Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
02-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Daele Compagnie viert 10 jaar met PIERKE DEN DUVEL
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Echt Gents volkstheater door de Van Daele Compagnie.

Een levensschets van Henri Van Daele.

Bewerking en regie: Lea Van Volsem
Met Stefaan Callewaert, Martine Van De Woestyne, Guillaume Belaey, Ingrid G?nther, Jeanine Vanhecke, Philippe Willems, Arsene Versprille, Ronald Brackman, Serge Doens, Willy Everaert, Noleen Niemegeerts en Lea Van Volsem.



Op 4 november (19.30) - 5 november (15.30) - 9 november (19.30) - 10 november (19.30) - 11 november (19.30) en 12 november (15.30), telkens in Auditorium 61 - Onderbergen 61 - 9000 Gent.µ
Kaarten via vzw Uitbureau - 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesdaagse Vlaanderen Gent komt eraan !

De Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2006 is in Gent voorgesteld aan het publiek. De absolute top van het baanwielrennen zal weer afzakken naar het Kuipke in Gent. Van dinsdag 21 november tot en met zondag 26 november 2006.


Vier wereldkampioenen hebben al bevestigd voor de 66ste editie: Robert Bartko, Peter Schep, Isaac Galvez en Joan Llaneras.
Van Belgische zijde komen Iljo Keisse, Dimitri De Fauw, Wouter Van Mechelen en Kenny De Ketele afgezakt naar Gent.
Ook de Memorial Noel Foré is weer van de partij. Nieuw is dat luisteraars van Radio 2 van het echte werk op de piste kunnen genieten. De zes beste renners én één reserve gaan door naar de finale op zaterdag.
Zesdaagse Vlaanderen-Gent staat ook bekend om zijn amusement. Voor dit jaar liggen onder meer een imitator van André Hazes, Eddy Wally en Wendy Van Wanten vast.

Méér info op www.zesdaagse.be en tickets via vzw Uitbureau - 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ensemble Koen De Cauter & Myrddin De Cauter op 26/11 ten voordele van BENIN

Op 26 november organiseert Hendrik De Moerloose samen met enkele andere vrijwilligers in de Raadzaal van Melle een benefietconcert voor een educatief project te Benin in West Afrika. Met de opbrengst van het concert zal het transport van een grote lading computers en ander informaticamateriaal, geschonken door de Artevelde Hogeschool Campus Mariakerke, worden betaald. Het computermateriaal zal gebruikt worden om in de scholen van Cotonou (Benin) cursussen informatica te organiseren.

Wanneer: zondag 26 november
Aanvang: 16.00u (deuren open om 15.00u)
Organisatie: werkgroep benefiet voor Benin ism Dienst Cultuur Melle
Info: 0477.66.41.16 of bij de Dienst Cultuur Melle (09 272 66 15)
Steunkaarten: €8, verkrijgbaar bij Dienst Cultuur Melle, Gemeenteplein 1 te 9090 Melle

De mogelijkheid bestaat om steunkaarten te reserevren via hendrik.dem@telenet.be met vermelding van Uw naam, telefoonnummer en gewenst aantal kaarten. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteurs en componisten verenigen zich in GALM
De Vlaamse auteurs en componisten uit de lichte muziek hebben zopas een nieuwe belangenvereniging opgericht: GALM, voluit het Genootschap Auteurs Lichte Muziek.

GALM behartigt de professionele, juridische, materiële en creatieve belangen van de auteurs en componisten bij media, beleidsinstanties, uitgevers, auteursverenigingen en alle andere actoren in de Belgische muziek- en audiovisuele industrie.
GALM is een spreekbuis en aanspreekpunt voor de auteurs en componisten uit de lichte muziek en wil in eerste instantie de communicatie met Sabam optimaliseren.

Het GALM-bestuur vindt het belangrijk dat auteurs lichte muziek met één stem kunnen spreken, zoals klassieke musici of uitgevers dat al langer kunnen.

Evert Verhees is voorzitter, Kris Wauters woordvoerder en Frederik Sioen secretaris. Andere bestuurders zijn ondermeer Gert Bettens, Alex Callier, An Pierlé en John Terra.

Méér info op www.galm.be

Reageer (0)

29-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe 'MOO(i) humor kan zijn !!!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op uitnodiging van Christian Lapinne (XL-Productions) bracht ik mijn zaterdagavond door in het Gemeentecentrum 't Groenveld in Merelbeke alwaar het gezelschap 'MOO het beste van zichzelf zou geven. Met de muziekkomedie "Little Ronny Peacock & The Bel Mundo's" zorgen Ron De Rauw, Rembert De Smet en Peter Merckx alvast voor een onvergetelijke avond waarop de lachspieren, de gehoorgang èn de gevoelens een ruim aanbod te verwerken krijgen dat op geen enkel moment verveelt. Met een sober maar bijzonder functioneel decor wordt alvast de stemming weergegeven waarin de toeschouwer méér dan een uur zal vertoeven en dat ervoor zorgt dat de bewegingsvrijheid van de 3 acteurs/muzikanten/zangers op geen enkel moment gestremd wordt. En dat beweging, inzet èn interactie met het publiek (naast de creatieve en muzikale inhoud) nog steeds loont, bewezen de 3 heren in een tot nokkensvol gevulde theaterzaal.

Uiteraard kunnen en mogen de 3 heren terugblikken op een zeer uitgebreide carrière, maar de 3 diverse genres samenbrengen tot één spetterend geheel is en blijft nog steeds een bijzondere uitdaging. In zoverre dat we het gevoel hadden dat zij al ettelijke jaren samen op de planken staan. Ron De Rauw  blijft sowieso de man die na zijn geslaagde avontuuur met de groep JUMMOO nog steeds als frontman de touwtjes in handen heeft. Een zeer bewonderenswaardig artiest die de gave bezit om humor met sentiment èn uitstekende gebrachte muziek te verweven ... om nog maar te zwijgen van de gekkebekketrekkerij die op zichzelf al een sketch zou kunnen zijn. Tegenpolen zijn enerzijds Rembert De Smet (zoon van tekenaar Gaston De Smet èn in Merelbeke ook genietend van de prestaties van zijn nageslacht) die met de formatie "Twee Belgen" en "Esta Loco" zijn muzikale strepen verdiende en ... hoe kan het ook anders ... zorgt voor de ruime inbreng van Spaansklinkende melodieën, en anderzijds Peter Merckx (Milan Slàvitz) die in de komedie het duupje van het trio is maar langzamerhand uitgroeit tot een prima entertainer (mimiek èn blaasgehalte).

Wie zich verwacht aan een waterval van woorden en conversaties is er aan voor de moeite, want met uitzondering van de liedjesteksten die op een zeer eigenzinnige (maar gewaardeerde) manier worden gebracht, is het alsof je in een soort slapstick zit. Hiermee levert 'MOO het bewijs dat humor niet noodzakelijk voortkomt uit het gesproken woord! Vaak heb ik mezelf de bedenking gemaakt: "Hoe komen ze er toch bij ?" en daarmee zal ik waarschijnlijk wel niet de enige zijn geweest. Het onbekende maakt na enkele deuntjes onmiddellijk plaats voor enthousiasme bij het publiek en dat is toch datgene waarnaar bij de acteurs/muzikanten/zangers wordt gestreefd. Was het nu met 'Pata Pata', 'La Bamba', 'Black Betty', ACDC, Kiss of de vele andere schatten aan muziek ... ze waren gewoonweg subliem te noemen. De staande ovaties (!) zorgden trouwens voor een aantal (!) bisnummers en dat gaf gewoonweg weer dat iedereen ervan genoten had ... en te zien aan de gelaatsuitdrukkingen van Ron, Rembert en Peter ... waren ze zelf ook zéér tevreden !

'MOO is een ware aanrader voor zij die graag eens een avondje het verstand op nul willen plaatsen en zich willen laten inwijden in de wereld van muziek en humor. Geen enkele therapie is beter dan 'MOO om als een blijgezind en gelukkig mens na de vertoning weer de wijde wereld in te stappen.

Wie 'MOO nog aan het werk wil zien kan terecht in Deinze (25/11) , Maaseik, Leffinge, Leuven, Willebroek, Anzegem of Aalst maar voor de juiste data èn locaties kan je steeds terecht op www.xlp.be en www.mooweb.be

Reageer (0)

27-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenen en Halloween

Binnenkort is het Halloween en kunnen we weer eens verdwalen in de wereld waarin de pompoen koning is. Maar deze groente van de familie van komkommerachtigen heeft meer dan alleen maar een symbolische betekenis. Het is ook een voedingsmiddel vol goede eigenschappen, dat je trouwens niet alleen als soep kunt eten…


Oranje boven!

Klik hier !
De pompoen - je hebt ze in verschillende soorten - is een van de minst calorierijke groenten. Ze bevat amper 20 kcal per 100 g, dezelfde orde van grootte als witlof of sla. Je kunt er met andere woorden van eten zoveel je wilt.

Het interessantste aspect aan de pompoen is dat ze veel pro-vitamine A of bètacaroteen bevat: een portie van 200 gram volstaat al om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te dekken! Tal van epidemiologische studies hebben aangetoond dat wie regelmatig pompoen eet, minder risico loopt om bepaalde kankers te krijgen (longen, slokdarm, darmen...). De meest waarschijnlijke hypothese is precies die overvloedige aanwezigheid van bètacaroteen, een krachtig antioxidant. Maar de hoge doses van dit pigment die mensen vroeger via voedingssupplementen innamen, zijn dan weer gevaarlijk voor de gezondheid. Het is dus beter om de groente gewoon te eten, bij voorkeur de gekleurde soorten. De diepst gekleurde, zoals de kleine Japanse pompoentjes, bevatten immers het meeste bètacaroteen.

