Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
19-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENPAKKET VAN DE WEEK (19/9)

We knopen vanaf vandaag weer aan met de traditie waarbij U als geïnteresseerde literatuurliefhebber een persoonlijke keuze krijgt aangeboden van enkele nieuwe uitgaven die ongetwijfeld een plaats verdienen in Uw bibliotheek of zelfs mogen schitteren vanop de salon-of nachttafel. Vanaf volgende week zal U er trouwens een boekenpakket PER uitgeverij kunnen op nalezen maar deze keer mixen we de diverse uitgaven nog eens stevig (maar toch overzichtelijk) door elkaar.
Deze keer stel ik U volgende uitgaven voor:

"Gent onder vriendinnen" is zelfs voor het mannelijke geslacht een uiterst interessant en handig boekje waarin de Gentse auteur REIN VERHOEVEN ernaar streeft de lezer een stadsgidsje (167 blz.) aan te bieden die diverse mogelijkheden aanreikt om de stad op een méér dan zomaar ontspannende manier te verkennen. Ze verdeelde Gent in 4 sectoren (De Kuip-Veldstraat-Korenmarkt / Oudburg-Vrijdagmarkt-Sint-Jacobs / Zuid / Station en ging telkens op zoek naar de leukste adressen om gezellig te shoppen, zalig te eten, lekker te kletsen, sfeervol te slapen, tof uit te gaan of gewoonweg te doen ! Dat ze haar eigen verleden (geboorte, schoolgaan, haar eerste lief ...) als achtergrond meedraagt vind je ontegensprekelijk terug in de bezieling die in de opmaak van haar teksten terug te vinden is. De portrettering van enkele hedendaagse en historische vrouwen met pit (o.a. Louise Coupé, Vina Bovy, Lieve Blancquaert of Chris Thys ...) zorgt voor een aangename afwisseling terwijl de kleurrijke foto's van Jonas Lampens een eerste blik laten zien op het voor sommigen nog totaal onbekende aspect van Gent. Zeker en vast een aanwinst in het reeds uitgegeven assortiment 'Gent' èn een verderzetting van de bestaande reeks "Onder vriendinnen" die reeds Parijs, Amsterdam, Brussel, Brugge en Antwerpen vanuit eenzelfde betrachting in de kijker plaatste.

"Gent onder vriendinnen" van Rein Verhoeven is een uitgave van LANNOO (Tielt) onder ISBN 90-209-6669-3 en kost 9,95 €.

  Met dit boek van Radio 2-producer Johan Van Achte zitten de liefhebbers van de Vlaamse klassiekers zeker goed voor een grote portie liedjesteksten die het èchte Vlaamse lied hebben gemaakt tot wat het nu is. Vanuit zijn jarenlange ervaring met dit soort muziek is de samensteller erin geslaagd om een fijn overzicht te geven van die liedjes die zowel in Vlaanderen als in Nederland door zowat iedereen werden èn nog steeds worden meegezongen. Vertrekkend vanuit de jaren '50 met o.a. Marina (Rocco Granata) en Waarom zijn de bananen krom (Tony Corsari), over de jaren '60 met o.a. Christine (Will Ferdy),Jij en ik (Miek en Roel) en De ranke Roos (Ronny Temmer) en de jaren '70 met o.a. Eviva Espana (Samantha),  Gelukkig zijn (Ann Christy) en Vrijen (Jawadde). Maar ook de jaren '80 met o.a. Paulien (Johan Verminnen), Anne (Couseau) en Waarom ik (Helmut Lotti) en de jaren '90 met o.a. Mia (Gorky), Hij speelde accordeon (Luc Steeno), Ik hou van U (Noordkaap) en Hemelsblauw (Will Tura) komen uitgebreid aan bod. 202 liedjesteksten om nooit meer te vergeten met aanvullend een index op artiestennaam en op titel. Of zoals Johan Van Achte het zelf aankondigt: "Proficiat, je hebt een nieuw geschiedenisboek in handen". Een leuke aanwinst voor iedereen die graag méézingt ....

