Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
26-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O'de Flanderweekend in Gents Vleeshuis (1-2/12)Dat jenever een product met klasse is, staat buiten kijf. Getuige het kwaliteitslabel O'de Flander en de Europese erkenning als beschermd streekproduct. O'de Flander jenever betekent kwaliteit en degelijkheid, maar jenever kan ook hip, fris en trendy zijn. De jeneverproducenten hebben zich de laatste jaren ingespannen om producten te ontwikkelen die ook een jonger publiek aanspreken: van fruitjenevers en creamjenevers tot hippe cocktails op basis van jenever. Op het komende Jeneverfestival op 1 en 2 december kan iedere bezoeker dit zelf zien en proeven in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, te Gent. Voor slechts 5 euro inkom krijgt de bezoeker vier bonnetjes voor proevertjes én een O'de Flander druppelglaasje extra als aandenken.

Een overzicht van alle Oost-Vlaamse graanjenevers die het kwaliteitslabel O'de Flander dragen

Het succes van de eerste editie van het Jeneverfestival in 2011 heeft de leden van de Orde O'de Flander zonder aarzelen doen beslissen tot de inrichting van een tweede Jeneverfestival. Alle producenten van het kwaliteitslabel O'de Flander zijn aanwezig met hun Balegemse, Bobke, Braeckman, De Stoop, Dirk Martens, Filliers, Hertekamp, Mertens, Peterman Platinum, Rubbens, Thyssen en Van Hoorebeke. Zij stellen de O'de Flander voor maar ook het volledige en rijke gamma jenevers, zoals daar zijn graanjenevers, fruitjenevers, creamjenevers en jeneverkoffie. Er is een tentoonstelling die de boeiende geschiedenis van de Oost-Vlaamse jenever weergeeft.

Tijdens dit tweedaags Jeneverfestival zijn er zowel op zaterdag als zondag gratis extra activiteiten:
• cocktailbar met Ferdinand Cobbaut om 14 uur;
• degustatietechnieken met uitleg over smaak/geur/kleur door prof. Eric Van Schoonenberghe om 15 uur;
• ‘Koken met jenever’ door Atelier Plus uit Gent om 16 uur

Praktisch

Inrichter: Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs
Datum : zaterdag 1 en zondag 2 december 2012 van 11-18 u.
Locatie : Groot Vleeshuis, promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, Groentenmarkt 7 te Gent

Secretariaat : PA/Seminariestraat 2, 9000 Gent
Daniël De Steur, voorzitter - Chantal Gheysen, secretaris/schatbewaarder
Tel 09/267 86 10 –
chantal.gheysen@oost-vlaanderen.be
www.odeflander.be

Coördinatie/secretariaat: Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV)
Bevoegd gedeputeerde voor EROV : Jozef Dauwe, voorzitter

Reageer (0)

25-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn in Sinterklaasstemming

In het Huis van Alijn laat men geen gelegenheid voorbijgaan om iets te vieren of in de kijker te plaatsen, dus kan Sinterklaas ook niet ontbreken. Vandaar de volgende programmatie:

schoentjes aan de schouw

Slimme Schoentjes

za 17 nov tem za 1 Dec 2012 / voor alle kinderen tot 9 jaar

GRATIS

 Zet jouw schoentje aan één van de vele schouwen in het museum! Schrijf een brief, versier je schoen of maak een tekening voor de Sint en zijn pieten. Vanaf zondag 2 december tot en met zondag 16 december kan je jouw schoentje ophalen tijdens de openingsuren van het museum. Benieuwd wat je erin zal vinden?

Sinterklaas en het marsepeingeheim
 

SINTERKLAAS en Het Marsepeingeheim

zo 2 dec 2012 / voor kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders

€ 6 / PERSOON (incl. drankje)

In ons land wonen zoveel brave kinderen dat de Pieten niet alle snoepgoed op tijd klaar kunnen maken. Help jij hen in het Huis van Alijn? In het museum liggen allerlei dingen die misschien wel van pas zouden kunnen komen... Kom je zoeken?

Breng je schortje mee. En vergeet natuurlijk je tekening niet want we verwachten hoog bezoek  te paard!

Keuze: van 9:00 tot 11:00 of VAN 14:00 TOT 16:00

GEZINSACTIVITEIT met inschrijving

Reserveren via T 09/269.23.50, aan de museumbalie of via info@huisvanalijn.be voor 27 november. Reservatie is definitief na betaling. Dit kan cash aan de balie of via overschrijving op BE38 4412 0680 6172 (met vermelding van ‘Marsepeingeheim’, uw naam en het aantal personen).