Een manusje van alles

Ook de andere vitamines zijn goed vertegenwoordigd. De groente bevat bijna alle vitamines van de B-groep, met vooral een vrij hoog gehalte aan vitamine B9 of foliumzuur, dé vitamine voor zwangere vrouwen. Ze bevat ook een beetje vitamine C, zoals alle andere leden van deze familie (komkommer, meloen, pastinaak…), en ook kleine hoeveelheden vitamine E. Pompoen is ook heel rijk aan mineralen zoals kalium en magnesium, al behoort hij niet tot de koplopers van groenten die rijk zijn aan microvoedingsstoffen. Het grootste voordeel van de groente is dat het vruchtvlees achter een dikke en beschermende schil zit die er moeilijk af gaat. Als je ze in haar geheel bewaart, houdt ze lang en blijven de kwetsbare voedingsstoffen zoals vitamine C en vitamine B9 intact.

Last van luie darmen?

De vezels van de pompoen zorgen voor een goede darmfunctie. De groente wordt gewoonlijk als soep of puree klaargemaakt, waardoor de vezels heel goed verdragen worden. Het fijnmaken en koken heeft ook als effect dat de opname van bètacaroteen verbeterd wordt. De stimulerende werking van de vezels komt onder meer door mannitol, een licht laxerende stof. De groente is dus een uitstekend middeltje om -
op natuurlijke wijze - verstopping tegen te gaan.

De nachtmerrie van Halloween?

Een van de vele dingen die mensen tegenhouden om pompoen te eten is de bereiding. De groente is nochtans gemakkelijk te hanteren, als je weet hoe ze aan te pakken. Om de zaadjes eruit te halen ga je gewoon met de hand langs de draden, te beginnen aan één uiteinde: de pitten vallen gewoon in trossen in je handpalm. Daarna kun je er de vezels gemakkelijk af halen. Het schillen lukt het best als je de pompoen in vieren snijdt, zoals een appel. Breng ook wat variatie in uw gerechten: pompoen is niet alleen als soep te eten. Maak eens een puree, waar
je dan rijst bij kunt geven, je kunt er jam en chutneys van maken, taart en gebakjes, een gegratineerd gerecht, met mosselen…

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefpunt Café (Gent) op 29 en 30 oktober
 Voor het resterende gedeelte van de maand oktober zorgt het muziek-en theatercafé TEFPUNT (Bij St. Jacobs - Gent) voor de nodige ambiance op zondag-en maandagavond (gratis ingang) met op zondag een wekelijks andere DJ èn op maandag met een live-concert:

Zondag 29 oktober DJ'S DE MANNEN MET EEN SNOR - Maandag 30 oktober Concert WIGBERT en ERIK VISSER

Alle info op www.trefpuntvzw.be of 09/233.58.48

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Zwemvereniging ontvangt de waterpolospelers uit Bergen op 28/10/2006

 Zaterdagavond staat de tweede thuismatch van het seizoen voor de Gentse Zwemvereniging (GZV) op de kalender. Ze ontvangen in het eigen Stropbad de vrienden uit Bergen. De voorbije weken verliepen goed voor de Gentse waterpoloploeg. De eerste thuismatch tegen Mechelen werd met ruime cijfers gewonnen ( 20-8 ) en ook in zwembad Les Dauphins te Moeskroen bewezen ze goed op weg te zijn. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. Ze verloren uiteindelijk met 10-8 maar lieten in het diepe bad toch weer enkele mooie dingen zien. Ook in de beker blijven ze meestrijden. Vorig weekend moest de Gentse naar Mechelen voor de 16e finale en wonnen met 7-11. Het levert alvast een verplaatsing op naar tweedenationaler Strombeek. In het weekend van 17nov moeten ze daar 10 doelpunten gaan inhalen willen ze verder bekeren. Strombeek krijgt 10 doelpunten voorgift door het klasseverschil tussen beide ploegen.
Méér info op www.kgzv.be

PROGRAMMA ZATERDAG 28/10
zwembad Strop
18.30u   KGZV 2- WP Kortrijk
20.0u  KGZV-Bergen
21.15u KGZV-Bergen (reserven)
 
ZONDAG 29/10
zwembad Rooigem
12.30u miniemen KGZV-Brugge
 
zwembad te Kortrijk
12.30u junioren Kortrijk-KGZV

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping Center Gent Zuid in de ban van Mozart

 Ter gelegenheid van de musical Amadeus wordt het Shopping Center Gent Zuid omgetoverd in een barokke sfeer. De bezoekers kunnen nog t.e.m 4 november nader kennismaken met deze Oostenrijkse componist.

Zo zijn er ondermeer VIP-duo tickets te winnen voor de voorstelling in de Capitole en is er op 28 oktober, vanaf 15u, een heuse, levensgrote ijsviool die wordt uitgehouwen door ijskunstenaar Frank De Conynck.

Omstreeks 17.30 wordt de laatste hand gelegd aan dit ijskoude pronkstuk terwijl de pers uitgenodigd wordt om een ijspint en echte Oostenrijkse taart te proeven.

Ook de kleinsten worden gedurende deze Mozart week in de watten gelegd.

Op 31 oktober, van 14u tot 17u, zijn er workshops in het teken van deze muziekvirtuoos. De kinderen worden wegwijs in Mozarts bonte muziekwereld in een workshop stempelen.

Méér info op www.gentzuid.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazomeren in Limburg

'Nazomeren in Limburg' met 25 % korting!

Limburg is de groene long van Vlaanderen. Dit najaar serveren we je het beste wat Limburg te bieden heeft, met de hartverwarmende Limburgse gastvrijheid als kers op de taart. Het buitengevoel in de mooie natuur, de knusse verblijven en de gezellige restaurantjes liggen op jou te wachten. Per regio ontdek je de belangrijkste nazomer-troeven, vind je leuke tips en originele adresjes. Wandelen, shoppen, gastronomie, cultuur... Puur Limburg-plezier, van nazomer tot prille winter.

En alsof dat niet genoeg is, doen de Limburgse logies er nog een schepje bovenop: tot 21 december geven 110 Limburgse verblijven je 25% korting! Tip: voor de deelnemende kleinschalige logies geldt de Limburgse Slechtweergarantie en dit t.e.m. 7 januari 2007.

De Limburgse nazomertroeven:
- 25 % korting in meer dan 100 logies op een verblijf van minstens twee nachten met ontbijt
- Slechtweergarantie bij alle kleinschalige logies die deelnemen aan de actie 'Nazomeren in Limburg' (gratis ticket voor 44 all weatherattracties als het regent)

- veel variatie in landschappen
- elke dag iets te beleven: een stille dauwwandeling tussen het plukvers fruit van Haspengouw, een workshop rond najaarskruiden met Daniëlle Houbrechts, Kempense herfstgastronomie met trappist en kaas, een hele Week van de Smaak in Hasselt waar het Vlaams slotevent plaatsvindt, het mysterieuze licht- en klankspel 'Dwaallichtjes' in Bokrijk, een ontdekking van de Mijnstreek met regiotours en sleutelfiguren, en nog veel meer ...

- de befaamde Limburgse gastvrijheid als kers op de (fruit)taart... Het persoonlijk onthaal in Limburg is legendarisch. Ook de Limburgse gidsen zijn joviale gastheren. Zij kennen hun streek van binnenuit. Kijk maar naar de sleutelfiguren in de Mijnstreek en de rangers in het Nationaal Park Hoge Kempen...

Het Limburgse najaar biedt afwisseling genoeg voor een heerlijke antistressvakantie. Begin je dag met een ontspannende wandeling over de Voerense heuvels. 's Namiddags flaneer je door de winkelstraten van trendy Hasselt of stap je door het enige Nationale Park van het land met een heuse ranger als gids. Je eindigt met een exotisch diner in de Mijnstreek. En met de interactieve 'periscopen' werp je een boeiende blik op het Maasland. Beloon jezelf met een stuk fruitige vlaai, een schuimend streekbiertje of een heerlijk streekgerecht. Lekker en toch supergezond!

De gids 'Nazomeren in Limburg' is een ideale metgezel voor een geslaagde tussendoor-vakantie. Bestel nu bij Toerisme Limburg je gratis Limburg nazomergids. Alle info, voorwaarden én een downloadbare nazomergids en kortingsbon vind je ook op www.toerismelimburg.be/nazomeren. Hier vind je ook de meest recente lijst van logies waar je voordelig kan 'Nazomeren in Limburg'.

Info: Toerisme Limburg vzw, Willekensmolenstraat 140 in B-3500 Hasselt (België),
tel. + 32 11 23 74 50, fax + 32 11 23 74 66, info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be/nazomeren

Reageer (0)

24-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOL levert weer een MISS ..... Anne-Marie is Belgian Beauty
Zaterdagavond werd in een uitverkocht Casino van Knokke de 16de editie georganiseerd van de nationale verkiezing Miss Belgian Beauty. Tussen De Gouden Twaalf werd naar de opvolgster gezocht voor de uittredende Miss Céline Du Caju.
De finalisten brachten diverse choreografieên en défilés, alsook de gevreesde verbale proef.
Vele BV's waren aanwezig waaronder Minister-President Yves Leterme, staatssecretaris Vincent Vanquickenborne, Jacques Vermeire, Freddy Maertens, Jacky Lafon,Véronique De Kock, Walter Capiau, Phaedra Hoste,....

