Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Times A Legend op 22/2 in NTGent ... een uniek en niet te missen concert

Na de Stadsschouwburg van Kortrijk en de Arenbergschouwburg van Antwerpen is het NTGent nu hét decor voor dit unieke concert met drie van de meest complete artiesten van België.GUNTHER NEEFS (met zijn unieke, warme stem en charmante persoonlijkheid), SOFIE ( soul- en jazzlegende) en PAUL MICHIELS ( de strafste soul- en popstem in België) doen een greep uit hun eigen repertoire, aangevuld met enkele Motown – klassiekers.
Kortom, "3 Times a Legend" is een absolute aanrader voor wie houdt van soul, jazz, pop, swing en zo veel meer.


22 februari 2011 - NTGent schouwburg - St Baafsplein - 20.15h


Kaarten te verkrijgen via www.3tal.be of op telefoonnummer 09/225.01.01

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Echoes of Silent Voices" op 5/3 in Sint-Pietersabdij

Op zaterdag 5 maart 2011 vindt in Kunsthal Sint-Pietersabdij het uitzonderlijk concert 'Echoes of Silent Voices' plaats.

Dit concerto voor viool en orkest van Dirk Brossé werd gecomponeerd in opdracht van Dirk en Bea Van Vlaenderen en geschreven voor Leonard Schreiber. Het werk is opgedragen aan de slachtoffers van de Holocaust.Leonard Schreiber, viool

Leonard Schreiber (25) is een van de meest veelbelovende solisten van zijn generatie. Hij speelt in befaamde concertzalen over de hele wereld. Hij trad op in Buckingham Palace ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Prins Charles. Hij wordt regelmatig door staatshoofden uitgenodigd om privé-concerten te geven.


Veronika Shoot, piano

Veronika Shoot (22) werd in Rusland geboren maar verhuisde naar Engeland toen ze vijf was. Twee jaar later gaf ze haar eerste recital in Dartington International Summer School. Dirigent Yehudi Menuhin voorspelde haar een grote toekomst als pianiste en het lijkt erop dat ze die voorspelling ook zal waarmaken. Ze sleepte al meerdere prijzen in de wacht en speelt in concertzalen over heel Europa.Inleiding door Dirk Brossé

Dirk Brossé is een veelzijdige componist en gerespecteerde dirigent in de internationale muziekwereld. Hij is muziekdirecteur van het Tokyo International Music Festival, het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent en The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Dit concert maakt deel uit van het off-programma van de tentoonstelling ‘Gekleurd verleden. Familie in oorlog’, nog te bezoeken in Kunsthal Sint-Pietersabdij tot en met maandag 25 april 2011. Meer info op de website www.gekleurdverleden.be 

Praktisch

wanneer? 5 maart 2011
waar? Kunsthal Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

Concert 1: aanvang om 18 uur 
Concert 2: aanvang om 20 uur
Toegang concert: 15 euro - studenten 10 euro
Toegang concert en tentoonstelling: 20 euro- studenten 13,50 euro

Kaarten bestellen via BOEKjeBEZOEK, tel. 09 267 14 66 of via boekjebezoek@gent.be  

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling 'Van Dallas naar Nieuw Gent' in Bibliotheek Nieuw Gent

Van maandag 14 februari tot en met zaterdag 12 maart 2011 loopt tijdens de openingsuren de tentoonstelling ‘Van Dallas naar Nieuw Gent - Portret van een Lokerse en een Gentse sociale woonwijk’ in Bibliotheek Nieuw Gent.

Aanleiding voor dit initiatief is de tentoonstelling ‘Dallas - Portret van een Lokerse sociale woonwijk’ die in het najaar van 2010 liep in het Stedelijk Museum Lokeren. 
Affiche Van Dallas naar Nieuw Gent

Fotograaf Freddy Meert maakte gedurende twee jaar foto’s van de woonwijk Hoedhaar (in de volksmond ‘Dallas’) en leden van Curieus en het Masereelfonds interviewden een twintigtal bewoners en betrokkenen. Via deze getuigenissen krijg je een beeld van de turbulente geschiedenis van de wijk en het wel en wee van haar bewoners: Hoe zijn ze er terecht gekomen? Wonen ze er graag? Willen ze er eigenlijk nog wel weg?

Bibliotheek Nieuw Gent kreeg het aanbod om deze tentoonstelling in bruikleen te nemen. Omwille van de grote herkenbaarheid van dit verhaal voor Nieuw Gent besloot de bibliotheek op het voorstel in te gaan en de tentoonstelling aan te vullen met beelden, filmpjes en teksten die de voorbije jaren verzameld werden in de buurt. Hiervoor kan de bib rekenen op de enthousiaste medewerking van bewoners en organisaties als Buurtwerk en Straathoekwerk Nieuw Gent, Inloopteam Reddie Teddie en het sociaal-artistieke project ‘Ambrosia’s tafel’.

Iedereen is welkom.

Praktisch

Wanneer? Van maandag 14 februari tot en met zaterdag 12 maart 2011 tijdens de openingsuren van de bibliotheek
Waar? Bib Nieuw Gent - Rerum Novarumplein 186 B
Leeftijd? Voor iedereen
Gratis, reserveren hoeft niet

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Gentse avondshopping in teken van "chocolade"

Avondshoppen 2010

Om Gent nog meer op de kaart te zetten als aangename en authentieke winkelstad, organiseert de Stad Gent op donderdag 7 april 2011 voor de tweede maal avondshoppen. Deze keer is het thema ‘chocolade’. Naast tal van zoete randevenementen is opnieuw sfeervolle muziek voorzien in de winkelstraten.

Chocoladefontein

Gent heeft een rijk chocoladeverleden en telt maar liefst 21 chocolatiers. De tweede editie van avondshoppen op donderdag 7 april 2011 staat daarom in het teken van chocolade. De deelnemende handelszaken blijven die avond niet alleen langer open, er worden ook heel wat randactiviteiten voorzien. Zo wordt een chocoladewandeling uitgestippeld langs de verschillende deelnemende chocolatiers in de binnenstad, komt er een heuse chocoladefontein met fruit op de Korenmarkt en zal er een reuze paasei op de Korenmarkt te bewonderen zijn, het resultaat van een samenwerking met de Hotelschool van de Stad Gent.

Chocolade proeven

Ook Duet verleent zijn medewerking aan de avondshopping. Duet is een sociaal economisch bedrijf, actief in catering en chocolade. Duet zal op de Groentenmarkt chocoladerepen en chocoladecake produceren. Voorbijgangers krijgen de mogelijkheid om deze producten te proeven. Ook de Gentse handelaars zetten hun beste beentje voor en verwennen de shoppers met zoeternijen. Op strategische plaatsen in de Gentse winkelstraten zorgen harmonieën en brassbands voor sfeervolle muziek.

Uitgebreide promotiecampagne

De komende weken worden er 70.000 flyers verspreid via de deelnemende handelaars en via bussen en trams van De Lijn. Via verschillende sociale media en bioscopen in Oost- en West-Vlaanderen zal een campagne lopen met filmpjes die winkelen in Gent promoten. Ook komen er uitzendingen op de regionale televisie. Handelaars kunnen een banner aanbrengen op hun etalage om aan te tonen dat ze deelnemen.

Het programma volgt later !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: HILDE BRAET
Foto    Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


“Zelf(in)beeld” zin(ne)rijk portrettenboek van Gentse kunstfotografe Hilde Braet

 

 

Als afstudeerproject voor haar Masterdiploma Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en in samenwerking het het Vermeylenfonds, realiseerde de Gentse kunstfotografe Hilde Braet een fotoboek met als titel “Zelf(in)beeld”. Het werd een reeks portretten van vrouwen, tussen de 45 en 60 jaar, die bij haar in de studio langs kwamen om zichzelf letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen.

 

Het Vermeylenfonds maakte er een uiterst verzorgde uitgave van, die naast 19 portretten ook een zelfportret omvatten én een inleiding door de kunstenares, die spijtig genoeg uitsluitend in het Nederlands is. Het boekje verdiende meertaligheid want het concept en de foto’s zijn van een zeldzaam niveau dat men vast ook in het buitenland zou kunnen interesseren. Aan dat euvel kan eventueel nog verholpen worden door inlegblaadjes met de inleiding in Frans, Engels, Duits en Spaans… toe te voegen.

 

Hilde Braet geeft lessen fotografie in het volwassenenonderwijs maar wordt ook veel gevraagd voor workshops. In haar voorwoord stelt ze : “Bij fotoworkshops rond het zelfbeeld voor diverse doelgroepen ervaar ik dat de deelnemers zich na de workshops beter voelen…./… ook in mij studie ervaar ik dat een goed portret iemand gelukkig kan maken en zelfvertrouwen kan geven. De act van het gefotografeerd worden, de weg ernaar toe werkt in vele gevallen louterend.”

   foto: Rony Heiman


En over haar studieonderzoek voor het project: “Mensen worden op steeds jongere leeftijd (vanaf 40-45 jaar) ‘oud’ verklaard en worden dan als niet of minder productief en minder flexibel ervaren. Voor vrouwen geldt dit nog zo veel meer dan voor mannen. Enerzijds omdat vrouwen nog altijd ondergewaardeerd worden in de westerse samenleving, anderzijds omdat vrouwen, veel meer dan mannen, gebukt gaan onder de lichamelijke veranderingen die ze ondervinden. Reclame en media hebben hierbij een nefaste invloed door het voortdurend benadrukken van de ‘uitwendige’ jeugdigheid en schoonheid…/… Deze wijze van representatie is niet alleen een aanslag op de elementaire rechtvaardigheid, ze is bovendien in ruime mate mee verantwoordelijk voor de wijze waarop mensen denken dat vrouwen van 45+ zouden moeten, kunnen mogen, willen zijn.”

 

Hilde Braet dompelde 18 vrouwen in de wereld van de portretfotografie. Ze gaf hun het peertje zelf in de hand, zodat ze konden afdrukken als ze er zich goed bij voelden. Het resultaat is een panoplie van aantrekkelijke vrouwen in de nazomer en herfst van hun leven. Hun eerlijkheid straalt de toeschouwer toe.

 

Het Vermeylenfonds zette zich niet voor de eerste keer in voor de artistieke discipline fotografie. Jarenlang organiseerde het fotowedstrijden en tentoonstellingen rond het medium en was zo een ernstige stimulans voor de amateur- en sociale fotografie.

 

Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Hoogland neemt afscheid van Kursaal Oostende

 

Na onderling overleg tussen voorzitter Hilde Veulemans en gedelegeerd bestuurder Peter Hoogland werd beslist om de samenwerking in onderling overleg stop te zetten. Peter kiest om na 5 jaar gedelegeerd bestuurder te zijn geweest van Kursaal Oostende voor een nieuwe toekomst. “Het zijn vijf boeiende leerijke en fantastische jaren geweest maar het is nu tijd geworden voor iets anders en nieuws,” zegt Peter. “Samen met een uniek, sterk en ondernemend team zijn we sterk gegroeid met als resultaat een zeer druk bezette kalender en talloze tevreden bedrijfsklanten en bezoekers!  Events zoals MBA in één dag, Mayumana, Kuifje, Status Quo, Texas, Patricia Kaas en de wereldmusical MAMMA MIA! hebben Kursaal Oostende opnieuw in de markt gezet op een dynamische, moderne manier! Bovendien is het een huis geworden waar de grote merken hun bedrijfsevents organiseren.  Dat alles is echter alleen mogelijk geweest dankzij een sterk team.  Ik wil dan ook expliciet alle medewerkers danken, die de voorbije 5 jaar met mij hebben gewerkt aan de groei van Kursaal Oostende.  Ook wil ik de raad van bestuur danken en zijn voorzitter mevrouw Veulemans alsook ondervoorzitter Bart Bronders die mij ooit de kans heeft gegeven gedelegeerd bestuurder te worden van zo een fantasisch en legendarisch gebouw. Ik wens tenslotte het team en het project Kursaal Oostende een mooie toekomst toe”. Er zal een transitieperiode ingelast worden zodat er een overgang is naar een nieuwe bestuurder.

Zijn er Gentse kandidaten ???

Reageer (0)

01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" viert 50e jaargangEen blad met traditie, zo mag "Over taal" zich zeker noemen: in 2011 vieren wij met u de 50e jaargang!

In 1962 verscheen het eerste nummer, toen nog onder de naam "Taalbeheersing in de administratie". In 1985 werd het omgedoopt tot "Taalbeheersing in de praktijk", en vanaf 1998 heet het tijdschrift gewoon "Over taal".

Het blad is met de jaren uitgegroeid van een neerlandistisch blad dat vooral gewijd was aan taalzorg, tot een algemeen wetenschappelijk-populariserend tijdschrift voor alle taalgebruikers die door taal, tekst en communicatie geboeid zijn. Daar maakt een jonge en dynamische redactie vijf nummers per jaar hard werk van!

In elk nummer van "Over taal" vindt u als lezer twee interviews, twee bijdragen over taal in de ruime zin van het woord, en enkele vaste rubrieken: 'Broodje taal' (over taalzorgitems), 'Idioom & Co' (over idiomatische uitdrukkingen), 'Te boek' (vier bladzijden boekrecensies), en verder in elk nummer ook een 'Dossier' (een praktisch taal-, tekst- en/of communicatiedossier), 'Taalkronkels' (de lichte, maar soms minder lichte taalhumorrubriek), een 'Column' (actueel en/of universeel) en een 'Quiz' (test uw kennis van het Nederlands).

Als abonnee krijgt u ook gratis toegang tot de interactieve website www.overtaal.be
U kunt er o.a. meespelen met een quiz, reageren op nieuwsberichten en grasduinen in een archief met alle nummers van de voorbije acht jaar!

Viert u graag deze 50e jaargang mee? Dan hebben wij voor u een niet te versmaden aanbod: abonneer u vóór 15 februari 2011 en ontvang het laatste nummer van 2010 gratis, bovenop een korting van 20 % op de volledige 50e jaargang! 
Deze feestelijke jaargang, die heel wat spraakmakende artikels in petto heeft, zal bovendien worden afgesloten met een officiële viering waarop u als abonnee persoonlijk zult uitgenodigd worden!

Alle info op www.overtaal.be en www.uga.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!