'Liefde voor muziek" is samengesteld door Johan Van Achte en uitgegeven door The House Of Books. Het kost 14,90 € en verscheen onder ISBN 90-443-1506-4

kookboek de basis "De basis" maakt eigenlijk deel uit van een verzamelbox die onlangs is verschenen bij Homarus Culinaire Uitgeverij en uit drie boeken bestaat. Niettemin zijn de delen ook afzonderlijk verkrijgbaar en stellen we U vandaag graag het eerste deel voor dat tevens ook het allereerste boek was van de uitgeverij en waarin 150 basisrecepten samengebracht zijn die op z'n minst de amateurkok moet beheersen om achteraf te experimenteren. Hoe maak je de beste aardappelpuree ? Wat is blancheren ? Wat is het verschil tussen snijtechnieken als brunoise en julienne ? Vragen die een duidleijk antwoord krijgen in het 320 kleine pagina's tellend boek waarin Filip Verheyden zorgde voor de tekst en Tony Le Duc zoals altijd met prachtige foto's de nodige illustraties aanbracht. Onderverdeeld in diverse thema's (kooktechnieken, snijtechnieke, bouillons en fonds, bindmiddelen, lichte soepen, stevige soepen, aardappelen, rijst, boter, koude sauzen,warme sauzen, eieren, mousses, brood, deeg en beslag, confituur en zoet broodbeleg, zoete eierbereidingen, ijs, zoete sauzen èn 21 ste eeuw), krijgt de lezer en/of gebruiker een ideale leidraad aangereikt om lekkere bereidingen te maken en zodoende zichzelf en/of de gasten te verrassen. Bij elk van de 150 recepten staat nog eens een leuke tip waardoor U zichzelf kan profileren als een rasechte keukenpiet. Al vermoed ik dat het aangewezen is om véél te oefenen en desgevallend ook deel 2 (het product) en deel 3 (het gerecht) aan te schaffen. Maar over deze 2 andere delen (en de box in het algemeen) binnenkort heel wat meer.

"De basis" van Filip Verheyden is uitgegeven door Homarus Culinaire Uitgeverij (Boechout) met ISBN 9077695-01-X en kost
22,50 €. Meer informatie vindt U trouwens op www.homarus.be
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS OPENLUCHTCONCERT in GENT op 21 SEPTEMBER !!!

 en nog vele anderen zullen het Gentse Emiel Braunplein in een nazomers, muzikaal spektakel dompelen. Want de Politiezone Gent viert op donderdag 21 september om 19.00 uur het 5-jarig bestaan met een grandioos openluchtconcert waarop U volledig GRATIS aanwezig kan zijn om mee te dansen, te zingen, te genieten .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIGNALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

GENTS POEZIECENTRUM MAAKT BIBLIOFIELE HERUITGAVE SUCCESBUNDEL “MARCINELLE” (WILLY VERHEGGHE)

 

Het Gentse Poëziecentrum, uitnodigend gehuisvest in het Torenken aan de Vrijdagsmarkt, gaf recentelijk de derde druk uit van “Marcinelle”, de dichtbundel waarmee Willy Verhegghe sociaal poëtische geschiedenis schreef in 1995.

 

Veertig jaar na de feiten wou Verhegghe een literaire herinnering en hommage opleveren aan de niet meer uit het geheugen weg te wissen mijnramp van1965, waarbij 136 Italiaanse gastarbeiders het leven lieten. Het werd een ode aan alle (mijn)werkers… ‘ter wereld, verenigt u’.

 

Het was voor de poëziekenners verre van verwonderlijk dat uitgerekend Vlaanderens meest sociaal geëngageerde dichter, uit Pollare bij Ninove maar heel erg met Gent verbonden, dit thema zou aansnijden. Verhegghe zoekt voor zijn (veelal) themabundels inspiratie in het leven van de ‘gewone mens’. Hij schreef over en ten bate van mentaal minder validen, Flandriens, arbeiders… Alsof hij zich verantwoordelijk voelt voor het testament van zijn letterkundig idool en jarenlang vriend Louis Paul Boon. Hij schopt zijn lezers evenzeer een geweten.

 

Verhegghe schrijft leesbare poëzie, zonder ooit banaal te worden, non intellectualisch, herkenbaar. Daardoor wordt hij in het vaak high brow wereldje niet altijd echt op zijn waarde ingeschat. Zijn verkoopcijfers staan daar nochtans in schril contrast mee. Zijn herdrukken ook. “Marcinelle” moest al na zes maanden al voor het eerst worden worden bijgedrukt. En nu is er de uitgave met een duidelijke meerwaarde van het Poëziecentrum. Niet evident in het genre.

 

Deze uitgave van het Poëziecentrum maakt evenwel – en terecht – één en ander goed. Het is een prachtboek(je) geworden. De naam bibliofiel mag gerust gebruikt worden. Mocht er een literaire prijs bestaan voor de best uitgegeven dichtbundel, dan kreeg “Marcinelle” die vast en zeker.

 

Eerst en vooral betreft het een literair herziene (2055-2006) uitgave. Daarenboven is de tekst vrij rijkelijk geïllustreerd met historische iconografie, die de realiteitswaarde nog opdrijft. En ten derde verschijnt de themabundel – uit respect voor mens en locatie – in drie talen : oorspronkelijke taal Nederlands, Frans voor Marcinelle en Italiaans voor de afkomst van de slachtoffers. De franse vertalingen van de gedichten zijn overigens van Frank De Crits, Brussels literator en bloedvriend van de schrijver.

 

Wie maar één dichtbundel per jaar koopt moet zich zeker “Marcinelle” aanschaffen. De uitgever biedt hem aan aan € 15 en dat is het boek zeker waard.

cover Marcinelle  Willie Verhegghe


(tekst geschreven door Frek Neirynck en op web geplaatst door Johan Dhaene)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Oostvlaamse wandelroutes in brochurevorm
 

De voorbije zomer heeft Toerisme Oost-Vlaanderen weer heel wat nieuwe wandelroutes voorgesteld. In het Waasland kan je voortaan met de Tweelanden-route de bosrijke grensstreek van De Klinge verkennen. In de Vlaamse Ardennen trekt de Scheldekant-wandelroute (Wortegem-Petegem) door de Scheldevallei en langs de voomalige Beaulieu-abdij. In Geraardsbergen is de Reigerroute, die start in Provinciaal Domein De Gavers, volledig hertekend en bewegwijzerd. Ook de Leiestreek pronkt met een nieuwe wandelroute: de Albijn Van den Abeele-route trekt door kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem. De wandelbrochures kosten 1,25 euro per stuk. Je kan ze bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen.


Meer Info:
Toerisme Oost-Vlaanderen, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent
Tel. 09-269 26 00,
toerisme@oost-vlaanderen.be, www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiters en Tabak ?????

Voortaan kunnen ruiters en menners de omgeving van Ninove verkennen met de Tabaksroute. Deze route is 36 kilometer lang en start op het dorpsplein van deelgemeente Appelterre, bekend van de tabaksteelt. Het traject gaat over landelijke en deels onverharde wegen. Er is bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid. Langs de route liggen een aantal maneges. Bij de Tabaksroute hoort een verzorgde brochure, die is opgemaakt in dezelfde stijl als de populaire wandelbrochures van Toerisme Oost-Vlaanderen. Ze kost 1,25 euro. Met dit project willen de initiatiefnemers inspelen op de toenemende populariteit van de recreatieve paardensport.

Meer info: Provinciaal Infokantoor Scheldeland Donkmeer, Donklaan 93, 9290 Berlare. Tel. 09-345 59 46, info@scheldeland.be, www.scheldeland.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAXI TAXI vanaf 10/11 in het Nieuwe Boulevardtheater

Het Nieuwe Boulevardtheater komt dit najaar met een blijspel op de proppen: het dolkomische "Taxi Taxi" van Ray Cooney in een regie van Gert Verhulst (Studio 100).

Hoofdrolspelers worden Dirk Van Vooren en Patrick Onzia , beiden ruimschoots bekend om hun revuewerk.

"Taxi Taxi" loopt in november in Zaal Elckerlyc, aan de Frankrijklei in Antwerpen.

Het verhaal

"Taxi Taxi" vertelt het verhaal van taxichauffeur John. De man leidt een dubbelleven: hij is gehuwd met Marleen met wie hij op het Antwerpse Kiel woont, maar houdt er ook nog een vaste vriendin op na in Hoboken. John probeert zo goed en zo kwaad als dat kan zijn strak uurrooster te combineren met zijn twee relaties. Als hij op een dag in het ziekenhuis belandt met een hersenschudding, is de verwarring plots compleet. Hij schakelt zijn goede vriend Stan in om te redden wat er te redden valt, maar dat is buiten twee nieuwsgierige wijkagenten én het temperament van Johns vrouwen gerekend...

Als hij op een dag in het ziekenhuis belandt met een hersenschudding, is de verwarring plots compleet. Hij schakelt zijn goede vriend Stan in om te redden wat er te redden valt, maar dat is buiten twee nieuwsgierige wijkagenten én het temperament van Johns vrouwen gerekend...


Hoofdrolspelers Dirk Van Vooren en Patrick Onzia, beiden ruimschoots bekend van o.m. de Caals & Van Vooren Zomerschows en Winterrevues, krijgen versterking van:
Nele Goossens (o.m. Kelly uit Chris & Co )
Dirk Lavrysen (o.m. Jacky Baelemans uit Thuis)
Peter Van de Velde (o.m. dokter Jan uit Wittekerke)
Dirk Bosschaert
Gert De Schepper.

Info en Reservatie voor de voorstellingen vanaf 10 november 2003: www.sherpa.be of 070/22.32.33

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft nog een strip over 'DE ROSTE WASGER' ?

In de jaren tachtig van vorige eeuw schreef Freek Neirynck samen met Romain Deconinck het stuk “De Roste Wascher”. Bij de herneming (tien jaar na de creatie) gaf De Gentenaar een stripverhaal uit op basis van een scenario van Freek Neirynck en met als tekenaars Buth, Erwin De Bie en Gypi. Elk in hun Gents. Zo werd de titel “De Roste Wasger”, met ‘G’. 

In het kader van een grote overzichtstentoonstelling over Buth in 2007 zijjn de betrokkenen op zoek naar een resterend exemplaar van deze strip. Wie kan helpen ? Contacteer Freek.neirynck@pandora.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 en 24 september: Tsjechische glasblazers aan het werk in Gents Design museum

borek sipekTijdens het laatste weekend van de tentoonstelling "Borek Sipek: glas, design en architectuur" demonstreren Tsjechische blazers hoe  Sipeks ideeën een vaste glazen vorm krijgen. De glasfabriek Ajeto, waarvan de blazers afkomstig zijn,  is gelegen in het dorpje Lindava, op een steenworp van Novy Bor, sinds eeuwen het centrum van de Tsjechische glasindustrie. De glasblazers zijn er gekend om hun groot vakmanschap en zij realiseren werk van glaskunstenaars uit binnen- en buitenland.

"Laat", zoals Sipek het zelf zegt "u fascineren door de dans van de glasoven".
De heer Borek Sipek zal zelf aanwezig zijn.
Op zaterdag 23 en zondag 24 september tussen 10u en 18 uur.
Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5 - 9000 Gent

Bewonder ook de nieuwe kroonluchter in het 18de-eeuwse gebouw. De luchter werd speciaal door  Borek Sipek ontworpen voor de trapzaal van de oude herenwoning. Het is een indrukwekkend stuk.

 Méér info over deze tentoonstelling èn het Design museum zelf vindt U op www.designmuseumgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel genieten aan de Kust: 1 nacht gratis

webcams aan de Vlaamse Kust Langs de Kust presenteren 50 hotels en 1 vakantiepark voor het najaar en de winter een superaanbod met voordelige verblijfsarrangementen. Je kan alle deelnemende hotels vinden op de portaalsite www.dekust.org/dubbelgenieten. De hotels bieden je verschillende formules aan met één of meerdere overnachtingen/ontbijt waarbij je telkens 1 nacht gratis krijgt. Deze actie zal je ongetwijfeld inspireren voor een korte vakantie in het najaar of in de winter.

Net zoals vorig jaar organiseert Westtoer, het West-Vlaams autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie, samen met verschillende hotels aan de Kust een hotel-overnachtingsactie. Overnachtingsactie Kust: één nacht gratis

Van 15 september tot en met 15 maart logeer je 2 nachten voor de prijs van 1. Er worden ook andere voordeeltarieven aangeboden. Zo kan je drie, vier of vijf nachten aan de Kust verblijven en krijg je er 1 nacht gratis bovenop.

De 50 hotels en het vakantiepark vind je terug langs de hele kustlijn. Wil je zeker zijn dat je een hotel in je favoriete badplaats vindt? Op www.dekust.org/dubbelgenieten staan alle aanbiedingen van de deelnemende hotels en de actiebon duidelijk vermeld. Via de reserveringsgegevens kan je snel boeken. Vermeld bij je reservering en bij het inchecken (met de uitgeprinte bon) dat het gaat om de 2=1 actie. Zo geniet je meteen van het speciale aanbod. De formule geldt altijd per persoon, op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt.

Praktische info

·         Handige adressen over bezienswaardigheden aan de Kust vind je in de brochure ‘KustSchatten’.

·         Voor fietsliefhebbers: vraag naar de fietsnetwerkkaart (6 euro) van de Kust.

·         Info en brochures over de kustgemeenten: bij de Diensten voor Toerisme aan de Kust en bij Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels - tel: 050/305.500, fax: 050/305.590 - e-mail: info@westtoer.be. Op internet: www.dekust.org

·         Extra info over West-Vlaanderen op het internet: www.toerismewesthoek.be, www.toerisme-leiestreek.be www.brugseommeland.be of www.westtoer.be.

Kustfietsroute


Reageer (0)

16-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Carte Blanche serveert vanaf 15/9 !
Ook deze keer liet restaurant CARTE BLANCHE (Gent) weten wat er geserveerd wordt vanaf 15 september ... geniet mee:


start hier, de website opent in een extra venster

VERRASSINGSMENU VANAF VRIJDAG 15 SEPTEMBER:
 
  * BRUISEND APERITIEF MET HAPJES.
 
  * HUISGEMAAKTE FOISGRAS, APPELTAARTJE EN EEN ROOSJE VERSE FOIS MET ROOKZOUT.
    of
  * KINGCRAB EN KABELJAUW, SABAYON MET JUS VAN SPINAZIE.
 
  * FILET VAN WILDE EEND, CASSISSAUSJE, GROENTENKROKET EN LOEMPIA VAN TRUFFEL & AARDAPPEL.
    of
  * PARELHOENFILET MET ZIJN GARNITUUR.
 
  * DESSERT MET PEREN EN PAIN-GRECE.
    of
  * BORDJE MET 4 ARTISANALE KAZEN.
 
  * KOFFIE "CARTE BLANCHE P-W"
 
  MENU aan € 62.50 MET APERO, WIJNEN EN KOFFIE INBEGREPEN
  MENU VOOR BOB AAN € 57 (ZONDER ALCOHOL)
 
  VOOR RESERVATIES 09 2332808 of 0478540512
  RESTAURANT CARTE BLANCHE P-W, MARTELAARSLAAN 321, 9000 GENT
 
  NIEUW EMAILADRES:
  carteblanchepw@skynet.be

Reageer (0)

15-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te verwachten ???

Beste vrienden,

vanaf maandag krijgt U opnieuw de wekelijkse laag informatie op deze webstek. Ik heb ondertussen het genoegen om een stukje van de Westhoek te mogen proeven ... maar daar kan U vanaf 18/9 ook van genieten.
Verder op maandag 18/9:
- Tien op Tien en een kus van de juffrouw
- Mijn Gent ... het kersverse boek van Gents burgemeester Frank Beke (en GEEN politieke brief !)
- enkele nieuwe CD's
- toffe culinaire adressen en gastro-weetjes
- de nieuwste uitgaven van The House of Books
- onze zeer gesmaakte Gentse kalender (op basis van ingestuurde info)
- een wedstrijd met kans op enkele nieuwe literaire uitgaven
- het openluchtconcert van de Koninklijke Gentse Politieharmonie met een pleiade aan GENTSE artiesten
- Flikkendag
- en nog zoveel meer




Geniet van het weekend en graag tot maandag !!

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierke Pierlala aan zet de avond vóór de verkiezingen

Op de vooravond van de verkiezingszondag speelt ’t Spelleke van Drei Kluite de allerlaatste vooorstelling van “Pierke Pierlala’s KIESkoenfeeranse, nl op zaterdag 7 oktober om 20 u in de Capitole. Tijdens de voorbije Gentse Feesten werd de bij momenten hilarische productie dagelijks op minutenlange ovaties onthaald.

 

Het politiek satirisch Gents volkstheatergezelschap met als ‘tekstfoerniesseur’ Freek Neirynck en als ‘fetette’ Luk De Bruyker in de rol van Pierke Pierlala laat alle politieke partijen de revue passeren. ‘t Spelleke van Drei Kluite  stelt ook de nieuwe gezichten aan het Gentse kiesfirmament voor, die de Gentse samenleving in de komende zes jaar wel eens zouden kunnen inkleuren.


 


Vijf acteurs/zangers/figurentheaterspelers en een muzikant vullen in allerlei formaten en hoedanigheden de scène. Daardoor werd het een zéér visuele en échte kostuumproductie. Een pop, door Jean-Paul Pollet gemaakt naar beeld en gelijkenis van Vera Dua, wordt tijdens de voorstelling geïnaugureerd en vult de rij aan van andere tenoren ofte ‘poletieke gliskesieres als Frank Bike, Sas Van Roesoesoe, Tony de Paris, Daanjel Termwoizoen, Kalkoentsje Kreuke… Aan het einde van de voorstelling is er ook een verrassingsact, een Cameo aPIERans van één van de hierboven genoemden.

 

De KIESkoenfeeranse bevat ook een aantal nieuwe Gentse volksliedjes die het reeds uitgebreide repertoire van ‘t Spelleke van Drei Kluite aanvullen en actualiseren. Covers met dialectteksten en nieuwe songs van de huisauteur en Sif Meziek Jan Gorleer. Er kan ook een - collectors item - gelegenheidsgadget verkregen worden.

 

Pierke Pierlala richt zich tot volwassenen die Gents verstaan en regelmatig hun krant lezen en/of naar AVS kijken.

 

De toegangsprijs bedraagt € 15. Reserveren is aanbevolen op het nummer 09/233.29.99 van de Capitole(exclusief verzendingskosten)..

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgemse harmonie zoekt het in de liefde voor muziek

Muziek troef met volgend concert waarover U nog méér leest op www.harmoniewondelgem.be :

Reageer (0)

14-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My Fair Lady-liefhebbers moeten naar Antwerpen
"My Fair Lady" komt terug naar het theater!
 
De parel onder de musicals komt naar de Stadsschouwburg Antwerpen
 
van 28 november t.e.m. 3 december 2006



 

 

De vijf Tony-awards en acht Oscars bewijzen het: “My Fair Lady” is de ultieme musicalklassieker! Al generaties lang weet dit verhaal het arme bloemenmeisje Eliza Doolittle, te ontroeren en te beklijven. Niet voor niets staan hits als "Wouldn't It Be Loverly", "With A Little Bit Of Luck", en "On The Street Where You Live", in ieders muzikaal geheugen gegrift.

 

Toch is deze onvergetelijke productie vol heerlijke melodieën en kleurrijke personages heel weinig in Vlaanderen te zien. 

Daar komt in 2006 eindelijk verandering in!

Music Hall Promotions presenteert deze winter de Joop van den Ende theaterproductie van "My Fair Lady" in de Stadsschouwburg Antwerpen.


En dat met een absolute droomcast!

 

Thom Hoffman speelt de stugge taaldeskundige Professor Higgins. De bekende acteur en fotograaf, die eerder te zien was in films als “De Vierde Man”, “De Avonden” en “Dogville”, maakt daarmee zijn musicaldebuut.

 

De jonge reizende ster aan het Nederlands theaterfirmament Céline Purcell speelt Eliza Doolittle, het eenvoudige bloemenmeisje dat omgetoverd wordt tot een echte klassedame.

 

Deze Nederlandstalige superproductie wordt dankzij de prachtige kostuums, de overbekende liedjes uit de wereldberoemde film en de meeslepende romance een onvergetelijke theaterervaring!

Tickets zijn te bestellen via 077/37.38.39 of www.musichall.be


Data
Van dinsdag 28 november t.e.m. zaterdag 2 december, om 20.00 uur.
Op zondag 3 december om 15.00 uur.
Telkens in de Stadsschouwburg Antwerpen

 

Info en reservatie tickets
077/37 38 39
www.musichall.be

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
Golden Seats: 62,50 EUR*
Cat. 1: 52,50 EUR
Cat. 2: 47,50 EUR
Cat. 3: 42,50 EUR
Cat. 4: 27,50 EUR

 

Voor vrijdag-, zaterdagavond en zondagmiddag geldt een weekendtoeslag van 5 Euro.
* Prijs van Golden Seat is inclusief een glas champagne

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El Ritmo del Mundo op 22/9 .... gewoonweg genieten !

dina_tersago  De zomer duurt dit jaar een dag langer!

Op vrijdag 22 september gaat voor de eerste maal

‘El Ritmo del Mundo ‘ door,,een avond waar de

zuiderse dans centraal staat.

Kom tussen 20 en 22u deelnemen aan een van de wervelende dansworkshops:

van een snelle salsa tot een passionele tango.Vanaf 22u kan je genieten van

verschillende muziek-en dansshows .

De presentatie van deze avond is in handen van Dina Tersago,die tevens met

haar danspartner Wim Gevaert (Laureaten in ‘Sterren op de Dansvloer ’ 2006))

een wervelende dansshow zal brengen !

Het Argentijnse Showpaar Valeria Maside & Anibal Lautaro brengen een schitterende demonstratie van Argentijnse Tango.

Naast voorstellingen op de dansvloer met o.a. de Salsa-groep Pasión Latina, zijn er ook een aantal live-optredens op het grote podium,met klinkende namen zoals ‘Esta Loco ’ ((Spaanse pop en flamenco), ‘Tango Zero-Dos ’ en als sublieme afsluiter ‘Proyecto Secreto ’ ((latin-ska)!

De hele avond dompelen we je onder in een zuiders sfeertje.Kuier langs de

verschillende kraampjes en geniet van de mediterraanse hapjes en trakteer jezelf

op een verfrissende cocktail.

De unieke locatie voor dit gebeuren is ‘San Marco Village ’,gelegen langs de A12

in Schelle.Dit polyvalent complex is gebouwd rond het ‘San Marco Plein ’,

een mooi groot overdekt zuiders middenplein.

‘El Ritmo del Mundo ’ is een samenwerking van ‘San Marco Village ’ met

vzw.‘Polariteit ’ en ‘Make my Day ’.

Tickets aan 23 euro zijn te verkrijgen in de Fnac Filialen, aan de receptie van San Marco Village, bij Polariteit  (Verkortingstraat 55 te 9040 St Amandsberg - Gent) of via het nummer 03 844 89 77.Meer info op www.elritmodelmundo.be .

tango02

Reageer (0)

11-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Wintersporthappening in Antwerpen !!

De Franse Wintersport Happening, een organisatie van Ski France International en Maison de la France, is de jaarlijkse niet te missen afspraak voor alle Belgische liefhebbers van de Franse bergen. De 6de editie gaat door op 23 en 24 september in Antwerpen, Hal 1 van Antwerp Expo (Bouwcentrum), na 5 jaar aanwezigheid in Gent.

 

Gedurende 2 dagen zullen de vertegenwoordigers van 32 Franse skistations die speciaal naar België komen, hun stations en nieuwigheden voorstellen voor het komende seizoen. Meer dan 10 reisorganisatoren zijn partner van het project en zullen hun aanbod in de Franse bergen voorstellen.

 

Een besneeuwd bergdorp van 4000m² met informatiestands in houten chalets (skistations en andere partners), een sfeervolle decoratie, een bergrestaurant en een degustatiemarkt, geeft u meteen de indruk aan de voet van de Franse bergen te zijn !

Franse Wintersporthappening  Het publiek kan deelnemen aan verschillende animaties :

 

  • Skipiste : met echte sneeuw (geproduceerd door Polar Snow), gratis skimateriaal ter beschikking (met Twinner Sport), ski-initiatie met Nederlandstalige monitoren van de Ecole du Ski Français
  • Nieuw ! Segway Ontdek nieuwe sensaties op deze futuristische machines !
  • Nieuw ! Play Station ZoneOntdek een spelruimte met 5 consoles en nieuwe ski- en snowboardgames
  • Trampoline / animatie snowboard test
  • Gratis waxen van skimateriaal en snowboard
  • Kinderdorp met animatie
  • Degustatiemarkt
  • Restaurant met streekspecialiteiten
  • Een grote tombola met te winnen wintersportverblijfen en talrijke andere prijzen

    De vertegenwoordigers van 32 skistations komen speciaal naar België om u te helpen bij de keuze voor de komende wintervakanties : Alpe d'Huez, Arêches Beaufort; Auron, Brides-les-Bains, Châtel, Courchevel, Flaine, La Clusaz, La Plagne, La Rosière, Le Grand Bornand, Les 2 Alpes, Les Arcs, Les Contamines, Les Gets, Les Ménuires, Les Saisies, Méribel, Montchavin, Monts Jura, Morzine, Peisey-Vallandry, Pralognan, Samoëns, Sainte Foy Tarentaise, Tignes, Val d'Isère, Val Thorens, Valmeinier, Valloire Galibier, Vars en Villard de Lans.

    ¨       Reisorganisatoren stellen hun ruim wintersportaanbod in Frankrijk voor : Interhome, ILS I Chalets.be, Jetair, Jiba, meer vakantie, Joker & Anders Reizen, Jongerentravel.be, Mulquet Ski & Surf, Neckermann, Outside Travel, Skiline, Skiworld, Sunjets, Tramontana.

     

    ¨       L'Ecole du Ski Français (ESF) : Nederlandstalige skimonitoren zullen klein en groot begeleiden bij hun eerste ski-ervaringen.

     

    Verhuur van skimateriaal : Twinner Sport zal gratis het nodige materiaal lenen aan beginners om de skipiste af te dalen.

    Alle animatie + toegang IS GRATIS !
    Méér info op www.ski-france.be of www.franceguide.com
Skipistes

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belzeelse feestzaal MARITINE op de Vlaamse toer !

Ook EVERGEM-BELZELE deelt in de jaarlijkse feestvreugde die Vlaanderen telkens weer in de ban houdt en doet dat op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 september 2006. Niet alleen staat de dorpskern garant voor feestvreugde en amusement,  maar ook feestzaal MARITINE (Belzeelsestraat 13) doet een duit in het zakje. Lees maar hoe:

  

Zaterdag 16 september:

Gratis VLAAMSE avond met DJ Peter Van Praag (vanaf 20.00 uur) en gastoptreden van SALIM SEGHERS (22.30 uur)




Zondag 17 september:

Gratis dans-en showavond met DJ Peter Van Praag (vanaf 20.00 uur) en gastoptreden van FRANK VALENTINO (22.00 uur)



Maandag 18 september:

Kermissouper à volonté (gemengd warm vleesbuffet aan 13 € p.p.) - info en reservatie: 0475/87.33.24

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse URGENT FM laat FOLK weerklinken op zondagavond

Via www.radiovisie.be mochten we vernemen dat de Gentse studentenradio URGENT FM op zondagavond FOLK op de luisteraars loslaat. We vonden het bericht op de volgende manier in onze postbus:

De Gentse jongerenradio Urgent.fm is de trotse papa geworden van folkprogramma La Belle Inconnue. Met dit programma wil de jonge en vrouwelijke redactie een muzikaal forum bieden en een swingend uurtje folk serveren.

Hoewel folk de jongste jaren steeds populairder wordt, telt de ether slechts een handvol radioprogramma’s rond dit genre. Een knagend gebrek? Enkele ‘folky’ Urgenters vonden alvast van wel! Ze sloegen de handen ineen en nu staan ze er met een ovenvers radioprogramma.

Dit programma wil net als haar doelgroep jong en beweeglijk zijn. La Belle Inconnue gaat daarom elke week op zoek naar de vlotste interviews, de meest verrassende tips en de beste platen uit binnen- en buitenland. Dit alles wordt naadloos aan elkaar gepraat door Goedele Vermaelen.

La Belle Inconnue, iedere zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 MHz in het Gentse en daarbuiten via
www.urgent.fm .

Reageer (0)

09-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genteneers gevroagd veur een beetse hulpe !
Heilig Kerstplein jaren 40 vorige eeuw

Beste Sosseteiters en geïnteresseerde Genteneers,

Wij zoeme geere van ulder kenesse ne kier gebruik moake want  prof. Jacques Van Keymeulen van de vakgroep Nederlandse Taalstudie UGent en  veurzitter van VARIATIES vzw zit mee de volgende nie zuu ienvèwdige vroage:

Er wordt dikwijls beweerd dat er binnen het Gents geografische verschillen bestaan: aan de Brugse poort spreekt / sprak men 'totaal anders' dan aan de Muide, hoort men dikwijls zeggen. Dat kan wel kloppen, maar minder duidelijk is wat er juist verschilt, vandaar volgende vraag:

Wie kan voorbeelden geven van verschillen in  woordenschat of verschillen in uitspraak tussen de verschillende Gentse stadskwartieren?

Let wel: het moet gaan om geografische verschillen, niet om sociale verschillen tussen Platgents en Burgergents. Ik ben dus op zoek naar verschillen tussen de sprekers van de echte volkstaal: bijv. De
volksmens aan de Brugse poort zegt x, maar die aan de Muide zegt y. Het gaat trouwens niet om Brugse poort of Muide alleen; alle dialectverschillen tussen Gentse wijken zijn welkom.

Wie kant er ons helpe? Stuurt ulder antwoorde sebiet noar eddy.levis@skynet.be

En dadde bedankt zijt dadder van zwiet, da weette.

“Wie goat er mee noar Verapas?
Doar moete wij niet  wirke
Eten en drenke op eu gemak,
Sloape gelijk een virke.”

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen zullen weer tevreden zijn met de volgende KIDS TOP 20
 Voor de fans van het populaire VTM programma ‘Kids Top 20’ was er de voorbije maanden al goed nieuws. Presentatrice Ellen Dufour mocht één maand vroeger dan voorzien opnieuw de draad weer opnemen en dus trok ze naar Plopsaland in de zomermaanden. Vanaf nu trekt de ‘Kids Top 20’ opnieuw naar de scholen en om de fans op te warmen ligt de nieuwe cd ‘Kids Top 20 volume 8’ vanaf volgende week vrijdag 15 september 2006 in de winkels. De tracklist is er eentje om duimen en vingers van af te likken; Henkie (Lief klein konijntje), K3 (Ya Ya Yippee), de nieuwste Kate Ryan (Alive) en Hadise (Bad Boy) staan op de cd. Ook Lily Allen (Smile), Crazy Frog, Samson & Gert, Sam Gooris, Unbreakable, Kay Styles, Lordi, Belle Perez en Ellen staan op de cd. In totaal kan je dus dansen op de 20 liedjes die op de ‘Kids Top 20 volume 8’ zijn terug te vinden. Het is genieten vanaf de eerste tot de laatste minuut. Schrijf het met vulpen of balpen in je nieuwe agenda dat de cd ‘Kids Top 20 volume 8’ vanaf a.s. vrijdag 15 september 2006 in de winkels ligt.

Een realisatie van:

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs