Nu het langzaam maar zeker wat frisser en vochtiger wordt, lijkt de tijd aangebroken om de culinaire liefhebbers op deze webstek met regelmaat een lekker recept aan te reiken. Hiervoor kregen we de medewerking van LAVA die met de milieubewuste teeltgroenten van FLANDRIA heel wat perspectieven biedt. Vandaag serveren wij U een soep (spruitjessoep met spekjes) èn morgen maken we tijd voor gevulde groenekoolpakjes. Veel kookplezier en vooral ... smakelijk! 
Spruitjessoep met spekjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 6 personen: 350 g Flandriaspruitjes, een handvol spekblokjes, 2 aardappelen, 1 grote ui,
1,5 l magere groentebouillon (6 blokjes + water), peper, zout, nootmuskaat.
· Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 1 minuut. Schep de spruitjes uit de pan en laat nu ook de spekblokjes blancheren gedurende 2 minuten.
· Snijd de spruitjes doormidden. Doe ze met de geschilde aardappelen en de gesnipperde ui in een grote pan en overgiet ze met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de spekblokjes over soepkommetjes en giet er de soep over. Versier desgewenst met blaadjes zuring of takjes kervel.
Méér info op www.lava.be en www.flandria.vlam.be
|