Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
23-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De seniorenweek in Gent: èn de brochuren "Veilig uit en thuis"

Affiche Seniorenweek 2006 Nog tot en met zondag 26 november kunnen senioren zich tenvolle in-of ontspannen en dit in het kader van de jaarlijkse Seniorenweek. Met een bundeling van 5 thema's (levenslang leren - cultuur en interculturele uitwisseling - intergenerationele samenspraak - sport en beweging - gezondheid) komen de stad Gent, het OCMW Gent en de Seniorenraad  tegemoet aan de noden en vragen van de senioren. Een uitgebreid aanbod van activiteiten moet er dan ook voor zorgen dat de senioren tenvolle kunnen genieten van datgene wat ze na al die jaren nu eindelijk eens willen uitproberen.
Het volledige programma is te raadplegen via www.gent.be/senioren (rubriek seniorenweek) of via Gentinfo op 09/210.10.10 (van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 19 uur).

Brochure preventietips voor senioren  In aansluiting op de initiatieven van Politiezone Gent ter bevordering van het veiligheidsgevoel van senioren wordt nu een brochure uitgebracht ‘Veilig uit en thuis’.Bij de uitwerking van nieuwe initiatieven wordt door Politiezone Gent extra aandacht geschonken aan het veiligheidsgevoel van senioren.  Ter bevordering van dat veiligheidsgevoel wordt nu, naast het ‘help-mij-fluitje’ en de ‘meterkastkaart’,  een brochure uitgebracht met preventietips voor senioren.

In deze uitgave ‘Veilig uit en thuis’ wordt niet alleen aandacht besteed aan het veiligheidsaspect in relatie tot criminaliteit, maar ook aan andere problemen die zich kunnen voordoen in de woning (valpreventie, brandpreventie, co-intoxicatie,...). Ook de verkeersveiligheid van senioren wordt onder de loep genomen. Via enkele eenvoudige tips wil Politiezone Gent samen met de senioren zelf bouwen aan een veilige en zorgeloze leefomgeving. Tot slot wordt er een overzicht gegeven van nuttige adressen en van telefoonnummers van de politie en alle organisaties die de senioren in de stad Gent als doelgroep hebben.

De brochure is gratis en is beschikbaar in alle politiecommissariaten, de stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur), de stedelijke seniorendienst en het OCMW.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Gentse erfgoedmemo's zijn beschikbaar

Afbeelding Keizer Karel Om nieuw verworven kennis uit onderzoeksprojecten rond bodemarchief en bovengronds archeologisch erfgoed in Gent een snelle en ruime verspreiding te geven, opteerde de Gentse Vereniging voor Stadsarcheologie in 2003 voor de uitgave van geïllustreerde steekkaarten, een initiatief dat de naam Erfgoedmemo meekreeg. De inhoud wordt aangeleverd door de Dienst Stadsarcheolgoie en andere vorsers die bijdragen tot het vertalen van archeologische gegevens en zo nieuwe kennis over Gent mee helpen opbouwen. De Erfgoedmemo’s bieden een ruime waaier aan themata: stadsgeschiedenis, bekende en minder bekende gebouwen, onderzoekstechnieken, materiaalkennis, nieuwe bevindingen over plekken in deelgemeenten.

De sinds 2003 verschenen Erfgoedmemo’s behandelden de volgende voorwerpen: (1) Het middeleeuwse Gravensteen, (2) Het 13e-eeuwse hospitaal van de Bijloke, (3) Dendrochronologie Gent, (4) Rijke klaren in Gentbrugge, (5) Een stad van Stenen, (6) Aardewerk met tinglazuur, (7) Het atrium van de Sint-Pietersabdij, (8) De Sint-Veerlekerk, (9) Historisch lood in glasramen, (10) Het kasteel van Zwijnaarde, (11) Louis Roelandt en zijn petit trianon, (12) De Berg van Barmhartigheid, (13) Luchtfotografie, (14) Versterkingstoren in Ter Hooie, (15) Bunker uit de Eerste Wereldoorlog, (16) Abtshuis en paleis, (17) Calques uit de Leugemeete, (18) Sint-Niklaaskerk, Sint-Barbarakapel.

thumbnail SCMS-4639

De nieuwe Erfgoedmemo’s zijn gewijd aan de volgende onderwerpen: (19) De Kleine Korenmarkt, (20) Het Lombardensteen, (21) Gentse munten uit de late 16e eeuw, (22) Chinees porselein uit Sint-Pieters, (23) De Zwarte Doos en (24) Oorlogserfgoed in het Citadelpark.

