Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
30-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTRYSIDE .... een beurs vol sfeervolle verrassingen

Countryside

Voor de 13de keer verenigt Countryside alle charmante en sfeervolle aspecten van de ware landelijke levensstijl. Meer dan 300 exposanten zorgen voor een exclusief en kwalitatief productaanbod. Van knusse huiselijkheid tot een weelderig groene oase, van artisanale lekkernijen tot creatieve ambachten … Liefhebbers van de landelijke stijl kunnen op Countryside terecht voor hun wintervoorraad gezelligheid.

Traditiegetrouw is Countryside onderverdeeld in zes grote luiken: Sfeer in huis, Hobby & Mode, Arts & Crafts, het Groenpaviljoen, het Culinair Paviljoen en het Brits paviljoen. Maar traditiegetrouw zorgen we dit jaar ook voor een reeks unieke blikvangers en een gloednieuwe themahal! Kom en ontdek het zelf tijdens het verlengde weekend van Allerheiligen!

Brocante in een zuiders decor

Countryside 2007 presenteert een bruisende nieuwe themahal met de betere brocante en curiosa. Je kan hier snuisteren tussen oude tuinornamenten, fraai maar toch betaalbaar antiek en andere curiositeiten. Drommels Goed uit Nederland is ongetwijfeld de hoofdexposant van deze nieuwe themahal. Hun zeer ruim aanbod aan 'hystorische lifestyle' zal u zeker kunnen bekoren. Geniet van het assortiment aan specifieke, authentieke en nostalgische dingen tegen de achtergrond van een Provençaals pleintje. Een glaasje pastis en een spelletje jeu de boules op de petanque baan maken de sfeer compleet.

Wie nu een e-mail stuur naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag: "Hoe noemt het Vlaamse countrymagazine dat op Countryside volop aanwezig is ?" .... wint misschien één van de 5 dubbeltickets die gratis toegang verlenen tot COUNTRYSIDE. De winnaars worden persoonlijk verwittigd ... vermeld dus zeker Uw telefoonnummer.

Data: 1/11 - 4/11/2007
Toegangsprijs: 10 EURO
7,5 EURO met reductie ticket en via voorverkoop
3 euro voor kinderen tussen 6 en 12j
gratis voor kinderen < 6 jaar
Openingsuren: elke dag van 10-19 uur
Hoe er geraken?: Klik hier voor gedetailleerde informatie over hoe u Flanders Expo kan bereiken.
Organisatie: Flanders Expo NV
Maaltekouter 1
B-9051 Gent
Tel: +32 (0)9 241.92.11
Fax +32 (0)9 241.93.25
E-mail: countryside@flandersexpo.be
Bezoekersinfo: +32 (0)9 241.92.11

Alle info vind je op www.countryside.be

Reageer (0)

28-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept van de week met Belgische kaas

Varkensgebraad Rochefort


Ingrediënten:

 

Een varkensgebraad (filet) voor 4 personen

boter, cayennepeper

zout

4 stronkjes witloof

3 dl room

200 g Rochefort traditie


Bereiding:

De varkensfilet in de boter laten braden met wat cayennepeper en zout. Ondertussen het witloof in stukjes van 4 à 5 cm lengte snijden en op het einde van de baktijd (laatste 10 minuten) bij het vlees voegen. Eens gaar, het vlees en het witloof uit de pan halen en op een schotel schikken. De saus in de pan met de room aanmaken en met de versnipperde Rochefort kaas indikken. Op smaak brengen met wat cayennepeper en zout en over het stuk vlees gieten.

Bron + informatie: www.kazenvanbijons.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALIANIS - op 2 en 3/11 in Krakeel ... een must voor de muziekliefhebber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kort maar krachtig: Op 2 en 3 november 2007 kom er een muzikaal, zintuiglijke ervaring.

Zeker is dat het een avond moet worden waar "genieten" het "woord" zal zijn...


PUUR ALIANIS 
Alain speelt elektrische en klassieke gitaar èn de bouzouki.

 

Reservaties: O9/245.06.02

Deuren open om 19u30 - Aanvang om 20u30
Toegang: €5

De voorstelling van de nieuwe CD van Alain gaat door in Theaterzaal Krakeel -Theaterstraat 33 te Gentbrugge.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100-serie Het Huis Anubis wint ‘De Gouden Stuiver’, een prestigieuze televisieprijs in Nederland!

Na weken van spanning was het vrijdagavond dan eindelijk zo ver. De Gouden Televizier-Ring, al ruim veertig jaar lang de belangrijkste televisieprijs van Nederland, werd uitgereikt. De Gouden Stuiver, onderdeel van de Televizier-Ring, wordt toegekend aan het beste Nederlandse jeugdprogramma van het televisieseizoen 2006/2007. Dit jaar kwam ‘Het Huis Anubis’ als grote winnaar op dit onderdeel uit de bus. De populaire jongerenserie van Studio100 die te zien is op Nickelodeon, laat genomineerden ‘Club van Sinterklaas’ en ‘Het Klokhuis’ hiermee achter zich.

 
http://zappen.blog.nl/archives/2006/09/

Populariteit

De mysterieuze serie ‘Het Huis Anubis’ is, met kijkcijfers rond 300.000 en een marktaandeel van

6.2 %, erg populair onder jongeren.

Vanavond kwam de razendpopulaire jongerenserie van Studio 100 in Nederland als winnaar van De Gouden Stuiver uit de bus!
Eerder dit jaar won de serie in de Kids Choice Awards 2007 ook al 2 awards: één voor beste TV ster en één voor beste TV serie.

 

‘Het Huis Anubis’ werd enkele maanden geleden ook genomineerd voor de Gouden Roos, en vorige week sleepte de serie de Cinekid Kinderkast Prijs in Nederland in de wacht.

Het bordspel ‘Het Huis Anubis’, waarvan al meer dan 80.000 exemplaren verkocht werden, is genomineerd voor Speelgoed van het jaar. Verder zijn er van de drie boeken die tot op heden uitgebracht zijn al 150.000 exemplaren verkocht en heeft de game van ‘Het Huis Anubis’ 118.000 unieke gamers.


 Poster Anubis


Het Huis Anubis

‘Het Huis Anubis’ vertelt de belevenissen van acht jongeren die samenwonen op een oud internaat, onder leiding van de concierge Victor. Centraal staat het huis waarin de jongeren wonen, een huis met een geheime geschiedenis, een groot mysterie waar niemand iets vanaf weet. Terwijl de acht jongeren elk op hun eigen manier bezig zijn met school, vrienden, liefde & volwassen worden gaan ze op zoek naar de verborgen geschiedenis van het huis. Een geschiedenis die ze misschien beter met rust hadden kunnen laten…


Het Huis Anubis: elke weekdag om 18.50 uur en elke zaterdag om 16.15 uur op Nickelodeon

Reageer (0)

22-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen verliest met Jan Tindemans een creatieve duizendpoot
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 17 oktober 2007 overleed Jan Tindemans.

 

Na een succesvolle carrière in de horeca en hospitality industrie, zowel in zijn geboorteland België als in het buitenland, creëerde Jan Tindemans COSPAIA.  
Hij was een genie in het weergeven van zijn ideeën, het samenbrengen en overtuigen van de juiste mensen zodat een idee niet een idee bleef,
maar daadwerkelijk uitgevoerd werd.

 

Jan Tindemans zou op 19 oktober 50 jaar zijn geworden.

Wie trouwens op een zoekmachine COSPAIA indrukt, zal overweldigd worden door tal van artikels en adembenemende concepten van Jan.

Aan zijn echtgenote, familie en al wie ooit met Jan heeft samengewerkt ... onze blijk van medeleven.

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents café "De Kuip van Gent" zorgt voor ambiance !

 6.jpg   Op 31 oktober zorgt het pittige gezelschap van "De Kuip van Gent" op de Koornmarkt voor een spetterende Halloweenavond. Want in een sfeervol kader zorgt het XAVIER SAGET QUARTET voor de vrolijke noot en wie dit viertal aan het werk heeft gezien weet dat de dakpannen van het café van William en Christine het wel eens zouden kunnen begeven.
Blues, Rock-a-billy, Pop en Rock maken de hoofdmoot uit van het optreden dat vanaf 20.00 uur GRATIS kan bijgewoond worden. Afspraak in Café "De Kuip van Gent" - Korenmarkt - Gent.

Maar ook de liefhebbers van Spaanse wijnen en cava's komen deze maand aan bod. Op 26 en 27 oktober kan  kennis maken met dit overheerlijke nat waarbij de firma ALKA WINES zorgt voor een kundige uitleg èn proeverij. Ook deze activiteit is gratis maar inschrijven is noodzakelijk. Surf daarom vliegensvlug naar www.kuipvangent.be en schrijf in OF neem een kijkje naar het komende programma-aanbod.
 

