar Capone, een Italiaanse huurdoder die toevallig (?) in Gent is beland. De centrale figuur in het verhaal, eveneens een lid van het politiekorps en luisterend naar de naam Vereecken, zoekt op zijn eigen manier naar het ontrafelen van deze zaken en komt terecht in een kluwen van politieke afspraken. Het mag gezegd dat Roel zijn informatie omtrent Gent èn het politiewerk zeer efficiënt heeft gezocht en gevonden, wat het boek des te meer aantrekkelijk maakt. Als je deze tweede thriller hebt gelezen verlang je ontegensprekelijk naar het derde verhaal ... maar daar zullen we nog even moeten op wachten. Geniet dus des te meer van "Het laatste lijk" ... voor  17,95 euro is het van jou !! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de WEEK: SOL Y SOMBRA (Wanda Joosten)

  Op 22 maart j.l. stond de Antwerpse Zuiderkroon volledig in het teken van een muzikale reis doorheen het leven van de Mexicaanse surrealistische schilderes FRIDA KAHLO. Een reis die via het solo-project "Sol y Sombra" van klassevrouw WANDA JOOSTEN een aparte dimensie kreeg. Door de invloed van haar warme stem en de perfecte begeleiding van enkele klassemuzikanten zorgt Wanda voor een uniek gegeven binnen de muzikale wereld waarin zij sinds enkele jaren haar strepen heeft verdiend. Met de debuut-CD waarop niet minder dan 15 sfeervolle liedjes haar gevoel voor emoties (van sober naar uitgelaten) weergeven, slaagt Wanda er duidelijk in de muziekliefhebber aan haar zijde te krijgen. Zowel de Franse, Engelse, Nederlandse en ... hoe kan het ook anders ... Spaanse taal zorgen voor een pallet aan taalschatten die de CD èn haar project nog méér uitstraling geven dat datgene wat wij voor ogen hadden.
Gezien zij niet van plan was zich te meten met diverse cantaora's die de flamenco op en top beheersen, zoch en vond zij de inspiratie via haar weemoed: de 'duende'. Of zoals ze zelf zegt: "Ik leef te graag en zal er nooit afscheid kunnen van nemen, terwijl dit ooit onvermijdelijk zal zijn".
Zijn Wanda Joosten en Frida Kahlo één en dezelfde persoon ? Na het beluisteren van de CD en het lezen van de bijgevoegde teksten zou je bijna zweren dat het zo was ! Gewoonweg een aanrader, dus !!

Ik ben er trouwens zeker van dat de uitbaters van een horecazaak in de Langestraat in Brugge het ronde schijfje al hebben aangeschaft ... want wat past er beter dan een dergelijk muzikaal hoogtepunt bij hun uitbating ... "Sol y Sombra" !
Voor meer info: www.sol-y-sombra.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de SCHELVIS ... de winnaar van de VISS-verkiezing 2006
VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) roept, in samenspraak met de visserijsector, schelvis uit tot ‘Vis van Jaar 2006’.
Het is de achttiende keer dat VLAM een ‘Vis van het Jaar’ opvist. Door telkens een andere vis in de schijnwerpers te plaatsen, illustreren we de slogan ‘Vis, rijk aan variatie’. Ons aanbod van vis reikt inderdaad veel verder dan de obligate kabeljauw en tong. De best bekende soorten zijn onderworpen aan vangstbeperkingen. De vraag ervan stimuleren zou de vissen onbetaalbaar maken.
VLAM schuift daarom graag een vis naar voor die weinig bekend is, vlot beschikbaar is en betaalbaar. We hebben dit keer ook bewust gekozen voor een vissoort die past in een duurzame visserij.

Schelvis


De keuze viel dit keer op schelvis (Gadus aeglefinus), een soort die voorkomt in noordelijke wateren (o.a. Rusland, IJsland, Noorwegen, Faeröereilanden) en in het noordelijke gedeelte van de Noordzee.

De soort is weinig bekend in België maar erg gegeerd in bijvoorbeeld Schotland. De aanvoer in België bedraagt ongeveer 400 ton per jaar.

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Zijn opvallendste kenmerk is de zwarte vlek onderaan de zijlijn en achter de kieuwen, de zogenaamde heilige Petrusduimdruk.

De volwassen vis leeft vooral op diepten van 80 tot 200 meter en kan tot 80 cm lang worden. De aangevoerde schelvis meet gewoonlijk tussen 40 en 50 cm.

Schelvis is culinair een echte aanrader. Schotten zweren bij gerookte schelvis maar hij doorstaat met glans eender welke bereidingswijze. Kenners beschouwen schelvisschotels als verfijnder dan die met kabeljauw. Het visvlees is iets zachter. Schelvis wordt in zijn geheel, gefileerd, in moten en gerookt aangeboden. De gefileerde schelvis domineert omwille van de grote schubben. Schelvis is een magere vissoort.

  www.vlam.be .... en vergeet niet: ook Suske en Wiske hadden een schelvis ... al was het bij hen wel een Ijzeren !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het witte paard volgens Chris VDD
reserveer nu op 070/25.20.20 of http://www.operette.be 19 APRIL KOMT ERAAN !!!

“In ’t Witte Paard heeft alles in huis om zelfs kritische toeschouwers in te pakken: vaart, humor en bovenal gezelligheid.”
Regisseur Frank Van Laecke

“Een ijzersterke cast, zonder twijfel dé top!”
Chris Van Den Durpel

Dit wordt een hilarische productie!
Frank Focketyn

“Een Oostenrijkse ‘Fawlty Towers’. Humor op z’n best. Kortweg een ‘must’ operette.”
Wanda Joosten

“De combinatie Chris Van Den Durpel en Frank Focketyn belooft humoristische vonken te geven.”
Het Laatste Nieuws

“Een originele remake van de operette van Benatzky, met een totaal nieuw script en veel humor”
Story

“Een fantastische spelersploeg met onder meer Chris Van Den Durpel en Frank Focketyn.”
Het Nieuwsblad

Chris Van den Durpel
Frank Focketyn
An Lauwereins • Wanda Joosten
Britt Van Der Borght • Luk d’Heu
Chris Cauwenberghs

Priske Dehandschutter • Dirk Van Vaerenbergh
Wim van den Driessche • Hendrik Lebon

Men biedt rond 'In 't Witte Paard, De Operette' geheel verzorgde arrangementen aan voor groepen vanaf 4 personen. Voor meer info, surf naar www.operette.be

Reageer (0)

28-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke week een nieuw groenterecept in je bus dankzij VLAM

De website over Flandria, het keurmerk voor Vlaamse groenten en Vlaams fruit, is in een volledig nieuw kleedje gestoken. De nieuwe www.flandria.vlam.be is interactief en speelt in op wat leeft bij de Vlaamse consumenten.

De website wil in de eerste plaats de consumenten helpen aan goede en nuttige informatie en recepten over groenten en fruit en in het bijzonder over het Flandria-keurmerk. Zo kunnen ze zelf recepten en tips insturen en meer versliefhebbers laten meegenieten van geslaagde bereidingen.

Gegarandeerd succesvol is het seizoensgebonden recept van de week. Wie wil, ontvangt dit wekelijks in zijn mailbox en kan meteen aan de slag.
Ratatouille

Elke vrijdagnamiddag wordt het item ‘Groenteman’ op het prikbord vernieuwd. Hier kunt u lezen welke producten in de afgelopen dagen voordeliger of duurder werden op de veilingen. Zo kan u geïnformeerd en prijsbewust uw weekendaankopen aanvatten.

Nieuwsberichten en actuele dossiers zijn ondergebracht in de rubriek ‘prikbord’. Onder ‘download’ zijn folders en brochures te vinden.

Uiteraard is er ook ruimte voorzien om de principes die schuilgaan achter het Flandria-label toe te lichten. Samengevat gaat het om de beste kwaliteit die onze Vlaamse tuinders te bieden hebben, mét oog voor het milieu en voedselveiligheid.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 28/3 TOPSQUASH in het Gentse UCON - gratis toegang

NKSquash20060205-5560.jpg

Van dinsdag 28 maart tot en met zaterdag 1 april gaat in Stadium Ucon aan de Korianderstraat te Gent een internationaal squashtornooi met alle Belgische topspelers door
Voor deze achtste manche van het Wilson-AA-circuit hebben zich liefst 124 deelnemers in alle reeksen aangemeld.
Tussen de 16 spelers in de Mannen A-tabel fungeren Steve Dries (Geel), Wim Van Asten (Maaseik), Kristof Dumoulin (Roeselare) en de Australiër Mark Burke als reekshoofden terwijl bij de Oost-Vlamingen Olie Van Heghe (Destelbergen), Andy Vermeiren (Aalst) en Kristof Van Der Heggen (Burst) als outsiders fungeren.
Bij de vrouwen A is Julie De Bellefroid (Hasselt) de topfavoriete, die wel voor Els Van Kerckhoven (Antwerpen) en Eva Michiels (Gijzegem) zal moeten opletten.
De halve finales en finales in alle reeksen starten op zaterdag 1 april vanaf 12 uur.
Bijkomende inlichtingen bij organisator Dirk Daelemans op 0486/125817

NKSquash20060210-5741.jpg

Reageer (0)

27-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veur èchte Genteneers ....
Ter es een nieuwe Elektronieke g@zette te leze op de wepsaait van de gentsche sosseteit:

Surf gelijk de vliegenden bliksem noar
www.sosseteit.centerall.com  en leesd hulder goestinge.
Mee de groete van de presedent Eddy Levis

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SWOOP-KIM vraagt om steun ... en de onze heeft ze !

Hallo lieve vrienden, 

 

Ik ben 1 van de 43 kandidates om lezeres van het jaar te worden bij  P-magazine.

De winnares mag mee op fotoshoot naar een tropische bestemming voor de Badpakkenspecial MAAR de eerste 10 worden verkozen via SMS.

Jullie zouden mij een groot plezier doen om één of meerdere malen te sms-en naar

3507 met vermelding  :  lezeres (spatie) 3

De aktie loopt tot 16 mei en je mag meerdere malen sms-en.

 

Alvast een dikke mercie en nog een prettige dag.

 

Dikke knuffel van Kim
(die we natuurlijk allemaal kennen van ... SWOOP !! nvdr).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef ... Vlaamse en Nederlandstalige muziek TROEF op de showbizzradio

Eindelijk .... de langverwachte Showbizzradio is online.
Deze namiddag (maandag 27/3)omstreeks 14.10 uur hoorde je via het internet de eerste klanken van Showbizzradio, een webradio met alleen muziek uit België en Nederland … gewoonweg een gat in de markt.

Zeven dagen op zeven en 24 uur per dag zal je via www.showbizzsite.be kunnen luisteren naar Showbizzradio.

De mensen achter het initiatief willen artiesten uit eigen land maar ook uit Nederland een extra platform aanbieden waarmee de artiesten duidelijk opgetogen zijn met het initiatief en duidelijk achter Showbizzradio staan.
Showbizzradio zal in eerste instantie een nonstopstation worden met uitzondering van de wekelijkse uitzending van de Belgische 20 met Lex De Groot.

Je hoort op de showbizzradio muziek van o.a. Maarten Cox, Rob De Nijs, Luc Steeno, Willy Sommers, Lisa Del Bo, Will Tura, Clouseau, Johan Verminnen, Liesbeth List, Bzn, Frans Bauer, The Cats, Jannes, Paul Severs, Golden Earring, George Baker Selection, Luv, Dolly Dots en vele anderen … en dat zijn er heel wat !!

Luister live via onderstaande link en vanuit Gent alvast veel succes gewenst aan Peter en zijn team. Goe bezig, mannen !!!

www.showbizzsite.be/showbizzradio

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gouden tip voor liefhebbers van spelletjes!

Games & Toys wordt 3 dagen lang een interactieve kijk-en-doe-beurs voor jong en oud, waar spelprimeurs worden gekoppeld aan een ouderwetse portie spelvreugde.

fedoba   Je krijgt er een totaalaanbod van speelgoed en spellen én alle nieuwe trends. Spelletjes zijn er in alle maten en gewichten en voor alle leeftijden: kaartspellen, bordspellen, online & computer games, war games, collectible games, rollenspellen. Surf als de bliksem naar www.games-toys.be of ga tussen vrijdag 31/3 en zondag 2/4 eens langs op de site van Flanders Expo (Gent)(www.flandersexpo.be). Veel speelgenot ...

Reageer (0)

24-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONCERTTIPS van èchte kenners !!
Eén van de eerste websites over showbizz die het toenmalige radioprogramma 'Pliets Plets' op de Gentse stadsradio Roeland volop heeft ondersteund en wekelijks onze praatgasten aan het grote publiek aankondigde, is ongetwijfeld de SHOWBIZZSITE van Peter De Smedt. En ook nu weer verrast hij deze site met wat extra tips voor nakende concerten die ons - als je naar de namen van de artiesten kijkt -uiteraard niet ongevoelig laten.
Wie trouwens meer wil weten over het èchte showbizzleven, wil meedoen aan wedstrijden, hitparades van vroeger wil terugvinden èn op de hoogte wil blijven van nieuwe releases in Vlaanderen ... èèn gouden raad ... klik op www.showbizzsite.be en schrijf je in op de dagelijkse nieuwsbrief. Hier alvast een greep uit het concertaanbod:

CONCERTTIPS !!!

- EXTRA MEGA LATINO CONCERT BELLE PEREZ - zondag 7 mei, 19.00 uur
- JO VALLY MET EXCLUSIEF CONCERT IN WIEZE - zondag 7 mei, 15.00 uur
- NATALIA BIJNA KLAAR VOOR START ZOMERTOUR
- DIE DEUTSCHE SCHLAGERPARADE - zaterdag 16 september, 20.00 uur

EXTRA MEGA LATINO CONCERT BELLE PEREZ - zondag 7 mei, 19.00 uurIn mei staat de Spaans-Belgische Latinodiva met haar eigen show op de planken van Vlaanderens populairste evenemententempel. En dat niet 1, maar 2 keer!

Met "El mundo bailando" pakte ze drie weken na mekaar de eerste stek in de Ultratoplijst in Vlaanderen. Met "Tros muziekfeest op het plein" haalt ze telkens weer meer dan een miljoen kijkers in Nederland. Belle Perez moet zowat ieders muzikaal hart in Vlaanderen en Nederland veroverd hebben. Op 6 en 7 mei trekt populaire Belle naar het Sportpaleis. Zaterdag 6 mei zit tot in de nok gevuld en krijgt het etiket "uitverkocht"!
Maar niet getreurd… ook zondag 7 mei (aanvang 19.00 uur) zal het Sportpaleis tot een waar Latinopaleis worden omgetoverd! Belles Mega Latino Concerten… swingende latinosongs en een wervelend lichtspektakel in een onvergetelijke show die niemand mag missen.
Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45) of
www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.
Alle info omtrent Belles Mega Latino Concert is ook terug te vinden op
www.belleperez.be.JO VALLY MET EXCLUSIEF CONCERT IN WIEZE - zondag 7 mei, 15.00 uurMeer dan 25 jaar staat hij bovenaan het lijstje van unieke vertolkers van "Het Vlaamse levenslied". Voor z'n recent album NOSTALGIE kreeg hij een gouden plaat. Zondag 7 mei trekt Jo Vally naar jaarlijkse traditie richting Wieze!

Het is inderdaad een jaarlijkse traditie geworden: Jo Vally's Moederdagconcert in de sfeervolle Oktoberhallen van Wieze. Met uitgebreid orkest zal dé charmezanger van het Vlaamse levenslied z'n allergrootste successen brengen. Dit jaar heeft het concert een extra dimensie! De nummers uit zijn gouden album "Nostalgie" vormen de rode draad in het concert. Van "Dam di dam" over "Vrijgezel" tot en met "Margrietje". Voeg daar tophits als "In een droom…", "Aan alle vrouwen…" en "Mooi is het leven" aan toe en je weet meteen dat zondag 7 mei een onvergetelijk "nostalgisch" feest zal worden!
Tickets, speciale arrangementen en alle info via 052/31.60.37.


NATALIA BIJNA KLAAR VOOR START ZOMERTOUR - enkele data om te noteren

Nathalia
In 2003 was ze de meest opvallende tijdens "Idool". In 2004 kon niemand nog naast haar kijken en luisteren met tophits als "Higher than the sun" en "Risin". Intussen scoorde ze met haar tournees "Back for more" en "Me and my producer"!

Natalia is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Belgische showbizz. De Pointer Sisters verbleekten bij het zien van zoveel talent. Begin dit jaar schitterde ze in "Sterren op de dansvloer", begon ze aan haar nieuw album én is ze bijna klaar voor haar nieuw rondje Vlaanderen in "Natalia Summertour 2006".
Data en lokaties die je beslist noteert in je agenda: 21 mei Ethias Arena Hasselt (tickets via sherpa.be of 070/34.50.50), 27 mei Oktoberhallen Wieze (tickets via sherpa.be of 070/25.20.20), 31 mei Elisabethzaal Antwerpen (tickets via 0900/00.311) en 9 juli Expodroom Bree (tickets via
sherpa.be en 070/25.20.20).


DIE DEUTSCHE SCHLAGERPARADE - zaterdag 16 september, 20.00 uur

Na talrijke succesvolle initiatieven her en der in het land, die aantoonden dat er nog een stevige basis van fans is voor Duitstalige muziek, is het op zaterdag 16 september om 20.00 uur tijd voor DIE DEUTSCHE SCHLAGERPARADE.

Het Sportpaleis verwelkomt Duitse artiesten die een miljoenenverkoop met hun platen hebben gekend : Bernd Clüver ("Der Jüngen mit der Mundharmonica"), Peter Orloff ("Ein Mädchen für immer"), Jürgen Markus ("Ein Festival der Liebe"), Freddy Breck ("Rote Rosen", "Bianca", "Überall auf der Welt"). Ook Klaus Densow, in ons land wat minder bekend maar een ware "star" in Duitsland, is van de partij. De avondvullende Duitse Schlagerparade zal gepresenteerd worden door Dennie Christian, die o.m. ook zijn bekende nummer "Rosamunde" zal zingen. Voor de begeleiding tekent een groots Duits Schlagerorkest onder leiding van Wim Janssen. "De 'special guest' van de avond komt uit eigen land: niemand minder dan Jo Vally zal zijn grootste Duitse klassiekers vertolken."
Tickets kunnen worden besteld bij Tele Ticket Service 070/345.345 / (vanuit NL: 0900-45.000.45).

Reageer (0)

23-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margot De Ridder profileert zich via Oldskool


Liefhebbers van de reeks FLIKKEN of van overheerlijke muziek van jong talent, zullen ongetwijfeld deze jongedame herkennen als Margot De Ridder.
Maar wist U ook dat Margot deel uitmaakt van het specialisatiejaar van OLDSKOOL, een school voor pop en zang die zich richt naar zangers en zangeressen met ambitie ? Vanaf vandaag kan U op hun website terecht voor het beluisteren van de demo's van Margots jaar waarbij zeker vermeld dient te worden dat
het nummer "Distance" van Margot volledig uit eigen hand geboren is, zowel tekst als muziek. ! En dat ondersteunen wij uiteraard heel graag.
 
Vlug naar www.oldskool.be en veel luistergenot ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eersteGentse Feestentickets bij FREE-TIME de deur uit
Vzw Uitbureau is gestart met de eerste gentse Feesten ticketverkoop: met de nieuwe show van Els De Schepper 'Terug Normaal'! de Gentse Feesten vinden plaats van 15 juli tot en met 24 juli. 10 dagen boordevol ontspanning maar vooral cultuur voor jong én oud! Ga regelmatig eens een kijkje nemen op de website! Heeft u een Free-Time verwenpas? Dan betaalt u natuurlijk geen reservatiekosten!

Voor welke andere artistieke vertoningen nu al tickets kunnen gekocht worden, ziet u op het overzicht dat U krijgt bij het aanklikken van www.freetime.be

Free-time

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUNCH op 2 april samen met de Schlagerfestivalartiesten

Schlagerfestival

Op 1 en 2 april 2006 vindt in de Ethias Arena te Hasselt de eerste editie van het enige Vlaamse “Schlagerfestival” plaats, een organisatie van Ethias Arena en VTM.
Voor de ene de ultieme uitstap, voor de andere cult van de bovenste plank. Eén ding is zeker: het wordt een geweldig feest, een belevenis voor jong en oud, waar iedereen uit de bol kan gaan op de tonen van Laura Lynn, Vader Abraham, Jimmy Frey, Eddy Wally, Willy Sommers, Nicole & Hugo en vele anderen, ondersteund door Live Band en verscheidene suprise acts.

 

Op zondag 2 april zullen verscheidene artiesten vóór het optreden uitgebreid brunchen en u kan hierbij zijn!  Voor slechts 95 € per persoon (toegangsticket inbegrepen) kan u zich inschrijven voor een uitgebreide brunch van 2,5 uur in de aanwezigheid van o.a. Laura Lynn, Eddy Wally, Nicole & Hugo, Vader Abraham, Jimmy Frey en Jannes.  Bovendien reserveren wij voor u een plaats op de VIP-parking waarna u aan de VIP-ingang opgevangen wordt door onze hostesses.  De hostesses begeleiden u naar uw plaatsen op de VIP-tribune.

Prijs: 95 € (excl. BTW) per persoon

(Prijs incl. toegangsticket, VIP Parking, VIP onthaal en utgebreide brunch met artiesten)

 

Om in te schrijven of voor meer informatie kan u terecht bij Mieke Driesen op 011/299400.

U vindt de inschrijvingsformulieren ook terug op www.hetschlagerfestival.be 

 

 

Standaard tickets kosten 30 of 35 euro kunnen telefonisch besteld worden bij Sherpa op 070/345050 of persoonlijk gekocht worden in de Free Record Shop filialen!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor èchte tuinliefhebbers die popelen van ongeduld


Tuinaannemers geven vanaf vrijdag 24 maart gedurende 13 weken het beste van zichzelf. Dan start een nieuwe reeks van het Vitaya-programma Bloemen en Pompoenen. De rubriek ‘Van puin tot tuin’ bevat telkens drie reportages die de kijker inspiratie bieden om de eigen tuin een opfrisbeurt te geven.

Van achtertuin tot zwemvijver
Het programma belicht heel uiteenlopende projecten van de professionele tuinaannemer. Zo wordt de aanleg van enkele voor- en achtertuinen gevolgd, maar ook minder voor de hand liggende projecten zoals een daktuin, een stadstuin en een zwemvijver komen aan bod. Deze rubriek komt voor het tweede jaar op rij tot stand met de steun van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

In elke aflevering is een ruime variatie troef. Naast het verschil in tuintype zitten de besproken projecten ook steeds in een andere fase van afwerking. Ook de specifieke aanpak van de betrokken tuinaannemers zelf legt verrassende klemtonen.
De projecten worden gevolgd van a tot z. En zeg nu zelf: bent u ook niet nieuwsgierig naar het resultaat van een tuin die een ware metamorfose ondergaat? Samen met de lentekriebels zorgt dit programma ongetwijfeld voor de nodige energie om in eigen tuin aan de slag te gaan!

Uitzendschema op Vitaya van vrijdag 24 maart tot vrijdag 23 juni:  
Vrijdag: 19u
Zaterdag: 11u50
Zondag: 18u35
Maandag: 11u
Dinsdag: 23u45                             
Vrijdag: 4u25

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefpunt op zoek naar het BRUSSELS stadsdialect in Gent

Zo gezegd, zo gezongen

Concertlezingen over stadsdialecten,
georganiseerd door Trefpunt, de KANTL en Muziekburo


Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde
Woensdag 29 maart om 20 u.
Academiegebouw - Koningstraat 18 - 9000 GentDe grote stadsdialecten: Brussel

Trefpunt, de KANTL en Muziekburo organiseren in het voorjaar 4 avonden waarop telkens het dialect van één van onze steden 'gezegd en gezongen' wordt. Eerst komt een ervaren dialectoloog aan het woord over de taal van Brussel, Gent, Antwerpen of Brugge, en na de pauze is er een optreden van een groep muzikanten in datzelfde dialect.
Op 29 maart openen wij de reeks met Brussel.
De lezing over het Brussels dialect wordt gehouden door Sera De Vriendt.
't Createef Complot zingt in het Brussels.

Sera De Vriendt doceerde Nederlandse Taalkunde aan de VUB. Hij is kenner van het Brussels bij uitstek, en publiceerde o.m. een "Grammatica van het Brussels".

't Createef Complot stelt zich zelf voor.
’t Createef Complot bestoê vandoêg 12 joêr en in al daanen taaid zen d’er nogal wa complotteurs de revue gepasseid. Mo vandoêg bestoeg’et Complot oeit vaaif mannen en iên vraa (mo wa vui iên!). De repertoir van ’t Complot es wried different. In dei 10 joêr zen d’er deuzende tekste gesjchreive. Dei tekste, da’s van alles: zëlf gesjchreive, tekste van Vloêmingen ouver Brussel, volksleekes, Franse, Italjonsje en Oksitonsje poëzee, Ollandse cabaretiers, en surtout vuil Franse chansons van Brel, Brassens, Ferré, Barbara, Serge Gainsbourg. Enfin, ’t kan ni oep.
En vui de rest: en avant la musique en amuzeit aaile.Volgende dialectavonden: donderdag 27 april: Gents met Johan Taeldeman, Walter de Buck en Wim Claeys.
Antwerps: 18 mei; Brugs: 22 juni.

Toegang: 5 euro; met reductie (studenten, 60+, werkzoekenden): 3 euro.
Voorverkoop: Muziek- en Theatercafé Trefpunt, Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent.
tel 09 225 36 76, fax 09 233 10 37,

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 nieuwe producten krijgen label STREEKPRODUCT.BEMooie tradities uit heel diverse sectoren worden weer in de kijker gezet: een paasbier, Antwerpse handjes, de Vlaamse grijze garnaal… Met deze 10 nieuwe erkenningen telt Vlaanderen intussen 40 erkende traditionele streekproducten. Nieuw is dat twee traditionele streekproducten het Vlaamse label als overgangslabel gebruiken terwijl ze een Europees dossier voorbereiden: de Vlaamse grijze garnaal en de Poperingse hopscheuten.

De stuurgroep streekproducten van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, kende het label STREEKPRODUCT.BE toe aan de volgende producten:

- Oost-Vlaams paasbier
- Poperingse hopscheuten
- Oude Geuze uit het Pajottenland (twee producenten)
- Oude Kriek uit het Pajottenland
- Koffie uit de Leiestreek
- Antwerpse Handjes
- Vlaamse grijze garnaal
- Vlaamse gedroogde hesp
- Vlaams gerookt rundvlees

Alle produkten worden uitvoerig uit de doeken gedaan op www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met WIM LEYS @FUNDUM


Wim Leys is terug van eigenlijk nooit weggeweest. De voorbije jaren trok hij door Vlaanderen met zijn Nederpop Band. Die werd ingeruild voor een (gedeeltelijk) nieuwe bende vrolijke én straffe muzikanten. Samen gaan ze nu door het leven als Wim Leys & @fundum. Op hun repertoire staan vooral meezingbare en pretentieloze liedjes, in 99% van de gevallen in onze eigen taal.

Bij een nieuwe band horen ook nieuwe liedjes.  Bart Herman (die eerder ook al de tekst van “Elk z’n eigen gang” schreef) kroop speciaal voor Wim in zijn pen en schreef drie bijzonder leuke songs die dit jaar nog zullen uitkomen. En het belooft een drukke zomer te worden, want Wim Leys & @fundum toeren met “Vlaanderen Zingt”, de zomerse zangspektakels die overal in Vlaanderen massa’s zanglustigen op de been brengen. En er liggen al aardig wat optredens vast…

Een nieuwe lente vraagt ook om een nieuw geluid :  OP WACHT  is de nieuwe single van Wim Leys & @fundum, geschreven door Wim Claes en Bart Herman, in een productie van Marc Cortens, opgenomen in de BSB Studio in Brussel.  Wie het nummer wil horen, stemt zaterdag a.s. tussen 08.00 en 10.00 uur af op Radio 2 voor het programma 'Niets is zeker' en voor zij die graag eens een optreden meepikken van Wim Leys en @fundum (Judith Behets, Wouter Berlaen, Wim Vanderwesten, Steven Jacobs, Patrick Peeters) surfen als de bliksqem naar www.wimleys.be of www.marcdhollandermusic.be

Reageer (0)

22-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (22 - 29/3)

Ook deze week wordt het weerom genieten van enkele nieuwe uitgaven die zeker en vast in menig bibliotheekkast thuis horen. Mijn selectie voor deze week ziet er dan ook als volgt uit:

  Wie gepassioneerd is door de stad Gent hoeft niet te twijfelen om zich 'Het GENT boek' aan te schaffen. Voor amper 14,95 euro wordt U dan de trotse bezitter van een blokvormig boek waarin auteurs Leen Charles en Marie Christine Laleman vanuit hun ervaring bij de stadsdiensten Archeologie en Archieven (zeg maar: De Zwarte Doos) een boeiend overzicht geven van belangrijke momenten, feiten, figuren, plaatsen ... die tussen 60 000 vóór Christus tot 2006 in de Gentse stede hebben plaats gegrepen, geleefd hebben, gebouwd werden. Korte maar interessante teksten en vereeuwigde foto's maken het literaire initiatief tot een aangenaam kijk-en leesstuk. 'Het GENT boek' is uitgegeven door de uitgeverij Waanders (Zwolle) i.s.m. de stad Gent en wordt in België verdeeld door AGORA Uitgeverscentrum (Aalst/Erembodegem). Spurten naar de boekenhandel dus !

Met dit schitterende boek over de figuur van Karel Van Wijnendaele zitten we middenin de wereld van het wielrennen en is trouwens een ideale aanloop naar de 90ste editie van de gerenommeerde Ronde Van Vlaanderen die op zondag 2 april haar verloop zal kennen. Frederik Backelandt, Patrick Cornillie en Rik Vanwalleghem brengen als geen ander het verhaal rond de man die zijn volk leerde lezen via o.a. zijn gele 'Sportwereld' en het monument 'Het Rijke Vlaamsche Wielerleven" en beschrijft de Torhoutenaar niet alleen als journalist of flandrien, maar ook als manager-ploegleider èn als mythe ! Uitgeverij LANNOO (Tielt) heeft blijkbaar een pattent op prestigieuze uitgaven waarbij ook de modale Vlaming zich goed voelt ... niet alleen op het inhoudelijk vlak (boeiende teksten en  onvergetelijke fotografie) maar ook op het vlak van de portemonnee. Het boek 'Koarle' kost immers maar 39,95 euro MAAR biedt naast de 184 pagina's ook een CD-Rom waarop niet alleen de stem van Van Wijnendaele te horen is. Integendeel, oud beelmateriaal en een facsimile van zijn beroemde boek (zoals hiervoor reeds aangehaald) vervolledigen het geheel en maken de uitgave tot een waar wielermonument in de boekenwereld.

 Het laatste boek uit mijn wekelijkse selectie brengt het verhaal van Zainab Salbi die op amper 11-jarige leeftijd in de onmiddellijke omgeving van Saddam Hoessein terecht kwam. Haar vader werd immers uitverkoren om als piloot van de Iraakse dictator te fungeren wat met zich meebracht dat o.a. zijn familie verplicht werd aan het hof te leven, of om het in de woorden van Zainab te zeggen: leven in een gouden kooi. Op latere leeftijd werd ze door haar ouders uitgehuwelijkt aan een veel oudere landgenoot in Amerika en pas jaren later verneemt ze van haar stervende moeder het waarom. Een vreselijke waarheid die iedere lezer zal overvallen en versteld zal doen staan ... temeer omdat het hier niet gaat om een gewoon verhaal maar simpelweg om de èchte realiteit. Het boek 'De Gouden Kooi' is een aangrijpend boek dat volledig past in eenzelfde serie bestsellers ('Mijn woestijn' en 'De gevangene') en uitgegeven is door ARENA maar in België wordt gepromoot en verkocht door STANDAARD UITGEVERIJ. Tot slot geef ik U mee dat de prijssticker op het boek 18,50 euro staat vermeld. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS PINTJE PAKKEN in DE KUIP VAN GENT
Zo lazen we op 22/3/2006 op www.kuipvangent.be:

Het was al een tijdje geleden aangekondigd, we gaan gratis pinten weggeven als je voornaam (eerste voornaam) begint met de letter die hier vermeld staat. Om alle logica weg te nemen gaan we niet alfabetisch te werk. Elke week kiezen we een willekeurige letter. Dus 26 weken lang zal je hier de website in de gaten moeten houden.
Deze week is de letter "0" aan de beurt, dus toon je identiteitskaart en zeg het codewoord "LENTE". Van ons krijg je dan 3 consumatiebonnetjes. (het codewoord wordt dagelijks veranderd)
De volgende letters komen nog aan de beurt: abcdefghijklmnopqrtuvwxyz

Surf gerust zelf eens en ... santé, santé, santé ..... De Kuip van Gent (William en Christine) vind je op de Koornmarkt ... in Gent natuurlijk !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISS BELGIAN BEAUTY 2007 nu ècht van start !De 16de editie van de nationale verkiezing 'M
iss Belgian Beauty' is gestart onder een goed gesternte. In januari reeds hield organisator Ignace Crombé zijn Miss-Academie boven de doopvont en was hiermee alweer een stapje voor op de anderen. Zijn creativiteit kent geen grenzen en hierbij onderstreept hij dat hij zijn eretitel van ‘miss-maker’ zeker waard is. Zijn enthousiasme om zijn geesteskind nog steeds een nieuw elan te geven, schrijft hij toe aan de fantastische samenwerking met zijn huidige miss Belgian Beauty Céline Du Caju.
Op dinsdag 21 maart werden de 20 finalisten voor de verkiezing van 'Miss Belgian Beauty 2007' in de Wevelgemse 'Salons Cortina' aan de pers voorgesteld en enkele leuke weetjes geven ons een volgend beeld van de jongedames:
- onder de 20 finalisten zijn er 16 studenten, terwijl 4 meisjes reeds een beroep uitoefenen
- er zijn 15 nederlandstalige en 5 Franstalige finalisten
- d
e provinciale verdeling ziet eruit als volgt : West-vlaanderen : 2 - Oost-vlaanderen : 4  - Antwerpen : 4 - Limburg : 3  - Vlaams-Brabant : 2 - Waals-Brabant : 2 - Henegouwen : 1 - Luik : 1  en Namen : 1

 

Tot zaterdag 21 oktober 2006 zullen deze finalisten zich overal manifesteren in het land en in dezelfde periode als de echte politiekers campagne voeren, teneinde zoveel mogelijk stemmen achter hun naam te krijgen … niet alleen van de bevolking, maar ook van diverse gespecialiseerde jury’s.

Het ganse verhaal wordt trouwens opnieuw door VT4 in een 7-delige docusoap gegoten en vanaf september in de huiskamer gebracht. Maar wie niet kan wachten voor some 'hot news' ... surft nu meteen naar www.missbelgianbeauty.be

Maar ook op deze 'Pliets Plets' -site zal U trouwens met grote regelmaat geïnformeerd worden over de ervaringen van Celine, Ignace en de 20 finalisten die we langs deze weg alvast veel succes toewensen !

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAUL MICHIELS wacht op U !
I`ll wait (Whatever) 

Vanaf vandaag is de nieuwe single I'LL WAIT (whatever) van Paul MICHIELS verkrijgbaar !!

Een ballade op het lijf geschreven van Paul Michiels met een hoog soul-gehalte en een vleugje R&B … kortom een radiovriendelijke song.  Dit vertaalt zich dan ook in de hittip van de week van Radio 2.  

I’ll Wait (Whatever) is exclusief downloadbaar op www.belgianmusiconline.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOOMBAL JE MEE ?

Beste dansers en muzikanten,

 

Hou u vast op vrijdag 7 april om 20u op Klara voor 3u

Radio Boombal

 

Van 20u tot 21u: interviews, reportages, ziever, surprises,... en veel blabla

Van 21u tot 23u: LIVE Boombal

vanuit de Marconi Studio in de VRT, met ongeveer
100 dansers (klara-genodigden & bov-dansers)

 

met

AedO, Göze, Balbrozijn, Magister en Balla Vogala

 

En dan nu... onze OPROEP

Wij zouden het fantastisch, de max en vree wijs vinden dat er overal te lande Boombals en Boomballetjes gehouden worden.

Doe mee met uw gezin, vrienden, collega’s, of buren en samen dansen we op het

Grootste Boombal Aller Tijden

in zaaltjes, clubs, garages, klaslokalen, of ... bij u thuis

en ontvang misschien Rappe Ronny, de razendsnelle vliegende reporter die in volle vaart het land zal afschuimen op zoek naar uw stomende live-reactie

We vragen maar 3 dingen:

1- stem je radio af op Klara

2- zorg voor gratis entree. Wie een klein huis heeft kan makkelijk een bordje ‘Volzet’ aan de deur hangen als er genoeg buren die je nog nooit gezien hebt uw frigo leegdrinken.

3- stuur ons een mailtje met het adres waar men mag komen dansen op 7 april en wij voorzien op www.boombal.be een overzicht van alle Boombalhuizen.

 

Wat krijg je in ruil van ons?

Naast onze eeuwige dankbaarheid sturen wij jou de mini-cd van Magister.

Zo heb je meteen voor na afloop nog een halfuur balmuziek in huis.

Doe mee en laat heel het land mee swingen met

RADIO BOOMBAL

De frequenties van Klara in jouw streek vind je op

www.klara.be

Reageer (0)

21-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT OP 22 MAART ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op woensdag 22 maart (1 dag na de officiële start van de lente !) mag U weerom het één en ander verwachten op deze site. Het boekenpakket van de week, onze CD-selectie, kersverse berichten met aanvullende foto's ... met andere woorden, voor ieder wat wils.
Zit U nu nog te popelen om de aktiviteiten van Uw organisatie OF Uw eigen schrijfsels ook te zien verschijnen ? Stuur ze dan vliegensvlug naar plietsplets@pandora.be ... en met een beetje geluk staan ze er morgen ook op !
Tot dan !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Matador' Garland Jefferys komt naar Gent !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Herinner je je nog de hit ‘Matador’ uit 1980? De naam Garland Jeffreys zal ofwel een enorme bel aan het rinkelen brengen, ofwel compleet onbekend klinken. Iets daartussenin is weinig waarschijnlijk. Hoe het ook zij, de man heeft een stempel op de rockwereld gedrukt. Zijn carrière zweeft vandaag ergens tussen mysterie en cult. We kondigen zijn komst dan ook niet zonder enige trots aan. Op 5 mei komt hij naar de Handelsbeurs om zijn nieuw album voor te stellen. Bovendien stopt hij op zijn tournee slechts één keer in België. Dit concert mag je dus gewoonweg niet missen.

Surf voor meer info naar www.handelsbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100 zoekt ... en zoekt ... en zoekt ...

STUDIO 100 ZOEKT FIGURANTEN

(JONGENS en MEISJES) VOOR NIEUWE TELEVISIEREEKS

  

Dit is jouw kans om te schitteren op het scherm, én om achter de schermen te volgen hoe een televisieserie wordt gemaakt!

Wie zoeken we ? 

-          je ziet eruit als 16 tot 18 jaar (meisje of jongen)

-          je hebt - liefst - ervaring met theater, film- of televisieopnamen

-          we kunnen op jou rekenen

 Wanneer zijn de opnames ?  Van half april tot en met eind juli 2006.

 In deze periode zullen er ongeveer zes opname-dagen gepland worden : dit zullen allemaal weekdagen zijn : je zal je dus moeten kunnen vrijmaken op die weekdagen (schooldagen). Wij zorgen er natuurlijk wel voor dat we de examenperiode ontzien, maar we draaien bijvoorbeeld zelden op woensdag. Er is een vergoeding voorzien.

 Opgepast : je moet je voor de hele periode kunnen engageren !

Zij die ook de tweede opnameperiode, van eind september tot eind december 2006, mee kunnen doen, hebben een voetje voor.

 Waar vinden de opnames plaats ? In de studio’s van Studio100, in Schelle (bij Antwerpen) – en één dag (of twee) in Mechelen.  

 Interesse? Mail gauw  je  cv (naam, adres, gsm en telefoonnummer, mailadres en geboortedatum) en een recente foto naar:

fedrik.de.beul@studio100.be     

Studio 100 - t.a.v. Fedrik De Beul - Halfstraat 80 - 2627 Schelle - (03/295.25.86) 

Vermeld zeker een telefoonnummer en mailadres waarop we je kunnen bereiken.

Brieven of mails zonder foto komen niet in aanmerking!

Wij contacteren je van zodra wij de selectie hebben gemaakt . Succes !! Maar ...


 STUDIO 100

zoekt ook 2-talige acteurs voor tewerkstelling in Plopsaland Adinkerke 

Voor seizoen 2006 zijn we op zoek naar enthousiaste polyvalente krachten met theaterervaring voor onmiddellijke indiensttreding (fulltime, ook weekends) uit de omgeving van Adinkerke 

De functie waarvoor in eerste instantie geselecteerd wordt, is die van showmaster in de Bumba Show. Deze show wordt dagelijks meermaals opgevoerd in het park in het Nederlands en het Frans.

Ben jij flexibel - minimum 18 jaar oud - tussen 1 m 70 en 1 m 82 groot èn tweetalig (Nederlands/Frans) ?

Heb je podiumervaring (mag ook in het amateurtheater zijn) en ga je graag met kinderen om?

 

Dan zou je wel eens onze man of vrouw kunnen zijn!

Stuur een gemotiveerde brief, een foto (portret en/of volledig) met je cv naar naar nicky.nuydens@studio100.be of

Studio 100, t.a.v. Nicky Nuydens, Halfstraat 80, 2627 Schelle,

en dat vóór 28 maart.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Zebrastraat in de ban van KUNST
 

Twintig jaar digitale en interactieve kunst in Zebrastraat

Met Update brengt kunstplatform De Zebrastraat in samenwerking met het Filmfestival Gent een uniek overzicht van twee decennia digitale en interactieve kunst: een collectie van 30 fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Nooit eerder vertoond in Europa, dit voorjaar in Gent!

De Zebrastraat in Gent verkent nu al een jaar lang een quasi onontgonnen terrein in het culturele landschap. Door kwalitatief hoogstaande exposities van digitale en interactieve kunst op te zetten, wil De Zebrastraat nieuwe kunststromingen en ongewone thema's in de kijker plaatsen.

De eerste grote tentoonstelling van het kunstplatform Zebrastraat was Stippels en Pixels en trok begin 2005 ruim drieduizend bezoekers. Van 1 april tot 8 juni 2006 gaat De Zebrastraat op hetzelfde elan verder met de expositie Update - de oorsprong, een initiatief in samenwerking met het Filmfestival Gent.

De tentoonstelling bestaat uit een collectie van dertig fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Rode draad is het thema 'oorsprong', gaande van de big bang en het ontstaan van het leven op aarde tot de allereerste kamervullende computers.

Veel van de getoonde installaties bestaan uit indrukwekkende, maar op het eerst gezicht levenloze machinerie: het is de bezoeker die ze tot leven moet wekken. Doordat de installaties reageren op bewegingen en de verplaatsingen of de geluiden van de verwonderde kijker, maakt deze effectief deel uit van het kunstwerk.

Update, de oorsprong, van 1 april tot 8 juni in kunstplatform De Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent. Open van woensdag tot zondag van 14u tot 18u. Voor scholen en groepen de hele week op afspraak. Toegangsprijs: ? 2,5. Meer info: www.zebrastraat.be.

Reageer (0)

20-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze website is vermelding waardig ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hé, wat mochten wij vandaag ervaren ? Een ware verwijzing naar deze webstek op een èchte Gentse website ... www.allesovergent.be ! Zo sympathiek dat we dan ook met veel genoegen de journalistieke site bij onze links hebben geplaatst ... onder 'Onvervalsd Gents nieuws'. Mercieeeeee, de mannen !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARBARA DEX stelt op 30/3 haar nieuwe CD voor !
  

Dat BARBARA DEX terug hot is heeft ze bewezen op de Eurosong selectie voorrondes! Sterker nog de eerste single “CRAZY” uit haar nieuwe album “BLUE EYED GIRL” staat momenteel mooi op de 4de plaats te pronken in de ULTRATOP Single charts! Het album zelf is erg gevarieerd en een echte topper!   

Op donderdag 30/3 stelt BARBARA DEX Live (met de volledige band) haar album voor op een leuke plek in de omgeving van Grimbergen .... maar op 31/3 leest U er op deze site (bijna) alles over ! In het oog houden ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANDRINE op CLUBTOURNEE
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws van de bakkers ...
Vlaamse bakker in opmars

In 2005 steeg het marktaandeel van de Vlaamse zelfstandige bakkers voor het tweede jaar op rij. Ook op vlak van klantentrouw won de warme bakker opnieuw terrein. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK Services Benelux, uitgevoerd in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw).

Tegen trends in
De Vlaamse warme bakkers vertegenwoordigden in 2005 samen een marktaandeel van 55,20%. In 2003 bedroeg dit 54,5%. Opmerkelijk is dat de bakkers sinds 2004 opnieuw terrein winnen in een markt die hen sterk onder druk zet. Zo blijven supermarkten steeds langer open en bieden ze vaak een ruim assortiment aan. Bovendien rukt het fenomeen “one-stop-shopping” op. Dit betekent dat de drukbezette hedendaagse consument uit tijdsgebrek al zijn boodschappen op één plaats doet. Elke dorpskern heeft tegenwoordig ook wel een supermarkt die een rechtstreekse concurrent vormt voor de zelfstandige bakker. Andere voedingsspeciaalzaken daarentegen zien hun marktaandeel wel krimpen in het voordeel van de distributieketens.

Sterk imago leidt tot verhoogde klantentrouw
Sinds 2004 merken we een verhoogde klantentrouw. De consument gaat met andere woorden weer wat vaker naar de bakker dan naar de supermarkt voor de aankopen van zijn brood. In 2005 besteedde de gemiddelde Vlaamse consument 61,7% van zijn uitgaven brood- en banket bij de zelfstandige bakker. In 2003 was dit slechts 60,5%. Na een jarenlange dalende evolutie zit de Vlaamse bakker dus opnieuw op het goede spoor. Zijn klanten zien hem als een passioneel vakman en vooral als dé specialist voor brood en banket.

Wie meer wil lezen, klikt gewoonweg op www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandel mee met de EI-koningin op 25/3 in LOZER !
 

newsletter maart 2006
WANDELDAG MET EI KONINGIN

Zaterdag 25 maart 2006
Aktivia - afdeling Oost-Vlaanderen

Na heel wat organisaties van de Keizer Kareltocht te Gent kiest de Provinciale Commissie Oost-Vlaanderen voor een meer landelijke formule!

Door Lozer, een deelgemeente van de Eiergemeente Kruishoutem, als startplaats te kiezen heeft men direct heel wat troeven uit te spelen. Naast het Lozerbos vinden we er het Kasteel della Faille d’Huysse in een 13 ha groot park. 

De langere afstanden brengen je naar een andere deelgemeente van Kruishoutem: Wannegem-Lede. Hier vinden we er het kasteel de Ghellinck, geïnspireerd op het “Petit Trianon” in Versailles. Je komt er ook de Huiserkotmolen en de Schietsjampettermolen tegen, de nabijgelegen standaardmolens van Wannegem en Mater zijn tevens zichtbaar en bieden weidse landschapsperspectieven.
 
Wie Wannegem-Lede zegt, denkt onmiddellijk aan de helden van de Ronde van Vlaanderen. Deze kasseistrook, Hutsepontweg genaamd werd tot enkele jaren geleden opgenomen in het parcours van Ronde van Vlaanderen. De toestand van de kasseistrook verslechterde zo dat men ze uit de Ronde nam. In 2007 zou men met de renovatie van deze kasseistrook starten.

Praktisch op 25/3:
 
Startzaal en rustpost:
Parochiaal Centrum “Della Faille d’Huysse” – Ouwegemsesteenweg 259 – KRUISHOUTEM.
Afstanden: 5 – 10 – 15 – 20 km

Inschrijving ter plaatse:
€ 1,50 (federatiekorting: € 0,40)
Tussen 8-15u

Informatie:
Tel. 09/231 48 64 (G. Devlieger)
Tel. 053/70 13 01 – 0475/33 43 00 (W. De Vos)
 
Trainingstocht Nordic Walking
10 km onder begeleiding van Basic Instructor Anne-Marie Van Rossen.
Afspraak om 10 uur aan de startplaats. Vooraf inschrijven op 0497/29 11 95.

Of ga naar www.aktivia.be

Aktivia is de nieuwe naam voor de Vlaamse Wandel en Jogging Liga, een door het Bloso erkende sportfederatie die het wandelen in Vlaanderen promoot.

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaams toerisme goes Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen-fietsroute

Nooit meer verdwalen op de wegen van de Vlaamse Ardennen, op zoek naar de beruchte hellingen en kasseistroken. Op zaterdag 18 maart hebben Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois, voorzitter Carina Van Cauter van Toerisme Oost-Vlaanderen en burgemeester Marnic De Meulemeester van Oudenaarde immers de Ronde van Vlaanderen-fietsroute voorgesteld.

Die route bestaat uit drie lussen die allemaal vertrekken vanuit het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Alle legendarische hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen zijn in het traject opgenomen. De routebrochure is nu al verkrijgbaar. De plaatsing van de wegwijzers zal pas volledig klaar zijn tegen zondag 2 april, de dag van de Ronde.

Surf gerust een naar www.tov.be voor pakken méér informatie

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de èchte Gentse waterpololiefhebber !
 
 

    Koninklijke Gentse Zwemvereniging


Beste KGZV-vrienden,

 

De competitie in eerste klasse loopt op z'n laatste benen. Komende zaterdag speelt de Gentse al zijn laatste UIT-match van het seizoen. Patrick Van Peteghem en co moeten naar Bergen. De Henegouwers spelen dit jaar hun thuismatchen over de grens, meerbepaald in Quievrechain in Frankrijk. Dat is zo'n 135km van Gent.

Speciaal voor deze laatste verplaatsing van het seizoen leggen we een bus in. De Gentse supporters kunnen de verplaatsing meemaken. We maken er een gezellige trip van.

De prijs:  7 euro per volwassene en 4 euro per kind tot 12 jaar

De bus zal rond 16.30u vertrekken aan de rooigem

 

Inschrijven is mogelijk tot donderdag 23 maart bij
 
Koen Colpaert: 0497 40 20 37
Lucien Mestdag: 0476 71 73 01
 
 
let op: inschrijven is betalen, ook als je de dag zelf niet op de bus zit !
 
Volgende activiteiten
 
Op vrijdag 14 april organiseren we de jaarlijkse JAZZ-AVOND in het dienstencentrum van Gentbrugge
Op zondag 2 april spelen de benjamins van KGZV hun laatste competitietornooi in eigen bad. Als ze 1 van de 3 matchen winnen is de finaleplaats een feit !
 
SUPORTERS : KOM DE GENTSE AANMOEDIGEN, DE SPELERS REKENEN OP UW STEUN ! 

 

Reageer (0)

18-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vakantieland
surf naar "http://www.calidat.be/tvl/regios/maasland.php?id=333434&random=317453"
     
  Beleef eens een weekendje in het Maasland!

Last van de ochtendblues? Slechts één remedie: boek nu een ontspannend weekend in het Maasland. Enkele dagen gezellig je zin doen. Er valt heel wat te beleven in het Maasland:

Watertrappen…
Zin in een ontspannend fietstochtje langs de kronkelende oevers van de Maas? Hier is de fietser koning! De veerman geeft je met plezier een lift naar de overkant. Volg van daaruit het fietsroutenetwerk en luister naar de Verhalenfluisteraar, je mysterieuze GPS-, audio- en videogids. Genoeg getrapt? De gastvrouw van je fietsverblijf verwelkomt je met open armen.

Wandelen…
Stevige stapper of slenteraar? Tijdens een verkwikkend tochtje door de Maasvallei komt iedereen aan zijn trekken. Loop gezellig je neus achterna langs de meest unieke fauna en flora: Gallowayrunderen, Konikspaarden, malse Maasweiden,… tot aan je knusse hotelletjel in 't groen

Proeven van cultuur…
Van knapkoekfeest tot Maaslandse ‘hartbufkes’… de Maaslanders weten wat culinair verwennen is. Hongerig naar cultuur? Dompel je onder in het betoverende erfgoed: de oudste privé-apotheek van België, historische Maasdorpjes als Oud-Rekem, Stokkem en Kessenich, prachtige Renaissancegevels, het levenswerk van de gebroeders Van Eyck,… Je ontvangt een museumkaart of infopakket in je gastenverblijf !

Surf naar www.vlaanderen-vakantieland.be
 
     
 
 

Reageer (0)

17-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALFVASTENFOOR in GENT op 18/3 van start
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf zaterdag 18 maart kunnen de liefhebbers van kermisattracties weer hun hartje ophalen aan de Gentse Watersportbaan alwaar de Halfvastenfoor tot en met 9 april de tenten heeft opgeslaan.Voor bijkomende informatie verwijzen we naar www.gent.be
Veel draai-, hang-, schiet- en visplezier !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECH voor LIBERG-fans zonder ticket !
CABARETTEN:
Hans Liberg uitverkocht
 
Het programma van het humorfestival Cabaretten blijkt een schot in de roos. Nog maar eens! Wim Helsen en de twee voorstellingen van Wouter Deprez waren in no time uitverkocht. En nu, meer dan een maand vóór de start van het festival, is er een vierde show tot in de kleinste hoekjes uitverkocht.
De gelukkige is deze keer de Nederlandse “samplecabaretier” Hans Liberg met zijn knotsgekke show “De Negende”.
 
Comedyfans, niet getreurd!
Deze vier shows mogen dan al uitverkocht zijn, het hi-hilarisch festival Cabaretten heeft nog genoeg ijzersterke komieken in de aanbieding. Wat dacht je van de geboren performer Bert Kruismans? Of de razende humorstorm Alex Agnew?
 
Arie & Silvester
Bovendien spelen BNN-revelaties Arie & Silvester speciaal voor dit festival hun eerste voorstelling in Vlaanderen. Opgelet: dit energiek duo lacht met mannen, vrouwen, kinderen, bejaarden en iedereen die op de eerste rij zit. Men weze gewaarschuwd!
 
Aanstormend talent
Maar je kan op dit festival ook aanstormend talent ontdekken, onbekend, maar minstens even grappig. Op de Stand-Up Night bijvoorbeeld. Of het virtuoos duo Jummoo – het best bewaard geheim in comedyland!
 
 
Cabarettenfestival
Wouter Deprez, Alex Agnew, Wim Helsen,…
Dit hi-hilarisch festival verzamelt de grootste comedy-talenten van de lage landen. Met een programma die je van je stoel doet rollen van het lachen. Een must voor iedere comedy-liefhebber.
 
Cabaretten: het programma
Het festival loopt van 19 tot en met 30 april in Capitole Gent
 
19 april 2006 – Arie en Silvester
20 april 2006 – Alex Agnew
21 april 2006 – Hans Liberg (uitverkocht)
22 april 2006 – Bert Kruismans
23 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
26 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
27 april 2006 – Wim Helsen (uitverkocht)
28 april 2006 – Caveman
29 april 2006  - Stand Up Night met 4 stand up comedians: Danny van Britsom, Piet  Depraitere, Henk Ryckaert, Thomas Smith
30 april 2006 – Jummoo
 
 
info en reservatie tickets
 
077/37 38 39
www.sherpa.be
www.musichallgroup.be
 
 
Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
 
25 euro voor Hans Liberg, 18 euro voor de andere voorstellingen.
Abbonement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical PINOKKIO ook voor doven en gehoorgestoorden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook doven en slechthorenden kunnen, mits een aantal noodzakelijke aanpassingen voorzien worden, evenementen bijwonen. Studio 100 levert hiervan het bewijs met de musical Pinokkio. In samenwerking met de organisatie Intro maakt Studio 100 deze voorstelling toegankelijk voor kinderen én volwassenen met een auditieve handicap. Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt en Stijn Coninx, de “Peter” van het project, geven tijdens een persconferentie meer tekst en uitleg. Journalisten zullen tijdens een demosessie ook aan “den lijve” kunnen ondervinden hoe mensen met een auditieve handicap beter kunnen horen wat er zich op het podium afspeelt, via een specifiek technische oplossing. Bovendien brengt de cast een nummer dat rechtstreeks vertolkt wordt door een doventolk. De tolk zal ook vertellen hoe hij precies te werk gaat.

De musical Pinokkio zal op verschillende data getolkt worden voor doven en slechthorenden:
op donderdag 5 april om 11 uur in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen
op zaterdag 29 april om 19 uur in de Grenslandhallen te Hasselt en
op vrijdag 26 mei om 15 uur in het Casino Kursaal te Oostende

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDBEIEN ... een boek om van te smullen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 23 maart stelt auteur Stefaan Van Laere zijn nieuwste boek voor dat als titel "Aardbeien, verleidelijk lekker" meekreeg. U mag die dag een uitgebreid artikel verwachten maar hierna roch al even een voorsmaakje !

Reageer (0)

15-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOBBY SETTER wordt op 24/3 de 18de laureaat van de FAKKELAWARD


18e Toni Fakkel Award 2006 op vr. 24 maart om 20:30 uur (deuren 19:00)
Concertzaal Capitole, Graaf van Vlaanderenplein, 5, 9000, Gent.

Laureaat Bobby Setter, professioneel all-round orkestleider

Gastheer Luc Appermont
Show met Freddy Sunder Big Band, Bobby Setter Band, Johan Stolzz, Will Ferdy, e.v.a.

Project "goed doel 2006" gaat naar v.z.w. REKANTO.

Kaarten 12 €, reservatie inbegrepen. Hutson bvba, Langemunt 18, 9000, Gent (09 / 225 54 51)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAVEMAN met KURT DEFRANCQ in A'pen en Gent ...
Discriminatie bij “Caveman”
 
 

Op 28 maart gaat rasacteur Kurt Defrancq in première met “Caveman”, een hilarische monoloog over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Dat verschil wordt tijdens deze productie wel heel erg in de verf gezet... door de prijs van het ticket.
 
Mannen krijgen korting
 
Jaren hebben vrouwen gevochten voor emancipatie, hebben ze b.h.’s verbrand, volgen ze zelfverdedigingcursussen. En wat is het resultaat? Dat mannen korting krijgen om naar theater te gaan.
 
Een ticket voor de monoloog “Caveman” kost voor vrouwen 19 euro, terwijl mannen binnen mogen voor 18 euro!
 
Dit is toch oneerlijk!?!
Neen. Want mannen en vrouwen zijn niet gelijk! Dus moeten we ze ook niet gelijk behandelen.
 
Kurt Defrancq in Antwerpen
Kurt Defrancq gaat op 28 maart met “Caveman” in première in Antwerpen. Maar ondertussen loopt deze show met overdonderend succes al vier jaar lang in Gent. Philippe De Maertelaere speelde al 400 voorstellingen voor bijna 100.000 toeschouwers. Vanaf nu lopen er dus twee verschillende versies van deze succesvolle productie. Deze actie loopt enkel in Stadsschouwburg Antwerpen voor de voorstelling met Kurt Defrancq. In Gent, voor de voorstelling met Philippe De Maertelaere, worden mannen en vrouwen wél gelijk behandeld. Althans voorlopig.
 
Caveman
Bestaat er een onderwerp waar meer over valt te discussiëren dan over het verschil tussen mannen en vrouwen? Toch zijn er maar weinig teksten die dit eeuwige discussiepunt zo humoristisch en herkenbaar behandelen als de monoloog 'Caveman'.
Raak, realistisch, en met veel warmte ervaart u wat van een vrouw een vrouw maakt, en van een man een man. Of wist u al waarom een vrouw zo graag details uitwisselt met haar vriendinnen, en een man nooit de weg vraagt als hij verkeerd gereden is?
 
Data
Stadsschouwburg Antwerpen met Kurt Defrancq
28 maart, 17 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei en 13 juni, telkens om 20u.30
 
Capitole Gent met Philippe De Maertelaere
23 maart, 28 april, 18 mei, telkens om 20u.30
 
Ticketinfo
www.sherpa.be - 077/37 38 39
www.musichallgroup.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw CD-materiaal


Op  13 maart j.l. bracht platenfirma PARSIFAL weer een album uit van de Nederlandse liedjeszanger JAN DE BEER en dit onder de titel "Water bij de wijn". Het is zijn 4de album, wat eigenlijk niet indrukwekkend is, wetende dat hij in 1970 zijn allereerste muziekprodukt uitbracht ('Tot mijn grote droefenis') en de andere 2 op de markt bracht in 1975 ('Over-Leven') en 1988 ('Boven Jan'). Maar de 14 recente nummers spreken aan en daar zullen de ware muziekliefhebbers méér dan tevreden mee zijn. Een weetje is dat de Vlaamse toetsenist  Serge Feys instond voor de arrangementen en de produktie en dat het nummer "Boeddha van hout" ook als single verkrijgbaar is. Wie houdt van swingende en humoristische nummers, gecombineerd met sfeervolle, ingetogen en maatschappijkritische momenten zit goed met dit album van Jan De Beer.

© Wies Hermans/Dirk Leroux
Vandaag wil ook wel eens stil staan bij de nieuwe single van de Ieperse (zeg maar Zillebeekse) Marjan Debaene. Deze jongedame kwam in 1995 in de belangstelling van het Folkfestival van Dranouter en maakte datzelfde jaar zelf al haar eerste album die als "Growing Pains" onder de doopvont werd gehouden. Als veelbelovend singer-songwriter haalde ze zelfs een vermelding in de OOR's Popencyclopedie en na haar studies èn gewapend met een hoop nieuwe songs, startte ze eind 2004 met de voorbereidingen van een nieuw album. "Wolfish Times" zal het nieuwe produkt als titel dragen (voorzien eind april 2006) en de single die nu is uitgebracht ("Charlie Chaplin") is alvast de voorloper ervan. We houden U op de hoogte en mocht U niet kunnen wachten, surf dan naar www.marjandebaene.com

 


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (15 - 22/3)

 Wie graag een combinatie heeft van spanning, realiteit èn de geschiedenis van Palestijnen, Israëlieten, moslims en Joden, zit zeker goed met het boek van Paul Sussman ... een 36-jarige archeoloog die van het schrijven een passie heeft gemaakt. Na zijn succesverhaal onder de titel "Het verloren leger van Cambyses" slaagt Sussman er weerom in om de lezer van bij het begin in een wurggreep te houden en als het ware als een medehoofdrolspeler de situaties te laten meebeleven. Een Egyptisch inspecteur, een Palestijnse journaliste en een Israëlische politieman zorgen voor een bijzonder boeiend verhaal waarin de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog (Joden - Nazi / SS) opnieuw worden bovengehaald door de moorden op twee individuen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, gewoonweg omdat er tussen de twee moorden 13 lange jaren zitten. Maar ... een tweeduizend jaar oud religieus geheim zou wel eens van heel groot belang kunnen zijn voor de onverwachte maar vooral emotionele plot.
Ik kan het boek zeker aanraden en verwijs naar Van Holkema & Warendorf - verdeeld door Unieboek BV (ISBN 90-269-8467-7) voor de prijs van 17,95 €.

 Het tweede boek dat ik U met veel plezier voorstel draagt als titel "Perfect Day" en werd op een heel aparte manier neergepend door één van de best schrijvende essayisten van dit moment: Joost Zwagerman.
Het mag gezegd dat ik zeer in de ban was van zijn schrijfstijl èn zijn keuze van onderwerpen gezien het hier gaat om een boek waarin de muziek centraal staat. Met namen als Madonna, Prince, Sex Pistols, Marianne Faithful en Herman Brood kan je principieel weinig fout doen, maar een welbewuste keuze tussen de honderden popstukken die in de voorbije jaren zijn verschenen over die legendes zorgen ervoor dat de ware popliefhebber volledig aan zijn/haar trekken komt. Zeker voor mij (geboren begin de jaren '60) zijn de beschreven bladen gewoonweg een terugkeer naar de jeugdherinneringen waarbij de auteur ervoor zorgt dat je die tijd (och, kon ik er nog maar eens naar terugkeren) nogmaals kan beleven. Alle soorten muziekgenres van de voorbije 50 jaren staan in de rij aan te schuiven voor een belichting door Joost die met dit 364 pagina's tellend boek niet aan zijn proefstuk toe is. Denk maar aan "Tot hier en zelfs verder" (gedichten 2005) - "Het vijfde seizoen" (2003) en "Door eigen hand" (essays over zelfmoord - 2005). Ga gerust eens een blik werpen op zijn website: www.joostzwagerman.nl maar ik geef U nu al mee dat het boek "Perfect Day" is uitgegeven bij De Arbeiderspers (ISBN 90-295-6330-3) en in Uw bibliotheek beland voor 18,50 €.

Het laatste boek spreekt eigenlijk voor zichzelf want iedereen die bezorgd is om zijn lichaam en geest zit zeker goed met "Power Yoga voor iedereen" waarinTara Fraser voldoende mogelijkheden aanreikt voor meer energie, souplesse, kracht en evenwicht. Via duidelijke foto's worden de oefeningen zeer toegankelijk gemaakt voor iedereen die graag eens wil proeven van datgene wat hij of zij eigenlijk al eens langer wilde doen ! Maak kennis met de basisprincipes en de vele astanga vinyasa-houdingen en misschien wijzigt U hiermee wel uw eigen levensstijl en conditie. Proberen kan nooit geen kwaad, hé !

 is uitgebracht door The House of Books (ISBN 90-443-1406-8) en kost 21,50 €
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universiteit vraagt Uw medewerking aan verkiezingsonderzoek !

Via deze weg vraagt de Vakgroep Politieke Wetenschappen (Universiteit Gent) of je wil meewerken aan een nieuw verkiezingsonderzoek over de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober.

De universiteiten van Antwerpen, Gent, Leuven en Hasselt werken daarvoor nauw samen. Ze willen zoveel mogelijk kiezers vragen om lid te worden van het internetpanel en op die manier wijzer te worden over waarom mensen voor bepaalde partijen en politici stemmen.

Je moet niet veel over politiek weten om mee te doen. Het gaat ze vooral om je mening over politiek, niet om je kennis van politiek.

Iedereen die straks, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, zijn of haar stem mag uitbrengen is heel erg welkom.

Meedoen is heel gemakkelijk en duurt niet lang. Je hoeft enkel naar deze site te surfen:
www.gemeente2006.be

Op de site kan je enkele vragen beantwoorden over wat jij van politiek vindt en op wie je (misschien) zal stemmen.

Tijdens de volgende maanden zullen ze nog enkele malen je medewerking vragen om een gelijkaardige korte enquête in te vullen. De verwerking van de gegevens gebeurt volledig anoniem.
Waarom meedoen? U helpt de vakgroep vooruit met het onderzoek, de wetenschap zal u eeuwig dankbaar zijn.