Organisator Ignace Crombé mocht Ilie Anne-Marie kronen tot 16de Miss Belgian Beauty. Ze werd meteen 12.500 euro rijker, kreeg een gloednieuwe Nissan Cabrio cadeau, alsook een lederen Durlet-salon ter waarde van 10.000 euro van Geko Woonwereld.
Vanaf nu start voor haar ook een nieuw leven.

Miss Belgian Beauty 2007 is 21 jaar, afkomstig uit Mol (provincie Antwerpen).
Ze studeert rechten.
Ze is 1,68 meter groot, heeft kastanjebruin bruin haar en blauwe ogen.
Haar hobbies zijn piano spelen en skiën

Einduitslag :

Miss Belgian Beauty 2007 : Anne-Marie Ilie uit Mol ( 70 punten)
Eerste eredame : Sofie Holvoet uit Wevelgem (66 punten)
Tweede eredame : Julie Casier uit Sint-Niklaas (64 punten)


Persprijs : Sofie Holvoet

Prijs van de sympathie : Joke Verhaeren


Voor meer info of contacteren nieuwe Miss : bel Ignace Crombé op  0475/71.50.24 of  www.missbelgianbeauty.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TTTARTISTS hebben een bijzonder drukke agenda !

Hierbij wat nieuws van het TTTARTISTS-FRONT (deel 1):

Bart Peeters

De nieuwe cd "Slimmer Dan de Zanger" wordt zowel door publiek als pers zeer goed onthaald.
Na een theatertour zal Bart Peeters volgende zomer een uitgebreide zomertour afwerken, reserveer nu alvast uw datum!

Cocojr. & The All Stars
Een optreden van 'Cocojr. & The All Stars’ laat zich lezen als een muzikale samenvatting van 30 jaar dance-anthems en hedendaagse floorfillers. Een opwindende cocktail van funk, R&B, reggae, disco,
soul en dance. Aandacht voor de parels van weleer, zonder nieuwe schoonheden uit het oog te verliezen. Klassiekers uit de jaren ’70, ’80, ’90 en recente hits.
The All Stars zijn een in alle opzichten ervaren groep topmuzikanten, onder leiding van top-entertainer Cocojr., aangevuld met de meest soulvolle vocals.

Cocojr.'s Bob Marley Salute
Cocojr’s Bob Marley Salute staat voor een boeiende en toegankelijke introductie voor beginners en een frisse, nieuwe kijk op Marley’s repertoire voor kenners en fans. Laat al uw vooroordelen thuis om te kunnen genieten van een hommage die zich richt tot de reggae-puristen maar ook het grote publiek aanspreekt.

Cookies & Cream
Een hippe partyband met de vinger aan de pols van de popmuziek zonder de klassiekers te vergeten. Brengt op een eigen, unieke manier interpretaties van de grootste hits uit de jaren '70, '80, '90 én het nieuwe millenium. Pop, Rock, Reggae, Soul, Disco, Dance, R&B,...Alle stijlen komen aan bod, met als doel elk publiek uit de bol te doen gaan op de dansvloer.
Met oa. Nathan = Boogie Boy Jr. en Domien = de zoon van Souldiva Sofie.

Cry Like A Man

Roland, Jean Blaute en Paul Michiels hebben besloten hun muzikale krachten te bundelen richting zomerfestivals 2007! Net als bij de 'Cry like a Man' voorstellingen in de theaters zullen ze hierbij percussief en vocaal gesteund worden door Dave Imbrechts.
Met hun nieuw repertoire vol prachtige, hartverwarmende songs zullen ze zeker de gevoelige snaar raken. Drie heren van formaat in één programma: een aanrader!

Eve Kempbell
Nieuwe live rock band met de Eurosong 2006 revelatie Eve Kempbell.
Deze coole 'Rock Chick' scoorde een mega hit met 'Not Right' en ook haar nieuwe single 'Break Free' belooft een hit van formaat te worden.
In 2007 zal Eve Kempbell haar debuut-album uitbrengen. Een aanrader als u op zoek bent naar een goede rockband die de eigen hits combineert met enkele hedendaagse rockcovers.

Hadise
R&B ster Hadise (TMF Award voor best Urban) zal een in 2007 haar zomertournee "Sweat" afwerken met een schitterende live-band. Haar album 'Sweat' wordt in oktober opnieuw uitgebracht in een speciale uitgave met vele extra’s en verrassingen.
Ook het buitenland valt volledig voor de charmes van Hadise, vooral in Turkije en Duitsland wordt Hadise op handen gedragen. Verschillende clubs en festivals werden regelmatig bekoord door de mooie Hadise. Momenteel staat Hadise in alle playlisten met haar single “Bad Boy”.

