Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music

ARS Entertainment en Universal Music stellen ook nu weer enkele nieuwe singles voor die ongetwijfeld hoog zullen scoren. Een kort overzicht:Lionel Richie feat. Natalia – “Angel”

Na maandenlange speculaties omtrent haar muzikale toekomst, kon Kempense nachtegaal Natalia onlangs met gepaste trots haar handtekening zetten onder een langdurig platencontract bij Universal Music. Na de aankondiging van een nieuw album en een groot jubileumconcert in de Lotto Arena volgend jaar, is met de samenwerking met Universal Music het laatste stukje van de puzzel gelegd voor de Vlaamse popdiva. De eerste vrucht van de tandem Natalia/Universal Music wordt meteen een klepper van formaat! Natalia gaat namelijk met niemand minder dan Lionel Richie in duet op diens nieuwe single “Angel”, een herwerkte versie van zijn wereldhit uit 2000. Dit nummer zal ook op de ‘Belgian Version’ van zijn nieuwe album “Tuskegee” staan, waarop Richie zijn hits als duetten zingt met countrysterren als Shania Twain (Endless Love) en Kenny Rogers
Laura Lynn – “Parapapa”

Na de nr.1 hits “De Kusjesdans” en “Maar Met Vlaamse Meisjes”, pakt Laura Lynn nu uit met de 3de single uit haar nieuwe album “Dat Goed Gevoel”, dat op 2 oktober 2012 verschijnt. Hoogzwangere Laura maakte een Nederlandstalige ambianceversie van de wereldhit “Rap Das Armas” van Cidinho E Doca (2009). Verrassend is wel het minste wat we kunnen zeggen, maar o zo aanstekelijk!Frank Galan – “Land Van Mijn Dromen”

Midden oktober 2012 komt Frank Galan’s grote droom uit, want dan ligt zijn nieuwe CD “Mijn Ode Aan Julio” in de winkel. De grootste en meest romantische hits van Spaanse grootmeester Julio Iglesias worden hierop in meeslepende en warme Nederlandstalige versies gebracht door Frank. Eerste single uit dit nieuwe album wordt “Land Van Mijn Dromen”, een fabelachtig mooie Nederlandstalige versie van de Julio-classic “Un Canto A Galicia”.Will Tura – “In De Schaduw Van De Maan”

Nieuwe single van de Keizer van het Vlaamse lied Will Tura, uit zijn met goud bekroonde album “Ik Ben Een Zanger”. Sommige zaken hebben echt niet meer woorden nodig...luister en geniet!
The Sunsets & Bart Van den Bossche – “De Heuveltjes Van Erika”

The Sunsets brachten op 11 juli 2012 het album Vlaamse Klassiekers uit. Op dat album staat, naast de vele prachtige accordeonversies van de grootste Vlaamse hits allertijden, ook 1 classic waarbij de originele uitvoerder mee in de studio is gedoken om zijn nummer opnieuw in te zingen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Westhoeks op 22 en 23/09/2012Op 22 en 23 september vindt de eerste editie plaats van de streekmarkt ‘Lekker Westhoeks’ (op en rond de Grote Markt van Poperinge). Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren presenteren het lekkerste van de Westhoek. Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ wordt ook het nieuwe initiatief ‘Streekgerechten 2.0’ voorgesteld: een hele reeks chefs uit de regio plaatsen dit najaar vernieuwde streekgerechten op de menukaart.

De Westhoek zorgt ook op gastronomisch vlak voor een unieke couleur locale. De culinaire troeven genieten bekendheid tot ver buiten de grenzen. Op 22 en 23 september worden de vele schatten gepresenteerd op een markt met streekproducten. Producenten van streekgebonden lekkernijen organiseren proeverijen van zuivel, vleeswaren, desserts en zoetigheden uit de Westhoek. Een greep uit het aanbod: Houblonesse (een ambachtelijk streekproduct op basis van hopscheuten), Handsaeme Foie Gras, Hoeveslagerij ’t Lindebos, Biscuiterie Jules Destrooper, kaasboerderij de Moerenaar, De Beauvoordse Walhoeve, …

Logo Belgische Hop - Houblon Belge - Belgian Hops

Belgische hop

Belgische hop wordt geteeld op familiebedrijven die reeds generaties lang met veel kennis de hop verbouwen. Hierdoor blijft de teler  persoonlijk betrokken bij zijn eigen product: Belgische kwaliteitshop. De hopteelt wordt met de allergrootste zorg uitgevoerd, waarbij  kwaliteit als belangrijkste aandachtspunt wordt beschouwd. Brouwerijen of bedrijven die Belgische hop gebruiken om hun bieren te brouwen of om producten te maken, kregen onlangs een eigen logo.

Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ worden de bieren met het Belgische hoplabel voorgesteld op een 100 meter lange toog. Met een uniek degustatieglas kan je proeven van één of meerdere biersoorten (2€ per proeverij of 10€ voor degustatieglas en 4 proeverijen). De streekmarkt is gratis te bezoeken op zaterdag (14-20u) en zondag (11-19u).

Meer info: www.toerismepoperinge.be/nl/evenement/1216-2016-5234/lekker-westhoeks.html

Streekgerechten 2.0

Tijdens ‘Lekker Westhoeks’ wordt ook het nieuwe gastronomisch initiatief ‘Streekgerechten 2.0’ voorgesteld. Chefs uit de Westhoek bundelen de krachten om streekgerechten en streekproducten in de kijker te plaatsen. Bestaande streekgerechten worden vernieuwd en op basis van lokale producten presenteren de chefs ook nieuwe gerechten. Door de ‘restyling’ van de streekgerechten krijgen zee een meer hedendaagse look. Telkens zijn de lokale producten het centrale thema.

Van 22 september tot 16 december 2012 zijn deze gerechten te proeven in diverse restaurants in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren. Tijdens Lekker Westhoeks zal er voor een eerste keer van deze Streekgerechten 2.0 kunnen worden geproefd.

Lekker Westhoeks en Streekgerechten 2.0 kaderen binnen het Leaderproject 'Genieten in de Grensstreek' waarbij de diverse partners streven naar het verdiepen van de toeristische belevenis van de regio.

Alle info en adressen: www.toerismewesthoek.be/streekgerechten2.0

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bandits maken titeltrack van Peter PanPeter Pan
, The Neverending Story, in Vorst Nationaal is een unieke en indrukwekkende familievoorstelling gebaseerd op het originele verhaal van J.M. Barrie. Een indrukwekkend Europees creatief team, onder leiding van Geert Allaert, werd samengesteld om van dit spektakel iets unieks te maken. De regie wordt verzorgd door de Belg Luc Petit, de man die jarenlang de rechterhand van Franco Dragone (Cirque Du Soleil) was. De muziek wordt gecomponeerd door de Brit Matt Dunkley , één van ’s werelds bekendste filmcomponisten die in het verleden werkte aan films als Moulin Rouge en Pirates of the Carribean. De perspreviews van Peter Pan zijn net achter de rug en nu worden alle acrobaten en de cast klaargestoomd voor de Belgische publieke voorstellingen die plaats hebben in december 2012 en januari 2013. Daarna vertrekt deze Peter Pan productie naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Elk land heeft een “eigen” nationale Tinkerbell. In België wordt deze magische rol ingevuld door de ravissante Silvy De Bie.

Maar als kers op de taart zal er ook een échte Belgische titeltrack gelanceerd worden. Hiervoor werkt Music Hall samen met jong, aanstormend talent: BANDITS. Bandits is een Belgische pop-rock band die bestaat uit vier knappe en talentvolle artiesten. Ze staan al heel wat jaren samen op de planken en het zijn muzikanten pur sang. De vier bandleden namen ooit individueel deel aan Junior Eurosong. Onder Bandits brachten ze vorig jaar een album op de markt en ze schitterden in een eigen reality show op VTMKZOOM.  Jasper, Toon, Tim en Thomas zijn klaar om heel België te veroveren en na een enorm drukke zomer vol live-concerten, presenteren ze nu hun nieuwe single : Tijd Van Ons Leven. Deze Nederlandstalige song is het themalied van Peter Pan maar eveneens de eerste nieuwe single na de lancering van hun full album. De single werd geschreven door Sean Dhondt en Niko Westelinck en gaat geheel Peter Pan-gewijs over jonge mensen die eigenlijk niet oud willen worden. Vanaf 17 september is de single "Tijd Van Ons Leven" beschikbaar op iTunes.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe wandelroute in Landschapspark BulskampveldIn Beernem is op vrijdag 14 september 2012 de Bulskampveldwandelroute ingewandeld, de 54ste provinciale wandelroute. Langs het traject ontdekken wandelaars de vele aspecten van het Landschapspark Bulskampveld. De nieuwe brochure en het startbord zijn er voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Patrick Van Gheluwe en burgemeester Johan De Rycke.

De Bulskampveldwandelroute (8,9 kilometer) verkent de kern van het domein Lippensgoed-Bulskampveld.  Langsheen de route maak je kennis met het prachtige kasteelpark en kasteel waar het Bezoekerscentrum Bulskampveld huist.  Je stapt langs de kruidentuin, het karren- en landbouwmuseum en het Vogelopvangcentrum. In hoeve Colpaert kan je dan weer terecht voor hoeveproducten.   

De landschappen van het Bulskampveld

Naast de prachtige dreven en bos, laat de wandelroute ook diverse natuurgebieden zien. Langs het educatieve Natuurpad Sint-Amandus leer je over de verschillende types landschap.   Ook zijn er de Aanwijsputten, het typische heide- en boslandschap en het Natuurreservaat Heideveld-Bornebeek met een gevarieerd landschap van wastine, bremstruwelen, bosweiden en droge en vochtige heide.  Via poortjes stap je van het ene naar het andere natuurgebied en maak je kans om de grazende Gallowayrunderen te ontmoeten.  Natuurlijk kan je op deze route niet omheen de mystiek van de Moorden van Beernem. 

Twee startpunten

Aangezien de routes perfect zijn bewegwijzerd, is een extra wegbeschrijving in de routebrochure overbodig. Via tekstverwijzing op de kaart is informatie vermeld over de bezienswaardigheden. De Bulskampveldwandelroute biedt de keuze tussen twee startpunten: parking Aanwijs of parking Driekoningen. De nieuwe wandellus is conform de normen van Toerisme Vlaanderen bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten palen.  Op het handige informatiebord op de startplaats vind je praktische informatie en een overzichtskaart. 

Europese middelen

De realisatie van de Bulskampveldwandelroute kadert in het Europese project ‘Grenzeloos Wandelen’, een Interreg IVA-project in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project Grenzeloos Wandelen wil op een structurele manier de wandelrecreatie in de grensstreek naar een hoger niveau tillen door een kwalitatief wandelaanbod te creëren en door het onthaal van de wandelrecreanten te optimaliseren. 

Partners

Deze provinciale wandelroute is een initiatief van Westtoer apb en kwam tot stand in samenwerking met Bezoekerscentrum Bulskampveld, de gemeente Beernem, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt Afd. Beernem. De realisatie ervan was mogelijk dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen en de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling – Interreg IV A-project Grenzeloos wandelen).

Praktisch

Van de wandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost 2 euro en is verkrijgbaar via o.a. www.westtoer.be - www.brugseommeland.be - www.beernem.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelbert Huperdinck op 23/11 in OostendeOp 23/11/2012 om 20.30 uur concerteert Engelbert Humperdinck in het kursaal van Oostende.

45 jaar staat "the King of Romance" al op de planken! Meer dan 150 miljoen albums heeft de Brit wereldwijd verkocht. Nochtans startte hij zeer bescheiden als imitator van Jerry Lewis, onder de artiestennaam Gerry Dorsey. In 1965 besluit hij het over een andere boeg te gooien. Hij neemt de manager van Tom Jones onder de arm, doopt zichzelf Engelbert Humperdinck en tekent een platendeal. Het levert hem in eerste instantie succes op in... België! Hij treedt in 1966 op in Knokke en Mechelen en neemt een muziekclip op in Zeebrugge.

In 1967 opent de single "Release Me" alle deuren, 56 weken lang staat de single overal in de hitlijsten,Engelbert houdt zelfs "Strawberry Fields" van de Beatles van de top!

Als "stijlvol performer" verovert Humperdinck zijn plaats naast Frank Sinatra, Elvis Presley en Tom Jones met 4 Grammynominaties, een Golden Globe, "Entertainer van het Jaar 1988", 64 gouden en 24 platinum albums alsook een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Uiteraard zal Engelbert tijdens deze concerten zijn allergrootste klassiekers opvoeren; van "Release me" tot "After the Lovin"en van "The Last Waltz" tot "A Man without Love".

Een avond met een levende legende die U niet mag missen!
Reserveer uw tickets via www.sherpa.be of 070/22.56.00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De erfenis van Louis van Houtte: tuinbouw, archeologie en archief in Gentbrugge'

Affiche opendeurdag

Op de Opendeurdag op zondag 7 oktober 2012 van 10 tot 17 uur spit de Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief in de geschiedenis van de tuinbouw. Op de ARBED-site (Puntfabriek), waar De Zwarte Doos gevestigd is, waren ooit bloemisten actief. Tussen 1840 en 1901 groeide het aantal tuinbouwbedrijven op het grondgebied van Gentbrugge van 3 naar 38. Ook in Ledeberg waren heel wat tuinbouwers actief: in 1886 waren daar liefst 35 bedrijven. Bekende namen zijn Louis Van Houtte (die ook burgemeester van Gentbrugge was), Alexis Dallière, Frederik Burvenich, August Toeffaert, enz.

Tijdens een matinee-lezing (om 10.30 uur) schetst historicus Andreas Stynen de context van het succes van de 19de-eeuwse tuinbouw. In de namiddag (vanaf 14 uur) zijn er diverse rondleidingen achter de schermen van De Zwarte Doos en ook historisch-archeologische wandelingen door de buurt. Kinderen van 9 tot 13 jaar kunnen om 15 uur deelnemen aan een interactieve workshop over archeologie en archief (hiervoor graag inschrijven via e-mail stadsarchief@gent.be).

Doorlopend van 10 tot 17 uur zijn er tentoonstellingen met recente aanwinsten en publicaties van het Stadsarchief, de resultaten van archeologische onderzoeken, een selectie uit de audiovisuele collecties van het Stadsarchief met betrekking tot het dagthema en het ontwerp van een buitenruimte door Maarten Van Severen. Intussen presenteert de Vriendenkring GOF (Gent on Files) het project voor de conservatie en digitalisering van de stadscharters. Daarnaast zijn er diverse informatie- en boekenstands. In het cafetaria kan men steeds terecht voor een drankje en hapje.

De opendeurdag is een organisatie van De Zwarte Doos, Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief in samenwerking met de Vriendenkring GOF en The Maarten Van Severen Foundation.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!