IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
08-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Productief BV : Qwirkle
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het eerste spel uit de collectie die we van Productief BV hebben gekregen is "QWIRKLE" :

 

Het spel “qwirkle” bestaat uit 108 blokken, met daarop figuren in verschillende kleuren (zie foto) en een zakje. Het spelprincipe komt een beetje overeen met Rummikub, maar het is wel degelijk een ander spel. Door het aanleggen van tegels proberen de spelers zo’n hoog mogelijke scores te bereiken.

 

Spelvoorbereiding :

 

Alle blokjes worden in de zak gestopt. Elke speler trekt zes blokjes uit de zak en houdt deze onzichtbaar voor de tegenspelers, zodat ze de kleur en vorm niet kunnen zien.

 

Begin van het spel :

 

De spelers kijken naar hun blokjes en vormen een zo lang mogelijke rij. Een rij wordt gevormd door blokjes met dezelfde kleur of dezelfde vorm. Diegene die de langste rij heeft, legt deze neer om het spel te starten. Bij gelijke stand, begint de oudste speler. Het spel gaat verder volgens de klok.

 

Spelverloop :

 

Een speler die aan de beurt komt, heeft twee opties : aanleggen of ruilen.

 

 1. Aanleggen : de spelers leggen blokjes aan, aan de rijen blokken die al op tafel liggen. Er zijn zes vormen en zes kleuren. Twee blokjes van dezelfde kleur of vorm, vormen een rij. Blokjes die worden aangelegd, moeten uiteraard het kenmerk (kleur of vorm) vertonen van de rij. Een rij van vormen kan maar één blokje van elke kleur bevatten.
 2. Ruilen : je legt de blokken die je wil ruilen apart en neemt evenveel blokken uit de zak, daarna steek je de weggelegde blokken bij in de zak. Je mag nu niet aanleggen, je beurt is voorbij.

 

Scoren : je scoort één punt voor elk blokje in de rij. Als je een blokje aanlegt aan een bestaande rij, mag je alle blokjes optellen voor je score. Eén blokje kan ook meerdere keren punten opleveren als het past aan twee rijen. Je scoort een bonus van zes punten als je een rij van zes blokken compleet maakt, dit is een Qwirkle. De speler die het spel beëindigt ten slotte, krijgt ook nog eens zes punten.

 

Einde van het spel :

 

Als er geen blokjes meer in de zak zitten, gaat het spel door tot één speler al zijn blokjes heeft weggespeeld. De speler met de hoogste score, wint dit spel.


Titel : Qwirkle

Uitgeverij : Productief BV

Aantal spelers : 2-4

Leeftijd : 6+

Speelduur : 45 min.

08-03-2009 om 19:08 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Productief.nl

Een tijdje geleden had ik contact met de mensen van productief. Deze Nederlandse uitgeverij publiceert leerrijke spellen, die je zowel kan gebruiken in de klaspraktijk als thuis. De spellen "linja, stix, six, karo, khet, qwirkle, pixel en numbers league en uitbreiding" voegen we toe aan onze collectie waarvoor een dikke merci natuurlijk. U kan deze spellen vanaf onze volgende spellenavond uiteraard bij ons testen.

U kan ook alvast een kijkje nemen op de website van productief op www.productief.nl, u vindt deze link ook terug op onze website en zo gauw we een logo hebben, komt dat ook hier op de weblog te staan.

In de komende dagen mag u hier ook een omschrijving van de spellen verwachten, zodat u er alvast kennis mee kan maken.

Nogmaals een dikke merci Productief en de mensen van RtD en Pieter (die het pakketje tot bij ons kregen).

08-03-2009 om 18:53 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Productief BV : Pixel
Klik op de afbeelding om de link te volgen In dit spel gaan we een variant spelen van "drie-op-één-rij". Het spel bestaat uit een spelbord en 95 topjes (in vier kleuren).
Het extraatje aan dit spel is dat de plaats waar je je topje mag plaatsen, bepaalt wordt door gebruik te maken van coördinaten.

