Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Fiesta 2011 - Digno Garcia para siempre (22/10/2011)
Het is dit jaar 27 jaar geleden dat in Geraardsbergen Digno Garcia (1919-1984) overleed.

Digno Garcia was een Paraguayaans harpist/componist die als cultureel ambassadeur naar Europa kwam en na zijn huwelijk in Geraardsbergen ging wonen. Hij was één van de eerste promotors van Zuidamerikaanse muziek in Europa en scoorde tal van hits zoals 'Guantanamera', 'La Felicidad', 'Brigitte Bardot' en vele andere bekende klassiekers.

 

‘La Fiesta-Digno Garcia para Siempre' onstond in 1994 naar aanleiding van de tiende verjaardag van Digno's overlijden. Op dit festival brengen Belgische en buitenlandse artiesten live interpretaties van Spaanse en Zuidamerikaanse klassiekers en eigenzinnige versies van eigen nummers.De eerste editie ging door in Geraardsbergen en verhuisde vervolgens naar het Cultureel Centrum de Werf in Aalst, en gaat sinds 1997 jaarlijks door in het ruimer bemeten Okapi Forum in Aalst.

De opbrengst wordt gebruikt om het muzikale erfgoed van Digno Garcia te beschermen.

 

Sinds 2009 verzorgt het restaurant Sint-Christophe uit Zulte het volledige cateringgedeelte van dit prachtige initiatief.

 

 


De komende editie van La Fiesta zal plaatshebben op 22 oktober in het Okapi Forum in Aalst


Programma :

 • Los Carios (ex-Digno Garcia)
 • Daniel Cardozo (ex- Digno Garcia)
 • Andrei Lugovski (Finalist Idool 2007)
 • Antonio Cortes (Finalist ‘Se llama Copla’ Canal Sur – Spanje) 
 • Maureen (Finaliste Idool 2011)
 • Manuel (Finalist Idool 2011)
 • Belle Perez

Presentatie : Herbert Verhaeghe (Radio 2).

Tickets :

27 € (gewone zitplaats)

                    32 € (business-seat)

 

Reserveren : CC De Werf   053/73 28 12

 

VIP-formules :

 

VIP-arrangement 1 : Business-seat + pauzereceptie : 65 € pp (uitverkocht)

VIP-arrangement 2 : Diner-champagnetafel ( 8 personen) : 1500€ incl. BTW

                    Diner-champagnetafel (10 personen) : 1750€ incl. BTW

                    Diner- champagnetafel (12 personen) : 2000€ incl. BTW

                    Individuele diner-champagneticket : 187,50 € pp incl. BTW

 

Contact en reservatie : 0477/844 968 of via diego.garcia@telenet.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Raveel achterna in de Leiestreek

Naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag kreeg Roger Raveel, één van onze belangrijkste kunstschilders van na de Tweede Wereldoorlog, zijn eigen provinciale wandelroute in Machelen-aan-de-Leie. De nieuwe Roger Raveel wandelroute is 3,7 kilometer lang en biedt een aantrekkelijke mix van cultuur en natuur.


  


Startpunt is het Roger Raveelmuseum in Machelendorp, dat meer dan 200 schilderijen, een 500-tal tekeningen en een volledige verzameling grafiek van Raveel tentoon stelt. Na een bezoek aan het museum wandel je onder meer langs Raveels driedelige kunstwerk 'De palen van het onbeperkte', zijn ouderlijk huis en de gemeenteschool waar hij in de jaren '60 zijn atelier had. Andere kunstzinnige haltes zijn het geboortehuis van Leieschilder Roger de Backer (1897-1984), het graf van de beroemde Nederlandse schrijver Gerard Reve op de lokale begraafplaats en het kunstwerk dat voor Reve werd opgericht op het Georges-Jozef Imschootplein. Voor natuurpracht onderweg zorgt onder meer de lokaal heel befaamde Machelenput. Deze mooie Leiearm zou in de jaren '70 gedempt worden, maar bleef behouden dankzij de protestactie van Raveel op de Leie.

De wandelroute (€1,25) kan je bestellen via www.tov.be  onder 'publicaties'. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de editie Dansen in' t Park (19 - 21/8)

Dansen in 't Park 2010

Vijf jaar al organiseren Circa, Wisper vzw, Danshuis De Ingang en Polariteit de dansdriedaagse Dansen in ‘t Park in het Azaleapark in Gent-Sint-Amandsberg. Deze vijfde verjaardag moet gevierd worden en dit doen ze met een schitterend programma van muziekoptredens, dansinitiaties en dansdemonstraties, een dansfilm en een programma voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Toppers dit jaar zijn Cinedans uit Amsterdam, La Fanfare du Belgistan en voor de kleine bezoekers een volledig uitgewerkt kinderdorp met dansinitiaties, theaterworkshops en het kabinet van Professor Dokter Rythmus. Bovendien wordt elke avond afgesloten met een heus dansfeest in openlucht.

Vrijdag 19 augustus 2011 zijn er vanaf 15 uur verschillende workshops en dansinitiaties. Om 19 uur wordt de vijfde editie van Dansen in’t Park feestelijk geopend met een swingend optreden van Steamy Hazels & Gentse Hoppers gevolgd door de ‘swingzapoppin’ van Nomad Swing & Dipsy Doodles. Daarna wordt het startschot gegeven voor een onvergetelijk dansfeest in openlucht.

Zaterdag 20 augustus 2011 staat in het teken van ‘Gipsy’. Naast opnieuw een ruim aanbod aan workshops en dansinitiaties voor groot en klein overdag starten we de avond met de mysterieuze ritmes en hypnotiserende melodieën van La Fanfare du Belgistan.

Met hun overvloed aan instrumenten, hun sterke live reputatie en een zalige mengeling van stijlen zullen zowel liefhebbers van Balkan- en Arabische muziek, als jazz-fanaten aan hun trekken komen en zullen zij de dansvloer van Dansen in’t Park doen ‘ontploffen’.

Zondag 21 augustus 2011 komt traditioneel de passie naar boven en leidt ‘tango’ ons doorheen de dag en avond. Om 20 uur is er de live muziek van Trio Tangardi. De twee enthousiaste zusjes Joke en Rientje Van Oirschot (piano-viool) en bandoneonist Dieter Janssens brengen klassieke en moderne tango’s: de perfecte ingrediënten voor een geslaagd tangobal.

Vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag kun je ook nog deelnemen aan de dansworkshops: Oriëntaalse dans, hedendaagse dans, Capoeiera, Conga, Flamenco en Bollywood.

'Openlucht dansfilm': Cinedans kort

Cinedans komt helemaal uit Amsterdam met een uitzonderlijk filmprogramma voor de vijfde editie van Dansen in ’t Park. Een dansfilm is de samenvloeiing tussen twee verschillende media: dans en cinematografie. Het is niet alleen meer ‘beweging op het witte doek’; hedendaagse dansfilms zijn vaak autonome kunstwerken met een eigen taal en zeggingskracht: installaties, interactieve projecten, videoclips, enz.
Elke avond om 23 uur is er een uniek aanbod danskortfilms gekozen door Cinedans. Meer informatie staat op de website
www.cinedans.nl.

Voor kinderen is er Kinderen in’t Park met een uitgebreid programma voor peuters, kleuters en tieners, met tal van dansworkshops, theater en het mysterieuze Kabinet van Professor Doktor Rythmus.

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar extra aandacht besteed aan mensen met beperkingen. Zowel wat toegankelijkheid op het terrein betreft als de workshops. Op vrijdag 19 en zondag 21 augustus 2011 zijn er om 15 uur de workshops Inclusie-Swing en Inclusie-Tango door Pol Van Assche.

Praktisch

Deze dansdriedaagse is volledig gratis. Ter plaatste zijn voldoende mogelijkheden voorzien om te eten en te drinken. Het festivalterrein is deels overdekt; bij regenweer of felle zon kunnen bezoekers schuilen. Het Azaleapark is bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 17 & 18 – P+R Oostakker, bus 71& 72 – Gent–Oostakker en bus 76, 77 & 78 richting Lochristi.

Dansen in ’t Park is een samenwerking van: Circa (Cultuurcentrum Gent) Wisper vzw, Polariteit vzw en Danshuis De Ingang, Cinedans en de partners Danspunt, Romy, zZmogh, De Ijs-ster en 2dehands.be

Reageer (0)

10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Castel krijgt eerbetoon met boek 'Een leven, een lied, een liederlijk leven

9789490243333 

Zowat 8 maanden voor ze 75 wordt, krijgt Alice Van Acker - zeg maar LILY CASTEL - een klein eerbetoon aan haar carière in het boek dat door journalist Alex De Teyger (ADT) werd neergepend met als titel " Een leven, een lied, een liederlijk leven".

Van zodra ik het in handen kreeg zocht ik een rustig plaatsje op om de 74 pagina's die aan haar zijn gewijd met veel enthousiasme door te nemen. Het doornemen werd uiteindelijk geïnteresseerd lezen en boeiend foto's bekijken, want het mag gezegd dat de danseres-actrice-zangeres sedert 1947 een ganse weg heeft afgelegd om de status als artiest te krijgen. Van balletmeisje op de Kouter tijdens de Gentse Feesten 1947, over presentatrice van de Gentse Spektakelbeurs en "Aperitief" (Radio Roeland), tot felgewaardeerde variétevedette met oog en oor voor acteren en zingen.

De auteur heeft ongetwijfeld niet alleen geput uit zijn eigen herinneringen en al dan niet verschenen artikels als journalist, maar zal bijkomend toch wel ettelijke uurtjes hebben doorgebracht in het gezelschap van Lily teneinde een allesomvattend beeld te vormen van de dame waarop Gent absoluut fier mag zijn. Het boekje is een bloemlezing van zowat alle gekende deelnames van Lily aan in het oog springende organisaties ... denk maar aan Ontdek de Ster, Canzonissima, Knokke Cup, Baccarabeker, Eurosongfestival ... maar ook haar sterke acteerprestaties in Boeing Boeing, Tussen diep en ondiep, de Harlow Sisters, Mijn Marie es Partie komen uitgebreid aan bod. En dan zijn foto's uit de goede oude tijd natuurlijk een welkome verademing en zorgen zij voor een melancholische herinnering.

 

Het spreekt voor zich dat bekende Gentenaars ook nog eens bekroond worden met tal van prijzen in eigen stad en dat was voor Lliy Castel zeker niet anders: een Gentsch Handje van de Gentsche Sosseteit (als eerste vrouwelijke laureaat in 1990), de Tony Fakkel Award in 1995 èn de viering van haar 60-jarige carrière op het Gentse stadhuis in 2009. Maar deze vermeldingen zijn eigenlijk ondergeschikt aan het respect dat zij altijd ontvangen heeft van de trouwe schare Gentenaars die zelfs nu nog aanwezig zijn op de optredens die ze her en der in het Vlaamse land nog brengt. Zoals tijdens de laatste Gentse Feesten (2011) waarop ze, samen met pianovirtuoos en vriend Johan Stolz, een uniek optreden gaf op het Laurentplein ... de plaats waarvan ze tussen 1989 en 1998 artistiek directeur was voor de invulling van de programma's tijdens de Gentse Feesten.

Ik heb met veel genoegen de pagina's verslondenen èn het moet gezegd:
het is en blijft een uitgave die iedere Gentenaar- verbonden met Gent, muziek, variéte èn Lily Castel - in huis moet halen.
Al was het maar omdat sommigen onder u ongetwijfeld nog een avondje hebben doorgebracht in het toenmalige "Chalet du Sud", luisterend naar het orkest van Michel Remy en genietend van zangeres Lily Castel.

Lily Castel


Het boek is een uitgave van BOLA EDITIONS en kost 14,95 euro (tot 30/09/2011 zonder verzendingskosten).
Bestellen via info@bola-editions.be of kijk eens via www.bola-editions.be

Reageer (0)

09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekensienjalement: Sylvie Marie en Marc Cosyns

Foto Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


ANTWERPSE UITGEVERIJ
PRESENTEERT TWEE GENTSE HEDENDAAGSE DICHTERS

 

De Antwerpse uitgeverij Vrijdag, die zich in relatief korte tijd een vaste stek wist te verwerven op de Nederlandstalige boekenmarkt koos voor twee van zijn laatste publicaties voor twee dichters, Sylvie Marie en Marc Cosyns, die een duidelijke binding hebben met Gent.

 

“Toen je me ten huwelijk vroeg” van de West-Vlaamse van afkomst Sylvie Marie en “Laatstleden/Jongstleden” van Cosyns zijn voor de rest moeilijk met elkaar te vergelijken. Noch naar thematiek, noch naar schrijfstijl, noch naar poëtisch concept en toegankelijkheid. Hun plaats in het kleine Nederlandstalige literaire wereldje is eveneens nogal verschillend.

 

Sylvie Marie publiceert sinds 2005 met zéér grote regelmaat in literaire tijdschriften. maar ook bijvoorbeeld in Humo en debuteerde in 2009 met “Zonder”. “Toen je me ten huwelijk vroeg”  is haar tweede gedichtenbundel die ondermeer teksten bevat die ze eerder – in oervorm eigenlijk – her en der publiceerde in ondermeer “Passionata”, “Tirade”…Ze schreef samen ‘in duel’ met haar mannelijke collega David Troch het openingspoeem van de recentste bundel “Beginnen”. Bovendien treedt ze geregeld op als performer (o.a. op de Nacht van de poëzie) met geanimeerde voorleessessies.

 

Marc Cosyns komt dan weer uit de wetenschappelijke wereld meer bepaald binnen de niches ethiek en geneeskunde. Vooral in verband met ‘levensbeëindiging’ komt hij regelmatig in de media. Samen met de Gentse cineast Juul Van de Velder maakte hij overigens een aantal aangrijpende filmpjes over dit nog steeds delicate onderwerp, die door de VRT-televisie werden uitgezonden. Zijn puur literair verleden is eerder blank of minstens onbekend. In 2009 publiceerde Vrijdag wel al ‘Bevroren beeld’.Toch wordt na lectuur van zijn bundel ‘Laatstleden/Jongstleden” duidelijk dat hij voldoende esthetische kracht bevat om een publicatie waardig te zijn.

 


Men zou kunnen stellen dat het werk van Sylvie Marie meer persoonsbetrokken is, eerder terug gaat om de eigen vooral emotionele ervaringen en verwachtingen. Ze blijft (voorlopg?) nagal in haar persoonlijke Umwelt. Een mooi voorbeeld daarvan is haar gedicht “’s Nachts”:

 

soms maken ze kamers zo klein

dat ik nauwelijks kan ademen

ht heeft wat weg van een vogel-

kooi in een keuken of een meisje

met te strakke vlechten. Niet moeilijk

dat ik lepels uit de schuiven graai

en de muren te lijf ga als waren

ze slechts gespannen doeken om

zonder meer open te halen. iemand

moet de lamp uitdoen, me met

het duister verzoenen en me kietelen

tot ik er hard kan om lachen.

 

Een gedicht dat dan weer de schriftuur van Marc Cosyns behoorlijk goed weergeeft is “hCG”:

 

Positief geprikt

in bloed gezien hoeveel ik van je houd

in stijgende curve het gemiddelde

meer dan voorbij

 

human being in wording

het woord is het begin

gevoed door jou

omhuld door ons allebei

 

“Toen je me ten huwelijk vroeg” van Sylvie Marie en “Laatstleden/Jongstleden” van Marc Cosyns verschenen in paperbackformaat en op romandrukpapier bij Vrijdag uitgevers, Antwerpen en de Uitgeverij Podium in Amsterdam. Ze zijn te koop in de zogenoemde betere boekhandels.

 

Freek Neirynck (boekensienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 dagen Ajuinmarktfeesten op komst

 hoofdstuk Ajuinmarkt              hoofdstuk Lichtstoet

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2011 is Ledeberg opnieuw in volle feeststemming. De Ajuinmarktfeesten bieden drie dagen tal van activiteiten aan voor groot en klein, o.a. muziek, kunst, een smulfestijn, marktkramers en de kermis. Het artistieke hoogtepunt van de feesten is ongetwijfeld de 88ste Lichtstoet op zaterdag 20 augustus. De Ajuinmarktfeesten zijn een organisatie van de Dienst Feestelijkheden in samenwerking met de vzw Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg.

 (foto: Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg)

Het voorlaatste weekend van augustus viert Ledeberg traditioneel feest op en rond de Brusselsesteenweg. Er zijn heel wat activiteiten: markten, waaronder de Ajuinmarkt en een grote rommelmarkt, straatanimatie en dagelijks diverse optredens op twee podia op de Brusselsesteenweg (aan de Hovenierstraat en Van Bockxstaelestraat) van onder andere The Breeze, Wannabee, Sibemol, Amazing Flowers, An Lemaitre & Friends, en zoveel anderen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2011.

Voor de allerkleinsten is er onder andere Wimpies Poppentheater (op zondag) en de traditionele kermis.

 

Het volledige programma is te vinden in het programmaboekje dat gratis te verkrijgen is bij het Dienstencentrum Ledeberg of op de website www.ajuinmarkt.be

 

Lichtstoet

De 88ste editie van de Lichtstoet met als thema ‘Gent: circusstad’ op zaterdag 20 augustus start om 21.30 u. (na de publiciteitskaravaan om 21 uur) op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Franse Vaart.

 

Parcours: Brusselsesteenweg, Hovenierstraat, Ledebergplein, A. van Lokerenstraat, Brusselsesteenweg en ontbinding aan Franse Vaart.

Twaalf praalwagens opgetrokken rond het thema circus zullen de bezoekers langs het parcours verwonderen en herinneren aan de circusgeschiedenis van Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa ... gezellige feestmarkt op de Kouter (vanaf 15/8)

Gent is al bekend met het concept ‘internationale markt’. Vanaf 15 augustus 2011 is ‘Fiesta Europa’, een meer dan gezellige feestmarkt met zowat vijftig marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, weer voor zes dagen te gast op de Kouter. Dit in samenwerking met de Stad Gent, Dienst Markten en Foren. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je er ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten al dan niet vergezeld van een frisse Poolse pint of een heerlijke Moezelwijn.

 Europese markt

Marktkramers uit heel Europa

De markt palmt een groot gedeelte van de Kouter in en dit al voor het derde jaar op rij. ‘Fiesta Europa’ is dan ook een graag gezien evenement op dit mooie gezellige plein. De marktkramers komen uit een twaalftal verschillende landen en zijn speciaal naar Gent afgezakt: van Finland, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, enz. Ze brengen typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd en nog veel meer.

 

Lokale gerechten

De internationale markt brengt overigens niet alleen streekproducten maar ook lokale gerechten gaande van ter plaatse vers bereide pizza’s tot Poolse barbecue of Beierse keuken.

Naast al dat verleidelijke lekkers wordt ook allerlei artisanaat aangeboden, keramiek, bijzondere kledij (uit Lapland bijvoorbeeld), houtsnijwerk, juwelen en zilver, edelstenen, souvenirs, houten speelgoed, lederwaren, enz.

 

fiesta europa


Gezellig en authentiek

Het succes van ‘Fiesta Europa’, dat al sinds 2007 dergelijke markten organiseert in België en Nederland, is voornamelijk te danken aan het feit dat je als marktbezoeker kunt kennismaken met zoveel typische en bijzondere producten uit tal van Europese landen en regio’s. Voeg daarbij een internationale en ontspannen (vakantie)sfeer en een (hopelijk) heerlijk zomerweertje en het is meteen duidelijk waarom het evenement in de smaak valt bij een breed publiek. Overal waar ‘Fiesta Europa’ al is neergestreken merkt men aan de spontane reacties van het publiek dat de authenticiteit, de originaliteit en de gezelligheid van het evenement  ten zeerste gewaardeerd worden.

 

Praktisch:

‘Fiesta Europa’ – zesdaagse internationale feestmarkt

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 augustus op de Kouter

Maandag 15 augustus van 12 tot 22 uur

Dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus van 10 tot 22 uur

Zaterdag 20 augustus van 10 tot 19 uur

De toegang is gratis.
Zie www.fiestaeuropa.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrunch aan hoeve Lootens (Wondelgem) op 14/8 - Landelijke Gilde

Op zondag 14 augustus organiseert de Landelijke Gilde Wondelgem voor de 3de keer een BOERENBRUNCH.
Alle info hieronder en inschrijvingen via ivan.claeys@skynet.be

Reageer (0)

01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusieve Leievaart op 28/8 met "The Ivory Light"

Aperitiefconcert met Dirk Fryns & Gunther Verspecht (cfr Stash)

The Ivory Light is een gloednieuw project van Dirk Fryns in samenwerking met Gunther Verspecht (Stash). Dirk schreef zowel de muziek als de prachtige teksten en is daarnaast een fantastisch gitarist en dobrospeler.

Rustig en intiem maar toch intens. Balancerend op het slappe koord tussen liefde en zonde met de akoestische gitaren van Dirk Fryns als biechtwapen en de pure, uit fijn schuurpapier opgetrokken stem van Gunther Verspecht (cfr. Stash) als de ultieme zalf voor opgelopen gevoelsschade. 'Come and let me glide under your skin, for a journey of joy while the happiness walks in.' ('Voluntary Blindness')

Praktische gegevens

Opstapplaats: Koophandelsplein, 9000 Gent (dichtstbijzijnde parking op De Kouter) - Afstapplaats: Auberge du Pêcheur

Vanaf 11u00: inschepen

11u30: vertrek vaart op de Leie

14u30: aanmeren Auberge du Pêcheur

15u00: vertrek met bus naar het Koophandelsplein

Prijs per persoon: 25€ (incl busvervoer, vaart, concert, minibroodjes en een apero bij het onthaal)

Reservatie

Via mail naar : denise@gentsebarge.be. Voorafbetaling verplicht – plaatsen beperkt

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz in 't Park kondigt zich aan

Jazz in 't Park


In een organisatie van de stad Gent wordt het gezellige Zuidpark van Jazz in ’t Park opnieuw de gedroomde festivallocatie voor een jazzy nazomer. Deze 18e editie biedt 16 gratis concerten ‘tussen de bomen’, tijdens het laatste weekend van augustus (27 & 28.08) en het eerste weekend van september (03 & 04.09). Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennis maken met de hedendaagse Belgische jazz, door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren. Tegelijk biedt het festival jaarlijks een gevarieerd overzicht van wat leeft in de brede, moderne Belgische mainstream jazz, geworteld in bebop en postbop. Aan de succesformule wordt dan ook niet geraakt: zowel gevestigde waarden als talent van eigen bodem kunnen er ontdekt worden, dit zowel met licht verteerbare jazz als met het moeilijkere genre. Rond middernacht worden authentieke jazzdocumentaires en unieke concertopnames geprojecteerd onder de noemer ‘Jazz on Film’.

Jazzhappening

Jazz in ‘t Park


De vroegere vrijdagconcerten vallen dit jaar weg, maar net zoals vorig jaar zorgen namiddagconcerten om 16 uur en 18 uur voor een nauwere aansluiting bij de avondconcerten van 20 uur en 22 uur. Daardoor wordt een optimale festivalsfeer gecreëerd in het Zuidpark. Dit Zuidpark -officieel het Koning Albert I park- achter de stadsbibliotheek en het stedelijk administratief centrum, werd vier jaar terug harmonieus heraangelegd met o.a. wandelpaden, graspartijen, fonteinen, langgerekte zitbanken en een speeltuin voor de kids. Tijdens het festival vormen podium, zitjes, drank- en eetstandjes en infochaletjes één groot openluchtdorp tussen de hoge bomen. Er heerst een aangename, relaxte sfeer. Veel mensen ontdekken hier een genre dat ze nog niet kenden of waarvoor ze nooit eerder ‘open’ stonden. Zelfs voor Gentenaars is het park telkens een ontdekking van een stuk groene long, die ze vergeten waren of niet kenden. Bij minder goed weer blijft het publiek beschut tegen mogelijke regen door sierlijke tentzeilen die één worden met de bomen. En voor wie van buiten de stad komt, is er op 200 meter van het Zuidpark een ondergrondse parking.

Alle info aangaande de juiste programmatie en de deelnemende artiesten op www.gent.be/jazzintpark of via 09/210.10.10

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!