Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar welke radio luistert u het meest ? CIM zegt het u ...

Al is hun datum van release in het verleden al wel eens uigesteld, dit keer hielden ze woord.  De meest recente luistercijfers betreffen 'Golf 15' . Het CIM-onderzoek werd gehouden onder alle lagen van de Vlaamse bevolking van twaalf jaar en ouder, dit tijdens het tijdsvak van 05.00 tot 05.00 uur. Het gaat om de periode augustus tot december 2007.

01) Radio 2 - 29,3% (31,8%)
02) Q-music - 17,6% (17,7%)
03) Donna - 12,2% (13,3%)
04) Radio 1 - 8,8% (7,9%) 
05) Studio Brussel - 8,2% (8,5%)
06) 4FM - 6,0% (5,1%)
07) Klara - 2,3% (2,1%)

RADIO 2 VERLIESTOpvallend is het grote verlies voor Radio 2. Voor het eerst duikt de familiezender onder de grens van de dertig procent (- 2,5%). Al weet men aan de Reyerslaan al jaren dat de monsterscore van Radio 2, uniek in Europa, al die tijd opzienbarend was en niet echt ‘goed’ te verklaren, toch zal het nu even schrikken zijn.

De terugval zal mogelijk ook te maken hebben met de vernieuwde programmering. Onder andere ‘De Madammen’ hebben al hun portie kritiek te slikken gekregen. Feit is dat een en ander niet aanslaat.

RADIO 1 VEERT TERUG

Radio1

Van het verlies van de collega’s profitereert Radio 1. De nieuwe programmering van de nieuws- en informatiezender slaat blijkbaar wel aan. Niet enkel het voortdurende verlies uit de vorige metingen is een halt toegeroepen, men gaat er zelfs 0,9 procent op vooruit (van 7,9 naar 8,8%).

Studio Brussel bevestigt. Zij noteren een rapportcijfer van 8,2%, weliswaar een verlies van 0,3% (het was 8,5% tijdens Golf 14). Q-music profiteert niet echt mee en blijft zowat gelijk. We moeten al naar het tweede cijfer achter de komma gaan kijken om het verschil te noteren. Toen 17,61%, nu 17,65%. Een status quo dus.

DONNA BLIJFT INCASSERENIn het hoekje waar nog steeds klappen vallen, blijft Donna steken. De hitzender van de publieke omroep haalt nog maar een marktaandeel van 12,2 procent (was 13,3%). Een daling met iets meer dan een procent tegenover Golf 14. Dit terwijl ook de marktaandelen van Klara (+ 0,2%) en 4FM stijgen. Deze laatste doet er bijna een volle procent bij (0,9%). De vernieuwde aanpak van Bert Geenen blijkt hier dus wel te werken.

Info CIM

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 


“Jumper en Pun” -
Leuk jeugdboek van Pol Hoste

 

De in Gent wonende auteur van vooral romans en gewaardeerde polemische columns in onder andere het Vlaams Theater Instituuttijdschrift Courant, waagde zich – voor het eerst?, volgens ondertekende – aan jeugdliteratuur. Het resultaat werd een leuk jeugdboek “Jumper en Pun” uitgegeven door Roulartabooks ter gelegenheid, en in samenwerking met het 10 jaar bestaande Child Focus.

 (foto: Willy Dee)
 

“Jumper en Pun” getuigt van een naturel op vlak van schoonheid en is ook vormelijk( Gentsse animatiefilmartieste Silvia Defrance) een bijzonder aantrekkelijk jeugdboek dat innerlijke rijkdom uitstraalt. Pol Hoste schreef positieve filosofie en poëzie op kinderniveau. Ouders moeten niet wachten tot hun kinderen lettertjes kunnen lezen, ze mogen het gerust (emotioneel gedragen en traag…?) voorlezen aan 4 à 5 jarigen. Het verhaal is eenvoudig en tegelijk uitermate boeiend.

 

Pun is het hoofdpersonage. Hij heeft een luchtballon. Met dat vervoermiddel hoopt hij vrienden te ontmoeten. Dat lukt met Jumper, letterlijk een hoogspringer. Ze worden goeie maatjes en gaan samen op zoek naar wat normaal alleen in hun dromen zou  waar kunnen worden.

