Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, dat was een fijne ervaring !
   PRETTIG WEEKEND !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULTUURWEB.BE, DE KORTSTE WEG NAAR 1001 CULTUURIDEEËN EN UIT-TIPS

Cultuurweb.be, de cultuurwijzer van de Vlaamse Gemeenschap, maakt het je makkelijk! Je vindt er immers de meest volledige cultuuragenda voor Vlaanderen (incl. Brussel).

 

Cultuurweb.be is stilaan dé digitale gids en infobron voor alles wat er aan cultuur (in brede zin) in Vlaanderen te beleven valt. Wie snel en efficiënt wil weten wat er waar en wanneer te doen is, is bij cultuurweb.be dan ook aan het goede adres.

 

Maar je kan er ook gewoon zalig grasduinen doorheen de culturele actualiteit. Een grote diversiteit aan culturele thema’s levert gevarieerde tips op vlak van muziek, expo, architectuur, literatuur, film, festivals, podium,… Dagelijks groeit het aanbod verder aan: van cultuur in enge zin tot héél breed, van cultuur in de steden tot in de kleinste uithoeken van het land.

 

En om je vrije tijd nog beter te plannen, is de UITmail – het e-zine van cultuurweb.be - pas echt handig. Met een regelmaat van twee maal per maand wordt je culturele appetijt geprikkeld door een gevarieerde selectie van inspirerende cultuurideeën en UIT-tips, rechtstreeks in je mailbox. Daarnaast verrast UITmail je met thematische dossiers, leuke wedstrijden, lees- en mediatips, polls over de culturele actualiteit, links naar andere cultuursites, aanbod voor de kinderen, en nog veel meer.

Speciale aandacht voor aanbod voor/met kinderen

Cultuur is een verhaal van ‘jong geleerd, oud gedaan’. Daarom zet cultuurweb.be het ruime cultuuraanbod voor kinderen en gezinnen extra in het zonnetje.

 

Van kinderopera tot toffe workshop, alle activiteiten zijn er makkelijk en snel te raadplegen. Bovendien worden ze extra in de kijker gezet aan de hand van een vlot herkenbaar icoontje: een maffe vlieg die kinderen en hun vrienden en familie wil prikkelen, om allerlei breed-culturele activiteiten te ontdekken.

Op deze webstek vindt U trouwens een link naar www.cultuurweb.be via 'mijn favorieten'

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook AMBIANCE ligt met oktobernummer te pronken

Gastronomie, wijn & toerisme Verderop deze webstek kan U lezen dat het nieuwe nummer van SMAAK ondertussen in de winkelrekken ligt, en da's ook niet anders voor het magazine dat zich richt naar de wijn-en fijnproevers: AMBIANCE!
Gastronomie en wijn zijn verenigd in het 154 pagina's tellend oktobernummer dat als extraatje 15 pagina's snelle toprecepten heeft voorzien. Naast de toprecepten zorgde hoofdredacteur Dirk De Prins en z'n team weerom voor een aangename variatie die deze keer 'lekker slow' aan bod wordt gebracht. Wist U trouwens dat Carlo Petrini in 1986 de Slow Foodbeweging oprichtte als protest tegen de opening van een McDonaldsfiliaal in Rome ? En zo komt het dat anno 2006 de term 'slow food' staat voor het intens genieten van eten, met producten die met respect voor de mens, milieu en terroir gekweekt of gemaakt zijn. Een special die méér dan aangenaam door te nemen is .... maar er is uiteraard nog meer.
Zo maken we kennis met Argentinië, Chili en Urugay in hun functie als wijnland, tipt de sommelier ons over de herfstwijnen en wordt de chenin blanc bekroond als druif van de maand. De Elzas, Barcelone en Hasselt krijgen dan weer een apart plekje in de rubriek 'foodietrips', terwijl West-Vleteren Abt en Oude Reypenaer de eerste kazen zijn die in de nieuwe rubriek 'Bier & Kaas' onder de loupe worden genomen. Neem daar nog eens wat Naamse slakjes, de boleet (koning van de paddestoelen) en het rund voor alle seizoenen bij ... en U weet nu onderhand wat U van het oktobernummer van AMBIANCE mag en kan vergeten.
Maar er is nog veel meer ... maar daarvoor verwijs ik U naar het magazine dat voor 5,95 € te koop ligt in de kranten-en boekenhandels.
Voor meer info over het magazine: www.ambiance.be

Reageer (0)

28-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREYDELHAM pakt op Open Bedrijvendag uit met Breydelhammousse

 Op zondag 1 oktober 2006 stelt Breydelham (Vleeswaren Antonio) van 10u tot 17u zijn deuren opnieuw open voor het grote publiek. Wie wil, kan een kijkje komen nemen en er zien hoe Breydelham en Breydelspek worden vervaardigd. Tijdens de rondgang kan u deze heerlijke delicatessen ook proeven. Net zoals twee jaar geleden stelt het bedrijf ook nu terug een nieuw product voor: de Breydelhammousse.

 

Aan het eind van de rondleiding waarin de bezoekers te zien krijgen hoe alles in zijn werk gaat, komt men in een mooi versierde feesttent terecht. In het restaurantgedeelte schuift u aan voor het verzorgde buffet met warme Breydelham. Tijdens de ganse dag kan u genieten van een aantal live optredens. Een ander deel van de tent is ingericht als cafetaria. Daar kan u genieten van een hapje ( broodje Breydelham of Breydelspek, portie Breydelhamkroketten) en een drankje.

Tot 12u ’s middags biedt het huis ook aan elke bezoeker een gratis aperitiefhapje aan: de Breydelhammousse.

De bezoeker kan na de rondleiding een kleine enquête invullen waarbij hij/zij kans maakt op een ballonvaart.

Voor het buffet schrijft u best vooraf in. Per telefoon (09/384 68 69) of per mail (karin.meskens@breydelham.be)


 

Voor de kinderen is er een heus ‘Kinderateljee’ op poten gezet  met een knutselhoek, een TV-ruimte, een springkasteel, een schminkstand, een clown, ballonplooien,… Alles gebeurt onder professionele begeleiding. De kinderen kunnen er gerust de hele dag hun hartje ophalen.

 

Breydelham  voert kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel en voldoet aan de BRC-norm, niveau ‘higher level’. Ze voeren reeds enkele jaren gerichte marketing naar de consument via advertenties in bladen, radio – en tv-reclame.

Bij de vorige editie kwamen 5000 mensen een kijkje nemen naar dit modern en open kwaliteitsbedrijf. Zondag 1 oktober zijn er nog meer welkom....

 meer info op www.breydelham.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FILLIERS viert 125 jaar op Open Bedrijvendag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Op zondag 1 oktober opent ook de 125-jarige jeneverstokerij FILLIERS de deuren voor het grote publiek. Ter gelegenheid van de Open Bedrijvendag zullen de neven Jan en Bernard Filliers niet alleen uitpakken met een spetterende rondleiding op de vernieuwde site (nieuwe gistingzaal en extra distilleerketels) op de Leernse Steenweg in Deinze, maar zal er uiteraard ook kunnen geproefd worden van het bestaande assortiment jenevers en likeuren, maar misschien ook van de Van Hoo vodka of de advocaat. Voor deze 5de generatie van jeneverstokers uiteraard een hoogdag temeer daar het bedrijf nu ook VAN HOO en VAN HOOREBEKE heeft overgenomen èn de moutwijn (voor levering aan het Nederlandse BOLS) het ook uitstekend doet.
Op 1 oktober zal U trouwens kunnen proeven van een jubileumjenever die op 20.000 liter is gestookt ... een unicum dus !

Wie méér wil vernemen over het bezoek op 1 oktober kan terecht op www.filliers.be en www.openbedrijvendag.be

Vanaf de maand oktober krijgt U trouwens wekelijks een aflevering van het totaalproces dat nodig is om bij Filliers tot het eindprodukt te komen. Uiteraard zal het 125-jarig bestaan duidelijk in de kijker worden geplaatst ... maar da's voor oktober!


  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook RV Maatmeubelen zet de deuren open op 1 oktober
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook van het bedrijf RV MAATMEUBELEN kregen we de nodige informatie toegestuurd omtrent hun deelname aan de Open Bedrijvendag. Voor de 2de maal nemen zij deel aan dit initiatief waarbij het indrukwekkende atelier en dito showroom open gesteld worden voor het grote publiek.

Hettich sillent system - meubelen in ronde en elipse vormen, HD meubelpanelen, keukentoestellen SMEG, mfd light voor speciaal lakwerk, Wicanders legklare kurkvloeren ...... U kan het allemaal bewonderen bij RV Maatmeubelen - Wiedauwkaai 24 te Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0110 CONCERT in Gent vanaf 14.00 uur

NMBS parking (St. Pietersstation) - vanaf 14upresentatie: Wim Oosterlinck

14.00 X!nk
14.30 Monza (special guest Thé Lau)
15.10 Gunter Lamoot
15.30 Living Roots I (starring Bert Ostyn, Dirk Blanchart, Kris De Bruyne, Kommil Foo)
16.05 Hadise
16.30 Living Roots II (starring Jan De Campenaere, Gert Bettens, Djamel, PJDS)
17.30 Abdelli
18.05 't Hof van Commerce
18.40 Wouter Deprez
19.00 Luc De Vos + vriendinnen
19.30 Kamagurka
19.45 Sioen
20.20 Will Tura
21.00 Arid
21.35 Helmut Lotti  


Helmut Lotti heeft een voor 0110 speciaal door hemzelf in het Gents geschreven liedje opgenomen, samen met mede-Gentenaar Frederik Sioen en Roland (van Campenhout). "Oaster iets scheelt" ("Als er iets scheelt") is vanaf vrijdag 22 september op de radio te horen.

"Ik heb 'Oaster iets scheelt' in het Gents willen zingen, omdat dat mijn moedertaal is. En omdat het precies gaat over waar verdraagzaamheid moet beginnen: bij jezelf en je buren, letterlijk en figuurlijk, de mensen waarmee je dagelijks leeft. Verdraagzaamheid begint met: "probeer 's in de schoenen van de ander te staan, de zaken vanuit zijn standpunt te zien", zegt Lotti. "Verdraagzaamheid begint dus bij de opvoeding, en daar gaat het al ernstig mis. Daarom zing ik: Onze beschaving goa kapot."

Frederik Sioen: "Ik ben fier dat ik dit met Helmut heb kunnen doen, ook als Gentenaar. Het zal fantastisch zijn om dat samen live te kunnen doen, in Gent op 1 oktober."

Roland: "Ik heb niet geaarzeld toen ze mij gevraagd hebben. Wij komen alle drie wel uit zeer verschillende muzikale werelden, dus het was even zoeken. Maar... dat is ook verdraagzaamheid! Voor mij is dit in ieder geval historisch, zoals het hele 0110 opzet."

De opbrengst zal in ieder geval gaan naar een project voor kansarmen in Gent / de vzw "Poverello".

Meer info over de 0110-concerten: www.0110.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMAAK nummer 38 ligt in de winkel !

 Zonet belandde het nieuwste nummer van SMAAK (nr. 38) in de brievenbus en wederom zijn wij gecharmeerd door de invulling die het trendsettend BELGISCH magazine heeft gegeven aan alles wat maar met gastronomie, toerisme en lifestyle te maken heeft. Uiteraard wordt de herfst in alle pracht en praal centraal gesteld waarbij niet alleen aandacht geschonken wordt aan de overheerlijke smaken en recepten die hieraan verbonden zijn, maar ook de kleuren spelen een belangrijke rol om dit item vanuit diverse hoeken te benaderen.
Zo leren we al snel een broodje 'Kids' klaarmaken of riskeren we ons aan een zoete pizza met bosvruchten en Griekse yoghurt. Al zeggen ook het pasteikroketje van Orvalbier, de zeetong met eekhoorntjesbrood of de gnocchi met vanille, kippenoester en gele wortel ons wel iets.
In het magazine wordt ook teruggeblikt op de tuinfeestwedstrijd die een winnares uit Waarschoot met 20 vrienden mocht ervaren, terwijl de reislustigen alvast kennis kunnen maken met o.a. Barcelona-Valencia, het maritiem Antwerpen of de smakelijke zijde van Wallonië en Chimay. Verder kunnen we best genieten van enkele leuke artikels over bvb. het verzamelen van kookboeken, het rustig omgaan met stress, een strookje glamour èn een avontuurlijke sessie in een luchtballon. De granaatappel en de pastinaak  krijgen de maandelijkse centrale aandacht, al zijn de diverse snelle hapjes met fruit ook niet onaardig te noemen. Wederom dus een plezier om de luxueuze 122 pagina's rustig te doorbladeren en ondertussen weer het één en ander op te steken.
Het magazine SMAAK verschijnt 5 maal per jaar en kost in de boeken-en krantenhandel 3,70 euro.
Wie een voorsmaakje wil, kan rustig eens een blik werpen op www.magazinesmaak.be

 foto: Smaak

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

“HET DERDE HUWELIJK” - OERSTERKE ROMAN VAN TOM LANOYE

 

Tom Lanoye  de eerste Antwerpse stadsdichter heeft méér dan één close binding met Gent; hij studeerde hier Germaanse talen – maar broste duidelijk en konsekwent voor het vak correcte uitspraak – en woonde in die tijd in dezelfde buurt waar Frank Beke en Pjeroo Roobjee opgroeiden, de zijstraatjes van de Molenaarstraat. Hij schreef in Gent een aantal van zijn niet meer weg te wissen werken.

  

.Lanoye is geen veelschrijver maar het is wel telkens prijs. Tussen zijn terechte  politieke en ethische standpunten en publieke statements in, schrijft hij met een intelligente bevlogenheid. De wereld een geheugen schoppen ?

 

“Het derde huwelijk” is het zoveelste bewijs van zijn kunnen. Hij heeft zich – na kortverhalen  en een aantal succesrijke romans – bevestigd in het vak van  romancier . Hij heeft geleerd hoe een plot uit te bouwen en vol te houden..Hij doet het met een nederige knipoog naar zowel Elschot , Boon en Claus, zonder hen te (willen) copiëren. Lanoye, blijft  eigengereid zichzelf. En dus bijzonder boeiend.

 

De kanjer (337 bladzijden)  heeft als originele invalshoek dat hij het leven en bewegen van een locatiescout volgt, Maarten Seebregs, die zijn bloedvriend (sic) voor zijn ogen zag sterven. Lanoye zou Lanoye niet zijn als hij daaraan niet het gegeven koppelde dat Seebregs met het geld van zijn vriend overleeft.

 

Seebregs huwt – op aanraden van een wildvreemde - na zijn persoonlijke verwerking van het afscheid met een Afrikaanse vrouw. En hij laat het niet bij één. Dat wekt de aandacht van de Dienst Vreemdelijkenzaken. Alsof dat geen meerlagige plot is. En daar komt nog eens een bruidschat bovenop. Zijn alle voorwaarden voor een goed verhaal inmiddels vervuld ?

 

Er is evenwel een stringente voorwaarde verbonden aan de huwelijken. Ook dat nog !


        


“Het derde huwelijk” is een boeiende en compacte roman geworden. Een staaltje. Een te herlezen ding gebaseerd op een sterk verhaal maar met de nodige literaire franjes. Een blijver dus. Lanoy mag gerust weer naar Gent verhuizen en de volgende stadsdichter worden.

 

Freek Neirynck                                                            (webmaster Johan Dhaene)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazomeren in Limburg ! Heerlijk ...

Vanmiddag 29 graden in Limburg, schitterend terrasjes-, fiets- en wandelweer!
Zo start vandaag de nazomeraanbieding van Toerisme Limburg vzw 'Nazomeren in Limburg'. Met deze herfstactie wil Limburg zich profileren als een waardig alternatief voor de klassieke najaarsbestemmingen. Lekker weg en toch dichtbij!


