Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
25-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurts column: SALUT TONY
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ongeveer anderhalf jaar geleden ging ik in het crematorium van Lochristi mijn goede vriend Michel De Sutter de laatste eer bewijzen. Bij de ingang stond Johan Verminnen een sigaret te roken. Hij gaf me een hand en zei: “we komen hier veel teveel”. Ik beaamde dat en ging, me allesbehalve verheugend op de confrontatie met Michel’s nabestaanden, naar binnen.


“We komen hier veel teveel”, Johan’s woorden hebben zich de afgelopen 18 maanden nog een aantal keren herhaald in mijn gedachten. Een grote kennissenkring hebben is meestal een zegen maar als ze hierboven nieuwe zieltjes nodig hebben, is de kans natuurlijk wel groter dat er iemand bij is die je kent. Deze zaterdag (ik schrijf deze tekst op 24 april) zullen Johan’s woorden zich weer aan me opdringen als ik mijn copain Tony Fakkel voor het laats ga groeten. Zijn familie en vrienden, waar ik meermaals samen mee gelachen en gefeest heb, zullen in diepe rouw troost bij elkaar zoeken en ik zal hen onwennig mijn deelneming betuigen. Wat zeg je tegen iemand die haar man al na 4 maanden huwelijk moet afgeven? Wat zeg je tegen iemand die haar zoon overleeft, tegen iemand die zijn enige broer verliest?


Ik leerde Tony Fakkel enkele jaren geleden kennen. Hij telefoneerde mij, stelde zich voor en we spraken af in Den Belleman aan het Belfort. Hij vroeg me of ik niet eens op de Tony Fakkel-awards wou optreden. Later liet hij me nog spelen op de Gentse Handjes, in zijn tent op de Gentse Feesten, enz. Ik werd steeds stipt betaald, er was altijd een leuke backstage met lekker eten en drinken en ik leerde heel wat mensen uit de ‘business’ kennen. Als Tony iets organiseerde, was het af! Hij heeft mij en Biezebaaze voorgesteld aan een publiek dat we anders nooit zouden bereikt hebben. Naast de gedeelde liefde voor muziek met een ziel, herinner ik me onze gesprekken over koken en uit eten gaan. Als hotelschool-producten konden we een serieus boompje opzetten over de juiste cuisson van een côte à l’os en over die enkele restaurantjes in Gent waar je nog een versgeklopte bearnaisesaus kan eten… met verse eierdooiers, goede boter én een gastric.. Tony weet wel wat ik bedoel.


Onze stad verliest met Tony een kleurrijk figuur.

De Gentse artiesten verliezen met Tony een legendarische organisator en het Gentse publiek een alround entertainer.

Ik verlies met Tony een copain.. maar ik laat hem in m’n GSM-geheugen staan en vergeet nooit hoe hij me aansprak telkens als hij me belde: “Kurtse”, met de 2e lettergreep altijd precies één nootje lager dan de 1e.Salut Tony, maak er ginder boven een mooie revue van!

Reageer (2)

23-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONI FAKKEL JR overleden ... Gent verliest weer een kleurrijk figuur
   Met veel droefheid vernamen wij gisterenavond het overlijden van Toni Fakkel Jr (maandag 21/4 om 22.20 uur) en dit na een slepende ziekte waartegen hij met alle inspanningen vocht maar die hem uiteindelijk overwon. Pas gehuwd met Marijke Bekaert op 21 december 2007 kondigde de toekomst zich rooskleurig aan, doch op zeer korte tijd ontwikkelde zijn ziekte zich .... tot 21 april ... in het UZ Gent.
Ik had het genoegen zeer regelmatig met Toni te kunnen samenwerken en zal ten allen tijde een mooie herinnering overhouden aan de man die ik ... net gisterenmiddag ... nog eens bezocht ... achteraf gezien voor een allerlaatste keer.

Via deze weg wil ik zijn echtgenote, zijn moeder, zijn broer en allen die hem lief waren van harte veel sterkte toewensen.

