IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website down
U zal misschien gemerkt hebben dat onze website down is. Mijn pc is gecrasht en we hebben gelukkig nog een back up gemaakt niet zo lang geleden. Ik probeer nu alles terug te installeren, zodat deze één van de volgende dagen terug online is.

10-08-2008 om 23:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogoweb
Er is een nieuwe spellencommunity online. U kan deze vinden op www.jogoweb.net. Even registeren en aanmelden en u kan zelf uw nieuwtjes posten, lezen, filmpjes plaatsen, spelverslagen, ... U vindt er nuttige links die u feilloos door de spellenwereld sturen. U komt alles te weten van de nieuwste spellen op de markt. Vooralsnog is er nog wel niet al te veel info aangezien ze nog maar net opgestart zijn, maar met de hulp van alle leden is het de bedoeling om een nederlandstalige community op te starten zoals we die al wel kennen in het Duits en het Engels.

10-08-2008 om 23:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resterende spielboxen ook binnen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De mensen van spielbox beloofden ons een abonnement op dit mooie duitstalige spellenmagazine en daar bleef het niet bij.
Ze stuurden ons ook alle edities van dit jaar op. Dank u spielbox. Net zoals in een voorgaand bericht gemeld, kan u deze magazines bewonderen op onze spellenavonden.

07-08-2008 om 09:38 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
05-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep aan de beursgoeroe's!
De grote spellenbeurzen komen stilaan dichterbij. De klapper op de vuurpijl is natuurlijk Spiel 2008 in Essen waar we zeker gaan proberen een kijkje te nemen. Daarna volgen nog het spellenspektakel en Spel 2008. Deze laatste is voor ons de gemakkelijkst bereikbare in Broechem. Ik hoop dat we dit jaar met een ganse afvaardiging naar ginder kunnen gaan. Ik krijg ondertussen ook al aanvragen om daar te gaan demonstreren. We kunnen dit doen voor Hodin, QWG en nu ook voor Goliath. Voel je je geroepen om dit te doen, dan kan je je bij mij inschrijven. Als compenstie krijg je een spellenpakket van Goliath, voor Hodin krijg je twee spellen uit hun arsenaal per dag en van QWG mag je er (normaal gezien) ééntje kiezen per dag. Indien interesse, laat maar weten!

05-08-2008 om 11:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spielbox heft 4/2008 gearriveerd
De allernieuwste spielbox (augustus/september) is gearriveerd. Ik zal deze boekjes steeds meebrengen naar de spellenavonden en dan kan u ze rustig doornemen indien u zin heeft. Dank Spielbox!

05-08-2008 om 11:04 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20ste spellenavond : retroavond
Gisteren vlogen we even terug in de tijd. Nostalgische herinneringen doken spontaan op toen we de collectie spellen bij elkaar zagen staan, die de spelers hadden meegebracht. Ronkende namen als "de toren van pisa", "cijfers en letters", "kaartspel", "chapeau", "levensweg", "trivial pursuit", "risk", "boggle", "wie is het", "wat 'n familie", ... deden ons blij terugdenken aan onze zorgeloze kindertijd.

Op zich hadden we daar dit keer ook de tijd voor. Het mooie weer en de vakantie zorgden voor een vrij lage opkomst met maar 30 spelers. Hoogst uitzonderlijk waren ook totaal geen kids (maar die hadden me al laten weten dat ze op reis waren), die zullen wel zeker scherp staan tegen onze spellenavond van september, want dan is het kidsspellenavond. (hierover later meer)

Veel woorden zijn er dit keer niet voor nodig : geniet nog rustig van uw vakantie en in september geven we er een lap op.

02-08-2008 om 10:53 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's retroavond
De foto's van de retroavond staan online.

02-08-2008 om 10:40 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solo Slim
Voor onze spellenavond van september, onze kidsgames - avond, zijn we in volle voorbereiding en proberen we uiteraard een gevarieerd en zéér interessant aanbod samen te stellen. Zo konden de spellen van Smart games (Belgische uitgever!) zeker niet ontbreken. Deze tactische denksspellen voor jong en oud zijn solitaire spellen. Je probeert in je ééntje bepaalde puzzels op te lossen. Deze spellen zijn zeer gedifferentieerd en bieden dan ook uitdaging aan alle leeftijdscategorieën. De beginnerspuzzels zullen misschien nog wel vlotten, maar durf jij de masters aan???
We mochten deze spellen verwelkomen met de steun van Smart games en we zijn dan ook enorm blij dat we deze spellen kunnen demonstreren op onze spellenavond van september (en de volgende spellenavonden uiteraard). Alvast een héél dikke merci Smart games!