 

Zo komen ze terecht op achtereenvolgens Oogeiland, Ooreiland en Harteiland om dan weer naar huis te weven. Pol Hoste verwoordt het als volgt :

 

“Niet dat de wind van richting was veranderd.

Maar de wereld is rond.

Dus moet je ooit wel eens uitkomen waar je bent vertrokken,

ook al ben je onderweg veranderd

en ben je bij je thuiskomst

niet meer wie je was.”  

 

De illustraties van Silvia Defrance zijn plastisch sterk, niet direct vernieuwend, maar zeer close aansluitend bij de zorgvuldig overwogen woorden van Pol Hoste. Uitkijken hoe dit boek scoort in de Nederlandstalige literatuurprijzen voor woord en beeldvorming?


 

 

Freek Neirynck (recensent)

"Jumper en Pun" is uitgegeven door Roularta Books en kost 13,90 €, met een dikke knipoog naar Child Focus (nvdr)

Reageer (0)

26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIBBEREN wordt op 29/2 SCHRIKKELEN in Gent

De vierde Bibberduik van Gent verhuist dit jaar van datum, uur en locatie.

Bidderduik 2007

Het Bibberevenement van Gent zal deze keer plaatsvinden op schrikkeldag:

vrijdag 29 februari 2008 om 18.30 uur in het Openluchtzwembad Neptunus in Wondelgem.

Het Bibberduikprogramma blijft behouden. Ook deze keer krijgen de vooraf ingeschreven ijsberen een hartverwarmende aërobic voorgeschoteld, gevolgd door de ultieme plons, waardoor ze maar een paar echte zwemslagen verwijderd zijn van het heldendom.

Onder massale belangstelling kan iedere ijsbeer zijn of haar felbegeerde badeendje opduiken. Dit jaar zal schrik-wekkend Pierke terug van de partij zijn. Hij weet als geen ander knikkende knieën te bewegen tot een heldenduik.

Bibber-bewonderaars mogen niet achter de kachel blijven zitten. Terwijl de beefhelden het koude nat trotseren, kunnen de toeschouwers genieten van een hapje en een drankje.

Bekijk volgende foto

Wil je deelnemen aan de SCHRIKkelduik?
Schrijf je dan vanaf 11 februari in via de Sportlijn op het nummer 09 266 80 00.
Let op: het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 500.
Deelname is gratis.
De minimumleeftijd is 6 jaar, indien vergezeld van een volwassene.

Sportdienst
Zuiderlaan 13
9000 Gent
Tel.: 09 266 80 00
Fax: 09 266 80 10
E-mail: sportlijn@gent.be 

Reageer (0)

25-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voice Male gaat voor nieuw album
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 14 maart 2008 verschijnt “Hit Stuff”, het nieuwe album van VOICE MALE. 
Het album hoort bij hun nieuwe tour “Hit Hit Hoera” die momenteel met veel succes in België, Nederland en Duitsland loopt.  Het album wordt gelanceerd met concerten in Antwerpen, Amsterdam en Eupen. Met zo’n 100 optredens per jaar in binnen- en buitenland is Voice Male na meer dan tien jaar nog steeds één van België’s meest optredende groepen.

 

Op het nieuwe album zal je naast eigen nummers (waaronder de single ‘If you will stay’) ook originele bewerkingen van een reeks bekende hits vinden. Op dit album brengt Voice Male ondermeer a-capella versies van hits van Nelly Furtado en Alanis Morissette, maar evengoed van 10CC, Wham! en The Beatles.

 

 Het album “Hit Stuff” wordt op 14 maart voorgesteld met een concert in De Kleine Komedie in Amsterdam, op 15 maart in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (20u00), en op 16 maart in de BRF studio’s in Eupen. Op 30 april staat Voice Male om 20u00 ook nog op de planken van het CC Ter Vesten in Beveren-Waas. 

 

Tickets voor het concert in de Arenbergschouwburg zijn verkrijgbaar via nummer 070/222.192, mail ticket@arenberg.provant.be of de website www.ticketantwerpen.be. Voor Beveren bel je best naar 03 775 50 74.

 

 www.voice-male.com

 

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29/6 = Stiefouderdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vanaf 21/02/2008 staat de website www.stiefouder.be online.
 

Deze site is nog maar een klein begin die volgende maanden enorm zal uitgebreid worden.

  

Hierbij wordt héél Vlaanderen opgeroepen om massaal op zoek te gaan naar een nieuwe naam of term voor deze aangelegenheid met voor de creatievellingen onder ons ook de mogelijkheid om bijhorend symbool te ontwikkelen. Iedereen kan zijn idee dan op de site posten. Dit alles is in een wedstrijd gegoten. De te winnen prijs zal bekend gemaakt worden op 12 maart. Dit kan een reis, auto, of misschien wel een broodrooster zijn, wie weet ?  

 

De winnaar wordt bekend gemaakt op stiefouderdag: 29/06/2008.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Leiestreek heeft 'lekkere' brochure!

Header e-zine Leiestreek

Eeuwen lang was de Leie de motor van economische activiteiten, met als meest bekende de vlasteelt, die haar de bijnaam bezorgde van Golden River. Vandaag is daar een belangrijke economische activiteit bijgekomen: toerisme en recreatie. Dicht bij huis biedt de Leiestreek overmoede mogelijkheden voor korte daguitstappen of een rustgevend weekend, te voet, per fiets of met de auto. Deze toeristische en ontspannende activiteiten creërden al snel de behoefte aan pleisterplaatsen, waar de wandelaars even wilden rusten om een glas te drinken of een hapje te eten. Al snel konden de gasten kennis maken met allerlei voor hen onbekende specialiteiten, zoals een frisse pint uit een plaatselijke brouwerij of een maaltijd met typische producten uit de regio. Op die manier is zelfs de beroemde Gentse waterzooi ontstaan, met vers gevangen visjes uit de rivier.


 cover Leie Lekker Land 2008

In de Leie Lekker Land-brochure krijg je een overzicht van wat de Leiestreek je vandaag allemaal te bieden heeft, vooral gastronomisch. Een resem suggesties die je een ontspannende en verrijkende trip garanderen.

Alle info èn het bestellen van deze brochure via www.toerisme-leiestreek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff met nieuwe website èn Zuid-Afrikaans nummer

Je moet zeker eens surfen naar de nieuwste website van de Vlaamse zanger Christoff  :  www.christoff.be)  Op z’n site kan je 'As Ek in Jou Vonkeloë Kyk' - de Zuid-Afrikaanse versie van ‘Als ik in je blauwe ogen kijk’, z’n hit uit de zomer van vorig jaar - beluisteren.


 

Eind vorige week zat Christoff in Zuid-Afrika. In het warme en prachtige Johannesbrug is de sympathieke zanger een clip gaan draaien voor ‘As Ek in Jou Vonkeloë Kyk' gaan draaien. Het nummer is de voorbode van het album 'Die Vonkel in Jou Oog' dat later dit jaar zal verschijnen. Momenteel heeft Christoff in Zuid-Afrika zijn eerste radiohit te pakken met 'Somerliefde', een duet met Gerrie Pretorius, één van de populairste locale artiesten. 

 

Op de website van Christoff kan je het volledige dagboek van z’n avonturen in Zuid-Afrika ontdekken. Nieuw op de site is de sms-service. Met een simpel sms’je ‘CHR AAN’ naar 3475  kan je wekelijks de optredens en laatste nieuwtjes van Christoff op je gsm krijgen. Uiteraard is het een betalende service.

 

De plannen van Christoff voor 2008 beginnen ondertussen vaste vorm aan te maken. In het weekend van vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 april 2008 is Christoff opnieuw één van de blikvangers tijdens de derde editie van ‘Het Schlagerfestival 2008’ in de Ethias Arena van Hasselt. In die periode, begin april zal Christoff dan ook graag z’n nieuwe single voorstellen. “Mijn nieuwe single zal uiteraard ook terug te vinden zijn op m’n nieuwe cd. Net zoals vorig jaar komt mijn nieuw album uit begin juli. We hebben al een datum in gedachte net zoals we ook al een titel hebben gevonden. Veel kan ik er nog niet over vertellen, alleen maar dat de mensen het cijfer “ 7” moeten onthouden want dat gaat belangrijk worden”, zegt Christoff.

 

De nieuwe cd van Christoff zal uiteraard gebaseerd zijn op het vertrouwde en gesmaakte recept. De Nederlandse producer Hans Aalbers staat in voor de opnames. Samen met de fans van Christoff kijken we nu al uit naar de release van z'n nieuwe cd.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 3 maart: DVD-box KATARAKT verkrijgbaar

Op maandag 3 maart 2008 ligt de super deluxe dvd-box van ‘Katarakt’ in de winkels.


 

‘Katarakt’ gaat over een gedreven vrouw – Elisabeth Donkers – die het fruitbedrijf van haar schoonvader – dat op de rand van het faillissement staat – besluit over te nemen.

 

Bovenop de bedrijfsperikelen en de familiale aanvaringen heeft Elisabeth ook een persoonlijk probleem dat ze aanvankelijk ontkent en onderschat: er is iets mis met haar ogen.
Hoe het de familie, het bedrijf en Elisabeth zelf vergaat kon je zien in Katarakt op Eén.

 

De cast van ‘Katarakt’ is indrukwekkend; Karlijn Sileghem, Marc Van Eeghem, Ludo Hoogmartens, Viv Van Dingenen, Ides Meire, Maaike Neuville, Jaak Van Assche, Joke Devynck, Dirk Tuypens, Els Olaerts, Bruno Vanden Broecke, Koen Van Impe, François Beukelaers en Chris Lomme

 

Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben op zondag genoten van ‘Katarakt’ op Eén.
Voor wie straks na de slotaflevering moet afkicken, voor wie de serie nog eens wil herbleven of voor wie ze wil ontdekken is er nu de DVD..

 

De prachtige super deluxe digipack van ‘Katarakt’ bestaat uit 4 dvd’s, inclusief de 13 afleveringen van de serie.
Als bonus kan je 3 reportages over ‘Katarakt’ uit ‘De Rode Loper’ bekijken.

 

Zondag 2 maart de slotaflevering op Eén om 22.00uur

De volledige reeks van ‘Katarakt’  vanaf maandag 3 maart 2008 op DVD!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boccia in Wondelgemse sporthal

Boccia in sporthal Neptunus

Toen de Gentse Sportdienst na de toewijzingsperiode voor het seizoen 2007-2008 de vraag kreeg van Somival om een zaaltje te reserveren voor boccia, werd bekeken of dit nog mogelijk was.

Boccia wordt beoefend door rolstoelatleten en in deze sport voor atleten met een hersenverlamming of een neurologische aandoening zijn de belangrijkste aspecten concentratievermogen en spiercontrole.
Boccia staat sinds 1984 op het Paralympisch programma.


De zoektocht leverde uiteindelijk sporthal Neptunus op.
De polyvalente zaal is perfect bereikbaar voor rolstoelen en bovendien was er op vrijdagnamiddag nog een tweetal uur beschikbaar. Een eerste kennismaking van de beheerder met de - toen enige - beoefenaar liet meteen een vonk overslaan. De speelvreugde en het plezier waarmee die jongen zijn sport beleefde, werkte inspirerend.

Het lukraak spelen op een vloer zonder lijnen kon en moest beter.

De beslissing om een volwaardig terrein te belijnen was snel genomen.  Tijdens de kerstvakantie 2007-2008 zorgde eigen personeel voor de opvallende oranje lijnen waarbinnen gespeeld kan worden.  Sporthal Neptunus is op die manier een van de weinige accommodaties in Vlaanderen die rolstoelatleten een volwaardig terrein met alles erop en eraan kan aanbieden.

Door deze realisatie hoopt de Sportdienst de Stad Gent nog meer te promoten als sportstad voor iedereen.

Alle info via de Sportdienst van de stad Gent (09/266.80.00)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidates gezocht voor Miss Belgian Beauty ...Alle info op www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dendermondse verpleger wordt Miss Belgian Travestie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdagavond was Oudenaarde de gaststad voor de finale van Miss Belgian Travestie 2008.

Na een denderende show oordeelde de jury dat FARAH NIGHT (een 33-jarige thuisverpleger uit Dendermonde) zich één jaar lang deze titel mag toemeten en wordt bij de diverse opdrachten vergezeld van LADY BAMBLICIOUS (eerste eredame) en MADAME BABOUCHKA (tweede eredame).

Ongetwijfeld was dit ook een mooi einde van de verkiezingssfeer in een organisatie van Miss Michèle (Christof Verschueren) van het bekende Les Folles de Gand.

Méér foto's van dit spetterend gebeuren vind op www.missitems.be

Met dank aan Freddy Vlassenroot voor de foto.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd voor klassen - win plaatsen voor de try-out van ALLADIN (Evergem)Na het grote succes van ‘Het Oneindige Verhaal, de musical’ wil Event-Team vzw uit Gent z’n publiek verleiden
met een romantisch sprookje in Oosterse sferen: ‘Alladin, de musical’.
Scenarist Jos Dom bewerkte de musical met een knipoog.
Nadat deze musical in België reeds vele duizenden bezoekers wist te trekken in Gent en Antwerpen, keert hij nu terug in een aangepaste versie. Gesluierde danseressen, vliegende tapijten en duistere elementen zijn een aantal elementen van deze nieuwe spetterende show ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Event-Team.


De officiële ticketverkoop via UITBUREAU GENT werd gestart op maandag 28 januari 2008 en er gingen al meer dan 1650 tickets van de 2000 beschikbare tickets de deur uit.
Momenteel is het bestuur van Event-Team vzw in onderhandeling voor een eventuele extra show in verkoop te zetten vanwege de massale interesse in tickets.


In samenwerking met het magazine KLASSE en LERARENKAART organiseert Event-Team vzw een wedstrijd voor de tweede en derde graad van het lager onderwijs:

‘Met je klas op een vliegend tapijt naar 1001 nacht’


Al even vergroeid als Edison met zijn gloeilamp is Alladin met zijn wonderlamp. Eén klas met leerlingen tussen 9 en 12 jaar met de try-out van ‘Alladin, de musical’ in Evergem op vrijdag 2 mei om 14.30 uur gratis bijwonen. Om in aanmerking te komen ontwerp je met de volledige klas één originele en creatieve wonderlamp. De jury kijkt alle lampen in de ogen en als die van jullie het meest schittert, beleven jullie een extra leuke namiddag. De wonderlamp moet de jury bereiken voor 18 april 2008 en de winnende klas wordt in de week van 21 april op de hoogte gebracht. Meer gedetailleerde informatie over de wedstrijd is te vinden op www.event-team.beAlladin, de musical, van 2 tot en met 4 mei 2008 in het Cultuurcentrum van Evergem, Weststraat 31, 9940 Sleidinge

Tickets tussen 14,50 en 16,50 euro via www.uitbureau.be

Alle informatie over de voorstelling via www.event-team.be

  


Reageer (0)

18-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIODANZA ... méér dan de moeite waard om te proberen!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 uur MET start op 4 maart
of dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur >MET start op 11 maart
in het Dans- en vormingscentrum Polariteit, Verkortingstraat 55 te 9040 St Amandsberg.
 
Biodanza is een samenspel van dans, beweging en ontmoeten vanuit het hart',
aldus docente Rina Mertens. 'Geïnspireerd door muziek en emoties ontstaan
spontane en creatieve bewegingen', zegt de docente.

Een Biodanzales verhoogt de vitaliteit, vermindert stress en zorgt voor
ontspanning. Biodanza is opnieuw verliefd worden op het leven en zijn wie je
in essentie bent.' De ontmoetingen gaan door in de Wellekensstraat 35.

Info: 053-73.08.21  www.polariteit.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.StapAf gaat tweede jaargang in!

StapAf, het fietsmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen, is aan zijn tweede jaargang begonnen. Het voorjaarsnummer van 2008 is zonet van de persen gerold en staat weer vol met reportages, tips en leuke routes voor de fietser. Zo gaan ze dit nummer op stap met ex-wielrenners Peter Van Petegem en Serge Baguet. Enthousiast namen ze het voorstel van Toerisme Oost-Vlaanderen aan om voor het magazine al het lekkers langs hun voormalige trainingsparcours nu eindelijk ook eens te proeven. Met de fiets, maar eindelijk zonder beperkingen. En of het hen gesmaakt heeft!

 

Het relaas van de culinaire ontdekkingstocht van Peter Van Petegem en Serge Baguet door de Vlaamse Ardennen lees je in het derde nummer van StapAf. De oudrenners hebben hun favoriete tocht uitgestippeld op het recreatieve fietsnetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen. Het kaartje met de knooppunten staat in een handig, uitneembaar middenkatern, samen met nog vier andere fietstochten in Oost-Vlaanderen: in de Leiestreek fiets je door de kunsttuin van Gent, in Scheldeland langs de kastelen van Laarne en Destelbergen, in het Waasland door de groene omgeving van Lokeren en Waasmunster en in het Meetjesland ten slotte van de Asseneedse naar de Sentse kreken.

