Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘I love the 90’s – The party’ maakt eerste namen bekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op zaterdag 11 april vindt in de Ethias Arena in Hasselt de tweede editie van ‘I love the 90’s – The party’ plaats. De eerste editie in 2008 trok 21.500 bezoekers en werd daarmee de grootste party van het land in één zaal. “‘I love the 90’s – The party’ is in de eerste plaats één groot feest”, vertelt Linda Manet van organisator Ethias Arena. “Ons publiek komt vooral om zich écht te amuseren en zich op een ongedwongen manier uit te leven op de beste platen uit hun jeugd. Ook dit jaar beloven we weer een onvergetelijke avond met nationale en internationale artiesten. We zijn opnieuw op zoek gegaan naar groepen die nooit eerder, of niet meer, op Belgische bodem te zien waren.”

 

Volgende artiesten bevestigden alvast hun komst voor ‘I love the 90’s – The party’:

 

GALA regeerde de hitparades in 1996 en 1997 met haar nummer één hits ‘Freed From Desire’, ‘Let A Boy Cry’ en ‘Come Into My Life’. Sinds enkele jaren leeft het gerucht dat de oorspronkelijk Italiaanse, maar in New York verblijvende zangeres overleden is. Niets is minder waar en dat bewijst ze met haar unieke comeback op ‘I love the 90’s – The party’.

 

ICE MC verwierf in 1993 en 1994 wereldfaam met ‘It’s A Rainy Day’, ‘Think About The Way’ en ‘Take Away The Colour’. Hij is hét schoolvoorbeeld van de typische Eurodance uit de jaren ’90, waarbij een donkere rapper – in dit geval met Jamaïcaanse roots – met catchy refreintjes afgewisseld werd.

 

DA RICK & DA BOY TOMMY vertegenwoordigen de latere jaren ’90. Hun ‘Halloween’ was de best verkopende Belgische single van het jaar ’99. Geen enkele Belgische groep slaagde er beter in het publiek op haar hand te krijgen. Tegenwoordig staan beide heren alleen nog samen achter de draaitafels, maar voor ‘I love the 90’s – The party’ maken ze graag een uitzondering door live op te treden. Ze beloven 22.000 springende bezoekers. Da Rick (echte naam Flor Theeuwes) is bovendien het brein achter DHT, waarmee hij in 2005 met ‘Listen To Your Heart’ een top-10 hit scoorde in de Amerikaanse hitlijsten.

 

PAT KRIMSON scoorde in de jaren ’90 onder verschillende pseudoniemen. Speciaal voor ‘I love the 90’s – The party’ brengt hij een aantal opmerkelijke gasten mee voor een exclusieve liveshow met al de hoogtepunten die hij beleefde als Pat Krimson, 2 Fabiola en Nunca.

 

Verder zorgt ook huis-dj WARD opnieuw voor een onvergetelijke avond boordevol 90’s muziek.

 

“Maar dit is nog niet alles”, vertelt Linda Manet van Ethias Arena nog. “Extra namen worden de komende weken toegevoegd. Onder meer als headliner hebben we nog een grote verrassing. De laatste details worden momenteel afgetoetst, zodat we deze naam begin februari kunnen prijsgeven.”

Ondertussen vernemen we dat ook 2 Unlimited voor de gelegenheid een reünie doen èn aanwezig zullen zijn.

 

‘I love the 90’s – The party’ vindt plaats op zaterdag 11 april in de Ethias Arena in Hasselt. Tickets kosten 32 euro (excl. reservatiekosten) en zijn telefonisch verkrijgbaar via 070 34 50 50, bij Media Markt of op www.ilovethe90s.be.


Reageer (0)

27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyriel Buysse staat tijdens de maand februari centraal in Gent

 

In 2009 is het 150 jaar geleden dat auteur Cyriel Buysse geboren werd.

Naar aanleiding van deze verjaardag loopt in de bibliotheek aan het Zuid van 3 tot 28 februari de tentoonstelling
‘Mijnheer Cyriel’ over leven en werk van Buysse. Aansluitend vinden drie lezingen en een theatervoorstelling plaats.

 

Affiche 'Mijnheer Cyriel'
 

De heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’ stelde een overzichtstentoonstelling samen in samenwerking met het Cyriel Buysse Genootschap.

 

De tentoonstelling omvat meer dan twintig panelen, die met foto’s en teksten een evocatie geven van het Nevele uit de negentiende eeuw, de sociale toestanden van toen, de families Buysse en Loveling in Nevele, het leven en werk van de auteur zelf, tijdgenoten van Buysse zoals Maurice Maeterlinck en Emile Claus, het naturalisme enz.  Ze zoomt in op de rol die de auteur speelde in de sociale emancipatie van het arme Vlaanderen en op zijn invloed op het theater en de literatuur in ons land.

 

Te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek (maandag tot donderdag van 10 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur) in de inkomhal en op de literatuurafdeling (4de verdieping) van de bibliotheek aan het Zuid.

 Affiche 'Mijnheer Cyriel'

 

In samenwerking met de vakgroep Nederlandse Literatuur en Algemene Literatuurwetenschap (Universiteit Gent) hebben in de bibliotheek drie lezingen plaats door prominente Buyssekennners.

 

Donderdag 5 februari: Joris van Parys: Neuzen in de boeken van Buysse. Een kleine geurenstudie

Donderdag 12 februari: Prof.dr. Anne Marie Musschoot: Buysse en de Eerste Wereldoorlog

Dinsdag 17 februari: Prof.dr. Yves T'Sjoen: Van hoogten en laagten. Cyriel Buysse en Richard Minne

Telkens van 12.30 tot 13.15 uur in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek aan het Zuid.

 


 

Op donderdag 26 februari om 12.30 uur speelt acteur Jo Decaluwe zijn theatermonoloog Typen, een drietal verhalen uit het latere werk van Buysse, in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek.

 

De toegang tot alle activiteiten is gratis en er kan niet gereserveerd worden.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie & Toerisme zet het jaar goed in !
Foto


Onze vriend Georges Keters is er als hoofdredacteur èn journalist van het magazine Gastronomie & Toerisme weerom in geslaagd een puik nummer op de markt te brengen.
Het tweemaandelijks gratis magazine dat reeds aan de 9de jaargang toe is besteedt deze keer aandacht aan o.a. volgende items:

- het Valentijnweekend in Middelkerke
- Portugal, Tunesië, Griekenland en Polen
- Innsbruck en Nièvre (Bourgogne)
- aan tafel met Frank De Bleeckere
- enkele culinaire toppers
en nog zoveel meer

Lees de artikels op www.bloggen.be/gastronomietoerisme of vraag het magazine digitaal aan via

Georges.Keters@skynet.be

Reageer (0)

26-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner geeft extra concert op 30 aprilTina Turner
geniet van haar terugkeer naar ons land. Vorige week gaf ze reeds twee keer present in Antwerpen. De 8-voudige Grammy Award winnares pakte op indrukwekkende wijze het publiek in met een grootse show.  Op 11 en 12 februari staat ze opnieuw in Antwerpen voor alweer 2 uitverkochte shows. Vele fans namen een optie voor tickets via de wachtlijst voor een eventuele extra show. En dat loont want net is beslist dat Tina’s ‘Live 2009 European Tour’ op donderdag 30 april voor een 5de keer halt houdt in het Sportpaleis! Wie op de wachtlijst geregistreerd staat, wordt door Tele Ticket Service gecontacteerd met de vraag de optie te bevestigen voor maandagavond. Vanaf dinsdagmorgen 9u worden de dan resterende tickets in verkoop gebracht.

 

Tina Turner brengt tijdens deze tournee hit na hit uit haar rijkgevulde carrière. Een spectaculaire productie, de sterke band van Tina, innovatieve choreografieën, hi-tech licht en meer maken deze show een verbluffend spektakel. Turner’s vorige wereldtournee, Twenty Four Seven, die haar ook naar het Festivalpark in Werchter bracht,  werd door meer dan 3 miljoen fans wereldwijd bijgewoond en door het magazine Pollstar geklasseerd als meest succesvolle tournee in 2000.  Meer dan 4 decennia lang al maakt Tina Turner, met haar sensuele, soulvolle en sterke stem, deel uit van de muziekgeschiedenis. Haar explosieve nieuwe live set brengt alle grote momenten van de beginjaren zoals “River Deep Mountain High”, “Proud Mary” en “Nutbush City Limits”. Ook de grote solo superstermomenten ontbreken niet dankzij “Let’s Stay Together”, “What’s Love Got to Do With It”, “We Don’t Need Another Hero” en “The Best”. De comeback hits uit de jaren ‘90 zoals “I Don’t Wanna Fight” en de titelsong van de James Bond film “Goldeneye” zullen eveneens op het welgevulde programma staan. Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, voor de ogen van miljoenen kijkers, noemde Beyonce haar simpelweg The Queen.  En ze regeert, zoveel is duidelijk!

 

Tina Turner
Live 2009 European Tour

Woensdag 11 & donderdag 12 februari 2009 - 20u30
Donderdag 30 april 2009 - 20u30 > extra concert
Sportpaleis, Antwerpen

Tickets kunnen vanaf 27 januari om 9u00 gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of klik hier voor online tickets.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raf Van Brussel brengt zijn eerste Nederlandstalige single uit !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als “ambiancemaker in schapenvacht” maakte hij waarschijnlijk al heel wat Vlaamse podia onveilig.

