Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 14/5 .... WEEK VAN DE ZEE

Smaakt naar meer...
Van 28 april tot en met 14 mei mag je watertanden aan de Kust. Tijdens de Week van de Zee laten 19 restaurants je proeven van “goede” vis. Die zorgt voor een beter evenwicht in onze Noordzee. Op 6 en 7 mei staan er boeiende zee-waardige activiteiten op het programma. Kom ze ontdekken, je kan je gratis laten vervoeren met de “Week van de Zee”-Kusttram.

De Zee Smaakt Naar Meer

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents SCHOLA CANTORUM concerteertOp 5 mei aanstaande vindt het jaarconcert van de Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal plaats met als titel:

“Mostly Mozart”


Wanneer: vrijdag 5 mei om 20.00
Waar: Sint-Baafskathedraal te Gent
Kaarten:
www.scholacantorumgent.be - 09/223.57.09

Voor meer info contacteer Filip Martens op 0495/304140 of via filipmartens@pandora.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek en Film verenigd op 10 juni in Oostende

Dirk Brossé vervangt dirigeerstok door toverstaf

Na het intense en heerlijke filmconcert van afgelopen zondag rond Poolse filmmuziek met een hommage aan Kieslowski en zijn huiscomponist Zbigniew Preisner, kondigen het Kursaal Oostende, het Filmfestival Gent en het Vlaams Radio Orkest u graag het derde filmconcert aan van dit seizoen:

Harry Potter meets Wim Mertens

The music from the films

op zaterdag 10 juni 2006 om 20u00 in Kursaal Oostende

Het wordt een filmconcert met een betoverende ontmoeting tussen de muziek van John Williams en Patrick Doyle uit de Harry Potter films én de muziek van Wim Mertens uit films zoals The Belly of an Architect, Der Lebensversicherer en Damiaan. Wim Mertens zal die avond live piano spelen.

Een uniek concert voor België gebracht door het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé, die voor de gelegenheid zijn dirigeerstok vervangt door een toverstaf! Meer details over het concert volgen binnenkort.

Tickets: www.sherpa.be - 070/22.56.00 of via het bespreekbureau in het Kursaal Oostende. Info: www.kursaaloostende.be - 059/32.00.12

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de JAZZ-liefhebbers !
Met het Jazz Centrum Vlaanderen en de Honky Tonk Jazz Club mogen we gerust zeggen dat Dendermonde een hoge reputatie op te houden heeft op het vlak van Jazz. Dat doen ze dan ook in de Ros Beiaardstad. Van 6 tot en met 13 mei wordt voor het eerst een heuse "Jazz Week" georganiseerd als vervanger voor de Dendermondse Jazz Kroegentocht. Een hele week lang worden concerten van internationaal geroemde artiesten georganiseerd met op zondag (13 mei) de apotheose op de fraaie Dendermondse Grote Markt.

Meer informatie op www.jazzcentrumvlaanderen.be en www.honkytonk.be

Jazz in Dendermonde.


In Ninove blijven ze vasthouden aan de succesvolle formule van een Jazz kroegentocht. Op 5 mei is het opnieuw (al voor de 21ste keer) zover en het belooft opnieuwe de moeite te worden.

Meer informatie op www.jazznienof.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIJZONDER !!!

giant2

Op donderdag 4 mei, om 2 minuten en drie seconden na 1 uur zal de datum en tijd er als volgt uit zien

01:02:03 04/05/06

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIERKE PIERLALA ANTWOORDT OP ZIJN MANIERPIERKE PIERLALA WEG OP DE GENSTE FEESTEN ... EEN SERIEUSE KWAKKEL

Een Gentse krant, in de volksmond ’t Leugeneerke genoemd deed recentelijk haar naam eer aan door op de voorpagina te blokletteren : Pierke Pierlala blijft weg van de Gentse Feesten. Niets blijkt echter minder waar.  'Peupespeelder' Luk De Bruycker en 'tekststfoernieseur' Freek Neirynck van ‘t Spelleke van Drei Kluite besloten wél om niet meer deel te nemen aan de allang in vraag gestelde Gentse Feestenstoet,maar…

In samenwerking met de Dienst Feestelijkheden (‘Biestelijkeede’ bij Pier) beslisten ze om de stoet te commentariëren op het Braunplein. Luk ‘Pierke Pierlala’ De Bruyker krijgt een oortje en tekstschrijver Freek zal hem – van op een plaats op de tribune -oneliners en hints influisteren via de zendmicrofoon. De andere vaste leden van ‘t Spelleke van Drei Kluite zullen op de tribunes een Gentse jenever distribueren, meer bepaald de Pierke Pierlalajenever van Likeurstokerij Arnold Dhondt.

 

Voor de rest zal Pierke Pierlala zijn 'Kieskoenfeeranse 2006' spelen in ’t Laekemetershuis van het Willemsfonds van zaterdag 15 tot en met dinsdag 25 juli, telkens om 22.00. Reservatie via Uitbureau Gent van 1 juli af.

 

Reageer (0)

28-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T WITTE PAARD scoort en doet verder !!!
EXTRA VOORSTELLINGEN IN ’T WITTE PAARD

In de uitverkochte Antwerpse Zuiderkroon ging woensdag 19 april een hilarische bewerking van de beroemde operette ‘In ’t Witte Paard’ in première. Chris Van den Durpel, Frank Focketyn, An Lauwereins, Luk D’Heu, Wim Van den Driessche, Wanda Joosten, Chris Cauwenberghs, Britt Van der Borght, Dirk Van Vaerenbergh, Priske Dehandschutter en Hendrik Lebon schitterden in deze originele re-make.
 
Niet alleen de pers was unaniem lovend, maar ook het publiek is helemaal weg van de bewerkte operette. Daarom wordt er een extra voorstelling gespeeld op donderdag 4 mei 2006, om 20u15 in De Zuiderkroon te Antwerpen.
 
 
 
VOORSTELLINGEN
30 april 2006         15u00            Namiddagvoorstelling
1 mei 2006            20u15            Avondvoorstelling
4 mei 2006            20u15            Avondvoorstelling

 reserveer nu op 070/25.20.20 of http://www.operette.be
 
 
 

 

In 't Witte Paard, DE OPERETTE

Nog tot 4 mei in De Zuiderkroon en extra voorstellingen op 30 april, 1 en 4 mei.

Toegangskaarten vanaf €20 (Prijs is exclusief reservatie- en verzendingskosten, incl. BTW)

Tickets via www.operette.be of telefonisch op het nummer 070/25 20 20.

 

In 't Witte Paard is een organisatie van ZUIDERKROON EVENTS,

ism VMMa en De Persgroep.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE PREHISTORIE op 29 APRIL in GENT voor School Mariavreugde (Wondelgem)

De ouderraad van Mariavreugde Wondelgem organiseert de 10-de "één miljoen sterren weekend" 
op zaterdag 29 en zondag 30 april.
Op zaterdag 29 april is er vanaf 20.00 de Pre Historie Live van Radio 2 met Guy De Pre,
een retro party voor jong en oud.
Op zondag is er de één miljoen sterren show door de leerlingen en oud-leerlingen van de school:
20 groepen brengen een optreden in verschillende genres waaronder pop, musical, dans enz...

 

DE PRE HISTORIE

 retroparty met Guy de Pre

29 april 2006

 weergaloos dansfeest

voor jongeren van 7 tot 77 jaar

vol hits van de fifties, sixties tot eergisteren

uitgebreide klank-en lichteffecten

in een uniek decor met reuzenbeeldschermen enz.

 

in evenementenhal Eskimo wiedauwkaai 25, GentVoor meer info: www.miljoensterren.be

Reageer (0)

27-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (27/4 - 4/5)

De laatste week van april loopt stilaan op haar einde en de lezers onder U kijken ongetwijfeld  uit naar het wekelijkse boekenpakket dat deze website wil aanbieden. En om U niet te lang in spanning te houden .... dit is het aanbod:

 Nu de zon zich opdringt, lijkt het voor de hand liggend dat sommige vruchten iets méér in de kijker komen dan het jaarlijks verteerbare (èn verkrijgbare) fruit. Niettemin waren we bijzonder verrast door het feit dat over 'aardbeien' bijna weinig of niets bestond ... tot daar een zekere Stefaan Van Laere verandering in bracht.  In een verleidelijk lekkere versie van de passionele vrucht beschrijft Stefaan niet alleen het mythische èn volksgeneeskundige aspect van de aardbei, maar gaat hij ook in op de manier van telen en ... niet te versmaden ... de méér dan 600 bestaande soorten die bvb. gecatalogeerd worden onder 'korona', 'lambada', 'mara des bois' en de overige namen die dit artikel eigenlijk onoverzichtelijk zouden maken. Voor zij die graag het culinaire pad willen betreden heeft de auteur (èn de uitgeverij) gezorgd voor een watertandend geheel van recepten waarin de aardbei centraal staat. En denk nu niet dat U er van afkomt met enkel de gedachte aan een dessert. Want de inbreng van enkele Belgische en Nederlandse topkoks zorgen voor een aangename verrassing waarmee U zelf Uw gasten tijdens de komende zomerperiode kan laten genieten !
De prachtige fotografie van Philippe Debeerst zorgen voor een méér dan aangename aanvulling op de leesbare teksten en recepten, waardoor dit boek gerekend mag worden tot de culinaire toppers van de laatste jaren.

Het boek 'Aardbeien' werd uitgegeven door het DAVIDSFONDS/Leuven onder ISBN 9077363122, werd geschreven door Stefaan Van Laere en kost 19,95 euro
 Het tweede boek dat wij graag onder de aandacht brengen voert ons terug naar de Eerste Wereldoorlog. Iedereen weet of heeft geleerd wat de aanleiding was van WO II, maar weinigen hebben zich verder verdiept in datgene wat gezorgd heeft voor een eerste wereldtreffen. Richard Heijster (o.a. auteur van VERDUN - breuklijn der beschaving - en IEPER 14/18) is ongetwijfeld één van de enigen die zich  vereenzelvigd heeft met de miserie van Duitsers, belgen, Canadezen, Fransen ... zeg maar een groot gedeelte van de wereldbevolking. In het nieuwste boek 'Krieg' wordt de lezer geconfronteerd met verhalen vanuit het Duitse oogpunt. Een invalshoek die vreemd genoeg zelden door andere auteurs is gekozen. Deze uitgave is helemaal GEEN ode aan datgene waarvoor de Duitsers streden, maar geeft de lezer een beter inzicht (althans voor zij die het willen geloven) over datgene waar IEDERE soldaat voor streed ! Aangrijpend is dan ook de uitspraak: "Aan welke zijde een soldaat zich bevond, werd uiteindelijk alleen bepaald door waar zijn wieg had gestaan ...".
Een boek dat de lezer een kijk biedt vanuit de hoek waar hij/zij nooit heeft gestaan en zeker geen verschoning is van datgene waarom we nooit heen kunnen: het bestaan van een OORLOG !

"Krieg ... Ieper, het martyrium van 14/18 door Duitse ogen", werd op een aangrijpende manier neergepend door Richard Heijster en uitgegeven door LANNOO (Tielt) onder ISBN 9020965158. Prijs: 22,50 euro Last but not least staan we even stil bij Jef Geeraerts ... de man die in de gemeente naast mij woont en zonder enige twijfel mag beschouwd worden als één van de gerenommeerde schrijvers uit Vlaanderen die de lezer tot de laatste bladzijde in een spanningsgreep houdt. In zijn 'Derde MISDAAD Cyclus" stijgt de spanning ten top door de verzameling van 4 klassieke thrillers die Jef gemaakt hebben tot wat hij nu is: "Kodiak.58", "De Coltmoorden", "Diamant" en "Drugs". Zeker voor diegenen die het spannende verhaal ter harte nemen is deze opvolger van Cyclus 1 en 2 een must. Het verzamelen van verhalen van een Vlaams fenomeen die in België (mocht deze bestaan) een Nobelprijs voor de literatuur waard is, is bijna zoveel waard als jarenlang op zoek gaan naar literair geluk.

"Jef Geeraerts MISDAAD derde cyclus" werd onder ISBN 9085420601 uitgegeven door Meulenhoff/Manteau en kost in de winkel 49,95 euro

Reageer (0)

25-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSFIGUUR van KORTRIJK !
De 20 genomineerden voor de titel 'Stadsfiguur Kortrijk 2006'' werden na een eerste stemronde herleid tot 5 supergenomineerden.
Dankzij de vele stemmen behoort Ignace Crombé tot deze laatste 5 kandidaten.


Gezien de fijne band met deze man èn zijn bijzondere inspanningen bij de organisatie van o.a. Miss Belgian Beauty durven wij U hierbij tot hetvolgende aansporen:

Stem Ignace Crombé
tot Stadsfiguur Kortrijk 2006
 

·        via de websites van Het Nieuwsblad (www.nieuwsblad.be)

·        via de website van Radio Be One (www.beoneradio.be)

·        via www.stadsfiguur.be

·       telefonisch naar 0900-27 113 en kiezen voor nummer 72 

·       schriftelijk via De Stadsfiguur, Postbus 1500, 1702 Groot-Bijgaarden

·       in de stembureaus van de stad Kortrijk

U mag alle bovenvermelde mogelijkheden afzonderlijk aanwenden, aangezien het allemaal geldige stemmen zijn. Dank voor uw steun !Op deze foto van Freddy Vlassenroot (fotograaf van de showbizzsite) ziet U Ignace RECHTS bij de ontvangst van MBB Celine Du Caju op het Gentse stadhuis (met Schepen Christophe Peeters)

Voor meer animo in de stad Kortrijk … stem Ignace Crombé !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veur de èchte Genteneers !!BesteGenteneere,         
Goeste veur mee te wandele?

Wandelinge
“Op zoek noar den uursprong van Gent”

Wannier/ Woar?
zondag den 7e mei 2006, 10:00 uur (ten tiene) aan den entree van de St.-Boafsabdije in de Gandastroate recht veur uwe neuze oas ge van over de Van Eyckbrugge komt.  Ons vlegge zal uithange.
Prijs? leden 5 €,   nie-leden 7€,   2 slijmsnijers achter de wandelinge inbegrepe.
Gidse? 4 gidse. Vakkundigen uitleg gegeven deur Roger Van Bockstaele, Willy De Bunderie en twie gidsen van den Gidsenbond van Gent en Uust Vlaanderen, ons gelijk altijd were gratis veur niets ter beschikkinge gesteld deur den Dienst Toerisme van de stad Gent. Hier es  ‘t aantal wandeleers nie bepirkt.
vertrek? STIPT koartse noar den tiene of 10:15 uur. Loatkomers keunen nog altijd bij ne groep aansluite.
Hoe betoale? Per overschrijvinge. Eventuele loatkomers of niet-lede keune nog ter ploatse betoale.

Iederien mag mee, van keunink tot klein Pierke, zuuwel leden als niet-lede.

Veur de liefhebbers: Smiebelen in de salons “Carlos Quinto”
Wie da goest’ hee kan diene 7e meie, zonder verplichtinge doarachter mee ons ts’noens  goan eten.
Woar? in de salons “Carlos Quinto”, Kammerstraat 20 9000 Gent.   
Wa? all-in formule: een kirr-ke als aperitief, een soepke van surkol en spinoaze, een virkeslapken op zijn Gentsch mee rozijntses, tsenuiver en mostoart van Tierenyn. Woarm’ appoltoarte,   Twie gloaze wijn, bier of frisdrank. Een kaffeetse veur af te sluite. Wa kost da? Lede 24 €, niet-lede 26 € iederien mag mee, zuuwel leden of niet-leden. Opgelet:
max. 100 dielnemers veur ‘t ete! Inschrijven verplicht deur stortinge vèùr de 29en april!
zuuwel veur de wandelinge of veur ‘t eten overschrijven op ons rekeninge 290-0505795-58 van De Gentsche Sosseteit Westergemstraat 52 9032 Gent/ Wondelgem mee de vermeldinge:   “... x wandelinge & .... x eten op naam van........................”

Breng gerust vrienden en kennesse mee. Ge moet nie per sé lid zijn. Tot tons!

Voor méér informatie over dit initiatief èn de Sosseteit:

www.sosseteit.centerall.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste SMAAK is van de pers gerold !

Zopas verscheen het allernieuwste nummer van SMAAK ... het Belgisch trendsettend magazine dat 5 maal per jaar verschijnt. Voor het april-meinummer zorgden Maureen Nauwelaerts (verantwoordelijke uitgever), Sabine Croquet (hoofdredacteur) en Gerben Calus (culinaire redactie) èn het voltallige team weerom voor een bijzonder gevarieerd aanbod uit de wereld van gastronomie, toerisme en lifestyle. In het nieuwe nummer wordt bijvoorbeeld inspiratie gehaald bij de figuur van Cauderlier (de vader van de Belgische gastronomie), de paprika en de bessen, de schuimkoppen, het veelzijdige Vlaams Brabant en Wallonië ... èn Leffe !Het mag gezegd dat U voor 3,70 euro een kleurrijk en kwalitatief magazine voor ogen krijgt dat perfect beantwoordt aan de vraag van zij die eten, drinken en weggaan IN STIJL een goed hart toedragen.  
Dat ook de asperges in deze tijd van het jaar een aparte rol vervullen zal U ongetwijfeld niet verwonderen, maar het is een aanrader om zo vlug mogelijk naar de krantenzaak of de boekhandel stapt en zelf geniet van SMAAK.
Uiteraard kan U eerst eens een blik werpen op de website www.magazinesmaak.be
Alvast veel lees-kijk-en kookplezier !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de week: BLUE EYED GIRL (Barbara Dex)

 Met veel bijzonder veel genoegen koos ik deze week voor het nieuwste album van Barbara Dex als 'CD van de week'. In mijn radiojaren (1980 - 2005) heb ik diverse keren deze jongedame uit Turnhout mogen verwelkomen in de toenmalige publieksprogramma's van Pliets Plets (Radio Roeland - Gent) en iedere keer weer waren de aanwezigen in de ban van deze prachtige stem. Ongetwijfeld heeft ze dat op één of andere manier wel meegekregen in de geboortewieg van papa Marc Dex .. maar één zaak is zeker: deze talentrijke jongedame hééft het en dat bewijst ze o.a. op haar nieuwste album: BLUE EYED GIRL. Na 'Enjoy ... a taste of gospel' uit 2003 keek iedereen uit naar nieuw materiaal en via deelnames aan Eurosong 2004 en 2006 was het duidelijk dat ze ging voor een aparte Barbara Dex-stijl.
Het resultaat is verzameld op 12 pittige songs die je grotendeels zou kunnen typeren als country-rock. Het nummer CRAZY is daarvan een perfect voorbeeld en geeft duidelijk weer dat ze zelf volledig achter deze nieuwe stijl staat. Of zoals ze het zelf verwoordde: "Dit is ongetwijfeld de kroon op het werk".
Romantiek en up-tempo wisselen elkaar op een zeer gezellig te beluisteren manier af en zorgt ervoor dat de Vlaming 'bewogen' wordt door haar zangprestaties. De eenvoud in haar nummers siert haar en het feit dat ze de muziekliefhebber wil bewegen om haar nieuwe stijl te aanvaarden ... 'take me like I am' ... heeft een zeer grote kans op slagen. Het feit dat het album momenteel op de 16de plaats is gepositioneerd in de Ultratop bevestigt alleen maar deze stelling.
Wie méér wil weten over Barbara Dex èn over het nieuwe album "Blue Eyed girl" (12 nummers) surft zonder aarzelen best eens naar www.barbaradex.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAAR ZIJN GEEN WOORDEN VOOR


Het is al een hele poos geleden dat we nog eens wat hoorden van Christoff en Lindsay, maar eindelijk laten broer en zus nog eens van zich horen… En hoe! Sinds het duo een poos terug zélf de touwtjes in handen nam, is alles in een stroomversnelling terechtgekomen. Het resultaat daarvan is nu al te bewonderen in de winkelrekken: “Daar zijn geen woorden voor”. Toch wel, Christoff, woorden genoeg in onze ´close-up´
:

Het grote publiek leerde Christoff begin jaren ´90 kennen met zijn monsterhits “Onder de toren” en “Een optimist”. En hoewel zijn ´Eurosong 2002´-poging “Op naar de top” door de vakjury vakkundig om zeep geholpen werd, scoorde Christoff opnieuw een dikke hit met dit nummer. Ook nu weer maakt Christoff een sterke kans in die top-10 terecht te komen. “Daar zijn geen woorden voor” is een levendig, vrolijk nummer met de alom gekende mooie articulatie van de schlagerzanger.

De tekst van dit vrolijke nummer schrijven, was een klus voor songwriter Daniël Ditmar, die zijn taak nota bene fantastisch vervuld heeft. Als we er dan ook nog eens bij vertellen dat de leuke muziek geschreven werd door John Terra, dan is het haast niet moeilijk dat “Daar zijn geen woorden voor” een hit-in-wording is. Niet alleen het schrijven van de muziek, maar ook het gitaarwerk, de backing vocals én de productie waren het werk van diezelfde Terra.

Binnen twee weken is het in Vlaanderen ´Krokusvakantie´, de vakantie die beter gekend is als ´Carnavalsvakantie´. Met dit gekostumeerd feest in het vooruitzicht, durven we zelfs stiekem zeggen dat deze meezinger daar wel eens deftig wat potten zal kunnen breken. U merkt het, beste surfer… naar de cd-winkel spurten en “Daar zijn geen woorden voor” in huis halen is geen recht, máár een plicht! Meer info over Christoff vind je op hun website:
www.christoff.be.

Over de concertreeks "15 jaar Christoff" ... binnenkort via deze site héél wat meer !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELP ... DAAR KOMT DE SCHEPPER !!SURF GERUST OOK EENS NAAR www.elsdeschepper.be voor méér gezonde amusementsinformatie !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe DOTTERwandelroute in ScheldelandWie het "Hier in Aaigem"-lied van Jan De Wilde beluistert, vindt het misschien nogal risicovol: een wandelroute uitstippelen in Aaigem. Maar we kunnen u geruststellen. De inwoners van dit sympathieke dorp zijn in het echt bijzonder vredelievend en hebben beloofd om hun gevreesde rollende argumentjes, de knikkers op de weg, niet boven te halen om wandeltochtfanaten te verwelkomen. U kan dus met een gerust gemoed de veters van de wandelschoenen vastknopen om de nieuwe Den Dotter-route te verkennen.

 

Den Dotter is een natuurgebied van 250 hectare in de vallei van de Molenbeek, op de grens van Aaigem (Erpe-Mere) en Heldergem (Haaltert). Enkele zijbeekjes van die Molenbeek, zorgen voor extra structuur in het landschap. In de bosjes en moerassige weiden zijn heel wat specifieke planten en dieren te vinden, onder meer de dotterbloem waaraan het reservaat zijn naam dankt. Lokale landbouwers zorgen er voor een milieuvriendelijk beheer van de weilanden.

 

De wandelroute start in de beschermde dorpskern van Aaigem, zo lieflijk bezongen door Jan De Wilde. Via de Dries wandelen we naar de Gotegemmolen, een watermolen waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1387. De molen is nog altijd in perfecte conditie. Daarna komen we stilaan in het hart van het natuurgebied Den Dotter. We stappen parallel met de Molenbeek tot we aan het dorp van Heldergem komen, een deelgemeente van Haaltert. Vlak voor we Heldergem binnenstappen, zien we nog de Engelsmolen. Aan de oude gemeentelijke school staat "De Seizoenarbeider", een beeld van kunstenaar Herman De Somer. Langs de akkers van de Hoogkouter, tachtig meter boven de zeespiegel en meteen het hoogste punt van de wandeling, stappen we terug naar Aaigem.

 

De Den Dotter-wandelroute is 9,5 kilometer lang en start aan de kerk van Aaigem, waar voldoende parkeergelegenheid is. De route is overwegend vlak en loopt grotendeels over onverharde wegels. Stevig schoeisel is aangeraden, bij regenachtig weer kunnen laarzen goed van pas komen. De route is volledig bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten palen. Bij het traject hoort ook een brochure met een kaart en uitgebreide informatie.

 

De brochure kost € 1,25 en is verkrijgbaar bij de plaatselijke diensten voor toerisme, toeristische infokantoren en VVV's. Bestellen kan ook, bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Het Metselaarshuis, Sint-Niklaasstraat 2, tel. 09-269 26 00, e-mail toerisme@oost-vlaanderen.be. U kan de route ook bestellen via de website www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktivia organiseert op 30 april een GezondWandeldag.

 

Een wandeldag die helemaal in het teken staat van 'Gezond Bewegen', 'Gezonde Voeding' en 'Gezond Lichaam'. De wandeltocht, die in samenwerking met het Onafhankelijk Ziekenfonds en Het Laatste Nieuws wordt georganiseerd, start vanuit het Peerdsbos te Brasschaat. De wandelaar heeft de keuze tussen afstanden van 5, 10, 15 en 20 km. Er zijn ter plaatse ook initiatie- en demolessen van Nordic Walking en van Aktivia Conditieplan. Voor deze eerste editie verwacht Aktivia tussen de 3 à 5.000 deelnemers.

Meer informatie over de wandeldag zelf, vindt u op de site van de GezondWandeldag:
http://www.aktivia.be/gezondwandeldag

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdt U ook van BIO ?Het thuisverbruik van biologische voedingsproducten kende in 2005 een omzetstijging van 2,1%. Deze omzetgroei is te danken aan een groeiend aantal kopers en enkele sterk groeiende plantaardige segmenten zoals brood, deegwaren en ontbijtgranen. 70% van de Belgische bevolking kocht in 2005 wel eens een bioproduct. In 2004 was dit 69%.

Het totale marktaandeel van de biologische voeding bedroeg vorig jaar 1,4%, goed voor een omzet van 201 miljoen euro. Biogroenten blijven met een aandeel van 21% veruit de belangrijkste categorie binnen de totale biologische voedingskorf. Het belang van biologisch vlees en gevogelte neemt verder af. Deze producten scoorden in 2001 en 2002 goed dankzij de verschillende voedselcrisissen, maar intussen is het vertrouwen van de consument opnieuw hersteld en neemt dit effect af. Biologische vleeswaren daarentegen deden het in 2005 wel goed en zagen hun aandeel groeien van 3,6 naar 4%.
Deze bevindingen blijken uit onderzoek dat GfK Panel Services Benelux uitvoerde in opdracht van VLAM.

Bijkomende informatie èn het volledige dossier vindt U terug op www.vlam.beReageer (0)

23-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET ZONDAGPROGRAMMA IN DE ZOMERLIEFTENT

Bekomen van een pittige en zeer gesmaakte zaterdagavond in het gezelschap van NICOLE & HUGO en WIM SOUTAER, kijken vele muziekliefhebbers alweer uit naar de live-optredens die zondagavond doorgaan in de feesttent te Mariakerke en dit ter gelegenheid van ZOMERLIEFKERMIS !

Op zondag 23 april wordt de spits afgebeten door de 3 heren van DE ROMEO'S (Davy Gilles - Chris Van Tongelen en Gunther Levi) en dit  om 20.30 uur. Om 21.30 uur is het dan de beurt aan KATERINE die ongetwijfeld zal bewijzen dat ze in de Star Academy niet zomaar een bijzonder plaats heeft ingenomen ... en nu ook het grote publiek haar hits kent wordt het zeker en vast swingen geblazen.Dè afsluiter wordt ongetwijfeld een moment vol ambiance want om 22.30 uur verovert LAURA LYNN de harten van alle aanwezige muziekliefhebbers. Net nu 'Arrivederci Hans' voor haar een zoveelste voltreffer is .... een beter moment konden ze in Mariakerke niet kiezen, hé !Voor zij die nu nog overtuigd zijn ????? Tot vanavond ....

Reageer (2)

22-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIM SOUTAER vervangt zieke SONNY O'BRIEN
Wim_Soutaer Wegens ziekte dient Sonny O'Brien jammer genoeg af te zeggen voor het optreden tijdens Zomerliefkermis op zaterdag 22 april in Mariakerke. We wensen haar hierbij een spoedig herstel ..... en kunnen langs deze weg ook aankondigen dat niemand minder dan WIM SOUTAER haar plaats zal innemen.

Zaterdag 22 april om 22.00 uur: WIM SOUTAER in Mariakerke (Gent), gevolgd door een showoptreden van NICOLE & HUGO .... dat wordt genieten geblazen !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speel mee in PETER PAN !!
DE GROTE PETER PAN AUDITIE
 
 
Voor de Geert Allaert Theaterproductie van “PETER PAN, de musical” zijn we op zoek naar enthousiaste medewekers!
 

Wie ervan droomt om te vliegen als Peter Pan, te vechten met Kapitein Haak, of als een echte Lost Boy Nooit-of-Nimmerland onveilig te maken, kan nu zijn kans grijpen.
  
Kinderen en piraten
We zoeken kinderen van ongeveer 8 jaar, voor de rollen van de Lost Boys en de Darling-kinderen. 
Maar we hebben ook piraten nodig, die ouder zijn 20 jaar.

Kandidaten hebben liefst al wat acteerervaring, kunnen een beetje zingen en dansen, maar hebben vooral lef en doorzettingsvermogen. 

Schrijf je vandaag nog in
Hoe: Overtuig ons in een korte brief met foto waarom jij de beste kandidaat bent.
Stuur je brief naar: De Grote Peter Pan Auditie, Theaterplein 1, 2000 Antwerpen. Of mail het door naar auditie@musichallgroup.be
 
De audities zulllen in de maand mei plaatsvinden !
 
Kandidaten kunnen zich vrijmaken tijdens de repetitieperiode (vanaf augustus) en de speelperiodes (herfst- en kerstvakantie)
 
Veel succes!
 
Meer info
Geert Verbanck – geert.verbanck@musichallgroup.be - 03 229 18 25

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje naar het SMAK in Gent ?
De tentoonstelling 'Recollecting Landscapes' wordt verlengd tot 21 mei 2006.
'Recollecting Landscapes' toont landschapsfoto's van Jean Massart, Georges Charlier en Jan Kempenaers, in een ruimtelijke setting van Richard Venlet.


In 1904 maakte professor Jean Massart tientallen foto's van het Belgische landschap. Ze gaven de samenhang weer van de natuurlijke vegetatie, de landbouw, en het topo- en geografisch milieu. In 1980 maakte fotograaf Georges Charlier nieuwe opnamen van een zestigtal van deze locaties in Vlaanderen. Fotograaf Jan Kempenaers deed dit een derde maal in 2003. Zo onstond een unieke drieledige reeks foto's die de transformatie van het landschap en de verstedelijking in Vlaanderen gedurende de laatste honderd jaar weergeeft. Deze fotoreeksen worden gepresenteerd in een ruimtelijke tentoonstellingsarchitectuur van beeldend kunstenaar Richard Venlet en begeleid door een video van Terenja Van Dijk.

S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Citadelpark, B-9000 Gent
www.smak.be

of www.recollectinglandscapes.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond (22/4) op ZOMERLIEFKERMIS (Mariakerke)
Na een denderende start op vrijdagavond (met optredens van Jessy en Silver) is het vandaag verder genieten in en rond de feesttent te Mariakerke. 250 standhouders zorgen de ganse dag voor ambiance op een heuse rommelmarkt en zijn de aanloop naar een muzikale party die begeleid wordt door de muziek van Mister Joe en de presentatie van Johan Dhaene.
Maar uiteraard staan live-optredens centraal en op zaterdagavond wordt het méér dan zomaar genieten van:

Sonny O'Brien (22.00 uur)

èn

Nicole & Hugo (23.00 uur)  Nicole en Hugo

Zondag is het de beurt aan De Romeo's - Katerine èn Laura Lynn .... maar daar leest U op zondagmorgen alles over !
De Showbizzsite is trouwens ook aanwezig tijdens de optredens zodat U alle foto's van Uw favoriete artiest nog eens kan bekijken op www.showbizzsite.be en ook www.zangtalent.be schenkt aandacht aan Zomerliefkermis !

Vergeet niet: ALLE optredens zijn gratis !!
De tent staat opgesteld naast het postkantoor in Mariakerke (Gent) - Claeys Bouuaertlaan.

 

Reageer (0)

20-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf nu ONGEWAPEND !!!

U als burger wil veilig door het leven gaan. Met z'n allen kunnen we streven naar die veilige samenleving. Ook de politie, het gerecht en de gouverneur van Oost-Vlaanderen willen daar actief aan meewerken.

Wapenbezit is een belangrijk aspect wanneer het gaat over veiligheid. Hoe minder wapens er in omloop zijn, hoe veiliger een samenleving is.
Daarom wordt voor de eerste maal in België door de politie, het parket en de gouverneur een inzamelactie voor ongewenste wapens en munitie (zowel legale als illegale) georganiseerd in de provincie Oost-Vlaanderen.

Elke inwoner van Oost-Vlaanderen die in het bezit is van ongewenste en/of illegale wapens en munitie kan deze indienen bij de 6 grote commissariaten van onze Politiezone. U kan er ook terecht als u een legaal statuut (een vergunning) wenst aan te vragen voor illegale wapens.

Waar?
- commissariaat Gent West: Antonius Triestlaan 12 - 9000 Gent
- commissariaat Gent Centrum: Belfortstraat 4 - 9000 Gent
- commissariaat Sint-Amandsberg: Antwerpsesteenweg 378 - 9040 Gent
- commissariaat Nieuw Gent: Rerum Novarumplein 28 - 9000 Gent
- commissariaat Gentbrugge: Braemkasteelstraat 29 - 9050 Gent
- commissariaat Wondelgem: Pieter Cideterslaan 29 - 9032 Wondelgem

Wanneer?
Deze inzamelactie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april 2006, telkens van 8.30 - 12 uur en 13 - 17 uur.

Meer info?
- bel naar het centraal wapenbureau van onze politiezone op nummer 09/266 64 80
- surf naar www.oost-vlaanderen.be/wapeninzamelactie


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten komen eraan !
Afbeelding affiche Gentse Feesten 2006HIP HIP HOERA ... DE NIEUWE GENTSE FEESTENAFFICHE IS ER !!!

Geen commentaar van ons (al zou dit zeker niet negatief zijn) .... maar wil je weten wat erachter schuilt .... surf naar www.gent.be

Goeie Gentsche Fieste !!!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een doodgewone VLINDER ... maar niet zomaar gewoon !

De Schedelgeboorten

U heeft ongetwijfeld ook nog eens rillingen over het lijf gekregen bij de dood van de 17-jarige Joe Van Holsbeeck. 
Zonder over het feit zelf uit uit te wijden willen we via deze website toch graag eens stilstaan bij een initiatief die bijzonder geapprecieerd wordt en uitgaat van een groot aantal artiesten die door het theaterbureau XL Productions begeleid worden in hun dagelijkse beslommeringen (lees: optredens - promotie ...).
Op donderdag 20 april kunnen we trouwens via AVS Regionale Televisie een puike visualisatie zien van datgene wat zij voor ogen hebben èn één ding is zeker: na 11/9 staat de mens nogmaals stil bij zinloos geweld ... deze keer wel stukken dichter bij huis !!! 
Het initiatief dat we hierbij graag eens in de kijker willen plaatsen is:
 

Een symbolische actie ... maar één met inhoud !!


 

Alle artiesten van Theaterbureau XL scharen zich achter het idee en zullen de vlinder aanbrengen op hun flyers en affiches en website. Op die manier zal het publiek steeds geconfronteerd worden met het symbool van de actie Tegen Zinloos Geweld en Onverschilligheid en bijdragen tot een grotere bewustwording.

 

Initiatiefnemers Carine Van den Bossche en Christian Lapinne (Theaterbureau XL)

en de artiesten: Bodixel (Ludo Vandeau, Bruno de Castro), De Schedelgeboorten, Jummoo (Ron De Rauw, Rik Debonne), ManManMan (Bart Schollaert, Walter Janssens), Kathleen Vandenhoudt, ZAZA (cartoonist De Standaard), Vitalski,  Carlo Willems (Melo Ritmo en Quatuor d’Amore), de stand-up comedians Bart Wax, Frans Pelgrims en Piv Huvluv, Willy Claes, Peter Verhaegen (Willy Claes Quartet), Theaterensemble Le Mal du Siècle met  Walter Degroote, Wim Peeters, Stan Van Samang, Helga Vander Heyden, Jeron Dewulf, ‘MOO met Ron De Rauw, Johan Vandenberghe en Peter Merckx e.v.a.


PROFICIAT .... blij dat er nog LEVEN zit in deze wereld !

Voor meer info:

Christian Lapinne - Carine Van den Bossche - Bea Migom
Theaterbureau XL Productions (openingsuren: 09u30-12u en 14u-17u)
A. de Pesseroeylaan 1 te 9831 Sint-Martens-Latem
Tel. +32 9 281 10 05 - Fax. +32 9 281 10 96
licentie  VG.619/A -
http://www.xlp.be

Klik hier om terug te gaan naar homepage

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnavalliefhebber ??? Dan moet je zeker eens goed lezen !Je bent uitgenodigd!

Kom bij S.G.K.vzw  STEDELIJKE GENTSE KARNAVALRAAD vzw

Echte karnavalliefhebbers vinden nu een bijzondere uitlaatpijp ... want JACKIE ... Prins Groot Gent 2005 wil zijn ervaringen èn het karnavalleven in Gent en omliggende graag kenbaar maken en delen via een MSN-Groep.
Interesse: mail naar  jackie-stedelijkegentsekarnavalraad@hotmail.com

Veel succes .... en als Genteneere ... geere gedoan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 scoort in Antwerpen 

 

Begin juni strijken ze neer in de Elisabethzaal en nu al is duidelijk dat ze een grote stormloop mogen verwachten. Vandaag werd zowaar de 6de extra voorstelling in verkoop gezet (woensdag 7 juni om 16 uur). Wie nog op zoek is naar een goede reden om te komen kijken, kan er méér dan één krijgen… Lees maar wat de pers vond van de nieuwe K3-show:

“Het is een show geworden met een echt verhaal en verschillende special effects.” (VRT-nieuws)

“Afgelopen weekend (8 & 9 april) zijn duizenden kinderen met een smile tot achter hun oren naar huis gegaan. Voldaan, tevreden, enthousiast.” (Het Laatste Nieuws)

“Erg leuke show!” (Radio 2)

 

“Vooral de muur van water – waar later ook de meisjes van het ballet in dansten – was spectaculair.” (Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen)

“Een adembenemend decor in de vorm van een stelling met vele meters buis en licht… Het verhaal dat in de nieuwe K3-show zit, heb je wellicht al in geuren en kleuren in de krant of op tv gezien, dus dat herhalen we niet meer. Wat we wel herhalen is hoe goed Karen, Kristel en Kathleen ons gedurende 75 minuten geamuseerd hebben. Zelfs grote jongens en meisjes genoten van de hits van K3 tussen hun eigen kinderen. Papa en mama zongen maar wat graag mee. K3 is nu eenmaal amusement voor het hele gezin.” (The Showbizzsite)

“De populaire meidengroep K3 gaf in Hasselt het startshot van haar nieuwste show. Het werd een heel vrolijke, maar ook spannende show. De kinderen vonden het schitterend.”  (Het Nieuwsblad)

 

De meisjes van K3 hebben vorig jaar nog maar eens bewezen tot wat ze in staat zijn: uitverkochte Sportpaleizen en 12 keer ‘volle bak’ in de Rotterdamse Ahoy’, dat is straffe koffie. En ook nu laten ze Vlaanderen en Nederland weer prettig op hun grondvesten daveren op het ritme van de bekende K3-hits én het beste uit het recente album Kuma hé.

 

 3 juni 2006 om 14u, 16u30, 19u en 4 juni 2006 om 11, 14 en 17 uur

in de Elisabethzaal in Antwerpen

+

3 extra voorstellingen op 5 juni 2006 om 11, 14 en 17 uur &

2 extra voorstellingen op 7 juni 2006 om 13.30 en 18.30 uur

+

6de extra show op 7 juni 2006 om 16 uur!!!

 

 Ticketprijzen: 24 – 20 – 16€
(excl. 2,5€ reservatiekosten/tickets & excl. verzendingskosten).

Tickets en info: 070-344 555 of www.K3.be

 

Reageer (0)

19-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres LARRY in het huwelijksbootje gestapt !Op ‘stille zaterdag’ is de Belgische pop-jazz zangeres Larry in Brussel in het huwelijksbootje gestapt met haar vriend/co-producer Nicolas Lefèvre. Na de plechtigheid trok het koppel naar een nabijgelegen feestzaal om daar in ‘intieme kring’ te genieten van een spetterend feestje.  Na afloop is het koppel voor 14 dagen op huwelijksreis vertrokken naar Mauritius. Via deze weg willen we Larry en haar echtgenoot Nicolas feliciteren met hun huwelijk. Muzikaal werkt Larry aan nieuw materiaal. Als alles goed gaat brengt de zangeres in juni een nieuwe single uit en verschijnt de opvolger voor haar sterke debuut-cd ‘Just call me Larry’. In afwachting is er de 4de single uit het gesmaakte album ‘I Am’, een liedje dat je vaak kan beluisteren op de radio.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music Hall Group brengt grote namen naar de 50+ beurs
Wendy Van Wanten, Herbert Flack, Aron Wade, Luc Caals, Kurt Defrancq, Luk De Bruyker en Ann Van Den Broeck signeren op de 50 Plus Beurs in Antwerpen !

 

Signeersessies
Music Hall Group is ook dit jaar weer prominent aanwezig op de 50 Plus Beurs! Gerenommeerde acteurs uit alle grote Geert Allaert Theaterproducties zullen op de stand van Music Hall Group signeersessies geven. Een unieke gelegenheid voor een informele babbel met de grote namen van het Vlaams theaterlandschap.

 

Peter Pan
Donderdag 20 april is er een eerste signeersessie met enkele grote namen uit de musicalproductie ‘Peter Pan’ die dit najaar in première gaat: Wendy Van Wanten, Luc Caals en Luk De Bruyker staan voor u klaar tussen 14 en 16 uur.


Caveman en Peter Pan
Zaterdag 22 april zijn er twee signeersessies.
Van 13 tot 15 uur kan u onze Antwerpse Caveman Kurt Defrancq ontmoeten. Vanaf 15 uur komen de hoofdrolspelers van ‘Peter Pan’ aanschuiven: Aron Wade (Peter Pan) en Ann Van Den Broeck (Wendy)


Amadeus
Op Zondag 23 april staat ‘Amadeus’ centraal, de theatersensatie van het jaar, die na het enorme succes in februari terug te zien zal zijn in het najaar. Herbert Flack, Aron Wade en Mieke Laureys ontvangen u met open armen tussen 14 en 16 uur.

Dracula

Hal 1, stand 16
Music Hall Group staat in Hal 1, stand 16 op de 50 Plus Beurs, van 20 tot 23 april 2007, Antwerp Expo.

MEER INFO: www.50plusbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Bakery Management Award uitgereikt !

Kathleen De Vuyst en Jan Martens, het paar achter bakkerij De Vuyst uit Herzele, slepen de eerste Bakery Management Award in de wacht. De prijsuitreiking gebeurde in aanwezigheid van minister-president Yves Leterme.
De winnende bakkerij ontving een trofee van de kunstenares Cécile Van Leemput, een promotiecheque van 2.500 euro en exclusief promotiemateriaal. Bovendien mag de winnende bakkerij drie maanden rondrijden met een beletterde smart forfour, die reclame maakt voor de bakkerij.

Anno 2006 moeten ook bakkers over managementvaardigheden en marketingtechnieken beschikken om succesvol te kunnen zijn. Met de Bakery Management Award gaan VeBIC, Promoba, en VLAM op zoek naar die artisanale bakker die er in slaagt zich met zijn zaak te onderscheiden. De klemtoon ligt op ondernemen en innoveren, maar er is ook oog voor de nodige ambachtelijke waarden.
VeBIC, Promoba, en VLAM zien in de Bakery Management Award een instrument om de gehele Vlaamse bakkerijbranche aan te moedigen om innovatief te ondernemen en verkoopsgericht te denken. Het is eveneens een manier om het professionalisme en troeven van de artisanale bakker in de kijker te zetten naar het groot publiek.

Een multidisciplinaire professionale jury selecteerde uit 36 gemotiveerde inschrijvingsdossiers 5 genomineerderen.
- Bakkerij De Vuyst (Herzele)
- Bakker Kris (De Klinge)
- Bakkerij Nollet (Roeselare)
- Bakkerij Sint-Anna (Zottegem)
- Patisserie Verlooy (Geel)
Deze jury was samengesteld uit een vertegenwoordiger van VeBIC, Promoba, VLAM, het bakkerijonderwijs, Unizo, het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg, Stichting Marketing en sponsorpartner JavaCoffee. Alle beroepsverenigingen of organisaties die raakvlakken hebben met de sector en een specifieke invulling geven aan de Bakery Management Award vanuit hun eigen invalshoek.
De jury ging bij de selectie van de genomineerden op zoek naar de langetermijnvisie van de bakkers en peilde naar hun strategie. Ook de analyse van de huidige situatie was een belangrijk aandachtspunt. Personeelsbeleid, verkoop, marketing,…het zijn allemaal factoren waar een goed draaiende bakkerij rekening mee houdt.

Als winnaar kwam bakkerij De Vuyst uit Herzele uit de bus. De drie sterkste pijlers van deze bakkerij zijn een zeer doordacht winkelconcept, klantgerichte service en ambachtelijk vakmanschap.

Bakkerij De Vuyst, Groenlaan 74, 9550 Herzele
www.bakkerijdevuyst.be
Tel: 053 62 24 59


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GZV speelt laatste competitiewestrijd van het seizoenDe reguliere competitie 
in eerste klasse van het Belgische waterpolo is zaterdagavond afgelopen. De Gentse Zwemvereniging (GZV) ontvangt op de laatste speeldag Moeskroen. Na deze wedstrijd nemen zij afscheid van hun trainer. Patrick Van Peteghem gaf het bestuur begin dit jaar te kennen dat hij stopt als trainer.
Hij was gedurende vijf seizoenen headcoach van de jonge ploeg. De spelers zullen hem proberen bedanken met een laatste zege. Aansluitend wuiven ze het seizoen uit met een beetje muziek !

Uw steun is meer dan welkom !

de tegenstander

De voorbije jaren was Moeskroen steeds terug te vinden in de top 5 van het klassement. Maar dit jaar ging het de Henegouwers minder voor de wind. Na vorig seizoen was er flink wat beweging in de bestuurs-,trainers-en spelerskamer en dat was nefast voor de resultaten. Ondanks het feit dat Pavol Dinzik terug kwam uit Frankrijk zat er toch geen ereplaats meer in voor Moeskroen. De club staat momenteel op de derdelaatste plaats in het klassement.

PROGRAMMA ZATERDAG 22/4
 
12.30u Rooigem: Kadetten KGZV-Doornik ( de twee leiders )
18.30u Strop: KGZV 2- Hasselt
20.00u Strop: KGZV-Moeskroen
21.15u Strop: Reserven KGZV-Moeskroen


.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTIE bij de kandidaten Miss Belgian Beauty


Op zondag 23 april krijgt de Stad Kortrijk mooi volk over de vloer. De nationale Missmaker Ignace Crombé maakt er
een jaarlijkse gewoonte van om de huidige Miss Belgian Beauty en de 20 nieuwe finalisten aan het grote publiek voor
te stellen in zijn thuishaven.
Na een gezellige maaltijd in Salons 't Waaihof zullen de schoonheden de grasmat betreden van KV Kortrijk voor de topper
tegen Lommel. Ze zullen er voetballen in het publiek trappen waaraan diverse gratis tickets voor de Paasfoor verbonden zijn.
Nadien zullen Céline Du Caju en organisator Ignace Crombé de aftrap geven van deze wedstrijd die bepalend is voor de eindronde.
 
Rond 15u15 komen de beauties in een stoet van cabrio's aan bij het Stadhuis en worden ze op passende wijze verwelkomd.
Op een podium vlakbij de pui aan het Stadhuis zullen zij zich aan het publiek voorstellen. Nadien trekken ze naar de diverse
pleinen waar de kermis is opgesteld en proberen er de meest diverse attrakties uit. Ook het oliebollenkraam zullen ze alle
eer aandoen. Duizenden foto-postkaarten zullen verdeeld worden en de handtekeningjagers kunnen zeker hun collectie aandikken.
Het gezelschap blijft aanwezig op de Paasfoor tot 18u30.

Dus: met z'n allen daarheen !!
Meer info op www.missbelgianbeauty.be


Reageer (0)

17-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURA LYNN doet het zééér goed !!

Het gaat bijzonder goed met schlagerkoningin ‘Laura Lynn’ want twee weken geleden heeft ze in Dancing Fabiola haar nieuwe single ‘Arrivederci Hans’ voorgesteld. Het nummer is de voorbode van het nieuwe album dat op donderdag 10 mei zal worden voorgesteld en op vrijdag 11 mei (het weekend voor moederdag) in de winkels zal liggen.
Met meer dan 80.000 verkochte exemplaren was ‘Dromen’, het debuutalbum van Laura Lynn, het best verkochte Nederlandstalige album van het voorbije jaar.
De single ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ ging meer dan 17.000 keer over de toonbank en stond wekenlang op nummer # 1 in de Vlaamse Top 10. Na een doortocht in Nederland en een voorbereid Zuid-Afrikaans offensief is Laura Lynn opnieuw dominant aanwezig in de hitparade dankzij de meezinger ‘Arrivederci Hans’.

Arrivederci Hans
Laura Lynn dook in de muziekgeschiedenis en kwam terecht bij de Italiaanse zangeres Rita Pavone. Zij scoorde in de jaren zestig een grote hit in Duitsland (!!) met de single ‘Arrivederci Hans’. De Belgische songwriter Jo De Clercq alias Dennis Peirs schreef een Nederlandstalige tekst op het nummer.

Het nummer zal ongetwijfeld te horen zijn op zondag 23 april (22.30 uur) in de feesttent van Mariakerke (Gent) alwaar Laura ter gelegenheid van de 26ste Zomerliefkermis een spetterend optreden zal verzorgen.

Meer info over Laura Lynn via www.lauralynn.be en www.arsentertainment.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG 20 APRIL: SECRETARESSEDAG !!

Op 20 april 2006 is het opnieuw secretaressedag. Deze feestdag kent al een hele evolutie. In het prille begin werden enkel de secretaressen getrakteerd op een cadeautje, meestal een bloemetje. Nu worden ook de mannelijke secretarissen in de bloemetjes gezet op de derde donderdag van april.Secretaressedag is een ideale gelegenheid om je secretaresse/secretaris, en waarom niet al je medewerkers, eens een schouderklopje te geven voor hun inzet en prestaties. Een bedankje, een compliment of een attentie af en toe houden de motivatie en werkijver op peil. Liet u het de rest van het jaar afweten, dan is dit het perfecte moment om het goed te maken. Welke attentie kan daarvoor beter in aanmerking komen dan bloemen en planten? Een bloem kan wonderen doen en dat geldt zeker ook op de werkvloer.

Zelfs een drukke agenda mag geen excuus zijn om uw secretaresse/secretaris op die dag te vergeten. De floristen nemen graag telefonische bestellingen op en sommigen zijn zelfs al online te bereiken. Ze geven graag suggesties bij uw zoektocht naar een passend boeket. Zij zijn tenslotte de specialisten. Vertrouw op hun goede raad en smaak.
Als u graag iets duurzamer wil geven, schenk dan een azalea. De Vlaamse azalea’s kregen een modieuze restyling, waardoor ze weer meer in trek zijn, zowel bij jonge als oudere mensen.
Ook dit jaar verspreidt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing een leuke affiche die u bij de floristen aan secretaressedag zal herinneren.

Het startschot van deze feestdag werd gegeven op een congres van Fleurop Interflora in Detroit Michigan in 1985. Sindsdien kent deze feestdag ook in ons land een stijgend succes. Secretaressedag is net zoals Moederdag en Valentijn een begrip geworden. Zelfs de nieuwe spelling hecht meer aandacht aan deze feestdag zodat we vanaf dit jaar Secretaressedag met een hoofdletter schrijven.

Voor meer info:  www.vlam.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE EN TOERISME is van de pers ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zopas rolde het nieuwste nummer van "Gastronomie en Toerisme" van de pers. Het magazine dat ernaar streeft om 5 keer per jaar de items gastronomie, toerisme, lifesyle en interieur in de kijker te plaatsen schenkt in het aprilnummer aandacht aan volgende 'nice-to-know'-plekjes:

België: Optimaal relaxen in Gembloux (Hotel Les 3 Clés) - Het gastronomisch wijnweekend in Middelkerke (21-22-23/4) - Culinair genieten in hartje Brugge (Hotel-restaurant Relais Ravenstein) - Culinaire toppers in West-Vlaanderen - Gentenaars op zoek naar rust in de Westhoek - Geraardsbergen bakt bijna europees - Geen stress in Noa's Brasserie (Koksijde)

Frankrijk: Luxe aan boord van SeaFrance Berlioz - Alle stress valt in het water (La Mayenne)

Duitsland: Romantik Hotel Zum Ritter St. Georg (Heidelberg)

Gambia: een uitgebreid dossier waarin o.a. Senegambia Beach Hotel en Vlaams directeur Luc Verschelden - de Gambiaanse keuken - een zonzekere vakantie - Travelworld - exotisch, avontuurlijk en vooral genieten, met SN Brussels Airlines naar Gambia en ...

Varia: Het kleine boek van het grote Gent - Koarle, vader van de Ronde van Vlaanderen - een ontmoeting met auteur Stefaan Van Laere - Aan tafel met wielerlegende Freddy Maertens - prijsvragen ....

Het magazine wordt gratis selectief verspreid en o.a. te verkrijgen bij de VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen. Wie het graag thuis ontvangt betaalt 15 € voor alle nummers van het jaar (en de resterende nummers van 2005). Voor meer info: georges.keters@skynet.be of 0495/226879

Voor wie in de regio Gent interesse heeft om zijn/haar culinaire handelszaak in de kijker te laten plaatsen of de toeristische troeven uit te spelen, neemt contact op via plietsplets@telenet.be of 0477/961344

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (17/4 - 23/4)

Ook deze week biedt deze website U een blik op enkele literaire uitgaven die bij menig lezer niet mogen ontbreken in de boekenkast en die de recensent (JD) op een aangename manier hebben verrast. Ik hoop dan ook dat U aangetrokken wordt door één of meerdere van de 3 gerecenseerde titels zodat 'het lezen' op zich weerom verder gepromoot wordt. Maar laten we onmiddellijk met de deur in huis vallen en U volgende boeken aanreiken:

  Wie denkt dat deze "Kakafonie" zomaar een ode is aan datgene wat er bij de mensen uitkomt nadat er vooreerst iets is ingegaan, heeft het lellijk mis. Want niet voor niets krijgt dit boek de ondertitel "Encyclopedie van de stront" mee, verwijzend naar die activiteit waarin geen enkele rang of graad een rol speelt ... integendeel ! Wordt er niet gezegd: "Ik ga eens naar daar waar ook de koning naartoe gaat" ? Het moet gezegd, Gerrit Komrij is erin geslaagd om zijn idee uit de beginjaren '70 gedurende de voorbije jaren verder uit te werken tot een 326 pagina's tellend geheel waarin het geurige onderwerp wordt benaderd vanuit literair en cultuurhistorisch opzicht waardoor de versjes, waarheden, feiten, tekeningen en foto's een bijzondere kijk bieden op de stront en de scheet. Raar toch hoe weinig dit onderwerp bij een babbel wordt aangesneden, ook al is het er één waarmee ieder mens en dier dagelijks één of meerdere malen wordt geconfronteerd.
In het boek vinden we o.a. ook onze eigenste Hugo Claus terug die in zijn "Gedichten 1948-1993" hetvolgende citeert: "Twee houtduiven, de ene vloog naar de rotsen, de andere naar de zee. Wie ben ik ? De bescheten steen." 

"Kakafonie" is een topper van Gerrit Komrij en uitgegeven door De Bezige Bij onder ISBN 9023419073 en kost in de handel 29,95 euro (= x rollen toiletpapier). 

 Wie eerder houdt van een mix van spanning, ontdekking en Latijs-Amerika zit duidelijk goed bij Sam Van Tilt die bij uitgeverij Lannoo zijn kans kreeg zijn ervaringen op papier te zetten. Het resultaat mag er zijn: "Rum en kalasjnikovs" of een reis achter de schermen van Guatemala, El Salvador, Nicaragua en Venezuela. De passie en het engagement van de auteur zorgt er rechtstreeks voor dat de lezer van bij het begin in de greep zit van het verhaal en de duizenden kilometers die ons scheiden van die landen in één ruk worden geminimaliseerd tot een blik vanop de eerste rij.
Ook al kan je het boek niet klasseren onder typisch 'roman' of 'typisch reisverhaal' ... het geeft blijk van een mix van spanning, vreugde, verdriet, vriendschap, armoede, ernst en al datgene dat eigen is aan de 4 bezochte landen. De inhoud geeft de lezer op regelmatige tijdstippen de kans om over zichzelf na te denken en in te zien hoe goed we hier wel hebben, als is het nooit of te nimmer de bedoeling van de auteur om dergelijke sentimenten los te weken. Integendeel, in welke situaties hij aldaar ook verzeild geraakt ... de landen en hun bewoners stralen een apart gevoel uit die de auteur (en daarna ook door de lezer) telkens weer opnieuw aantrekt het avontuur ginder op te zoeken. Het is niet iedere mens gegund op deze wijze door het leven te gaan, maar als je het kan moet het zeker een beleving zijn. Gelukkig mogen we deelgenoot zijn van die van Sam Van Tilt.

"Rum en kalasjnikovs" van Sam Van Tilt is onder ISBN 902096447x uitgegeven door Lannoo en kost 17,95 euro.

 Het laatste boek uit het weekpakket is er één waarvan ik moet zeggen dat het lang geleden is dat ik er zulk één heb gelezen. Dat Tim Parks geen onbekende is in de boekenwereld en niet voor niets als 'de interessantste Engelse schrijver van dit moment' wordt omschreven, is het minste wat van de man kan gezegd worden. In "Buiten bereik" doet hij het verhaal van een gevierd tv-presentator en overtuigd Bourgondiër die op het hoogtepunt van zijn carrière noodgewongen op zoek gaat naar zichzelf en zijn omgeving. Dat hij hiervoor gezin, huis en werk achter zich laat en de eenzaamheid van de bergen opzoekt is een opgave waarin de lezer als door een lawine meegesleurd wordt. Onvermijdelijk wordt de lezer geconfronteerd met situaties die hij of zij laten stilstaan bij het eigen leven en het is dan ook de verdienste van Parks dat hij dat op een ongedwongen manier doet. Of het einde nu een goed of slecht einde kent ... hier wordt eigenlijk niet bij stilgestaan. Het is eerder het ganse verhaal dat overtuigt en de lezer de mogelijkheden biedt in eigen fantasie recreatief te zijn. Absoluut een aanrader al moet je eigen worden aan de schrijfstijl en de denkwereld van de gerenommeerde auteur. Maar da's het minste wat U kan proberen ...

"Buiten bereik" van Tim Parks is uitgegeven door De Arbeiderspers onder ISBN 9029563710 en kost 19,95 euro


Reageer (0)

16-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 leuke affiches VOL muziek (een tip voor 18 en 21april !
  


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem een fotoshot van Gent en win .....

De stad is klaarwakker

Maak een foto van uw stad en win een workshop met topfotograaf Michiel Hendryckx.

 

 

U hebt zeker al toeristen foto’s zien nemen van uw stad. Maar toeristen kennen uw stad niet zoals u ze kent. U kent hoekjes en plekjes die verbogen blijven voor de toeristen of waar ze argeloos voorbijlopen. Uw stad is meer dan dat stadhuis of die kathedraal. Ze moesten eens weten wat dat plein of die boom voor u betekent.

Maar hoe vaak neemt u een foto van uw stad?

Maak de meest verrassende foto’s van verborgen en onbekende hoekjes, of gewoon van plekjes die u mooi vindt, vanuit uw eigen originele standpunt. Misschien vormt uw foto dan de basis voor onze advertentiecampagne die dit najaar loopt. En wie weet wint u op de koop toe een workshop met fotograaf Michiel Hendryckx.
Grijp dus tussen 18 april en 18 juni uw kans en laat anderen uw stad zien zoals alleen u ze kent.

Pak dus vlug uw fototoestel en zoek een aantrekkelijk, bruisend, levendig en kleurrijk Gents hoekje
en stuur de foto's naar www.thuisindestad.be

Een initiatief van Vlaams Minister van Stedenbeleid en Wonen (Marino Keulen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje genieten met ... Gents stadsdialect

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde

Donderdag 27 april om 20 u

Koningstraat 18 - 9000 Gent

Zo gezegd, zo gezongen

Concertlezingen over stadsdialecten

georganiseerd door Trefpunt,

de KANTL en Muziekburo

De grote stadsdialecten: Gent

Trefpunt, de KANTL en Muziekburo organiseren in het voorjaar vier avonden
waarop telkens het dialect van één van onze steden 'gezegd en gezongen' wordt.

Eerst komt een ervaren dialectoloog aan het woord
over de taal van respectievelijk Brussel, Gent, Antwerpen of Brugge,
en na de pauze is er een optreden van een groep muzikanten in datzelfde dialect.

Op 27 april komt het dialect van Gent aan de beurt.
Voor de lezing tekent niemand minder dan Johan Taeldeman.
Het optreden wordt verzorgd door Walter De Buck en Wim Claeys, de troubadours van het echte Gents.


Johan Taeldeman (op foto rechts) kreeg in 2004 een Gentsch Handje !

Johan Taeldeman
doceerde Nederlandse taalkunde en dialectologie aan de Universiteit Gent.
Ook na zijn pensionering blijft zijn passie voor de dialectstudie en zijn liefde voor de dialecten, vooral die van Oost-Vlaanderen, onverminderd.
Hoewel hij geen Gentenaar is, kent hij het heden en het verleden van het Gentse dialect als niemand anders.
En ook over de toekomst ervan wil hij zeker zijn mening kwijt.

Walter De Buck begon begin jaren zeventig in het Gents dialect te zingen. Zijn repertoire bestaat uit liederen van
Karel Waerie, revue en café-chantant liederen en eigen werk.
Samen met Wannes Van de Velde en Willem Vermandere behoort hij tot de 3W'S.

Bron: http://www.nekka.be/fotodohv03.html

Wim Claeys
kennen we als oprichter van het Boombal en als muzikant bij o.a. Ambrozijn & Göze.
Hij is een volksmuzikant van deze tijd en zorgt al jaren voor een frisse wind doorheen het folklandschap.
Zijn optredens zijn doorspekt met grappige anekdotes in het Gents, zijn moedertaal, waarbij typische Gentse volksfiguren
 tot leven worden geroepen.
Toegang: 5 euro; met reductie (studenten, 60+, werkzoekenden): 3 euro.

Voorverkoop: Muziek- en Theatercafé Trefpunt, Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent.

tel 09 225 36 76, fax 09 233 10 37, e-mail: info@trefpuntvzw.be

Reageer (0)

13-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentenummer van Culinaire Saisonnier en Ambiance

4 keer per jaar verrast de redactie van Culinaire Saisonnier de culinaire liefhebbers op een seizoensmagazine waarin niet alleen diverse produkten een bijzondere aandacht krijgen, maar tevens gerenommeerde en minder gekende restaurants in de kijker worden geplaatst. Om de lente 2006 in alle glorie te laten herleven zorgde hoofdredacteur Norbert Koreman voor een indrukwekkende inhoud: het slachtvarken - bruschetta - asperges - cress - mozzarella - duiven uit Anjou ...

cover_40_copy_400
Uitstekende reportages, aangevuld met meerdere recepten en overduidelijke foto's maken dat het water bij menigeen zonder twijfel in de mond zal komen. Het magazine is principieel gericht naar de professionele gastronoom maar zoals ikzelf zal ook een ander onder de indruk zijn ... en is het nummer los verkrijgbaar aan 7,95 euro. Ga daarom eens op bezoek op www.saissonier.net en overtuig uzelf.  

Maar ook AMBIANCE, het magazine voor gastronomie, wijn & toerisme haalt het beste uit zichzelf naar boven. Zonet verscheen het aprilnummer (21ste jaargang - nr 3 !) waarin de redactie o.l.v. Dirk De Prins ondermeer stil blijft staan bij Marseille (als pittige eetstad), de wereldkeuken van Libanon, een ode aan het rund èn een ware Riesling-proeverij. 4 aandachttrekkers die diverse andere items omringen en iedere gastronoom een blik gunnen in de culinaire wereld. Het dossier 'Wallonië Luilekkerland' zorgt er o.a. voor dat U op slag verliefd wordt op een 20-tal Waalse gemeenten die niet alleen door hun authenticiteit maar ook door hun eigen streekprodukten als Waals Picardië door het leven zouden kunnen gaan. Aan U om te oordelen ... voor 5,95 euro verkrijgbaar in alle boeken-en krantenzaken.
www.ambiance.be kan Uw honger stillen !!Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwsbrief van Will Ferdy is van de pers !
 

De verse Nieuwsbrief van de Will Ferdyclub is weer van de persen gerold en geeft de liefhebber van Will's muziek en carrière zoals gebruikelijk de nodige informatie omtrent zijn komende acitiviteiten. Voor een totaaloverzicht verwijzen wij U naar de website www.willferdy.be doch via deze weg laten wij U toch genieten van een greep uit het aanbod.
Zo bedankt Will Ferdy al diegenen die hem op 9 maart j.l. niet zijn vergeten want de Gentse Hobokenaar werd die dag 79 !!!
Dit betekent dat 2007 een dubbel feestjaar zal zijn want naast zijn 80ste verjaardag staat de man ook nog eens 60 jaar op de planken ... hetgeen hij ongetwijfeld (hem en zijn entourage kennende) niet zomaar voorbij zal laten gaan.

Op woensdag 19 april omstreeks 22.00 uur zit Will samen met Jo Leemans, Jenny Tanghe en Willy De Clercq in het EEN-programma 'De tabel van Mendelejev' èn .... er zijn:

Gentse Feesten (juli 2006)      MUZIEKACADEMIE (Poel 17)


NIEUWE SHOW MET WILL FERDY EN JÜRGEN DE SMET

Tijdens de Gentse feesten zullen Will en Jürgen andermaal aanwezig zijn in het feestgebeuren.

Net als vorig jaar gaat hun nieuwste show “Charme van het Chanson” in première. Een liedjesprogramma met enkele titels uit de nieuwste Ferdy-cd, enkele grote successen en (vooral muzikale) grappige momenten. In de zomereditie van de clubbrief (begin juni) zullen alle details uitgebreid worden meegedeeld. En, vanzelfsprekend, ook alle voordelen waarvan de clubvrienden kunnen genieten: grote korting en de beste plaatsen.

De show gaat door op zondag 16/7 (15 u.), maandag 17/7 (20 u.), dinsdag 18/7 (15 u.), woensdag 19/7 (20 u.) en donderdag 20/7 (15 u.)


en EEN NIEUWE PRODUCTIE VAN JÜRGEN DE SMET

Op zaterdag 22/7 en zondag 23/7 presenteert Jürgen in dezelfde zaal een eigen productie.

Een muzikale happening in sprookjessfeer met o.a. Johan Schatteman als gast en Gladys De Mol als presentatrice. In een vorige succesvolle productie van Jürgen (Wien à la Carte) openbaarde Gladys zich als een bijzonder talentrijke en beloftevolle kracht.

We zijn benieuwd en houden U verder op de hoogte via deze Plietsplets-website ... 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de week: Het beste uit 5 jaar Houden van ...
Het beste uit 5 jaar Houden Van...  Naar aanleiding van het evenement "5 jaar Houden Van ..." (onder de vleugels van Nekka) is, zoals iedere muziekliefhebber ongetwijfeld weet, uitgegroeid tot een bijzonder eerbetoon aan Nederlandstalige liedjesmakers en pioniers van de kleinkunst, levensliedjes en meezingers uit de jaren 50, 60 en 70. Jaarlijks vullen duizenden muziekfans het Antwerpse Sportpaleis die aan elk uitgevoerd liedje een zekere herinnering koppelen ... ieder voor zich !
Op deze dubbel-cd dewelke uitgebracht is door MAGIC BELGIUM en verdeeld door EMI, zorgden Luc Vander Schelden en Michel Follet voor de samenstelling naar een concept van Wim Schuer en Koen Huyghebaert. Een greep uit het aanbod van de twee schitterende schijfjes zal U zeker en vast al een goed gevoel bezorgen:
Miel Cools (De Troubadours) - Liesbeth List (Te veel te vaak) - Miek & Roel (De grote revolutie) - Della Bossiers (Jefke) - Will Ferdy (Christine) - Gerard Cox (1948) - Jo Leemans (Weet je nog wel ...) - Lize Marke (Saksisch Porselein) - Rocco Granata (Naar het land van de zon) - Conny Vandenbos (Een roosje, m'n roosje) en Willeke Alberti,Johan Verminnen, Erik Van Neygen, Lenny Kuhr, Bart Herman, Dimitri Van Toren, Ed Kooyman & Herman Van Haeren, Elly & Rikkert, De Vaganten, Connie Neefs, Walter De Buck, De Strangers, Bart Van Den Bossche, Jean Walter, Mieke, Jimmy Frey, La Esterella, Willy Sommers, Margriet Hermans, Jacques Raymond, Marc Dex, Samantha, Juul Kabas en Nicole & Hugo.

Een indrukwekkend lijstje van artiesten met een al even indrukwekkende muzikale herinnering ..... in "Het beste uit 5 jaar Houden Van ....", een èchte aanrader ! Kleinkunstliedjes, chansons, schlagers, levensliedjes .... om te koesteren !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LA NOCHE DE LA PASION staat voor de deur !

Noche de La Pasión 2006

Paaszondag 16 april 2006 van 20u tot 03u in de historische Bijloke site te Gent

Nog héél even en onze vertouwde Noche de la Pasión is terug, op 1 nacht en weer in Gent !  Desalniettemin leent de locatie zich tot een aanpassing, want de Bijloke-site heeft een prachtige en comfortabele concertzaal voor 1000 personen !  Vandaar dat het concertprogramma non-stop zal lopen en deze editie gedoopt werd als 'Noche de la Pasión in Concert'...

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april is er ook nog het Mini Noche Festival !

Er is opnieuw een zeer uitgebreid en mooi voorstellingsgedeelte waar dans, muziek, expressie, etc hun plaats krijgen. Verder is er een mooie, doch beperkte Tango- en Salsa-ruimte voor de danslustigen.

 

The Macana Brothers
Manuel Ortiz

Laura Rodriguez

Pasión Latina

Zita & Jesus Cobas

Grupo Bailando

Tango Arabal
Caramba

Quinteto Astor

Esta Loco

&

Surprise acts

In de dansruimtes is er :

non-stop Salsa - DJ Marco in de Hall
non-stop Tango - DJ Ben in de foyer

Kaarten in voorverkoop zijn nog te verkrijgen elke avond in Polariteits Danscentrum (Verkortingstraat 55 - B-9040 Sint Amandsberg - Gent - telefoon 09 238 26 30 - fax 09 238 26 32  OF  in elke Fnac 

Inkom: 30 euro per kaart aan de inkom en voor meer info: www.polariteit.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar de briljanten stem ... schrijf je nu in !voor méér informatie: www.showbizzsite.beReageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiovisie ... voor radio-en televisieliefhebbers

Wie dagelijks op de hoogte wil blijven van de programma's op radio en televisie èn eveneens de heet-van-de-naald nieuwsberichten over dit medium in België en Nederland op de voet wil volgen, kan terecht opSchrijf U in op de dagelijkse nieuwsbrief en U hoeft bijna niet meer uit Uw zetel te komen:

www.radiovisie.be

Reageer (0)

12-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PlietsPlets-Website en webmaster in de kijker !!
Passe Partout zorgde in de editie van 5 april j.l. voor een complete verrassing.

Want wij citeren: "Pierke Pierlala's Polleke gaat deze week naar Johan Dhaene die met een eigen e-mailkrant begon.
"Der es weere een vuilmuilke bij in Gent. Vrije radiopreezentateur Johan Den Oane es op zijn eigen begost en geeft iedre weeke langst den ie meel omme een gazetsen uit mee Gensch Nieuws. Neu dat ij zijn program nie mee hee op Radio Praline smijt ij em op de geschreeve presse. Ij iet em redakteur en uuftredakteur. 'T Es toope dan zijn antrefieleetjes nie vol leugens stoan".

Elke week geeft Pierke Pierlala (Luk De Bruycker/Freek Neirynck) zijn polleke aan een Gentenaar die in de kijker staat.
Waarvoor onze gruuten dank ....

Weet trouwens dat ik samen met o.a. Luk en Freek genomineerd ben voor "Gents stadsfiguur 2006" in een organisatie van Het Nieuwsblad en Radio Be One .... stemmen kan op 3 personen tot 13 april via www.stadsfiguur.be 
Laat U gaan ... en alvast bedankt !!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgemse ouderraad ziet één miljoen sterren

De ouderraad van Mariavreugde Wondelgem organiseert de 10-de "één miljoen sterren weekend" 
op zaterdag 29 en zondag 30 april.
Op zaterdag 29 april is er vanaf 20.00 de Pre Historie Live van Radio 2 met Guy De Pre,
een retro party voor jong en oud.
Op zondag is er de één miljoen sterren show door de leerlingen en oud-leerlingen van de school:
20 groepen brengen een optreden in verschillende genres waaronder pop, musical, dans enz...

