Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
28-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 25 dagen van Vlaanderen - deel 20

 In de reeks "De 25 dagen van Vlaanderen" wordt in deel 20 aandacht geschonken aan de invoering van het Nederlands op school ... en dan schrijven we eigenlijk 14 juli 1932. Ook deze datum blijkt één van de beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis te zijn en dat uit zich in een prangende terugblik door auteur Romain Vanlandschoot.
14 juli 1932: de officiële bekendmaking van de wet die het taalgebruik regelt in het lager en middelbaar onderwijs waardoor in Vlaanderen de taal van de streek OOK de taal van het onderwijs wordt.
Ook in dit nummer kunnen we méér dan zomaar genieten van zeer goed geschreven teksten die perfect aangevuld worden door een resem aan illustraties (foto's, affiches, tekeningen, ...) waardoor het inzicht in de besproken materie makkelijker wordt dan de tekst die oorspronkelijk in de wet werd verwerkt. In deel 20 wordt eveneens teruggeblikt op de periode 1919-1939 (waaronder de tentoonstelling van Antwerpen, de eerste Europese wolkenkrabber, Rex Vlaanderen, de wereldtentoonstelling in Brussel en de basiliek van Koekelberg èn moderne literatuur.
Het thema binnen dit nummer is '2000 jaar Vlaanderen, de Vlamingen en hun jeugd' .... waardoor ook dit deel eigenlijk onmisbaar is voor zij die Vlaanderen en haar geschiedenis een beetje op de voet volgen. Het mag gezegd dat Waanders Uitgeverij er deel na deel in slaagt om een boeiend, interessant en uniek geheel te bundelen waardoor jong èn oud geboeid worden. Ook deze keer betaalt U 4,95 € voor het deel en vindt U deel 20 in de boek-en krantenhandel.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JODYMOON: een nieuwe muzikale ster aan de hemel

Blij dat we nog eens een CD-album mogen bespreken die niet onmiddellijk in de lijn ligt van datgene wat dagelijks op de markt komt. Want wie nog nooit gehoord heeft van JODYMOON zal aangenaam verrast zijn van de prestaties van Digna Janssen en Johan Smeets uit het Nederlandse Maastricht. Beiden maakten ze in een eerdere carrière deel uit van de rock band Rosenfeld alwaar ze respectievelijk als zangeres en gitarist aan de bak kwamen. Maar nadat ze op het eiland Sardinië nieuwe liedjes hadden geschreven en de andere Rosenfeld-leden niet ècht enthousiast waren ... was een nieuwe formatie geboren : JODYMOON.
Bij EMG konden ze gelukkig aanblijven waardoor de kans op het ooit uitbrengen van een album méér dan zomaar als reëel mocht worden bestempeld. En zo geschiedde want vandaag stel ik graag een album voor dat als "Look at me, look at me, don't look at me" onder de doopvont werd gehouden. Met 12 gloednieuwe nummers bewijzen ze dat ze een plaats waard zijn binnen de toch al enorme muziekwereld, maar gelukkig onderscheiden zij zich door het enthousiaste geluid dat zij produceren ... waaronder een Wurlitzer ! Onmiskenbaar maakt deze Wurlitzer deel uit van de JODYMOON-sound waardoor het geheel iets apart krijgt. Ze maken trouwens van de gelegenheid gebruik om van het eerste nummer ("How long") onmiddellijk al hun eerste single te maken. Wist je trouwens dat het duo het liefst liedjes schrijft op basis van omgevingopnames die door hun oude mono cassetterecorder is vastgelegd ?
Eén zaak is zeker: wie houdt van een memorabele mix van rock, riff, melancholie en indringende teksten zit zeker goed bij de aanschaf van dit album.
Voor méér info over dit (nieuwe) debuut verwijzen wij naar www.jodymoon.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (28/6 - 4/7)

Net vóór het ingaan van de jaarlijkse vakantieperiode (alhoewel sommigen nog een tijdje geduld moeten hebben), stel ik graag nog een pakket samen van nieuwe literaire uitgaven die de moeite waard zijn om in huis te hebben ... of toch minstens te lezen !
In de vakantieperiode streef ik ernaar minstens 5 nieuwe boeken per week voor te stellen zodat U gestimuleerd wordt om in de rustige momenten eens een boek ter hand te nemen ... want laat ons eerlijk zijn: lezen gebeurt te weinig en is toch zo aangenaam !
Deze keer koos ik voor volgende selectie:

 Deze man zal  misschien niet onmiddellijk iets zeggen maar het is ALBERT LONDRES. Deze man, die zichzelf eigenlijk voorbestemd zag als dichter werd echter snel beroem om zijn reportages en resiverhalen in diverse Franse uitgaven. Zo versloeg deze auteur in 1924 in opdracht van Le Petit Parisien alle ritten van de Ronde van Frankrijk. Dag en nacht volgde hij het wel en wee van de toenmalige renners (Ottavio Bottecchia, Lucien Buysse, Nicolas Frantz en de gebroeders Pélissier) en informeerde de wielerliefhebbers over bijvoorbeeld de redenen van opgave, de onderlinge concurrentie en het zweten en zwoegen in de zéér lange etappes. Zijn literaire inspanningen van 1924 zijn nu verschenen in het boek "Dwangarbeiders van de weg" dat is uitgegeven door Het Sporthuis (Arbeiderspers).
Niet alleen geeft het boek (86 pagina's) ons een blik op de carrière van Albert Londres (zodat we ons een beeld kunnen vormen van die periode), maar zorgt wielerkenner Jeroen Wielaert tevens voor HET verslag van 1924 èn de achtergronden van de andere 3 Rondes van Frankrijk die Albert Londres heeft verslaan. Zeker en vast een aanrader met de komende Tour de France in het vooruitzicht !!

"Dwangarbeiders van de weg - De Tour van 1924" is een historisch relaas van Albert Londres en verscheen bij Het Sporthuis (Arbeiderspers - ISBN 90-295-6391-5) voor 17,95 €.

 Zomer, zon en ruimte ... méér moet een mens niet hebben, hé ! Alhoewel, met het boek "Feesten is gezond" van Frank Fol (uitgeverij Lannoo) heb je nog een troef méér in handen om het jezelf en de eventuele gasten aangenaam te maken. Niet dat deze uitgave zich specifiek richt naar de zomerperiode want voor de makers van het boek is bijna alle dagen feest. Maar feit is dat er op de 175 rijkelijk gevulde pagina's enkel maar feestideeën worden aangeleverd MET groenten. Zo sommen we even volgende verklarende hoofdstukken op: Rond een winters spit - Experimentele jamsessie bij Frank thuis - Valentijn: met groenten naar bed - Pasen aan zee - Veggie & Pasta - Smullen en feesten met groentetapas - Feestelijk koken in de toekomst - Kleurrijke groenten op Kidsfeestje - Wok arond the clock èn Oudejaarsavond met groenten in de hoofdrol. Ieder hoofdstuk is gestoffeerd met diverse èn unieke recepten waarin ook BV's een rol spelen. Zo stellen we op de foto's van Kris Vlegels vast dat Frank Fol gekookt en georganiseerd heeft voor o.a. Jean Bosco Safari, Dominique Monami, Peter Hoogland, Julien Vrebos, Peter Van Laet, Anja Daems en Günther Neefs. Van gelakte eend met geroosterd brood en slaatje van prei en komkommer tot rijpe peer met magere kaas, ijs van rode paprika en coulis van pompoen en citroen ... U kan zich niet inbeelden wat met groenten allemaal mogelijk is ... zeker als U het feestelijk ziet.
Afsluiten doet Frank Fol met zijn groenten-ABC, een overzicht van de bestaande èn te gebruiken groentepannen ... om uiteindelijk ook nog eens de juiste wijnen bij het juiste recept voor te stellen.
Een prachtig geïllustreerd boek waarin auteur en fotograaf elkaar hebben gevonden, hetgeen een verrassend resultaat en een prima uitdaging is voor de lezer ... potentiële feestneus !

Het boek "Feesten is gezond" werd uitgegeven door LANNOO (Tielt)(ISBN  90-209-6525-5) en kost 24,95 €.

Om deze sportief en culinair getinte selectie te voltooien, neem ik U met Pepita Aris mee naar de Spaanse keuken :

 Want ondanks het feit dat Spanje sinds 27/6 het Wereldbeker Voetbaltornooi heeft moeten verlaten is en blijft de Spaanse keuken een voltreffer voor iedereen die graag eens culinair geniet. In deze schitterende uitgave van Veltman Uitgevers streeft de auteur ernaar om een keuken aan te bieden die doodrenkt is van traditie en historie en waarin de ingrediënten, technieken en recepten de hoofdrol vertolken. In niet minder dan 256 pagina's bundelt Pepita Aris (die hiermee al aan haar zesde boek over dit onderwerp toe is) een rijkelijk en divers aanbod van producten en recepten die de weerspiegeling is van de jarenlange traditie van het zuiderse land. Van de heuvels van Andalusië tot de vlaktes van Castilië ...
Startend met een zeer kundig samengesteld en vlot te lezen overzicht van de spaanse keuken, de spaanse regio's, de sociale context, de tapas en de feestdagen èn fiësta's ... wordt overgestapt naar de eigenlijke recepten die zelfs voor leken een haalbare kaart zijn. Zo maken we kennis met de sterke zijde van olijven, serveren we maaltijden met kaas en zuivelproducten en wordt volop aandacht besteed aan groenten, specerijen, rijst en pasta, vis, schelp-en schaaldieren, varkensvlees, worst, ham, wild, fruit en nagerechten, wijn en taarten. Zo komen we te weten dat cocido het nationale gerecht is ... zijnde een stoofpotje van vlees en kikkererwten waarbij de katholieke Spanjaarden varkensvlees en worstjes gebruikten als bewijs dat ze geen jood of moslim waren. Niet alleen kunnen we in het boek foto's zien van het uiteindelijke resultaat, maar loodst de auteur ons mee doorheen het volledige proces zodat het bijzonder aangenaam is om het boek tijdens de kookexperimenten naast jou te hebben. Zo probeerde ik zelf eens de Torijas ('arme ridders') die als gesuikerde toastjes ideaal zijn voor bijna elke gelegenheid, of stortte ik mij op het samenstellen van de Pinchitos Moruños (spiesjes van gemarineerd vlees die bijzonder geliefd zijn in Andalusië). Het is een buitengewoon informatief boek waarmee ik deze gans webstek zou kunnen vullen, maar zij die graag eens genieten van de Spaanse keuken zullen er zeker naar op zoek willen gaan.

Het boek "De Spaanse keuken" is samengesteld door Pepita Aris en werd uitgegeven door Veltman Uitgevers (in België verdeeld door Agora Uitgeverscentrum Aalst-Erembodegem) en kost amper 19,95 €
¡Buen provecho!Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (11) Het Huis van Alijn wordt een topper

Het is en blijft een traditie dat het Huis van Alijn (zeg maar: het vroegere Muséétse) tijdens de Gentse Feesten naar voren komt met een sterk programma en dit jaar is dit niet anders. Dat heeft enerzijds te maken met de bijzondere mogelijkheden die de locatie biedt MAAR vooral door het enthousiaste beleid dat daar tegenwoordig gevoerd wordt door Sylvie Dhaene en haar team.Of zoals ze zelf aanhaalt: "Hier actief zijn en ideeën uitwerken tot een kwalitatief geheel is geen 9 to 5-job" ...
Iedere Gentenaar heeft ongetwijfeld al een middagprogramma meegemaakt vanop de binnenkoer van deze prachtige locatie en weet inmiddels dat het Huis van Alijn dagelijks (behalve op zaterdag) een aperitiefconcert programmeert tussen 10.30 en 12.30 uur. Op zaterdagen is het binnekoerke gereserveerd voor de Gentse verzamelclub De Draak ...Jong en oud voelen zich bijzonder in hun nopjes vanaf 15.00 uur want dagelijks kunnen zij samen met het Gentse Pierke volksculturele avonturen beleven en 's avonds zorgt Paul Es vanaf 18.30 uur voor een uniek spektakel waarin de jaren '50 centraal staan. Zin in hoelahoepen, oude films, een praatgast uit die tijd (Paula Semer, Jacques Vandersichel, Miel Dekeyser) aangevuld met een vocale uitdaging door filmmaker Lieven De Brauwer ? Een must voor allen die de jaren '50 van dichtbij OF van ver hebben meegemaakt !

Wie hierna nog niet naar huis wil, kan van woensdag 19 juli tot maandag 24 juli in één stap de Norbertijnerkapel in voor een avondvullende theatervoorstelling van de cabaretgroep DE NEVENEFFECTEN die zorgen voor een gezonde portie hilariteit en absurdisme .... maar voor dit spektakel èn al het vorige nieuws over het Huis van Alijn verwijs ik U met veel genoegen naar de webstek van de locatie: www.huisvanalijn.be waarop U alles vindt wat U maar wil weten !

Vergeet ook niet dat ook het boek "De jaren '50 in kleur' (in samenwerking met uitgeverij Lannoo) aldaar verkrijgbaar is èn voor een recensie zoekt U op deze webstek maar naar het artikel van 24/6/2006.

Reageer (0)

27-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook GARRY HAGGER kan het zingen niet laten !

Het is quasi onmogelijk om een exacte definitie te geven van het begrip 'rasartiest' ... maar mijn voorbije radiojaren bij de Gentse stadsradio Roeland en daarvoor Plus, hebben mij alvast GARRY HAGGER als zo'n man leren kennen. Veel talent, artistieke gedrevenheid, liefde voor het publiek èn voor programmakers gecombineerd met een niet aflatend streven naar perfectie en verbetering in zijn vak.
Op Eurosong 2004 verraste hij zowat iedereen met een klassieke uitvoering van het nummer 'Jij beroert mij' en zijn 'Het mooiste moment' doet nog steeds glasgerinkel weerklinken. Maar Garry Hagger bleef niet stilzitten en speelde ondertussen heel wat 'unplugged'-concerten en bouwde met 'Garry Hagger sings the blues' (zie item van 12/4 op deze webstek) een verrassend tussendoortje op in zijn toch al overvolle agenda. Vergeet uiteraard ook niet de grote discotheekhit 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' niet die Garry vorig jaar uitbracht !
Maar nu is het weer zover want op aandringen van enkele vrienden trok Garry in mei j.l. naar de studio voor de opname van een nieuwe single die nu reeds bij de platenboer ligt: 'Zonder jou' ... een bewerking van die ooit door Vicky Leandros grootgemaakte hit 'Après toi'. Het ziet er dus goed uit voor deze sympathieke Hammenaar ... en dat zegt ook zijn zomeragenda !

** Vanaf 15 juli staat Garry Hagger trouwens dagelijks op de planken met Freddy Geirnaert tijdens de Gentse Feesten ... en dit in Zaal Crombrugge op de Huidevetterskaai (info + reservaties: 09/225.54.51) èn verzorgt hij het aperitief-en theeconcert op dinsdag 18 juli (info op zelfde telefoonnummer).
Voor méér info over de agenda van Garry Hagger: www.garryhagger.be

Reageer (0)

26-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (10) Aperitief-en Theeconcerten Stad Gent
 Deze Gentse Belleman kondigt deze keer de aperitief-en theeconcerten aan die de Dienst Feestelijkheden van de stad Gent ook in 2006 organiseert. Zoals de traditie het wil kan U van zondag 16 juli tot en met maandag 24 juli tussen 11.00 en 13.00 uur terecht in de prachtige tent op het Laurentplein, terwijl hetzelfde programma nog een wordt overgedaan tussen 16.00 en 18.00 uur maar dan op de binnenkoer van het bisschoppelijk seminarie (Kapittelstraat).

zondag 16 juli : CHRISTOFF
maandag 17 juli : WIENERENSEMBLE ROGER RENARD
dinsdag 18 juli : GARRY HAGGER EN COMBO
woensdag 19 juli : EDDY WALLY
donderdag 20 juli : KATRIEN GALLEZ
vrijdag 21 juli : JOHAN SCHATTEMAN
zaterdag 22 juli : TRIO JOHAN STOLLZ
zondag 23 juli : FRANK GALAN
maandag 24 juli : DOMINIC - IVAN LEENDERS - GUS ROAN en DANNY SINCLAIR (presentatie: Johan Dhaene)

Voor het aperitiefconcert betaal je 2 € per ticket (09/225.54.51) - het theeconcert is gratis !
Voor méér info: www.gentsefeesten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grootste strandlaken ter wereld in De HaanNa maanden werk ontrolt De Haan op donderdag 29 juni a.s. het grootste strandlaken ter wereld op het strand. “The Largest Beach Towel” zoals het Guinness Book of Records het noemt, is maar liefst 5000 meter lang en meer dan 2 meter breed. De oriëntatiepaalfiguurtjes (huisje, treintje, bootje, bal, vis, banaan) die je terugvindt op het strand zijn het hoofdmotief van het laken.
Meer informatie bij Dienst voor Toerisme De Haan: +32 (0)59/24 21 34 of
toerisme@dehaan.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterpolo overheerst op 1 en 2 juli in GENT

Deze affiche spreekt gewoonweg boekdelen:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers heeft nieuwe single

 Bezige bij WILLY SOMMERS is terug uit de opnamestudio èn in grote doen.
Na een voorjaarssingle is er nu weer een release uit bij platenfirma MAGIC (distributie EMI Belgium) die de titel "Laat de zon in je hart" meekreeg. Dit nieuwe geluid van Willy is een zomers, origineel nummer van de tandem Raymond Felix en Jacques Verburgt terwijl Patrick Hamilton tekende voor de productie met Vlaamse topmuzikanten. Willy Sommers lijkt als herboren en volop klaar voor kwalitatieve, commerciële muziek.
Hij staat ondertussen al in de Radio 2 playlist maar het is duidelijk dat ook de andere radio's snel zullen volgen.
Om dan nog maar te zwijgen van zijn concertreeks "35 jaar" waarin 'Laat de zon in je hart' ongetwijfeld een mooie plaats zal krijgen ... bijvoorbeeld op 5/8 in het Casino van Middelkerke - op 12/8 op Rimpelrock Hasselt - op 26/8 in Merchtem - op 22/10 in Oudenaarde of op 16/12 in Beveren-Waas. Het belooft dus een bijzonder drukke zomer te worden, maar dat is sympathieke Willy hartelijk gegund.

Reageer (0)

24-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayumana ... een must in Oostende

Download dit bestandHet Kursaal Oostende haalt tijdens de zomermaanden Mayumana naar de Belgische kust.
Mayumana stond wereldwijd op alle grote podia en entertainde al meer dan 4 miljoen bezoekers.
Positieve vibes, inspirerende oerritmes en een intensieve levensvreugde, Mayumana heeft het allemaal !

Mayumana is een spectaculaire show van Israëlische origine met een combinatie van acrobatie, pantomime, dans, zang, humor en bovenal heel veel energie. Er wordt overal op gedrumd, behalve op trommels. Naast de lege olieblikken en andere accessoires blijken dijbenen, gezichten en voorhoofden eveneens zeer geschikte alternatieven te zijn. Bezoekers van Mayumana worden volledig ondergedompeld in dit spektakel vol virtuoze ritmes, humor, variatie en 'tribal energy'.

Deze show van wereldformaat loopt in het Kursaal Oostende van 25-30 juli en van 23-28 augustus.

Download dit bestand

Voor info en reservatie: www.kursaaloostende.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Lannoo en het Huis van Alijn op zoek naar de jaren '50

Op vrijdagmiddag 23 juni voelde ik mij eventjes een Gentenaar uit de jaren '50, toen ik samen met enkele collega-journalisten de binnenkoer van het Huis van Alijn betrad ... op weg naar huisje 65 ... alwaar het boek "De jaren '50 in kleur" door uitgeverij Lannoo officieel werd voorgesteld. Enkele indrukwekkende voorwerpen uit die jaren zorgden alvast voor een pittige ontvangst en brachten de aanwezigen in de sfeer die vanuit het boek voor de nodige uitstraling moest zorgen.
En eigenlijk is het niet toevallig dat dit boek op deze Gentse locatie werd voorgesteld, want  het team van het Huis van Alijn zorgde voor de perfecte invulling van het 144 pagina's tellend boek waarin zomaar eventjes méér dan 300 illustraties als ervaren gids fungeren doorheen de jaren waarin niet alleen de Expo '58 als hoogtepunt werd ervaren, maar waarin tevens de 45-T platen (de singles), de lingerie, de vespa's en het concervenblik van Marie Thumas een bijzondere rol speelden.
Het boek laat de lezer toe op een zeer ontspannende maar tegelijkertijd leerzame manier kennis te maken met die facetten die 'kleur' brachten tussen 1950 en 1960. Er werd niet specifiek gezocht naar de opvallende momenten en voorwerpen, maar vooral naar datgene waarmee de Gentenaar en Belg dagelijks geconfronteerd werd in een decennium dat niet voor niets als één van de belangrijkste uit de geschiedenis wordt bestempeld. Terwijl Els Vanaverbeke, Sylvie Dhaene en Nele Van Uytsel zorgden voor de geschreven teksten en de samenstelling van het boek, verzorgde Greet Vanderhaegen de beeldredactie en trok Paul Van Wouwe met fototoestel op pad voor de hedendaagse fotografie. 
Dit boek zal bij vele mensen heel wat sentiment doen loskomen, want U ontdekt er ongetwijfeld voorwerpen in waarmee grootouders, ouders of Uzelf bent opgegroeid ... en die jammer genoeg jaren geleden een weg vonden naar het containerpark.
Gelukkig zorgt "De jaren '50 in kleur" voor een nooit of nimmer verdwijnende herinnering !

"De jaren '50 in kleur" werd uitgegeven door Lannoo en werd samengesteld door het team van het Gentse Huis van Alijn.
Het ligt vanaf vandaag in de boekhandel èn de museumshop van het Huis van Alijn (Huisje Landsgraeve) voor 24,95 € en is te vinden onder ISBN 90-209-6624-3

Volgende week plaatst deze webstek trouwens de schijnwerper op de activiteiten van het Huis van Alijn en uiteraard zullen de inspanningen tijdens de komende Gentse Feesten niet vergeten worden. Maar wie nu al wil kenneis maken met deze oase van rust in het Gentse stadscentrum, kan steeds terecht op www.huisvanalijn.be


 

Reageer (0)

23-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff scoort nog eens een dikke hit !Het lijkt wel of de carrière van de 30 jarige Vlaamse zanger Christoff plotseling in een stroomversnelling is terechtgekomen. Over twee weken viert Christoff z’n “15 jaar Christoff’ in een uitverkocht Casino van Middelkerke en toch heeft het er plotseling alle schijn van dat hij die verjaardag kan vieren met z’n eerste grote hitsingle.
'Eenmaal komt voor jou die dag’ vliegt als een trein in de hitparade. De nieuwe single stijgt deze week door naar # 4 in de Vlaamse Top 10 en komt als hoogste nieuwe binnen in de Ultratop 50 op # 37. In de Radio 2 Top 30 van aanstaande zaterdag komt ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ nieuw binnen op # 28.

Deze week kwam voor de sympathieke zanger nog meer goed nieuws want Christoff is van de partij tijdens de eerste opnames van ‘Tien om te zien’ op maandag 4 juli in Blankenberge.

"Voor mij was het even wennen toen ik het nummer ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ kreeg aangeboden. Je mag gerust zeggen dat het liedje een Nederlandstalige versie is van een Duitse schlager en ik had nog nooit eerder dit soort van nummers opgenomen. Waarom niet? Goh, ik wist niet goed of dat de richting was die ik wou uitgaan. Uiteindelijk heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik echt dit soort van nummers wil gaan brengen. Het genre zit niet alleen in de lift, bovendien geeft het mij tijdens optredens bijzonder veel voldoening. Sinds ik ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ heb uitgebracht ben ik overladen door reacties van de fans. Allemaal heel positief, mensen die mij kwamen vertellen dat ze het echt heel leuk vinden. Ja, ik ben een bijzonder gelukkig man” zegt Christoff dolenthousiast.

Dit weekend kan je Christoff aan het werk zien in gans Vlaanderen maar vooral het concert in de Oktoberhallen in Wieze op 2 juli (Op volle toeren) staat met stip in zijn agenda genoteerd.
www.christoff.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN denkt al aan 2007

Dat Laura Lynn dé revelatie van 2005 is, hoeft niet meer gezegd. Het album "Dromen" was na 11 weken al goed voor meer dan 42.000 albums en Platinum. Een unicum in de Vlaamse showbizz. Haar tweede album "Voor Jou" stond na twee weken op nummer 1 in de Ultratop album 50.
Vandaag is Laura Lynn klaar voor een nieuwe uitdaging. Vanaf februari 2007 gaat de onbetwiste schlagerkoningin helemaal live. De reeks concerten gaat in première in de Zuiderkroon te Antwerpen en zal van dan af de grootste Vlaamse theater- en concertzalen aandoen in een exclusieve reeks indrukwekkende concerten.
De tour heeft de naam *Betoverd* meegekregen en dat is helemaal wat Laura Lynn belooft te gaan doen: betoveren ! In een wervelende show, met een zeer uitgebreide live-band op het podium en schitterende dansers en danseressen, zal Laura Lynn als rasechte 'showgirl' ongetwijfeld vriend en vijand weten te verbazen.

Met Laura Lynn *Betoverd* is de tandem VTM-Zuiderkroon Events niet aan zijn proefstuk toe. De artistieke ploeg tekende eerder al voor de live-tours "This Time", "Back For More" én "Me and My Producer" van Natalia, het Schlagerfestival, en vele andere...
Licht- en decorontwerp worden verzorgd door Painting With Light. Luc Peumans kennen we als lightdesigner van schitterende concepten voor de Natalia-concerten en Clouseau, naast de realisatie van diverse musicals. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters, die naam en faam heeft gemaakt bij Het Ballet van Vlaanderen als choreografe en regie-assistente. Als enige Belgische die ooit in de Parijse Lido heeft gedanst, weet ze als geen ander hoe ze een show van de juiste beweging moet voorzien. Laura Lynn *Betoverd* belooft een uniek spektakel te worden.

De première is voorzien op 23 februari in de Antwerpse Zuiderkroon maar voor een gedetailleerd tourschema verwijzen wij u naar www.zuiderkroon.be alwaar U ook al tickets (vanaf 20 €) kan reserveren OF voa 070/25.20.20 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor CEZANNE moet je in AVIGNON zijn !
Signac

Cézanne wordt in de kijker gezet dit jaar in de Provence, dat is zeker... Maar profiteer zeker ook van uw verblijf in de Provence om het Musée Angladon in Avignon te bezoeken! Dit kleine privémuseum, staat bekend voor de kwaliteit van zijn werken (Van Gogh, Cézanne, Picasso, Degas…). Het komt nu voor de dag met een prestigieuze tentoonstelling: Signac, le Bonheur en Provence, van 30 juni tot 15 oktober.

Een vijftigtal werken uit zowel musea als privécollecties schetsen de verschillende periodes uit het œuvre van de kunstenaar. Diverse documenten over het leven van de schilder, zijn banden met Van Gogh of Manguin, zijn interesse voor Stendhal en zijn reizen vervolledigen de tentoonstelling.

Paul Signac was zeer gevoelig voor de vibraties van water en licht. Met lichte aquareltoetsen toonde hij de schoonheid van enkele opmerkelijke landschappen langs de Rhône: Avignon, Bourg-Saint-Andéol, Viviers… Hij reisde de Middellandse Zeekust af van Saint-Tropez tot Nice en was geboeid door de natuur en de havenactiviteiten. Met meesterlijke hand schilderde hij het zachte blauw van de prille ochtend en de sprookjesachtige zonsondergangen…
 
Tentoonstelling Signac, Le Bonheur en Provence
Dagelijks, behalve maandag, van 13 tot 18 u.
Toegang: € 6 / persoon
Groepen: € 4 / persoon met vrij bezoek / Rondleiding € 5 / persoon
Speciaal groepsonthaal in de voormiddag of ‘s avonds, op reservering: € 7 tot € 10 /persoon
Mogelijkheid voor een onthaal op maat voor ondernemingen
MUSEE ANGLADON
Rue du Laboureur
84000- AVIGNON
www.angladon.com   Tel : +33 (0)4 90 82 29 03

Ook niet te missen... Het 60e Festival van Avignon betekent ook dit jaar theaterfeest, jaarbeurs, spektakelbeurs, clowns en acrobaten in de straten, allemaal samen zorgen ze voor een feestelijke sfeer in de Pausenstad, die voor de gelegenheid een kruispunt wordt waar heel wat Franse en internationale gezelschappen elkaar ontmoeten.
Informatie over het Festival: +33 ( )04 90 27 66 50
Reserveringen: +33 ( )04 90 14 14 14
Website:
www.festival-avignon.com – e-mail: info-doc@festival-avignon.com   Website: www.avignon-off.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor een aperitiefje ?

Amer Picon ... gewoonweg heerlijk en dorstlessend !

 

Vandaag gaan we op zoek naar aperitief die garant staat voor een lekkere smaak en dorstlessende kwaliteit.

Vandaar dat we terecht zijn gekomen bij AMER PICON ... g
enoemd naar Gaeton Picon, de uitvinder
van de Amer Picon. 'Amer' betekent trouwens 'bitter'.

In 1837 vond een in België (Philippeville) wonende Fransman het recept voor de Amer Picon (Bittere Picon) uit. In zijn thuisland en in Algerije werd het drankje een groot succes. Maar omdat zijn landgenoten de pure Picon ietwat te zuur vonden, dronken ze het met soda: Picon Punch.
De Italianen verfijnden de smaak van de Picon nog wat meer door er een scheutje grenadine bij te doen. Picon Punch is nu nog steeds populairder dan de pure Picon. In Frankrijk wordt Amer Picon ook vaak met bier en een scheut citroensiroop gedronken. Het alcoholpercentage variëert tussen de 18% en 21%.

Picon wordt met blokjes ijs geserveerd.

De grondstof van Picon zijn de Muskat- en Clairettedruiven uit het zuiden van Frankrijk. De druivenmost wordt met alcohol verrijkt waardoor de normale fermentatie onderbroken wordt. Daarna worden de kruidenextracten toegevoegd die de Picon op smaak moeten brengen. Doordat het gistingsproces vroeg genoeg onderbroken wordt, moet er geen bijkomende suiker meer toegevoegd worden. De zoetheid van de Picon komt dus uitsluitend van de druivensuiker die in de most aanwezig is.

Er bestaat de Picon Rouge, Picon Blanc en Picon Dry, terwijl de Curacao-Picon in Frankrijk als degustief wordt gedronken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geertrui Daem is verdiende laurate van Louis Paul Boon Prijs 2006

Geertrui Daem Met veel genoegen hoorden we eerder deze week de aankondiging dat Geertrui Daem dit jaar de Louis Paul Boonprijs 2006 overhandigd zal krijgen. Die prijs gaat naar een kunstenaar die in zijn of haar werk ,,de binding met de mens'' beklemtoont, zoals het grote voorbeeld, schrijver Boon. Niet voor niets werd de 54-jarige Geertrui Daem  trouwens al vergeleken met Boon. GeertruiI debuteerde in 1992 met het verhalenbundel "Boniface" terwijl zij met " Koud " haar eerste stappen zetten in de romanwereld.

De laureate krijgt later oop het jaar als trofee een grote hesp of ham ! In 2005 was die prijs weggelegd voor de Vlaamse theatermaker van Tunesische komaf Chokri Ben Chikha met de prijs lopen.

Waarom Daems deze prijs in de wacht sleepte ? We citeren: "Daems krijgt de prijs onder meer voor haar strijd voor de Vlaamse, volkse taal. Haar binding met de mens uit zich in haar verhalen en boeken", aldus de jury. "Het is geweten dat Geertrui al jaren sterke en volkse personages opvoert. Haar tragische personages worden met een soort zachte, burleske humor beschreven.'' Dat ze naast het schrijven ook nog acteert, theater maakt, keramiek maakt, schildert en grafisch werk maakt, heeft zeker ook meegespeeld. De HAM ontstond begin jaren zeventig immers als een kunstenaarsvereniging van vooral plastische kunstenaars.

Reageer (0)

22-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (9) Carte Blanche laat genieten !

start hier, de website opent in een extra venster

Oejejoeie, de Gentse Fieste angt weeral in de lucht en… goa de mee noar ’t buitenland?

 

Aan alle Gentse stropkes, buitenstadse levensgenieters en culinaire wandelaars. Voor de 13° maal stellen wij onze “Gentse fieste 2006 in Carte Blanche P-W” voor. We maken een rit op een bus langs de Leie en genieten van de gezonde lucht à la Luth.

 

Wandeling met ontbijt-bus-lunch aan € 47 p.p. all in.

 

* Ontbijt:            Om 8.30u stipt

 

* Wandeling:     Vertrek om 9.30u samen met onze beroemde Gents sprekende gidse

                        Luth Claeys met de bus.

                        Richting “Leie” en dit met verschillende pittoreske haltes.

                        Afsnee, St-M-Latem, Deurle en…..?

                        We gaan er genieten van de gezonde buitenlucht.

 

* Lunch:       +/- 12.30u

-         Aperitief mee euftflakke, kaas en Tierentijn.

-         De enige echte Gentse VIS-waterzooi  +  Gentse tripel of een glas wijn.

-         Kaffé mee selfgemoakte toarte.

 

Doar keunde were nie veurn sukkele ne woar!!!!

 

Data Wandelingen:                                                                                                                            OPGEPAST!

Vrijdag                    14 juli (optie)                                                                                                    Het restaurant is tijdens

Zaterdag                  15 Juli                                     Donderdag                  20 Juli                                 de Gentse feesten

Zondag                    16 Juli                                     Vrijdag                        21 Juli                             ‘s avonds niet geopend!

Maandag                 17 Juli                                      Zaterdag                     22 Juli

Dinsdag                   18 Juli                                      Zondag                       23 Juli

Woensdag               19 Juli                                      Maandag                    24 Juli

 

NOTEER ALVAST DE DATA EN RESERVEER TIJDIG UW KAARTEN!!!

 

Door de bus zijn de plaatsen beperkter dan vorige jaren!

 

ALLE KAARTEN DIENEN STRIKT  TEN LAATSTE OP DINSDAG

11 -7 AFGEHAALD EN BETAALD TE WORDEN.

 

RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W

                                                             MARTELAARSLAAN 321

9000      GENT

TEL 092332808      GSM 0478540512

GESLOTEN OP ZONDAG EN MAANDAG

DEXIA 068-2342518-92

 carteblanchepw@tiscali.be

www.carteblanchepw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (8) Kurt Defrancq komt uit het WestenVolgende week méér over de andere Gentse Feestenactiviteiten van Kurt !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reimond Van Dyck laat mooie muzikale herinneringen na !

Radio 2-logo Dinsdagavond 20 juni overleed Reimond Van Dyck op 84-jarige leeftijd. Hij engageerde zich gedurende jaren als muziekproducer bij Radio 2 Oost-Vlaanderen alwaar hij toch enige bekendheid genoot met het programma "Muzikale Encyclopedie". Reimond Van Dyck was in Gent ook mede-oprichter van het Festival van Vlaanderen.

 

Hij wordt maandag om 11 uur begraven in de Sint Egidiuskerk van Sint Denijs Westrem.

   Foto www.radiovisie.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een vakantiejob in Plopsaland ?

STUDIO 100 IS DRINGEND OP ZOEK NAAR ANIMATOREN VOOR PLOPSALAND !

logo Plopsaland
Voor de maanden juli en augustus is Studio 100 nog op zoek naar 2-talige animatoren (m/v)

voor het show- en animatieteam van

Plopsaland-De Panne.

sfeerbeeld Plopsaland
Kan jij goed omgaan met kinderen, spreek vloeiend Nederlands én Frans en ben je niet bang om op een podium te staan,

dan bij jij misschien de geschikte kandidaat !

Stuur je brief met cv. én foto vóór 3 juli 2006 naar Studio 100, t.a.v. Nicky Nuydens, Halfstraat 80, 2627 Schelle

of mail naar nicky.nuydens@studio100.be

Reageer (0)

21-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (7) De Van Daele Compagnie noar den Dok

Van 15 tot 23 juli presenteert de Van Daele Compagnie de theaterrevue  'PARADEPIRD VAN DEN DOK' van Lea Van Volsem naar Leo Wageneire.

Een stuk in 't Gents met Stefaan Callewaert - Philippe Willems - Koenraad Vermeulen - Jeanine Van Hecke - Lea Van Volsem  Roland Braeckman en Willy Everaert.

Er wordt gespeeld in 'De Buurtloods' - Patrijsstraat 10 - Gent

Alle dagen om 19.30 uur - op 16/7 om 15.00 uur - op 21/7 en 23/7 om 15.00 en 19.30 uur

Tickets aan 12 € - kinderen tot 10 jaar gratis

Reserveer 0476/64.55.32 of via
www.uitbureau.be
 


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (6) Met Kurt 'Biezebaaze' op de Stroprockboot

      en      

wordt de STROPROCKBOOT

Kurt is de frontman van de Gentse groep Biezebaaze en uitvinder van het begrip stroprock, dit is rockmuziek in het algemeen beschaafd Gents. Biezebaaze staat voor goeie muziek en amusement in zijn zuiverste vorm. Met hun humor en enthousiasme krijgen ze elke zaal plat. Wie tijdens de Gentse Feesten niet tot op de Korenmarkt geraakt voor een optreden van Biezebaaze kan ofwel langs de Gentse Graslei zijn ziel uit zijn lijf lopen om Kurt te volgen ofwel 10 euro betalen om gezellig samen Kurt een tochtje langs de Gentse binnenwateren maken. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Kurt enkele liedjes geschreven.

De Stroprockboot vaart dagelijks uit van 15 tot en met 24 juli om 17 uur en om 18 uur
en dit voor een tocht van ongeveer 40 minuten.

De prijs is 10 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen).
Reservatie gebeurt bij Gent Watertoerist, Graslei 7. Tel 09 269 08 69 of email gentwatertoerist@tiscalinet.be 
Méér info:
www.gent-watertoerist.be 
www.biezebaaze.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (5) FRISCO - Anton Cogen en Machar Van Geyt hand in hand

Anton Cogenis

FRISCO,

een café-uitbater uit Ledeberg die droomt van San Francisco,

in een monoloog van

Machar Van Geyt


 

op zaterdag 15, zondag 16, dinsdag 18,

donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli 2006

in de bovenzaal van cultuurcafé «A Capella»,

Godshuizenlaan 33 in Gent

om 21u00 ( deuren open om 20u30).

 

Inkomprijs: € 10,00.

 

organisatie:

VZW De Scriptomanen

e-mail : patrick.bernauw@skynet.be

 

Reservatie:

VZW Uitzendbureau: tel. 09/ 233 77 88

en

VZW De Scriptomanen: tel. 053/ 78 30 10.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A2 ... muziek om van te genieten
Op maandagavond 19 juni werd op een unieke locatie in Vinderhoute de allereerste CD voorgesteld van A2 (lees : à deux) !
Onder de titel 'Eclosions' brengen Brigitte Tytgadt en Geert Faes een gevarieerde keuze aan herkenbare, maar ook minder voor de hand liggende Franse en Engelse liedjes ... verpakt in één stem en één piano !
Een resem klassiekers, verpakt in een akoustisch kleedje ... èn 'aime-moi, aime là' ... het nummer dat door het muzikale duo werd ingestuurd voor deelname aan Eurosong 2006.

Voor wie graag geniet van muziek op eender welke plek, zakt vliegensvlug af naar de FNAC want daar ligt het album gewoonweg te koop.


Voor zij die over A2 méér willen weten, surfen naar www.a2deux.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O'de Flander JENEVERFEESTEN in Merelbeke op 24 en 25 juni

Sedert vorig jaar richt de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw de O'de Flander Jeneverfeesten in, telkens op een locatie waar een stokerij-lid gevestigd is. Dit jaar gaan de Jeneverfeesten door in Merelbeke op het Binnenplein (achter het Vredegerecht) op zaterdag 24 juni van 16-22 uur en zondag 25 juni van 11-18 uur.
Je kan er niet alleen proeven van het jenevergamma van alle leden-stokerijen (Braeckman - Van Damme - Filliers - De Moor - Bruggeman - Mertens - Nectaria - Rubbens - Thyssen - Van Hoorebeke en De Stoop) maar een bezoek aan de tentoonstelling ‘Borrelend Oost-Vlaanderen: jenever, een boeiende belevenis!’ is eveneens een èchte aanrader.
Op animatievlak serveert de Orde op zaterdag om 18 uur een optreden van C-Stuff, (covers) en om 20 uur van Much Morely Ok (alternatieve rock). Zondag 25 juni brengen Indian Cigars om 11 uur swingende blues en funk.
Van 13 tot 18 uur houdt Distillery De Stoop opendeurdag en de Kon. Harmonie Sint-Cecilia zorgt voor de feestelijke opening en afsluiting van dit hele gebeuren.
De Jeneverfeesten zijn gratis toegankelijk en alle info info over dit méér dan genietbare gebeuren vindt U op 
www.odeflander.be

SANTÉ !!!


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERMIS in AFSNEE van 23 tot en met 27 juniVan vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 juni2006 grijpt één van de kleinste Gentse stadskermissen plaats, met name in Afsnee (Sint-Denijs-Westrem). Naast een kunsttentoonstelling in het jeugdcentrum zijn tal van activiteiten geprogrammeerd die jong en oud zeker zullen aanspreken (theater, fanfare,volksspelen, go kart...) èn uiteraard enkele bijzondere muzikale optredens.
In de feesttent kan U op 23/6 genieten van de Belgische Flamencogroep 'Esta Loco'.Op 24/6 is het de beurt aan The Bigg Easy Cats Jazz-Band terwijl op 25/6 Dzidzolie aan de beurt is.
Traditionele afsluiter op 26/6: de JUNGLE PARTY

Maar even gerenommeerd voor deze feesten is de BOOTWIJDING op zondag 25 juni om 10.45 uur, gevolgd door een defilé van versierde boten en Gentse ambiance met Willy Bart en zijne kluts.Voor bijkomende info: www.gent.be/evenementen (rubriek kermis) maar ook volgende blog is zeker een aanrader:
http://blog.seniorennet.be/afsnee/

Reageer (0)

20-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (4) UITBUREAU reserveert Uw tickets
Uitbureau GentVZW Uitbureau Gent staat voor een centraal verkoopspunt waar tickets van verschillende organisaties, festivals en evenementen bijeengebracht en te koop aangeboden worden.
Gent, Cultuurstad bij uitstek, beschikt over een groot aantal concertzalen, podia, theaters, e.d. VZW Uitbureau Gent helpt u graag aan de juiste informatie en indien mogelijk aan tickets.
Het Uitbureau behartigt de ticketverkoop van verschillende organisaties. Jaarlijks gaan duizenden tickets over de toonbank, zowel klassieke concerten, festivals, theater, dans, tentoonstellingen,... Een uitgebreide waaier aan cultuuractiviteiten wordt op professionele wijze samengebracht en kenbaar gemaakt aan een gevarieerd publiek

Het spreekt dan ook voor zich dat de Gentse Feesten 2006 een piekperiode bij uitstek is. Via VZW Uitbureau kan je niet alleen telefonisch (09/233.77.88) of ter plaatse (Kammerstraat 19 - Gent) Uw tickets reserveren maar ook ONLINE kan het!
Surf gewoon naar www.uitbureau.be en geniet alvast van het overzichtelijke geheel. Een makkelijke zoekmachine zorgt ervoor dat U weet voor wie of wat U op welke datum terecht kan ... en dan maar beslissen !

Alvast een goeie Gentsche Fieste ...... met www.uitbureau.be en de tientallen organisatoren die via deze locatie hun tickets aan de man trachten te brengen. Nu is het aan U !!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (3) Etienne ven Steenberghe behoeft geen krans

'Van Steen en Wijn'   

is de titel van de nieuwe show, een eigenzinnige historische wandeling door de wondere wijnwereld.
Zoals steeds zal Etienne Van Steenberghe met een relativerende knipoog een glaasje serveren, vergezeld van eigen geschreven liedjes, originele muziek, leuke verhalen, zeven mooie wijnen, sprankelend water, hapjes en veel sfeer. Kortom, het beproefde recept.  

Al drie keer presenteerde Etienne Van Steenberghe een muzikale wijnshow tijdens de Gentse feesten. Telkens liepen de zalen vol voor 1001 wijnpassies, Village inconnu en Bordeaux voor mijn cholesterol. De opbrengst van deze manifestaties ging toen integraal naar de humanitaire projecten van vzw TC Dialogue onder leiding van Prof. Wim Van Cotthem. Dit jaar wordt de wijnshow georganiseerd ten voordele van het KINDERREVALIDATIECENTRUM UZ GENT, maar ook het project op het eiland Fogo van vzw TC Dialogue wordt nog verder gesteund.

Tijdens de show zingt Etienne Van Steenberghe 10 nieuwe, zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. Voor de muziek tekenden vier van zijn muzikanten: Chris De Brakeleer, Freddy Couché, Dirk Bekaert en Peter Verbraeken.  In de verhalen worden verschillende thema’s aangesneden: wijn, Gent, stamboom, passie, gastronomie, reizen, genieten…en nog veel meer.

Bruno Orlando laat hapjes serveren met een Italiaans tintje (kaas, ham,  vleesdelicatessen, brood, enz…).
Chaudfontaine introduceert drie nieuwe gastronomische waters.

Wijn is de rode draad waarbij Etienne koos voor:

Champagne Jean Dumangin 1er cru carte d’or brut

Saint-Aubin 1er cru ‘le C harmois’ 2002 domaine Michel Picard Chassagne-Montrachet

Vacqueras Clos des Frèr[es] - Cuvée J&E 2004

Château Ste Michelle ‘Indian Wells’ Merlot 1996 Columbia Valley (Washington State
)
Dona Lisa riserva 2001
Gabarinza 2003

Waar :  RUG – GENT - nieuwe studentenhuis “De Therminal” , Hoverniersstraat te Gent.
Ingang langs de Scheldekaai (Plannetje staat op de inkomkaart)

Wanneer :  Op 15 – 16 – 18 – 19 – 20 – 22 - 23 Juli Telkens om 20 uur

Wat : Etienne Van Steenberghe vertelt pittige wijnverhalen, zingt zelf geschreven songs en wordt hierbij begeleid door een 6-mans-orkest. Er worden tussendoor een glas champagne premier cru en zes topwijnen geserveerd! Meer dan 2 uur smakelijke ontspanning. Een must voor levensgenieters.

Prijs : 40 Euro (reservatie via 0476 21 19 76 of 0478/54 83 40)

Weetje : in de prijs van de show is eveneens inbegrepen het originele liedboek (niet te koop in de handel), een uniek kristallen Zwiesel-glas La Passion, water, brood en Italiaanse hapjes.

Voor méér info: www.1001wijnpassies.be

 Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten (1) Nico Burssens toe aan 1ste ARTISTIEK APERITIEF

 U zal zich ongetwijfeld afvragen wat deze SNOECKS editie 2003 bij het artikel over het ARTISTIEK APERITIEF 2006 komt doen, maar deze uitgave zal meer dan waarschijnlijk het laatse werk geweest zijn van toenmalig hoofredacteur Nico Burssens bij SNOECK-DUCAJU gezien hij in oktober 2003 een andere job vond. Diezelfde Nico Burssens is de man die tijdens de komende Gentse Feesten een belangrijke rol speelt tijdens het dagelijks artistiek aperitief dat de Dienst Feestelijkheden voor de 'culturele' feestvierders op het programma plaatst. Hiermee volgt Nico zijn voorganger Freek Neirynck op die jarenlang gestalte gegeven heeft aan dit spraakmakende luik in de Lakenhalle waarvoor menig Gentenaar ongetwijfeld wel eens vroeger is opgestaan. Voor de editie 2006 zocht en vond Nico Burssens inspiratie in GENT want de lijst van gasten (en thema's) spreekt boekdelen:

"Verleden - heden en toekomst" op:

zondag 16 juli - Gent bedankt - gast: FREEK NEIRYNCK
maandag 17 juli - Gent speelt toneel - gast: KURT DEFRANCQ
dinsdag 18 juli - Gent sport - gast: GEORGES LEEKENS
woensdag 19 juli - Gent schrijft - gast: GUIDO LAUWAERT
donderdag 20 juli - Gent geniet - gast: JAN VAN DEN BON
vrijdag 21 juli - Gent cultuur - gast: JOHAN DECAVELE
zaterdag 22 juli - Gent tekent - gast: GERDA DENDOOVEN
zondag 23 juli - Gent dicht - gast: ERWIN MORTIER

met medewerking van Eric Matthijs (voormalig uitbater restaurant SCALA) die tussendoor straffe verhalen brengt !

Dagelijks om 11.30 uur - gratis toegang
Voor méér informatie: www.gentsefeesten.be - 09/269.46.34 (Dienst Feestelijkheden)

Alvast veel succes, Nico !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR BOEKENPAKKET van de week (20/6)

Vanaf deze week zal U op deze webstek de diverse boekrecensies terugvinden in hun eigenlijke categorie (fictie - non-fictie - toerisme - sport - culinair - muziek - proza en poëzie ...). U bevindt zich nu bij de recensies van enkele nieuwe CULINAIRE uitgaven :

Het eerste boek in deze categorie:

 Een bijzonder knap geïllustreerd en goed opgebouwd boek over dat soort voedsel waar we eigenlijk veel te weinig van eten en nochtans een èchte aanrader is om overgewicht en andere gezondheidsperikelen te voorkomen: de VIS. Om over dergelijk thema uit te wijden is het dan ook voor de hand liggend dat de uitgeverij (Van Dishoeck/Unieboek) terecht kwam bij een expert op dat vlak en dat werd ALDO ZILLI. Niet alleen eigenaar van een befaamd restaurant in het Londense Soho maar tevens een regelmatig terugkerende tv-en radiogast èn lesgever van diverse cursussen.
In het boek "Vis stap-voor-stap" ontsluiert Zilli alle geheimen rond de bereiding van vis-, schaal- en schelpdieren en zorgt alvast voor een overzichtelijk geheel per soort vis: ronde vis (baars - karper - kabeljauw ...) - platte vis (griet - tarbot - zeetong ...) - vette vis (makreel - paling - zalm ...) - exotische vis (haai - wijting - barracuda ...) en schaal-en weekdieren (garnaal - mosselen - krab - kreeft ...). Naast een demonstratie van het schoonmaken en fileren van de vis, toont Zilli de lezer ook hoe moten worden gesneden en vis wordt gevuld maar ook op welke wijze vispakketjes worden gemaakt. Aangevuld met een groot aantal recepten (waaronder enkele zeer vindingrijke èn verrassende) spreekt dit boek zeker tot de verbeelding. Temeer daar alle soorten vis uit het boek niet alleen informatief aan bod komen, maar ook nog eens met een apart recept worden bedeeld.
Voor mensen die graag vis eten of klaarmaken ... een aanrader !

"Vis stap-voor-stap" van Aldo Zilli werd uitgebracht door Van Dishoeck/Unieboek (ISBN90-269-2955-2) en kost 19,50 €

Een andere uitgave die ernaar streeft de mensheid zo gezond mogelijk door het leven te laten gaan is ontegensprekelijk:

 Dit lijvige boek (256 pagina's) omschrijft zichzelf als de meest complete gids over groente en het bereiden van groentegerechten en ik vermoed dat dit wel eens waar zou kunnen zijn. Want Christine Ingram streefde er als auteur niet alleen naar om alle mogelijke informatie over de soorten groente te verzamelen met het oog op een interessante omschrijving, maar zorgde ook voor een groot gedeelte waarin een mix van klassieke en nieuwe recepten elkaar lekker aanvullen. Zo maken we kennis met uien en prei - stengelgroenten (asperges, selderij, venkel ...) - knollen en wortels (aardappelen, rapen, schorseneren ...) - kool en bladgroenten (spinazie, broccoli, koolrabi ...) - peulvruchten en zaden (bonen, erwten, maïs ...) - pompoenen en komkommers (courgette, kalebas ...) - vruchtgroenten (tomaten, paprika's, bakbananen ...) - saladegroenten (witlof, radijs, waterkers ...) en paddestoelen. Per soort worden we geïnformeerd over de geschiedenis, de mogelijke variëteiten, het kopen en bewaren, het voorbereiden/bereiden en uiteraard het serveren. In het tweede deel van dit indrukwekkende naslagwerk kunnen we gewoon gaan experimenteren en het mag gezegd, niet alleen de fotografie maar ook de vakkundige uitleg en de gedetailleerde ingrediëntenlijst maken het de kok-in-spé makkelijk. Al is dit natuurlijk geen waarborg voor een geslaagd menu want daarvoor zijn nog andere kwaliteiten nodig. Maar zelfs voor een beginner is dit boek een handige hulp bij het maken van een gerecht waarin de groente een bijzondere rol speelt (preisoufflé - franse uiensoep - flensjes met gegrilde asperges - patatas bravas - spinazie en drie soorten kaas in filodeeg ....).
Niet alleen voor schoolgaande kinderen maar zeker en vast voor de gezonde levensgenieter is deze uitgave een hemels geschenk.

"Alles over groente" werd geschreven door Christine Ingram en is een uitgave van Veltman Uitgevers (ISBN 9059201981). In België wordt dit boek verdeeld door Agora Uitgeverscentrum (Aalst/Erembodegem) en voor 19,95 € te vinden in de boekhandel.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Leys laat Vlaanderen FEESTEN

Eind deze week ligt de nieuwe single van Wim Leys & @fundum in de winkel. Het is een verrassend én leuk nummer geworden over het goede leven in Vlaanderen. De feestelijkheden rond 11 juli inspireerden Wim Leys tot het maken van het lied “Als Vlaanderen feest”. Het is een meespelende en meezingbare wals over de mosselen-friet, de vakantie aan zee, de wielerwedstrijden rond de kerktoren… Al deze typische Vlaamse verschijnselen vormden een bron van inspiratie voor dit vrolijke lied over het goede en feestelijke leven in Vlaanderen.  En wie anders kon het Vlaanderen waar men met veel plezier een pint drinkt beter verwoorden en op muziek zetten dan Bart Herman …. Op algemene aanvraag staat ook de radiosingle “Op wacht” op het schijfje.

Wim Leys & @Fundum beleven trouwens een topjaar. Ze toeren sinds vorige maand met “Vlaanderen zingt”, een tournee van massa–meezingspektakels die ondertussen al zo’n 30 steden en gemeenten aandoet.  Met hun repertoire vol Nederlandstalige meezingbare klassiekers zorgen Wim Leys & @Fundum op tal van marktpleinen en parken in Vlaanderen voor sfeer en ambiance. “Als Vlaanderen feest” is nu al een topper tijdens deze optredens. Kijk ook even op www.wimleys.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liliane Saint-Pierre weer bijzonder actief

Na enkele gezondheidsperikelen die haar en haar echtgenoot Marc troffen, gaat Liliane Saint-Pierre een zeer goed gevulde zomerperiode tegemoet. Niet alleen heeft zij samen met PACO GARCIA een duet opgenomen dat onlangs op CD-single is verschenen, maar ook solo komt er binnenkort een nieuwe single uit èn ...van 8 juli tot 8 september staat ze samen met o.a. Wanda Joosten en Ivann (X-factor) op de planken in het Blankenbergse Witte Paard. Eind deze week méér hierover !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANDRINE II THE CLUB

 

 

Sandrine op 27 juni in de Vooruit in Gent

 

ALLERLAATSTE kans om Vlaamse ‘Princess of Soul’ live on stage te zien !

 

 

Sandrine is all over the place. De jonge zwarte parel met de grandioze soulstem bewijst dat 'soulfull' ook in Vlaanderen kan. Haar ferme single 'Ass in check' en geweldige album 'That's Me' werden overladen met superlatieven.

 

Na 3 TMF nominaties, een ZAMU award en een DONNA award bijt Sandrine zich vast in het echte live-werk. Onder leiding van Vlaanderens succesvolste producer en muzikant Hans Francken brengt Sandrine een ALL LIVE SHOW van 90 minuten, dicht bij haar publiek, waar een artieste als zij volledig tot haar recht komt.

 

Het uitgangspunt is eenvoudig: Sandrine gaat voor jong, hip en kicking! Het dak eraf! Deze soulmadam brengt een absolute topband met zich mee: Ronald Seerden, Nina Babet (Ozark Henry), Stef Caers (Lalalover), Patrick Dorcean (Zap Mama), Daniel Romeo (Axelle Red) en Chantal Kashala. Gegarandeerd vuurwerk.

 

 

Maak zeker op tijd je reserveringen, de tickets zijn exclusief en beperkt!

 

SANDRINE II THE CLUB

27 juni 2006 - Vooruit - Gent

 

TICKETS www.zuiderkroon.be – 03 650 19 54

Reageer (0)

17-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist start op 18 juni

 Gouden Hoed Van hilarisch tot subtiel, van absurd tot maatschappijkritisch, van ontroerend tot ironisch. Het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist stelt de beste cartoons van over de hele wereld tentoon. Een bonte collectie grappige prenten die gegarandeerd op je lachspieren werken. Scherpzinnige cartoonisten geven de realiteit van alledag net dat ietsje meer. Verrassend, pikant, spottend, absurd, ondeugend, kritisch, gevoelig of gewoon leuk. Het cartoonfestival biedt een gezonde portie vermaak voor jong en oud, voor de criticaster of gewoon voor wie graag lacht.

Het is dan ook weer zover: van 18 juni tot 3 september kan U genieten van 'cartoons' in de Lagunahal in Duinbergen waarvan de deuren dagelijks geopend zijn van 10.00 tot 19.00 uur.

Bronzen Hoed 2006

Maar als U eventjes wil voorproeven of alle informatie over het Internationaal Cartoonfestival wil nalezen, kan dit op www.cartoonfestival.otr.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER and OUT voor GO FM ?

Op de melding die we gisteren via het kanaal www.radiovisie.be binnenkregen en dat U onderaan dit item nog eens kan weervinden, lezen we vandaag al een eerste repliek van GO FM zelf ...

-  GO FM blijft in Oost-Vlaanderen te beluisteren via 103.5 FM. Steunzenders zijn er in Aalst op 104.8 FM, Sint-Niklaas 103.7 FM en Ronse 103.3 FM. In deze situatie komt vooralsnog geen verandering. Er is dus helemaal geen sprake van het stopzetten van uitzending en/of uitbating van het radiostation GO FM - , aldus nog Reybroeck.Vandaag duikt dan weer het bericht op dat nog deze maand de Oost-Vlaamse provinciale radio GO FM er mee stopt. De licentie is in handen van krantenuitgever VUM. De beslissing zou zopas zijn genomen door de aandeelhouders VUM en AVS (de Oost-Vlaamse regionale tv-omroep). 

 

GO FM dat enkel non-stop muziek uitzendt, met op het uur een regionaal
nieuwsbulletin, haalt amper 6.000 luisteraars per dag. Intussen zijn de nieuwsbulletins al voor een deel teruggeschroefd.  De voorbije maanden probeerde men nog van koers te veranderen door Vlaamse en Nederlandstalige muziek te draaien. Maar ook dit bracht geen verandering.

We haalden dit fragment uit een uitgebreider artikel dat U kan terugvinden op www.radiovisie.be (16/06/2006)

Reageer (0)

16-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMAAK nummer 37 ligt in de winkel !

 Het nieuwe nummer van het trendsettend Belgisch magazine SMAAK ligt vanaf nu weer in de winkel. Voor 3,70 € zit je enkele dagen goed met goed gestoffeerde informatie over gastronomie, toerisme, lifestyle en diverse andere items die het magazine tot een mooi geheel maken. In het juni-julinummer (smaak 37) lees je bijvoorbeeld hoe Gordon Ramsay op een makkelijke manier overgaat tot het grillen van verse sardines,aangevuld met een salade van krieltjes en crème fraîche - gaan we op sessie bij de jammerlijk genoeg ondertussen plots overleden Gentenaar Yves Loontjens (Onder De Toren - Hansbeke) en zoeken we naar smaaksterren in West-Vlaanderen.
Voorts zitten we goed met een snoepreisje naar Praag en worden we de adem afgesneden door een indrukwekkende reportage over de duiksport ! De kunst van Cézanne zorgt dan weer voor beklijvende schilderwerken die o.a. tentoongesteld worden in Aix-en-Provence van 9 juni tot 17 september (het Cézanne-jaar ... weet U wel) en voor wie houdt van genieten kan ongetwijfeld terecht, ergens tussen Knokke-Heist en Oostende. Dit alles en nog veel méér kan U terugvinden in het 130 pagina's tellend magazine SMAAK ....
Wie méér wil weten over het magazine alvorens het te komen: www.magazinesmaak.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al inschrijven voor FLIKKEN FOR SPECIALS op 23/9

De Gentse politie maakt er voor de ‘specials’ op zaterdag 23 september opnieuw een onvergetelijke belevenis van. Het Emile Braunplein wordt voor de vierde keer afgesloten voor Flikken4Specials, hét evenement bij uitstek, bestemd voor mensen met een functiebeperking en hun begeleider(s). De flikken op stelten zorgen naast andere straatanimatie en een grimestand weerom voor een leuke sfeer. Er zijn spetterende optredens voorzien waarvan het programma midden juli op www.flikkendag.be beschikbaar zal zijn. De ‘specials’ kunnen oude legervoertuigen bezichtigen en in een politiecombi of op een politiemoto zitten. Ook de politieshop zet zijn deuren open en de ‘Flikken’-acteurs zullen opnieuw van de partij zijn.

Dit jaar werd een uniek ‘Flikken4Specials T-shirt’ ontworpen. Mensen met een functiebeperking en hun begeleiders kunnen nu al hun aanwezigheid op het Flikken4Specials-evenement melden en ontvangen op 23 september gratis het speciaal ontworpen t-shirt. Inschrijven kan uiterlijk tot 15 september via het Flikken4Specials-secretariaat 09/266 66 22 of op flikkendag@politie.gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWIJNAARDE ontvangt Vlaamse artiesten op 34ste Zwijntjesfeesten

De Sint-Niklaaskerk te Zwijnaarde

Van vrijdag 16 tot en met dinsdag 20 juni staat de Gentse deelgemeente ZWIJNAARDE volledig in het teken van dejaarlijkse Zwijntjesfeesten die voor de 34ste keer op rij georganiseerd worden. Een greep uit het grote aanbod leert ons dat vooral (en hoe kan het ook anders) de kiosk het centrale punt wordt van waarop grote namen hun opwachting zullen maken:

Vrijdag 16 juni : GENE THOMAS (21.00 uur) en SAM GOORIS (22.30 uur) Gene Thomas

Zaterdag 17 juni : KIDS POWER TEAM (15.00 uur) - MILK INC (19.30 uur) - BARBARA DEX en Groep (21.00 uur) èn XANDEE (23.30 uur)Zondag 18 juni: LES OMBRES (18.00 uur) - RONNY MOSUSE (21.00 uur)
Maandag 19 juni: WIM LEYS en de NEDERPOPBAND (20.00 uur)Dinsdag 20 juni: DE NOTENKRAKERS (voor senioren in zaal MELAC - 14.30 uur)
Behalve voor dit laatste optreden (3 €) zijn alle kioskoptredens GRATIS !