Bovendien verloten zij na elke bevraging 10 duo-filmtickets en telkens ook een digitaal fototoestel, een ipod, of een welnessweekend. De
winnaar maakt zelf een keuze. Wie vijfmaal deelneemt aan het vervolgonderzoek maakt kans op het winnen van een digitale videocamera.
Achteraf krijgt u natuurlijk ook inzage in de resultaten.

Alvast bedankt en vergeet deze boodschap niet door te sturen naar jouw buren, jouw vrienden in Antwerpen of Leuven, collega's uit Gent, familie in Brugge of Hasselt, ... Het zou de initiatiefnemers zeer plezieren mocht je dit bericht naar zoveel mogelijk mensen doorsturen die misschien ook aan dit onderzoek willen meewerken.

Ik maakte er vandaag enkele minuten voor vrij ... hopelijk jij ook.

Carl Devos, Herwig Reynaert en Dries Verlet van de Vakgroep Politieke Wetenschappen(Universiteit Gent) zullen er U dankbaar om zijn.

Reageer (1)

14-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te verwachten op deze website op 15/3 !!

Op woensdag 15 maart zullen de vaste rubrieken weer eens vernieuwd worden. Dit betekent dat U dan weerom zal kunnen genieten van een wekelijkse boek-en CD-selectie waarbij op vraag van diverse bezoekers het recensiepakket zal worden uitgebouwd.
Zo zal U wekelijks 3 nieuwe literaire uitgaven aantreffen, naast een uitgebreid aanbod aan muzikale nieuwigheden en/of aanraders.

We halen eveneens wat nieuws uit de toeristische en culinaire sector en kunnen U al verklappen dat we binnenkort en aantal gerenommerde medewerkers (elk in hun vakgebied) zullen voorstellen die elk hun eigen spreekhoekje zullen hebben ... maar dat is voor later !

Vergeet niet dat de website dagelijks wordt aangepast en vernieuwd en dat U in het archief steeds op zoek kunt naar berichten die U niet meer terugvindt bij het overzicht. Uw eigen berichten naar de webmaster worden dagelijks nagezien en in aanmerking genomen voor publicatie.

Nog veel surfplezier en kijk maar al uit naar de vernieuwingen op 15/3 !


Gevulde aardappelen     

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word BELGISCH KAMPIOEN SNOWBOARD & FREESTYLE SKI
Klik op de afbeelding om de link te volgen
  BELGISCH KAMPIOENSCHAP SNOWBOARD & FREESTYLE SKI.

@ Les 2 Alpes, Frankrijk

8 – 15 april

De Olympische Winterspelen in Turijn hebben het zonder Belgische skiërs en snowboarders moeten stellen. Maar niet getreurd, de wintersport scéne mag zich stilaan klaar maken voor hét Belgische snowevent van het jaar: “Snowjam & The Belgian Open”, de officiële Belgische Kampioenschappen Snowboarden en Freestyle Skiën, omringd door tal van activiteiten en party’s. Competitieriders, recreanten en supporters worden van 8 tot 15 april in Les 2 Alpes, Frankrijk verwacht voor sfeer én spektakel op topniveau!

 

Het BK is aan de vijfde editie toe en alle aanwezigen zullen het geweten hebben.

Maar liefst zeven clubs en alle concurrerende reisorganisaties hebben de schouders gezet onder het grootste recreatieve snowevent dat België ooit gekend heeft.

 

Snowjam heeft plaats op 2000 m hoog in de Franse Alpen, een plaats vol heerlijke frisse lucht en voor wie meereist fantastisch vakantieplezier.

Snowjam combineert het officiële Belgisch Kampioenschap Snowboard & Freestyle Ski met een ijzersterk vrije tijdsaanbod en de nodige verwachte en onverwachte adrenalinestoten.

Op Snowjam krijgt iedereen de kans om te leren skiën en snowboarden. Gevorderden kunnen er volleerden worden en volleerden zich even toetsen met de beste atleten die ons land rijk is.

Alle recreanten kunnen er geheel gratis het nieuwste van het nieuwste snowboardmateriaal testen, leren jumpen (en gegarandeerd veilig landen op een luchtkussen van 4m2), genieten van heerlijke borrels tijdens après ski’s en net zo stijlvol als men is op het snowboard of de ski’s deelnemen aan geweldig leuke party’s. Zo is er onder meer een party met Discobar Galaxie, gesponsord door Lee Cooper en een Hamburger Hill, een eetfestijn met meer dan 1500 Belgen.

Overdag strijden de beste riders voor de titel van Belgisch Kampioen in de disciplines Big Air, Half Pipe, Boardercross en Slopestyle.

De Belgian Open worden gereden in vier categorieën: dames, junioren heren, senioren heren en freestyle ski. De strijd om de titel van Overall Belgisch Kampioen belooft dit jaar een regelrechte clash te worden tussen riders van verschillende generaties. Alle leden van het Belgische Junior Team hebben hun komst reeds bevestigd. Het wordt alvast vol spanning uitkijken naar het duel tussen de youngsters en gevestigde waarden als Joeri Urbanija, Frederik Van Den Bossche, Pieter Simons en Rob Cornelissen, die voor het eerst een volledig seizoen in de bergen heeft getraind.

Meer info : www.snowjam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentegroenten: na de lange winter het lekkerste wapen tegen voorjaarsmoeheid

Waarom zijn er asperges in de lente en niet in het najaar? Waarom zien we een grote aanvoer van kropsla, andere slasoorten, broccoli en tomaten in april en mei? Het antwoord komt uit de natuur (met een beetje hulp van de mens): lentegroenten bevatten precies die vitaminen, mineralen en oligo-elementen die we nodig hebben om voorjaarsmoeheid te bestrijden en nieuwe vitaliteit krijgen na de afgelopen lange winter.

Laat dit voorop staan: in elk seizoen is het van belang te streven naar een evenwichtige en gevarieerde voeding met een ruime portie verse groenten en fruit. Bepaalde soorten groenten en fruit kunnen ons evenwel specifiek helpen tegen het fenomeen dat we kennen als voorjaarsmoeheid. Het is een gevoel van futloosheid en depressie dat bij de ene mens al sterker doorbreekt dan bij de andere. Zelfs als buiten de lentezon schijnt, zouden we uren kunnen slapen en lijkt elke inspanning te veel.

 

Voorjaarsmoeheid is een heel natuurlijk verschijnsel. De winter – en zeker wanneer die zo lang geduurd heeft als de voorbije! - heeft onze reserves uitgeput en daarom kan ons lichaam in de eerste weken van de lente best wat pep gebruiken. Uit wetenschappelijk onderzoek is nu gebleken dat lentegroenten tot de meest gezonde, lekkere en natuurlijke pepmiddelen behoren.

·        Asperges: bevatten veel vitaminen B1 en B6 en zink.

·        Broccoli: voor zijn hoge gehalte aan vitaminen B1, B3 en C en aan foliumzuur, magnesium en zink.

·        Tomaten: vooral de aanwezigheid van het aminozuur tyrosine maakt van de tomaat een antidepressivum!

·        Kropsla, veldsla, eikenbladsla, lollo bionda en lollo rossa: belangrijk wegens het gehalte aan foliumzuur.

·        Ijsbergsla en Romeinse sla: forse leveranciers van vitamine B1.

·        Bloemkool: nodig voor de vitaminen B6 en C.

·        Spinazie: zorgt voor een echte pepkuur wegens de hoge gehaltes aan de vitamine B1, foliumzuur, magnesium, selenium, zink, tryptofaan en tyrosine.

·        Paprika: heel nuttig voor de vitaminen B6 en C, maar ook voor het magnesium.

·        Peterselie en waterkers: hoge gehaltes aan de vitaminen B1, B3, B6 en C, aan magnesium en tryptofaan.

·        Aardbeien: in de lente een belangrijke bron van vitamine C.


Voor meer informatie hieromtrent: www.lava.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantal Câlin en Charles Dumont in "Les chansons d'amour'
Klik op de afbeelding om de link te volgen
“ Non, je ne regrette rien “

 

Wat betekent dit chanson voor u ? Hoe vaak hebt u het gehoord ? Hoe vaak werd het ‘wereldwijd’ gedraaid ? Hoe vaak werd het gezongen ?

Edith Piaf maakte dit chanson onsterfelijk… Charles Dumont componeerde het met nog 40 andere chansons voor Madame Piaf.

Piaf was het die hem het podium opstuurde om samen ‘Les Amants’ te zingen ; 45 jaar later bezingt hij nog steeds zijn gekende werken. Dumont - ondertussen 77 jaar jong - heeft parels van chansons gecomponeerd , wat hem héél wat Gouden Platen heeft opgebracht o.a.  Une Chanson , Les Chansons d’Amour, Une femme, Les mots d’Amour… Heel wat grote namen hebben zijn composities gezongen, waaronder Barbra Streisand, Shirley Bassey, Dalida, Tino Rossi…


Een concert van Charles Dumont bijwonen is 2 uur lang puur genieten …


In dit exclusief concert “ Les Chansons d’Amour ” kunt U Charles Dumont beleven samen met Chantal Câlin.
Zij hebben in het verleden al heel wat samengewerkt, zowel in Nederland, Wallonië als in Parijs, nu voor het eerst in Vlaanderen !

Chantal moeten wij U niet meer voorstellen, U hebt haar reeds ontdekt in haar vorige concerten. Ook hier laat zij zich begeleiden door haar 4 muzikanten en brengt ze naast enkele eigen chansons ook de meest gekende chansons van Brel tot Piaf.

In het tweede deel van het concert zal Charles Dumont  - die zichzelf begeleid aan de piano - zijn eigen rijke repertoire brengen om te eindigen in enkele duetten met Chantal Câlin.

 

“Les Chansons d’Amour”


zaterdag 8 april’06 om 20u00 en zondag 9 april’06 om 15u00


Theater V.C.A.
Veeweydestraat 24 Anderlecht (op 50 meter van markt en metro)

 

Info en Reservatie : 013 67 80 27  of  0475 93 91 32 of surf naar www.chantalcalin.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAM stelt SIERPLEZIER voor op regionale televisiezenders


“Sierplezier”, nieuw groenprogramma op regionale zenders
VLAM wordt de voornaamste partner in een nieuw groenmagazine dat uitgezonden wordt op de regionale zenders AVS, WTV-Focus en ROB-TV. Het nieuwe progamma heet “Sierplezier” en gaat voor het eerst in de ether op zaterdag 25 maart.

Met de lente voor de deur start op de regionale televisie een nieuw groenmagazine. In het programma, “Sierplezier”, zal presentator Paul Vandenbosch de kijker tien weken lang meetronen naar Vlaamse sierteeltbedrijven en voorbeeldtuinen. De groenliefhebber komt bijvoorbeeld meer te weten over de manier waarop orchideeën gekweekt worden. En er zitten meteen verzorgingstips bij voor wie ze zelf in huis heeft.
Bijzonder gesmaakt wordt zeker ook de rubriek waarin bestaande tuinen, in alle maten, belicht worden. Hier kan de kijker ideeën opsnuiven en er in zijn eigen tuin zijn voordeel mee doen. Ook het aspect tuinaanleg komt aan de beurt. Zowel tuineigenaars als tuinaanleggers geven tekst en uitleg bij hun realisatie.

Voor wie al nieuwsgierig is naar de eerste uitzending verklappen we al dat die in het teken staat van bomen en hagen planten, het is immers plantseizoen.

De uitzenduren zijn als volgt:

AVS
vanaf zaterdag 25 maart, iedere zaterdag van 9u tot zondag 9u en woensdag van 14u tot 17u in lussysteem
uitzending elke weekdag op dagtv

ROB-TV: uitzenduren nog niet bekend

WTV en Focus-TV:
Maandag om 12u, 15u en 17u30
Dinsdag om 12u en om 15u
Woensdag om 12u en om 17u30

Reageer (0)

11-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JEUGDBOEKENWEEK ... een must voor wie zich JONG voelt !

Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker.

Jaarlijks heeft Jeugdboekenweek een ander thema. Jeugdboekenweek 2006 (11-26 maart 2006) heeft als thema:
Mijn familie.

Wil je meer weten over de voorbije Jeugdboekenweken. Klik hier.Jeugdboekenweek is een project van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken, het onderwijs en het boekenvak.
Stichting Lezen is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor lezen en leesbevordering.
Met de steun van de Vlaamse minister van cultuur, jeugd, sport en Brussel. In samenwerking met Radio 1 en Ketnet.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de NACHT VAN DE GESCHIEDENIS - een aanrader op 21/3

230 ACTIVITEITEN TIJDENS VIERDE NACHT VAN DE GESCHIEDENIS
Een greep uit de 63 rondleidingen, films, lezingen, evocaties en exposities
in Oost-Vlaanderen


Met 16.000 deelnemers op meer dan 200 plaatsen heeft de Nacht van de Geschiedenis op amper drie jaar tijd een plaats verworven bij de grootste culturele eendagsevenementen. Op dinsdag 21 maart 2006 vindt de vierde editie plaats. Die avond komt de geschiedenis opnieuw tot leven door evocaties, geanimeerde wandeltochten, rondleidingen, nocturnes, oud beeldmateriaal, lezingen, vertelavonden, historische diners, film, theater en zelfs spel. De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van het Davidsfonds i.s.m. Kinepolis, Klara en De Standaard. In Oost-Vlaanderen kunnen deelnemers op 63 locaties terug de geschiedenis in. Een greep uit het gevarieerde programma. 

Historische kennis testen? Dat kan tijdens de Vierde Grote Geschiedenisquiz in Zottegem
Eddy Levis, ‘presedent’ van ‘De Gentsche Sosseteit’ (Gent) heeft het in zijn voordracht Fabriekgents over de relatie tussen de fabriek en het Gentse dialect, of van Burgergents tot Platgents. 
In Oudenaarde is er voor elk wat wils. Een middeleeuwse striptease voert de deelnemers terug naar  de mode uit de duistere eeuwen. Tijdens Koken in de middeleeuwen wordt een middeleeuws menu gemaakt én geproefd. Tot slot staat ook een Fakkeltocht door ’t Bos Ename met bijhorende volkse verhalen op het programma. 
In het Mercatormuseum van St.-Niklaas geeft Alfred van der Gucht een lezing over De cartografie van het Waasland. 
In Ede (Sluis-Nederland) draait alles om De Belgisch-Nederlandse grens: een geïllustreerde voordracht, gevolgd door een grenspadwandeling met fakkels en een bezoek aan Strobrugge. 
Filmbeelden tonen Kemzeke ten tijde van toen, tijdens de aanleg van de expressroute door het Stropersbos (1964). 
Erik Wille speelt zegt zingt Karel Waerie (hommage aan de Gentse volkszanger) in Bellem
Een diavoordracht over Land van Leie en Latem in Erembodegem keert terug naar de bakermat van de 20ste-eeuwse Vlaamse schilderkunst. 
In het kader van de Nacht van de Historische Film leidt regisseur Stijn Coninx om 19.45 u. Casanova  in en om 22.15 u. Quills, in Decascoop Gent.

Alle info over deze en andere activiteiten in uw regio vindt u op www.davidsfonds.be/nacht
of in het programmakrantje (gratis te bestellen: 016/310.
600).


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LA SAKHRA staat er gewoon !
la sakhra

Voor zangeres Petra gaat het er momenteel kei hard aan toe. Met de single ‘Wonderland’ scoort ze een dikke hit. Het nummer staat deze week voor de 2de week op rij op # 4 in de Ultratop 50. La Sakhra: "Mijn leven is op dit moment echt wel heel druk. Tijdens mijn deelname aan ‘Eurosong’ ben ik blijven doorwerken als verantwoordelijke bij kledingketen H&M in Gent-Zuid. Ik speel ook nog elk weekend in The Stage in Antwerpen en nu komen er ook nog de aanvragen bij voor optredens. Hoe ik dat moet combineren weet ik voorlopig nog niet maar ik ga de volgende weken eens uitkijken naar mogelijkheden. Misschien ga ik part-time werken, we zien wel". Natuurlijk komt er een vervolg op ‘Wonderland’, dat is zeker en vast de bedoeling. "Die pop-jazz mix ligt mij heel erg goed, daar wil ik graag voluit in doorgaan", aldus een enthousiaste zangeres.
Klik gerust een naar
www.lasakhra.be of vraag de nieuwsbrief van ARS Entertainment aan voor alle boeiende berichten van hun artiesten: www.arsentertainment.be

Volgende week vindt U op deze plietsplets-site trouwens een special omtrent deze ARS-nieuwsbrief die dan welgeteld 5 jaar zal bestaan. In het oog houden, dus !

Reageer (0)

10-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAMMA MIA op 12 maart van start !!

 


Vlaanderen gaat uit de bol voor Mamma Mia!

Al 45.000 tickets de deur uit!

Het Vlaamse publiek kijkt reikhalzend uit naar de première van de Vlaamse versie van de musical Mamma Mia!, want reeds  45.000 tickets zijn de deur uit. Mamma Mia!  mag zeker nu al met recht en reden dé musical van 2006 genoemd worden!

Aanstaande zondag 12 maart vindt de langverwachte galapremière van Mamma Mia!plaats in de Antwerpse Stadsschouwburg en het belooft een spetterend feest te worden! Heel wat Bv’s en prominenten zijn uitermate nieuwsgierig en hebben ingeschreven om hun opwachting te maken op de galapremière. In ieder geval, het zal zeker en vast knallen in de stadsschouwburg zondag.

Ook is de Vlaamse cast er meer dan klaar voor. De afgelopen dagen was namelijk Andrew Treagus, de International Executive producer van Mamma Mia! in het theater en hij was vol lof over de Vlaamse cast. Hij is enorm opgetogen met het Vlaamse talent, vindt iedereen geweldig in zijn rol en beweert zelfs dat deze Antwerpse productie bij de beste van de wereld hoort…

Het verhaal van Mamma Mia! speelt zich af op een Grieks eiland en combineert het komische en levendige liefdesverhaal van Donna (Vera Mann) met tweeëntwintig van de grootste hits van ABBA. Donna woont met haar dochter op een klein Grieks eiland. In het dagboek van haar moeder ontdekt Sophie (Sasha Rosen) dat ze drie mogelijke vaders heeft. Sophie staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde Sky, maar wie moet haar nu die grote dag weggeven? Om dit uit te zoeken nodigt ze de drie mogelijke vaders, Bart, Sam en Harrie uit op het eiland. Daarnaast komen ook Donna’s beste vriendinnen van vroeger langs om herinneringen op te halen aan de tijd van Donna and the Dynamo’s.

Mamma Mia! is een dynamische en uitermate komische liefdesgeschiedenis die wordt verteld aan de hand van de grootste ABBA hits. Een verhaal vol humor, romantiek, emotie en nostalgie.

 

 

 

Praktische info:

Mamma Mia!

Tot en met 30 april in de

Stadsschouwburg van Antwerpen

Tickets & info:  070/69.68.69

www.mamma-mia.be

 

Shows zijn er van woensdag tot en met zaterdag om 20u, en zondag om 19u.

Ook voorstellingen op zaterdag en zondag om 14u.

Er zijn geen voorstellingen op maandag en dinsdag.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Groot Vleeshuis in Gent zoekt gezonde knuffelaars !

HET GROOT VLEESHUIS op 19 maart ...

Aai een schaapje in het hart van Gent !

 

Ervaar een vleugje lente in stad Gent en knuffel een lammetje op de Groentenmarkt!

De familie Vandepitte van schapenhoeve Moerenham uit Zele laat je kennis maken met een 10-tal schaapjes! Ontdek het productengamma op basis van schapenmelk en proef deze lekkere, gezonde kazen en yoghurt.

 

Schuif aan de gezonde ontbijttafel aan!

 

Een heerlijk gezond ontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten in het prachtige middeleeuwse kader van het Groot Vleeshuis! Een ideale start voor jouw gezin voor een actieve of ontspannende zondag!

 

Inschrijven kan voor shift 1 (9 tot 10 u.) of voor shift 2 (10.30 tot 11.30 u.)

Prijs: € 6,00 per volwassene / € 4,00 per kind. Reservatie gewenst. 
Reservatie of inlichtingen:

Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten

Groentenmarkt 7, 9000 Gent                       grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be

Tel. 09/223.23.24 - Fax 09/223.23.22                www.grootvleeshuis.be

Reageer (0)

09-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe AMBIANCE-nummer doet weer watertanden !Wie liefhebber is van bonen, wijn, Athene, de Vlaamse Ardennen, wijn, rundsvlees ... èn eens wil weten wat men nu bedoelt met de gezonde omega-3 en 6 ..... komt zeker en vast aan bod met het maartnummer van Ambiance alwaar Dirk De Prins de culinaire plak zwaait. Haal Ambiance nu in huis voor 5,95 euro en geniet ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het MAART-gebeuren in Flanders Expo
20 jaar Computers op School en Thuis
din 14 - don 16 maart

Agriflanders

Sinds 1986 organiseert CST (Computers op School en Thuis) jaarlijks ICT-vormingsdagen. Deze studiedagen bieden via seminaries en demonstratiesessies een scala van onderwerpen aan voor beginners, gevorderden en experts over zowel technische als pedagogische aspecten van ICT. Het beursgedeelte van de CST Studiedagen is met 39 standhouders helemaal volzet.


Dé belevingsbeurs vol creatieve woonideeën
zat 18 - maa 20 & vrij 24 - zon 26 maart

fedoba

Altijd vernieuwend, verrassend en trendy, presenteert Sfeer de laatste woontrends en inspirerende interieurs, tuinen en zwembaden. Nieuw is de Sunset Boulevard, waar woonspecialisten, designers en stylisten je kleur- en materiaaladvies geven. Verder vind je op Sfeer de grootste Vlaamse show van tuinmeubilair. Ten slotte zijn er opnieuw de tuinen van Buiten Verbeelding en diverse Sfeerspecials.


The Fast & The Furious
zat 18 - zon 19 maart

sid

Op 100% TUNING vind je alle nieuwigheden en trends in de autobranche. Daarnaast zijn méér dan 250 showwagens uit Europa, Japan en USA aanwezig. Wie van snelle en knappe bolides houdt, kan ook de wagens uit de film "The Fast & The Furious 3" in primeur bewonderen. Dit jaar is er ook aandacht voor Scooter-tuning en bromfietsen.


Avontuurlijk groepsrondreizen
zon 19 maart

fedoba

De Nederlandse reisorganisatie Djoser organiseert al meer dan 20 jaar avontuurlijke groepsrondreizen over de gehele wereld. Tijdens deze informatiedag worden er dvd-presentaties per continent vertoond die een goede indruk bieden van wat men op een reis met Djoser kan verwachten. Uiteraard kan je ook vragen stellen en de mensen achter Djoser ontmoeten.


Veiligheid achter de schermen van grote evenementen
din 21 maart

fedoba

Overal waar grote mensenmassa's samenkomen, zijn er bepaalde risico's. Deze derde studiedag gaat dieper in op een aantal essentiële aspecten bij het organiseren van evenementen of manifestaties, ongeacht de grootte of de complexiteit ervan. De studiedag richt zich tot iedereen die betrokken is bij evenementen: in de eerste plaats de organisator zelf, maar ook politie, brandweer, medische diensten, beveiligingsfirma's, overheden,...


Trefpunt voor jagers en andere natuurliefhebbers
vrij 24 - zon 26 maart

fedoba

De hond als trouwe helper bij het jagen, roofvogels, wapenmakers, nieuwigheden op gebied van jachtoptiek, . zelfs de meest kritische bezoeker vindt op Hunting zijn gading. Verder is er een ruim aanbod aan jachtreizen naar diverse buitenlandse bestemmingen. Voor de tweede keer op rij is Frankrijk gastland. Een primeur op Hunting is het buitenterrein waar je kan kleiduifschieten. En de vereniging 'De frettenark' geeft info over jagen met fretten.


Computers van A tot Z
zon 26 maart

fedoba

Micro Mega Market verenigt meer dan 100 standhouders met de meest geschikte computers volgens jouw persoonlijke noden: nieuw of tweedehands, gesofisticeerd of eenvoudig, enz. Je vindt er werkelijk alles: van volledige multimediacombinaties over software en boeken tot printers.


Regionale vakbeurs voor professionelen uit de laboratoriumsector
din 28 maart

fedoba

Laborama is een vaste waarde en is in België de enige vakbeurs voor de laboratoriumsector. Het is de ideale plaats en gelegenheid om alle belangrijke leveranciers te ontmoeten en zich te informeren over de ontwikkelingen en nieuwe producten in de markt. Laborama richt zich niet alleen tot bedrijven uit de privé-sector, maar ook tot overheids- en onderwijsinstellingen.


Eéndagsvakbeurs voor meet- en regelinstrumentatie in de procesindustrie
don 30 maart

fedoba

Zo'n honderd exposanten, gespecialiseerd in Meet- en Regelinstrumentatie, Factory Automation, Test & Measurement en Automatisering verwachten in Gent een duizendtal bezoekers uit alle industriële sectoren. Er is ook een seminarieprogramma, samengesteld door exposanten en onafhankelijke partners.


Fijne start Paasvakantie in Flanders Expo
vrij 31 maart - zon 2 april

fedoba

Games & Toys wordt 3 dagen lang een interactieve kijk-en-doe-beurs voor jong en oud, waar spelprimeurs worden gekoppeld aan een ouderwetse portie spelvreugde. Je krijgt er een totaalaanbod van speelgoed en spellen én alle nieuwe trends. Spelletjes zijn er in alle maten en gewichten en voor alle leeftijden: kaartspellen, bordspellen, online & computer games, war games, collectible games, rollenspellen.


Algemene info : www.flandersexpo.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie houdt van cabaretten kan in Gentse Capitole terecht ...
CABARETTEN
Hans Liberg – De Laatste Kans
 
Hans Liberg staat vanaf vandaag met zijn show “De negende” in de Arendberg Schouwburg. Deze voorstellingen zijn jammer genoeg volledig uitverkocht.
 
Wie Hans Liberg dus nog aan de slag wil zien heeft enkel nog een laatste kans... op het Cabarettenfestival!  
 
Cabarettenfestival
Wouter Deprez, Alex Agnew, Wim Helsen,…
Dit hi-hilarisch festival verzamelt de grootste comedy-talenten van de lage landen. Met een programma die je van je stoel doet rollen van het lachen. Een must voor iedere comedy liefhebber.
 
Hans Liberg op hert Cabarettenfestival
De volgende keer dat Hans Liberg in Vlaanderen te zien is, is tijdens dit festival op vrijdag 21 april om 20 uur in Capitole Gent. Maar ook voor deze voorstelling vliegen de kaartjes de deur uit.  Snel zijn is de boodschap!
 
 
Cabaretten: het programma
 
Het festival loopt van 19 tot en met 30 april in Capitole Gent

19 april 2006 – Arie en Silvester
20 april 2006 – Alex Agnew
21 april 2006 – Hans Liberg
22 april 2006 – Bert Kruismans
23 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
26 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
27 april 2006 – Wim Helsen (uitverkocht)
28 april 2006 – Caveman
29 april 2006  - Stand Up Night met 4 stand up comedians: Danny van Britsom, Piet  Depraitere, Henk Ryckaert, Thomas Smith
30 april 2006 – Jummoo

 
info en reservatie tickets
 
077/37 38 39
www.sherpa.be
www.musichallgroup.be
 
Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
 
25 euro voor Hans Liberg, 18 euro voor de andere voorstellingen.
Abbonement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting

Reageer (0)

08-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEK VAN DE WEEK (8 - 14/3/2006)We zouden de wereld geweld aandoen mochten we vandaag niet eens blijven stilstaan bij het aangrijpende boek van Annemie Struyf en Lieve Blancquaert. Deze beide dames hebben samen al heel wat watertjes doorzwommen en brachten eerder al heel wat opzienbarends uit zoals "A la limite. Verhalen over leven, liefde en dood" (2002) en "Insjallah, mevrouw. Ontmoetingen (z)onder de boerka" (2004).

Het dagboek in zwart-wit zoals ik U dit vandaag wil voorstellen is niet alleen een verhaal over hiv-patiënten in Kenia maar ook over toekomstperspectieven, het geluk binnen het verdriet èn de wil om ondanks alles te overleven. Niet in het minst overtuigen de twee dames de (reeds talrijke) lezers met een blik die eigenlijk 'achter de schermen' zou kunnen worden genoemd maar jammer genoeg de dagelijkse realiteit is.

Prachtige fotografie die zodanig indringend is dat de tranen van sommige gefotografeerden zich transformeren naar èchte tranen, momenten die weinigen onder ons ooit zullen meemaken, verhalen die nooit of nooit een sprookje zullen zijn of worden ... en niet te vergeten: het verhaal van Achieng èn Hope ... een zwart meisje van 14 maanden dat momenteel het geluk vindt bij de auteur van het boek en haar gezin.

Als er één boek is dat ik zonder enige twijfel aan al mijn vrienden als geschenk zou willen geven, dan is het zonder enige twijfel "Mijn status is positief" ... gewoonweg omdat ik er zeker van ben dat ze allemaal in de ban zullen zijn van deze wereld anno 2006 ... in goede en kwade dagen, in ziekte en gezondheid ... en dan niet in het minst in Kenia.

Het boek is uitgegeven bij Roularta Books (www.roulartabooks.be) en kost 22,90 euro.
Voor zij die nog niet overtuigd zouden zijn: kijk gewoon op maandagavond eens naar één (op 13/3 om 21.10 uur voor de tweede aflevering) en geniet van "De moeder van mijn dochter" (op zoek naar de geschiedenis van een adoptiefdochter).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de WEEK: OP VERZOEK - WILLY SOMMERS

   

Bij MAGIC verscheen eind 2005 een dubbelaar onder de titel "Op verzoek - Willy Sommers" waarop zowaar 34 bekende en minder bekende nummers van deze Vlaamse rasartiest verzameld zijn en op deze manier een boeiend en vooral muzikaal overzicht geven van de 35-jarige carrière. Van 'Zeven anjers, zeven rozen', over 'Jij en ik', 'Azzuro', 'Kleine Karlien' ... tot 'Jij bent als een droom'. Voor iedere liefhebber van de Vlaamse muziek is dit dubbelalbum een èchte aanrader en zelfs een must ! Maar er is méér want de nieuwe single van Willy ("Ik mag van je houden") is eveneens te beluisteren op het album zodat het eigenlijk een 3-CD is geworden.

We zijn er vanuit onze radio-ervaring overtuigd van dat artiesten als Willy Sommers zeker nog niet het achterste van hun tong hebben getoond en dat er in de toekomst nog heel wat wegen zullen bewandeld worden die leiden tot muzikaal plezier en succes. Als de bliksem dus naar de platenzaak en voor zij die beter een beeld dan een tekst onthouden (of memoriseren) hebben we bovenaan dit artikel de covers van het dubbelalbum en de single geplaatst.
Alvast veel luisterplezier en surf gerust eens naar www.magicproductions.be of naar de officiële website van Willy Sommers die je het beste bereikt door een klik naar www.willysommers.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zou het met de Gentse SIOEN zijn ?

Na de Gouden Plaat voor debuut ‘See You Naked’ heeft Sioen, nu ook een Gouden Plaat beet voor z’n 2de Cd: ‘Ease Your Mind’, 1 jaar na de release ervan.

 

Sioen heeft een uitnodiging op zak voor het Meet in Beijing festival in Peking – China.

Tussen 30 april en 5 mei zullen Sioen en band 4 keer in China optreden, waarvan 3 keer op het druk bezochte Meet in Beijing festival.

 

Dit komt voor ons niet zo maar uit de lucht vallen. Onze Chinese agent, een vlot Chinees sprekende vlaming, zocht en vond een label dat Sioen wil uitbrengen in China. Dat gebeurt in mei, naar aanleiding van de Sioen-optredens.

 

In september 2006 volgt een 2de tournee, dit keer voor 2 weken. 

 

Tot die tijd zit Sioen niet stil:

 

In februari was Sioen gastzanger bij de reeks Bram Vermeulen hommage – optredens die de oorspronkelijke band van Bram doorheen Vlaanderen bracht. In die band oa. Ernst Jansz (Doe Maar) en Katarina Vermeulen, dochter van.

Deze reeks hommages krijgt zijn orgelpunt in de Ancienne Belgique op 21 maart. Sioen zal er, samen met de andere gastzangers Raf Walschaerts (Kommil Foo), Geert Hautekiet, Jan Dewilde en Katarina Vermeulen 3-4 Bram Vermeulen songs brengen.

 

Nog in maart covert Sioen Björk, in het kader van de door het STUK georganiseerde Vadermoord – reeks. Sioen covert Björk niet met zijn normale band, maar zonder piano, enkel begeleid door 3 saxofoons (!).

 

Ook al in maart hopen we een belangrijke stap te zetten richting Frankrijk. Op 13/03 is een showcase gepland in La Scène Bastille – Parijs, samen met Absynthe Minded. Enkele labels hebben interesse en beloven te komen kijken.

 

In april start een mini-theatertournee, ook al in een afwijkende bezetting: Sioen in trio: Frederik Sioen(piano/zang) + Jeroen Baert (viool) + Laurens Smagghe (drum). Sioen brengt er naast songs van zijn eerste 2 Cds in een aangepaste versie ook 4 à 5 nieuwe songs, die op de 3de Cd (die pas april 2007 uitkomt) terechtkomen.  

 

13/03 La Scène Bastille – Parijs – Frankrijk (www.lascene.com)

20/03 Sioen meets Björk – Vadermoord – STUK – Leuven (www.stuk.be)

21/03 Bram Vermeulen hommage – AB – Brussel (www.abconcerts.be)

24/03 Schlachthof – Kassel – Duitsland

25/03 Schwankhalle – Bremen – Duitsland

29/03 Fêtes de la musique – Louvain La Neuve

 

06/04 Sioen in trio – Candelaershuys – Brussel (uitverkocht)

07/04 Sioen in trio – CC Strombeek

12/04 Sioen in trio – CC Ter Dilft – Bornem

13/04 Sioen in trio - Vooruit (Theaterzaal) – Gent

17/04 Sioen in trio – CC De Spil – Roeselare (uitverkocht)

21/04 Sioen in trio – De Velinx – Tongeren

29/04 Sioen in trio – Arenbergschouwburg – Antwerpen

 

30/04 – 05/05 Meet in Beijing – Peking – China (www.meetinbeijing.com)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie van HET SCHLAGERFESTIVAL !!

Schlagerfestival


Op 1 en 2 april slaan VTM en Ethias Arena de handen in elkaar voor de eerste editie van het SCHLAGERFESTIVAL waaraan diverse artiesten uit Vlaanderen en Nederland hun medewerking verlenen. Kijk gewoon maar even naar de affiche hierboven en herken Laura Lynn, Willy Sommers, Vader Abraham, Eddy Wally, Dennie Christian, Koos Alberts, Nicole & Hugo , Jimmy Frey, Jannes, Maarten Cox en het duo Patrick & Carina.

Tijdens het festival krijgt U ook de kans om te stemmen op enkele van deze artiesten met het oog op de uitreiking van de 'Tien Om Te Zien-schlageraward", dus rep U naar www.vtm.be, www.freerecordshop.be of www.hetschlagerfestival.be

VTM en TROS zullen het concert later op het jaar uitzenden maar er zelf bijzijn blijft natuurlijk de mooiste herinnering !
Meezingen en kippenvelmomenten ... alle ingrediënten zullen aanwezig zijn.

Indien U als vereniging of groepen vanaf 50 personen wil afzakken naar de Grenslandhallen (Hasselt), informeer dan via 011/299.423 (Tim Rofessart) naar de voorwaarden OF  doe beroep op TOFFE TOURS (070/223.223) of www.toffetours.be

Tickets kosten 25 - 30 of 35 euro en kunnen besteld worden via www.sherpa.be of rechtstreeks bij de filialen van Free Record Shop. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor filmliefhebbers: de Jozeph Plateauprijzen 2005

Winnaars Joseph Plateau Prijzen 2005 bekend

L'Enfant Beste Belgische Film van 2005

Buitenspel van Jan Verheyen wint Publieksprijs

GENT (7 Maart 2006) - Op de uitreiking van de Joseph Plateau Prijzen 2005 in de Gentse Vooruit is L'Enfant uitgeroepen tot Beste Belgische Film van 2005. De film sleepte maar liefst vijf Plateau Prijzen in de wacht, voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Scenario. Ondertussen is het al de vierde keer dat de broers Dardenne met de Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Film naar huis gaan.

Na La Promesse (1996), Rosetta (1999) en Le Fils (2002), mochten Luc & Jean-Pierre Dardenne nu ook voor L'Enfant een Joseph Plateau Prijs in ontvangst nemen. De film was in totaal goed voor vijf Joseph Plateau Prijzen: Beste Belgische Film, Beste Belgische Regisseur (Jean-Pierre en Luc Dardenne), Beste Belgische Actrice (Deborah François), Beste Belgische Acteur (Jérémie Renier) en Beste Belgische Scenario (Luc & Jean-Pierre Dardenne).

De Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Componist ging naar Georges Van Dam voor de muziek die hij schreef voor Vendredi Ou Un Autre Jour.

Danny Elsen won de Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Cinematograaf (De Bloedbruiloft / Buitenspel / Vendredi Ou Un Autre Jour / Verlengd Weekend)

De prijs voor Beste Belgische Kortfilm ging naar Forever van Jonas Govaerts

De Publieksprijs, voor de film met het beste box office resultaat, ging naar Jan Verheyen voor Buitenspel.

De Joseph Plateau Prijzen is een initiatief van de vzw International Filmfestival van Vlaanderen met o.m. de steun van Sabam en de Stad Gent - Stadsmarketingsfonds www.josephplateauprijzen.be

33e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
10-21 oktober 2006 -
www.filmfestival.be

Reageer (0)

06-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WALES - tips voor april (Engelstalig)
 

 

News From the Big Country

April Edition

 

Arts

Artes Mundi
National Museum Cardiff
February 11 - May 7

Artes Mundi is a major biennial event for the contemporary visual arts, celebrating artists from across the world. Click here for details.

Blaenafon Booktown Spring Festival Blaenafon
March 31 - April 2

Watch out Hay, there's a new literary and arts festival in town. Click here for details.

WNO Spring Season
Wales M.Centre - Cardiff
Europe's busiest touring opera company come home for their spring season. Click here for details.

Porthcawl Jazz Festival
Porthcawl
April 15

Accomplished jazz players perform. Call 01656 786639 for details.

Llandudno Victorian Extravaganza
Llandudno
April 29 - May 1

Old time street fair with steam engines, street entertainers and stalls in the streets of Llandudno. Click here for details.

Easter Events

Eggciting Eggs
April 14
Bring two hard boiled or blown eggs to decorate and a box to take them home in! Call 01978 822780 for details.

Easter Egg Trail
Chirk Castle, Chirk
April 14 - 17

Celebrate Easter with a children's trail in the Castle's magnificent gardens. Prize for every trail completed. Click here for details.

Find more National Trust easter events here

Easter Explorers
N
ational Wetlands Centre Wales, Llanelli, April 14 - 30
Activities for all the family throughout the Easter holidays. Click here for details.

Easter Egg-stravaganza
Elan Valley Visitor Centre, Elan Valley, April 14 - 17

Come and ''eggsplore'' with our family fun quiz - winner gets a BIG Easter Egg! Click here for details.

Other Events

Gourmet Food Festival
Llanwrtyd Wells
April 1 - 2

From the town that brought you bog-snorkelling, there's nothing bog-standard about this excellent celebration of food. Click here for details.

Welsh Festival of the Horse
Margam Park, Port Talbot
April 16 - 17
The first festival celebrating all things equine promises to be top-notch. Click here for details.

Llandudno Transport Festival
Bodafon Fields, Llandudno
April 29 - May 1

Largest transport festival in Wales and one of the best in the UK. Click here for details.

The Celtic Challenge Rowing Race
Aberystwyth
April 29 - May 1

Four rowers each, some Celtic Longboats and a 90-mile route between Ireland and Wales. Contact 01970 624575 for details.

For information on great farmers markets in April, please click here

Walking

Ponds, Peace and Perspective
Pen y Fan to Manmoel
April 1

A beautiful walk starting from on old canal feeder pond, taking in the peaceful hamlet of Manmoel and the area's industrial past. Contact 029 2088 0011 for details.

Winter Wanders
Caerphilly
Until April 6

Self-guided walks with special offers for walker friendly accommodation and eating out discounts. Click here for details.

Newport Bay Spring Walking Festival, Newport, Pembrokeshire
April 28 - May 1

Where better to spring-clean your soul than the Pembrokeshire Coast National Park? Call 01239 820912 for details.

For further details on any of the events mentioned in this newsletter, e-mail.

The next edition of News From the Big Country will be out end of March.

Workshops &
Demonstrations

Fibre Sculpture Workshop
Plas Tan y Bwlch, Maentwrog
March 31 - April 2

Use simple traditional basketry techniques and a range of natural materials to construct your own small scale fibre sculpture or vessel. Click here for details.

Stitch an Altered Book
Plas Tan y Bwlch, Maentwrog
March 31 - April 2

Create exciting, colourful, textural, stitched surfaces within the frame work of an old or new book. Discover how existing text and illustrations can inspire creative freedom. Click here for details.

Sugarcraft Demonstration
Penrhyn Castle
April 1

Explore the delicate art of making cake decorations with Joy Roberts. Click here for details.

Easter Offers

Gourmet Easter Break
Ynyshir Hall, nr. Machynlleth

A 3-day break starting with a welcome glass of champagne on the Friday and a Michelin Starred menu to choose from, followed by a Chef's 7-course tasting menu on the Saturday evening, and 5-course meal on the Sunday. Includes full breakfast each day and guests will also get chance to meet the Chef, and share some of his secrets! From £476 to £725 per person for the three day culinary experience. Click here for details.

Tre-Ysgawen Hall, Hotel & Spa
nr. Llangefni

April 1st sees the launch of the luxury 2-day 'Indulgence' Spa Break , which includes pamper day lunch, 3-course Dinner and full Breakfast, 2 x 1 hour Treatments and use of spa facilities per day. It also includes champagne and gift on arrival! Click here for details.

Cyfie Farm
nr. Llanfyllin

Enjoy a minimum 2-night special break from £80 per room for B&B (based on 2 sharing) or from £120 for 2 people sharing for DB&B. Also available is one of their stunning new self-catering cottages (Sheep Dip Cottage) available £383 for a week or £279 for a 3-night Break, both prices for 4 people. All prices include use of the brand new outside hot tub with spectacular views over The Vyrnwy Valley! Click here for details.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erkenning nieuwe traditionele streekproducten
Acht nieuwe traditionele streekproducten erkend.
Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen overvleugelen andere Vlaamse provincies met erkenningen
De werkgroep streekproducten van VLAM verleende op 24 januari aan 8 nieuwe producten het label STREEKPRODUCT.BE. In totaal zijn er nu reeds 31 producten die dit label mogen dragen. De verdeling per provincie is nu als volgt : Antwerpen (4), Limburg (3), Vlaams-Brabant (10), Oost-Vlaanderen (8), West-Vlaanderen (6).

Volgende Vlaamse streekproducten komen bij op de lijst: (Tussen haakjes staat de naam van de producent.)

Kempense Balkenbrij (BUVA, Houthalen)
Kempense zwarte pensen (Vleeswaren Vandecruys, Geel))
Lokerse paardenworsten (Topslager Geert, Lokeren)
Westhoek hoeveboter (Hoeve Sioen, Passendale)
Torhoutse mosterd (Mostaard Wostyn, Torhout)
Vlaamse gedroogde hesp (Grega Vleeswaren nv, Buggenhout)
Boerenpaté uit Veurne Ambacht (De Veurn’ Ambachtse bvba, Alveringem)
Poperingse hopscheuten (De Lovie, Poperinge)
Surf gerust voor meer informatie naar www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DANSEN ... het blijft IN met o.a. La Noche de la Pasión
Hoe lang blijft de danshype in Vlaanderen nog duren ?
Wat blijft honderduizenden mensen bewegen ?

De danskoorts is nog lang niet over want april wordt dé dansmaand bij uitstek! La Noche de la Pasión op Paaszondag 16 april en de Dans.dag op 22 april zullen opnieuw duizenden dansliefhebbers op de been brengen. Begin april verschijnt bovendien het boek ‘Iedereen kan dansen’ van de hand van Stefaan Van Laere in samenwerking met tangospecialist Pol Van Assche. En op 29 april wordt de Internationale Dag van de dans gevierd.
La Noche de la Pasión
is een begrip voor dansend Vlaanderen. Alweer op de vertrouwde Paaszondag, maar nu in de historische Bijloke-site in Gent. Organisator Polariteit maakt er opnieuw één feestavond/nacht van met een zeer uitgebreid en spannend voorstellingsgedeelte waar dans, muziek, expressie, emotie… hun plaats krijgen. Zelf dansen kan natuurlijk ook in de Tango- en Salsa-ruimte.

Danspunt, hét steunpunt voor dans in Vlaanderen, organiseert op 22 april in de Kortrijkse Schouwburg de Dans.dag 2006. Iedereen kan er zowel passief als actief proeven van de rijke diversiteit en kwaliteit die amateurdans in Vlaanderen biedt. Op het programma staan
verrassende dansinitiaties en performances, een spetterende dansshow en een discofuif. En dit allemaal gratis !

Op
de Dans.dag worden ook foto’s tentoongesteld die Johan Martens maakte voor het boek ‘Iedereen kan dansen’. Auteur Stefaan Van Laere zoekt in dit boek, dat begin april in de boekhandel ligt, naar de ziel van de dans. Naast een overzicht van populaire dansstijlen en disciplines zijn er ook levendige getuigenissen van gepassioneerde dansliefhebbers, zowel professionelen als amateurs.

Surf ook eens naar www.danspunt.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme in Limburg spreekt aaaaaaaaaaaaan !

FIETSPARADIJS LIMBURG
Vlaanderen kiest fietsroutenetwerk tot 'Achtste Wereldwonder'
Vlaanderen heeft zopas het fietsroutenetwerk, een Limburgse uitvinding, met ruime meerderheid verkozen tot 'Achtste Wereldwonder'. Lees wat Fietsparadijs Limburg zo 'wonderlijk' maakt.

Bokrijk wordt ook een FOS
Het Domein Bokrijk wordt in de loop van dit jaar uitgebouwd tot fietsonthaal- en servicepunt (FOS), het elfde al in Fietsparadijs Limburg. Een FOS is een poort tot het Fietsparadijs, een ideaal startpunt. Gratis surfen aan 'hotspot' fietskiosk

Alle Limburgse fietsonthaal- en servicepunten worden vanaf eind maart een Belgacom ADSL-'hotspot' (uitgezonderd Bokrijk). Informatie opzoeken via www.toerismelimburg.be is er gratis.

GPS-codes op alle knooppuntenborden
De 6-koppige provinciale onderhoudsploeg van Fietsparadijs Limburg brengt de GPS-codes aan op alle palen van het fietsroutenetwerk. Verneem de voordelen hiervan.

Fietsparadijs Limburg-fietsen online reserveren
Vanaf 15 maart kan je het gehele verhuuraanbod van Fietsparadijs Limburg ook online reserveren via www.toerismelimburg.be.

4 nieuwe fietsroutes met Verhalenfluisteraar
Begin april openen er 4 nieuwe 'belevingsvolle' fietsroutes met de trendy Verhalenfluisteraar. Die vertrekken aan de fietsonthaal- en servicepunten van Genk, Lommel, Peer en Sint-Truiden.

'Elektrische' huurfietsen in Haspengouw en Voerstreek
Fietsparadijs Limburg stelt vanaf 1 april in Sint-Truiden, Bilzen en Voeren ook huurfietsen met trapondersteuning ter beschikking van de fietsrecreanten.

Ook tandems en kinderfietsen te huur
Toerisme Limburg vzw breidt haar verhuuraanbod nog verder uit: vanaf 1 april zijn er ook tandems en kinderfietsen te huur.

Bijgewerkte fietskaart op slijtvast papier
De fietskaart van het hele Limburgse fietsroutenetwerk werd onlangs volledig geactualiseerd. Ze wordt voortaan gedrukt op een papiersoort die uitstekend bestand is tegen water en scheuren.

10 belevingsvolle uitzichtspunten langs fietsroutes
Toerisme Limburg legt vanaf begin april 10 belevingsvolle uitzichtspunten aan langs het fietsroutenetwerk. Er komen picknicktafels met banken, een schuilhut, fietsrekken en streekinformatie.

Surf voor meer info naar www.toerismelimburg.be

Reageer (0)

05-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAJA maar NEENEE ... of gewoonweg leuk toneel !

Op vrijdagavond 3 maart was ik te gast in Astene (Zaal Ter Leie) alwaar het Dorpstheater Astene (kortweg DOTAS) voor de zoveelste keer hun publiek liet genieten van toneel in de meest zuivere vorm. Ze kozen voor een stuk van Rudi Bekaert met als titel "Jaja maar Neenee" dat voor de plaatselijke vereniging werd bewerkt en geregisseerd door Roeland De Trazegnies.

Het mag gezegd dat zowel het stuk als de vertolking ervan een bijzonder plaatselijk gevoel weergeeft en dat iedere acteur/actrice ernaar streeft de essentie van het verhaal weer te geven. Kort gezegd: het verhaal brengt diverse personages samen die elkaar ontmoeten in de hall van het sociaal appartementsgebouw en dat en her wat geroddeld wordt is in deze omstandigheden méér dan normaal te noemen. Ondanks enkele minieme onregelmatigheden (muziek met haperingen èn een souffleuse die blijkbaar de ganse zaal wil laten genieten van haar fluistertalent) èn de iets te lange speeltijd om het aangenaam gezellig te laten blijven, slaagt iedere toneelspeler erin de lach èn het avondgenot te laten botvieren.

Vlaanderen mag fier zijn om nog dergelijke mensen te vinden die 6 maanden lang repeteren voor amper 5 speelavonden, vandaar dat ik met veel plezier volgende personen feliciteer met hun prestaties: Geert Claus, Kathleen Verkeyn, Marleen Van Autrijve, Teis Derweduwen, Charlotte Van Acker, Frederik Van Laere, Daniël Haelvoet, Lieve Picard, Tom Peeters, Sara De Graeve, Arlette Claeys en last but not least Adelheid Van Doorne. Zonder daarom alle anderen te vergeten die op één of andere manier dit stuk tot een leuk avondgebeuren laten uitbloeien.

Wie graag nog eens een avondje wil genieten van toneel .... kan nog terecht in Astene op 10 - 17 en 18 maart - telkens om 20.00 uur.
Reserveer dan best Uw kaart(en) via 09/386.43.59 of dotas.astene@hotmail.com ... maar U zal vlug moeten zijn !!

   

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsradio ROELAND wéér MET live-stemmen !!

Dat de Gentse stadsradio Roeland één van mijn mooie (misschien wel de mooiste) herinneringen is, zal ongetwijfeld voor de insiders (zowel artiesten als collega-radiomakers als fans (?)) geen geheim zijn.
Het is dan ook met genoegen dat ik enkele oud-collega's in de kijker mag plaatsen die lang hebben moeten wachten om nog eens (eindelijk !) live op radio hun troetelkind mogen koesteren.
Op 1 maart 2006 kregen enkele medewerkers weerom de kans om hun ervaringen en interesses af te vuren op een (hopelijk nog) ruim geïnteresseerd publiek. Dat Radio Roeland een begrip is in Gent (en ver daarbuiten) mag dan wel een zekerheid wezen, enkele maanden enkel gebruik maken van computermuziek en hier en daar wat lokale ingevulde minuten heeft sowieso de nodige repercusies. Maar gelukkig blijft de wereld bestaan door de inbreng van enkele goede zielen zoals Willy Van Bouchaute en Frank Peers er enkele zijn.
Wie houdt van kersvers sportverslaggeving in combinatie met genietbare muziek zit goed op zondagnamiddag van 15.00 tot 18.00 uur met "Café Sportief" in samenstelling en presentatie van Willy Van Bouchaute (een man met een aangename stem èn ooit een lid van The Garnets). Een méér dan gevarieerd aanbod i.s.m. de sportredactie van AVS Oostvlaamse Televisie zorgt ervoor dat iedere sportliefhebber zijn of haar gading vindt. En zéér belangrijk: omstreeks 17.15 uur hoort U alle nationale en provinciale (tot en met 4de) voetbaluitslagen ..... wie biedt er meer ??

Diezelfde zondag (van 11.00 tot 13.00 uur) presenteert Frank Peers het programma "Podium" wat al jarenlang garant staat voor een portie kwalitatieve informatie over toneel en theater. Frank weet als geen ander de wereld vóór en achter de schermen binnen te dringen en heeft via studiobezoeken, boeiende interviews èn aangepaste muziek een concept gevonden waar zelfs de nationale omroep soms een puntje mag aan zuigen.

Kortom: de zondag op Radio Roeland is de moeite waard om eens languit te genieten en doe dat dan op 103.8 FM

Reageer (0)

04-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse Handelsbeurs programmeert voor MAART :

Het is maart en het zal nu niet lang meer duren voor we de terrassen en de bloemetjes buiten kunnen gaan zetten. Tot het zover is kunt u bij De Handelsbeurs nog genoeg binnen vertieren, want in maart heeft de Handelsbeurs een programma waar je zeker niet omheen kunt. Voor de liefhebbers van klassieke muziek zijn er maar liefst drie trio’s om uit te kiezen. Of kies niet en ga naar allemaal. Daarnaast zal op 17 maart een Turks-Oostenrijkse-Engelse multimix in de gedaante van Fatima Spar & Die Freedom Fries uw wereldmuziekhart een sprongetje doen maken. Op 25 maart komt Popa Chubby, de schrikwekkend grote, struise en rauwe bluesman! Hij vult het podium letterlijk en figuurlijk met de blues. Het contrast met Laura Vital, die 28 maart de Spaanse flamenco in onze zaal brengt, kan bijna niet groter zijn. Maar ze beginnen zondag 5 maart met het aanstormende Belgische talent tijdens de halve finale van Humo’s Rock Rally.

Concerten Maart

Voor meer info omtrent de bovenstaande concerten : www.handelsbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAALS & VAN VOOREN brengen U in zomersfeer

CAALS & VAN VOOREN ZOMERSHOW: TICKETS NU TE KOOP!

  

Met de barre kou en onverwachte sneeuwval van de laatste dagen nog vers in de botten, durft een mens al eens naar de zomer verlangen. Vraag dat maar aan Luc Caals en Dirk Van Vooren. Die kijken nu al reikhalzend uit naar hun zomeruitstap naar Blankenberge. U voelt ons al komen: de Caals en Van Vooren Zomershow wil ook in 2006 danig op uw lachspieren werken. En er is nog meer hartverwarmend nieuws: u kan uw tickets – en dus een stukje zomer - nu al bestellen. Ziehier de details:

 WAT?           CAALS & VAN VOOREN ZOMERSHOW

 WAAR?         CC CASINO BLANKENBERGE

 WANNEER?   Van 8 juli tot en met 30 augustus 2006

 Tickets zijn te bekomen bij Sherpa middels een telefoontje naar 070/223.233.

Categorieën: 20 – 25 – 30 EUR

 

 

 

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt Leie-ambassadrice 2006 ?

VERKIEZING LEIE-AMBASSADRICE 2006 NEEMT DROOMSTART !

 

 

De eerste editie van de verkiezing Leie-Ambassadrice belooft nu reeds een succes te worden.

 

Toen enkele Bissegemnaren beslisten om in oktober 2005 het Leiefeestcomité op te richten en de jarenlange traditie van de Leieprinsesverkiezing opnieuw gestalte te geven, was er voldoende ambitie aanwezig om meteen de lat vrij hoog te leggen.

De nationale Miss-Maker Ignace Crombé, tevens woonachtig in de Kortrijkse Leiegemeente, werd in het comité opgenomen en meteen was er voldoende knowhow om er een spetterende eerste editie van te maken. Het meterschap van deze verkiezing werd toevertrouwd aan de reeds gekroonde Miss Belgian Beauty Céline Du Caju.

 

De verkiezing vindt plaats op Paaszaterdag 15 april in de mooie feestzaal van de Salons Cortina te Wevelgem. Naast de verkiezingsshow zijn er ook optredens van het showballet Steps, de Russische zanger Oleg, cartoonact Dirk Van Vooren en de Cappaert Sisters uit X-factor. De ganse avond wordt aan mekaar gepraat door Ignace Crombé.

 

Het kroontje, het erelint en de unieke prijzenpot zal het streefdoel zijn van de 18 deelnemende finalisten. Ze komen uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen en zijn allen tussen 17 en 25 jaar jong.

De avond zal bestaan uit mondelinge en theoretische proeven, maar ook uit diverse choreografieën onder leiding van choreografe Nathalie Janart.

De kapsels worden verzorgd door Coiffure Unique uit Bissegem en de schoonheidszorgen door Studio Steps.

 

De jurytafel bestaat uitsluitend uit Bekende Vlamingen waaronder Miss Belgian Beauty en Mister Belgium, maar ook Lorenzo Staelens, Garry Hagger, Odilon Mortier, Bram Bierkens, Mike Verstraeten, Valérie Thys, Spillie, Ro Burms en actrice

Martine Jonckheere.

 

Heel wat bekend volk dus op deze verkiezing Leie-Ambassadrice 2006.
Ook u kan er nog bij zijn. Toegangskaarten kosten 10 euro in voorverkoop en
15 euro aan de deur.
Voor meer info : bel Animô-Ignace Crombé op 0475/71 50 24

 

Deze verkiezing is een realisatie van het Leiefeestcomité bestaande uit voorzitter Philippe Verschaete, secretaris Freddy D’hondt, financieel beheer Hans Vlieghe, public relations Ignace Crombé en leden Stijn Beelprez, Philip Deplaecie en Frank Demuynck.

Oostvlamingen mikken uiteraard op een overwinning van Rosalinda Olano Rodriguez (Overmere) of Sientje Van de Weghe (Zingem) of de Gentse Gaëtane Vermeire.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwste nummer van SMAAK is uit !!
Kort maar krachtig: De nieuwste Smaak is er !
Een voorproefje ?
Kijk dan even op:
http://www.mensmedia.be/smaakinh.html
en voeg www.magazinesmaak.be toe aan Uw favorieten ... zeker als U houdt van gastronomie en lifestyle !

Reageer (0)

02-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken jij Edith en Simone ?

'EDITH & SIMONE' een indrukwekkende muzikale vertelling.

 

Het leven van Edith Piaf is genoegzaam bekend.   Hoe dramatisch dit leven ook was, enkel hierover een stuk maken zou ons in herhaling doen vallen.  Anders wordt het wanneer we dit leven door de bril van haar vermeende halfzus Simone Berteaut bekijken.  Zij heeft heel de opgang van Piaf van nabij meegemaakt, vanaf de straat tot de grote podia.  Zij was de getuige van het leven van Piaf.  Maar wat betekende het voor haar om in de schaduw van een icoon te leven ?  Dagdagelijks haar grillen te moeten ondergaan ?  Zowel emotioneel als financieel afhankelijk van haar te zijn ?   En dit alles in de zelf opgebouwde overtuiging dat met een beetje geluk zij in de plaats van Piaf had kunnen staan.  Een leven waarin haat en liefde zeer dicht bij mekaar liggen en waarin de leugen een cruciale rol speelt om hun speciale relatie in stand te houden.  Het verhaal van hun relatie is meer dan alleen maar het verhaal van man naar man, van chanson naar chanson.  Het is het verhaal van de eeuwige zoektocht naar liefde.

 

'Edith en Simone' brengt dit verhaal op een unieke manier. De muziek van Piaf, live gebracht, is de leidraad in dit stuk. Met Ann van den Broeck in de rol van Edith Piaf en Chris Bus als Simone werd gekozen voor een stijlvolle vertolking van de hoofdrollen. 

 

Carry Goossens, Geert Hunaerts en Gunther Reniers tekenen voor de rollen van Louis Leplée, Marcel Cerdan en Charles Aznavour. Eén voor één 'grote heren' die een belangrijke invloed hebben gehad op het levensverloop van Edith Piaf. Met deze unieke cast tekenen we ook op de scène voor de nodige grandeur.

 

Tickets voor de voorstellingen in de Zuiderkroon zijn nu beschikbaar.

 

'EDITH & SIMONE'

Voorstellingen vanaf woensdag 13 september 2006 (première) om 20u15 in de ZUIDERKROON te Antwerpen, 

Info en tickets via www.sherpa.be of telefonisch op het nummer 070 25 20 20.

Verdere details van alle voorstellingen volgen in komende persberichten.

 

EDITH & SIMONE  is een productie van ZUIDERKROON EVENTS en VMMa

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheime tape in kluis nationale omroep ???

Een vergeten schuif van de VRT gaf onlangs een opvallend geheim prijs. Tussen een stapel verloren gelegde bandopnames werd een tape gevonden met daarop een live opgenomen Radioshow uit het begin van de jaren ’70 die nooit werd uitgezonden.

 

Tussen de muziek door herkent men de stemmen van o.a.  Jo met de Banjo,  Zaki,  Lutgart Simons,  Paul de Wyngaert,  Julien Put,  Michel Follet,   Paul Verbrugghe,  Bart Peeters,  Paul de Meulder,  Jan Schoukens,  Bert Geenen,  Gust de Coster,  DJ Pepe,  Guy Deprez,  Mark Lefever … kortom: een pittige staalkaart van wat toen radiomakend Vlaanderen was.  En toch werd dit nooit uitgezonden.

 

Navraag bij al die mensen leidde tot een mysterieus spel van ontkennen, doorverwijzen, geheimdoenerij.  Niemand wou of durfde de waarheid achter die opname onthullen. Wat is hier aan de hand ?

 

Backline kreeg een kopie van die tape in handen en slaagde erin een groot deel van de betrokken muzikanten en DJ’s weer op te sporen.  Als bij wonder kon die historische “Vergeten Radioshow” zo goed als integraal gereconstrueerd worden. 

In maart 2006 brengt Backline die  LEGENDARY LOST RADIO SHOW  uit op CD.

 

En er is méér!  Backline brengt diezelfde show ook  LIVE op het podium, mét de oorspronkelijke muzikanten nog wel.

 

En als klap op de vuurpijl :  voor deze unieke “heropening” van de Jaren ’70, heropent Backline ook éénmalig de al even unieke Belgische Rocktempel van die dagen. 

Remember  ZAAL  LUX in  HERENTHOUT ?  Jawel,  waar indertijd U2 optrad, Dire Straits zelfs 2 keer, en ga zo maar door… Alle groten passeerden hier de revue en als Vlaanderen al een internationale festival- en concerttraditie heeft, dan werd die daar geboren.

THE LEGENDARY LOST RADIO SHOW

 

Op Woensdag 22 maart 2006,  20u00 - Zaal Lux,  Dorp 13, Herenthout

                                                                           Info via  03-270.16.67

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Elio De Rupo een Vlaming ?
In het laatste nummer van het tijdschrift Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie praat Elio Di Rupo over het Nederlands:
 
"Als wij in de jaren ‘70 voor meer bilinguïsme gekozen hadden, zouden we nu veel minder communautaire problemen hebben."

Verder vindt de Waalse minister-president Nederlands "een heel moeilijke taal voor de “Latijnen”."

 

Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/pdfs/n19.pdf

 
Verder in het nummer: 'de taal van Antwerpse jongeren' en 'polair gevoelige items in het Nederlands', naast de vaste rubrieken 'Dossier', 'Broodje taal', 'Te boek', 'Idioom& co' en 'Quiz'. Nieuw: 'Column'.

Meer informatie over het tijdschrift kan je met veel plezier verkrijgen bij Filip Devos - Hoofdredacteur Over taal (09/223.20.71 - 0478/35.19.14)

Reageer (0)

01-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen op goede water-weg

Alle brochures in een Weg van Water-jasje

cover WegwijsDe frisse aanpak van de Weg van Water-campagne van Toerisme Oost-Vlaanderen valt duidelijk in goede aarde. Daarom hebben ze besloten dat het gele badeendje mag opduiken op de covers van alle gratis brochures. Het gaat om de overzichtspocket "Wegwijs in Oost-Vlaanderen", de brochures "Dagtrips voor groepen" en "Overnachten in Oost-Vlaanderen" en de evenementenkalender. Je kan al deze gratis publicaties bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Alleen voor de verzending vragen ze een kleine bijdrage. Je kan de brochures natuurlijk ook afhalen bij de plaatselijke diensten voor toerisme of toeristische infokantoren.

Ook de toeristische regio's van de Vlaamse Ardennen, het Meetjesland, het Waasland, de Leiestreek en Scheldeland hebben hun nieuwe publicaties af. Het overzicht van nieuwe brochures vind je op www.tov.be.


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD's van de WEEK
In deze rubriek schenk ik wekelijks graag aandacht aan enkele CD's die op muzikaal vlak zéér inspirerend werken en méér dan de moeite waard zijn om in huis te hebben of gewoonweg eens te beluisteren. Deze keer plaats ik enkele uitgaven voor die werden uitgebracht bij ACOUSTIC MUSIC, een maatschappij die vooral de nadruk legt op de GITAAR als centraal instrument. Voeg daarbij een zoetgevoicede stem, een jazzy ritme OF een klassieke inslag ... het is en blijft oorstrelend. Voor mij persoonlijk een èchte muzikale verrassing !!
Hieronder enkele toppers die, wat mij betreft, het aanprijzen waard zijn ... ik heb ze trouwens ook al in mijn verzameling.
    

Wie meer wil weten over dit genre muziek en de releases ... surf gewoonweg naar www.acoustic-music.de
  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de produktie van Gentse Komedie VZW gaat van start
Met als titel "Liever bellen dan snottebellen" stelt de Gentse Komedie VZW vanaf zaterdag 18 maart hun 4de produktie voor. Ook nu weer deed de toneelbende van Willy Verbeke een beroep op een blijspel van Ruud De Ridder waardoor het humorgehalte ongetwijfeld weer voldoende aanwezig zal zijn. De gemeentelijke feestzaal van Ledeberg wordt 5 keer op haar kop gezet door Nicole Verhamme, Willy Verbeke (die trouwens ook instaat voor de regie), Marc Ceulemans en Tony Aerssens.
Kortweg gaat het stuk hierover: een 85 jarige nodigt na 15 jaren van stilzwijgen zijn kinderen uit voor een etentje ... maar op het moment dat iedereen aanbelt blijkt de ouderling niet thuis te zijn. Heeft hij zelf wel zijn kinderen uitgenodigd of is er iets anders aan de hand ? Ze geraken binnen maar ........ de rest moet U zelf ontdekken op 18/3 om 19.30 uur - 19/3 om 15 uur - 24/3 om 20 uur, 25/3 om 19.30 uur OF op 26/3 om 15 uur. Reserveer nu Uw plaatsen via 09/228.01.02 (10 euro - 9 euro voor 60 + - 8 euro voor leden of 6 euro voor kinderen tot 12 jaar) of mail secretariaat@gk-vzw.be of bezoek gewoonweg eens de website www.gk-vzw.be . Alvast veel lachplezier !  

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!