Reageer (0)

18-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reclame in beeld - 24/10 in Gent

Dinsdag 24 oktober, 20 u, gratis
Vooruit (Balzaal), Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Infowarroom

Infowarroom is een platform voor mediakritiek en beeldanalyse van de dominante beeldcultuur. Temidden van een overdaad aan beelden wordt duiding gezocht bij de culturele en sociale betekenis van het beeld waarbij speciale aandacht gaat naar de toegankelijkheid voor een breed publiek.

In mei vond in Vooruit reeds een try-out plaats, die smaakte naar meer. De eerste volwaardige Infowarroom gaat dieper in op reclame in onze samenleving. Dagelijks worden we bewust en minder bewust overspoeld door reclamebeelden en -boodschappen die ons een beter lijf, geest of zelfs leven beloven. Winkels spelen gretig in op de kooplust die daardoor gestimuleerd wordt. Hoog tijd om de mythe rond reclame te ontkrachten.

Organisatie: Victoria Deluxe, De Balie & Vooruit i.s.m. TiensTiens & Kifkif

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire Saisonnier in herfststemming !

We blijven ook in oktober nog wat op de culinaire toer want ook nu weer zorgde het seizoensmagazine CULINAIRE SAISONNIER voor een herfstnummer om de vingers van af te likken.

cover_belgie_kl_400 Hoofdredacteur Norbert Koreman en zijn team zochten en vonden datgene wat de culinaire herfst zo interessant maakt. Een ontmoeting met het slachtvarken bij Herbert Robbrecht zorgt van bij den beginnen al voor de nodige animo waarbij de smaakpapillen bij de voorstelling van de 6 aparte recepten niet gespaard worden. Even uitblazen hoort er niet bij want de uitgebreide reportage over 'confitures' - de liefde voor mooie vruchten - neemt de lezer mee naar het Franse binnenland. Wist U trouwens dat sereh hetzelfde betekent als citroengras ? Een veel gebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken die zijn familieleden herkent in citronella en palmarosa.
Het magazine richt deze keer de schijnwerper op John Naessens die in Bergen 'Chez John' uitbaat ... een aanrader voor zij die willen genieten van gastronomie op hoog niveau. Een aangename pauze serveert ons een kennismaking met Wouter Bru in de Provence terwijl een trip naar Ierland (the Food Island) nieuwe toeristische perspectieven opent.
Vis, Saint-Pompon, de thuisslacht, wild en gevogelte, het Schotse lam en AOC Bonnezeaux vervolledigen het aanbod van Culinaire Saisonnier dat zich weer eens onderscheidt door het grote aanbod van recepten en ontmoetingen in diverse restaurants in België en Nederland. Het aanbod van nieuwe culinaire uitgaven, enkele leuke columns èn een prachtige fotografie, dito uitgave is dan een méér dan gewaardeerd toetje.

Het magazine "Culinaire Saisonnier" is een driemaandelijks magazine dat verkocht wordt voor 7,95 €.
Meer informatie omtrent dit nummer kan U vinden op www.saisonnier.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KROPSLA ... groente van de maand !

De kropsla staat in de maand oktober volop in de belangstelling ... vandaar volgende toelichting van LAVA over FLANDRIA - veldverse groenten en fruit.

Multicolor: drie slasoorten in één !

 

Flandria Multicolor is niet een nieuwe slasoort maar een combinatie van drie slasoorten die samen in één enkele, kleine wortelkluit groeien. Vandaag gaat het om lollo bionda (groene krulsla), lollo rossa (roodbonte krulsla) en rode eikenbladsla. Het volume van de drie onderdelen is ongeveer even groot en de totale omvang van een Multicolor komt overeen met een kropsla.

Graag eens de kropsla ANDERS proeven .



Als soep:


Pittige roomsoep van kropsla

 

Ingrediënten voor 4 personen: 1 Flandria-kropsla, 1 ui, 30 g boter, 1 liter kippenbouillon, 1 dl room, peper, zout, nootmuskaat, 1 mespunt chilipoeder.

      Snijd de voet uit de slakrop. Maak de bladeren los, spoel ze in ijskoud water en sla of draai ze droog. Snijd ze in grote 
stukken.

