Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.41ste Zwijntjeskermis komt eraan (31/5 - 3/6)

Vanaf vrijdag 31 mei is Zwijnaarde weerom in de ban van de jaarlijkse feesten die voor de 41ste keer als "Zwijntjeskermis" het centrum van deze Gentse fusiegemeente overspoelt. En ook nu weer streefden de organisatoren naar een perfecte combinatie van cultuur, muziek, sportactiviteiten, kindvriendelijke momenten en culinaire hoogtepunten.
Zie www.gent.be

Net als de voorbije 2 jaren heb ik het genoegen vanop de unieke kiosk op het dorpsplein de muzikale gasten te mogen aan-en afkondigen en dat zijn er weer heel wat:

VRIJDAG 31 MEI

SASHA & DAVY (20.00 uur)

Slideshow Image 1

THE VICIOUS (22.15 uur)
ZATERDAG 1 JUNI


THE GOLDEN BIS BAND (19.30 uur) met:

FREDDY BIRSET (20.15 uur)BARBARA DEX (22.00 uur)WILLY SOMMERS (24.00 uur)
ZONDAG 2 JUNI

BANDITS (18.00 uur)COVERBAND QUITNY (19.30 uur)CHRIS HAGELAND (22.00 uur)

MAANDAG 3 juni

WIM LEYS @ FUNDUM (19.00 uur)MR P AND THE CADILLACS (21.00 uur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames GZV winnen Belgische beker waterpoloDe damesploeg van Gentse Zwemvereniging won dit weekend  voor 2de opeenvolgende keer de Belgische beker waterpolo. In het nokvolle zwembad van Moeskroen (1000 man) versloeg het kersvers landkampioen Eeklo met duidelijke 4-9 cijfers.

Setstanden: 0-2/0-5/3-6/4-9
Gentse ZV: Laton Lois, Laton Nona, Carlotta Robbe Sanchez, Sylvie Den Blauwen(1), Jana Meiresonne, Steffi Ryckaert (4), Andrea Robbe Sanchez, Leen Baudonck, Lisa Motet, Charlotte De Vos(1), Janna Laton(1), Julie Sap, Sharon Post.

Coach: Patrick Van Petegem - Dave Sintubin.

Een dikke proficiat vanwege www.plietsplets.be

Reageer (0)

28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek van de bovenste plank ... onze GIDSEN !

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, opgericht in 1823

Onder het thema ‘Latin Sounds’ gaan de muzikale militairen op donderdag 13 juni de toer op van de populaire Latijns Amerikaanse muziek. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, onder leiding van Kapitein Kapelmeester Yves Segers, en de bandoneonvirtuoos Rony Verbiest staan borg voor een onvergetelijke avond.

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, opgericht in 1823, bestaat uit een groot harmonieorkest van 84 uiterste bekwame musici en een trompetterkorps van 19 streng geselecteerde trompettisten.

Vanaf het prille begin heeft de Muziekkapel het grote publiek in binnen- en buitenland weten te boeien. Zo traden ze op in Canada, Hongarije, Spanje, Thailand, Turkije, V.S. en Rusland.

Het harmonieorkest wordt regelmatig gevraagd door (buitenlandse) componisten om hun werk te creëren of op cd op te nemen.

Sinds maart 2008 is Kapitein Yves Segers de nieuwe Kapelmeester. Zijn rijke ervaring als fluitist en als gastdirigent leidt steevast tot spraakmakende opnames en mooie concerten.

Rony VerbiestRony Verbiest is een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld. Hij musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands en werkte ook mee aan optredens van Johan Verminnen. Hij is de vaste begeleider van Jo Lemaire.

Accordeons, drums en saxofoons staan centraal in de muzikale carrière van Verbiest die slagwerk, saxofoon en kamermuziek studeerde aan de conservatoria van Gent en Brussel. Al tijdens zijn studies werd hij geëngageerd als saxofonist bij de Koninklijke Kapel van de Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel van de Gidsen.
Als componist mengt hij in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.

Muziek voor het goede doel

De opbrengst van het galaconcert zal integraal gaan naar de vzw Schoonderhage en de vzw Projecten Broeders van Liefde Huize Triest – Gemeenschapshuis Tabor.
Vzw Schoonderhage is een erkende vereniging die voorziet in opvang en huisvesting van mensen met een mentale handicap.
Huize Triest-Gemeenschapshuis Tabor is een kleinschalig opvangcentrum met een familiaal karakter, voor de allerarmsten. Het biedt een laagdrempelig alternatief aan mensen die binnen de gestructureerde zorgverlening niet aan bod komen.

Programma

Op het programma staan werken van onder andere G. Gershwin (Cuban Ouverture), L.S Alarcon (La Utielana), A. Copland (El Salon Mexico), A. Piazolla (Oblivion, Libertango, Adios Nonino), A. Marquez (Danzon N°2), D.Milhaud (Scaramouche), A.Ginestera (Danza Final) en J.V. Bender (Mars van het eerste regiment gidsen).

Het initiatief heeft de steun van de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen.
De presentatie is in handen van Antje De Boeck.

Praktisch

 • Het concert start om 20 uur in zaal Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent.
 • Toegangskaarten blijven verkrijgbaar tot en met donderdag 13 juni 2013
 • Kostprijzen
  • Er is al een toegangsticket te verkrijgen vanaf 15 euro (inclusief drankje tijdens de pauze).
  • Een ‘VIP-arrangement’ ter waarde van 50 euro omvat een gratis parking in de Leopoldskazerne, een georganiseerd vervoer heen en terug naar de zaal ‘Capitole’ en tijdens de pauze wordt men vergast op een drankje.
 • Het geheel wordt afgesloten met een receptie ‘Latin Style’ na het concert in de militaire installaties van de gastheer.
 • Er wordt gevraagd om stadskledij te dragen.

Informatie

 • Reservatie en inlichtingen: Secretariaat Galaconcert, Militair Commando Provincie Oost-Vlaanderen, Gaspar De Craeyerstraat 2, 9000 Gent, tel. 09 267 37 01 of 09 267 37 02, fax 09 267 37 11, e-mail cpcovl.concert@mil.be
 • Gastheer en verantwoordelijke organisator,  Kolonel Stafbrevethouder Erik De Durpel, Ir, Militaire bevelhebber van de Provincie Oost-Vlaanderen, Gaspar de Craeyerstraat 2, 9000 Gent, tel. 09 267 37 00, fax 09 267 37 11, e-mail erik.dedurpel@mil.be 
 • Website www.schoonderhage.be 
 • Website www.huizetriest.be

Reageer (0)

26-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 29/5: SOMERSET in de kijker
Klik op de afbeelding om de link te volgenVanaf woensdag 29 mei 2013 vindt u op deze website wekelijks een reportage over mijn trip naar SOMERSET (UK) en dit in het kader van het project "Fish & Chips" waarover deel 1 hoofdzakelijk zal gaan. Op die manier loods ik u verder doorheen een prachtige streek waarin 'mensen met passie' vertellen over cider, cheddar, pastie en pie, smoked eel and salmon, ......

Een aangename kennismaking die u moet overtuigen mijn spoor te volgen en zelf SOMERSET te ontdekken tijdens de komende maanden .... vanaf 29 mei op www.plietsplets.be

Reageer (0)

20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE EEN BOD èn STEUN "TEGEN PESTEN EN GEWELD"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ben je een verzamelaar, wens je iemand te verrassen, ben je een fan, zoek je een idee voor vaderdag?
Dan vind je op onze veiling beslist je gading én je steunt een goed doel!

Je kan bieden op hebbedingen van of ontmoetingen en etentjes met o.m. Guido Belcanto, actrice Hilde De Baerdemaeker, jongerenidool Ian Thomas, komiek Walter Baele, jeugdschrijver Marc De Bel, top-advocaat Walter Van Steenbrugge, Yves Leterme, Tom Boonen, komiek Luc Caals, Davy Brocatus, keeper Colin Cosemans, comedian Piv Huvluv, musicalacteur/muzikant Jan Schepens, verschillende voetbalclubs (Standard, Zulte-Waregem, KRC Genk, Club Brugge, KV Mechelen, KAA Gent, KV Kortrijk, Waasland-Beveren), kunstenaarshotel Focus Kortrijk, AVS-tv, het Internationaal Filmfestival Gent, de Rode Duivels, Graaf Renaud de Kerchove, EVA, De Korf, kunstenaar Christophe Deconinck, opleiding hulpkok van CVO Tanera Aalst e.v.a.

De opbrengst gaat integraal naar de ontwikkeling van het nieuw educatief spel Pest'OOg over pesten, diversiteit, beperkingen en talenten voor het lager onderwijs. Meer info over het spel

Om de respons en gebruiksgemak te vergroten, kan je vanaf 20 mei terecht op de startpagina van www.tegenpestenengeweld.be en de rechtstreekse links per item aanklikken, zodat je niet te lang op www.ebay.be hoeft te gaan zoeken.

HELP KINDEREN WEERBAAR WORDEN, UW STEUN IS VAN GROOT BELANG. PLAATS NU UW BOD!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JÜRGEN DE SMET WIEDER IN WIEN

   

Hou je van Weense operette en lekker tafelen in een 19e eeuws kasteel?