In een beurt mag een speler één van de glijders (aan de zijkant van het speelbord) verplaatsen, daarna plaatst men een topje van zijn
kleur op de kruising van de coördinaten. De speler die als eerste drie topjes op een rij krijgt, wint het spel. Er mag zowel horizontaal, verticaal als diagonaal afgewerkt worden.

08-03-2009 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenavond 6/03 kort !
Kort maar krachtig :

- 50 bezoekers
- incan gold overgekocht van Roll the dice na bod
- doos met spellen van productief (later meer op weblog) gearriveerd
- één glas gebroken
- giants gespeeld
- pickles chips bijna opgegeten, zout en paprika zijn er nog
- pitchcar goed gebruikt
- 3 nieuwe leden
- 5 nieuwe gezichten
- nu voorbereiden op de blooperquiz

tot de volgende op vrijdag 3 april (begin paasvakantie)

07-03-2009 om 09:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor vrijdag 6 maart
De volgende spellen mag u al zeker verwachten nu vrijdag :

- master builder, die macher, municipium, burger baumeister & co, monuments, pickpocket, animalia, red november, magic, habitat, r-eco, rattlesnake, cambria

- wijsneus, middernacht vampierenjacht, ubongo, spokenwoud, spokentrap, schildpaddenrace, kai piranha, kakkerlakkensalade, up & down, ave caesar, veel soeps, exago, biggenbende

- doolhof, big brain, mollenmania, jakkiebak kippenkak, egelrace, blokus 3D, blokus, rolit

- dominion, koningsburcht, manilla, hazienda, hermagor, sushizock, graantje de voorste, timber tom

- senji, mission red planet, pitchcar, wikinger, borneo, traders of carthage, filou, guillotine, bedriegers bedrogen, giants

Indien nog wensen, na deze waslijst, gelieve door te mailen.

04-03-2009 om 14:24 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartagena : die meuterei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Spikplinternieuw van Nürnberg en nu al tegevoegd aan de SpinLi-collectie. Het verhaal gaat gewoon verder. Nadat onze piraten uit de gevangenis zijn ontsnapt in het eerste deel, het kraaiennest hebben getrotseerd, het goud op goudeiland hebben gedolven, zijn ze nu op weg naar huis in hun piratenschip. Maar niet alles is peis en vree, er is een opstand op komst. De kapitein Valverde heeft veel krediet verloren gedurende de zware reis en stuurman Diaz beraamt een opstand om alle geld, eer en roem op te eisen!

 

Spelmateriaal :

-         1 speelbord (een afbeelding van een schip en enkele plaatsen voor kaarten en gouden munten te stockeren en een lijst die het spelverloop aangeeft)

-         10 matroosfiguren (genummerd van 1 t.e.m. 10 onzichtbaar onderaan)

-         1 schipfiguur (om de voortgang van het spel aan te geven)

-         13 piratenkaarten

-         8 gezindheidskaarten

-         40 strijdkaarten (waarden 1-3 in roos en grijs)

-         4 apenkaarten (1 in elke kleur)

-         18 goudkaarten (waarden 1-3)

-         30 gouden munten

 

Speelidee :

Tracht de voordelen van de piraten op een zo goed mogelijke manier uit te spelen om zoveel mogelijk goud te verzamelen, kies voor de juiste aanhang (Diaz of Valverde) en verzamel voldoende strijdkracht om jouw kant te laten zegevieren. Diegene die op het einde van het spel de strijd wint EN het meeste goud heeft verzameld, wint!

 

Spelverloop :

Het spel verloopt en twee grote fasen, de zeevaartfase en de muiterij.

