Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veur "ne schuune Kerstdag" moedde in de Minard zijn !

Cie Van de Leute

Gedurende de maand december kan u in Minard opnieuw genieten van een amusante voorstelling in de traditie van het Gentse volkstheater.

Deze keer is het de Compagnie Van de Leute, onder leiding van Jan De Raedt, die u meeneemt in een wervelend lach-spektakel.

‘Ne Schuune Kerstdag’ is een bewerking in het Gents van ‘Absurd Person Singular’, van de bekende Engelse toneelauteur Alan Ayckbourn.

 

We maken kennis met drie koppels in hun drie keukens op de kerstavonden van drie opeenvolgende jaren.

De Simoensen zijn van bescheiden afkomst, daarnaast zijn er de bankdirecteur en zijn echtgenote, evenals de buurman/architect met zijn vrouw, die absoluut zelfmoord wil plegen.

Er spelen zich tal van typische kerstfeest-incidenten af, die we als toeschouwer vanop de eerste rij kunnen meevolgen.

Maar we worden eveneens geconfronteerd met de geleidelijke sociale klim van de Simoensen, en de evenredige afgang van de anderen.

 

Productieleider en acteur Jan De Raedt is zich een stevige reputatie aan het opbouwen binnen het hedendaagse Gentse volkstoneel.

Zo wist hij vorig seizoen meer dan 3000 mensen te bekoren met zijn ‘Surprise Weekend’ ,dat hij met zijn gezelschap ‘Lindecoulisken’ ondermeer in de Minard opvoerde.

 

Productie: Jan De Raedt

Regie: Wim De Puydt

Met: Natascha Willems-Betty Bouckaert-Chris Bellecoste-Vanessa Chauvin-Dirk Provyn en Jan De Raedt

 

op zaterdag 8/12 (première), vrijdag 14 & zaterdag 15/12, woensdag 19 tem zaterdag 22/12, woensdag 26 tem zaterdag 29/12 om 20u00

op zondagen 9, 16, 23 en 30/12 om 15u00

 

Toegangsprijs : 15 euro

Ticketreservatie via Ticketbalie Vooruit (St Pietersnieuwstraat 23- Gent) - 09/267 28 28

di-vrij van 11 tot 18u (zaterdag van 15-18u) of via deze link

 

Plaats van het gebeuren : Minardschouwburg Walpoortstraat 15 Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos trapt nieuw programma af op 14/11 in Roma (Borgerhout)

Na ruim een seizoen solo voorstellingen verzorgd te hebben, zal het een feest zijn om Stef Bos vanaf 14 november weer met zijn muzikanten aan het werk te horen en zien in België.

De muzikanten: René van Mierlo (gitaren), Martin de Wagter (drums), Steven Cornillie (toetsen) & Lené te Voortwis (bas, contrabas).

Het vertrekpunt van de voorstelling is kort samengevat: “pessimisme is het kijken naar de werkelijkheid op een te korte termijn.” Een uitspraak van Ryszard Kapuscinski (Poolse dichter/journalist met een grote interesse voor Afrika).

Het is een voorstelling die vertrekt vanuit een werkelijkheid (eerste drie nummers) die soms tot pessimisme kan leiden (met nummers als De Figuranten, Het Midden en Voltaire).

Daarna krijgt het optimisme ruim baan in een reis rond de wereld met de Balkan en Afrika als rode draad met o.a. Engjelushe (Albanië), Kusturica (Servië), Forca da Mudanca (Mozambiek) en Gelukkig (Zuid-Afrika).

Veel muziek dus, maar natuurlijk ook op Stefs gebruikelijke manier aan elkaar gepraat. Hij verwoordt hoe je als songwriter iets met de tijd doet waarin je leeft. Doordat Stef voor een groot deel in Zuid-Afrika verblijft, is het voor hem zalig om af en toe op afstand naar zijn vaderland te kijken, waardoor hij niet teveel afgeleid wordt door de dagelijkse feiten, en hij steeds met een frisse, maar ook kritische kijk weer met veel levenslust terug keert ‘op eigen bodem’.

En na de uitgeklede solo voorstellingen krijgen de 2012-2013 voorstellingen ook deze keer weer een passend decor om naar uit te kijken!

Stef Bos toert in 12/13 met een titelloos programma en een band door de lage landen.

Het vertrekpunt van de voorstelling was het beeld van de jonge Zuid-Afrikaanse schilder Christiaan Conradie. Het vervolg was een verzameling van veel nieuwe woorden en muziek die samen met oudere nummers de verbeelding en de verwondering ruim baan willen geven. Verder geen woorden meer over wat er gaat gebeuren op het podium…

Het beeld bovenaan dit item vertelt alles.

Met:

Stef Bos

Steven Cornillie - piano

René van Mierlo - gitaar

Roberto Mercurio - bass

Martin de Wagter - drums

 

Website        www.stefbos.be

 


speellijst

                                              

 

 

14/11/2012     Borgerhout, De Roma          20.30 u            03/292.97.40  ww.deroma.be

 

15/11/2012     Bornem, C.C. Ter Dilft           20.30 u            03/890.69.30  www.terdilft.be

 

17/11/2012     Gent, Capitole            20.00 u            0900/69.900   www.musichall.be

 

18/11/2012     Hasselt, Cultuurcentrum       20.00 u            011/22.99.33  www.ccha.be

 

21/11/2012     Scherpenheuvel, G.C. Den Egger     20.00 u            013/46.06.50  www.denegger.be

22/11/2012     Dilbeek, C.C. Westrand         20.30 u            02/466.20.30 
www.westrand.be

 

06/12/2012     Tielt, C.C. Gildhof       20.30 u            051/42.82.20  www.tielt.be

 

07/12/2012     Sint-Niklaas, Stadsschouwburg         20.00 u            03/766.39.39  www.ccsint-niklaas.be

 

08/12/2012     Lanaken, Cultureel Centrum 20.15 u            089/73.98.50  www.cclanaken.be

 

09/12/2012     Vilvoorde, C.C. Het Bolwerk 20.30 u            02/255.46.90  www.hetbolwerk.be

Tourneeplanning en promotionele ondersteuning: Cultura vof      014/85.37.03  www.culturavof.be


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landjuweelfestival start op 31/10

foto

Het Landjuweelfestival, het festival voor amateurtheater, vindt plaats van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2012 op verschillende plaatsen in Gent, waaronder de Sint-Baafsabdij. De andere locaties zijn onder andere schouwburg NTGent, Minard en Tinnenpot.

Het is volop herfst, en waar voel je dat beter dan tussen de verweerde stenen van de ruïne van de Sint-Baafsabdij? Vertelsels schieten er op alle plekken als paddenstoelen uit de grond. Binnen en buiten vind je vertellers die je laten proeven van hun pittige, korte verhalen. Er zijn er zoetzure, vette en magere, zalige en af en toe ook giftige. Kom je voorraad inslaan, om er tijdens je winterslaap heerlijk over na te dromen.

Elke dag zijn er twee vertellers aanwezig:

 • woensdag 31 oktober om 11 uur: Chris Reyns en Bart Verdonck
  duur: 55 min.
  voor kinderen vanaf 6 jaar (uitverkocht)
 • donderdag 1 november om 11 uur: Marcel Vandemaele en Rita Van Overstraeten
  duur: 1 uur
  voor volwassenen
 • vrijdag 2 november om 20 uur: Erwin Bohyn en Koen Vandenberghe
  duur: 1 uur
  voor volwassenen
 • zaterdag 3 november om 11 uur: Peter Lein en 2 neven
  duur: 50 min.
  voor kleuters vanaf 4 jaar
 • zondag 4 november van 14 tot 16 uur (doorlopend): Open vertelpodium:
  ‘Verhalen voor de winterslaap’
  Voor de laatste keer dit jaar zet de Sint-Baafsabdij op zondag de deuren open. Vergeet de klamme kilte van de herfst, voor één dag straalt een hartverwarmende gloed van vertelsels uit alle hoeken van de abdij.

Info en reservaties

Het volledige programma van het Landjuweelfestival staat op de website www.landjuweelfestival.be. Tickets zijn verkrijgbaar via het bespreekbureau van NTGent, online, telefonisch (09 225 01 01) of aan de balie van het bespreekbureau, Sint-Baafsplein 17, zelf.

Reageer (0)

25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooktheater op COUNTRYSIDE (1 - 4/11 Flanders Expo)

     

Tijdens de lifestylebeurs Countryside+ zorgt het magazine Culinaire Ambiance opnieuw voor een verrassend programma met 4 topkoks die dagelijks inspirerende kookdemo’s geven in het Kooktheater.  Het publiek kan meekijken in de potten van de chefs en inspiratie opdoen voor de komende feestdagen. Ook in de keuken heeft authenticiteit de laatste jaren aan belang gewonnen. Lokale, artisanale en vergeten producten en gerechten die met liefde en geduld bereid worden krijgen opnieuw de volle aandacht. In de ‘Cook & Taste’ hal wordt in een speciaal ingericht kooktheater het volgende programma voorgeschoteld:

Donderdag 1 november

Een dag in het teken van de Grijze Noordzeegarnaal met de ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’:

Giovani Oosters (Vous lé Vous - Hasselt), Frédéric Van Quathem (Bresca - Kerksken), Alex Clevers (sterrenrestaurant Vivendum - Dilsen-Stokkem) en Paul Hendrickx (sterrenrestaurant Aneth - Brugge)

Vrijdag 2 november

‘Vrijdag Veggiedag’ met ondermeer de 2 bekendste hobbykoks van Vlaanderen: Claudia Allermeersch (allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen) en Johan Engelen (‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ editie 2). Foodstylist en veggiespecialist Philippe Vanden Bulck van Culinair Ambiance maakt het programma compleet.

Zaterdag 3 november

Sterrenchefs en ‘Jong Keukengeweld’: Wim Ballieu (foto links) (tv-gezicht van Goe Gebakken en brein achter het pop-up concept Balls & Glory), Hilaire Spreeuwers (Bitter Zoet in Zonhoven), laat ons kennismaken met de nieuwe trend van Belgische kwaliteitsbieren in combinatie met de hedendaagse keuken, Benoit Dewitte (sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte in Zingem bij Gent) en Wout Bru (sterrenchef van Maison Bru in de Provence, gezicht van Masterchef en Junior Masterchef, hoofdredacteur Culinaire Ambiance).

Zondag 4 november

Ideetjes voor de feestdagen. Een gezonde mix van culinair toptalent en hobbykokgeweld met ondermeer Seppe Nobels (restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen), Johan Engelen (‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ editie 2) en Claudia Allemeersch (allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen)

Jaarlijks trekt Countryside+ zo’n 40.000 bezoekers die op 4 dagen tijd het gevarieerde aanbod van meer dan 300 exposanten kunnen ontdekken. De beurs Countryside+ vindt plaats van 1 tot en met 4 november 2012, telkens van 10 tot 18u. in Flanders Expo.

Zie www.countryside.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit u als Gentenaar naast de burgemeester in nieuwe Quiz ?


  

In het voorjaar 2013 komt de quiz ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ op tv-zender VIER. Gent wil met een Gents duo en de burgemeester deelnemen en die titel binnenhalen. Om dat duo te vinden, organiseert de Stad Gent op zaterdag 10 november 2012 een preselectie.

Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven. De inschrijfperiode is verlengd tot en met zaterdag 3 november 2012. Bovendien maakt iedereen die deelneemt aan de preselectie kans op een overnachting voor twee personen in een Gents viersterren-hotel.

Ga naar www.gent.be om u in te schrijven

Begin 2013 produceert het televisiebedrijf Woestijnvis een nieuwe quiz voor VIER. Die heeft als voorlopige titel ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. In dat nieuwe tv-format gaat Woestijnvis op zoek naar een quizploeg – en op die manier naar de gemeente – die een jaar lang die eretitel mag dragen.

Alle 308 Vlaamse steden en gemeenten werden uitgenodigd om een quizploeg af te vaardigen. Zo’n ploeg telt twee kandidaten: een man en een vrouw. Alle ploegen worden op zaterdag 1 december 2012 verwacht voor een grote preselectie die Woestijnvis organiseert. De tachtig ploegen die als beste uit die selectie komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma begin 2013.

Preselectie

Ook Gent wil deelnemen en moet tegen donderdag 15 november 2012 zijn duo doorgeven aan Woestijnvis. Om de Slimste Gentenaars te vinden, organiseert de Stad Gent op zaterdag 10 november 2012 vanaf 18 uur een preselectie in restaurant Kantienberg, Stalhof 45, 9000 Gent.

Ze doet dat in samenwerking met Gent Quizt, een organisatie die veel ervaring heeft met het organiseren van quizzen (wekelijkse caféquizzen in Gent, maar bijvoorbeeld ook Quiz4Life in 2009, De Tafel van 4 voor het Davidsfonds in 2010, enz.). Meer info over Gent Quizt staat op de website www.gent-quizt.be.

De preselectie op zaterdag 10 november 2012 zal bestaan uit een aantal voorrondes voor alle deelnemers. Op het einde wordt dan een finaleronde gespeeld met de beste spelers van de avond.

Deelname is gratis. Bovendien wordt onder de deelnemers een overnachting voor twee personen in een Gents viersterrenhotel verloot.

Solo of duo

Deelnemers kunnen zich als duo inschrijven. Een duo bestaat steeds uit een man en een vrouw. Men kan zich ook individueel inschrijven. Op zaterdag 10 november 2012 speelt men dan de voorrondes alleen. Na de voorrondes vormt de jury zelf duo’s uit de beste solospelers. Die nieuw samengestelde, complementaire duo’s nemen het dan in de finale op tegen de beste vooraf ingeschreven duo's.

Voorwaarden

Deelnemers moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

 • een ruime kennis hebben.
 • bereid zijn Gent te vertegenwoordigen in de tv-quiz.
 • zich individueel of als duo (een man en een vrouw) inschrijven.
 • op de dag van de inschrijving 18 jaar zijn.
 • in Gent gedomicilieerd zijn.
 • vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de preselectie op zaterdag 1 december 2012.
 • vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de opnames van het tv-programma in het voorjaar van 2013.

Praktisch

De inschrijfperiode is verlengd tot en met zaterdag 3 november 2012. Men schrijft zich in door het webformulier in te vullen. Dat staat op de website www.gent.be/slimstegemeente. Men kan ook van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur bellen naar Gentinfo op tel. 09 210 10 10.
De preselectie vindt plaats op zaterdag 10 november 2012 vanaf 18 uur. Plaats van afspraak is restaurant Kantienberg, Stalhof 45, 9000 Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dialysepatiënten en verplegend personeel in theatervoorstelling ( 25-28/10)Op donderdag 25 oktober (20.30 uur ) - vrijdag 26 oktober (20.30 uur ) - zaterdag 27 oktober (20.30 uur ) en zondag 28 oktober ( 18.00 uur ) spelen dialysepatiënten en verplegend personeel van AZ Maria Middelares de voorstelling "Merci ,meneer Maurice " in Scalaplatform , Dendermondsesteenweg 163 te Gent.

 

Wij kunnen u deze voorstelling warm aanbevelen !

Reservaties via 09 /228 87 20

 

Merci,meneer Maurice

 

Deze eenakter is een momentopname uit het leven van Maurice Maeterlinck, meer bepaald een soort van kruisbestuiving met zijn beste vrienden en omgeving.

U zal niet alleen met meneer Maurice zelf kennismaken ,maar ook met zijn grootste bewonderaar John Flanders. Met zijn beminde Georgette Leblanc , zijn nichtje Virginie Loveling en zijn beste kameraad Cyriel Buysse.

 

Frans Babbelaar heeft dit stuk geschreven tijdens zijn lange dialyse-sessies, als verdere bewerking op het eerdere “Vlaming in het Frans” dat succesvol werd opgevoerd op de salonboten van Gent – Watertoerist en een van de blikvangers van het Maeterlinck-jaar is geworden.

 

Hij heeft in deze uitbreiding dezelfde rollen gebruikt als in theater op het water ,Ganda Literatura ,maar deze keer met mensen uit het Ziekenhuis Maria Middelares in de voornaamste rollen.

Op deze manier komen deze verplegers en verpleegsters, en bij uitbreiding het ganse dialysegebeuren, nog eens in de belangstelling en kunnen ze op deze  manier tonen heel wat in hun mars te hebben.

De dokters , het verplegend en ondersteunend personeel kunnen op geen enkele manier genoeg geloofd worden. Voor wat deze mensen dagelijks presteren bestaan geen woorden en dus wil Frans Babbelaar hen in de persoon van Tony en Liesbeth op deze wijze hulde brengen. En met hen al die andere fantastische mensen die er voor zorgen dat hij (en vele anderen ) nog vrij normaal kan leven.

 

Tijdens deze voorstellingen zullen de mensen gemotiveerd worden om orgaandonatie- formulieren in te vullen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe singles bij ARS / Universal Music
ARS Entertainment en Universal Music stellen ook nu weer enkele nieuwe singles voor die ongetwijfeld hoog zullen scoren. Een kort overzicht:Kathleen – De Sinterklaas Polonaise

Kathleen Aerts is back!!...en daar gaan de kids zeer tevreden mee zijn, want ze blijft voor de jongsten onder ons een absolute heldin. Op 9 november zal haar nieuwe CD “Dag Sinterklaasje” in de winkel liggen en dat belooft een toppertje te worden!! Kathleen zingt op deze CD de allerleukste en bekendste Sinterklaasliedjes én zorgt voor een fantastisch extraatje want ze maakte zelfs 5 gloednieuwe liedjes voor de Sint! 1 van die nieuwe nummers is “De Sinterklaas Polonaise”, een superleuke meezinger voor jong en oud!

POPKIDZ – “Halloween”

Elena (12), Taïsha (14) en Mauro (14), oftewel de “POPKIDZ” zijn klaar om hun grote droom waar te maken en Vlaanderen te veroveren. Met “POPKIDZ” gaan ze voor pure fun en willen ze superleuke popliedjes maken voor de kidz. Onze drie POPKIDZ kennen elkaar al jaar en dag! Niet van school of de buurt, maar wel door hun gemeenschappelijke passie “dansen”! Ze maken alle drie ook deel uit van DanzAteljee’s Dansationteam! Het team dat ondermeer dansers levert aan Junior Eurosong en DisneyChannel...het podium heeft voor hen dus alvast geen geheimen meer. Dat ze nu met drie samen mogen dansen en zingen is voor hen een ware droom. Het eerste nummer waarmee ze uitpakken heet “Halloween” en is gemaakt op de muziek van “Euphoria”, de superhit van Songfestivalwinnares Loreen. Voor dit nummer mochten ze meteen hun allereerste videoclip maken...en geheel in de sfeer van de titel van hun liedje konden de nodige zombies en griezels daar natuurlijk niet in ontbreken! Vlaanderen zet je schrap, want hier is POPKIDZ!!


Luc Steeno – “Ik Hield Van Jou

Luc Steeno scoorde dit voorjaar enorm met het album “Luc Steeno zingt Adamo”, een CD waarop hij de grootste hits van Adamo omtoverde in prachtige Nederlandstalige versies. Dit album stond wekenlang in de Top van de Ultratop Albumcharts en op 11 juli kreeg een trotse Luc Steeno dan ook een GOUDEN Award voor de verkoop van meer dan 10.000 ex!! Luc verdiepte zich dan ook wat graag opnieuw in het onmetelijke oeuvre van Adamo om nog enkele onbewerkte schatten van een Nederlandstalig jasje te voorzien. Het resultaat zal op 6 november 2012 in de winkel liggen, wanneer de luxueuze ‘Limited Edition’ van “Luc Steeno zingt Adamo” in de winkel ligt mét 4 nieuwe nummers!! 1 van die nieuwe nummers is “Ik Hield Van Jou”, een bloedmooie Nederlandstalige bewerking van Adamo-klassieker “Amour Perdu”. Een heerlijk voorsmaakje voor de vele fans!Sugarfree – “Kus Me Zacht”

Het frivole meisjesduo Sugarfree veroverde met hun vorige singles “De Wind Fluistert Jouw Naam”, “Volg Je Hart” en “Jongeman” heel wat harten en met hun nieuwe single zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. Geen Nederlandstalige cover van een grote hit deze keer, maar een volledig nieuw, eigen nummer! “Kus Me Zacht” zingen Gildy en Nathalie ons toe...wie zijn wij om zulk verzoek te weigeren...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvereniging PODIUM (Lovendegem) zit met 2 op 1 kamer
Klik op de afbeelding om de link te volgenHet bestuur en de leden van de toneelvereniging Podium hebben het genoegen u uit te nodigen op een van de voorstellingen van hun nieuwste productie

MET 2 OP 1 KAMER

Een schitterend blijspel van Ruud De Ridder in een regie van Werner Van der  Elst

30 NOV. & 1-7-8-14-15 DEC. 2012 om 20 uur

2 & 9 DEC. 2012 om 15 uur


In POC “Den Osschaert”, Kasteeldreef 75, Lovendegem.

Telefonisch kaarten bestellen op 0478/438.118 of 09/226.90.68

of via podium@telenet.be

Voorverkoop € 8 – Kassa € 9

Geen genummerde plaatsen – Deuren open 45 min. vóór aanvang.

Waar het om draait:

Edgard Van Diest (Koenraad Verrrept) is opgenomen voor een blindedarm operatie. Omdat er geen eenpersoonskamer meer beschikbaar is ligt hij, voorlopig nog alleen, op een kamer voor twee. Hij hoopt dat er niemand zal bijkomen maar als Charel Muyshondt (Marc Thys) ook op zijn kamer komt te liggen, gaan de poppen aan het dansen. Op een rustig herstel hoeft hij niet meer te rekenen met zo iemand naast hem, zeker niet als er ook nog een klunzige verpleger (Patrick Van Watermeulen) de kamer in en uit loopt. Zijn vrouw (Stefanie Van Vlaenderen) en de bazige hoofdverpleegster (Mireille Wittevrongel) brengen geen soelaas, alleen het pittige verpleegsterke Maggie (Stefanie Meulewaeter) kan zijn slecht humeur wat opvrolijken. En zijn vriend en buurman (Marc Deleureré) komt telkens op bezoek wanneer Edgard juist de kamer uit is.

Ik zou niet graag in de plaats zijn van die arme Edgard.

Waarom ?? Gewoon gaan kijken !!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdagnacht = WINTERTIJDZaterdagnacht
gaat de wintertijd in. U moet de klok één uur achteruit zetten, wat betekent dat de nachtrust met één uur wordt verlengd. Hierdoor is het‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker.

Terugzetten van de klok vraagt om enige aanpassing van ons slaapritme. Dat lukt meestal goed als u het normale dag-/nachtritme aanhoudt. Sommige mensen kunnen last hebben van concentratiemoeilijkheden op het werk, depressiviteit of agressie en eetproblemen. Na een tweetal dagen zou u moeten gewend zijn aan het nieuwe uur. Bij de invoering van het zomeruur zijn de problemen soms iets groter.

• Indien u uit ervaring weet dat u moeite hebt om u aan te passen, zou u in de dagen voor de uurwissel de bedtijd met 15 minuten per dag kunnen verschuiven, in plaats van ineens met een uur. Ga dus elke dag een kwartiertje later slapen en sta ook iets later op. De omschakeling is dan niet zo groot.

• Indien u last hebt van het winteruur, dan kunt u proberen om overdag zo veel mogelijk buiten te zijn. Wanneer u ’s ochtends in het donker naar uw werk vertrekt en ’s avonds in het donker terug thuis komt, mist u misschien daglicht.

Volgens sommige studies in het buitenland zou de invoering van het winteruur tijdens de eerste weken gepaard gaan met een stijging van het aantal verkeersongevallen met voetgangers en fietsers. Neem daarom uw voorzorgen als uw kinderen ’s morgens in het donker naar school vertrekken. Als ze met de fiets gaan, moeten ze zeker licht hebben. Als ze te voet gaan, kan u ze eventueel een fluorescerend vestje aantrekken. Bij het oversteken is het extra opletten geblazen.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!