Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijnaarde viert 4 dagen lang tijdens 40ste Zwijntjesfeesten

Van vrijdag 1 juni t.e.m. maandag 4 juni 2012 wordt het weerom feesten geblazen in Zwijnaarde, want voor de 40ste keer zijn ze daar in de ban van het Zwijn. De traditionele Zwijntjesfeesten zijn er immers méér dan zomaar een 4-daags evenement, want naast de muzikale optredens op de kiosk staan er nog tal van aktiviteiten op het programma.

Grootste aandachtstrekker wordt ongetwijfeld de tentoonstelling "40 jaar Zwijntjeskermis" in Woonzorgcentrum Zonnebloem (alle dagen van 09.00 tot 17.00 uur en dit tot 12 juni). Op zaterdag 2 juni om 15.00 uur wordt deze officieel geopend èn wordt het eerste "bronzen zwijntje" uitgereikt.

Daarnaast is het aanbod groot te noemen: een retrospectieve Julien Goethijn (Landschappen van Zwijnaarde en omgeving), een fietstocht, vinkenzetting, prijsbolling, aperitiefconcert, zwijntjesbarbecue, zwijntjesworp, avondmarkt .... eigenlijk teveel om op deze site gedetailleerd weer te geven. Maar op www.uitingent.be onder de rubriek evenementen/feesten.

Wij geven u wel graag een ovezicht van het muzikale pakket dat door het feestcomité werd samengesteld en waarbij ik als presentator mag aantreden. Een bijzonder fijne opdracht want kijk maar eens mee wie wij vanop de kiosk in het centrum van Zwijnaarde mogen aankondigen:

VRIJDAG 1 JUNI

     

BRAHIM Beats & Basses (20.30 uur)

KEVIN (22.15 uur)

DEAN met muzikanten (23.15 uur)


ZATERDAG 2 JUNI

     

THE GOLDEN BIS BAND (19.00 uur)

DAVID VAN DYCK met The Golden Bis Band (20.15 uur)

SERGIO met The Golden Bis Band (21.30 uur)

MUZIKAAL VUURWERK (23.00 uur)(in tuin rustoord Zonnebloem)

LAURA LYNN met The Golden Bis Band (23.30 uur)


ZONDAG 3 JUNI


     

STELLA'S MOJO (18.00 uur)

SHA-NA (19.15 uur)

LILIANE SAINT-PIERRE (20.30 uur)

JOHAN VERMINNEN en 5 muzikanten (21.45 uur)


MAANDAG 4 JUNI


     

SWOOP (19.00 uur)

SAM GOORIS (20.00 uur)

CHRIS HAGELAND (21.00 uur)


Om vingers van af te likken, dus tot op de 40ste Zwijntjesfeesten !

Reageer (0)

25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slotevenement "voetballers strijden tegen kanker" op zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni strijden "voetballers tegen kanker" in een galawedstrijd. Hieronder alle info:Alle bijkomende info: www.voetballersstrijdentegenkanker.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3dekkerproducties viert 20-jarig jubileum op 9/6/2012VIERING 20 JAAR 3DEKKER

Een jubileumshow over 20 jaar Gentse volksmuziek van de Driedekkers  met medewerking van:

Johan Dhaene (moderator)

 Will Ferdy - Noël Fack - Yvonne Delcour - Pat Remue  

Dirk Lajoie - Fred Geirnaert - Lily Castel - Charlène–

Bert Lenny - Nico Lenny - Rolando - Danny Sinclair


 

Het combo-orkest "Piano-bretelle" (originele orkest van op de Cd's) met Noël Fack (accordeon/keyboard), Ann Lemaitre (piano/orgel), William Fack (drums), Alain Malschaert (gitaar/bas)

Kaarten : 8 Euro voorverkoop (gratis reserveren - storten op rekening)

Kaarten aan de kassa (zonder reservatie) kosten 1 Euro meer

Bellen voor vrijblijvende info of reservatie kaarten :

09/324.06.50

0474/48.02.49

 

Plaats : TUINTHEATER (Eurotuin Merelbeke) - Fraterstraat 111, 9820 Merelbeke

Aanvang showprogramma: 19.30 uur

Organisator : vzw 3dekkerproducties

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 27 mei: DAG VAN HET PARK

Dit jaar vindt de Dag van het Park plaats in het Borluutpark in Sint-Denijs-Westrem op zondag 27 mei 2012. De dag begint ’s morgens met een fietstocht door de groenpool Parkbos. Over de middag verzorgt Boer’nBrood een picknick en in de namiddag is het programma goed gevuld met animatie, muziek, allerhande workshops en wandelingen door de boskern Grand Noble.

Affiche Dag van het Park

Op de Dag van het Park wordt een duizendtal bezoekers verwacht. Ze krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld:

Picknick Boer’nBrood

Lekker, gezond en goed voor het klimaat, zo kan men de picknick van Boer’nBrood samenvatten. Boer’nBrood biedt boterhammen, kleurrijke slaatjes en ander lekkers aan afkomstig van boerderijen en volkstuintjes van Gent en dichte omstreken. Het is smaken en proeven tussen de hooibalen, rondscharrelende kippen en schapen. Vooraf inschrijven via Gentinfo is noodzakelijk.

Muziek

Voor de muziek staan het Farfoel Trio en de Klezmerelband in. Presentator Maxime De Winne leidt het allemaal in goede banen.

Voor kinderen en jongeren

Voor de pret zorgen de Pretkamjonet en het poëtisch kapsalon. Er is grime en poppenspel. Wie wil, kan zich wagen aan rotsklimmen, een slackline en death ride. De vijver wordt aan een zoetwateronderzoek onderworpen.

Thema

De juiste boom op de juiste plaats is het thema van deze editie van de Dag van het Park. Zo staan een workshop bomen snoeien en bomen verzorgen op het programma. Er zijn klimdemonstraties en een bomenzoektocht.

Getjilp en gefluit

Op de Dag van het Park krijgt men eerste hulp bij het herkennen van zangvogels. Speciale aandacht gaat naar de huismus. Natuurpunt Gent en de Stad Gent riepen deze stadsvogel uit tot soort van het jaar. Elke bezoeker aan de Dag van het Park krijgt een zaadmengsel cadeau. Na zaaien levert het een bloemenveldje op waar mussen dol op zijn.

Parkbosbier

Speciaal op de Dag van het Park schenkt de bar het ‘parkbosbier’.

Grand Noble is blikvanger tijdens Dag van het Park

Op het grondgebied van Gent, De Pinte en Sint-Martens-Latem bouwen de Vlaamse overheid, de Provincie Oost-Vlaanderen en de drie gemeenten het Parkbos uit. Het wordt een groenpool van zo’n 1.200 hectare groot. Op de Dag van het Park kan het publiek op verschillende manieren proeven van wat de groenpool zal worden. De dag start met een fietstocht door de toekomstige groenpool. In de namiddag kan men deelnemen aan een fotozoektocht en aan geleide wandelingen door de boskern Grand Noble, die voor het eerst wordt opengesteld.

De boskern Grand Noble is een van de drie boskernen van het Parkbos. Het bos was voorheen in privé-eigendom. Deze winter werd er meer dan 20 hectare bos aangeplant. Tijdens drie geleide wandelingen kunnen bezoekers van de Dag van het Park mee denken over hoe de nieuwe portaalzone Grand Noble er in de toekomst moet uitzien.

Folder ‘gent: groenpolen’

Naast het Parkbos worden de komende jaren nog drie andere groenpolen ontwikkeld. Om de Gentenaars nu al te laten kennismaken met die grote recreatie- en natuurgebieden geeft de Stad Gent een brochure ‘gent: groenpolen’ uit. Die bevat vier fietsroutes door de groenpolen die men op eigen houtje kan afleggen. Wie graag een woordje uitleg krijgt van een gids, kan op zondag 3, 10 en 17 juni 2012 nog deelnemen aan een fietstocht door de groenpool Vinderhoutse Bossen of een begeleide wandeling door de groenpolen Gentbrugse Meersen en Oud Vliegveld.

De brochure is gratis te verkrijgen op de Dag van het Park, bij de Groendienst of in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 11.30 uur).

Praktisch

Dag van het Park in het Borluutpark en dreef, Kleine Gentstraat, 9051 Gent-Sint-Denijs-Westrem.

10.30-12.30 uur: fietstocht

12-17 uur: picknick Boer’nBrood – inschrijven via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur)

14.30 uur: welkomstdrink aangeboden door de Stad Gent

15 uur: opening Dag van het Park door schepen Tom Balthazar

14-18 uur: doorlopend activiteiten in Borluutpark en fotozoektocht in Grand Noble

14, 15.30 en17 uur: geleide wandelingen in het portaal Grand Noble – inschrijven via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur)

Alle activiteiten zijn gratis, behalve de picknick. Volwassenen betalen voor de pciknick 10 euro, kinderen tot 8 jaar betalen 5 euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Pierlé is Gents stadscomponist 2012-2013

Het college van schepenen en burgemeester besliste begin dit jaar om An Pierlé aan te stellen als stadscomponist voor de periode 2012-2013.

An Pierlé

An Pierlé (°1974) is een Gentse muzikante die in 1996 bekendheid verwierf in Vlaanderen door haar deelname aan Humo’s Rock Rally, in een frappante verschijning op een zitbal aan de piano.

Als stadscomponist zal An Pierlé in verschillende muzikale samenwerkings-verbanden ongetwijfeld een grote meerwaarde betekenen voor de muzikale uitstraling van Gent en kan ze in binnen- en buitenland fungeren als vertegenwoordiger van de Gentse (en Vlaamse) pop- en rocksector, een muzieksector waarin Gent onmiskenbaar een leidende rol speelt.

Het eerste project waar An Pierlé als stadscomponist aan werkt, is een concert naar aanleiding van de opening van de Stadshal op zaterdag 1 september 2012. Dat wordt een heel bijzonder concert, waarbij de stadscomponist een aantal bevriende (Gentse) muzikanten uitnodigt op het podium. Zo zullen onder andere Bram Vanparys, Isabelle A, Sarah Ferri, Stef Heeren en Esther Lybeert hun opwachting maken. Het volledige programma voor de opening van de Stadshal zal later worden bekendgemaakt.

Andere projecten die momenteel door de stadscomponist worden uitgewerkt zijn een compositie als nieuw wachtmuziekje voor Gentinfo, een compositie voor de beiaard, en internationale samenwerking met steden die, naast Gent, door de Unesco als Creative City of Music zijn erkend.

Behalve deze projecten die vanuit de Stad Gent worden begeleid, wordt de stadscomponist ook door andere Gentse muziekhuizen gevraagd voor samenwerking. Zo zijn er gesprekken lopend met het Conservatorium, de Vlaamse Opera, Festival van Vlaanderen en andere.

Reageer (0)

19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19de editie Jazz in 't Park zorgt voor muzikale septembermaand

Jazz in 't Park

De 19de editie van Jazz in ’t Park vindt dit jaar plaats van donderdag 6 tot en met zondag  9 september 2012 in het Gentse Zuidpark. De Dienst Evenementen en Feesten verkiest om terug te keren naar een festival van vier aansluitende dagen met een sterk kwalitatief programma van dertien concerten op een rij.

Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met de hedendaagse Belgische jazz, door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren. Tegelijk biedt het festival jaarlijks een gevarieerd overzicht van wat leeft in de brede Belgische jazz scene. Aan de succesformule wordt dan ook niet geraakt. Zowel gevestigde waarden als jong talent kunnen er ontdekt worden,

Er is op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2012 een concert om 17, 19 en 21 uur. Op vrijdag 7 september is er ook een concert voorzien op de middag om 12 uur. Zondag 9 september zijn er concerten om 12, 14 en 16 uur.

Rond middernacht worden authentieke jazzdocumentaires en unieke concertopnames geprojecteerd onder de noemer ‘Jazz on Film’ (niet op zondag 9 september). Het programma wordt later nog bekendgemaakt.

Praktisch

Jazz in ’t Park 2012: dertien gratis concerten van donderdag 6 tot en met zondag 9 september 2012 in het Zuidpark Gent. Rond middernacht gratis projectie van ‘Jazz on film’. Ondergrondse parking aan Zuidpark.

Reageer (0)

09-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREYDEL pakt weer uit met interactieve kookworkshops

Via deze website streeft het PP-team ernaar om ook de culinaire duizendpoten èn leken te verenigen door het plaatsen van enkele leuke activiteiten die het water in de mond doen komen.


 

Tijdens de jaren dat Plietsplets nog een radioprogramma was op de Gentse stadsradio Roeland, was er een zeer toffe band met Ivan de Keyser, voorzitter van het toenmalige ‘Lekkers uit Oost-Vlaanderen’ en bedrijfsleider van het sterk uitgebreide BREYDEL (Gavere). De band is gebleven en waardering voor dit product is zeker op z’n plaats.

 

Maar Breydel organiseert naast bedrijfsbezoeken ook op regelmatige basis heerlijke & interactieve kookworkshops en daarvan willen wij u graag overtuigen !

 

Onderstaand vindt u een overzicht van de voorjaarsplanning terug en meer informatie vindt u ook op de site http://www.breydel.be/#/nl/kookworkshop/

 

 

14/06/2012 Zomerse keuken – Basis

Breydelchef Frederic Decruyenaere € 45

 

28/06/2012 Zomerse keuken - Culinair

Breydelchef Frederic Decruyenaere € 55


Reageer (0)

02-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Winner op 4/5 in Gent (Maïsstraat)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op vrijdag 4 mei 2012 om 20.00 uur organiseert VZW SIVI in de kerk van hun parochie (Maïsstraat - Gent) een uniek concert van DANA WINNER.
Tijdens het 100 minuten durende concert zal zij een unieke greep doen uit haar volledige repertoire: van nummers uit "Regenbogen (1993) tot deze uit "Parels uit de Noordzee" (2010) èn nieuw materiaal.

Zij wordt hierin begeleid door een 6-man sterke orkestformatie die ervoor zorgt dat Dana Winner op haar sterkst staat.

De opbrengst gaar volledig naar VZW SIVI die verder investeert in de werking èn de verdere uitbouw van de parochiale aktiviteiten en gebouwen.

Kaarten kunnen bekomen worden via 0477/62.47.00 of pebri@hotmail.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meikermis in Wondelgem is aan 30ste editie toeOp vrijdag 4 mei 2012 krijgen de inwoners van Wondelgem de feestfakkel overgedragen van Zomerliefkermis (Mariakerke). Ook in Wondelgem streeft men telkenjare naar een gevarieerd aanbod waarin jong en oud zich kunnen terugvinden.
Naast de kermisattracties op Vroonstalledries is er bijvoorbeeld ruimte voor een kunsttentoonstelling (Hoeve Lootens) en een fototentoonstelling (Basisschool De Regenboog) èn kan men eens binnenwippen in de Heemkundige en Historische Kring (Woestijnegoedlaan) voor een terugblik op "Singhet ende weset vroo".

Op vrijdag 4 mei kan je terecht op een gezellige avondmarkt (vanaf 15.00 uur) rond de Vroonstalledries en ook het muzikaal programma in de feesttent (parking Neptunus) is niet te versmaden:

vrijdag 4 mei:

19.00 uur: Officiële opening door de Belleman
20.00 uur: Openingsfuif met optreden van
 
Mr P and The Cadillacs

Mr. P & The Cadillacs
 
zaterdag 5 mei:

10.00 uur: Rommelmarkt op de Neptunus-site
13.00 uur: Optreden van Star Music

20.00 uur: Muzikale optredens van

PATRICK ONZIAFREE SOUFFRIAU en MIGUEL WIELSzondag 6 mei:

11.30 uur: Aperitiefconcert Harmonieorkest Wondelgem

16.00 uur: Café-chantant met Rudy Hammond - Freddy Geirnaert en Pat Remue 

20.00 uur Kermisafsluiter met


LES FOLLES DE GAND
en:

DAVID VANDYCK
Maandag 7 mei
:

14.00 Afsluitende showgebeuren met

RUDY HAMMOND & THE BLUE LADIES - FRED GEIRNAERTTHE MORELLI'S

  
 

Voor alle andere aktiviteiten verwijzen wij naar www.gent.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!