De Limburgse nazomertroeven:

- 25 % korting in meer dan 100 logies op een verblijf van minstens twee nachten
- Slechtweergarantie bij alle kleinschalige logies die deelnemen aan de actie 'Nazomeren in Limburg' (gratis ticket voor 44 all weatherattracties als het regent)

- veel variatie in landschappen
- elke dag iets te beleven: een stille dauwwandeling tussen het plukvers fruit van Haspengouw, een workshop rond najaarskruiden met Daniëlle Houbrechts, Kempense herfstgastronomie met trappist en kaas, een hele Week van de Smaak in Hasselt waar het Vlaams slotevent plaatsvindt, het mysterieuze licht- en klankspel 'Dwaallichtjes' in Bokrijk, een ontdekking van de Mijnstreek met regiotours en sleutelfiguren en nog veel meer...

- de befaamde Limburgse gastvrijheid als kers op de (fruit)taart... Het persoonlijk onthaal in Limburg is legendarisch. Ook de Limburgse gidsen zijn joviale gastheren. Zij kennen hun streek van binnenuit. Kijk maar naar de sleutelfiguren in de Mijnstreek en de rangers in het Nationaal Park Hoge Kempen...

"Limburg is veel meer dan een Fietsparadijs," beklemtoont de Limburgse gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen. "Ook buiten het fietsseizoen is het een gedroomde plek om in alle rust te genieten van wandelingen, streekproducten en tal van unieke evenementen. De gloednieuwe gids 'Nazomeren in Limburg' serveert je het beste uit het Limburgse najaar. "56 pagina's puur Limburg-plezier, met honderden leuke najaarstips en originele adresjes. En met de hartverwarmende Limburgse gastvrijheid als kers op de taart. Meer dan honderd Limburgse logies doen er nog een schepje bovenop! Want tussen 21 september en 21 december krijg je 25 % korting. Daarbij zijn er heel wat nieuwe charmeverblijven die je beslist moet ontdekken. Laat je verrassen!"

Het Limburgse najaar biedt afwisseling genoeg voor een heerlijke antistressvakantie. Begin je dag met een ontspannende wandeling over de Voerense heuvels. 's Namiddags flaneer je door de winkelstraten van trendy Hasselt of stap je door het enige Nationale Park van het land met een heuse ranger als gids. Je eindigt met een exotisch diner in de Mijnstreek. Of wat dacht je van een fietsavontuur met Suske en Wiske in de Kempen met de Verhalenfluisteraar? En met de interactieve 'periscopen' werp je een boeiende blik op het Maasland. Beloon jezelf met een stuk fruitige vlaai, een schuimend streekbiertje of een heerlijk streekgerecht. Lekker en toch supergezond!


Bestel nu bij Toerisme Limburg je gratis Limburg nazomergids. Alle info, voorwaarden én een downloadbare nazomergids en kortingsbon vind je ook op www.toerismelimburg.be/nazomeren. Hier vind je ook de meest recente lijst van logies waar je voordelig kan 'Nazomeren in Limburg'.

Info: Toerisme Limburg vzw, Willekensmolenstraat 140 in B-3500 Hasselt (België),
tel. + 32 11 23 74 50, fax + 32 11 23 74 66, info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be/nazomeren

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Prosper Montagné huldigt gewezen winnaars in Kursaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gastronomische Club Prosper Montagné zette tijdens een luisterrijk banket in het restaurant Ostend Queen in het Kursaal Oostende haar vroegere winnaars in de bloemen. Voorzitter Manu Desutter mocht het genoegen smaken tegelijk heel wat prominente meesterskoks te kunnen ontvangen.


  
De Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Georges de Ramée, toenmalig concessionaris van het Oostendse Casino-Kursaal, met de bedoeling enerzijds het wintertoerisme wat op te krikken en anderzijds promotie te voeren voor de Belgische gastronomie. Om die stellingen kracht bij te zetten werd uitgepakt met een wedstrijd, kookwedstrijd die bekroond werd met de titel van Eerste Kok van België. In een later stadium werden de titels van Eerste Wijnschenker van België en Eerste Pasteibakker van België hier aan toegevoegd.

Intussen zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot de top van ons land en worden de titels als goud bestempeld. De erelijst laat dan ook niets aan duidelijkheid over.

Voorzitter Manu Desutter, geflankeerd door provoost-generaal-schatbewaarder Willy Verdonck en de provoosten Michel Coppens, Marc Debailleul, Frank Desmedt, Paul Puissant, Eddie Van Maele, Michel Van Tricht en Jean Van Brabant, genoot duidelijk van de aanwezigheid van zowat alle ex-winnaar, baron Pierre Romeyer (winnaar in 1956) en driesterrenkok Pierry Wynants (winnaar in 1965) op kop. Ook Jean Fleury (winnaar in 1976), vandaag rechterhand van de grote Franse chef Paul Bocuse, was speciaal uit Lyon overgevlogen om zijn Belgische collega’s en ex-laureaten te ontmoeten. Enkele gewezen winnaars hebben zich intussen gevestigd in het buitenland terwijl een tiental intussen overleden zijn.

 

Hoe dan ook de opzet van de bijeenkomst miste zijn doel niet. Voorzitter Manu Desutter en zijn provoosten zijn dan ook van plan op deze bijeenkomst in het voorjaar 2007 nog eens te herhalen, maar dan in het Waalse landgedeelte.

 

De wedstrijden voor de Eerste Kok van België, de Eerste Wijnschenker van België en de Eerste Pasteibakker van België 2006 vinden plaats op maandag 6 november met banket in het Kursaal Oostende.

Meer info op www.clubprospermontagne.be


(verslaggever: Georges Keters

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek bij de bakker èn in het casino !
OSTENDIA CLASSICA START HET NIEUWE SEIZOEN MET BAKKERIJCONCERTEN.
ZONDAG 1 OKTOBER TUSSEN 8U EN 10U

Op 6 oktober start in het Kursaal Oostende een nieuwe reeks Ostendia Classica met opnieuw een verscheidenheid aan orkestconcerten, kamermuziek en pianorecitals. Grote orkesten zoals het Nationaal Orkest van België, deFilharmonie, het Orkest der Lage Landen, het Nationaal Orkest van Rijsel brengen muziek van grote componisten zoals Tsjaikofski, Ravel, Schubert, Verdi, Beethoven, Chopin, enz... Grote solisten zoals Boris Belkin, Eliane Rodriguez, de laureaat van de Koningin Elisabeth wedstrijd worden verwacht. Het wordt opnieuw een hoogstaande reeks met 11 concerten. Alle concertinfo vindt u op www.kursaaloostende.be
Abonnementen zijn nog beschikbaar.

Het nieuwe seizoen gaat op een originele manier van start door de BAKKERIJCONCERTEN die op zondag 1 oktober worden gehouden. In 10 winkels verspreid over de provincie West-Vlaanderen kan je nu zondag tussen 8u en 10u tijdens de aankoop van brood en koffiekoeken genieten van heerlijke klassieke muziek. Het Kursaal doet daarbij beroep op muzikanten uit de verschillende conservatoria en academieën uit de provincie.

Bij de volgende bakkers kan u alvast terecht:

-Bakkerij Caruso, Nieuwstraat 29, Oostende
-Bakkerij Gheysen, Nieuwpoortsesteenweg 198, Oostende
-Bakkerij Espero, Leopold-II-laan 223, Oostduinkerke
-Bakkerij 3 B's, Strandlaan 278, Koksijde 
-Bakkerij Chantilly, Torhoutsesteenweg 79, Brugge
-Patisserie Van Mullem, Vlamingstraat 56, Brugge
-Bakkerij Willemyns - Capucienstraat 85 - Ieper
-Bakkerij Huize Goegebeur - Meenseheirweg 78 - Roeselare
-Bakkerij Molly - Jozef Duthoystraat 108 - Waregem
-Bakkerij Hoornaert - Doorniksewijk 116 - Kortrijk

(organisatie i.s.m. De Zondag en de diverse Muziekconservatoria uit de provincie)

De eerstvolgende klassieke concerten in het Kursaal:

6/10 Nationaal Orkest van België
13/10 Orkest der Lage Landen met topsolist Boris Belkin
30/11 De Filharmonie

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong schrijftalent gezocht !

 De Junior Journalist-wedstrijd 2007, de grootste wedstrijd creatief schrijven voor jongeren, is opnieuw van start gegaan. Het thema dit jaar is Feest!, de inzet: meer dan 60.000 euro prijzen. Vorig jaar namen maar liefst 36.000 jongeren deel op meer dan 220 plaatsen in heel Vlaanderen.

Wat schrijven?

Kerstmis, Nieuwjaar, Halloween, Pasen, Carnaval, trouwpartijen, verlovingsfeesten, verjaardagen, Valentijn, Bar Mitswa, pyjamaparty’s … Af en toe mag er wel al eens gefeest worden. Feest erop los als journalist, reporter of auteur én schrijf erover. Fictie of non-fictie, verhaal of verhandeling, interview, reportage, anekdote … Alles kan (behalve poëzie).

Hoe deelnemen?

De Junior Journalist-wedstrijd bestaat uit een voorronde en een nationaal luik, telkens in vier wedstrijdcategorieën. Deelnemen kan via één van de meer dan 200 Davidsfonds afdelingen die in heel Vlaanderen de voorronde organiseren. Surf naar www.juniorjournalist.be voor alle wedstrijdplaatsen.

Jury van bekende auteurs en journalisten

Uit alle voorrondewinnaars kiest een jury van bekende auteurs en journalisten (Phara de Aguirre, Dirk Bracke, Rik van Cauwelaert, Elke Colpaert, Gerda van Erkel, Kolet Janssen, Martine Tanghe, Karel Verleyen en Wim de Vilder) de allerbeste Junior Journalist in elke wedstrijdcategorie.

Feest verzekerd want voor meer dan 60.000 euro prijzen

Deelnemen loont beslist de moeite want er ligt voor meer dan 60.000 euro aan prijzen klaar voor lokale en nationale laureaten. Alle plaatselijke winnaars krijgen voor 60 tot 250 euro prijzen mee naar huis en worden uitgenodigd op het Feest van de Winnaars in Bellewaerde Park (mei 2007).

De vier allerbeste Junior Journalisten worden echt bedolven onder de prijzen: een reuzen-boekenpakket, een vakantieweekend in Park Molenheide, een verrassingsprijs van Knack en een eerste job als journalist – bij het Nieuwsblad en/of Ketnet. Hun toekomstverhalen worden bovendien gepubliceerd in een uniek wedstrijdboek.

De 4 nationale laureaten zorgen er ook meteen voor dat hun klas kan meegenieten van hun overwinning. Want ze krijgt van 300 tot 600 euro boeken én een exclusieve rondleiding in het Museum voor Natuurwetenschappen.

Info voor deelnemers:

De Junior Journalist-wedstrijd 2007 loopt tijdens het eerste trimester van het schooljaar 2006-2007 en richt zich op jongeren van de derde graad basisonderwijs en het hele secundair onderwijs. Alle info en de voorrondeplaatsen vind je op www.juniorjournalist.be. Er is ook een folder met de belangrijkste informatie die je kan aanvragen bij het Davidsfonds, Blijde-Inkomststraat 79-81, 3000 Leuven, tel. 016/310.635, fax 016/310.608, jjw@davidsfonds.be.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLARA reikt muziekprijzen uit !

Vanaf woensdag 4 oktober plaatst Klara de veertig beste cd's en dvd's van het voorbije klassieke seizoen in de spotlights. De Klara-luisteraars kiezen de komende maanden zelf twee publieksprijzen: de beste Vlaamse cd en de beste cd van het jaar. Het team van de klassieke radiozender van de VRT kiest nog drie andere Muziekprijzen.

De Klara-Muziekprijzen, die aan hun zesde editie toe zijn, zijn een begrip geworden in de wereld van de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. "Het is een unieke actie in Europa. Geen enkel ander klassiek radiostation heeft zijn eigen prijzen", legt coördinator Karel Nijs uit.

Het Klara-team selecteerde de voorbije zomer de veertig beste cd's (36 cd's en 4 dvd's) uit de periode juli 2005 tot mei 2006. De dertig klassieke cd's, vijf jazz-cd's en vijf cd's uit de wereldmuziek worden op woensdag 4 oktober op Klara voorgesteld. Ook de rest van de maand oktober brengen verschillende Klara-programma's de producties ruim onder de aandacht.

Op zaterdag 18 november worden in de Bijloke in Gent de vijf Klara-Muziekprijzen uitgereikt. De luisteraars zelf kiezen twee publieksprijzen: de beste Vlaamse cd en de beste cd van het jaar. De Klara-medewerkers kiezen een laureaat in de categorieën klassiek, jazz en wereldmuziek.

Klara geeft naar gewoonte ook de Muziekprijzenfolder uit, waarin kortingbonnen voor de veertig cd's staan, samen goed voor 175 euro korting. Alle informatie over de Muziekprijzen en de prijzenfolder is terug te vinden op www.klara.be 

Bron: Belga

Reageer (0)

27-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.She's got style .... 7 - 8 en 9 oktober in Antwerpen !Op de tweede uitgave van She ’s got Style staan typische vrouwelijke producten uit het betaalbare luxesegment centraal met “Lifestyle“ als rode draad.

Wat deze beurs zo speciaal maakt is de perfecte combinatie die er gevonden is tussen leerrijke momenten en pure verwennerij !

Naast de restyling die door Brigitta Callens en haar team verzorgd worden met de daarbij horende fotoshoot door Henk Van Cauwenberge kan je op She’s got Style ook de ganse dag door genieten van modeshows, Tai-chi demonstraties en kookdemonstraties door minder en meer bekende Vlamingen.

Wie is er niet benieuwd naar de kookkunsten van Herr Seele ?  Dit is je kans om hem tijdens een kookdemonstratie aan het werk te zien op culinair gebied.

De meeste mensen kennen de sympathieke Zweed wel van tv-programma's als 'Aan Tafel' op één. Naast bekende Vlaming is Christer Elfving ook een steengoede chef die niet kan ontbreken aan dit evenement.

Ook topchef Wim Vandamme (ambassadeur van de Royal Belgian Caviar) is van de partij net als zijn collega’s Jo Brussels en Dave De Croebele.

Op een evenement waar de vrouw centraal staat, mag chocolade uiteraard niet ontbreken ! Hiervoor hebben we Dominique Persoone uitgenodigd om een demonstratie te geven. Dominique is een chocolatier die bovenaards goeie pralines maakt met onwaarschijnlijk lekkere vullingen. Hij is leverancier van Comme Chez Soi te Brussel. Pralines met in tabaksbladeren gemarineerde marsepein, of chilipepervulling, zongedroogde tomaten en basilicum, azijnvulling, wasabimosterd. Het is moeilijk te begrijpen, maar het is overheerlijk.

Om de Italiaanse gerechten in de verf te zetten, geeft Dario Puglia het beste van zichzelf tijdens een demonstratie. Indien de Vietnamese keuken nog geheimen voor je heeft, kom dan zeker kijken naar de demonstratie van Quyen !

Met een minimum aan ingrediënten toverde Giovanni Oosters een koningsmaal op tafel voor zijn kampgenoten tijdens Expeditie Robinson 2003. Nu geeft hij opnieuw een kookdemonstratie, maar deze keer niet voor de expeditieleden, maar wel voor de bezoekers van She’s got Style !

She’s got Style 2006 Antwerp Expo

 

Op 7 oktober van 11u tot 18u, op 8 oktober van 12u tot 18u, op 9 oktober van 11u tot 17u.

 

Toegangsprijs : € 10, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis kinderopvang voorzien

 

Meer info op www.shesgotstyle.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma 33ste editie Filmfestival Gent staat nu online!

Velen hebben er reikhalzend naar uitgekeken, en nu is het eindelijk zover: het volledige programma van de 33ste editie van het Filmfestival Gent staat online! Dit jaar hebben ze een nieuwe gebruiks-vriendelijke online filmkalender uitgedokterd die toelaat om op een snelle en handige manier het uitgebreide festivalprogramma (234 films!) te doorgronden. Van elke film is bovendien een volledige fiche met synopsis, foto's, credits en filmografie van de regisseur beschikbaar. Ook de Focus Knack Special van het festival met daarin alle films, praktische info en achtergrondartikels is vanaf vandaag beschikbaar bij Fnac Gent en in alle Gentse bioscopen. De ticketverkoop gaat van start op 30/9 via Fnac Gent en de website www.filmfestival.be

33ste Filmfestival Gent haalt recordaantal filmtalent naar Gent

Met 169 langspeelfilms en 65 kortfilms, alles samen goed voor 19468 minuten film en 596 voorstellingen verspreid over 14 dagen, wordt Gent van 11 tot en met 21 oktober opnieuw omgetoverd tot filmstad. De 33ste editie van het Filmfestival Gent focust op filmgrootheid Stanley Kubrick, brengt hommage aan de Belgisch-Franse regisseuse Agnès Varda en lokt meer dan 150 gasten of ‘filmtalent’ naar de Arteveldestad.  

Filmfestival toont in primeur film voor blinden en slechtzienden

Op 17 oktober toont het Filmfestival Gent in samenwerking met de vzw 'De Vrienden der blinden' in primeur voor Vlaanderen een filmvoorstelling voor blinden en slechtzienden. De keuze viel op De Zaak Alzheimer van Erik van Looy die door Herbert Bruynseels van een commentaarstem werd voorzien. Zo kunnen mensen met een visuele handicap ook eens genieten van een avondje film!

Gratis openluchtvoorstelling op nieuw Sint-Pietersplein

Vergeet zaterdag 30 september niet naar de gratis openluchtvoorstelling te gaan op het volledig heraangelegde Sint-Pietersplein in Gent. Het festival toont er om 21u The Killing (1956) van Stanley Kubrick. Dit als voorsmaakje van de Stanley Kubrick-tentoonstelling die op 5 oktober van start gaat in het Caermersklooster.  

33e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
11-21 oktober 2006 -
www.filmfestival.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beautyverkiezing wordt Vlaams onderonsje !De verkiezing Miss Belgian Beauty gaat de allerlaatste maand in. Maar alvorens op 21 oktober in het Casino van Knokke

de opvolgster van Céline Du Caju gekroond wordt, dienden de 20 finalisten nog herleid te worden tot 'De Gouden Twaalf'.

Dit gebeurde vorige zaterdag in een uitverkochte feestzaal Vossenberg te Hooglede, waar organisator en Missmaker Ignace Crombé

terecht fier mocht zijn over de kwaliteit van zijn kandidaten die dankzij de Akademie die ze volgden, kwalitatief heel sterk waren.
Toch moesten er noodgedwongen 8 kandidaten afvallen. Vier criteria beslisten over de einduitslag : resultaten televoting, verbale
expressie en algemene kennis, het promotiedossier en de beoordeling van de présence en uitstraling van de kandidaten.

De Wevelgemse Sofie Holvoet eindigde op de eerste plaats. Tweede werd Julie Casier uit Sint-Niklaas en derde Anne-Marie Ilie uit Mol.
De andere gelukkigen zijn Karen Sarasin uit Gent, Valery Super uit Zoersel, Annelies Van Wabeke uit Knesselare, Karolien Beliën uit Heusden-Zolder,

Joke Verhaeren uit Lier, Aline Hauglustaine uit Stevoort, Deborah Lammens uit Deinze, Anke Rectem uit Mechelen en Ans Pieters uit Borgerhout.

De docusoap omtrent deze prestigieuze verkiezing kan je bekijken op VT4 elke maandag om 20u20 of elke zaterdag om 18 uur.
Plietsplets heeft de Oostvlaamse kandidates in het vet geplaatst .....

Méér info omtrent het vervolg van het Miss Belgian Beautyverhaal vindt U op www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

25-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheekweek 2006 met een wereldrecord ??

Het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken, het Streekgericht Bibliotheekbeleid van de Provincie Oost-Vlaanderen en de bibliotheek van Oosterzele houden een feestelijke opening voor de Bibliotheekweek 2006. En dat gebeurt met een wereldrecordpoging bibdaten.
Een lege rij stoelen slingert tussen de boekenrekken. We zoeken zo veel mogelijk mensen die plaatsnemen en tips uitwisselen over hun favoriete boek(en).

Op vrijdag 13 oktober gaan we dan voluit met onze wereldrecordpoging. Ceremoniemeester Eric Van der Straeten nodigt iedereen uit om mee te doen en Marc Reynebeau is alvast van de partij. Gerechtsdeurwaarder Frank Maryns uit Zomergem controleert de goede gang van zaken en stelt het aantal deelnemers officieel vast. Een échte groep Mariachi’s maakt het ongedwongen gezellig die avond. En het wordt extra spannend want de bibliotheek van Brugge organiseert tezelfdertijd een eigen bibdate…

Inschrijven voor gratis deelname aan de wereldrecordpoging bibdate kan op  www.bibliotheekweek.be of in de bibliotheek van Oosterzele (09 362 81 17 of Oosterzele@bibliotheek.be)

Wie mee doet, maakt kans op een wereldrecord-boekenpakket !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tafel van Tine ...... om vingers van af te likken !

de tafel van tine

Wie houdt van een betoverend aanbod aan culinaire nieuwtjes, zit goed op www.detafelvantine.be, de webstek van Gents  journaliste Tine Bral.
Zonet plofte de nieuwsbrief in mijn mailbox en kon ik lezen dat volgende nieuwe items werden toegevoegd aan het reeds bestaande aanbod:

* tijd voor wild, paddenstoelen en Brusselse wafels
* Megavino komt eraan
* Volg de weg van boon naar koffie
* Groentemuseum opent deuren
* Beste sommelier van België 2006
* Wat gebeurde er met de brouwerij Achouffe
* Met kunst aan tafel Twee

Als U zelf de nieuwsbrief wil ontvangen, surf dan naar www.detafelvantine.beReageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start nieuwe waterpolocompetitie wenkt voor KGZV !
  Op zaterdag 7 oktober start de Koninklijke Gentse Zwemvereniging (kortweg KGZV) aan een nieuw waterpoloseizoen in ereklasse.
Die dag spelen ze de eerste thuismatch en ontvangen dan RSC Mechelen in het Gentse Stropbad.
 
Programma:
18.30u    KGZV2-Tielt
20.00u    KGZV1-RSC Mechelen
21.15u    reserven KGZV-RSC Mechelen

Plaats alvast ook maar zaterdag 25 november in de agenda, want dan betwist KGZV de traditionele derby der Lage Landen tegen MZV EEKLO. Binnenkort kan je via deze webstek vrijkaarten in de wacht slepen ... dus in het oog houden !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop WESTVLETEREN-trappist vanaf 25/9 via telefoon !

Een nieuwe werkwijze bij de bierverkoop

Vanaf 25 september 2006 bent u zeker van uw trappistenbier wanneer u langskomt in Westvleteren! Wij willen een einde maken aan de huidige situatie van lange wachttijden en mogelijke leegverkoop. Op die manier kan de rust van de abdij en haar omgeving beter gerespecteerd worden. Bovendien willen we iedere klant op gelijke wijze van dienst kunnen zijn. Daarom gaan we over op een nieuwe werkwijze bij de verkoop van ons trappistenbier.

Bier reserveren via de biertelefoon

Vanaf 25 september 2006 speelt de bestaande biertelefoon - 057 40 10 57 - een nieuwe rol in onze bierverkoop. De biertelefoon zal dan dienst doen als reserveringslijn voor de aankoop van een beperkt aantal bakken trappist. Wij vragen u om naar dit bekende nummer te bellen, u bekend te maken door middel van de nummerplaat van uw auto en uw bier te reserveren. Ter bevesti
ging van uw reservering krijgt u vervolgens een datum en tijdstip opgegeven. Hiermee kunt u op de aangegeven dag en op het genoemde uur het gereserveerde bier op de u bekende locatie naast de abdijpoort ophalen. De reserveringslijn op het bestaande nummer van de biertelefoon - 057 40 10 57 - gaat open op 25 september 2006. Vanaf dat moment kunt u dus bellen om bakken bier bij ons te reserveren. Het zal vanaf 25 september 2006 niet langer mogelijk zijn om zonder reservering bier aan te schaffen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we u op deze manier beter van dienst kunnen zijn en hopen dat deze wijze van bierverkoop tot ieders tevredenheid zal werken.

Met vriendelijke groet,

De broeders van Westvleteren

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BART HERMAN met nieuwe theatershow van start

Muziek : CD : Bart Herman : TUIMELKRUID : CD : Muziek « Tuimelkruid » is de titel van de gloednieuwe theatershow van singer/songwriter Bart Herman.

Hoewel de term ‘tuimelkruid’ (een letterlijke vertaling van ‘Tumbleweed’) spontaan doet denken aan oude Westerns, betreft het hier geenszins een ‘Bart Herman goes cowboy’. Met dit neogolisme probeert Herman alleen maar een muziekgenre te omschrijven dat hij naar eigen zeggen ‘ongewild zelf heeft uitgevonden.’

Bart Herman laat inderdaad graag verschillende muziekstijlen door elkaar ‘rollen.’ Al vanaf zijn beginperiode liet hij zich inspireren door de Angelsaksische country-folk, fifties, rock & roll over tex-mex naar de Latijnse ballades en de nostalgische zigeunermuziek.

Grote rode draad : de sterke Nederlandstalige teksten.

 Inderdaad een vreemde – zelden voorkomende combinatie. Kortom : het ‘tuimelkruid’geluid. Ook nu weer schreef hij een aantal stevige songs bij elkaar en onstond er, mede door zijn spitsvondige (niet zelden humoristische) bindteksten, een stijlvol geheel.

Bart Herman begeleidt zichzelf op gitaar en piano maar wordt verder muzikaal gesteund door het kruim van de ‘nieuwe generatie.’

De première is voorzien op 6 oktober in het casino van Beringen.

Méér info op www.bartherman.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S TELEVISIE op maandag 25/9
logo S TELEVISIE 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening vernieuwd St. Pietersplein (Gent) met openluchtfilm
Affiche opening sint-Pietersplein op 30 september Op 30 september wordt het Sint-Pietersplein en de parkeergarage onder het Sint-Pietersplein (P10) officieel geopend met een gratis evenement voor jong en oud. De werken voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage van het Sint-Pietersplein (P10) en de aanleg van het nieuwe Sint-Pietersplein hebben lang geduurd en zijn niet altijd makkelijk geweest voor de omwonenden. Nu komt het einde in zicht : op 30 september geven we het plein terug aan de Gentenaars!

Alle Gentenaars en bezoekers worden uitgenodigd op een spetterend evenement voor jong en oud op het Sint-Pietersplein en in de parkeergarage.

Van 14 tot 18 uur kan men kan er petanque spelen, met botsauto’s rijden, op een springkasteel spelen, naar de drive-in bioscoop fietsen in de parkeergarage, met gekke fietsen rijden, deelnemen aan een interactieve zoektocht, de 6-daagse fietsen op rollen, naar het museum in de parkeergarage, …

Om 21u wordt een openluchtfilm geprojecteerd op groot scherm, in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. In het kader van het Kubrick jaar werd gekozen voor 'The Killing', een film uit 1958 (zie verder).


Vanaf 20 uur kan geparkeerd worden in de parkeergarage. Van zaterdag 30 september (20 uur) tot en met maandagochtend 2 oktober (7 uur) kan er gratis geparkeerd worden!

OPENLUCHTFILM:

Op 30 september wordt het nieuwe Gentse Sint-Pietersplein ingehuldigd, dat voortaan door het leven zal gaan als evenementenplein mét ondergrondse parking. Een mooie aanleiding vond het filmfestival om er een gratis openluchtvoorstelling te programmeren. En omdat het festival dit jaar in het teken staat van Stanley Kubrick, zal om 21u The Killing (1956) op groot scherm te zien zijn!

The Killing
is Kubricks derde langspeelfilm en de eerste waar Kubrick zelf behoorlijk tevreden over was en dat wil wat zeggen. Het verhaal gaat als volgt: Johnny Clay is nog maar net uit de gevangenis ontslagen of hij beraamt al een nieuwe misdaad. Samen met zijn handlangers, waaronder kassier George Peatty, wil hij twee miljoen dollar roven uit de kassa van de paardenrenbaan. Het plan is tot in de kleinste details voorbereid en in principe kan er niets misgaan. Maar dat is zonder Sherry gerekend, de inhalige en overspelige vrouw van George...

The Killing is een spannende thriller met een intelligente verhaalstructuur en de nodige ingrediënten voor een ijzingwekkende misdaadfilm: een grote buit, een bende koele criminelen, een uitgekiend plan en een alles in de war gooiende femme fatale. Geen wonder dat Quentin Taratino zich door The Killing liet inspireren voor zijn eigenste Reservoir Dogs.

Reageer (0)

23-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 24 SEPTEMBER: 8ste FLIKKENDAG
Beste vrienden,

gezien het programma van de 8ste editie van FLIKKENDAG op zondag 24 september zodanig uitgebreid is dat ik eigenlijk diverse pagina's nodig zou hebben om volledig te zijn, beperk ik mij tot volgende informatie:
 Van 10.00 tot 18.00 uur staat de Gentse binnenstad volledig in het teken van de hulp-en veiligheidsdiensten èn uiteraard de politieserie FLIKKEN. Het thema dit jaar is MUZIEK en dat spreidt zich uit over diverse locaties waarbij ik U graag verwijs naar www.flikkendag.org voor een naar eigen maat gemaakte zoektocht !
Ikzelf heb het genoegen om het podium te delen vanaf 10.00 uur met GEENA LISA .... meerbepaald de centrale locatieplaats op het Emiel Braunplein.We ontvangen alvast op het grote podium volgende gasten:

 

- 11.00u: Free The Soul
- 12.20u: Kurt Burgelman (Biezebaaze)
- 13.15u: Matt (Eurosong for Kids 2005)
- 13.40u: Hadise
- 13.55u: Kate Ryan
- 14.10u: Katerine
- 14.25u: Pim
- 14.40u: Get Ready
- 14.55u: De Romeo’s
- 15.10u: Mama’s Jasje
- 15.25u: Danzel
- 16.15u: Sandrine

16.30 uur - 18.00 uur: WishBand met de Flikkenacteurs waaronder de musicerende
TOT ZONDAG !!!!!

Reageer (0)

20-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEKI op 29/9 in EVERGEM !

Wie R'nB zegt in België, zegt Leki. Leki heeft ervoor gezorgd dat het genre een vaste plaats heeft binnen de Belgische muziekscène. Twee jaar na haar debuut-cd 'Breakin' Out' is Leki terug met de opzienbarende opvolger 'Warrior Girl'. 'Warrior Girl' toont een veelzijdige, gerijpte artieste die in 'Superstar' eer bewijst aan haar ouders, in 'One Love' de liefde bezingt, met de single 'Spread My Wings' haar spiritualiteit uitdiept en zich met 'Latin Lover' en 'Trouble' van haar meest sexy kant laat zien. De rode draad tijdens 'Leki's Urban Culture Live' tour zijn de verschillende facetten van de urban culture: hiphop, dance, breakdance, dj, mc, grafitti,. Deze performance wordt aangevuld met gastoptredens van artiesten uit de Belgische urbanscene. Deze full live set wordt afgewisseld met akoestische nummers gebracht door professionele muzikanten.

Prijs: 16 euro - jongeren -26j.: 1 kaart kopen = 1 kaart gratis voor een leeftijdsgenoot!

Cultuurcentrum Evergem-Sleidinge - Weststraat 31 - 9940 Evergem - tel. 09 358 51 00 - fax 09 357 55 15 - cultuurcentrum@evergem.be -- http://www.evergem.be/cultuurcentrum

www.lekimusic.com

Reageer (0)

19-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (19/9)

We knopen vanaf vandaag weer aan met de traditie waarbij U als geïnteresseerde literatuurliefhebber een persoonlijke keuze krijgt aangeboden van enkele nieuwe uitgaven die ongetwijfeld een plaats verdienen in Uw bibliotheek of zelfs mogen schitteren vanop de salon-of nachttafel. Vanaf volgende week zal U er trouwens een boekenpakket PER uitgeverij kunnen op nalezen maar deze keer mixen we de diverse uitgaven nog eens stevig (maar toch overzichtelijk) door elkaar.
Deze keer stel ik U volgende uitgaven voor:

"Gent onder vriendinnen" is zelfs voor het mannelijke geslacht een uiterst interessant en handig boekje waarin de Gentse auteur REIN VERHOEVEN ernaar streeft de lezer een stadsgidsje (167 blz.) aan te bieden die diverse mogelijkheden aanreikt om de stad op een méér dan zomaar ontspannende manier te verkennen. Ze verdeelde Gent in 4 sectoren (De Kuip-Veldstraat-Korenmarkt / Oudburg-Vrijdagmarkt-Sint-Jacobs / Zuid / Station en ging telkens op zoek naar de leukste adressen om gezellig te shoppen, zalig te eten, lekker te kletsen, sfeervol te slapen, tof uit te gaan of gewoonweg te doen ! Dat ze haar eigen verleden (geboorte, schoolgaan, haar eerste lief ...) als achtergrond meedraagt vind je ontegensprekelijk terug in de bezieling die in de opmaak van haar teksten terug te vinden is. De portrettering van enkele hedendaagse en historische vrouwen met pit (o.a. Louise Coupé, Vina Bovy, Lieve Blancquaert of Chris Thys ...) zorgt voor een aangename afwisseling terwijl de kleurrijke foto's van Jonas Lampens een eerste blik laten zien op het voor sommigen nog totaal onbekende aspect van Gent. Zeker en vast een aanwinst in het reeds uitgegeven assortiment 'Gent' èn een verderzetting van de bestaande reeks "Onder vriendinnen" die reeds Parijs, Amsterdam, Brussel, Brugge en Antwerpen vanuit eenzelfde betrachting in de kijker plaatste.

"Gent onder vriendinnen" van Rein Verhoeven is een uitgave van LANNOO (Tielt) onder ISBN 90-209-6669-3 en kost 9,95 €.

  Met dit boek van Radio 2-producer Johan Van Achte zitten de liefhebbers van de Vlaamse klassiekers zeker goed voor een grote portie liedjesteksten die het èchte Vlaamse lied hebben gemaakt tot wat het nu is. Vanuit zijn jarenlange ervaring met dit soort muziek is de samensteller erin geslaagd om een fijn overzicht te geven van die liedjes die zowel in Vlaanderen als in Nederland door zowat iedereen werden èn nog steeds worden meegezongen. Vertrekkend vanuit de jaren '50 met o.a. Marina (Rocco Granata) en Waarom zijn de bananen krom (Tony Corsari), over de jaren '60 met o.a. Christine (Will Ferdy),Jij en ik (Miek en Roel) en De ranke Roos (Ronny Temmer) en de jaren '70 met o.a. Eviva Espana (Samantha),  Gelukkig zijn (Ann Christy) en Vrijen (Jawadde). Maar ook de jaren '80 met o.a. Paulien (Johan Verminnen), Anne (Couseau) en Waarom ik (Helmut Lotti) en de jaren '90 met o.a. Mia (Gorky), Hij speelde accordeon (Luc Steeno), Ik hou van U (Noordkaap) en Hemelsblauw (Will Tura) komen uitgebreid aan bod. 202 liedjesteksten om nooit meer te vergeten met aanvullend een index op artiestennaam en op titel. Of zoals Johan Van Achte het zelf aankondigt: "Proficiat, je hebt een nieuw geschiedenisboek in handen". Een leuke aanwinst voor iedereen die graag méézingt ....

'Liefde voor muziek" is samengesteld door Johan Van Achte en uitgegeven door The House Of Books. Het kost 14,90 € en verscheen onder ISBN 90-443-1506-4

kookboek de basis "De basis" maakt eigenlijk deel uit van een verzamelbox die onlangs is verschenen bij Homarus Culinaire Uitgeverij en uit drie boeken bestaat. Niettemin zijn de delen ook afzonderlijk verkrijgbaar en stellen we U vandaag graag het eerste deel voor dat tevens ook het allereerste boek was van de uitgeverij en waarin 150 basisrecepten samengebracht zijn die op z'n minst de amateurkok moet beheersen om achteraf te experimenteren. Hoe maak je de beste aardappelpuree ? Wat is blancheren ? Wat is het verschil tussen snijtechnieken als brunoise en julienne ? Vragen die een duidleijk antwoord krijgen in het 320 kleine pagina's tellend boek waarin Filip Verheyden zorgde voor de tekst en Tony Le Duc zoals altijd met prachtige foto's de nodige illustraties aanbracht. Onderverdeeld in diverse thema's (kooktechnieken, snijtechnieke, bouillons en fonds, bindmiddelen, lichte soepen, stevige soepen, aardappelen, rijst, boter, koude sauzen,warme sauzen, eieren, mousses, brood, deeg en beslag, confituur en zoet broodbeleg, zoete eierbereidingen, ijs, zoete sauzen èn 21 ste eeuw), krijgt de lezer en/of gebruiker een ideale leidraad aangereikt om lekkere bereidingen te maken en zodoende zichzelf en/of de gasten te verrassen. Bij elk van de 150 recepten staat nog eens een leuke tip waardoor U zichzelf kan profileren als een rasechte keukenpiet. Al vermoed ik dat het aangewezen is om véél te oefenen en desgevallend ook deel 2 (het product) en deel 3 (het gerecht) aan te schaffen. Maar over deze 2 andere delen (en de box in het algemeen) binnenkort heel wat meer.

"De basis" van Filip Verheyden is uitgegeven door Homarus Culinaire Uitgeverij (Boechout) met ISBN 9077695-01-X en kost
22,50 €. Meer informatie vindt U trouwens op www.homarus.be
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS OPENLUCHTCONCERT in GENT op 21 SEPTEMBER !!!

 en nog vele anderen zullen het Gentse Emiel Braunplein in een nazomers, muzikaal spektakel dompelen. Want de Politiezone Gent viert op donderdag 21 september om 19.00 uur het 5-jarig bestaan met een grandioos openluchtconcert waarop U volledig GRATIS aanwezig kan zijn om mee te dansen, te zingen, te genieten .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIGNALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

GENTS POEZIECENTRUM MAAKT BIBLIOFIELE HERUITGAVE SUCCESBUNDEL “MARCINELLE” (WILLY VERHEGGHE)

 

Het Gentse Poëziecentrum, uitnodigend gehuisvest in het Torenken aan de Vrijdagsmarkt, gaf recentelijk de derde druk uit van “Marcinelle”, de dichtbundel waarmee Willy Verhegghe sociaal poëtische geschiedenis schreef in 1995.

 

Veertig jaar na de feiten wou Verhegghe een literaire herinnering en hommage opleveren aan de niet meer uit het geheugen weg te wissen mijnramp van1965, waarbij 136 Italiaanse gastarbeiders het leven lieten. Het werd een ode aan alle (mijn)werkers… ‘ter wereld, verenigt u’.

 

Het was voor de poëziekenners verre van verwonderlijk dat uitgerekend Vlaanderens meest sociaal geëngageerde dichter, uit Pollare bij Ninove maar heel erg met Gent verbonden, dit thema zou aansnijden. Verhegghe zoekt voor zijn (veelal) themabundels inspiratie in het leven van de ‘gewone mens’. Hij schreef over en ten bate van mentaal minder validen, Flandriens, arbeiders… Alsof hij zich verantwoordelijk voelt voor het testament van zijn letterkundig idool en jarenlang vriend Louis Paul Boon. Hij schopt zijn lezers evenzeer een geweten.

 

Verhegghe schrijft leesbare poëzie, zonder ooit banaal te worden, non intellectualisch, herkenbaar. Daardoor wordt hij in het vaak high brow wereldje niet altijd echt op zijn waarde ingeschat. Zijn verkoopcijfers staan daar nochtans in schril contrast mee. Zijn herdrukken ook. “Marcinelle” moest al na zes maanden al voor het eerst worden worden bijgedrukt. En nu is er de uitgave met een duidelijke meerwaarde van het Poëziecentrum. Niet evident in het genre.

 

Deze uitgave van het Poëziecentrum maakt evenwel – en terecht – één en ander goed. Het is een prachtboek(je) geworden. De naam bibliofiel mag gerust gebruikt worden. Mocht er een literaire prijs bestaan voor de best uitgegeven dichtbundel, dan kreeg “Marcinelle” die vast en zeker.

 

Eerst en vooral betreft het een literair herziene (2055-2006) uitgave. Daarenboven is de tekst vrij rijkelijk geïllustreerd met historische iconografie, die de realiteitswaarde nog opdrijft. En ten derde verschijnt de themabundel – uit respect voor mens en locatie – in drie talen : oorspronkelijke taal Nederlands, Frans voor Marcinelle en Italiaans voor de afkomst van de slachtoffers. De franse vertalingen van de gedichten zijn overigens van Frank De Crits, Brussels literator en bloedvriend van de schrijver.

 

Wie maar één dichtbundel per jaar koopt moet zich zeker “Marcinelle” aanschaffen. De uitgever biedt hem aan aan € 15 en dat is het boek zeker waard.

cover Marcinelle  Willie Verhegghe


(tekst geschreven door Frek Neirynck en op web geplaatst door Johan Dhaene)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Oostvlaamse wandelroutes in brochurevorm
 

De voorbije zomer heeft Toerisme Oost-Vlaanderen weer heel wat nieuwe wandelroutes voorgesteld. In het Waasland kan je voortaan met de Tweelanden-route de bosrijke grensstreek van De Klinge verkennen. In de Vlaamse Ardennen trekt de Scheldekant-wandelroute (Wortegem-Petegem) door de Scheldevallei en langs de voomalige Beaulieu-abdij. In Geraardsbergen is de Reigerroute, die start in Provinciaal Domein De Gavers, volledig hertekend en bewegwijzerd. Ook de Leiestreek pronkt met een nieuwe wandelroute: de Albijn Van den Abeele-route trekt door kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem. De wandelbrochures kosten 1,25 euro per stuk. Je kan ze bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen.


Meer Info:
Toerisme Oost-Vlaanderen, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent
Tel. 09-269 26 00,
toerisme@oost-vlaanderen.be, www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiters en Tabak ?????

Voortaan kunnen ruiters en menners de omgeving van Ninove verkennen met de Tabaksroute. Deze route is 36 kilometer lang en start op het dorpsplein van deelgemeente Appelterre, bekend van de tabaksteelt. Het traject gaat over landelijke en deels onverharde wegen. Er is bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid. Langs de route liggen een aantal maneges. Bij de Tabaksroute hoort een verzorgde brochure, die is opgemaakt in dezelfde stijl als de populaire wandelbrochures van Toerisme Oost-Vlaanderen. Ze kost 1,25 euro. Met dit project willen de initiatiefnemers inspelen op de toenemende populariteit van de recreatieve paardensport.

Meer info: Provinciaal Infokantoor Scheldeland Donkmeer, Donklaan 93, 9290 Berlare. Tel. 09-345 59 46, info@scheldeland.be, www.scheldeland.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAXI TAXI vanaf 10/11 in het Nieuwe Boulevardtheater

Het Nieuwe Boulevardtheater komt dit najaar met een blijspel op de proppen: het dolkomische "Taxi Taxi" van Ray Cooney in een regie van Gert Verhulst (Studio 100).

Hoofdrolspelers worden Dirk Van Vooren en Patrick Onzia , beiden ruimschoots bekend om hun revuewerk.

"Taxi Taxi" loopt in november in Zaal Elckerlyc, aan de Frankrijklei in Antwerpen.

Het verhaal

"Taxi Taxi" vertelt het verhaal van taxichauffeur John. De man leidt een dubbelleven: hij is gehuwd met Marleen met wie hij op het Antwerpse Kiel woont, maar houdt er ook nog een vaste vriendin op na in Hoboken. John probeert zo goed en zo kwaad als dat kan zijn strak uurrooster te combineren met zijn twee relaties. Als hij op een dag in het ziekenhuis belandt met een hersenschudding, is de verwarring plots compleet. Hij schakelt zijn goede vriend Stan in om te redden wat er te redden valt, maar dat is buiten twee nieuwsgierige wijkagenten én het temperament van Johns vrouwen gerekend...

Als hij op een dag in het ziekenhuis belandt met een hersenschudding, is de verwarring plots compleet. Hij schakelt zijn goede vriend Stan in om te redden wat er te redden valt, maar dat is buiten twee nieuwsgierige wijkagenten én het temperament van Johns vrouwen gerekend...


Hoofdrolspelers Dirk Van Vooren en Patrick Onzia, beiden ruimschoots bekend van o.m. de Caals & Van Vooren Zomerschows en Winterrevues, krijgen versterking van:
Nele Goossens (o.m. Kelly uit Chris & Co )
Dirk Lavrysen (o.m. Jacky Baelemans uit Thuis)
Peter Van de Velde (o.m. dokter Jan uit Wittekerke)
Dirk Bosschaert
Gert De Schepper.

Info en Reservatie voor de voorstellingen vanaf 10 november 2003: www.sherpa.be of 070/22.32.33

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft nog een strip over 'DE ROSTE WASGER' ?

In de jaren tachtig van vorige eeuw schreef Freek Neirynck samen met Romain Deconinck het stuk “De Roste Wascher”. Bij de herneming (tien jaar na de creatie) gaf De Gentenaar een stripverhaal uit op basis van een scenario van Freek Neirynck en met als tekenaars Buth, Erwin De Bie en Gypi. Elk in hun Gents. Zo werd de titel “De Roste Wasger”, met ‘G’. 

In het kader van een grote overzichtstentoonstelling over Buth in 2007 zijjn de betrokkenen op zoek naar een resterend exemplaar van deze strip. Wie kan helpen ? Contacteer Freek.neirynck@pandora.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 en 24 september: Tsjechische glasblazers aan het werk in Gents Design museum

borek sipekTijdens het laatste weekend van de tentoonstelling "Borek Sipek: glas, design en architectuur" demonstreren Tsjechische blazers hoe  Sipeks ideeën een vaste glazen vorm krijgen. De glasfabriek Ajeto, waarvan de blazers afkomstig zijn,  is gelegen in het dorpje Lindava, op een steenworp van Novy Bor, sinds eeuwen het centrum van de Tsjechische glasindustrie. De glasblazers zijn er gekend om hun groot vakmanschap en zij realiseren werk van glaskunstenaars uit binnen- en buitenland.

"Laat", zoals Sipek het zelf zegt "u fascineren door de dans van de glasoven".
De heer Borek Sipek zal zelf aanwezig zijn.
Op zaterdag 23 en zondag 24 september tussen 10u en 18 uur.
Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5 - 9000 Gent

Bewonder ook de nieuwe kroonluchter in het 18de-eeuwse gebouw. De luchter werd speciaal door  Borek Sipek ontworpen voor de trapzaal van de oude herenwoning. Het is een indrukwekkend stuk.