Max. 30 personen.

 HET HUIS VAN ALIJN - Kraanlei 65 - 9000 Gent - T 09/269.23.50 - E info@huisvanalijn.be -

www.huisvanalijn.be / www.facebook.com/huisvanalijn

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Belgen in oorlog" ... in Sint-PietersabdijVan vrijdag 16 november 2012 tot en met zondag 21 april 2013 presenteert de Sint-Pietersabdij de tentoonstelling Onbekende beelden, sterke verhalen. Belgen in oorlog.

Onbekende beelden, sterke verhalen. Belgen in oorlog is een speurtocht naar informatie over het beeld. Met behulp van de nieuwste multimediatechnieken exploreert de bezoeker de foto van binnenuit. Via touchscreens en tablets kruipt hij als het ware in het beeld. Elk detail op de foto kan hij onder de loep nemen en bevragen. Op die manier wordt de foto een venster op de wereld en zijn geschiedenis.

Uit miljoenen clichés waarin het wedervaren van Belgische militairen, vrijwilligers, dokters en schrijvers in tijden van oorlog is vastgelegd, is een short list van twintig beelden met een sterk verhaal gekozen. Ogenschijnlijk banale foto’s – een groepje vrouwelijke toeristen, anonieme burgers op een open vrachtwagen, een stoere soldaat op een motorfiets, een restant van kleren in een Midden-Oosten-setting – verbergen de grote drama’s van de voorbije eeuw. Al snel wordt duidelijk dat de realiteit vaak heel anders blijkt te zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Alle info op www.sintpietersabijgent.be en binnenkort krijgt u op deze plietsplets-site een uitgebreide reportage over de eigen waargenomen impressies op de tentoonstelling ! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Neirynck signeert .... in 't GenschPerfesser Gensch Freek Neirynck signeert zijn Gents Zegswijzenboek en de vierde herziene uitgave van zijn Gents Zakwoordenboek op zaterdag 15 december van 15 tot 16 u 3O in Fnac Veldsstraat en van 19 u 3O tot 21 u in Buurtcentrum Tolhuis-Sluizeken-Ham in het Godshuishammeke. De dag nadien is hij samen met cartoonist Mario De Timmerman te gast in Cafetaria Tichelhof , Tichelrei van 15 tot 17 u en wordt hij geïnterviewd door Gwendoline Colman.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe culinaire actie presenteert het beste van de Westhoek
Met Streekgerechten 2.0. presenteren Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren een originele menukaart voor het najaar (tot 16 december). Een hele reeks chefs uit de Westhoek hebben traditionele streekgerechten verwerkt tot een eigentijds aanbod. Telkens blijven de lokale producten het centrale thema van de vernieuwde of nieuwe gerechten.


Vier restaurants uit Alveringem nemen deel aan de actie. Streekgerechten worden tapas in Tapa-Tapa. ’t Potje Paté brengt een hedendaagse Menu Terroir met een hele reeks erkende streekproducten. De chefs van In Beveren en restaurant Hinterland gingen aan de slag met Poperingse bieren.

‘Vintage Heuvelland’ vormt het centrale thema bij de streekgerechten 2.0 in het Heuvelland. Op de kaart staan onder andere Vintage paling in Montebergwijn en Vlaamse karbonaden met Entre-Deux-Monts wijn. Ook het vergeten streekgerecht ‘Hillander’ staat opnieuw op het menu.


Traditionele gerechten zorgen ook voor eigentijdse creaties in Poperinge. Enkele toppers zijn Mazarine 2.0 (de)light, Poperingse Hennepot 2.0 en de creaties op basis van nieuwe streekproducten zoals Houblonesse en HOPsaKEI.

De Struise Brouwers zorgen voor inspiratie bij de chef van ’t Molenhof in Vleteren. Origineel is het Hammetje met Antiekbier.


Tot 16 december 2012 staan de vele gerechten op de menukaart van restaurants in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren.

Streekgerechten 2.0 kadert binnen het Leaderproject 'Genieten in de Grensstreek' waarbij de diverse partners streven naar het uitbouwen van de toeristische belevenis van de regio.


Alle info en adressen:
http://www.toerismewesthoek.be/streekgerechten2.0

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale toppers tijdens aperitiefconcerten GENTSE BARGE (december)

Hieronder het overzicht van de "Aperitiefconcerten - december 2012" op de Gentse Barge.