De Erfgoedmemo’s worden aangeboden aan 1 euro per exemplaar. Ze zijn onder meer te koop in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 11.30 uur) en De Zwarte Doos.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 25 dagen van Vlaanderen: deel 3 NU in de winkel

     In ruim 2000 winkels in Vlaanderen liggen de verzamelwerken "De 25 dagen in Vlaanderen" opnieuw beschikbaar, want gezien het grote succes van de vorige uitgave besloot de uitgever (Waanders uitgeverij) om de zeer boeiende serie opnieuw te lanceren. Nadat de eerste 2 afleveringen reeds verschenen kan U vanaf vandaag aflevering 3 aankopen.
In deze aflevering staat 13 mei 1106 centraal: Godfried van Leuven wordt hertog van Neder-Lotharingen. Een vlot lezende tekst geeft de lezer alvast een beeld van de periode tussen 900 en 1128 waarbij de nieuwe hertog naast zijn titel ook het markgraafschap Antwerpen onder zijn hoede kreeg. Schitterende illustraties geven een waarheidsgetrouw beeld van de sfeer en de omgeving waarin ze in die tijd leefden met o.a. een apart hoofdstuk over Ename, de versterkte kerk van Bertem en Leefdaal. Naast dit beslissende moment uit de Vlaamse geschiedenis  besteedt aflevering 3 ook aandacht aan de Vlaming en hun edelen met bijdragen over o.a. de adellijke stand en het adellijkeleven, Jan van Dadizele èn de neergang vanaf 1555.
De reeks is een pareltje voor al diegenen die de geschiedenis van Vlaanderen genegen zijn omwille van de unieke combinatie tussen de leerrijke en geschiedkundige neerslag èn het groot aantal foto's, tekeningen, afbeeldingen ... Voor amper 4,95 € kan U Uw persoonlijke kennis aanscherpen en wenst U zeker geen enkel deel van de 25 te missen: de serie is ook op abonnementsbasis te verkrijgen.

Op 7 december verschijnt deel 4 en waarover het dan zal handelen leest U binnenkort op deze webstek tenzij U ongeduldig bent: ga dan gerust eens naar www.de25dagen.be voor méér info over de ganse reeks.

De 25 dagen van Vlaanderen

 

Reageer (0)

22-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 nieuwe boeken voor intens leesplezier

Ook vandaag stel ik graag een pakket samen waarin 3 nieuwe uitgaven gebundeld zitten en mij de voorbije dagen heel wat leesplezier hebben bezorgd. Redenen genoeg om ze ook bij U aan te prijzen.
Deze keer opteer ik voor:

  Dat de in 1930 geboren Jef Geeraerts geenszins op het einde van zijn Latijn is bewijst de in Drongen (Gent) wonende auteur met een zoveelste thriller op rij: "Cro-Magnon". Met de terugkeer van de heren Vincke en Verstuyft (in een eerdere periode collega's bij de gerechtelijke politie) heeft Jef mij weer in de ban gebracht van vlotte lectuur met de nodige dosis spanning. Ingrediënten die ik persoonlijk niet terugvond in zijn vorige boek "Geld", maar wie ben ik om een oordeel te vellen over de invalshoeken van de auteur. Niettemin lees ik nog altijd vol bewondering de hersenspinsels van Jef die ongetwijfeld nog wel het één en ander klaar liggen heeft. Als grootmeester van de crime bewijst Geeraerts nog maar eens hoe belangrijk het is om goed en juist gedocumenteerd een verhaal neer te pennen waardoor het realiteitsgehalte de lezer in zijn greep houdt. Startend met de vondst van een onthoofd lichaam van een oncoloog in een afgelegen grot wordt het al snel duidelijk dat dit geen gewone moord is. Het roemrijke verleden van ex-commissaris Vincke heeft ook de plaatselijke Police Judiciaire niet blind gemaakt en daardoor wordt deze samen met de nog steeds actieve Freddy Verstuyft betrokken bij de mogelijke oplossing van de zaak die pagina per pagina andere wendingen krijgt. De fraude in behandeling van borstkanker met stamcellen zal een kernbegrip worden bij de behandeling die niet voor niets ook langs Marseille voert ... end at laatste zegt genoeg. Deze paperback van 240 pagina's is een welgekomen uitgave voor de komende herst-en winterdagen want Geeraerts zorgt er met zijn creativiteit en zijn pen voor dat we zeker geen koud zullen hebben ... uitgezonderd enkele koude rillingen van de spanning!
"Cro-Magnon" van Jef Geeraerts is uitgegeven door Prometheus (ISBN90-446-0882-7) en kost 18,95 €.

 De keukens van Italie Traditiegetrouw bespreken we ook een culinair getinte uitgave en dit keer vonden we heel wat leerzaams in "De keukens van Italië" van de alom gekende en gerespecteerde Antonio Carluccio. De in Amalfi geboren Italiaan (1937) startte op culinair vlak in 1975 in Londen, zij het dan als wijnhandelaar ... en het duurde nog ettelijke jaren alvorens hij zijn passie: amateurkok met een voorliefde voor paddestoelen, in de realiteit kon omzetten. Het resultaat van deze uitdaging kent U ondertussen: een topper in de gastronomische wereld, een veelgevraagde gast èn auteur van een groot aantal kookboeken. Met het door Fontaine uitgegeven "De keukens van Italië" neemt Carluccio U mee op een culinaire reis doorheen zijn geboorteland en staat stil bij de culinaire specialiteiten van 18 streken (van Piemonte e Valle d'Aosta over Umbria tot Sardegna). Iedere regio wordt voorgesteld via een apart hoofdstuk waarin Carluccio niet alleen mijmert over datgene wat hij over de streek kent en weet, maar waain hij op basis van een groot aantal diverse recepten de invloed van de plaatselijke specialiteiten in de kijker plaatst. Een prakische receptuur aangevuld met stijlvolle foto's zorgt ervoor dat de lezer niet alleen het water in de mond krijgt, maar ook nog eens overtuigd wordt om het één en ander zelf uit te proberen. Het zou ons te ver voeren om een overzicht te geven van de honderden recepten die het boek rijk is, maar de zijden-zakdoekjespasta met pesto (manilli de Sea),  de polenta alla Spianatore, de rijstbombe met truffel (Bomba di riso con tarufo) en de kalfslever met uien (Fegato alla Veneziana) wil ik U zeker niet onthouden. 256 pagina's lang slaagt Carluccio erin om de lezer niet alleen te verrassen met lekkere dingen, maar kan hij zijn vlotheid ook overzetten op de begeleidende teksten die het boek dubbel zo aanganaam maakt. Een sterke aanrader voor zij die eens iets anders willen dan de doordeweekse lasagna, pizza of spaghetti.
"De keukens van Italië" van Antonio Carluccio is uitgegeven door Fontaine  en in België verdeeld door Agora Books (Aalst-Erembodegem). Het kost in de boekhandel 34,90 € (ISBN 90-5956-112-0)

  Het klinkt misschien raar maar "Straftijd" is een nieuwe uitgave van Globe (Roularta Books) dat ik in 2 keer heb uitgelezen en waardoor ik nog méér respect heb gekregen voor werk van fotografe Lieve Blancquaert. Want het boek is niet alleen het resultaat van foto's nemen in de hulpgevangenis van Leuven, maar des te meer de neerslag van de vele gesprekken die ze had met gedetineerden, hun familie en personeelsleden van de gevangenis. Het boek is een unicum geworden in haar soort omdat de lezer niet alleen geconfronteerd wordt met een (meestal toch) voor hem of haar onbekende wereld (de gevangenis) maar vooral omdat we het verhaal krijgen van de gevangene in de aanloop naar zijn hechtenis, zijn verblijf in de cel èn zijn hunker naar vrijheid. Beklemmende verhalen die niet op één, twee, drie zijn opgetekend ... integendeel ... verkennende gesprekken op vrijwillige basis, het laten optekenen van eigen verhalen door gedetineerden, het contacteren van familieleden die dan nog openhartig willen praten ... stuk voor stuk opgaven waarin Lieve zich duidelijk heeft geprofileerd als een mens met oog en oor voor de medemens. Niet op zoek naar sensatie maar vooral uitkijkend naar het besef in de fout te zijn gegaan. De gedetineerden een gelegenheid bieden op zoek te gaan naar zichzelf zodat ... eens de vrijheid zich aanbiedt ... niet meer te hervallen en gelukkig te worden bij vrouw, kindere, ouders .... ver weg van 'slechte' vrienden. Een beklijvend boek die iedereen eens zou moeten lezen zodat we nog maar eens duidelijk beseffen hoe goed we het hebben in onze vrijheid!
"(straf)Tijd" van Lieve Blancquaert en hulpgevangenis Leuven is een uitgave van Globe en kost 22,90 € (ISBN 90-8679-055-0) 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel 5en en 6en bij BIEZEBAAZE

