Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Born Crain tekent platencontract in Duitsland !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het gaat Born Crain voor de wind in het buitenland !

Na het succes in Japan ( met release van een " best of " album in het najaar ) gaat nu ook Duitsland overstag voor de roodharige Gentse singer - songwriter.

Verleden week tekende Born immers een contract met het Duitse label " Ferryhouse " ( Warner Music ).

Ferryhouse is ervan overtuigd dat Born's repertoire prima geschikt is voor de Duitse markt en gaat voluit voor z'n doorbraak in hun territorium !

Ook in Nederland ligt er stilaan een mooie basis - zo was Born onlangs oa te gast bij Giel Beelen ( 3FM ) , Het Tros Muziekcafé ( Radio 2 ) en een aantal grote regionale TV/Radio stations.

Ook meer dan vermeldenswaardig is het feit dat er ook over de plas hard gewerkt wordt aan de toekomst van Born Crain.

Momenteel worden meerdere tracks uit het laatste album " Anatomy " gedraaid op meer dan 200 college radio's in de US en zijn er verregaande gesprekken met grote labels in andere territoria.

In eigen land plant Born Crain deze week de release van de vijfde single uit het album " Anatomy " - met de brandend actuele boodschap en titel : " Negotiate "

Wordt vervolgd ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clocke Roelant ... om nooit te vergeten !

  

Iedere Gentenaar heeft ongetwijfeld al gehoord of gelezen, dat het "Gentse volkslied" Clocke Roelant niet meer te horen zal zijn op de tonen en met de typische geluiden van de Gentse beiaard in het Belfort. Vandaar dat Perfesser Gensch Freek Neirynck dit lied tijdens al zijn "lessen" en "optredens" alsnog zal zingen ... in de hoop dat het lied nimmer verdwijnt. En hij vertolkt het als volgt:


Booven Gent rijst, ienzoam en grijs,
t  eiwt Belfoort, zinbeelt van t verleede(n).
Soember en gruuts, steeds stoom en duuts
treurt den eiwe reus om t Gent van eeden;
Moar soms ij rilt, en iensklaps gilt
zijn broenzen stemme deur de steede:
"Trild in euw graf, trild Gentsche elde(n),
Gij, Jan Yoens, gij, Artevelde(n).:
Mijnen  noam es Roeland, k kleppe brant
en k luije stoorm in Vloandernlant !"

Een boent verschiet schept t broenzen liet,
prachtig weer tuuvert mij veur d uuge(n),
Mijn ziel erkent dad eiwe Gent,
t Volk koom(t) gewoapent toegevlooge(n)..
t Land es in nuut: "Vrijjeit of duut !"
De gilden koomen angetooge(n).
k zie Jan Iejoens, k zie d Artevelde(n);
en stoorment roept Roelant de elden:
"Mijne(n) noam es Roelant, k kleppe brant
en k luije stoorm in Vloanderlant !"

O eldentolk, o reuzenvolk,
O praacht en maacht van vroeger doage(n), !
O broenzen liet, k weete beschiet
en ik verstoa et verwijtend kloage(n);
Doch wees getruust: Kijk, t Uusten bluust
En Vloanderens zonne goat an t doagen..
"Vloandren die lieeuw!" Trild, eiwen toore(n),
en poar euw liet mee oenze kuure(n),
Zeingt: "Ik ben Roelant, k kleppe brant,
k Luije triejoemf in Vloandrenlant !"

 

Copyright SABAM 2011

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse dames voor 2de jaar op rij KAMPIOEN waterpolo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De dames van de Gentse zijn er voor het tweede jaar op rij in geslaagd de dames van Kindervreugd te kloppen. De derde en beslissende match eindigde op 8-5. De Gentse is dus opnieuw Belgisch kampioen !

Het terrasjesweer hield de Gentse supporters niet tegen om alweer massaal naar het Strop te komen voor deze beslissende match in het dames waterpolo. De techniek deed het deze keer wel, ambiance verzekerd !

Het Strop zag Kindervreugd als eerste de wedstrijdbal veroveren. De zenuwen gierden door de kelen van de Gentse dames, want het was moeilijk om iets te forceren tegen een alweer goed verdedigend Kindervreugd. De Gentse dames speelden iets te verkrampt om de bovenhand te nemen. De supporters kregen dan toch een sprankeltje hoop op de 1-0 toen we een terechte penalty kregen. Maar het schot van Nona Laton besliste daar anders over. Onze nummer 2 zag haar bal in de armen van de Antwerpse doelvrouw terechtkomen. De kansjes die daarop volgden gingen of op de paal, of over of bleven dobberen op de lijn ( Janne Laton ) Toch was het duidelijk dat deze eerste periode zeker niet onze beste was. 
Kindervreugd kwam op voorsprong vanop penalty, en de Gentse kwam al meteen in foutenlast met Nona Laton die al met 2 bolletjes achter haar naam stond. Tijd voor wat peptalk van coach Dietens. 

In de tweede periode won de Gentse het opzwemmen. Meteen werd druk gezet. Nona Laton trof de paal en even later de doelvrouw. Iets wat Steffi Ryckaert haar nadeed. Dan maar vanuit de tweede lijn dacht Sharon Post. Onze Nederlandse nummer 13 draaide het balletje fraai binnen. De euforie bij de supporters was van korte duur, want Kindervreugd verraste doelvrouw Kristel Goethals met 2 schitterende lobjes: 1-3. GZV ! GZV ! klonk het vanuit de tribune. De 8e man deed wat ie moest doen, de Gentse vooruit roepen. Midvoor Steffi Ryckaert trok zich los van haar bewaker en scoorde uit de draai de 2-3. Even later was alles opnieuw te doen, toen Sylvie Den Blauwen de 3-3 scoorde vanop man-meer. Het werd toen al duidelijk dat we op weg waren voor een spannende tweede helft van de match. 

Het opzwemmen in periode 3 werd opnieuw gewonnen door de Gentse, en opnieuw was er meteen druk. Sharon Post shotte al vrij snel op de paal, en even later was het shot van Sylvie Den Blauwen te zwak om de doelvrouw van Antwerpen te bedreigen. De sportwet zegt dat je kansen moet afwerken of je komt in de problemen. Kindervreugd kwam op voorsprong met een geplaatst shot 3-4. Het signaal voor de Gentse om een tandje bij te steken. Kristel Goethals pakte nu alle ballen, en de tegenstander speelde ook niet sterk genoeg om de doorbraak te forceren. Steffi Ryckaert zette met haar tweede doelpunt van de avond de bordjes op 4-4. De Gentse dames namen de volledige controle over de wedstrijd over. Kindervreugd kwam er niet meer uit. Janne Laton shotte eerst nipt naast en even later op de paal. Het doelpunt viel weer uit de tweede lijn. Een perfect afgemeten afstandschot van Charlotte De Vos gng tot grote vreugde van de Gentse supporters binnen. 6-5, Gentse voor het eerst op voorsprong. Maar opnieuw werd er tegen gescoord. Kindervreugd liet een man-meer liggen, maar Kristel Goethals trok de bal in haar reddingsoffensief onder water: penalty: 5-5. Een beslissing die ook aan de overkant zou mogen gevallen zijn toen Janne nog eens alleen door ging en werd overzwommen net voor doel. 

Met 5-5 gingen we dus de laatste periode in, de Gentse deed nog eens een beroep op de supporterschare. Die zag met plezier de eigen ploeg op zoek gaan naar de 6-5. Jana Meiresonne plaatste een scherpe bal op de winkelhaak, en in de rebound werd Janne Laton foutief gestopt. Janne zette zelf de penalty om 6-5. een mentale tik voor Antwerpen dat even later Nona Laton met een perfect uitgevoerde lob de 7-5 op het bord zag zetten. Antwerpen scoorde nog tegen, maar dat was in de 5 en dus niet geldig. Het feestje werd al ingezet op een 10 tal seconden van het eind, en toen Steffi Ryckaert haar derde doelpunt scoorde en de 8-5 op het bord zette ging het dak er af ! 

Gentse voor het tweede jaar op rij kampioen van België, en dat is een verdiende titel ! De dames van coach Dietens stonden het ganse jaar op kop en klopten in de competitie 2x de tegenstander uit Antwerpen. Maar we moeten toegeven, de dames van Kindervreugd hebben er, net als vorig jaar, weer een superspannende finale van gemaakt. De 2 ploegen spelen een ander soort polo, en dat zorgt voor een goeie mix in het water. Proficiat Kindervreugd met jullie prestatie. Maar uiteraard proficiat Kristel, Nona, Sylvie, Carlota, Andrea, Charlotte, Jana, Lore, Julie, Lois, Janne, Sharon, Amber, Steffi en coach Mini Dietens met deze nieuwe titel !

(Met dank aan Koen Colpaert voor de reportage)

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!