      Verhit de boter en fruit er de fijngesnipperde ui in op een zacht vuurtje (de ui mag niet bruin worden). Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten. 
Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

Mix de soep, roer er de room door en laat opwarmen zonder de soep te laten koken. Proef ze en breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 27 oktober: COUNTRYSIDE in Flanders Expo

Countryside Countryside, het hoogtepunt voor de landelijke levensstijl, belooft opnieuw een rijkgevulde beurs te worden. De gastregio is England's North Country. Boretti pakt uit met interactieve kookdemonstraties op hun fornuizen. Uitgeverij Lannoo lanceert in primeur het boek Body of Flowers van Lien Gellynck. Voor de tweede keer komt er een Marokkaanse themahal. En Vincent Sheppard presenteert in première de gloednieuwe outdoorlijn "Riviera". Méér over dit exclusieve gebeuren leest U volgende week op deze webstek maar indien U niet kan wachten: www.countryside.be

De beurs gaat door in Flanders Expo van 27 tot en met 30 oktober !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD-pakket van de week

In deze rubriek stel ik U graag enkele nieuwe muzikale geluiden voor die momenteel in de muziekhandel kunnen aangekocht worden en die zonder enige twijfel in de smaak van de vele muziekliefhebbers vallen of zullen vallen. Starten doen we met een èchte Gentenaar die zijn stad de nodige internationale uitstraling geeft: HELMUT LOTTI.

Lotti, helmut - Crooners Met dit dubbelalbum werpt Helmut Lotti zich volledig op 'de crooners' ... en als we deze term letterlijk nemen dan betekent dit dat we te doen hebben met een zanger (meestal een man) met een ontspannen en intieme houding. De crooner zingt met een zachte, lage stem waarbij de teksten vaak wat sentimenteel zijn. En dat is eigenlijk niet anders op de twee schijfjes die elk een aparte ondertitel meekregen. "The American Way" met o.a. Blue Moon, Mona Lisa, Smile, What a wonderful world en Hello Dolly èn "My way" waarop o.a. I wonder, The most expensive girl, I don't know how to love you en Take it with a smile te beluisteren zijn. Met telkens 12 nummers doet Helmut het muziekgenre alle eer aan en bewijst nogmaals dat hij van alle markten thuis is. Dat hij zich op elke CD één keer laat bijstaan door een vrouwelijke stem is een aangename afwisseling. Zo is er het duet met Isabelle Adam (ook alweer een Gentse) dat door Cole Porter "True Love" als titel meekreeg, en is er een zelfgeschreven nummer dat Lotti aan de zijde van Hayley Westenra zingt: "There's a sparkle in your eyes". Het mag trouwens duidelijk zijn dat de twee ondertitels te maken hebben met diegene die de muziek en de teksten schreef: op de eerste CD zingt Lotti gekende nummers van vroegere idolen terwijl "My way" borg staat voor eigen werk. En dat mag best geapprecieerd worden. Een pareltje voor wie houdt van muziek die laat genieten !

"The Crooners" van Helmut Lotti is een Piet Roelenproductie en werd uitgebracht door Universal Music Belgium.
Voor méér info verwijzen we naar www.helmutlotti.be

Tatave - Tatave (hoes)  Wie echter liever de sfeer proeft van een mengeling van gipsy, musette, Europese folk en een streepje jazz zit goed met het album "Tatave" van de gelijknamige groep die gevormd wordt door Wiet Van De Leest, Thomas Devos, Tom Theuns en Dajo De Cauter. Dat Jokke Schreurs als gastgitarist dit album mee kleur geeft is lekker meegenomen want het is eraan te horen dat deze heren mekaar goed kunnen vinden bij de interpretaties van de 15 nummers. Leuk om weten dat de naam "TATAVE" verwijst naar de in België amper gekende swing-en musetteaccordeonist Gus 'Tatave' Viseur die in 1974 overleed. Met nummers als "La flambée Montalbanaise" en "Swing Valse" bijvoorbeeld wordt de muziekliefhebber onmiddellijk in de sfeer gebracht die de groep wil bereiken tijdens de diverse live-optredens die ze brengen. In de toekomst staan trouwens nog diverse optredens gepland onder de titel "Les enfants de l'Yser". Een gezelschap om te volgen !

"Tatave" van Tatave is een project van Les enfants de l'Yser en uitgebracht door MYRON. Meer info via leon.lamal@scarlet.be of 02/657.24.30


Het laatste album dat ik U voorschotel is ook op en top Belgisch ... want zeg nu zelf, wie kent anno 2006 SCALA & KOLACNY BROTHERS nog niet ? Als er één koor is dat volop media-aandacht kreeg de voorbije jaren was het toch wel die groep meisjes die op hun eigenste manier andere gestalte gaven aan al dan niet bekende melodieën. Al moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat je met dit nieuwe album "It all leads tot this" niet dezelfde klank krijgt als diegene die gewoonlijk in onze oren herkenbaar weerklinkt. Uiteraard is en blijft het SCALA maar de ingetogenheid van de meisjes geeft mij een ander gevoel dan anders. Al is en blijft het natuurlijk puur muziek ... en da's bijzonder verdienstelijk te noemen. Het album waarop 13 nummers werden ingezongen bevat trouwens ook een bonus-CD waarop het door Lamb origineel ingezongen "Gorecki" twee verschillende uitvoeringen bevat. Scala & Kolacny Brothers zochten en vonden deze keer hun inspiratie bij o.a. U2 (Wake up dead man) - Coldplay (Yellow) - Kraftwerk (The Model) - Alanis Morisette (You oughta know) en Depeche Mode (Enjoy the silence). Het mag een geslaagd project genoemd worden al blijf ik erbij dat het even wennen is aan de (tè opvallende) rust die vanuit de nummers uitstraalt. Het album wordt trouwens in de kijker geplaatst via diverse optredens in oktober en november ... maar voor de volledige programmalijst verwijs ik naar www.scalachoir.com

"It all leads to this" van Scala & Kolacny Brothers wordt in België verdeeld door FRATELLI.

