
Van 16 tot 25 november loopt de eerste editie van de Week van de Smaak, een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Tien dagen lang is Vlaanderen één groot smaaklaboratorium. Met gewone en minder gewone dingen op je bord, met kooksessies, lezingen, tafelredes en proeverijen.
De Week van de Smaak daagt jong en oud, proever en oude keukenrot, denker en doener uit om zijn smakenpalet uit te breiden. Over de schouders van bekende topchefs en ervaren kookmoeders meekijken, een culinaire wandeling maken doorheen de stad, alles leren over de producten van je eigen streek, zelf de handen uit de mouwen steken in het school- of bedrijfsrestaurant, smaaktentoonstellingen, enz. In totaal vinden er in alle Vlaamse provincies en Brussel meer dan 700 evenementen plaats, verzorgd door meer dan 500 organisatoren.
Alle informatie over de Week van de Smaak via www.weekvandesmaak.be. Je kan de programmabrochure ook gratis meenemen in je bibliotheek of postkantoor, bij een van de meer van 500 deelnemers en aan tal van info- en cultuurbalies.
Maar via deze webstek leest U dagelijks wat méér omtrent enkele bijzondere projecten !
|