Zonet belandde het nieuwste nummer van SMAAK (nr. 38) in de brievenbus en wederom zijn wij gecharmeerd door de invulling die het trendsettend BELGISCH magazine heeft gegeven aan alles wat maar met gastronomie, toerisme en lifestyle te maken heeft. Uiteraard wordt de herfst in alle pracht en praal centraal gesteld waarbij niet alleen aandacht geschonken wordt aan de overheerlijke smaken en recepten die hieraan verbonden zijn, maar ook de kleuren spelen een belangrijke rol om dit item vanuit diverse hoeken te benaderen. Zo leren we al snel een broodje 'Kids' klaarmaken of riskeren we ons aan een zoete pizza met bosvruchten en Griekse yoghurt. Al zeggen ook het pasteikroketje van Orvalbier, de zeetong met eekhoorntjesbrood of de gnocchi met vanille, kippenoester en gele wortel ons wel iets. In het magazine wordt ook teruggeblikt op de tuinfeestwedstrijd die een winnares uit Waarschoot met 20 vrienden mocht ervaren, terwijl de reislustigen alvast kennis kunnen maken met o.a. Barcelona-Valencia, het maritiem Antwerpen of de smakelijke zijde van Wallonië en Chimay. Verder kunnen we best genieten van enkele leuke artikels over bvb. het verzamelen van kookboeken, het rustig omgaan met stress, een strookje glamour èn een avontuurlijke sessie in een luchtballon. De granaatappel en de pastinaak krijgen de maandelijkse centrale aandacht, al zijn de diverse snelle hapjes met fruit ook niet onaardig te noemen. Wederom dus een plezier om de luxueuze 122 pagina's rustig te doorbladeren en ondertussen weer het één en ander op te steken. Het magazine SMAAK verschijnt 5 maal per jaar en kost in de boeken-en krantenhandel 3,70 euro. Wie een voorsmaakje wil, kan rustig eens een blik werpen op www.magazinesmaak.be
foto: Smaak
|