Volgende nieuwe CD-singles verdienen komend weekend op deze webstek de nodige aandacht:

© Caro Leriche "Licht ontvlambaar" (Yasmine)


Ba Ba Bacio "Bacio" (Raffaele)


 
en "Un dos très" (Frans Bauer)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johny Voners zingt franstalig bij de Gentse Vieze Gasten

 Adamo,  Aznavou, Barzotti, Bécaud, Bruel, Clerc, Cocciante, Dutronc, Guichard, Reggiani, Lenorman, Maurane, Montagné, Moustaki, Sardou, Schönberg...
Geen Brel, Brassens of Ferré, maar andere gelauwerde Franse auteurs met waardevolle teksten over passie en emotie. Liedjes/chansons die net geen “schlagers” werden, maar overeind bleven door hun grote klasse, zij het tekstueel of muzikaal. De eenheid in het programma “Johny zingt...” ligt niet in een afgelijnde periode, maar wel in de emotionele raakpunten. 
Begeleid door een combo: Bram Weijters (piano), Jan Hulsens (bass), Ghislain Slingeneyer (gitaar) en Eric Rits (drums/percussie).

vrijdag 20 om 20u30 en zaterdag 21 oktober 2006 om 15u00

Info en reservatie: 09/237.04.07 of www.deviezegasten.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers viert zondag 35-jarige carrière in Oudenaarde !

   Het jaar 2006 is voor Willy Sommers een belangrijk jaar. Hij staat dit jaar 35 jaar op de planken en dat gaat gepaard met verschillende concerten. Op zondag 22 oktober concerteert Willy Sommers in Salons Mantovani te Oudenaarde.

Tijdens het concert zal Willy een overzicht brengen van zijn hele carrière.
Laat u dus meeslepen op hits als ’Blijf nog een uurtje bij mij’, ’Dans met mij tot morgenvroeg’, ’Het water is veel te diep’, ’Sympathie is geen liefde’, ’Zeven anjers, Zeven Rozen’ en vele anderen.

Tickets voor het concert 35 jaar in Oudenaarde kosten 25 Euro. Het concert start om 15 uur en eindigt om 18 uur.
Voor reservaties of meer informatie bel je op het nummer 014/620092 of mail je naar info@iliabeyers.be.

Voor méér info over          www.willysommers.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel organiseert Salon van het Culinaire Boek

 Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober, heeft de 2de editie plaats van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek.

Op het menu: een overvloed van nieuw te ontdekken boeken, voordrachten en ontmoetingen met schrijvers, waaronder diverse wereldwijd gerenommeerde chefs zoals Pierre Gagnaire***, Michel Troisgros***, Olivier Roellinger***, Peter Goossens***, Wout Bru** maar ook met gekende sommeliers, oenologen en schrijvers. Wij kunen ook nog Hervé This citeren en zijn beroemde "moleculaire gastronomie", Frank Fol, Gene Bervoets, Trish Deseine, Jean-Luc Petitrenaud, Josée Fiset, Jo Van Caneghem, ...

Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een in Belgie unieke gelegenheid om kennis te maken met de "sterren" van de hedendaagse gastronomie. Het publiek kan op een informele en gezellige manier de chefs ontmoeten, met hen debateren, er zijn signeersessies en conferenties, ...

Maar het salon is meer dan dat: in het "smaakdorp" kan men de ongekunstelde smaak van authentieke streekproducten proeven (chocolade, natuurlijke wijnen en wereldwijnen, gebak, kaas, ...), deze producten worden ook te koop aangeboden.

Elke editie van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek zal één land of regio in de schijnwerpers plaatsen. Producten en kookboeken uit de betreffende regio krijgen extra aandacht. Dit jaar is het de beurt aan Nîmes, een bijzondere rijke culinaire regio met kazen, wijnen, charcuterie, wijnen, olijven, olijfoliën, tapenades, cartagène ('gekookte' wijnen) brandades...

Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek - 20/10 tot 22/10 - De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
Vrijdag 20/10: Nocturne van 19 uur tot 22.30 uur * Zaterdag 21/10 en zondag 22/10: van 10 uur tot 18 uur

Meer info: www.hetculinaireboek.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs