Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
30-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRATO-VANI concerteert op 7/11/2011 in Flanders Expo

Op 7 november 2011 wordt iedereen die nog eens een echt groot klasse orkest wil horen - én een gezellige namiddag wil beleven -  verwacht in Flanders Expo in Gent. Daar zal het Belgische orkest STRATO-VANI weer een spetterend concert geven.

En STRATO-VANI zorgt ook elk jaar voor muzikale verrassingen ! Het thema is dit jaar ‘STRATO-VANI in Wenen’. En Marc Cortens, de drijvende kracht achter het orkest heeft ook dit jaar weer een topper uit Oostenrijk kunnen strikken.

Front_folder

Niemand minder dan Rudy Giovannini zal er een uniek optreden verzorgen. Giovannini volgde een klassieke opleiding als tenor bij de leermeester van Pavarotti. Later vond hij zijn ware roeping in de meer populaire volksmuziek. In 2006 won hij de felbegeerde ‘Grand Prix der Volksmusik’.

Een andere topper die niet mag ontbreken op het concert is Will Tura. Samen met STRATO-VANI brengt hij een selectie uit zijn grootste successen.

En ook Bandit, de man met het diepwarme stemgeluid is er dit jaar bij.

En dan zijn er ook nog drie klassedames boordevol talent die op het podium zullen verschijnen : zangeres Barbara Dex en harpiste Janu zijn dit jaar ook van de partij. Connie Neefs praat het hele concert op haar eigen vriendelijke en professionele wijze weer aan elkaar.

Ondertussen is het album STRATO-VANI 8 in de Ultratop lijsten weer aan een opmars begonnen. Na 17 weken stijgt de cd alweer naar de 30e plaats in de lijst van bestverkopende Belgische albums en naar 91 in de algemene albumlijst.

Voor tickets en meer info over STRATO-VANI kan je terecht op
www.strato-vani.com en http://www.youtube.com/watch?v=Q16KfBcc-tU

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse 10 - 2011 vol 1 ... laat het knallen !

Het Vlaamse lied wint weer wint weerom aan populariteit, en daar is de inbreng van het VTM-liedjesprogramma 
"Anne's Vlaamse 10"  zeker niet vreemd aan. 
Op zondagavond zit menig muziekliefhebber dan ook voor de buis om te genieten van gerenommerde artiesten en talent uit binnen-en buitenland, met de nadruk op het Vlaamse lied.

Maar naast het televisieprogramma bestaat er nu ook de compilatie-CD waarop niet minder dan 22 nummers staan geprogrammeerd die een zeer gevarieerd geheel vormen. Van Luc Steeno tot Roxeanne & André Hazes Jr, van Udo tot The Sunsets en van Clouseau tot Natalia meets Anastacia ... om maar een greep uit het aanbod te doen.
Het album klinkt zeer aangenaam in de oren en bewijst dat we terecht fier mogen zijn op onze eigenste artiesten.

Het album werd uitgebracht door ARS Entertainment - Universal Music en ligt op u te wachten in de muziekhandel.

De Vlaamse 10 – 2011 volume 1 in de winkel

Tracklist:

Neem me een keer in je armen (Luc Steeno)
Ladies Night (Sha-Na)
Shout Shout (Wim Leys)
Een bosje bloemen voor je moeder (Lindsay)
Verloren hart, verloren droom (Udo)
Burning Star (Natalia meets Anastacia)
Gek op jou (Clouseau)
Iemand zoals jij (Get Ready!)
Naar de kermis (Laura Lynn & De Romeo's)
Laat de lente nu maar komen (Willy Sommers)
Santa Maria van de zee (Jo Vally)
Eén is geen (Tom Waes)
Why don't you love me anymore (Willy Willy & Isolde Lasoen)
Elke dag een beetje mooier (Bart Kaell)
Een lied voor kinderen (Dana Winner)
Is it over you (Owen feat. Stan Van Samang)
Vrede (Mathieu & Guillaume)
London Stansted (Buurman)
Soms doet het zo'n pijn (Roxeanne & Andre Hazes Jr)
Ik mis je zo papa (Laura Omloop)
Mexico/Eviva Espana (The Sunsets)
Waar is da feestje ? (Pita Boys)

Meer info op www.anne.be

Reageer (0)

08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILL FERDY wordt 84 op 9 maart 2011 ... HIP HIPHIP HOERAAA9 maart 1927
: een memorabele dag binnen het gezin Ferdinande want in hun huisje in het Gentse Nieuwland werd "Werner" geboren. Toen al een klein baasje dat zijn bewondering voor de sterren op het witte doek èn op radio niet onder stoelen of banken stak. Nu kent iedereen (of zou dat toch moeten!) dat ventje als WILL FERDY.84 jaar na de geboorte mogen we toch stellen dat Will Ferdy een monument is in de Vlaamse muziekwereld en nog steeds met vol enthousiasme "zijn" publiek entertaint en gelukkig maakt met die vele hits die hem doorheen zijn carrière hebben geloodst naar die plek waar hij nu staat. Een méér dan verdiende verjaardagswens,dus.Zelf heb ik Will leren kennen via radio en via mijn muzikaal getinte familie die zich verenigd hadden in het orkest The Salvators  waarmee ik later zelf heel wat uurtjes heb doorgebracht (met basgitaar èn al zingend). Maar de eerste èchte ontmoetingen met mijnheer Ferdy dateren van mijn lokale radiojaren bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND. En het mag gezegd: geen uitnodiging tot interview of optreden (steeds zonder budget) was voor Will teveel. Wie hem respecteerde en waardeerde kreeg dit dubbel en dik terug, hetgeen resulteerde in een fijne vriendschap en een blijvend contact.

 foto: www.jurgendesmet.be

Ook nu nog is deze artiest de man die ik altijd heb gekend: een gemotiveerd artiest met hart op de juiste plaats, steeds uitkijkend naar nieuw materiaal en gesmaakte optredens. En met zijn begeleider Jürgen De Smet is hij ... zoals ze in Gent wel eens zeggen .... mee zijn gat in de boter gevallen. Want samen maken ze er telkens weer een kwalitatief geheel van waarbij aangenaam klinkende melodieën èn doordringende teksten samensmelten tot een waarlijk muziekfestijn. En ook al wordt Will Ferdy op 9/3/2011 weerom een jaartje ouder, hij is nog lang niet aan afscheid nemen toe. Integendeel: een nieuwe CD werd tijdens zijn  jongste twee concerten (eind februari in het EWTtheater te Deurne) boven de doopvont gehouden: FERDY 2011 - Liedjes uit Liefde. Een album waarop 16 opnames geregisteerd staan met vooral nieuwe nummers door Will zelf  geschreven, maar ook 4 remakes van vroegere successen (De Zee - Beste vriend - Zo af en toe - Geheim) èn 4 bonustracks dewelke recentelijk heropgenomen werden (Het Schrijverke - Christine - De Stervende - Belijdenis).Een carrière starten als beroepszanger onder de naam WILL FERRY, zijn eerste platen uitbrengend als WILL FERDY en 63 jaar later nog steeds op de planken staan, daar bestaat maar één woord voor: PROFICIAT.
En ook al heeft het (te) lang geduurd vooraleer zijn Gentse geboortestad hem in de armen sloot, we vergeten zeker niet de mooie waarderingsmomenten: FAKKELAWARD 1990 (verdienstelijke Gentenaar) - GENTSCH HANDJE 2003 (verdiensten bewezen aan de stad Gent) en zijn geprezen aanwezigheid bij diverse evenementen. Maar ook Antwerpen gaf hem datgene wat hij verdiende (teveel om hier op te sommen) en vooral de opname in DE EREGALERIJ (Radio 2) als artiest èn met het liedje "Christine", èn de AUTEURSCAFE-AWARD SABAM bewijzen dat gans Vlaanderen hem op handen draagt.

We kunnen hem voor zijn verjaardag niet ècht een voelbaar geschenk geven, maar we hopen dat we met dit item op www.plietsplets.be toch tegemoet komen aan datgene wat hij op 9/3/2011 méér dan verdient: GEFELICITEERD, WILL en nog vele, vele jaren.

Wie over Will Ferdy nog veel méér wil weten of zijn allernieuwste CD wil aanschaffen, kan terecht op www.willferdy.be

Reageer (0)

07-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen stelt nieuwe regiobrochures voorDe nieuwe (gratis!) toeristische regiobrochures van Toerisme Oost-Vlaanderen liggen voor je klaar. Na een grondig onderzoek door een communicatiebureau kregen ze zowel visueel als inhoudelijk een opfrissing, en werd hen ook dezelfde structuur meegegeven. Zo vind je nog sneller precies die informatie waarnaar je op zoek bent. De info omtrent logies staat voortaan niet meer in de brochures, die vind je op de vernieuwde websites.

 

VLAAMSE ARDENNEN

 

Toeristisch magazine Vlaamse Ardennen

Een magazine vol ideeën om Vlaanderens Mooiste Landschap met de fiets of te voet te ontdekken.

 
Toeristische gids 2011 Vlaamse Ardennen  Toeristisch Magazine Vlaamse Ardennen

 

 Toeristische gids Vlaamse Ardennen

Een handige pocket met naast alle praktische info heel wat tips en weetjes over de regio.

 

LEIESTREEK

 

Pocketgids de Leiestreek Van bron tot monding

Dé perfecte wegwijzer voor een bezoek aan de Leiestreek in Frankrijk en Vlaanderen, vol boeiende verhalen en inspirerende informatie.

 

Inspiratiebrochure2011

Seizoensmagazine Leiestreek Lente-zomer 2011

Dit halfjaarlijkse magazine laat je proeven van het leukste aanbod in de Leiestreek: varen, fietsen, wandelen, een museum bezoeken en een gezellig terrasje doen langs de waterkant.

 

De Leiestreek Zien, doen, proeven en beleven

De Leiestreek in een oogopslag, met een overzicht van alle must sees and –do's!

 

MEETJESLAND

 

Toeristische gids Meetjesland 2011

Ontdek een mooi stukje onbekend Vlaanderen tussen Gent, Brugge en Breskens.

 

WAASLAND

 

Toeristische gids Waasland 2011

Reynaert de Vos, Mercator, de Wase ballonvaarders en Vlieg gidsen je door 'het soete lant van Waes'.

 Toeristische gids Waasland 2011


SCHELDELAND

 

Toeristische gids Scheldeland 2011

In deze handige pocketgids vind je alle nuttige info voor een dagje of weekendje weg in Vlaanderens meest waterrijke regio

 

Alle magazines kan je gratis bestellen via de website www.tov.be/publicaties

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOP HOP HOP ...

Het seizoen van de hopscheuten komt eraan!

Hopscheuten, ook wel hopkeesten genoemd, zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Vroeger waren ze slechts een bijproduct van de hopteelt, vandaag hebben ze de status van 's werelds meest exclusieve en duurste groente. De scheuten worden wel eens vergeleken met asperges, schorseneren of zelfs sojascheuten. Maar elke vergelijking loopt mank. Gerenommeerde chefs bestempelen de scheuten als 'uniek'. De bereidingswijze verschilt van chef tot chef, maar de smaak is steeds even exclusief. Deze culinaire delicatesse wordt tijdens het korte hopscheutenseizoen door de betere horecazaken in de hopregio's geserveerd.

Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Nog nooit geproefd van de befaamde hopscheuten? Laat deze gelegenheid dan niet aan je voorbij gaan! Ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land Poperinge en Affligem organiseren namelijk tal van activiteiten die je laten proeven van deze lekkernij.

www.tafeleninvlaanderen.be

Poperinge - hopscheutenfestival en hopscheutenhappening 

Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, zijn een ware delicatesse. Zowel de warme als koude bereidingen van het Poperingse witte goud kunnen lekkerbekken bekoren. Tijdens ons jaarlijks Hopscheutenfestival van 1 maart tot 15 april serveren Poperingse toprestaurants exquise suggesties bereid met hopscheuten.

Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Van 19 tot 27 maart 2011: Hopscheuten zien, proeven en genieten tijdens de Hopscheutenhappening.

Alle informatie vind je op www.hopscheuten.be.


Affligem - hopkeestenweekend en kookworkshops

 Ook in Affligem valt er op hopvlak heel wat te beleven: wat dacht je van een kookworkshop met Affligemse lekkernijen, een open atelier in restaurant Anobesia bij topchef Geert Gheysels, een hopkeestenmenu in een Affligems restaurant of hopkeestenwandelingen met een demonstratie van de hopkeestenoogst?

 

Nog meer ideeën om je weekend (h)op smaak te brengen vind je in de brochure van Toerisme Affligem op http://www.toerismeaffligem.be

 

Noteer alvast de volgende data in je agenda:

Hopkeestenweekend: zaterdag 19 en zondag 20 maart,

vanaf dan hopkeestenmenu's in de Affligemse restaurants

 

Kookworkshops: 17 en 23 maart, 7 april

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS ENTERTAINMENT en UNIVERSAL MUSIC ... met oog en oor voor kwalitatieve muziekprodukties

Vandaag maken we graag wat ruimte en tijd voor enkele nieuwe muziekprodukties die goed in de markt liggen en waarbij we ARS ENTERTAINMENT en UNIVERSAL MUSIC zeker niet mogen vergeten. Integendeel, de jarenlange samenwerking tussen hen en deze webstek is doorheen de jaren gegroeid en door het zeer regelmatige uitbrengen van "kwalitatieve" cd's met oog en oor voor binnen-en buitenlandse artiesten, krijgen ook wij de kans deze te promoten. Want wat goed is mag best een steuntje in de rug krijgen ... en zeker naar Vlaamse artiesten toe liggen ARS en UNIVERSAL toch bijzonder goed in de markt.

     

Onlangs verscheen een dubbel-CD waarop MNM de beste "love songs" verzamelde en dat gaf zowaar een muzikale verpozing van 42 hits met een zeer gevarieerde keuze van artiesten. De volgorde waarin de vele hits zijn gegoten, zorgt alvast voor een aangenaam geheel zodat de muziekliefhebber voor enkele uurtjes zoet is.

 

Oordeel zelf maar:
Black Eyed Peas (The Time) - Taio Cruz Feat. Kylie Minogue (Higher) - Lady Gaga (Lovegame) - Rihanna (Te Amo) - Shaggy Feat. Brian & Tony Gold (Hey Sexy Lady) - Mohombi (Bumpy Ride) - Jennifer Lopez (Waiting For Tonight) - Justin Bieber Feat. Usher (Somebody To Love) - Craig David (Insomnia) - Milow (Ayo Technology) - Novastar (The Best Is Yet To Come) - Seal (Kiss From A Rose) - Hoobastank (The Reason) - Backstreet Boys (As Long As You Love Me) - Sinead O'Connor (Nothing Compares 2 U) - Shania Twain (You're Still The One) - Jeroen van der Boom (Jij Bent Zo) - Diggy Dex Feat. Eva De Roovere (Slaap Lekker) - Clouseau (Altijd Heb Ik Je Lief) - Natalia (I Want You Back) - Ozark Henry (This One's For You)

Jason Mraz (I'm Yours) - K-Maro (Femme Like U) - Mika (Love Today) - Lenny Kravitz (I'll Be Waiting) - Snow Patrol (Chasing Cars) - 3 Doors Down (Here Without You) - The Calling (Wherever You Will Go) - James Morrison (You Give Me Something) - Sixpence None The Richer (Kiss Me) - The Cardigans (Lovefool) - Noordkaap (Ik Hou Van U) - Fixkes (Kvraagetaan) - Reborn (Don't Ever Go) - Kelly Clarkson (Because Of You) - Duffy (Warwick Avenue) - Colbie Caillat (Bubbly) - Sugababes (Too Lost In You) - Leona Lewis (Bleeding Love) - Shakira (Underneath Your Clothes) - Kylie Minogue (All The Lovers) - Alicia Keys (Fallin')

OVERTUIGD TOCH !

ARS en UNIVERSAL brachten o.a. ook volgende aanraders uit:

  Wim De Craene & Boudewijn De Groot - Back To Back (2CD)    Radio 1 Classics vol.2 ligt in de winkelrekken

     

 

en nog zovele andere ... maar kijk gerust eens op www.arsproductions.com en www.universalmusic.be

Binnenkort op deze webstek: Anne's Vlaamse 10 - 2011 vol.1

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!