Ook in februari gaat AMBIANCE, het magazine voor wijn-en fijnproevers, volop voor de kwaliteit van datgene wat de mens en de levensgenieter dagelijks aanspreekt: gastronomie. Het team van hoofdredacteur Dirk de Prins ging voor het februarinummer duchtig op zoek naar recepten, ingrediënten en plaatsen op deze wereldbol die eigen zijn aan deze tijd van het jaar. Zo leert Peter Coucquyt (Kasteel Withof - Brasschaat) ons het één en ander over de witte en zwarte truffel en alle mogelijke vragen die U daarbij zou hebben, krijgen een duidelijk antwoord. In de streek van Jodoigne maken we kennis met het varken 'met de vier hammen' of zeg maar het Piétrain-varken dat al z'n smakelijke troeven uitspeelt. Dat de soep weer 'in' is bewijst de special dat het magazine verspreid over diverse pagina's heeft uitgewerkt, terwijl de cajunkeuken enkele geheimen prijs geeft waarmee ieder van ons aan de slag kan. Hoe kan het ook anders dat zelfs Valentijn niet vergeten wordt ... met een zoete zaligheid als aanrader. Voor de wijn gaat men op zoek naar de Nebbiolodruif en kwam men terecht in Noord-Italië, terwijl men de reacties van de lezers tracht los te kweken via een uitgebreide zoektocht naar het prijskaartje van de wijnfles. De Provence (met haar laurier, tijm en lavendel), het riante Rijsel en New York City maken dan weer deel uit van het hoofdstuk dat draait rond foodietrips en ook het aspect 'restaurant' wordt in de februari-uitgave niet vergeten met een bezoek in de achterkeuken van Christian Denis (Kortessem), een babbel met Anny Smets (Resataurant De Proosdij - Diest) als Lady Chef of the Year en diverse onderwerpen die aangenaam om lezen èn weten zijn. Zoals gebruikelijk vindt de lezer achteraan het magazine de receptenbijlage terug zodat na het verorberen van de 138 pagina's AMBIANCE ... de keukenschort kan aangetrokken worden.
Méér van dit alles vindt U in het februarinummer van AMBIANCE dat U voor 5,95 kan aankopen in Uw boeken-of krantenzaak. Méér info over het magazine vindt U op www.ambiance.be
|