Biezebaaze cover Het is en blijft een fenomeen: BIEZEBAAZE ... zeker wanneer je weet dat deze groep er als enige in slaagt om het Gentse dialect in gans Vlaanderen de nodige muzikale uitstraling te geven. Na hun eersteling "Wachten op misschien" moesten de talrijke fans zo'n 3-tal jaren wachten op de opvolger en hun geduls is niet voor niets geweest. Want tijdens de officiële voorstelling van het album in de gloednieuwe Gentse brandweerkazerne op 9/11 mochten zowat 1000 dolenthousiaste aanwezigen in primeur genieten van de 14 nummers die op het album "Veel 5en en 6en" zijn terug te vinden. Wie frontman Kurt Burgelman een beetje persoonlijk kent zal in de diverse teksten die hoofdzakelijk door hemzelf (samen met Serge Hertoge) zijn opgetekend een gedeelte van zijn levensverhaal terugvinden. Denken we maar aan het zeer gevoelige "Ik ben baa û" (veur Noah) en de kinderdroom "Flik" (veur zijn pa ?). Feit is dat Kurt er samen met Serge Hertoge (bass), Mike De Bruyn (gitaar), Guy De Mulder (drums) en Hans Ijzerman (keyboards) bijzonder goed in geslaagd is de Gentse muziek opnieuw een andere dimensie te geven die duidelijk aanslaat. Op het album staat slechts één cover ("Maanen hond") dat tegelijkertijd ook als eerste single uit het album is genomen ... een single die trouwens nu al is opgenomen in de playlist van o.a. Radio 2 èn Donna. Het vroegere Pas de dutchie van Musical Youth krijgt hiermee een tweede leven en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan gezien de tekst na één keer luisteren al duchtig kan meegezongen worden. Dat het overige pakket aan nummers zoals "Slonse", "Roste Marianne", "Vlinder" en "Gaa blaaf baa maa" een aangename aanvulling zijn in de muziekverzameling van menig Gentenaar staat vast. Ik ben er zeker van dat Nicholas Cuypers als manager van Biezebaaze, samen met zijn mannen op het podium, nog zeer drukke tijden tegemoet gaat en da's dubbel en dik verdiend.
Zo stippen we al aan dat Kurt en de zijnen op het podium staan voor een spetterend concert in Gent (22/12 op en rond de Ijspiste Free Time), St. Lievens Houtem (29/12), St. Amandsberg (24/3/2007) en Wondelgem (5/5/2007).

Het album "Veel 5en en 6en" ligt nu in de winkel ... en méér info over de concerten en optredens vindt U op www.biezebaaze.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag: wekelijkse recepten om de dag goed door te komen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu het langzaam maar zeker wat frisser en vochtiger wordt, lijkt de tijd aangebroken om de culinaire liefhebbers op deze webstek met regelmaat een lekker recept aan te reiken. Hiervoor kregen we de medewerking van LAVA die met de milieubewuste teeltgroenten van FLANDRIA heel wat perspectieven biedt.
Vandaag serveren wij U een soep (spruitjessoep met spekjes) èn morgen maken we tijd voor gevulde groenekoolpakjes.
Veel kookplezier en vooral ... smakelijk!      


Spruitjessoep met spekjes

Voor 6 personen: 350 g Flandriaspruitjes, een handvol spekblokjes, 2 aardappelen, 1 grote ui,

1,5 l magere groentebouillon (6 blokjes + water), peper, zout, nootmuskaat.

 

·        Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 1 minuut. Schep de spruitjes uit de pan en laat nu ook de spekblokjes blancheren gedurende 2 minuten.

·        Snijd de spruitjes doormidden. Doe ze met de geschilde aardappelen en de gesnipperde ui in een grote pan en overgiet ze met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de spekblokjes over soepkommetjes en giet er de soep over. Versier desgewenst met blaadjes zuring of takjes kervel.

Méér info op www.lava.be en www.flandria.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmregisseur Robert Altman werd 81 jaar

De Amerikaanse regisseur Robert Altman (The Player, M-A-S-H, Short Cuts, Gosford Park) is maandagavond op 81-jarige leeftijd overleden. De regisseur was in 1993 te gast op het Filmfestival Gent en kreeg toen een Joseph Plateau Lifetime Achievement Award. Dit jaar stond bovendien zijn laatste film A Prairie Home Companion op het programma van het festival.

Met Robert Altman verdwijnt een van de grootste regisseurs uit de filmgeschiedenis. In totaal werd hij maar liefst vijf maal genomineerd voor een Oscar voor Beste Regisseur (zijn laatste voor Gosford Park), maar kon zijn nominatie nooit verzilveren. Dit jaar ontving hij wel als kroon op zijn carrière een Lifetime Achievement Oscar.

In 1993 was Robert Altman eregast van het Filmfestival Gent, toen hij zijn film Short Cuts kwam voorstellen. Het festival eerde toen de regisseur met een Joseph Plateau Lifetime Achievement Award, een erkenning voor zijn rijk gevulde carrière.

Ook Vincent & Theo, Streamers, Buffalo Bill & the Indians, Dr. T & The Women, Gosford Park, The Company en A Prairie Home Companion stonden de voorbije jaren op het programma van het Filmfestival Gent.

 

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Denys en organisator Ignace Crombé houden van jenever
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals eerder aangekondigd werden op dinsdag 21 november diverse personaliteiten geïntroniseerd in de Orde van de O'de Flander ... het kwaliteitslabel voor èchte Oostvlaamse graanjenevers van de VZW Orde van de Oostvlaamse Meester-Distillateurs. Enkele jaren geleden had ik zelf het genoegen in die orde te mogen worden opgenomen omwille van de blijvende promotie voor het geestrijke vocht in diverse radioprogramma's ... en het doet deugd te zien dat er jaarlijks nog heel wat anderen zijn die met deze traditie aanknopen. Alvast gefeliciteerd aan alle geïntroniseerden ... en fotograaf Freddy Vlassenroot was er alvast als de kippen bij om de Oostvlaamse provinciegouverneur André Denys en organisator Ignace Crombé (in gezelschap van Miss Belgian beauty 2007) op foto vast te leggen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november = Sint Cecilia (feest van de muzikanten)
 Het is vandaag 22 november en dat betekent voor alle muzikanten ter wereld een heel speciale dag!
Ze heffen vandaag speciaal het glas op Sint Cecilia ... de patroonheilige van de muzikanten. Santé .... en hopelijk vinden jullie in het geestrijke vocht de nodige inspiratie voor nog méér toffe muziek!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUSIC HALL GROUP ZOEKT ACTEURS EN ACTRICE VOOR SUSKE EN WISKE MUSICAL
De Suske & Wiske-musical wordt een groots familiespektakel in de traditie van Peter Pan, Alladin en De Kleine Prins. Meer details over deze nieuwe Geert Allaert Theaterproductie volgen binnenkort.

Music Hall Group zoekt een jonge acteur, een jonge actrice en een stevig gebouwde acteur voor de rollen van Suske, Wiske en Jerommeke (stand-ins) in een groots opgezette musical die in heel Vlaanderen te zien zal zijn.

  

Verreisten:
SuskeWiske
De kandidaat Suske is tussen 16 en 20 jaar, heeft een jong uiterlijk, is tussen 1m65 en 1m70 groot, heeft acteerervaring (gewenst) en kennis van zang (goed) en dans (noties)

 

De kandidaat Wiske is tussen 16 en 20 jaar, heeft een jong uiterlijk, is tussen 1m65 en 1m70 groot, heeft acteerervaring (gewenst) en kennis van zang (goed) en dans (noties)

 

De kandidaat Jerommeke heeft aantoonbare acteerarvaring, is tussen 1m65 en 1m70 groot, heeft kennis van zang (bas) en dans (noties)

Jerom

Praktisch:
Auditie gaat door op
Zaterdag 9 december 2006,
Stadsschouwburg Antwerpen.
Kandidaten moeten de hele dag beschikbaar zijn.

 

Inschrijvingen:
Stuur CV en foto met duidelijke vermelding van Audities Suske & Wiske voor 6 december naar hilde.van.de.putte@musichallgroup.be
Postadres: Hilde Van de Putte, Audities Suske & Wiske, Stadsschouwburg Antwerpen, Theaterplein 1, 2000 Antwerpen

Reageer (0)

21-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win Uw gratis tickets voor de waterpoloderby Gent-Eeklo (25/11)



De Koninklijke Gentse Zwemvereniging staat op zaterdag 25 november om 20.00 uur
voor een heuse derby tegen MZV Eeklo.

Nadat beide ploegen zich vorige week plaatsten voor de volgende ronde in de Beker van België, wordt het nu weer menens in de competitie want Gent (6de) staat met 5 punten amper twee plaatsen achter Eeklo in de rangschikking.
 Het Strop zal dus zeker uit zijn voegen barsten ...... misschien wel met U erbij !

Want de KGZV stelt 5 x 2 tickets ter beschikking voor deze topper !!

Mail nu als de bliksem naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag:

Welke kleur van badmuts (cap) dragen de doelmannen tijdens de wedstrijd ?

Veel succes ... de winnaars vinden vrijdag hun namen terug op deze webstek.
Méér info: www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivo Niehe met theatershow in Gent (8/12)

  

De veelbesproken TV Show van Ivo Niehe stond 25 seizoen lang in de toplijsten van de meest bekeken televisie-programma’s. Maar wat heeft Ivo Niehe in het theater te zoeken? Heel veel, zo blijkt…

 

Een succesverhaal

Wat aanvankelijk begon als ‘een voorleesavond met lichtbeelden en enig piano- en keyboardspel’, om zijn boek ‘Wereldvrouwen’ te promoten, groeide uit tot een complete theatervoorstelling met zinderende en uitverkochte zalen.

 

Pers en publiek waren razend enthousiast! En dat gold ook voor Ivo Niehe zelf! “Dit is het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan”. “Het lijkt wel of ik een nieuw leven ben begonnen. Die onwaarschijnlijk enthousiaste volle zaal in Antwerpen, de première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag - het zijn voor mij werkelijk onvergetelijke herinneringen”; 

 

“Het theater heeft mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten. Kunnen we niet morgen al beginnen?”

 

Dus heeft Ivo Niehe nu De Nieuwe Theatershow klaar. Omringd door vrouwelijke topmuzikanten brengt Niehe de magie van televisie naar theater. Rode draad van de show: ‘Hoe blijf ik eeuwig jong…’  Met humoristische sketches en conferences, lach en emotie en unieke beeldfragmenten uit 30 jaar televisie-ervaring.