 

DE PRE HISTORIE

 retroparty met Guy de Pre

29 april 2006

 weergaloos dansfeest

voor jongeren van 7 tot 77 jaar

vol hits van de fifties, sixties tot eergisteren

uitgebreide klank-en lichteffecten

in een uniek decor met reuzenbeeldschermen enz.

 

in evenementenhal Eskimo wiedauwkaai 25, GentVoor meer info: www.miljoensterren.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Routepaden brengt nieuwe wandelgids Brugge-Ronse uit

De vereniging Grote Routepaden brengt een nieuwe wandelgids op de markt. Het boek  'GR 129  Dwars door België. Wandelen van Brugge naar Ronse' gidst de wandelaar via Grote Routepaden (GR) van Brugge naar Ronse. Het omvat gedetailleerde kaarten, streekinformatie en nuttige tips voor maaltijden en overnachtingen. De gids is verkrijgbaar voor 13,95 € in de GR-winkel of via internet. Met dit initiatief wil de vzw Grote Routepaden iedereen aanzetten om meer te wandelen in Vlaanderen.

 

Het boek bevat nauwkeurige routebeschrijvingen, uitgebreide toeristische- en streekinformatie, talrijke foto’s, gegevens voor openbaar vervoer en nuttige tips voor maaltijden en overnachtingen. Er staan ook suggesties in voor diverse dagtochten en rondewandelingen. De kaarten zijn ingetekend op topografische kaarten met schaal 1/ 50 000.

 

Het GR-pad Brugge-Ronse laat de wandelaar kennis maken met het vlakke Houtland, de Assebroekse Meersen en het Beverhoutsveld met zijn talloze rijen populieren en knotwilgen langs beken. Het pad loopt verder voorbij Beernem door uitgestrekte bossen met statige dreven. In het Molenland wenken de wieken de natuurliefhebber verder naar de Leiestreek. Net voorbij de kunststad Oudenaarde lokken al de Vlaamse Ardennen.

gr128 west
 

Het wandelpad Brugge-Ronse is 120 km lang en bewegwijzerd met de bekende rood–witte verfstrepen. Geoefende wandelaars kennen het pad als de GR 129, dat aansluit op het Waalse pad en verder loopt tot in Dinant. Samen is het GR pad 320 km lang.

De wandelgids kost  13,95 € (voor GR-leden 11,95€) en is te koop in de GR-winkel, gelegen in de Van Stralenstraat 40 te 2060 Antwerpen. De winkel is elke werkdag open van 9u tot 18u. Bestellen kan ook via e-mail (info@groteroutepaden.be) of online via www.groteroutepaden.be. Het boek wordt opgestuurd met een betaalnota (plus verzendkosten).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe receptenfolder over Belgische champignons
  Champignons zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen naar hartenlust verwerkt worden volgens een geschikt seizoensrecept. VLAM legt met een nieuwe folderreeks de link legt naar de modewereld: net zoals in Milaan en Parijs de nieuwe collecties worden getoond, worden seizoensrecepten voor champignons voorgesteld in een sfeervolle folder. De lentefolder is vanaf 13 april te verkrijgen in de groenterayons van 691grootwarenhuizen. Deze campagne loopt in België, Frankrijk, Spanje en Italië met de steun van Europa.

200.000 folders
De eerste golf van deze actie loopt in deze winkels van 13 april tot 3 mei. 150.000 exemplaren van de lentefolder zullen hun weg naar het grote publiek vinden via een netwerk van folderhouders. Deze zijn te vinden in de groenterayon van 691 vestigingen van Carrefour, GB Super, GB partner, Delhaize, AD Delhaize en Match. Daarnaast verspreidt Colruyt via het eigen netwerk nog eens 50.000 folders. Dit jaar komt ook nog de zomercollectie uit. De herfst- en wintercollectie worden in 2007 voorgesteld.

Folder creëert koopreflex
De lentefolder geeft het startschot met twee snelle gerechten: een mediterraanse pasta en een omelet met champignons en ham. De folders tonen aan dat de champignon een groente is die men het hele jaar kan eten en dat er voor elk seizoen een gepast champignonrecept bestaat. Bovendien moet de campagne een maximaal aantal personen bereiken en de klanten onmiddellijk tot een aankoop aanzetten. Daarom werd gekozen om actie te voeren op het winkelpunt, en specifiek in de groenterayon zelf. Elke folder verwijst ook naar de verse website
www.infochampi.com. Deze site is vanaf mei in het Nederlands beschikbaar en biedt nog meer recepten, bovenop productinformatie en nuttige bewaartips.

Bijkomende info: www.vlam.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GARRY HAGGER op de bluestour !!


"GARRY SINGS THE BLUES"
Op donderdag 27 april 2006 zal Garry Hagger in primeur zijn nieuwste live-blues-project voorstellen en dit samen met The Rest !! 


Wellicht is dit dé verrassing in de Vlaamse Showbusiness anno 2006.
Wie dacht dat hij van Garry Hagger alles had gezien en gehoord, krijgt tegendeel geserveerd : een muzikaal gerecht voor fijnproevers  "GARRY SINGS THE BLUES"

 

In dit 60’ durend spektakel word je verwend met de knapste songs uit de geschiedenis van de blues : een verrassende mix van swingende ritmes en opzwepende melodieën

 

Garry Hagger laat zich voor deze show begeleiden door een aantal rasmuzikanten uit de blues.  Pure klasse druipt van het podium. Centraal schittert de krachtige stem van de meester die hierbij een internationale allure uitstraalt. Wie HAGGER kent, weet dat hij een perfectionist is. Ook in het blues-genre haalt hij het diepste uit de muziek … en uit zijn publiek.

 

De intense emoties van de blues zijn Garry niet vreemd. Door zijn ervaring in het smart- en levenslied kent hij de kunst van het ontroeren als geen ander. Hij vertolkt dan ook Bo Diddley, Jimmy Reed en vele andere bluesgoden op magistrale wijze.  Soms leunt hij zelfs even aan bij het bluesverleden van Elvis Presley of Fleetwood Mac.

 

HAGGER bewijst hierbij niet alleen zijn enorme veelzijdigheid  (in het verleden verraste hij al eerder met oa het zingen van Caruso) maar toont ook aan dat de emoties die hij al jaren vertolkt in smartlap en levenslied niet zo veraf staan van waar het hem in blues om te doen is. Beide genres verlichten de pijn van het zijn zonder onderscheid van rang of stand, huidskleur of afkomst.

GARRY SINGS THE BLUES zal heel wat mensen de wenkbrauwen doen fronsen en blues-puristen ongelovig het hoofd doen schudden.  Wie echter niet in vakjes denkt zal ontroerd worden door de menselijkheid en warmte waarmee de show je beklijft.

Voor méér informatie:
Theaterbureau Marc De Coen
Lepelhoekstraat 26
9100 Sint Niklaas
tel : 03/778.18.54
fax :03/766.84.41
bureau@marcdecoen.be
www.marcdecoen.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legale download van "Op Wacht" (Wim Leys) is mogelijk !

Vanaf nu kan je 'Op Wacht", de nieuwste hit van Wim Leys & @ Fundum legaal downloaden via
www.wimleys.be


Reageer (0)

02-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Armstrong wordt niet vergeten !!
Louis Armstrong                                                     


Zondag 16 april

In ’t Ol van Pluto te St Maria Horebeke

Aanvang 15.00 uur

 

A TRIBUTE TO LOUIS ARMSTRONG

THE KING OF JAZZ

Bruno “Satchmo” Van Acoleyen             trumpet, vocals

Philippe “Trummy” DE SMET         trombone

Peter « Edmond » Verhas         klarinet

Harry “Billy” Kanters         piano

AD”Arvell” Van Berendonck       bass

Emiel “Barry” Leybaert         drums

“van Back o’ Town New Orleans

tot de glorie van “a wonderful World”

toegang 10,00 p.p.

betalen reserveren en vooraf verplicht

32(0)9 222 1776         jp.neworleans@belgacom.net

rek 068 2097393 86 v Lace vzw te Horebeke

met vermelding “…x Satchmo”

bel NU vóór het te laat is

Reageer (0)

01-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Groot Vleeshuis blijft actief ... ook in april !

Ga tijdens het Paasweekend naar het Groot Vleeshuis (Groentenmarkt - Gent) en ontmoet er de Paashaas met een mand vol paaseitjes. Bovendien kunnen alle kinderen deelnemen aan de wedstrijd "Paaseitjes tellen" en maken ze kans op een lekkere prijs. En er is méér ....  Groot Vleeshuis

want op donderdag 20 april is er "Secretaressedag" !!!

Verwen uw medewerkers op donderdag 20 april!

 

Het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, heeft voor deze gelegenheid een speciaal verwenpakket samengesteld: een flesje Jonagold vruchtenwijn van Berckelaer (25 cl), een chocolade assortiment van Van Hoorebeke (125 gr), 5 gedroogde worstjes van Karnex (275 gr), een potje artisanale mosterd van Ferdinand Tierenteyn (200 gr), peperkoek van Vondelmolen (250 gr) en een prachtige koffiemok met rozendesign. Het geheel feestelijk verpakt in een aantrekkelijk mandje.

 

Speciaal geschenk als teken van waardering!

 

Dit exclusief cadeau kan u, enkel voor deze gelegenheid, verkrijgen aan de uitzonderlijke prijs van € 19 (BTW excl.) per pakket. Een reden te meer om van dit unieke aanbod gebruik te maken!

 

Bestel uw pakket(ten) via e-mail naar grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be

Naam bedrijf:................................................ Verantwoordelijke bestelling:...............................................

Adres bedrijf:................................................................................................................................................

E-mail adres van de verantwoordelijke:.......................................................................................................

Tel nr:.............................................................Fax nr:..................................................................................

BTW nr:.........................................................................................................................................................

Aantal bestelde verwenpakketten:...............................................................................................................

Afhaling: 19 april / 20 april (omcirkel)          Uur van afhaling (tussen 10 en 18 u.):.................................
 
 

Pakketten bestellen kan t.e.m. 17 april 2006. Bestellingen vanaf € 250 worden geleverd op 1 adres in Oost-Vlaanderen. Facturen worden op aanvraag opgestuurd. Contacteer ons voor meer informatie op 09/223 23 24.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!