Reageer (0)

20-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd jaar Astrid Lindgren!!

Logo Honderd jaar Astrid Lindgren

Dit jaar zou Astrid Lindgren 100 jaar worden. Daarom organiseert de jeugdbib van Gent samen met de vakgroep Scandinavistiek (Universiteit Gent) een tweedaagse voor kinderen en volwassenen rond de beroemde jeugdschrijfster.

Pippi Langkous, De kinderen van Bolderburen, Ronja de roversdochter, De gebroeders Leeuwenhart, Karlsson van het dak, en nog veel meer van Lindgrens personages zijn bekend bij kinderen over de hele wereld, van de boeken en de verfilmingen.


Woensdag 24 oktober van 16 tot 17 uur in het Amfitheater Jeugdbib is er het verteluurtje met Rita Verschuur.

Rita Verschuur heeft Astrid Lindgren persoonlijk gekend en schreef een biografie over haar. In de jeugdbib zal ze voor kinderen en volwassenen vertellen over Astrid Lindgren en voorlezen uit haar werk.

Voor kinderen vanaf 5 jaar, (groot)ouders en andere geïnteresseerden.
Deelname is gratis, reserveren op het nummer 09 266 70 00 (jeugdbib) of via e-mail bibliotheek@gent.be (tav jeugdbib)


Donderdag 25 oktober om 20 uur in de zaal Rector Blancquaert, Het Pand, Onderbergen 1.

Lezingen over Astrid Lindgren.

‘Van kippeneieren in uilenbomen’: Majo de Saedeleer (directeur Stichting Lezen) leidt in

‘De A van Astrid en Annie’: Rita Verschuur vertelt over de band die Astrid Lindgren had met Annie M.G. Schmidt en over de parallellen tussen beide schrijfsters

‘Van Oer-Pippi naar Pippi’: Astrid Lindgren als internationale schrijfster”: Astrid Surmatz (Universiteit Amsterdam) belicht de politieke kant van de boeken over Pippi Langkous

Deelname is gratis, maar graag aanmelden voor 24 oktober via
e-mail sara.vandenbossche@ugent.be


Meer informatie op de website http://www.scandinavistiek.ugent.be/

Een initiatief van Vakgroep Scandinavistiek en Noordeuropakunde, Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent en de Stichting Lezen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Culturele Collega's in Hof van Ryhove

Dit jaar organiseren de Culturele Collega’s reeds voor de dertiende keer een tentoonstelling. Er zijn 19 deelnemers en zoals elk jaar zijn er een deel getrouwen met nieuwe werken en een deel nieuwe deelnemers. Zo blijft de tentoonstelling steeds boeiend. De tentoongestelde werken zijn zeer gevarieerd: tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, enzoverder.

Tentoonstelling Culturele Collega's in Hof van Ryhove

 

Deelnemers
De deelnemers aan de tentoonstelling zijn Martine Bergé, Eddy Nival, Rita Bracke, Willem Remue, Monique De Caesemacker, Peter van den Oudenhoven, Mike Degraeve, Micheline Van Mansart, Jos Derey, Jacques Van Walle, Kathleen Dou, Philippe Verdickt, Ronny & Inger de Vogelaere, Hilde verhecken, Carine Lievens, Jenny Vrielynck, Walter Meerpoel, Luc Piens, en Marcel Motet.

 

Culturele Collega’s
Aanvankelijk was het de bedoeling van de Culturele Collega’s om aan alle personeelsleden van de Stad Gent de gelegenheid te bieden om jaarlijks samen een tentoonstelling te organiseren. Deze doelstelling is geëvolueerd tot het samenbrengen van het personeel onder een algemene culturele noemer. Ook andere activiteiten, zoals een museumbezoek met gids, worden georganiseerd.

In de eerste jaren werkte de vereniging volledig zelfstandig, weliswaar met de groeiende medewerking van diverse stadsdiensten. Nu bevinden ze zich onder de vleugels van Sodiganda vzw, de Sociale Dienst voor het stadspersoneel. Zo is elk lid van Sodiganda meteen ook lid van de Culturele Collega’s. 

Via diverse activiteiten wil de vereniging het personeel in een andere context samenbrengen en culturele ervaringen laten uitwisselen. Daarbij spelen de administratieve graad of de levensbeschouwelijke en politieke overtuiging geen enkele rol.

 

Praktisch
De tentoonstelling vindt plaats in de crypte van het Hof van Ryhove, Onderstraat 20, 9000 Gent. Op weekdagen is ze gratis te bezoeken van 12.30 uur tot 17 uur, tijdens het weekend van 10 tot 17 uur. De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 28 oktober 2007.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAN SMIT DOOR STEMPROBLEMEN UIT ROULATIENa het consulteren van KNO-specialisten is in overleg besloten om alle activiteiten van Jan Smit tot 29 november te annuleren. Na eerder door een zware griep uit de roulatie te zijn geweest, ging Smit op aanraden van collega Frans Bauer naar zijn KNO-specialisten in Rotterdam. Daar constateerden de artsen dat er knobbeltjes op Jans stembanden aanwezig zijn. Door nu in te grijpen en de komende weken 100% stilte in acht te nemen zal kwader worden voorkomen. Eerder behandelden deze Rotterdamse artsen zowel Frans Bauer als Guus Meeuwis met succes.
Jan Smit heeft in tegenstelling tot Guus en Frans geen operatie nodig, maar zal met 100% rust weer geheel genezen.

In een reactie laat manager Jaap Buijs weten dat de ‘Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour’, die 24 januari 2008 van start gaat, langs diverse hallen door het hele land op deze manier veilig wordt gesteld. Ook alle promotieactiviteiten van Jan Smit zijn gecancelled. Zijn nieuwe single “Dan Volg Je Haar Benen” ligt desondanks op 26 oktober in de winkels.

Bron: Jo Langela
Info op www.jansmit.com

Reageer (0)

18-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen quizt op 20 oktober ....

Het Davidsfonds zet Vlaanderen en Brussel op één avond aan het quizzen. Op zaterdag 20 oktober 2007 om 20.00 uur wordt er op maar liefst 80 plaatsen dezelfde quiz gespeeld. Geen aartsmoeilijke vragen, maar een gezellige quiz waarin deelnemers hun eigen ‘roots’ kunnen herkennen (of ontdekken). Niet alleen over cultuur, politiek en geschiedenis, maar ook over alledaagse dingen.


 

‘Vlaanderen quizt! Reis naar je roots in 80 vragen’ is een nieuw initiatief van cultuurvereniging Davidsfonds en Knack. Op zaterdag 20 oktober kunnen ploegen quizzen op 80 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Deelnemen kan in ploegen van vier (€ 20 per ploeg, € 16 voor leden van Davidsfonds en Knack Club). Iedereen wint al zeker een prijs, want op het einde van de quiz krijgt elke deelnemer de Roetskalender 2008 mee naar huis. Bovendien ontvangen de drie beste plaatselijke ploegen nog andere mooie prijzen. Maar daar blijft het niet bij. Dé beste ploegen van alle quizplaatsen nemen het tegen elkaar op in de nationale finale. Deze vindt plaats op vrijdagavond 23 november in de prestigieuze Concert Noble in Brussel.

 

In de provincie Oost-Vlaanderen kan u quizzen in Aalst, Aalter, Beveren, Burst, Denderleeuw, Dendermonde, Kerksken, Kruibeke, Kruishoutem, Landegem, Lokeren, Middelburg, Moerzeke, Oostakker, Oudenaarde-Eine, Outer, Ronse, Temse, Wetteren, Zandbergen en Zottegem.

 

Hoe in te schrijven, een voorsmaakje van de quiz, een digitale kaart om vrienden uit te nodigen voor de quiz, en nog veel meer vindt u op de website van Vlaanderen quizt: www.vlaanderenquizt.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra voorstellingen van 'Spaans krijt'70 jaar geleden vond een grote groep Spaanse kinderen onderdak in Vlaamse gastgezinnen.
Ze waren op de vlucht voor de Spaanse Burgeroorlog.

Acteur Daan Hugaert (ondermeer gekend als Romain Van Deun in Witse en Eddy in Thuis) kruipt in de huid
van het vluchtelingenkind Angel Luiz Muñoz.

Als oude man en zoveel jaar na zijn aankomst doet hij zijn verhaal: over hoe hij in Gent werd opgevangen
en hoe hij hier zijn leven opbouwde…

 (foto: VZW Trefpunt)
 

Een unieke theatervoorstelling, al wandelend door de Gentse binnenstad.

De acht extra voorstellingen in september zijn reeds uitverkocht MAAR
er is goed nieuws:
 

 zaterdag 20 en zondag 28 oktober 2007

telkens om 10u30u - 13u en 15 u

vertrek aan Trefpunt vzw (Bij Sint-Jacobs 18, Gent)

 

kaarten: 8 euro

RESERVATIE: 09/233 77 88 of

 

UITBUREAU

 

Productie:F.V.K. Rodenbachfonds

Coproductie: Trefpunt en het Internationaal straattheaterfestival

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jürgen De Smet imponeert met "Teatro Bella Notte"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“Teatro Bella Notte” is een verrassend nieuwe live-show van Jürgen De Smet.

Na succesvolle concertshows als “Wien à la Carte”, “Symfonia” en “Wien Exclusiv” is deze jonge Gentse pianist/componist helemaal terug met een gloednieuwe show.

 

De show draait rond een oud, vervallen theater waar revue en cabaret ooit hoogtij kenden.

Sfeervolle bindteksten, een mooi decor, maar vooral een nog grotere mix van onsterfelijke muziek.

Geen zware klassiek of jazz, maar parels uit vervlogen tijden, toegankelijk voor een breed publiek!

 

Deze nieuwe productie bevat ook opnieuw enkele sfeervolle composities van Jürgen.

En, er is méér goed nieuws : op grote vraag wordt de show gefilmd en op DVD uitgebracht.

De releasedatum van deze officiële DVD is december 2007, maar op de voorstellingen in Gent kan u reeds intekenen voor een gesigneerd exemplaar aan voordeelprijs!

Alvast een mooi eindejaarscadeautje!

 

Over de artiesten is pianist Jürgen De Smet een en al lof. Wegens groot succes in een van zijn vorige producties (“Symfonia”) zingt de getalenteerde Sonia Pelgrims opnieuw de pannen van het dak.

Een nieuwe mannelijke vocalist vonden we in bariton Kurt Bruyneel. Hij beschikt over een stem die zowel klassiek en musical als lichte muziek aankan. Daarbij zorgt zijn interpretatie, net als bij Sonia, voor een aangenaam entertainment.

 

Gladys de Mol neemt voor de vierde keer op rij de presentatie voor haar rekening. Daarnaast schreef ze naar het idee van Jürgen alle bindteksten, die samen het geheel kruiden.

Muzikaal wordt Jürgen De Smet bijgestaan door saxofonist Dirk De Schoenmaker en accordeoniste Jeannine Ninove, beter bekend als Jeaninne Valentini.

 

Zondag 28 oktober 2007, voorstellingen om 15u en 20u

Muziekacademie (Rode Zaal), Poel 17, Gent

Tickets 0476 53 65 14

Meer info op www.jurgendesmet.net

Reageer (0)

16-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DVD Biezebaaze gelekt op internet ....De manager van Biezebaaze, Nicolas Cuypers,  kreeg zondag enkele verontrustende telefoontjes met de mededeling dat er op het internet beelden circuleren uit hun gloednieuwe DVD die pas volgende vrijdag 19/10 aan het grote publiek zal voorgesteld worden.

 


Kurt Burgelman (frontman) : het klopt inderdaad dat er een stukje uit onze nieuwe DVD op het internet verschenen is. Het probleem is natuurlijk dat dit volledig anoniem geplaatst werd, in elk geval, degenen die het beleg van tussen onze boterhammen neemt zal bloeden.

Voor ons is het momenteel een groot vraagteken wie dit kan zijn. Heel wat mensen hebben deze beelden in hun bezit of in hun bezit gehad : camerateam, productiehuis, platenfirma, perserij, …  Er volgt vandaag nog een klacht bij de gerechtelijke instanties waarbij een schadevergoeding zal geëist worden alsook de uitdrukkelijke eis tot het verwijderen van de beelden op het net.

 

Maar vrijdag genieten we toch met z'n allen van de DVD-voorstelling in de business-seats van KAAGent .... je leest er zeker over !

Alle info over de groep op www.bieazebaaze.be

Reageer (0)

15-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, plietspletsmakker
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden,

het is de laatste tijd een beetje stilletjes geweest op de webstek .... maar dat heeft te maken met mijn inbreng op Flikkendag (alwaar ik naast Geena Lisa de presentatie mocht verzorgen op het centraal podium) èn het streven naar een tof boek dat in 2008 in de winkel zou moeten liggen. De foto licht al een tipje van de sluier op ... maar je hoort er binnenkort héél wat meer van. Het wordt sowieso iets voor de ware voetballiefhebber èn culinaire genieters !!!!!

Johan Dhaene

Deze week mag U héél wat verwachten: de nieuwe ROYALS,SMAAK en AMBIANCE .... enkele fantastische boeken en CD's, en uiteraard de nodige informatie op het vlak van ontspanning, toerisme, gastronomie .....

Ik kijk uit naar Uw bezoek ... en hopelijk U naar volgend nieuws !

Johan

Reageer (0)

12-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond: Luc Soens en Dirk Dauw worden gelauwerd !

Op vrijdag 12 oktober e.k. reiken de Beschermheren van de Stroppendragers onder leiding van Julien De Smet de jaarlijkse prijzen uit aan enkele verdienstelijke personen die Gent een aparte uitstraling hebben gegeven  ... en dit nog steeds doen. Nadat Lea Van Volsem en Margriet Bruggeman in 2006 het podium mochten betreden, is het nu de beurt aan de volgende laureaten:

Klik op de afbeelding om de link te volgenLUC SOENS (als Gentse laureaat) .... denk maar aan Jawadde; 't Laurentplein .... en
DIRK DAUW (als niet-Gentse laureaat) ... journalist, www.allesovergent.be èn 
het roemrijke 't Zuiden van Europa

Net als 2 jaar geleden heb ik het genoegen deze showavond in Centrum Seleskest te mogen presenteren. Interviews met laureaten en verrassingsgasten worden afgewisseld met een pleiade aan vrienden-artiesten (Sabijn - Jennifer Simms - Jacky Dacosta - Joan - Dirk Lajoie .....).
 Deze avond om 20.00 uur in Centrum Seleskest (deuren open vanaf 19.00 uur).
Tot dan ?

Reageer (0)

09-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRATO-VANI 5 ..... komt eraan !Deze week verschijnt het vijfde album van STRATO-VANI. Met een totale verkoop van meer dan 130.000 albums is STRATO-VANI zonder meer één van de toppers in Vlaanderen.

 

Op dit vijfde album brengt het orkest (bestaande uit 30 muzikanten) weer een heleboel bekende melodieën : ‘Het Witte Paard’, ‘De Boerinnekensdans’, ‘Wiener Blut’ en ‘Sarie Marijs’, maar ook ‘Rozen voor Sandra’, ‘7 anjers 7 rozen’ en ‘Mijn Winterroosje’.  Maar ook ‘Con Te Partiro’ en ‘La Spagnola’ staan op deze sfeervolle cd.

 

Bovendien pakt STRATO-VANI deze keer ook uit met een speciale bonustrack. Onder de naam ‘Movie Vani’ maakte Steve Willaert voor dit album een schitterende medley vol bekende filmmelodieën.

 

En er is nog meer uitstekend nieuws te melden !


Op 25, 27 en 28 november zal STRATO-VANI ter gelegenheid van zijn vijfde verjaardag drie concerten geven in Vorst Nationaal. Het wordt een grootse show in een prachtig decor met gastoptredens van Frizzante, Janu en Günther Neefs. Eén van de concerten is ondertussen al uitverkocht.

 

Speciale gast is de Oostenrijkse superster Hansi Hinterseer. Deze zanger/acteur, die regelmatig te zien is in zowat alle grote Duitse TV-shows, verkocht al zo’n 4 miljoen cd’s en zal in november samen met STRATO-VANI op het podium van Vorst staan.

 


Voor meer info : www.STRATO-VANI.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Meersman ... een fenomeen!De affiche van het Filmfestival Gent met het tangodansend koppel is dit jaar ontworpen door illustrator Karl Meersman en dat is niet toevallig: tijdens de 34ste editie van het festival loopt immers in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen een tentoonstelling met zijn tekeningen in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Gent. Voor de gelegenheid wordt door Roularta een kunstboek uitgegeven met een selectie van zijn werk.

VIPS Karl Meersman, van 5 oktober tem 9 december 2007 in het Caermersklooster, Vrouwebroersstraat 6 (Patershol), 9000 Gent. Open van 10-17u behalve op maandag. Toegang gratis. Meer info: tel: 09 269 29 10

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmfestival in Gent puik van start gegaan !Met de avant-première van Sicko als vooropeningsfilm is de 34ste editie van het Filmfestival Gent van start gegaan. Vandaag volgt de officiële opening van het festival met twee kleppers van formaat: de Europese première van Closing The Ring, in aanwezigheid van regisseur Lord Richard Attenborough en de première van Die Fälscher in aanwezigheid van actrice Dolores Chaplin, de kleindochter van Charlie Chaplin. Ook de voltallige jury met als voorzitter Kathleen Turner zal op de opening aanwezig zijn, net als tal van personaliteiten uit binnen- en buitenland.Alle info over het festival op www.filmfestival.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!