Paul Van Vliet als Special Guest Star

Ondertussen maakte Ivo Niehe ook de identiteit van de mysterieuze Special Guest Star bekend! Niemand minder dan de Nederlandse rascabarettier Paul Van Vliet zal Ivo op het podium vergezellen. De Nieuwe Theater Show biedt dus een unieke kans om deze 70-jarige legende nog eens live aan het werk te zien!

 

De Nieuwe Theater Show

Met Ivo Niehe en Paul Van Vliet.

 

Muziek: Wieke Garcia, gitaar & zang; Julia Philippens, viool & zang; Femke Krone, percussie, slagwerk & zang; Babette de Haan, saxofoon, dwarsfluit & zang en Jina Sumedi, piano, keyboards & zang

  

8 december 2006 om 20.00u. in Capitole Gent

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.

Eenheidsprijs: 28 euro

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaasnieuws vanuit Studio 100

Sinterklaasliedjes

Op 17 november bracht Studio 100 een fantastische compilatie-CD De leukste Sinterklaasliedjes uit.

O kom maar eens kijken, Hoor wie klopt daar kinderen, Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas kapoentje en alle andere Sinterklaashits werden verzameld en gezongen door de favoriete Studio 100-figuren Kabouter Plop, Piet Piraat, Samson & Gert, Spring  en natuurlijk Mega Mindy!

Maar er is nog meer goed nieuws! Voor de Grote Sinterklaasshow van zaterdag 25 november om 17u15 werden zopas extra tickets op de beste plaatsen vrijgemaakt, tickets van 1ste & 2de categorie dus.  Reserveren kan nog steeds via 070/345.345 of www.studio100.be

                                                                                                                                                                                                                                           

Praktische info:

25 november 2006 om 14u en 17u15

26 november 2006 om 10u en 14u

Sportpaleis Antwerpen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIGNALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt : een seinpaal voorpotentieel  geïnteresseerde lezers.)

 

 PELGRIMSTOCHT NAAR SANTIAGO IN BOEKVORM

  

Gentenaar Claude Cantré , globetrotter en zelfverheven pelgrim, heeft zijn ervaringen als boeteling, onderweegs naar Santiago de Compostela, op een interessante manier te boek gesteld in “Afspraak met Jacobus”, met als ondertitel ‘Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela’. Bescheiden titels bij een bijzonder interessant en verslavend boek, dat levensbeschouwelijk en introspectief verleden noch heden spaart.

 

Je zou “Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela” kunnen afdoen als een toeristisch dagboek, maar dan reken je naast de schrijfstijl én de verderstrekkende inhoud van de Gentse auteur. En die is een welgekomen – niettegenstaande het beperkende thema -  brede denker.

 

Het boek is inderdaad zoveel méér. De overduidelijk biografisch gekozen schriftuur (389 bladzijden) heeft heel veel weg van een op papier gestelde levensles. Doordenkers zijn inclusief. De auteur stelt het overigens zelf : “Beschouw mijn boek als (jouw) pelgrimstocht. Heb je zelf ook wat nood aan verstilling ?”. Hij daagt confronterend uit en laat iedereen vrij.

 

Wie is niet blij met deze uitnodiging  in deze grijze dagen van stress en verzuring ?!

 

“Mijmeringen langs de weg naar Santiago de Compostela” is de perfecte mix van een boeiend reisverhaal en een gestimuleerd gewetensonderzoek. Zeg maar introspectie, om een profane term te gebruiken , in deze overduidelijk en in dit geval noodzakelijke geloofsgebonden materie .

 

Claude Cantré daagt de lezer vriendelijk uit, en dat is een heerlijk hedendaagse uitvalbasis, om zich te spiegelen. Hij poneert geen theoretische, wereldvreemde stellingen en dat pleit voor zijn respect voor de lezer. Hij is wie hij is en het is aan anderen om te beslissen of de scribent het misschien juist heeft.

 

Zijn beschrijving van zijn opgedane levenservaring – o.m. op zijn tocht naar Compostela – is daarbij hooguit een voluit indringende getuigenis van wat hij – tot nog toe - te vertellen heeft.

 

De voorlopig beperkte context is getolereerd, wegens directe betrokkenheid, maar het is uitkijken naar een volgende bevrijd(end)e van deze Gentse schrijver.

 

 

Het boek kost 20 € en is te bestellen via www.digitalisbooks.com



Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Een Lied van Zand’ heeft grote toekomst voor zich



Zopas ging in Klaveren Drie in Kasterlee ‘Een Lied van Zand’, een muzikale vertelling over de Kempen in première. Het is een pracht van een productie geworden, waarin iedereen zich kan herkennen en waarin het verhaal doorweven wordt met bekende maar soms ook verrassende Kempense liedjes. De aanwezige BV’s en de persmensen waren dan ook unaniem lovend over  deze puur-Vlaamse creatie. Maar ook leden en bestuursleden van OKRA, die in primeur de voorstelling konden bekijken, zwaaiden met superlatieven.

