Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help Huis van Alijn met foto-expo !!

Uit het fotoalbum #5: Hun schoonste dag


Op zondag 1 april opent in het Huis van Alijn de foto expo
‘Hun schoonste dag’, de 5de aflevering uit de reeks UIT HET FOTOALBUM. Deze keer staan het bruidspaar en de huwelijksdag in de kijker.

‘Hun schoonste dag’ toont hoe dit feestelijk gebeuren in de 20ste eeuw op de gevoelige plaat werd vastgelegd. De studioportretten, trouwreportages en foto's van het huwelijksfeest geven gewoontes en rituelen prijs, zoals het geven van de ringen, het snijden van de taart en de openingsdans.

Voor deze expo zijn uw huwelijksfoto's, alsook deze van uw ouders, groot- en overgrootouders nog steeds welkom. Voorwaarde is dat de huwelijksdag plaatsvond tussen 1900 en 1999. Zo komt 'uw schoonste dag' tijdens de expo en in de bijhorende publicatie weer tot leven.

UW OPENINGSDANS OP DE EXPO?

Dansten jullie het huwelijk in met een slow op muziek van Engelbert Humperdinck? Of swingden jullie de dansvloer op met een hit van Elvis Presley? Of was die eer weggelegd voor Bryan Adams?

Laat het weten aan het Huis van Alijn, want wie weet beleven jullie dit moment opnieuw tijdens de expo. Ook de foto van jullie openingsdans is welkom! 

U wil graag meewerken?

Contacteer voor meer informatie 09/269.23.50 of info@huisvanalijn.be

Op afspraak maken zij een scan van uw foto's of dia's, noteren de informatie erbij die u hen vertelt en het origineel krijgt u terug. Uw foto blijft dus bij u.

In het museum bewaren ze een kopie in het digitale fotoarchief.

Meer weten over het digitale fotoalbum van het Huis van Alijn?
http://www.huisvanalijn.be/collection/fotoalbum

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefste Ellendeling - Claus in Concert op 1/3 in première in Scala

Liefste ellendeling (Claus in Concert)

Liefste Ellendeling - Claus in Concert -

een muziekproject van Hugo Claus en Steef Verwee

orkest met MIRA en JENNE DECLEIR

Tekst – HUGO CLAUS * Muziek - STEEF VERWEE

MIRA – zang + piano * JENNE DECLEIR – zang + gitaar

STOFFEL VERLACKT – drums en percussie * TIM VANDENBERGH – bas

NATIONALE PREMIÈRE = Do 01 maart 2012 - 20u00

Zaal SCALA - Dendermondsesteenweg 163 GENT

Tickets aan 12,50 euro // Reservatie 09-228.87.20 // of per mail aan info@scalaplatform.be

Receptie aangeboden door horecaspecialist ISPC

Parking (met parkeerwachter) vind je in het winkelcentrum recht tegenover Scala

Uitrijtickets ( 3 €) verkrijgbaar aan de balie v Scala

Organisatie De Cirkel vzw ism vzw Trefpunt en Poëziecentrum

Liefste ellendeling (Claus in Concert)

In 1979 zette HUGO CLAUS een verrassende stap.

In Theater Arena (Gent) creërde hij met componist Steef Verwee het muziekproject ‘Claus on the Rocks’.

Claus leverde de teksten, Verwee schreef de muziek. Samen werkten ze een podiumconcept uit waarmee het Arena-gezelschap 2 jaar toerde, door Vlaanderen en Nederland.

BRT1 (nu Radio 1) capteerde het project, en zond het meermaals integraal uit.

Na de toernees van 1979 en ‘80 ging dit materiaal in de kluis.

Nu, 32 jaar later, komt deze vergeten parel uit het oeuvre van Claus voor het eerst weer in de openbaarheid.

Geen enkele andere keer autoriseerde Hugo Claus zelf een avondvullend muziekproject rond zijn teksten.

Meer nog: speciaal voor dit programma leverde hij enkele uitzonderlijke liedteksten. Hij koos ervoor die exclusief aan dit project te verbinden, waardoor deze nadien nooit gepubliceerd werden. Een unicum.

Teksten en compositie werden in nauwe samenspraak tussen schrijver en componist bijgeschaafd naar de vormvereisten van het programma. Een verrassende kans om een àndere Claus te ontdekken.

Over de cast voor de nieuwe creatie – editie 2012 - is niet lang getwijfeld.

In de kinder- en tienertijd van acteur-zanger-gitarist JENNE DECLEIR was Hugo Claus vriend aan huis.

Zangeres-pianiste MIRA behoort tot een lichting nieuwe, frisse Nederlandstalige singer-songwriters.

Omringd door topmuzikanten vertalen zij dit unieke Claus-materiaal naar vandaag, onder de nieuwe titel:

"Liefste Ellendeling – Claus in concert"

Reageer (0)

09-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames VDK GENT blijven stunten ... nu 1/4 finales Challenge CupHet is en blijft verbazingwekkend ... de dames van VDK GENT blijven in hun beste doen na een dubbele overwinning in de Challenge Cup tegen het Franse LE CANNET.

Na enkele heroïsche overwinningen in de vorige rondes tegen het Turkse BURSA en het Griekse PIRAEUS (op zich al fantastisch voor zij die er bij waren), speelden de dames van VDK op 1 februari in thuishaven Bourgoyen (Mariakerke) de heenwedstrijd van de 1/8 finales tegen het hoger ingeschatte LE CANNET maar haalden alle talenten boven om vriend en vijand te verbazen met een 3 - 0 eindstand. Hierdoor was winst op LE CANNET goed voor een ticket naar de kwartfinale ... maar zou VDK nog maar eens voor de (aangename) verrassing zorgen ?

Dankzij enkele hevige fans en een ongelooflijk inlevende coach Stijn Morand kon ik woensdagavond via livestream de uitwedstrijd volgen ... al bleek de kwaliteit niet altijd langdurig ... en kon (zonder hulp van enige nationale radio-of televisiezender)  live meemaken dat de dames zonder enige schroom zelfs met droge 0 - 3 winst (setstanden 20-25, 17-25 , 20-25) de terugwedstrijd afhaspelden.

De terugreis zal ongetwijfeld in een roes van freugde zijn verlopen ... en in de 1/4 finale wenkt een heen-en terugwedstrijd tegen WROCLAW of FRANCHES-MONTAGNES.

En vandaag (9/2)om 21.21 uur zagen wij via de CEV-website de live-ontknoping: de kwartfinale wordt gespeeld tegen het Poolse WROCLAW.

Dames (en heren) van VDK: DIKKE PROFICIAT ... méér dan nationale aandacht waardig !

Wie de dames in LE CANNET aan het werk wil zien en genieten van de 0-3 overwinning van woensdag j.l.,
kijkt op vrijdag 10 februari  2012 vanaf 18.00 uur naar Oostvlaamse televisie AVS !!!

En anders gewoonweg alles volgen via www.vdkgentdames.be

Reageer (1)

08-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITGELEZEN EN GOEDGEKEURD

Deze week zaten wij met onze neus weer eens ferm in de boeken zodat via deze rubriek enkele nieuwe uitgaven alvast in de kijker kunnen worden geplaatst. Dankzij de samenwerking met de partneruitgeverijen (zie kolom aan linkerzijde van deze site) streven wij ernaar om de lezer te informeren over datgene dat zeker niet zou misstaan in de bibliotheekkast of op de salontafel ... of op welke plek dan ook.
Dit is alvast onze keuze voor deze week:

Koningen van de winter Het veldritseizoen zit er bijna op en we mogen toch stellen dat de Belgen er met brio in geslaagd zijn om zowat alle ritten naar hun hand te zetten. Met het boek "Koningen van de winter - 25 jaar GVA-trofee" van Luc Lamon (auteur) en François Buyssens (fotograaf) wordt de lezer geconfronteerd met een terublik naar de trofee die sedert de winter van 1987 uit de grond is gesproten en die méér dan zomaar een opsomming van winnaars en deelnemers blijkt te zijn. Integendeel, schitterende foto's zorgen voor een meerwaarde bij de talrijke uitslagen èn ook  interviews met de eindwinnaars geven de lezer een juist beeld van de geleverde inspanningen èn de sfeer die er heerste, zowel binnen als buiten de omloop. Van Rudy De Bie (eindwinnaar 1987-1988), over Paul Herijgers (eindwinnaar 1995-1996) tot Sven Nys (eindwinnaar 2010 - 2011) ... stuk voor stuk gesprekken met die renners die uiteindelijk het verschil maakten. Verhalen van vreugde en verdriet, van superbenen en off-day, van sneeuw, modder en zand. Het boek leest dan ook als een spannend verhaal met op het einde van elk hoodfdstuk een verrassende plot. Want aan elkaar gewaagd, dat waren de veldrijders zeker: als prof, als belofte, als vrouw, als nieuweling ... Gekende, minder bekende en zelfs onbekende renners passeren de revue maar verdienen met dit boek de nodige waardering !
Een must voor elke wielerliefhebber en dat zullen er velen zijn, als we de televisiebeelden van het voorbije seizoen in ogenschouw nemen. Op zondag 19 februari 2012 weten we wie de nieuwe "Koning Winter" wordt, na afloop van de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle.

'Koningen van de winter' is een uitgave van Linkeroever Uitgevers en kost € 24,50 (ISBN 978-5720-437-1) 