 

ZEEVAARTFASE :

Deze fase verloopt over verschillende rondes. De startspeler neemt drie piratenkaarten meer dan er spelers zijn en ligt deze dicht voor zich neer. In zijn buurt draait hij de piratenkaarten één voor één open en heeft hij de volgende keuze :

-         hij kiest voor het voordeel van de opengedraaide piraat en beëindigt zijn beurt

-         hij laat het voordeel links liggen en draait de volgende kaart open

In principe kan hij doorgaan tot alle kaarten openliggen vooraleer er één te kiezen, maar draai je de geest om, dan is je beurt ineens afgelopen. Nadat de startspeler een voordeel heeft gebruikt, mogen de andere spelers beurtelings een voordeel kiezen, van een piraat die al is opengedraaid of een nieuwe kaart laten opendraaien. Elke piraat is maar één keer beschikbaar.

Als elke speler een voordeel heeft gehad, wordt het schip verder gezet op de voortgangslijst van het spelbord. “Het kan zijn dat hij bepaalde velden passeert. Het stormveld zorgt ervoor dat er een piraat zeeziek wordt en er wordt dan elke ronde één piraat uit het deck genomen die niet beschikbaar is. Komt het schip op het muiterijsymbool kondigt dit de tweede spelfase aan. Ook wanneer alle strijdkaarten, geldkaarten of gouden munten opgebruikt zijn, volgt de muiterijfase.”

 

Nadien wordt de speler links van de startspeler de gever en herhaalt zich het hele proces.

 

MUITERIJFASE :

In de loop van de zeevaartfase zijn de matroosfiguren tegenover elkaar gezet. (is dit niet het geval wordt dit eerst gedaan). Nu wordt de strijd tussen Diaz en Valverde uitgevochten. De matrozen hun sterkte hangt af van hun nummering (onderaan) en een aantal strijdkaarten die hen gaan helpen. De spelers spelen allen dicht een strijdkaart uit, ze worden gemixt en nadien opengelegd bij de desbetreffende matroos (roos en grijs). Daarna herhaalt dit proces zich. De spelers mogen blijven strijdkaarten spelen, of ze spelen hun aapkaart. Als ze deze als eerste spelen mogen ze goud stelen bij een tegenspeler, zijn ze met meerdere tegelijk, krijgen ze goud van de bank. Het uitspelen van deze aapkaart zorgt er wel voor dat je niet meer mag deelnemen aan de strijd. Als iedereen zijn aapkaart heeft gespeeld, eindigt de strijd. De sterkste matroos wint en wordt op het bovendek geplaatst van Diaz of Valverde, verliezer komt in de ziekenboeg te liggen. Diegene die als eerste drie strijden wint, wint de muiterij.

 

Speeleinde :

Nadat duidelijk is geworden welke aanhang aan het langste eind heeft getrokken, draaien de spelers hun gezindheidskaart om (ze moeten deze in de zeevaartfase gespeeld hebben of ze kunnen al sowieso niet meer winnen). Diegene die voor de juiste aanhang hebben gekozen, maken kans op de overwinning. Heb je ook nog eens het meeste goud verzamelt in de loop van het spel, mag je je de winnaar noemen.

 

De piratenkaarten met bijhorende voordelen :

Kapitein Valverde : je krijgt de bovenste goudkaart of een gouden munt

Ramon Diaz : je bekijkt de bovenste goud- en strijdkaart en kiest er één uit

Crackpott : je krijgt de twee bovenste strijdkaarten

Tembo : je bekijkt de bovenste twee strijdkaarten en kiest er één uit

Wessel-Jan : je mag 0-3 strijdkaarten inruilen tegen de bovenste van de stapel

Dean Nero : je kan een 1:1 ruil doen met gouden munten en strijdkaarten (max. 3 keer)

Pang : je mag de bovenste strijdkaart en een gouden munt nemen

Chang ye : je mag een gouden munt van een medespeler stelen

Saté : je krijgt een gouden munt, neem je de kaart niet, is ze twee munten waard voor de volgende speler, neemt hij hem ook niet, wordt de kaart zelfs drie munten waard

Bijoux : je legt je gezindheid vast (of je wisselt je gezindheidskaart)