 

‘Een Lied van Zand’ is het verhaal over een Vlaamse streek, waar het in de winter altijd kouder en in de zomer altijd warmer is dan in de rest van het land: de Kempen. Een boeiend verhaal over deze regio en haar typische bewoner: de Kempenaar. Het is een muzikale vertelling, die ons met de nodige nostalgie, humor en met veel herkenbare liedjes laat voelen hoe de mensen vroeger leefden en de productie legt ook  uit waarom er zoveel talent uit deze zandgrond werd geboren. Of mag dat niet gezegd worden van Armand Preud’homme, Louis Neefs, Tom Boonen, Barbara Dex, Zjef Vanuytsel, Jacob Smits, Natalia en Walter Van Den Broeck? Zij zagen in de Kempen het levenslicht en ze werden of zijn op één of andere manier onsterfelijk.


   

In de voorstelling schittert Marc Dex, die voor een stuk zijn eigen verhaal kan vertellen. En verder zijn er Anne Mie Gils (onlangs nog een musicalprijs gewonnen voor haar bijzondere verdienste), Sam Verhoeven, Ildiko Van Dyck,  Jan Hoelen en Frank Hoelen. Laatstegenoemde speelt een dubbelrol en heeft door zijn regie-inbreng het stuk naar een erg hoog niveau getild. Broer John Hoelen is de auteur.

* Chadia Cambie: “Dit is zo puur, zo echt. Nogal wat anders dan al die kopies van buitenlandse producties.”

 

* Davy Gilles: “Ik heb me van de eerste tot de laatste seconde geamuseerd. Dit is entertainment van eenvoudig maar zeer hoog niveau.”

 

* Amaryllis Temmerman: “Zelfs als Oost-Vlaamse was ik helemaal mee met dit verhaal en met de personages. Ik denk dat dit niet een typisch Kempens, maar een puur-Vlaams verhaal is.”

 

Praktisch:

 

In 2006 is er nog één avondvoorstelling: op donderdag 30 november om 20u.

In 2007 zijn er vanaf februari opnieuw opvoeringen. Info en tickets: 014/85.10.88 of www.eenliedvanzand.be.

Voor de voorstelling van 30 november betaal je slechts 10 euro; volgend jaar betaal je 14 euro.


Reageer (0)

20-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16de Kapittel van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester Distillateurs bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse graanjeneverstokerijen en zet zich sinds 1990 in voor de erkenning en de promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever. De geografische erkenning van O’de Flander is sinds 1998 een feit op Belgisch niveau, thans wordt gewerkt aan de erkenning op Europees vlak. De vzw wordt gecoördineerd vanuit de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in het kader van de actie ter promotie van de Oost-Vlaamse streekproducten, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.


Traditiegetrouw wordt een Kapittel georganiseerd tijdens de Horeca Expo beurs in Flanders Expo te Gent. De zestiende editie gaat door op dinsdag 21 november.

Volgende personen zullen geïntroniseerd worden voor hun verdiensten op het vlak van de bekendmaking en promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever :

de heer André Denys, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

de heer Peter Leyman, afgevaardigd bestuurder Volvo Cars Gent en voorzitter Voka Kamer van Koophandel

de heer Jan De Haes, voorzitter federatie horeca Vlaanderen

de heer Antoine De Clercq, voorzitter federatie Horeca Oost-Vlaanderen

de heer Ignace Crombé, organisatiebureau Animô (organisator miss Belgian Beauty)

de heer Filip Le Compte, controlesectie accijnzen Gent

de heer Jo Decaluwe, regisseur-acteur-docent

mevrouw Mireille De Zeine, wijnmetersgilde

mevrouw Ginette Lienard, ordre du Faro

de heer Freddy De Clercq, Confrerie tantes en nonkels van Valeir

de heer Kenneth Poppe, Broederschap van Keukenmeesters


De aanwezigheid van een groot aantal confrerieën geeft aan het gebeuren een kleurrijke en bijkomende dimensie. Het Kapittel wordt in de hallen van de beurs aangekondigd door een stoet gevormd door alle aanwezige broederschappen en voorafgegaan door bazuingeschal. Ook de O'de Flander ambassadeurs (horeca-zaken en detailhandelszaken die minstens 3 O'de Flander jenevers in assortiment hebben) worden opnieuw extra in de bloemetjes gezet.
In de loop van de week méér over dit gebeuren maar voor info over O'de Flander: www.odeflander.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURENA gaat drukke periode tegemoet !

 LAURENA is weer toe aan een drukke periode want naast haar backing vocals bij Belle Perez staat ze samen met Jean-Pierre Maeren (de Popkoning) en Marc Meersman in een gloednieuwe theatershow onder de titel "Tour de Chant Royal".


Maar ook de Kerstconcerten komen eraan en hiervoor gaat ze samen met Marc Meersman doorheen Vlaanderen om de muziekliefhebbers een aangename winterperiode te bezorgen. Zo staan beide artiesten op 17 december op het podium in Sint-Martens-Latem (info 0497/919755) en haspelen zij nog een reeks van privé-concerten af.

Maar naast deze voorgaande optredens blijft Laurena ook trouw aan haar schoonvader (Roland Keereman) want haar stem past perfect bij de aangename muziek die het Trio Roland Keereman produceert op hoogstaande avonden (24/12 La Réserve Knokke - 31/12 Crown Plaza Brugge).

Uiteraard stimuleert zij ook nog haar echtgenoot Peter Keereman bij zijn muzikale uitdagingen en tijdens het studiowerk (in eigen studio te Veldegem). Zelf is Peter producer van de Italaanse artiest Jordan Toldo en zorgt hij voor puike opnames van o.a. Michael Lanzo, Kathleen (K3), Johan Stolzz en John D.
Meer info over Laurena en Peter Keereman vindt  U terug op www.pk-productions.net (volledig vernieuwd).

Reageer (0)

18-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel Verleyen op 68-jarige leeftijd overleden.

 

Deze ochtend omstreeks 10.00 uur kreeg ik van Ilse Verleyen te horen dat haar vader KAREL VERLEYEN na een slepende ziekte op 68-jarige leeftijd is overleden. Karel werd geboren op 19 mei 1938 als zoon van schrijver Cyriel Verleyen en als broer van de reeds vroeger overleden Frans (Knack). Naast zijn leraarsdiploma en zijn interesse in 'rechten', bleek al vlug dat de pen ook zijn verdere leven zou beïnvloeden. Naast de journalistiek (jongerenmagazine TOP en HET VOLK) was het auteurschap voor deze vriendelijke kerel een nieuwe kapstok waaraan hij op een kritische manier kon ingaan op enkele hekele items van deze maatschappij. Maar vooral als jeugdauteur kon hij jongeren opnieuw laten genieten van het 'lezen' met enkele verdiende bekroningen tot gevolg. Net als journalist Dirk Musschoot (bij o.a. Radio PLUS) had ik het genoegen om Karel regelmatig voor de microfoon te halen naar aanleiding van o.a. een nieuw boek ... en telkens weer werd ik geconfronteerd met heel wat levenswijsheid. De confrontatie van vandaag is uiteraard van een andere dimensie .... alvast veel sterkte aan al diegenen uit zijn onmiddellijke omgeving en vooral aan alle naasten die de laatste dagen niet van zijn zijde hebben geweken en steeds maar bleven hopen! Karel, we zullen je allen missen ...

"Houd de jaren gevangen in het net van je herinneringen en vergeet vooral de mooie dagen niet, want als je ze vergeet komen ze nooit meer terug".

Wie zich méér wil herinneren over Karel Verleyen, verwijzen we naar de webstek waarin hij zelf het één en ander kwijwt kon: www.karelverleyen.com

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meikever van Panamarenko is terecht !



Deze morgen (18/11) is het gestolen kunstwerk ‘Meikever’ van Panamarenko teruggevonden.

Het werk werd begin deze week gestolen uit het S.M.A.K. en teruggevonden in een bosje in de Parklaan.

 

De ‘Meikever’ is zwaar beschadigd, en zal moeten worden gerestaureerd. Op dit moment wordt het werk op sporen onderzocht door de politie. Het kan dus nog niet worden getoond aan het publiek.

 

Verder onderzoek zal de juiste omstandigheden van de diefstal moeten verduidelijken.

Personen die informatie hebben over het verloop van de verdwijning, worden verzocht contact op te nemen met de lokale politie of met het S.M.A.K.

 

S.M.A.K.

Tel: 09/240 76 47

Reageer (1)

15-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glenn Millers muziek komt naar Gent
 Bandleader Glenn Miller (gmcivil.jpg 7476 bytes)

Glenn Millers muziek heeft na bijna 60 jaar nog niets aan populariteit ingeboet, integendeel. Glenn Miller was een van de meest invloedrijke blanke bandleiders in het swingtijdperk in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Zijn invloed op de muziek in zijn tijd was enorm groot en is ook nu nog springlevend.

The Blue Paradise Big Band speelt klassiekers van deze jazzlegende.

Op 27 november om 20.00 uur in de Stedelijke Concerthal Bijloke (Gent).

Info en tickets: 09/233.77.88 - www.uitbureau.be

Uitbureau Gent

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs