Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
28-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

Nieuw boek Brusselmans Heeft Gentse roots

 

Veelschrijver (maar iedereen moet werken voor zijn boterham) Herman Brusselmans publiceerde bij Prometheus een nieuw boek : “Muggepuut”. Tenzij tegengesproken een eerste van zijn werken met een titel van het dialect ontleende signatuur.

 

Brusselmans leeft en werkt in Gent (Oudburg) en komt er onder de mensen.  Een schrijver moet dat doen wil hij de polsslag van de maatschappij voelen, waardoor dat hij overleeft.

 

“Muggepuut” is het verhaal geworden van ene Danny met de ongelukkige familienaam Muggepuut, die een eenzaam leven leidt in de Arteveldestad, ook al moest hij beroemd en erkend zijn wegens de negen romans die hij baarde. Een krantenbericht van een gedreven fan verandert zijn leven en zet hem aan tot introspectie.

 

Dat tekent de auteur en de vertegenwoordiger van de artistieke discipline waar hij mee bezig is. Bovendien doet hij dat met een (soms dol)komische voetnoot. Dat bezorgde hem positieve kritieken over de ‘taalgrens’ met Nederland heen.

 

Hij tast literaire grenzen af en dat maakt hem boeiend, uniek zelfs. Geen heilige huisjes meer, lijkt zijn stokpaardje. Meegenomen. Verhelderend. Demysteficierend.

 

“Muggepuut zou wel eens een klassieker kunnen worden. Verplichte schoolliteratuur in  3007… als de auteur al jaren allang op Campo Santo ligt.

Muggepuut  is uitgegeven door MANTEAU en kost 16,95 €

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KASK Hogeschool viert 40 jaar met studentenfilmsDe opleiding animatiefilm aan de KASK Hogeschool Gent bestaat dit jaar 40 jaar en wist ondertussen een stevige internationale reputatie op te bouwen. Ter gelegenheid van deze verjaardag stelt het KASK in samenwerking met het Filmfestival Gent in De Zebrastraat een indrukwekkende tentoonstelling samen, opgebouwd uit tekeningen, schetsen, storyboards, voorstudies en natuurlijk de animatiefilms zelf.

Het veertigjarig bestaan van Europa’s eerste animatiefilmschool is een ideaal moment om stil te staan bij deze opmerkelijke opleiding die destijds werd opgericht door de visionaire filmmaker Raoul Servais. Internationaal gezien prijkt de opleiding ondanks haar relatieve kleinschaligheid, bij de meest vermaarde scholen. Het beste bewijs daarvan zijn de 40 studentenfilms die te bewonderen zijn op de tentoonstelling, stuk voor stuk erkend en geprezen op internationale filmfestivals.

40 jaar Animatiefilm Kask Gent, van 9 tot 28 maart in Zebrastraat 32, 9000 Gent. Open van woensdag tot zondag van 14 tot 18u. Gratis toegang.

Een tentoonstelling van KASK in samenwerking met Zebrastraat, Filmfestival Gent en dankzij de steun van Sony Center Gent, Duvel, Filliers en Labo Meuter-Tira.

Meer info: www.zebrastraat.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart: de SUPERKOTFUIF met Urgent.fmUrgent.fm
organiseert op dinsdagavond 20 maart 2007 reeds voor de achtste keer de Superkotfuif, de grootste kotfuif van het jaar! Voor de tweede maal op rij wordt de Superkotfuif een nationaal gegeven. Naast de Gentse studenten fuift men ook in Antwerpen en Leuven weer mee. In totaal worden ongeveer 7500 deelnemende fuivers verwacht.

           

De Superkotfuif is gebaseerd op een eenvoudig concept: nodig vrienden en vriendinnen uit voor een kotfuif op dé bewuste avond, schrijf je kot tijdig in en.. beloof plechtig je kotradio af te stemmen op de juiste frequentie (Gent, Urgent.fm: 105.3fm; Antwerpen, O radio: 107fm ; Leuven, Radio Scorpio: 106fm). Je regionale radiozender voorziet je feestvarkens dan van gratis drank en jouw favoriete muziek!

 

Vanaf middernacht verwachten we alle Gentse kotfuivers op onze gratis party -mét Happy Hour- in de Hobbit (Sint-Pietersnieuwstraat 103, Gent). Naast onze eigen befaamde Urgent.fm-dj’s maakt ook een special guest-dj zijn opwachting om er de plaatjes aan elkaar te draaien tot in de vroege uurtjes.

 

Wie wil deelnemen aan de Superkotfuif, kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.superkotfuif.be. Een hele avond feestplezier gegarandeerd... snel inschrijven dus!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond genieten in het Groot Vleeshuis (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gent Geniet Gezond 2007: SMAAKVOL BEWEGEN

9-16 MAART 2007

 

 

Eén week staat Gent weer in het teken van gezonde voeding.

 

Dit jaar organiseert Logo Gent vzw (Lokaal Gezondheidsoverleg Gent) samen met enkele partners de vierde editie van de gezonde voedingsweek. Er zijn tal van activiteiten in het centrum van Gent: tentoonstellingen, gezondheidstests, infobeurzen, winkeloefeningen, beweegplein en nog veel meer.

 

Het Groot Vleeshuis en de Oost-Vlaamse streekproducten mogen zeker niet ontbreken in de Gentse voedingsweek. Daarom kan je in dit prachtige, middeleeuwse gebouw terecht voor een uitgebreid, gezond ontbijt. Een ideale start voor een actieve of ontspannende weekenddag!

 

Datum: zaterdag 10 of zondag 11 maart 2007

Tijdstip: van 9 u. tot 11 u.

Waar: Groot Vleeshuis

Groentenmarkt 7 – Gent


Prijs per volwassene: € 7,00

(fruitsap, koffie/thee/chocolademelk, boterkoek, tijgerbroodje, peperkoek, sneetje ham, sneetje kaas, yoghurt, confituur, chocopasta en boter)

Prijs per kind (t.e.m. 12 jaar): € 4,50

(fruitsap of chocolademelk, boterkoek, tijgerbroodje, peperkoek, yoghurt, confituur, chocopasta en boter)

 

Reservatie gewenst.

 

   

Reservatie en/of inlichtingen:

Het Groot Vleeshuis

Groentenmarkt 7 - 9000 Gent

Tel. 09/223.23.24 - Fax 09/223.23.22

grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be

www.grootvleeshuis.be

Elke dag open van 10 tot 18 u. Maandag gesloten.

Reageer (0)

27-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen CRUCKE concerteert op 22/4 in Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beleef de authentieke operettesfeer van weleer!

 

ZONDAG 22 APRIL OM 15.00u

 

Evenementenzaal St-Bavo Gent

KOEN CRUCKE (tenor) en ANN DE PREST (sopraan)

Salonorkest 'Panache' o.l.v. Dirk Boehme


 

Werken van o.a. Mozart, Léhar, Gerschwin, Kalman, Puccini, Stolz,

Strauss, Andrew Lloyd Webber, e.v.a.

 

Tickets: 19 en 24 EUR

 

Info & reservatie: HUTSON, Langemunt 18, Gent - 09/225.54.51

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT was gaststad voor MISS TRAVESTIE-verkiezing
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(foto: organisator “Miss Michelle” met jurylid Pim – fotograaf: Freddy Vlassenroot)

 

Zaterdagavond j.l. beleefde het Gentse Centrum Reinaert weer eens een èchte hoogdag want niet minder dan 500 enthousiastelingen waren er afgezakt voor de   verkiezing van “Miss Travestie  2007” … vorige jaren nog in Brussel en nu in Gent.

 

Voor de 7de maal op rij mocht organisator Christoph Verschueren (zeg maar: “Miss Michelle”) fier zijn op de organisatie want met zo’n sfeer en gemotiveerde kandidaten kon èn mocht het niet misgaan.

 

Nadat de ‘dames’ zich in avondkleding al eens hadden vertoond aan het dolle publiek was er de steeds weerkerende persoonlijke voorstelling, waarbij een prijs werd uitgereikt voor het meest aantal sms’jes. Uiteraard waren de acts van zeer groot belang bij de jurering door Pim, Dille, Petra en Loes Van den Heuvel en dat resulteerde uiteindelijk rond 02.30 uur (zondagmorgen) voor volgende uitslag:

 

Prijs van de Sympathie: “Diva Divine”

Tweede Eredame: “Diva Zarina”

Eerste Eredame: “Jennifer”

Miss Travestie: “Miss Moonlight” (Berlare)

 

Alle foto’s kan je terugvinden op volgende links:

 

http://members.lycos.nl/plietsplets/

http://www.lesfollesdegand.be/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADVENTURE AFFAIR ..... bedankt en blikt vooruit !

   Zondagavond 25 februari klokte Adventure Affair, de beurs voor spannende vrije tijd en avontuurlijk reizen, af op 15.143 bezoekers. De tevredenheid bij exposanten is groot. Bij TRAVEL & TALK kwamen heel wat reizigers tips en verhalen beluisteren van andere reizigers. Maja en Patryk Wezowski kregen ook menig ouder op de stand om nuttige informatie te krijgen over avontuurlijk reizen met jonge kinderen. En dat de lokroep van het buitenland om te wonen, studeren en werken groot is, werd nogmaals bevestigd door het succes van “Living Abroad”.

 

AVONTURIER VAN HET JAAR

 

Melis Joren, 20 jaar uit Herent mag zich dé avonturier van het jaar noemen. Hij scoorde het best op het avonturenparcours aan de ingang van de beurs, samengesteld door verschillende exposanten. Trots nam de winnaar trophee en prijs in ontvangst : een reis voor 2 personen naar Peru, ism Peru Outside.

 

BENJI

 

In samenwerking met BENJI- FUN kon je op 60m hoogte de sprong van je leven wagen. Niet minder dan 150 personen waagden de sprong voor 15 euro.

 

EMISSION IMPOSSIBLE

 

Het Vlaamse team Emission Impossible zal als eerste de rally Amsterdam-Dakar rijden met een wagen aangedreven op plantenolie. Dat maakten de teamleden Vital Cornelissen uit Zonhoven en Stefaan Anrys uit Gent bekend bij de voorstelling van hun project op vrijdag tijdens de beurs. Met de ecologische stunt wil het team het debat over milieuvriendelijk rijden aanwakkeren.

 

HET BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL & REISVOORDRACHTEN

 

In hal 5 was het soms drummen in de tent waar zowel adembenemende voorstellingen van het Banff Mountain Film Festival werden vertoond als voorstellingen over verschillende bestemmingen door exposanten werden gegeven

 

4X4 ACTIV DORP

 

Gespecialiseerde 4X4 reisorganisaties stelden aantrekkelijke 4X4 reizen voor en ervaren reizigers hielpen ter plaatse met de voorbereiding van je toekomstige 4X4 reis. Ook dit jaar kon je een demo-rit meemaken of kijken naar spectaculaire demonstraties op het 10.000 m² grote 4x4 en Quad parcours.

 

Adventure Affair is er terug van 22 tot 24 februari 2008 met de 15de editie. Tot dan !

 

Meer info : www.adventureaffair.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 51 000 Oost-Vlaamse fietsroutes gedownloadEr zijn vorig jaar welgeteld 51 245 exemplaren van de provinciale fietstroutes gedownload van de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.

 

Absolute koploper was de Leiestreekroute. Dit fietstraject tussen Deinze en Gent is in 2006 niet minder dan 3168 keer van de website geplukt. Daarna volgden de Adriaan Brouwerroute in Oudenaarde (2848 exemplaren), de Eddy Merckxroute in Kluisbergen (2620), de Kastelenroute in Destelbergen (2458) en de Scheldevalleiroute 1 in Zwijnaarde (2349). Met andere woorden: vooral de fietsroutes in de Vlaamse Ardennen en in de streek van Gent kunnen op heel wat bijval rekenen. Van alle andere beschikbare routes werden er telkens tussen de 1000 en de 2000 kaarten binnengehaald.

 

Toerisme Oost-Vlaanderen besliste in de zomer van 2005 om de trajecten van de Oost-Vlaamse provinciale fietsroutes in pdf-vorm gratis op haar website beschikbaar te maken. Op het internet waren immers heel wat "piraatversies" van de provinciale fietsroutes te vinden. Vaak gaat het om uitgeschreven wegbeschrijvingen met daarbij ingescande of zelf getekende kaartjes. Er circuleerden heel wat verouderde versies van de trajecten. Op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen wordt de meest recente versie van de trajectkaart in een groot formaat aangeboden. De laatst toegevoegde route is de Drongengoed Fietsroute in het Meetjesland.

 

 

Wie niet over internet beschikt of de kaarten niet kan afdrukken, kan uiteraard nog altijd de brochures van de fietsroutes kopen (1,80 euro) bij de diensten voor toerisme. Voor die prijs krijgt u er een pak extra informatie bij, want op de website is alleen de kaartzijde van de brochure beschikbaar.

 

De routes downloaden kan op www.tov.be. Wie de eerste keer een route van de site wil halen, moet zich (gratis) registreren. U krijgt dan een paswoord toegezonden waarmee u de trajecten kan downloaden.

 

Meer informatie:

 

Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Metselaarshuis

Sint-Niklaasstraat 2

9000 Gent

Tel. 09 269 26 00

e-mail toerisme@oost-vlaanderen.be

www.tov.be

Reageer (0)

26-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersverse berichten op 27/2
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Plietspletsers,

na een bijzonder druk weekend op de Gentse podiumbeurs in het ICC staan we weer klaar om U dagelijks een fijn aanbod van interessante items aan te bieden. Vanaf dinsdag 27/2 kan U op deze webstek kennis maken met "Muggepuut" van Herman Brusselmans in het Boekensienjalement (Freek Neirynck), de nieuwe "ROYALS" is uit en ligt in de krantenzaak, er is een nieuwe Miss Travestie gekozen in Gent, enkele nieuwe CD's en boeken krijgen een vlotte bespreking èn we overstelpen U met voldoende informatie over nakende evenementen en organisaties.

Heeft U zelf iets op stapel staan dat de nodige promotie kan gebruiken ? Stuur het gerust door op plietsplets@telenet.be en U hoeft er zelfs Uw geldbeugel niet voor open te doen. Want alle informatie wordt (in zoverre ze door de redactie wordt aanvaard voor publicatie) kosteloos op de webstek geplaatst ... dit is en blijft immers een informatieve webstek !!

Tot morgen,

Johan

Reageer (0)

23-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Podiumbeurs ..... zeker eens binnenwippen !!
  Truc   

Zaterdag en zondag worden alle organisatoren en cultuurliefhebbers verwacht op de GENTSE PODIUMBEURS in het ICC (Gent). Een groot aantal actieven binnen de wereld van de amatuerkunsten zullen er zichzelf voorstellen via een stand èn (eventueel) live-optredens ... artiesten en verenigingen die kunnen zorgen voor een fijne en aangename middag of avond binnen Uw organisatie en budget. Aan de initiatiefnemers zal het niet liggen want TONI FAKKEL JR. en DIRK LAJOIE zijn klinkende namen binnen de Gentse wereld en zelfs daarbuiten (denk maar aan de FAKKEL AWARD - dit jaar met laureaat Johan Stolzz).
Bent U op zoek naar cabaret, toneel, zan en dans, poppentheater, een avondje big band...... U vindt het op de Podiumbeurs.

De toegang is GRATIS en de beurs vindt U in het Internationaal Congrescentrum (Citadelpark)
U bent welkom op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur (optredens vanaf 11.00 uur) en dit tot 20.00 uur (zondag: 18.00 uur).
Deze beurs wordt ondersteund door het departement CULTUUR van de stad Gent.

Stad Gent - Logo

De ganse dag door zijn er optredens en ik heb het genoegen de twee dagen aan elkaar te mogen praten ... misschien tot dan ?

Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smaakvol Bewegen in Gent

http://www.gent.be/pics/Gezondheid/gentgenietgezond2007.jpg

Van vrijdag 9 tot vrijdag 16 maart 2007 vindt de vierde editie van Gent Geniet Gezond plaats met als centraal thema ‘Smaakvol bewegen’.
Gent zet zijn tanden in gezonde voeding met enkele primeurs voor Vlaanderen.

Vooreerst is er een Smaakcentrum voor kleuters, een gloednieuw concept voor kinderen tot 8 jaar.
Geprikkeld door het Noorse project ‘Gapetitt’, groeide het idee om een smaakexperiment op te zetten voor kleuters.
Schepen Coddens en schepen Balthazar accepteerden het peterschap.
Zo kwam een boeiend samenwerkingsverband tot stand tussen Logo Gent (Lokaal Gezondheidsoverleg Gent), de Stad Gent, EVA vzw en Scolarest. Op vrijdag 9 maart om 12.30 uur wordt dit Smaakcentrum in de Lakenhalle plechtig geopend in aanwezigheid van alle partners van Gent Geniet Gezond. De kleutertjes van Basisschool Henri D’Haese zijn uitgenodigd als ‘proefkonijntjes’.
Vanaf zaterdag 10 tot woensdag 14 maart kunnen alle kinderen tot 8 jaar er terecht van 9 tot 17 uur om lekker te experimenteren met de smaken zoet, zout, bitter en zuur.