  Voor de culinair geïnspireerde lezers ontdekten wij bij uitgeverij Lannoo het boek "Champignons à la carte", alles over koken met paddestoelen. Een lijvig boek (zowel qua formaat als aantal pagina's), maar bovenal een leerrijk geheel waarmee de leek onder ons onmiddellijk aan het werk kan. Al waarschuwt auteur Philippe Emmanuelli wel voor de gevaren die er bestaan bij eigengereid plukken en eten van wilde soorten zonder kennis van zaken. Maar de inleiding van het boek helpt ons een handje in de goede richting, want naast een beknopte woordenlijst van voorbereidingen (inclusief werkmateriaal) krijgen we aan de hand van een visueel register van de paddenstoelsoorten een duidelijk beeld van de in onze contreien bstaande champignons met vermelding van de gangbare naam, de Latijnse naam, de volksnaam èn de plukperiode. En daarna is het smikken en smullen geblazen want zo'n 200 pagina's lang ontdekken we de heerlijkste recepten, netjes onderverdeeld in de categorieën wilde paddenstoelen, sporen buiten, gekweekte en gedroogde paddenstoelen èn conserven. Met per paddenstoelsoort nog eens een degelijke uitleg over het kiezen, schoonmaken en bereiden ervan en aangevuld met diverse recepten (telkens voor 4 personen) waarvan het resultaat in een prachtige foto werd vastgelegd. Wat dacht u bijvoorbeeld van gegratineerde morieljes met groene asperges, gebakken eekhoorntjesbrood met appels of een gepeperd stoofpotje van sepia met bleke oesterzwam. Dit alles en nog véél meer zit gewoonweg gebundeld in het boek ... eigenlijk verplichte lectuur voor elke paddenstoelenliefhebber.

'Champignons à la carte' is een uitgave van Lannoo (Tielt) en kost € 24,99 (ISBN 978-90-2099-819-1)

 Voor het laatste boek van dit drieluik recensies richten we onze pijlen op Thomas Kanger die als auteur van "De eerste steen" zeker niet aan zijn proefstuk toe is. Deze thriller is niet voor niets uitgebracht bij The House of Books die blijkbaar een goede neus heeft voor dergelijke misdaadverhalen en er niet voor terugschrikt het Zweedse genre dieper aan te boren. En ook met dit spannende boek verzeilt de lezer in een wirwar van gebeurtenissen die hem/haar meesleurt in een kolk van misdaad en onderzoek. Uitgangspunt is een afgebrand dorpshuis in een Zweeds stadje en het terugvinden van het lichaam van een man tussen de verbrande resten. Een jonge vrouwelijke onderzoeker gaat niet akkoord met de vlugge beschuldiging die door haar collega's wordt geuit tegenover een verdachte, temeer omdat er (naarmate de tijd verstrijkt) toch wat hiaten ontstaan in de verklaring van de enige ooggetuige van het misdrijf. Als dan ook nog eens de vader van deze ooggetuige spoorloos verdwijnt en de angst in het dorpje komt opzetten, is het hek helemaal van de dam en ontspint er zich een verder onderzoek waarin de lezer zich zonder enige weerga zal mengen. Het is een zeer spontaan geschreven verhaal dat terecht als thriller mag worden gecatalogeerd en het feit dat de auteur voorheen als journalist door het leven ging, heeft hem ongetwijfeld geholpen bij de creatie van de spanning die doorheen het boek sluimert. Ik las het in één ruk uit ... 368 pagina's leesplezier !

'De eerste steen' is een uitgave van The House of Books en kost e 17,95 (ISBN 978-90-4433-146-2)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 euro voor een paar schaatsen !!!! Met z'n allen daarheen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met dit koude vriesweer bent u misschien nog op zoek naar last-minute ijsschaatsen om er met het gezin al schaatsend op uit te trekken?

Dan hebben we goed nieuws, want Uitbureau houdt een uitverkoop van maar liefst 1200 paar tweedehands schaatsen!
Voor slechts 20 euro kan u een paar op de kop tikken, in alle maten!

Deze verkoop gaat door in de loods van Free-Time/Uitbureau in de Nieuwevaart 118 – 9000 Gent-
nu vrijdag 10/02 tussen 14u00 en 17u00 – en op zaterdag 11/02 tussen 10u00 en 12u00.

U kan deze schaatsen enkel rechtstreeks ter plaatse aankopen. Schaatsen kunnen niet telefonisch gereserveerd worden.

Een heus buitenkansje om de komende tijd heel wat schaatsplezier te beleven!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke kans voor whisky liefhebbers: TAIWANESE WHISKY KAVALAN TE PROEVEN OP HET WHISKYFESTIVAL IN GENTKavalan
, de Taiwanese whisky, verraste een paar jaar geleden heel de whiskywereld door de Schotse whisky’s voor te gaan in een blindproeverij in Engeland en er zelfs als allerbeste te eindigen.

Elke whiskyliefhebber wil sindsdien die whisky zeker eens proeven.

Omwille van een probleem met de naam ‘Kavalan’ (door iemand anders gepatenteerd in heel Europa) kan de whisky voorlopig niet op de Europese markt worden gebracht.


Het International Malt Whisky Festival Gent
zette alles in het werk om Kavalan toch naar België te halen.

Bezoekers aan het festival op 11 en 12 februari a.s. krijgen dus de unieke kans om deze schitterende whisky eindelijk te proeven.

Taiwan is een zeer belangrijk whiskyland. Niet zozeer als producent (er zijn slechts twee distilleerderijen) maar als ‘whisky kenners’ en als afnemers van vooral Schotse whisky’s. In Taiwan wordt meer premium whisky gedronken dan in de rest van de wereld samen. En de Taiwanees kunnen ook zeggen dat zij het enig land zijn die evenveel single malt whisky als blended whisky wordt gedronken..

 


Het International Malt Whisky Festival Gent

Op dit jaarlijks evenement in Gent, presenteren alle whisky importeurs van België hun producten. Bezoekers kunnen PROEVEN en de whisky’s met deskundigen bespreken.

Verder zijn er INTRODUCTIETASTINGS, voor wie toch nog wat basisinformatie wil krijgen om nog beter te kunnen genieten van het festival. Voor wie wat dieper wil ingaan op een bepaald merk of op het productieproces, zijn er MASTERCLASSES.  Whisky’s kopen kan in de WHISKYSHOP en er is zelfs een FESTIVALBOTTELING, speciaal voor het festival gebotteld: dit jaar is dit een BENROMACH.

Alles kan (en dit is aan te raden) tot en met 5 februari geboekt worden via de website www.whiskyfestival.be

 

Praktisch


Data: zaterdag 11 en zondag 12 februari 2012. Telkens van 12.00 tot 18.00 uur.

Plaats: ICCGhent, Citadelpark 9000 Gent. Op 5 minuten van station Gent Sint-Pieters, dus gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Toegang: 30 euro per persoon (via de website - tot en met 5 februari), 35 euro aan de ingang (Toegang enkel vanaf 18 jaar).

Reageer (0)

07-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week Tegen Pesten 10-17 februari met VlinderNET en VlinderSLAGDe Week Tegen Pesten
(10 tot 17 februari 2012) is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies kleur tegen Pesten waarvan vzw Zinloos Geweld partner is. In die week zetten kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, .. hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. In deze week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven.

Eén van de initiatieven die u kan nemen om de Week te ondersteunen is het spelen van het informatief spel VlinderSlag over geweld, agressie en onverschilligheid voor jongeren van 9-15 jaar en het informatief spel VlinderNET over cyberpesten en veilig internet voor jongeren van 10 tot 15 jaar.

Alle info over de Week tegen Pesten en Zinloos Geweld vindt u op

www.zinloosgeweld.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gandante verkent het romantische Gent op 12/2

               

Met Valentijn in het vooruitzicht neemt ‘Gandante – Gent verkend’ je mee langs de meest romantische hoekjes van de stad en wijden ze je in het liefdesleven van bekende en minder bekende Gentenaars. Graven en gravinnen werden wel eens verliefd en zelfs Geeraard de Duivel verloor zijn hart aan een vrouw. Maar ook onbekende Gentenaars maakten elkaar het hof, op de Kouter bijvoorbeeld, waar de juiste bloem meer zei dan duizend woorden. ‘Lange vrijage is zelden marriage’, zegt een oud spreekwoord, maar dat blijkt in Gent niet altijd het geval geweest te zijn. En uit een marriage durfden wel eens kindjes voortkomen. Uit de kool of met de Kongoboot?

Cupido Yasmin Farinon brengt deze hartverwarmende rondleiding op zondag 12 februari om 10u30, start aan de Mammelokker.

Prijs: € 5 voor leden van Gandante, € 6 voor niet-leden.

Schrijf je in via info@gandante.be (www.gandante.be)

Betalen kan via overschrijving: KBC 737-0049414-84. Iban BE03 7370 0494 1484  Bic KREDBEBB

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe site voor rommelmarkten in België en Nederland

Rommelmarkten – De Rommelmarkten Gids Van Belgie & Nederland

Vanuit de marktwereld kregen wij alvast een nieuwe link toegestuurd, namelijk www.rommelmarktvlooienmarkt.com.

Het team achter deze website wil via deze weg zoveel mogelijk organisatoren, standhouders en bezoekers informeren over markten die doorgang vinden in België en Nederland. Ze zijn namelijk gestart met een nieuw project waar organisatoren volledig gratis hun rommelmarkt kunnen toevoegen en zo proberen zij op een relevante manier een up to date weergave te geven van alle markten in beide landen.

De website moet duidelijk nog gevonden worden maar dit artikel zal misschien helpen bij de verdere uitbouw ervan !

Succes alvast aan het team.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe single Günther Neefs knipoogt naar MadeleineAl 21 jaar is de warmste stem van Vlaanderen een vaste waarde in onze muziekwereld. 21 september van het voorbije jaar stelde Günther Neefs zijn nieuwste album “Günther Neefs 21”, zijn eerste Nederlandstalig album in jaren, voor aan de buitenwereld.

Het werd een erg persoonlijk album, geproduced door Ronny Mosuse en het werd dan ook met veel toeters en bellen wereldkundig gemaakt bij het grote publiek. Naast de creatieve steun van Ronny Mosuse kreeg Günther ook songs aangereikt van  o.a. Jan Leyers, Frank Vander linden, Bart Peeters en Hugo Mathyssen.

 

Günthers nieuwste single “Oh Madeleine” (uiteraard uit het album ‘Günther Neefs 21’) is van de hand van Hugo Mathyssen en wellicht naar ieders verwachting leidt dat niet tot een gewone doorsnee song.