Bekijk hier al even de spellen die onze club rijker is : (foto's van de smartwebsite)










01-08-2008 om 13:37 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee van aan zee !

Ook tijdens mijn tripje naar de zee kon ik uiteraard geen volledig afscheid nemen van de spellen. Ik ruilde één spel en vond ook een gezellig speelgoedwinkeltje in De Haan, nl. Haan op stelten. Ook daar heb ik een spel meegebracht, dat al een tijdje op ons lijstje stond.
We verwelkomen "La strada" en "Guillotine" in de clubkast.





01-08-2008 om 13:37 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We sluipen naar de 10 000!
Misschien heeft u het gemerkt aan onze teller hier op de weblog, maar we naderen stilaan de 10000 bezoekers!!!
Uiteraard zijn we zeer blij met de grote interesse voor deze weblog. We gaan in de toekomst trachten om nog meer nieuwtjes hier neer te planten, maar het blijft in de eerste plaats vooral het SpinLi-nieuws dat u hier heet van de naald te lezen krijgt.

29-07-2008 om 14:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraak de "isis" bij SpinLi
Klik op de afbeelding om de link te volgen We dagen u uit om deze knappe puzzel op te lossen. Probeer de cryptische omschrijvingen te ontcijferen en kraak de code.
Slaat u erin om de bal te openen en de ingesloten code aan het daglicht bloot te stellen. We zijn benieuwd welke SpinLi-speler
hierin zal slagen.

Bewonder hier alvast even de Isis eagle! Bedankt voor deze uitdaging amerone!

29-07-2008 om 13:57 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tinner's trail
wat meer info over dit spel van Treefrog :

De eerste release in de treefrog lijn. Tinner's trail speelt zich af in het negentiende-eeuwse Cornwall. Je speelt een ontginner van mijnen en probeert zoveel mogelijk geld te slaan uit het delven van tin en koper.

Het spelbord start met tin, koper en waterkubusjes erop. Speciale dobbelstenen worden gebruikt om te bepalen hoeveel er in elke regio worden geplaatst. Je hebt elke beurt tien actiepunten. De belangrijkste actie is het bouwen van een mijn. Alhoewel je enkel een regio kan voorstellen om een mijn te bouwen. De speler die het meeste biedt in de biedfase heeft het recht hier te bouwen. De kosten om te ontginnen hangen af van de hoeveelheid water in de regio. Je kan water verwijderen door gebouwen te bouwen (stoompompen, treinen, gebouwen). Je kan ook ondergrondse drainagetunnels bouwen. Wannneer je voor deze optie kiest zullen er nieuwe aders tin en koper boven komen.
Je kan meer mijnwekers inbrengen om de capaciteit van jouw mijn te verhogen. Mocht je geld te kort komen, kan je ook zaken verkopen.

De prijs van het tin en koper wordt elk begin van de beurt bepaald. Het kan véél variëren en je wil uiteraard tegen een hoge prijs verkopen. Maar pas op, je kan niets stockeren, je moet alles uit je mijn verkopen.

Eens je je waar verkocht hebt, hoeveel geld investeer je dan buiten Cornwall? Dit is de manier om geld om te zetten in overwinningspunten. Hoe vroeger je investeert, hoe beter het profijt.

(vrij vertaald van de site van warfrog)

29-07-2008 om 13:48 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ééntje van Warfrog
We voegen nog een spel toe aan onze collectie van Warfrog. Of moeten we nu al Treefrog zeggen?
De spellen van Martin Wallace (oa way out west, byzantium, perikles, ...) veranderen van uitgeverij.
Desalniettemin voegen we met trots het spel Tinner's trail toe, dit spel is slechts in kleine oplage uitgegeven
en scoort héél goed op boardgamegeek. Neem daar zeker al eens een kijkje en dan proberen we het spel
uit op één van onze volgende spellenavonden. Dank u wel Martin Wallace!



29-07-2008 om 13:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij klaar voor de Isis???


Ontcijfer de code, kraak de cryptische omschrijving en vind jouw beloning !

24-07-2008 om 18:27 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schmidt spiele doet een duit in het zakje
Totaal onverwacht, maar daarom zeker niet minder leuk, een pakketje van Schmidt spiele.
Ik had hen verteld van onze retro-avond en dit zorgde voor enkele toffe, oudere spelletje van deze duitse uitgever.
We voegen met trots de spellen "Auf achse", "Aquadukt", "Drünter und drüber" en "Manhattan" toe. Vielen dank Schmidt spiele!










23-07-2008 om 18:37 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek op 3 oktober
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook op onze spellenavond van 3 oktober krijgen we bezoek. We verwelkomen dan The Game Master. Deze uitgever uit Nederland ondersteunde onze club reeds vorig speeljaar met hun spellen "Rotterdam", "Skyline", "Block-it" en "Section X". Op onze spellenavond zullen ze hun nieuwste aanwinsten "Cuba" en "Koe zoekt boer" demonsteren. Hopelijk zijn daartegen ook hun uitbreidingen van Rotterdam en De ontembare stad klaar, die zij proberen klaar te stomen tegen Essen 2008. Indien ze klaar zijn, zullen ook deze spellen van de partij zijn.
Meer info volgt later.

23-07-2008 om 16:59 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thanks again Burley games
We voegen wederom twee nieuwe spellen toe aan de collectie. Ditmaal spellen van een oude bekende. We mochten reeds het spel "Take it to the limit" van Burley games verwelkomen in onze club enkele maanden geleden. Nu stuurt Peter ons z'n twee andere spellen "Take it easy" en "Treasure island". Take it easy is de eenvoudigere versie van take it to the limit, dit spel is enkele jaren geleden door Ravensburger uitgegeven en is al in verschillende landen een groot succes geweest. Treasure island was het eerste spel van Peter Burley dat op de markt kwam. Thanks Burley Games!!!



23-07-2008 om 11:25 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi op verplaatsing
SpinLi geniet uiteraard van de vakantie en het mooie weer (allez, nu toch, de vorige dagen waren beduidend minder). Doch kunnen we het spelen niet laten en snoven we met enkele spinliërs de lucht eens op in de Oostendse spellenclub "De pionne". Deze club heeft een totaal andere werking als de onze, maar is erg knus en gezellig.

De pionne is een vriendenclub van oud-chiro (ik hoop dat het geen scouts waren, maar ik dacht het niet) die maandelijks twee spellenavonden organiseren, zowel op de 1ste als de 3de vrijdag van de maand. Zij hebben gemiddeld zo'n 10 à 15 spelers per spellenavond. U kan zich dan ook wel voorstellen dat het er héél rustig aan toe gaat.

We hebben ons nog eens een keertje gewaagd aan El grande. Met dit spel begon eigenlijk héél ons avontuur in spellenland. Samen met Elfenland was dit spel het eerste in onze collectie. Ik heb belachelijk hard verloren, maar dat is maar bijzaak. We staan in ieder geval weeral met foto en al op de website van onze bevriende spellenclub uit Oostende. Bezoek even hun website : www.pionne.be en klik door op de foto's van de spellenavond van 18 juli.

22-07-2008 om 19:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek op de kidsspellenavond
We krijgen op onze spellenavond op 5 september bezoek van een Nederlandse uitgever van kinderspellen, nl. Opstelten Speelgoed.
Dit heb ik even van hun website geplukt :

Opstelten Speelgoed is een jong bedrijf dat spellen ontwikkelt voor kinderen in de leeftijdsfasen van 3-9 jaar en ouder. Het basisconcept is geboren uit een zoektocht naar bordspellen die al gespeeld kunnen worden door kinderen van 3-4 jaar oud, maar ook daarna nog voldoende uitdaging bieden voor het zich verder ontwikkelende kind en ook voor de ouders leuk blijven. Toen deze zoektocht niets opleverde is Sabine Opstelten zelf spelconcepten gaan opzetten die dit wel kunnen bieden. Deze spelconcepten gecombineerd met de aansprekende vormgeving van het ontwerpbureau 2DSign laten zien dat educatief, uitdagend en de fantasie prikkelend prima kunnen samen gaan in één spel.

• De spellen van Opstelten Speelgoed groeien mee met de ontwikkelingsfasen van kinderen.
• De opbouw van speelmogelijkheden in elk spel maakt dat de spellen al vroeg gespeeld kunnen worden maar ook nog leuk en uitdagend zijn voor oudere kinderen en zelfs volwassenen.
• De spellen van Opstelten Speelgoed hebben een educatief karakter. De spellen spelen in op de ontwikkeling van verschillende verstandelijke vermogens van kinderen in de leeftijdsfase van 3-9 jaar en ouder. Voorbeelden zijn de taalvaardigheid, ruimtelijk inzicht, ordenen, tellen en vergelijken.
•

Door de verschillende speelmogelijkheden die de spellen in zich bergen, leveren de spellen altijd een uitdaging op maat. Ze staan dus garant voor jaren van spelplezier!



Dit zijn hun spellen :
 










14-07-2008 om 11:58 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
13-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief retroavond online

Op onze website kan u de nieuwsbrief voor de maand augustus al nalezen. Deze staat in teken van de retroavond!
Zoals u zal zien zijn er weer héél wat spellen toegevoegd aan de collectie. Veel leesplezier !

13-07-2008 om 11:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs