Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De verbreding van Het Schlagerfestival zet zich onverminderd verder. Na de aankondiging van Schlagerfestival-debutanten Lissa Lewis en Belle Perez, is nu ook Rob de Nijs toegevoegd op de affiche. Rob is er voor het allereerst bij in de Hasseltse Ethias Arena en schrijft zo op z’n 73ste geschiedenis. Met de aankondiging van deze headliner is de officiële festivalaffiche compleet. Daarnaast voorzien de organisatoren, net als vorig jaar, op elke voorstelling een wisselende verrassingsgast(e). Voor de 11de editie, die plaatsvindt tijdens het laatste weekend van maart en het eerste van april, is er een immens grote belangstelling. Nu al zijn meer dan 30.000 tickets verkocht in voorverkoop. Een absoluut record! Wie erbij wil zijn op  één van de vijf shows van Het Schlagerfestival 2016, wacht dus niet langer en reserveert nu zijn plaatsen via www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.).
 
Al meer dan een halve eeuw is Rob de Nijs één van de meest succesvolle artiesten van de Lage Landen. Zijn doorbraak in 1963 met ‘Ritme van de regen’ was meteen ook de start van een carrière die klassiekers heeft opgeleverd als ‘Het werd zomer’, ‘Malle Babbe’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Zondag’, ‘Alles wat ademt’, e.v.a. Twintig jaar na zijn grote nummer 1-hit ‘Banger hart’ schrijft hij bij ons opnieuw geschiedenis door op zijn 73ste te debuteren op het podium van Het Schlagerfestival 2016.
 
“We zijn heel blij dat we Rob konden strikken voor ons festival. De muziek die hij brengt is tijdloos. Het valt mij op dat er heel wat mensen zijn die een persoonlijke geschiedenis hebben opgebouwd met zijn liedjes. De muziek die Rob brengt, wordt zowel gewaardeerd door de rasechte Schlagerliefhebber, als door de ruimere ambiancezoeker die de jongste jaren ook de weg naar Het Schlagerfestival heeft gevonden. Iedereen zal straks beamen dat Robs aanwezigheid op ons festival een grote meerwaarde is. Hij is dé perfecte artiest voor de muzikale verbreding die we al enkele jaren aan het doorvoeren zijn”, zegt Jan Van Esbroeck namens mede-organisator PSE Belgium.
 
Recordkoers
 Wat de ticketverkoop betreft, ziet het ernaar uit dat de 11de editie het huidige festivalrecord gaat breken. Van Esbroeck: “Met nu al meer dan 30.000 verkochte tickets liggen we voor op onze prognoses en op de voorbije edities. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat er al zoveel tickets verkocht zijn in de voorverkoop. Daarom hebben we nog vóór het begin van de kerstvakantie een vijfde show, op vrijdag 1 april, toegevoegd en in verkoop gezet. Wat mij ook verheugt, is de grote interesse voor onze eerste en enige voorstelling met staanplaatsen op het middenplein, op zaterdag 2 april. Die raakt stilaan uitverkocht. Voor de andere voorstellingen is er nog keuze, zij het voor de ene al wat beperkter dan voor de andere. Wie erbij wil zijn, moet dus echt wel nu z’n tickets bestellen.”
 
Verrassingsgasten
Schlagerfestival-presentator Kürt Rogiers, die er voor de 2de keer bij is, zal het behoorlijk druk hebben. Tijdens de festivaldagen kondigt hij niet alleen de artiesten aan, hij mag het publiek ook trakteren op een voor elke voorstelling wisselende ‘verrassingsgast(e)’.
 
“Vorig jaar hebben we voor het eerst uitgepakt met een per show wisselende verrassingsgast, naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan. De bijzonder positieve reacties in de zaal werden achteraf bevestigd in een bevraging van onze bezoekers. We hernemen dit idee, zodat elke show opnieuw een uniek karakter zal krijgen”, licht Friedl Teirlinck namens mede-organisator Medialaan toe.

 

HET SCHLAGERFESTIVAL 2016 – met Christoff, Jan Smit, Roxeanne & André Hazes Jr., Lindsay, De Romeo’s, Belle Perez, Bart Kaëll, Lissa Lewis, Laura Lynn, headliner Rob de Nijs, bij elke show een andere verrassingsgast en presentator Kürt Rogiers; in Ethias Arena Hasselt op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart en op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om 20.30 uur, op paasmaandag 28 maart om 15.00 uur. Show met staanplaatsen op het middenplein op 2 april. Kaarten: € 28, € 38 en € 43 (vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart) via www.hetschlagerfestival.bewww.ethias-arena.be, www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (ma t/m za, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen via groepen@sportpaleisgroep.be. VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroep.be.

 

Het Schlagerfestival is een organisatie van PSE-Belgium en Medialaan
www.hetschlagerfestival.be


FOTO: William Rutten

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sinds vrijdagmiddag is de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana (o.m. bekend van The Voice Kids) GRATIS te downloaden via de websites www.michaellanzo.be en www.beschermkinderen.be

Michael, Kitana en VZW Bescherm Kinderen bezorgen alle fans hiermee een nieuwjaarscadeautje van formaat.

 

De single ‘Tibeau’ is niet zomaar een lied, het werd geschreven door Tim Vanhauwaert, de papa van Tibeau en grote bezieler van vzw Bescherm Kinderen,

opgericht in nasleep van het familiedrama dat het gezin in 2013 trof en waarbij Tim’s zoontje Tibeau (4) om het leven kwam.

 

EMOTIONELE OPNAMES

Het lied werd opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis. Manfred is een bekende Nederlandse producer en speelde accordeon in de begeleidingsband van André Hazes. Manfred verloor zelf een dochtertje van vier en wou dan ook absoluut meewerken aan dit project. De opnames verliepen bijzonder emotioneel, Manfred en Tim, maar ook de opnemende artiesten Michael Lanzo, Kitana, Gustaf Sebregts en Marcel Visser kregen het vaak te moeilijk en getuigen dat het een intense ervaring was.

 

NIET ZOMAAR EEN LIED

Tim Vanhauwaert, de producer en de artiesten hebben geen commerciële bedoeling met dit lied. Het nummer werd in de eerste plaats opgenomen voor Tibeau maar ook om bij de politiek en het brede publiek de aandacht te vestigen op de aanhoudende problematiek rond gezinsdrama's.

Het lied is ook bedoeld om alle mensen die een kind hebben moeten afgeven een hart onder de riem te steken. Tim Vanhauwaert hoopt dat dit nummer ook hen helpt om hun gevoelens een plaats te geven.

 

Bescherm Kinderen vzw wil familiedrama’s helpen voorkomen. De vzw is er voor alle kinderen en hun ouders die in een moeilijke situatie verkeren en geholpen willen worden.

 

MASCOTTE WOOFIE (www.woofie.be)

Woofie is de mascotte van Bescherm Kinderen vzw. Door het kopen van de mascotte Woofie steun je de vzw financieel. De vzw hoopt in de komende vijf jaar 250.000 Woofies te verkopen.

 

DOWNLOAD DE SINGLE HIER GRATIS : www.michaellanzo.be / www.beschermkinderen.be

DE PAKKENDE FOTOCLIP BIJ DIT NUMMER kan je hier bekijken https://youtu.be/aFDuJVLuKNU

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
Klik op de afbeelding om de link te volgenLe Nœud heeft de grote vreugde en niet zonder trots, haar 40-jarig bestaan te vieren.

Bij deze gelegenheid, willen we ons publiek verwennen met een grandioos en uniek spektakel. In samenwerking met "Taptoe Erfgoed" en de

"Cercle Royal Artistique et Littéraire" spelen wij het stuk van de gekende gentse schrijver "Freek Neirynck" en willen wij dit jubileum vieren met verschillende vakken van de kunst en het acteren.

Zonder u meer te verklappen hopen wij uw nieuwsgierigheid te hebben opgewekt.

Le Nœud (www.lenoeud.be)

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op zondagochtend 24 januari 2016 pakken zo’n 200 Davidsfonds afdelingen voor de zesde keer uit met de grootste taal- en leesbrunch van Vlaanderen: Toast Literair. Die ochtend kun je met vrienden, familie of collega’s genieten van heerlijke koffie, verse croissants, sprankelende bubbels én een boeiende literaire activiteit.

 

Tijdens de zesde editie van Toast Literair programmeren ongeveer 200 Davidsfonds afdelingen over heel Vlaanderen evenveel literaire activiteiten waarop iedereen van harte welkom is. Toast Literair wordt een smakelijke zondagochtend vol auteursontmoetingen, literaire wandelingen, poëtische vertellingen, boeiende lezingen en nog veel meer.

 

Heel wat toonaangevende auteurs zijn van de partij en lezen voor uit hun werk of vertellen over wat ze schrijven en waarom ze dat doen. Een paar voorbeelden: Bavo Claes, Griet Op de Beeck, Christophe Vekeman, Marc Didden, Mia Doornaert, Geert Van Istendael, Ludo Permentier, Dirk Bracke, Do Van Ranst, Ed Franck, Anne Provoost, Veerle Dobbelaere, Bart Moeyaert, Betty Mellaerts, Bavo Dhooge, Toni Coppers, Chris De Stoop, Bernard Dewulf….

 

Ook jongeren dompelen we onder in de literatuur. Op flink wat plaatsen is een jeugdactiviteit of een apart onderdeel voor kinderen gepland. Van een jeugdauteur die op bezoek komt over poëzie door en voor jongeren tot een creatieve workshop rond een literaire expo. Kortom, Toast Literair brengt de winterse gezelligheid, literatuur en een zondagse brunch samen in een activiteit voor het hele gezin.

 

Exclusief voor Toast Literair zal Friedl’ Lesage haar Radio 1-programma Touché live vanuit Bozar in Brussel presenteren. Met VRT-conflictjournalist én auteur Rudi Vranckx voert Friedl’ tussen 11 en 13 uur een gesprek over leven en werk, schoonheid en troost, passie en kunst ... Over alles wat een mens kan raken. Axelle Red zorgt tussendoor voor muziek.

Alle info over Toast Literair en het volledige programma vindt u op www.davidsfonds.be/toastliterair.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De ontsnapping" op de Gentse Leie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

‘De Ontsnapping’ is een peloton van levensgrote, kleurrijke speelgoedrenners in polyester. Het project werd bedacht door kunstenaar en wielerliefhebber Erik Nagels.

Erik Nagels liet zich inspireren door de kleine, felgekleurde plastic speelgoedrennertjes die in de jaren 1960 en 1970 in de trommels met waspoeder zaten. De 100ste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen in 2013, was voor Erik de ideale gelegenheid om de kleine speelgoedrennertjes een tweede leven te geven. Ditmaal levensgroot!

Tot midden februari 2016 staan 33 renners van ‘De Ontsnapping’ op de Leie, ter hoogte van de ingang van Het Huis van Alijn. In het museum loopt nog tot 10 april 2016 de expo DE ZESDAAGSE, die de directe aanleiding vormde voor ‘De Ontsnapping op de Leie’. De expo laat de hoogdagen van de Belgische zesdaagsen herleven.

Aan 'De Ontsnapping op de Leie' is eveneens een wedstrijd verbonden. Wie een leuke foto maakt en deze deelt op de sociale media via de hashtags #deontsnapping en #dezesdaagse, maakt kans op een set van 5 gekleurde renners op klein formaat (schaal 1/7, te koop in de museumshop) 

 'De Ontsnapping op de Leie' is een project van Comm'sa bvba, Huis van Alijn en de Stad Gent. 

Meer info
De Ontsnapping 
Expo DE ZESDAAGSE

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Edith Piaf zou vorig jaar 100 geworden zijn en in dit jubileumjaar brachten Music Hall en Stage Entertainment 'Piaf, de musical' van Pam Gems op de planken. In deze ijzersterke theaterproductie - met volledig Vlaamse cast - schittert een verbluffende Els de Schepper als "La Mome" Piaf. De voorstelling werd van bij de start door pers en publiek laaiend enthousiast onthaald en ondertussen blijft 'Piaf, de musical' de zinnen beroeren. Zowel in Vlaanderen als Nederland loopt de theatertournee als een trein en nadat de speelreeks er eerder al eens werd verlengd met extra voorstellingen in januari 2016, keert 'Piaf, de musical' ook op 6 en 8 mei nog eens terug naar de Stadsschouwburg van Antwerpen!

Het dramatische levensverhaal van het Franse icoon Edith Piaf wordt in de beklijvende theaterproductie 'Piaf, de musical' gekruid met de nodige tristesse, de pittige humor die Piaf kenmerkte en natuurlijk het prachtige oeuvre dat ze ons naliet. Naast een schitterende Els de Schepper, verdienen én krijgen ook de overige acteer- en zangprestaties van Gene Thomas (Marcel Cerdan), Jasmine Jaspers (Madeleine), Sébastien De Smet (Pierre), Mira Delbaen (Mômone), Sven Tummeleer (Theo Sarapo) en Hans Royaards (Papa Leplée) alle lof.

Wie nog eens volop wil genieten van pareltjes als ‘La Vie En Rose’, ‘Milord’, ‘Sous Le Ciel De Paris’, 'Padam’ en natuurlijk het onsterfelijke ‘Non, Je Ne Regrette Rien, kan op 6 en 8 mei gaan kijken naar ‘Piaf, de Musical’ in Stadsschouwburg Antwerpen!

Praktisch

Extra voorstellingen 'Piaf, de musical'
Vrijdag 6 mei om 20u en zondag 8 mei 2016 om 15u - Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info: www.musichall.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
Klik op de afbeelding om de link te volgen


In de lente van 2016 krijgt Gent er met de Floraliën Gent een nieuw, dynamisch en interactief stadsfestival bij. Het kunstenkwartier – de Bijlokesite, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark – wordt 10 dagen lang het decor voor een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor florale kunst, inspiratietuinen, natuurprojecten en tentoonstellingen. Het publiek kan er niet alleen kijken maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops. 

De Floraliën Gent 2016

Dynamisch stadsfestival

Praktisch

Wanneer Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00) 

Tickets Bestel nu al je tickets via de website – www.floralien.be of telefonisch op het nummer

+32 (0)70 345 999 (€ 0.30/min.; elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9u00 tot 12u30 en van13u30 tot 18u00)

Dagticket (van 22 t/m 24/4/2015): € 35

Dagticket (van 25 t/m 1/5/2015): € 32

 

Groepstickets (vanaf 20 pers.)

Christel.decock@floralien.be

+32(0)472 89 01 29

Vip-arrangementen 

info@viparrangementen.com

+32(0)477 04 05 06

Meer info: www.floralien.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!