 U zag en hoorde hem de afgelopen jaren aan het werk bij “De Sublimo’s”. Hij dook regelmatig op als gastzanger bij “Plane Vanilla”. Of u meende hem misschien te herkennen als Raf Van Vrijdag op Q-Music. Maar u herinnert hem natuurlijk ook nog als zanger van “Sunny Side Up”.

Raf Van Brussel was de afgelopen jaren dan ook continu actief in de muziekwereld. Na zijn laatste muzikale wapenfeit, het duet “Here I am” met Sarah, acht de ‘koning van de bedrijfsfeesten’ de tijd echter rijp voor een nieuw muzikaal hoofdstuk.
Een hoofdstuk waarin naast de performer en entertainer ook opnieuw plaats is voor de artiest en de songschrijver
in Raf Van Brussel.

Omringd door een nieuw professioneel team en muzikaal bijgestaan door producer Hans Francken ontdoet hij zich van zijn Angelsaksische bolster en vaart hij met ‘Leef om te leven’ een totaal nieuwe koers.
De overstap naar het Nederlands mag dan al velen verrassen, voor Raf lijkt en klinkt deze keuze vanzelfsprekend.
Voor hem was het dan ook geen rationele beslissing om te stoppen in het Engels, maar voelde het aan als een logische en natuurlijke stap om in het Nederlands te zingen.

 

Meer dan ooit heeft hij het gevoel dat alles in deze nieuwe muzikale richting juist zit. Raf slaat met deze stevige boreling het ‘pluk de dag gevoel’ om je oren en bezorgt hiermee trots een staaltje van wat u van hem nog mag verwachten. Dit is geen eindpunt, maar een muzikaal begin.
Dit is de gerijpte Raf Van Brussel, met hart en ziel. Terug van weggeweest en klaar om u te beroeren.


Leef om te leven! ( deze single is binnenkort ook verkrijgbaar op iTunes )


Raf Van Brussel is in februari te gast bij ATV, RTV en TV Limburg en volgende week in uitzending bij De Rode Loper!

Reageer (0)

25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere ervaring met de doop van M/S RAPITARD

Zaterdagnamiddag had ik het genoegen aanwezig te zijn op de doop van het schip M/S RAPITARD ... een unieke gelegenheid om niet alleen kennis te maken met de nieuwe eigenaars maar ook met de bouwers ervan: Werkhuizen Ketels op de Voorhavenlaan in Gent.

Freddy Ketels (tevens deken van de dekenij Meulestede) kon immers fier zijn op het werk dat gedurende 5 maanden door zijn personeel werd uitgevoerd en door alle aanwezigen met grote ogen werd bewonderd. De eigenaars, Wim en Antoinette Diepeveen, ontvingen samen met hun dochters Samantha en Debora èn toekomstig schoonzoon Michaël de vele genodigden op hun 135 meter lange schip dat voor de gelegenheid alle deuren open had.
Zo kon ik op een bijzondere manier kennis maken met de indrukwekkende machinekamer die met de meest geavanceerde technieken was ingericht. Ook de zowat 150 m² grote woonruimte was een parel, om dan nog maar te zwijgen van de 3 slaapkamers èn de stoomdouche. Uiteraard mocht ook een bezoek aan de stuurhut niet ontbreken en dat moet pas genieten zijn voor een schipper !

Tussen de vele Nederlandse aanwezigen ontwaardde ik ook de Gentse havenschepen Van Rouveroy die alleen maar kon beamen wat iedereen vol bewondering uitte: prachtig!

Ik wens de familie Diepeveen dan ook veel succes met deze grote investering en vooral een behouden vaart.

En de firma Ketels: proficiat en veel succes met de komende opdrachten. We mogen als Gentenaar méér dan fier zijn om in deze economisch mindere tijden te mogen vaststellen dat men op Meulestede met veel enthousiasme doorgaat met werken en als het ware een ambassadeur is voor de werkgelegenheid in Gent en omgeving. Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wijnselectie van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

CLOS MALVERNE 2006 Cabernet Sauvignon – Merlot

 


Seymour Pritchard
kocht in 1969 het landgoed Malvern Heights in Stellenbosch, maar wijzigde de naam al snel in Clos Malverne. In de jaren ‘90 werd het domein flink uitgebreid. Het paradepaardje is Auret en die kreeg vijf sterren in de prestigieuze Platter Wine Guide. In 2001 werd de Clos Malverne Cabernet Sauvignon – Merlot in de National Wineshow uitgeroepen tot winnaar. De wijnen van Clos Malverne worden overigens jaar na jaar gelauwerd op diverse wijnconcours.De wijn knipoogt met cabernet sauvignon en merlot overduidelijk naar Bordeaux. De druiven zijn afkomstig van 30-jaar oude wijnstokken en worden met de hand geplukt. De geoogste druiven worden geperst op traditionele wijze in kleine houten persen (basket pressed). De wijn rijpt nadien enkele maanden op Franse en Amerikaanse eik. Clos Malverne 2006 Cabernet Sauvignon – Merlot kreeg een uiterst lichte filtering om de goede smaakelementen te behouden, maar hierdoor kan er wel een weinig bezinksel in de fles optreden.

 
In het glas

 

Clos Malverne 2006 heeft de kenmerken van een jonge Saint-Emilion. Een intens rode kleur met een briljante schittering. De ‘aardse’ aroma’s zijn nog toegedekt met een fijn laagje vanille, maar eventjes walsen en de fruitige geuren van zwarte en rode bessen strelen sensueel de neus.

De mondstart is fluweelzacht, veel fruit, een zachte kruidigheid, tikkeltje gerookte eik en fijn zuur. Elegante smaak, evenwichtig gebouwd en een goede afdronk met enige complexiteit.

Clos Malverne 2006 manifesteert zich bij de mooiste gerechten met rundvlees, pluimwild en zelfs bij een sappig ree- of hertenbiefstukje. Bij de traditionele kaasschotel is het een galante verleider. Het verdient aanbeveling de wijn een uurtje op voorhand over te gieten in een karaf, ook al om eventueel bezinksel te vermijden. Schenken op maximum 18°C. Deze hartverwarmende wijn kan nu al geserveerd worden, maar behoudt probleemloos nog een drietal jaar reserve.

Zeer goede verhouding tussen kwaliteit, prijs en drinkplezier. Te koop GB Carrefour: 6,22 €

FotoReageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV verliest eervol in 1/4 finale Beker van België (waterpolo)
KGZV is er zaterdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Final Four in de Belgische beker van het waterpolo. Het verloor immers in het Strop met 7 - 11 van landskampioen en bekerhouder Kortrijk.
Niettemin een mooie prestatie van de Gentse jongens die nu alles op alles kunnen zetten in de competitie.Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 7 februari om 20.00 uur THUIS tegen Antwerpen.
Alle info via www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem MARGOT naar volgende ronde in STERACTEUR, STERARTIEST

En nu is het gans de week weer aan jullie !!! (zie item hieronder)


  of sms MARGOT naar 3470 

Reageer (0)

23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva De Roovere verovert Gentse harten (5/2/2009)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eva De Roovere veroverde vorig jaar de Capitole Gent, met een intiem en ontroerend concert. Dit jaar doet ze ongetwijfeld hetzelfde en meer met de songs uit haar bejubelde cd Over en Weer.

 

Vanaf haar twintigste werkte de Vlaamse zangeres Eva De Roovere in de luwte van samenwerkingsverbanden.
Ze speelde cabaret in Eeef & Coo, zong bij Kadril, Oblomow en samen met Gerry De Mol vormde ze Kleine Blote Liedjes.
Met haar Nederlandstalige album De Jager leverde ze nu op haar 28ste  haar visitekaartje af voor een solo-carrière. Haar debuutalbum is ondertussen al goed voor goud, en de singles worden zo gesmaakt door de radio’s.

 

Na een intensieve tournee door Nederland, waar Eva meer dan 40 van de mooiste theaters van onze noorderburen van binnenuit heeft kunnen bekijken, wordt het opnieuw tijd om de fans in eigen land van een aantal schitterende optredens te laten genieten.

 

5 februari 2009 om 20.00u. in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: DE STILTE VAN HET LICHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 


“De stilte van het Licht”:
geslaagd huwelijk tussen fotografie en poëzie

 

 

De Gentse kunstfotograaf Benn Deceuninck gaf met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen bij Uitgeverij Gerard Cornelius een bijzonder stijlvol en hard cover fotoboek uit dat daarenboven een absolute méérwaarde mee kreeg door de poëtische teksten van dichter Karel Boullart. Als ondertitel kozen ze voor ‘Fotografische opnamen van vergeten meditaties’.

De beschouwende foto’s en teksten lijken wel op zoek te gaan naar elkaar in een weliswaar los maar desalniettemin coherent geheel. Daardoor is het geen boek waar men vluchtig doorheen dwarrelt. Het eist tijd op… en zet aan tot reflectie.

 

Aan eregouverneur Herman Balthazar van Oost-Vlaanderen werd gevraagd een inleiding te schrijven. Hij deed dat in zijn gekende bevlogen stijl. Hij noemt  Benn Deceuninck een bezielde en getalenteerde fotograaf die beelden schrijft met licht. Karel Boullart heet dan weer een filosoof die deze bezieling in kristallen woorden en zinnen vertaalde.