Ojo : je legt je gezinheid vast (of je bekijkt de gezindheid van een tegenspeler)

Cambivalute : je bekijkt de waarde van twee matrozen en plaatst ze op de strijdvelden (of als alle duels vastliggen, mag je twee matrozen van plaats wisselen)

Ghost : je beurt is onmiddellijk afgelopen

 

Titel : Cartagena – die meuterij

Uitgeverij : Winning moves

Aantal spelers : 2-4

Leeftijd : 10+

 

 

27-02-2009 om 15:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om een idee te geven ...
Om u misschien een idee te geven hoe moeilijk het tegenwoordig is om bij te blijven met de nieuwigheden, som ik hier even een lijstje op van spellen die we nog zouden willen toevoegen na de beurs in Nürnberg. Pas op, dit is een speelgoedbeurs, dus de bordspellen is slechts een klein onderdeel van het geheel.

Days of wonder : Smallworld
Matagot editions : Dice town
Libellud : Dixit
Ystari : Bombay
Alea spiele : Alea iacta est, Die Schatzkiste
Phalanx : Rise of empires, Steam
Queen games : Montego bay, Sultan
Kosmos : Die goldene stadt, Keltis uitbr., Keltis kaartspel
QWG : Carson city, Genoa
Z-man : Endeavor, Tales of Arabian nights
Asmodée : Bakong, Dracomundis
Winning moves : Cartagena 4
Abacusspiele : Valdora, Zooloretto exotic, Bonnie & Clyde
Amigo : Der palast von Eschnapur, Einauge sei wachsam
Schmidtspiele : Livingstone, Gemblo
Hans im Glück : Finca, Maori, Die kinder von Carcassonne
Asynchron : Bobbysitter
Eggertspiele : El presidente, Sherwood forest

18-02-2009 om 17:35 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 2009/3 online
U kan zich alvast opwarmen met onze nieuwsbrief voor de spellenavond van 6 maart.
U vindt deze terug op onze website. De nieuwsbrieven zelf zullen pas volgende week verstuurd worden.
Veel leesplezier !

18-02-2009 om 14:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankopen

Na enkele spellen die we via sponsering of via de uitgeverijen hebben bekomen, hebben we met onze inkomsten van de vorige spellenavond natuurlijk ook weer enkele spellen van onze wishlist kunnen schrappen. Het zijn van oorsprong allemaal Franstalige spellen, maar ze zijn ofwel taalonafhankelijk of in Engelse versie gekocht.

Eerst en vooral een erg mooi kaartspel : Animalia deluxe. In dit spel probeer je een setje van dieren te verzamelen. Sommige diertjes zorgen voor speciale eigenschappen. Eenvoudig, snel en vooral esthetisch erg mooi.

Daarnaast ééntje van Fantasy Flight Games : Red november. In dit spel is het weer met z'n allen tegen de omstandigheden. Je zit in een duikboot à la Koersk en probeert alle tegenslag te verwerken en te overleven. Erg kleine doos voor een erg groot spel.

Tenslotte hebben we nog twee betere Asmodée-spellen toegevoegd. Het spel Mission Red planet hebben we aangeschafd op aanraden van onze vriend Dominique (van de tafel plakt) en het spel Senji staat al geruime tijd op de wishlist. Deze laatste heeft veel weg van Shogun qua uiterlijk, maar is toch een andere gameplay. Beide spellen scoren trouwens even goed op de BGG ratings.16-02-2009 om 17:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 maal Abacusspiele
Het feit dat het beurs in Nürnberg is, laat zich ook voelen bij SpinLi. We voegen vandaag nog drie nieuwe spellen toe aan de collectie.
Dit keer zijn het weer spellen van het Duitse Abacus. We kennen deze uitgeverij al van spellen zoals Zooloretto, Darjeeling, Race for the galaxy, Torres, Tikal, Samurai, ...

Nu voegen we drie tactische familiespellen toe. Dank u Abacusspiele !
Verdere besprekingen van deze spellen mag u hier later verwachten.