Na het smaakexperiment voert Oom Veggie de kinderen mee in de wondere wereld van gezonde voeding. En als goede gastheer heeft Oom Veggie ook nog een verrassing in petto: voel- en geurdozen met verborgen groenten. Daarna worden de kinderen in het Smaakcentrum opgewacht door de chef-kok. In het Shake-café mogen de kleine smaakexperts hun eigen fruitshake kiezen en nog even nagenieten van hun spannend avontuur (Lakenhalle – zaterdag 10 tot woensdag 14 maart van 9 tot 17 uur).

Wie echt de smaak te pakken heeft, kan woensdag 14 maart meedoen met de workshop ‘Kokkerellen’ en een heuse groentetaart maken (woensdag 14 maart van 14 tot 16.30 uur – De Wereld van Kina: de tuin, Berouw 55, 9000 Gent).

Maar er valt veel meer te beleven! Gent lanceert de eerste Veggie-day in Vlaanderen op donderdag 15 maart en nodigt Gentenaars uit voor een Veggie-avontuur. Donderdag wordt vanaf dan uitgeroepen tot groentendag, zoals ‘vrijdag visdag’. Alle stedelijke scholen, crèches, peutertuinen en dagverblijven, de Hogeschool Gent, Universiteit Gent en het personeelsrestaurant van Stad Gent gaan voor de gelegenheid alvast vegetarisch op donderdag 15 maart. Zij bieden extra vegetarische maaltijden aan en maken deze extra aantrekkelijk.


Gentenaars die zin hebben in een origineel en uniek uitje mogen op zaterdag 10 maart op de veggie-boot. EVA vzw verwent de smaakpapillen met een gratis aperitief en veggie-smaakmakers vanaf 11 uur. De veggie-boot ligt voor en vaart elk half uur naar enkele uitstekende restaurants die hen een lekker vegetarische schotel aanbieden. Studenten kunnen op donderdag 15 maart genieten van een uitstap met de veggie-boot. Vanaf 17 uur worden zij onthaald bij EVA vzw met een aperitiefje en elk half uur vertrekt er van daaruit een boot naar een van de deelnemende restaurants (EVA vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 130, 9000 Gent).


Smaakvol bewegen kan met tai-chi op zaterdag 10 maart (14 tot 15 uur) en op zondag 11 maart (10 tot 11 uur of 11 tot 12 uur) of nordic-walking op zaterdag 10 maart (13.30 tot 15 uur of 15.30 tot 17 uur). Wie de sticks in de hand neemt en zich waagt aan een initiatie Nordic Walking wordt daarna verwend met een drankje.

Of kies voor een overheerlijk ontbijt (zaterdag 10 maart en zondag 11 maart van 9 tot 11 uur) in het historische kader van het Groot Vleeshuis en doe nadien tai-chi op het Sint-Baafsplein.


In de gezondheidsbus kunt u op zaterdag 10 maart en zondag 11 maart nog even nakaarten over gezond leven (Sint-Baafsplein). De gezondheidsbus staat tijdens de spitsuren aan de Gentse stations (maandag 12 maart aan Sint-Pietersstation en dinsdag 13 maart aan Station Gent Dampoort). Een fruitige verwenactie voor de Gentse pendelaars.


Vragen over gezonde voeding? Vragen over diabetes? Wilt u uzelf testen? Kom dan langs in de Lakenhalle (zaterdag 10 maart tot woensdag 14 maart doorlopend van 9 tot 17 uur). Een gezondheidskiosk meet bovendien uw gewicht, body mass index, lichaamsvetgehalte, bloeddruk en hartritme. Voedingsdeskundigen en diabeteseducatoren beantwoorden alle vragen.

Wie nog op zoek is naar kennis over ‘gezond shoppen’ kan altijd meedoen aan de winkeloefeningen  (Lakenhalle - van zaterdag 10 tot woensdag 14 maart telkens om 14 uur).
Of breng een bezoek aan de Gezondheidsstraat n°13 waar u meer te weten komt over gezond wonen (Lakenhalle – zaterdag 10 tot woensdag 14 maart van 9 tot 17 uur).

Misschien bent u meer geïnteresseerd in de wondere wereld van KYS? Deze tentoonstelling over voeding en gezonde tanden staat opgesteld in de Wereld van Kina (woensdag 7 maart tot dinsdag 17 april - Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent).

Tijdens de opendeurdag van het Stadslabo op donderdag 15 maart komt u alles te weten over voedselveiligheid en voedselhygiëne. De geheimen van de lunchbox worden onthuld tijdens een workshop voor ouders en leerkrachten (Lakenhalle – woensdag 14 maart om 14, 15 en 16 uur).

Minister Demotte onderscheidde dit initiatief met de prijs ‘Gemeente in vorm’.

Een beloning voor de enthousiaste samenwerking van vele organisaties.

Voor het volledige programma zie website www.gentgenietgezond.be. De programmabrochure is ook te verkrijgen bij de Gezondheidsdienst Stad Gent of de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur).

Reageer (0)

22-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende tv gezichten toeren al zingend door Vlaanderen

Een heleboel bekende televisiegezichten hebben zich verenigd in de “TV Band”. Met deze band gaan ze de komende maanden samen door Vlaanderen toeren.
Bijgestaan door een zestal muzikanten zullen ze een aantal solonummers brengen, maar er staan ook verrassende duetten op het programma. Het gaat allemaal om acteurs en actrices die graag zingen en entertainen.

 

En het opzet is duidelijk : ambiance en sfeer brengen op alle mogelijke evenementen in Vlaanderen. Je zal een aantal acteurs en actrices op het podium dingen zien en horen doen die je niet mogelijk achtte…   En ook het repertoire zal bijzonder breed zijn : van Coldplay over Jennifer Lopez, Tina Turner en The Beatles tot André Hazes.

 

De “TV Band” bestaat momenteel al uit Marijn Devalck,Loes Van den Heuvel, David MichielsMarleen Merckx, Frank Van Erum, Eric Goris, Wanda Joosten, Guillaume Devos, Ronny Daelman, Anneke Van Hooff, Kristine Perpête, Tatyana Beloy en Door Van Boeckel. De komende dagen zal de band aangevuld worden met nog enkele bekende namen.


   207_fons-20041230-114744    Photo: Tatyana BeloyJe kan nu al terecht op de website www.tvband.be. Wie zich inschrijft op de nieuwsbrief maakt kans om het eerste optreden van de band achter de schermen mee te maken. De komende weken zal deze website ook nog uitgebreid worden met foto’s, nieuwtjes en een agenda.

 

De “TV Band” is vanaf nu exclusief te boeken bij Theaterbureau Marc De Coen, tel 03 778 18 54, bureau@marcdecoen.be.

Reageer (0)

21-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels vrijdag op de Ebbenhout Blues-tourZo Is Er Maar Eén
'Ebbenhout Blues' door Paul Michiels


Vrijdag kan u op Eén de achtste aflevering zien van "Zo Is Er Maar Eén".
In deze aflevering gaat men op zoek naar de mooiste song in het Nederlands over afscheid.


Paul Michiels brengt vrijdag Ebbenhout Blues van Wigbert. Pauls stem was ook te horen in de eerste reeks van Zo is er maar één, met een mannelijke versie van “De Roos”. Zoveel soul en zoveel gevoel, dat wou men graag terug in de 2de reeks.


Paul Michiels: "Ik heb voor "Ebbenhout Blues" gekozen omdat het een dijk van een liedje is. De woorden spreken tot de verbeelding en onze nederlandse taal, die soms nogal stug is voor dat soort liedjes, wordt handig verpakt in de verzen. Wigbert is een groot artiest met een eigen klank, woord- en componeerstijl. Het nummer heeft een hoog Cajun-gehalte en dat is typisch blank, terwijl het gaat over een zwart Afrikaans meisje dat terug wil naar haar land. Ik houd van liedjes met een knipoog ! Mijn versie is iets meer rockachtig met bluesy mondharmonica van de Belgische grootmeester Steven De Bruyn!"


Komt dat zien, komt dat zien !!!

www.paulmichiels.be
www.een.be/zoisermaareen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste ERKENDE “albino tijgerpython” nu te zien in Aquatopia
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Door de gebeurtenissen rond Mozart werd de intrede van onze nieuwste bewoner angstvallig geheim gehouden. Maar nu is het zover…..

Vanaf vrijdag 16 februari is er een nieuwe reuzengrote bewoner:

 

 een 5 jarige albino tijgerpython, Casanova genoemd!

 

Casanova heeft een indrukwekkende lengte en zal geen enkele bezoeker onberoerd laten. Casanova is meer dan 4 meter lang….

Het is een albino slang, waardoor het dier hypnotiserende rode ogen heeft en een lichte huid met prachtige tijgervlekken in witte en oranje tinten. Aquatopia’s Casanova is een imponerende reus die verleidt met zijn doordringende blik en koele melkwitte huid. In de vrije natuur kan de slang 7 meter worden, maar in gevangenschap bereiken ze zelden dit formaat.

Het dier heeft een plekje gekregen in het moerasgebied van Aquatopia, naast de leguanen. Om aan de drukte van onze bezoekers te wennen zit Casanova in een speciaal beveiligde, doorzichtige kooi. Zo kunnen onze bezoekers tot op enkele centimeters van Casanova’s fixerende blik naderen.

 

Mozart, de mannetjesleguaan, houdt van op zijn lievelingstak zijn “concullega” Casanova angstvallig in de gaten. Na zijn terugkeer bij zijn harem, kende Mozart zijn dominantie-gehalte een ‘boost’, waardoor sommige vrouwtjesleguanen liever op wandel gaan in Aquatopia dan zich naast Mozarts zijde te vleien.

www.aquatopia.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz & Soul troef op 12/5 in AntwerpenOp 12 mei 2007 gaat in de Antwerpse Waagnatie de allereerste editie Antwerp Harbour Jazz & Soul festival van start !

 

Naar analogie van het bekende North Sea Jazz Festival bij onze Noorderburen, zullen de Jazz & Soul fans vanaf dit jaar hun hart kunnen ophalen in Antwerpen.

De organisatie koos voor groepen en muzikanten met 100 % swingende Jazz & Soul acts die niet alleen bij de liefhebbers gekend zijn, maar ook bij het grote publiek.

 

In totaal staan er 6 groepen (Nate James, Incognito, Matt Bianco, The Robben Ford Band, Maraca and the Latin Jazz Band en New Cool Collective) op het podium en volgt er als Surprise Act nog een jamsessie om van te smullen… Wat zou u zeggen van muzikanten die meespeelden met o.a. Tina Turner, George Michael, Robbie Williams, Jamiroquai en Simply Red. Een 10 tal wereldtoppers (volledige lijst te verkrijgen op de persconferentie) brengen voor u een nooit eerder geziene jamsessie.

 (Nate James - CD-bespreking - zie archief 4/2)

Mis deze primeur niet !

 

Als deze namen u nog niet hebben doen duizelen, kunnen we er ook nog aan toevoegen dat niemand minder dan Eric Melaerts het peterschap op zich neemt van Antwerp Harbour Jazz & Soul.

Deze topper hoeven we u uiteraard niet meer voor te stellen, en Eric kennende komen we hem op 12 mei vast en zeker ergens op het podium van Antwerp Harbour Jazz & Soul tegen.

Binnenkort op deze webstek héél wat meer info!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaar competitie 33ste Filmfestival Gent nu in de zalenWie op het Filmfestival Gent competitiewinnaar

Ten Canoes heeft gemist, kan de film nu bekijken in de bioscoop. Ten Canoes van regisseur Rolf de Heer is een unieke film: het is de eerste film die volledig in een van de talen van de Aboriginals is opgenomen. De cast bestaat bovendien uitsluitend uit Aboriginals.

 

Het verhaal speelt zich af op twee niveaus: niet alleen in het 'echte' verleden van de oorspronkelijke bewoners (eeuwen geleden, voordat de blanken naar Australië kwamen), maar ook in het mythische verleden van de Ganalbingu.

Het verhaal van Dayindi - prachtig verfilmd in zwart-wit – gaat over een jonge krijger die zijn zinnen zet op een van de vrouwen van zijn oudste broer. Om hem te tonen dat zoiets niet kan, vertelt Minygululu hem een oeroud verhaal – in schitterende kleuren gefilmd – over een foute liefde, ontvoering, hekserij, stuntelige ruzie en wraak die slecht afloopt. Een heel poëtische film, sensueel, humoristisch, tragisch, intrigerend en heel uniek.

Op het 33ste Filmfestival Gent won Ten Canoes de Grote Prijs voor Beste Film, goed voor een distributiepremie van 20.000 euro.

Ten Canoes is te zien in Antwerpen (Cartoon's), Brussel (Vendôme), Gent (Studio Skoop), Leuven (Studio) en Kortrijk (Buda kunstencentrum)

Meer info: www.tencanoes.com.au/tencanoes


34ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
09-20 oktober 2007 - www.filmfestival.be

Reageer (0)

20-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Gentenaar vanuit Barcelona ....

Vandaag kregen we weerom een tof schrijfsel van de in Barcelona wonende Gentenaar TOM LIEVENS ... veel leesplezier !


De Brugse Poort

Als klein manneke groeide ik op in Oostakker. Toch vertoefde ik vrij veel in het hartje van de Brugse poort. Mijn grootmoeder was namelijk van de Brugse poort. Meerbepaald van de Acaciastraat. Ik heb verleden jaar ontdekt dat haar huis is platgegooid om er een park neer te planten. Tijdens de weekends ging ik regelmatig bij grootmoeder overnachten. Het Fonteinepleintje was de “place to be”. Je had er één basketring staan, voldoende banken om op te liggen, hangen en allerlei onzin uit te kramen. En niet te versmaden “ne cinema”. Als ik mij niet vergis was de naam van deze kijkzaal de Novi. Daar gingen wij Bruce Lee films bekijken, en bij het naar buiten komen had je dan het gevoel alsof jijzelf ook Bruce Lee was, koel, stoere blik en onoverwinnelijk. O wee diegene die je scheef bekeek op dat moment. Dan was't “boel”. Het bleef allemaal wel bij een duw en een trek. Dus vrij onschuldig.

Toen ik nog iets jonger was ging ik ‘s zondags naar de “puppekasse” gaan kijken waar Pierke pierlala gepresenteerd werd. Ik ben de naam van de straat vergeten en ook van het zaaltje waar dit spektakel werd opgevoerd, dus mocht iemand het zich herinneren, meer dan welkom om dit mede te delen. Nu was Pierke onze volksheld, en gingen wij telkens terug kijken hoe hij de boeven met één opgeheven been een trap verkocht en ze één voor één overwon. Bij het vangen van de boeven werden wij als publiek meerdere malen om hulp gevraagd door Pierke. Dus schreeuwden we ons de longen uit het lijf om Pierke de boeven aan te wijzen. Bij het uitdelen van trappen mochten wij Pierke helpen tellen. Op drie kreeg de snoodaard een trap voor zijn bakkes en waren wij tevreden.

Aldus trokken wij daarna naar de acaciastraat of naar het fonteinpleintje om nog wat na praten over Pierke en zijn straffe toeren.

 

www.bloggen.be/tomlievens

www.tomlievens.com

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITBUREAU GENT vzw promoot culturele evenementen

Uitbureau Gent

Ook deze week kregen we via de digitale weg de nieuwsbrief toegestuurd van UITBUREAU GENT vzw dat o.a. de ticketverkooop behartigt van talrijke organisaties. Hierdoor krijgt de cultuurliefhebber een uitgebreid aanbod van activiteiten die zeker en vast de moeite waard zijn om eraan te participeren.
Zo informeert UITBUREAU GENT ons over de uitreiking van de Henri Van Daele Award op 3/3 in Oostakker (laureaat: Stefaan Callewaert), wordt er aandacht besteed aan het Hommageconcert Antonio Carlos Gomés (25/3 Bijloke), maken we kennis met de Artiesten tegen zinloos geweld die op 12/4 in de Gentse Capitole een benefietconcert verzorgen ten voordele van de VZW Zinloos Geweld èn promoten ze de Tour de Force van Geert Houtekiet (11-12 + 17-18 + 25-26/5 in 't Kuipke).
Verder krijgen we al een tipje van de sluier opgelicht van de Theater- en Kinderfeesten die tijdens de komende Gentse Feesten aan bod zullen komen.

Méér dan zomaar de moeite om eens een kijkje te nemen op www.uitbureau.be  en ook zelf de nieuwsbrief aan te vragen !

     

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti naar Zuid-afrika
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben ook deze keer weer wat nieuwtjes over onze eigenste stadsgenoot Helmut Lotti want maandagmorgen 19/2 vertrok de rasartiest naar Zuid-Afrika alwaar hij 3 dagen zal optreden in Carnival City. De meegereisde fans zullen zeker en vast zeer enthousiast zijn want vorige reizen naar dat land, in gezelschap van Lotti, waren steeds 'baaie goed'.
Op 3 maart vertoeft Helmut dan weer in het Nederlandse Breda en na enkele dagen van rust komen Oostende en Luik aan bod.
Vandaaruit gaat het dan richting Oostenrijk (Linz, Innsbruck, Graz en Wenen) waarna het weer de beurt is aan de Nederlandse èn uiteraard Vlaamse fans. Een bijzonder drukke agenda ... maar dat is eigenlijk niet verwonderlijk, hé !

Wie unieke foto's wil zien van het Lotti-concert in Antwerpen, surft bliksemsnel naar   http://members.lycos.nl/freddyvlassenroot/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van het SMAAK-jaarabonnement

    In navolging van de 2 wedstrijdvragen rondom het trendsetten Belgisch magazine SMAAK èn het aanbod van Maureen Nauwelaerts als verantwoordelijke uitgever van het magazine om 10 bezoekers van deze Plietsplets-webstek gelukkig te maken met een jaarabonnement, zijn de winnaars bekend geworden.

Met de antwoorden "Dentergem" (locatie uitgeverij) en 20 € (bedrag jaarabonnement) mogen volgende personen zéér binnenkort het eerste nummer van het abonnement in de brievenbus verwachten:

Sandrien Gouwy - Sleidinge
Daniël Vuylsteke - Kortemark
Marleen de Baets - Zelzate
Dirk Daelemans - Wondelgem
Georges Keters - Middelkerke
Ann Dewaele - Mariakerke
Jochen Poelman - Sleidinge
Suzanne Delahaye - Nazareth
Markeen Van Laere - Knokke
Tom Vandenabeele - Diksmuide

Proficiat aan de winnaars èn voor zij die er deze keer niet bij zijn, volgende keer meer geluk ! Kijk komend weekend maar uit naar een nieuwe (vernieuwde) prijsvraag met als inzet: een unieke fles jubileumjenever van FILLIERS. 
Reageer (0)

19-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Boat Show ... ook in 2008 in Flanders Expo !!Met luid en enthousiast getoeter van honderden scheepshoorns werd zondagavond 18 februari de 19e editie van de Belgian Boat Show stop gezet.

Nog vrij veel bezoekers hielden even stil bij deze symbolische parade van erg tevreden exposanten die overigens hun wens tot deelname aan de 20e editie in 2008 alvast kenbaar hebben gemaakt.

De opkomst was ondanks de Krokusvakantie een waar succes: 63.042 watersportfanaten zochten dit jaar de weg naar Flanders Expo en ontdekten er de 306° van het kompasroos, van kleine bijboot tot het grootste megajacht.

Hiermee is bevestigd dat in de Benelux de Belgian Boat Show een prominente maar vooral erg aantrekkelijke medespeler is geworden.

De dames van gastregio Ouest Provence ruilden uiteindelijk met tegenzin het Gentse want de belangstelling voor deze zuidelijke poort tot een heerlijke vakantie was ongekend. Wijn, pastis en kruidge hapjes gingen even vlot over de toog als (reis)brochures. Opnieuw kwam trouwens de bevestiging dat Zuid-Frankrijk nog voor velen ongekende perspectieven te bieden heeft en niet alleen op het vlak van waterrecreatie.

De ganse sector kende dus met deze jaarlijkse beurs een hoogmis die de neuzen in de gepaste richting plaatst. Het publiek, de deelnemende bedrijven en de organisatoren leken te allen tijde bijdehandse partners in een verband dat niet uit elkaar te spelen was.

 

Belgian Boat Show 2008, feestelijke 20ste editie, neemt 6 hallen in op Flanders Expo te Gent, van 9 tot 17 februari.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADVENTURE AFFAIR ... voor wie zich eens aan iets anders wil WAGEN
Van 23 tot en met 25 februari opent Flanders Expo weerom de deuren voor de èchte avonturiers …
met ADVENTURE AFFAIR.

Met meer dan 100 exposanten brengt de beurs een overzicht van avontuurlijke en sportieve vakanties en bestemmingen. I.s.m. een aantal buitensport-organisatoren is er een avonturenparcours om de avonturier van het jaar te vinden. Voor slechts 15 € maak je de Benji-sprong van je leven. Tijdens Travel & Talk kan je voor tips en advies terecht bij ervaren reizigers. En dit jaar hebben wij exclusief voor België een paar adembenemende films van het befaamde Banff Mountain Film Festival te gast op Adventure Affair. (www.adventureaffair.be)

 

Data

23-25 februari 2007

 

Plaats

Flanders Expo Gent
Maaltekouter 1
B- 9051 Gent

 

Hallen

3 - 5 - 7

 

Openingsuren

Vrijdag

14:00 - 21:00 (Nocturne)

 

Weekend

10:00 - 18:00

Opbouw

21-22 februari 2007

08:00 - 20:00

Afbouw

25 februari 2007

18:30 - 00:00

 

26 februari 2007

08:00 - 20:00

Toegangsprijs

Vol tarief

€ 8

 

Reductietarief

€ 6

 

Groepen

€ 4 pp vanaf 20 personen

 

Kinderen

< 12 jaar gratis


 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROYALS ... een maandelijks unieke kijk op VORSTENHUIZEN

 Vanaf vandaag zorgen wij via deze webstek maandelijks voor een inhoudelijke kijk op het grootste maandelijkse magazine in Europa ... wat zeg ik ... de wereld ... dat handelt over "vorstenshuizen" ... gewoonweg ROYALS. Hoofredacteur Kristine De Vriese en haar team hebben dagelijks méér dan hun handen vol om elke maand weer de zeer talrijke liefhebbers van nieuws over koningshuizen van de nodige portie nieuwtjes, wetenswaardigheden èn foto's te voorzien.

Het februarinummer van ROYALS - ondertussen al aan de 8ste jaargang toe - staat dan ook nu weer boordevol interessante reportages die de lezer wegwijs maken in die aparte wereld waarin prinsen en prinsessen, koningen en koninginnen ... zich dagelijks (moeten) bewegen. Er zal iedere maand wel iets te doen zijn geweest in de omgeving van de koninklijke families maar ROYALS weet het zodanig weer te geven dat het een aangename kennismaking is met de hoofdrolspelers.
In februari worden de schijnwerpers gericht op o.a. volgende items en families:

- het familiegeluk van Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven tijdens de 40ste huwelijksverjaardag ... in Oostenrijk
- de Deense prinselijke familie (Frederik, Mary en zoontje Christian) op safari in Australië (het thuisland van Mary)
- een exclusieve kijk op de tuinen van het Nederlandse Paleis Soestdijk (met tal van retrospectieve en actuele foto's)
- Kate Middleton ... de toekomstige vrouw van Prins William ?
- dichtbij huis: een unieke huwelijkstraditie bij de adellijke familie 't Kint de Roodenbeke ... op het kasteel van Ooidonk

Verder maken we kennis met enkele maandelijks terugkerende items die ons dan weer op een bondige maar interessante manier de laatste weetjes in het oor fluisteren: De Hofkroniek van Royaltywatcher Guy Van Oost - Koningskinderen op de reservebank (met de verrukkelijke Märtha Louise uit Noorwegen) èn de koninklijke kalender waarin Tim 't Kint ware historische feiten oprakelt. Neem daarbij nog een fotografisch overweldigende reportage over de 'koninginnen van morgen' en 'het belang van koninklijke parels als symbool voor ...', en de 68 pagina's kijk-en leesplezier op hoogstaand kwalitatief papier zijn gevuld.

Mathilde_Victoria3

Het februarinummer waarop Prinses Mathilde schittert op de cover (zeg maar: aandachtstrekker) ligt in de boeken-en krantenhandel voor 5,10 € of  54 € (abonnement voor 12 nummers - http://promotie.abonnementen.be).

We kijken NU al uit naar het MAART-nummer van ROYALS ... maar wat erin staat leest U binnekort op deze webstek.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinky Star (Gent) nodigt U uit op gratis filmvoorstelling
Op zondag 25 februari stelt het muziekcentrum Kinky Star VZW - Vlamsarkt 9 - Gent volgende film voor:

Filmavond zondag 25 feb: Three Burrials of Melquiades Estrada ::

 

Regiedebuut van Tommy Lee Jones, VS 2004
Tommy Lee Jones

Het verhaal speelt zich af aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Mike Norton, een jonge grenswachter, schiet per ongeluk de illegale Mexicaanse arbeider Melquiades Estrada dood. Het voorval wordt zo goed mogelijk in de doofpot gestoken en de arbeider wordt begraven. Het gaat uiteindelijk maar om een illegale arbeider. Maar da’s buiten Pete, een goede vriend van Melquiades gerekend. Pete had Melquiades beloofd om zijn lichaam terug te brengen naar zijn geboortedorp te brengen in Mexico. Hij dwingt de onfortuinlijke Mike op het lichaam op te graven en met zijn drieën gaan ze op zoek naar het geboortedorp van Melquiades. Zoals te verwachten verloopt deze toch niet echt zonder moeilijkheden.

The Three Burials of Melquiades Estrada DVD: Copy Protected

Op het jongste festival van Cannes kreeg dit debuut de prijs voor het beste scenario en kaapte Tommy Lee Jones de prijs weg voor de beste acteur. Cameraman Chris Menges brengt de landschappen indrukwekkend in beeld en hoewel de film niet op een roman is gebaseerd, krijgt hij de densiteit van een dikke turf.

Aanvang om 22.00 uur èn de toegang is GRATIS !! (www.kinkystar.com)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van maandag 19 februari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 8: de week van Armand Preud'homme)(uitgave: Davidsfonds):

Als in de 17de eeuw de oogst mislukte en de koeien geen melk gaven, werden van hekserij verdachte vrouwen hiervoor verantwoordelijk gesteld.

Weetje uit de SPORT-kalender (uitgave: Het Sporthuis):

De enige sport die ooit op de maan is gespeeld blijkt golf te zijn. Want op 6 februari 1971 sloeg captain Alan Shepard als commandant van Apollo 14 twee golfballen weg met een metalen golfclub ... als onderdeel van een wetenschappelijke proefneming.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

25 februari: Nationale Wandeldag Florastappers (Wielerpiste Eddy Merckx)

Reageer (0)

18-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Foto


Roodeberg 2004

 

Zuid-Afrika heeft veel te bieden. Terwijl het bij ons (lichtjes) wintert is het daar volop zomer. Zo kunt u er momenteel heerlijk luieren op één van de vele zandstranden of een tour maken door de prachtige natuurparken. Een bezoek aan een wijndomein staat steevast op het programma en dat is een leuke manier om kennis te maken met de steeds populairder wordende Zuid-Afrikaanse wijnen. Helaas, is een dergelijke reis niet voor iedereen weggelegd. Even wegdromen bij een fonkelend Kaaps wijntje blijft een best betaalbare verpozing tijdens de kouwelijke winterdagen, want ‘Suid-Afrikaanse Wyne zijn baie lekker’. 

 

De Kaapse wijnen hebben vanaf het begin van de jaren negentig de Belgische markt in een recordtempo veroverd. Toch bestaat Roodeberg al meer dan 50 jaar. Het is een klassieker van op hout gelagerde Zuid-Afrikaanse wijn. Deze pittige ‘rooie’ heeft jaar in jaar uit een vrij constante kwaliteit. De naam verwijst naar de rode verkleuring bij zonsondergang van de Bolandberg. De populaire Roodeberg is een van de vele paradepaardjes van Sterik de Wet, de Chief Winemaker van KWV (ko-operatieve wijnbouwers vereniging). Deze wijncoöperatie werd in 1918 gesticht en heeft momenteel gigantische afmetingen aangenomen. De druivenoogst van de meer dan 4500 aangesloten telers wordt door KWV geperst, vergist en gelagerd. De stocks overschrijden de kaap van 300 miljoen liter. KWV International voert de wijnen uit naar een vijftigtal landen.

 

In het glas

 

Kleur: briljant robijnrood; middelintense concentratie; op de rand verschijnen dikke tranen en daar is de 14,5 % alcohol niet vreemd aan!

Geur: gereserveerde aroma’s van rijp rood fruit met wat kruiden en een vleugje vanille afkomstig van rijping op de eiken vaten (8 maand).

Smaak: zachte aanzet; al vlug ontstaat een sappig samenspel van rijpe bessen, rozijntjes, specerijen met een hint chocolade en een zoetje. De tannines drogen op elegante wijze de smaakpapillen en een fijn zuurtje zorgt voor de nodige frisheid. Roodeberg 2004 eindigt behoorlijk harmonisch.

 

Bij welke gerechten?

 

Deze elegante allrounder kan beslist een resem gerechten een duwtje in de rug geven, zoals gegrild vlees, gebraden lam, gestoofd rundvlees, gevulde paprika’s, duif, kip, kalkoen, osso bucco, pizza en pastagerechten met vleessaus. Serveren op 18 °C. Een drinkklare wijn met nog enige bewaarreserve.

 

Prijs: te koop bij Colruyt voor 6,45 €.

 

 Terug naar Colruyt homepagina

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 5de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Heren, onze dames krijgen het elk jaar rond deze tijd weer voor elkaar ; ze geven ons een gevoel van machteloosheid, radeloosheid…ja, zelfs moedeloosheid…zonder echt iets te doen of te zeggen.

Als de druktemakerij rond Kerst en nieuwjaar weggeëbd is en we ons niet meer van jaartal vergissen, beginnen in de bakkerijen, de electrozaken en op het reclamedrukwerk overal hartjes en Cupido’s te verschijnen.

Een week of twee later hebben ook wij – vertegenwoordigers van het voetbalkijkende geslacht- het door : het is weldra Valentijn !

We polsen voorzichtig en onopvallend naar de wensen van onze partners, meestal met verfijnde omwegen als : “wat wil jij voor je Valentijn ?”

Vrouwlief begint dan meestal een betoog over de commerciële mallemolen die de economie rond de 14e februari heeft gecreëerd en over het feit dat het in een goede relatie eigenlijk elke dag van het jaar Valentijn hoort te zijn.

Op zo’n moment hoor je als man te doen wat je te doen staat : panikeren !

Een vrouw is namelijk geen simpel menselijk wezen zoals wij, heren…zij zendt informatiestralen uit die wij niet kunnen ontvangen.

Je kan het vergelijken met de werkwijze van een huisjesslak.

Wij zien enkel de verpakking (het huisje in het geval van de slak) en een stukje van de kop, terwijl het beestje onafgebroken de wereld aftast met haar voelsprietjes en overal sporen nalaat.

Vrouwen doen dat ook…maar wij merken het niet.

We zien ze niet tasten en we hebben al helemaal geen besef van sporen.

Rond mei, juni van het voorgaande jaar begint een vrouw haar voelsprieten uit te steken en sporen na te laten.

Terwijl wij verveeld buiten blijven wachten aan kledingzaken in de Langemunt en parfumerieën in de Veldstraat, maken we een grote fout : we letten niet op en we nemen geen notities.

Als ze uit een kleedhokje komt en zich meer dan 4 keer draait voor de spiegel (met het hoofd én de kont in dezelfde richting, hoe doen ze het toch), zouden we het moeten noteren : de kleur, de maat, het rek waar ze het gevonden heeft.

Neen, wij staan op dat moment buiten rond te kijken en met onze handen in onze zakken te rammelen met onze sleutels.

Het gaat het hele jaar door, overal laat ze signalen achter en geeft ze hints.

Elk rondslingerend foldertje over gezichtsmassages, elke openliggende Flair, alle opmerkingen bij reclame op tv, het zijn stuk voor stuk afgemeten voorzetten maar wij staan ergens ter hoogte van de cornervlag te kijken hoe het gras groeit !!

Ik weet al hoe het ook deze keer zal aflopen ; een verkoopster van Ici Paris XL zal me vriendelijk in het gezicht uitlachen als ik op 14 februari rond half 5 zeg dat mijn gekochte waren mogen ingepakt worden als cadeautje.

Mijn lief vrouwtje zal me ook nu bedanken met een klinkende zoen en zeggen dat ik dat allemaal niet had moeten doen.

Zij zal wel weer met het juiste cadeau op de proppen komen, iets waar ik al lang naar verlangde.

Ook dit jaar zal ik in een afgeladen restaurant het Valentijnsmenu naar binnenwerken en rondom mij de angstige blikken zien van mijn lotgenoten, de andere mannen.

Heren, luister naar mijn raad en neem vanaf deze lente notities en foto’s van alles wat je eega in haar handen neemt !

Volgend jaar geen paniek meer !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

VANESSA (VAN DURME) TE BOEK EN OP SCENE


 
 

Op 2 maart speelt de inmiddels wereldwijd bekende Gentse actrice en auteur Vanessa Van Durme haar levensverhaal in de Capitole. De monoloog verscheen ook in boekvorm met als titel “Kijk mama, ik dans” (met als bescheiden ondertitel ’s Lands bekendste transseksueel vertelt) bij uitgeverij Van Halewijck in Leuven.

 

Vanessa draagt haar werk op aan haar mama, papa en zuster ‘die ze vreselijk mist’

 

Het is een ontroerend open biografisch boek geworden. Wie de veelzijdige artieste persoonlijk kent, weet overig dat ze niet anders kan zijn. Het is haar natuur. De voorstelling zal ontegensprekelijk in dezelfde lijn liggen. De ‘moeilijke en pijnlijke keuzes in haar leven’ waarvan de achterflap van de prettig ogende uitgave gewaagt, heeft ze duidelijk verwerkt.

 

In al haar stukken (al dan niet zelf geschreven, maar steeds met een behoorlijk en bijna militant zelfbeeldgehalte) straalt ze stralend (sic) levensblijheid uit, verrast ze door een creatief taalgebruik en zet ze – vaak bulderend - aan het lachen. Een volkse vrouwelijke hofnar… met onderliggende inhoud.

 

Ze is van heel wat spektakel markten thuis : toneel, ‘kabaretteksten’ voor de commerciële en officiële media, een soep… en nu ook een boek. Wanneer wordt ze ook nog de Vlaamse Félicien Rops ?

 

Je zou het haar niet toegeven, maar ze is bijna zestig jaren levenswijs. Eigenlijk kon ze geen betere dubbelslag maken om dat samen met haar publiek te vieren.  Vanessa is zo authentiek dat ze het onvermijdelijke gehype rond haar transseksualiteit eigenlijk niet nodig heeft.

 

zie ook www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We stuwen de Gentse Boekentoren naar de overwinning !!BOEKENTORENLEESMARATHON van
zondag 18/02 - 20u tot maandag 19/02 - 20u

 

24u/24u tekst gebracht door bekende en minder bekende lezers, op verschillende locaties in Gent!
Iedereen is welkom om te komen luisteren en kijken...

 

Het - voorlopige en nog deels onvolledige - programma ziet er als volgt uit:

 

ZONDAG 18/02 , 20-22u op CAMPO SANTO, bij slecht weer in de kapel (Sint-Amandsberg) :

Sylvia Van Peteghem (Boekentoren), Nic Balthazar (peter van de Boekentoren in Monumentenstrijd, o.v.) en Michiel Hendrickx(peter van Campo Santo in Monumentenstrijd, o.v.) starten de leesmarathon. Ze krijgen onder meer versterking van Pat Van Beirs (auteur van Jonkvrouw). Evtl. ook Paul Deloore (sint-jans)

 

ZONDAG 18/02, 22u - MAANDAG 19/02, 8u in HET HUIS VAN ALIJN (Kraanlei)

Het nachtprogramma in het Huis van Alijn belooft boeiend te worden. Tussen 22u. en 24u. kan je luisteren naar de kunstenaar Michaël Borremans, naar VRT-journaliste Karin Strobbe die voorleest uit haar boek De gazellen, naar de directeur van boek.be Geert Joris die ons laat meegenieten van Het derde huwelijk van Tom Lanoye, naar Godelieve Van Geertruyen die enkele griezelverhalen, o.a. van Jean Ray brengt . Om 24u. brengen de twee acteurs Matthias Sercu en Frank Hofmans enkele stukken uit Moeder en ik.Vanaf 2u. is het uitkijken naar de literatuur en de kompanen die Woestijnvis-presentator Sven Speybroeck meebrengt.  Nieuwsgierig? Stap zondagnacht zeker binnen in het Huis van Alijn... waar de Museumherberg open blijft! Wie zich nog geroepen voelt om 's nachts te lezen kan ons steeds contacteren! Tot 08u is er koffie. Nachtridders, slapelozen en vroege vogels zijn er welkom!

 

MAANDAG 19/02,  8-10u in MUSEUM VANDER HAEGHEN (Veldstraat)
In het Kabinet M. Maeterlinck zorgt de cultuurdienst van de Stad Gent voor een ontbijt met mooie Maeterlinck-literatuur om te genieten...

 

MAANDAG 19/02, 10-12u OPENBARE BIBLIOTHEEK GENT (Zuid)

Van 10-11u is er een voorleesmoment speciaal voor kinderen, in het amfitheater van de jeugdbibliotheek. De ouders kunnen daarna, van 11-12u genieten van een drankje en een luistermoment in het Leescafé op de eerste verdieping.

 

MAANDAG 19/02, 12-15u S.M.A.K. (Citadelpark)

Philippe Van Cauteren (artistiek directeur) en Sven Jacobs (zakelijk directeur) lezen voor in "hun" museum... Kom zeker kijken welke kunstenaars ze meebrengen.

 

MAANDAG 19/02, 15-17u in het GLENN SESTIGHOTEL (Korte Dagsteeg)

Enkele architecten (o.v.) lezen voor in dit prachtige door Glenn Sestig gerestaureerde geklasseerd pand, dat nu als hotel-restaurant uitgebaat wordt.

 

MAANDAG 19/02, 17-20u BOEKENTOREN belvedère (Rozier)

De marathon wordt afgesloten op de plaats waar het allemaal om draait: de belvedère. Luisteren naar verhalen en genieten van het uitzicht staan hier centraal. Hier zal ook Herman Balthazar en zijn vrouw lezen.

Na afloop van de leesmarathon gaat onze toren naar de boekentorenspecials met de live-uitzending van de Monumentenstrijd op groot scherm in de THERMINAL en VOORUIT. [waarschijnlijk met de belleman]

 

Volg het laatste nieuws via www.boekentoren.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV op 9 maart in JAZZ-sfeer te Gentbrugge

Daar hoeven geen andere woorden voor .... jazzliefhebbers zullen genieten ... en wie méér info wil of kaarten wil reserveren kan dat via www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnekort meer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vriende,

even geduld ... lees onderstaande items meet veel genoegen. De nieuwe komen eraan !!

Johan

Reageer (0)

13-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Jawadde-frontman wordt vandaag ..... jaar !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Verjaren op een 13de .... het is niet aan iedereen gegeven. Maar voor LUC SOENS is het de prille waarheid. De frontman van de Gentse Formatie JAWADDE die in  1973 het Gentse lied (via covers) weer de nodige adrenaline gaf èn ook nog eens jaarlijks de show steelt in de gezellige tent van het Laurentplein tijdens de Gentse Feesten (ook in 2007 !) ... wordt ...........
Neen, we gaan de leeftijd niet verklappen ... maar het ligt ergens tussen de 50 en de 70 (hmhmhm). Gezien Luc een zeer toffe kerel en een zeer fijne vriend is die zijn liefde voor Gent, muziek en gitaar èn .... vrouwke Agnes, kinderen en kleinkinderen niet onder stoelen of banken kan steken ... wenst Plietsplets hem hierbij een zeer fijne verjaardag!!! Hip hip hip hoera!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie Miss Belgian Beauty 2008 wil worden, mag niet meer aarzelen !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 4 maart vindt in Hotel Serwir te Sint-Niklaas de voorselektie plaats van de 17de editie van de nationale verkiezing Miss Belgian Beauty 2008.

Wie nog wil deelnemen, moet nu als de bliksem haar kandidatuur sturen, want de uiterste datum van inschrijving is 25 februari.

 

Een kans die alle ongehuwde Belgische meisjes die op de finale (20 oktober-Casino Knokke) tussen 18 en 25 jaar zijn, zeker niet mogen laten liggen.

 

De verkiezing van Bissegemnaar Ignace Crombé staat aangeschreven als de meest professioneel georganiseerde verkiezing van het land. Hij biedt zijn finalisten dan ook maximale kansen. Zo genieten ze van een Akademie onder begeleiding van gespecialiseerde coaches, ze maken een fantastische kusttoernee in alle badplaatsen van de Belgische kust, ze beleven dolle pret aan de Fata Morgana-opdrachten en in september mogen ze op vakantie naar Taba aan de Rode Zee in Egypte. Ze worden overal als prinsessen onthaald en met geschenken overladen.


Deelnemen aan Miss Belgian Beauty is een unieke belevenis.

En wie de opvolgster wordt van de huidige Miss Anne-Marie Ilie rijdt naar huis met een gloednieuwe Nissan Cabrio, krijgt 12.500 euro cash, een interieurcheque van 10.000 euro van Geko Woonwereld, 25.000 euro aan naturaprijzen en wordt royaal

betaald voor alle opdrachten die ze vervult. Bovendien maakt ze heel wat snoepreisjes en wordt ze uitgenodigd op tal van vip-evenementen.

 

Twijfel je nog, neem dan een kijkje op www.missbelgianbeauty.be en op www.annemarie-ilie.be

 

Om in te schrijven stuur je vóór 25 februari een handgeschreven briefje met curriculum vitae en twee foto's (geen pasfoto's) naar :

 

Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé, Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk)    Meer info : 0475/71 50 24

(foto: Freddy Vlassenroot - http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie houdt van volksliederen in Vlaanderen !

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren organiseert vier avonden rond het volkslied in Vlaanderen. Lichtvoetig maar toch stevig onderbouwd geven bekende vorsers, zangers en muzikanten in vier avonden een overzicht van het Vlaamse volkslied van het Antwerps Liedboek van 1544 tot vandaag.

Deze volkse toestanden zullen wat bijzonder aandoen in het eerbiedwaardige gebouw van Academie aan de Koningsstraat 18 in Gent.

 

Deze reeks is een initiatief van Johan Taeldeman, emeritus hoogleraar Nederlandse Taalkunde van de Universiteit Gent, lid van de Academie, dialectoloog en volksmuziekliefhebber, en van Walter Evenepoel, de drijvende kracht achter Muziekmozaïek (Gooik) en de incarnatie van het Vlaamse volkslied.

 

  

15 maart: "De levende encyclopedie van de volksmuziek"

 

Een introductie in volkse liedjes door Roger Hessel.

Samen met zijn accordeonist neemt Roger Hessel zijn publiek mee op een rondreis langs en over de grenzen van de volksmuziek in Vlaanderen. Gedreven als geen andere, put deze sympathieke West -Vlaming uit het eindeloze repertoire dat hij gedurende een lang leven van opzoekwerk heeft opgebouwd. Aan de hand van talrijke anekdoten die hij bundelde in verschillende lijvige boeken, zal hij ons een overzicht geven van de liedjes die de gewone man zong bij de haard, op de kermissen, langs de straten of op de markt.


 

Aanvangsuur: 20 uur.

Toegangsprijs: 5 euro.

 

Alle info op www.kantl.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARGOT DE RIDDER weer bijzonder vocaal actiefEindelijk nog wat nieuwe data van de in Mariakerke wonende Margot De Ridder die we allemaal nog kennen van de reeks “FLIKKEN” èn tijdens de twee eerste afleveringen van “DE KAVIJAKS” als Jeanne aan het werk konden zien.

 

Vooreerst op zaterdag 3 maart 2007 zal zij een "unplugged" optreden hebben in het Kollekasteel (Mariakerke – Gent).

 

Ter gelegenheid van de vernieuwingswerken zal er, in samenwerking met het Smak, een plechtige inhuldiging plaatsvinden. Alles start om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Zij wordt begeleid door Franky De Mangelaere aan de piano.Het wordt een set van een vijftal nummers, Jazz - Bleus, waarbij één primeur. Zij zal nl. een van haar eigen nummers brengen, uit het repertoire waar ze momenteel heel hard aan werkt (er zijn er momenteel al 4 klaar en er wordt gewerkt naar een full album).

 

De laatste week van juni, juiste datum volgt, zal zij opnieuw te horen zijn in "The Music Village" te Brussel,zangexamen met een vakjury, hoogst waarschijnlijk met haar eigen nummers.

 

Op 1 september is er een groot optreden van "Oldskool", de school waar Margot haar opleiding volgt, in "CC.De Kriekelaar" te Schaarbeek, waar Margot zeker meer dan in de kijker zal geplaatst worden, verdere info volgt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Vandamme gaat culinair in Auberge du Pêcheur

Wim Vandamme is één van de toonaangevende chefs aan de kust. Hij is chef/eigenaar van Maison Vandamme, bekend voor zijn verfijnde bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren. Hij figureert in kookprogramma's op radio en tv en is ambassadeur van de Belgische kaviaar.


 

In plaats van soldaatjes te spelen en te voetballen, amuseerde de jonge Wim Vandamme zich als butler voor zijn broers en zussen. Op zijn zestiende ruilde hij dan ook de Latijn-Griekse om, voor de hotelschool in Koksijde. Na zijn opleiding werkte hij vier jaar als kelner en chef de rang in grote Franse huizen zoals Byblos in Saint-Tropez.

Terug in België kwam de ommezwaai en koos hij voor het keukenwerk, eerst in de Hostellerie Bretonne in Oostende, daarna als chef in een restaurant in Kontich.

Met zijn ervaring in de zaal en keuken had Wim Vandamme alle troeven om zijn eigen restaurant naar de top te loodsen. Achttien maanden na de opening kreeg hij al zijn eerste Michelinster. Wim is bekend van Donna, 4FM, Vitaya en regionale tv.

 

In de zomer van 2004 opende hij een tweede restaurant: Channel 16, genoemd naar het radiokanaal dat de noodoproepen van schepen centraliseert, Channel 16 is geen loungerestaurant, geen eetcafé, maar van alles wat. Zeg maar: een opgewaardeerde brasserie.''

 

Ook dit jaar behaalde Maison Vandamme een prachtige prijs. De sommelier, Wouter De Bakker, won de Prosper Montagné-prijs "Eerste Wijnschenker van België 2007".

 

Wim Vandamme is van vrijdagavond 2 maart tot en met zondagmiddag 4 maart te gast in Auberge du Pêcheur – Pontstraat 41 – Deurle (09/282.31.44)


 Meer info op www.auberge-du-pecheur.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kursaal Oostende in Beethovensfeer

'Alle Menschen werden brüder'
met het Orkest der Lage Landen op 24 februari 2007 in het Kursaal Oostende

Drie koren, 4 topsolisten en het Orkest der Lage Landen brengen de indrukwekkende Negende van Beethoven.Toen Ludwig van Beethoven in 1822 zijn negende symfonie schreef, was Europa een lappendeken van koninkrijken, graafschappen en hertogdommen, bestuurd door rivaliserende vorsten die elkaar het licht in de ogen niet gunden. Beethoven leverde een revolutionaire partituur af, met een even revolutionair motto: ‘Alle Menschen werden Brüder’. Met zijn negende brengt Beethoven een krachtige, optimistische boodschap, hoewel hij niet bepaald bekend stond om zijn opgewekt karakter. Bijna tweehonderd jaar later werd Beethovens droom voor een stuk realiteit. Europese landen verbroederen binnen de Europese Unie, en het slotkoor van de negende symfonie weerklinkt als officiële Europese hymne. 

Het Orkest der Lage Landen met:
• solisten: Angelina Ruzzafante (sopraan), Renate Kaschmieder (alt), Yves Saelens (tenor), Samuel Youn (bas)
• koren: Kempische Oratoriumvereniging (Turnhout), Arenbergkoor (Leuven) en Vagantes Morborum (Brugge)
• dirigent: Walter Proost

Programma:
- Symfonie nr 9
- Ouverture 'Egmont

www.orkestderlagelanden.be, www.kursaaloostende.be

Prijs: Cat. 1: 30 euro, Cat. 2: 26 euro, Cata. 3: 22 euro (exclusief 1 euro reservatiekost)
Tickets: 070/22.56.00, via sherpa.be of via box office Kursaal Oostende

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WHOOPZ! brengt muzikale ambiance in Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaanderen is een nieuw ambianceduo rijker ... WHOOPZ! Eveline Cannoot en Filip D'Haeze hebben immers elkaar muzikaal gevonden en zullen vanaf nu de Vlaamse regio aangenaam verrassen met live zang en ambiance.

Filip hoeven wij U eigenlijk niet meer voor te stellen want als lid van de groep EnZo en als zanger van de formatie SWOOP heeft hij de nodige furore gemaakt en als je daar nog eens zijn acteurscapaciteiten in "Familie", zijn presentatiewerk in diverse belspelletjes op televisie èn zijn alom meegezongen "Zimbabwe"-hit bijrekent is hij ongetwijfeld een BV  te noemen.

Eveline Cannoot is natuurlijk ook geen onbekende want als kandidate in Star Academy, meezingend in de hit "Fame" èn als Becky in eerdere afleveringen van Familie (VTM) kent ze ondertussen al het klappen van de zweep. Haar muzikale ambities startten met de dwarsfluit en tenorsax ... en zullen nu ongetwijfeld een spetterend vervolg kennen.

Wie over beide artiesten èn over WHOOPZ! meer te weten wil komen, gaat best eens langs op www.filipdhaeze.be en www.evelinecannoot.be

De foto bovenaan het item werd gemaakt door Freddy Vlassenroot ter gelegenheid van een uitgebreid interview van WHOOPZ! in de studio van de Gentse stadsradio Roeland.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldeland stelt 3 nieuwe publicaties voor

Cover PocketIn 2007 pakt Scheldeland opnieuw uit met 3 eigen publicaties: werfbrochure, regiopocket en boottochtenfolder. Tegenover vorig jaar is de regiopocket (144 blz., 80.000 ex., NL, gratis) nu opgebouwd rond 17 blikvangers en trekpleisters, verdeeld over 81 bladzijden.  Nieuw is de toeristische kaart die bij iedere pocket geleverd wordt met enerzijds het geografisch toeristische overzicht van Scheldeland en anderzijds alle praktische informatie van fietsroutes over musea en veren tot producenten van streekproducten. Naast een inleidende overzichtskaart biedt de pocket ook nog een aantal tips en weetjes, praktische info over varen, fietsen, logies & campings en infokantoren.  Verblijfsarrangementen in de provincie Antwerpen en een uitgebreide evenementenkalender sluiten de pocket af.

 

De werfbrochure (smaakmaker, 12 blz., 30.000 ex. NL, gratis, FR en EN in pdf) is kleiner geworden en geeft een algemene indruk van de regio aan de hand van een voorstelling van de 3 rivieren (Schelde, Dender en Rupel). Deze publicatie geeft in één oogopslag het toeristische aanbod in Scheldeland weer.

 

De boottochtenfolder (vouwfolder, 50.000 ex. NL, gratis) biedt praktische info over alle boottochten voor individuele deelnemers (ticketverkoop) op Schelde, Dender, Rupel en Zeekanaal.  Praktische informatie over andere vaarmogelijkheden in Scheldeland wordt er ook in voorgesteld.

 

Opmerkingen op de drie Scheldelandpublicaties kunnen schriftelijk via info@scheldeland.be en kijk gerust ook eens op www.scheldeland.be

Reageer (0)

12-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Stoop zit in paarse zetel

In de Paarse Zetel worden gesprekken gehouden op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis in de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent.

Chris de Stoop  Affiche Paarse Zetel voorjaar 2007
 

Op donderdag 15 februari is journalist Chris De Stoop te gast bij Griet Pauwels in de Paarse Zetel.

Met ‘Ze zijn zo lief, meneer’, een boek over vrouwenhandel, veroorzaakte Chris De Stoop in 1992 publieke, zelfs koninklijke verontwaardiging en parlementaire debatten.

Tien jaar later toonde hij in ‘Zij kwamen uit het Oosten’ hoe die strijd bleef steken in retoriek, uitmondde in een jacht op illegalen en zelfs een anti-migrantenstemming voedde.
In ‘Haal de was maar binnen’ en ‘Ik ben makelaar in hasj’ bracht hij via concrete, menselijke verhalen het uitzettingsbeleid en de infiltratie van misdaad in het gewone leven in kaart.
‘De bres’ is dan weer het indringende verhaal van het geschonden polderland van zijn vader rond Doel. De Stoops talent voor verhalen leidde zo tot de fraaie roman ‘De vuurwerkmeester’ (2005), over verraad en globalisering.

 

Volgende Paarse Zetelgesprekken voorjaar 2007:

 

donderdag 8 maart: Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs (jeugdauteurs)

donderdag 29 maart: Pol Van Assche (tangospecialist) 

 

De Paarse zetel

Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 tot 13.15 uur.
Gratis toegang. Deuren dicht om 12.30 uur. Geen reservering.

Locatie: Achilles Musschezaal, bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

Organisatie:Stad Gent, Departement Cultuur, Stedelijke Openbare Bibliotheek

In samenwerking met vzw Passe-Vite

Met de steun van Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en Sofitel Gent

 

De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice. Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Reynebeau is ambassadeur van de Gentse haven

http://www.gent.be/pics/Nieuwsberichten/reynebeau.jpg

Op donderdag 1 februari verloor Marc Reynebeau de finale van ‘De slimste mens ter wereld’. Hij miste de boot toen hij de Gentse haven vergat in het rijtje van grootste Belgische havens. Dit voorval toont aan dat er iets schort aan het imago en de bekendheid van onze haven bij de Gentenaars. Nochtans levert diezelfde haven maar liefst 66.000 banen op en is daarmee onmiskenbaar de ruggengraat van de Oost-Vlaamse economie.


Havenschepen Sas van Rouveroij wil iets doen aan de bekendheid van de Gentse haven. Hij wil de Gentenaars en bij uitbreiding de Vlamingen in contact brengen met hun haven en zo het draagvlak vergroten.

Schepen van Rouveroij wil daarvoor beginnen bij Marc Reynebeau. Die haalde misschien wel bakzeil in ‘De slimste mens ter wereld’, maar krijgt toch een troostprijs: een pakket met ‘havengadgets’ en een bon voor een rondvaart op het Gentse havenjacht ‘de Jacob van Artevelde’. Dit prijzenpakket wordt hem persoonlijk overhandigd, opdat hij de haven nooit meer zou vergeten. Bovendien krijgt Reynebeau gedurende een jaar het ambassadeurschap van de Gentse haven aangeboden. Hij is hiermee de allereerste die deze titel mag dragen.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EFTELING start jubileumjaar op 1 april 2007

De Efteling heeft iets te vieren: het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens bestaat dit jaar 55 jaar.In 1952 werd het alomgekende Sprookjesbos, ontworpen door Anton Pieck, geopend. 55 jaar later trakteert de Efteling de bezoekers op heel wat nieuwigheden. De blikvanger is de nieuwe topattractie De Vliegende Hollander, de grootste en duurste Efteling-attractie ooit. Het Efteling Theater presenteert bovendien een nieuwe dagelijkse parkshow, 'Tika is jarig', en een nieuwe wintermusical, 'Cinderella' naar het sprookje van Assepoester.
Op 7 juli 2007 (7-7-7) viert de Efteling "de Dag van het Sprookje", van zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. Kortom, een feestjaar om naar uit te kijken!

 Binnenkort op deze webstek heel wat meer info maar een kijkje nemen op  www.efteling.com kan zeker geen kwaad.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk 'Stad van de Smaak 2007': culinaire wandelingen
Culinaire
wandeling

Een leuke aanrader voor uw organisatie, bedrijf of familie:  een culinaire wandeling in Kortrijk. Kortrijk is dan ook niet voor niks 'Stad van de Smaak' voor het jaar 2007! Op 25 november 2006 maakte minister Anciaux bekend dat de Stad Kortrijk de titel van 'de Stad van de Smaak 2007' mag dragen tijdens 2007 en specifiek ook tijdens de volgende Week van de Smaak, van 15 tot 24 november 2007. Tijdens de eerste editie van Week van de Smaak in Vlaanderen was Hasselt de Stad van de Smaak.


De eerste culinaire wandeling,
'Sneukelen met stijl' flaneert je in stijl langs 4 typische Kortrijkse winkeltjes die je telkens zullen verrassen met hun huisspecialiteiten. Onderweg, terwijl je snoept en proeft, schotelen de gidsen je de leukste verhalen voor over de stad, over eetgewoonten en Belgische specialiteiten. De wandeling kan overdag georganiseerd worden, behalve op zondag. Duur: 2 uur.

De tweede formule
'Amuse gueule - walking dinner' neemt je mee op een ware culinaire verwentocht. Je doorkruist de stad 4 uur lang op jacht naar 4 restaurants, van aperitief tot dessert. Als kers op de taart word je onderweg getrakteerd op de sappigste en lekkerste weetjes over de stad.

Meer info? Dienst Toerisme T 056 27 78 40 of toerisme@kortrijk.be 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Romeo's voor de 3e keer op rij, 3 dagen na elkaar op Exclusief!

De romeo's

Acteurs Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen staan dit jaar weer anderhalf uur live, en dit 3 dagen na elkaar, op Exclusief te Knokke.

 

Op donderdag 22 en vrijdag 23 maart '07 spelen ze op 'Magic Exclusief', een luxetent op het strand voor het Casino.

 

Op zaterdag 24 maart is er dan de alomgekende 'Nacht van Exclusief'.

Op deze avond treden ze tot 2 x toe op, een eerste keer tijdens de modeshow als gasten bij de 'Union Big Band'.

Hier gaan ze de mensen verrassen als echte crooners, in ware Las Vegas stijl.

En, omstreeks middernacht, sluiten De Romeo's "De Nacht van Exlusief" af met een spetterend 90' durend live optreden in de Kroonluchterhal, het hart van de Nacht!

Net als vorig jaar wordt het een kolkende stomende set!

 

Ook jij kan er bij zijn.

 

Tickets voor deze 3 avonden met De Romeo's via www.exclusief.be

 

Voor info en speeldata De Romeo's www.deromeos.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 JAAR THE MAGICAL FLYING THUNDERBIRDSHet zat er al 9 jaar aan te komen en uiteindelijk is het zover: in 2007 bestaat de beste coverband van Belgie
(cfr De Standaard juli 2006)    10 jaar.

Dat wordt uitgebreid gevierd met een jubileumtournee die de knotsgekke band weer door heel Vlaanderen voert met een wervelende nieuwe show met hier en daar een terugblik naar de leukste momenten van de afgelopen 10 jaar.

 

Op dit moment zijn de groepsleden naast hun andere bezigheden (oa Zo is er maar één voor de VRT) volop bezig met de ontwikkeling van die nieuwe show. Het belooft weer een onvergetelijke performance te worden van de band die zichzelf en de covers die ze brengen overstijgt door een enorme muzikaliteit, interactie met het publiek en vooral het plezier in het spelen.

 

De premiere van de tournee is op 1 juni 2007 in Halle en loopt af op 20 oktober 2007 in Ternat. In die periode zal de groep de belangrijkste feesttenten, festivals en stadspodia van het land aandoen.

In 2008 neemt de band dan een welverdiend sabbatjaar.

 
Alle info op www.mft.be

Reageer (0)

08-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kortfilm viel gewoonweg in de prijzen
  De Vlaamse kortfilm "Tanghi Argentini"  heeft zaterdagavond drie prijzen gewonnen op het belangrijkste kortfilmfestival van Europa, het Internationaal Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.  De Vlaamse kortfilm kreeg er de Grote Prijs van het Publiek (4.000 euro), de "Prix des Médiathèques" (1.500 euro) en de "Prix du Rire Fernand Raynaud" (1.500 euro). De film van Guido Thys maakte deel uit van de internationale competitie bestaande uit 70 films uit 52 landen.

Het Festival International du Court-Métrage à Clermont-Ferrand is het grootste en meest invloedrijke kortfilmfestival van Europa. Dat blijkt al uit de droge cijfers: 150.000 bezoekers, 3.000 gasten, 10 filmzalen, 4.500 films waarvan 181 in competitie. Iedereen die iets betekent (of wil betekenen) in de kortfilmsector is er present.

“Dat we geselecteerd waren vond ik al geweldig! Maar dit is gewoon fantastisch!” zegt de dolgelukkige regisseur Guido Thys.

Talk of the festival
Ook producent Anja Daelemans gelooft het nauwelijks, al was er tijdens het festival al duidelijk dat Tanghi Argentini was opgevallen. “Je hoorde al tijdens de screening dat de film goed aansloeg. Er werd uitbundig gelachen en je voelde dat het publiek meeleefde met de personages. Maar achteraf bleek pas echt hoe enthousiast iedereen was. Het leek alsof er over niets anders meer gesproken werd!”

Het fantastische spel van Dirk Van Dijck, Koen Van Impe en Hilde Norga, de humoristische schwung en de hartverwarmende conclusie maakten van Tanghi Argentini ‘the talk of the festival.’ Verschillende buitenlandse festivals en kopers toonden dan ook heel wat interesse.

Beste Belgische Kortfilm

Tanghi Argentini, over een bediende die de onderkoelde sfeer op kantoor wil doorbreken, won eerder al de prijs voor Beste Belgische Kortfilm op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent.

De volgende halte is het Bermuda International Film Festival (14-16 maart), waar het geselecteerd is voor de internationale competitie.

Tanghi Argentini van Guido Thys, naar een scenario van Geert Verbanck, werd geproduceerd door Anja Daelemans van Another Dimension of an Idea en Dries Phlypo. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Citymarketing fonds van de stad Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van plastische chirurgie naar carnavalhit

  Vanaf morgen – vrijdag 9 februari 2007 – ligt de debuutsingle 'Spiegeltje aan de wand ' van Dr. Jeff & The Cappuccino's in de winkels.


De 46 jarige plastische chirurg Jeff Hoeyberghs is op z’n zachtst gezegd een opvallende figuur in de Vlaamse en internationale media. In 1997 opende hij met veel zwier de deuren van z’n eigen ‘Wellness kliniek’ in Genk. Het ziekenhuis werd een groot succes en vormde zelfs het decor voor een populaire docu-soap op VTM.

Naast z’n opvallende talenten als plastische chirurg en als schrijver – z’n boek Een wereld van Wellness is een absolute bestseller – start Dr. Jeff morgen samen met The Cappuccino’s aan z’n muzikaal avontuur.


‘Spiegeltje aan de wand’
ofwel hoe schoonheid en gezondheid hand in hand kunnen gaan. Het is feest in de tent en we zijn klaar voor mega ambiance, want het nummer van Dr. Jeff gaat voor een absolute knal zorgen in de hitparade. 2 Brains Entertainment Group en ARS Entertianment (Dynamite, Henkie e.v.a.) sloeg de handen in elkaar. Via 2 Brains kan je trouwens een optreden van Dr. Jeff & The Cappuccino’s boeken.


Donderdag heeft Vlaanderen al kennis kunnen maken met 'Spiegeltje aan de wand'. Donna deejay David Van Ooteghem liet het nummer horen in z'n radio-uitzending en nog een resem programma's hebben het voorbeeld gevolgd. Ook in VTM Splash en op TV Limburg kon je al kijken naar de videoclip van 'Spiegeltje aan de wand', een tijdje geleden opgenomen in de discotheek Taboo Club in Westerlo.


Vanaf vrijdag ligt de single ‘Spiegeltje aan de wand’ van Dr. Jeff & The Cappuccino’s in de winkels en kan je het nummer ook kopen via I-Tunes!


Overmorgen - zaterdag - is Dr Jeff te gast bij 'Niets is zeker' op Radio 2. Peter Verhulst en Cathérine Vandoorne mogen hem het vuur aan de schenen leggen en Dr Jeff zal er meteen z'n eerste radio-optreden geven met het nummer 'Spiegeltje aan de wand'. Flanders Expo Gent zal op z'n grondvesten daveren, reken maar!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Boat Show start op 10/2

Kraanwerk

Meer dan 200 exposanten uit alle watersportsectoren presenteren u hun uitgebreide aanbod nieuwe boten en schepen, toebehoren en kleding, verenigingen en diensten. Gaststreek dit jaar is Ouest Provence. De jeugd kan haar hartje ophalen bij Waterfun, een spetterend watersportparcours langs de verschillende watersportdisciplines. Op Valentijnsdag 14 februari mogen de dames gratis binnen tijdens de Ladies Day. En op de zeilsteiger kan je zoals steeds de majestueuze zeiljachten bewonderen.

Van 10 tot en met 18 februari 2007

 

LADIES DAY op 14 februari!: niet alleen bezoeken alle vrouwen gratis de beurs, er wacht hen ook een speciale verrassing ter gelegenheid van Sint-Valentijn !

 

Openingsuren:

Weekdagen van 12u tot 18u
Week-end van 10u tot 18u
Vrijdag 16 februari van 12u tot 22u (nocturne),
gevolgd door de gratis 'Nacht van de Yachting'.

 

Plaats

Flanders Expo, hallen 1, 2, 4, 6 en 7
Maaltekouter 1
B-9051 Gent
http://www.flandersexpo.be

Telefoon voor meer informatie: +32 (0)9 241 92 11
Contacteer ons op info@belgianboatshow.be

 

Toegangsprijs: 10 euro

Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: 5 euro
Reductietarief: 7 euro
Groepstarief (vanaf 20 pers.): 5 euro

Kinderopvang

 

Op woensdag en in het weekend is er gratis kinderopvang voorzien op de Belgian Boat Show.

Bereikbaarheid

 

Tramlijn 1 biedt zowel tijdens de week als in het weekend een regelmatige verbinding tussen het centrum van Gent, het station Gent St-Pieters en Flanders Expo.

Alle info op www.belgianboatshow.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 keer slapen ... en Will Tura bedankt Vlaanderen

Will Tura  In Vorst is de opbouw van het podium voor het concert van Will Tura begonnen! En wat voor een podium! Niet alleen kan het naar alle kanten draaien, de diameter is maar liefst 16 meter lang. Dat moet ook wel om de 70 muzikanten van het Vlaams Radio Orkest en de 24 koorzangers van het Vocaal Collectief een plaats te geven.

 

Op 9 en 10 februari is het eindelijk zover! Will Tura presenteert dan in Vorst Nationaal de vijfde editie van het hoogtepunt uit zijn carrière: “Tura in Symfonie”. Elke editie opnieuw slaagt Tura erin zichzelf te overtreffen! En aan de opbouw van deze editie te zien, zal dat nu niet anders zijn!

 

Kosten noch moeite gespaard

Niet enkel het podium is indrukwekkend, ook de enorme lichtshow ontworpen door Ignace D'Haese overtreft alle verwachtingen.  Ignace D'Haese werkte al vooor Axelle Red en Jean-Michel Jarre, en tekende ook in 1998 het podium uit voor Tura in Symfonie. 

 

Will Tura is alleszins in de wolken:

“Ik treed op in het midden van de zaal wat elke concertganger het gevoel zal geven erg dicht bij mij te zitten. Bovendien draait het podium wat zeer uitzonderlijk is voor een klassieke bezetting: het publiek zal nu niet meer enkel de rug van de dirigent zien! Naar goede gewoonte heb ik enkele special guests uitgenodigd: Udo, Reborn, Jody, Kamagurka en harpiste Janu. Ik kijk er echt naar uit!”

  

Tura in Symfonie

Vrijdag 9 februari om 20.30u.

Zaterdag 10 februari om 20.00u. 

Telkens in Vorst Nationaal

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Cat.1: 79,00 euro

Cat.2: 64,00 euro

Cat.3: 49,00 euro

Cat.4: 39,00 euro

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.vorstnationaal.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Gentenaar vanuit Barcelona ....

We kregen vanuit Barcelona de 'verse' schrijfsels van Tom die enkele jaren geleden als Gentenaar de trip naar Spanje waagde.
Veel leesplezier !


Een kleintje met stoverijsaus

Dinsdag gaat mama zich naar het nationaal vliegplein begeven, teneinde daar één vliegmachine te bemachtigen om ons te komen bevoorraden met Belgische lekkernijen. Nu denkt iedereen meteen aan chocolade en pralinen als men het heeft over Belgische lekkernijen, niet in dit geval. Mama heeft haar superkoffer beveiligd om bestand te zijn tegen terreuraanslagen, gifwolken, anthrax, en nog meer van die deugnietenstreken die vandaag de dag schering en inslag zijn. Behalve dat ding beveiligen heeft mama hem volgestouwd met Frikadellen van Beckers, Bi-Fi worstjes, bruine maizena, speculaas van Lotus, Royco Minute Soup, Pickles, Tierenteyn mosterd en nog een aantal andere verrassingen. Ik heb haar nog gevraagd om een pak frieten, een kleintje met stoverijsaus, mayonnaise en een berepoot mee te brengen, maar wat blijkt, die rotkoffer kan tegen alles behalve vette frieten. Komt dat tegen. Voor degenen die zich afvragen waarom wij in godsnaam bruine maizena willen is het antwoord simpel. Hier is dat niet te kopen, en zoals ik al zei kan ons moeder haar koffer niet tegen vettige frieten of stoverijsaus, dus maak ik mijn Gentse stoverij zelf. Ze is niet evengoed als die van de bollekesfrituur aan de Muidebrug, maar ze slikt toch redelijk goed weg.

Dus ook dit jaar dingen we hier in Barcelona mee naar de prijs van meest originele Valentijnsmenu. Ik hoop dat we dit jaar nu eens eerste eindigen, want de afgelopen drie jaar hebben we telkens de duimen moeten leggen voor onze Chinese buren, die hebben Chimpanseehersenen op grootmoeders wijze als hoofdmenu, of andersom, en geconfijte apeteentjes als dessert, en daar kan onze frikadel qua originaliteit niet aan tippen volgens de Spaanse culinaire jury. Maar goed, niet getreurd, want ik mag frikadellen met frieten, mayonnaise en pickles eten op Valentijnsdag, terwijl jullie allicht weer   haar spruitjes moeten bejubelen om liefdesdramas te vermijden.

 

Een vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

www.tomlievens.com

www.bloggen.be/tomlievens

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Méér dan 10.000Is het sms’en of sms-en?
Sekstand, sekstant of sextant?
Verbrede of verbreedde straat?
Gedelete of gedeletet?


Op zaterdag 10 februari 2007 zijn meer dan 10.000 mensen op het appel om dé spellingtest te doen, het Groot Nederlands Dictee 2007 van Davidsfonds en Knack. Op 78 locaties overal in Vlaanderen én op verschillende plaatsen in het buitenland zijn er preselecties voor jongeren en volwassenen. Wat staat er op het spel? Een prijzenpot van maar liefst € 50.000  en een zitje in de nationale finale!

Meer hop

Reageer (0)

05-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM OP PLIETSPLETS
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste plietspletsers,

alvast bedankt voor Uw bezoek aan deze webstek die er telkens weer naar streeft U zo goed mogelijk te informeren over alles wat maar te maken heeft met gastronomie, toersiome, cultuur, muziek, showbizz, Gent .... en nog zoveel meer. Zonder de idee compleet te zijn want daarvoor bestaan er heel wat andere kanalen. Deze 'plietsplets' is opgebouwd op basis van de toegezonden informatie via plietsplets@telenet.be en U zal merken dat dit zeer gevarieerd en interessant is. Scroll gerust maar verder en geniet zeker van de inbreng van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman (column), Etienne Van Steenberghe (wijntips), Freek Neirynck (boekensienjalement) en Tom Lievens (Gentse Barcelona-inwoner) ... gewoonweg om U te laten kennismaken met de medewerkers aan deze webstek. Ikzelf zorg voor alle andere items ... en samen vormen wij een tof team.
Heeft U zelf ideeën, voorstellen of ... organiseert U zelf een activiteit, schrijft U een boek, brengt U een CD uit ... ???? Laat het weten en vóór U het beseft hebben honderden/duizenden anderen het ook al gelezen !

Doe gerust tot het einde van deze week nog mee aan de FILLIERS-wedstrijd (zie item op 23/1/2007) en WIN !!

Veel leesplezier en tot ....

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie het lezen wil (nieuwe boekenuitgaven)

In deze rubriek streef ik ernaar U een puik aanbod te doen van enkele nieuwe uitgaven uit de boekenwereld die de moeite waard zijn om te bespreken èn ... in huis te halen en te lezen.
Vandaag stel ik U graag de volgende uitgaven voor:

1001 Boeddhistische wijsheden We beginnen alvast met het kleinste maar zeker niet het dunste boek: "1001 Boeddhistische Wijsheden" of zoals de ondertitel aangeeft, inzichten in waarheid, rust en verlichting. Nu stilaan de drukke dagen van het jaarbegin wegebben kunnen we wel eens nood hebben aan een portie rust en ontspanning waarin levenswijsheden een aangename rol vertolken. Deze uitgave van The House Of Books komt dan ook tenvolle tegemoet aan de doelstellingen die wij voor ogen hebben om onszelf wat te zuiveren van alle drukte, stress, problemen en ervaringen die het geluk in de weg staan. Of je nu al dan niet behoort tot die categorie van mensen die kiezen voor een boeddhistisch gerelateerde levenswijze, het is een feit dat in de 1001 wijsheden die ons worden aangereikt heel wat waarheden schuilen of tenminste situaties of uitspraken waarover eens rustig mag nagedacht worden. Van Michel De Montaigne over de Dhammapada tot Nietzsche .... verdeeld over 6 hoofdstukken: Leven en lessen van de Boeddha - Vaardigheden voor leven - Geest en hart - Het pad vinden - Planeet en kosmos - De wereldwijde familie. 384 pagina's lees-en levensgenot gebundeld in zovele diepzinnige woorden en teksten. Deze uitgave sluit trouwens perfect aan bij de reeds bestaande "1001 ..."-boekjes die bij ThB reeds zijn verschenen en toont aan dat in deze steeds maar sneller draaiende wereld dergelijke literatuur best een plaatsje verdient. Het zou ons te ver leiden om U via dit item kennis te laten maken met die 1001 wijsheden maar ééntje wil ik U zeker niet onthouden: "Dankbaarheid is niet alleen de grootste van de deugden, maar de ouder van alle andere" (Cicero - 106-43 v Chr - Rome).

"1001 BoeddhistischeWijsheden" is een uitgave van The House of Books en kost 14,90 €.

 Lezers die houden van een stijlvol geschreven boek waarin de spanning op een heel aparte manier wordt opgebouwd in combinatie met een ècht verhaal en verrassend plot, zit goed met "April in Parijs" van de Oostenrijkse schrijver Michael Allner. De auteur neemt ons immers mee naar de Franse hoofdstad anno 1943 alwaar wij geconfronteerd worden met de 2 hoofdrolspelers in het verhaal: de jonge Duitse soldaat Roth en de Française Chantal. Beide personen staan door de oorlogsbelangen logischerwijze tegenover elkaar, maar zoals het we eens vaker gebeurde worden zij tot elkaar aangetrokken. Roth is allesbehalve een overtuigd nazi en probeert tijdens de vrije uren in (het door zijn oversten verboden ) burgerpak de stad te ontdekken, terwijl zijn tegenspeelster alles in het werk stelt om via het verzet de hegemonie van de Duitsers te ondermijnen. Allner slaagt er dan ook in om de onwetendheid bij beide personen zodanig uit te spelen dat de lezer het gevoel heeft middenin een waarheidsgetrouwe film te belanden. Diverse situaties brengen beide personen niet alleen naast maar ook tegenover elkaar en te laat zien zij in dat ze beiden eigenlijk meer gemeen hebben dan gedacht. Dat dergelijke gevoelens af en toe fataal kunnen aflopen is een gegeven waarmee rekening moet gehouden worden en of dat zo is ontdekt U wanneer U dit boek zelf in handen neemt en de 262 vlot lezende pagina's met enthousiasme zal lezen.

"April in Parijs" werd geschreven door Michael Wallner en is een uitgave van de Nederlandse uitgeverij Cargo, een imprint van De Bezige Bij. Het kost 17,90 € en hiervoor bent U voor enkele uurtjes zoet.

 Boek "Koken met Sterren" - NIEUW! Eindigen doen we deze keer met een LANNOO-uitgave waarmee we de liefhebbers van de keuken èn bekende Vlamingen ongetwijfeld plezier zullen doen. De in Gent wonende Filip Devos had als redacteur van het boek dan ook zijn handen vol om enerzijds op zoek te gaan naar 20 "sterren" en anderzijds die Vlamingen op de rooster te leggen omtrent hun geliefkoosde gerechten. Hij kwam o.a terecht bij Ingeborg, Sabine Appelmans, Gene Bervoets, Felice, Kurt Rogiers, Sonja Kimpen, Luc Alloo, Marc de Bel ... en zelfs Jean-Marie Dedecker. In 3 hoofdstukken die gelinkt zijn aan voorgerechten - hoofdgerechten en nagerechten komen wij te weten waarmee je de 20 BV's op culinair vlak kan verleiden. Een beknopte beschrijving van de carrière wordt aangevuld met de lievelingskost zodat we op een mum weten waarom bijvoorbeeld Tom Waes verzot is op superverse rauwe vis of hoe het komt dat Bart Wellens véél beter is op de fiets dan in de keuken. De 60 gerechten (3 per BV dus) worden niet alleen via receptuur en bereidingswijze beschreven, maar de kleurrijke fotografie zorgt er tevens voor dat het water sowieso al in de mond komt bij het doorbladeren van het boek. En da's eigenlijk de verdienste van Michel en Veronique De Meyer. Ga in dit boek zeker niet op zoek naar unieke gerechten al is er her en der wel ééntje die gerust als apart mag bestempeld worden, maar geniet van de kost die aantoont dat BV's ook maar gewone mensen zijn. En ik ben er zeker van dat vele gerechten door U zullen uitgeprobeerd worden ... misschien dat U achteraf zelfs de BV eens kan uitnodigen voor het verorberen van zijn of haar lievelingskost.

"Koken met sterren" is een culinaire uitgave van Lannoo en kost 14,95 € voor 108 pagina's lees-en kookplezier. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UDO LIVE!! in de Antwerpse Zuiderkroon

Eyes Of A Stranger  Het voorbije jaar stond Udo op diverse grote podia in Vlaanderen.
Zijn live performances zijn indrukwekkend: wie Udo live hoort zingen,

kan niet heen om zijn talent.

 

Op 28 maart is het dan eindelijk zover: Udo en zijn bandleden verzorgen hun eerste ‘Udo Live!’ showcase met het oog op komende zomer. In de Zuiderkroon in Antwerpen stelt Udo niet alleen zijn muzikanten voor, de aanwezigen krijgen er voor het eerst de uitgebreide live set te horen.

 

Udo heeft er alle vertrouwen in: “Ik ben vooral heel blij dat we na een grondige en uitgebreide zoektocht een gepaste datum, zaal en partner hebben gevonden. Mijn muzikanten en ik kunnen nu eindelijk naar een doel toewerken. We kijken er allemaal erg naar uit om ons een eerste keer te kunnen tonen aan een groot publiek”.

 

Een belangrijke voorwaarde voor de organisatie van Udo Live! was de prijs van een inkomticket.
 Met €15 werd deze bewust laag gehouden.

UDO

Live in de Zuiderkroon


 What Can I Say

28 maart 2007, 20u00

De Zuiderkroon Antwerpen, Vlaamse Kaai 81/83

 

Tickets: €15 (excl. reservatie- & verzendingskosten)

Reserveren: 070 25 20 20 of www.zuiderkroon.be

 

VIP-arrangementen: 03 650 19 54 of info@zuiderkroon.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Regenboog (Wondelgem) organiseert Jobbeurs voor kinderen op 11 februari 2007
decoration


Op zondag 11 februari 2007 organiseert de ambassadeursraad in samenwerking met de oudervereniging, beide van Basisschool De Regenboog, een jobbeurs voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Het doel is aan de kinderen de kans te bieden om tijdens workshops te proeven van verschillende jobs en om hen in contact te brengen met enkele middelbare scholen en met gespecialiseerde mensen uit de vervolgrichtingen in het secundair en daarboven.

Hiervoor namen de ambassadeurs van de school contact op met heel wat privé-personen, maar ook met middelbare scholen van het Onderwijs Stad Gent en organisaties, met de vraag of zij op de jobbeurs aan kinderen hun job of school op een actieve manier willen voorstellen.

Heel wat mensen hebben op de oproep gereageerd, waardoor een waaier aan jobs worden aangeboden op de beurs. Zowel technische als meer academische jobs komen aan bod; zowel ASO, TSO als BSO zijn vertegenwoordigd; het Interstedelijk CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) stelt experts inzake vervolgscholen ter beschikking; het Rode Kruis en het commissariaat Wondelgem van de Politiezone Gent verzorgen een stand; enz.

Op de beurs wordt ook een link gelegd met het Beroepenhuis, dat het hele jaar door kinderen de kans biedt om verschillende jobs uit te testen.

 

Praktisch:
Kinderen van de derde graad kunnen met hun ouders gratis de jobbeurs bezoeken op zondag 11 februari 2007 van 14 tot 18 uur.


Plaats: Basisschool De Regenboog, Sint-Sebastiaanstraat 8, 9032 Gent-Wondelgem.

Info: 09/253.84.19 of regenboog@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Routepaden brengt vernieuwde wandelgids GR 5 Luxemburg-Lotharingen uit.De vereniging Grote Routepaden brengt een volledig vernieuwde wandelgids op de markt. De topogids GR 5/E2 Noordzee- Rivièra – Luxemburg - Lotharingen” gidst de wandelaar over een afstand van meer dan 450 km van Diekirch in het Groothertogdom Luxemburg, tot in het Franse plaatsje Schirmeck, aan de voet van de Vogezen.
Het omvat gedetailleerde kaarten, streekinformatie en nuttige tips voor maaltijden en overnachtingen. De gids is verkrijgbaar voor 15,95 € in de GR-winkel of via internet.

 

Het beschreven traject maakt deel  uit van de  Europese wandelweg E2 en is zowat de bekendste lange afstandwandelroute van alle GR paden. De 2600 km lange route van de Noordzee tot aan de Middellandse zee spreekt voor vele noorderlingen tot de verbeelding.

Bovendien is het de enige topogids die dit traject beschrijft.

 

Vanaf de vallei van de Sûre, op de grens tussen Oesling en Gutland, leidt een boeiende en afwisselende trektocht door de Luxemburgse en Franse Moezelvallei. Prachtige wijngaarden, regionale natuurparken, vredige provinciestadjes, donkere wouden, klaterende rivieren, verlaten oorlogsrestanten, adembenemende vergezichten en uitgestrekte watervlakten kruisen je pad. De beklimming van de Donon vormt met 1000 meter het orgelpunt van de tocht.

 

De vernieuwde topogids bevat nauwkeurige routebeschrijvingen, uitgebreide toeristische- en streekinformatie, kleurrijke foto’s, gegevens voor openbaar vervoer en nuttige tips voor bevoorrading en overnachtingen. Diverse suggesties voor  één en meerdaagse tochten zijn opgenomen. De kaarten zijn ingetekend op topografische kaarten met schaal 1/ 50 000.


De wandelgids telt 160 pagina’s, kost  15,95 € (voor GR-leden 13,95€) en is te koop in de GR-winkel, gelegen in de Van Stralenstraat 40 te 2060 Antwerpen. De winkel is elke werkdag open van 9u tot18u. Bestellen kan ook via e-mail (info@groteroutepaden.be) of online via www.groteroutepaden.be. Het boek wordt opgestuurd met een betaalnota (plus verzendkosten).

Reageer (1)

04-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie het horen wil .... (nieuwe CD-albums en -singles)

In deze rubriek gaan we telkens weer op zoek naar enkele nieuwe geluidsdragers ... in dit geval CD-albums en CD-singles die méér dan het aanprijzen waard zijn. Een duwtje in de rug voor de artiest èn een aantrekkelijk aanbod voor al diegenen die rustig eens willen en kunnen genieten van tijdloze muziek.
Vandaag besteed ik graag enige aandacht aan:

 Met het album "Zangzaad" is de 35-jarige Nederlandse (Zuidoostbeemster) artiest KASPER VAN KOOTEN 
 toe aan zijn 4de album waaraan touwens ook een gelijknamige concerttour in Vlaanderen en Nederland
 gelinkt is. De bijzonder getalenteerde Kasper laat op zijn nieuwste album trouwens horen waarom hij niet voor
 niets in 2005 de Zilveren Harp mocht ontvangen voor zijn solo-werk. Ook nu weer bewijst hij dat een perfecte 
 combinatie van sprankelende teksten en aangename muzikale begeleiding een muziekliefhebber tenvolle
 kan overtuigen van de toekomstperspectieven die het Nederlandstalige lied nog kan bieden. In 14 boeiende
 nummers streeft Kasper van Kooten ernaar de luisteraar een gezellig en ontspannend moment te bezorgen met liedjes die op het lijf blijven kleven door de waarheidsgetrouwe inhoud en de sfeer waarin ze worden opgevoerd. De veelzijdigheid van Kasper mag dan al goed gekend zijn door 'zijn' publiek ... het blijft steeds weer uitkijken naar wat de man nu weerom in petto heeft. En da's heel wat ! Met "Ze zeggen" en het onlangs gereleasde "Deze dag" die als singles uit het album zijn getrokken wordt het duidelijk dat de weg die hij bewandelt steeds maar vruchtbaarder wordt. Het mag gezegd dat Kasper één van de Nederlandse artiesten is die ook door het Vlaamse publiek erkend en aangemoedigd wordt en zijn optredens in het Vlaamse landsgedeelte mogen dan ook steeds weer rekenen op enthousiaste muziekliefhebbers die zich tegoed komen doen aan een portie rustbrengende èn verkwikkende muziek. Op 1 maart gaat in de Leidense schouwburg zijn concerttour "Zangzaad" in première ... maar we houden U via deze webstek uiteraard graag op de hoogte wanneer Vlaanderen aan de beurt is. Niettemin kan U nu al genieten via het album "ZANGZAAD" (Kasper Van Kooten) dat is uitgebracht door K-Tunes. Méér info over de artiest vindt U op www.kaspervankooten.be

Ambrozijn : 10 Een tweede album dat Uw aandacht verdient werd uitgegeven door AMG / Homerecords en stelt de formatie AMBROZIJN centraal ... naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de groep. Zolang al hebben zij de kans gekregen èn gegrepen om CD's op te nemen met diverse folkzangers en hoe kan een verjaardagsfeest beter weerklinken dan met een opname waaraan niet alleen enkele van de oudgedienden, maar ook een pak strijkers en andere instrumentalisten hun medewerking verlenen. Waar het allemaal begon in het Gentse café "In Den Hemel" ... staan de drie Ambrozijnen (Tom Theuns - Wouter Vandenabeele en Wim Claeys) nu méér dan ooit klaar om er verder in te vliegen. Op het album "Ambrozijn 10", dat live werd opgenomen in o.a. het CC van Ternat staan maar liefst 15 nummers waarin het samenspel van gitaar, viool en accordeon tenvolle tot haar recht komt en waarin de inbreng van gastvocalisten Sylvie Berger, Vera Coomans, Soetkin Collier, Ludo Vandeau en Gabriel Yacoub toch wel bijzonder mag genoemd worden. Vertrekkend met "Schoon lief", over "Sometimes it's gold", "Dessus la mer coulante", "Nooit meer iets meer" ... tot "Naradie" ... dit album is méér dan 10 jaar waard. De èchte folkliefhebber zal dit album ongetwijfeld beschouwen als een meerwaarde en het feit dat de meest geschikte songs uit het repertoire opnieuw gearrangeerd werden (mer orkest en achtergrondkoor) maakt deze opzet dan ook nog eens uniek. Het ganse jaar door zal Ambrozijn deze 10de verjaardag vieren met een concerttour doorheen de Benelux, maar voor méér informatie hieromtrent verwijs ik U naar www.ambrozijn.be 

Yves Segers De liefhebbers van het populaire Vlaamse lied laten we uiteraard niet links liggen want met het nieuwe album van YVES SEGERS komen zij duidelijk aan hun trekken. We wisten immers al dat de 35-jarige Hallenaar (doch momenteel wonend in het Oostvlaamse Deinze) al jarenlang op een zeer enthousiaste manier zorgt voor muzikale ontspanning waarin optimisme en eenvoud als belangrijkste ingrediënten kunnen worden aangehaald. Yves Segers is en blijft de sympathieke jongeman die hij al altijd is geweest en dat kunnen en zullen zijn trouwe schare fans zeker beamen. Ook nu weer combineert Yves enkele songs op het album "Alle remmen los" waarin hijzelf een tekstuele inbreng had ("Wat je ook doet" - Kussen is fijn") met nummers van Emile Hartkamp ("Een keer teveel ben ik bedrogen", "Boem boem boem", "Rot jou maar op" ...) die ook met o.a. Frans Bauerverbonden is. Maar dat ook het populaire lied van collega's-artiesten niet wordt vergeten bewijst hij met een hitmedley van Laura Lynn, een muzikale greep uit het Schlagerfestival èn een medley van Eddy Wally-successen. 2 ballades en 9 ambiancenummers worden dan nog eens aangevuld met 2 bonustracks die Yves Segers de voorbije jaren typeerden: "Ik schreeuw het van de daken" (toen nog als leadzanger bij Toast" en het volkse "Café De Zwaan". Wetende dat Andy Free instond voor de produktie van het album en U met dit "Alle remmen los" een feestelijk moment tegemoet gaat, moet U overtuigen om deze Yves Segers in Uw woonkamer ... of waar dan ook ... te laten weerklinken.  
Meer info op www.yvessegers.be.tt

 Eindigen doen we met de Britse soulzanger NATE JAMES die met de single "The Message" ons land eventjes deed wegdromen. Deze singer-songwriter had hiermee zijn debuut niet gemist en het kon niet uitblijven: een album.
"Set the tone" dekt een hele lading die op bepaalde momenten doet denken aan Jamiroquai ... maar ook het feit dat Nate James heeft getourd met Simply Red zal hem zeker en vast de nodige inspiratie hebben gegeven. Deze "Set the tone" is een album dat op geen enkel moment verveelt, integendeel ... dit schijfje kan gerust nog eens spreekwoordelijk 'grijs gedraaid' worden. En ook de opvolger van zijn eerste hitsingle ligt al klaar, want Jamie Hartman en Ryan Shaw zorgden met "Justify me" voor een uptempo-ballade waaraan de Vlaming zich volop tegoed kan doen. Ik kijk al halsreikend uit naar een volgende album en uit goede bron weten we dat Nate James hieraan reeds de laatste hand legt ... Maar het ligt voor de hand dat een kennismaking met deze rasartiest via "Set the tone" de meest aangewezen manier is om van zijn muziek te houden. De 14 nummers die op het album staan geprogrammeerd hebben mij volop overtuigd, hopelijk kan ik U met mijn enthousiasme ook overtuigen. "Set the tone" werd uitgebracht door ARS Entertainment en info over de artiest is volop beschikbaar op www.natejames.com

Alvast veel luisterplezier ....


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant BASTET (Oudburg - Gent) in Valentijnsfeer !!

Met Valentijn (14 februari) in zicht, is het méér dan normaal te noemen dat diverse restaurants de liefdevolle toer op gaan in de keuze van hun menu ... zoals restaurant BASTET (Oudburg 90 - 9000 Gent):Menu Valentijn 2007

 

10 & 11 & 14 & 17 &18  februari

 

Fase 1 : marathon der lust

 

Minne drankje

Met kriebelhapjes

 

♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥

 

Fase twee : de tempratuur stijgt

 

7 Oesters met sjalottenvinaigrette

of

Terrine van foie – gras met serrano ham

en vijgenconfituur

 

♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥-♥

 

Fase drie : koude rillingen

 

Exotisch tussendoortje

 

♥-♥- ♥- ♥- ♥- ♥- ♥

 

fase vier : nu kookt het pas echt

 

Country-beef met warme en koude groenten

of

Lamskoteletjes op cupido’s wijze

of

Gegrilde zalmfilet met basilicum

Vergezeld van Valentijn aardappeltjes

 

♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥ -♥

 

Fase vijf : ni cucina es tu cucina

 

Dessert hartendief

Prijs p/p € 45.00

Dienst en BTW incl.

 

Voor reservatie Gsm. 0496/27.99.83     -       info@bastet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Begin februari is voor mij steeds het echte begin van het nieuwe jaar.

In de eerste dagen van de 2e maand kijk ik terug op de afgelopen januari en stel ik me vraag of (in dit geval) 2007 al fundamentele verschillen heeft gebracht in vergelijking met haar voorganger.

De voorbije jaren kon ik meestal aan het einde van deze gedachtegang besluiten dat ik op beide oren verder kon slapen.

Niet dat ik een saai leventje leid -verre van- maar in de bizarre chaos die mijn leven is, veranderde zelden iets fundamenteels...toch niet rond de jaarwisseling.

Dit keer stel ik tot mijn grote verwondering vast dat niets ooit nog zal zijn als tevoren...het nieuwe jaar heeft mijn leven drastisch door elkaar gehaald en ik heb het niet zien aankomen.

De afgelopen 6 jaar werd ik 2 x papa, ringde ik mijn grote liefde, verwekte met haar m'n derde erfgenaam, scoorde ik een nummer één-hit, speelde ik voor duizendkoppige massa’s en leerde mensen kennen die ik anders enkel op de tv zag...maar nu, NU - de afgelopen maand, nam mijn leven pas een wending waar ik perplex van sta !

Het begon met het kerstcadeau van mijn vader voor mijn zoontje ; een kimono.

Mijn pa leidt, als grootmeester in jiu-jitsu, een dojo en schonk mijn 6-jarige met de kimono, een lidmaatschap in zijn club.

Het baaske was zo fier als 3 gieters met zijn uitrusting en kon niet wachten om Bruce Lee-gewijs het schorem van de wereld (te beginnen met die ene bullebak op de speelplaats van de kleuterklas) lik op stuk te geven.

De eerste les die ik bijwoonde, stak mijn vaderborst verder dan tevoren vooruit en moest ik een paar keer slikken van ontroering, mijn ventje wordt groot.

Mijn dochtertje van 3 vond het leuk om haar broer zo stoer aan het werk te zien tussen al die (met hem vergeleken) dubbele tegenstanders maar vroeg me om de 5 minuten hoe laat het was.

Zuslief had namelijk zelf ook haar plannen die zaterdag, ze was uitgenodigd op haar eerste verjaardagsfeestje...ze is 3 !!

Toen we in de auto van zoons naar dochters afspraak reden, stelde de jongste voor om bij Mc Donalds gauw een Happy Meal te eten want "het ligt op de baan en het gaat snel papa".

Mijn vrouwtje en ik keken elkaar in de ogen en vonden er langs weerszijden hetzelfde gelaten besef: onze leidinggevende dagen als ouder zijn voorbij.

Vanaf nu lopen de kinderen niet meer aan onze hand maar wij aan de hunne.

Vanaf nu tot binnen een jaar of 12 ben ik, de ooit zo invloedrijke papa, een privé chauffeur van 2 drukbezette kleuters met een uitpuilende agenda.

Ik word zwetend wakker uit toekomstdromen waarin ik voor mijn optredens niet meer naar mijn Buffalo's kan gaan kijken maar mijn zoon op het ene en mijn dochter op het andere feestje moet gaan afzetten.

Na mijn optredens kan ik niet meer blijven hangen maar moet ik die twee halve meters nog naar een kleuter-afterparty rijden en eenmaal ter plaatse in de auto blijven zitten omdat ik te oud en al zeker niet cool genoeg meer ben.

Ik weet heel goed dat we onze kinderen op de wereld zetten om ze hun eigen leven te laten leiden maar ik had nooit gedacht dat ze voor hun 40-ste al andere interesses dan kieteloorlog-spelen-in-de-zetel-met-papa zouden krijgen. Waarschuw al diegenen die mij willen vragen hoe 2007 voor mij begonnen is, zij zullen het zich beklagen !

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door Etienne Van Steenberghe gekeurd en geproefd: MUSEUM 2002
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Wijnkenner Etienne Van Steenberghe gaat voor deze webstek zeer regelmatig op zoek naar een flesje wijn dat niet alleen als kwaliteitsvol mag aanzien worden, maar tevens interessant blijkt te zijn voor de geldbeugel.
Museum 2002
is een Spaanse wijn. De herkomstbenaming of ‘denominación de orígen’ is Cigales. Dit wijngebied bevindt zich in de provincie Valladolid. Het is in feite een directe buur van de gerenommeerde Ribera del Duero-wijndistrict. Deze relatief jonge herkomstbenaming (1991) ligt in de vallei van de Rió Pesuerga. Het meest voorkomende druivenras is Tinta del Pais of Tinto Fino, een variant van de vermaarde Tempranillo uit de Riojastreek. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 700 tot 800 meter boven de zeespiegel. In de zomer lopen de temperaturen fel op, terwijl het tijdens de winter behoorlijk kan vriezen. Toch valt er gemiddeld meer dan 400 mm neerslag. Door het continentale klimaat ontwikkelen de druiven een dikke schil en dat levert krachtige wijnen op met een lange levensduur. Cigales gaat al jaren prat op zijn roséwijnen, maar de wijnbouwers schakelen steeds meer naar stevig rood. Het succes van Ribera del Duera is daar zeker niet vreemd aan.

 

In het glas

 

Museum 2002 heeft een middelintense granaatrode kleur. Op de glaswand kleven dikke tranen, 13,5 % alcohol laat immers sporen na! De krachtige aroma’s worden gedragen door elegant rijp fruit (kersen, bessen) en getoaste vanille van de presente Amerikaanse eik. De aanzet in de mond is zacht, maar al vlug wordt het bessenfruit verweven met een hint paprika, kaneel, kruidnagel en een vleugje chocolade. Na het typische tempranillo-zoetje drogen de rijpe tannines op stijlvolle wijze de smaakpapillen. Het zuurtje dat nu nog de smaak markeert zal met de jaren tot één gestructureerd geheel versmelten. Deze jonge Cigales is momenteel al lekker sappig, rond en redelijk harmonisch. Een vriendelijke wijn die goed inzetbaar is bij gegrild vlees, gebraden lam, gevulde paprika’s, jong duifje en zuiderse stoofschotels. Serveren op 19 °C. Museum 2002 is nu al best te genieten, maar heeft zeker nog vijf jaar bewaarpotentieel. Een mooie ontdekking!

 

 

                                                            Te koop bij Colruyt voor  7,95 euro

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing Leie-Ambassadrice officieel van start
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op zaterdag 3 februari 2007 werden in het Westvlaamse Bissegem de 13 kandidates voorgesteld die zullen strijden om het felbegeerde kroontje van "Leie-Ambassadrice 2007".
Nadat in 1966 een eerste Leiekoning en Leiekoningin werden verkozen en in 1970 een eerste èchte Leieprinses werd aangesteld, gaat het Leiefeestcomité op zaterdag 7 april duchtig op zoek naar de opvolger voor Ophélie Coture ...
als ware Leie-Ambassadrice. 

Wist U trouwens dat VRT-nieuwsanker Martine Tanghe als toenmalig inwoonster van Bissegem in 1972 en 1973 telkens eerste eredame werd ? En dat in 1995 de 26ste en trouwens ook allerlaatste Leieprinses werd verkozen ?

Met een enthousiast Leiecomité, Céline Du Caju als meter van het Comité èn de ongetwijfeld bijzondere inspanningen van Ignace Crombé als samensteller van de eigenlijke verkiezing kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Ignace zal tevens aan de zijde van huidige Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie de presentatie van de verkiezingsavond voor zijn rekening nemen.

De Gentenaars kunnen alvast duimen voor twee stadsgenoten:

Kris De Smet  en  Debbie Rogiest

die wij deze week apart in de kijker zullen stellen.

waarover wij U deze week het één en ander zullen 

Maar méér informatie over de verkiezing van de "Leie-Ambassadrice 2007" krijgt U binnenkort te lezen op deze webstek èn vindt U nu al terug op www.leieambassadrice.be  

(Foto: de kandidates Leie-Ambassadrice 2007 in gezelschap van Ignace Crombé, Céline Du Caju en Ophélie Coture - de huidige Leie-Ambassadrice)(fotograaf: Freddy Vlassenroot)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webstek Miss Belgian Beauty weer openbaar !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf vandaag kunnen alle liefhebbers van de Miss Belgian Beautyverkiezing opnieuw terecht op de webstek die fotograaf Freddy Vlassenroot met veel passie en kwaliteitsvolle kiekjes heeft opgemaakt. U vindt er niet alleen de meest complete informatie over de verkiezingen en de kandidates, maar ook indrukken van hoe het er onderling aan toegaat èn uiteraard een overzicht van de diverse aanwezigheiden en aktiviteiten die de huidige Miss Belgian Beauty (Anne-Marie Ilie) en organisator Ignace Crombé dienen af te haspelen.

Dat Freddy een begenadigd fotograaf is kan U zelf ontdekken op

http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld/

(foto: Freddy Vlassenroot in gezelschap van Miss Belgian Beauty 2006 Céline Du Caju)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van zondag 4 februari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 5: de week van de Beeldenstorm):

Tot in de 16de eeuw geloofden de mensen echt dat een mens kon veranderen in een dier. De wolf was daarbij nogal populair.

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

"Een golfer heeft meer tegenstanders dan welke sportman ook. Hij heeft 14 verschillende stokken in zijn tas, hij moet 18 holes spelen die allemaal verschillend zijn ... en om hem/haar heen zijn bomen, gras, zand, water, wind en bovendien nog 143 andere spelers. Daarnaast is het spel voor 50 procent mentaal, dus de grootste tegenstander is de speler zelf", aldus Dan Jenkins (gerenommeerd golfer).

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Op zondag 4 februari gaat in de Topsporthal de KBC Indoor Atletiek door ... weliswaar zonder Kim Gevaert en Cedric Van Branteghem.
Surf ook eens naar www.val.be  www.topsporthal.be of www.kbcindoor.be  

Reageer (0)

02-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van vrijdag 2 februari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 5: de week van de Beeldenstorm):

Als je in 1527 op het bezit van verboden boeken werd betrapt, kreeg je de doodstraf. Hallo ?

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

De Davis Cup is een jaarlijks gehouden tenniscompetitie tussen landenteams van mannen (de vrouwelijke tegenhanger is de Federations Cup). Het winnende team ontvangt een grote zilveren beker, genoemd naar de naamgever van deze wedstrijden: de Amerikaanse staatsman Dwight Filley Davis, die in zijn studententijd op Harvard het idee kreeg voor een tenniswedstrijd tussen zijn geboorteland en Engeland. De eerste wedstrijd om de Davis Cup werd daarom in 1900 gespeeld tussen de VS en Engeland ... de VS won met 3-0.
Onmiddels spelen meer dan 120 landen mee om de Davis Cup.
 
Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Op zondag 4 februari gaat in de Topsporthal de KBC Indoor Atletiek door ... weliswaar zonder Kim Gevaert en Cedric Van Branteghem.
Surf ook eens naar www.val.be en www.topsporthal.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat schotelt AMBIANCE U voor in het februarinummer ?

Gastronomie, wijn & toerisme Ook in februari gaat AMBIANCE, het magazine voor wijn-en fijnproevers, volop voor de kwaliteit van datgene wat de mens en de levensgenieter dagelijks aanspreekt: gastronomie. Het team van hoofdredacteur Dirk de Prins ging voor het februarinummer duchtig op zoek naar recepten, ingrediënten en plaatsen op deze wereldbol die eigen zijn aan deze tijd van het jaar.
Zo leert Peter Coucquyt (Kasteel Withof - Brasschaat) ons het één en ander over de witte en zwarte truffel en alle mogelijke vragen die U daarbij zou hebben, krijgen een duidelijk antwoord. In de streek van Jodoigne maken we kennis met  het varken 'met de vier hammen' of zeg maar het Piétrain-varken dat al z'n smakelijke troeven uitspeelt.
Dat de soep weer 'in' is bewijst de special dat het magazine verspreid over diverse pagina's heeft uitgewerkt, terwijl de cajunkeuken enkele geheimen prijs geeft waarmee ieder van ons aan de slag kan. Hoe kan het ook anders dat zelfs Valentijn niet vergeten wordt ... met een zoete zaligheid als aanrader.
Voor de wijn gaat men op zoek naar de Nebbiolodruif en kwam men terecht in Noord-Italië, terwijl men de reacties van de lezers tracht los te kweken via een uitgebreide zoektocht naar het prijskaartje van de wijnfles.
De Provence (met haar laurier, tijm en lavendel), het riante Rijsel en New York City maken dan weer deel uit van het hoofdstuk dat draait rond foodietrips en ook het aspect 'restaurant' wordt in de februari-uitgave niet vergeten met een bezoek in de achterkeuken van Christian Denis (Kortessem), een babbel met Anny Smets (Resataurant De Proosdij - Diest) als Lady Chef of the Year en diverse onderwerpen die aangenaam om lezen èn weten zijn. Zoals gebruikelijk vindt de lezer achteraan het magazine de receptenbijlage terug zodat na het verorberen van de 138 pagina's AMBIANCE ... de keukenschort kan aangetrokken worden.

Méér van dit alles vindt U in het februarinummer van AMBIANCE dat U voor 5,95 € kan aankopen in Uw boeken-of krantenzaak.
Méér info over het magazine vindt U op www.ambiance.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTIRIO ... Flanders Expo in de ban van interieurdecoratie en huislinnen

    De nieuwe editie van Intirio krijgt tussen 4 en 7 februari 2007 opnieuw een stevige boost. De beurs gaat door op het elan van vorig jaar, en is van daaruit gegroeid met 10%. Er zullen in februari zelfs meer dan 200 exposanten zijn, die samen 740 merken aanbieden. Daarvan zijn er 80 nieuwe merken. En dat zijn niet van de minsten. Het stijgende succes van Intirio trekt van jaar tot jaar meer kwaliteit aan.

2006 was de beste Intirio ooit. 80% van de exposanten was ronduit tevreden over de beursdeelname. De bezoekers werden meer en meer internationaal. 32% van hen kwam uit Nederland, Noord-Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. De professionaliteit zowel van de bezoeker als van de exposanten, heeft internationale marktleiders overtuigd om voortaan ook in Gent te exposeren..Enkele opvallende nieuwkomers zijn o.a. Van Es uit Nederland met bed- en badlinnen van Esprit, Mexx, Jackpot, Playboy e.a. Kurage uit Denemarken komt met bed- en huislinnen gemaakt uit handgeprinte stoffen. Benelux Orient gebruikt Intirio als platform om zijn nieuw totaalconcept Bo Home Editions te lanceren. Ook het Duitse merk Rasch, belangrijke aanbieder van behangpapier, koos Intirio uit om de Belgische vestiging verder uit te bouwen. Een volledige lijst van Intirio deelnemers vindt u op www.intirio.be

Deze beurs ... de vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnen gaat door in de hallen van Flanders Expo op 4 - 5 - 6 en 7 februari van 9.30 tot 18.30 uur (op 7/2 tot 17.00 uur).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comedy Zone ... op 3/2 in de Gentse MinardOp zaterdag 3 februari gaat in de Minardschouwburg in Gent de derde editie door van de Crazy Comedy Cover Contest. Deze zal dan ook voor derde maal op rij gepresenteerd worden door onze geliefde artistiek leider Alexander Devriendt. Allen daarheen dus en alleen bij hoogst onweerstaanbare drang met tomaten smijten.
Kort samengevat komt het hierop neer: Bekende, hedendaagse comedians brengen hun eigenzinnige cover van een bekende comedysketch uit het collectief geheugen.

Gecoverd wordt er door o.a. Hertenkamp, Baul, Phillip Geubels, Gili, Veerle Malschaert, Bubblicious Ook de Jury bestaat niet uit de minste : Juryvoorzitter Urbanus wordt met raad en daad bijgestaan door Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), (pdw) en Liv Laveyne (rescensent de Morgen).
De winnaar gaat naar huis met de Comedy Zone Award!

meer info op www.comedyzone.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke vrijdag om 18.00 uur: RADIO BUFFALO
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het idee voor een provinciaal radioprogramma is ontstaan na het verdwijnen van Buffalo-TV op de regionale televisiezender AVS èn met de wetenschap dat duizenden AA Gent-supporters niet elke week de mogelijkheid hebben de wedstrijd van hun club bij te wonen en bovendien eigenlijk wat meer info willen krijgen over hun Gentse voetbalhelden..


Een voetbalclub zoals ons “ Gantoise” is duidelijk meer dan het eerste elftal. Tientallen personen zijn dagdagelijks in de weer om de profspelers in optimale omstandigheden te laten presteren. Dat zijn onder andere de mensen die Radio Buffalowij aan bod willen laten komen ,naast natuurlijk de spelers en technische staf.

“Het leven zoals het is - AA Gent”is uiteindelijk wel een vlag die de lading dekt.

 

Radio Buffalo neemt wekelijks een kijk achter de schermen MAAR uiteraard kan dat maar als iedereen binnen de club daar wil aan meewerken en juist daar zit het bij Gent snor. Ondanks het feit dat het eerste elftal op de derde plaats staat en schitterende resultaten neerzet , blijft iedereen met beide voeten op de grond en heerst er binnen de club een familiale sfeer… die via de radio aan de luisteraars kan en wil doorgegeven worden.

 

Radio BUFFALO is er dan ook ELKE vrijdag om 18.00 uur op:

 

Radio Plus - stadradio voor Gent en agglomeratie (102.8)

Radio Mfm - streekradio voor de Rozenstreek rond Wetteren (107.2)

Radio Mfm - streekradio voor  het Noorden van de VlaamseArdennen  (107.6)

Radio Meetjesland - streekradio voor de Kanaalzone (107.3)

Radio Meetjesland - voor het Meetjesland  (107.3)

Radio Brouwer - streekradio voor het zuiden van de Vlaamse Ardennen (106.3)

 

Er wordt telkens gestart met het Buffalolied van BIEZEBAAZE en eindigen doet Radio Buffalo met een typisch Gentse sketch met Donald en Daniëlla van Kloaver Viere. De presentatie is in handen van Frans Babbelaar.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grensgeval .... voor wie houdt van zowat alles !
Guido Van den Broecke uit Eke is getrouwd met Anja Peters uit Eke. Op een dag haalt Anja de krant van morgen uit de bus. Inderdaad. Niet de krant van vandaag, die van morgen. En daarin leest ze dat haar man... Ze hebben nog een paar uren voor het zover is...Freddy De Zutter uit Eke is bij haar. Samen gaan ze de Guido zoeken...   In de buurt van het Signaal van Botrange...

"Grensgeval/Cas limite" is een theaterconcertvertellingmuziekambianceperformanceavondmaarkanook'snamiddags.
Een spannend èn hilarisch verhaal, gelardeerd met stevig nieuw songmateriaal, waarbij de lach steeds op de loer ligt en de ontroering nooit ver weg is. Met andere woorden : als de gemiddelde verkaveling zelve.

Teksten en muziek : Wim De WulfDe voltallige bezetting : Wim De Wulf, Bruno Deneckere, Nils De Caster, Yves Meersschaert, Mario Vermandel en Tom De Wulf, hoopt u te mogen begroeten op deze eerste smete :


3/2/07 : CC De Steenoven Herzele, ism Het Uilekot Vzw (www.uilekot.org)
8 en 9/2/07 : Bij de Vieze Gasten, (www.deviezegasten.org)
17/2/07 : Theater De Schaduw Wezestraat Ardooie. (www.deschaduw.net)

Reageer (0)

01-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileumnieuws voor de musicalfans !!

10 jaar MusicalFan.net

MusicalFan.net, de grootste en meest populaire Nederlandstalige musicalwebsite, bestaat op donderdag 1 februari 2007 precies tien jaar. Dit unieke evenement wordt gevierd met een wedstrijd, een reeks nostalgische columns van de drie
redactieleden en een felicitatiepagina waarop Vlaamse en Nederlandse musicalmakers vertellen wat de site voor hen heeft betekend in de afgelopen jaren.

Initiatiefnemer Wim Dewijngaert, een Vlaamse musicalfliefhebber, heeft het in zijn terugblik op de website over de pioniersjaren. "Internet was in het begin voor veel producenten een onbekend terrein. Het was hard knokken om bij het selecte persclubje te kunnen horen. Maar het lukte en we worden de laatste jaren echt op een voetstuk geplaatst. Veel meer dan bij gelijksoortige sites ligt bij ons de nadruk op het journalistieke aspect met diepgravende artikelen, interviews en pittige recensies." Door de stijgende populariteit van musicals barstte de site al snel uit zijn voegen en werden zes jaar geleden
musicalkenners Marinus de Graaf en Marko Koning aan boord gehaald. Het drietal is nog nooit bij elkaar geweest maar dat blijkt voor een internetsite geen enkele belemmering. "Schrijven voor MusicalFan.net is wel 'n beetje met de billen blootgaan," weet Dewijngaert. "Alle teksten worden door honderden vergrootglazen bekeken en de billenkoek volgt vanzelf wel op het forum, waar de fans vrij met elkaar kunnen kletsen. Maar dat maakt het juist zo leuk."

Dagelijks bezoeken vele musicalliefhebbers, castleden, schrijvers, componisten, producenten en andere betrokkenen de populaire webstek. Binnenkort verwacht de redactie de zeven miljoenste unieke bezoeker. "Stiekem hebben we dat aantal al
gehaald, maar we zijn pas na twee jaar begonnen met tellen. Het is een hart onder de riem om te lezen dat niet alleen de fans maar ook de acteurs, die toch vaak onder vuur liggen in onze recensies en op het forum, onze website waarderen," aldus Dewijngaert. Musicalsterren als Pia Douwes, Koen van Dijk, Ad Van Dijk, Tony Neef, Joke de Kruijf, Peter De Smet en Chris Van Tongelen spreken op de website hun waardering uit voor de makers, die zich al tien jaar lang belangeloos inzetten.

Het adres van MusicalFan.net is www.musicalfan.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 2 organiseert Burgemeestersdag
Radio 2-logo

 

Op donderdag 8 februari organiseert Radio 2 in de 5 vestigingen een ware “Burgemeestersdag” … wat zonder enige twijfel een primeur is!   Al organiseerde Vlaams-Brabant in 2005 al een dergelijk project … maar nu dus in gans Vlaanderen!

 

Bij Radio 2 Oost-Vlaanderen (met manager Hendrik Coleman als draaischijf) worden alle burgemeesters van de provincie op die dag verwacht, samen met de Bestendige Deputatie van de provincie en dit voor het bijwonen van een gelegenheidsprogramma in de publieksstudio aan de Martelaarslaan, een bezoek aan het omroepgebouw, de nodige hapjes en drankjes een ongetwijfeld een aantal verrassingen.

 

Diezelfde namiddag is er ook de voorstelling van het nieuwe beeld dat de Oostvlaamse gemeenten kunnen winnen in het kader van de 13e editie van de wedstrijd “Een Thuis voor een Beeld”.

 

Wanneer alles wordt uitgezonden op 98.6 MhZ verneemt U via deze webstek of via www.radio2.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar HELMUT LOTTI vanuit Merelbeke (4/3/2007)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie op  ZONDAG 4 MAART  met “Het Middenstandshuis” (Merelbeke) meewil naar een uniek concert van  HELMUT LOTTI  in het Casino Kursaal van Oostende … kan (als hij of zij vlug is) nog één van de 12 resterende tickets bemachtigen (betalend).

Wil je graag mee, mail dan vliegensvlug naar Didier van “Het Middenstandshuis” via

didier.dewilde@pandora.be

http://www.middenstandshuis.be/


PS. De verplaatsing gebeurt PER BUS vanuit Merelbeke !!

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!