Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
30-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werner Aerssens stelt tentoon


De Gentse kunstenaar Werner Aerssens pakt uit met een origineel project rond GENTSE FIGUREN ‘in een historisch perspectief’: “De wel ‘heel late’ Middeleeuwse rock’ n roll” .

Hij schilderde Nick Balthazar, Herman Brusselmans, Freddy De Kerpel, Freek Neirynck, Pascale Platel, Barbara Sarafian, Annemone Valcke en Roland Van Campenhout en legde ze vast op canvas MAAR in een totaal anachronistisch kader. De gepersonaliseerde tijdsportretten reizen tussen de god Pan, Aristoteles, Salome… Leopold 1.

Soms gebruikt hij de traditie van de pendant en ook wel eens de allegorie. .

In aanwezigheid van een aantal van de gekonterfeite BeeGee’s werd op 28/11 de tentoonstelling plechtig geopend in Restobar Charlie, Oudburg 15 en ze blijft te bezichtigen tot 31 december (19.00 tot 24.00 uur van dinsdag tot en met zaterdag).


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij PARTIZAAN organiseert EERSTE PARTIZAANDAG op 7/12
Foto


Uitgeverij Partizaan, het initiatief van auteur Stefaan Van Laere, is intussen zowat een half jaar actief. Tijdens die periode verschenen een 15-tal titels op de markt, zowel fictie als non-fictie voor jeugd en volwassenen van diverse auteurs, waaronder ook een aantal Gentse schrijvers.

Voldoende reden om dit aanbod, dat ook via andere kanalen zoals boekhandels en eigen webshop verkrijgbaar is, aan een breder publiek voor te stellen tijdens een boekenbeurs met artistieke happening.

Dit gebeurt op de allereerste Partizaandag, die plaatsvindt op zondag 7 december van 13 tot 18 uur in zaal OCO in de Pijphoekstraat 30 in Oostakker (achter de kerk), de uitvalsbasis van uitgeverij Partizaan.

Die dag zal een ruim aanbod van nieuwe boeken en ook titels van andere uitgeverijen die Partizaan in portefeuille heeft tegen aantrekkelijke kortingen verkrijgbaar zijn. Tevens kan het publiek kennismaken met diverse auteurs. Ook krijgen de partners van uitgeverij Partizaan de kans zichzelf voor te stellen.

Tussen 14 uur en 15  u30 uur zijn er op het podium kort live bijdragen van bevriende partner vzw de Scriptomanen in woord en beeld (Patrick Bernauw, Peter Lievens, Jenny Dejager, Ellen Lanckman, Magali De Vlaeminck) en aansluitend de auteurs van uitgeverij Partizaan: Alain Vanclooster, Kirsten Van Malderen, Erik Ameele & Antoine Emil, Machar Van Geyt, Katrien Dierick, Stefaan Van Laere (avant-première boek ‘Don Fredo’ over de Wondelgemse auteur Fred Hamerlinck) met beeldend werk van Etienne Kerkhof.
Ook de partners van uitgeverij Partizaan (dans- en bewegingscentrum Polariteit, de noten, zaden en gezonde voeding van Cholba, culinair tijdschrift Smaak, vzw Scriptomanen, Parkiskookatelier, drukkerij Nevelland Graphics) zijn aanwezig.

De toegang is gratis.

Meer info op www.partizaan.be   info@partizaan.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouwregister LUC DE VOS


De Stad Gent opent uit eerbetoon aan Luc De Vos een rouwregister in het stadhuis.

Op dinsdag 2 december 2014 om 10 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit als eerste ondertekenen. Het register zal vanaf dan gedurende een week beschikbaar zijn voor steunbetuigingen: iedereen kan het register in het stadhuis ondertekenen op werkdagen van 8 tot 17 uur.

Een rouwbeklag kan ook via de website www.gorki.be .


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun VZW Zinloos Geweld: CAVEMAN in GentseTinnenpot (13/12)

COMEDY FOR LIFE: STEUN ONS GOED DOEL EN BELEEF EEN FANTASTISCHE HUMORAVOND

Op zaterdag 13 december 2014 om 20u00 heeft acteur Philippe De Maertelaere het hart op de goede plaats en speelt hij in het kader van MUSIC FOR LIFE de onverwoestbare comedyhit 'CAVEMAN' over de eeuwigdurende strijd en verschillen tussen vrouwen en mannen, ten voordele van de preventieprojecten van VZW ZINLOOS GEWELD (www.tegenpestenengeweld.be).

Waar? In Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21 te Gent (dichtstbijzijnde parkings: Ramen en Vrijdagmarkt).

Wenst u samen met uw familie en vrienden deze onvergetelijke comedy-avond voor het eerst in uw leven of nog eens opnieuw met veel goesting mee te maken, reserveer dan snel uw ticket.

Tickets kan u reserveren via 09/233.77.88 (of http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=3105) of 09/225.18.60 (tinnenpot@telenet.be)

 

Uw komst betekent een grote steun voor ons. Wij hopen u talrijk te mogen ontmoeten! Tot dan!

 

Met een dankbare groet,

Carine en het Zinloos Geweld-Team

www.tegenpestenengeweld.be

www.zinloosgeweld.net


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De maagd" (Michaël Borremans) verrijkt stedelijk kunstpatrimonium
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp dinsdag 18 november 2014 presenteerden burgemeester Termont en schepen Storms het schilderij van Michaël Borremans op de noordmuur van de klokkenstoel bij de stadshal in Gent. Het is het eerste werk dat de kunstenaar in de publieke ruimte heeft gemaakt en draagt de titel ‘De Maagd’.

 

Het stedelijke kunstpatrimonium werd verrijkt met een werk van ongeziene waarde dankzij de schenking van de in Gent wonende en werkende Belgische topkunstenaar Michaël Borremans.  Het schilderij kreeg de titel ‘De Maagd’ en stelt een zwartharig meisje voor tegen een donkere achtergrond. Ze is zelf ook geheel in het zwart gekleed, op een wit kraagje na, en blikt zijdelings naar de stadshal. Uit haar ogen komen twee heldere lichtstralen. Het schilderij bevindt zich op de klokkenstoel boven de liftdeur. Borremans bracht  zijn signatuur aan op de achterkant van het werk, in de klokkenstoel.

 

Annelies Storms, schepen van cultuur, toerisme en evenementen: ‘Ik ben Michaël Borremans bijzonder dankbaar voor het prachtige kunstwerk dat hij ons geschonken heeft. Op die manier kunnen alle Gentenaars en iedereen die Gent bezoekt kennismaken met hedendaagse kunst van topniveau. De komende jaren zal ik nog sterker inzetten op kunst in de publieke ruimte en wil ik nog meer kunstintegraties realiseren.’

 

Michaël Borremans behoudt met deze schenking het recht om eventueel ook op de vier sokkels van de stadshal een kunstwerk aan te brengen.

 

De kunstenaar wil het werk voor zich laten spreken en wenst geen verdere commentaar te geven op zijn werk.

 


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westtoer-cadeautips voor eindejaar

Om de West-Vlaamse regio’s te ontdekken presenteert het provinciebedrijf Westtoer originele en sportieve cadeautips voor eindejaar.

Rondtoeren in de Westhoek

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de ‘Groote Oorlog’ ontwikkelde Westtoer zes nieuwe toeristische autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De zes autoroutes zijn een prima handleiding om het landschap te doorkruisen en de sites omtrent 100 jaar WO I te ontdekken. De routes:  ‘Ypres Salient’, ‘IJzerfront’, ‘Frontleven’, ‘Pionier’, ‘Vrij Vaderland’, ‘Niemandsland’. De box met de zes routes kost € 30. Bestellen kan via www.flandersfields.be of de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

Op stap in de regio’s

Westtoer presenteert drie wandelboxen om de regio’s te ontdekken. Het aanbod met lusvormige trajecten in West-Vlaanderen is nu mooi gebundeld per regio: 22 wandelkaarten voor de Westhoek, 21 wandelkaarten voor de Leiestreek en 20 routes voor het Brugse Ommeland. De drie regiowandelboxen kosten 25€/box. Bestellen kan via webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

Het beste van de Kust

In de reeks van de prestigieuze Capitool Reisgidsen heeft Westtoer in samenwerking met de uitgeverij Unieboek/Het Spectrum een nieuwe reisgids voor de Vlaamse Kust & Hinterland uitgebracht. In de authentieke stijl van Capitool presenteert de kleurrijke reisgids het beste van de Kust. Naast thematische invalshoeken brengt de gids ook uitgebreide informatie over alle kustgemeenten. Door vorm en inhoud is deze Capitool Reisgids van 240 bladzijden een uniek instrument om de Vlaamse Kust  en het hinterland te ontdekken. De Capitool Reisgids ‘Vlaamse Kust & Hinterland’  (€ 24,99) is verkrijgbaar in de boekhandel, bij de Diensten voor Toerisme van de Kust en via webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

 

Nog meer verzameldozen met fiets- en wandelkaarten: www.westtoer.be

- 050/30 55 00 - info@westtoer.be

Portkosten: telkens 5 €. Ook te koop in het provinciaal informatiecentrum Tolhuis, 0800/20 021 en in de meeste diensten voor toerisme.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Festival van de Ambiance (6/12 - Gents Kuipke)

ambiance


Groot is de belangstelling voor de 4de editie van Het Festival Van De Ambiance, op zaterdag 6 december in ’t Kuipke in Gent. Vooral de gevarieerde muzikale affiche, die bestaat uit 14 top-artiesten - een perfecte combinatie van Schlager (Christoff, De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay) en populaire variété artiesten (René Froger, Gene Thomas) aangevuld met interationale toppers (Vengaboys, The Gibson Brothers) valt erg in de smaak bij het publiek. “Aanvankelijk waren het vooral bezoekers uit Gent en Oost-Vlaanderen die de weg vonden naar ’t Kuipke, maar nu al merken we de regio-verruiming en zien we dat er heel wat bezoekers uit de naburige regio’s tickets bestellen voor Het Festival Van De Ambiance”, laten de organisatoren optekenen. Voor tickets en info kan je surfen naar http://www.hetfestivalvandeambiance.be

Het Festival Van De Ambiance heeft na drie uiterst succesvolle – quasi uitverkochte – edities, duidelijk z’n weg gevonden bij het grote publiek. Op zaterdag 6 december zal ’t Kuipke in Gent opnieuw bruisen voor de 4de editie van het muzikale volksfeest. De baseline Samen Is Het Feest zal Het Festival Van De Ambiance meer dan ooit waarmaken, zeker wanneer je kijkt naar de gezonde, brede, muzikale mix. In het rijtje schlager- en volksartiesten wist de organisatie dit jaar weer de crème de la crème te strikken. Christoff, Willy Sommers, Jo Vally, Bart Kaëll, Yves Segers, Swoop,  Laura Lynn, Luc Steeno en De Romeo’s tekenen present, net als Dennie Christian. Voor de populaire variété noot zorgen Gene Thomas én René Froger. In de jaren tachtig was er in Nederland alleen maar René Froger, nog voor er sprake was van Marco Borsato, Guus Meeuwis of Jan Smit. In z’n eentje stond Froger  - de man met de krachtige stem – aan de absolute top en scoorde hij met ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken (Een Eigen Huis)’ en ‘Just Say Hello’. In de jaren negentig deed Froger het nog eens over met ‘Crazy’, een aanstekelijke pop-dance single die je nog steeds veelvuldig hoort op de radio.

Niet alleen met de aanwezigheid van René Froger etaleert Het Festival Van De Ambiance z’n brede muzikale draagvlak, ook de komst van de Vengaboys – iconen uit de 90’s  - is hier een goed voorbeeld.  Met ‘Up & Down’, ‘We Like To Party’ en ‘Boom, Boom, Boom’ hebben de Vengaboys wereldhits gescoord. Met veel enthousiasme komt  één van de meest succesvolle Eurodance bands ooit naar ’t Kuipke afgezakt.

En alsof Het Festival Van De Ambiance nog niet compleet genoeg was, zullen ook The Gibson Brothers – disco- iconen uit de 80’s – hun opwachting maken in Gent. Met ‘Cuba’ en vooral met de meezinger ‘Que Sera Mi Vida’ mag je er zeker van zijn dat de feestvreugde compleet gaat zijn.

Voor de 4de keer is Filip D’Haeze de gastheer op Het Festival Van De Ambiance en na afloop zorgen Sven Ornelis en Dimitri Vantomme nog voor een stomende deejay-set.

Nationaal

Nu al opmerkelijk is de groeiende nationale belangstelling die er ontstaan is voor Het Festival Van De Ambiance. “We merken dat de ticketkopers voor de komende editie niet alleen uit Gent en regio komen. Heel wat mensen komen van verder en maken in groep of per bus de verplaatsing naar ’t Kuipke in Gent. We mogen dus zeggen dat Het Festival Van De Ambiance een ruimer, nationaler karakter heeft gekregen”, klinkt het bij de organisatoren.

Het Festival Van De Ambiance vindt plaats op zaterdag 6 december 2014 in ’t Kuipke in Gent, met optredens van De Romeo’s, Willy Sommers, Jo Vally, Lindsay, Yves Segers, Christoff, Bart Kaëll, Laura Lynn, Luc Steeno, Swoop, Dennie Christian, Vengaboys, The Gibson Brothers en René Froger. Er zijn dj sets van Dimtri Van Tomme en Sven Ornelis. Tickets en info via http://www.hetfestivalvandeambiance.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtfestival Gent van 29/1/15 tot 01/02/15

Lichtfestival torenrij


De volgende editie van het Lichtfestival Gent vindt plaats

van 29 januari tot 1 februari 2015.

Vanaf dan wordt het een driejaarlijks festival.

 

Schepen Annelies Storms: ‘We kiezen opnieuw voor vier dagen omdat er dan een betere spreiding is van het publiek. Omdat de vorige editie een half miljoen mensen op de been bracht, zullen we het parcours ook langer maken, zo willen we iedereen nog beter laten genieten van het lichtfestival. We kiezen ook weer voor een zondag als afsluiter, dat komt ook het toerisme in Gent ten goede.’

 

Er wordt nu volop gewerkt aan het parcours en de programmatie voor het Lichtfestival Gent 2015.

 

De Stad Gent heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de sfeervolle verlichting van de binnenstad. Het Gentse lichtplan werd dan ook internationaal bekroond. Het Lichtfestival wil dit lichtplan extra in de schijnwerpers zetten en bezoekers op die manier een glimp laten opvangen van de unieke verborgen charme van Gent.

 

Het Lichtfestival kende van bij de start een sterke groei. Editie 2011 van het Lichtfestival Gent bracht 200.000 bezoekers naar Gent, editie 2012 zorgde voor 500.000 bezoekers - met een hoogtepunt van 200.000 bezoekers op zaterdagavond. De vorige twee edities werden in de Gentse binnenstad telkens een twintigtal internationale lichtkunstwerken gepresenteerd en was er ook werk te zien van Gentse studenten.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
10-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Winterfeesten van 5/12/14 tot en met 04/01/15

afbeelding

De Gentse Winterfeesten hebben de beste kerstmarkt van België. Dat is wat Travelvalley.nl onlangs schreef op hun website. Aangezien de eerste editie meteen een schot in de roos bleek te zijn, bestond geen twijfel over een vervolgeditie. De tweede editie van de Gentse Winterfeesten gaat van start op vrijdag 5 december 2014 en sluit af op zondag 4 januari 2015. Het winterfeest in het historische centrum van Gent wordt opnieuw georganiseerd door de gespecialiseerde private partner met uitmuntende internationale referenties, Satellite Ice. Het totaalconcept blijft grotendeels gelijk, al werd er uiteraard een en ander bijgestuurd en geoptimaliseerd. Daardoor ligt er dit jaar onder andere een nog grotere focus op openheid en comfort voor groot en klein.

Verder bouwen op het succesverhaal 

De bezoekers zullen opnieuw kunnen genieten van een prachtig winterfeest in het historische warme hart van onze stad. Charme, sfeer, gezelligheid, authenticiteit, groen, houtgeur en verschillende kleine acts en animaties blijven de speerpunten van de Gentse Winterfeesten

IJspiste en kerstmarkt: openheid, verbondenheid en comfort

De ijspiste en de Moosebar ondergaan een facelift.
De ijspiste van 600 m² blijft onder de Stadshal, maar er komt nu ook een volledig afzonderlijke kinderijspiste van 100 m² op het Emile Braunplein. Zo kunnen kleine pagadders veilig hun eerste wankele stapjes op het ijs zetten terwijl de geoefende schaatsers zich voluit op de grote piste kunnen uitleven. Ouders mogen natuurlijk mee op het ijs om hun kroost bij de hand te houden. Rond die kinderpiste wordt een aparte open en ruime sfeerbeleving gecreëerd.
De Moosebar komt parallel te liggen met de ijspiste en wordt zo veel als mogelijk opgetrokken in glas, waardoor er meer openheid, een beter zicht en meer interactie wordt gecreëerd tussen piste en bar.

De Moosebar zal opnieuw dé ontmoetingsplek worden op de Gentse Winterfeesten met voor elk wat wils, gaande van Student Nights voor de jeugd tot een gezellig hapje en een drankje voor het hele gezin. Après-ski en dj’s vullen het programma aan

Vorig jaar waren de standplaatsen voor de kerstmarkt in geen tijd uitverkocht. Een goede honderd nationale en internationale standhouders namen toen deel. Nu was het een huzarenstukje om de wachtlijst van de standhouders zo kort mogelijk te houden. Dit jaar zullen 150 chalets opgebouwd worden, een stijging van 30 procent ten opzichte van de starteditie!

Om de veiligheid en het comfort van de bezoeker verder te optimaliseren, zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de inplanting van het evenement. Op de Korenmarkt en het Sint-Baafsplein zal de bezoeker minder last ondervinden van het doorgaand tramverkeer.

De paardenmolen wordt verplaatst naar het Gouden Leeuwplein. De Donkersteeg, Groentenmarkt en Veerleplein worden meegenomen in de look-and-feel van het evenement. De doorgang aan de zijkant van het stadhuis zal nu ook deel uitmaken van de kerstmarkt. En er komen chalets voor en tegenover het stadhuis. Dus ook rond de Botermarkt wordt de look-and-feel meer doorgetrokken.

Gentse Winterfeesten en eindejaarsshopping

Extra lang genieten van de winterse sfeer, gezelligheid en kerstshopping in de binnenstad kan door een bezoek aan de Gentse Winterfeesten te combineren met het puur winters winkelen tijdens de koopzondagen bij onze Gentse handelaars op 14,21, 28 december 2014 en 4 januari 2015.

Voor wie er nog zou aan twijfelen, de Gentse binnenstad is opnieuw goed bereikbaar. De werken aan de fly-over zullen voltooid zijn, parkeren lukt vlot via de P&R, het openbaar vervoer brengt je tot in het hartje van het feestgebeuren. Meer info via www.mobiliteitgent.be

Communicatie

In aanloop naar de Gentse Winterfeesten zal de programmatie geleidelijk aan meegedeeld worden via de website en sociale media. Facebook, Twitter en Instagram worden intensief ingezet in de communicatie rond het evenement. Meer zelfs, wie wil kans maken op leuke prijzen, moet zich in deze innovatieve stad connecteren via de sociale media.
Ook de Winterkrant is opnieuw van de partij: een authentieke krant vol met interviews en weetjes over de Gentse Winterfeesten met binnenin opnieuw een groot grondplan voor de bezoeker. Het woord wordt gegeven aan warme mensen; je vindt er leuke winterse recepten en het volledige animatieprogramma.

Praktisch

Openingsuren kerstmarkt en Moosebar: 

- maandag tot en met donderdag: 12 tot 24 uur

- vrijdag: 12 tot 1 uur

- zaterdag: 11 tot 1 uur

- zondag: 11 tot 24 uur

- woensdagen 24 en 31 december 2014: 12 tot 17 uur

- donderdagen 25 december 2014 en 1 januari 2015: 14 tot 24 uur

Openingsuren schaatsbaan van vrijdag 5 december tot vrijdag 19 december:

- zondag tot en met donderdag: 10 tot 21 uur

- vrijdag en zaterdag: 10 tot 23 uur

Openingsuren schaatsbaan van zaterdag 20 december 2014 tot zondag 4 januari 2015:

- zondag tot en met donderdag: 10 tot 22 uur

- vrijdag en zaterdag: 10 tot 23 uur

- woensdagen 24 en 31 december: 10 tot 17 uur

- donderdagen 25 december 2014 en 1 januari 2015: 14 tot 22 uur

Prijzen

Schaatspiste

Een schaatsbeurt kost 7 euro (10 beurtenkaart + 1 gratis: 70 euro)
Groepstarief vanaf 50 personen: 5 euro/pp
VDK bankkaart en JOVO: gratis schaatsen op vertoon van ID en bankkaart
Scholen: 3,5 euro/pp
Schaatshulpje: 2 euro

Rit reuzenrad: 5 euro


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nominatie Huis van Alijn voor Bib Web Award


Huis van Alijn genomineerd

Stem Tijd voor 80 naar een Bib Web Award!

Op 8 december 2014 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de derde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en toepassingen binnen de Vlaamse sector van bibliotheek-, documentatie- en informatiekunde.

Studio Alijn is genomineerd binnen de categorie ‘Iedereen doet mee: digitaal project met nadruk op participatie’. Deze nominatie krijgt het Huis van Alijn voor het crowdsourcingsproject Tijd voor 80.

Tijd voor 80 ging na hoe musea via sociale media aan digitale collectievorming kunnen doen. Het project werd uitgezet op twee pijlers: online en digitaal verzamelen van content, gecombineerd met het stimuleren en creëren van online interactie via de inzet van sociale media. Het Huis van Alijn opteerde voor een thematische insteek, met als centraal thema de jaren 80. De website www.tijdvoor80.be werd een verzamelpunt, met bijbehorende blog en 80’s dashboard. In het najaar van 2013 werd een jaren 80-kamer opgezet in de permanente museumopstelling van het Huis van Alijn.

U wil ook voor hen stemmen? Dat kan!

TIJD VOOR 80

Nog tot zondag 16 november kan u uw stem uitbrengen via https://nl.surveymonkey.com/s/bibwa2014.

Het eindresultaat wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen (50%) en een vakjury (25% vakmensen + 25% cursisten)


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canta Ludens gaat volop voor Carmina Burana (16/11 - Capitole)

Canta Ludens stelt U voor

 


CARMINA BURANA      CARL ORFF

 

Zondag 16 november 2014    15 uur    CAPITOLE GENT

 

 

In 1803 werden de Carmina Burana ontdekt : een cyclus van een 200-tal Middeleeuwse liederen, geschreven in het Latijn, Oudduits en Oudfrans. De thema's zijn zeer gevarieerd, gaande van beschouwingen over de vergankelijkheid van het wereldse tot de geneugten van de wijn en de liefde. Carl Orff zette deze liederen op muziek.

 

Wij kozen de originele versie van de Carmina Burana met koren, solisten, piano's en slagwerk. Op het podium ziet en hoort U de koren Canta Ludens uit Drongen  en Sint-Gregoriusgild uit Sint-Niklaas, het kinderkoor van de muziekacademie Sint-Niklaas ,de solisten : Griet De Geyter, sopraan, Teun Michiels ,tenor en Joris Derden, bas, Frederik en Filip Martens aan de piano's en 6 slagwerkers onder leiding van Geert Verschraegen. 

 

In het voorprogramma wordt de sonate voor 2 piano's en slagwerk uitgevoerd, één van de meest bekende werken van Béla Bartok. We horen, naast de 2 piano's, 7 verschillende types percussie-instrumenten.

 

Wij nodigen U van harte uit op dit benefietconcert ten voordele van vzw Stappen en vzw lejo. Kaarten voor dit concert kosten 18 euro en kan U bekomen via de leden van Canta Ludens of via 09 227 46 49.

 

Alle verdere info via www.cantaludens.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Maskee neemt ferme start met knotsgek blijspel
Wasmijtezetekening

Wa smijte ze hier neu binnen !


Gentse versie van een knotsgek blijspel van Wendy Stroobant

(Originele titel : Crazy Hospital)


Regie en bewerking : Maurice De Grauwe


Woar goa het over of woar goa het nie over ?

De volksvertegenwoordiger Michel De Bock en zijn chauffeur Staf Derop zijn, na de eerste zorgen te hebben ontvangen op de spoedafdeling, wegens overbevolking ondergebracht in een vierpersoonskamer van het AZ Sint Lucas.

Aanvankelijk herinneren ze zich beiden niets van de brutale contactname tussen de Mercedes en die dikke eik.

Maar blijkbaar wordt deze nacht opnieuw één van de beruchte drukke klinieknachten. In geen tijd krijgen ze immers het gezelschap van de gekende charmezanger Willy Winters.

Ook het vierde bed wordt kort daarop ingenomen door iemand die nog meer bekendheid verwierf : Vladimir Mortovic, de wurger van de Muide. Deze boosdoener wordt streng bewaakt door de inspecteur van politie Jeanette Tettynck.

Samen met een romantische verpleegster, een amoureuze Dr. Eddy, een strenge Soeur Chagrin, een op sensatie beluste persfotograaf en een sensuele Vicky, belandt de gehele kliniekentourage in een meeslepende, knotsgekke en spannende komedie.


De cast

Christian Bellecoste, Marc Ceulemans, Karina De Meyer, Cynthia Deschuyter,

Nicole De Tollenaere, Alexis De Vos, Sabine Hoekman, Patrick Van Damme,

Jozef Van Der Linden en Gino Windels.


Nog 6 voorstellingen

De voorstellingen gaan door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent.

Vrijdag

14 november 2014

om 20u

Zaterdag

15 november 2014

om 20u

Zondag

16 november 2014 (reeds uitverkocht)

om 15u

Maandag

17 november 2014

(Extra voorstelling voor weekendwerkers)

om 20u

Vrijdag

21 november 2014

om 20u

Zaterdag

22 november 2014

om 20u

 

Kaarten en reservatie

Toegangskaarten kosten 10 EUR in voorverkoop.

Voor de plaatsbespreking kunt u zich wenden tot :

Janine Sacré, Tichelrei 2/48, 9000 Gent - tel. 09-222 08 55 of reservatie@theatermaskee.be.

Meer info op : www.theatermaskee.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willkommen in Wien op 16/11 in de Minard
Klik op de afbeelding om de link te volgen

WILLKOMMEN IN WIEN

met Jürgen De Smet (vleugelpiano), Carine Viaene (sopraan), Stefaan Vandenbroucke (tenor), Bernard Bertoni (viool), Gladys De Mol (presentatie).

 

Geniet van de onsterfelijke operettemelodieën van Johan Strauss, Robert Stolz, Franz Léhar, …
In het prachtige kader van de Minardschouwburg hoort u de beste muziek uit Wenen, gebracht door 5 topartiesten die van deze namiddag een onvergetelijke ervaring maken! De Weense operetteconcerten van de Gentse pianist Jürgen De Smet staan ondertussen al bijna 10 jaar op de kaart als kwaliteitsvolle producties in het genre die volop gewaardeerd worden door het publiek.

 

zondag 16/11/2014 om 15u

Minardschouwburg, Gent

€18

Tickets 09 267 28 28 of online via www.jurgendesmet.net

 


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: 3 vrouwelijke auteurs - talent in Vlaanderen

Vrij recentelijk verschenen drie boeken van Oost-Vlaamse auteurs, die sterk van elkaar verschillen qua inhoud en aanpak of genre, maar op zijn minst wat meer aandacht verdienen dan de nationale pers hen gunt. Zou enig sexisme ook hier nog blijven nazinderen of zijn ze het slachtoffer van het rekbare begrip ‘kleinere namen’? Zijn de media hier eigenlijk ethisch wel juist bezig? De volgorde van deze opsomming is hier alvast alfabetisch.

Zullen we samen schuilen ?

Patricia De Landtsheer, (Dendermonde, 7 februari 1952), vooral gekend van haar vele jeugdboeken, schreef recentelijk de  roman “Zullen we samen schuilen?” (C.deVries-Brouwers Antwerpen/Rotterdam) over de kleine jongen Roger Godfrin in Oradour, het Franse dorp dat op 10 juni 1944 als een vergeldingsactie door de Duitsers nagenoeg compleet werd uitgemoord. Hoofdpersonage Godfrin slaagt er als kind in te ontkomen en ontvluchten (op zoek naar nieuwe ouders) samen met zijn hondjes Bobby. De Landtsheer slaagt er in het verhaal tot een stevige historische roman te verwerken op nog geen 120 bladzijden. En dat maakt juist de kracht van het boek uit. Ze laat zich niet verleiden tot zijsprongen die de aandacht van haar voorgenomen literair opzet zouden kunnen afwenden. Alles concentreert zich op de gebeurtenissen die ze zonder woordballast weet voor ogen te brengen en de personages die ze perfect tot leven brengt.

Inhoudelijk is “Zullen we samen schuilen” is geen haatboek geworden, geen afrekening zelfs, maar eerder een inleefboek in de hoofdrolspeler en zijn tijdsbeeld. De storyline pas écht aanzetten na de gruwelijke feiten van 10 juni zelf lijkt een zeer bewuste keuze. Misschien omdat het boek ook moet functioneren als jeugdboek. Maar het is meer dan dat… De Landtsheer is immers een ‘simpele vertelster’ en dat is niet onheus bedoeld. Integendeel.

Kanaries zijn geen echte vogels

Ingrid Knipfer (Wiesbaden , maar sinds 19?? in Gent wonende – nu Oostende – lerares ???) tekende als late roeping voor haar derde roman sinds 2012 met “Kanaries zijn geen echte vogels” (BNB/De Singel Uitgevers). Een behoorlijk deel van het boek speelt zich af in de Arteveldestad, waar het hoofdpersonage Anna Twenter heenvlucht nadat ze haar vader heeft vermoord, een boer die haar al sinds haar geboorte in en in haatte. Maar dat was niet het enige  trauma uit har jeugd. Ze verloor ook haar moeder op zesjarige leeftijd en werd als jong meisje door een van de koeien van de boerderij op de hoorns genomen en moest wekenlang zwaargewond in het ziekenhuis verzorgd worden. In de stad probeert ze zicht eerst het familiebezit eigen te maken om een eigen appartement te kopen aan de eendenvijver aan het Citadelpark…. Van daaruit gaat ze op zoek naar de liefde die ze tot dan heeft gemist in haar turbulente leven.

Knipfer weet haar lezers te boeien met de neergeschreven weerslag van haar observaties van de   Umwelt, waarmee ze haar verhaallijn kruidig lardeert. Ze beoogt geen krampachtig taalgebruik of al te expliciete beeldentaal en frasering. Dat houdt haar roman laagdrempelig doch niet ijl, spannend en uitnodigend om hem tot in één ruk uit te lezen. Het volume (188 bladzijden) leent er zich uitstekend toe. Maar ook met haar subtiele, eerder droge humor en haar talent om haar lezers – in de huid van haar hoofdpersonage, de ei zo na analfabete en nefralgieke, alleszins onvoorspelbare Anna - op het verkeerde been te zetten… bindt ze aan haar, Zelfs als de toonaard evolutief aangrijpender, beklemmender en zelfs somberder wordt.

Medea en ik

Feline Minne (Gent 1990), die zich erop beroept dat ze de achterkleindochter is van de sociaal-geëngageerde dichter George Minne, studeerde af als plastisch kunstenaar (animatiefilm en schilderkunst) aan Gentse kunstinrichtingen en in Münster), leverde “Medea en ik” op bij Houtekiet uitgevers. Hier betreft het een debuut, maar of er erg veel belofte inzit zal pas na een paar literaire producten kunnen worden bevestigd.

In het boek draait het hoofdzakelijk rond Feline, de dochter van een intellectueel (Nietschevertaler) en een femme du monde dat uiteraard niet standhoudt. Het affectief genegeerde meisje belangt achtereenvolgens in een nonnenklooster waar ze door haar moeder gedumpt wordt, bij haar grootouders en in de progressieve milieus van een middelgrote universiteitsstad.

“Medea en ik”, mist een beetje spitante verhaalstof en literaire kracht, belletrie… en  ontlokt dus nu en dan de drang om een paar bladzijden over te slaan naar een nieuwe (onvoorspelbaar, niet eerder door andere schrijvers gebruikte) storywending. De diverse milieus die Minne beschrijft (beter gesitueerden in Sint-Martens-Latem, kleine landbouwersklasse, hippie- en drugswereldje…) bieden nochtans meer dan gesneden koek voor iemand met een gedreven en getalenteerde pen.

Als er een personage echt wel boeiend uitgetekend is, is het dat van autobiografisch hoofdrolspeelster Felines grootmoeder, de charismatische maar ook een tikkeltje hekserige Medea, die in een eeuwige strijd verwikkeld is met haar natuurlijke moeder, een internationaal fotomodel dat zich in de jetset bij wijlen bijzonder goed voelt..

Het wordt uitkijken naar de jonge Feline Minne als ze een volgend verhaal wil vertellen waarvoor ze zich op pure fictie en fantasie baseert.

Freek Neirynck - sienjaleur


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels maakt grote droom waar !
Foto


Paul Michiels kondigde op zijn 66ste verjaardag aan eindelijk “klaar” te zijn om zijn muzikale droom te realiseren: Een heus crooneralbum uitbrengen met een selectie van absolute classics uit ‘The Great American Songbook’. Vandaag is het zover, want ligt met 'A singer's heart' dat album in de winkel, maar wie de finale selectie van nummers bekijkt en de arrangementen hoort, ziet en hoort dat 'A singer's heart' veel meer dan dat geworden is.

Tijdloze en ijzersterke songs, geschreven en/of gebracht door de allergrootsten, nu door Paul Michiels opgenomen in schitterende jazzy arrangementen en live ingespeeld door het kruim van de Belgische muzikanten. Met ‘This guy’s in love with you’, van de hand van Burt Bacharach, ‘More’ in de versie van Frank Sinatra, en verder ook bloedmooie interpretaties van oa ‘All alone am I’ (Brenda Lee) en ‘Smile’ (Nat King Cole, compositie Charlie Chaplin), maar ook klassiekers als ‘Twilight time’ (The Platters) en ‘Spanish Harlem’ (Ben E. King), levert Paul Michiels een album van uitzonderlijke kwaliteit af, recht uit z’n muzikale hart. Hij covert ook zichzelf, want ‘Downtown’ van Soulsister wordt in verrassende duetvorm gebracht met niemand minder dan Natalia!

'A singer's heart ', door Paul Michiels zelf omschreven als "Het beste wat ik ooit gemaakt heb", is een muzikaal meesterwerk geworden van één van de strafste stemmen van de Lage Landen!

'A singer's heart', het nieuwe album van Paul Michiels, ligt nu fysiek in de winkel, is HIERdigitaal verkrijgbaar via iTunes en kan u HIER beluisteren via Spotify.

Bekijk HIER de TVspot

Tracklist

1) Downtown (feat Natalia)
2) This guy’s in love with you
3) More
4) Twilight time
5) You don’t know me
6) The way you look tonight
7) Somewhere
8) Spanish Harlem
9) All alone am I
10) Smile
11) Desafinado


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
01-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Sienjalement: 2de album Melike Tarhan

Op het erg  productieve Waalse platenlabel Homerecords verscheen zonet “Inn of love”, de tweede CD (na "Macar" uit 2004) van de Gentse Melike Tarhan, zangeres “met een Turks migratieverleden”, zoals dat nu moet worden gezegd, om het stigmatiserende ‘allochtoon’ te laten vergeten. Méér dan beloftevol is het minste dat je van het schijfje kan zeggen.

Ze werkte daarvoor samen met componist/saxofonist John Snauwaert, die met zijn eigen band – los van haar – eerder al op Turkse traditionele volksmuziek geënte muziek speelde. De fusion is bijzonder gelukkig. Als Melike-kwartet (verder nog componist/gitarist Hendrick Braeckman en percussionist François Taillefer) spelen ze zowel Oriëntaalse traditionals als Sufi-liederen naast eigen composities die aanvleien tegen de Wereldmuzek en de hedendaagse, maar wel melodische jazz.

Melike zingt haar werk (en dat van onder andere ook de Turkse dichter Yunus Emre), niet in het Nederlands en dat vervloek je bij herhaald beluisteren, want je wil begrijpen wat ze je op notenbalken te zeggen heeft. Een Engelse vertaling van de woorden in het boekje bij de compact disc geeft slechts gedeeltelijk soelaas. Het hoofdthema blijkt de liefde te zijn van de etnische ballades met actuele Westerse invloeden. Heel eventjes een Flamenco-hintje… Liefde die zich aandient in weemoed, geluk, poëzie… tot en met de verscheurende pijn van het verlies.

Reeds in de eerste nummers van de plaat profileert het kwartet zich in zijn bewust gekozen muzikale optie: sterke zangprestatie naast intelligente arrangementen en meeslepende soli, zoals hun jazz-invloed hen verplicht. In “Bahçede Erik Dali/The Plum Tree/De Pruimelaar”, het openingsnummer laat mede-concipiënt John Snauwaert meteen horen waaraan je je als luisteraar zal kunnen verwachten. Snarenman Hendrick Braeckman moet wachten tot het tweede nummer “Dance with me” om duidelijk te maken welke lijnen hij zijn riffs zal uittekenen. Van “Together” af bekent ook drummer François Taillefer zijn kleur en wordt haar band een hecht, niet meer stuk te krijgen geheel. Melike zelf uit zich hier ook voor het eerst als lyrics-auteur, maar doet dat verder voor nog meer nieuwe nummers.

“Melike Inn of Love” is een grafisch mooi gepresenteerde CD geworden, die - als hij voldoende kansen op plugging krijgt - wel eens de verdiende doorbraak zou kunnen brengen voor de getalenteerde bent die hem produceerde.

Freek Neirynck - sienjaleur 


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsmagazine november 2014 is er ...

Cover Stadsmagazine november 2014

Het gloednieuwe klimcentrum in de Blaarmeersen, Gent als culinaire hotspot, een route langs de mooiste graffitiwerken in de stad ... Je leest er alles over in het Stadsmagazine van november (op www.gent.be/stadsmagazine).


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse wijk Macharius-Heirnis in de kijker
hero_Startpagina


In het boek 'Over Pier den duiker, straataperitieven, schildpadvrienden en stoeppraatjes. Bewoners van Macharius-Heirnis aan het woord.' vertellen 18 bewoners over hun leven in deze wijk. Hun verhaal biedt een verrassende kennismaking met de wijk Macharius-Heirnis.
Sommigen wonen al heel hun leven in deze wijk en hebben deze zien evolueren. Anderen zetten zich actief in door het organiseren van buurtactiviteiten. Nog anderen zijn naast bewoners ook spilfiguren in de wijk. De uiteenlopende verhalen zorgen voor een verrassende kennismaking met een veelzijdige buurt die een lange en bewogen geschiedenis kent.
 
Het buurtwerk is een vijfentwintigtal jaar actief in de wijk Macharius-Heirnis. Het ondersteunde doorheen de jaren tal van bewoners bij het op het op getouw zetten van wijkgerichte initiatieven. Het buurtwerk stimuleert de ontmoeting tussen bewoners met het oog op verbetering van de leefbaarheid in de wijk. Mede door deze jarenlange ondersteuning en door het engagement van actieve bewoners kende de wijk een grote heropleving en herwaardering. Het is een gegeerde woonbuurt geworden met veel groen, bruisend van activiteiten en een groot engagement om de leefbaarheid van de wijk te verhogen. Hierbij denken we aan de speelstraten, de Zalmstraat als leefstraat, buurtactiviteiten zoals de rommelmarkt, de Dekenijfeesten, de Coyendans en tal van andere initiatieven in en buiten het buurtcentrum.

De bewoners als experts

Om na te gaan waar bewoners behoefte aan hebben in hun wijk, is het nuttig om met hen in dialoog te gaan. Dat is dan ook het opzet van deze publicatie. Hoe voelen de mensen zich in hun wijk en wat zijn de noden en behoeften waar het buurtwerk verder kan in ondersteunen?
 
Door middel van narratieven of verhalen, kunnen bepaalde zaken naar buiten worden gebracht. Het is een manier om aandacht te schenken aan het kleine verhaal, aan de mens als verhalenverteller. Het biedt mogelijkheden om nieuwe elementen te ontdekken die de werking van het buurtwerk kunnen bijstellen en om na te gaan hoe het samenleven in een wijk verloopt. 

Met dit boekje wil het buurtwerk de bewoners een stem geven. Door hun verhalen naar buiten te brengen, erkennen we hen als de experts op het vlak van (samen)leven in de buurt. Ze vertellen over hun woonomgeving, over hun buurtgevoel en over wat het voor hen aangenaam maakt om in de buurt te wonen.

Tegelijk biedt het buurtwerk de mogelijkheid om het debat rond het wijkleven open te trekken en de bewoners met elkaar in dialoog te laten treden over de leefomgeving die ze met elkaar delen. Verhalen, herinneringen en een gedeelde interesse in de wijk brengen mensen samen. Door de publicatie leren de bewoners elkaar kennen via verhalen over de wijk en raken de bewoners meer betrokken bij hun wijk.

Tentoonstelling

Van 29 oktober tot 30 november 2014 loopt ook een tentoonstelling met portretten van de bewoners die aan het boek meewerkten. De tentoonstelling is te bezichtigen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, telkens van 9 tot 12 uur.

Informatie:


Buurtwerk Macharius - Heirnis - Scheldeoord
Tarbotstraat 61A
9000 Gent
Tel.:
09 225 21 71
Fax: 09 234 37 32
E-mail: buurtwerking.macharius-heirnis@gent.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!