 Méér info over deze tentoonstelling èn het Design museum zelf vindt U op www.designmuseumgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel genieten aan de Kust: 1 nacht gratis

webcams aan de Vlaamse Kust Langs de Kust presenteren 50 hotels en 1 vakantiepark voor het najaar en de winter een superaanbod met voordelige verblijfsarrangementen. Je kan alle deelnemende hotels vinden op de portaalsite www.dekust.org/dubbelgenieten. De hotels bieden je verschillende formules aan met één of meerdere overnachtingen/ontbijt waarbij je telkens 1 nacht gratis krijgt. Deze actie zal je ongetwijfeld inspireren voor een korte vakantie in het najaar of in de winter.

Net zoals vorig jaar organiseert Westtoer, het West-Vlaams autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie, samen met verschillende hotels aan de Kust een hotel-overnachtingsactie. Overnachtingsactie Kust: één nacht gratis

Van 15 september tot en met 15 maart logeer je 2 nachten voor de prijs van 1. Er worden ook andere voordeeltarieven aangeboden. Zo kan je drie, vier of vijf nachten aan de Kust verblijven en krijg je er 1 nacht gratis bovenop.

De 50 hotels en het vakantiepark vind je terug langs de hele kustlijn. Wil je zeker zijn dat je een hotel in je favoriete badplaats vindt? Op www.dekust.org/dubbelgenieten staan alle aanbiedingen van de deelnemende hotels en de actiebon duidelijk vermeld. Via de reserveringsgegevens kan je snel boeken. Vermeld bij je reservering en bij het inchecken (met de uitgeprinte bon) dat het gaat om de 2=1 actie. Zo geniet je meteen van het speciale aanbod. De formule geldt altijd per persoon, op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt.

Praktische info

·         Handige adressen over bezienswaardigheden aan de Kust vind je in de brochure ‘KustSchatten’.

·         Voor fietsliefhebbers: vraag naar de fietsnetwerkkaart (6 euro) van de Kust.

·         Info en brochures over de kustgemeenten: bij de Diensten voor Toerisme aan de Kust en bij Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels - tel: 050/305.500, fax: 050/305.590 - e-mail: info@westtoer.be. Op internet: www.dekust.org

·         Extra info over West-Vlaanderen op het internet: www.toerismewesthoek.be, www.toerisme-leiestreek.be www.brugseommeland.be of www.westtoer.be.

Kustfietsroute


Reageer (0)

16-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Carte Blanche serveert vanaf 15/9 !
Ook deze keer liet restaurant CARTE BLANCHE (Gent) weten wat er geserveerd wordt vanaf 15 september ... geniet mee:


start hier, de website opent in een extra venster

VERRASSINGSMENU VANAF VRIJDAG 15 SEPTEMBER:
 
  * BRUISEND APERITIEF MET HAPJES.
 
  * HUISGEMAAKTE FOISGRAS, APPELTAARTJE EN EEN ROOSJE VERSE FOIS MET ROOKZOUT.
    of
  * KINGCRAB EN KABELJAUW, SABAYON MET JUS VAN SPINAZIE.
 
  * FILET VAN WILDE EEND, CASSISSAUSJE, GROENTENKROKET EN LOEMPIA VAN TRUFFEL & AARDAPPEL.
    of
  * PARELHOENFILET MET ZIJN GARNITUUR.
 
  * DESSERT MET PEREN EN PAIN-GRECE.
    of
  * BORDJE MET 4 ARTISANALE KAZEN.
 
  * KOFFIE "CARTE BLANCHE P-W"
 
  MENU aan € 62.50 MET APERO, WIJNEN EN KOFFIE INBEGREPEN
  MENU VOOR BOB AAN € 57 (ZONDER ALCOHOL)
 
  VOOR RESERVATIES 09 2332808 of 0478540512
  RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W, MARTELAARSLAAN 321, 9000 GENT
 
  NIEUW EMAILADRES:
  carteblanchepw@skynet.be

Reageer (0)

15-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te verwachten ???

Beste vrienden,

vanaf maandag krijgt U opnieuw de wekelijkse laag informatie op deze webstek. Ik heb ondertussen het genoegen om een stukje van de Westhoek te mogen proeven ... maar daar kan U vanaf 18/9 ook van genieten.
Verder op maandag 18/9:
- Tien op Tien en een kus van de juffrouw
- Mijn Gent ... het kersverse boek van Gents burgemeester Frank Beke (en GEEN politieke brief !)
- enkele nieuwe CD's
- toffe culinaire adressen en gastro-weetjes
- de nieuwste uitgaven van The House of Books
- onze zeer gesmaakte Gentse kalender (op basis van ingestuurde info)
- een wedstrijd met kans op enkele nieuwe literaire uitgaven
- het openluchtconcert van de Koninklijke Gentse Politieharmonie met een pleiade aan GENTSE artiesten
- Flikkendag
- en nog zoveel meer
Geniet van het weekend en graag tot maandag !!

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierke Pierlala aan zet de avond vóór de verkiezingen

Op de vooravond van de verkiezingszondag speelt ’t Spelleke van Drei Kluite de allerlaatste vooorstelling van “Pierke Pierlala’s KIESkoenfeeranse, nl op zaterdag 7 oktober om 20 u in de Capitole. Tijdens de voorbije Gentse Feesten werd de bij momenten hilarische productie dagelijks op minutenlange ovaties onthaald.

 

Het politiek satirisch Gents volkstheatergezelschap met als ‘tekstfoerniesseur’ Freek Neirynck en als ‘fetette’ Luk De Bruyker in de rol van Pierke Pierlala laat alle politieke partijen de revue passeren. ‘t Spelleke van Drei Kluite  stelt ook de nieuwe gezichten aan het Gentse kiesfirmament voor, die de Gentse samenleving in de komende zes jaar wel eens zouden kunnen inkleuren.


 


Vijf acteurs/zangers/figurentheaterspelers en een muzikant vullen in allerlei formaten en hoedanigheden de scène. Daardoor werd het een zéér visuele en échte kostuumproductie. Een pop, door Jean-Paul Pollet gemaakt naar beeld en gelijkenis van Vera Dua, wordt tijdens de voorstelling geïnaugureerd en vult de rij aan van andere tenoren ofte ‘poletieke gliskesieres als Frank Bike, Sas Van Roesoesoe, Tony de Paris, Daanjel Termwoizoen, Kalkoentsje Kreuke… Aan het einde van de voorstelling is er ook een verrassingsact, een Cameo aPIERans van één van de hierboven genoemden.

 

De KIESkoenfeeranse bevat ook een aantal nieuwe Gentse volksliedjes die het reeds uitgebreide repertoire van ‘t Spelleke van Drei Kluite aanvullen en actualiseren. Covers met dialectteksten en nieuwe songs van de huisauteur en Sif Meziek Jan Gorleer. Er kan ook een - collectors item - gelegenheidsgadget verkregen worden.

 

Pierke Pierlala richt zich tot volwassenen die Gents verstaan en regelmatig hun krant lezen en/of naar AVS kijken.

 

De toegangsprijs bedraagt € 15. Reserveren is aanbevolen op het nummer 09/233.29.99 van de Capitole(exclusief verzendingskosten)..

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgemse harmonie zoekt het in de liefde voor muziek

Muziek troef met volgend concert waarover U nog méér leest op www.harmoniewondelgem.be :

Reageer (0)

14-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My Fair Lady-liefhebbers moeten naar Antwerpen
"My Fair Lady" komt terug naar het theater!
 
De parel onder de musicals komt naar de Stadsschouwburg Antwerpen
 
van 28 november t.e.m. 3 december 2006 

 

De vijf Tony-awards en acht Oscars bewijzen het: “My Fair Lady” is de ultieme musicalklassieker! Al generaties lang weet dit verhaal het arme bloemenmeisje Eliza Doolittle, te ontroeren en te beklijven. Niet voor niets staan hits als "Wouldn't It Be Loverly", "With A Little Bit Of Luck", en "On The Street Where You Live", in ieders muzikaal geheugen gegrift.

 

Toch is deze onvergetelijke productie vol heerlijke melodieën en kleurrijke personages heel weinig in Vlaanderen te zien. 

Daar komt in 2006 eindelijk verandering in!

Music Hall Promotions presenteert deze winter de Joop van den Ende theaterproductie van "My Fair Lady" in de Stadsschouwburg Antwerpen.


En dat met een absolute droomcast!

 

Thom Hoffman speelt de stugge taaldeskundige Professor Higgins. De bekende acteur en fotograaf, die eerder te zien was in films als “De Vierde Man”, “De Avonden” en “Dogville”, maakt daarmee zijn musicaldebuut.

 

De jonge reizende ster aan het Nederlands theaterfirmament Céline Purcell speelt Eliza Doolittle, het eenvoudige bloemenmeisje dat omgetoverd wordt tot een echte klassedame.

 

Deze Nederlandstalige superproductie wordt dankzij de prachtige kostuums, de overbekende liedjes uit de wereldberoemde film en de meeslepende romance een onvergetelijke theaterervaring!

Tickets zijn te bestellen via 077/37.38.39 of www.musichall.be


Data
Van dinsdag 28 november t.e.m. zaterdag 2 december, om 20.00 uur.
Op zondag 3 december om 15.00 uur.
Telkens in de Stadsschouwburg Antwerpen

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39
www.musichall.be

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
Golden Seats: 62,50 EUR*
Cat. 1: 52,50 EUR
Cat. 2: 47,50 EUR
Cat. 3: 42,50 EUR
Cat. 4: 27,50 EUR

 

Voor vrijdag-, zaterdagavond en zondagmiddag geldt een weekendtoeslag van 5 Euro.
* Prijs van Golden Seat is inclusief een glas champagne

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El Ritmo del Mundo op 22/9 .... gewoonweg genieten !

dina_tersago  De zomer duurt dit jaar een dag langer!

Op vrijdag 22 september gaat voor de eerste maal

‘El Ritmo del Mundo ‘ door,,een avond waar de

zuiderse dans centraal staat.

Kom tussen 20 en 22u deelnemen aan een van de wervelende dansworkshops:

van een snelle salsa tot een passionele tango.Vanaf 22u kan je genieten van

verschillende muziek-en dansshows .

De presentatie van deze avond is in handen van Dina Tersago,die tevens met

haar danspartner Wim Gevaert (Laureaten in ‘Sterren op de Dansvloer ’ 2006))

een wervelende dansshow zal brengen !

Het Argentijnse Showpaar Valeria Maside & Anibal Lautaro brengen een schitterende demonstratie van Argentijnse Tango.

Naast voorstellingen op de dansvloer met o.a. de Salsa-groep Pasión Latina, zijn er ook een aantal live-optredens op het grote podium,met klinkende namen zoals ‘Esta Loco ’ ((Spaanse pop en flamenco), ‘Tango Zero-Dos ’ en als sublieme afsluiter ‘Proyecto Secreto ’ ((latin-ska)!

De hele avond dompelen we je onder in een zuiders sfeertje.Kuier langs de

verschillende kraampjes en geniet van de mediterraanse hapjes en trakteer jezelf

op een verfrissende cocktail.

De unieke locatie voor dit gebeuren is ‘San Marco Village ’,gelegen langs de A12

in Schelle.Dit polyvalent complex is gebouwd rond het ‘San Marco Plein ’,

een mooi groot overdekt zuiders middenplein.

‘El Ritmo del Mundo ’ is een samenwerking van ‘San Marco Village ’ met

vzw.‘Polariteit ’ en ‘Make my Day ’.

Tickets aan 23 euro zijn te verkrijgen in de Fnac Filialen, aan de receptie van San Marco Village, bij Polariteit  (Verkortingstraat 55 te 9040 St Amandsberg - Gent) of via het nummer 03 844 89 77.Meer info op www.elritmodelmundo.be .

tango02

Reageer (0)

11-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Wintersporthappening in Antwerpen !!

De Franse Wintersport Happening, een organisatie van Ski France International en Maison de la France, is de jaarlijkse niet te missen afspraak voor alle Belgische liefhebbers van de Franse bergen. De 6de editie gaat door op 23 en 24 september in Antwerpen, Hal 1 van Antwerp Expo (Bouwcentrum), na 5 jaar aanwezigheid in Gent.

 

Gedurende 2 dagen zullen de vertegenwoordigers van 32 Franse skistations die speciaal naar België komen, hun stations en nieuwigheden voorstellen voor het komende seizoen. Meer dan 10 reisorganisatoren zijn partner van het project en zullen hun aanbod in de Franse bergen voorstellen.

 

Een besneeuwd bergdorp van 4000m² met informatiestands in houten chalets (skistations en andere partners), een sfeervolle decoratie, een bergrestaurant en een degustatiemarkt, geeft u meteen de indruk aan de voet van de Franse bergen te zijn !

Franse Wintersporthappening  Het publiek kan deelnemen aan verschillende animaties :

 

 • Skipiste : met echte sneeuw (geproduceerd door Polar Snow), gratis skimateriaal ter beschikking (met Twinner Sport), ski-initiatie met Nederlandstalige monitoren van de Ecole du Ski Français
 • Nieuw ! Segway Ontdek nieuwe sensaties op deze futuristische machines !
 • Nieuw ! Play Station ZoneOntdek een spelruimte met 5 consoles en nieuwe ski- en snowboardgames
 • Trampoline / animatie snowboard test
 • Gratis waxen van skimateriaal en snowboard
 • Kinderdorp met animatie
 • Degustatiemarkt
 • Restaurant met streekspecialiteiten
 • Een grote tombola met te winnen wintersportverblijfen en talrijke andere prijzen

  De vertegenwoordigers van 32 skistations komen speciaal naar België om u te helpen bij de keuze voor de komende wintervakanties : Alpe d'Huez, Arêches Beaufort; Auron, Brides-les-Bains, Châtel, Courchevel, Flaine, La Clusaz, La Plagne, La Rosière, Le Grand Bornand, Les 2 Alpes, Les Arcs, Les Contamines, Les Gets, Les Ménuires, Les Saisies, Méribel, Montchavin, Monts Jura, Morzine, Peisey-Vallandry, Pralognan, Samoëns, Sainte Foy Tarentaise, Tignes, Val d'Isère, Val Thorens, Valmeinier, Valloire Galibier, Vars en Villard de Lans.

  ¨       Reisorganisatoren stellen hun ruim wintersportaanbod in Frankrijk voor : Interhome, ILS I Chalets.be, Jetair, Jiba, meer vakantie, Joker & Anders Reizen, Jongerentravel.be, Mulquet Ski & Surf, Neckermann, Outside Travel, Skiline, Skiworld, Sunjets, Tramontana.

   

  ¨       L'Ecole du Ski Français (ESF) : Nederlandstalige skimonitoren zullen klein en groot begeleiden bij hun eerste ski-ervaringen.

   

  Verhuur van skimateriaal : Twinner Sport zal gratis het nodige materiaal lenen aan beginners om de skipiste af te dalen.

  Alle animatie + toegang IS GRATIS !
  Méér info op www.ski-france.be of www.franceguide.com
Skipistes

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belzeelse feestzaal MARITINE op de Vlaamse toer !

Ook EVERGEM-BELZELE deelt in de jaarlijkse feestvreugde die Vlaanderen telkens weer in de ban houdt en doet dat op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 september 2006. Niet alleen staat de dorpskern garant voor feestvreugde en amusement,  maar ook feestzaal MARITINE (Belzeelsestraat 13) doet een duit in het zakje. Lees maar hoe:

  

Zaterdag 16 september:

Gratis VLAAMSE avond met DJ Peter Van Praag (vanaf 20.00 uur) en gastoptreden van SALIM SEGHERS (22.30 uur)
Zondag 17 september:

Gratis dans-en showavond met DJ Peter Van Praag (vanaf 20.00 uur) en gastoptreden van FRANK VALENTINO (22.00 uur)Maandag 18 september:

Kermissouper à volonté (gemengd warm vleesbuffet aan 13 € p.p.) - info en reservatie: 0475/87.33.24

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse URGENT FM laat FOLK weerklinken op zondagavond

Via www.radiovisie.be mochten we vernemen dat de Gentse studentenradio URGENT FM op zondagavond FOLK op de luisteraars loslaat. We vonden het bericht op de volgende manier in onze postbus:

De Gentse jongerenradio Urgent.fm is de trotse papa geworden van folkprogramma La Belle Inconnue. Met dit programma wil de jonge en vrouwelijke redactie een muzikaal forum bieden en een swingend uurtje folk serveren.

Hoewel folk de jongste jaren steeds populairder wordt, telt de ether slechts een handvol radioprogramma’s rond dit genre. Een knagend gebrek? Enkele ‘folky’ Urgenters vonden alvast van wel! Ze sloegen de handen ineen en nu staan ze er met een ovenvers radioprogramma.

Dit programma wil net als haar doelgroep jong en beweeglijk zijn. La Belle Inconnue gaat daarom elke week op zoek naar de vlotste interviews, de meest verrassende tips en de beste platen uit binnen- en buitenland. Dit alles wordt naadloos aan elkaar gepraat door Goedele Vermaelen.

La Belle Inconnue, iedere zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 MHz in het Gentse en daarbuiten via
www.urgent.fm .

Reageer (0)

09-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genteneers gevroagd veur een beetse hulpe !
Heilig Kerstplein jaren 40 vorige eeuw

Beste Sosseteiters en geïnteresseerde Genteneers,

Wij zoeme geere van ulder kenesse ne kier gebruik moake want  prof. Jacques Van Keymeulen van de vakgroep Nederlandse Taalstudie UGent en  veurzitter van VARIATIES vzw zit mee de volgende nie zuu ienvèwdige vroage:

Er wordt dikwijls beweerd dat er binnen het Gents geografische verschillen bestaan: aan de Brugse poort spreekt / sprak men 'totaal anders' dan aan de Muide, hoort men dikwijls zeggen. Dat kan wel kloppen, maar minder duidelijk is wat er juist verschilt, vandaar volgende vraag:

Wie kan voorbeelden geven van verschillen in  woordenschat of verschillen in uitspraak tussen de verschillende Gentse stadskwartieren?

Let wel: het moet gaan om geografische verschillen, niet om sociale verschillen tussen Platgents en Burgergents. Ik ben dus op zoek naar verschillen tussen de sprekers van de echte volkstaal: bijv. De
volksmens aan de Brugse poort zegt x, maar die aan de Muide zegt y. Het gaat trouwens niet om Brugse poort of Muide alleen; alle dialectverschillen tussen Gentse wijken zijn welkom.

Wie kant er ons helpe? Stuurt ulder antwoorde sebiet noar eddy.levis@skynet.be

En dadde bedankt zijt dadder van zwiet, da weette.

“Wie goat er mee noar Verapas?
Doar moete wij niet  wirke
Eten en drenke op eu gemak,
Sloape gelijk een virke.”

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen zullen weer tevreden zijn met de volgende KIDS TOP 20
 Voor de fans van het populaire VTM programma ‘Kids Top 20’ was er de voorbije maanden al goed nieuws. Presentatrice Ellen Dufour mocht één maand vroeger dan voorzien opnieuw de draad weer opnemen en dus trok ze naar Plopsaland in de zomermaanden. Vanaf nu trekt de ‘Kids Top 20’ opnieuw naar de scholen en om de fans op te warmen ligt de nieuwe cd ‘Kids Top 20 volume 8’ vanaf volgende week vrijdag 15 september 2006 in de winkels. De tracklist is er eentje om duimen en vingers van af te likken; Henkie (Lief klein konijntje), K3 (Ya Ya Yippee), de nieuwste Kate Ryan (Alive) en Hadise (Bad Boy) staan op de cd. Ook Lily Allen (Smile), Crazy Frog, Samson & Gert, Sam Gooris, Unbreakable, Kay Styles, Lordi, Belle Perez en Ellen staan op de cd. In totaal kan je dus dansen op de 20 liedjes die op de ‘Kids Top 20 volume 8’ zijn terug te vinden. Het is genieten vanaf de eerste tot de laatste minuut. Schrijf het met vulpen of balpen in je nieuwe agenda dat de cd ‘Kids Top 20 volume 8’ vanaf a.s. vrijdag 15 september 2006 in de winkels ligt.

Een realisatie van:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OdeGand ... voor wie houdt van cultuur langs en op het water !

De prachtige binnenwateren van Gent inspireerden het Festival van Vlaanderen tot een openingshappening die al na 3 edities een traditie en een begrip is geworden voor al wie aan Gent en cultuur denkt.Op het water, boven het water, langs het water: overal klinkt muziek en verrijzen kunstwerken. Samen met de grootste sterren uit de wereldmuziek, klassiek en jazz nodigen het Festival en tientallen Gentse cultuurpartners je uit om de prachtige oude gevels en historische gebouwen langs de Leie, De Lieve, de Ketelvaart en de Schelde te komen bewonderen.

Muziek uit de hele wereld gaat voor anker aan de Gentse kades: OdeGand dompelt je onder in volkse gezangen, hartverscheurende flamenco, snelle tango, heerlijke klassiek, intieme barok, beeldende kunsten, muziekacrobatie, en nog veel meer. OdeGand is bovendien een familie-event: kinderen en jongeren tot en met 14 jaar kunnen gratis deelnemen aan alle OdeGand-concerten en bootvaarten. ’s Avonds vormen de Gras- en de Korenlei dan weer het decor voor een magisch slotconcert met adembenemend vuurwerk.

Alle info èn programma op www.uitbureau.be en www.odegand.be


Uitbureau Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Cultuurmarkt op 16/9 ... een must !!
VZW UITBUREAU zorgt op 16 september weerom voor een spectaculair aanbod van datgene wat zich in de culturele wereld in en rond Gent afspeelt.

Op de Gentse cultuurmarkt zorgen een honderdtal culturele organisaties voor een overzicht van het aanbod binnen het bruisende culturele leven uit de Gentse regio. Bezoekers kunnen er gratis en naar hartelust cultuurshoppen.
Net zoals bij de festivalhappening OdeGand is het thema dit jaar DURF!: durf en proef van het cultuur- en opleidingsaanbod 2006-2007, durf en neem deel aan het culturele leven!
 
 
 
 
Waar:
 
  
Wanneer:
 
Openingsuren:
 
Bereikbaarheid:
 
 
Parking:
 
 
 
Prijzen: 
 
Informatie:
 
 
 
 
 
 
   
 
Kouter
9000 Gent
 
Zaterdag 16 september 2006
 
13u30 – 18u30
 
De Kouter in Gent is makkelijk bereikbaar met tram, bus of auto
 
U kan uw auto kwijt in de ondergrondse parking van de Kouter of in de omringende straten
 
Gratis toegankelijk
 
VZW Uitbureau Gent
Kammerstraat 19
9000 Gent
09/233.77.88
info@uitbureau.be - ilse.everaert@uitbureau.be                           

Wie meedoet .... vindt U op www.uitbureau.be

Reageer (0)

08-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag a.s.: de 10de ARTEVELDETAPTOE in Gent

De dekenij VRIJDAGMARKT maakt zich weer op voor een namiddag boordevol muzikale kwaliteit die samen te vatten is onder de noemer TAPTOE.
Zondag a.s. (10/9) vanaf 14.00 uur staan de Vrijdagmarkt en het St. Baafsplein centraal voor diverse optredens van volgende formaties:

De Gemeentelijke Harmonie van Rocroi- Frankrijk
In 1860 wordt de Muziekmaatschappij van Rocroi ongericht onder de benaming Filharmonische Maatschappij van Rocroi. Zij verandert in 1862 haar naam in Gemeentelijke Fanfare. Haar deelname aan talrijke wedstrijden bevestigd haar naam in vele wedstrijden en festivals. In januari 200 wordt de gemeentelijke Harmonie aangesloten bij de www.kv-zedelgem.beF.M.A.( Fédération Musicale des Ardennes) Er spelen ongeveer 40 muzikanten die een 15 tal concerten geven in de omliggende gemeenten. Zij staan ook in voor het verzorgen van de officiële cérémoniën van 8 mei, 14 juli en 11 november in de 4 gemeenten. Tijdens de deelname aan de Nationale wedstrijd ingericht door de Conféderation Musicale de France te Charleville Mezières in 2003 rangschikte de Harmonie zich in de 2e devisie. Sinds 1991 staat de Harmonie van Rocroi, met hoofdzakelijk jonge muzikanten, onder de leiding van dirigent Philippe Streveler, beroepsmuzikant bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

Showkorps Sint-Martinus uit Oordegem.

De harmonie St. Martinus werd in 1921 opgericht. Jarenlang vervulde ze de traditionele rol van dorpsfanfare. Een eerste periode van grote vernieuwing kondigde zich in 1972 aan toen het majorettenkorps "De Klaproosjes" opgericht werd. Een jaar later werd de harmonie verrijkt met een eigen drumband "De Tamboerkes". Vanaf 1975 ging het in stijgende lijn, de Klaproosjes waren toen voor de eerste keer nationaal groepskampioen. Meermaals werden ze afgevaardigd voor wereldkampioenschappen. Een hoogtepunt werd bereikt in 1982 toen acht "Klaproosjes" België vertegenwoordigden op het wereldconcours van Tokyo. Ook de totale groep had zich ondertussen een benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Sedert eind 1985 gaat de aandacht van de Showband meer en meer naar het verzorgen van een totaalshow. De "Klaproosjes" blijven een centrale rol vervullen doch het muziekkorps en de colourguards zorgen voor voortdurende afwisseling wat de choreografie. Gemiddeld 80 deelnemers zorgen tijdens een 20 minuten durende show voor afwisseling, spektakel en uniformiteit. De straatparades zijn iedere keer een mooi en kleurrijk gebeuren. Verschillende Amerikaanse marsen met een vleugje slagwerk, vloeiende bewegingen van onze colourguards en twirlers zorgen voor een brede waaier van muziek. Een samenstelling die velen kan bekoren.SMO is gedurende de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste korpsen van het land. Dit alles is te danken aan het intensief repeteren. De talrijke bekroningen en een gevuld orderboekje zijn daar het mooiste bewijs van!

Zedelgem Koninklijke Harmonie “ Kunst en Vermaak “

In 1884 werd de Fanfare Sint Cecilia opgericht en de stichting werd meteen gevierd met een festival. Maar reeds in 1909 verlieten veel muzikanten de Sint Cecilia gilde om een nieuwe vereniging te stichten onder de naam « Kunst en Vermaak » De beide wereldoorlogen betekenden telkens een gedwongen stopzetting van de muzikale activiteiten en een moeilijk heropstarten. Vanaf 1950 kwamen er stilaan meer feestelijkheden en activiteiten in de gemeente zodat de harmonie steeds werd uitgenodigd om het geheel een feestelijke tint te geven. In 1972 werd ook een majorettekorps opgericht dat ook vandaag nog actief is een uitgegroeid is tot één van de mooiste van de streek. Ook de Drumband vormt mede de ruggengraat van de harmonie” Kunst & Vermaak” De harmonie telt ongeveer 30 majorettes, 15 trommelaars en een 60-tal muzikanten. “ Kunst& Vermaak “, een harmonie voor het muzikaal opluisteren van o.a. rommelmarkten, kermissen,stoeten,taptoes,aperitief concerten en tal van andere mogelijke feestelijke aangelegenheden.

Het Pihalni Orchester van Ljubljana-Bezigrad Het majorettekorps “De Majorettes van Ljubljana Slovenië

Het Pihalni Orchester van Ljulbjana-Bezigrad is het koperblazerorkest van de stad Ljubljana, één van de jongste hoofdsteden van centraal Europa. In 2006 viert het orkest zijn 30ste verjaardag. Het orkest telt 56 amateur-musici. Onder hen bevinden zich veel jongeren, die zich naast hun professionele of educatieve bezigheden, bekwamen in de muziek. De laatste jaren onderging het orkest een verjongingskuur, wat de muzikale prestaties alleen maar ten goede kwam. Op het repertorium staan werken uit de lichte – en folkloremuziek en marsen. Ieder jaar brengt het Pihalni Orchester een Kerstconcert en een Lenteconcert met een volledig nieuw programma waar de muzikanten hun handen vol aan hebben. Verder speelt het ook nog op diverse ander gelegenheden, vaak in samenwerking met het Majorettenkorps van Ljubljana. Het orkest verzorgde reeds verscheidene malen concerten in het buitenland, oa. in Italië, Kroatië, Hongarije, Duitsland, Ierland, Spanje en Frankrijk. Het orkest bloeit op onder het voorzitterschap van Brane Kuharic en de muzikale leiding van dirigent Viktor Kresnik. Het Majorettekorps van Ljulbjana werd opgericht in oktober 1981. De directrice en choreografe Mevr. Ivica Knaus, breidde al snel het repertoire uit met dansen die nu een aantrekkelijk en onmisbaar onderdeel vormen van hun optredens. De meisjes behaalden reeds 2 gouden médailles op wedstrijden voor orkest en majorettekorps. Dit succes werd gevolgd door een reeks concerten in Slovenië en het buitenland (Italië, Kroatië, Bosnië, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk.

Die Musikkapelle Markt Rettenbach Duitsland

De muziekvereniging Markt Rettenbach e.V. werd gesticht in 1864 en is één van de oudste verenigingen van de Allgäu-Schwäbischen Musikbundes. Markt Rettenbach is gelegen in het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Bayern. De verenigingsvlag werd in 1954 omgewisseld en zoals de meeste Kapellen in Bayern dragen zij ook de traditionele klederdracht. Als hoogtepunt van de Marschmusik kunnen we hun deelname aan de Müncher Oktoberfestumzügen in 1985 en 2000 stellen. 1999 – 2000 speelde een deel van de muzikanten in Namibië voor het millennium. In 2001 en 2004 reisden ze 3 weken door Zuid-Afrika op muziektournee en speelden ze o.a. op de oktoberfeesten in Pretoria, Port Elizabeth en Kaapstad. Andere muzikale reizen gingen naar Kröv aan de moesel voor het wijnfeest, alsook naar Hamburg en Misano/Italië. Sinds vele jaren treden ze ook jaarlijks op in Kempten op de “Allgäuer Festwoche”. Sinds 1977 is Markt Rettenbach in partnerschap met de stad Lüdinghausen in Münsterland en sinds 1995 wordt door de muziekvereniging van Markt Rettenbach naar jaarlijkse gewoonte het zeer geliefde “Schlossfest” op Lüdinghauser Platz georganiseerd. De Musikkapelle, onder leiding van Claudia Edelmann, bestaat uit ongeveer 40muzikanten. Als extra worden op dit ogenblik ongeveer 25jongeren opgeleid die in de Jugendkapelle “Wildes Blech” samen musiceren. Met hun repertoire, dat van traditionele Blassmusik over moderne entertaintmentmuziek tot concertmuziek reikt, spelen ze op vele Feste, Frühshoppe, muziekavonden of Festzüge. Ze spelen ook op feestelijke en kerkelijke aangelegenheden en presenteren hun Blassmusik op verscheiden concerten.

