
Onder die naam lanceerden Vlaanderen Lekker Land en de Week van de Smaak een campagne die past in het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Hoppas sluit aan bij de rijke traditie van de tapas uit Spanje, dit jaar eregenodigde van de Week van de Smaak. Hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas, geserveerd met een streekbier. De formule is simpel: hop + tapas = hoppas. De hop komt van onze speciaalbieren; de tapa wordt gemaakt met producten en ingrediënten uit Vlaanderen.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoppas zet het cultureel en culinair erfgoed uit Vlaanderen op de kaart van Europa. Onze rijke brouwerstraditie, de unieke gistingsmethoden, de uitgebreide schakering aan kwaliteitsbieren: niet voor niets maakt onze biercultuur indruk, ook in de rest van Europa. Bij het bier komt nu het hapje, dat qua smaak perfect harmonieert met het bier en bereid wordt met onze beste ingrediënten: groenten en fruit uit eigen streek, vlees en vis van bij ons, of erkende Vlaamse streekproducten.
Restaurants, brouwerijen, eetcafés, burgemeesters, sterrenchefs, verenigingen en hobbykoks: vanaf de Week van de Smaak gaan ze met hoppas aan de slag. Ook peter van de Week van de Smaak Wouter Keersmaekers liet zich inspireren door Vlaamse en Brusselse speciaalbieren en stelt 18 hoppas voor in een Hoppas receptenboekje
In Vlaanderen kan je al in meer dan 120 horecazaken terecht voor hoppas. Wil je weten waar je bij jou in de buurt een streekbiertje met een hoppa kan gaan proeven? Ga dan vliegensvlug naar www.weekvandesmaak.be en klik op "speciale acties".

|