Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMANDIËBEURS (28/2 - 1/3) in Handelsbeurs
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op woensdag 18 februari om 11.15 uur stond ik samen met enkele collega-journalisten uit de toeristische sector aan de deur van het foyer van de Handelsbeurs (Gent) voor de officiële voorstelling van de NORMANDIËBEURS.

We werden er ontvangen door Fabienne De Chassey-Schurgers (Benelux Marketing Manager van Normandië) en Jempie Herrebout (organisator - Activating Tourism) met het oog op een duidelijke voorstelling van de beurs 2009 in Gent. En dat Normandië een verrassend wereldje apart is binnen ons buurland Frankrijk mag wel duidelijk zijn. Op amper 3 uur rijden van onze eigenste stad worden we verrast door een gevarieerd aanbod van kunst, cultuur, toerisme, gastronomie en historiek.

Jempie Herrebout kende ik nog door zijn deelname aan mijn toenmalig radioprogramma "Pliets Plets Culinair" (Radio Roeland), toen vanuit het Kasteel van Wippelgem, maar ook het proeven van de beroemde "calvados" zal de aanwezige luisteraars zeker niet vergeten zijn. Nu is de man al jaren bezig om deze prachtige streek in Frankrijk op een boeiende manier voor te stellen aan de Belgen, want na de start in 2000 (Pand - Gent) werden ook Luik, Kortrijk, Brugge, Antwerpen en Leuven aangedaan. Telkens met veel succes want in 2006 telde men in de Handelsbeurs (Gent) zowaar 10.000 bezoekers en in 2008 brak Brugge het record door 13.000 bezoekers te ontvangen. De unieke voorbije Normandiëbeurzen zorgen er dan ook voor dat men op zaterdag 28 februari de 150.000 ste bezoeker zal mogen ontvangen ... en misschien bent u dat wel ?

    
 
Foto      Foto     Foto


Ik geef u alvast mee dat 36 standen de zalen van de Handelsbeurs zullen vullen en dat u ook te gast zal zijn op een Normandische markt waarbij de producenten niet alleen ter plaatse hun producten zullen maken en tonen, maar ze ook zullen laten proeven èn verkopen. De Normandiëbeurs IS een MUST voor iedereen die graag eens geniet en dat niet ver wenst te zoeken. Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met de streek, de bewoners, de producenten ..... door te luisteren, te kijken, te proeven .... èn te genieten.

De beurs gaat dooor op zaterdag 28 februari (10.00 - 18.00 uur) en zondag 1 maart (10.00 - 17.00 uur) in de Handelsbeurs (Kouter 29 - 9000 Gent). De beurs is GRATIS toegankelijk èn elk uur valt een bezoeker in de prijzen !!!! Daarvoor geeft u een correct antwoord op een simpele vraag die u op het toegangsformulier (verkrijgbaar aan de ingang) invult èn wie weet zit u binnen enkele weken met z'n tweetjes in Normandië ?

Kan u niet wachten tot de beurs zelf ? Ga dan vlug naar www.normandie-tourisme.fr/nl
 
 Foto

Reageer (0)

23-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evy Gruyaert stelt "Start to walk" voor in Merelbeke
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Foto (Freddy Vlassenroot)

Zondag stelde Evy Gruyaert en Vlaams minister van sport, Bert Anciaux, "Start to walk" voor ...het nieuwste en meteen ook het laatste boek in de succesvolle "Start to sport"-boekenreeks van uitgeverij Lannoo.


Start to Walk is de opvolger van Start to Run,Swin,Bike en Fitness,waarvan er in totaal al meer dan 30.000exemplaren verkocht werden.
Het boek werd zeer toepasselijk voorgesteld op de nationale wandeldag in Merelbeke.
De minister steunde de boekenreeks voor 50.000 euro.

 

Méér dan 100 andere foto's kan je zien via deze link

http://fotoalbum.seniorennet.be/showbizzfredje/evy_gruyaert/foto=525415

Reageer (0)

19-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnaval in Ledeberg in het teken van DIVERSITEITIn het weekend van 6, 7, 8 en 9 maart 2009 vieren de inwoners van Ledeberg weer naar hartelust hun karnaval. Die dagen loopt de vierentwintigste editie van het grote Ledebergse karnavalfeest. Een Plateaushow met Duitse inbreng op vrijdag, een karnavalstintje voor senioren, een multi-cultureel lintje en de grootste karnavalstoet van de Gentse regio (met het accent op eigen wagenbouw) op zaterdag zijn dit jaar de meest opvallende elementen van dit volks feest.

 

Het overkoepelend thema voor de Ledebergse karnavalviering 2009 Diversifieste slaat werkelijk (op) alles.

De meest diverse zaken en aspecten van onze samenleving kunnen aan bod komen.

Het kan een bont allegaartje worden van de meest diverse uitingen van het karnaval vieren.

Creativiteit en fantasie zullen dus op diverse manieren hoogtij vieren.

 

Diversiteit staat voor de verschillen die er zijn tussen individuen in onze samenleving, tussen culturen, tussen levenswijzen, tussen manieren van feestvieren...

 

Het thema Diversifieste wil het aspect diversiteit verder uitbreiden van de multiculturele diversiteit naar :

de diversiteit van leeftijden (jong en oud in de stoet),

van klein en groot,

van dun en dik,

van rijk en arm,

van eerlijk en oneerlijk,

van oud en nieuw,

van dag en nacht,

 

van actueel en historisch,

van groen en grijs,

van Ledeberg en Gent,

van Vlaanderen en Wallonnië,

van Kerstparade en historische praalstoet,

van zwart en wit

…

Diversifieste moet ook de gelegenheid geven om in te spelen op actuele toestanden. De organisatoren hopen dat de Ledebergse wagenbouwers nog meer dan anders de actuele kaart durven trekken en willen inspelen op een aantal hot items op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau.

 

Het algemeen overkoepelend thema blijft een vlag die vele ladingen moet kunnen dekken en die de fantasie van de Ledebergse karnavalisten niet kan en wil aan banden leggen.

De verschillen mogen dus legio zijn. Iedereen kan op diverse wijze invulling geven aan het thema en de Ledebergse karnavalisten kunnen verschillende (diverse) pijlen op hun boog hebben.

Misschien kunnen er zelfs aspecten aan bod komen “die minder vers”zijn.

En vergeet bij dat alles het element fieste niet ….

27 februari: Seniorenkarnaval (De Vijvers)(14.00)
7 maart: 24ste karnavalstoet (15.00) en verklede kroegentocht (19.00)
8 maart: Kinderkarnavalnamiddag (14.30) - Diversiefiestespellekes (15.00) - Boterworp (19.30) - Fakkeltocht (20.00) - Popverbranding en vuurwerk (20.15)
9 maart: Rondgang van de Travo's (15.00) - Afsluiter: dag van de levende lijken (19.00)Binnenkort meer info maar vergeet alvast geen bezoek te brengen op www.karnavalledeberg.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Stukken van mensen": Ultima Thule stelt voor ...

affichebeeld 'Stukken van Mensen

De Duitse cabaretier Karl Valentin maakte tijdens de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw de cabarets en café-theaters van München en omstreken onveilig met sketches en monologen die hij opvoerde samen met zijn vrouw Liesl Karlstadt.

Een constante in dat uiterst hilarisch materiaal: de verwarring van de mens die de wereld rondom hem met grote ogen bekijkt en zijn pedalen kwijtgeraakt. Omdat het hem te snel gaat. Te complex is. Te hoog gegrepen. Een uitgangspunt dat vandaag verrassend intakt is gebleven. STUKKEN VAN MENSEN baseert zich op Valentin in combinatie met nieuw tekstmateriaal van Wim De Wulf.


Absurditeit en surrealisme uit het dagelijks bestaan, waarbij de grimmigheid nooit ver weg is.
Het enige houvast : de tonen van het immer voortjakkerende balorkest. Changez!!!!


regie Wim De Wulf, spel Sven Ronsijn & Els Trio, poppen & scenografie Filip Peeters, muziek Yves Meersschaert & Tom De Wulf, kostuums Chris Snik, techniek  Rupert Defossez


'Stukken van Mensen' op 13,14,18,19,20,21 om 20u30 en op 22 maart om 15u in
'De Kazematten' (Kazemattenstraat 17, Gent)

Reserveren kan hier of 09/3240868. Tickets: 10 euro, reductie: 8euro


volledige speelijst op www.ultima-thule.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede culinair festival in Antwerpen met toppers ...De tweede editie van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest in augustus 2008 werd door een ongezien hoog aantal mensen bezocht. Een vooral op zaterdag en zondag al te volle Groenplaats bleek het gevolg.
Antwerpen Proeft verhuist daarom in 2009 naar de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai op het Antwerpse Zuid. Waar elk jaar de Sinksenfoor staat, en verder ook bekend van het zomerevenement Antwerpen Zingt en van Cirque du Soleil, Afrika! Afrika! en het MuHKA.

Het zal voor de deelnemende restaurants en traiteurs beduidend gemakkelijker werken worden op de Gedempte Zuiderdokken tussen de Vlaamse en Waalse Kaai. Voor de bezoekers van hun kant betekent een groter plein met meer open ruimte een nog aangenamer, comfortabeler feestje. Dat feestje heeft plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2009.

 

Op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai zullen een 25-tal restaurants, traiteurs en cateraars hun specialiteiten aanbieden.
Dit in een eigen luxetent met buitenterras. De keuze is uitgesproken divers. Je ziet op culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollefesfeest zowel gevestigde waarden als jong aanstormend talent aan het werk. Het gaat van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, over eigentijds en moleculair gewaagd, tot Spaans, Indonesisch, Japans en Thais. Ook patisserie en de kaasmeester zijn van de partij."Antwerpen is een gastronomische smeltkroes," aldus Johan Segers, chef-kok van 't Fornuis en ambassadeur van Antwerpen Proeft. "Waar vind je zoveel stijlen en smaken op zo'n kleine oppervlakte?"
Gerechten worden geserveerd in tapasvorm. Je betaalt met speciale Antwerpen Proeft-bonnen van 1,90 euro per stuk. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa's, centraal in het tentendorp. Elke standhouder biedt minimaal 2 hapjes aan die niet meer dan 2 bonnen kosten. Zo kun je meerdere keukens ontdekken. Grotere gerechten kosten maximaal 9 bonnen.

 

Antwerpen Proeft heeft ook in 2009 plaats tijdens het Bollekesfeest. Bij dit festijn staan de Antwerpse streekproducten centraal. Van het typisch Antwerpse bolleke tot de Antwerpse handjes, maar ook minder bekende delicatessen. Drie dagen lang kun je je laten verrassen door wat 't stad allemaal aan smakelijks te bieden heeft.
Kom zien, voelen, horen, ruiken, proeven en vooral genieten van Antwerpen tijdens het drukst bezochte, en helemaal gratis toegankelijke, culinair festival van België.


 De Koninck   Chaudfontaine

De eerste nieuwe deelnemende restaurants van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest 2009 zijn bekend.
Om te beginnen moleculaire topgastronomie met Het Gebaar en De Godevaart, respectievelijk Roger van Damme
(3 koksmutsen of toques in GaultMillau) en Dave De Belder (2 toques).
Daarnaast het hippe visrestaurant van het al even trendy Antwerpse Zuid, Fiskebar van Nikolaj Kovdal. Hét jonge geweld van Linkeroever, Chef's Table met Dimitri Van Berlo. En met cateraar Robertos | El Valenciano plus restaurant River Kwai huizen van vertrouwen op vlak van enerzijds de Spaanse en anderzijds de Thaise keuken.
Alle zes op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus te proeven op het Zuid.

Alle info op www.antwerpenproeft.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAW Artevelde nodigt laureaat Elisabethwedstrijd uit voor benefietconcert (8/3)

liebrechtvbv.jpg  Op zondag 8 maart 2009 om 11.00 uur organiseert het CAW Artevelde (Gent) een 
  benefietconcert ten voordele van de eigen werking en nodigde hiervoor LIEBRECHT
  VANBECKEVOORT
 - laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2007 - uit.

  Het concert wordt gegeven in Parnassus - Oude Houtlei 124 - 9000 Gent en op het
  programma staat muziek van Beethoven, Mendelssohn, Debussy en Chopin.

  Toegangskaarten aan 30 euro via 09/225.00.02 of  secretariaat@artevelde.be

Alle verdere info kan u vinden op www.artevelde.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper met Big Band voor het goede doel (20/5 - Antwerpen)

Om speculaties te vermeiden over de reden van de opzichtige halskraag die Els de Schepper de komende 3 maanden op dokters voorschrift moet dragen, laten we u weten dat Els vorige week met succes geopereerd werd aan enkele nekwervels.
De problemen en pijnen die Els de laatste jaren ondervond in haar nek waren  te wijten aan een letsel opgelopen tijdens een ski-ongeval enkele jaren geleden. Een operatie drong zich op om erger te voorkomen.

We kunnen u melden dat de operatie, uitgevoerd in UZ  Gasthuisberg te Leuven, zeer goed verlopen is en de genezing evolueert zoals voorzien.


We willen benadrukken dat het geplande concert op 20 mei en de theatertournee in het najaar, NIET in gedrang komen en zullen plaatshebben als gepland.


Info over het concert en de nieuwe theatertournee :
www.elsdeschepper.com


 Els de Schepper organiseert op woensdag 20 mei in de Stadsschouwburg van Antwerpen een éénmalig, uniek en vrolijk Big Band concert ten voordele van het Vlaamse kinderopvang en begeleidingsproject in Nepal, Shangrila Home.Samen met een voor de gelegenheid samengestelde Big Band, brengt Els Nederlands- en anderstalige liedjes die raken, rijmpjes die opvrolijken, lieve verhalen, speelse meezingers en natuurlijk Els’ alter ego Rita van der Auwera die maar niet geadopteerd raakt. Els de Schepper Big Band Concert, wordt éénmalig concert waar de vrolijkheid primeert.
Omdat het leed van de kinderen waarvoor we geld inzamelen al zwaar genoeg is.


De opbrengst van dit concert gaat 100% naar het Shangrila Home project in Nepal. Dit project van de Belgen Wim de Becker en Caroline Dierckx zet zich in voor dakloze en dikwijls aan lijm verslaafde straatkinderen. De kinderen krijgen een afkickprogramma, gaan terug naar school, leven in een veilige en warme omgeving met goede opvoeders en krijgen na verloop van tijd de kans om terug volledig zelfstandig in de maatschappij te functioneren als volwaardige mensen.

 

Deze niet-gesubsidieerde projecten vergen moed én kosten veel geld om o.a. woning, eten, drinken, school en opvoeding van de 114 kinderen in het Shangrila home te kunnen betalen. Minimaal € 10.000,- per maand hebben ze nodig om hen uit hun erbarmelijke situatie te helpen, te houden en te begeleiden naar dat zelfstandig en menswaardig leven in hun eigen maatschappij.

Els heeft het Shangrila Home in Nepal bezocht en werd er zo diep door geraakt dat ze beslist heeft om hen te helpen met geld in te zamelen en aandacht te creëren voor hun projecten.


Meer info op : http://www.elsdeschepper.com


Els De Schepper Big Band Concert

20 mei in de Stadsschouwburg Antwerpen

 

Info en reservatie tickets

0900/69.900

http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs 25 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

Reageer (0)

16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margot Vanderstraeten in de Paarse Zetel (19/2)

Op donderdag 19 februari 2009 interviewt Griet Pauwels Margot Vanderstraeten in de Paarse Zetel in de bibliotheek aan het Zuid. De Paarse Zetellezingen zijn gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek.

Margot Vanderstraeten © Luc Daelemans


Margot Vanderstraeten is journaliste voor ‘De Morgen’, columniste voor ‘Gentleman’ en praktijkassistente ‘Interview en Reportage’ aan de Universiteit Gent.


Haar intrieste, beklemmende roman ‘Alle mensen bijten’ won de Debuutprijs literatuur 2003. ‘De vertraging’, ook al over imperfecte levens, werd minder opgemerkt, maar het recente ‘Schrijvers gaan niet dood’, een reeks gevoelige portretten van oudere auteurs, beleefde al meteen een herdruk. De 94-jarige Leo Vroman droeg zelfs een gedicht aan haar op.

Ook de in opdracht van de CeLT (culturele en literaire tijdschriften) samengestelde bloemlezing ‘Het beste uit de tijdschriften’ werd een succes. Haar journalistieke bijdragen, vooral voor de Zeno-weekendbijlage van De Morgen, hebben altijd een sociaal-maatschappelijke impact.

In primeur praat Vanderstraeten over haar nieuwe boek ‘Mise en place’, dat binnenkort verschijnt.

Meer info over Vanderstraeten op de website www.margotvanderstraeten.com


Meer Paarse Zetellezingen:


5 maart: Florian Heyerick

12 maart :Bas Haring
Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur.
Gratis toegang, deuren dicht om 12.30 uur of zodra volzet.
Geen reservering mogelijk.

De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice. Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

Organisatie

Stad Gent, Departement Cultuur, Stedelijke Openbare Bibliotheek
In samenwerking met vzw Passe-Vite.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verteltour 2009: Maria De Baets vertelt in Bib Sint-Amandsberg

Maria De Baets is een echte Gentse sprookjesvertelster, wat te horen is aan haar sappig Gents accent.
Verhalen van bij ons, oude volkssprookjes verzamelen en een nieuw leven inblazen, zijn haar lust en haar leven.
Kinderen hoeven bij Maria niet stil te zitten, ze doen lekker mee.

Affiche 'Het levende water, sprekende vogels en zingende bomen'


Wanneer? Woensdag 25 februari om 14.30 uur
Duur? Een uur
Waar? Bib Sint -Amandsberg
Leeftijd? Vanaf 5 jaar

Gratis!  Reserveren kan via mail sintamandsberg.bib@gent.be of telefonisch 09 229 10 55


Staan nog op het programma in 2009:


Woensdag 22 april (15 uur): Bib Nieuw-Gent (Maria De Baets)

Woensdag 29 april (14.30 uur): Bib Brugse Poort (Katrien Van Hecke)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater TRAC gaat op de Ierse toer met
Klik op de afbeelding om de link te volgen
"ON RAFTERY'S HILL"
(Het Heuvelerf) een Iers boerendrama van Marina Carr in een regie van Philippe Lepez is de nieuwe productie van Theater Trac. Het is een stuk over verstikkende familiebanden en de teloorgang van een boerenfamilie die tot de knieën vastzit in ‘t slijk. De première is voorzien op 13 maart in teaterzaal Krakeel (Gentbrugge).

Drie generaties Rafterys leven samen op een boerenerf op een heuvel in Ierland. De oude Red Raftery heeft zijn boerderij zwaar laten verkommeren en onderwerpt zijn gezin op agressieve manier aan zijn wet. Zijn oude, demente moeder, Shalome, pakt elke dag tevergeefs haar koffer om te vertrekken. Ded, zijn zoon, is zwakzinnig. Dinah, zijn dochter, is nooit weggeraakt van de boerderij en runt het huishouden. Ze probeert haar jonge zus Sorrel op weg te helpen naar een hoopvolle toekomst met haar vrijer Dara. Maar valt er te ontsnappen aan het heuvelerf? Wat bindt een familie te samen als elk lid probeert aan zijn noodlot te ontsnappen? Het is het verhaal van een familie die met zichzelf in oorlog is.

On Raftery’s Hill is een Iers boerendrama van formaat. De schrijfster, Marina Carr, plant de meeste van haar stukken stevig in de Ierse klei. De heuvel of berg kan je makkelijk als een lokale Olympos beschouwen waar goden, halfgoden en stervelingen vertoeven. En net zoals bij de Griekse drama’s speelt de drift een grote rol. Wij zijn niet meer dan gorillas zegt één van de personages.

met: met: Sofie De Mol, Kathelijne Depuydt, Wim De Witte, Frederik Gulinck, Christophe Huysecom, Patrick Pevenage & Jet Vergaert

Theater Trac speelt "ON RAFTERY'S HILL" (Het Heuvelerf) in teaterzaal Krakeel (Teaterstraat 33 in Gentbrugge) op:
vrij 13 maart om 20u (première)
za 14 maart om 20u
zondag 15 maart om 15u
woe 18 maart om 20u
do 19 maart om 20u
vrij 20 maart om 20u
za 21 maart om 20u

Info & reservatie: 09 223 17 81 of info@theatertrac.be

Tickets kosten 8 euro.

Alle bijkomende info op www.theatertrac.be

Reageer (0)

09-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steven Goegebuer wint 6de Lunatic Comedy Award
Klik op de afbeelding om de link te volgenAfgelopen zaterdag 7 februari werd Steven Goegebeur (Heist-op-den-Berg) verkozen tot winnaar van
de zesde Lunatic Comedy Award in het Minardtheater te Gent.

De aftrap werd gegeven door Henk Rijckaert en Bert Gabriëls, bekend van het Canvasprogramma ‘Zonde van de zendtijd’. 
Zij brachten het talrijk opgekomen publiek op temperatuur zodat de kandidaat-winnaars op een comfortabele manier met hun set konden beginnen. 

Steven begon met enkele goed gekozen grappen over zichzelf en het Gentse waardoor het publiek zich meteen betrokken voelde. De verwijzingen naar de andere finalisten (Arbi el Ayachi en Petra Truant) en de interactie met het publiek werd zichtbaar en vooral hoorbaar geapprecieerd. Steven Goegebeur heeft een snelle opeenvolging van grappen, een hoge aaibaarheidsfactor en hij staat graag op een podium. Hij geniet, dat druipt eraf.

De Lunatic Comedy Award is één van de zeldzame wedstrijden waarbij het publiek de winnaar bepaalt.
Dat publiek voegde nu dus Steven Goegebeur toe aan Bert Kruismans, Gunter Lamoot, Lieven Scheire, Sven Eeckman en Philippe Geubels. Voorwaar een indrukwekkend lijstje en een hele opgave voor Steven om in de toekomst te bewijzen dat hij hier niet bij misstaat. 


Meer info over Steven Goegebeur: http://www.bonebookings.be/performers/Humor/Steven-Goegebeur/info

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanda Joosten volgt Daisy Thys op in "Annie de musical"

                          wordt vervangen door                    

Nadat ze eerder dit seizoen in de huid kroop van Tante Sidonia, vertolkt Wanda Joosten binnenkort een heel ander legendarisch personage: de diep gefrustreerde Miss Hannigan, eigenares van het weeshuis in de musical Annie. Daisy Thys, die de rol momenteel vertolkt, kan de succesverlengingen in Capitole Gent en de Stadsschouwburg Antwerpen niet spelen. Maar met Wanda is zonder twijfel een waardige opvolgster gevonden.

 

Wanda Joosten: "Miss Hannigan is een soort anti-Sidonia: alles wat de één is, is de andere niet. Net daarom sta ik te popelen om in dit avontuur te springen. Om de ultieme moederfiguur Sidonia af te wisselen met de grootste kinderhaatster ooit!"

 

Wanda Joosten schitterde eerder in o.m. Jesus Christ Superstar, My Fair Lady, Evita, Nonsens, They shoot horses, don’t they, Broadway Baby, Carmen en Musicals from the Heart. Als zangeres toont ze in o.a. Sol y Sombra haar veelzijdige interesse voor diverse muzikale stijlen. Maar Wanda staat ook al jaren in de revues van o.a. Luc Caals, Dirk Van Vooren, en Jan Van Dyke, en ze was in 2007 te zien naast Lulu Aertgeerts, Marijke Hofkens en Myriam Bronzwaar, in de heerlijke komedie Moeders. Sinds oktober tourt ze door Vlaanderen en Nederland als Tante Sidonia in de Suske en Wiske-musical De Circusbaron.

 

Sinds de première op 18 december hebben reeds meer dan 60.000 mensen genoten van de musical Annie. De goede recensies en de sterke mond-aan-mond-reclame deden de vraag naar tickets nog stijgen. Daarom zijn er succesverlengingen op 10 en 11 april in de Capitole Gent en van 21 tot en met 23 mei in de Stadsschouwburg Antwerpen. Het is tijdens deze verlengingen dat Wanda Joosten Miss Hannigan vertolkt. 

 

Annie is ook nog te zien op 22 februari in Kursaal Oostende en van 27 februari t.e.m. 1 maart in de Grenslandhallen Hasselt. Daar schittert Daisy Thys nog als Miss Hannigan.

 Annie - De Musical

22 februari in Kursaal Oostende

Van 27 februari tem 1 maart in Grenslandhallen Hasselt

Op 10 en 11 april in Capitole Gent (succesverlenging met Wanda Joosten)

Van 21 tem 23 mei in de Stadsschouwburg Antwerpen (succesverlenging met Wanda Joosten)

 

Ticketprijzen (excl. reservatie- en verzendingskosten)

Golden Seats: 54 / 49 euro

Cat. 1: 44 / 39 euro

Cat. 2: 39 / 34 euro

Cat. 3: 34 / 29 euro

Cat. 4: 29 / 24 euro (enkel in Antwerpen, Hasselt en Oostende)

Dinner Seats: 79 / 56,5 euro (enkel in Gent en Antwerpen)

 

korting voor kinderen t.e.m. 12 jaar.

Voor voorstellingen op vrijdagavond, zaterdag en zondagmiddag geldt een weekendtoeslag van 5 euro.