Voor méér informatie: www.gent.be (vrije tijd - evenementen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT eert ROSA GEINGER met een straatnaam
De Gentsche Sosseteit verstuurde ons alvast volgende tekst:

Mee een bonte bende én Œt kruim van de Gentsche volkstheoaterartieste, wierd zoaterdagachternoene, den 10e juni, de Rosa Geingerstraat ingewijd.


Achter buurtcenter De Vaart, aan de Scheldekoaie in de Sas- en Bassijnwijk, wierden der ienigte joare leen een reekse nieuwe sociale weuningen opgetrokke. Iene van de nieuwe stroate doar, kreegt de noame van Rosa Geinger (1913-1995), de populaire volksartieste, die vijftien joar leen thupe mee stamvoader Henri Fack en accordeonist Noël Fack het café-chantanttrio ¹Kaak,kaak, nen dreidekker¹ oprichtte.

Om nu d¹ offiesjele openinge van de Rosa Geingerstraat luister bij te zette, organiseerdege Noël Fack een overzichtstentuunstellinge en prezanteerdeg¹ hij zijne loaste nieuwe CD
Œ¹t Es Fieste¹.

Goe vol

Œt Buurtcenter was goe volgelupe mee vriende, kennesse en collega¹s van Rosa: Will Ferdy, Henri Fack, Suzy en Raymond Van Herbergen, Bert en Nico Lenny, Roger Filip, Marc Van Beveren en ten helft van Œt schepecollege. Georgette Piers, Greta Linz en Danny Sinclair - gebure van Rosa - woaren der uuk bij.

Freek Neirynck schetstege nog ne kier kort de rijke carrière van de geliefde volksartieste die onder andere bij Theater Taptoe, Het Gents Amusementstheater en De Melomanen onvergetelijke rolle speeldege moar uuk deur televiesiekijkend Vloandere zal gerappeleerd worde als de altijd veur pap zorgende Pamela uit ŒHet Gezin Van Pamela in de Gaston en Leo-shows.

Wij van de Sosseteiten al d¹ andere rasechte Genteneers,  zijn doar wrie blije mee!

Vrij en beknopt uit het A.N. vertoald deur de presedent, noar nen artikel uit ŒDe Gentenaar¹  (di. 13 juni Œ06) van Alex De Teyger.

Reageer (0)

13-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATALIA heeft optie op nieuwe cover !
 Na het verkeersongeval op 12/6 waarin NATALIA betrokken was, heeft ze er eigenlijk toch nog iets aan over gehouden. Ze gaat volop voor een nieuwe hit: een cover van HERMAN HERMIT ... "No Milk Today" .... !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Blaarmeersen 25 jaar JONG èn indrukwekkende Keizer Karelcup !

Al 25 jaar vormt het domein Blaarmeersen een groene en sportieve long in Gent. In de voorbije kwarteeuw is dit domein uitgegroeid tot een van de grootste en meest professionele topsportsites in Vlaanderen en zelfs daarbuiten. Elk jaar zijn er diverse Europese of wereldkampioenschappen te gast.


Dit jubileum, evenals de 10e editie van de Keizer Karel Cup, het grootste minivoetbaltornooi van het land, zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni vormt het domein Blaarmeersen het decor voor een groots sportweekend, met uiteraard minivoetbal, wedstrijden van het WK voetbal op groot scherm, een plejade van artiesten, dansinitiaties en op zaterdag 24 juni een heus vuurwerkspektakel op en rond de vijver.

Een greep uit het aanbod :


Vrijdag 23 juni

18.45 - 19.30 uur

 • Officiële opening
 • Parachutisten die de wedstrijdbal brengen op terrein 1
 • Officiële aftrap op terrein 1 door eerste minister Guy Verhofstadt en schepen Christophe Peeters
 • Kalinka zigeunerorkest live op het VT4 podium

19 - 22 uur : Wedstrijden Keizer Karel Cup

19.30 - 21.30 uur : WK avond: WK wedstrijden live op videowalls

21 - 23.30 uur :
Première VT4 Zomertour 06 live op het VT4 podium met Kate Ryan, Brahim, Kay Styles,  Barbara Dex, …

23.30 - 3 uur : Beach Party

Zaterdag 24 juni

10 - 21uur : Wedstrijden Keizer Karel Cup

12.45 - 13 uur : Marjolein live op het VT4 podium aan het Duvel droomschip

13 - 14.30 uur : KETNET Band live op het VT4 podium aan het Duvel droomschip

13 - 16 uur : drie knotsgekke clowns animeren de kinderen in het kinderdorp

15 - 16 uur : ReBORN stelt zijn Full CD voor

16 - 17.45 uur : Dansinitiaties en demonstraties SALSA

18 - 19.30 uur : Jean Bosco Safari live op het VT4 podium aan het Duvel droomschip

22.30 - 23.30 uur : Xandee en Sergio live op het VT4 podium aan het Duvel droomschip

23.30 - 24 uur : Grandioos 25 jaar Blaarmeersen Vuurwerk

24 - 3 uur : Beach Party, ondersteund door VT4 en 4FM

Zondag 25 juni

10 - 17 uur : Wedstrijden Keizer Karel Cup

13 - 16 uur : drie knotsgekke clowns animeren de kinderen in het kinderdorp

13 - 17 uur : Café Ter Smissen opent in het sportdorp met de Thuis-acteurs achter de tap

13.30 - 15uur : The Incredible Time Machine & Bart Peeters

The Incredible Time Machine - The Legendary Lost Radio Show (hoes)

15.15 - 16.15 uur : VT4 Kids DISCO – Let’s dance, Winkx edition met Zohra

16.30 - 17 uur : Finale LOTTO Cup

17 - 18 uur : Finale competitiereeks - Hyundai Cup

18 - 18.45 uur : Raymond Van Het Groenewoud live op het podium

19.45 - 20 uur : Afsluiting Raymond Van Het Groenewoud

Tentoonstelling 50 jaar Watersportbaan

Watersportbaan G. Nachez
Vorig jaar vierde de Watersportbaan haar 50ste verjaardag. In het Huis van de Sport is een tentoonstelling te bezichtigen rond 50 jaar Watersportbaan. Naast een historisch overzicht krijgt de bezoeker ook een geïllustreerd overzicht van de werking van de roei- en kanoclubs.

De tentoonstelling is te bezoeken in de inkomhal van het Huis van de Sport tijdens de kantooruren vanaf vrijdag 23 juni t.e.m. vrijdag 7 juli. Tijdens het feestweekend van 25 jaar Blaarmeersen (vrijdag 23 t.e.m. zondag 25 juni) zal het Huis van de Sport uitzonderlijk ook opengesteld worden voor het publiek.

Informatie
Departement Stadspromotie en Sport, Sint-Pietersplein 10, 9000 Gent, tel. 09 243 77 40, fax 09 243 77 49, e-mail
stadspromotie.sport@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stad Gent informeert: Bourgoyen-Ossemeersen

Foto Bourgoyen-OssemeersenNet als vorig jaar zet de Stad Gent dit voorjaar initiatieven in de kijker die zich toespitsen op leefbaarheid, natuur, milieu en gezondheid. Zuinig omspringen met energie en water, zorg dragen voor het groen en gezond leven: het kost vaak weinig moeite en is dikwijls zelfs leuk. Met kleine inspanningen kun je heel wat bereiken: de fiets nemen in plaats van de auto, je tuin ecologisch onderhouden, biologische producten kopen, wandelen in het groen.

Er zijn al veel geslaagde activiteiten achter de rug zoals de Plantenbeurs van Natuurpunt en de Dag van het Park.

Opendeurdag Bourgoyen-Ossemeersen

Op zondag 18 juni, de laatste dag van de Leefweek, vindt de Opendeurdag Bourgoyen-Ossemeersen plaats. Die dag komen alle thema’s van de Leefweek aan bod: leefbaarheid, milieu, natuur en gezondheid.

Plaats van het gebeuren: Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, ingang Driepikkelstraat.

Een overzicht:

 • 13-18 uur: Bezoek het Valkenhuis midden in de Bourgoyen-Ossemeersen, dat slechts één keer per jaar voor publiek toegankelijk is
 • 13.30-15.30 uur: Workshop minimoestuin in potten
 • 14-15-16 uur: Tuinentoer: bezoek twee ecologische tuinen met gids (met de fiets)
 • 14-14.30-16-16.30 uur: Begeleide werfbezoeken aan het passief gebouw ‘De Bourgoyen’

Begeleide wandelingen:

 • 14 uur: Begeleide wandeling over beheer van het gebied en het natuurinrichtingsproject
 • 15 uur: Begeleide wandeling over ‘duurzame natuur’
 • 15 uur: Begeleide wandeling over 1001 duurzame sprookjes door Natuurpunt; let op: vertrekpunt De Grutto (M. Gandistraat), eindpunt Driepikkelstraat

Doorlopend:

 • Infostand ecologisch tuinieren: stel uw vragen
 • Biobabbelstand met informatie en proevertjes (bio)
 • Infostanden duurzaam (ver)bouwen, natuurverven en FSC-hout: kijk naar voorbeelden en vraag raad
 • Speurspel
 • Animatie
 • Biobar door Natuurpunt
 • Inleveren van korterittencontract logboekje en ontvangen van stappen-of kilometerteller
Van 17 tot 18 uur is er een feestelijke afsluiting aan het Valkenhuis.
Alle activiteiten zijn gratis.
Informatie en hele programma van de Leefweek vind je ook op de website
www.gent.be/leefweek

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sparen is nog altijd feestelijk !
 Geloof het of niet ... maar sparen blijkt nog altijd deugdzaam te werken. Zaterdagavond om 20.00 uur krijgen alle spaarders van 'De Kuip van Gent" (bij Christine en William) hun jaarlijkse spaarcentjes uitbetaald ... met uiteraard de nodige intrest. Op zich niet ècht iets speciaal ... alhoewel ... als mijn briefje van 5 € na een jaar méér opbrengt is het altijd een goede investering. Maar als de locatie mij uitnodigt om op unieke moment iets te komen drinken (op kosten van de spaarders ??) omdat de uitbetaling voor het 25ste jaar op rij doorgaat ... kunnen we niet anders dan dit toch even een ruimte te geven op deze webstek. Dat ik William vandaag plots aantrof op de www.stemmenkampioen.be speelt zelf geen enkele rol want zelfs Tanguy Veys was zo vriendelijk te vragen of deze plietsplets-stek open stond voor politieke nieuwsjes. Maar gezien ik zéér neutraal wil blijven is dit nu eens een item dat niet wordt behandeld ... tot spijt voor wie 't benijdt ... maar ook volgens de poll heeft U hier geen nood aan.
Tot zaterdag ???

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Craig Armstrong op Filmfestival van Vlaanderen
 

Craig Armstrong ‘Film Works’ live in Gent

Tijdens het 33ste Filmfestival Gent (11-21 oktober) zal de meermaals in de prijzen gevallen componist en muzikant Craig Armstrong een uniek filmmuziekconcert geven in de Vlaamse Opera. Voor de eerste keer zal de muziek die hij componeerde voor films als Romeo and Juliet, Moulin Rouge en Ray gebracht worden door een symfonisch orkest geassisteerd door een koor en Armstrong op piano.

As If to Nothing

Nog geen vijf jaar geleden werd Craig Armstrong door de World Soundtrack Academy gelauwerd als eerste WSA Discovery of the Year, en ondertussen wist de man al verschillende belangrijke muziekprijzen binnen te halen. Voor Ray mocht hij een Grammy in ontvangst nemen, voor Romeo and Juliet een Bafta en voor Moulin Rouge zowel een Golden Globe, een Bafta als een American Film Institute Award.

De muziek die Armstrong componeerde voor deze films zal live gespeeld worden tijdens een filmmuziekconcert dat het Filmfestival Gent op 19 oktober organiseert in de Vlaamse Opera in Gent. De setlist bevat muziek uit Romeo and Juliet, Moulin Rouge, Love Actually, Cruel Intentions, Ray, The Bone Collector en The Quiet American.

Het Filmfestival Gent heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd in het organiseren van filmmuziekconcerten. Eerder stonden al concerten met Ennio Morricone, Zbigniew Preisner, Gabriel Yared, Elmer Bernstein, Michael Kamen, Patrick Doyle, Howard Shore, Georges Delerue, Hans Zimmer en Maurice Jarre op het programma.

Craig Armstrong Film Works, donderdag 19 oktober om 20u in de Vlaamse Opera

Meer info:

Thomas Dierckens, persverantwoordelijke Filmfestival Gent (press@filmfestival.be - Tel.: 09 242 80 79)

33e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
11-21 oktober 2006 -
www.filmfestival.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje ROESELARE voor GEFLEST ???
CULTUURKAPEL DE SCHADUW PRESENTEERT
GEFLEST!
WAT?
een cultuurwandeling met muziek, dans, theater, beeldende kunst, animatiefilm, fotografie,...
 
WIE?
MUZIEK: Peter Evrard (winnaar Idool 2003), Wim Dewulf (Kommil Foo), The Darwin Alternative
THEATER: Het Spiegeltheater, Tom Ternest, Pascale Petralia
BEELDENDE KUNST: Isidoor Goddeeris, Els Soetaert, MarãK, Greet Desal ('t Walhalla)
FOTOGRAFIE: Tom Van Nuffel (Snoecks)
DANS: Raphaelita Irving, Isabelle Beernaert (The Dance Factory - Kortrijk)
ANIMATIEFILM: Quantum Chaos
 
DUUR WANDELING?
2 UUR (er zijn 12 acts van elk ongeveer 10 minuten).
 
WANNEER?
VR 16 JUNI: 19u00, 19u20, 19u40, 20u00, 20u20, 20u40, 21u00
ZA 17 JUNI: 18u40, 19u00, 19u20, 19u40, 20u00, 20u20, 20u40
ZO 18 JUNI: 14u00, 14u20, 14u40, 15u00, 15u20, 15u40, 16u00
VR 23 JUNI: 19u00, 19u20, 19u40, 20u00, 20u20, 20u40, 21u00
ZA 24 JUNI: 18u40, 19u00, 19u20, 19u40, 20u00, 20u20, 20u40
ZO 25 JUNI: 14u00, 14u20, 14u40, 15u00, 15u20, 15u40, 16u00
 
WAAR?
Rodenbach Bottelarij, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare
 
PRIJS?
Cultuurwandeling: 12 euro  
Cultuurwandeling + menu: 40 euro (enkel de eerste 3 groepen op vr 23.06 en za 24.06)
 
LET OP!!!
RESERVATIE VERPLICHT (de groepen zijn beperkt tot 50 personen, dit om een intieme sfeer te kunnen bereiken).
TICKETS kunt u RESERVEREN bij: TINEKE JUNIOR, Noordstraat 51, 8800 Roeselare 051 20 37 99
 
EXTRA INFO

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty Celine en haar kandidaat-opvolgers op de Gentse Feesten !
Gewoon al even ter info:
alle kandidates voor de Miss Belgian Beauty-verkiezing 2007 zullen samen met Celine Du Caju (Miss Belgian Beauty 2006 èn Oostvlaamse) en Ignace Crombé (organisator) aanwezig zijn op de Gentse Feesten.
18 JULI 2006 .... véél kans om ze allemaal eens te ontmoeten ... wanneer en waar ? volg deze webstek ...

Reageer (0)

12-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote stadsdialecten: BRUGGE (op 22/6)

 De grote stadsdialecten: Brugge

Trefpunt, de KANTL en Muziekburo organiseren in het voorjaar 4 avonden waarop telkens het dialect van één van onze steden 'gezegd en gezongen' wordt. Eerst komt een ervaren dialectoloog aan het woord over de taal van Brussel, Gent, Antwerpen of Brugge, en na de pauze is er een optreden van een groep muzikanten in datzelfde dialect.

Op de laatste dialectavond van dit seizoen spreekt Roland Willemyns over het Brugs dialect. Daarna is er een uniek optreden van Benny Scott.

Zo gezegd, zo gezongen

Concertlezingen over stadsdialecten,
georganiseerd door Trefpunt, de KANTL en Muziekburo


Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde
Donderdag 22 juni om 20 u.
Academiegebouw - Koningstraat 18 - 9000 Gent

Toegang: 5 euro; met reductie (studenten, 60+, werkzoekenden): 3 euro.
Voorverkoop: Muziek- en Theatercafé Trefpunt, Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent.
tel 09 225 36 76, fax 09 233 10 37, e-mail

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAALS & VAN VOOREN jubileren tijdens de zomer

Luc Caals en Dirk Van Vooren zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Vlaamse variétébeesten bij uitstek. Hun revues werden een vaste waarde in het entertainmentlandschap. 

Deze zomer vieren de twee komieken een uitzonderlijke verjaardag :

10 jaar Caals & Van Vooren aan de kust !

Dat verdient meer dan een bloemetje, dat verdient een Jubileumeditie. En dus presenteert het Nieuwe Boulevardtheater “JUBILEE”.

 In  “JUBILEE” ontkurken Luc en Dirk hun beste grappen en serveren u hun strafste sketches, samen met gloednieuw materiaal! Naast Daisy Thys en Patrick Onzia zijn ook het live orkest en het van pluimen en elegante benen voorziene showballet op de afspraak. De regie  is in handen van Gert Verhulst zelf.
Van zaterdag 8 juli tot en met woensdag 30 augutsus in het CC Casino Blankenberge !
Méér hierover binnenkort op deze webstek !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een Limburgse SMOKKELMARKT ?

U kent ze wel, de typische toeristische markten in Zuid-Frankrijk, de zogenaamde Provençaalse markten.
Ook in Limburg, meer bepaald in het grensstadje Stokkem, zal er vanaf deze zomer voor de tweede maal een toeristische markt plaatsvinden in de maanden juli en augustus (zondagvoormiddag van 9 tot 14 uur) en dit onder de originele benaming 'Smokkelmarkt'.
Uit onderzoek bleek dat er grote prijsverschillen bestaan tussen Nederland en België inzake heel wat producten. Bovendien zijn er typische producten voor beide landen, die een eigen cliënteel aantrekken.

De Smokkelmarkt is dus een verzameling van Nederlandse en Belgische marktkramers die producten aanbieden tegen een uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding!

De Smokkelmarkt vond vorige zomer voor het eerst plaats. Het proefproject werd zowel door ons organisatoren als door de handelaars (marktkramers en horeca) zeer gunstig geëvalueerd. De grote publieke belangstelling en de vele positieve reacties van de bezoekers maken dat we van een geslaagde eerste editie konden spreken.

Het provinciebestuur van Limburg zal dan ook deze zomer weer de organisatie van de Smokkelmarkt op zich nemen. Net als vorig jaar zal de Smokkelmarkt met een grote communicatiecampagne in Belgisch- en Nederlands-Limburg bekend gemaakt worden. Dit, samen met de opgebouwde bekendheid van vorig jaar, moet er voor zorgen dat de Smokkelmarkt ook nu weer de nodige kijk- en natuurlijk vooral kooplustigen op de been zal brengen.
De marktkramers zullen wekelijks een 'Product van de week ' aanbieden tegen een "smokkelprijs".  Ook zullen de horeca-uitbaters wekelijks een 'Limburgs streekbier voor 1 euro' schenken!
De Smokkelmarkt zal officieel geopend worden op 2 juli om 11 uur in de tent op het Tugelaplein te Stokkem.

Reageer (0)

07-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRIJG IK OOK EEN PLAATS OP DEZE WEBSTEK ?
Beste bezoeker,

dagelijks krijgen wij vanuit diverse hoeken van het land èn vanuit zeer gevarieerde achtergronden persberichten, emails, informatie èn vragen doorgestuurd die aan deze webstek een meerwaarde kunnen bieden.
Misschien heeft U via plietsplets@pandora.be ook al Uw activiteiten kenbaar gemaakt en heeft U met veel genoegen gezien dat dit op één of andere dag op deze webstek een plaats heeft gekregen.
Maar misschien heeft U hierover nog niet nagedacht en ziet U nu Uw kans om dit nooit meer te vergeten.

We gaan namelijk voor het inhoudelijke aspect van www.plietsplets.bloggen NIET op zoek op andere webplaatsen, in kranten of andere geschreven pers ... maar gebruiken ENKEL de ons toegezonden informatie via :
plietsplets@pandora.be of Johan Dhaene - Polderkenslaan 6 - 9030 Mariakerke

Aarzel dus niet en doe het gewoon ... en binnenkort ziet U Uw eigen activiteiten of prestaties verschijnen en bereikt U hierdoor weerom heel wat nieuwe mensen die geïnformeerd worden over het doen en laten van Uw vereniging, Uw persoonlijke initiatieven ....

Veel leesplezier met de hieronder gepubliceerde items en vergeet niet dat ook nog een pak andere berichten in het archief (zie rechts) op U wachten om gelezen te worden.
Het zou me ook een genoegen zijn mocht U trouwens willen deelnemen aan de poll (linksboven) zodat we dagelijks deze webstek actueel èn interessant kunnen houden. Plietsplets is er voor, met en door U !

Alvast bedankt,

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 2006: VAN STEEN EN WIJN

    

Na 'La Passion', 'Village inconnu' en 'Bordeaux voor mijn cholesterol' maakt Etienne Van Steenberghe ook deze keer van zijn Gentse Feesten een waar wijn-en showfestijn.
Onder de titel 'Van Steen en Wijn' serveert deze wijngepassioneerde  auteur en singer-songwriter tussen 15 en 23 juli een ontspannen geheel met muziek (het orkest van Freddy Couché èn gastmuzikant Chris De Brakeleer), wijngetinte verhalen en zelfgeschreven liedjes.

Voor 40 € p.p. kan U genieten van deze show èn ontvangt U het originele liedboek, een uniek kristallen wiesel-glas... èn proeft U een glas champagne grand cru. Daarbovenop krijgt U nog eens 6 glazen exquise wijnen, water, brood en hapjes.

De opbrengst van deze voorstellingen gaat integraal naar het   Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent.

 "Van Steen en Wijn" gaat door in Zaal DE THERMINAL (Scheldekaai -  Gent) en reservaties gebeuren via 0478/54.83.40 (na 18.00 uur) of  c.staelens@pandora.be  of kijk eens op www.1001wijnpassies.be

Volgende week trouwens heel wat méér hierover op deze webstek ! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (7/6 - 13/6)

Vrijdagavond start het Wereldkampioenschap Voetbal 2006 in Duitsland en dat zullen we met z'n allen geweten hebben. Via de diverse mediakanalen zullen miljoenen voetballiefhebbers het wel en wee van de 32 wereldploegen kunnen volgen en het spreekt eigenlijk voor zich dat ook de uitgeverijen van boeken zich op dit evenement hebben gestort.
Vandaar dat het eigenlijk wel een beetje voor de hand ligt dat bij de selectie van deze week 2 nieuwe boeken omtrent het voetbalitem in de schijnwerper worden gezet.

 Het eerste boek dat ik U graag voorstel draagt als titel "Een kleine filosofie van de bal" ... het voowerp dat uiteindelijk in het middelpunt van de wedstrijd ligt, hangt of schuift. W.T. Eijsbouts (hoogleraar Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam èn auteur van het boek) vond het met het nakende WK méér dan tijd dat er eindelijk eens iets werd geschreven over de BAL. Of zoals hij zelf aanhaalt: 'Iedereen kent hem en velen hebben er iets mee, maar er is nauwelijks over geschreven'. In het 160 pagina's tellend boekje dat makkelijk in de hand ligt zit een betoog verborgen dat door de auteur uit 3 delen is opgebouwd, zijnde de verrukking, de kunst en het systeem. Bij ieder deel vind je een aantal hoofdstukken terug die je gerust door elkaar kan lezen zonder de draad kwijt te raken. Eijsbouts fladdert tussen de aantrekkelijkheid van de bal enerzijds en de harde wereld die het balspel omgeeft anderzijds ... en doet dat zoals de titel meegeeft op een filosofische manier. Verwacht geen tabellen met uitslagen, ploegopstellingen, klassementen .... maar kijk uit naar leuk geschreven teksten waarin ook spelers en verslaggevers op een aparte wijze hun duit in het zakje doen en de bal als voorwerp (en niet alleen bij voetbal) méér dan zomaar aan zijn trekken komt.

"Een kleine filosofie van de bal" werd uitgegeven door PROMETHEUS (ISBN 90-446-0886 -x) en kost 15 €.

  Het tweede boek in de categorie 'voetbal' schets het voorlopige leven van ene Edson Arantes do Nascimento die op 23 oktober1940 het levenslicht zag in het Braziliaanse Três Corações en zovele jaren later door het overgrote deel van de aardbewoners gekend is als één van 's wereld beste voetballers: PELÉ.
Niemand kent deze man beter dan hijzelf zodat het boek een autobiografie is geworden waarin Pelé geen blad voor de mond neemt en van deze unieke kans gebruik maakt om de herinneringen uit zijn periode als kind, schoenpoetser, voetballer en sportambassadeur uit de doeken te doen. Het spreekt voor zich dat zijn periode op de groene grasmat het meest uitgebreid aan bod komt, maar dit is zeker geen belemmering om het boek vlot door te nemen. Integendeel ... hij is groot geworden op de voetbalmat en de vele zwart-wit foto's illustreren des te meer de kundigheid waarmee hij iedere supporter deed verstarren. Drie keer (1958 - 1962 en 1970) werd hij met zijn nationale ploeg wereldkampioen en scoorde niet minder dan 1300 doelpunten (en hoe soms ?) in officiële wedstrijden. Van armoede naar rijkdom ... van het poetsen naar het gerespecteerd worden. Voor velen een grote (en soms niet te nemen) stap MAAR Pelé toont dat het mogelijk is.
Zeer boeiend boek waardoor de 277 pagina's al vlug zijn gelezen ...
 
"Pelé, mijn leven" werd uitgegeven door Het Sporthuis (Arbeiderspers)(ISBN 90-295-6383-4) en kost 19,95 €

Voor wie uiteindelijk van de gelegenheid wil profiteren om tijdens het WK van het televisiescherm weg te blijven èn op zoek wil gaan naar zijn of haar voorouders om alzo een stamboom op te stellen, zit goed met hetvolgende boek :
 Want bij het Leuvense Davidsfonds verscheen immers 'Je stamboom, je familiegeschiedenis', een zeer bruikbare en verhelderende gids waarin auteur Johan Roelstraete de nodige tips heeft verenigd die het jou mogelijk moeten maken om deze passievolle vrijetijdsbesteding van het familieonderzoek voluit te beleven.
In het eerste deel (onderverdeeld in 9 hoofdstukken) toont de auteur via zijn eigen familiegeschiedenis aan op welke manier iedereen een familieboek of familiekroniek kan samenstellen. Zo laat hij OPA over de familie vertellen in het gezelschap van de KLEINKINDEREN, schets hij ons een beeld van de genealogische leefwereld, laat hij ons kennis maken met primaire bronnen zoals akten van de burgerlijke stand en parochieregisters en informeert de lezer over de andere veelheid van bronnen die kunnen geraadpleegd worden. Andere hoofdstukken hebben het over het zoeken in de ancien régimeperiode, het verkrijgen van familiewapens en families in het buitenland. Alle hoofdstukken zijn zodanig geïllustreerd en geschreven dat het voor iedereen méér dan duidelijk is wat er moet en kan gebeuren zodat met dit boek ongetwijfeld een aanzet wordt gegeven om eindelijk eens aan die 'stamboom' te beginnen.
Een tweede deel, wat eigenlijk een soort trefwoordenlijst is, vervolledigt deze 293 pagina's tellende gids dat tevens ook een prettig leesboek zou kunnen zijn ... maar eens je begint te lezen wordt je gewoonweg gepassioneerd om te weten of je toch niet een afstammeling zou kunnen zijn van ????

"Je stamboom, je familiegeschiedenis" is uitgegeven door Davidsfonds (ISBN 90-5826-395-9) en kost 24,95 € 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEBSTEK VAN DE WEEK: www.ajuinmarkt.be

 Met dit thema zullen de organisatoren van de jaarlijkse AJUINMARKTFEESTEN uitpakken op 25 - 26 en 27 augustus 2006. Naast tal van activiteiten is er uiteraard ook de traditionele lichtstoet en voor zij die er alles willen over weten is er www.ajuinmarkt.be

Niet voor niets onze geselecteerde webstek van de week.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurcentrum Evergem stelt nieuw seizoensprogramma voor !

Cultuurcentrum Evergem brengt je in de stemming!
Het cultuurcentrum stelt voor: het
volledige programma van het nieuwe seizoen.

foto: Wouter Deprez (humor)
foto: Theater Taptoe (theater)foto: Leki (muziek)
'Stemmen' is deze keer het centrale thema. Het wordt belicht vanuit meerdere invalshoeken en er is oor voor verschillende geluiden en toonaarden. Ga op verkenning in het programma en zoek de stem die bij je past. Het wordt een ongehoord boeiende ontdekkingstocht! Vergeet daarbij zeker niet het speciaal ontmoetingsmoment met Boombal, exclusief voor abonnees.
Reserveer dus nu al je zitje!

Tot de start van het nieuwe seizoen is de zomervakantie dé periode bij uitstek voor initiatieven in open lucht, feest, ontmoeting en toonmomenten. Neem een kijkje in het overzicht van de activiteiten voor het zomerprogramma.

Surf als de bliksem naar www.evergem.be/cultuurcentrum of bel 09/358.51.00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRUKKE AGENDA VOOR ‘MAMBO’ QUEEN HELENA PAPARIZOU

De nieuwe single ‘Mambo’ van Helena Paparizou doet het bijzonder goed in de hitlijsten. Niet alleen in haar thuisbasis Griekenland scoorde de gewezen songfestivalwinnares een dikke hit met ‘Mambo’, ook bij ons kan het nummer op heel wat bijval rekenen.Deze week staat ‘Mambo’ op # 5 in de tipparade, de weg naar de echte charts ligt met andere woorden helemaal open. Wie Helena Paparizou tegen het lijf wil lopen kan best naar de luchthaven van Griekenland afzakken. Op 20 juni trekt Helena Paparizou naar Cyprus voor de Music Awards, op 6 augustus mag ze in Gotenborg (Zweden) de officiële Europese kampioenschappen Atletiek gaan openen. Ook België staan op het programma voor juli/augustus. Helena Paparizou heeft een bijzondere band met België. Vorig jaar was de zangeres te gast in ons land n.a.v. haar overwinning op het songfestival met ‘My Number One’. Met veel plezier kijkt Helena Paparizou dan ook uit naar een nieuw bezoek naar ons land.
www.helenapaparizou.com
(opgelet - site is in het Grieks !)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS CURSIEFJE ... ook op 11 JUNI vanop zijn bankje !

BANKJE BOMA

 

Ik werd geworpen in het Westvlaamse Tielt, maar ik ben getogen in Ruiselede, een dorp op een steenworp van de locale metropool. Ruiselede. Twee koeien en ne paster, maar vooral bekend van zijn wederopvoedingsinstituut – ’t verbeteringsgestichte – waar ik als bij toeval nooit te-recht kwam.

 

In het Molendorp huisde een bescheiden, braaf en gezellig volkje met een gastvrijheidsgraad die de al hoge Westfluutse norm ruim overschreed. Voor-, zij- en achterdeuren gingen nooit op de knip. Van zodra de eerste zonnestralen verschenen schoven de inboorlingen hun straat-meubilair op het ‘plankier’. Een Formica keukenstoel, een ‘zitsel’ uit de ‘beste plaatse’ of een vierpoter die winter en zomer in de gang bleef staan tot hij buiten mocht om naar het groot-beeldscherm te kijken dat de straat was. Nu en dan stapte er dan een acteur uit beeld om een ‘klapke te doen’ of de krant te vervangen. Die straatgesprekken hielden het sociaal weefsel – duur woord, dat toen nog niet was uitgevonden – strak gespannen.

 

Toen ik als kind naar de Gentse Brugse Poortwijk werd verplant, stond ik ineens voor dichtge-spijkerde deuren, die slechts nu en dan eens snel open en weer dicht gingen. Zo ongeveer als katteklepjes.. In de zich beter voelende arbeidersbuurt, waar neergekeken werd op de ge-mene Muide en het criminele Patershol, stond nooit eens één stoel op straat. Dus géén burenpraatjes. Niemand kende de naam van de hond van zijn buurman, laat staan die van de dierenliefhebber zelf.

 

In mijn volgende residentiewijk, het Patershol, lag dat gelukkig anders. Daar leken de straat-stoelen verworteld te zijn tussen het onkruid van de stoep. Daarom vonden de bewoners het ook niet echt nodig om hun zitjes dichterbij elkaar te schuiven. De orale cultuur in de voormalige volkswijk was luidruchtig en dus werd er over de straat heen en langs de afbrokkelende gevels gegroet, verteld en geroddeld. Maar ook andere activiteiten speelden zich op straat af. Drinken, eten… desnoods bevallen. Basisproleten en artiesten, intellectuelen en analfabeten van alle leeftijden zaten er klassenloos bijeen, soms tot een stuk in de nacht. De conversaties op afstand werden dan wel wat stiller, om de kinderen niet wakker te houden.

 

Weggepest door de nieuwe, sjieke generatie Patersholbewoners, trok ik naar de Bomastraat. Aan de vijfhoek van de Ham. Bij het uitladen van de deux chevaux, die maar drie keer over en weer moest rijden om al mijn bezittingen over te brengen van mijn grenier d’ artiste naar zowaar een oud herenhuis, viel het me op dat ook hier stoelen voor sommige huizen stonden. Maar alleen bij het Turkse gedeelte van de bewoners in de straten die verwijzen naar ons koloniaal verleden, de Kongo- en de Bomastraat…Hier en daar merkte ik er zelfs een malse kunstlederen  poef.

 

Ik was de eerste Belg die het aandurfde mijn stenen voortuintje uit te roepen tot primitief terras-je. Dat werkte aanstekelijk bij enkele van mijn landgenoten. Er werd meer en meer gebuurt en na enkele tijd schoven de stoelen multicultureel in beide richtingen op. Baklava, lukum en cla-foutis werden wederzijds geproefd., met als gevolg geen racismeproblemen in dat deel van de door extreem rechts nochtans zwartgeverfde wijk Sluizeken-Muide.

 

Toen de stad besliste om de vijfhoek her aan te leggen kwam er plots een zee van ruimte voor mijn huis en die werd snel bevolkt. Vanuit mijn schrijverscatacombe in het souterrain van Bomastraat nummer 47 kon ik toekijken hoe de kinderen uit de buurt er samen kwamen om al-lerlei spelletjes te spelen en om te proberen de sierpeertjes uit de nog prille boompjes te schud-den. Niet zelden was een beetje stiefvaderlijke bijsturing nodig. Maar het lukte probleemloos. Mijn anti-autoritaire aanpak werd genomen en ontlokte 1001 vragen over van alles en nog wat bij de berispte jongentjes. 

 

Op een dag kwam ik op het idee dat het wel leuk zou zijn als er een gemeenschapsbankje op mijn betegelde voorplecht zou worden geplaatst. Ik had immers genoteerd dat het op een klein halfuurtje na de hele dag in de volle zon zou staan en dat het indien juist ingeplant noch ziende noch blinde voetgangers zou hinderen. Minder overredingskracht dan Kafkaiaans verwacht was nodig om de Stad Gent te overtuigen. Het duurde zelfs minder lang dan de meeste straatwerken in de stad, met of zonder wegomlegging, eer het er stond.

 

Het bankje bewees nog nat in zijn verankering al meteen zijn waarde. Buurtbewoners, passan-ten, buswachters, bezoekers van de concerten en de workshops in het rechttegenovergelegen multicultureel centrum De Centrale., studenten aan de cursussen Nederlands voor beginners die in de buurt gegeven worden, kwamen er in Babylonische sfeer bankieren. Ik leerde er gedag zeggen in het Albanees, Georgisch, Bulgaars, Kosovaars… en de talen van Ghana, Aruba en Botswana..

 

Iets wat werkt moet je optimaliseren dacht ik zo bij mezelf. Hoeveel leuker zou het nog niet zijn als we hier ook een tafel hadden en een tweede bankje. Het zou de burenknusheid kwadrateren met mogelijkheden tot samen ontbijten, de huistaken van de Belgisch/Turkse buurjongen bij te sturen, voor gegadigden een kaartje te slaan of Monopoly te spelen… kansen zat. 

 

Dus weer naar het stadsbestuur. Eigenlijk, feitelijk, in de fond iets zekerder dan bij de vorige aanvraag. Het enthousiasme was nu nochtans nog groter. Ik werd bekeken als een uitvinder die het vaksalon niet afwacht om met zijn ideeën bij de juiste instantie aan te kloppen. Mijn dood-eenvoudige vondst werd meteen een pilootproject, dat ingehuldigd werd met de Schepen van Straatmeubilair en de lokale pers. Het zal wellicht niet de laatste maal geweest zijn dat er een glaasje champagne gekraakt werd op het bankje van de vijfhoek

 

Freek Neirynck

 

April 2006

 

Freek Neirynck leest dit en eventueel andere cursiefjes uit zijn recentste boek “Schuin rechtuit”voor
tijdens de buurtfeesten op zondag 11
juni van 10 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur
op het bankje voor zijn schrijverssouterrain
aan Bomastraat 47.
Er zal koffie en thee zijn en van zodra er vijf gegadigden zijn scherpt hij zijn stem.
Buurtbewoners kunnen bij die gelegenheid zijn cursiefjesboeken kopen aan € 10 ipv € 12.50.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEKENIJ HEILIG KERST (Gent) feest van 8 tot 11 JUNI !
 Van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni is de Dekenij Heilig Kerst (zeg maar 't Seleskest) naar jaarlijkse traditie weerom in feeststemming. Op de dekenij - waar nog plaats is gemaakt voor interculturele initiatieven, waar velen elkaar nog kennen en alwaar ook de bakermat van de schippers zich nog duidelijk laat gevoelen - wordt telkens weer uitgekeken naar de invulling van het programma. Een kort overzicht leert ons het volgende:

Donderdag 8 juni: opening van de tentoonstelling "Tussen wal en schip" om 20.00 uur in Centrum Seleskest
Op vrijdag - zaterdag en zondag blijft deze tentoonstelling (die nog actueler is dan vroeger door het feit dat amper een week geleden twee schippers - broer en zus -ten grave zijn gedragen in de Heilig Kerstkerk) gratis toegankelijk.

Zaterdag 10 juni: Rommelmarkt op parking Seleskest - Optreden DANNY SINCLAIR  (tussen 14.00 en 18.00 uur op de Voormuide - podium) - Rondgang DIXIEBAND DE BOERKES - Optreden SNOGGY JAMES (14.00 uur - podium Kerkplein)

Zondag 11 juni: Rommelmarkt op parking Seleskest - Optreden FREDDY LEE   en JASMIN (podium Voormuide) - Rondgang DE TRIPORT HOEMPA'S  - Optreden TEXAS COUNTRY DANCERS (podium Kerkplein) 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI .... heerlijk tuinieren in en rond de vijver !

De vijver is nu prachtig. De planten ontwikkelen zich geweldig. Er bloeit al veel. Het is volop genieten van alles wat er leeft en beweegt in en rond uw waterwereldje. Om uren naar te kunnen kijken. Wat werkt een vijver toch tuinverrijkend! En het is zo eenvoudig om er iets moois van te maken. De keuze aan planten wordt ieder jaar groter.

 
Om verzekerd te zijn van een goed biologisch evenwicht in het vijverwater zijn ondergedoken zuurstofplanten (soorten als waterpest en hoornblad, die veel zuurstof afgeven) onmisbaar. Maar daarnaast horen ook andere planten in de verschillende beplantingszones van de vijver thuis. In de diepwaterzone waterlelies en onderwaterplanten. In de oeverzone (tot 40 cm diep) oeverplanten. In de moeraszone planten die nat of in ondiep water willen staan. Ook zijn er schaduwgevers die op het water drijven. Natuurlijk zijn ze het mooist wanneer ze ook bloeien.

Het meest spectaculair bloeien de waterlelies, maar U kan ook genieten van o.a. Gele Plomp, de watergentiaan, de waterviolier, drijvend fonteinkruid of de mooie waterranonkel.

Verzorging van vijverplanten
Als het biologisch evenwicht in de vijver in orde is, is de verzorging uiterst gemakkelijk. Een keer per jaar het afgestorven plantenmateriaal opruimen, te sterk woekerende planten inperken, eventueel draadalg verwijderen. De stelregel is: als het goed gaat, niets aan doen!

Tuintips voor juni
Klimrozen aanbinden (nieuwe scheuten). Onkruid blijven bestrijden. Breng mulch tussen de planten aan (scheelt ook met water geven); daarvoor kunt u ook grasmaaisel gebruiken (dun opbrengen). Bij Rhododendron uitgebloeide bloemen uitbreken. Ook andere uitgebloeide bloemen wegknippen. Rozen voeding geven. Hagen knippen. Vakantie: tuinzorg regelen.


Méér over dit item: www.vlam.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te missen Gents volksfeest op Vaderdag in het Groot Vleeshuis!

Zaterdag 10 juni 2006

Uitzonderlijk verkrijgbaar aan het penshuisje: speciale hoevekaasjes van de Neerschuurhoeve (Lotenhulle) met Mannekes Pies bier van brouwerij Bios- Van Steenberge (Ertvelde).

Ook in pakketjes met Oost-Vlaamse streekproducten als smakelijk geschenk voor alle papa's.


Zondag 11 juni 2006

Op het jaarlijkse evenement van de Sosseteit van de Gensche Mannekes Pies Twielink is iedereen van 14 tot 17 u. welkom voor het "Café Chantant" met de bekende Gentse organist Willy Bart. Gentse liederen kunnen lustig worden gezongen.
Er gaan doopplechtigheden door voor de Sosseteit, voor de sosseteitsvlag en voor het nieuw gestookte Gensche Levenselixir (stokerij D'Hondt, Gent) met bekende Gentse peters en meters. Het speciale Mannekes Pies bier is voor de gelegenheid overvloedig beschikbaar.Interesse in de Sosseteit van de Gensche Mannekes Pies Twielink? Contacteer Etienne Flerick op 0475/29.65.25.

Meer info over het komende weekend of andere activiteiten in het Groot Vleeshuis ?

www.grootvleeshuis.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KABOUTER PLOP-nieuws

Studio 100 Filmproducties draait op volle toeren!
N
og maar net bekomen van de opnames van de jongste K3-prent “K3 en het IJsprinsesje”  en wordt alweer keihard gewerkt aan de nieuwste Plopfilm “Plop in de Stad”. 

In Plop in de Stad eet Lui - ondanks een waarschuwing van Plop - een verkeerde bes. Hij begint ogenblikkelijk te groeien en wordt zo groot als een mens. De andere kabouters worden heel boos op hem waarop Lui verdrietig wegloopt en in het bos verdwaalt.

Voor hij het goed en wel beseft, belandt hij in de grote stad. Plop, Kwebbel en Klus gaan op zoek naar Lui. Ondertussen zet Lui de hele stad op zijn kop en wordt hij stapelverliefd op Lisa, de enthousiaste aanvoerster van de samba fanfare. Een rol die gespeeld wordt door Nicolette Van Dam, bekend van de populaire Nederlandse TV serie Zoop (Nickelodeon).  

Naast de kabouters treden ook heel wat BV’s op in de film. Walter Baele, Pol Goossen, Annemarie Picard, Harry Van Barneveld, Arnold vanderlyde, Britt Van der Borght zijn nog maar enkele namen uit een lange lijst gastacteurs. Bovendien schitteren Sam, Kelly, Shania en Kenji Gooris-Pfaff ook tijdens deze film voor het eerst op het witte doek in een bescheiden rol.
Plop in de Stad draait vanaf 13 december in de bioscoop.

Plop en het Vioolavontuur, nu verkrijgbaar op DVD !

 Studio 100 heeft nog meer goed nieuws voor de fans van kabouter Plop en zijn vriendjes. Vanaf vandaag ligt de DVD van de meest recente Plopfilm PLOP EN HET VIOOLAVONTUUR namelijk te fonkelen in de winkelrekken. De film lokte in Vlaanderen en Nederland meer dan 400.000 bezoekers!
Frans Bauer, heeft als Kabouter Amadeus bij de bioscooprelease alle kinderharten in deze prent gestolen. En die oefening zal hij ook op DVD ongetwijfeld nog eens naadloos overdoen.
In Plop en het Vioolavontuur raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van de muziek dankzij Anna, een meisje van acht.
Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen. Dat loopt volledig uit de hand: Anna laat haar kostbare viool vallen. Die is helemaal stuk en dat net voor een belangrijk optreden.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht voor twee muzikale kleppers

Ialma staat voor vijf Brusselse zangeressen met een passie voor traditionele liederen uit de streek van Galicië (Spanje). Op een eerste a cappella cd, "Palabras darei" en een tweede "Marmuladas", laat Ialma traditionele melodieën uit Galicië harmonieus samenvoleien met arrangementen van Belgische muzikanten. Ialma´s eigen stijl balanceert gracieus tussen het authentieke en het moderne en flirt met talrijke Europese invloeden, het is muziek die zowel actueel, verleidelijk als feestelijk is.

Onder leiding van Ad Cominotto is er nu "Nova Era", met werk van eigen hand en een merkwaardige single, "Lévame", die een eigenzinnig arrangement van de wereldhit "Under the Bridge" van de "Red Hot Chili Peppers". Lévame wordt in de zuiverste Galicische traditie gespeeld, met een koor van oude Galicische zangeressen. Verrassend vernieuwend! (www.ialma.be)Deze jongedame uit Aalst is nog zo'n Vlaams talent dat eigenlijk te weinig erkenning krijgt voor datgene waarmee ze dagelijks begaan is: muziek ! Sinds Amaryllis Temmerman op haar 17de een jaar doorheen Europa en Amerika trok met 'Up with People' en daarna in Brussel op zoek gaat naar het podium via de musicalafdeling van het Conservatorium, is ze gebeten door de muzikale microbe en gaat ervoor. Na enkele ervaringen in de film-en televisiewereld brengt ze in 2004 een eerste full-album uit: 'In alle eenvoud'. Met één van de nummers neemt ze trouwens deel aan Eurosong alwaar ze door velen werd geprezen maar niet gekozen. Niettemin is Amaryllis onvermurwbaar en zoekt telkens weer naar nieuwe muzikale uitdagingen ... die ze uiteindelijk vond in een nieuwe single 'Rode ogen' (www.amaryllistemmerman.be

Reageer (0)

06-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSFIGUUR van KORTRIJK !


Ignace Crombé (49) uit Bissegem werd uitgeroepen tot 'De Stadsfiguur Kortrijk 2006' en zal hiervoor later
gehuldigd worden.

En hiermee wordtzijn populariteit nogmaals onderstreept.
Hij runt ondertussen 23 jaar
zijn organisatie-en theaterbureau Animô en is reeds 16 jaar organisator van de verkiezing Miss Belgian Beauty.
Tot de lijst van genomineerden in Kortrijk behoorden onder andere Ozark Henry, Wim Opbrouck, Gella Vandecaveye, Chris Lomme en François Glorieux.
Na de titel van'De Missmaker' die hij vorig jaar kreeg, mag Crombé zich nu ook de eerste Stadsfiguur van Kortrijk noemen.
Hij wil dan ook graag een ambassadeursrol vervullen om de stad nationaal te promoten bij zijn vele activiteiten en hoopt dat hij via deze titel kan zorgen voor meer animo in de stad.
In Brussel gaat de titel naar Toots Thielemans, in Gent naar Luc De Vos en in Antwerpen naar Gaston Berghmans.

Reageer (0)

05-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zuiden van Europa - een goeie plekke om ne kier af te zakke

Weekendcafé ’t Zuiden van Europa

 Vrijdagmarkt 30 - Gent

open op vrijdag vanaf 11uur en
op
zaterdag/zondag vanaf  15uur

 

 

·                 Dinsdag 6 juni om 19 uur
Vernissage tentoonstelling Gents Variété
 
Noël Fack speelt accordeon!   

 

·                    dinsdag 20 juni – Café Chantant – iedereen zingt zelf – op voorhand inschrijven!

 

·                    zondag 9 juli van 8 tot 18 uur: opening van de eerste verdieping met 1ste boeken- en platenmarkt

 

·                    dinsdag 11 juli om 19 uur: vernissage tentoonstelling SUMMER OF LOVE

 

·                    Gentse Feesten: dagelijks open van 15 tot 1 uur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe SWOOP-single op komst !DUBI DAM DAM’ IS NIEUWE SINGLE VAN SWOOP
Swoop – de nummer één formatie in Vlaanderen qua ambiance – heeft z’n zomersingle klaar.  ‘Dubi dam dam’ is de titel van de nieuwste meezinger en vanaf vrijdag 23 juni ligt hij in de winkels.

 

“De voorbije winter hebben we met Swoop vooral nagedacht over ons zomeroffensief. We hebben in overleg met de platenfirma opnieuw de keuze gemaakt om in het Nederlands te gaan zingen. Met ‘Kleine café aan de haven’ hebben we al eens in onze eigen taal nummers uitgebracht maar de laatste jaren zijn we met Swoop vooral in het Engels gaan zingen. Nu terug opnieuw een bewuste keuze voor de eigen taal met ‘Dubi Dam Dam’. Het liedje is afkomstig uit Duitsland waar Bananaroo er een dikke hit mee heeft gescoord. Ikzelf heb de Nederlandstalige tekst geschreven voor ‘Dubi Dam Dam’” zegt een trotste Swoop frontman Filip D’Haeze.

Voor méér info: www.swoop.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NADINE VAN LIERDE in de kijker

KLEURRIJK KUNSTBOEK VAN GENTSE ARTIESTE NADINE VAN LIERDE IS EEN MUST VOOR MELOMANEN 

In eigen beheer publiceerde de Gentse plastisch kunstenares Nadine Van Lierde bij de betreurde uitgeverij-Drukkerij Snoeck-Ducaju een veelkleurig kunstboek over haar schilderesperiode 1965-2005.  
Van Lierde werd in 19?? (respect want het is een vrouw) geboren in Ukkel, maar ontwikkelde haar artistieke talenten binnen het domein van de actuele kunst van in het midden van de jaren ’60 van de vorige eeuw (de twintigste dus !) in Oostende en in Gent. Met haar picturaal talent bokste ze zonder fanatisme op tegen de trends van haar periode : Opart, Installatie, Performance… Ze bleef zweren bij het mild fundamentalisme van de figuratieve schilder(es)… en nostalgiek eerder spontaan aanleunen bij de ab-surdistische DaDa-beweging.
In de jaren zeventig evolueerde ze naar een grafische soberheid… flirtend met de PopArt. Ze werd gebiologeerd door de link Mens-Kunst-Natuur. Een invloed van de hipp(i)e Flower Power in San Fransisco en gelukkig – via Amsterdam – ook hier .

 Globetrotster Van Lierde geraakte als mens en artieste méér en méér geëngageerd in de sociale, vrouwemancipatorische, anti-racistische taak van de scheppend kunstenaar. Als lerares aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten kon ze deze boodschap ook uitdragen naar ontelbare jonge kunstenaars toe. Om die talenten werd ze gevraagd om lid te worden van het in de Arteveldestad ontsaten) Honest Arts Movement, een kunstenaarsvereniging van Eerlijke Kunstenaars, waaraan Louis Paul Boon – in zijn periode van redacteurschap aan de Gentse Vooruit – zijn naam verleende. Medstichters waren o.m. Camille Davé, Roger Serras… 

Het recent verschenen boek biedt een biografisch interessant en illustratief boeiend van haar oeuvre. Een must voor de liefhebber van actuele kunst van eigen bodem. Het pareltje is (gesigneerd) te bestellen op fa372394@skynet.be.

 

Reageer (0)

04-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARRY POTTER-fans ..... naar OOSTENDEHarry Potter meets Wim Mertens

It’s going to be magic

Op zaterdag 10 juni vindt het derde filmconcert plaats van het Filmfestival Gent, Kursaal Oostende en het Vlaams Radio Orkest. Het wordt een betoverende ontmoeting tussen de muziek van John Williams en Patrick Doyle uit de Harry Potterfilms én de muziek van Wim Mertens uit films zoals The Belly of an Architect, Der Lebensversicherer en Damiaan.

Wim Mertens zal die avond live piano spelen, Dirk Brossé is de dirigent van dienst.

 

In het eerste deel van het filmconcert staat de muziek van Wim Mertens centraal. Mertens zal samen met het Vlaams Radio Orkest muziek spelen uit Peter Greenaways The Belly of an Architect, Damiaan en de nieuwe Duitse arthouse film Der Lebensversicherer. De meeste van de composities zijn te horen op de gloednieuwe cd van Mertens, partes extra partes, die opgenomen is met het Vlaams Radio Orkest en op 15 mei uitkomt.

 

In het tweede deel van het concert staat de muziek uit de films van Harry Potter centraal. Componist John Williams tekende voor de eerste drie Potterfilms. In zijn magische en fantasierijke composities combineerde hij op een speelse manier donkere en grootse thema’s met eerder lichtvoetige thema’s. Met succes, zowel voor de score die hij schreef voor Harry Potter en de Steen der Wijzen als voor Harry Potter en de Gevangene van Azkaban werd hij genomineerd voor een Oscar.


Een moeilijke en ondankbare klus dus voor de componist Patrick Doyle om John Williams op te volgen voor Harry Potter en de Vuurbeker. Want hoe treed je in de voetsporen van Williams wiens muziek zo mee de magische sfeer bepaalde van de Potterfilms? Doyle deed wat niemand verwachtte: hij besloot om quasi geen elementen van Williams’ scores over te nemen, en interpreteerde op zijn eigen manier de donkere sfeer uit de boeken van J.K. Rowling.

 

Het leverde een zeer duistere en bombastische soundtrack op met zware koperblazers, wervelende walsen en opwindende melodieën zonder gebruikt te maken van de thema’s uit de eerste drie films. De score is mogelijks nog donkerder dan het oorspronkelijke boek van J.K. Rowling. De aanvankelijke sceptische fans van John Williams moesten toegeven dat Doyle niets minder dan een meesterwerk had afgeleverd.
Kortom,
het concert ‘Harry Potter meets Wim Mertens’ belooft muzikaal vuurwerk op te leveren. Dirk Brossé ruilt alvast zijn dirigeerstok in voor een toverstaf!

 

Tickets: www.sherpa.be – 070/22.56.00 of via het bespreekbureau in het Kursaal Oostende. Info: www.kursaaloostende.be — 059/32.00.12

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de PRAGA KAHN-liefhebbersHet nieuwe album van Praga Khan heet “Soundscraper” en is
vanaf deze week verkrijgbaar in de platenzaken.

Het is een gevarieerd album geworden met 11 nieuwe titels waaronder de radiohit “Right or Wrong”. Hoogst verrassend is de bijdrage van "Nina De
Man" die op het nummer "United in Love" de vocalen voor haar rekening neemt.

Het album zal eerst in België gereleased worden en zal pas in het najaar in de overige landen beschikbaar gesteld worden.

Praga Khan heeft er ook voor geopteerd om deze zomer het nieuwe album te promoten met een aantal festival optredens in eigen land. Momenteel staan volgende festivals reeds aangekondigd “Genk on Stage”, Rock Zottegem”, “Suikerrock Tienen”, “Lokerse Feesten” en “Pukema” Puurs.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CJK informeert over tentoonstelling !
SPONTAAN

tentoonstellingen in het CJK

 van 1 tot 25 juni 2006


 

Tijdens het schooljaar 2005 - 2006 kwamen honderden leerlingen uit het basisonderwijs naar de tentoonstellingen in het CJK.  Niet enkel kijken, maar ook doen was de boodschap, en, geïnspireerd door zoveel kunst maakten ze zelf kunst.  De dikwijls onvoorstelbaar goede resultaten van deze kasteelateliers zijn te bekijken in de tentoonstelling SPONTAAN.  Bij een eerste visie bleek het moeilijk de toevallige bezoeker te overtuigen dat de kunstenaars uit het eerste of tweede leerjaar kwamen...
Op 18 juni worden alle jonge kunstenaars verwacht in het CJK voor hun eigen kunstdag  : de  Rateldag (14.00-18.00u).
Onderwijsschepen Rudy Coddens ratelt  er dan samen met hen op los.  Er is jeugdtheater, een springkasteel, grime en een drankje.

u wordt vriendelijk uitgenodigd voor een bezoek aan de tentoonstelling van 1 tot 25 juni 2006 en op de rateldag op 18 juni van 14.00u tot 18.00u

met steun van de Schepen van Onderwijs en Opvoeding van de Stad Gent


in samenwerking met
WOCK   |     DKO    |     lim'OH    |    STAD GENT    |    PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

de tentoonstellingen in het CJK zijn (gratis) te bezoeken op
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag van 11.00u tot 18.00u

meer info op www.cjk.be  

CJK : kasteel Claeys-Bouüaert - Mariakerke (Gent)
(++32...) 09.233.47.38 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste concerten van het seizoen in Gentse Handelsbeurs
Jelle Tassyns  Met ‘Metamorfosen’, een stuk voor klarinet, hoorn, cello en percussie, werd Jelle Tassyns in 2005 laureaat van de Oost-Vlaamse cultuurprijs. Naar aanleiding van deze overwinning gaf het provinciebestuur hem een compositie-opdracht. Op uitnodiging van de Handelsbeurs presenteert Tassyns nu zijn compositie, ‘concerto voor viool en kamerensemble’. Ondanks de klassieke driedelige vorm, is dit geen concerto in de strikte betekenis. Tassyns omringt de viool met blazers, een ongewone bezetting die voor een intense spanning zorgt en het leitmotif is door de hele compositie heen. Hij versmelt oude en nieuwe vormen tot een hedendaags werk, waarin de historische context manifest aanwezig is. Het werk van Tassyns wordt vanavond gebracht door solist en violist Wibert Aerts en het ensemble “Group C”, onder leiding van dirigent Geert Baetens. Wibert Aerts is in de Handelsbeurs geen onbekende. Als petekind wordt hij immers door de Ha’ begeleid op zijn weg naar de arti stieke top. Net als Jelle Tassyns beschikt hij over een impressionant curriculum, dat hem de stempel van bijzonder begenadigd muzikant meer dan waardig maakt. “Group C” ontstond toen enkele solisten uit het Vlaamse Harmonie Orkest besloten om samen te concerteren. De aanleiding tot het vormen van dit ensemble, was de creatie van de Kamersymfonie n°1 – Contrafacta, van Tassyns. De ‘C’ in de naam verwijst dan ook naar dit stuk. De notenbalken van Jelle Tassyns liggen duidelijk in goede handen. Aan u de kans om deze jonge wolf van de klassiek-wereld te komen ontdekken.


Jelle Tassyns - Concerto voor viool & kamerorkest (creatie)
Jelle Tassyns - "Symfonic Dances" uit West Side Story van Leonard Bernstein (arrangement voor kamerorkest)

concert met genummerde zitplaatsen

Reageer (0)

01-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GZV spreekt tot U !De competitie is voor alle ploegen van de Gentse afgelopen. We mogen terugblikken op een schitterend seizoen. Onze seniors eindigen dit jaar op een 7e plaats na een seizoen met enkele uitschieters. We hebben meer dan ooit getoond dat de weg naar de playoffs niet zo groot meer is. Achter de schermen wordt nu volop gewerkt om de ploeg ook volgend seizoen zo sterk mogelijk aan de start van de competitie te krijgen. Van zodra er meer nieuws is hoort u het via deze nieuwsbrief. D
e tweede ploeg wist zich dit jaar te handhaven in de tweede nationale. Concurrent Strombeek werd in eigen bad naar de herkansingen verwezen, terwijl de Gentse mocht vieren. De reserven eindigen dit jaar al even knap op de 6e plaats. 

De hoofdvogel was echter voor onze junioren.

Zij werden dit jaar KAMPIOEN VAN BELGIÊ !

De finale tegen Mechelen had maar twee wedstrijden nodig. Thuis werd gewonnen en ook in het Mechelse bad trokken onze jongens aan het langste eind na een spannende match. De zware nederlaag van tijdens de terugronde werd zo meteen naar de vergeetput gespeeld. Proficiat !

De kadetten speelden een schitterend seizoen, maar werden op weg naar de halve finale uitgeschakeld door La Louviere. De Henegouwers wonnen het driehoekstornooi voor de laatste halve finale plaats. De allerkleinsten van de Gentse deden het ook goed :

De benjamins haalden op het finaletornooi in Eeklo een BRONZEN MEDAILLE en de eendjes werden vorig weekend knap 5e op het finaletornooi in Moeskroen.

Kortom, allemaal resultaten waarover we fier mogen zijn. In alle reeksen waarin we actief waren lieten we van ons horen ! Proficiat aan alle spelers en trainers .

Vooraleer we aan een deugddoende vakantie beginnen staan er nog twee activiteiten op de kalender:

-Komende zaterdag 3 juni: All Stars Tornooi in zwembad Strop: de jaarlijkse seizoenssluiter voor recreatieve gelegenheidsploegen. Dit jaar schreven zich 12 ploegen in om te strijden voor een ereplaats. De diepe kant van het bad wordt dit jaar ook voor het eerst gebruikt. Er is een afzonderlijk tornooi voor de pro's ! Dat zijn ploegen met spelers die competitie spelen of gespeeld hebben. Het tornooi start om 17.45u

-30 juni, 1 en 2 juli: Lenssenscup Outdoor Waterpolo op de Blaarmeersen: de tweede editie van ons internationaal outdoortornooi in de duikersput van de Blaarmeersen, met dit jaar ondermeer de aanwezigheid van een Spaanse ploeg ! Het tornooi wordt op vrijdagavond geopend met de tweede uitgave van de derby uit de oude doos: KGZV-Ghent Swimming. Meer info op  www.kgzv.be

Wij hopen jullie op deze activiteiten te mogen verwelkomen ! 

Een fijn verlof en tot in september voor alweer een nieuw waterpoloseizoen ! 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!