Met Toni verliest de Gentse cultuur-en amusementswereld weerom een kleurrijk figuur.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in Lochristi (Westlede) op zaterdag 26 april om 11.30 uur.

Reageer (0)

16-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samantha: 40 jaar lang een leven vol muziekMeer dan veertig miljoen exemplaren werden er wereldwijd verkocht van de vele versies van ‘Eviva Espana’.

Dit succes is zeker mee te wijten aan de vertolking van de originele Vlaamse versie van Samantha.

Samantha was nog piepjong toen ze haar eerste succesvolle stappen zette in het legendarische TV-programma ‘Canzonissima’: het programma waar naar een geschikte kandidaat werd gezocht voor het Eurovisie Songfestival.

Nauwelijks één jaar later volgde de al even legendarische Knokke Cup.


Samantha  was meteen een begrip in Vlaanderen, hetgeen ook resulteerde in haar eerste hit ‘Helicopter US Navy 66’.

Dit succes werd al gauw overschaduwd door de enorme hit die ze had met ‘Eviva Espana’

Een ganse reeks hits volgen elkaar op met ondermeer ‘Ik hou van jou’, ‘Lieve blauwe zwaluw’, ‘Ik verlang naar jou’  ‘Nachten van Parijs’……


Daarna werd het even stil tot ze in de jaren ‘80 terug opgepikt werd door platenfirma Scorpion, waar ze met het nummer ‘Niet met mij’ na  twee weken  release reeds op nr 1 prijkte in de Vlaamse top tien.

 

Samantha heeft inmiddels niet stilgezeten.

Ondanks haar lichamelijke handicap is haar herkenbare stemgeluid nog steeds intact en blijft ze optredens verzorgen.

 

Nu is ze er, ter gelegenheid van haar 40-jarige carrière, terug met een toepasselijke, feestelijke cd: ‘EEN LEVEN VOL MUZIEK’.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de Leiestreek, van bron tot monding MET Leievoordeelpas

cover Leievoordeelpas 2008

Ontdek de grensoverschrijdende Leiestreek en geniet van de kortingen die voor je gebundeld werden in deze grensoverschrijdende toeristische voordeelpas, t.w.v. 100€! Gedurende één jaar kan je onze regionale schatten ontdekken, zoals de talrijke musea, de parken en tuinen, een boottochtje op de Leie, een boeiende fietstocht en het volledige patrimonium dat je uitnodigt voor een verkenningstocht.
Deze kortingen zijn geldig van 1 januari 2008 tot en met 31 december 2008. Aarzel dus niet langer en profiteer van deze aanbiedingen.

Hoe kan je de bezitter worden van één voordeelpassen?

Download hier de flyer, print die af en geef hem ingevuld af in één van de erkende diensten voor toerisme uit de Vlaamse Leiestreek:
VVV Dadizele, VVV Leiestreek/Toerisme Deinze, Toerisme Gent, Toerisme Harelbeke, Toerisme Izegem, Toerisme Kortrijk, Toerisme Menen, Infocentrum Roeselare, VVV West-Vlaamse Scheldestreek, Toerisme Waregem en Toerisme Wervik.


Alle info op www.toerisme-leiestreek.be

Je kan de pas ook afhalen in de diensten voor toerisme langs Franse zijde in de regio Nord-Pas de Calais:
Merville, Aire-sur-la-Lys, Armentières, Pays de la Lys Romane in Lillers, Vallée de la Lys in Steenwerck, Val de Deûle in Wambrechies en in de Ferme du Mont Saint-Jean in Halluin.

Zolang de voorraad strekt!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zoekt EXPO-materiaal

www.huisvanalijn.be

GEZOCHT:

 


Foto’s, films en dia’s gemaakt op EXPO 58
Voorwerpen, souvenirs van EXPO 58

                          

 

Binnenkort organiseert het Huis van Alijn (19 juli - 23 nov 2008) een grote tentoonstelling n.a.v. 50 jaar Expo 58, getiteld ‘de Wondere Wereld van Expo 58’.

Wij zoeken nog naar voorwerpen, foto’s, films en dia’s gemaakt op de EXPO!

Wie nog materiaal heeft, mag ons dus contacteren en de foto’s en films meebrengen. Van de foto’s en dia’s maken we een scan, dus het origineel blijft bij u! Indien de foto in een fotoalbum zit, breng gerust het hele album mee.

Als je nog mensen kent (vrienden, familie, buren, kinderen, ouders, grootouders,…) die foto’s en/of filmpjes zouden hebben, vertel het hen en probeer hen te overtuigen om ons te contacteren.

Langskomen of binnenspringen mag, maar beter is om een afspraak te maken. Dan is er voldoende tijd voor het bekijken van de foto’s / films, het noteren van de informatie en het scannen van de foto’s.

T 09.269.23.50. – info@huisvanalijn.be
Vragen naar Greet Vanderhaegen of Sarah Eloy


< Homepage
 

Reageer (0)

14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar Sint-Pietersinstituut: deel 1 - Het BOEK
Klik op de afbeelding om de link te volgen 2008 betekent voor het Gentse Sint-Pietersinstituut een bijzonder apart moment gezien het 100 jaar Gentse geschiedenis heeft geschreven. Nadat in 1907 de eerste steen werd gelegd van de schoolgebouwen in de toen nog landelijke wijk waar een paar jaar later het Sint-Pietersstation verrees, startten de Dames van het Christelijk Onderwijs onder het devies "Gaudere et bene facere" (blij zijn en goeddoen) op 30 augustus 1908 een volledige opleiding (van kleuterklas over lagere school tot middelbaar onderwijs) in het "Maison Saint-Pierre". Omringd door de Koning Albertlaan, de Meersstraat, de Smidsestraat en de Sint-Paulusstraat konden de meisjes (voornamelijk afkomstig uit Franstalige elitegezinnen) genieten van een duik in het zwembad, een rustige babbel in de wintertuin, gymnastiek in de Zweedsche turnzaal of een bezinningsmoment in de indrukwekkende kapel.Vanaf vandaag besteedt deze webstek (en dit tot en met 17 mei) wekelijks een item aan de geschiedenis van het Sint-Pietersinstituut MAAR vooreerst stellen we u met veel genoegen het jubileumboek voor dat werd geschreven door de Gentse auteur-journalist Dirk Musschoot. Dirk kennen we niet alleen van zijn boeiende artikels in De Gentenaar/Het Nieuwsblad/Het Volk maar vooral van de intrigerende boeken die hij schreef over o.a. de Vlamingen op de Titanic, de Vlaamse landverhuizers naar de Nieuwe Wereld, Noord-Engeland, Koen Crucke en binnenkort "Van Franschmans en Walenmannen" ... waarover later uiteraard meer.Het boek "Sint-Pietersinstituut 1908 - 2008" werd dan ook geschreven vanuit een aparte invalshoek want het mag gezegd dat vele jubileumboeken niet ècht leesbaar zijn en slechts een zeer beperkt publiek bereiken. Dirk wilde met de geschiedenis van de school een stapje verder gaan en de buurt rondom de school in zijn historische context betrekken. Want was er niet de bouw van het Sint-Pietersstation in 1912, de Wereldtentoonstelling in 1913 en de inwijding van de Sint-Pauluskerk in 1931 op een lapje grond dat gratis werd afgestaan aan de parochie door "Les Dames de L'Instruction Chrétienne" ?

Redenen genoeg voor de auteur om, in samenwerking met de huidige directie van de school èn enkele vroegere gevestigde waarden, de geschiedenis in te duiken vanaf het jaar 1800 (Parijs - Amiens: vraag tot oprichting van een pensionaat in Gent) en via 1808 (vestiging van de kloostergemeenschap in de Gentse Doornzelestraat) het huidige tijdperk te bereiken. Met bijzonder mooie en voor zich sprekende foto's (in zwart-wit) en pittige anekdotes komt de lezer niet alleen te weten hoe het dagelijkse leven eruit zag binnen de muren van het instituut, maar wordt hij/zij ook geconfronteerd met het Gent van weleer. Bekende figuren als Virginie Loveling en Willem Elsschot maken verrassenderwijze deel uit van het verhaal en zorgen ervoor dat het boek een aparte dimensie krijgt. Diverse kaderstukjes maken het boek aangenaam leesbaar terwijl de verfrissende lay-out en de afmeting (26 x 26 cm) een meerwaarde betekenen waardoor deze uitgave als het ware uitnodigt om op tafel te blijven liggen, klaar om ten allen tijde doorbladerd te worden.

Het telt 112 pagina's en meer dan 100 foto's, heeft een harde cover en kost 24,95 euro.
Het is verkrijgbaar op het secretariaat van de school (ingang via Meersstraat 131 c) of in de Gentse winkels van de Standaard Boekhandel (Kouter en St. Baafsplein).

Volgende week (21/4) gaan we op zoek naar het prille begin (1800) tot en met de eerstesteenlegging van het huidige instituut (1907) in deel 2 van '100 jaar Sint-Pietersinstituut'.       

 Meer info op www.sintpietersgent.be en www.dirkmusschoot.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOEF ... het aprilnummer in een notendop
Vanaf deze maand kan deze webstek ook de talrijke hondeliefhebbers verwennen, want in samenwerking met Jaak Pijpen (verantwoordelijke uitgever) en Maria-Jeanne Van Royen (senior office manager) van het maandblad WOEF gaan we maandelijks op zoek naar de inhoud van magazine.Het aprilnummer ligt ondertussen al in de winkel en plaatst de Shih-Tzu als ras van de maand in de kijker. Met zijn roots in Tibet evolueerde deze hond al vlug tot de lieveling van de Chinezen, maar het magazine ging ook in eigen land op zoek naar eigenaars die hun ervaring met dit ras graag delen met de lezers. Een uitgebreid artikel met kleurrijke foto's, historische achtergronden èn praktische tips m.b.t. opvoeding, verzorging ... draagt dan ook bij tot een spetterende kennismaking met de Shih-Tzu.

Eigenaars van een Tosa-Inu vinden een bewaarfiche terug waarop zowat alles terug te vinden is van datgene wat je moet weten wanneer je dergelijke hond in huis haal, terwijl een handleiding voor de 'universitair gediplomeerde huishond' het onderwerp is van het dossier dat deze keer de wereld van de pups behandeld.
Het item 'onbekend = onbemind' informeert dan weer over de testen die de Internationale Reddingshonden Organisatie in Slovenië heeft uitgevoerd en op medisch vlak richt Woef zich naar tranende ogen, de menopauze en de uitpuiling van de traanklier van het 3de ooglid èn trekt men aan de alarmbel bij de ontdekking van kanker bij Berners.

Traditioneel gaat het magazine maandelijks op stap met gedragstherapeut Dany Grosemans (angst bij honden), laten we de hond een aangeduide plaats zoeken in de cursus gehoorzaamheid en wordt de hondensport onder de loep genomen met een bijdrage over behendigheid of agility.

Gastgezinnen gezocht die assistentiehonden helpen opvoeden
Bijzonder interessant zijn dan weer de artikels over de opleiding van blindegeleidehonden en de primeur waarvoor diezelfde hond zorgt door de roltrap te nemen. We komen ook meer te weten over de algemene noden van een hond en gaan met Dina Tersago op zoek naar de Superhond van Vlaanderen.

Voor wie meer wil weten over clubs, kwaliteitsrashonden en wedstrijdverslagen (o.a. 42ste Flanders Dog Show) zit ook goed met WOEF en daar denkt de Wetterse Ellen Spitaels ook zo over want zij speelt samen met haar westie Mops de hoofdrol in "Me and my dog", een leuk artikel waarin maandelijks een enthousiaste eigenaar wordt ontmoet.

Dit alles en nog veel meer vind je terug in het aprilnummer van WOEF dat voor 4,40 € het jouwe wordt (jaarabonnement van 12 nummers voor 49 €) en ondertussen kan je gerust terecht op www.woef.beTot de volgende keer ... met de voorstelling van het MEI-nummer !


 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van deze week: Gevulde peren met echte LOO

Gevulde peren met Echte Loo


 

Ingrediënten:

2 peren

150 g Echte Loo

50 g pistachenoten

250 ml sinaasappelsap

250 ml Campari

100 g rietsuiker

 

Bereiding:
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verwarm het sinaasappelsap met de Campari en de suiker. Stoof de peren in 15 min. gaar. Zorg dat ze onder het sap zitten. Laat ze afkoelen in het sap en serveer ze met bolletjes Echte Loo en gehakte pistachenoten.

Meer info over o.a. dit recept vindt u op www.kazenvanbijons.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Brandweer opendeurt en brengt preventiekrant uit!

De Gentse Brandweer geeft een heuse 'Brandpreventiekrant' uit, in samenwerking met Ad Rem Intermediagroep.
In die krant staan zowel preventietips als goede raad om brand te bestrijden. Ook CO-vergiftiging en de verzorging van brandwonden komen aan bod.

Cover brandpreventiekrant


De Brandpreventiekrant wordt gratis bedeeld in alle brievenbussen van Gent en de Gentse deelgemeenten. Inwoners van De Pinte, Lovendegem, Destelbergen, Evergem en Sint-Martens-Latem (gemeenten die ook door Brandweer Gent worden beschermd) kunnen de krant gratis afhalen in hun gemeentehuis of bibliotheek.


In de brandpreventiekrant geeft de Brandweer een boel nuttige tips om brand te voorkomen, maar ook een aantal raadgevingen voor als het tóch zou gebeuren. Er wordt ook aandacht besteed aan het voorkomen van CO-vergiftiging en aan de verzorging van brandwonden.


Ook het algemene programma van de opendeurdag van de Gentse Brandweer, op zondag 4 mei 2008, staat op de voorpagina van de Brandpreventiekrant.

Affiche opendeurdag

Op zondag 4 mei 2008 is het immers weer opendeurdag bij de Gentse Brandweer. Het is de tweede editie in de nieuwe kazerne in de Roggestraat. U kunt de voertuigen bezichtigen en er worden demonstraties gegeven. Ook voor kinderen is er heel wat te beleven.


Tussen 10 en 18 uur kunt u de voertuigen bezichtigen (waaronder ook de mobiele commandopost van Brandweer Brussel en het treinstel van Brandweer Zaventem) en worden er typische demonstraties gegeven: de reddingshondenteams laten zien wat ze kunnen, het RED-team komt in actie (voor reddingen op plaatsen waar het klassieke brandweermateriaal niet kan worden ingezet, bv. grote hoogte of diepte), een brandende frietketel wordt gedoofd zoals het hoort en er wordt een verkeersongeval met geknelden in scène gezet.

Ook voor de kinderen valt er heel wat te beleven: een schuimtapijt, van de beruchte daalmasten glijden, de 30 meter hoge ladder op, een echte brandslang hanteren, in brandweeruitrusting op de foto, enzovoort.

De toegang is gratis.


Alle info op www.gent.be  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katerine kiest voor Mostiko/CNR en brengt nieuwe single uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na haar glorieuze verschijning op ‘STARS ON ICE’ keert KATERINE eindelijk terug naar haar grootste liefde, de muziek


 

De winnares van STAR ACADEMY trakteert haar vele fans met ‘SHUT YOUR MOUTH’ meteen op een instant hit!

Hiermee schrijft ze een vervolg aan het succesvolle muzikale verhaal dat reeds 2 TOP5 hits en 1 TOP3 album opleverde.

Hitschrijver Yves Galliard tekende voor song en productie, remixen van Daniel Bovie, FTW en Mon’S Jegers. Top regisseur Senol Korkmaz blikte de video in.

 

KATERINE, Vlaanderens popdiva nummer 1, debuteert met ‘SHUT YOUR MOUTH’ voor haar nieuwe platenlabel MOSTIKO / CNR records, bekend van hun successsen met oa REGI, KAYE STYLES en LEKI.

De zangeres met Griekse roots werkt momenteel aan haar nieuwe album dat eind augustus zal verschijnen.
Hierop kiest ze resoluut voor een meer volwassen dansbaar geluid.

De labelpartners van MOSTIKO uit Scandinavië, Japan, Spanje en Nederland hebben op basis van de single reeds verregaande interesse getoond.

 

De single is vanaf 28 april te verkrijgen op www.mp3tunes.be en iTunes. Vanaf 5 mei ligt ‘Shut Your Mouth’ in de platenwinkel

 

De meest nieuwsgierigen kunnen de single reeds beluisteren op http://www.myspace.com/mostiko en
vanaf  woensdag 16 april te bekijken op www.joepie.be .

 

Reageer (1)

08-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerliefkermis (Mariakerke - Gent) stelt artiesten van editie 2008 voor
Zomerliefkermis gaat dit jaar door van vrijdag 25 april tot en met maandag 28 april ... althans voor wat het feesttentgebeuren betreft. Deze festiviteiten halen jaarlijks grote namen uit de artiestenwereld naar de Gentse deelgemeente en zorgen daarmee voor een bomvolle tent muziekliefhebbers.

Deze keer mag Johan Dhaene volgende artiesten aankondigen:

VRIJDAG 25 APRIL:

Zomerlieffuif met DJ Mario (Top Radio) en gastoptredens van SVEN ORNELIS en HADISE

  

ZATERDAG 26 APRIL:

Zomerliefbal met DJ Mario (Top Radio) en gastoptredens van AMAZING FLOWERS, ELINE DE MUNCK èn BORN CRAIN (nieuwe artiestennaam van REBORN)

  


ZONDAG 27 APRIL:

Modeshow met GARRY HAGGER en JASON BRADLEY
Grote Zomerliefafsluiter met PATRICK & CARINA, DENNIE CHRISTIAN èn EDDY WALLY

      

MAANDAG 28 APRIL:

Seniorennamiddag met RUTH SOLLI, MARNIX DE CRAENE, NATHALY BLUE èn JIMMY FREY

Méér info binnenkort op deze webstek!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MVC AVS nodigt wijnliefhebbers uit op degustatie !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

UITNODIGING

 

De spelersgroep van MVC AVS heeft de eer en het genoegen U uit te nodigen op de jaarlijkse

  

WIJNDEGUSTATIE

  

In samenwerking met onze sponsor Caves St-Amand,

 

Wijnen Dirk Borremans en Play Beach presenteren wij U die avond enkele smaakvolle wijnen in verschillende prijsklassen.

 

  

U krijgt de kans om ter plaatse te bestellen, de spelers van

 

MVC AVS brengen de bestelling aan huis.

 

vrijdag 18 april om 20u

feestzaal indoorspeeltuin Play Beach

Driebeekstraat 21

Gentbrugge

  

 

Minivoetbalclub MVC AVS

Kampioen 2005-2006, bekerfinalist 2006-2007, kampioen 2007-2008

Kerncompetitie Gent-De Pinte

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICK & SIMON: OPMERKELIJKE ZEGETOCHT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het opmerkelijke succesverhaal van het Volendamse duo Nick & Simon bereikt weer een aantal diverse nieuwe ijkpunten.

 

Het debuutalbum “Nick & Simon” staat deze week exact 100 weken in de albumlijsten en nog steeds ontdekken nieuwe muziekliefhebbers deze veelzijdige CD. Ruim 85.000 exemplaren zijn er al van verkocht, voor een debuut zeker opmerkelijk.

 

Het in september verschenen tweede album “Vandaag” heeft inmiddels de grens van de 100.000 verkochte exemplaren doorbroken. Sinds de release ervan staat “Vandaag”, met daarop naast de huidige single “Rosanne” ook de hitsingles “Kijk Omhoog” en “Pak Maar M’n Hand”, vrijwel onafgebroken in de album top tien.

 

De laatstverschenen single “Rosanne” staat nu al drie weken in de top tien van de hitlijsten, het liedje is veelvuldig op radio te beluisteren en op televisie zijn Nick & Simon nadrukkelijk aanwezig als muzikale gasten in shows als ‘Mooi Weer de Leeuw’, ‘Life & Cooking’, bij Ivo Niehe en Robert Jensen. Daarnaast krijgen zij ondersteuning vanuit TMF via het programma ‘Reaction’ en de in Florence geschoten videoclip die op rotatie staat.

 

Ten slotte is de eerste (twee maanden durende) theatertour van het populaire duo met hun band, die vanaf mei van start zal gaan, totaal uitverkocht. Voor het vorige week toegevoegde extra concert op 15 juni in het Openluchttheater in Bloemendaal zijn nog enkele plaatsen vrij …

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 9 april .... Parti Parti Muziekfabriek op AVS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

April is “Jonge Wolven maand” in Trefpunt op Sint-Jacobs. Winnaars en finalisten van het concours dat AVS én Trefpunt samen al drie jaar tijdens de Gentse Feesten organiseren mogen er op maandagavond optreden. Voor de Muziekfabriek dé ideale gelegenheid om Editie 2008 in gang te steken. Want ook deze zomer is er in het Baudelopark plaats voor Jonge Wolven.

Cinnamone werd geen winnaar van de voorbije editie van Jonge Wolven, maar was wél finalist en sleepte ondertussen een platencontract binnen bij Wild Boar Music! Ze kunnen alvast andere (jonge)groepen aanzetten zich in te schrijven voor dit bijzonder concours. Wie zich niet meer moet inschrijven wegens té goed én al gelanceerd is Jim Cole.  Zijn debuutplaat “Soul in 2”  kreeg in de Vlaamse pers lovende reacties en omdat we in de Muziekfabriek alles wat Oost-Vlaams is én goed is, hoog in ons vaandel dragen, nodigden we Jim uit om helemaal solo achter de vleugelpiano een behoorlijk unieke versie van zijn single “Goodbye?” te komen brengen.

Jim Cole exclusief én de start van Jonge Wolven 2008, woensdag in de Muziekfabriek op AVS.

www.jimcole.be

www.cinnamone.be

www.trefpuntvzw.be

 

Parti Parti  Muziekfabriek, woensdag 9  april  AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

Reageer (0)

07-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de Muzeconcert met Manfred Mann's Earthband (11/5)Op 11 mei 2008 gaat het zesde Muzeconcert door in De Bijloke, Muziekcentrum te Gent.

In de vorige jaren hadden we achtereenvolgens Kadril, Filip Kowlier, Biezebaaze, Dirk & Bluesfriends, Pipo en Carmen, Djamel, Kevin Coyne, Fisher Z, Steve Harley and Cockney Rebel, Paul Couter en friends en 10CC te gast.Velen van jullie maakten deze schitterende optredens mee.


 Best of Manfred Mann - The Definitive Collection 

Voor de editie 2008 moesten we opnieuw een hoogstaand programma kunnen aanbieden. Wij zijn dan ook zeer fier u te kunnen uitnodigen voor een concert van Dirk Blanchart en als headliner Manfred Mann's Earthband. Zo staat er opnieuw een legendarische band op het podium die dit jaar op Pinkpop Classic, de dag na het Muzeconcert, top of the bill is.

 

De deuren openen om 19u00.
De ticketprijs bedraagt 20 euro in VVK en 25 aan de kassa, wie een VIP regeling wil betaalt 50 euro voor een stevige receptie.
Kaarten zijn te verkrijgen bij de Muze, Rekelingenstraat 3 te Gent, bij FNAC of zoals altijd door overschrijving
op reknr. 063-8842280-86 t.n.v. Dany Vandenbossche met vermelding van Muzeconcert en het aantal kaarten.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!