 

Info en reservatie tickets

0900 69 900

http://www.musichall.be

Reageer (0)

07-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnstentoonstelling in 't Zuiden van Europa (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgenOok in 2009 organiseert de fv CultuurGezellig Gent elke maand een nieuwe tentoonstelling
in ’t Zuiden van Europa op de Vrijdagmarkt.In februari wordt dat MARTINE EELBODE onder de titel “Valentijnstentoonstelling”. Echte Kunst, een beetje Spielerei, veel Gevoel.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 1 maart, open op vrijdag vanaf 11 uur en op zaterdag en zondag vanaf 15 uur. Sluiting om 1 uur.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1200 leerlingen van Sint-Bavo zorgen voor munttapijt in hartje Gent (13/2)Dit schooljaar steunt Sint-Bavo
het project  in Oost-Congo: SADMO

(Solidarité pour Action de Développement au Milieu des Orphelins).

 

SADMO is opgericht door de lokale bevolking in Zuid-Kivu en wordt opgevolgd ter plaatse

door de Gentenaar Pieter Vanholder.

Deze NGO wil weeskinderen een thuis geven in arme gastgezinnen waar ze recht op hebben.

 

Enkele activiteiten die dit kunnen waarmaken:

* gratis medische verzorging

* gratis schoolopleiding

* schooltjes bouwen

* 2x per week een voedzame pap

 

Ook heeft SADMO tal van activiteiten die zelffinanciering mogelijk maken:

* een kippenkwekerij

* een naaiatelier

* een timmeratelier

 

Draagt u ook uw muntje bij?

De weeskinderen in Congo danken u

AKSANTI SANA

(dank je wel in het Congolees)

 

 

Op vrijdag 13 februari leggen van 9 uur tot 16 uur 1200 leerlingen van Sint-Bavohumaniora een munttapijt op het Sint-Baafsplein te Gent ten voordele van weeskinderen in Oost- Congo. Op de ritmische tonen van de djembéspelers lezen we over het project, leggen we massaal veel muntjes (voor sommigen wacht hierbij een verrassing), drinken we koffie aan de “koffiestop”, …


Vrijdag 13 februari

Sint-Baafsplein

van 9 uur tot 16 uur

                                       Sint-Bavohumaniora

                    ten voordele van weeskinderen in Oost-Congo
                                         (project: SADMO)


 

 

Reageer (0)

03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kust is voorbereid op Valentijn

Zeker met Valentijn is de Kust dé ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg. Kustgemeenten hebben voor het Valentijnweekend bijzondere arrangementen. Op de www.dekust.org vindt u een selectie met 30 romantische plekjes en nog meer verrassingen. Hier alvast tien unieke plekken om te zoenen langs de Kust. 

Paravang Pier
    


1/ Knokke-Heist

Wat denk je van een kus in ‘the Garden of Pleasure’? Klinkt veelbelovend. Verlies echter  je geliefde niet uit het oog. Het doolhof van hagen en waterpartijen van kunstenaar Jan Vercruysse inspireert. 

 

2/ Zeebrugge

'Zoals de man die de boot zag, in de lucht', zo zien wij cupido dansen op de golven. Leid je geliefde geblinddoekt naar de vloedlijn en laat haar de ogen openen aan het kunstwerk van Jean Bilquin. Vergeet je doosje met de ring niet.

 

3/ Blankenberge

Eerst een romantische wandeling naar de Pier waar je in de loungebar nageniet van de zon die via alle kleuren van de liefde verdwijnt in de zee. Wat je ziet is maar een fractie van oneindigheid.

 

4/ De Haan-Wenduine

157 ha zoenparadijs tussen Wenduine en Vosseslag, zomaar voor je ogen. Trek het bos in, zoek een boom waar je lang en liefdevol zoent, maak een wandeling van een uur en probeer dezelfde boom terug te vinden.

 

5/ Bredene

Leven als God aan zee, op een strandterras, een lekker glaasje in de hand en genietend van een warme zoen aan de Twins zeilclub.

 Koppel


6/ Oostende

Hij was berucht en beroemd als minnaar, Napoleon deed het ons voor. Op zijn dakterras op het Fort beleef je ingetogen liefdevolle momenten.

 

7/ Middelkerke-Westende

Geniet met zijn tweeën in het maanlicht op de kop van een golfbreker, maar alleen bij laag water. Zoek een mooie ster en geef haar de naam van je geliefde.

 

8/ Nieuwpoort

Een kus onder een vuurtoren brengt geluk, hop dus naar de toren aan de IJzermonding.

 

9/ Koksijde-Oostduinkerke

Hoger dan op de hoogste top van de Kust kan je liefde niet zijn. Nestel je in het mulle zand van de Hoge Blekker.

 

10/ De Panne

Op de Esplanade, onder de vleugels van Koning Leopold klinkt een liefdesverklaring als een eed aan God en vaderland.

 

   De Fonteintjes Koninklijke Gaanderijen

 

Voor de volledige lijst met 30 zoenplekken aan de Kust surft u naar www.dekust.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Pietersinstituut organiseert Valentijnse MINIROCK (13 - 14/2)

logo
Een school is meer dan een plaats waar alleen les gegeven wordt!
Daarom pakt het Sint-Pietersinstituut  tijdens het valentijnsweekend uit met haar jaarlijks Minirockfestival:
op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2009 presenteert jong talent van eigen school zijn muzikaal kunnen.

 

Op vrijdag verwelkomen ze vier bands: Juicy Juice, CosmetX, The Sideburns (leerkrachten) en uiteraard de big band van Sint-Pieters met de fris klinkende naam 'Frisco in den Disco' (meer dan 20 leerlingen). Al maanden is 'Frisco in den Disco' aan het oefenen om het publiek de kleren van het vege lijf te blazen. Disco, in een oud en een nieuw jasje.
Een volwaardige groep dansers maakt het plaatje volledig. Amusement verzekerd voor het jonge volkje.

 

Op zaterdag houden ze het wat rustiger.
Dan opent het schoolkoor Blue Invasion (meer dan 50 leerlingen) de avond, gevolgd door The Sideburns.
Afsluiten doen we opnieuw met de big band. Op deze avond worden ook alle ouders en sympathisanten uitgenodigd.

 

Elvis en disco zijn de sleutelwoorden: ‘A little less conversation, a little more action please!’

 

Tickets kosten 6 euro en zijn uitsluitend in voorverkoop verkrijgbaar in het secretariaat van de school en bij de muzikanten.
Op vrijdag wordt er gemusiceerd van 19 uur tot 22.30 uur, op zaterdag van 20 uur tot 22 uur.

 

De vorige jaren kwamen er zo’n 1.000 muziekliefhebbers luisteren en voor deze editie hoopt het Sint-Pietersinstituut
dit getal te overtreffen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Boat Show 2009 komt eraan

logo

Voor de eenentwintigste keer maakt de wereld van watersport, waterrecreatie en watertoerisme zich op voor de start van het nieuwe seizoen. Vanaf 28 januari jl. reden de eerste jachten de tentoonstellingshallen van Flanders Expo binnen en plaatsten de kraanmannen deze giganten met centimeter nauwkeurigheid op hun plaats.


   

Momenteel worden hier de standen omheen gebouwd waarop de vele bezoekers worden ontvangen. Voor hen is de variëteit van programmaonderdelen en de keuze uit soorten boten en jachten, van 2 meter tot 17 meter, uitgerold over 6 hallen het staalboek dat haar plaats heeft in het Europese aanbod.

 

Belgian Boat Show is ook het kennismakingsmoment bij uitstek met de groeiende activiteiten in de vrije tijdsbesteding op en aan het water. Dat omvat zeilen, motorbootvaren, snelvaart, waterski, windsurfing en trekt ook hengelaars en diepzeeduikers aan.

  

Van 7 tot en met 15 februari 2009 in Flanders Expo: BELGIAN BOAT SHOW

  

Meer gegevens en het volledige programma van activiteiten op de Belgian Boat Show vindt u hier: www.belgianboatshow.be

 

Reageer (0)

02-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: Naar betere oorden (Pjeroo Roobjee)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

 

Verhalenbundel van Roobjee Neemt lezers mee naar ‘Betere oorden’

 

Bij de uitgeverij Querido (Amsterdam Antwerpen) verscheen korte tijd geleden “Naar betere oorden en andere verhalen uit de buitenste duisternis”, de recentste prozabundel van de Gentse plastisch kunstenaar en auteur Pjeroo Roobjee  (1945).

Robjee
 

Daar waar het picturaal werk van de artiest alom geprezen wordt in binnen- en buitenland  roept zijn literair oeuvre nog al eens controversen op bij potentieel en kritiek. Toegegeven het vergt enige tijd en aanpassing om zich te verplaatsen in het niet zelden archaïsche taalgebruik dat de auteur bewust hanteert.   Roobjee heeft dat evenwel verheven tot zijn stijl… En wie zal hem dat verwijten?

Robjee Oorden
 

“Naar betere oorden” (de verkorte titel die ook de kaft siert) is een 208 bladzijden dikke bundel geworden met (goddeloze) preken tegen de geloofwaardigheid van de materialistische mens, maar ook fabels, parabels en  bloedstelpende sprookjes voor volwassenen. Dat laatste is eerder nieuw in het oeuvre van de schrijver, die zijn geloof in de waarachtigheid en de esthetiek van het grote woord ‘kunst” bij herhaling blijft koesteren. Roobjee op zijn uiterste best!

 

Twintig verhalen bevat de bundel en het is bijzonder moeilijk om het beste te verkiezen. Ze lijken wel op één dag geschreven, zo coherent is de materie. Zo verbonden met één persoon, de auteur. Zo getuigend van een authenticiteit die je aan de tekst gekluisterd houdt.

 

Op de achterflap van het boek vat zijn jongere collega auteur Dimitri Verhulst het bijzonder en overduidelijk uiting gevend van bewondering  gevat samen =”De grootste roetsjbaan ter wereld staat op naam van Pjeroo Roobjee. Het ding werd opgetrokken uit taal en met wat hij over had aan woorden stak de kunstenaar nog gauw een paar vuurpijlen in elkaar.” En de ghost writer vervolgt met : “Wil ik maar gezegd hebben: eenheidsworsten worden van zijn boeken niet gedraaid. Roobjee, hoezee!”

 

Ik sluit mij daar ten overvolste bij aan.


"Naar betere oorden" is te koop voor € 19,95
 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

01-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprekende klokke veur blenden en slechtziende ...

Sprekende klokke veur blenden en slechtziende, nu uuk in 't Gents!

 


Ingenieur Paul De Mey uit Antwirpen moakt sprekende klokke veur blinde. Het zijn kleine vierkante duuskes mee moar drei knopkes op, wrie kompakt, dien in uwen handpalm passe, zuu dadde ze uuk in uwe zak keunt steke. Die bestonden al in een Vloamsche en in 't Fransche versie en hij wildege de dieje nu uuk moake veur dialectsprekers.

 

Achter zijn giestige proboase in 't Antwirps kwamt hij op 't gedacht veur dadd' uuk in 't Gents en andere dialecte te doen. Hij gingt op zoek op 't internet en kwam zuu via de wepsaait van de Sosseteit in contact mee de prezedent. W' hèn hem veur verdere hulp mee d' ander dialecte verweze noar VARIATIES vzw. Koepelorganizoase veur Dialecten en Oraal Irfgoed in Vloandere. We keunen u al zegge dan d' opnoames de zeveste zanewoare gebeurt zijn en da in de luup van de iestvolgende weke de ieste Gentsche sprekende klokke veur blende het licht zal zien (oazeme da azuu meuge zegge).

 

Vanaf nu goan de blenden huure: 't Es koartse noar den tiene! 't Es twie menute veur den halver twieë. 't Es dreie in den achternoene! De reveilde stoat op 't halverzevene.

En oas ge uw wekkersienjaal goe ingesteld hèt huurde: 't Es in de sakosje! Ge keunt uuk tefrente weksienjalen kieze bij : meziekske.

 

Het es nie zuu moar een speeldinkske moar een echt nuttig en doarbij nog giestig instrumentse veur blenden en slechtziende.

 

Woar damme , voalà, weeral ne kier een goe, nuttig en plezant wirk mee gedoan hèn.


Aldus de president van de Gensche Sosseteit ... Eddy Levis. 

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn blikt terug met "Notities bij het kijken"

Voor wie zich graag laat verwonderen door ontroerend schone, intieme en fascinerende beelden en verhalen. Over bijzondere glimpen uit het dagelijks leven en de dingen die (n)ooit voorbijgaan.Drie filmmakers - Lieven Debrauwer, Kadir Balci en Julien Vandevelde - doken in het filmarchief van het Huis van Alijn. Ze lieten zich in vervoering brengen door honderden familiefilms en maakten elk een nieuwe film. Deze films zijn in het museum te zien en zijn nu op DVD uitgebracht. Maar er is meer…

Zes gerenommeerde Vlaamse schrijvers - Erwin Mortier, Gerda Dendooven, Geertrui Daem, Bernard Dewulf, Christophe Vekeman en Annelies Verbeke - werden uitgenodigd om op hun beurt naar deze films te kijken en er een verhaal of gedicht bij te schrijven. Nieuwe ‘vertellingen’ kwamen zo tot leven doordat persoonlijke herinneringen van de auteurs zich mengden doorheen de levens van hen die zich voor en achter de camera bewogen.


NOTITIES BIJ HET KIJKEN is een uitgave van het Huis van Alijn vzw
i.s.m. de Vrienden van het Huis van Alijn vzw, telt 64 blz en is rijkelijk geïllustreerd met filmstills.


Prijs: € 19,95


Museumshop Het Huis van Alijn
Kraanlei 67 9000 Gent (naast het museum)
dinsdag tot zaterdag van 11u30 tot 17u30
zondag van 10u30 tot 17u30 (gesloten op maandag)


De publicatie kan ook via info@huisvanalijn.be besteld worden
(€ 19,95 + verzendingskosten)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent houdt van borsten ... hèt thema in februari

 Affiche Gent houdt van borsten Affiche Gent houdt van borsten

Borsten ... mooi verpakt, in alle maten en vormen, bekeken en geliefkoosd.
Maar hoe bewust zijn vrouwen van hun borsten en dragen ze er zorg voor?
Valentijnsmaand staat in het teken van borstkankeropsporing.

Borstkanker is in onze samenleving de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Alleen al in België worden ieder jaar vijfduizend vrouwen getroffen door borstkanker.
Vandaag kunnen we deze ziekte nog niet voorkomen maar wel vroegtijdig opsporen.

Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen gratis deelnemen aan het Vlaams Bevolkingsonderzoek naar Borstkanker. Een screeningsmammografie helpt borstkanker vroeg ontdekken en vergroot zo de kans op genezing. Nog te weinig Gentse vrouwen nemen deel aan dit onderzoek. De boodschap is duidelijk: ‘Laat naar je borsten kijken!’.

Genieten van het eigen lichaam, vertrouwd zijn met de eigen borsten, tijd nemen voor het eigen lichaam … het mag. Ook dit helpt om kleine veranderingen aan de borsten snel te ontdekken.


In het Justitiepaleis loopt de interactieve tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’. Een tentoonstelling met verrassende informatie over de borst, foto’s van Lieve Blancquaert, een kijkje achter de schermen van het mammografisch onderzoek en de zin en onzin van vroegtijdige opsporing van borstkanker. Je kunt er ook terecht voor een selectie kunstwerken ter beschikking gesteld door Flemish Nudes, een vereniging die kunstenaars samenbrengt uit alle kunstdisciplines rond ‘de vrouw’.

Deze liefde voor de vrouw wordt ook gedeeld door lingerieontwerpers.
In het Design museum Gent geven ontwerpers zich bloot in de tentoonstelling ‘Ontwerpers houden van borsten’.
Van de Velde nv, beter bekend van de lingeriemerken ‘Marie Jo’ en ‘Primadonna’, La Fille d’O met bezielster Muriëlle Scherre en Amoena, producent van prothesen en lingerie voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan, tonen hun liefde voor borsten in hun ontwerpen en in hun bedrijfsvisie. Lingeriezaak Potiau maakt de brug tussen producent en consument. In het pashokje geeft de vrouw zich bloot maar het is aan de lingerieverkoopster om de vrouw een goed gevoel te geven over zichzelf en haar borsten.

Een op vier lingeriezaken in Gent zet haar deuren open voor ‘Gent houdt van borsten’. Zij verspreiden informatie over het Vlaams Bevolkingsonderzoek naar Borstkanker’ en stimuleren in de maand februari vrouwen om zorg te dragen voor hun borsten. Wie meer wil weten over de Belgische lingerie, kan terecht in het MIAT voor de indrukwekkende tentoonstelling ‘Zo zacht als zij’.


Maar niet enkel musea en lingeriezaken steunen dit initiatief. Ook ziekenhuizen, verenigingen, zorgverstrekkers, enz. geven vrouwen een extra zetje om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Daarnaast kunnen verenigingen intekenen voor geleide bezoeken, infosessies, het mammoboxspel of een bezoek aan een erkende mammografische eenheid. De personeelsleden van de Stad Gent worden alvast uitgenodigd voor een lunchgesprek over zorg dragen voor borsten.

Voor vrouwen die een borstoperatie achter de rug hebben, is er op de badmode- en lingerieshow op maandag 16 februari met infostands en ruimte tot napraten met een drankje.

Het is duidelijk, Gent draagt borsten een warm hart toe.


Praktische informatie:
 
Tentoonstelling: ‘Laat naar je borsten kijken’

Dinsdag 3 februari tot maandag 2 maart
Justitiepaleis aan de Veldstraat
Dagelijks doorlopend van 10 tot 17 uur. Gesloten op zondag.
Gratis toegang - geen reservatie noodzakelijk, tenzij voor een begeleid bezoek


Tentoonstelling: ‘Ontwerpers houden van borsten’
Vrijdag 6 februari tot maandag 2 maart
Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
Elke dag doorlopend van 10 tot 18 uur. Gesloten op maandag.
€ 3.75 voor groepen, Gentenaars en 55-plussers


Tentoonstelling: ‘Zo zacht als zij’
tot dinsdag 14 april
Woensdag 11 februari Fitting Sessie i.s.m. Triumph
Zaterdag 14 februari Individuele rondleiding
Dinsdag 10 maart Dagarrangement expo + bedrijfsbezoek Van de Velde

MIAT: Museum voor Industriële Archeologie en Textiel
Minnemeers 9
Elke dag doorlopend van 10 tot 18 uur. Gesloten op maandag.
€ 3.75 voor groepen, Gentenaars en 55-plussers

Badmode- en lingerieshow voor prothesedragende vrouwen
Lingerie Potiau en LOGO Gent vzw organiseren een lingerieshow voor vrouwen met een prothese op maandag 16 februari van 20 tot 22 uur.
De Centrale, Kraankindersstraat 2, toegang kelderzaal via Ham
Inschrijving: e-mail
gita.schoeters@gent.be of tel. 09 235 74 25.
Gratis
Met infostanden en de gelegenheid om na te praten met een drankje.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SABIJN concerteert èn stelt nieuwe CD voor (7/2)
Klik op de afbeelding om de link te volgenAlle muziekliefhebbers worden vriendelijk uitgenodigd op een swingend Jazzconcert,
live gezongen door Jazz-zangeres Sabijn met 4 topmuzikanten olv Freddy Couché

 

 

SABIJN 'S   SWINGING   SELECTIONS  !!!

 

Tevens de officiële voorstelling van haar nieuwe CD met

 

Mevrouw Yvette Lauwaert ,mode-ontwerpster als meter

De Heer Jo Van Overmeire, feestcommissaris en secretaris van de Gentsche Sosseteit als peter

 

zaterdag 7 februari 2009 om 21 uur

LAKENMETERSHUIS, vrijdagsmarkt 25, Gent

 

Het wordt een programma van goeie ouwe jazzklassiekers, meezingers- en swingers, ook van eigen werk.

Deelname in de kosten 10 euro p/p

 

Surf ook eens naar www.sabijn.com  voor meer info over Sabijn .

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naema Tahir op 2/2 te gast in De Centrale (Gent)

Stad Gent

Intercultureel Centrum De Centrale in co-organisatie met de Integratiedienst


 

 

ONGEHOORD

Quo vadis Europa? Over Europa, Verlichting en globalisering

 

Eén lezingenreeks.

Vijf lezingen.

Vijf centrale gasten.

Tien respondenten.

Eén moderator

Eén publiek

 

 

LEZING 2

Naema Tahir

 

Respondenten:

Prof. Em. Eugeen Roosens (Universiteit Leuven) (o.v.)

Samira Bendadi (journaliste Mo)

 

Moderator: Meryem Kanmaz

 

maandag 2 februari 2009 – 20u00

de Centrale - Turbinezaal

Gratis toegang

 

De lezing wordt ingeleid door Schepen van Cultuur

Lieven Decaluwé.

 

Inlichtingen: info@decentrale.be – 09/265 98 28

 

 

Het woord is machtiger dan het zwaard.

Maar dan moet dat woord worden gehoord,

al is dat wat gezegd wordt soms wat ongehoord.

 

Tussen half november 2008 en eind mei 2009 organiseren de Integratiedienst en Intercultureel Centrum de Centrale een reeks van lezingen.
Vijf centrale gasten gaan op zoek naar een antwoord op de vraag ‘Quo vadis Europa?’ (‘Waar ga je heen Europa?’).


De gasten worden vooraf geprikkeld, uitgedaagd. De organisatoren schotelen hen allen een zelfde discussietekst voor.
Zij werken naargelang interesse en/of werkveld die voorzet naar eigen voorkeur af.

Per lezing reageren telkens twee respondenten op de uiteenzetting van de gastspreker en dagen hem of haar uit met vragen en opmerkingen. Afsluitend kan ook het publiek zijn zegje doen. Meryem Kanmaz, doctor in de Politieke Wetenschappen en journaliste, praat alles aan elkaar.


 

Juriste en schrijfster Naema Tahir is de tweede gastspreker.
Zij zal het thema van de Europese identiteit benaderen vanuit de invalshoek van de meervoudige identiteiten. Zelf van Pakistaanse afkomst is ze opgegroeid in Europa, in Groot-Brittannië en Nederland waar ze nu leeft en werkt. Ze is daarom uitstekend geplaatst om de Europese identiteit te vergelijken met andere identiteiten. Wordt de westerse nadruk op het individu door haar als positief ervaren? Is deze ontplooiing van het individu progressief, en ligt dit in de lijn van de geschiedenis? Of is het alleen maar een jammerlijke val uit het warme nest van het collectief, en kan dit alleen maar eenzaamheid voortbrengen?

En wat met de vrouwenemancipatie, waarmee men in het westen zo hoog oploopt? Is deze ook tot stand gekomen in de bedding van dezelfde verlichtingsstroom? Of stelt het westen zich dit alleen maar voor?

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT rijft werelrecord whisky proeven binnen !Whisky Unlimited en de Vlaams Caledonische Society
deden op zaterdag 31 januari in Gent een poging om het wereldrecord whisky proeven te verbreken. Het doel was om meer dan 1.210 mensen ten minste vijf whisky's te laten proeven. Dat was immers het vorige record dat in 2001 gevestigd werd in Stockholm.

De wereldrecordpoging vond plaats op het Emile Braunplein in Gent ... èn slaagde ! Het werden er uiteindelijk 2.152

De opbrengst van de proeverij werd geschonken aan Huis Ten Bosse 120, een woonproject en zorgatelier voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).


En zo staat ook burgemeester Daniël Termont in het Guinness Book of Records want samen met 2.151 andere whiskyliefhebbers nam hij deel aan deze recordpoging.

Weet je dat er alleen al in Schotland 2.500 soorten whisky bestaan. Niemand kan zeggen dat hij geen whisky lust. Er zal altijd wel een smaak zijn die je bevalt.' Om dat te bewijzen organiseerde Fernand Dacquin samen met de Vlaams Caledonische Society deze wereldrecordpoging whisky proeven.

'In geen tijd waren al onze kaarten uitverkocht', gaat Fernand Dacquin verder. 'Wij serveerden de deelnemers elk zes flesjes met 15 milliliter whisky. Zij kregen er een speciaal glas bij en een certificaat dat ze aan het wereldrecord hebben deelgenomen.'
"Whisky drinken is duidelijk in. De clubs schieten als paddestoelen uit de grond en het publiek wordt jonger en vrouwelijker. Op rum na, bestaat er geen drank ter wereld waar je zoveel kan over vertellen. Rond whisky heeft altijd iets geheimzinnigs gehangen. Het is een goed product en de beste drank ter wereld. Whisky heeft eigenlijk maar één nadeel: in tegenstelling tot rum kan je het niet in cocktails mengen.'

Whisky proef je volgens Dacquin zoals wijn. 'Je spuwt de drank alleen niet uit achteraf. Whisky moet je leren drinken, maar eenmaal verkocht, raak je er niet meer vanaf. Als ze mij ooit naar een onbewoond eiland sturen, neem ik twee flessen mee, een Highland Park van 18 jaar oud en een Laphroaig van 10 jaar. De eerste smaakt fruitig, de andere gerookt. Geef mij zeker geen Indische whisky. Die smaakt echt verschrikkelijk.'

DE GUINNESS WORLD RECORD WHISKY TASTING WERD DUS EEN WAAR SUCCES!

Volgende afspraak: 14 en 15 februari 2009 (ICC Gent) - 31ste Schotese beurs en 6de Internationaal Whiskyfestival
Info: www.schotesebeurs.be en www.whiskyfestival.be


Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!