 

De fotograaf koos voor een mengeling van zwart-wit en kleurfoto’s. Het onderwerp is minder belangrijk dan de opgeroepen sfeer. Abstractie die invulling door de kijker/lezer vergt blijkt wel een constante. Anekdotiek en realisme zijn op enkele uitzonderingen na uit den boze. Grafisch zijn een aantal opnames van een zeer hoog niveau.

 

De (helaas zéér klein afgedrukte) tweetalige teksten – in het Nederlands en in het Engels - van Boullart zijn kort en suggestief inspirerend. Een voorbeeld vertelt wellicht meer.

 

Stilte is eeuwige muziek

Zelden gehoord maar altijd aanwezig

Enkel als de geest in harmonie staat met zichzelf

Kan deze muziek beluisterd worden

Wordt ze gehoord

Telkens weer


 Stilte boek cover

“De stilte van het licht” van Benn Deceuninck en Karel Boullart is te verkrijgen in de Gentse boekhandels Copyright, Limerick en Walry en kost € 25. Voor meer info kan men ook terecht op het telefoonnummer 00 32 (0) 474 50 45 31.

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Lingerie. Zo zacht als zij" verlengd tot en met 26 april (MIAT)

Wegens het grote succes van de expo 'lingerie. zo zacht als zij' heeft het MIAT beslist om de tentoonstelling te verlengen tot op de Erfgoeddag op zondag 26 april 2009.


Expo 'lingerie. zo zacht als zij'

Sinds de opening van de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’, drie maanden geleden (oktober 2008), heeft het MIAT al 15.324 bezoekers geteld.

‘Lingerie. Zo zacht als zij’ trekt zowel individuele bezoekers als groepen aan. De interesse van groepen van de Zilveren Passer en KAV is enorm. In december heeft het museum al de honderdste rondleiding geboekt. Ook voor de gidsen is het rondleiden van bezoekers door deze tentoonstelling een plezier.

De museumnacht die in het MIAT in het teken stond van lingerie, telde 2970 bezoekers. Het werd duidelijk dat ook jongeren erg geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het ondergoed. Zij waren tot 1uur ‘s nachts massaal aanwezig in het museum. La Fille d’O en de Devilles transformeerden zich voor deze gelegenheid in een aantal vrouweniconen uit de geschiedenis, zoals Betty Page en Madonna.

Wegens dit grote succes wordt de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’ verlengd tot op de Erfgoeddag (26 april 2009). Voor het thema ‘Uit vriendschap?!’ gaat het MIAT die dag op zoek naar boezemvrienden. Het hoogtepunt van de dag is het maken van een reusachtige foto. Alle boezemvrienden en -vriendinnen die uit de kleren willen gaan met lingerie zijn dan welkom in hun mooiste lingeriesetje of boxershort.

Voor wie thuis wil nagenieten van 100 jaar ondergoed in België, is er het tekstboek en de catalogus ‘Lingerie. Zo zacht als zij’. Deze boeken met mooie foto’s en uitgebreide achtergrondinformatie zijn te verkrijgen in de museumwinkel (prijs
10 euro per boek)Om de tentoonstelling levendig te houden heeft het MIAT een uitgebreid randprogramma uitgewerkt.

Fitting sessie - Soutiens met bubbels in samenwerking met Triumph

Veel vrouwen twijfelen over hun juiste bh-maat. Een lingerie-consulente van Triumph geeft advies op woensdag 11 februari 2009. In een piephokje, dat voor deze gelegenheid is omgebouwd tot paskamer, krijgen enkele vrouwen hoogstpersoonlijk advies over hun ideale bh. Zij worden op deze unieke sessie in de watten gelegd met een glaasje bubbels.

Valentijnsactie in samenwerking met Marie Jo L’Aventure

Wie op zaterdag 14 februari als koppel de tentoonstelling bezoekt, krijgt een prachtige wandklok van het lingeriemerk Marie Jo L’Aventure cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Dagarrangement in samenwerking met Radio 2 Oost-Vlaanderen & Lingerieproducent Van de Velde

In samenwerking met de sponsors organiseert het MIAT op dinsdag 10 maart een dagarrangement. Een gids leidt de groep rond doorheen de tentoonstelling ‘Lingerie. Zo zacht als zij’. Na een broodjeslunch brengt een bus iedereen naar het lingeriebedrijf Van de Velde in Schellebelle. Daar wordt verteld over de ontwerpen en is een bezoek aan het bedrijfsgebouw en de flow van de productie gepland. 

Praktisch

Expo ‘Lingerie. Zo zacht als zij’, nog tot zondag 26 april 2009.

Fitting Sessie – Soutiens met bubbels. Op woensdag 11 februari 2009, inschrijven vanaf 26 januari 2009 in MIAT

Dagarrangement. Op dinsdag 10 maart 2009. Inschrijven via Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Openingsuren van het MIAT:
Van 10 uur tot 18 uur, behalve op maandag
MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent
Toegang: 5 euro of 3,75 euro (reductie) – tot en met 19 jaar gratis,
20 tot 25 jaar 1 euro
Tel. 09 269 42 20, e-mail publiekswerking.miat@gent.be,
website www.miat.gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joost Zwagerman zit op 29/1 in De Paarse Zetel

Op donderdag 29 januari interviewt Griet Pauwels auteur Joost Zwagerman in de Paarse Zetel
in de bibliotheek aan het Zuid.

‘Overtuigend, aangrijpend en gedurfd’ was het oordeel van de AKO-nominatiejury over zijn roman Vals licht (1991).
Ook Gimmick! en De buitenvrouw bleken ontroerende, maar onmogelijke liefdesverhalen.

Joost Zwagerman (c) Peter Boer

Zwagerman is vooral bekend als voormalig Vrij Nederland-criticus, VPRO Zomergasten-presentator en stadsdichter van Alkmaar. Hij stelde recent drie vuistdikke bloemlezingen moderne verhalen en essays samen en publiceerde de dichtbundel Roeshoofd hemelt.

Met Collega’s van God, Pornotheek Arcadië, Transito en Het vijfde seizoen behoort hij tot Nederlands beste essayisten.

Joost Zwagerman mengt zich graag in het maatschappelijk debat; vooral zijn schotschrift  Hitler in de polder & Het verlangen moslim te zijn veroorzaakte veel deining. Hij onthult daarin hoe de culturele elite het kwaad steevast buiten zichzelf zoekt.
Kortom, alle ingrediënten voor een boeiend interview.


Meer info over Joost Zwagerman:
http://www.joostzwagerman.nl


Meer Paarse Zetellezingen in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek:
gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis


19 februari Margot Vanderstraeten

5 maart  Florian Heyerick

12 maart  Bas Haring


De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt
Op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur
Gratis toegang
Deuren dicht om 12.30 uur of zodra volzet
Geen reservering mogelijk

 

Reageer (1)

21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ticketverkoop 'Repelsteeltje - de musical' (Event-team) is gestart

Na het grote succes van de musicals ‘Het Oneindige Verhaal’ en ‘Alladin’ laat Event-Team U in 2009 genieten van een klassiek sprookje gebaseerd op een verhaal van de gebroeders Grimm.
     repelsteeltje

Sedert maandag startte de officiële verkoop voor de productie ‘Repelsteeltje, de musical’ via Uitbureau Gent vzw.

Het is dus mogelijk om telefonisch en online tickets te reserveren voor de 5 openstaande voorstellingen van deze musical. Indien U online reserveert, kan U via het nieuwe systeem zelf uw stoelen aanklikken. Perfect dus!


 Hoe sneller U reserveert, hoe meer keuze U nog zal hebben uiteraard. Het is natuurlijk volledig toegelaten om uw vrienden, kennissen, … al in te lichten over de start van de verkoop, zodat zij ook alvast zeer goede plaatsen kunnen bemachtigen.

 

Er is tevens een volledige nieuwe website online, volledig in de stijl van de nieuwe productie.
Breng een bezoekje aan www.event-team.be !


En aarzel zeker niet om jou lid te maken van onze Facebook groep om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


WAAR

Cultuurcentrum Evergem

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

WANNEER

Vrijdag 22 mei 2009 (19.30 uur)

Zaterdag 23 mei 2009 (14.30 en 19.30 uur)

Zondag 24 mei 2009 (14.00 en 19.00 uur)

 

TICKETS

€16,50 (basistarief)

€14,50 (-12, -26, 60+, VDK-klanten, leerkrachtenkaart)

reserveer via 09 233 77 88 of www.uitbureau.be

 

een productie van Event-Team vzw

www.event-team.be

 


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek concert voor kinderen in Rio (23/1 a'pen)

Op vrijdag 23 januari treedt de Concertband Steenhuffel op in de Arenbergschouwburg te Antwerpen ter gelegenheid van een benefiet voor de kinderen in Rio.


 

Deze unieke band zal er Sandrine, Raf Van Brussel en Roxane begeleiden.

Het benefietconcert zal starten met een optreden van Coco Ralado , een Belgisch-Braziliaanse percussiegroep .

Ann Van Elsen, meter van vzw Kinderen van Rio, doet de presentatie samen met Marcel Vanthilt.

