Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
28-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekrecensie: “Zó word je steenrijk”

Cover Zo word je steenrijk


Laagdrempelig. Helder. Inspirerend… maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. (Recensent: Angelo Van Slycke)

 

De auteur tracht in zijn nieuw boek “Zó word je steenrijk” een resem aan populistische uitspraken als “Huizen zijn hedendaags veel te duur. Morgen barst de vastgoedbubbel., …” te ontkrachten en te counteren met zijn eigen, beargumenteerde redenering.

 

Door dieper in te gaan op de vier verschillende fases van een onderneming en/of belegging in onroerend goed – aankopen, verbouwen, verhuren en verkopen (al dan niet in deze volgorde) – biedt Frank van Rycke een overzicht aan van de zaken die extra aandacht verdienen en waar je voor op je hoede moet zijn. Wie echter een handleiding verwacht “om steenrijk” te worden, moet zichzelf de vraag stellen als die vraag simpelweg kan beantwoord worden en waarom iemand dat dan ook uit de doeken zou doen…

 

De vele voorbeelden en getuigenissen die het boek doorkruisen zijn een fantastische aanvulling op de inzichten die de auteur zijn lezers tracht te bieden. Na elk hoofdstuk wordt de kernboodschap kort samengevat en aangevuld met extra relevante tips.  Wat het boek voor mij persoonlijk interessant maakt, is dat Frank niet enkel positieve, maar ook negatieve ervaringen uitvoerig uit de doeken doet. Daarmee onderscheidt hij zichzelf van andere mensen die zichzelf financieel onafhankelijk verklaren: vaak focust men zich op hun positieve ervaringen en tegelijkertijd minimaliseert men de tegenslagen (of deze worden zelfs compleet verwaarloosd). Frank doet dit echter niet en beschrijft zijn fouten even gedetailleerd als zijn succeservaringen, iets waar weinigen onder ons zo openhartig over durven te getuigen.

 

Aanvullend stelt de auteur een aantal sjablonen beschikbaar – zoals een voorbeeld van een huurcontract, een voorbeeld van een plaatsbeschrijving, … –   die gratis te downloaden zijn van zijn website en verwijst hij naar andere lectuur die relevant is voor mensen die geboeid zijn door  vermogensopbouw via beleggingen/ondernemingen in vastgoed. Het enige waaraan ik mij persoonlijk begon te storen naarmate ik het einde van het boek naderde, waren de ontelbare verwijzingen naar zijn vorig boek (dat ik trouwens ook in het verleden gelezen heb).

 

Het boek is zeer vlot leesbaar en legt de nadruk op het activeren van je ondernemingszin: Frank toont aan dat vermogensopbouw via vastgoedprojecten voor iedereen mogelijk is, ook als je niet over een grote hoeveelheid financiële middelen bezit. (Dit moet je wel met een korreltje zout nemen, een minimale hoeveelheid financiële middelen is natuurlijk een vereiste, maar het boek toont wel aan dat je stap voor stap je vermogen kan uitbouwen, ook als je met iets kleins moet beginnen.)

 

 “Zó word je steenrijk” is een boek met veel potentieel voor mensen zoals ik – jonge professionals die nog steeds uitkijken naar de huur/aankoop van een eerste woning. Het boek sommeert op een eenvoudige en toegankelijke manier de voordelen, gevaren en valkuilen van vastgoed en stelt dus een grote hoeveelheid levenswijsheid in de wereld van onroerend goed ter beschikking. Een betere subtitel zou dit boek dan ook niet kunnen krijgen voor dit doelpubliek: het is een noodzakelijk (vastgoed)boek voor iedereen die een eerste keer met vastgoed in aanraking kom, zij het nu als (ver)koper of (ver)huurder.

 

Echter voor mensen die reeds vaker in aanraking kwamen met vastgoed – laat ons zeggen, de doorsnee 40-jarige man of vrouw – lijkt dit boek eerder op een samenvatting van zijn/haar/hun persoonlijke ervaringen. Dit komt net omdat Frank van Rycke de voorbeelden zo realistisch schetst, dat velen onder ons er zichzelf zullen in herkennen. De enige aanvulling die dit boek voor dit publiek kan bieden,  is informatie (en de gepaard gaande anekdotes) over één (of meerdere) fases waarmee je zelf nog weinig/niet in aanraking bent gekomen, gecombineerd met een stimulus tot ondernemen/beleggen in een volgend vastgoed.