Dan is 'Wieder in Wien' precies wat u zoekt!

De nieuwste productie van Jürgen De Smet biedt u een stijlvol concert, gevolgd door een fijn 5-gangenmenu (wijnen inbegrepen!) in het exclusieve kader van Kasteel Carelshof in Sint-Amandsberg, nabij Gent.

Pareltjes uit de operette, musical en lichte muziek worden u gebracht door Carine Viaene (sopraan), Stefaan Vandenbroucke (tenor) en Jürgen De Smet (vleugelpiano).

De stijlvolle presentatie gebeurt door Gladys De Mol.

datum : zondag 2 juni om 11u30
prijs: € 52 (all-in)
info & reservaties: 0476 536 514

OPGELET : snel zijn is de boodschap, want 'Wieder in Wien' is bijna volzet!

Alle info is te vinden op de website van Jürgen De Smet : www.jurgendesmet.net

Reageer (0)

19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche Gentse FeestenOp dinsdag 16 april 2013 werd dé affiche voor de Gentse Feesten, editie 2013, officieel voorgesteld. Net als vorig jaar mocht het reclamebureau Modulo uit Melle voor de Gentse Feesten 2013 het campagnebeeld ontwerpen. Het resultaat is een beeld dat vrolijkheid combineert met Gentse eigenheid.

De Gentse Feesten vinden dit jaar plaats van zaterdag 20 tot en met maandag 29 juli 2013.

Het campagnebeeld van 2013 prikkelt de nieuwsgierigheid, schept een vrolijk en uitgelaten sfeer en ontsteekt een zekere spanning bij de kijker tot aan de Gentse Feesten.

De toespeling op de circusattractie ‘human canonball’ schept de sfeer van het circus dat naar de stad komt. Een zinsverbijsterend 10-daags cultureel circus dat de hele stad in haar ban heeft. Net als deze attractie staat de Gentse Feesten garant voor 10 dagen spektakel, show, performances en plezier.

Het beeld heeft opvallende Gentse elementen. Het kanon kreeg het uitzicht van het hoedje van het typisch Gents poppetje Pierke Pierlala. De lont die de letters van de Gentse Feesten vormen, verwijst naar de bekende Gentse strop. En uiteraard heeft Gent ook zijn eigen kanon, de Dulle Griet. De aangestoken lont kan dan weer een verwijzing zijn naar het vuurwerk en de helm van de held in het kanon vertoont de vorm van een discobal dat kenmerkend is voor het groot aandeel van muziek op de Gentse Feesten.

 

Promotie

De campagne voor de Gentse Feesten loopt in België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Er wordt zowel on- als offline gewerkt.

De website wordt aangepast en ook nu weer wordt van verschillende sociale media zoals Facebook en Twitter gebruik gemaakt.

Voor het offline gedeelte zullen er affiches, folders, stickers, enveloppen en briefhoofden gedrukt en verspreid worden. En ook dit jaar zal het beeld gedrukt worden op T-shirts voor dames, heren en kinderen.

 

Selectie van de ontwerper

Omdat de Gentse Feesten een internationaal karakter hebben, een breed aanbod van cultuur en muziek brengen én een belangrijk evenement zijn voor citymarketing, werd voor de creatie van het campagnebeeld een overheidsopdracht voor drie jaar uitgeschreven om via een professioneel bureau een kwalitatief passend beeld te vinden voor de Gentse Feesten.

 

In 2011 werd de opdracht om het campagnebeeld voor de komende drie jaar te ontwerpen, gegund aan Modulo. Toen was het campagnebeeld de egel, waarin vriendelijkheid en rebelsheid met elkaar verweven werden.

Voor 2012 bedachten ze een origineel beeld van de Gentse draak en de cowgirl.

Dit jaar is er opnieuw gekozen voor een vrolijk en swingend beeld, met zeer veel aandacht voor het Gents karakter van de Feesten.

Alle info op www.gentsefeesten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Remue Ere-Ambassadeur Gensche Leute

Op 14 juni 2013 om 20.00 uur kiest men opnieuw een “Ambassadeur van de Gensche Leute” en wordt de laureaat bekend gemaakt in het stijlvolle kader van Scala Theater op de Dendermondsesteenweg.

 

Kandidaten op deze editie zijn Claude Marissael, Kloaver Viere, Sabijn, Nico Lenny en Stefaan Callewaert.

 

Maar we weten ondertussen dat er voor de eerste keer een Ere-Ambassadeur van de Gensche Leute wordt gelauwerd en deze eer gaar naar PAT REMUE. Proficiat, Pat.

 


Méér info over dit gebeuren volgt !

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!