Mijn mening over de praline is verdeeld. De smaak is geweldig, echt iets voor liefhebbers van chocolade. Ze maken is echter een andere zaak. Tijdens het maken van de pralines ben ik op heel wat problemen gebotst. Als eerste, je moet de chocolade en ingrediënten tot een soort van saus maken. Dit doe je door room te warmen en over de andere ingrediënten te gieten en natuurlijk daar in te roeren. Misschien ligt dat aan mijn brokjes chocolade, maar ze smolten dus niet helemaal. Op zich is dat geen probleem voor de smaak, maar het oog wil ook wat. Achteraf bedacht ik dat het misschien geen slecht idee is om hiervoor "chocolade pastilles' te kopen. Normaal gezien zijn deze sowieso kleiner en gemaakt voor fondue en smelten. Een 2e probleem waar ik mee te kampen kreeg was dat ik de ganach niet mooi plat in mijn schaaltje kreeg. Gelukkig valt dat niet meer op zodra je de chocolade er rond doet. Met het aanbrengen van de buitenste laat chocolade had ik echter het meeste problemen. De chocolade moet de hele tijd vloeibaar zijn, maar door het lang opwarmen verhard die op den duur en komen er brokjes in. Ook smelt de vulling wanneer ze in aanraking komt met de warme chocolade. Je moet ze dus snel genoeg onderdompelen of draaien. Sowieso verlies je een deel van de vulling in de chocolade, dit kan misschien ook voor de brokjes zorgen. Mijn papa had het idee om de vulling misschien in de vriezer te plaatsen nadat ze is opgesteven, maar voor het vullen. Omdat ze dan natuurlijk veel kouder is om te beginnen. Het onderdompelen op zich was al een probleem voor mij... Mijn gesmolten chocolade ging niet diep genoeg, dus ik moest de vulling even omdraaien. Dit zorgt ervoor dat het uitzicht wat minder is. Gelukkig maakt de smaak veel goed, daar is iedereen het over eens.
Het recept vind je op "dagelijkse kost" via de website van één. Ik had graag een foto geplaatst, maar blijkbaar is het formaat te groot. Hoewel ik het reeds verkleint had, blijft het niet lukken. Zal eens moeten bekijken hoeveel kleinder het nog moet. Vroeg of laat vind je dus foto's ook hier terug. XX S.