11-02-2009 om 19:16 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw in de spellenkast : Pickpocket
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb de eer en het genoegen gehad om dit spel te spelen op de nocturne van Hodin.
Mijn interesse was nochtans al een hele tijd eerder gewekt, want ook in Essen had ik al een afspraak
met de mensen van Repos production omtrent dit spel en Ghost stories. Deze laatste hebben we al
een tijdje in de collectie en daar hebben we ons al uitermate mee geamuseerd.

Pickpocket was jammerlijk genoeg nog niet in productie op dat ogenblik, er was enkel een demomodelletje
te zien en aangezien je hiervoor niet echt de tijd hebt als je maar één dagje naar Essen gaat, is het een beetje verloren
gegaan. Maar geen nood, op vrijdag 30 januari konden we het dus een keertje doen in Kortenberg.

In dit familiespel ben je een dief die probeert om zo veel mogelijk kostbaarheden te stelen in een herberg. Maar durf jij
lang genoeg in de herberg blijven, want er kunnen elk moment wachters binnen komen die de deuren afsluiten. Dit spel
lijkt in dat opzicht een beetje op "Diamant" waar het ook kiezen is voor doorgaan of terugtrekken en punten verzilveren.

Als je aan de beurt komt, moet je een kaartje uit de zak trekken en verplicht aanleggen. Op deze kaartjes zien we drie lijnen
waaraan allerlei kostbaarheden hangen. Deze bepalen het aantal punten dat je kan verzamelen. Maar ... soms worden de lijnen
ook onderbroken en dan vallen deze dure spullen allemaal weg. Je kan je ook terugtrekken en de punten incasseren die er op
dat moment voor handen zijn, maar dan doe je deze beurt niet meer mee.

Wordt er een wachter getrokken, is het stilaan oppassen geblazen. Eén wachter levert extra punten op, maar van het moment dat
er een tweede bijkomt, zit je vast in de herberg en verlies je.

Wie verdient er op deze manier het meeste punten vooraleer alle wachters (7) getrokken zijn. In een variant, die het spel veel
interessanter maakt, kan je na elke beurt een keuze maken uit enkele karakters die je een speciale eigenschap laten bezitten. Dit maakt
het spel veel interactiever en zorgt ervoor dat de koploper niet steeds verder uitloopt.

Dit spel gaat zonder enige twijfel weer in de smaak vallen bij onze spelers. Komen uitproberen is dus de boodschap !
En nogmaals een dikke merci aan Repos Productions!!!

11-02-2009 om 16:34 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magic the gathering
Klik op de afbeelding om de link te volgen Via de website van Wizards of the coast kon je je gratis setje van Magic the gathering aanvragen.

Heel simpel allemaal, gewoon even registreren, je afhaalpunt selecteren en klaar is kees. Ik ben net
het pakketje gaan ophalen. Het omvat een doosje "TenthXedition, core set, Molimo's might". Ik ken
persoonlijk weinig of niets van Magic. Maar moesten er geïnteresseerden zijn, dan kunnen ze het eens
bekijken op onze volgende spellenavond.

De spelregels zijn wel redelijk uitgebreid heb ik me laten vertellen, en je moet echt in het spel inkomen.
Dit spel is ook een verzamelspel, waarbij het de bedoeling is om een zo sterk mogelijk deck samen te stellen.
Aangezien dit fenomeen niet echt interessant is voor de spellenclub, gaan we hier dan ook niet echt verder
op in.

11-02-2009 om 16:24 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd Formula D
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb net bericht gekregen van Hodin dat wij de Formula D wedstrijd gewonnen hebben die zij hebben uitgeschreven enkele weken geleden.
Als prijs mogen we ons opmaken voor de uitbreiding van Formula D, een nieuw parcours. Nu komt het er nog op aan het basisspel ergens op
de kop te tikken en we kunnen er tegenaan.

Misschien kunnen we het ook combineren met de originele versie van het spel, maar als we echt hip willen zijn en rasechte streetraces willen organiseren zullen we toch op zoek moeten gaan naar de Asmodée-versie. Dit spel is ondertussen al zeer populair gebleken bij veel van onze
spelers. Het spelmechanisme is simpel en toch zo boeiend. Dat maakt van dit spel een ludiek en sfeervol bordspel.

Wie wil er nu niet de baas zijn van een F1-stal? Wie wil er niet door de bochten van Monaco vlammen tegen 300 km/uur?
Wie wil er zich niet meten met de snelsten der aarde? In Formula D krijg je het allemaal!

11-02-2009 om 14:21 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26ste spellenavond
Op onze 26ste spellenavond op vrijdag 6 februari 2009 mochten we weer heel wat bezoekers verwelkomen. Zo'n 70 bezoekers vonden hun weg naar SpinLi en hebben wederom een fijne avond mogen beleven. Er werd duchtig op los gespeeld en dit keer was er ook ruimte voor het "zwaardere, langere" spel. De zaal was dit keer opgesplitst in twee delen, één deel voor familie- en kinderspellen, één deel voor de spelersspellen.

Dit bleek toch een schot in de roos. Vele mensen zochten hun weg, naar de al snel veel te kleine kapel. Misschien moeten we de zaal volgende keer volledig omdraaien, maar dit zal waarschijnlijk praktische problemen met zich meebrengen, desalniettemin is het zeker het proberen waard en zullen we onze best doen om hierop iets te vinden.

We kregen ook weer enkele nieuwe bezoekers over de vloer die zich naar eigen zeggen erg goed hebben geamuseerd. We verwelkomenden ook twee leden van Roll the dice, die de lange weg vanuit Nederland ervoor overhadden om bij ons een avondje te komen spelen en dat kunnen we uiteraard appreciëren. Ook het bezoek van de mensen van het Geel Pionneke deed zeker deugd, we gaan zeker ons best doen om ook bij hen dikwijls aanwezig te zijn op de spellenavond. (Wil je samen afspreken, log je dan in op ons forum, dan spreken we daar af om samen naar Geel te rijden op de derde zaterdag van de maand)

Kortom, het was weer een succes en een genot om deze spellenavond te mogen organiseren, we kijken al uit naar onze volgende avond binnen vier weken. Dit is het korstste stuk dat er tussen twee spellenavonden kan zitten, dus het aftellen zal dit keer zeker zo snel gaan.

Tot dan!

07-02-2009 om 18:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cambria
Vandaag kreeg ik de eer en het genoegen om een spel uit het verre Amerika met de post aan te krijgen. We voegen met trots het spel "Cambria" van Vainglorious games toe aan de collectie. Deze erg kleine uitgeverij is eigenlijk een éénmansbedrijf, nl. de auteur achter dit wargame-dobbelspel Eric B Vogel.

Zoals u op onderstaande foto zal zien, merkt u ook direct dat dit een echt low budgetspel is : de doos heeft de kwaliteit van een lichte schoendoos, het spelbord is een vel karton, de spelregels zijn even stevig als het spelbord, maar de rest van het materiaal is op zich nog best
wel verzorgd. De mini-dobbelstenen, de overwinningsfiches en uit kunststof vervaardigde blokjes (legers) kunnen er zeker mee door.

Maar het heeft allemaal wel iets, het moet niet altijd zo'n spel zijn dat enkel en alleen maar verkoopt voor z'n mooie materiaal. Wat er onder het deksel van die doos zit is belangrijker. Onze goede vriend Dominique verwijs in zijn "De tafel plakt! - awards" enkele keren naar dit spel. (lees zeker eens Award 14) Als ik me goed herinner was dat de prijs voor het belabberdste materiaal, maar ook dat van leukste dobbelspel ... en dat wil toch wat zeggen. Op dat vlak was er toch voldoende concurrentie met Sushizoch im Gockelwock, Los banditos, Drachenwurf, Risk express, ...

In Cambria ben je een Romeins leider en probeer je forten te overwinnen met je legers. Het Wales van toen is rond 400 na Chr. het schouwtoneel van deze strijd. Door middel van een dobbelsteenworp ga je legers in het spel brengen en verplaatsen over het spelbord. Bedoeling is om een fort te belegeren. Zo gauw alle toegangswegen naar het fort zijn volgebouwd volgt er een waardering, waarbij diegene die met de meeste legers aan de poort staat te kloppen, de punten krijgt. Bij de grote forten is er ook nog een troostprijs voor de tweede sterkste. Je gooit in je beurt met twee dobbelstenen. Deze bepalen waar je je legers mag gaan plaatsen, en zo andere legers kan verjagen.
- gooi je twee verschillende nummers (niet 1) : je mag een leger plaatsen op een weg aan een fort met één van de nummers die je hebt gegooid
- gooi je twee dezelfde nummers (niet 1) : je mag een leger van een tegenstander verwijderen en de jouwe in de plaats zetten aan een fort met het nummer dat je hebt gegooid
- gooi je een één en een ander nummer : je mag een leger plaatsen zoals gewoonlijk of een leger verplaatsen naar een weg aan een fort met het ander gegooide nummer (eventuele tegenstanders worden weer verwijderd)
- gooi je een dubbele één : je moet een leger verplaatsen volgens de bovenstaande regels en dat mag naar een weg aan een fort naar keuze. Daarna mag je een leger op een boot zetten en deze kan je gebruiken als joker (als een dobbelsteenrol) in een volgende ronde.

Het spel eindigt als er nog maar maximum zes overwinningsfiches op het spelbord liggen. De speler die het meeste punten heeft verzameld in de loop van het spel is de winnaar.

Ik kreeg dit spel van Eric Vogel op voorwaarde dat ik jullie vooral zou warm maken om dit spel punten te geven op BGG. Ik zou al onze leden die vertrouwd zijn met BGG dan ook willen oproepen om dit spel te beoordelen, eventueel na een test bij SpinLi. Het is zijn bedoeling om in de lijst van spellen te worden opgenomen en daarvoor moet je een bepaald aantal stemmen hebben. (ik weet zelf niet precies hoeveel)
Dus neem een kijkje aub op : Boardgamegeek

04-02-2009 om 13:09 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor vrijdag 6 februari
De spellen voor vrijdag :

* Kinderspellen :
Jakkiebak kippenkak, Fladderadatsch, Ubongo, Middernacht vampierenjacht, Egelrace, Wijsneus, Spokenwoud, Kai piranja, Schildpaddenrace, Kakkerlakkensalade, Loop it, Mollenmania, Doolhof, Magic dance, Ave Caesar, Up & down, Coco razzi, Hide & seek en Camouflage north pole

* Familiespellen :
A castle for all seasons, S.A.T.O.R., Lord of the rings, Chicago express, Dominion, Jenseits von Theben, Ticket to ride cardgame, Keltis, Wikinger, Pandemie, Durch die wuste, Alhambra, Aber bitte mit sahne, Hab & gut, Graantje de voorste, Sushizock im gockelwock, Filou

* Zwaardere spellen :
Caylus, Agricola, Le havre, Amyitis, Steel driver, Tinners'trail, After the flood, Giants, Railroad tycoon, Age of empires III, Through the ages, Planet steam, Tribun

* Doos met kaartspellen

Indien u nog spellen wenst aan te vragen, gelieve dat dan zeker te doen voor woensdagavond, zoniet kunnen wij niet garanderen dat we het aangevraagde spel bij zullen hebben.

03-02-2009 om 19:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spielwarenmessen Nürnberg
Vanaf donderdag 5 februari openen de deuren van de speelgoedbeurs in Nürnberg.
Deze beurs is niet toegankelijk voor particulieren, maar hier krijgen de winkeliers en
groothandels een overzicht op de nieuwigheden voor 2009. Er worden naast bord-
en kaartspellen ook al het ander speelgoed tentoongesteld. Dit keer "slechts" één hal
vol met spelletjes. Sommigen zullen nog niet te verkrijgen zijn de eerste maanden, anderen
zullen onmiddellijk na de beurs voorhanden zijn. Uiteraard gaan wij onze uiterste best doen
om alles zo goed mogelijk op te volgen en de nieuwigheden zo spoedig mogelijk naar onze
club te krijgen.

Hou dus zeker deze weblog in het oog de volgende weken, want er zou af en toe wel eens
iets nieuws kunnen verschijnen. U kan onze weblog trouwens via RSS toevoegen, zodat
u direct ziet wanneer er een nieuw bericht is geplaatst.

03-02-2009 om 14:11 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "smallworld"-hype
Dit nieuwe spel van Days of wonder heeft een heuse marketingstunt met zich meegebracht.

Elke dag bracht de uitgeverij een nieuw beeld van een volk uit het spel. Nu is het gekoppeld aan een wedstrijd,
waarin de populairste volkeren worden gekozen met een poll.

U kan de tussenstand live volgen. U kan ook nog meespelen, let wel, je moet de perfecte top drie geven en bovendien
tellen de snelste beslissers, dus ik vrees dat u al een combinatie moet gaan zoeken die niet veel volk heeft en hopen dat
deze volkeren toch nog de hoogte inschieten.

31-01-2009 om 09:45 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nocturne Hodin al weer voorbij
't Was weer gezellig en verzorgd bij Hodin.
Het tekort aan nederlandstalige demonstratoren was natuurlijk ook weer frappant, dus hebben we maar franstalige instructies opgevolgd.
Gelukkig leenden de spellen die we speelden zich daar nog wel toe. Ik speelde :

- Dice town (prototype) van Matagot : poker met dobbelstenen in een mooi kleedje (aanrader)
- Excape : een nieuwe Knizia, leuk, vlot, snel, mens-erger-je-niet gehalte met een extraatje
- Pickpocket (Repos productions) : eveneens een snel, vlot spel, een beetje diamant-achtig, ga ik door of stop ik nu en pak ik de punten
- Bobby sitter : junglespeed tussen de schapen
- Dixit : héél apart spel over gevoelens en het inschatten van de tegenspelers

Deze avond heeft ons toch weeral laten kennismaken met enkele leuke spellen die zeker in onze clubkast horen en hopelijk ook terecht komen. Zéér interessant is ook de overname door Asmodée, zodat deze spellen sneller hun weg zullen vinden naar onze markt. Hopelijk vinden ze er in Frankrijk dan nog eens iets op om een spel taalonafhankelijk te maken of op z'n minst ook engelse (of nederlandse) tekst te voorzien op het materiaal.

31-01-2009 om 08:50 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor maart

Ondertussen meldde ik u al dat het spel Timber Tom werd toegevoegd aan de collectie. Dit spel zal pas op onze spellenavond van maart te spelen zijn. Hierbij komen ook een deel spellen die we bij spelmagazijn.be hebben besteld. Dit pakketje kwam in de loop van de week aan. We voegen de spellen al toe aan onze collectie. Ze staan al in de lijst op onze website en indien u meer info omtrent deze spellen wil, verwijs ik u graag naar de overeenstemmende pagina op Boardgamegeek.

De spellen die erbij komen, zijn allen van Amerikaanse uitgeverijen, die normaal héél wat transportkosten met zich meebrengen. Intrafin is de Belgische verdeler van de spellen van Z-mangames, Valley Games en Fantasy Flight Games en aangezien spelmagazijn partner is met deze uitgeverij konden we de spellen vrij voordelig naar de club halen, waarvoor onze dank aan Tim en Marjolijn.

Begin al maar te watertanden bij volgende prentjes :

28-01-2009 om 17:38 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 09-2005


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs