Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
31-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRETTIG EINDEJAAR EN EEN SPETTEREND BEGIN VAN 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen
www.plietsplets.be
wenst iedereen een bijzonder fijn eindejaarsmoment en een spetterend 2009.
Geniet van elke minuut, elk uur ... elkaar en zorg voor datgene waarvoor je leeft.

We blijven deze webstek dagelijks vernieuwen zodat je geen moment zonder moet.
Alvast veel lees- en ontdekplezier tijdens de resterende uren en minuten van 2008 èn in de komende 365 dagen van 2009.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TALENT MAGAZINE regio Gent .... is geboren!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Doorblader onze digitale edities!  
Op 17 december 2008 was de loungebar van de IJspiste op het E. Braunplein in Gent de 'place tot be' voor de officiële voorstelling van TALENT MAGAZINE - Regio Gent ... een magazine waarin gezocht werd naar interessante weetjes, leuke adressen en toffe doe-tips in de streek. Het werd alvast een stijlvolle kennismaking met de redactie, de adverteerders en de vele andere aanwezigen die allemaal aangenaam verrast waren van het resultaat.

Het magazine is immers een opeenvolging van kleurrijke pagina's waarin ieder ongetwijfeld zijn of haar gading kan terugvinden en nog ongekende plekjes en items kan terugvinden.

Foto


De makers van het magazine maakten zelfs met veel plezier plaats voor een pagina over "Scoren aan tafel" ... het boek dat ik bij uitgeverij Lannoo mocht schrijven, samen met chef-kok Felix Alen en Wim Casteleyn èn fotograaf Heikki Verdurme.

Op de foto in dit artikel zie je mij alvast glunderen met het boek, in gezelschap van Hugo Deraes die even blij is met het eerste exemplaar van Talent Magazine - regio Gent (foto: Luc Nimmegeers).

Het magazine (waarvan er 25.000 zijn gedrukt) kan je bijna overal vinden (zie www.talentmagazine.be voor de verdeelpunten) en is bovendien gratis. En bijkomend: je kan het magazine ook volledig digitaal bekijken op diezelfde webstek.

Talent Magazine is een welgekomen editie die ontegensprekelijk veel mensen zal kunnen bekoren.
Proficiat aan het hele team!

Neem zeker een kijkje op www.talentmagazine.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van de AKTIVIA-WANDELGIDSEN zijn gekend
Tijdens de voorbije dagen ontving onze mailbox een pak e-mails van bezoekers die hun kans waagden om de nieuwe AKTIVIA WANDELGIDS "Marching on" in de wacht te slepen. Zij moesten dan wel een goed antwoord geven op de vraag in welke Oostvlaamse gemeente de redactie van AKTIVIA was gevestigd ... en dat was AALTER.

Uit de 149 ingezonden goede antwoorden koos onze computer volgende 5 winnaars:

Linda Verschatse (Wondelgem)
Jens Lecompte (Torhout)
Sabine Plessers (Wimmertingen)
Erwin Van Caelenbergh (Wondelgem)
Greet Gevers (Werchter)

Zij krijgen de wandelgids eerstdaags in de brievenbus.
Niet gewonnen ? Je kan de wandelgids eenvoudig bestellen voor € 15 via www.aktivia.be

Bedankt voor de deelname en binnenkort nog heel wat meer wedstrijdplezier.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIDS DAY OUT was een topper voor de kinderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


(foto: Olivier De Meyer en Dorothy Wuyts)

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 december 2008 liep de theaterzaal van CC De Stroming (Evergem) vol voor KIDS DAY OUT, een showevenement waarin de nadruk lag op interactiviteit tussen de artiesten èn de aanwezigen.

Het Event-Team onder leiding van Olivier De Meyer was hiermee niet aan het proefstuk toe want vele kinderen mochten de voorgaande jaren al eens genieten van de gezellige sfeer die wordt gecreëerd door het aanbod van goochelen, zingen ... maar vooral meedansen. Op muziek die je steevast terug vindt in bungalowparken waarin de kinderanimatie hoogtij viert, maar je meesleept in het enthousiasme van de vele bewegingen.

Met Paté-Paté kon je dansen op coctails van K3, Samson en Gert èn de M-Kids, terwijl de zusjes Kriegel promotie kwamen maken voor hun musical die tijdens het krokusverlof in 2009 te zien zal zijn in het ICC in Gent. Kevin Antonis hield er de spanning in met diverse goocheltrucks die, wat mij betreft, gerust nog wat langer mochten voorzien worden in het programma. En dan was er ook nog de aanwezigheid van Dorothy Wuyts die vele aanwezigen nog herkenden als één van de deelnemers aan Star Academy.

Dat het vooral een feest was voor kinderen tussen 6 en 12 jaar namen alle oudere kinderen en volwassenen er graag bij, want overal zag je lachende gezichten en meeswingende lichamen .... méér dan geslaagd dus. En zeker ook voor de families die via deze webstek gratis de show mochten volgen ... met dank aan het Event-Team.

Voor alle activiteiten van vzw Event-Team verwijs ik naar www.event-team.be met o.m. de musical Repelsteeltje en de 2 komische gastproducties "Moeders!" en "Stilte a.u.b.", waarover binnenkort heel wat meer.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V behoudt portefeuille van Eerste Minister ... maar welke partij verkoos u ?
Onze poll "Welke partij moet volgens u de portefeuille van Eerste Minister krijgen ?" bracht alvast volgend resultaat op:


CD&V  13 % 
Open VLD  19 % 
sp-a  13 % 
Vlaams Belang  0 % 
LDD  0 % 
Groen  6 %
MR  6 % 
PS  0 % 
CDH  0 % 
Ecolo  0 % 
FN  6 % 
Andere  13 %
Geen voorkeur  25 % 
Geen enkele partij  0 % 

Reageer (0)

29-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Taal stelt nieuw nummer voor !Het ‘naturel’ van 'O julissi na jalyni'


In het nieuwe nummer van Over taal analyseert Em. Prof. Johan Taeldeman de Belgische inzending die dit jaar deelnam aan het Eurosongfestival in Belgrado. 'Journalisten meenden er toch flarden van allerlei bestaande talen in te herkennen, hoewel dat eigenlijk alleen maar met het grappige kolosali krokodili het geval was. Ik ben me toen gaan afvragen waaraan de vermeende bestaanbaarheid/natuurlijkheid van dat ‘taaltje’ toe te schrijven kon zijn. Uiteraard kon die zich gezien de principiële betekenisloosheid van de ‘tekst’ alleen maar in de fonologie manifesteren. En wat bleek uit ons fonologisch onderzoekje? Dat de ‘woorden’ opgebouwd zijn volgens erg universele en dus natuurlijke fonologische principes.'


De krullen van De Croo


In zijn column beschrijft vertaler Hugo Brouckaert het wel zeer sappige taalgebruik van de Belgische politicus Herman De Croo. 'Misschien wordt het tijd om de taalacrobatiek van de gewezen kamervoorzitter en minister eens te bekijken vanuit het oogpunt van de morfologie, de semantiek, de neurolinguïstiek en een aantal andere taalkundige disciplines. We zullen in elk geval nog lang van zijn kronkels genieten. Van hem is immers ook de oneliner: Ik blijf tot mijn dood in de Kamer. Daarna ga ik naar de Senaat.'

De volledige bijdragen kunt u lezen op www.overtaal.be


Verder in dit nieuwe nummer van Over taal


Interview: Rik Schutz: passie voor woorden (Filip Devos)

Taalwerk: Negatieve items in een positieve omgeving (Evelien Kempeneers en Albert Oosterhof)

Idioom & Co: Snert met rookworst en spekjes (Albert Oosterhof)

Broodje taal: In goede en in foute dagen (Els Hendrickx)

Interview: Francis Ascoop: SMART: HUB-studenten engageren zich voor Brusselse scholieren (Matthias Lefebvre)

Taalwerk: De waardigheid van literair vertalen. Literaire vertaling en taalbeweging (Henri Bloemen)

Dossier: Vaag graag (Karl Hendrickx)

Te boek: Communicatieonderzoek: een strategisch instrument (Marianne Boone) - Nieuwe vertaalgids Frans-Nederlands (Bart Defrancq) - Woorden voor ‘de daad’ (Filip Devos)

Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (Natalie Hulsen)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S. TELEVISIE verzorgt Vlaamse en Nederlandse artiesten

Aflevering 6 nú op S. Televisie

6e aflevering ‘SterrenTV Clipfestival’ bij S. Televisie vanaf maandag 29 december in een presentatie van Filip D’haeze.


 


In de 6e aflevering zijn clips te zien van SECRET WISH – ANDRE HAZES – TOPPERS – MARIANNE WEBER – 2 FABIOLA – TONYA – BOUDEWIJN DE GROOT


Je kan de uitzenduren volgen via www.Stelevisie.be ...
Klikken op tv-gids en zoeken onder STERREN TV!!

logo S TELEVISIE


Vanaf zondag 28 december kan je bij TV Oranje kijken naar aflevering 13,
met herhalingen op woensdag om 16.00 uur en op vrijdag om 21.00 uur.

In de 13e aflevering zijn clips te zien van BELLE PEREZ – ANDRE HAZES – KEVIN SMIT – VAN VELZEN – MICHAEL LANZO – CHRISTOFF – RONNIE VAN BEMMEL

 

Wie Aflevering 1, 2 en 3 heeft gemist kan die bekijken op de site  www.studio-7.be

TV Oranje wil met SterrenTV Clipfestival een front vormen voor de Vlaamse artiesten en muziekindustrie.
Dit is een voorbode van de lancering van SterrenTV, de Vlaamse editie van TV Oranje. Daarbij gaat het, net als bij TV Oranje, niet alleen om de grote sterren maar vooral ook om de aankomende en de kleinere artiesten.
Op 15 januari 2009 wordt reeds de 3e reeks opgenomen van `SterrenTV Clipfestival`!


Vlaamse artiesten worden opgeroepen om hun clip op te sturen naar STUDIO 7, t.a.v. SterrenTV Clipfestival, Jozef De Preststraat 26 9991 Adegem.


‘SterrenTV Clipfestival’, wordt opgenomen in de studio van het productiebedrijf Camerateam in het Noord-Brabantse Sprundel. In dezelfde studio wordt ook het dagelijkse programma Holland Clip Festival voor TV Oranje opgenomen.
Presentator Filip D’haeze is vooral bekend als voormalig zanger van En Zo en SWOOP en maakt nog steeds deel uit van het duo WHOOPZ. Speelt op dit moment de rol van Magaldi in de Nederlandse én Vlaamse versie van de musical 'Evita'.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenssenscup (waterpolo) in een nieuw kleedjeOp 3 en 4 januari haalt de Koninklijke Gentse Zwemvereniging niet minder dan 8 ploegen naar zwembad Strop (Gent)
voor een indoorversie van het gekende tornooi "Lenssens Cup".Er is alvast een aardig deelnemersveld:
Uit eerste nationale: Antwerpen (vice-herfstkampioen), MZV Eeklo (playoffkandidaat) en Gentse 1.
Uit tweede nationale: Oostende (kandidaat-kampioen) en Gentse 2.
Uit derde nationale: de Vrije Zwemmers Gent.
En de twee buitenlandse ploegen Wuppertal (districtsploeg Duitsland) en De Ganze (districtsploeg Nederland)

 

Op zaterdag spelen ze wedstrijden van 10 uur tot 21 uur, op zondag van 9.30 uur tot 17.30uur.

De wedstrijden duren 4 x 5 minuten met uitzondering van de finale (4 x 8 minuten).

 

ZATERDAG 3 JANUARI 2009:


10 u   De Ganze(+4)-Gentse2          

11 u   Vzg-Wuppertal          

12 u   Oostende(+4)-Gentse 1          

13 u   Kaszc-Mzv

14 u   De Ganze(+4)-Oostende            

15 u   Vzg(+8) -Kazsc           

16 u   Gentse1-Gentse2 (+4)

17 u   Mzv-Wuppertal (+8)

18 u   Oostende-Gentse 2

19 u   Wuppertal(+8) -Kazsc

20 u   De ganze (+8)-Gentse1

21 u   Vzg(+8)-Mzv


ZONDAG 4 JANUARI 2009:

Poulewedstrijden en plaatswedstrijden (info volgt) 

Reageer (0)

28-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant CARTE BLANCHE verrast haar klanten

Logo Carte Blanche


VERRASSINGSMENU VANAF 27 december!


* Soep van aardpeer met champagne.

 

 

* Huisgemaakte terrine van ganzenleverpastei.

Of

* Gebakken ganzenlever.

of

* Gegratineerde halve warme kreeftbereiding.

500-600 gr(specialiteit vh huis) (+ € 10).

 

 

* Hertensteak.

of

* Kalfssteak.

Of

* Hazenrug (+ € 6)

Of

* Wilde fazantenborst (+ € 6)

Of

* Reekroontjes (+ € 8)

 

 

* Charlotte van appels (warm).

Of

* Warme rode vruchten, amaretto-ijs, chocolade en eiwitschuim met pistache.

of

* Bordje met 4 kazen!

 

 

* Koffie “Carte Blanche P-W”.

 

Alle gerechten zijn afzonderlijk te verkrijgen en ook végétarisch!

Soep € 4, voorgerecht € 18, hoofdgerecht € 23, dessert € 10


Menu aan € 69.50 p/p apero, aangepaste wijnen en koffie inbegrepen.

Menu voor Bob aan € 62 p/p

 

RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W

MARTELAARSLAAN 321

9000   GENT

092332809 of 0478540512

www.carteblanchepw.be

Logo Carte Blanche

Reageer (0)

25-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supportersclub HO KALKEN organiseert 10de sportavond

Op zaterdag 27 december 2008 is het weer zover: de traditionele sportavond van 'de Hogeropvrienden', de bloeiende supportersclub van tweedeprovincialer HO Kalken.

Foto


Deze keer met een jubileumeditie, want het is de tiende keer dat de praatavond plaatsvindt in de Koninklijke Harmonie in Kalken. Net als de voorbije negen jaar komen vanaf 20u enkele Belgische topsporters langs.

Voetballer Nicolas Lombaerts mist de Spelen     
Uit het voetbal Nicolas Lombaerts (Rode Duivel - Zenit St-Peterburg, UEFA-cupwinnaar), Killian Overmeire (Rode Duivel - Sporting Lokeren), Laurens De Bock (jonge Rode Duivel - jeugd Sporting Lokeren), Leo Van der Elst (ex-Rode Duivel, trainer en BV) en Dirk Geeraerd (trainer zonder club).

  

Uit de andere sporten: Roger De Vlaeminck (wielrennen) en Ilse Heylen (OS judo). En sportfotograaf Nico Vereecken.
We werken momenteel nog aan een verrassing, speciaal voor deze tiende editie.Vooraf is er opnieuw de memorial Eugène De Tollenaere fietsen op rollen voor duo's.

Meer info op www.bloggen.be/hokalken.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini in 2009 op Belgische bodem (25/5)

Laura Pausini is de meest succesvolle vrouwelijke Italiaanse artieste ooit en staat op maandag 25 mei 2009
op de planken in België (Vorst).In 1993 wint ze het befaamde San Remo-festival met het nummer “La Solitudine”.
Plots is ze een ster in thuisland Italië en ver daarbuiten. Een jaar later staat ze opnieuw in San Remo, als intussen gevestigd artieste, met nieuwe hit “ Strani Amori”. Laura maakt interessante carrière-keuzes. Ze neemt een aantal van haar albums eveneens op in het Spaans en betovert daardoor de Spaanssprekende landen.

In de VS is ze –raar maar waar- gekend om een aantal dance-tracks waarmee ze de hoogste regionen van de hitlijsten haalt. Met Pavarotti zaliger zingt ze tijdens diens Pavarotti & Friends concerten.

Ze brengt ook opgemerkte duetten met onder andere Michael Bublé en Andrea Bocelli.
Haar nieuwste studioalbum “Primavera in Anticipo” ligt sinds een maand in de winkels. Laura Pausini laat zich weer van haar beste kant zien en horen. Ze brengt, zoals steeds met warme en krachtige stem, 14 nieuwe songs waaronder een prachtig duet met James Blunt.

Laura’s komende wereldtournee brengt haar op maandag 25 mei naar Vorst Nationaal!
De ticketverkoop is gestart op 23 december .... dus hollen maar.


www.livenation.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROYALS krijgt nieuwe look op 10de verjaardag

                                       

Royals
, het Belgisch maandblad over koninklijke families in binnenland en buitenland, bestaat in januari 2009 tien jaar.
Naar aanleiding van deze verjaardag krijgt Royals een nieuw logo en lay-out. Het blad wordt er aantrekkelijker en nog koninklijker door.  De nieuwe Royals ligt eind december in de krantenwinkel.


Royals werd in 1999 opgericht door Guy Van Oost. Als stichter-uitgever wist hij het magazine met succes te positioneren.
Als gespecialiseerd medium over het reilen en zeilen van de Europese vorstenhuizen is Royals intussen uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd koninklijk maandblad. Het blad heeft een Nederlandstalige en Franstalige editie en wordt niet alleen in België, Nederland en Frankrijk verkocht maar ook in Canada, Zwitserland, Monaco, Italië... Met de komst van een jonge generatie prinsen en prinsessen is de interesse in royalty in vele landen opnieuw flink toegenomen.


Sinds 2004 is Royals in handen van Roularta. Mr Rik blikt tevreden terug: ‘Sinds de acquisitie is de abonnementenportefeuille in binnen- en buitenland gestaag gegroeid, net zoals het totale lezersbereik, dat momenteel rond de 200.000 lezers zit, voor België alleen.’ Ondanks de vaak wat negatieve berichtgeving over ons koningshuis blijft de royaltyverslaggeving voor heel wat Belgen populair. Hoofdredacteur Kristine De Vriese omschrijft het als volgt: ‘Mensen houden van onze koninklijke familie en lezen er graag over omdat ze dan even kunnen dromen en de realiteit ontvluchten. Vooral in moeilijke economische tijden.’

 

Naar aanleiding van de tiende verjaardag heeft Royals een compleet nieuwe, koninklijke look gekregen.
Het vernieuwde magazine oogt modern, dynamisch en trendy. Meer dan ooit wil Royals het voortouw nemen in zijn niche. Sprekende foto’s, sterke achtergrondreportages, boeiende inside-informatie en leuke eyecatchers maken het geheel tot een in het oog springend glossy maandblad, dat de lezer een unieke kijk gunt in het leven aan de vorstenhoven.
Stijlvol, luxueus, klassiek en eigentijds zijn de sleutelwoorden van deze nieuwe formule.


 

Het eerste vernieuwde nummer van het jubileumjaar is te koop vanaf 19 december (Royals Franstalige editie) of vanaf 24 december (Royals Nederlandstalige editie).


Alle info op www.royals.be

Reageer (0)

23-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW ZinloosGeweld blikt terug en kijkt vooruitVan de VZW ZinloosGeweld kregen we volgende tekst binnen:

2008 was een "geweldig" jaar. Daar zijn we het allemaal over eens. Onze vereniging blijft enorm veel bijval genieten met haar projecten. Onze aanwezigheid op enkele zomerfestivals ging niet onopgemerkt voorbij. De tweede druk van het VlinderSlag-spel (dit jaar ook op de Boekenbeurs aanwezig geweest) is reeds voor 2/3 de deur uit ! De samenwerking met onze partnersteden verloopt zeer goed. Kortom, er is teveel om op te sommen.

 

Recentelijk nog ontvingen wij van Oostvlaams gouverneur André Denys een kunstwerk overhandigd als erkenning voor onze werking;

 

Dat kunstwerk kadert tevens in het artistiek sensibiliseringsproject "85 burgemeestershanden tegen geweld" van de kunstenaars Enca Caen en Martin Uvijn. De handen zullen tentoongesteld worden van 11 tot en met 29 april 2009 in de Lakenhallen van Ieper, dus volledig binnen onze jaarlijkse campagnemaand. De handen vormen een ketting en onze Vlinderhand zal de ketting aanvoeren. 

 

Een Gentse school won de finale van een Europese wedstrijd met een project rond zinloos geweld waaraan de vzw haar medewerking verleende. Het betreft een afstudeerproject van 5 laatstejaarsstudenten middelbaar. De opdracht bestond erin om via multi-mediale toepassingen een sensibiliseringsproject uit te werken tegen zinloos geweld. De finale vond plaats in Berlijn. De school won één van de twee hoofdprijzen. U verneemt er binnenkort meer over in de pers.

Vanaf nu gaat alle aandacht naar het werkjaar 2009 en de voorbereiding van de Campagnemaand (1 april tot 12 mei 2009):

Wenst u -persoonlijk of met uw organisatie of vriendenclub of collega's- opnieuw of voor het eerst deel te nemen aan de campagnemaand met een activiteit (al dan niet een opbrengstactiviteit), dan vernemen wij dat alvast graag zo snel mogelijk. Inhoudelijke en praktische gegevens ontvangen we dan graag van u in de loop van januari.

 

Noteer alvast de datum van dinsdag 12 mei 2009, de traditionele afsluiter van onze campagnemaand met een Benefiet in de Capitole te Gent.

 

Wij wensen iedereen voor 2009 eindeloos veel dromen en het heftige verlangen er enkele van waar te maken.

 

Zinvolle groeten namens het bestuur van vzw Zinloos Geweld


JaarthemaGEWELD BEGINT WAAR RESPECT EINDIGT

 

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Muziekfabriek (AVS) op 24 en 31 december 2008
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op kerstavond én oudejaarsavond krijgt u de laatste Muziekfabrieken van 2008 te zien.
We gaan er daarna kort even tussenuit maar hopen  snel weer op te starten om u netjes op de hoogte te blijven houden van wat er muzikaal allemaal reilt en zeilt in  Oost-Vlaanderen.


Op kerstavond beginnen we in de kerk van Bevere in Oudenaarde. Omdat Kerstmis niet kan zonder kerstmuziek vroegen we het jeugdkoor Amaranthe –o.l.v. de jeugdige én zeer bevallige Linde Devos- om een kerstlied te brengen. Het koor Amaranthe dat sinds begin 2008 in Oost-Vlaanderen zingt in uitmuntendheidcategorie (= redelijk straf!) brengt het  supermooie Gaudete christus est natus.


Daarna wordt het even nostalgisch. We nodigden Good Shape uit. Deze 4 Oost-Vlaamse heren, deskundig begeleid door Adriaan Van Landschoot,  scoorden in 1994 een internationale hit met “Take my love”.  In de zomer van 2008, werden ze door Jos Van Oosterwijck voor Tien om Te Zien gevraagd dat nummer nog es over te doen in een heuse Regi-mix. Er kwam een reünie van en speciaal voor de Oost-Vlaamse kijkers brengen David, Koen, Geert en Filip een nooit eerder vertoonde akoestische versie van “Take my love”. Uw kerstavond kan niet meer stuk!  De kwaliteit van uw kalkoen daarentegen hebben we iets minder in de hand…


Op oudejaarsavond krijgt u de tofste en meest gewaardeerde liedjes nog eens te zien uit  35 weken Muziekfabriek.
Zo kan u ook tijdens het feesten én de overgang van 2008 naar 2009  nog eens genieten van nu al onvergetelijke performances van  Bart Kaël,  Born Crain, Jasper Steverlinck , Jean Bosco Safari enz….


Vanuit de Muziekfabriek  krijgt u alvast onze beste wensen voor een fijn, voorspoedig maar vooral muzikaal verrassend 2009!

 

 

 

De  Muziekfabriek, woensdag 24 en 31december  2008 op AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

 

www.goodshape.be

www.avs.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showbizzsite.be is 10 jaar JONG

Met veel genoegen plaatsen we vandaag het bericht van de SHOWBIZZSITE op onze webstek ... met de bijhorende felicitaties.
Doe zo verder, Peter en team!

Showbizzsite.be   Showbizzsite.be   Showbizzsite.be

Het is inderdaad tien jaar geleden dat de Showbizz-Site van start ging. De Showbizz-Site had onder verschillende andere namen al een kort verleden opgebouwd. Zo was er ooit de Vlaamse Artiesten Pagina en Cultuurinfo. Maar op 23 december 1998 ging de enige echte Showbizz-Site van start.

We zijn blij dat we tien jaar na datum uitgegroeid zijn tot een medium dat iedere dag vele duizenden bezoekers over de vloer krijgt. Dit jaar zijn er dat per dag maar liefst 2.000 meer ten opzichte van vorig jaar en in ons elfde levensjaar willen we deze trend gewoon verder zetten.

De Showbizz-Site is voor alle medewerkers een uit de hand gelopen hobby. Zo’n 20 medewerkers werken in hun (schaarse) vrije tijd mee aan deze website. Door de jaren heen kregen we heel wat respect van de collega’s uit de pers. Kranten als Het Laatste Nieuws, Gazet Van Antwerpen, Het Nieuwsblad maar ook tijdschriften als Story, Primo en Tv-Familie zijn trouwe bezoekers van onze website en doen regelmatig beroep op de diensten van onze fotografen.
Ook heel wat mensen van radio en tv vinden op de Showbizz-Site inspiratie voor hun programma’s. Hoe vaak hoorden we in het verleden geen nieuwsberichten van de Showbizz-Site op Radio 2, Donna en andere stations?

Dinsdag 23 december is een feestdag voor de Showbizz-Site, zoveel is zeker.

Maar écht feest is het op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2009 op de Ijsbaan in Heist op den Berg. Een feestweekend met een budget dat 6 cijfers telt in Euro’s uitgedrukt en waarvoor we momenteel dag en nacht in de weer zijn.
Een feest dat niet kan zonder sponsors die ons evenement zowel logistiek als financieel willen ondersteunen (we zoeken trouwens nog een aantal (media)sponsors) maar ook een feestweekend waarop we zo’n 5.000 mensen willen verwelkomen verspreid over twee dagen. De naam van uw bedrijf koppelen aan de tiende verjaardag van de Showbizz-Site, dat kan niet anders dan een geslaagde samenwerking zijn.

De Showbizz-Site draait al jaren dankzij de steun van onze adverteerders, zonder hen zouden we de servers waarop de Showbizz-Site draait niet kunnen betalen.

Al die jaren lang is de Showbizz-Site er dankzij de medewerkers die vele uren spenderen aan het verwerken van nieuws en foto’s. Naast de dagtaak nog eens de tijd vinden om berichten te schrijven en foto’s te gaan nemen op evenementen tot het holst van de nacht, het is zwaar, geloof me.

Die medewerkers verdienen een pluim en een dikke dankuwel.

In 2009 gaan we verder op de manier waarop we de afgelopen tien jaar gewerkt hebben. Met heel veel gedrevenheid en met evenveel plezier. Tegelijkertijd zullen we verder werken aan de uitbouw van de Showbizz-Site want laat duidelijk zijn dat we ook de volgende jaren de enige échte Showbizz-Site willen zijn.

Iedereen bedankt voor het vertrouwen de afgelopen tien jaar!

De Showbizz-Site

Reageer (0)

21-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen biedt 2 nieuwe thematochten aan

Het is stilaan te koud aan het worden om de fiets van stal te halen, maar de fervente fietsers bereiden zich nu al voor op fietsjaar 2009. Met twee nieuwe thematochten, de ‘Scheldeverentocht’ in Scheldeland en ‘De Kreken Spreken’ in het Meetjesland, kan je in elk geval vrolijk de fietslente tegemoet zien. En ze liggen ook wel mooi onder de kerstboom natuurlijk.

 

Water is de rode draad doorheen beide nieuwe tochten van Toerisme Oost-Vlaanderen. Zowel ‘De Kreken Spreken’ als de ‘Scheldeverentocht’ zijn uitgestippeld op het fietsknooppuntennetwerk en uitgewerkt in een mooie brochure met gedetailleerde kaart en boordevol leuke weetjes over het traject.

 

In het Meetjesland vertelt, en dat mag je vrij letterlijk nemen, de tocht ‘De Kreken Spreken’ het verhaal van de Oost-Vlaamse polders. De fietsroute is uitgesplitst in twee lussen. De eerste tocht ‘Verhaal van de kreken in Sint-Laureins’ combineert de natuurpracht in het krekengebied met de levendige geschiedenis waarin deze streek tot stand kwam. Een verhaal vol dramatiek met  overstromingen en grensgeschillen, maar ook met schoonheid, met het ontstaan van de kreken, nu prachtige natuurgebieden, en de vele kleine, gezellige dorpskernen. Je vindt er langs het traject zelfs een heuse kathedraal en een monumentaal Godshuis.

Ook de tweede lus verhaalt een bewogen geschiedenis. Namelijk die van Kaprijke, een merkwaardig dorp met een stadhuis en prachtig plein. Hier spelen de bossen de rol van welkome natuurgebieden.

Op de site van Toerisme Meetjesland, www.toerismemeetjesland.be, kun je volledig gratis geluidsfragmenten downloaden op jouw mp3-speler. Deze fragmenten vertellen je onderweg heel wat meer over de bewogen geschiedenis van de streek. Er is trouwens een junior-versie speciaal voor de kids. Zo vervelen zij zich geen seconde tijdens de fietstocht.

 

Ook de Scheldeverentocht omvat twee tochten. De eerste tocht vertrekt aan Schellebelle-veer, in de buurt van Wetteren. Hier is de Schelde op haar mooist. We passeren Ros Beiaardstad Dendermonde en Vlassenbroek en nemen het veer in Appels, dat al bestaat vanaf 1255. Uitblazen kan in een van de talrijke eethuizen die je langs de Scheldedijk tegenkomt. Schuif er de voeten onder tafel voor het typische streekgerecht, paling.

De tweede tocht start aan het veer van Baasrode. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van ‘Stille Waters’.  Ook hier overvalt de geschiedenis je. Houd zeker halt in Sint-Amands en Mariekerke, prachtige dorpen aan de oevers van de machtige Schelde, ontdek het verhaal van Mercator in Rupelmonde en herbeleef de geschiedenis van stoere scheepsbouwers in het Scheepvaartmuseum in Baasrode. Maar vergeet ondertussen niet je ogen open te houden voor de unieke natuur langs de Schelde.

 

 

‘De Kreken Spreken’ start in Sint-Laureins of Kaprijke. De tocht in Sint-Laureins is 35 km lang, de tocht in Kaprijke 20 km. Beide tochten zijn makkelijk te combineren tot één, langere tocht.

De ‘Scheldeverentocht’ start in Schellebelle of Baasrode. De eerste tocht is 63 km lang, de tweede tocht 71 km. Laat dit je niet afschrikken, door de vele veren op de Schelde kan je de tochten makkelijk inkorten in kleinere lussen. Geschikt voor ieder type fietser dus.


De tochten zijn uitgestippeld op het fietsnetwerk. Eén brochure kost 3 Euro. Beide tochten zijn te bestellen via www.tov.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SHA-NA stopt ermee!
Klik op de afbeelding om de link te volgen We kregen alvast volgend bericht doorgestuurd van Patrick Vandewattijne (klik op foto):

Reageer (0)

19-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent klinkt op het nieuwe jaar (11/01/2009)

Nieuwjaarsdrink 2008

Zondag 11 januari van 11 tot 13 uur
zijn alle Gentenaars welkom op het Sint-Baafsplein om samen met de leden van het schepencollege te klinken op het nieuwe jaar.
Traditiegetrouw organiseert de Dienst Feestelijkheden de nieuwjaarsdrink op het Sint-Baafsplein. Iedereen wordt uitgenodigd om samen met de leden van het schepencollege gratis te drinken op het nieuwe jaar. Zoals elk jaar is het een hartelijk en gezellig samenzijn van Gentse bewoners, stadspersoneel en politici.


Voor het pleinconcept werd dit jaar samengewerkt met de Tuinbouwschool van Melle. Het concept is van de hand van Jo De Boeck, lerares Bloemschikken op de Tuinbouwschool. De groendecoratie van het plein wordt uitgevoerd door leerkrachten en leerlingen van de Tuinbouwschool in samenwerking met personeel van de Groendienst van de Stad Gent. De Dienst Feestelijkheden en de Technische Dienst Waterwegen en Bruggen zorgen voor de logistieke ondersteuning.

De medewerkers van de Groendienst zullen vrijdagnacht omstreeks 4 uur met speciaal transport een prachtige 6 meter-hoge koelreuteria paniculata, beter bekend als de ‘zeepboom’, naar het Sint-Baafsplein overbrengen. De boom staat momenteel nog op de Tuinbouwschool, maar is dood en moet gekapt worden. Alvorens de boom wordt verhakseld, zal hij dus nog een laatste keer in alle glorie te bewonderen zijn tussen de monumenten op het Sint-Baafsplein.

Deze boom wordt omgetoverd tot een winterse bloesemboom en is het centrale decoratiepunt. Daarnaast zullen twintig parasols versierd met bloemenstukken, onder andere Amarylis, het plein sieren.


In en voor de fontein wordt een podium gebouwd waar de burgemeester de openingspeech zal geven en waar Luk De Bruycker ‘het Spelleke van Drei Kluiten’ zal brengen. Het komisch-muzikaal gezelschap Die Verdammte Spielerei zorgt voor de verrassende intermezzo’s.


Programma

11 uur: intro door Thebaanse trompetten

11.02 uur: openingstoespraak van de burgemeester

11.15 uur: Pierke pierlala en ’t Spelleke van Drei Kluiten

11.30 uur: optreden Die Verdammte Spielerei

12 uur: beiaardconcert

12.15 uur: optreden Die Verdammte Spielerei

12.45 uur: Klokke Roeland en stoet onder begeleiding van de fanfare en de 3 kompanen naar de ijspiste


De Dienst Feestelijkheden heeft een overheidsopdracht uitgeschreven voor de catering tijdens de nieuwjaarsdrink. De dienst ontving twee voorstellen. De opdracht werd gegund aan vzw Uitbureau, die 32.000 gratis dranken zal schenken. Het gaat onder andere om glühwein, bieren (Jupiler en Leffe kerst), Hasseltse koffie, jenevers, fruitsap en chocolademelk.

Ivago zorgt voor 12.000 herbruikbare bekers en afvalkorven en de leden van een scoutsgroep zorgen dat bekers in de afvalkorven terecht komen.


Alle toespraken zullen technisch versterkt worden en zullen dankzij het plaatsen van een ringleiding kwalitatief beter hoorbaar zijn voor mensen met een hoorapparaat.

Verder zal een gebarentolk vanop het podium alle toespraken vertolken en zullen medewerkers van de Dienst Feestelijkheden voor de aanvang van de nieuwjaarsdrink een folder uitdelen met de teksten van alle sprekers.
Er wordt voor het podium een afgebakende ruimte voorzien voor rolstoelgebruikers.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BOEKENKAST (1)

In deze vernieuwde rubriek willen wij de webstekbezoekers verrassen met enkele nieuwe uitgaven die best passen in ieders bibliotheek of op éénder welk meubel ... gewoonweg omdat "boeken lezen" een zekere vorm van genieten is. De keuze van de boeken werd gemaakt door mezelf dankzij een reeds jarenlange samenwerking met uitgeverij Lannoo, Standaard Uitgeverij, WPG, The House of Books, Davidsfonds, Roularta ...

Indien u zelf een boek heeft geschreven/uitgegeven en dit graag via www.plietsplets.be in de kijker wil zien staan, stuur dan alle gegevens door via plietsplets@telenet.be of naar Bezoekstraat 18 A - 9940 Evergem.

De keuze voor vandaag viel op volgend pakket:
 Toen ik nog actief was als presentator op de lokale radio Roeland (Gent) had ik het genoegen maandenlang met Katja Retsin te mogen samenwerken in het toenmalige "Plietsplets"-programma dat wekelijks op antenne ging. Daarna begon voor haar de nog grotere uitdaging om radio en televisie op nationaal en internationaal vlak te ontdekken en daar is ze inmiddels volop in geslaagd.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Katja ook nog vanuit een andere hoek uitdagingen zoekt en voilà ... het boek "Start tot style" is daar al een perfect voorbeeld van. Dat ze er zelf steeds prachtig uitgedost bijloopt heeft ongetwijfeld zeer goed geholpen bij de samenstelling en de creatie van het boek, maar ook haar zakelijke inbreng in de kledingzaak "Close*Up" die ze samen met haar schoonzus uitbaat zal van bijzondere waarde zijn geweest. Het boek begint immers met de voorbereidingen die werden getroffen voor de opening van de zaak en sijpelt langzaam maar zeker over in een zekere vorm van actie. Veelgebruikte termen als silhouet, proportie, maatname ... worden duidelijk omschreven en vinden we terug in de doorheen het boek steeds terugkerende lichaamstypes A, B en C. Voor elk van deze types zocht en vond Katja de juiste outfit (werk, casual,bech/zomer/sportief, avondje uit) maar ze toont ook wat er ècht fout is bij sommige keuzes. Slimme tips en duidelijke foto's en tekeningen betekenen dan ook een meerwaarde bij haar zienswijze. En uiteraard mochten de rubrieken als lingerie, must-have basisstukken, make-up en kapsel en accessoires niet ontbreken. Dames als Veronique De Kock, Natalia, Valerie De Booser en Goedele Liekens mogen als bekende voorbeelden van 'hoe het moet' dan ook het boek afsluiten.

In de reeks "Start to ...." verdient deze uitgave een plaats onder de kerstboom.
"Start tot style" van Katja Retsin is een uitgave van Lannoo, telt 160 pagina's en kost € 17,95.

 Met de eindejaarsdagen voor de deur is het aanbod van culinaire uitgaven heel groot. Niettemin is mijn oog gevallen op "De smaken van Bretagne" en daar heeft de opvallende cover toch ook iets mee te maken. Want wie spreekt over Bretagne denk onlosmakelijk aan crustacés en coquillages en hiervan wordt de lezer op zijn wenken bedient. Anouck Schuyesmans en Joris Delanghe stelden immers vanuit hun dagelijkse bezigheid in het gastenhuis "La maison blanche aux volets bleus" in Bretagne het boek samen en hebben genoeg in petto om iedereen te doen watertanden. Van ontbijt tot diner, geen enkel moment van culinair genot wordt vergeten: van brood, confituur & compote, eiergerechten en fruitslaatjes, over l'heure de l'apéro ... tot les bisques, les salades èn alle andere gerechten met vlees, vis en gevogelte. Maar uiteraard geen afgewerkt geheel zonder aandacht voor de kazen en de desserts zoals Camembert met honing, Le Petit Breton met rozijntjes of de clafoutis met kersen. Niet voor niets gaat dit boek door als hèt standaardwerk over de Bretoense keuken en kan zelfs de leek in de keuken op een makkelijke manier eens als keukenprins(es) doorgaan door het serveren van de eenvoudige recepten die als overheerlijk onthaald zullen worden.
Rillettes van makreel, tartine sardine, aardappelblokjes in ganzenvet, plateau de fruits de mer of navarin ... u vindt het allemaal in:

"De smaken van Bretagne" (Anouck Schuyesmans en Joris Delanghe), een uitgave van The House of Books. Het telt 144 blz. en kost amper € 12,50. Een culinaire eindejaarsaanrader dus!   
 

Reageer (0)

18-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra Time To Swing-concert (Helmut Lotti) in CapitoleHelmut Lotti
zet met Time to Swing een nieuwe mijlpaal in zijn carrière.
Vorig jaar nog werd hij gelauwerd met een award voor in totaal 12.500.000 verkochte cd’s.
Sinds 1995 onderneemt Belgiës grootste immers een muzikale wereldreis zonder weerga, langs klassieke paden en warme continenten, langs popmelodieën en rockklassiekers.Zoals steeds zet Helmut Lotti op Time to Swing het genre naar zijn hand, met zijn feilloze gevoel voor wat swingt.
Hij doet dat met trompetten, trombones en, jawel, mèt violen. En natúúrlijk staat Mack The Knife er op, zelfs in twee versies, de bekende Engelse en de oorspronkelijke Duitse versie Mackie Messer van Berthold Brecht.
Maar Time to Swing zal ook Cry me a River bevatten, de standard geschreven voor Ella Fitzgerald en een wereldhit voor Julie London in 1955. That’s Life van Frank Sinatra zal evenmin ontbreken.
En Helmut brengt ook enkele van zijn eigen swing composities…

EXTRA CONCERT op 12 februari 2009 om 20.00 uur (www.capitolegent.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij LANNOO valt 9 keer in de prijzen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Liefst 9 culinaire boeken van uitgeverij Lannoo zijn op de Gourmand World Cookbook Awards 2008 in de prijzen gevallen en dingen in mei van volgend jaar in hun categorie mee naar de bekroning The Best in the World.
Het betreft volgende titels:

 

* Carnet de cuisine - Piet Huysentruyt: bekroond als Best Television Celebrity Cookbook (België Nederlandstalig)


 

* Desserts et vin - Marc Declercq: bekroond als Best Book on Matching and Wine (België Franstalig)


 

* Haring & Maatjes - Stefaan Daeninck: bekroond als Best Fish and Seafood Book (België Nederlandstalig)


 

* Just Grilling - Peter De Clercq: bekroond als Best Barbecue Book (België Nederlandstalig)


 


* Just Cooking - Bart De Pooter: bekroond als Best Chef Book (België Nederlandstalig)


 


* Stoemp - Albert Verdeyen: bekroond als Best Local Cuisine Book (België Franstalig)


 

* Puur Toscane - Katrien Blanckaert: bekroond als Best Italian Cuisine Book (België Nederlandstalig)


 

* Truffels - Annemie Dedulle en Toni De Coninck: bekroond als Best Single Subject Cookbook (België Nederlandstalig)


 

* Scoren aan tafel - Felix Alen, Wim Casteleyn en Johan Dhaene: bekroond als Best Easy Recipes Book
  (België Nederlandstalig)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe solo-single van Laura Lynn

De kaarten zijn geschud en Hartenkoningin Laura Lynn heeft alle troeven in handen om dit jaar succesvol af te sluiten en het nieuwe in stijl aan te vatten! 


Na het uiterst vruchtbare "Duetten"-avontuur met Frans Bauer (drie nummer 1 hits), stelt la Lynn met veel trots haar gloednieuwe solo-single "Las Vegas" voor.Deze single is de titelsong van Laura’s nieuwe show “Vegas” die op 30 januari 2009 in première gaat in de Antwerpse Lotto Arena en vormt tevens de voorloper van haar nieuwe album dat in mei 2009 verschijnt.


“Las Vegas”, een onweerstaanbare meezinger waarmee de Vlaamse Schlagerkoningin op haar eigen enthousiaste manier duidelijk maakt nog geen van haar pluimen verloren te zijn!


Laura Lynn biedt haar fans een leuk extraatje aan. De volledige tekst staat achteraan op het hoesje afgedrukt!
Zo kunnen zij die zich daartoe geroepen voelen, uit volle borst meezingen met de instrumentale versie van Las Vegas, die ook op de CD-single prijkt ... dewelke nu overal verkrijgbaar is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste reeks voorstellingen van "Ne lieuw mee tande" (Minard)

 

Graag uw aandacht voor ‘NE LIEUW MEE TANDE’, een miesterklasse “Romain Deconick” geschreven en geregisseerd door Frank Van Laecke. Na méér dan 50 voorstellingen zet Luk De Bruyker een punt achter zijn “Romain” vertolking.

Dus mis deze allerlaatste reeks niet !

 

Wie was Romain? Wat dacht hij over volkstheater, welke waren zijn regieopvattingen, welke rol speelde Yvonne Delcour in zijn leven, waarom zweerde hij bij het Gents dialect…? Vele vragen die allemaal een antwoord krijgen in de ‘miesterklasse’.    

 

In de MINARD op :

 

donderdag 29 januari, vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari 2009, telkens om 20 uur

 

Reservatie :

 

Bespreekbureau Vooruit, St-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent – Tel : 09 267 28 28,

http://tickets.vooruit.be/tickets/5737765/7026754/

 

Reageer (0)

17-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITBUREAU heeft aandacht voor SPEKKEN tijdens kerstvakantie

 

Poppenkasthelden en kleine heksen, wonderlijke parapluutjes en sprookjesbeesten, blauwe kersjes en roze pompoenen!
Komt dat zien komt dat zien!

In de donkere kerstvakantie kunnen jullie vijf dagen lang komen genieten van de warme theatermagie die in het Tinnenpottheater zweeft want wij zijn er terug met SPEKKEN van 26 tot en met 30 december - een overheerlijk en gezellig kindertheaterfestival waar uiteraard ook ouders meer dan welkom zijn!


Kaartjes ( die ook gratis toegang bieden tot de Gentse ijspiste) en programma te verkrijgen bij  vzw Uitbureau.

Tickets en info: 09 233 77 88


info@uitbureau.be

www.uitbureau.be

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Accordeon Stars gevan van hun latte !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bert Lenny, Georges Valentini en Noël Fack zijn 3 bekende Gentse accordeonisten met elk een welgevulde en succesvolle muzikale loopbaan. Sedert een paar maanden zijn ze samen aan het repeteren, hebben momenteel een repertorium van anderhalf uur vlotte ambiancemuziek, meezingers en technische vingeracrobatie op accordeon en noemen zichzelf "The Accordeon Stars".


Best vergelijkbaar met het vroeger Nederlandse "The 3 Jacksons" accordeontrio.

Ze treden op ter gelegenheid van recepties, Franse themavonden (eventueel aangevuld met Carine - de Edith Piaf imitator live), als straatact, op familiefeesten, tijdens diners,enz.


The Accordeon Stars stuurden alvast volgende data door:


Zaterdag 20 December : De Qubus - Oudenaarde (14.00  - 17.00 uur) 

Zondag 21 December: IJspiste - Gent (16.00 - 18.00 uur)

 

Vrijdag 26 December: Kerstmarkt - Gent (19.00  - 21.00 uur)

 

Vrijdag 26 December: AVS televisie (Visite)(15.30 - 17.45 uur)

 

Vrijdag 30 Januari 2009: Volkszaal - Stadhuis - Oudenaarde (20.00 uur)

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Start To Eat ... gezond naar eindejaar
    

Met de feestdagen zijn we allen op zoek naar dat evenwicht tussen lekker en verrassend koken, maar toch houden we in ons achterhoofd dat alle kilo's die er bij komen, er nadien weer af moeten. Daarom zijn we op zoek gegaan naar lekkere desserts die toch niet zo slecht zijn voor de lijn. Maar de regel blijft natuurlijk: geniet, maar met mate. Op deze manier vermijden we een après-feesten-dieet.
Omdat we rekening willen houden met ons budget, maar toch de beste kwaliteit willen serveren, kiezen we steeds voor producten van eigen bodem. Door de korte afstand die de Flandria-producten hebben afgelegd tussen producent en consument, zijn we  zeker van de beste kwaliteit en versheid. België is dan wel een klein land, maar we hebben een schat aan kwaliteits-producten. Zoek op het winkelpunt naar het Flandria-label!
Desserts zijn doorgaans erg calorierijk, omdat ze veel suiker en vetten bevatten. Je kunt ze gezonder èn lichter maken door suiker zoveel als mogelijk te vervangen door de natuurlijke suikers van vruchten en door zo min mogelijk vet toe te voegen. In de winter zijn Flandria appelen en peren dé verse vruchten van bij ons. Ze zijn ideaal om te verwerken in desserts en barsten bovendien van de vezels en de antioxydanten. We combineren ze hier onder meer met gedroogde vruchten of met noten die de nodige Omega 3 vetzuren en vitamine E aanbrengen. In de recepten gebruiken we beperkte hoeveelheden suiker. Als je geen suiker wil gebruiken dan kan je die vervangen door honing, fructose en zoetstoffen zoals Tagatesse, Canderel, maltitol of isomalt.

Met appelen en peren kan je veel kanten uit: je kan ze rauw uit het vuistje eten, je kan ze stoven en eten met wat bruine suiker erbij, je kan er lekkere fruitsalades mee maken, maar je kan ze ook op heel andere manieren verwerken tot een lekker, gezond en origineel dessert! Belgische appelen en peren zijn er het hele jaar rond. Je bewaart ze best in de koelkast.

Alle info op www.starttoeat.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NieuwjaarsProms in Gentse Capitole (11/1/2009)

Zet 2009 stijlvol in met de NieuwjaarsProms!Van puur vermaak en entertainment tot intens luisteren naar de meest eigenzinnige, gedurfde en originele partituren. Tijdens deze NieuwjaarsProms kan het allemaal.

Topdirigent Dirk Brossé opent naar jaarlijkse traditie het nieuwe jaar met een nieuwe editie van de NieuwjaarsProms, een artistiek, kwalitatief en toegankelijk concert, uniek in zijn soort. Wat dacht je van een magistrale bloemlezing langs de mooiste klassieke muziek, afgewisseld met de roemrijkste operette- en musicalnummers. Als kers op de taart, krijgt ook humor een prominente rol toebedeeld.

Van de grote componisten hoort u de legendarische klassiekers. Daarnaast brengen enkele grootheden uit de musicalwereld de prachtige muziek tot leven uit de grootste Amerikaanse en Europese musicals als Annie, Tanz der Vampieren en Elisabeth. Met klassieke elegantie en enkele musicalbubbels, vormt dit concert de ideale champagne om te klinken op het nieuwe jaar.

Dirk Brossé en zijn symfonisch orkest nodigen u uit op deze feestelijke & muzikale beleving die men niet gauw vergeet.

Op 11 januari 2009 van 15.00 tot 17.30 uur (tickets van 37 tot 88 €)

Alle info en reservatie via www.capitolegent.be of 0900/96.900

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIDS DAY OUT op 26 en 27/12

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na het succes van ‘Het Oneindige Verhaal’, ‘Alladin, de musical’ en de concerten van ‘ABBA GOLD – live in concert’ zet Event-Team de kinderen tussen 6 en 14 jaar in het middelpunt van de belangstelling met ‘KIDS DAY OUT’.

 

Zingen, dansen en swingen tijdens de kerstvakantie! Een te gekke presentator en een aantal glitterende danseressen van zetten de zaal op zijn kop met een spetterende kinderdansshow. Een fantastisch feest voor klein en groot tussen 6 en 14 jaar. De kinderen kunnen kennis maken met de rebelse streken van de zusjes Kriegel uit de nieuwe Vlaamse jeugdmusical (naar het boek van Marc De Bel) en ze kunnen zich laten betoveren door de magische wereld van goochelaar Kevin Antonis. Onze special guest, Dorothy Wuyts (bekend van Staracademy) komt enkele schitterende klassiekers zingen. Pure dans- en meezingpret dus op de bekendste hits! Ambiance en sfeer! Een niet te missen nieuwe familieshow!

Waar?

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

Wanneer?

Vrijdag 26 december 2008 om 15.30 uur

Zaterdag 27 december 2008 om 15.30 uur

 

Tickets?

€4,50 (basistarief, inclusief reservatiekost)

€3,50 (kinderen -12 jaar, inclusief reservatiekost)

reserveren via Uitbureau 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

 

Artiesteninformatie?

De zusjes Kriegel : www.kriegelmusical.be

Dorothy Wuyts (zangeres) : www.dorothyonline.be

Kevin Antonis (goochelaar) : www.kevinantonis.be

Kinderdansshow Paté Paté : www.event-team.be

Reageer (0)

15-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zorgt voor Winterdrink
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De zondag voor Kerstmis is het weerom een gezellig treffen voor vrienden, vrijwilligers, buurtbewoners en museumbezoekers. Plaats van afspraak is de binnentuin van het museum. De vaste ingrediënten van de Winterdrink zijn bekend: warme soep, fruitvitaminen en glühwein. Daarnaast houden de vuurkorven en de vele babbels de handen, voeten en harten warm.
Graag nodigen wij u uit op zondag 21 december 2008 vanaf 11u30 om erbij te zijn. De Winterdrink is een gezamenlijk initiatief van het museum en de Vrienden van het Huis van Alijn. Intussen zijn we aan de negende editie toe!

De Winterdrink is voor velen de ideale start voor een gezellige zondag in de stad! Uiteraard kan u ook van de gelegenheid gebruik maken om het museum en de tentoonstelling Aan de Speltafel te bezoeken. Sinds april 2008 is de toegang tot de Gentse musea op zondagvoormiddag (van 10u tot 13u) enkel nog gratis voor Gentenaars, maar het Huis van Alijn zal op zondag 21 december gratis toegang verlenen tussen 10u en 13u voor al zijn gasten. Even ter herinnering, Vrienden hebben op vertoon van hun Vriendenpas het hele jaar door gratis toegang.

Om 12u00 blikken we in vogelvlucht terug op de hoogtepunten van 2008 en vertellen we u meer over de activiteiten die op het museum- en vriendenprogramma staan in 2009. Wij vermoeden dat we op de Winterdrink het 500ste lid van de Vrienden van het Huis van Alijn zullen mogen verwelkomen! Tussendoor worden we muzikaal verwend door accordeonist Wim Claeys. Onze dank gaat ook uit naar onze gulle sponsors: museumpeter Bayram voor de heerlijke portie wintervitamines en buurman Dirk voor de lekkere soep.

We hopen u en uw familie en vrienden te mogen verwelkomen zodat we met z’n allen kunnen klinken op een nieuw, gelukkig en energievol museum- en vriendenjaar. Omstreeks 13u30 sluiten we af. Het museum blijft open tot 17u

Alle info ook op www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Scoren aan tafel" scoort alvast internationaal
Foto 

Goed ... zeg maar ... prachtig nieuws voor de inspanningen die we hebben geleverd voor het boek "Scoren aan tafel" (Lannoo).
Onderstaande tekst zegt alles:

GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2008              December 15, 2008 

 

YOU ARE THE WINNER IN BELGIUM - DUTCH

YOU QUALIFY FOR THE NEXT “GOURMAND BEST IN THE WORLD” COMPETITION

 

                                                                     

WITH:        Scoren Aan Tafel

                                    Felix Alen

                                    Wim Casteleyn

                                    Johan Dhaene

                                    Photos: Heikki Verdurme

                                    (Lannoo)

 

 

In the category:  Best Easy Recipes Book

Nu gaan we met de andere landen voor de internationale erkenning !!!

Wil je het boek als kerst-of eindejaarsgeschenk: ga naar de boekhandel of bestel het boek via plietsplets@telenet.be
Reageer (0)

14-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: DE LIEVE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt : een seinpaal voor potentieel  geïnteresseerde lezers.)

 

KIJK- EN LEESBOEK OVER DE RIVIER ‘DE LIEVE’

 

“De Lieve-tscoenste juweel dat de stede heeft”, uitgegeven door de tijdelijke vereniging De Gentsche Lieve en met bijdragen van volkskundigen uit diverse gemeenten, ondermeer door Eddy Levis preezedent van de Gentsche Sosseteit is een 216 bladzijden lang en rijk geïllustreerd, is een hebbeding geworden voor Oost-Vlamingen die geïnteresseerd zijn in de mindere bekende aspecten van de geschiedenis van hun provincie.

 

Als losse bijdrage zit bij het lijvige boek ook soort handleidingen bij een mogelijke wandeling of fietsparcours, genoemd de Lievewandeling Bij de Dienst Toerisme (www.toersime@oost-vlaanderen.be) van de provincie Oost-Vlaanderen maar ook bij Westtoerisme (www.westtoerisme.be), kan men de nodige en nuttige informatie opvragen. Deze toeristische tochten brengen de deelnemers langs onder andere Gent (wandelaars), Evergem Rabot, Waarschoot, het Meetjesland en Damme (fietsers).


De Lieve is de derde rivier in Oost-Vlaanderen en minder bekend dan zijn grotere zusjes de Schelde en de Leie. Aan die miskenning wil het boek iets doen, het wil herwaarderen. Historisch en Heemkundig. De samenstellers zijn duidelijk in hun opzet geslaagd. Er ligt een fraai kijk- en leesboek op tafel.

 

Aanvankelijk was het nochtans niet meteen de bedoeling van de vereniging De Gentsche Lieve, om een publicatie, en zeker niet van deze grandeur, uit te geven. Men wou gewoon De Lieve en de gebieden waardoor ze stroomt beter in de picture plaatsen. In 2007 werd dan uiteindelijk toch de optie genomen om het door diverse vorsers opgeslagen documentatie- en archiefmateriaal aan het papier toe te vertrouwen.

 

Het resultaat mag er zijn. Naast indringende teksten was er ook plaats voor illustraties (van onder andere de Gentse graficus  Michel Bracke), cartografie en  iconografie (verklarende en situerende foto’s,schetsen…).

 

Co-auteur Hugo Notteboom mocht de spits afbijten met een uitgebreid hoofdstuk rond het ontstaan en het tracé van de Lieve. Ook het tweede kapittel is van zijn hand? In “Bruggen, rabotten, duikers” heeft hij het uitgebreid over de scheepvaart op de River en de bruggen die haar overspanden in Gent en in de provincie.

 

Verder hebben  Ronny Debbaut het over het strategisch en economisch belang van de Lieve en Eddy Levis over het ontstaan aan het Gravensteen – door aanslibbing van de Leieoevers – en de betekenis van de rivier voor Gent sinds 1251.

 

Alweer Hugo Notteboom sluit het boeiende en leerzame boekwerk af met een handige chronologie van de Lieve sinds de elfde eeuw.
Het boek kost € 28. 

 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 18 december = VEGGIEDAG

Op donderdag (veggiedag) 18 december om 11.30u trakteert EVA vzw Martin Heylen, Alain Grootaers, Nic Balthazar, Martine Prenen en de dames van Laïs, de pers én een aantal typische kerstslachtoffers op een gastronomisch vegetarische kerstlunch te Gent. Daarmee wil de organisatie aantonen dat de kerstperiode geen vreselijke tijd hoéft te zijn voor kalkoenen, kreeften, ganzen en vegetariërs. EVA wijst er ook op dat de milieu-impact van een vegetarisch feestmaal tot tien keer kleiner is dan die van de klassieke feestdis.
 
Met de eindejaarsfeesten in zicht breekt een soms moeilijke periode aan voor mensen die liever geen vlees of vis eten. Valt er zonder ganzenlever, kalkoengebraad of kreeftenpootjes voor hen wel iets te smullen? Donderdag toont EVA in elk geval dat ook veggie feesten perfect mogelijk is en heel lekker kan zijn. Martin Heylen, Nic Balthazar, Martine Prenen en de dames van Laïs zullen genieten van de kookkunsten van topkok Philippe Van den Bulck. Ook de kerstslachtoffers Ginette Kakel, André Koeiemans en Paddy the Pig (net gevlucht uit Ierland) zullen van de partij zijn om hun vreugde te uiten over dit feest zonder beest.

Vrijdag leest u er op deze webstek heel wat meer over. 
 
Op www.vegetarisme.be biedt EVA bovendien materiaal aan om ondanks mogelijke culinaire verschillen toch vredevolle feesten te verzekeren: een survival gids voor vegetariërs die elders gaan eten, en een ‘eerste hulp bij vegetariër”-handleiding voor omnivore gastvrouwen en –heren. Daarnaast vind je er ook veggie feestmenu’s en restaurants die op Kerst of oudejaar een veggie menu aanbieden. En… ook veggies leren er kalkoen maken.
 
Feesten zonder beesten is tevens een goed idee voor wie zijn ecologische voetafdruk wil beperken: de milieu-impact van een vegetarisch feestmaal is tot tien keer kleiner dan die van een gewoon feestmaal. 18% van de klimaatverandering wordt veroorzaakt door veeteelt. Dat komt onder meer door de methaan die koeien de lucht in vuren via hun boeren en winden. ‘Klimaat laat onze regering koud’, kopt een krant vandaag. Terwijl de overheid blijft dralen, toont EVA dat de burger zelf een machtig wapen tegen klimaatverandering heeft: de vork!
 
En wat de gezondheid betreft: na de feestperiode heb je geen dieet nodig om opnieuw je oude slanke zelf te zijn.


EVA wenst iedereen beestige feesten!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Lindecoulisken (Wondelgem) zet in 2009 de mannen in de kijkerDe Wondelgemse toneelvereniging 't Lindecoulisken zal 2009 weer spetterend inzetten met “De kleren maken de man”

 

Een Engelse komedie van Ray Galton & John Antrobus in een regie van Wim De Puydt

 

Met :   Quinten Quidousse - Jan De Raedt - Veronique Verhamme - Dirk Provyn - Helen Heynssens - Christ Bellecoste - Roos Vandenbroecke - Janvier Praet - Frank Van Steenbrugghe - Rose-Marie De Feyter

 

Speeldata :

 

Première op

Zaterdag 31 januari 2009 om 20.00 h

Voorafgegaan door een receptie om 19.30 h

 

Zondag 1 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 6 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 7 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 8 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 13 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 14 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 15 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 20 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 21 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 22 februari 2009 om 15.00 h

Vrijdag 27 februari 2009 om 20.30 h

Zaterdag 28 februari 2009 om 20.00 h

Zondag 1 maart 2009 om 15.00 h

Vrijdag 6 maart  2009 om 20.30 h

Zaterdag 7 maart 2009 om 20.00 h

Zondag 8 maart 2009 om 15.00 h

Vrijdag 13 maart 2009 om 20.30 h

Zaterdag 14 maart 2009 om 20.00 h

Zondag 15 maart 2009 om 15.00 h

Vrijdag 20 maart 2009 om 20.30 h

Zaterdag 21 maart 2009 om 20.00 h

Zondag 22 maart 2009 om 15.00 h

 

Toegangsprijs:      
Première: 14  € - 
Andere voorstellingen: 9 €

Tel: 09/227.75.18 of e-mail: lindecoulisken@skynet.be

 

Zie ook : http://www.lindecoulisken.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn eindelijk 'erkend'
Klik op de afbeelding om de link te volgenHet Huis van Alijn wordt vanaf januari ingedeeld als erkend museum op Vlaams niveau.
Dit betekent dat het museum de overstap heeft mogen maken van het ‘regionale niveau’
naar het ‘Vlaams niveau’.
Het museum vervoegt hiermee 19 andere musea zoals Het Museum voor Schone Kunsten, het SMAK, het Designmuseum,
het MIAT en het Museum Dr. Guislain in Gent. Buiten Gent behoren o.a. ook In Flanders Fields, het Openluchtmuseum Bokrijk, het Groeningemuseum, … tot het Vlaams niveau.

Alle info op www.huisvanalijn.be  

Reageer (0)

06-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsboxen Oost-Vlaanderen: een gezond eindejaarsgeschenk.

Ben je op zoek naar een gezond en origineel eindejaarscadeau? Dan heeft Toerisme Oost-Vlaanderen het ideale geschenk. Drie nieuwe fietsboxen: Trap Door, Trap Mee en Trap Uit. Er is voor elk wat wils!


 

In elke box vind je namelijk tien brochures van fietsroutes die samen goed zijn voor honderden kilometers fietsplezier.

 

De ‘Trap Door’ box bevat tien routes voor de meer geoefende fietsers onder ons. De meeste routes liggen in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen en vormen een prettige uitdaging voor de sportieve fietser. Zo krijg je onder andere de legendarische Eddy Merckxroute met enkele hellingen uit de Ronde van Vlaanderen voor de kiezen. Bestellen kan nu al, klik hier.

 

In de ‘Trap Mee’ box vind je dan weer tien ontspannende fietstochten voor wie graag geniet van een ontspannend uitstapje met het gezin, de familie of vrienden. De veilige trajecten zijn zorgvuldig uitgekozen en onderweg valt heel wat te beleven. In de box zit de gloednieuwe thematocht ‘De Kreken Spreken’. Bij deze route horen een aantal geluidsfragmenten die je op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen kan downloaden naar jouw mp3-speler. Bestellen kan nu al, hier.

 

De ‘Trap Uit’ box bevat de brochures van tien klassiekers onder de Oost-Vlaamse fietsroutes. De trajecten zijn ideaal voor een zalige zondagse fietstocht met op tijd een aangename rustpauze op een terrasje of in een cafeetje. Je geniet van kunst, cultuur en natuur die je onderweg tegenkomt. Een aanrader is de nieuwe Scheldeverentocht. Bestellen kan hier.

 

Voor een kwalitatieve samenstelling van deze boxen werden verschillende lusvormige routes herwerkt en opgefrist.

Alle routes zijn onderweg bewegwijzerd met zeshoekige bordjes zodat je zeker de weg niet kan verliezen. De Kreken Spreken en Scheldeverentocht zijn uitgestippeld op het knooppuntennetwerk. De fietsboxen zijn verkrijgbaar in Fnac, Standaard Boekhandel en bij de diensten voor toerisme of via www.tov.be. Eén box kost 12 €.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u glijden op de Gentse ijspiste (tot 11/01/2009)Sedert 5 december tot 11 januari kan u verzekerd zijn van vijf weken lang winterplezier want de Ijspiste staat er weer in haar volle kerstglorie. Het Emiel Braunplein wordt omgetoverd in een 600m² grote schaatspiste met daarnaast een gezellige gelegenheid om je op te warmen en een glaasje te drinken.

 

Dit jaar heeft VZW Freetime een aantal extraatjes voor jullie in petto want er wordt gewerkt met een nieuwe en verrassende opstelling en toegangskaartjes in voorverkoop bieden jullie een gratis heen en terugrit met de Lijn.

Lange wachttijden zijn verleden tijd: wie kaartjes in voorverkoop haalt kan schaatsen op het uur van zijn/haar keuze!

 

Naast de perfecte winter- sportgelegendheid biedt de Gentse ijspiste natuurlijk nog heel wat meer: ambiance wordt jullie verzekerd door een extra feestprogramma! Zie voor alle info: www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams geluid weerklinkt bij Sylviane
Klik op de afbeelding om de link te volgen

25 jaar geleden stond Sylviane torenhoog genoteerd in de nationale hitlijsten met het nummer ‘Liefde met z’n twee’.
Vandaag verschijnt de remake van datzelfde nummer dat destijds ook furore maakte,  mede dank zij het legendarische TV - programma ‘Hotel Américain’ waarin Sylviane toen te zien was met dit nummer.

Desondanks haar succesvolle platencarrière is haar favoriete werkterrein het podium waar ze, begeleid door echtgenoot Dirk Renders, nog wekelijks het beste van zichzelf geeft.

Met Kerstmis voor de deur is dit de ideale timing om ‘Liefde met z’n twee’ in zijn vernieuwde versie terug op de markt te brengen. Net als 25 jaar geleden verschijnt het nummer bij Scorpion, een label van uitgavengroep D & V,  die nu opnieuw gokt op een hitparadenotering.

 

Reageer (0)

03-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geena Lisa ontwerpt juwelen voor Art for Africa
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geena Lisa heeft samen met MiKa een hanger en ring ontworpen ten voordele van Art for Africa, de vzw die Geena in 2005 oprichtte. Dit naar aanleiding van het 60-jarige bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze exclusieve juwelen worden online en op de MiKa juwelenavonden verkocht.

 
Art for Africa

Op 10 december 1948, bijna 60 jaar geleden, werd de universele verklaring van de rechten van de mens ondertekend. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan ontwierp Geena Lisa, samen met Mireille Gomez en Katrien Weytjens een unieke juwelenset. De opbrengst hiervan gaat integraal naar Art for Africa, een vzw die locale acties en projecten steunt die ondernomen worden om Afrikaanse (wees)kinderen meer kansen te geven. Door het veilen van kunst en ook nu het verkopen van de exclusieve juwelen, wil Art for Africa geld inzamelen om zo kinderen die wonen in het enige werelddeel dat de voorbije 25 jaar armer geworden is, te helpen. Art for Africa sluit zich tevens volledig aan bij 11.11.11.

 

Juwelen MiKa

Mireille Gomez en Katrien Weytjens sloegen 8 jaar geleden de handen in elkaar en startten MiKa op. Ze ontwerpen en creëren samen exclusieve zilveren juwelen die op juwelenavonden van MiKa verkocht worden.  Mireille en Katrien zijn, net als Geena moeder én overtuigd dat ontwikkelingssamenwerking noodzakelijk is. Met deze Art for Africa juwelen willen zij hun steentje bijdragen.

 

Juwelenset

De juwelenset bestaat uit een hanger en een ring waarin de woorden “ THE UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS BELONGS TO EACH AND EVERYONE OF US. READ IT, LEARN IT, PROMOTE IT AND CLAIM IT AS YOUR OWN" gegraveerd staan. De ring en de hanger kunnen apart of als set verkregen worden.

 

De juwelen kunnen besteld worden op www.juwelen-mika.be of via www.artforafrica.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proef de Maaslandse natuur op uw bord

Kruiden langs de Maas

Waar de Maas België van Nederland scheidt, ligt een ongeëvenaard kruidenparadijs. De kronkelende stroom heeft een vallei gecreëerd waar het zalig vertoeven is. Ongerepte natuurreservaten, rimpelloze grindplassen, maar ook dichte bossen, heidevelden en vennen vormen een onuitputtelijke bron van plezier en ontspanning. Hier stroomt de Maas als een blauwe draad doorheen je vakantie en volg je het ritme van de stroom...
Gezien de Maas regelmatig overstroomt, blijft er een voedzame sliblaag achter waardoor er in het Maasland een grote variatie aan kruiden mogelijk is. De Maas brengt vele zaden mee, en door de eeuwen heen zijn er zo veel verschillende zaden terechtgekomen op de oevers. Dankzij het gunstige microklimaat in de Maasvallei kunnen deze kruiden goed gedijen!

Kruidige streekproducten uit het Maasland!

Vanaf december kan je het Maasland proeven op je bord en in je tas!
Er is namelijk met deze kruiden een heerlijke Maaslandse kruidenthee en een tongstrelend Maaslands kruidenzout ontwikkeld


Maaslands Kruidenzout
Deze heerlijke kruidenmengeling van zeezout, peper, laurier en regiogebonden kruiden zoals tijm, wilde marjolein, salie en groot kaasjeskruid zorgen dagelijks voor geur én kleur in al jouw gerechten. Je kan het gebruiken in plaats van gewoon zout tijdens de bereiding van je maaltijd. Het geeft de maaltijd absoluut dat tikkeltje meer! Voor de productie en de distributie van het kruidenzout konden we rekenen op de deskundigheid van de firma Verstegen Spices & Sauces Bv. Onze Limburgse topkoks Mario Holtzem en Alex Clevers, beiden lid van de vereniging Jeunes Restaurateurs d'Europe hebben het peterschap op zich genomen. Dat belooft dus een culinaire verwennerij te worden!
Vanaf eind december zul je hiervan kunnen proeven in de Maaslandse horecazaken.

Maaslandse Kruidenthee
De ingrediënten van deze nieuwe Maaslandse Kruidenthee vormen een frisse en kruidige mengeling die ook nog heel goed is voor de luchtwegen.
De mengeling is een uitgekiende dosis van onder meer walstro, tijm, wilde marjolein, wilg, vlier, salie, groot kaasjeskruid en koningskaars.

Info op www.vlaanderenlekkerland.be en www.toerismelimburg.be/kruiden

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Event-Team zorgt voor kinderpret in KIDS DAY OUT (Evergem)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na het succes van ‘Het Oneindige Verhaal’, ‘Alladin, de musical’ en de concerten van ‘ABBA GOLD – live in concert’ zet Event-Team de kinderen tussen 6 en 14 jaar in het middelpunt van de belangstelling met ‘KIDS DAY OUT’.

 

Zingen, dansen en swingen tijdens de kerstvakantie! Een te gekke presentator en een aantal glitterende danseressen van zetten de zaal op zijn kop met een spetterende kinderdansshow. Een fantastisch feest voor klein en groot tussen 6 en 14 jaar. De kinderen kunnen kennis maken met de rebelse streken van de zusjes Kriegel uit de nieuwe Vlaamse jeugdmusical (naar het boek van Marc De Bel) en ze kunnen zich laten betoveren door de magische wereld van goochelaar Kevin Antonis. Onze special guest, Dorothy Wuyts (bekend van Staracademy) komt enkele schitterende klassiekers zingen. Pure dans- en meezingpret dus op de bekendste hits! Ambiance en sfeer! Een niet te missen nieuwe familieshow!


 Waar?

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge

 

Wanneer?

Vrijdag 26 december 2008 om 15.30 uur

Zaterdag 27 december 2008 om 15.30 uur

 

Tickets?

€4,50 (basistarief, inclusief reservatiekost)

€3,50 (kinderen -12 jaar, inclusief reservatiekost)

reserveren via Uitbureau 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

 

Artiesteninformatie?

De zusjes Kriegel : www.kriegelmusical.be

Dorothy Wuyts (zangeres) : www.dorothyonline.be

Kevin Antonis (goochelaar) : www.kevinantonis.be

Kinderdansshow Paté Paté : www.event-team.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gidsen Gîtes de France beschikbaar

DE NIEUWE GIDSEN 2009 VAN GÎTES DE FRANCE ZIJN VERSCHENEN !

DE NIEUWE GIDSEN 2009 VAN GÎTES DE FRANCE


VANAF VANDAAG ZIJN ZE BESCHIKBAAR IN ONZE FRANKRIJK BOETIEK !


 

Het label Gîtes de France is uitgegroeid tot het grootste Europese netwerk voor logies bij particulieren.

U zoekt een verblijf in een gîte of een gastenkamer ?
De garantie voor de beste ontvangst vindt u in de Gidsen 2009 van Gîtes de France :


* CHAMBRES ET TABLES D’HÔTES (Gastenkamers en Aan tafel bij de gastheer) - Gids 2009 : met 10.300 adressen in Frankrijk van gastenkamers en gastenhuizen, in alle mogelijke prijsklassen, is deze gids dé referentie.
Vanaf €24,95.


* NOUVEAUX GÎTES RURAUX DE L’ANNÉE (Nieuwe landelijke gîtes van dit jaar) - Gids 2009 : deze gids bevat 2300 nieuwe landelijke gîtes, verspreid over heel Frankrijk, die afgelopen jaar zijn erkend en hun deuren openden.
Vanaf €22,65.

Afspraak op www.franceboutique.be voor meer informatie!

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierdaags kookfestijn KOKERELLO opent vrijdag de deuren!

Kokerello 2008, het culinaire festijn voor fijnproevers, (hobby)koks en gastronomische genieters, staat in de startblokken. Deze vierdaagse kookhappening rolt reeds op vrijdag de rode loper uit voor alle liefhebbers van koksmutsen & kookpotten!

 Klik op de afbeelding om de link te volgen


5 goede redenen om Kokerello te bezoeken…

 

1/ Wervelende kookdemonstraties in het Kooktheater van topchefs en jong talent uit binnen- en buitenland. Met onder andere het net verkozen best belegde broodje van België!

 

2/ Trakteer je smaakpapillen en kom proeven van koffie, whisk(e)y, cava, chocolade, water en veel meer….

 

 3/ Ontdek de Oosterse keukengeheimen, je wordt meegenomen langs kookpotten en braadpannen uit onder andere Thailand, Japan & India! Een niet te missen exclusieve demonstratie met La Porte des Indes & Blue Elephant…

 

4/ Meet & Greet…de topchefs….

Nieuw dit jaar is de gelegenheid om een informele babbel te slaan met de grote namen en opkomende talenten onder de topchefs. In het Kooktheater valt bijgevolg niet meteen het doek na de kookdemonstraties. Na voorstelling van de culinaire kunsten kan je een glaasje drinken en een woordje wisselen met de topchefs in de champagnebar.

 

5/ Je wordt verwelkomd met een glas Fresita, een Chileense schuimwijn verrijkt met verse aardbeien uit Patagonië….

 

Kijken, ruiken en proeven: tijdens Kokerello staan de zintuigen op scherp!


www.kokerello.be
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Travestie 2009-verkiezing in finale fase
Klik op de afbeelding om de link te volgen (foto: Freddy Vlassenroot)


Op 28 februari 2009 wordt in Salons Mantovani (Oudenaarde) de nieuwe Miss Belgian Travestie 2009 gekozen.
Onlangs konden volgende kandidaten een plaats veroveren voor deze finale die er traditioneel zeer spetterend aan toe gaat:

MBT 01  Polly Wanlee  Merksem  3/12/1979  zonder beroep
MBT 02  Mira Mirage  Antwerpen  01/10/1985  chocolatier
MBT 03  Lani Love  Gent  27/04/1982  manager(sales en event)
MBT 04  Vanessa Dupond  Sint-Niklaas  12/04/1973  bediende(kwaliteitscontrole)
MBT 05  Miss GiGi  Brugge  02/10/1967  zelfstandige
MBT 06  Christina Christiaanse  Nijlen  15/04/1980  zonder beroep
MBT 07  Miss Gotheka  Oostnieuwkerke/Staden  09/02/1970  arbeider(confectie)
MBT 08  Kyara Mystica  Welle/Denderleeuw  29/12/1983  kinderbegeleider-administratief medewerker

Joyce De Troch, Pascale Platel, Miriam Jacques en Lieven Debrauwer zitten alvast in de jury.

Alle info vindt u terug op de puike website: www.missbelgiantravestie.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLOUSEAU "CRESCENDO" .... vanaf vrijdag in Antwerpen
In december staan Koen en Kris Wauters op het podium van het Antwerps Sportpaleis met hun Clouseau Crescendo. Een jaar na Clouseau20, dat in het teken stond van 20 jaar ‘plaatjes maken’, kiest Vlaanderens populairste band opnieuw een bijzondere invalshoek voor zijn inmiddels negende Sportpaleisconcertreeks.

 

Het succes van Clouseau in én buiten het Sportpaleis gaat crescendo. De nieuwe concertreeks zalop muzikaal vlak minstens even ‘straf’ zijn dan voorganger Clouseau20, om maar niet te zeggen nog straffer worden. Clouseau blijft groeien en met de jaren sterker worden en dat zullen Koen en Kris ook in 2008 in het Sportpaleis bewijzen.

 

De uitdaging is nochtans niet min. Elk jaar is het voor de broers Wauters een enorme uitdaging om een show samen te stellen die minstens even feestelijk, dynamisch en indrukwekkend is als de vorige. Na Clouseau & Orkest, Speciale Editie I en II, In 't midden, Vanbinnen, In 't lang en In ’t dubbel en Clouseau20 wordt de lat weer bijzonder hoog gelegd om de vele tienduizenden fans bijzonder te verrassen en van december opnieuw de Clouseaumaand te maken.


“Met de bijzondere invalshoek die we dit jaar kozen, maken we het ons echt niet makkelijk”, verklapt Kris Wauters. “We doen iets wat we nooit eerder hebben gedaan, namelijk klein beginnen en heel groot eindigen!”. “Die ‘Crescendo’ moet je vooral op muzikaal en vocaal vlak zien”, legt Koen uit. “De show wordt zodanig opgebouwd dat op het eind iedereen uit z’n dak zal gaan”. “Het wordt een concert vol emoties, gaande van heel ingetogen naar heel hevige momenten waarop iedereen zich helemaal zal kunnen laten gaan”, lichten Koen en Kris toe. “Alles wat de fans graag horen zal in het concert vervat zitten en op het eind trekken we alle registers open”.


Clouseau warmt het publiek ondertussen op met ‘Wat een leven’. Deze nieuwe single en de bijbehorende spectaculaire clip zijn niet alleen de voorlopers van de Crescendo-concertreeks in het Sportpaleis, maar ook van een nieuw album dat in de lente van 2009 wordt uitgebracht!

 Clouseau
'Crescendo'
Sportpaleis, Antwerpen

Vrijdag 5 december 2008 - 20u30
Zaterdag 6 december 2008 - 20u30
Dinsdag 9 december 2008 - 20u30
Donderdag 11 december 2008 - 20u30
Vrijdag 12 december 2008 - 20u30
Zondag 14 december 2008 - 16u00
Vrijdag 19 december 2008 - 20u30
Zaterdag 20 december 2008 - 20u30
Vrijdag 26 december 2008 - 20u30
Zaterdag 27 december 2008 - 20u30


Tickets kunnen gereserveerd worden via Teleticketservice 070 345 345 of klik hier voor online tickets.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LACH je GEZOND in Destelbergen en Gent

Wie eens goed wil lachen kan steeds terecht bij de LACHCLUB.


Er wordt gelachen op zondagmorgen 7 december 2008 in Destelbergen (Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Kerkham 2 – 4, nabij kerk en gemeentehuis)

 

Starten gebeurt stipt om 11.00 uur. 
 

Prijs: 6 euro waarbij  2 aperitieven of dranken zijn inbegrepen

 

 

Maar ook in Gent kan je terecht voor een lachsalvo:

 

op woensdagavond 17 december 2OO8 te Gent

(Buurtcentrum Rabot – Jozef II-straat 104 - 106)

 

U wordt er verwacht stipt om 20.00 uur.

 

Prijs: 5 euro waarbij 1 consumptie is inbegrepen

 

Wel graag bevestiging als je komt via GSM  0475/55.21.23 (Luc Van Imschoot)

 

Voor meer info zie www.lachclubs.be of www.lachenisgezond.be

 

Neem je familie, vrienden en kennissen mee om samen  te lachen

in  Destelbergen  en/of Gent!

 

Lachyoga is een leuke, ontspannende en gezonde manier van bewegen.

Reageer (0)

01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKERELLO komt eraan!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf dinsdag 2 december laten wij u op deze webstek genieten van KOKERELLO (van 5 tot en met 8 december in Flanders Expo). Ook "Scoren aan tafel" zal er voorgesteld worden tijdens een kooksessie in het Kooktheater, met Wim Casteleyn, Felix Alen en mezelf.

Alle info op www.kokerello.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!