 

Samengevat in één zin:

Een must-have vastgoedboek! … maar niet voor iedereen.

 

Mensen die geïnteresseerd zijn en die meer informatie wensen over het boek, kunnen hier terecht.Over de auteur…

 

Frank Van Rycke is een 45 jarige ondernemer en belegger die er in slaagde om in 10 jaar “binnen” te zijn. Na zijn studies in de rechtsleer, volgde een succesvolle professionele loopbaan met commerciële en leidinggevende functies bij verschillende  bedrijven uit de bank- en verzekeringssector.

 

Meer info:

http://www.frankvanrycke.com

https://twitter.com/In10jaarbinnen

 Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: "De berg zegt"

“De berg zegt”: Het ‘lijvige doodsprentje’ van Ivan Heylen

Aan het einde (?, hij is volslagen onvoorspelbaar die artistieke ‘Werkmens’) van zijn carrière verschijnt er van de veelzijdige showbizzz- en mediafiguur Ivan Heylen (Oosteeklo 1946) een autobiografie bij Uitgeverij Van Halewyck, met als titel “De berg zegt”. De auteur noemde het, bij de door zijn vriend ex-wielrenner - en eveneens bekend uit de ‘boekskes’ fenomeen - Eddy Planckaert warm ingeleide voorstelling in het Blankenbergse Oester- en Kreeftenrestaurant Den oesterput, zijn “dik doodsprentje. Toch sprankelt het werk als het levensverloop van de duizendpoot zelf. En als laatste zin voorspelt hij zijn lezers een ‘Wordt vervolgd’.

Heylen streeft in zijn uitgebreid geïllustreerd 320 pagina dik boek eigenlijk wel volledigheid na. Daardoor krijgt het een extra documentair karakter en wordt het ook een boeiende kroniek van zijn tijd. Hij noteert met de feitenbezorgdheid de showbizzwereld en de mediafenomenen van de periode waarin hij superactief was, - na en naast een leven als friturist, fabrieksarbeider… later als zanger, gevreesd diepte-interviewer, Tour de France-verslaggever, multifunctioneel mediawerker… tot en met niet erg succesrijk kunstschilder en filmscenarist. Hij beschrijft het allemaal en niet zonder zelfkennis en relativisme.

Maar ‘De Wilde Boerenzoon’ zou zichzelf niet zijn als hij die opsomming van data en feiten niet doorspekt met kritische bedenkingen en goed bij de grond blijvende filosofie… uit het leven gegrepen. Daaruit komt een man naar voor, van wie de volkstaal het zo mooi uitdrukt met: ‘Den diene moe nie weere komen…”. Hij verwoordt dat universeel optimisme overigens zelf in één van de aforismen vooraan in zijn boek: ‘Alles wat minder is dan kanker, is geen probleem.”. En op pagina 145: “Alles went. Ook doodgaan.’Veel mensen sterven enkele keren voor ze doodgaan. Je leert ermee leven.’”

Eerlijkheid siert de ooit in Vlaanderen wereldberoemde autobiograaf. Heylen geeft ridderlijk toe dat hij ontzettend aanlokkelijke kansen kreeg in zijn carrière maar dat hij die zeker niet allemaal juist wist aan te pakken en daardoor (vooral financieel bloedend) regelmatig van de ladder van het succes schoof, terug met beide voeten op de harde grond. Hij schreef zijn levensverhaal uiterst plastisch, hyperrealistisch, sfeeroproepend. De lezer heeft geen enkele moeite om mee te stappen in de heropgeroepen werkelijkheid en het sociale decor ervan.

De vaak amateuristische iconografie met familiekiekjes, facsimile van documenten, platenhoezen, beelden van televisieschermen… dragen bij tot documentaire karakter. De kwaliteit van de originele opname liet wellicht niet toe om de tekstillustrerende afbeeldingen groter weer te geven, dat is begrijpelijk. Maar dat ze niet altijd perfect naast de betreffende inhoud gekaderd staan zorgt wel nu en dan voor wat zoekwerk. Dubbel vervelend bij een boek dat je geneigd bent in één ruk van het begin tot het einde te Verlinden. Voor de rest geen kritisch negatief woord voor de zéér verzorgde uitgave, die perfect op de doelgroep afgestemd blijkt.