Koninklijke Gentse Politieharmonie

De Koninklijke Gentse Politieharmonie bestaat sedert 1901. Een 25-tal manschappen van de Gentse stadspolitie begonnen te repeteren met goedkeuring van het stadsbestuur. Langzaam maar zeker groeide het aantal muzikanten. Vandaag de dag zijn er 70 leden. Zij traden op in de voornaamste Europese steden, als ambassadeur van de stad Gent. Het orkest dat vandaag ziet is de harmonie. Er zijn verschillende kleinere ensembles zoals een Thebaanse trompettengroep, een saxofoonensemble, een klarinettenchoir een New Orleans-Jazzband en een vatenensemble. Ook qua repertoire zijn ze heel divers: er wordt deelgenomen aan hafabra-wedstrijden; ze treden op met vocalisten uit het lichte genre; de originele blaasmuziek wordt niet uit het oog verloren en ook een taptoe kan verzorgd worden. Sedert 1998 staat de harmonie onder muzikale leiding van Patrick De Boeck. Vermeldenswaardig is dat deze maand – op 21 september-een openluchtconcert wordt gegeven door de harmonie op het Emiel Braunplein naar aanleiding van 5 jaar lokale politiezone Gent. Dit openluchtconcert waarop u wordt uitgenodigd is geheel gratis.

Zondag 10 september: 10de ARTVELDETAPTOE op de Gentse Vrijdagmarkt vanaf 14.00 uur - gratis toegang !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEDEBERG feest als volgende deelgemeente in het rijtje ... en hoe ?

Vrijdagavond 8 september betekende voor de inwoners van Ledeberg de start van de jaarlijkse feesten die ze ongetwijfeld met veel plezier tegemoet zien. Want telkens slagen de organisatoren erin om een bijzonder gevarieerd èn vooral ontspannend programma op poten te zetten waarbij jong én oud zich kan vinden.
Na een avondje marktlopen en Biezebaaze (mèt de pas gehuwde Kurt Burgelman), wordt het uitkijken naar de komende dagen. Graag zetten we dan ook de hoogtepunten op een rijtje:

ZATERDAG 9 SEPTEMBER:
- 10.00 uur: Rommelmarkt omgeving Van Lokerenstraat
- 14.15 uur: 1ste KIDSRUN (1100 meter - voor kinderen tussen 6 en 12)
- 16.00 uur: MINI MISS/MISTER Ledebergverkiezing (feesttent)
- 20.30 uur: DE POPKONING (feesttent)
- 22.00 uur: THE SHAKERS en LOES VAN DEN HEUVEL


 


ZONDAG 10 SEPTEMBER:
- 10.00 uur: Rommelmarkt omgeving Van Lokerenstraat + zondagsmarkt Ledebergplein
- 20.00 uur: MISS LEDEBERG-verkiezing met optredens van KEVIN KENZO en XANDEEMAANDAG 11 SEPTEMBER:
- 20.00 uur: MISTER LEDEBERG-verkiezing met optredens van GINA & ZENNO èn EDDY WALLY

Dit alles en nog veel meer over Ledeberg èn de feesten op www.ledeberg.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant BASTET ... een prikkel voor de smaakpapillen !

  Graag stellen we met regelmaat een culinaire gelegenheid uit het Gentse voor die toch wel inspanningen heeft geleverd om het de gasten zéér aangenaam te maken. En wie vroeger in Drongen ooit eens terecht is gekomen in restaurant BASTET kan het weten, want Marc en Rita stonden steeds borg voor een gezellige sfeer en kwalitatieve keuken. Sedert eind mei 2006 vertrokken ze echter voor een nieuwe uitdaging naar het Oudburg en bouwden er ondertussen al heel wat uit. De Country Beef en de paling op diverse wijzen groeiden uit tot èchte specialiteiten, terwijl je uiteraard ook kan genieten van een menu of de kaart met aangepaste wijnen.
Eén zaak is zeker: je moet BASTET ooit eens bezocht hebben ... en nog méér: je moet er zeker eens gegeten hebben !

Voor méér info over het aanbod, ligging en openingsuren: www.bastet.be         
Restaurant BASTET - Oudburg 90 - 9000 Gent (09/227.10.90)

Reageer (0)

07-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leiestreek ... een pittige uitdaging voor genieters !

Nieuwe Wandelroute in Sint-Martens-Latem: de Albijn van den Abeele Wandelroute

Sint-Martens-Latem verwelkomt in september een nieuwe provinciale Wandelroute: de Albijn van den Abeele Wandelroute. Van den Abeele (1835-1918) is de stamvader van de kunstenaarsgroep die Latem zoveel naam en faam heeft gegeven. Dit kunstenaarsdorp is begonnen met Xavier de Cock die goed bevriend was met Albijn van den Abeele. Albijn gooide zich eerst op de literaire toer maar Xavier de Cock kon Albijn ervan overtuigen om te schilderen. Hij nam zelfs ontslag als burgemeester en werd stadssecretaris om zich nog meer te kunnen wijden aan zijn kunst.
De route start nabij de Latemse Koutermolen en voert langs de karakteristieke plekjes die Albijn van den Abeele herhaaldelijk op het doek heeft gezet. Op een evenwichtige manier combineert het traject verleden en heden, natuur en cultuur.
De route bedraagt 9 km maar kan ook ingekort worden tot 6 km.


Fietsverhuurcentra Leiestreek genomineerd voor Prijs Peuteman!

Voor de creativiteitsprijs werden de fietsverhuurbedrijven uit de Leiestreek genomineerd. Deze prestigieuze Westtoer-award voor de West-Vlaamse toeristisch-recreatieve sector wordt uitgereikt op 18 september a.s. in het Staf Versluys Centrum te Bredene.
De Innovatie-/creativiteitsprijs wordt toegekend aan een bestuur, organisatie, bedrijf, persoon die in de loop van de voorbije twee jaar een innovatief / creatief kleinschalig project heeft ontwikkeld op het domein van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen.
 
De jury heeft acht genomineerden geselecteerd. Voor de Creativiteitsprijs: Fietsverhuurbedrijven Leiestreek (Mobiel, Veloods, Velomobile en Het Verzet), Met Kunst aan Tafel (Toerisme Oostende), vzw Bedevaart naar de Graven aan de IJzer (Ten Vredeconcert) en Choco-Story (Eddy en Cédric Van Belle). Bij de Prijs van verdienste: Luc Glorieux (FBAA), Bert Vanhaecke (Toerisme Damme), Dries Vermeesch (Oostende) en Ward Poppe (Monsalvaet).
 
Met de ‘Prijs Peuteman’ wordt de nagedachtenis geëerd van wijlen gedeputeerde Fernand Peuteman, die een belangrijke invloed gehad heeft op de toeristisch-recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen en zelfs Vlaanderen. Fernand Peuteman was voorzitter van Westtoerisme vzw, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van Toerisme Vlaanderen en Voorzitter van de Vlaamse Raad voor het Toerisme.

Voor méér info over beide items of nog méér: www.toerisme-leiestreek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10/9 ... een hoogdag voor danslustigen met stijl !!!

Logo Polariteit

vzw Polariteit
Verkortingstraat 55
B-9040 St. Amandsberg
09 238 26 30

Opendeurdag

Zondag 10 september


 

uur

De Vloed

De Deining

De Ebbe

14

Noordfrikaanse Dans

 

 

Vzw De Dans Ruh

Vlaamse Volksdans

 

Met  Iris Rijsenaer

Volkskunstgroep Reinaert

Stoelmassage

 

 

 

Met Mireille Pelerents

15

Braziliaanse Dans

 

Met Jaïr Santana

Vzw Oba Guiné

Lindy Hop-Swing

 

Met Geneviève en Didier

Vzw Apollo Swing

Qi Gong

 

 

Met Guido Van Mol

16

Argentijnse Tango

 

Met Pol & Regine

Vzw Polariteit

Afrikaanse Dans

 

 

 

Met Els Gussé

Vzw Kassoemai

Tai Chi

 

 

Met Johana Swinkels

Vzw Polariteit

17

Milonga & Tangowals

 

Pol & Rita

Vzw Polariteit

Cubaanse Salsa

 

 

Met Tom en Wim

Vzw Pasión Latina

Lichaamswerk

 

 

Met Marijke Duin

 

Van 15u tot 18u kan je genieten van een individuele deugddoende stoelmassage aan € 10,- ten voordele van Handicap International.

 

Om 18u15 brengt Guido Naessens een slotrecital

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natascha ........ hopelijk nooit met mijn Sara en Sofie !
Exclusief: het volledige interview met Natascha Kampusch

Vanaf vrijdag 8 september tot woensdag 13 september publiceert Het Nieuwsblad in vijf delen, en exclusief voor België, het volledige interview met Natascha Kampusch, het Oostenrijkse meisje dat acht jaar zat opgesloten in het huis van haar ontvoerder.

De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung maakte een interviewreeks van vijf afleveringen. Het is het enige kranteninterview dat Natascha gaf over de zaak.

In de eerste aflevering, vrijdag in uw krant, ligt de nadruk onder meer op Kampusch' ontsnapping: "Ik dacht alleen maar aan ontsnappen".

Exclusief: het volledige interview met Natascha Kampusch

U leest er vanaf vrijdag alles over in Het Nieuwsblad en op www.nieuwsblad.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATV ging muzikaal Vlaams en sprokkelde succes met .... een CD !

Geef me de 5!

De zomer van 2006 was voor iedereen best aangenaam maar vooral ATV (de Antwerpse Regionale TV zender) mocht niet klagen. Want door hun doorzicht om het Vlaamse lied voorrang te verlenen bereikten ze via diverse Antwerpse locaties niet alleen een schitterend publiek maar ook een pak artiesten van eigen bodem.
Het programma 'Geef me de 5' werd een begrip en de populariteit was niet te schatten, ondanks het feit dat ook TOTZ  in Blankenberge nog steeds heer en meester over de Vlaamse showbizz is !
Een bekroning van het voorbije zomerseizoen kon dan ook niet uitblijven, vandaar dat via MAGIC (dè platenmaatschappij uit Mechelen met bijzionder fijne promotiedame Ann Van Poyer) een CD uitbracht met een selectie van liedjes die de voorbije zomer via ATV aan bod kwamen. Zo genieten we van de laatste hit van Willy Sommers, Bart Kaëll, Mieke, Erik & Sanne, Garry Hagger, Luc Steeno, Bart Herman, Wim Leys & @ Fundum, Gunther Neefs, Paulien, Swoop en Laura Lynn.
Voor nog geen 10 € kan je deze CD terugvinden in de platenzaken en weet dat Michel Follet de bezielende kracht is achter het ATV-programma èn de CD ... en da's goed voor kwaliteit !
Waar is de tijd dat ik via mijn toenmalige radioprogramma "Pliets Plets" op de Gentse stadsradio Roeland eenzelfde voorstel deed aan AVS ??? Maar wat is is kan nog komen ....


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SINJAALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

GEERTRUI DAEM SCHRIJFT HAAR TOT NOG TOE BESTE ROMAN “OLYMPIA”, DIE EIGENLIJK “BLOENDE” MOEST HETEN

 

De in Gent (Sint-Amandsberg) wonende, in Aalst geboren, maar van Denderleeuw afkomstige auteur Geertrui Daem kreeg onlangs van Honest Arts Movement de Louis Paul Boonprijs toegekend. Een vereremerking waar menigeen al jarenlang zat op te wachten. De prijs(een Ganda ham) wordt over enkele maanden uitgereikt.

 

Schrijfster Geertrui Daem lijkt immers in heel wat aspecten een biologische dochter van de Aalsterse literaire gewetenschopper L.P. Boon. Net als de meester beoefent ze zowel de disciplines literatuur en plastische kunst (maar ook drama). Net als Boontje is haar werk sociaal bewogen en dus niet elitair. En ze staat ook zeer dicht bij haar lezers.

 

Volgens haar eigen curriculum vitae debuteerde Daem met de verhalenbundel “Boniface” in 1992. Een jaar later werd ze bekroond met de Literaire Prijs van de provincie Oost-Vlaanderen met haar toneeltekst “De Meisjeskamer”. In de rest van de jaren negentig leverde ze nog de verhaal(bundels) ”Een vader voor Elisabeth”, “Geboeid door de liefde” , “Zotverliefd”, “Alle verhalen” en het kinderboek “Troetel” op. Haar reeds opgemerkt romandebuut “Koud” verscheen in 2001. Daem goes long story. Drie jaar later verschijnt “Het verdeelde huis” bij de Vlaamse uitgever Van Halewijck/Wereldbibliotheek en in 2006 dus bij dezelfde broodheer “Olympia”.

 

Geertrui Daem had aanvankelijk en gezien de inhoud, dit boek de titel “Bloende” meegegeven. Zeer plaatsbaar voor Gentenaars en noord Vlamingen. Maar de Nederlandse co-publicist vond dit woord niet in zijn fantasieloze Van Daele. Daarom kreeg het werk de enigzins  overtrokken titel “Olympia”, alsof het een historische roman zou betreffen. Zonde en in alle geval, Daem oneigen.

 

 “Olympia” situeert zich in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het decor is het vleesbereidingsatelier van de geboeders Van Dale (géén taalpuriteinen). Ze maken worst, méér bepaald salami op basis van paardenvlees, bloende dus.

 

Roland en Robert zijn – naar behoren - de zaakvoerders van een lucratief bedrijf. Dat ze van hun hardwerkende (stichter)vader erfden.  Huwelijken in de tweede generatie zorgen voor problemen (een interessant plotgegeven). Maar de broers kunnen niet zonder elkaar, niettegenstaande dat ze constant intriges tegen elkaar opzetten. De familie historie is boeiend én herkenbaar. Een modern epos met onverwachte wendingen en geloofwaardige ontwikkelingen.

 

Geert Daem schreef dit opus magnum – zowel qua verhaallij(en) als qua gehanteerde taalcreativiteit - als een (literaire) reality soap en dit is verre van negatief bedoeld   Waren TV-zeepscenario”s maar zo diepgaand én intelligent én clicheeloos  ! Een aanrader voor Vlaamse cineasten om er een film van te maken. Lieven De Brouwer wordt door mij – wie ben ik - aanbevolen.

 

Daem  heeft in alle geval zichzelf – tot nog toe – overtroffen. “Olympia” nodigt uit naar een nog beter vervolg. Lees het boek en consumeer er enkele plakjes Boulogne/Bloende bij. (sinjaalement door Freek Neirynck)

Reageer (0)

06-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EROV wil winnaars op ACCENTA

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) richt voor de dertiende maal een groepsstand in met Oost-Vlaamse streekproducten op Accenta in Flanders Expo van 9 t.e.m. 17 september 2006. De groepsstand van 284 m² waarvan 100 m² terras bevindt zich op de vertrouwde plek in hal 2 van Flanders Expo. De toog met tal van Oost-Vlaamse streekbieren en frisdranken wordt aangevuld met een O'de Flander (échte Oost-Vlaamse graanjenever) druppelkot en kramen met producten van twaalf verschillende voedings- of drankbedrijven.

Logo EROV
 

Dit jaar zullen ook een aantal nieuwe Oost-Vlaamse lekkernijen voorgesteld worden: Choc-o-lait, ambachtelijke chocolademelk op een stokje, Pur Natur drinkyoghurt in verschillende fruitsmaken, RoomeR, een Gents vlierbloesemaperitief en ambachtelijk ijs (met gebruik van vers fruit) van Eddy en Monique.

Alle producten op de stand kunnen geproefd worden met het ondertussen reeds gekende bonnetjessysteem. De producten kunnen er ook gekocht worden. De openingsreceptie van Accenta gebeurt in samenwerking met EROV.

 

De snelsten onder de fijnproevers kunnen een ingangskaart voor de beurs en 3 degustatiebonnetjes voor het lekkers op de stand Oost-Vlaamse streekproducten winnen! De eerste 100 personen die een e-mail sturen met hun naam, adres en leeftijd naar mieke.claerhout@oost-vlaanderen krijgen deze prijs thuis gestuurd.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gala van DE ZEEPAREL en GASTRONOMIE & TOERISME

Bekijk editie nr. 1 - jaargang 2005 Online= VRIJDAG 13 OKTOBER 2006 om 19.30 uur in DE NORMANDIE (Koksijde) 

Voor het all-in menu betaalt U 50 € en hiervoor krijgt U een gastronomisch aanbod om de vingers van af te likken, een kans op één week Gambia, een gastronomisch weekend Parijs of een andere gastronomisch arrangement ...... èn optredens van YVES SEGERS en MARJAN BERGER !
Presentatie: Johan Dhaene

Het weekmagazine DE ZEEPAREL viert hiermee het 10-jarig bestaan, terwijl GASTRONOMIE & TOERISME (met hoofdredacteur Georges Keters - zie foto) de 5 verjaardagskaarsjes mag uitblazen.

Reserveer via 058/52.05.52 of schrijf over op 748-0169456-03Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidingen Miss Belgian Beauty 2007 op VT4
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf 11 september worden de televisiekijkers weer eens gecharmeerd door de kandidates van MISS BELGIAN BEAUTY 2007 voor een ruime blik op hun ervaringen tijdens de voorbereidingen van de eigenlijke verkiezing op 21 oktober 2006.
U leest over het verloop van deze verkiezing vanaf volgende week met grote regelmaat de verwikkelingen èn de vorderingen, maar als U het zelf wil beleven moet U kiezen voor VT4 !
Want vanaf 11 september kan U elke maandag om 20.20 uur de belevenissen volgen van de Miss Belgian Beautyverkiezing die elk jaar perfect georganiseerd wordt door Ignace Crombé .... en die onze Gentse Celine Du Caju nog eventjes laat genieten van het door ieder deelnemende meisje gegeerde kroontje !

 

Reageer (0)

05-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5/9 Einde van de poll (juni -september)
Beste webstekbezoeker,

gedurende 3 maanden heeft U een stem uitgebracht op de poll met de vraag: "Welk item wil U méér aan bod zien komen op www.pliets.bloggen.be ?
Graag deel ik U hetvolgende resultaat mee dat uiteraard invloed heeft op de webstek vanaf 7/9 !

Gentse activiteiten (43 %)
Gastronomie (15 %)
Boeken-en CD-recensies (12 %)
Showbizz (10 %)
Sport (9 %)
Toerisme (8 %)

Vanaf 5/9 vindt U een nieuwe POLL .... want sommige mensen suggereerden om de PLIETSPLETS-naam te laten veranderen in een méér aanspreekbare, gekende, cultuuromvattende en allesomvattende naam ! Wat denk U erover ?
Laat het ons weten via de poll in de linkerbovenhoek !!! En gezien we één en al oor (of oog) zijn ....

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie houdt van gastronomie in de meest ruime zin ... een aanrader !
1  Al het lekkers van de zee

Op 9 september worden in Oostende voor de 5de keer de Visserijfeesten georganiseerd. Een veelvoud aan maritieme bedrijven, van visgroothandels tot het veilinggebouw, openen hun deuren. > http://www.detafelvantine.be

Eerlijke vanille-ijsjes

Het Amerikaanse roomijsmerk Ben & Jerry¹s lanceert de ŒFairtrade Vanilla¹: het eerste fairtrade roomijs ter wereld. Keurmerk Max Havelaar controleert de gebruikte ingrediënten op de criteria van de eerlijke handel. > http://www.detafelvantine.be

Weekend van het Belgisch bier

Bierliefhebbers moeten het eerste weekend van september zeker naar de Grote Markt in Brussel, want daar vindt voor de achtste keer het Belgian Beer Weekend plaats. > http://www.detafelvantine.be

Zeg voortaan Purus tegen de Vlaamse grijze garnaal

Het heeft een tijdje geduurd, maar nu is het zover. De Vlaamse grijze garnaal is officieel een erkend streekproduct met een eigen merknaam: Purus. > http://www.detafelvantine.be

Nieuw product van de maand: Vlaamse grijze garnaal

Elke avond vertrekken vissersboten uit Oostende, Nieuwpoort en Zeebrugge om garnalen te gaan Œslepen¹ voor onze kust. De Noordzee- of grijze garnaal is een delicatesse, maar wat maakt de kleine garnaal nu zo uniek énŠ zo prijzig? > http://www.detafelvantine.be

Sundaylunches in Gallery Dieleman

Ter gelegenheid van een nieuwe tentoonstelling in Gallery Dieleman serveert Maison Vandamme elke zondag in augustus ŒSunday lunches¹. Per lunchgang proeft u in een ander kader van de kunstrijkdom van Gallery Dieleman. > http://www.detafelvantine.be

Tea-time in The House of Porters

Sinds kort heeft Antwerpen een House of Porters. Het 3000m2 grote stadskasteeltje is veel meer dan een interieurzaak. Zo is er een unieke Afternoon Tea. > http://www.detafelvantine.be

Alle culinaire en gastronomische nieuws is welkom op detafelvantine

detafelvantine richt zich tot iedereen die graag tafelt en op zoek is naar gezond, eerlijk en smakelijk voedsel. Op de  openingspagina van de site 'vers uit de oven' wil detafelvantine alle nieuws en nieuwsjes brengen uit de wereld van de gastronomie, voeding en alles wat daarmee verband houdt.
Hebt u groot of klein nieuws? Wil u iets kwijt, opent u een horeca-zaak of brengt u een nieuw product op de markt?... Laat het ons weten!
redactie@detafelvantine.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YVES SEGERS viert 25 jaar op 10/9

Op zondag 10 september is Yves Segers jarig. Een jaarlijkse weerkerende gebeurtenis die ook dit jaar niet onopgemerkt lmag voorbijgaan. Niet alleen wordt Yves 35 jaar... ook viert hij uitgerekend die dag zijn jubileum van 25-jarige carrière als zanger.

 

Reeds van zijn tiende levensjaar staat hij wekelijks op een podium. Vijfentwintig jaar geleden werd hij immers verkozen als miniprins van Halle, zijn geboorte- en carnavalsstad. Het begin van een lange carrière met de nodige ups en downs.

 

Er werd besloten om eens een (h-) echt concert te organiseren. In de loop der jaren heeft Yves immers wat bijeengeschreven en uitgebracht. Helaas af en toe zonder het verdiende respect.

 

Daarom dit uniek en intiem concert met al zijn mooiste songs, eigen composities, dé hits en meesterwerken van zijn persoonlijke idolen.
Dit alles begeleidt door een zeskoppige live-band.

 

Zin in een namiddag puur genieten?

 

Dan nodigen wij U graag uit op zijn jubileumconcert op zondag 10 september 2006 in de schouwburgzaal van het multifunctioneel centrum van Herzele “De Steenoven.”

 

Yves’ eerste noot hoor je om 15h, maar de deuren worden een uurtje vroeger al geopend.

 

Tickets zijn best vooraf te reserveren op 0475/42 47 41 en kosten 15€.

Meer info op www.yvessegers.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRIGITTA en SHE'S GOT STYLE
 

Op deze tweede uitgave van She ’s got Style staan typische vrouwelijke producten uit het betaalbare luxesegment centraal met “Lifestyle“ als rode draad.

Wat deze beurs zo speciaal maakt is de perfecte combinatie die er gevonden is tussen leerrijke momenten en pure verwennerij !

 

Editie 2006 van She’s got Style is geconcentreerd rond 5 grote thema’s :

 

§         Mode :  juwelen, restyling, make-up, haartooi, fotoshoots

§         Culinair : kookdemonstraties, eet- en drankproeverijen, producten en workshops

§         Decoratie : voor huis en tuin

§         Lichaam : gezondheid en wellness

§         Vrije tijd : sport, ontspanning en reizen

 

Aan de hand van een bezoekersenquête die de organisatie van She’s got Style tijdens de vorige editie heeft gehouden, kwam aan het licht dat de bezoekers vooral de “visuele” activiteiten  en de doe-activiteiten enorm hebben gewaardeerd.

Om aan deze wensen te voldoen heeft de organisatie hier extra de nadruk op gelegd met o.a. modedéfilés, restylingsessies, fotoshoots, workshops met demonstraties van massagetechnieken, kookdemonstraties, proeverijen, bloemschikken, tafeldekken, nagelstudio’s, …

Last but not least werd de toegangsprijs toegankelijker gemaakt en heeft men met Antwerp Expo een prachtige locatie gekozen die van deze beurs een ongekend succes zullen maken. 

 

 

She’s got Style 2006 Antwerp Expo

 

Op 7 oktober van 11u tot 18u, op 8 oktober van 12u tot 18u, op 9 oktober van 11u tot 17u.

 

Toegangsprijs : € 10, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis kinderopvang voorzien

 

Meer info op www.shesgotstyle.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACCENTA en VIETNAM komen eraan
fedoba

Accenta pakt dit jaar uit met het verbluffende gastland Vietnam. Ook het Wijnaccent, het Autoaccent, het Kooktheater en de Speelfabriek zullen opnieuw menig bezoeker bekoren, en "De Langste Toog" wordt nog langer! In het kader van acties voor Levenslijn, Cliniclowns en Beldonor zullen vele bekende Vlamingen aanwezig zijn. Leven, beleven, ruiken, proeven en uitzonderlijke beursvoorwaarden bij meer dan 400 exposanten maken een bezoek aan Accenta 2006 meer dan de moeite waard!


Van 9 tot 17 september van 11.00 tot 19.00 uur + nocturne op dinsdag en donderdag (tot 22.00 uur) in Flanders Expo.

Deze week nog meer info !!! maar nu al nieuwsgierig ????  
www.accenta.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiezone Gent viert 5-jarig bestaan met muziek !

Deze aankondiging spreekt boekdelen:

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestel nu de SHOWBIZZKALENDER !
  De jubileum-editie van de Showbizzkalender: Vier seizoenen met een ode aan de 4 diva's die de voorbije tien jaar Vlaanderen het meest gekleurd hebben... Je kan 'm sinds kort via de Showbizz-Site bestellen en de bestellingen stromen binnen.

Het afsluiten ook van een tijdperk . Tien jaar Phaedra, Tanja, Veronique en Brigitta. Namen met een kaliber en uitstraling van fotogeniek talent met ballen aan hun lijf. Vier madammen die je niet kon wegblazen.

Brigitta Callens , krachtig en freel. Doordringend verfijnd. Vanuit een dal klimmend naar de absolute top, bezaaid met bloemen. Brigitta is LENTE.

Tanja Dexters , de eerste kleuterjuf die van de Eiffeltoren dook. Een kameleon "pur sang" en een vaste waarde om mooi Uw ZOMER te sieren op een jubileum kalender. Op witte maagdelijke stranden van Thailand en op een authentiek zeilschip maakten Henk Van Cauwenberghs en Brigitta Callens einde juni haar reeks.

Phaedra Hoste , de oer-diva. Gracieus, waanzinnig fotogeniek.Geraffineerde vrouwelijkheid om de HERFST te sieren. Opnames in september op een bizarre locatie.

Véronique De Kock , absolute muze van de Showbizzkalender. De enige die op alle tien de edities prijkt ! Met haar trok Henk van Cauwenbergh en zijn team vorige week naar de woeste besneeuwde bergtoppen van Slowakije om op 2.700 meter hoogte bij een blauw meer omringd door ijs en sneeuw en authentieke berghutten WINTER maanden te realiseren.

De Showbizzkalender groeide door de jaren heen uit tot Vlaanderens meest gegeerde collector's item. Met een oplage die ruim 23.000 exemplaren overstijgt groeide de Showbizzkalender uit tot een gegeerd collector's item.

Henk van Cauwenbergh en Brigitta Callens geven de bezoekers van de Showbizz-Site de kans om de kalender nu al te bestellen! De kalender kost - net zoals de vorige jaren - 22 Euro, verzendingskosten inbegrepen. Voor deze prijs heb je de kalender begin november bij je thuis!

Vanaf begin november zal de kalender geleverd worden door de post of door medewerkers van de Showbizz-Site!

De opbrengst van de Showbizzkalender wordt aangewend om de opvoeding en begeleiding van vijf Thaise weesmeisjes te bekostigen. Henk en Brigitta bouwden dankzij hulp uit Vlaanderen een nieuwe thuis voor hen.

Bestel de kalender via www.showbizzsite.be

bron: www.showbizzsite.be
foto: Henk Van Cauwenbergh

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse artiesten nodigen uit ten dans in Aalst

Wie graag danst op de live-act van Vlaamse artiesten, vindt zeker zijn/haar gading op volgende activiteit :

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lust voor de smaakpapillen in Wetteren !!

bloemenlust BLOEMENLUST in Wetteren nodigt uit voor MOSSELEN .... mmmmmmmmmmmm

Ingekapseld tussen planten - en rozenvelden in de groene long van Wetteren-Boskant vindt men Bloemenlust, een villa van de vroegere bloemisterij omgevormd tot landelijke taverne met prachtige tuin omgeven met ruime zonnige en verlichte terassen. Achterin de tuin bevindt zich een uitgestrekte speeltuin waar de kleintjes zorgeloos kunnen ravotten. Bloemenlust is dan ook een must tijdens een gezellige familiewandeling of een verfrissend oponthoud tijdens de 38 km. lange bewegwijzerde fietsroute.

Maar tussen 8 en 17 september serveert men U overheerlijke mosselen op 5 verschillende wijzen:
Mosselen volgens de chef (18 €)
Mosselen met citroen en Brugsen witten (20 €)
Mosselen met Grimbergen donker (20 €)
Mosselen op zijn Italiaans (20 €)
Mosselen met een vleugje Ricard (20 €)
Mosselen met witte wijn (20 €)

 Een adresje om aan te raden MET gezellige service ... en wie bierkaarten verzamelt en wil ruilen zit hier zeker op een goed adres !! Meer info of reserveren voor de mosselen: www.bloemenlust.be of 09/369.10.30

Smakelijk !!!!

Reageer (0)

03-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Lords of Beervelde zorgen voor middeleeuws spektakel

Op 2 & 3 september vormt het Park van Beervelde (bekend van de Tuindagen van Beervelde) voor de eerste maal het decor voor een middeleeuws spektakel met koene ridders, mooie jonkvrouwen, minestrelen en muzikanten.
Tijdens deze twee dagen kan je leven zoals in de middeleeuwen. De bezoekers kunnen genieten van middeleeuwse dansen, strijdende ridders, een middeleeuwse markt en kampement. De kinderen kunnen deelnemen aan een parcours met opdrachten zoals boogschieten, lanswerpen, steekspel, … om zo ridder of jonkvrouwe te worden.
Kom in middeleeuwse kledij en je ontvangt een speciale attentie! Er is een wedstrijd voor de mooist verklede familie: je kan je inschrijven op de website of je naam ’s ochtends opgeven aan de ingang.

Uiteraard kan je er ook de innerlijke mens versterken met middeleeuwse dranken en gerechten.’s Middags kan je reserveren voor een buffet of iets eten uit het vuistje.
Wil je ’s avonds inschrijven voor het VIP arrangement? Dit omvat een vorstelijk middeleeuws buffet in het koetshuis, animatie en een middeleeuws aandenken aan dit evenement (reservatie verplicht).


2 & 3 september 2006 van 10 tot 18 uur
Park van Beervelde (Gent-Antwerpen, E17, afrit 11)

Tickets : aan de kassa € 7, in voorverkoop € 5, gratis voor kinderen < 1,25 m

Info, verkoop tickets en reservatie:
www.thelordsofbeervelde.be, info@thelordsofbeervelde.be,
+32 (0)486 26 84 83

Interessante webstek voor een leuke t(r)ip in Vlaanderen: www.vlaanderen-evenementenland.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!