Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
30-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Semino Rossi krijgt prestigieuze ‘Goldene Antenne’ award in België
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondagavond kreeg de gerenommeerde Oostenrijkse schlager- en charmezanger Semino Rossi, uit handen van Duitstalige Minister-President Karl-Heinz Lambert, de befaamde ‘Goldene Antenne’ award en dat voor z’n indrukwekkende carrière. Voor Semino Rossi is deze onderscheiding in België, aan de vooravond van z’n nieuwe Europese concerttour, een mooie opsteker. Op zaterdag 1 december komt Semino Rossi met ‘Symphonie Des Lebens’ alvast terug naar ons land en staat hij in de Ethias Arena te Hasselt.

 “Toen begin januari bekend werd gemaakt dat Semino Rossi een ‘Goldene Antenne’ award zou krijgen in het najaar, was de vraag naar concertkaartjes voor deze feestelijke radioshow niet meer bij te houden. Op tien minuten tijd gingen alle 800 kaartjes de deur uit, en dat uiteraard mede dankzij de komst van onze goede vriend Semino Rossi”, aldus de Duitstalige Minister-President Karl-Heinz Lambert.

In een bomvolle concertzaal Triangel in Sankt-Vith en onder luid applaus, nam een zichtbaar geëmotioneerde Semino Rossi zijn allereerste ‘Goldene Antenne’ award in ontvangst. “Ik ben heel blij om in België deze prachtige carrièreprijs te krijgen. Het doet mij een groot plezier te weten dat ik niet alleen in de Oostkantons, maar ook in de rest van het land gesteund wordt. Muziek is een belangrijk deel van mijn leven. Ik hou ervan om een album op te nemen en vooral om op het podium te staan en mijn liedjes te kunnen delen met het publiek. Deze ‘Goldene Antenne’ award, een onderscheiding van het Belgische volk, is voor mij een stimulans om verder te gaan met wat ik bezig ben”, aldus Semino Rossi.

Net als de voorbije 2 jaren, komt Semino Rossi met zijn nieuwe Europese tour terug naar ons land. Op zaterdag 1 december strijkt Semino met zijn 120 koppige gezelschap neer in de Ethias Arena in Hasselt. “Mijn nieuwe ‘Symphonie Des Lebens’ tour wordt heel bijzonder. Ik laat mij op het podium muzikaal ondersteunen door mijn live band. Ik breng een fantastische artiest mee die z’n sporen verdiende bij The Buena Vista Social Club en uiteraard zijn ook mijn dansers en danseressen ook nu weer van de partij. Ik speel voor mijn publiek al mijn grootste hits en nieuwe liedjes, afkomstig uit mijn recent verschenen album ‘Symphonie Des Lebens’”.

Het verhaal van Semino Rossi blijft fascinerend en onvoorstelbaar. In 1982 nam Semino een enkel vliegticket vanuit Spanje naar Oostenrijk. Aanvankelijk verdiende hij zijn brood als straatmuzikant en later als zanger in hotels in Spanje, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Ondertussen is de frisse vijftiger uitgegroeid tot een muzikaal icoon en vult hij moeiteloos de grootste stadions en concertzalen. De voorbije jaren kochten wereldwijd meer dan een half miljoen mensen een ticket voor een concert van Semino Rossi. Qua cd-verkoop blijft Semino Rossi ook verbazen. Z’n recent verschenen album ‘Symphonie Des Lebens’ (een cd die hij opnam met Modern Talking producer en icoon Dieter Bohlen) werd een paar weken geleden nog bekroond met goud en platina en ging – sinds de release dit voorjaar – ondertussen al meer dan 200.000 keer over de toonbank.

Kaarten voor ‘Symphonie Des Lebens’ van Semino Rossi – op zaterdag 1 december in de Ethias Arena te Hasselt – kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345

Reageer (0)

29-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 nieuwe fietsroutes als lusjes in de Leiestreek

Ontdek met de 'Leiestreek Lusjes' de stadjes, dorpjes en kilometers autovrije jaagpaden langs de Leie.

leiestreek lusjes

Toerisme Leiestreek lanceert begin oktober het gloednieuwe fietsproduct 'Leiestreek Lusjes’. Een reeks van 10 suggestieroutes op het fietsnetwerk in de Vlaamse Leiestreek, waarvan 2 in de Oost-Vlaamse Leiestreek, plus 2 fietstips in de Franse Leiestreek laten je de regio ontdekken langs stadjes, dorpjes en kilometers autovrije jaagpaden. 

De tweetalige foldertjes tonen de bezienswaardigheden onderweg en wijzen je de weg naar de gezelligste cafeetjes. Je kan gratis je folder ophalen bij de diensten voor toerisme in de regio.

De 12 fietsroutes zijn te verkrijgen bij de diensten voor toerisme vanaf 04 oktober (zie www.tov.be) . 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50ste Tuindagen rond het Kasteel van Beervelde

Van vrijdag 11 tot zondag 13 oktober viert het kasteel van Beervelde zijn 50ste Tuindagen.
Het centrale thema lag voor de hand: goud!

Tuindagen beervelde

Op de oudste tuinbeurs van het land tonen opnieuw 220 groenexposanten drie dagen lang het beste en mooiste uit hun aanbod.  Behalve gezellig flaneren langs de vele stands, kan je op het kasteeldomein ook demonstraties en boekvoorstellingen bijwonen en interessante workshops volgen.

 Speciaal voor deze 'gouden editie' wordt een gouden hobbyserre gebouwd én verloot, stelt De Nieuwe Tuin een moestuin vol 'gouden' groenten voor, en kan je proeven van 'gouden' appelchips. 

Ook de kleinsten komen aan hun trekken: zij kunnen in boomhutten klimmen en met alpaca's en mini-shetlands op de foto. Alle info over dit evenement lees je op de website van de Tuindagen. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Miummm Matinee! op 6/10 in Roeselare

 

Roland Vanden Abbeele | watersommelier van Sergio Herman

           Miummm

Voor de allereerste Miummm Matinee op zondag 6 oktober verwelkomt het Vlaams Huis van de Voeding de allereerste watersommelier van België, Roland Vanden Abbeele!

Via een interactieve voorstelling laat Roland het publiek kennis maken met de diversiteit aan smaken die je in water kan proeven.  Na de uiteenzetting volgt een smaakvolle waterdegustatie.

Roland Vanden Abbeele is kind aan huis bij diverse topchefs. Zo stelt hij ondermeer de waterkaart samen van Sergio Herman (Oud Sluis) en Erwin Decabooter (Sofie's Choice).

Welkom vanaf 10.30 uur. De presentatie start om 11 uur.

Wie stipt is, krijgt een unieke Miummm-drinkbus!

 Schrijf je nu in via info@miummm.be of 051 750 222.

 Wat?

De Miummm Matinees zijn gezellige zondagse onderonsjes waarbij het publiek kennis maakt met een verrassend thema uit de voedingswereld. Langsheen interactieve gastpresentaties krijg je een beter zicht op de rijke en diverse wereld van de voeding.

Wanneer?

De Miummm Matinees gaan door op elke eerste zondag van de maand, telkens van 10u30 tot 12u30.

Waar?

De Miummm Matinees gaan door in het Miummm - Vlaams Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 te Roeselare.

Deelnemen?

Wens je deel te nemen aan een Miummm Matinee, schrijf je dan in via info@miummm.be of via 051 750 222. Geef je naam, telefoonnummer en adres door en vergeet niet mee te delen aan welke Miummm Matinee je wenst deel te nemen.

Deelnemen is gratis*. Indien u echter niet komt opdagen, zonder dit vooraf te melden (vóór 3 oktober 2013), wordt u een no-show fee van 10 euro aangerekend.

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

*Wie zich heeft ingeschreven kan het Miummm vrij bezoeken, voor en na de Matinee. (van 10.30 uur tot 12.30 uur)

Alle info op www.miummm.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandora Pixel ... een tentoonstelling over natuur en klimaat

Pandora pixel

Op zondag 29 september 2013,  om 15 uur, wordt in De Wereld van Kina: het Huis, de nieuwe tentoonstelling ‘Pandora Pixel’ officieel geopend. Pandora Pixel is een compacte tentoonstelling over natuur en klimaat.

Pandora Pixel verwijst naar de mythische Pandorafiguur, de eerste vrouw die gemaakt werd door de Griekse god Hephaistos. Hij creëerde deze beeldmooie vrouw uit water en aarde. Door een doos te openen, hoewel haar dat verboden was, bracht Pandora echter alle onheil over de mensen.

Zes opstellingen, verspreid over het museum, laten zien hoe de natuur onder druk komt te staan, hoe dieren zich moeten aanpassen aan opwarming of vervuiling en hoe dieren en planten eraan ten onder kunnen gaan.

Gelukkig had Pandora één ding in haar doos kunnen houden: Hoop. Daarom is er ook een wand van de hoop. Op die wand komt het ‘Pandora Pixel’ een boodschap voor de toekomst.

De doelgroep van Pandora Pixel zijn leerlingen van het 5de en 6de leerjaar.
De leerlingen komen in contact met het mooie en het lelijke in de natuur.

Praktisch
Locatie: De wereld van Kina: het Huis, Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
Open vanaf oktober 2013 elke dinsdag- en donderdagvoormiddag, van 9 tot 11.40 uur.
De lunchkamer kan gebruikt worden na reservatie per e-mail kinahuis@gent.be
of telefonisch op het nummer 09 244 73 73

Informatie:


De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14
9000 Gent
Tel.: 09 244 73 73
Fax: 09 244 73 74
E-mail: kinahuis@gent.be - www.dewereldvankina.be
Openingsuren:
maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op zondag van 14 tot 17.30 uur.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents stadsbestuur start met Wijk van de Maand

Logo Wijk van de Maand

Wijk van de Maand
is het nieuwe concept van ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Het gaat daarbij niet meer om een enkele debatavond, zoals bij de wijkdebatten en debatcafé’s, maar om een maand vol interactieve ontmoetingen rond diverse thema’s, op maat van de wijk. Op die manier wil het stadsbestuur een nog beter beeld krijgen van hoe de bewoners hun wijk vandaag ervaren en hoe ze die samen nog beter kunnen maken. Zwijnaarde bijt de spits af en wordt in oktober 2013 ‘Wijk van de Maand’.
 
De aanpak van ‘Wijk van de Maand’ verschilt totaal van die van de klassieke wijkdebatten en de debatcafé’s uit de vorige bestuursperiode. Het gaat om een reeks ontmoetingen gespreid over een hele maand. Zo kunnen bewoners zelf kiezen welke ontmoetingen ze bijwonen naargelang van hun interesse.

Belangrijk is dat ‘Wijk van de Maand’ veel meer wordt dan een avond debatteren. De ontmoetingen tussen de bewoners en het stadsbestuur krijgen een sterk actieve en interactieve invulling. Bovendien zullen de activiteiten zoveel mogelijk plaatsvinden op de tijdstippen en op het terrein van de bewoners zelf.

Bijzonder aan ‘Wijk van de Maand’ is dat lokale verenigingen, bewonersgroepen en professionele werkers mee instaan voor de organisatie en uitwerking van de ontmoetingen en activiteiten. Dat alles met het oog op een maximale betrokkenheid.

De regie van ‘Wijk van de Maand’ is in handen van de wijkregisseurs van de Gebiedsgerichte Werking.

Wijk van de Maand Zwijnaarde
Het nieuwe bestuursakkoord bepaalt dat de huidige bestuursploeg, net als in de voorbije bestuursperiodes, tweemaal naar alle 25 Gentse wijken trekt. Tijdens de eerste ronde (van oktober 2013 tot en met december 2015) zal dat gebeuren volgens de formule van ‘Wijk van de Maand’.

Zwijnaarde bijt de spits af. In november 2013 zijn Dampoort - Sint-Amandsberg aan de beurt en Mariakerke volgt in december 2013.

‘Wijk van de Maand Zwijnaarde’ telt maar liefst negen ontmoetingen, gespreid over de maand oktober. Het gaat onder meer om een wijkwandeling rond diverse thema’s, een bezoek aan lokale handelaars, een ‘Message Party’ voor jongeren (fuif met optredens), een rondleiding op een bedrijventerrein en een gegidst bezoek aan het kerkhof.

Het volledige programma staat op de website www.gent.be/zwijnaarde. Iedere bewoner van Zwijnaarde kreeg een folder in de bus met een beschrijving van alle activiteiten.

Wijkblogs
Naast de ontmoetingen tussen het stadsbestuur en de bewoners zal ook het verslag interactief zijn. Zo zal ‘Wijk van de Maand’ te volgen zijn via de nieuwe wijkblogs. Iedereen kan er het programma raadplegen, de activiteiten volgen aan de hand van verslaggeving (met foto’s, filmpjes) én reageren.

Wie zijn wijk wil blijven volgen en in de toekomst de elektronische wijknieuwsbrieven wenst te ontvangen, kan op de blog zijn contactgegevens opgeven. Vanzelfsprekend worden geprinte versies voorzien voor Gentenaars die niet online actief zijn.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Belgische editie van The Big Draw in Gent (4-5-6/10/2013)

 


Het is zover! Op 4, 5 en 6 oktober 2013 vindt in Gent de eerste Belgische editie van The Big Draw plaats, een organisatie van KUNSTWERKT, S.M.A.K. en CIRCA.

The Big Draw is een wereldwijd tekenfestival, met één geniaal en eenvoudig hoofddoel: iedereen aan het tekenen krijgen. Het festival is ontstaan in Londen, waar The Campaign for Drawing in 2000 een eerste editie organiseerde. Door het grote succes werd The Big Draw overgenomen door steden in meer dan 20 andere landen. Na Londen volgden onder andere Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago, New York, en in 2013 dus ook… Gent.

94 organisatoren zorgen voor meer dan 100 activiteiten tijdens deze boeiende driedaagse. Tijdens het festival gaan mensen elke dag, op zoveel mogelijk plaatsen, aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen. Jong en oud, ervaren of absolute beginner: we roepen iedereen op om mee te doen en Gent om te toveren tot één groot atelier vol ideeën en spektakel.

Workshops, lezingen, tentoonstellingen en vooral tekenacties door de hele stad: het staat allemaal op het programma van The Big Draw. Op welke dag je het festival ook bezoekt, er is altijd wat te beleven. Ook heel wat voor kinderen. Bezoekers kunnen hun programma zelf aan de hand van de overzichtelijke festivalkrant samenstellen. Die vinden ze in de 2 infopunten in de stad (S.M.A.K. en NTGent) en bij alle organisatoren van een activiteit.Alle info op www.thebigdraw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks sienjalement: SCENES - NIEUW Nederlandstalig theatermagazine
Foto    Bij de start van het nieuwe theaterseizoen – en niettegenstaande de hakbijl in de culturele sector - verscheen in Haarlem een nieuw, goed ogend en inhoudelijk bijzonder boeiend Nederlandstalig theatertijdschrift onder de titel ‘Scènes’. Het neemt zich voor zes maal per jaar te verschijnen (abonnement eerste jaar € 19,95, volgende € 29,95) en regelmatig te berichten over ‘toneel, dans, muziektheater, cabaret en musical’.

 

Uit de inhoud blijkt evenwel dat die opsomming niet écht beperkend is en dat het hele spectrum van de spektakelwereld (inclusief figurentheater met Gnaffel, Ila van der Pouw…, kleinkunst, kindertheater met oa De Kopergieterij… ballet, mime, circus, opera… aan bod kunnen komen.

Scènes bevat zowel achtergrondartikels, interviews, festivaloverzichten, productiefiches met korte inhoud… als kortere actualiteitsberichten met betrekking tot de diverse genres. Voor de illustraties wordt vooral gewerkt met de beelden die de producenten zelf toeleveren waardoor er in het visuele een aardige variatie aan stijlen en invalshoeken getoond kan worden

De hoofdredactie is in handen van Jos Schuring de in zijn ‘openingsscène’ verklaart dat er twee jaar voorbereidingen aan het eerste verschijnen vooraf gingen. Hij vroeg Annette Embrechts en Rinske Wels als redacteuren en kan rekenen op enkele losse medewerkers. Uitsluitend Nederlanders… maar dat is misschien voorlopig. Het blad beoogt namelijk het hele Nederlandstalig theatergebied en zal bij aanslaan onder de Moerdijk ook wel een behoefte krijgen aan Vlaamse scribenten. (FN)   

 

www.scenes.nu         info@scenes.nu                    www.virtumedia.nl

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Smit is één van de vrienden bij Christoff !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met de Tweet “@jansmit “Vriend, wat zegt je agenda op 26/10? Ben je vrij en heb je geen zin om langs te komen op Christoffenvrienden? Zou super zijn ”, nodigde Christoff z’n goede vriend Jan Smit uit om erbij te zijn op Christoff & Vrienden XL, op 26 oktober 2013 in de Ethias Arena in Hasselt. Jan hoefde niet lang te twijfelen want weinige minuten later postte hij “Staat erin hoor! Ik ben erbij!” als reactie.

Met de komst van Jan Smit én ook de Duitse super-ster Florian Silbereisen is de affiche van ‘Christoff & Vrienden XL’  helemaal compleet. Net als twee jaar geleden wordt de doortocht van Christoff in de Ethias Arena in Hasselt ook nu weer iets heel bijzonders. “Afgaand op de positieve reacties en de vele tickets die nu al verkocht zijn, gaat dit het grootste solo concert worden van Christoff in Vlaanderen. Het wordt niet alleen groot qua publieke omvang, we gaan ook showmatig alles uit de kast halen. De grootste disco bol ter wereld is alvast gereserveerd om in Hasselt omhoog te hangen. Verder zal het muzikaal ook een top-avond worden”, aldus Benelive Entertainment die samen met Universal Music het concert organiseert.

Muzikaal put Christoff voor ‘Christoff & Vrienden XL’ uit z’n recent verschenen gouden album ‘Christoff & Vrienden 2’. “Het is de eerste keer dat ik, voor het publiek, duetten ga brengen die terug te vinden zijn op mijn nieuwste album. Heel wat gastartiesten komen langs en zingen met mij en mijn uitgebreide live band onze duetten. Het wordt een heel speciale avond”, aldus nu al een enthousiaste Christoff.

Wie ‘Christoff & Vrienden XL’ niet wil missen – op zaterdag 26 oktober 2013 in de Ethias Arena in Hasselt met o.a. Lindsay, Rob de Nijs, André Jr. Hazes, Corry Konings, Belle Perez, Robby Longo, De Romeo's, Laura Wilde, Florian Silbereisen en Jan Smit – kan best z’n tickets reserveren via www.christoffenvrienden.be of op 070/345.345.

Foto: Jan Smit c Rogier Jaarsma

 

Reageer (0)

22-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Lekkere Westen ... voor wie wil genieten van culinaire toppers in de West-Vlaamse regio's en steden


Met ‘Het Lekkere Westen’ presenteert het provinciebedrijf Westtoer een origineel concept voor een weekendje weg in het najaar. Absolute aanraders rond deze tijd zijn de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. De lekkere tafel blijft een meer dan belangrijk thema. Zeker in de West-Vlaamse regio’s en steden vind je absolute topkwaliteit. De 64 chefs van Het Lekkere Westen presenteren het allerbeste uit hun streek.

 

Gedeputeerde Franky De Block: “Het Lekkere Westen plaatst de unieke troeven van onze regio’s en Brugge  in de kijker. We werken graag samen met de vele chefs. Zij vertellen een uniek verhaal en leggen altijd de link met de streek. Bovendien is het najaar meer dan ooit een interessante periode voor een korte vakantie in eigen land. Dank zij een uitgebreide promotiecampagne in Vlaanderen zal onze actie een breed publiek inspireren om onze regio’s en Brugge te ontdekken”. 

 

Tips van echte ambassadeurs

Voor ‘Het Lekkere Westen’ selecteerde Westtoer samen met Horeca West-Vlaanderen niet minder dan 64 chefs uit de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. Allemaal werken ze graag met producten uit hun streek. De chefs van Het Lekkere Westen zijn uitgegroeid tot echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk magazine vertellen ze over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek. Zo ontdek je originele logeeradressen en ongekende plekjes om te bezoeken. De actie ‘Het Lekkere Westen’ is voor de chefs een perfecte aanleiding om met de seizoensgebonden streekproducten heerlijke gerechten te bereiden.

 

Ook Brugge hanteert Het Lekkere Westen als een thema in de nieuwe toeristische wintercampagne. Schepen Mieke Hoste: "Zoals bekend is Brugge een culinaire topbestemming. In Brugge hebben we verschillende topchefs die zelf creatief aan de slag gaan met streekeigen producten. Logisch dat ze een plaatsje krijgen in de campagne 'Het lekkere Westen' van Westtoer. Het concept nemen we graag over in onze eigen, internationale bestemmingscampagne 'Visit Bruges, visit more'. Deze campagne rollen we komende winter uit in de buurlanden en Spanje. Op deze manier is ons culinair talent verzekerd van promotie in het binnen- en buitenland."

 

64 West-Vlaamse chefs

Dit zijn de 64 chefs die deelnemen aan Het Lekkere Westen.

 

Voor de Kust : Ann Warrinner–Oosterstaketsel–Blankenberge, Piet Devriendt–Oesterput– Blankenberge, Dirk Crauwels–Seasons–Blankenberge, Donald Deschagt–L’Homard et la Moule–Bredene, Stijn Bauwens–De Kruidenmolen–De Haan (Klemskerke), Stéphane Buyens–Le Fox–De Panne, Sandrine Auvray–Huyze Armalot–De Panne, Bart Desmidt – Bartholomeus–Knokke-Heist, René Van Aeken–Wielrijdersrust ‘het dorstige hart’–Koksijde (Wulpen), Ivan Puystiens–Oh Restaurant–Koksijde(St.Idesbald), Johan Desmet –Kromme Elleboog- Middelkerke(Leffinge), Vincent Florizoone–Grand Cabaret–Nieuwpoort, Christophe Snauwaert –Toi Moi et la Mer–Oostende, Peter Moyaert–Mange Tout–Oostende, Dominique Bouttelisier–La Galleria–Oostende, Floris Panckoucke– Savarin–Oostende, Luc Deklerck–Bistro Mathilda–Oostende, Marianne Pauwaert–Tijdok – Zeebrugge.

 

Deze chefs uit Brugge zijn de trotse ambassadeurs van Het Lekkere Westen: Patrick Devos–Patrick Devos, Ann Vissers–Den Amand, Kurt Van Daele–Kurt’s Pan, Daan Cornilly –De Florentijnen, Reinout Reniere–Zeno, Dirk Vandenbosch–Crowne Plaza Café, Jurgen Aerts–Kok Au Vin, Geert Vanhee–’t Zwaantje, Kristof Deprez–De Mangerie, Achim Vandenbussche–Den Dyver, Thomas Vanwijnsberghe–Huidevettershuis, Björn Verriest– De Visscherie. 

 

Deze chefs nodigen uit om het Brugse Ommeland te ontdekken: Bert Fichefet–De Roste Muis–Bekegem, Wim Uyttersprot–Tannine et Cuisine–Jabbeke, Chris Beke–Laurel & Hardy–Oostkamp, Jan Schaek–De Stokerij–Oudenburg, Leo Callewaert-’t Apertje–Sint-Kruis, Filip Claeys–De Jonkman–Sint-Kruis, Pieter Lonneville–Tête Pressée– Sint-Michiels, Johan Commeyne–Zandwegemolen–Sint-Pieters, Bram Walcarius–The Roots–Torhout, Nathalie Plaiy–Den Haze–Wingene, Paul Deuss–Het Mortierken–Zuienkerke, Steven Devriendt–Cuisine Kwizien-Zwevezele.

 

Deze chefs uit de Westhoek nemen deel aan Het Lekkere Westen te ontdekken: Joris Missiaen–Potje Paté–Alveringem, Hilde Stekelorum–Tapa Tapa–Alveringem, Jean Francois Vermaut–De Zaligheid–Beveren ad IJzer, Bert Boussemaere–Notarishuys–Diksmuide, Tijl De Vriendt–Water en Vuur–Diksmuide, Tom Cloet–Bistro ’t Verschil–Gits (Hooglede), Stefaan Samoey–De Rentakker–Heuvelland, Isabel Verschelden–Boergondie–Heuvelland, Willem Buekenhoudt–Bistro Fino–Ieper, Bert Recour–Pegasus–Poperinge, Kris Pollentier– Manoir Ogygia–Poperinge, Dominique Bondue–Amfora–Poperinge, Geert Pattijn–Boerenhol–Reningelst, Jean Vandenberghe–Olijfboom–Veurne, Stefaan Coutteneye – Hommelhof–Watou.

 

Ook voor de Leiestreek plaatst Het Lekkere Westen tal van chefs in de kijker: Gilles Joye–Marcus–Deerlijk, Domien Plovier–’t Rusteel–Gullegem, Matthieu Beudaert– Table d’Amis–Kortrijk, Jurgen Maene–Fond & Fumet–Marke, Tim Boury–Boury– Roeselare, Tony Wielfaert–Eethuis Dugardeyn–Roeselare, Jan De Vry–De Postelein– Waregem.   

 

De actie loopt van 15 september tot 15 december.

Info: www.hetlekkerewesten.be of volg Het Lekkere Westen via Facebook.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Monsaert en "Offline" vallen in de prijzen in Rusland

 


 

Peter Monsaert heeft met zijn speelfilmdebuut Offline vandaag de Prijs voor Beste Regisseur gewonnen op de tweede editie van het Saint Petersburg International Film Festival (SPIFF, 13-22 september) in Rusland. Met de onderscheiding in Sint-Petersburg komt de teller voor de film op 10 prijzen te staan.

Met Offline debuteerde Peter Monsaert, die vroeger al actief was op het vlak van theater en video-installaties, vorig jaar als filmregisseur. De film brengt het verhaal van Rudy en Vicky die elkaar op het internet ontmoeten. Hij probeert om na zeven jaar celstraf zijn oude leven terug op te nemen. Zij is een jonge studente die als sexcamgirl een centje bijverdient. In de anonimiteit van hun online ontmoetingen lijken ze open te bloeien in elkaars gezelschap. In het echte leven staan te veel obstakels hun toenadering helaas in de weg. In de hoofdrollen zien we Anemone Valcke en Wim Willaert. Ruben Impens tekende voor de fotografie. De muziek is van Triggerfinger. Bij ons is Offline ondertussen beschikbaar op dvd (via Lumière) en vod.
 
'Ik vind het een bijzondere eer om de Prijs voor Beste Regisseur binnen te halen op een internationaal festival waar de concurrentie bestond uit 14 stuk voor stuk persoonlijke films van sterke, eigenzinnige regisseurs,' zegt regisseur Peter Monsaert in een eerste reactie. 'Het is fijn om gewaardeerd te worden voor mijn regiewerk omdat ik in Offline heb geprobeerd om mijn eigen stijl en visie vooral via de acteursregie op de film te drukken. Het doet bijzonder veel deugd dat dit opgemerkt en bekroond wordt. Het doet tenslotte erg veel deugd om te merken dat ik met deze film een universeel verhaal heb kunnen creëren gesitueerd in een specifieke context. Op alle festivals die ik bezoek, voel ik, los van taal of tradities, een warme appreciatie voor de film, wat me sterkt in de weg die ik verder moet volgen!' Eerder deze maand ontving Monsaert van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) een scenario schrijfpremie voor zijn volgende speelfilmproject, Le ciel flamand.

Vorige week mocht Offline in Oostende nog drie Ensors in ontvangst nemen, nl. deze voor Beste Scenario (Dominique Willaert, Tom Dupont en Monsaert), Beste Mannelijke Hoofdrol (Wim Willaert) en Beste Mannelijke Bijrol (Mourade Zeguendi). Daarnaast is de film al meerdere malen in de prijzen gevallen op internationale festivals zoals deze in Amiens (vier prijzen w.o. Grote Prijs, Beste Acteur en Beste Actrice), Aubagne (Beste Scenario), en op Festroia in Setúbal (Beste Debuut). Met de regieprijs in St.-Petersburg brengt dit het totaal op 10 onderscheidingen. Offline is later deze maand ook te zien op het Festival International du Film Francophone in Namen (27 september-4 oktober).

Het Saint Petersburg International Film Festival (SPIFF) werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Doel is de culturele uitwisseling en de internationale communicatie en samenwerking tussen filmmakers uit verschillende landen aan te moedigen. De jury werd dit jaar voorgezeten door de Russische regisseur Sergey Bodrov (Prisoner of the Mountains, Mongol), en bestond verder uit Christoph Schaub (regisseur), Juris Poskus (regisseur-scenarist), Barbara Lorey de Lacharrière (journaliste) en Marion Döring (directeur van de European Film Academy).

Offline werd geproduceerd door het Gentse productiehuis Lunanime, onderdeel van de Lumière-groep, en Victoria Deluxe. Deze productie kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expo

Gent 1913-2013 
Fabrica Grafica: Jan Vanderveken

Tot eind september kan men in de banketzaal van het Provinciehuis aan de Gouvernementstraat  de expositie over de 'Pleinen van Gent 100 jaar later' gaan bekijken.
Deze unieke collectie, die als hommage voor het eeuwfeest van de Wereldtentoonstelling in Gent is geconcipieerd, werd door gedeputeerde Jef Dauwe vorige week officieel opengesteld en kan elke weekdag van 10 tot 16 uur gratis bewonderd worden.

Het is het levenswerk van Pierre Gillis, de architect/karikaturist GIPI, die liefst 9000 uren uittrok om de bekendste twintig pleinen minutieus na te tekenen.
Er figureren honderden Gentenaars op, van bekende middenstanders tot plaatselijke politici die allen herkenbaar zijn weergegeven.
De vergrote doeken (2,5 op 2,5 meter) zijn momenteel te bewonderen op de respectieve pleinen en sieren tot eind deze maand het stadsbeeld.

Bij zijn officiële afscheidsbezoek ontving koning Albert II in de Ghelamco Arena als allereerste een gepersonaliseerde luxe-box met de twintig litho's en evenveel boeiende verhalen over de twintig pleinen.

Hiervan is slechts een beperkte oplage van 350 exemplaren verkrijgbaar aan de prijs van 250 euro, en hiermee wordt Habbekrats, die kansarme jongeren helpt, financieel gesteund. Men kan hiervoor nog intekenen via margriet.coessens@telenet.be


Nadien gaan de 'Pleinen van Gent 100 jaar later' de buitenlandse toer op met een eerste halte in de ' Cité universitaire internationale' te Parijs.
Bijkomende info: www.1913-2013.gent.be

Reageer (0)

21-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café Chantant met DE SEENE (11/10 en 29/11)

DE SEENE

DE SEENE
  geeft op 11 oktober en 29 november  om 20.00 uur

terug een Gents café-chantant in de bovenzaal van café ‘t Spoorke,

Leo Tertzweillaan 12 te Gentbrugge.

 

ingang 9 euro, met studentenkaart: 8 euro.

 

Er is GEEN lift.

 

“DE SEENE” is de nieuwe groep Gentse artiesten tussen 17 en 38 jaar; het is de “jongerenafdeling” van vzw 3dekkerproducties en zal in de nabije toekomst de vaste kern artiesten vormen van die vzw.

 

In het voorjaar werden reeds 2 programma’s gegeven en mochten ze veel lovende kritiek  en succes ontvangen met dit nieuwe initiatief.

 

Info & reservatie: 09/324.06.50 en 0474/48.02.49

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse Prijs "Karen Vernimmen"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Karen Vernimmen (°1978 2012) werkte meer dan 10 jaar voor de stad Gent, meer bepaald voor de dienst Feestelijkheden en voor de brandweer. Ze organiseerde en coördineerde publieke evenementen en deed dit met volle toewijding en liefde. Meer lezen...

In 2009 werd bij Karen de zeldzame longziekte LAM (lymfangioleiomyomatose) vastgesteld. Op 22 september 2012 onderging ze een dubbele longtransplantatie. Op 25 december 2012 overleed Karen tengevolge van ernstige complicaties.
Meer lezen...

Deze jaarlijkse prijs draagt haar naam en wil een eerbetoon zijn aan haar levenslust, positivisme en liefde voor de Gentse amusementssector.

De Karen Vernimmen-prijs is een onafhankelijke privé-organisatie, in het leven geroepen en beheerd door Karens familie.

Opzet en format van de prijs

Doelgroep

Beginnend en/of amateuristisch talent (individu of groepering / jong of oud), wiens activiteit erin bestaat Gent en deelgemeenten op te vrolijken met hetzij occasionele podium-acts, hetzij een continue werking waarbij amusement centraal staat.
In het bijzonder wordt uitgekeken naar entertainers of amusementsgezelschappen die hetzij een sociale activiteit verrijken met artistieke elementen, hetzij een artistieke aktiviteit verrijken met een sociale dimensie.
Voorbeelden (niet limitatief) : straatartiesten, openlucht-toneel, kinderanimatie, buurtwerking …
De kandidaten worden beoordeeld op originaliteit en amusementsgehalte, met speciale aandacht voor hun vermogen om mensen bij elkaar te brengen en te boeien, en dit op een vernieuwende manier.

Chronologie

Via deze website worden kandidaturen opgenomen tot en met 24 november 2013.
Op 7 december worden 10 genomineerden bekendgemaakt, eveneens op deze website.
Na beraadslaging door de jury gebeurt de prijsuitreiking in de week van 13 januari 2014 op een nog nader te bepalen openbare locatie.
Meer weten...

Geldprijzen
De laureaat ontvangt een bedrag van 2.000,00 euro.
De tweede plaats geeft recht op een bedrag van 750,00 euro.
De derde plaats geeft recht op een bedrag van 250,00 euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nick & Simon zorgen voor heerlijke 'Christmas"-momenten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op 17 september hebben Nick & Simon tijdens – tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in het Hilversumse Lapershoek hotel tekst en uitleg gegeven bij hun nieuwe kerstalbum ‘Christmas with Nick & Simon’. Op het album – dat bestaat uit 13 kerstsongs – hebben Nick & Simon onafhankelijk van elkaar een duet opgenomen. Nick zingt samen met de internationale topzangeres Katie Melua, die wereldwijd ruim 11 miljoen albums verkocht, het liedje ‘Baby it’s cold outside’.  Simon heeft voor het duet ‘Christmas in our Hearts’ de Belgische  zangeres Barbara Dex gestrikt.

Het kerstalbum van Nick & Simon is bijna geheel Engelstalig; er staat slechts één nieuw Nederlandstalige nummer op ‘Vrolijk Kerstfeest’.

Voor Nick & Simon – het populairste duo van de Lage Landen – wordt het een bijzondere Kerstperiode. In 2009 scoorden Nick & Simon een nummer 1 kersthit met hun liedje ‘Santa’s Party’. Het succes van dit nummer smaakte naar meer en nu vier jaar later verschijnt dit najaar een compleet kerstalbum van Nick & Simon. ‘Christmas with… Nick & Simon’ bevat meerdere covers van kerst evergreens in verrassende uitvoeringen, drie nieuwe zelfgeschreven songs en twee bijzondere duetten. Voor de kerst klassieker ‘Baby It’s cold outside’ dook Nick de studio in met de gerenommeerde zangeres Katie Melua.

Zingt Nick met Katie dan heeft Simon de Belgische top-artieste Barbara Dex kunnen strikken voor het wondermooie ‘Christmas in our Hearts’. Na 9 succesvolle albums, samenwerkingen met o.a. Tom Helsen, Daan, Gert Bettens (K’s Choice) en David Poltrock en duetten met Alides Hidding zingt Barbara nu met Simon. “Ik ben heel opgetogen, blij en vereerd om met Nick & Simon te kunnen samenwerken. Niet alleen in Nederland maar ook in Vlaanderen hebben ze al mooie naam en faam opgebouwd. Toen ik gecontacteerd werd met de vraag om, samen met Simon, een duet op te nemen heb ik dan ook niet getwijfeld”, zegt Barbara Dex enthousiast.

Naast de ondersteuning van hun vaste band werd er voor ‘Christmas with Nick & Simon’ ook samengewerkt met Guido’s Orchestra (bekend van Symphonica In Rossi). Gordon Groothedde tekent ook nu weer voor de magistrale productie van dit kerstalbum.

‘Christmas with… Nick & Simon’ verschijnt op 25 oktober, in België via CNR Records.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Het Vonnis" van Jan Verheyen naar ChicagoHet vonnis
, de nieuwe speelfilm van Jan Verheyen, is uitgenodigd voor het Chicago International Film Festival. De film, die begin deze maand nog Beste Regie won in Montréal, wordt er in Officiële Competitie vertoond. Ook Toon Aerts' korte film Perfect Drug en het met Vlaanderen gecoproduceerde Borgman zullen er te zien zijn. Het Chicago International Film Festival loopt dit jaar van 10 tot 24 oktober.
 
Het vonnis ging eind augustus in wereldpremière tijdens het Montréal World Film Festival en werd er meteen goed onthaald door pers en publiek. Het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety had het over een 'accomplished drama', terwijl het Britse filmvakblad Screen International Het vonnis omschreef als ‘moody and atmospheric, favouring an edgy colour palette’. De film, de 12de op het conto van Verheyen, keerde toen huiswaarts met de prijs voor Beste Regie. Met de selectie voor het Chicago International Film Festival begin oktober schiet de internationale carrière van het rechtbankdrama verder uit de startblokken.
 
Het verhaal van Het vonnis spitst zich toe op Luc Segers die zijn vrouw verliest na een brutale confrontatie met een crimineel. Wanneer de moordenaar op vrije voeten komt door een procedurefout slaan de stoppen door bij Segers. Hij neemt het recht in eigen handen, vastberaden om zich te meten met de rechtsstaat die hem in de steek liet. Naast Koen De Bouw als Luc Segers zijn ook rollen weggelegd voor onder andere Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown, Code 37), Johan Leysen (The Spiral, Jeune et Jolie) en Jappe Claes (Dossier K., Daens).

Naast Het vonnis is dit jaar ook de korte film Perfect Drug van Toon Aerts geselecteerd voor Chicago, net zoals Alex van Warmerdams Borgman, een coproductie met Vlaanderen die in de After Dark Competitie opgenomen werd. Het Brusselse productiehuis Epidemic van Eurydice Gysel en Koen Mortier trad voor beide films op als (co-)producent. Op het programma staat verder ook nog het Wikileaks-drama The Fifth Estate dat Hilde De Laere coproduceerde voor FBO. Een Vlaamse toets is tot slot ook terug te vinden in de Nederlandse korte animatiefilm Chopper, gerealiseerd door de Vlaamse regisseurs Frederik Palmaers en Lars Damoiseaux, en Marcel, King of Tervuren van de Amerikaanse animator Tom Schroeder met Ann Berckmoes als verteller.
 
Het Chicago International Film Festival is één van de langstlopende competitieve festivals in Noord-Amerika en reikt jaarlijks de Gouden en Zilveren Hugo Awards uit. Het festival is dit jaar toe aan zijn 49ste editie en programmeert telkens meer dan 100 films in verschillende secties, waarbij vooral jong talent in de kijker loopt. Zo waren enkele jaren geleden al o.a. Swooni van Kaat Beels en Michaël R. Roskams Rundskop te zien in Chicago.

Het vonnis is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks (Marina, Tot altijd) naar een scenario geschreven door Jan Verheyen. De fotografie was in handen van Frank Van den Eeden, Philippe Ravoet stond in voor de montage. Steve Willaert componeerde de soundtrack bij het verhaal. Het vonnis komt op 9 oktober in de Belgische zalen, verdeeld door KFD. Zowel Het vonnis, Perfect Drug als Borgman kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINZZENT brent Nederpop naar Vlaanderen

 Droomwereld

In februari 2013 maakt Vlaanderen kennis met Vinzzent. Zijn aanstekelijke single 'De Liefde Leeft In Mij', wordt als een heerlijke lentebries ontvangen en gretig opgepikt bij de regionale en lokale radiostations. Muziekzenders Ment TV en anne nodigen Vinzzent meteen uit voor hun muziekprogramma's en de bijhorende videoclip wordt letterlijk grijsgedraaid. Collega-artiesten Bart Kaëll en David Vandyck scoorden eerder in Vlaanderen al mooie hits met hun covers van de nummers 'Dromendans' en 'Wat Een Wonder' van Vinzzent, dus dat het Vlaamse publiek de Nederlandstalige 'feel good' pop songs van Vinzzent wel zou kunnen smaken, kwam niet meteen als een verrassing.

Bij zijn verschillende promotionele doortochten in Vlaanderen, wint de ontwapenende Vinzzent nog eens vele harten en dat wordt wel heel duidelijk bij de eerste buitenopname van 'De Vlaamse Top 10' van Ment TV begin juli te Middelkerke. Het enthousiaste publiek zingt luidkeels mee met zijn tweede single 'Groen (wit, blauw, geel, rood)' en Vinzzent wordt na zijn optreden overrompeld door Vlaamse fans die met hem op de foto willen.

Met 'De Liefde Leeft In Mij', 'Wat Een Wonder', 'Dromendans', 'Groen' en de nieuwe single in Vlaanderen 'Alles Wat Ik Hebben Wil', kreeg het Vlaamse publiek al een mooi staalkaartje van wat ze van het debuutalbum van Vinzzent in Vlaanderen -'Droomwereld'- mogen verwachten: Een heerlijk complexloos Nederlandstalig album, vol aanstekelijke 'bubble gum Nederpop “.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bublé op 18/01/2014 in Sportpaleis A'penMichael Bublé
droomde ervan om zanger te worden. Zijn Italiaanse grootvader leerde hem de muziek van Frank Sinatra, The Mills Brothers en Nat King Cole kennen. Zingen en swingen bepaalt sindsdien het leven van deze intussen 38-jarige Canadees. De voormalige Canadese Eerste Minister, Brian Mulroney, speelt onverwacht een bepalende rol in de carrière van Bublé. Hij nodigt hem uit om te zingen op het huwelijk van zijn dochter. Producer David Foster, één van de aanwezige gasten, is bepaald onder de indruk en schuift Michael Bublé prompt een platencontract voor. Bublés eerste album komt in 2003 uit. Zijn mooie interpretaties van popklassiekers en standards worden meteen gesmaakt. Sindsdien is zijn ster blijven rijzen. Met meer dan 40 miljoen verkochte platen, 3 Grammy Awards en 11 Juno Awards is Bublé uitgegroeid tot de grootste mannelijke artiest van de 21ste eeuw.

Intussen is de beste crooner ter wereld aan zijn zesde studioalbum toe. ‘To Be Loved’ ligt sinds april in de winkelrekken en is de opvolger van het nummer 1-album ‘Christmas’, waarvan wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren werden verkocht en dat op nummer twee staat in de lijst van bestverkopende albums van 2011 (na Adele).

Het nieuwe album bevat vier originele nummers – Bublé schreef aan alle vier de songs mee – en tien covers. ‘After All’, één van de originele nummers, is mee geschreven en uitgevoerd door de Canadese zanger en Bublés vriend Bryan Adams. Het album bevat ook hits van een aantal van Bublés muzikale helden, waaronder de Bee Gees met ‘To Love Somebody’, Dean Martins ‘Nevertheless (I’m In Love With You)’, The Jacksons’ ‘Who’s Loving You’ en de Elvis Presley-klassieker ‘Have I Told You Lately’. Op het nummer ‘Something Stupid’ van Frank en Nancy Sinatra wordt Michael Bublé verrassend vergezeld door actrice Reese Witherspoon.

De superster plant een nieuwe wereldtournee om de nieuwe plaat live aan zijn fans voor te stellen. En daar hoort ook een Belgische passage bij! Na twee uitverkochte concerten in 2010 keert Michael Bublé op zaterdag 18 januari 2014 terug naar het Sportpaleis. Het belooft opnieuw een concert in ware Bublé-stijl te worden: spektakel van de bovenste plank, een ijzersterke productie, een uitgebreid orkest en een flinke dosis humor.

Kaarten kosten 44, 62, 79 en 104 euro, inclusief servicekosten.
Info en reservatie via www.teleticketservice.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van Praag viert 30 jaar DJ .....

 

 

ONTMOETINGSCENTRUM DE BURGGRAVE

Grovermansdreef 38 - 9940 Evergem             09/253 14 03 of 0475/87 33 24Zaterdag 12 oktober 2013

 

vanaf 19.00u.

 

Grandioos Mosselfestijn à volonté !!!

 

21.00 u. De Nacht van.... "Peter Van Praag"

n.a.v. 30 Jaar Beroeps Disc-Jockey

Muziek & dans van de jaren '60 tot heden !!!  Gratis inkom !!!

 

 

Zondag 13 oktober 2013 vanaf 12.00u.

 

Grandioos Mosselfestijn à volonté !!!

 

13.30 u. Live muziek met Patrick "FRAPANT"

!!! Dans, Plezier & ambiance verzekerd !!!                                Gratis inkom !!!

19.30 u. Ballroom Dance & Line dance met "Peter Van Praag"

 

Mosselen à volonté   € 22,00/p.p.

met brood & frietjes

voor de niet mossel-eters voorzien wij

Koude schotel à € 17,00/p.p.

 

inschrijving gewenst voor 7 oktober 2013!!!

info & reservering: 09/253 14 03 of 0475/87 33 24 - mail: info@petervanpraag.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling 40 jaar Filmfestival Gent (Bib - Zuid)

Filmfestival Gent

Van dinsdag 24 september tot en met zaterdag 19 oktober 2013 loopt in de inkomhal van de bibliotheek aan het Zuid een tentoonstelling rond 40 jaar Filmfestival Gent.

In januari 1974 organiseerden Ben ter Elst van Studio Skoop, en Dirk De Meyer  van de Universitaire Filmklub, het eerste ‘Internationaal Filmgebeuren’ in Gent.
Sindsdien maken grote namen uit de internationale film- en cultuurwereld hier hun opwachting. Het Gentse Filmfestival staat vandaag aangeschreven als een van de tien meest gerespecteerde filmmanifestaties in Europa, en inzake filmmuziek zelfs als het belangrijkste wereldwijd.

In de bibliotheek wandel je kort door de rijke geschiedenis van het festival: de gasten, memorabele momenten, de sfeer, de affiches,… en kan je kijken naar filmfragmenten van Martin Scorsese, centrale figuur van de editie 2013 van Film Fest Gent, zoals het jaarlijks filmfestival voortaan heet.

Daarnaast plaatst de bibliotheek ook verfilmde boeken, soundtracks en films uit eigen collectie in de kijker.

Oktober, de maand van het Gentse festival van de film, wordt vanaf nu steevast ‘filmmaand’ in de bibliotheek.

De tentoonstelling is het resultaat van de samenwerking van de bibliotheek en Film Fest Gent. Ze is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek (maandag tot en met donderdag van 10 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur,
zondag gesloten).

Informatie:

Bibliotheek Dienst Communicatie
Graaf van Vlaanderenplein 40
9000 Gent
Tel.: 09 266 70 10
Fax: 09 266 70 49

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wereld van Kina opent op 22/09 de Tinkeltuin

Geurtuin

In de Tinkeltuin, de nieuwste aanwinst van De Wereld van Kina: de Tuin, ontdekken kinderen vanaf dit schooljaar de natuur met al hun zintuigen.

Op  zondag 22 september 2013 om 11.00 uur zwaait de Tinkeltuin officieel zijn tuindeuren open. Iedereen is van harte welkom op de officiële opening van de Tinkeltuin op zondag 22 september, om 11 uur, Berouw 55, 9000 Gent.

De Tinkeltuin is een zintuigentuin voor jonge kinderen en is onderverdeeld in vijf verschillende tuintjes met een pergola als centraal vertrekpunt. De hele Tinkeltuin straalt een sprookjesachtige sfeer uit. De Tinkeltuin is vooral bedoeld voor kleuters en kinderen van het eerste en het tweede leerjaar. Maar ook individuele bezoekers zijn natuurlijk welkom.

Laat je 5 zintuigen strelen
De Tinkeltuin neemt iets meer dan 1.100m² in beslag. Dat is niet supergroot, maar op elke vierkante meter valt er wel iets te beleven. De Tinkeltuin is opgezet als een zintuigentuin. Kinderen maken er kennis met de natuur via smaken, geluiden, geuren en kleuren. Het centrale vertrekpunt is een open pergola. Van daaruit kan je naar de vijf verschillende ‘tuintjes’ gaan. Elk afzonderlijk tuintje draait rond één zintuig.Het stukje tuin rond het zintuig ‘voelen’ zal een beetje de aanblik van een jungle bieden, met kronkelige paadjes en dichte begroeiing.

De tuin rond ‘proeven’ is in cottagestijl aangelegd. De planten hier zijn eetbaar, maar niet noodzakelijk wat de kinderen lekker vinden.
De geurtuin wordt een mediterraans hoekje, met tijm, lavendel en een bed met planten die allemaal naar citroen ruiken.

Het thema ‘horen’ komt aan bod in een oosters aandoende hoek met een bamboe watermolen en het thema ‘zien’ in een klassieke, strak afgelijnde Franse tuin.

Volg de elfjes
Het educatief programma voor scholen, dat dit schooljaar start, vertrekt vanuit een sprookjesverhaal. De kinderen ontdekken, met de hulp van een gids en vijf elfjes,

Informatie:

De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55
9000 Gent
Tel.: 09 225 05 42
Fax: 09 234 30 56
E-mail: kinatuin@gent.be
Openingsuren:
maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op zondag van 14 tot 17.30 uur.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Student Kick-Off is aftrap van nieuw studentenjaar (25/09)

Logo Student Kickoff

Op woensdag 25 september 2013 worden de Gentse studenten met open armen ontvangen op het Sint-Pietersplein tijdens de achtste editie van Student Kick-Off. Terwijl er in 2006 nog maar 9.000 studenten de eerste editie bezochten, zullen er dit jaar naar schattig 30.000 unieke bezoekers zijn. Student Kick-Off groeit elk jaar en zorgt ervoor dat elke editie weer net dat tikkeltje meer heeft dan de vorige. Tegelijk wordt ook elk jaar een goed doel gesponsord via Students for Students.

Groot feest voor slechts 1 euro
Aan de ingang op het Sint-Pietersplein zal een symbolische euro gevraagd worden. Al het inkomgeld gaat opnieuw integraal naar Students for Students. Dit is een initiatief van vzw Student Kick Off, dat onderwijs in België op een positieve manier linkt met onderwijs in Ethiopië en Zambia. Vorig jaar werd er op die manier 25.000 euro verzameld voor Finado vzw in Ethiopië en GCMF in Mpongwe- Zambia, voor de bouw van technische scholen. Student Kick Off hoopt dit jaar het bedrag nog te kunnen vergroten.

Allerlei belevenissen
Op Student Kick-Off zijn er, naast het muzikale aspect, heel wat randactiviteiten te beleven. Zo is er een Student Village, waar de student kennis kan maken met de stadsdiensten, verenigingen, onderwijsinstellingen en studentenjobs. Er is volop entertainment in het studentendorp, tussen de verschillende optredens op het hoofdpodium door, en er zijn voldoende gelegenheden om de vriendenkring alweer wat uit te breiden.

Op de affiche
Op het podium zal nieuw talent, zoals The Band of Willies en Delta Crash staan, maar ook gevestigde Belgische waarden, zoals Regi, 2 Fabiola, en toppers Les Truttes en ‘t Hof van Commerce sieren de affiche.

De avond wordt compleet met SquarElectric, Sir Yes Sir en de Gentse dj’s We are Prostitutes.

Alle info, inclusief de uren van de optredens, staat op www.studentkickoff.be.

Reageer (0)

20-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEEL 1 - SOMERSET TOUR

Van 12 tot 15 mei zocht ik in het gezelschap van enkele andere journalisten en medewerkers van FISH & CHIPS de streek van SOMERSET (UK) op met het oog op een kennismaking met de waardevolle voeding-gerelateerde activiteiten in deze regio.De komende weken krijgt u via deze website telkens weer een impressie van enkele belevingen die in mijn geheugen zijn gegrift en die u kunnen overtuigen om binnenkort ook mijn reisweg te volgen om te genieten van een prachtige streek waarin een passie ligt verscholen die de regionale producenten van o.a. cider, cheddar, pasties, smoked saulmon zo apart maakt. Ik reis met u rond in de omgeving van Wells, Glastonbury, Wedmore en Kingsbury en zal u proberen verleiden met foto’s en verhalen die de streek èn hun bewoners zelf laten spreken.

Maar in deze eerste aflevering is het vooral belangrijk te schetsen vanuit welke context deze ontmoeting met Somerset moet worden gezien. En zo komen we onvermijdelijk bij het project FISH & CHIPS hetwelke het best omschreven kan worden als een duurzaam netwerk van (voorlopig) zes voedingsregio’s die aan de Noordzee en het Kanaal gelegen zijn.

Naast de bezochte regio Somerset behoren Midden-West-Vlaanderen, Antwerpse Kempen, Meetjesland, Zeeland en South East England tot dit netwerk teneinde te streven naar een verdere economische ontwikkeling, een verbetering van het concurrentievermogen èn het verhogen van de graad van innovatie van agrovoedingsbedrijven in hun regio.  

In de voedings- en voedingsverwante sectoren liggen immers veel opportuniteiten om innovatieve producten of diensten en daaruit weer nieuwe product-markt-combinaties (zog. PMC’s) te ontwikkelen. PMC’s zijn m.a.w. vernieuwende combinaties van producten of diensten en marktsegmenten. De ‘Fish and Chips’ partners zullen onder meer de bestaande goede praktijkvoorbeelden in de betrokken regio’s bundelen en analyseren. En op basis van deze oefening wordt een nieuw concept voor succesvolle PMC’s ontwikkeld.

Tevens werkt men gretig aan het versterken van ondernemers en netwerken en zoekt men verder naar mogelijkheden teneinde de markttoegankelijkheid te verbeteren. Maar dit kan natuurlijk niet zomaar. Vandaar dat men de hand reikt naar EUROPA want de Europese Unie organiseert tal van programma's waarin samenwerking tussen verschillende landen aangemoedigd wordt. 'Fish and Chips' kadert binnen het INTERREG IVA 2 Zeeën Programma dat grensoverschrijdende samenwerking stimuleert tussen de kustgebieden van 4 lidstaten: Frankrijk, Engeland, België en Nederland.Het driedaags programma in Somerset was dan ook een ware aaneenschakeling van bedrijfsbezoeken (het één al wat groter en moderner dan het andere) waarin de finesse lag bij de passie van de man of vrouw erachter. Het streven naar een eerlijk en natuurlijk product dat door de regiobewoners bijzonder wordt geapprecieerd en gesmaakt en waarbij ook de omgeving een belangrijke rol speelt. Wandelen in de boomgaarden om te beseffen vanwaar die aparte smaak van de diverse soorten cider vandaan komt, het bezoeken van een met water aangedreven molen die aan de basis ligt van overheerlijk brood, het proeven van een eigenbereide pastie of een kennismaking met het traject dat wordt gevolgd tot het bekomen van de unieke cheddar. Redenen genoeg voor www.plietsplets.be om er ruim aandacht aan te besteden en u wekelijks mee  te nemen naar die vooruitstrevende producenten die gelukkig nog oog en oor hebben voor hun onmiddellijke omgeving en daarmee bewijzen dat met creativiteit, weldoordachtheid en een hart en ziel voor de stiel heel wat te bereiken valt om kwaliteit hoog in het vaandel te dragen.Volgende week neem ik u alvast mee naar BURCOTT MILL en BROWN & FORREST SMOKERY en zal u laten watertanden van de streek en haar producten.

Wie meer wil weten over het project zelf verwijs ik graag naar:

www.projectfishandchips.eu en www.interreg4a-2mers.eu/nl en www.miummm.be

Reageer (0)

14-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie waant zich slim genoeg om met Gentse burgemeester te strijden op VIER ?

Logo De Slimste Gemeente       

Gent wil opnieuw deelnemen aan de quiz ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ op VIER.
Daarom zoekt het stadsbestuur een Gents duo dat samen met de burgemeester kan deelnemen.
Geïnteresseerden kunnen zich tot en met vrijdag 27 september inschrijven voor de preselectie op de website www.gent.be/slimstegemeente. De preselectie vindt plaats op woensdagavond 2 oktober 2013.
De provinciale preselectie, die Woestijnvis organiseert voor VIER, vindt plaats in het laatste weekend van oktober.

Tijdens het voorbije voorjaar was Gent één van de 81 gemeenten die meededen aan het VIER-programma ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. Aarschot won uiteindelijk en mag de eretitel tot volgend voorjaar dragen. Dan begint een nieuwe strijd die zal uitmaken wie zich ‘De Slimste Gemeente 2014’ mag noemen.

Tweede reeks
Gent wil opnieuw een quizploeg afvaardigen voor de tweede reeks. Daarom is het stadsbestuur op zoek naar een duo dat samen met de burgemeester kan deelnemen.
Zo’n ploeg telt twee kandidaten: een man en een vrouw. Alle duo’s worden in het laatste weekend van oktober bij Woestijnvis verwacht voor een provinciale preselectie. Om die preselecties ordentelijk te kunnen laten verlopen, wil Woestijnvis ten laatste op 21 oktober 2013 weten wie Gent zal vertegenwoordigen.

Preselectie
Om die twee Slimste Gentenaars te vinden, organiseert de Stad Gent op woensdag
2 oktober 2013 vanaf 20 uur een preselectie. Dit gebeurt in een nader te bepalen locatie in de Gentse binnenstad. Deelnemers kunnen zich enkel als duo inschrijven. Een duo bestaat steeds uit een man en een vrouw.

Voorwaarden
Deelnemers moeten voldoen aan alle volgende voorwaarden:
- een ruime kennis hebben;
- bereid zijn Gent te vertegenwoordigen in de tv-quiz;
- zich als duo (een man en een vrouw) inschrijven;
- op de dag van de inschrijving 18 jaar zijn;
- in Gent gedomicilieerd zijn;
- vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de provinciale preselectie in het laatste weekend van oktober;
- vrij zijn om eventueel te kunnen deelnemen aan de opnames van het tv-programma in het voorjaar van 2014.

Praktisch
Inschrijven kan tot en met vrijdag 27 september 2013 door te surfen naar de website www.gent.be/slimstegemeente.
De quiz zal plaatsvinden in één of twee locaties in de Gentse binnenstad. Het aantal plaatsen is beperkt.
Bij een te grote interesse kunnen enkel die duo’s die zich het snelst inschreven met zekerheid deelnemen.
Ten laatste op maandag 30 september krijgen de ingeschrevenen een bericht of ze kunnen deelnemen, met opgave van de precieze locatie waar de preselectie door Stad Gent op 2 oktober zal plaats vinden.

Informatie
- Dienst Communicatie, Els Uytterhoeven, Sint-Niklaasstraat 27, 9000 Gent, tel. 0476 46 52 80, e-mail els.uytterhoeven@gent.be
- Website Gent Quizt, http://gentquizt.blogspot.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIAT gaat voluit voor DRUKOPSTRAAT (20-21-22/09)

Drukopstraat     ‘DRUKOPSTRAAT’ is een driedaags evenement vol drukinkt en zwarte vingers dat doorgaat op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september 2013 in en rond het MIAT. 40 kunstenaars drukken imposante lino’s met een pletwals op straat. In de historische drukkerij in het MIAT draaien de machines op volle toeren en loopt de mini-expo ‘Romantiek in de vitrine. Steendrukpancartes uit de belle époque’. In het retrofilmzaaltje speelt de Belgische première van ‘Linotype The Movie’.

Kunstig met pletwals

40 kunstenaars maken nieuw werk. Deze imposante lino’s drukken zij af op straat. Zonder drukpers, maar met een pletwals! Deze vorm van kunst staat ook bekend als ‘pletwalsprinting’.
Telkens van 11 tot 17 uur, gratis toegang.

Belgische première ‘Linotype The Movie’

In 1886 introduceerde Ottmar Mergenthaler de Linotype, een ware revolutie in de grafische industrie.  De Linotype is een zetmachine. In één machine zijn de functies van zetten en gieten verenigd. Uitvinder Edison noemde de Linotype het achtste wereldwonder. Een schitterende documentaire over de Linotype wordt vertoond in Ciné Palace, het retrofilmzaaltje van het MIAT.
Telkens om 15 uur, toegang: 6 euro.
Met reservatie: e-mail boekjebezoek@gent.be of tel. 09 267 14 66.
 

Mini-expo ‘Romantiek in de vitrine. Steendrukpancartes uit de belle époque’

Deze steendrukpancartes of nieuwjaarspancartes zijn kleurige kartonnen objecten. Zij stralen romantiek uit of hebben een vleugje art nouveau. Het verwondert dan ook niet dat zij zeer populair waren in belle époque-periode.
Kleinhandelaars gaven deze prachtige pancartes, bij wijze van nieuwjaarsgeschenk, aan hun trouwe klanten. De pancartes fungeerden ook als blikvanger in hun etalage. Het was een mooie vorm van reclame en kon de klanten verleiden.
Telkens doorlopend van 10 tot 18 uur. De toegangsprijs is vervat in het toegangskaartje voor het museum.

Demonstraties en Open Atelier in de historische drukkerij van het MIAT

De grafische museumcollectie van het MIAT biedt een overzicht van de evolutie van de grafische industrie van kort voor de industriële revolutie tot en met de eenentwintigste eeuw. Ontdek verschillende druk- en letterzetmachines in volle actie! Ga je graag zelf eens aan de slag in de drukkerij? Dat kan! Zet je naam of een korte zin met loden letters in een zethaak en druk het af.
Je gaat naar huis met je eerste, unieke drukwerk.
Telkens doorlopend van 10 tot 18 uur. Toegangsprijs is vervat in het toegangskaartje voor het museum.

DRUKOPSTRAAT is een organisatie van het MIAT, in samenwerking met Topo Copy, LADDA, Helix vzw en Arteveldehogeschool – Mediatheek.

Praktisch
Driedaags evenement DRUKOPSTRAAT op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september 2013.
Museumtoegang: 5 euro, maar gratis voor kinderen/jongeren tot 19 jaar.
19- tot 25- jarigen betalen 1 euro toegang, 55-plussers betalen 3,75 euro.
 

Informatie:
MIAT - Museum over Industrie, Arbeid en Textiel
Minnemeers 9
9000 Gent
Tel.: 09 269 42 00
Fax: 09 233 07 39
Openingsuren:
van dinsdag tot en met zondag van 10 uur tot 18 uur - gesloten op maandag.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathonman ontvouwt plannen voor 2014

11

Op 5 september ontvouwde Stefaan Engels zijn nieuwe uitdagingen voor 2014 met MyChallenge2014. Met zijn nieuwe campagne gaat Stefaan Engels voort op de ingeslagen weg. Hij wil mensen inspireren om zich een doel te stellen of een droom na te jagen waarmee ze hun grens verleggen. Omdat hij overtuigd is van de toegevoegde waarde die dat aan iemands leven geeft. Met MyChallenge2014 biedt hij in binnen- en buitenland dertig sportieve uitdagingen aan waarmee dat mogelijk is. Hij zal ze zelf allemaal meedoen.

31x100

Met de achtste van de dertig uitdagingen zal Marathonman Stefaan Engels opnieuw zelf zijn grens verleggen na zijn twintig langeafstandstriatlons in 2008 en zijn 365 marathons in 2010. Hij wil een maand lang iedere dag honderd kilometer lopen. Het huidige wereldrecord staat op zeven. 

31x100 gaat van start op 1 mei 2014. De eerste honderd kilometer loopt Stefaan Engels rond zijn vertrouwde Watersportbaan in Gent, daarna trekt hij in dertig etappes door België langs honderden gemeenten en steden om op zaterdag 31 mei opnieuw in Gent te arriveren.

Marathonman loopt niet louter om zijn naam opnieuw in het Guinness Book of Records te krijgen. Het is hem evenmin om schouderklopjes te doen. Hij wil mensen inspireren. Daarom probeert hij zoveel mogelijk lopers en supporters te mobiliseren. Zijn jaar van 365 marathons bracht een Forrest Gump-effect op gang, waarbij mensen uit alle windstreken in zijn zog kwamen meelopen. Er werden vriendschappen gesmeed, dromen uitgesproken, doelen vastgelegd.  Marathonman kreeg honderden mails van mensen die zich lieten inspireren om zelf een uitdaging te ondernemen, gaande van vijf kilometer lopen tot het kiezen van een andere koers in hun leven.

Iedere dag zal hij zowel bij de start- als de aankomstplaats op een circuit van vijf kilometer één of meerdere rondjes lopen om het voor iedereen mogelijk te maken zijn campagne, boodschap en wereldrecordpoging te komen ondersteunen. Via een online tracking systeem zal Marathonman overal te volgen zijn zodat het ook mogelijk is om onderweg aan te pikken.

Marathonman nodigt dit keer niet uit aan de Watersportbaan,hij loopt doorheen België. Ergens tussen De Panne en Aarlen hoopt hij volgens te ontmoeten.

Wie wil meelopen, kan zich op de website registreren.

MyChallenge2014, dat zijn dertig sportieve uitdagingen in twaalf maanden. Naast 31x100 ook (halve) marathons, berglopen, een zwemjogging, enkele triatlons en een aantal straffe fietsuitdagingen.

Meer info: www.mychallenge2014.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabijn swingt erop los ten voordele van VZW Habbekrats (28/09)
Klik op de afbeelding om de link te volgenSwingende, opzwepende en meeslepende avond door Jazz Combo & little Big Band o.l.v. Freddy Couché

‘Tja, hoe moet je Sabijn omschrijven voor wie haar niet kent?

Een zangeres, een entertainer, met een hoek af. Een jazzbeest. Een acteur. Een vaudeville-artieste. Iemand die, zoals Nina Simone, elk etiket aan haar laars lapt. Sabijn uit Gent had al héél vroeg de muziekmicrobe te pakken. Ze voelde dat zingen en dansen echt haar 'ding' waren.

Met eigen songs, bekende Jazz nummers alsook zelfgeschreven cabaretacts brengt ze een Show vol spektakel en entertainment. Ze maakt eigen nummers zoals Move On maar schrijft ook nummers in het Gents dialect. Enkele van deze nummers zijn terug te vinden op haar full cd : I Keep Moving On. Jazz is haar thing, so let it swing.

We citeren De Gentenaar :"Ook op het podium luisterde ik met open mond naar Sabijn: een jazzbeest vol humor. Ze mag van mij naar het Songfestival!" Ze brengt naast Jazz ook Blues, Rock-and-Roll en Easy-Listening-Songs.

 Je kan haar aan het werk zien in Gent in verschillende clubs maar op 28 september komt ze naar de Zebrastraat met Jazz Combo & little Big Band o.l.v. Freddy Couché

Voor tickets mails naar mieke@zebrastraat.be 
 Prijs: € 35 T.V.V VZW HABBEKRATS
Verder info: www.zebrastraat.be en www.sabijn.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPSTARS zorgt voor spetterend showbizznieuws

Dankzij een prima samenwerking met Peter en Kurt van UPSTARS kunnen we op deze website een nieuwsdeeltje van de showbizz op u loslaten waardoor u niet hoeft te zoeken naar nieuwe hitsingles of kersverse CD-albums. Of interessante optredens en concerten. We steken het wekelijks voor u in een apart UPSTARS-jasje … :

 
Doe Nou Niet

Met zijn nieuwe single 'Doe Nou Niet' slaagt onze vrolijke noorderbuur Frans Bauer er dezer dagen toch weer in om, ondanks het verdwijnen van de zonnestralen, een warme glimlach op ieders gezicht te toveren. 'Doe Nou Niet' is een nummer waar het muzikale begrip "oorworm" voor lijkt uitgevonden te zijn! We verontschuldigen ons graag nu al voor het feit dat het deuntje de komende dagen, weken en maanden te pas en te onpas door uw hoofd zal gieren.

'Doe Nou Niet' is meteen ook de eerste single uit het nieuwe album van Frans Bauer - 'De Mooiste Jaren Komen Nog', dat in oktober zal uitkomen in Vlaanderen en Nederland.

Zeventien jaar nadat ze samen 'We Nemen Elkaar Zoals We Zijn' als cd-single uitbrachten, komt er een nieuw duet uit van Christoff & Lindsay. Na de nummers 'Zeg Maar Niets Meer' (André Hazes Jr.) en 'Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken' (René Froger) kiest Christoff nu resoluut voor 'Kom In Mijn Armen' als derde single en duet uit z'n gouden album 'Christoff & Vrienden 2'.

Met een ijzersterke versie van de Bon Jovi klassieker ‘Always’ heeft Glennis Grace meteen haar visitekaartje afgeleverd in het Q-Music programma van Ornelis & Rogiers. Vanaf vandaag is ‘De Beste Zangeres Van Nederland’ elke vrijdagochtend te gast in het populaire ochtendprogramma. “Ik ben heel vereerd dat ik de uitnodiging kreeg van Q-Music en dat ik elke week een bijdrage mag leveren in het item Glennis Grace Friday. Wat mogen de luisteraars verwachten? Wel, ik ga elke week proberen uit te pakken met een verrassende song die ik naar mijn hand en stem zet (lacht). We zijn alvast goed vertrokken want de reacties na mijn debuut in de show vanmorgen waren voor mij overweldigend”, zegt Glennis enthousiast.

Sinds eind vorig jaar heeft Glennis Grace haar pijlen gericht op Vlaanderen. Haar doortocht op Het Zingpaleis werd een weergaloos succes en tijdens de ‘anne awards’ in januari kreeg ze in de Capitole in Gent een staande ovatie wanneer ze ‘Afscheid’ zong.

Met haar huidige single ‘Ondanks Alles’ is Glennis Grace ook veelvuldig te zien en te horen in Vlaanderen en dit najaar is Glennis één van dé muzikale revelaties in het nieuwe programma ‘Sing That Song’. Volgende week zaterdag 14 september staat Glennis Grace – met haar live band en met gastartiesten The Opposits, Jandino en producer Edwin Evers – in een bomvolle HMH in Amsterdam.

DeRomeos-DansDeSirtaki

Een Griekse schone hebben De Romeo’s nog niet aan de haak geslagen, maar de warme, unieke sfeer van Griekenland en zijn typische Sirtaki bezingen ze zonder meer in hun nieuwe single ‘Dans De Sirtaki’, een liedje dat aardig op weg is om weldra een hype te worden op menig trouwfeest. “Toen we eind juni ons album ‘10’ uitbrachten kregen we, een paar weken later, een aantal mails binnen van deejays die ons vertelden dat ‘Dans De Sirtaki’ echt wel werkt op de bruiloften. “Eindelijk een versie van de Sirtaki met een tekst erbij die mensen echt verstaan en kunnen meezingen”, schreven ze. We hebben gemerkt de voorbije zomer, tijdens onze optredens, dat het publiek enthousiast reageert op ‘Dans De Sirtaki’. Het bijhorende videoclipje – dat we op Griekse bodem gemaakt hebben – is al ongelofelijk veel bekeken op Youtube en gespeeld op de muziekzenders. Vandaar dat de keuze snel gemaakt was voor ons wat betreft een nieuwe single”, aldus Chris Van Tongelen.

Op dinsdag 17 september geven NICK & SIMON meer tekst en uitleg over hun nieuwe album ‘Christmas With Nick & Simon’. “Op de nieuwe cd zal er slechts één Nederlandstalig nummer op terug te vinden zijn, maar we maken ook uitstapjes die vrij verrassend zijn”, onthult Nick Schilder. Op vrijdag 11 oktober staan Nick & Simon in het GelreDome in Arnhem. Tijdens dit grootste concert zullen ze, in primeur, enkele kerstliedjes laten horen. Het nieuwe Nick & Simon kerstalbum is vanaf 11/10 fysiek en digitaal te koop in Nederland en in Vlaanderen.

Foto


Matthias Lens maakte in het begin van zijn carrière furore als mannelijke helft van het uitermate succesvolle accordeonduo The Sunsets. Ongeveer 2,5 jaar geleden besloot hij om uit The Sunsets te stappen, om in alle rust te werken aan zijn solocarrière. In 2011 scoorde hij aan de zijde van zijn vriendin (en moeder van zijn kind) Laura Lynn, een enorme hit in Vlaanderen met het duet “De Kusjesdans”. Op die single nam Matthias voor het eerst een deel van de zang voor zijn rekening...en dat smaakte naar meer.

Met zijn eerste solosingle, een uiterst sfeervolle Nederlandstalige versie van 'Pretty Belinda', scoorde hij meteen een nr.1 hit en ook opvolger 'Joana' stond wekenlang in de hoogste regionen van de Vlaamse hitlijsten. Momenteel maakt Matthias de Vlaamse podia onveilig met zijn onweerstaanbaar lekkere versie van 'Mademoiselle Ninette'. Deze drie dames (Belinda, Joana en Ninette) en nog veel meer heerlijke Nederlandstalige versies van meezingers als 'Pata Pata', 'La Bamba', 'Itsy Bitsy Teenie Weenie', 'The Locomotion' en 'Sugar Sugar', kan u allemaal terugvinden op zijn titelloze, maar fantastische en ambiancevolle debuutalbum 'Matthias Lens'!

 

Reageer (0)

10-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat brengt de toekomst ? Goed nieuws toch ?

U hoeft zich niet ongerust te maken ... maar PLIETSPLETS is her en der een aantal items aan het bijwerken en gezien de vakantieperiode stond alles op een laag pitje.

Vanaf zaterdag 14 september zijn we er terug ... hopelijk u ook ... voor een fijne portie nieuws vanuit diverse hoeken.

Ziet u graag uw eigen activiteit of ander nieuws te zien schitteren op de PP-pagina's ... stuur dit dan door op
plietsplets@skynet.be. En oh ja, het is volledig GRATIS.

Tot zaterdag.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!