Locatie: Koophandelsplein, 9000 Gent

Aanvang concert: 11u00 (deuren open vanaf 10u30)

Inkom: gratis (geen reservatie mogelijk)

In samenwerking met Dienst Evenementen en Feesten, Stad Gent

 

Zo 2 december 2012 – Katy TooKaty Too is singer-songwriter Leen De Haes. In februari 2012 bracht ze haar debuut CD "Quest for Honey" uit.

“Een glasheldere stem die zich ergens nestelt tussen die van Emmylou Harris en Pitti Polak” – De Morgen.

 

Zo 9 december  2012 – Roland Van CampenhoutBij de bluestijger  Roland mag je pakken emotie, gulzigheid en passie verwachten.

Zijn benadering van de blues is wild, gedreven maar evengoed ook met subtiele passages.

 

Zo 16 december 2012 – Filip De Fleurquin in concertGentse americana , gebotteld in de Vlaamse Ardennen.

Filip De Fleurquin stelt zijn nieuwste  CD  “Telephone Boot Hotel” voor.

 

Boekingen: Denise Belmans • 0473 48 26 59 • denise@gentsebarge.be

Meer info op de website: www.gentsebarge.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music
Ook deze week serveert ARS/Universal Music een flinke portie nieuwe singles met Vlaamse inslag.
Een overzicht:Willy Sommers – “Ik Moet Aan Je Denken”

Willy Sommers kijkt immer vrolijk en goedgemutst het leven tegemoet en hij laat ons weer gezellig delen in zijn levensvreugde. Zijn nieuwe single “Ik Moet Aan Je Denken” is opnieuw een energieke, bruisende single van de man die wel eeuwig jong lijkt te blijven!
Laura Lynn – “Wij Vieren Feest!”

Laura Lynn brengt ons met haar nieuwe single al helemaal in de juiste sfeer voor de nakende Eindejaarsfeesten! Single uit het nieuwe album van Laura Lynn “Dat Goed Gevoel”

Op 30 november ligt de live CD + DVD van “Christoff & Vrienden” in de winkel, ter promotie deze solo versie van de knaller “Omdat Ie Zo Mooi Is”!!

Elke – “Jij Bent Zo Anders”
Elke (Taelman) won in juni 2012 de categorie ‘Vlaamse meezingers’ van de wedstrijd ‘De Muziekklas’ van Radio 2, met het aanstekelijke nummer “Dat Hemels Gevoel”. Met die single stond ze van 4 augustus tot en met 29 september 2012 onafgebroken in Vlaamse UltraTop 10 en was ze een graag geziene gaste in de TV programma’s “Vlaanderen Muziekland” (vrt) “anne’s café” (anne) en “De Vlaamse Top 10” (Ment TV). Elke heeft een opvolger klaar voor “Dat Hemels Gevoel” en haar nieuwe single “Jij Bent Zo Anders” maakt meteen duidelijk dat Elke een blijvertje wordt in de Vlaamse muziekwereld! Fris, vlot, jong en lekker aanstekelijk...meer moet dat niet zijn!

Meer info: www.arsproductions.com 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Avant Marche ! is nieuwe EXPO in Huis Van Alijn

Na de lancering van het boek van Stephan Vanfleteren & Vlamo, is de tijd gekomen om onder het gesternte van Sint-Cecilia de expo aan te kondigen.

En avant, marche! opent officieel de deuren op zondag 25 november om 11:00 in het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent.

Terwijl Stephan Vanfleteren afgelopen zomer de muzikanten in zijn studio portretteerde, trok het Huis van Alijn Vlaanderen rond. We gingen de fanfares en harmonies in hun repetitielokaal opzoeken en doken in hun archieven en erfgoedschatten.

Op de expo raken heden en verleden elkaar. De portretten van Stephan Vanfleteren worden in een intieme klank- en videomontage getoond. Daarnaast krijgt de bezoeker een staalkaart van unieke archiefstukken van muziekmaatschappijen te zien. Historisch marcherend beeldmateriaal en uiteraard klank ontbreken niet.

En avant, marche!

 

 

 

 

 

De expo biedt een brede inkijk in het verenigingsleven en tradities van fanfares en harmonies. In een parcours doorheen het museum zet het muzikaal erfgoed tot 15 september 2013 de hoofdtoon. Ook op straat en online laten we de fanfares los.

En avant, marche! is een samenwerking tussen het Huis van Alijn, Vlamo, Uitgeverij Hannibal, Resonant, het Centrum voor Beeldexpressie en tientallen muziekverenigingen. Dit partnerschap resulteert in een boek en een expo waaraan diverse activiteiten, zoals workshops, lezingen en een concertprogramma worden gekoppeld. De komende maanden zal u ervan horen. Hou alvast ons programma van de Gentse Museumnacht op donderdag 29 november in de gaten.

 Info: www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flandrianieuws
 • Aanraders deze week

De aanvoer van spruitjes neemt toe. Prijzen zijn voordelig voor de tijd van het jaar. Het aanbod van kolen bleef ongewijzigd. Rode kool en savooikool zijn duurder dan de witte, maar normaal voor de tijd van het jaar. De aanvoer van chinese kool verloopt stabiel. Prijzen zijn erg voordelig! De productie van witloof bleef eveneens op hetzelfde niveau. Prijzen zijn sterk gedaald. De beschikbaarheid van knolselder werd groter, prijzen daalden.

 • Duurder

Alle kropsla, slasoorten (lollo bionda, rossa en eikenblad rood en groen) en veldsla zijn stevig geprijsd. De aanvoer van bloemkool neemt verder af. Prijzen gingen omhoog. De productie van tomaten is dalend, prijzen zitten in de lift. Normaal voor de tijd van het jaar.

 • Fruit

De beschikbaarheid van peren en appels is overzichtelijk. Prijzen van beiden zijn licht gedaald. Dit is het moment om rode kool te bereiden met Boskoop-stoofappels. Maak dit nu voor heel de winter klaar op 1 moment, maak porties en vries dit in! Zalige winterkost en nadien veel tijd en geld bespaard!

Recept van de week : Zalm met dille en prei-risotto
Ingrediënten voor 1 persoon:

1 moot zalm (ong. 120 g)
1 wortel
3 takjes dille
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel droge witte wijn
1 stengel Flandria-prei
1 sjalot
1 eetlepel olijfolie
60 g volle rijst
200 ml magere visbouillon
peper en zout

Bereidingswijze

Spoel de moot vis en leg hem op een vel aluminiumfolie. Kruid hem met peper en zout en beleg de bovenkant met de fijngehakte dille. Besprenkel met het citroensap en de witte wijn. Vouw de alufolie dicht tot een papillot en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak ondertussen de risotto. Maak de prei schoon (behoud een deel van het loof) en snijd in stukjes. Fruit de gesnipperde sjalot en in brunoise gesneden wortel in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat enkele minuten al roerend mee fruiten. Voeg de stukjes prei, 100 ml visbouillon, peper en zout toe. Laat al het vocht op een vrij hoog vuur verdampen terwijl u blijft roeren. Zet het vuur lager en voeg geregeld een scheut bouillon toe. Laat zachtjes koken tot alle bouillon is opgeslorpt en de rijst beetgaar is. Schep de rijst op een bord en maak in het midden een opening. Leg hierin de opengevouwen papillot.

Bron: Flandria

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Museumnacht op 29/11/2012Op donderdag 29 november 2012 zetten de Gentse musea hun deuren de hele avond open voor het publiek. Het publiek kan van 18 tot 1 uur gratis de collecties en tentoonstellingen ontdekken. Ook het Design museum Gent zet die avond/nacht zijn beste beentje voor onder de noemer Konnichiwa! Hello.

Een overkill aan invloeden, mensen en drukte? In het Design museum Gent ervaart men tijdens de Museumnacht zen. Laat al het overbodige gaan en geniet van de creatieve en uitgebalanceerde ontwerpen van Shiro Kuramata, Japans belangrijkste ontwerper van het einde van de 20ste eeuw. Geen zen zonder aandacht, en aandacht verkrijgt men door een haiku te schrijven, een origami kraanvogel te vouwen en een uitdagende zoektocht te volgen die de bezoeker door de tentoonstelling leidt. Ganbaro. Naast rust en concentratie is er in het museum ook vertier te vinden. In de binnentuin staat ‘het lege concert’ oftewel de karaokebar.

Programma

 • Doorlopend: Japanse hapjes en drankjes en de zoektocht 'Japan op zijn best'. Maak kans een Bento Box in de wacht te slepen.
 • 20 uur: Haiku-workshop onder leiding van Hedwig Aerts (de workshop duurt twee uur en is voor een beperkt publiek. Inschrijven is noodzakelijk)
 • 19.30 - 21 uur: Hang de Japanse toerist uit. Laat je fotograferen door het I Design-team van AmuseeVous!
 • 20.30 – 24 uur: Karaoke
 • Om 19.30, 20.30 en 21.30 uur: Demonstratie Japanse bloemschikkunst, Sogetsu-school onder leiding van Mit Ingelaere-Brandt, voorzitster van Ikebana International
 • Om 20.30 en 21.45 uur: Workshop Origami – vormgeven met papier onder leiding van studentenvereniging ‘Tomo no Kai’

Praktisch

Gentse museumnacht
op donderdag 29 november 2012 van 18 tot 1 uur in het Design museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent. De toegang is gratis.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Iets met textiel" organiseert slotfeest op 1/12/2012

Textiel in de Bloemekenswijk

Buurtwerk Bloemekenswijk
engageerde zich om in 2012 de hele wijk bij een groots textielproject te betrekken: bewoners, organisaties, bewonersgroepen, diensten, scholen en lokale handelaars konden het hele jaar door hun stofje bijdragen. Gezien het rijke textielverleden van de wijk (denk maar aan de gewezen katoenspinnerij ‘Filature Nouvelle Orléans’, textielfabriek ‘UCO’, enz.) was het thema van het nieuwe project snel gekozen: ‘Iets met textiel’. Op zaterdag 1 december 2012 vindt op de UCO-site het slotfeest van het project plaats.

Buurtwerk Bloemekenswijk en verschillende partners uit de wijk organiseerden het hele jaar door creatieve en ludieke initiatieven in het kader van dit project.

Het slotfeest is het resultaat van een hechte samenwerking in de Bloemekenswijk. Dankzij de talrijke activiteiten in het kader van ‘Iets met textiel’ werden nieuwe contacten gelegd tussen professionele buurtorganisaties, vrijwilligers en bewoners. Het zijn stuk voor stuk mensen die met hart en ziel en vooral met veel 'goesting' aan het project deelnamen.

Uit dit netwerk aan contacten groeiden nieuwe initiatieven zoals de nieuwe dansgroep ‘De Danskriebels’ en de Buurtkeuken, die wekelijks voor gemiddeld dertig buurtbewoners een maaltijd bereidt. Ook het naaiatelier, waar buurtbewoners wekelijks op een creatieve manier aan de slag kunnen, is een dergelijk, nieuw initiatief.

De organisaties en partners die meewerkten aan het textielproject zijn: Bibliotheek Bloemekenswijk, Dekenij Bloemekenswijk, Gebiedsgerichte Werking, Basibomoko, Brede School, Lokaal Dienstencentrum De Boei, Wijkgezondheidscentrum De Kaai, MIAT, Breiwinkel Dahliastraat, Vzw Maanlicht, OCMW Gent, Museum Dr. Ghuislain, Lotusschool, Bewonersgroep Les Meufs en vzw Jong.

Het slotfeest van ‘Iets met textiel’ is het einde van een jaarproject maar meteen ook het begin van een nieuwe reeks boeiende activiteiten, ontstaan vanuit nieuwe netwerken in de buurt.

Het programma van het slotfeest op zaterdag 1 december 2012 ziet er als volgt uit:

 • 15 uur: openingsspeech
 • 15.15-16.45 uur: optreden van ‘Rock au vin’
 • 15-18 uur: gekke kapsels in het kinderkapsalon en vrolijke gezichten in de grimestand
 • 15-18 uur: heerlijke gebakjes van buurtbewoner Armand en Gentse gestreken mastellen
 • 16-18 uur: workshop ‘maak je eigen lampenkapje, textielbuttons en wenskaartjes’
 • 17-17.30 uur: dansoptreden ‘Danskriebels’
 • 17.30-18 uur: première van de boodschappentas voor de wijk: drie exclusieve boodschappentassen worden onder de bezoekers verloot
 • 18-19 uur: Walters historische modeshow (deel 1)
 • 19-19.30 uur: pauze en tijd voor een heerlijke warme maaltijd (door de Buurtkeuken)
 • 19.30-21 uur: Walters historische modeshow (deel 2)
 • 21-22.30 uur: blues-optreden van ‘The Suspects’
 • 23 uur: einde

Doorlopend:

 • kledingruilbeurs
 • kinderanimatie
 • tentoonstelling: geschiedenis en toekomst van de UCO-site, creaties van het naaiatelier, reuzegrote textielwijkkaart en project Brede School
 • bar

Praktisch

Het slotfeest vindt plaats op zaterdag 1 december 2012, van 15 tot 23 uur, op de UCO-site in de Maïsstraat.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!