 

Opbrengst van deze avond gaat naar vzw Kinderen van Rio die hiermee enkele opvangtehuizen voor kinderen in Rio ( “Favos de Mel” ) van middelen voorziet om kinderen onderdak te geven en ook te zorgen voor onderwijs.

 

Dalila, oprichtster van Favos de Mel, is zelf het voorbeeld dat een straatkind met beperkte middelen gered kan worden uit deze situatie.

 

Wie het unieke concert wil meemaken en meteen ook de kinderen wil helpen redden uit een anders uitzichtloze toestand, mag deze kans zeker niet laten voorbij gaan!

 

Bestel dan ook snel je tickets via de Arenbergschouwburg

 (www.arenbergschouwburg.be of op 070 222 192 )

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen publiceert 5de StapAf

Grenzeloos fietsen met gratis fietsmagazine StapAf

Het gratis fietsmagazine StapAf is ondertussen al aan zijn vijfde nummer toe en staat opnieuw boordevol fietsnieuws. Zo pakt Toerisme Oost-Vlaanderen uit met drie fietsboxen en een gloednieuwe fietskaart voor Gent en omgeving. In de StapAf-shop kun je al deze publicaties eenvoudig bestellen.

 

StapAf ging op stap met handbiker Steven Verheyen, tweevoudig Belgisch kampioen in zijn categorie. Hij vertelt waarom de Vlaamse Ardennen zijn favoriete trainingsgebied zijn.

Verder steekt deze StapAf de grens over met een, heel toepasselijk, grenzeloos koppel. Herman is Vlaming en woont met zijn Nederlandse echtgenote Danielle in Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Samen fietsen zij de grens over en verkennen ze het Waasland en een stukje Zeeuws-Vlaanderen. Hun verrassend diverse tocht brengt hen oa. langs ‘Het Mennershof’ - een gezellige bed & breakfast - het Wase Krekengebied, recreatiedomein Puyenbroeck en vestingstad Hulst in Nederland. Wil je Herman en Danielle achterna? Dan kan je deelnemen aan de wedstrijd in het magazine en misschien win je wel een weekendje Waasland.

Dirk Draulans verkent op zijn beurt een aantal voor hem onbekende natuurplaatsen in Oost-Vlaanderen. ‘Ideale plaats om mijn hoofd vrij te maken’ mijmert hij over het Doornhammeke in Zevergem. Vooral de Kaaihoeve, met zijn rijkgevuld aanbod naar kinderen, kan op Dirk zijn goedkeuring rekenen.

StapAf is gratis, er wordt enkel een kleine tussenkomst voor de verzendingskosten gevraagd. Bestellen kan via www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showbizz-Site lanceert website voor de Vlaamse Artiesten!

Showbizzsite.be
De Showbizz-Site is al tien jaar lang de grootste website in z’n soort. Door de jaren heen is er echter veel veranderd en daardoor hebben ze afgelopen week een nieuwe website gelanceerd: www.vlaamseartiesten.be .

Op www.vlaamseartiesten.be kan je uitsluitend nieuws terugvinden over Vlaamse artiesten.
Belle Perez, Natalia, Wim Soutaer, Lisa Del Bo, Udo, Brahim, het zijn stuk voor stuk artiesten uit het Vlaamse landsgedeelte die ze met de nieuwe website willen ondersteunen.
Maar ook minder bekende artiesten zullen op www.vlaamseartiesten.be aan bod komen. 

Ze beginnen net zoals met de Showbizz-Site tien jaar geleden met een heel simpel opzet.
De focus ligt op nieuwsberichten maar op termijn zullen ze ook heel wat foto’s online zetten.
Aan Vlaamseartiesten.be werkt wel een aparte crew.
Alleen bezieler Peter De Smedt is zowel voor de Showbizz-Site als voor Vlaamseartiesten.be actief.

 

www.vlaamseartiesten.be

Reageer (0)

20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV speelt 1/4 finale Beker Van België (waterpolo)

 

Zaterdagavond spelen de heren van KGZV hun kwartfinale voor de Beker van België waterpolo
tegen bekerwinnaar en landskampioen KORTRIJK.
In de competitie eindigde de wedstrijd op 11 - 11 ... maar bekeren is natuurlijk weer iets anders.

Iedereen op post op zaterdag 24 januari 2008 om 20.00 uur in zwembad Strop.
Winnen betekent een plaats bij de Final 4 !

TERUG IN DE TIJD:

Oh ja, in 2007 kondigde deze webstek de bekerfinale tussen beide ploegen als volgt aan (het werd toen 9-8 voor Kortrijk):

De Koninklijke Gentse Zwemvereniging (waterpolo) speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis
de finale van de Belgische beker.

Ze willen er een "Gents feest" van maken en daarom deze oproep!

Kom de ploeg aanmoedigen … èn je kan zelfs mee met de bus.

De spelers van de Gentse rekenen op uw steun!

Hoe meer volk, hoe meer Gentse leute!

Toeters, bellen of rood-witte kledij of vlagjes zijn ook welkom.


 
ZATERDAG 21 APRIL 2007

FINALE BEKER VAN BELGIË WATERPOLO

 

KGZV – KORTRIJK

 

Ga de Gentse aanmoedigen ! Voor 8 euro kan je een plaatsje reserveren

in onze KGZV-supportersbus richting Olympiabad Brugge

 

Vertrek om 18.45u stipt aan zwembad Rooigem.

 

Inschrijven kan in de cafetaria van zwembad Rooigem en Strop of bij:

Geert Meiresonne: 0475 46 13 92

Petra Schietecatte: 0474 87 04 43

Koen Colpaert: 0497 40 20 37
alle info op www.kgzv.be

Reageer (0)

14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Lekker Land brengt leven in de brouwerij

Beeld leven in de brouwerij 1

De rijkdom van onze Belgische bieren is ongeëvenaard. Tot ver buiten onze landsgrenzen zakt men af om de geweldige traditie die we hebben op het vlak van bier te proeven. Vlaanderen Lekker Land wil de toerist een aantal producten aanbieden die hem hierbij begeleiden. De nieuwe toeristische producten moeten de unieke beleving rond bier in Vlaanderen meer in de verf zetten. In verschillende regio’s en steden van Vlaanderen zullen volgende activiteiten uitgewerkt worden:

• Bierdegustaties: laten de toerist degusteren van de verschillende soorten bier met uitleg over onze biercultuur en de verschillende smakenlaten de toerist degusteren van de verschillende soorten bier met uitleg over onze biercultuur en de verschillende smaken;
• Degustatiemenu’s & biergerechten;
• verblijfsarrangementen rond bier (authentiek & trendy)

De toeristische diensten van alle provincies wensen in nauwe samenwerking met de horeca deze activiteiten te stimuleren om de toerist ten volle te laten genieten van ons rijk biergamma. Vanaf april vind je meer informatie over de nieuwe acties op www.levenindebrouwerij.be.  

Op de website www.vlaanderenlekkerland.be vind je alvast het bestaande aanbod rond de bierbeleving in Vlaanderen (brouwerij(bezoek)en, wandel- en fietsroutes met een bierbeleving, restaurants die werken met bier in de keuken, bierevenementen, ...).  Wist je bv. dat er in een kleine regio als Vlaanderen meer dan 100 brouwerijen zijn? Of dat er cafés zijn met meer dan 200 streekbieren op kaart? Er zijn zelfs restaurants die meer dan 100 bieren op de kaart hebben staan. Dat en nog veel meer zal je ontdekken als je het huidige aanbod op onze website bekijkt.. Beschouw het als een voorsmaakje…

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zorgt voor kinderplezier
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Gentse Huis van Alijn denkt nu al aan de komende kinderaktiviteiten:

Lichtfeest

2 februari 2009 van 17-19u
voor kinderen en hun (groot)ouders
prijs: € 7 (inbegrepen: 2 pannenkoeken + warme chocomelk of glühwein), Vrienden HVA: € 6

Op 2 februari 2009 is het feest der pannenkoekenkinderen in het Huis van Alijn!
Vuuracrobaten en lichtgoochelaars zorgen voor een brandend spektakel. Alle kinderen die graag pannenkoeken eten zijn welkom met hun (groot)ouders.

Regenprogramma: Indien het hard regent, gaat het Lichtfeest slechts gedeeltelijk door.
De vuurverhalen gaan door, de vuurshow niet.

Poppen maken met Pierke

KROKUSVAKANTIE
Ma 23 en di 24 februari 2009, telkens van 14u tot 17u
voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Max. 25 kinderen.
Prijs: € 20 (voor de 2 dagen)

Zin om je eigen poppenkastpop te maken? Jouw pop hoort natuurlijk ook thuis in een zelfverzonnen spannend, grappig of ontroerend verhaal. Samen met een groepje kinderen schrijf je een verhaal en speel je een korte voorstelling in de echte poppenkast van Pierke!

Gelukbrengers

KROKUSVAKANTIE
Vrij 27 februari 2009 van 10u tot 16u (breng je boterhammen mee!)
voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Max. 25 kinderen.
Prijs: € 15

Een klavertje vier, een rode voetbalkous, een hartjeshanger, een beeldje, een gelukspop, een zwarte kat, scherven,... Sommige dingen brengen geluk, andere ongeluk. Maar hoe zit dat precies in elkaar? Wat brengt jou geluk? Welke kleur heeft geluk en kan je het ruiken? In deze workshop rond geluksbrengers maak je je eigen geluksbrenger of aardappelgeest met allerlei knutselmaterialen!

Hoe inschrijven voor onze activiteiten?
Inschrijven kan telefonisch op 09/269.23.67 of aan de balie van het museum.
De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling. Dit kan via overschrijving op rekeningnummer 441-2068061-72 met vermelding van de naam van de workshop, naam, adres en telefoonnummer of cash betaling aan de balie van het museum. Annuleren van de inschrijving kan kosteloos tot één week vóór de activiteit. Nadien is het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.

Reageer (0)

13-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibberhelden gezocht voor Valentijnduik op 15/2/2009 (Blaarmeersen)

Het coolste bibberevenement van Gent viert zijn 5de verjaardag en keert meteen terug naar zijn oude stekje.


VALENTIJNDUIK – LUSTRUMEDITIE!

15 februari 2009 om 14.30 uur (i.p.v. 18/1 !!!)

Opnieuw in de vijver van het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen!

 

Het onovertroffen Bibberduikprogramma blijft behouden. De ijsberen krijgen ook deze keer een stevige opwarm-aërobic, gevolgd door de ultieme plons.

pics/Sport/Bibberduik2.jpg

 

Deze plons zal met de nodige elan kunnen genomen worden, want tijdens deze lustrumeditie zal Schepen Christophe Peeters samen met de andere bibberhelden de glijbaan in de vijver van het Sport- en Recreatiepark inglijden. Je kan natuurlijk via de gekende weg de vijver induiken.

 

Het alom bekende bibber-badeendje zal opnieuw van de partij zijn en iedere deelnemer ontvangt ook de felbegeerde bibber-award. Bovendien mag je jezelf uitroepen tot Bibberheld van deze lustrumeditie.

 

Deze 5de editie moet nog kleurrijker en uitbundiger worden als vorige jaren!
Leg je verkleedpak alvast klaar zodat je frisse duik feestelijker wordt dan ooit!

 

Heb je koudwatervrees? Geen nood!
Je kan de 1000 bibberhelden van aan de kant aanmoedigen!
Er zijn genoeg drank- en eetstanden voorzien zodat je ook op het droge geen kou hoeft te lijden!

 

Deelname blijft gratis. De minimumleeftijd is 6 jaar, indien vergezeld van 1 volwassenene.

 

Wil je er (opnieuw) bij zijn?

 

Je kan je inschrijven:

 

Ofwel online via www.gent.be/sport ofwel telefonisch via de Sportlijn op het nummer 09 266 80 00.

 

Reageer (0)

12-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iljo Keisse ... zoals verwacht ... ontslagen bij Topsport VlaanderenIljo Keisse
is zijn baan als wielrenner kwijt.
Niet onverwacht werd de Belg vandaag ontslagen door zijn ploeg Topsport Vlaanderen.

Uitrusting 2009

Keisse testte tijdens de Zesdaagse van Gent positief op de middelen Cathine en HCT.
De baanspecialist maakte afgelopen week zelf bekend dat ook de B-staal positief was en moet dus vrezen voor een schorsing van twee jaar.
Zelf zegt hij onschuldig te zijn.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swingende jazz met "The Riverside Jazzmen" in Gent (21/1)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op woensdag 21 januari 2009 om 20.30 uur organiseert de roeiclub Sport Gent een spetterend jazzavond met
"The Riverside Jazzmen"

De groep «  The Riverside Jazzmen » werd in 2004 opgericht door Philip HERMANS ( banjo & gitaar) en zijn zoon Karel (klarinet).Zij worden verder versterkt door de Britse Dave SENIOR (trombone), Dimitri GOETHALS (drums)

en Eric CAUFFRIER ( double bass).


 

Zij vertolken de traditionele “New Orleans” jazzmuziek, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de interactie met het publiek.

 

The “ Legends “, Dave en Philip, ontmoetten elkaar voor het eerst in New Orleans in 1973.Zij traden er elke avond samen op met de band van Chris Burke in de bekende Dixieland Hall.  

 

Dimitri is de zoon van Julien Goethals en de vaste drummer van diens band, The Julian’s New Orleans Jazzfriends.

 

Karel was al zeer jong geïnteresseerd in de klarinet, waarvoor hij trouwens een klassieke opleiding volgde. In de voetsporen tredend van zijn vader, geraakte hij al zeer vlug gefascineerd door de muziek van de Crescent City. Recente contacten met o.a. Sammy Rimington, John Deferary en Rudy Balliu verruimden zijn inzicht op deze muziek.

 

Eric  is ook een vaste waarde in het circuit van de New Orleans muziek. Samen met Philip maakte hij tournees met de inmiddels overleden Britse klarinettist en saxofonist, Denis Browne en met de Franse trompettist en klarinettist, Michel “Boss” Bosqueraud.   

   


The place to be: Kanodreef 1 - 9000 Gent
Toegang: € 7 in voorverkoop en € 9 aan de kassa
Info en reservatie: 0477/94.36.69 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent is gaststad voor BK Veldrijden 2013

De Stad Gent haalt alweer de organisatie van een wielertopper binnen.

In 2013 wordt het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Gent georganiseerd. Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen  wordt het strijdtoneel voor de renners. Gent verwerft naam en faam als de wielerstad bij uitstek.


Veldrijden.jpg
De Stad Gent stelde zich kandidaat om het Belgisch Kampioenschap Cyclocross te organiseren in 2013. Het antwoord van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) was positief. Het is geleden van 2000 dat het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Gent plaatsvond en ook toen was de Blaarmeersen de wedstrijdlocatie.
 Het BK vond dit jaar plaats  in Ruddervoorde.


Het BK wordt steeds gespreid over een weekend; op zaterdag vinden de koersen voor veteranen en jeugd plaats en op zondag de beloften- en elitewedstrijden.
De Stad Gent verwacht ongeveer 28.000 toeschouwers in de Blaarmeersen, waarvan 20.000 op zondag.


Dit topevenement moet het imago van Gent als sport- en wielerstad versterken. De Gentenaars worden zo ook gestimuleerd om in beweging te komen. Grote vedetten, zoals in het veldrijden Nys, Wellens, Vervecken of Albert, vormen vaak een grote stimulans om aan het sporten te gaan.


De Stad Gent voorziet een bedrag van 160.000 euro voor de organisatie van de wedstrijd. Dit bedrag omvat de kosten die betaald moeten worden aan de KBWB om het BK Cyclocross te organiseren en de middelen om de Blaarmeersen in te richten. Ook de kosten voor communicatie zijn in deze prijs inbegrepen.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent heeft een mobiele website

Detail gsm-scherm met mobiele website Stad Gent  Detail gsm-scherm met mobiele website Stad Gent  Detail gsm-scherm met mobiele website Stad Gent

Gent surft mee op de golven van de innovatiewant op vrijdag 9 januari 2009 ging de mobiele website van de Stad Gent online, zodat iedereen voortaan overal in Gent moeiteloos alle mogelijke stadsinformatie kan raadplegen. Voor Proximusklanten is de dienst de eerste drie maanden zelfs gratis. Ook op de Infokiosken van de Stad Gent zal de mobiele site kosteloos geraadpleegd kunnen worden.


m.gent.be is de url waarop alle mogelijke basisinformatie over de stad in een gsm- en kostenvriendelijk formaat staat. Geen www dus, maar m van mobiel. Wie nog niet vertrouwd is met de surfmogelijkheden van zijn mobiel toestel vindt een  handleiding op de website www.gent.be/gentindesjakosj.


Met dit project ‘Gent in de sjakosj’ is leven in de stad gemakkelijker dan ooit. Winkelen, ontspannen, eten en drinken, het nieuws volgen, kan allemaal mobiel. Het publiek vindt er ook de noodnummers en alle relevante info uit de stadsgids.


Het nieuwe mobiele portaal heeft een formaat dat gebruiksvriendelijk is voor gsm. De Stad Gent gebruikt daarvoor vooral informatie uit haar eigen websites www.gent.be en www.gentverwent.be . Voor het nieuwsoverzicht is er een tijdelijke samenwerking met de Gentse nieuwssite www.nieuws.be


Het experiment duurt drie maanden. Tot donderdag 9 april kunnen Proximusklanten gratis gebruikmaken van de dienst; klanten van andere providers checken best de datatarieven bij hun leverancier. Door de gebruikte technologie is de prijs van het surfen beperkt: de informatie is beschikbaar in een formaat dat weinig dataverkeer genereert en dus minder kost.
Bij positieve evaluatie zal het informatieaanbod geleidelijk aan verder uitgebouwd en aangevuld worden met nieuwe toepassingen.


De lage prijs en de toegankelijkheid voor een zo breed mogelijk publiek zijn voor het stadsbestuur absolute voorwaarden om het mobiele portaal aan te bieden. Wie zijn gsm hiervoor niet kan of wil gebruiken, of gewoon zonder gsm op stap is, kan daarom dezelfde informatie gratis raadplegen op de twintig infokiosken die in de hele stad verspreid staan.


Het experiment is een samenwerking tussen de Stad Gent, Digipolis en het IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor de Breedband Technologie. Het IBBT is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die in opdracht van de Vlaamse overheid innovatie binnen ICT stimuleert. Het instituut ontwikkelde een technologie die de informatie op een bestaande website snel  kan vertalen naar mobiele inhoud.

Met die technologie bouwt Gent dus zijn eigen mobiele portaal: m.gent.be. Het portaal is  bruikbaar voor iedere gsm met internettoegang, onafhankelijk van het merk. Op het toestel van de eindgebruiker moet niets worden geïnstalleerd. 

Bovendien wordt voor de realisatie van het mobiele portaal gebruik gemaakt van open source-technologie, waardoor latere uitbreidingen en aanpassingen makkelijker worden.

Gent, een innovatieve stad

De Stad Gent kiest in haar missie uitdrukkelijk voor innovatie. Dit experiment is een onderdeel van de ‘Proeftuin voor Innovatie’, die de in de stad aanwezige kennis en innovatie wil promoten. Innovatie moet uit het laboratorium gehaald worden en zichtbaar gemaakt worden in het stadsbeeld. Het stadsbestuur kiest er dan ook nadrukkelijk voor om alle op zijn websites beschikbare informatie via nieuw beschikbare technologie toegankelijk te maken voor gsm, pda en infokiosken.


De url van het mobiele portaal is m.gent.be
Een handleiding om te starten staat op de website www.gent.be/gentindesjakosj

Reageer (0)

11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’, een voorstelling van Buurtwerk Gentbrugge en tal van buurtbewoners

Reeds enkele jaren terug rijpte binnen Buurtwerk Gentbrugge het idee om met bewoners een buurttoneelstuk te creëren waarin van tekst tot voltooiing een zo groot mogelijk deel van de wijk betrokken werd.

Vandaag is dit eindelijk een feit. Samen met de buurt werd gebrainstormd, anekdotes, fantasieën en losse ideetjes verzameld, waarop de oertekst van dit stuk is gebaseerd.

oud-gentbrugge.jpg

Na enkele succesvolle vingeroefeningen met de eenakters Contact-o-Matic en Model-Contact kreeg auteur Freek Neirynck de opdracht dit stuk over Gentbrugge vorm te geven. Omdat het gebeuren zich in de toekomst situeert, haalde die er zijn Gentbrugse vriend en collega Eddy Bertin bij, een sciencefictionschrijver met een meer dan behoorlijk palmares.

Deze sprong in de toekomst bleek dan ook de ideale kapstok om het heden en nabije verleden van Gentbrugge aan op te hangen en wensen en verlangens voor de toekomst in het daglicht te plaatsen.

Van bij het begin werd ervoor gekozen om zoveel mogelijk mensen met diverse achtergronden, interesses en leeftijden bij het stuk te betrekken.


Niet enkel aan het pure acteren werd gedacht, maar ook filmopnames, dans en muziek werden in deze voorstelling geïntegreerd. Op technisch vlak deden de buurtbewoners eveveens hun duit in het zakje: zo werkten 7 mensen samen om de kostuums te ontwerpen en te maken.


‘De Verenigde Straten van Genbrugge’ kwam zo goed als volledig tot stand met en door vrijwilligers uit Gentbrugge. Enkel voor het script, de regie en choreografie werd een beroep gedaan op mensen met de nodige professionele ervaring in hun vakgebied.

Redenen genoeg dus om met dit unieke socio-culturele project kennis te maken en alvast nu al jullie plaatsje te reserveren.

 

‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’ speelt zich, in het genoemde jaar, af in het nieuwe buurtcentrum (WYSO) op het Kerkplein, niet zo ver van de helihaven La Gantoise. Het is een sociaal ontmoetingscentrum met allerhande werkgroepen: Theatrobics, Virtueel Diepzeeduiken, Cybernetisch Koken…

Op een dag komt er in het WYSO, in onvoorspelbare omstandigheden, een bizar personage ‘binnenvallen’.

Hij heet Vitoor, maar waar hij vandaan komt en uit welke tijd, wat hij zoekt en welke motieven hij heeft, blijft een queeste.

 

‘De Verenigde straten van Genbrugge 2050’ ontluistert de waarheid… of wat ooit de werkelijkheid zou kunnen worden.

Ook in 2050 blijkt eens te meer dat vriendschap, liefde en saamhorigheid de grootste schatten zijn waarmee de volgende generaties verder moeten.

 

Regisseur Bob Vanden Eynde heeft de deskundige leiding over een cast van meer dan 30 Gentbruggenaren in dit volks, futuristisch en komisch toneelstuk.

De voorstellingen vonden reeds plaats in november en worden hernomen op 23 en 24 januari 2009 om 20 uur in het Dienstencentrum van Gentbrugge in de Braemkasteelstraat.


Info en reservatie: Buurtwerk Gentbrugge, Tel. 09 210 47 00
E-mail: buurtwerking.gentbrugge@gent.be

Reageer (0)

09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alex Agnew viert de Gentse Feesten in Capitole Gent

   

Donderdag was een grote dag in comedy-land: Alex Agnew ging dan in première met zijn derde stand-up-comedy-theaterprogramma ‘More Human Than Human’. Nog voor die première was de voorstelling overal zo goed als uitverkocht. Nog geen ticket?

Capitole Gent is uw redder!  Daar brengt Agnew extra voorstellingen tijdens de Gentse Feesten. Momenteel de enige voorstellingen waar nog goeie plaatsen voor beschikbaar zijn.

 

Na het debuutprogramma ‘Kaboom!’ en succesvolle bevestiging met ‘Morimos Solamente’ is Alex Agnew toe aan zijn derde stand-up-comedy-theaterprogramma ‘More Human Than Human’. Alex Agnew tekent voor het concept en spel. Manu van Heuckelom is verantwoordelijk voor vormgeving en techniek.

 

Wie nog geen ticket heeft, krijgt nu nog een laatste kans: tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent. Alex brengt er zijn voorstelling op 17, 18 en 19 juli. De ticketverkoop is nog maar net gestart, maar ook daar loopt het als een trein. Snel zijn is dus de boodschap! Bestellen kan via 0900/69.900 of http://www.capitolegent.be

 

Alex Agnew - More Human Than Human

2 mei om 20.00u. - Cabaretten (Uitverkocht)

3 mei om 20.00u. - Cabaretten (Uitverkocht)

17 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

18 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

19 juli om 20.00u. - Gentse Feesten

 

telkens in Capitole Gent

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs:

20 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profiel van de webstekbezoeker Toerisme Oost-Vlaanderen

De Oost-Vlaamse toerist is 50 jaar, komt hoofdzakelijk uit de eigen provincie, West-Vlaanderen of Antwerpen, is bediende en zoekt vooral informatie over wandelen en fietsen. Althans dat blijkt uit een onderzoek dat Toerisme Oost-Vlaanderen onlangs uitvoerde bij bezoekers van hun website www.tov.be. Dit ter gelegenheid van het feit dat in 2008 meer dan 500.000 bezoekers langs de sites van Toerisme Oost-Vlaanderen passeerden. Niet slecht voor een provincie die tot een paar jaar geleden nog een blinde vlek was op de digitale snelweg.


Logo Tov

‘Toerisme Oost-Vlaanderen wil de meest vooruitstrevende toeristische dienst zijn in het Vlaamse internetlandschap.’ verklaart Eddy Couckuyt, Gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen en bevoegd voor onder meer toerisme. ‘Een gewaagde uitspraak inderdaad, maar als je kijkt naar welke functionaliteiten wij nu op onze site kunnen aanbieden en die we nog van plan zijn te ontwikkelen dan kunnen wij dit zeker hard maken.’

 

Couckuyt verwijst hiermee vooral naar het inventieve gebruik van kaartmateriaal binnen de site van Toerisme Oost-Vlaanderen. ‘Uit onderzoek bij toeristen en recreanten bleek dat men zoveel mogelijk informatie op een zo makkelijk mogelijke manier wil verzamelen alvorens men een vakantie of daguitstap plant. Wij speelden hierop in door overzichtskaarten van onze fietsroutes aan te bieden op onze site. Een plannetje downloaden als pdf of zelfs als gps bestand behoorde ook al snel tot de mogelijkheden.’ In oktober 2008 stelde Toerisme Oost-Vlaanderen als eerste Vlaamse provincie een officiële fietsrouteplanner voor. Hiermee kan je tochten uitstippelen op de Oost-Vlaamse fietsnetwerken, overzichtskaartjes bekijken en je traject downloaden naar GPS. Je krijgt ook een overzicht van alle bezienswaardigheden langs het traject. ‘Deze info is op haar beurt gelinkt aan onze website’ vervolgt Couckuyt ‘op die manier krijg je een schat aan praktische info en kan je je fietstocht tot in de kleinste details plannen.’

 

Momenteel werkt Toerisme Oost-Vlaanderen samen met KULeuven en Kaho Sint-Lieven aan een ‘Fietstripplanner’. ‘Opnieuw een ambitieus project’ volgens de Gedeputeerde ‘bezoekers aan onze fietsrouteplanner zullen op die manier een volledige fietstocht kunnen uitstippelen op basis van hun voorkeuren. Hoe lang je wil fietsen, welke bezienswaardigheden je wil zien, de fietstripplanner houdt er rekening mee en bezorgt je een tocht op maat.’

FietsBox_door-lores.jpg 

Ook gemeentebesturen kunnen mee profiteren van de ontwikkelingen die gebeuren op het provinciale niveau. ‘De lusvormige routes op onze site kunnen via een eenvoudige ingreep ook getoond worden op de sites van de gemeentebesturen. Zo kunnen zij de routes op hun grondgebied weergeven op hun websites, en dit volledig kostenloos.’ Op die manier stroomt de knowhow die opgebouwd wordt binnen de provincie door naar het lokale niveau en verhoogt ook het niveau van service die gemeentebesturen aan potentiële toeristen en recreanten kunnen bieden.

 

‘Maar we worden niet kortzichtig natuurlijk’ vervolgt Couckuyt ‘Internet is belangrijk en zal dat in de toekomst nog meer worden maar ook onze brochures blijven bestaan. Onze visie is dat we streven naar een ideale mix tussen on- en off- line communicatiemiddelen en dat deze mix versterkend dient te werken voor beide media.’ Zo investeert Toerisme Oost-Vlaanderen al twee jaar in haar fietsmagazine ‘StapAf’. Het magazine verschijnt tweemaal per jaar en vindt vlot zijn weg naar de recreatieve fietser. Het levert Toerisme Oost-Vlaanderen ook heel wat extra bezoekers op naar hun website. In 2009 worden de verschillende websites bovendien vertaald naar Frans, Engels en Duits. Op die manier wil Toerisme Oost-Vlaanderen ook meer anderstalige toeristen te lokken.

 

‘Het blijft een continu proces natuurlijk’ besluit Eddy Couckuyt ‘We blijven hard verderwerken aan het optimaliseren van al onze communicatiemiddelen om Oost-Vlaanderen en haar toeristische regio’s op een aantrekkelijke en duurzame manier te promoten en proberen daarom ook te blijven innoveren. Beschouw dit maar als ons goede voornemen voor 2009.’

Logo Tov


 
Aanvullend:

 

De belangrijkste conclusies van het kleinschalig onderzoek* op de site www.tov.be:

 

De bezoekers van de website zijn overwegend mannelijk: 64,7%

Gemiddelde leeftijd websitebezoeker is 50 jaar

+70% = tss 40 en 69 jaar

Bijna 90% van de bezoekers is afkomstig uit België en 8% komt uit Nederland

De meeste Belgische bezoekers komen uit Oost-Vlaanderen, gevolgd door West-Vlamingen en Antwerpenaren

De Nederlandse respondenten komen hoofdzakelijk uit Zeeland


45% van de respondenten heeft een diploma hoger onderwijs of universiteit

Overwegend bedienden (33,6%) bezoeken onze site, gevolgd door arbeiders (17,2%) en kaderleden (13,8%)


De meest gezocht info op de site is:

Fietsen (75%)

Wandelen (38,5%)

Natuur (20,5%)

De meest bezochte pagina’s op de site zijn:

Fietsroutes

Wandelroutes

Logies


97% van de bezoekers zijn tevreden over de site en vinden de site gebruiksvriendelijk.

 

* Onderzoek liep gedurende de volledige maand december via een on-line enqueteformulier op de site www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaten gezocht voor taalonderzoek

Woordenboek expertpagina

Momenteel loopt aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) een grootschalig onderzoek over woordassociaties.

www.plietsplets.be
nodigt jullie uit hieraan deel te nemen. Het is heel simpel en duurt amper 10 minuten.

Door mee te doen, maak je niet enkel jezelf gelukkig, je doet ook heel wat onderzoekers aan de KUL een groot plezier. Iedereen die het Nederlands als moedertaal beheerst kan deelnemen. Om goede resultaten te bekomen zijn er zo'n 1.800 deelnemers nodig. Steek gerust even de handen uit de mouwen.


Het onderzoek is kinderspel. Je krijgt 20 woorden te zien. Voor elk woord worden 3 associaties (het eerste woord dat in je opkomt) gevraagd. Deelnemen kan op volgende link http://www.kuleuven.be/lsa

Mijn deelname is reeds een feit .... doe dus gerust ook mee.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair winterplezierWarme winterse salade


Ingrediënten voor 4 personen:


300 gr sperziebonen (extra fijn)

300 gr champignons

300 gr Chimay Grand Cru kaas in blokjes

200 gr tuinbonen (conserven)

200 gr gekookte jonge aardappelen (geschild)

100 gr boter

10 cl Rode Chimay

4 Frankfurter worsten van 100 gr in stukjes

peper en zout


Bereiding:

Blancheer de sperziebonen.

Snij de champignons in schijfjes en stoof samen met de sperziebonen,
de schijfjes aardappel en de tuinbonen in de boter.

Giet er de Rode Chimay bij en laat inkoken.

Voeg er de blokjes Chimay Grand Cru kaas bij en de stukjes Frankfurter worst.

Breng op smaak met peper en zout.


Serveertip:
Presenteer met een stukje stokbrood en een Rode Chimay.


Alle info over dit en andere kaasrecepten: www.kazenvanbijons.be  

Reageer (0)

07-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STILTE A.U.B. ...... een dolkomische avond in cc De Stroming (Evergem) op 7/2/2009De hilarische komedie Stilte a.u.b! staat garant voor 7 openslaande deuren, 1 gebroken ruit, 10 trappen, 17 verkeerde opkomsten, 73 verkeerde lijnen tekst, 46 verkeerde cues, 1 dramatisch hoogtepunt, 22 dubbele bodems, 6 gewone bodems en één miljoen aan lachsalvo’s.

 

Negen bekende televisiegezichten hebben besloten samen een toneelstuk te brengen.
Eén probleem: tijd tekort! Stress en paniek. De regisseur is in alle staten en het wordt duidelijk nachtwerk.

 

Het publiek krijgt de voorstelling van dit nieuwe gezelschap 3 keer te zien: op de generale repetitie, vanuit de coulissen en tenslotte aan het einde van hun tournee op de 100ste voorstelling (die uitdraait tot een verschrikkelijke chaos!)

 

Auteur Michael Frayn kreeg het idee toen hij naar een klucht ging kijken die hij had geschreven en vaststelde dat wat er zich achter de scène afspeelde veel grappiger was dan wat er op het podium gebeurde.


 Stilte a.u.b.! | Podium- Theater

Mis deze exclusieve kijk achter de schermen niet!

 

De absolute topcast bezorgt u gegarandeerd een heerlijke avond met deze non-stop aaneenschakeling van verwarringen, intriges, liefdes, spanningen, maar bovenal heel veel humor!

 

Met :


Lulu Aertgeerts (Familie, Wittekerke, Mamma Mia, …)

Antony Arandia (Sara, Sterren op de Dansvloer, 16+, …)

Mieke Bouve (Merlina, Familie, Wittekerke, …)

Frans Maas (Familie,…)

Mieke Laureys (Nonsens, Happy singles, Amadeus, …)

Erik Goris (Familie, Flikken, Vennebos, …)

Jeroen Maes (Wat nu weer, Thuis, Spoed, …)

Kürt Rogiers (Sara, Wittekerke, Costa, …)

Hilde Van Wesepoel (Familie, Wittekerke, Hotel Hotel, …)

 

Regie : Bruno Van Heystraeten


 

Organisatie : Event-Team i.s.m. Loge 10 theaterproducties

 

Waar? Cultuurcentrum Evergem

 

Wanneer? Zaterdag 7 februari 2009 om 20.15 uur

 

Tickets? 17,50 euro (basistarief – inclusief reservatiekosten, exclusief verzendkosten)

 

Reservatie?


Via Uitbureau : 09 233 77 88

Online via : www.event-team.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de bliksem vanaf 8 januari om tickets voor CLOUSEAU in GENT

In 2008 kozen Koen & Kris Wauters met pijn in het hart om geen zomertour te doen, maar deze zomer zijn ze weer helemaal terug! Clouseau komt in mei 2009 naar Capitole Gent.  

 

De voorbije weken bewezen ze het opnieuw: live zorgt Clouseau telkens voor vonken en vuur! En dat zal deze zomer niet anders zijn. De gebroeders Wauters zoeken de intimiteit van het theater op, en staan ook daar garant voor een onvergetelijke avond topentertainment op alle vlakken : zang, songs, show, geluid, licht... zelfs de kleinste details brengen de hele zaal in vervoering.Voorverkoop start op 8 januari


Iedereen die het al heeft mogen meemaken weet het: in de sfeer van het theater komen de songs perfect tot hun recht! Maar een intieme sfeer betekent ook een beperkter aantal plaatsen.

Wees er dus snel bij!

De ticketverkoop start op donderdag 8 januari om 10.00u
op het nummer 0900/69.900 en aan de kassa van het theater.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotiebrochure voor logiesverbrlijven op het platteland
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naar goede gewoonte brengt de vzw Plattelandstoerisme in Vlaanderen een promotiebrochure uit waarin een zeer gevarieerd én verrassend aanbod logiesverblijven op het platteland gebundeld worden.


Dat het over een divers aanbod gaat blijkt snel. In de brochure vind je zowel een vakantie op de boerderij waar kleine en grote kinderen duiken in het echte boerenleven, als een vakantie in een kleinschalige, charmante B&B waar vooral zalig niets doen en genieten op de agenda staat. Of kies je voor één van de vele comfortabele vakantieverblijven op het platteland om samen met vrienden en familie een weekendje van mekaars gezelschap te genieten en/of feest te vieren?

 

Met een verfrissende lay-out, sprekende foto’s en een duidelijke indeling ligt het accent vooral op de gebruiksvriendelijkheid van de brochure.

 

Vooraan in de brochure, biedt een Vlaanderen kaart met oplijsting van de logiesuitbatingen, een overzicht van het aanbod. 

Verder in de brochure wordt, per toeristische regio, elke uitbating met foto, infotekst, vermelding extra faciliteiten en natuurlijk de prijzen in hoog en laagseizoen aantrekkelijk vermeld.

 

De brochure is vanaf nu gratis verkrijgbaar via de website www.plattelandstoerisme.be of kan telefonisch besteld worden op het nummer 016/28.60.35.

 

Vanaf begin februari ligt de brochure bij de toeristische dienst in jouw buurt. De brochure is tevens verkrijgbaar bij de AVEVE-tuincentra in Vlaanderen en enkele AVEVE-winkels in Nederland.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leah Thys schittert ook in 2009Na een uitverkochte Koningin Elisabethzaal in mei 2008 gaat Leah Thys vanaf voorjaar 2009 opnieuw op tournee
met 'My Tribute to the Diva'.

Leah Thys


'My Tribute to the Diva' is haar persoonlijk eerbetoon aan één van de grootste Hollywoodlegendes aller tijden:
Marlene Dietrich.


Op woensdag 14 januari 2009 brengt Leah in het GC 't Heilaar te Beerse haar eerste concert van 2009, precies zoals Marlene dat enkele decennia geleden deed. Zij wordt begeleid door pianist Remko Devroede, die met brio de originele arrangementen vertolkt die werden geschreven door Han Flintrop.


Leah geeft op een weergaloze manier gestalte aan deze diva en is er op een geweldige manier in geslaagd de wisselende stemmingen van weemoed en uitbundigheid die de legendarische liederen van Marlene zo aangrijpend maken, op een perfecte manier weer te geven.

My tribute to the Diva
De pracht en praal van de concerten van weleer zal niet ontbreken!

'My Tribute to the Diva'
woensdag 14 januari 2009,
GC 't Heilaar, Beerse.


Ticket zijn te bekomen via 014 600 770,
via een email naar cultuur@beerse.be of
via dit formulier op www.beerse.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTV en Showbizzsite geven spetterend verjaardagsfeest

RTV - de regionale tv voor de Kempen en Mechelen - en De Showbizz-Site vieren op 16 en 17 mei samen hun verjaardag met een groot muziekfeest op de Ijsbaan in Heist op den Berg.

Showbizzsite.be


In 2009 bestaat RTV 15 jaar terwijl De Showbizz-Site ondertussen 10 kaarsjes mag uitblazen. Zowel de kantoren van RTV als die van De Showbizz-Site zijn gevestigd in Westerlo. RTV ondersteunde 5 jaar geleden al de vijfde verjaardag van de Showbizz-Site. Gezien de goede samenwerking bij dat evenement werd besloten om één groot feest te organiseren.Op zaterdagavond 16 mei ontvangt de organisatie Caren Meynen & The Hits, Milk Inc Live On Stage, Dj Regi en Dj Wout. De affiche zal de volgende weken verder aangevuld worden. Tickets kosten 18 Euro in voorverkoop en voor een VIP-ticket betaal je 79 Euro.

Op zondagnamiddag 17 mei komen Lisa Del Bo, Luc Steeno, Willy Sommers, Wim Soutaer, Bart Kaëll, Jo Vally, Christoff & Lindsay en Laura Lynn naar de Ijsbaan voor een Nederlandstalige namiddag. Tussen 14 en 19 uur zullen zij live mét orkest optreden voor een pak enthousiaste muziekliefhebbers.
Een ticket voor de show op zondagnamiddag kost 17 Euro en wil je 's middags genieten van een middagmaaltijd, dan betaal je 60 Euro. Op zondag kan je genieten van de show en hoe sneller je bestelt én betaalt, hoe beter de plaats die je toegewezen krijgt.

Wil jij op het evenement aanwezig zijn? Bestel dan nu je tickets.
Meer info kan je terugvinden op www.showbizzsite.be/10jaar/detail.asp.
Via 0497/547349 kan telefonisch meer informatie verkregen worden maar je kan ook mailen naar info@showbizzsite.be !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent staat voor moeilijke opdracht ...

  -  

Graag vestigen wij de aandacht op de handbalwedstrijd in het kader van de kwartfinale van de Belgische beker
tussen Don Bosco Gent en landskampioen Sasja.

 Deze wedstrijd wordt betwist
op woensdag 7 januari 2009 om 20.30 uur in sporthal Hekers, Ter Linden te Zwijnaarde.


Voor de Gentse club is het de allereerste keer in de 33-jarige clubgeschiedenis dat de kwartfinale van de Belgische beker wordt bereikt.


Jongeren tot 16 jaar kunnen de wedstrijd gratis bijwonen.

SUCCES, MANNEN !!

Ga ook eens langs op www.handbaldbgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledeberg kiest geen Prins en Prinses Karnaval in 2009De Prins- en Prinsesverkiezing van Karnaval Ledeberg 2009,  voorzien op 31 januari 2009 wordt, bij gebrek aan kandidaten, vervangen door een afscheidsfeest van Prins Karnaval 2008 Ozzie. Dit Prinsenfeest wordt georganiseerd in samenwerking met de Prinsenkamer van Ledeberg.


  

Bij de uiterste datum van inschrijving voor de verkiezingen had zich uiteindelijk niemand officieel kandidaat gesteld. Het Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw betreurt natuurlijk deze gang van zaken maar hoopt dat dit slechts een tijdelijke situatie betreft. Karnaval Ledeberg leeft immers nog altijd enorm op deze Gentse deelgemeente. Getuige daarvan zijn onder meer de 10 Ledebergse karnavalverenigingen (LKV’s), de eigen wagenbouw en de talrijke activiteiten die door de LKV’s worden georganiseerd.

 

Het gebrek aan kandidaten voor de titels in 2009 is, volgens de organisatoren, te wijten aan 3 factoren :


- de omvang (en het bijhorend financieel plaatje) van de kiescampagnes van de vorige jaren

- de economisch moeilijke tijden die zich ook op Ledeberg laten voelen

- vooral het feit dat kandidaten hun pijlen liever richten op de verkiezing van 2010, waarbij het 25-jarig bestaan van Karnaval Ledeberg gevierd wordt. Voor die verkiezing van 2010 hebben zich immers nu al 2 mannelijke kandidaten gemeld.

 

Ook in andere karnavallocaties liggen de kandidaten voor 2009 blijkbaar niet voor het grijpen.


 


De geplande uitgebreide programmatie voor het Ledebergse karnavalweekend van 6 tot en met 9 maart 2009 gaat uiteraard gewoon door
. De karnavalisten zullen op dat moment door Keizer Karnaval Christof en Keizerin Karnaval Simonneke door het feestgedruis geleid worden.

 

De locatie voor het Prinsenfeest op 31 januari blijft behouden (Dienstencentrum Gentbrugge) en de toegang is voor iedereen gratis. Wie verkleed komt maakt bovendien nog kans op een mooie prijs.

Info en weetjes op www.karnavalledeberg.be

Reageer (1)

03-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flip de Fleurquin zet het muzikale jaar van Trefpunt in

Op maandag 5 januari 2009 om 21.00 uur
in café TREFPUNT (Bij St. Jacobs)


Filip de Fleurquin

Filip Verneert

Jean Van Lint 

Eenmaal door de microbe gebeten is er geen weg meer terug.

Songs die blinken en klinken, schetsen en verhalen.

De plaatsen zijn toevallig gekozen, de thema's universeel.

Kom u verwarmen aan de Blues, Jazz, Soul en Country van

 

 

 

filip de fleurquin : singer-songwriter, cd “a decent job”, stekelbees, de crèche band,

risky blues, geertrui daem, erik vlaminck, mong rosseel.........

 

filip verneert : veel gevraagd jazz-gitarist/sideman, ilse duyck groep, dirk van esbroek,

mahaboub khan, paul flush, kimiz, myriam fuks, rony verbiest, viona westra, bruno deneckere,

met john snauwaert bezieler van de jamsessies in de geus van gent..........

 

jean van lint : kleur en emotie van de akoestische contrabas.

getuige o.a. dave pike, leroy jones, pascal micheau, phil abraham,

freddy sunder, charles loos, andré doni, danny doris ..........

 

 info & boekingen

 

0032(0)497.329.636

filip.defleurquin@pandora.be

www.filipverneert.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONNA gaat ... MNM komt

 

Tijdens een sobere maar sfeervolle plechtigheid werd gisteren in de vooravond afscheid van Radio Donna genomen. Talloze bekende vlamingen en de toonaangevende presentatoren van vroeger haalden voor de laatste keer herinneringen op.

De zakdoeken bleven opgeborgen want de slotconclusie leverde een ronduit geruststellend gevoel op.


Einde van een mooi tijdperk en vanaf maandag uitkijken naar de impact van

Logo MNM


 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!