“Oh Madeleine” is dan ook niet de meest typerende Günther Neefs song, mede hierdoor zal het nummer aan niemand zomaar voorbijgaan, ook al brengt Günther de song met zijn typerende warme stemgeluid.

 uitgebracht bij KMK Muziek - zie ook www.gunterneefs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Bloom! valt wereldwijd in de prijzenHotel BLOOM!
is als een van de grote winnaars uit de bus gekomen bij de TripAdvisor Travellers’ Choice® Awards 2012.

TripAdvisor, Inc. (NASDAQ: TRIP), de grootste reiswebsite ter wereld, maakte bekend dat Hotel BLOOM! op de 13e plaats staat in de lijst van meest trendy hotels ter wereld (en op de 6e plaats in Europa!).

Hotel BLOOM! wist zich tevens als enig Belgisch hotel te profileren als winnaar binnen eender welke categorie van TripAdvisor.

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de jaarlijkse TripAdvisor Travellers’ Choice Awards worden de beste hotels ter wereld in de bloemetjes gezet. Hun onderscheiding danken ze aan diegenen die de hotels het beste kennen, de echte reizigers. In tegenstelling tot andere onderscheidingen komen alle winnaars van de TripAdvisor Travellers’ Choice voort uit miljoenen waardevolle recensies van reizigers over de hele wereld.

Hotel BLOOM! www.hotelbloom.com

Voor recensies over Hotel BLOOM! surft u naar  http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTrendy 

Voor de volledige lijst van Travellers’ Choice 2012, surft u naar www.tripadvisor.com/travelerschoice 

 

Reageer (0)

06-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. T Spelleke van Drei Kluite speelt TOER DE (MEE) SJAN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In feebrewoare reukt t Spelleke van Drei Kluite (…iene binne en twieje buite…) weere uit mee een seerieje aPIERanses oender den tietel “Toer de (mee)sjan)” in t Loakemeetersuis oop de Vrijdagsmort oop 10,11,16,18 (20u) en zoendag 19 (15u).

T Woord een muuzekoale koenfeeranse en ge goat veele moetemeuge meezeinge! Iene mee… ‘sjan’ van ‘chanter’. Moar uuk ‘meesjant’ van ‘méchant’… Pooletiek én moriel. Satiere en Eerootiek deus. Niets veur bruine bejangers oof veur peezeweefsters deus en veur pieloarebijters. Ge meug lijk noar geweunte eulder bloetsjes van kinders en kleinkinders tuis loate.

In de wirvelende kaast stoan: Luk ‘Pierke Pierlala’ De Bruyker, Jan ‘Sif meziek’ Gorleer, Freddy ‘Dreupelmans’ Claeys, Ubeer ‘koempeer’ Van Rietvelde en als spesjal gests, Gwendoline Colman (Theater Esmoreit), Peter Van Haelter (ierder bij oens in ’t Schoolke van Toens’, Toomeke Buune in Gensche Fiestekoenfeeranse 2008, ‘De Rooste Wasser’ in Minardschouwburg… en tekstfoerniseur/reezjieseur Freek Neirynck doe een kameejoo apieranse als Perfesser Gensch. Serge Verwest moaktege een poower poijntkoolaazje.

De speelders: Gwendoline Colman, Freddy Dreupelmans Claeys, Jan Sif Meziek Gorleer, Luk Pierke Pierlala De Bruyker, Peter Van Haelter, Ubeer Koempeer Van Rietvelde en Freek Perfesser Gensch Neirynck. (Foto uisfootoograaf Firmin DEmaître)

DER ZIJN NOOG GOEIJE PLOATSE VEUR DE 16DEN EN DEN 18DEN… EN NOOG MOAR IENEGSTE… UUK GOEIJE… VEUR DE PREMJEIRE (10-2, 20 U) EN DE DERNJEIRE (19-2, 15 U) Info en tickets: UITBUUROO FRIETEIM: 09/233.77.88.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 JEANNEN boven bij SCALAPLATFORM

In februari programmeerde Scalaplatform alvast een theaterstuk om vingers van af te likken: 3 JEANNEN

3 Jeannen

Drie vrouwen verliezen DE man uit hun leven. Toevallig wel dezelfde man ... We volgen de echtgenote, de secretaresse en de minnares tijdens de dag van zijn begrafenis.

Jeanne, echtgenote en ideale, maar kinderloze huismoeder, is zenuwachtig en houdt angstvallig de minnares in het vizier.

Jeanine, de minnares van Bulgaarse afkomst, is wanhopig op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten.

Janet, secretaresse en fiere transseksuele, hoopt haar positie te behouden nu de baas is overleden.

Verplicht om de dag samen door te brengen, gaan de drie vrouwen conventies uit de weg en worden er gesprekken aangeknoopt.

Tekst & regie: Serge Elia

Met: Anna Efthymiadis, Jolijn Antonissen & Koen Onghena

Speeldata:

15/02 - 16/02 - 17/02 - 18/02 om 20u & 19/02 om 15u

Inkomprijs: €15 (VVK) - €16 (kassa)

ABONNEMENT GELDIG!!!

Zaal: Grote zaal – alle info en reservatie op www.scalaplatform.be

Dendermondsesteenweg 163 – 165 – 9000 Gent (09/228.87.20 – 0473/71.91.89)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling "Wintervogels" in BourgoyenVan woensdag 1 februari tot en met zaterdag 31 maart 2012 loopt er een tentoonstelling over wintervogels in het Natuur- en Milieucentrum ‘De Bourgoyen’. Iedere winter zijn er duizenden vogels te zien in het natuurreservaat, maar waar komen ze vandaan en wat doen ze hier eigenlijk? De Milieudienst van Gent en Natuurpunt Gent slaan de handen in elkaar om bezoekers een mooie tentoonstelling en enkele bijzondere activiteiten aan te bieden.


Pijlstaart


Belangrijk overwinteringsgebied

De Bourgoyen-Ossemeersen zijn een belangrijk overwinteringsgebied voor trekvogels. Elk jaar worden overal in Vlaanderen de overwinterende watervogels in de waterrijke gebieden geteld. Zo krijgen we inzicht in de aantallen, de trends en de verspreiding van de vogels tijdens de winter en in de trekperiode. Op de tentoonstelling worden de maatregelen toegelicht die ervoor zorgen dat zoveel vogels hier komen overwinteren. Zes vogelsoorten die trouwe gasten zijn in de Bourgoyen worden uitgebreid in de kijker gezet.Iedereen vogelaar

Onder het motto ‘Iedereen vogelaar’ wil de tentoonstelling de talrijke wandelaars in het gebied aanzetten om naar vogels te kijken. Wandelaars kunnen gratis een verrekijker en vogelgids lenen in het Natuur- en Milieucentrum ‘De Bourgoyen’ en leren hoe ze ermee aan de slag kunnen gaan. De gratis vogelwijzer met 22 afbeeldingen van overwinterende water- en waadvogels helpt beginnende vogelaars al een heel eind op weg. Nergens in Vlaanderen kunnen bezoekers van zo dichtbij naar overwinteraars uit het hoge Noorden kijken als in de Bourgoyen. En dat op een boogscheut van de drie torens van Gent!

Door een telescoop kijkenOp zondag 19 februari en zondag 18 maart 2012 vertellen vogelexperts van Natuurpunt Gent de wandelaars alles over de wintergasten in het gebied. De gidsen staan met hun telescoop klaar op verschillende plaatsen langs het Bourgoyenpad tussen 15 en 17 uur.

Schoolgroepen vanaf de derde graad lager onderwijs kunnen een gids aanvragen voor een bezoek aan de tentoonstelling gecombineerd met een wintervogelwandeling bij de Milieudienst van de Stad Gent.

Andere groepen kunnen een gids voor een wintergastenwandeling aanvragen bij Natuurpunt Gent.

Praktisch

De tentoonstelling loopt van woensdag 1 februari 2012 tot en met zaterdag 31 maart 2012 en is volledig gratis te bezoeken in het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Gent. Het centrum is op weekdagen open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur en op zaterdag, zondag en op feestdagen van 14.30 tot 18.30 uur.

De natuur- en milieubibliotheek is tijdens de week elke voormiddag open van 9 tot 12 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur. Met het bibpasje van de Stad Gent kan gratis een vogelgids ontleend worden. Een verrekijker kan gratis ontleend worden met een elektronische identiteitskaart.

Met Natuurpunt Gent vogels spotten door een telescoop op het Bourgoyenpad kan op zondag 19 februari 2012 en 18 maart 2012, van 15 tot 17 uur.

Schoolgroepen kunnen groepsbezoeken (maximum dertig personen) met gids aanvragen bij de Milieudienst, Ann De Neve, tel. 09 268 23 79. Een bezoek duurt ongeveer twee uur en is gratis voor Gentse scholen.

Andere groepen kunnen dat bij Natuurpunt Gent, Edith De Graeve, tel. 09 216 44 78, e-mail edith@natuurpuntgent.org. De prijs varieert volgens de duur, de grootte van de groep, enz.

Alle info: www.natuurpuntgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnshow voor 3dekkerprodukties schiet 2012 in gang !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Door een administratieve vergissing bij de zaalreservatie opteerde de vzw 3dreidekkerproducties voor een Valentijnshow als èchte starter van 2012. En hierbij staat uiteraard Cupido centraal en is het aanbod aan muziek en humor over “liefde” ruim voldoende om er een mooie show mee te vullen.

 

De titel van de show “the Love Boat” ontleenden ze aan een televisiefeuilleton uit de jaren ‘70 waar mensen op een luxecruiseschip hun liefdesdromen bewaarheid zien worden.

 

De show wordt gebracht door de vaste cast van de 3dekker die we kennen van de Gentse Feestenshows: Noël Fack (keyboard/zang), Charlène (zang/sketches), Rolando (imitator/sketches), Danny Sinclair (zang/sketches), Nico Lenny (entertainer), maar ook Carine De Clercq (Edith Piaf/sketches) en Ruth Lenny (drums).

 

Een prachtige casting van Gentse artiesten die het publiek zal trakteren op romantische muziek en sketches, al dan niet in het geliefd Gentse dialect.

 

Noël Fack (keyboard) en Ruth Lenny (drums) brengen muziek van de bovenste plank en staan in voor de begeleiding van alle zangnummers. Danny Sinclair zingt pakkende romantische evergreens waaronder “Love is All”  lovesongs van The Beatles,“You and I” èn samen met Carine de Clercq brengt hij ook een medley uit “West Side Story”en het bekende “Amigo’s Para siempré”. Carine De Clercq op haar beurt schittert dan weer solo met enkele Piaf-nummers waarmee ze ongetwijfeld de zaal in vervoering zal brengen.

Nico Lenny brengt onvergetelijke imitaties van o.a. de Gentse Barry White en een benevelde ambtenaar van de burgerlijke stand, en samen met Charlène en het publiek gaat hij de schlagertour op met meezingers als “Ik hou van Jou” (Noordkaap), “Kijk nekier diep in mijn ugen”, “Als het om de liefde gaat” … terwijl Charlène met Noël Fack een duet brengt over hoe ze na al die jaren elkaar nog zo graag zien ondanks elkaars foutjes.

Rolando is dan weer heel sterk met een nummer waarin hij op een humoristische wijze een muzikaal chronologisch overzicht brengt van de liefde in een mensenleven

De onmiskenbare sketches gaan over een babyfotograaf die zich van adres vergist, twee Gentse komerewijven, een dolverliefd meisje en een nerd, een boer en zijn koe …

De ganse cast brengt ook een parodie op bestaande duetten over liefde voor het Gentse dialect, familie, snoep, 2 bejaarden en chocolade èn met het themalied “Love Boat” begint en eindigt de show

Het belooft  een zeer afwisselend programma te worden van 2 x 1 uur met een half uurtje pauze.

 

Data van optreden:

 

Vrijdag 10 februari om 19u30

Zaterdag 11februari om 19u30

Zondag 12 februari  om 14u30

 

Plaats: OC Oostakker

         Pijphoekstraat 30

         9041 Oostakker

 

Tickets: volwassenen: 11 euro in voorverkoop

                             13 euro aan de kassa

            Kinderen tot 12 jaar: 5 euro

 

Reservatie en informatie: 09/324.06.50 - www.noelfack.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse barge organiseert benefietdiner op 19/2

      centro

The Children of Topsia is een onderwijsproject in de slums in het Zuidoosten van Calcutta, India. 1 op 2 kinderen  in Topsia  worden als gevolg van armoede uitgesloten van basiseducatie.

"The Children of Topsia” School wordt gerund door een Spaanse NGO en tracht voor alle kinderen hun recht op onderwijs te realiseren.

Het diner aan boord van de Gentse barge wordt georganiseerd op initiatief van Walter De Buck en Mia Verstraete. Zij reisden naar India en brachten persoonlijk een bezoek aan de school. Overtuigd van de dringende noodzaak aan hulp ondernamen zij al een aantal acties waarop de school naar een betere locatie kon verhuizen.

Door in te schrijven op het benefiet diner  kan ook u The Children of Topsia steunen.

Meer info: www.thechildrenoftopsia.org - www.youtube.com/watch?v=DR6VrmuEtn4

Praktische gegevens

Zondag 19 februari 2012 om 13u00

De Gentse barge, Koophandelsplein, 9000 Gent

Diner - 50€ per persoon

Aperitief gevolgd door een gastronomisch menu met muzikale omlijsting van Walter De Buck, Alex Rambaut en André Cruyt. 

Inschrijven kan tot 15/02:

Via mail: miaverstraete@gmail.com met vermelding van telefoonnummer

Betaling via overschrijving op KIKA  BE97 0835 2488 1349

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks CD-sienjalement: DAMPF

TREF - Dampf (uitgebracht bij homerecords.be)

Op vrijdagvond 20 januari om 20 uur beleefde Multicultureel Centrum De Centrale aan de Kraankinderstraat de publiekspremière van “Dampf” een muzikaal concept waarin accordeon(s) en percussie centraal staan.

 

Het is een nagelnieuw product van Tref, die Vlaamse diatonische accordeonisten (Bruno Le Ton, Wim Claeys en Didier Laloy) en een pluripercussionist (Fréderic Malampré).

 

Meteen hebben ze een gelijknamige CD uit bij het alerte platenlabel Homerecords met 14 zeer afwisselende eigen gecomponeerde nummers die ingrediënten van diverse muziekgenres (folk, jazz, rock…) harmonieus in zich dragen en perfect kaderen in wat gemeenzaam ‘wereldmuziek’ wordt genoemd.

 

Mede door de vrij experimentele ingrepen van de producer Johan Spitz en de niet zelden rebelse maar virtuoze eigenzinnigheid van de solisten is het geheel vrij uniek in zijn genre en maakt dus wel kans op een internationale carrière. Het is uiteraard dat repertoire dat ze in Gent in première ten gehore brengen. En voor de live uitvoering ervan beloven ze “een sterk staaltje Belgische humor”.

 

Volgens hun persinformatie is het al de derde cd die de leerlingen van dezelfde begeesterende leraar, de Franse accordeonist Bruno Le Tron (klinkt inderdaad Bretons), realiseerden en die ze daarom dan ook maar inlijfden bij hun groep, als componist én instrumentalist.

 

Fred Malempré met zijn in het oor springende world-percussion is ook een absolute meerwaarde. Samen loodsen ze het publiek van de ene emotie naar de andere, van groovy ethno-ritmes tot ontroerende ballades. Het hele pan-Europese klankspectrum wordt daarbij gebruikt als palet om met hun beklijvende muziek te schilderen.

 

Tref is geen ééndagsvlieg of een voor het gespecialiseerde wereldje onbekende figurant. Ze stonden ondermeer al als highlight op Jazz Montreux, Dranouter, Nekka, … en ze kaapten de Klara's Muziekprijs weg in 2002.


Foto

Sienjaleur van dienst: Freek Neirynck 

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Academie voor Beeldende Kunst Gent organiseert 24-uren tekenmarathon 'One Night Stand'

Affiche One Night Stand

Het evenement ‘One Night Stand – Posing for Rio’ is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Academie voor Beeldende Kunst Gent, de jonge theatermakers Leefgroep 11 en Fabienne Haerinck. Het is een 24-uren tekenmarathon ten voordele van het sociaal-artistiek project Vila Cruzeiro, in de sloppenwijken in Rio de Janeiro.

Tijdens dit unieke en gratis initiatief kunnen kunstenaars en amateurs vierentwintig uur hun creatief en artistiek ei kwijt naar levend model. Niet-creatieve kijklustigen kunnen genieten van twee tentoonstellingen, muziek, dans, performance, een drankje, enz. en dat allemaal in het teken van het goede doel. ‘One Night Stand’ vindt plaats in het kunstencentrum in de Zebrastraat 32, 9000 Gent, van vrijdag 10 februari 2012 om 20 uur tot zaterdag 11 februari 2012 om 20 uur.

De unieke peepshow laat toe een blik te werpen achter de schermen van ‘One Night Stand’, in alle discretie en anonimiteit maar met een stevige theatrale knipoog.

In de bar van Vila Cruzeiro is het mogelijk om een drankje te bestellen en een optreden mee te pikken. Elk drankje betekent een rechtstreekse bijdrage aan het goede doel.

Praktisch

‘One Night Stand’ vindt plaats van vrijdag 10 februari 2012 om 20 uur tot zaterdag 11 februari 2012 om 20 uur in het cultuur- en kunstencentrum in de Zebrastraat 32, 9000 Gent.

Deelnemen aan de tekenmarathon is gratis maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal plaatsen. De sessies op zaterdag 11 januari 2012 van 9 tot 15 uur zijn voorbehouden voor kinderen en jongeren.

Meer informatie en inschrijvingen via de website www.academiegent.be/1nightstand

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Digitale Kermis t.e.m. 12/2

Affiche Digitale Kermis   

Van zaterdag 4 februari tot en met zondag 12 februari 2012 vindt de tweede editie van de Gentse Digitale Kermis plaats. De Gentse Digitale Kermis is een indoorevenement waarop elke Gentenaar, jong en oud, op een speelse manier kan kennismaken met de digitale wereld en de mogelijkheden van verschillende digitale media.

Die zijn namelijk vandaag niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven: gsm, sms, smartphone, digitale tv, enz. Ook steeds meer informatieverstrekking en dienstverlening verloopt via de digitale weg. Zo is er het e-loket van de Stad Gent, de online stagedatabank enz. Het wordt dan ook steeds belangrijker om de digitale sneltrein niet te missen.

Wil je eens boogschieten met een Wii of muziek spelen op een iPad? Of racen met een digitaal rijbewijs? En weet je wat een Twitterwall is?

Aan de kraampjes staan Gentse organisaties die het publiek een handje helpen op de digitale snelweg. Er vallen ook prijzen te winnen.

Waar en wanneer?

Zes locaties krijgen de rondreizende Gentse Digitale Kermis op bezoek, telkens van 14 tot 17 uur.

- Zaterdag 4 februari: in de hoofdbibliotheek Gent: Kick-Off, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

- Zondag 5 februari: in het Buurtcentrum Bloemekenswijk, Frans Van Ryhovelaan 119, 9000 Gent

- Dinsdag 7 februari: in OCMW Lokaal Dienstencentrum Speltincx, Meersemdries 4, 9050 Gent-Gentbrugge

- Woensdag 8 februari: in Inburgering Gent, Blekerijstraat 55, 9000 Gent

- Zaterdag 11 februari: in vzw Jong kinderwerking Macharius Heirni, Tarbotstraat 61 c, 9000 Gent

- Zondag 12 februari: in Buurtcentrum Muide-Meulestede-Afrikalaan, Patrijsstraat 10, 9000 Gent.

Reageer (1)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!