Freek Neirynck


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEST UW GENTS .......


GENSCHE KWIESTENBIEBELKWIES VERSIE  VEUR  GUUL  DEN  ANNEKESNEST

 

FAMIELDEKWIES VEUR EIWERS, EIWKES, PAGAADERS EN REUFTE     Schuune prijze te winne !

 

MEE PERFESSER  GENSCH  FREEK NEIRYNCK

& KOENSJEERZJE SEERZJE VERWEST

 

MEE  (EE)MOEVANTE  LICHTBEELDE VAN GENSCHE Moonuumente   Lietsjeszangers   Sneukeleinge   Schuune Oekskes…

 

OP 21 (try out), 22, 23, 24, 25 en 26  ZJUULIE te VIEREN  (deuren oope : 15.30) in T LAOKEMEETERSUIS/WILLEMSFOENTS Vrijdagmoort 26

REEZERVOASE : Uitbureau Veldstraat  09/233.77.88.  tOEGANG € 7?50 KINDEREN 6,5O (+ UITBUREAU € 1)

 

…

Na zijn “Gensche lesse veur pagaaders en reufte” werkt Perfesser Gensch Freek Neirynck dit jaar voor de hele famielde, ‘guul den annekesnest’ aan (groot)ouders en kinderen. Ze kunnen individueel of samen deelnemen aan zijn ludieke, met beeld en klank geanimeerde Kwiestenbiebelkwies over Gent en t Gensch.

 

Fienaale : zoendag 27 07 om 14.30 Korenmarkt

 

FIENALE KWIESTENBIEBELKWIJS

MEE LETTERFRETTER MIKE EN

PERFESSER GENSCH FREEK NEIRYNCK

 

Op zondag 27 juli wordt om 14.30 op de Korenmarkt de finale gespeeld van de Gensche Kwiestenbiebelkwies veur guul den Aanekesnest met Perfesser Gench Freek Neirynck en de Gentse rapper en hiphopper  LETTERFRETTER Mike als speesjaale gaast en preezedent van de Gensche Sosseteit als juryvoorzitter.. Gratis toegang


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgem in feeststemming van 2 t.e.m. 5 mei

Wondelgem Meikermis


Van vrijdag 2 mei tot en met maandag 5 mei 2014 vindt in Wondelgem de traditionele ‘Meikermis’ plaats.

Meikermis Wondelgem wordt georganiseerd door de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met vzw Werkgroep Handelsbeurs en de plaatselijke sportverenigingen. Een overvol, gevarieerd programma zet Wondelgem 4 dagen op z’n kop.

De feesttent op de ligweide van het zwembad Neptunus is het kloppend hart van de feestelijkheden.

Op vrijdag 2 mei zet de stadskermis het programma muzikaal in met onder andere optredens van Jason Bradley, Johnny Montero en Petra.

Ook de volgende dagen is de ambiance in de feesttent verzekerd met dj Peter van Praag, Smashdance, Kris Robyan en Les Folles de Gand.

Op maandag 5 mei wordt in de tent het programma afgesloten met een gezellige seniorennamiddag met de Lenny’s.

Wondelgem viert ook feest buiten de feesttent met onder andere een verlichte feest- en avondmarkt (vrijdag 2 mei), een rommelmarkt (zaterdag 3 mei) en tentoonstellingen.

Zaterdag en zondag opent museum Vroonstalle de deuren voor de veelbelovende tentoonstelling ‘de 24 gesneuvelde Wondelgemnaars tijdens WO I’ en in de Basisschool de Regenboog kan men dagelijks terecht voor het foto- en digisalon.

Traditiegetrouw kan het publiek genieten van een echte trappist -met aangepaste kazen - aan de trappistenbar of van een lekker glas bubbels in de champagnebar.

De Meikermis sluit de festiviteiten af met een semi-blitztoernooi schaken in de cafetaria van sporthal Neptunus op maandag 5 mei om 20 uur.

Programma

Het volledige programma werd, zoals gebruikelijk, gebundeld in een programmaboekje en verdeeld in Wondelgem.

Het programma staat ook op de website www.uitingent.be, in de rubriek ‘Kermis en feest'.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
24-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CIAC GENT sinds vandaag verhuisd !!!

 

 

 

CIAC GENT VERHUIST NAAR NIEUWE & MODERNE INFRASTRUCTUUR IN LEDEBERG

 

Gent – Na bijna 50 jaar verhuist CIAC Gent op donderdag 24 april van Einde Were naar de Brusselsesteenweg in Gent. De merken Ford en Peugeot worden er elk in een aparte toonzaal voorgesteld . Ook de multimerken-carrosserie voor herstellingswerken van alle wagenmerken (ook andere dan de merken die worden verdeeld door de Groep CIAC) is er ondergebracht.

Macintosh HD:Users:catscommunication:Desktop:CIAC SVD.jpg

 “De verhuis betekent een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van CIAC Gent. Deze gloednieuwe infrastructuur in Gent is een echte ‘one stop shop’ met alle diensten onder één dak verenigd: verkoop van wagens, dienst na verkoop, herstelling, onderhoud , carrosseriewerken en leasing.”, zegt een opgetogen Henri de Hemptinne, afgevaardigd bestuurder CIAC groep.

Ultramoderne locatie

De nieuwe CIAC vestiging in Gent is ultramodern. Alle diensten worden er gecentraliseerd op een totale oppervlakte van 6500m².

Zo telt ze onder meer een atelier van 1600m² dat plaats biedt aan 24 bruggen, gescheiden showrooms van elk 1000m² voor zowel Ford als Peugeot en een volledig geautomatiseerd magazijnsysteem.

 

 

 

Centraal gelegen en veel parkeergelegenheid

CIAC Gent bevindt zich nu op de Brusselsesteenweg 506 in Gent  (ter hoogte van de Colruyt en het Q8 tankstation).  “In de nieuwe garage en showrooms zullen we onze klanten uit Gent en ruime omgeving nog een betere dienstverlening kunnen geven. De nieuwe vestiging ligt bovendien vlakbij de op- en afrit van de snelweg E17 wat de bereikbaarheid aanzienlijk verbetert.”, benadrukt Henri de Hemptinne. “Onze klanten kunnen hier ook vlot parkeren en we zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. ”

Opendeurdagen op 26 en 27 april 2014

CIAC Gent stelt de deuren van de nieuwe locatie wijd open voor het publiek tijdens de opendeurdagen op 26 en 27 april 2014.

CIAC Gent, ruim aanbod en sterke service

Naast de verdeling van de merken Peugeot en Ford kan u bij CIAC fleet terecht voor leasing en verhuur op lange termijn van wagens. Onderhoud of herstellingen worden steeds efficiënt en professioneel uitgevoerd met originele onderdelen zowel voor eigen merken als andere merken. Verder kunt u bij CIAC terecht voor de aankoop van tweedehandswagens met kwaliteitslabel.

Meer info
Groep CIAC
De heer de Hemptinne
Einde Were 1
9000 Gent
Tel: 09/235 87 11
h.dehemptinne@ciac.be

www.ciac.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe "Over taal" is uit ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaamse volksvertegenwoordigers kiezen voor meer Belgisch-Nederlands

 

Dat de taalnorm, wat standaardtaal is en wat niet, afgeleid moet worden uit het taalgebruik, is een stelling die meer en meer aanhang krijgt. De taalgebruiker krijgt het woord. Maar welke taalgebruiker? In de Vlaamse taaladviespraktijk is het vooral de mening van taalspecialisten die telt, wat een vertekend beeld van de standaardtaal geeft. Als het van onze politieke elite afhangt bijvoorbeeld, van de Vlaamse volksvertegenwoordigers althans, dan behoren veel meer Vlaamse (‘Belgisch-Nederlandse’) woorden tot die standaardtaal dan onze taaladviesbronnen, zelfs de meest tolerante, zoals Taaladvies.net, beweren.

 

Dat schrijven Johan De Schryver en Hilde De Saedeleer in hun tweedelige bijdrage Vlaamse volksvertegenwoordigers kiezen voor meer Belgisch-Nederlands in het nieuwe nummer van Over taal en ook op www.overtaal.be.

 

Verder in dit nieuw nummer van Over taal (jrg. 53, nr. 2)

 

Interview met Hugo Van Dienderen, Dirk Sterckx en Siegfried Bracke: drie politici en ex-VRT-medewerkers over taal (door Bruno Comer)

               

Taalkronkels: Mannen eerst! Iets over familienamen (door Filip Devos)

 

Dossier: Ik heb altijd geleerd dat … Goed en fout en de rol van het geheugen in taaladvisering en onderwijs (door Dirk Caluwé)

 

Interview met Marion Schmitz: België is een ideaal sociologisch laboratorium (door Bruno Comer)

 

en de vaste rubrieken Idioom & Co, Broodje taal, Te boek, Column en Quiz

 

Over taal is een algemeen wetenschappelijk-populariserend tijdschrift over taal, tekst en communicatie. In elk nummer: twee interviews, twee bijdragen over taal in de ruime zin van het woord, en de vaste rubrieken 'Broodje taal' (over taalzorg), 'Idioom & Co' (over idiomatische uitdrukkingen), 'Dossier' (een praktisch taal-, tekst- en/of communicatiedossier), 'Te boek' (boekrecensies), 'Taalkronkels' (de lichte taalhumorrubriek), een 'Column' en een 'Quiz'.

 

Alle info: www.overtaal.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Hoofdgilde van Sint-Joris viert 700 jaar op 27/4
Klik op de afbeelding om de link te volgen

2014 wordt voor de Gentse Hoofdgilde van Sint-Joris een uitzonderlijk jaar. Precies 700 jaar geleden werd de gilde opgericht om de stad Gent met de kruisboog te verdedigen. Vandaag, 7 eeuwen later, is de Sint-Jorisgilde nog steeds een aktieve en bloeiende vereniging waarvan de leden ten alle tijde klaar staan om voor elkaar, en voor hun stad, in de bres te springen. Als het moet zelfs met de kruisboog.

 

Het aantal groeperingen, verenigingen en zelfs landen die kunnen terugkijken op een geschiedenis van 700 jaar, zijn uiterst zelden. De gildebroeders van de Gentse Sint-Joris willen deze uitzonderlijke verjaardag dan ook met trots en luister vieren. 

 

De festiviteiten starten op 27 april met een H. Mis in de Sint-Niklaaskerk en een Academische Zitting in het Stadhuis. Na de mis, die wordt opgeluisterd door het Koor Cantabile, stappen de gildebroeders in vol ornaat en de genodigden naar het Stadhuis. Stadsbeiaardier Kenneth Theunissen laat de Gentse beiaard volop klinken boven de stad. Op zijn playlist zullen uiteraard het Gildelied en Klokke Roeland niet ontbreken. De beroemde Gentse klok mag overigens zelf ook 700 kaarsjes uitblazen, want de indrukwekkende stormklok werd in 1314 in het Belfort gehangen.

 

Aan het stadhuis wordt de stoet verwelkomd door Thebaanse trompetten onder leiding van Daniël Everaert. De Academische Zitting in het Stadhuis zal bijgewoond worden door het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Gent. Voor muzikale intermezzo’s tussen de officiële speeches zorgt harpist Jacques Vandevelde. Jo Decaluwe is moderator. 

 

De Academische Zitting in het Stadhuis op 27 april is het eerste luik van de feestelijke viering van 700 Jaar Sint-Jorisgilde. Later op het jaar volgt het tweede luik. Hoogtepunt op 18 oktober wordt het concert in de Macharius-kerk door het Kamerkoor " El Grillo " onder leiding van  Jens Van Durme .

 

De Koninklijke en Soevereine Hoofdgilde Sint-Joris te Gent staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

 

 

27 april – Feestelijke viering van 700 jaar Koninklijke en Souvereine Hoofdgilde van Sint-Joris Gent.

www.sintjorisgilde.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening vaarseizoen met De Barge op 1 mei !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Do 1 mei: Opening van het vaarseizoen met barge rondvaarten

Ter gelegenheid van de officiële opening van het vaarseizoen vaart de Gentse barge langs de Pauwvertakking, de Zwaaikom, het Groothandelsdok met de Bataviabrug, het Houtdok, de Muidebrug en de Tolhuissluis.Kortom een vaart door de Gentse dokken. Gids aan boord: Geert Van Doorne.

Programma

Op- en afstapplaats: Portus Ganda, Veermanplein, 9000 Gent

Vaart 1 : 13u30 – 14u30

Vaart 2 : 14u45 – 15u45

Vaart 3 : 16u00 – 17u00

Prijs per persoon, incl een welkom drank: 10€ ( eenheidsprijs)

Inschrijving

Per mail naar denise@gentsebarge.be – plaatsen beperkt - voorafbetaling verplicht


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsers en wandelaars maken nieuwe promotiecampagne West-Vlinderen
Klik op de afbeelding om de link te volgenHet provinciebedrijf Westtoer doet beroep op fietsers en wandelaars voor de nieuwe campagne West-Vlinderen.

Met ingestuurde foto’s worden  promotiefilmpjes gemaakt die vanaf 15 mei op de regionale televisiezender Focus & WTV uitgezonden worden. Met deze nieuwe actie wil Westtoer het fietsen en wandelen in de kijker plaatsen en het gebruik van de gratis digitale applicatie extra promoten.

 

West-Vlaanderen blijft een fiets- en wandelprovincie bij uitstek. Onder meer de fiets- en wandelnetwerken hebben de jongste jaren gezorgd voor een groeiende belangstelling.

“Ruim vier miljoen fietsers maken jaarlijks gebruik van onze fietsnetwerken. Tussen 2006 en 2013 zijn bijna 600.000 fietsnetwerkkaarten verkocht. Iedereen fietst en wandelt. Regio’s, steden en gemeenten hebben baat bij een sterk recreatief aanbod. Nieuwe en eigentijdse initiatieven betekenen een nieuwe stimulans om de regio’s in de kijker te plaatsen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

 

Fiets- en wandelfoto’s voor televisiespot

Het provinciebedrijf Westtoer plaatst sedert 2012 het fietsen en wandelen in de kijker met de website en de gratis digitale applicatie West-Vlinderen. Vorig jaar zijn 20.000 downloads van de applicatie genoteerd. Met de nieuwe campagne wil Westtoer de naambekendheid van het merk ‘West-Vlinderen’ ondersteunen en verhogen.

 

Fietsers en wandelaars kunnen 12 foto’s van hun favoriete tocht in West-Vlaanderen doorsturen naar de website www.west-vlinderen.be. De applicatie zet de foto’s om in een televisiespot van 30 seconden die wordt uitgezonden op de regionale televisiezender Focus & WTV.

 

“Vanaf 15 mei zal een jury de beste spots selecteren die twintig weken lang telkens op donderdag en vrijdag op het scherm komen. Fietsers en wandelaars maken dus onze campagne. Het is een primeur dat met de zogenaamde user-generated content een heuse televisiecampagne wordt gerealiseerd”, aldus Luc Abbeloos, directeur marketing bij Westtoer.

 

West-Vlamingen en toeristen

De televisiespots zullen tevens te zien zijn op de website West-Vlinderen en op een afzonderlijk kanaal van YouTube. Via nieuwsbrieven zullen ook toeristen uitgenodigd worden om hun favoriete fiets- of wandelroute te promoten met een televisiespot.

“Graag willen we vooral de West-Vlamingen uitnodigen om deze campagne te steunen. We nodigen dan ook alle steden en gemeenten uit om hun inwoners hiervoor te mobiliseren en aldus promotie te maken voor hun gemeente, stad of regio”, aldus Luc Abbeloos.

 

Band met de kijker

Voor Focus & WTV is de actie van het provinciebedrijf Westtoer een extra stimulans om de band met de kijker te optimaliseren.

“Focus & WTV willen zich voluit engageren voor dit  leuke en innovatieve project.  West-Vlamingen zijn nog te weinig ambassadeur van en voor hun eigen regio. We willen als regionaal medium een actieve rol spelen in het aanmoedigen van deze ambassadeursrol en vooral maken dat de West-Vlaming zijn eigen regio al wandelend of fietsend nog  beter leert kennen“, aldus Dirk Vanhegen, Gedelegeerd Bestuurder van Focus & WTV.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
10-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD “TALES FROM A LONELY ROOM”: MARIE-PAULE FRANKE MET HAAR (INDERDAAD !) ‘DREAMBAND’

Mariposa ofte Marie-Paule Franke, de in Duitsland uit een Duits/Joodse vader/cellist bij het Berliner Philarmoniker Orkest en een Belgische moeder, geboren Gentse jazz zangeres debuteerde in de jaren 1980 en 1990 in diverse pop, funk en rockbandjes en… jazzformaties. Ze besloot lessen te volgen aan de pas opgerichte Jazzrichting van het Gentse Conservatorium, waar haar achtergrond van klassieke muziek een uitstekende kans tot fusion vond met de pop en jazz van ondermeer Billy Holiday, Joni Mitchel, Janis Joplin, Abbey Lincoln…
Eind 2010 begon Mariposa met haar eigen project onder de naam Marie-Paule Franke and Her Dreamband, waarbij ze samenwerkt met professionele muzikanten als de Vlaamse jazzlegende Erik Vermeulen en de Finse bassist Jouni Isoherranen (die o.a. bij Gabriël Rios en de Guineese koraspeler Djeli Moussa Condé… speelt). Het feit dat artiesten van dat niveau met regelmaat met haar werken, verhoogt uiteraard ook haar credibiliteit.

Voor de release-optredens (Gent, Oostende…) van haar eerste CD “Tales for a lonely room”, kon ze ook op hen rekenen en tijdens de vier lanceringsconcerten speelden ze (met hun door het publiek als bijzonder boeiend ervaren improvisaties er bovenop) het gevarieerde repertoire dat ze in de voorbije zes maanden opnam in een uiterst dienbare en zorgzame productie van Erwin Libbrecht (Kadril, die ook zijn stem leent voor “Tango of a lonely room”).

Franke zingt zowel in Engels, Duits (dan doet ze denken aan een mix van Hélène Weiler, Marlène Dietrich en Gisela Mey) als het Frans. Van de tien gereproduceerde titels zijn er maar liefst acht eigen composities, die in niets moeten onderdoen voor de werkjes van Gilbert Isbin en Lhasa de Sela. Haar teksten zijn bijna uitsluitend van vrouwelijke auteurs: haarzelf, Sophie Geuëns, Editha Rummens en één enkele van Emile Clemens (de oorspronkelijke bij het – ook uiterst gedragen vertolkte - Isbinnummer “Picking a flower”).

Nummer 8, “La Passion” heeft alles om een internationale hit te worden binnen zijn genre, maar ook de titelsong en het openingnummer “Bleu la Réuninon” (sic) bewijzen uitermate de uitstralingskracht van deze Belgische jazzsinger, die nog maar enkele verspreide optredens in het buitenland mocht meemaken, maar daarvoor wel klaar blijkt te zijn, zo te horen aan haar nieuwste muzikale naamkaartje. (Freek Neirynck) 

“Tales from a lonely room” (€ 15) en optredens zijn te boeken via   https://www.facebook.com/mariepaule.franke en 0472 50.08.33.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Literair nieuws
Voor het eerst zullen de eerste twee boeken van Haruki Murakami in het Nederlands verschijnen. Het gaat om het boek waarmee Murakami in 1979 debuteerde, Luister naar de wind, en om Flipperen in 1973 (1980). De vertalingen zullen in januari 2015 verschijnen bij Atlas Contact.

 

Luister naar de wind en Flipperen in 1973 werden in de jaren tachtig vertaald in het Engels door een Japanse uitgeverij, onder de titels Hear the Wind Sing en Pinball, 1973. Deze vertalingen waren alleen bedoeld voor verkoop binnen Japan en Murakami weigerde tot nu toe publicatie buiten Japan. Op eBay en Amazon werden om deze reden absurd hoge biedingen gedaan door westerse Murakami-fans. Samen met De jacht op het verloren schaap, dat in 2002 bij Atlas Contact verscheen, vormen Luister naar de wind en Flipperen in 1973 de Trilogie van de Rat.

 

Na de verschijning van deze uitgave zal tevens een volledig nieuwe verhalenbundel van Haruki Murakami verschijnen: Mannen zonder vrouwen.

Murakami’s meest recente roman is De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, waarvan in Nederland en België in twee maanden tijd bijna 50.000 exemplaren zijn verkocht.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!