Dineren in een toprestaurant is doorgaans een dure aangelegenheid, maar niet tijdens de Nationale Restaurant Week. Eerdere edities kenden een verpletterend succes. Een overzicht van een aantal toprestaurants die hebben deelgenomen aan de laatste editie van de Restaurant Week België: Clandestino*, De Pastorie*, De Godevaart*, Lepicerie*, Jalao*, De Jonkman*, Bistro Novo*, Arenberg*, t Stoveke*, Herbert Robbrecht*, Plezanten hof*, Magis*, Aan tafel bij Luc Bellings*, Lair du Temps*, LePostay*. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit succes was voor DiningCity, in samenwerking met haar partners, een vanzelfsprekende reden om een zevende editie te organiseren. Het concept van de Restaurant Week vindt vanaf dit jaar ook plaats in het hele land: Brussel, Vlaanderen, en ook Wallonië. Het idee van de Restaurant Week is overgewaaid uit New York. Ook daar is het al jaren een groot succes en vindt het meerdere malen per jaar plaats. Ook in Nederland is de Restaurant Week met meer dan 200.000 reserveringen een enorm succes. Onder de deelnemers bevonden zich meer dan 50 restaurants met een Michelinster.
Restaurant Week: bewezen concept
Het concept is erg eenvoudig. Een week lang een 3-gangen diner bij toprestaurants voor 27,- en een
3-gangen lunch voor 22,-. (Restaurants met 15 en 16 punten in de GaultMillau gids of een Michelinster mogen een toeslag van 10 euro aanrekenen. 17 of 18 punten in de GaultMillau gids of twee Michelinsterren mogen een toeslag van 20 euro aanrekenen).
Voor het publiek betekent dit een week lang uit eten en genieten bij toprestaurants in diverse steden. De restaurants kunnen zich tijdens deze week extra in de kijker zetten door al hun kooktalent, creativiteit en gastvrijheid uit de kast te halen.
Datum
De zevende editie van de Restaurant Week vindt plaats van maandag 29 november tot en met zondag 5 december 2010.
Deelnemende restaurants
De deelnemende restaurants worden zorgvuldig geselecteerd. Er wordt aan elk punt aandacht besteed: interessante lokatie, aangenaam interieur, vlotte bediening, type en kwaliteit van de keuken. De verwachting is dat rond de 700 toprestaurants aan de Restaurant Week deelnemen. Zie voor de deelnemers: www.restaurantweek.be
Voor wie
De Restaurant Week is uitgegroeid tot hèt culinaire evenement van het jaar en is een smaakvol evenement voor bezoekers die graag een nieuwe lokatie wensen te ontdekken.
Reserveringen tijdens de Restaurant Week
Reserveringen voor de Restaurant Week kunnen uitsluitend gemaakt worden via www.restaurantweek.be Reserveringen zijn realtime. Dat wil zeggen dat reserveringen bevestigd worden.
Uit vorige edities is gebleken dat verscheidene restaurants al vanaf de eerste dagen zowat 90% van hun couverts hadden verkocht.
|