Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaap Kruithof centraal in Huis van Alijn

Het Huis van Alijn organiseert in januari, februari en maart 2010 vier filosofische salons en twee filosofische workshops naar aanleiding van de tentoonstelling 'Jaap Kruithof. Omgaan met de dingen' die in het museum loopt tot en met zondag 21 maart 2010.

affiche expo kruithof

Jaap Kruithof was een origineel denker die zijn hele leven lang opkwam voor de vrijheid van denken en handelen. Tegelijk schopte hij je als moraalfilosoof een geweten door valse of halve waarheden te ontmaskeren en je onverbloemd op je eigen verantwoordelijkheid te wijzen. Jaap Kruithof was een geëngageerde, kritische humanist, een dwarsligger die de zingeving en het lot van mens én wereld voortdurend centraal stelde. Hij was een meester in ongemakkelijke, radicale vragen. Hij hield hartstochtelijk van het leven en verzamelde schijnbaar onooglijke dingen. Denken had bij hem handen en voeten.

Lessen van Kruithof: vier filosofische salonsVier avonden zet het Huis van Alijn de lessen van Kruithof voort.
Elk filosofisch salon is opgevat als een ontmoeting van het publiek met een thema dat hem na aan het hart lag. We gaan in gesprek met kunstenaars, denkers of getuigen die Jaap Kruithof persoonlijk hebben gekend of door zijn persoon of denken zijn getroffen. We luisteren samen naar zijn lievelingmuziek, gaan op zoek naar het geheim achter zijn pedagogisch talent, denken verder met hem mee in zijn zorg voor de aarde en al wat leeft en delen zijn liefde voor de kleine, eenvoudige dingen van elke dag.


De moderator is Joris Capenberghs.


Donderdag 21 januari 2010: Ne touchez pas!
Omtrent: pleidooi voor zintuiglijkheid

Van 19.30 tot ongeveer 22 uur

Floortje Vantomme & Jorijn Neyrinck (erfgoedwerkers tapis plein vzw) - Sylvia Traey (concertpianiste)

Al verzamelend ging Jaap Kruithof op zoek naar de zin van de wereld waarin hij leefde. Hij geloofde trouwens in de ziel van de dingen. Hij was – naar eigen zeggen – een ‘religieuze atheïst’. De zin van wat bestaat zit in het grotere geheel van de kosmos. Het is aan ons om het met onze zintuigen en ons verstand te ontdekken en te koesteren. We moeten kijken, voelen, horen, ruiken, proeven en intuïtief verbindingen leggen, vanuit een diepe liefde en respect voor de materie, de aarde en de dingen.

Kruithof was ook een zeer gedreven muziekliefhebber. Na zijn emeritaat aan de Gentse Universiteit was hij gastdocent aan het Conservatorium in Antwerpen, waar hij ‘muziek­sociologie’ en ‘muziek beluisteren’ gaf. Meer dan eens onderstreepte hij de noodzaak van een natuurlijk geluidslandschap en de waarde van stilte en rust als leefkwaliteit.

Praktisch

Filosofische salons
Vier donderdagavonden van 19.30 tot ongeveer 22 uur (21 jan., 4 feb., 18 feb. en 4 maart 2010)
4 euro – 3 euro vrienden van het Huis van Alijn vzw
Max. 60 deelnemers per avond
Reservatie: Het Huis van Alijn, tel. 09 269 23 50, of e-mail info@huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse MOKKEN te koop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De lancering van de 'Gentse Mokke' op de nieuwjaarsdrink van de Stad Gent op zondag 10 januari 2010 miste haar doel niet. Vele aanwezigen stonden te drummen om de kop met een spreuk van Luc De Vos te bemachtigen voor 1 euro. Die kop kon dan gratis gevuld worden met glühwein of chocolademelk. Op een dik uur tijd waren alle 3000 stuks uitverkocht.

De mok met het devies van Luc De Vos ‘Het geheim van een lang leven: adem in en uit, zolang je kan.’ is heel populair. Dat blijkt uit de reacties van de bezoekers van de nieuwjaarsdrink, die te horen kregen dat de laatste exemplaren aan hun neus waren voorbij gegaan, en de vele telefoontjes aan Gentinfo met de vraag waar er nog mokken te verkrijgen zijn. Daarom besliste de Stad Gent extra koppen ter beschikking te stellen. Wie graag nog een exemplaar wil kopen, kan vanaf dinsdag 12 januari 2010 terecht in de Stadswinkel.


Praktisch:

Stadswinkel, Administratief Centrum -  Woodrow Wilsonplein 1 -  9000 Gent
Vvan maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur -  op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur.
Prijs 1 euro per kop

Informatie:


Stadswinkel
Woodrow Wilsonplein 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 70 40
Fax: 09 266 70 40
E-mail: stadswinkel@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komend weekend FESTIVITY-beurs in Wevelgem
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het organisatiebureau Animô van Ignace Crombé en Patricia Govaerts draait opnieuw op volle toeren. In afwachting van de definitieve start van Miss Belgian Beauty New Generation organiseren ze de beurs 'Festivity' onder de noemer : Dé Festiviteitenbeurs in Vlaanderen ! Crombé heeft van 1985 tot 2000 vijftien jaar lang met succes een dergelijke evenementenbeurs georganiseerd onder de naam 'Klub-Info'.

Teneinde de sector in the picture te zetten, herneemt hij deze organisatie. Op vrijdag 22 januari (18u-22u), zaterdag 23 januari (10u-18u) en zondag 24 januari (10u-18u) vindt deze spektakelbeurs plaats in De Porseleinhallen, Cultuurpad 1 te Wevelgem.


Elk bestuurslid van een vereniging, elke publiciteits- of personeelsverantwoordelijke van een bedrijf, culturele centra, scholen, campinguitbaters, diensten toerisme, maar ook elk gezin of privé-persoon, kunnen er nuttige ideeën opdoen voor de organisatie van hun eigen evenement. U vindt er alle ingrediënten voor een feestelijke affiche.

Festivity brengt 'spektakelmakers' in contact met mensen die binnenkort iets te vieren hebben : een schoolfeest, klasreunie, verjaardag, jubileum, communie-of lentefeest, personeelsfeest, noem maar op. Ze komen er om inspiratie op te doen en nieuwigheden te ontdekken.

De beurs herbergt een 50-tal exposanten met niet alleen artiesten en attractieverhuur, maar ook diverse toeleveringsbedrijven. Je vindt er ook stands omtrent tentenverhuur, verhuur van feestmateriaal, klank- en lichtinstallaties, traiteurdienst, vuurwerk, casinopartys, security, kinderanimatie, theaterbureaus, mime- en straatanimatie, levende standbeelden, kinderdisco, goochelaars, clowns, orkestjes en nog veel meer.

Doorlopend zijn er ook optredens en demonstraties op het showpodium. Deze evenementenbeurs moet een gezellige, gezinsvriendelijke happening worden. In een ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers informatie inwinnen en eventeel bestellingen plaatsen of optredens boeken.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro, de kinderen mogen gratis binnen.

Wie wil te weten komen wat het abc is van festiviteiten, noteert best de data nu reeds in het agenda.

Voor nadere info : Organisatiebureau Animô - Ignace Crombé : 0475/71 50 24 of info@animobvba.be

Reageer (0)

06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe AKTIVIA 2010-wandelgids is er ... en WIN een exemplaar!!!!Moderne, actieve mensen willen vrij en op elk moment een keuze kunnen maken om hun vrije tijd op te vullen. Wanneer men er zin in heeft, of als er gelegenheid is, wil men kiezen uit een uitgebreid recreatief sportaanbod, en weten welke toeristische aantrekkingspunten een streek of regio biedt.

De wandelsport speelt al enkele jaren perfect in op deze trend. Enerzijds door de manier van organiseren waardoor men ongebonden zelf kan bepalen wanneer, waar en hoe ver men stapt, en anderzijds door het combineren van toeristische troeven aan deze sportactiviteit. Daardoor is wandelen nu uitgegroeid tot de ideale recreatieve sport waar iedereen zonder beperkingen kan aan deelnemen.


Marching 2010 is de perfecte informatiebron voor een actieve recreatie.
Alle informatie over deze activiteiten is gebundeld in Marching 2010. Dit is een uiterst complete wandelgids die een volledige wandelkalender bevat met alle informatie over meer dan 2.000 activiteiten die volgend jaar worden georganiseerd. Naast de opsomming zelf, leest men er alles over parcours, afstanden, telefoonnummers van de organisatoren, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en nog veel meer.
Meer en regelmatig sporten is de boodschap. Marching kan daarbij een uitstekende leidraad zijn bij het opmaken van je wandelprogramma.

De kalender Marching 2010 kost 16 euro (zonder verzendingskosten) en is eenvoudig te bestellen via de online webwinkel van Aktivia (www.aktivia.be) of te koop in diverse boekenhandels. Een tip voor een leuk eindejaarsgeschenk?

Bovendien kunnen de wandelsporters natuurlijk blijven gebruik maken van het gratis online wandelboekje om hun prestaties bij te houden én van het gratis trainingsprogramma met de virtuele trainers André, Marina en Freddy op www.aktivia.be.

    

AANDACHT: 5 plietsplets-bezoekers kunnen dit wandelboek WINNEN !!!

VRAAG: In welke gemeente gaat op 24/01 de 23ste Cycloontocht door ?
Stuur uw antwoord naar plietsplets@telenet met vermelding van naam, adres en telefoonnummer
en wie weet krijgt u op 31 december spetterend nieuws !

Antwoorden vóór 24/01 dus ....

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!