 

Dat is lang niet alles. StapAf trakteert je opnieuw op een aantal praktische tips, die het fietsen een stuk aangenamer maken. Zanger en acteur Koen Crucke ontdekt het Oost-Vlaams culinair erfgoed. Hij bakt brood op de traditionele manier in de historische Drongengoedhoeve in Ursel. In het bruine café van het Huis van Alijn in Gent proeft hij van jenever. In de Van Hauwermeirsmolen in Wetteren mag Koen Crucke zelf graan malen en in het Biermuseum van Ertvelde nipt hij van een huisbiertje terwijl hij herinneringen ophaalt aan zijn optredens met Eddy Wally.

 

Er valt opnieuw wat te winnen met dit nummer van StapAf. Vier keer een overnachting met ontbijt voor twee personen in de Vlaamse Ardennen om precies te zijn.

 

Het fietsmagazine StapAf verschijnt twee keer per jaar en is gratis verkrijgbaar in de Oost-Vlaamse toeristische infokantoren en bij de diensten voor Toerisme. Een exemplaar bestellen kan via www.tov.be of door een mailtje te sturen naar toerisme@oost-vlaanderen.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV BAND weer mèt Guillaume Devos op podium
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp zondag 24 februari brengt de TV Band zijn eerste optreden van 2008.  De TV Band bestaat uit een pak populaire televisiemensen die ook graag zingen en een spetterend spektakel brengen met solonummers, duetten en samenzang.


 

Op 24 februari zal ook Guillaume Devos (uit Familie) voor het eerst sinds zijn deelname aan “Steracteur Sterartiest” weer op het podium staan. Naast Guillaume zullen ook Marijn Devalck en Loes van den Heuvel (FC De Kampioenen), David Michiels, Erik Goris en Anneke Van Hooff (Familie) en Wanda Joosten (Familie Backeljau, Booh) weer op het podium staan begeleid door zes muzikanten.


 
  


Het optreden vindt plaats in CC Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 in 1800 Vilvoorde om 15u00.

 

Kaartjes zijn verkrijgbaar op het nummer 02 255 46 90


Alle info op www.tvband.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drapolleke brengt De Wijze Eik in de prijzen

Drapolleke
 Politiezone Gent
heeft sinds kort een nieuw logo, het politiedraakje. Dit logo zal worden gebruikt voor alle (educatieve en andere) verkeersacties gericht naar jongeren. De Gentse basisscholen zochten een geschikte naam. Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke won de wedstrijd: het politiedraakje heet vanaf nu ‘Drapolleke’.

Zichtbaarheid in het verkeer staat centraal tijdens de wintermaanden. Door Politiezone Gent werden reeds tal van initiatieven genomen om de zichtbaarheid van fietsers en andere (zwakke) weggebruikers te verbeteren.

Een van de belangrijkste doelgroepen van Politiezone Gent zijn de (schoolgaande) jongeren. Om het belang van zichtbaarheid in het verkeer extra onder hun aandacht te brengen en de jongeren vooral te stimuleren om zich in het verkeer zo zichtbaar mogelijk te maken, koos de politie voor een ‘fluo-actie’.

Tijdens de maand november 2007 kregen de Gentse basisscholen de mogelijkheid om gratis verkeerskazuifels te krijgen voor de schoolkinderen. Deze fluo-jasjes werden tijdens een grote fluo-happening door de scholen afgehaald. Ondertussen werden meer dan 11.000 fluorescerende verkeersjasjes verdeeld aan de deelnemende basisscholen.

 

En de winnaar is… ‘Drapolleke’ !           Drapolleke

Met deze fluo-actie stelde de Politiezone Gent voor het eerst ook het nieuwe logo voor dat zal gebruikt worden voor alle verkeersacties gericht naar jongeren. De keuze viel op een draakje. Gent is immers symbolisch verbonden met de mythologische figuur van de draak. De draak staat voor veiligheid en bescherming (de draak op het belfort beschermt de ‘vrijheden’ van Gent) en is dus het ideale logo voor toekomstige acties.

De Politiezone Gent deed een oproep aan de Gentse basisscholen om mee te helpen zoeken naar een naam voor het politiedraakje. In totaal hebben 11 scholen hun leerlingen aangezet om een naam te bedenken en werden 72 namen ingezonden. Uit al die inzendingen werd de leukste en origineelste naam gekozen.

Een inzending van Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke sprong onmiddellijk in het oog en werd dan ook gekozen als naam voor het draakje. Het politiedraakje heet vanaf nu: ‘Drapolleke’ (samenvoeging van Draak en politie).

 

Winnaars krijgen Politierondleiding

Als dank voor de leuke inzending zullen de leerlingen van klas 3 B van De Wijze Eik, naast een kleine attentie, op woensdag 21 mei 2008 een uitgebreide rondleiding krijgen op het Algemeen Politiecentrum van Politiezone Gent (A. Triestlaan). Die dag zullen zij zich eventjes flik wanen. Een bezoek aan de cellen, aan de MPE-wagen en een demonstratie van de hondenbrigade zullen zeker op het programma staan.

 

Ook fluo-jasjes voor jeugdbewegingen

Omdat jeugdbewegingen nog steeds erg populair zijn bij de jonge kinderen, werd ook aan deze organisaties de mogelijkheid gegeven om fluo-jasjes te verkrijgen. Op deze manier tracht de Politiezone Gent een zo groot mogelijke groep te bereiken en de zichtbaarheid van schoolkinderen zo veel mogelijk te verhogen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.M.A.K. blikt tevreden terug en kijkt al vooruitHet S.M.A.K. heeft de veelbesproken tentoonstelling ‘Head Shop / Shop Head’ van Paul McCarthy afgerond met 53.903 bezoekers. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling van 50.000 bezoekers ruimschoots behaald. De behaalde doelstelling bevestigt de internationale uitstraling van het Gentse S.M.A.K.. In de internationale pers werd veel aandacht besteed aan de tentoonstelling en in de agenda’s van de Belgische tijdschriften en kranten prijkte ‘Head Shop / Shop Head’ wekenlang bovenaan in de top 5 van te bezoeken exposities. Wie de tentoonstelling niet meer gezien heeft, zal ze gemist hebben. Het S.M.A.K. vormde immers na het Moderna Museet in Stockholm en het ARoS in Aarhus het eindpunt van deze reizende retrospectieve. Voor de tentoonstelling heeft het S.M.A.K. een positieve samenwerking met het Middelheimmuseum in Antwerpen opgebouwd, die mogelijks in de toekomst verder zal gezet worden.

 

Komende tentoonstellingen:


 


EXPO S.M.A.K.

05.04…06.07.2008 Guillaume Bijl

 

Kunst Nu

05.04…29.06.2008 Wilfredo Priëto

Reageer (0)

03-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genomineerden Ambassadeur Gentse Leute 2008

De nominaties voor de titel Ambassadeur Gentse Leute 2008 zijn gekend: schrijfster Geertrui Daem, kostumière en levensgenietster Liliane Demeyer, cabaretier Dirk Lajoie, kunstenaar Michel Bracke, Christoffe "Michèle" Verschueren van Les Folles de Gand en volkstheaterkoppel Suzy en Raymond Vanherberghen.

       

 

De showavond met voorstellingen en korte optredens van de genomineerden zal doorgaan op zaterdag 10 mei 08 in centrum Reinaert in de Brugse Puurte.

Net als bij de eerste editie zal men kunnen stemmen op zijn of haar favoriet middels stemformulieren in de krant, per sms en natuurlijk hier op de wepcitee van Gentse Leute zelve. Nog even herinneren dat de ambassadeurstitel bedoeld is voor die persoon waarvan de meerderheid vindt dat hij of zij wel degelijk voor "amusement in Gent" zorgt, op welk vlak dan ook.
Er wordt momenteel nog onderhandeld met sportschepen Peeters om ook een sportfiguur bij de titel te betrekken. Na selectie door een apart comité zal 1 sportpersoonlijkheid gekozen worden en die krijgt tijdens de Ambassadeursavond een persoonlijke hulde.

De tweede Nacht van de Gentse Leute zal gepresenteerd worden deur onzen iesten ambassadeur: Fred Geirnaert.

Alle info op www.gentseleute.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!