IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
07-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de spellenavond : eerste reactie

Voilà, de vierde spellenavond zit er weeral op.

Op onze nieuwe locatie mochten we 46 bezoekers verwelkomen. Niet overdonderend, maar wel zeer positief was het bezoek van vele nieuwe gezichten aan onze club. Ze kwamen weer van heinde ende verre. Geel, Veerle, Olen, Westmalle, Heist op den Berg, ...

Ik moet eerlijk toegeven dat de zaal zich eigenlijk heel goed leende tot dit soort activiteiten en hierdoor gaan we toch eens stevig moeten nadenken om een oplossing te zoeken voor de nabije toekomst.

Uiteindelijk waren er heel wat mensen die afgemeld hadden op voorhand, reken deze erbij en we zitten met zo'n zestig à zeventig man. Dan is onze vaste zaal in Den Heimwee toch een beetje krap. Ik heb genoten van de ruimte, het lichte en luchtige van de zaal. Jammerlijk genoeg zal het niet mogelijk zijn om deze zaal in de toekomst nog te gebruiken. Het zal bij deze éénmalige gebeurtenis moeten blijven.

Desalniettemin gaan we natuurlijk op zoek naar een goede oplossing. De kantine van de voetbal is een mogelijkheid, maar dan zit je met een hele grote zaal die nog niet eens voor een derde gevuld zal zijn, wat natuurlijk de nodige ongezelligheid met zich meebrengt.

Bon, dit zijn zorgen voor later. Terug naar de orde van de dag. Ik heb wederom heel veel positieve reacties gehoord. We hebben stilaan een vast publiek en losse pionnen zijn er steeds meer en meer en dat stemt ons allen natuurlijk gelukkig.

Hou de komende dagen en weken zeker ons forum en weblog in het oog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en jezelf klaar te stomen voor de volgende spellenavond van mei.

07-04-2007 om 03:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe locatie voor de toekomst
Ik ben gisteren langs geweest bij de voorzitter van KFC Lille om wat overeenkomsten te bespreken.

Hij vond onze spellenclub een heel goed initiatief en wilde ons op allerlei vlakken gerust helpen. Directe sponsoring was niet makkelijk aangezien grote bedrijven enkel mogen sponsoren aan clubs met een BTW-nummer (en dat zijn we nog niet echt rijk dus ...), maar we hebben al enkele leuke spelletjes meegekregen die we als tombola- of quizprijs kunnen gebruiken bij een eventuele organisatie hiervan.

Veel belangrijker is het feit dat hij de kantine van de voetbal ons ter beschikking wil stellen als we willen. De kantine biedt 200(!) zitplaatsen, maar kan ook in twee delen gesplitst worden, zodat wanneer er een voetbalwedstrijd is op vrijdagavond, we toch apart kunnen gaan zitten. We moeten dit voorstel natuurlijk van wat dichterbij gaan bekijken en uitwerken, maar dit zou een heel leuk alternatief kunnen worden voor onze iets te klein wordende zaal van Den Heimwee. Uiteindelijk hangen we dan natuurlijk ook niet vast aan een café en kunnen we een klein beetje eigen inkomsten halen uit de drank (nadat de kosten er natuurlijk zijn afgegaan).

In ieder geval een leuk nieuwtje, niet???

04-04-2007 om 12:08 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
03-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emira in mei

Onze spellenclub begint stilaan ook naam en faam te krijgen buiten de grenzen van Lille en dat zullen we geweten hebben. Op onze volgende spellenavond in mei mogen we de ontwikkelaars van het spel "Emira" verwelkomen. Ze brengen dan enkele exemplaren mee om het spel te demonstreren en wij als club hopen dat het zeer in de smaak zal vallen. Ze zullen het spel ook tegen een scherpe prijs kunnen verkopen en als het ons lukt om vijf exemplaartjes kwijt te spelen, zijn ze bereid om er ééntje aan de club te schenken. Dus, wil je een topspel in huis halen (en dat eerst even proberen), spaar dan al een beetje centjes voor de volgende spellenavond in mei.

03-04-2007 om 17:12 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe van University Games
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat we nauw samenwerken met University Games dat wisten jullie waarschijnlijk al. Dit nederlandse bedrijf schonk ons praktisch al hun spellen nl. expeditie pyramide, veel soeps, beestenveiling, typo, anti-monopoly, ...
Binnenkort brengen zij de nederlandstalige versie van het spel "Rond de wereld in 80 dagen" uit. Wij krijgen een exclusieve preview toegestuurd. Dit exemplaar is nog niet eens in productie, dus je mag je verwachten aan een zelf in elkaar geknutseld speelbord, kaartjes van mindere kwaliteit, ... MAAR dan hebben we toch al een idee hoe het spel er in de toekomst zal gaan uitzien.

03-04-2007 om 17:11 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
01-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meet & Greet Roll the dice

Zondag, 1 april 2007 : meet & greet met spellenclub Roll the Dice
Allerminst een aprilgrap te noemen deze leuke meet & greet met onze Nederlandse vrienden uit Veldhoven.
Na een lekkere brunch werden de spellenverenigingen door elkaar aan elkaar voorgesteld d.m.v. het paspoortenspel.
Maar we kwamen natuurlijk vooral voor de spellen. En dat hebben we geweten, we hebben kennis gemaakt met heel wat nieuwe spellen :

- Iguazu (ook gekend als Niagara)
- Roborally
- Yellowstone Park
- Maniki
- Santy Anno
- Funkenschlag
- Piranha Pedro

Heel wat van deze spellen komen in aanmerking om aangekocht te worden door onze club, als we de financiële middelen hebben uiteraard. We waren er met z'n allen van overtuigd dat enkele van deze spellen zeker hun plaats verdienen in onze spellenkast. Voor uitgebreidere besprekingen van deze spellen, verwijs ik u graag door naar het forum.

 

01-04-2007 om 23:25 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekjes meet & greet Roll the dice
Meet & Greet Rtd 2007

01-04-2007 om 23:21 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
31-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nocturne (bis)
Ook onze vrienden van Roll the dice waren er trouwens aanwezig. Heb met hen al een spel gespeeld en een leuke babbel gehad.
Dit zal er zeker voor zorgen dat we zondag niet totaal onbekend zullen zijn in Veldhoven.

31-03-2007 om 09:49 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessante ervaring
De nocturne van Hodin was een aangename kennismaking :

- met het bedrijf Hodin dat toch de grootste verdeler van België is
- met de nieuwste spellen die op komst zijn
- met heel wat andere spellenclubs die aanwezig zijn
- met vooral Franstalige bezoekers

Het was al bij al een vrij rustige avond voor mij, aangezien de voertaal Frans was en ik als nederlandstalige demonstrator geboekt stond. De mensen konden bij een hapje en drankje genieten van de allernieuwste spellen. Het is zeker de moeite om eens naar een nocturne van Hodin te gaan, ook wij als SpinLi zijn steeds uitgenodigd, dus hou op het forum of hier in het oog, wanneer het is, zodat je je kan inschrijven (plaatsen zijn heel beperkt). Op deze manier leer je echt het nieuwste van het nieuwste kennen. Als beloning kreeg ik het spel "Colosseum" mee naar huis. Dit spel van Days of wonder is zelfs nog niet verkrijgbaar in de winkels. Het is een boeiend en volledig spel waarin je probeert om het grootste, boeiendste en fantastischste spektakel te brengen dat Rome ooit gezien heeft.

31-03-2007 om 09:48 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdagavond demo Hodin
Beste speelkameraden,

Nu vrijdagavond staat er een speciale activiteit op mij te wachten. Ik moet voor de eerste keer gaan demo-en bij Hodin.
Hodin is de grote verdeler van spellen in België (Days of wonder, Asmodée, Queengames, ...).

Op deze avond stellen ze hun deuren open voor de spelliefhebbers, de clubs en andere genodigden. Er mochten ook twee mensen van SpinLi naar toe maar ik heb geen reacties gehad op de oproep, dus ...

Ik zal er uiteindelijk wel naartoe gaan, maar niet enkel om te gaan kijken, maar om zelf spellen uit te leggen. Er waren al heel wat spellen die ik kende vanuit onze club die aan bod zullen komen. Ook heel wat nieuw materiaal wordt voorgesteld. Ik zal onder andere de nieuwe Days of wonder 'Colosseum' mogen uitleggen.

In ruil voor mijn dienst krijg ik een exemplaartje van dit spel mee naar huis (als ze in stock zijn, want echt splinternieuw). Je mag je dus al verheugen moest je een fan zijn van de Days of Wonder-reeks, want dan hebben we dit spel ook weeral in huis.

28-03-2007 om 08:05 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
25-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breng vrienden mee naar de spellenavonden
Liefste vrienden,

aangezien we nu gebruik kunnen maken van het duivenlokaal is er zeker de mogelijkheid om meer mensen een plaatsje te geven. We willen van onze vierde spellenavond dan ook een groot succes maken. Uiteindelijk is het koffiedik kijken wat de opkomst betreft. We zitten uiteindelijk in de paasvakantie. Een goed teken ... iedereen is vrij, een negatief element ... veel mensen zijn misschien op reis. Aangezien dat we ook wat meer inkomsten zullen kunnen hebben uit de drank (niet dat dat spectaculair is, maar toch), zou het natuurlijk leuk zijn, mocht de zaal goed vol geraken. Vandaar mijn oproep om vrienden, familie en kennissen te overtuigen om toch eens te komen kijken. Meespelen hoeft zelfs niet, maar een steuntje in de rug is altijd welkom, en neem van mij aan. Als ze proeven van de leuke sfeer en het enthousiasme zien van onze medewerkers en spelers, zullen ze zich zeker wel eens wagen aan een spelletje. Het aftellen is ingezet!!!

25-03-2007 om 11:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellendag roll the dice

Op één april zullen we met een een afvaardiging van SpinLi een bezoekje brengen aan de spellendag van onze nederlandse collega's van Roll the dice. Deze vereniging organiseert dan een spellendag, met heuse brunch, debatten over spellen en spellenspektakel en natuurlijk het spelen van reuze veel games, met daaronder ook enkele hele nieuwe. Het belooft een superleuke dag te worden. 6 mensen hebben zich voorlopig opgegeven om mee te gaan. Dit aantal zal ook worden doorgegeven aan Roll the dice. Heb je toch nog zin om mee te gaan, laat dan zo snel mogelijk iets weten, dan kunnen we dat nog doorgeven.

meer info op : www.rollthedice.nl

 

23-03-2007 om 15:59 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
22-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de deel bestelling gearriveerd
Beste speelkameraden,

Het heeft een tijdje geduurd, maar de volledige bestelling is nu toch gearriveerd.
De twee achterblijvende oh-hell's, de jungle speed, take it easy en Taluva zijn aangekomen.
Diegene die hun spel graag komen ophalen, kunnen na een bericht steeds bij mij terecht en
anders krijg je je spel zeker op de volgende spellenavond.

Veel spelplezier alleszins met jullie nieuwe aankopen!!!

P.S. : wenst u zelf ook een spel aan te schaffen, word lid, vraag onze prijzen en bestel op de
spellenavond.

22-03-2007 om 16:26 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spannende en leerrijke weerwolven
Het derde rondje weerwolven komt stilaan hevig op gang.
Het belooft een heel spannende ronde te worden dit maal.
De weerwolven lijken op het eerste zicht de overhand te halen, zeker wanneer er drie in het spel zouden blijken te zijn.
Volg het spel op de voet op het forum ...

22-03-2007 om 08:34 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
20-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kogel is door de kerk!!!
  
Onze vierde spellenavond zal doorgaan in het duivenlokaal in Lille.
De kogel is door de kerk, we hebben groen licht gekregen van de voorzitter. Het zou wel gaan om een éénmalig gebeuren.

Voor de latere toekomst, moeten we nog op zoek naar een ander alternatief, maar op 6 april zijn we toch al uit de nood geholpen.

Na nog wat onderhandelen over de tap, zijn we er vrij snel uitgeraakt. De prijs van de (normale) drankjes zal op 1,20 euro worden gelegd. Dit is toch nog een democratische prijs en dan zijn alle kosten zeker gedekt voor onze gevederde vrienden.

U kan het duivenlokaal bereiken via dezelfde routebeschrijving als de Heimwee. Van daaruit rijdt u naast de kerk. U steekt het vijfarmig kruispunt schuinrechts over en volgt de pijlen "Sportcentrum Balsakker". Na een goede driehonderd meter draait u rechts in (ook hier staan weer pijlen : sporthal, skatepark, KFC Lille, LRV Lille). U draait op de parking van de voetbal en achteraan op deze parking vindt u het duivenlokaal.

Hopelijk vindt u allen snel en eenvoudig de weg. Tot binnen een dikke twee weken.

20-03-2007 om 21:09 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet thuis, vanavond nog eens
Onze voorzitter was niet thuis, dus we proberen vanavond nog eens als ik de tijd zie tussendoor.

20-03-2007 om 07:57 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivenlokaal of niet?
Ik zit nog steeds te wachten op een reactie vanuit het duivenland.
Ik ga vanavond sowieso eens een keertje passeren bij de voorzitter van de duivenbond om eens na te vragen hoe
alles juist in de haak zit. Ik denk dat het gebruik van de zaal op zich niet het probleem zal zijn, maar voor die mannen 
(van gevorderde leeftijd) zal misschien de drank een probleem zijn.

Maar problemen zijn er om op te lossen, ik laat jullie morgenvroeg horen hoe het geweest is.

19-03-2007 om 12:13 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
17-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw spel in spellenkast
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kon niet uitblijven! Na enkele maanden bestaan van onze spellenclub is er een spel toegevoegd aan de spellenlijst die niet kon ontbreken. Het gaat hier om het spel "Arne". Dit spel werd ontwikkeld door Arne Lauwers. Het is een kaartspel waar je helemaal krankjorem van wordt aangezien iedereen tijdens de beurt van anderen kan spelen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren, de anderen vast te zetten, op te zadelen met strafpunten, ...

Misschien gewoon eens een keertje proberen ...

17-03-2007 om 00:43 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
12-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond deathline duivenlokaal
Vanavond gaan we te horen krijgen of onze volgende spellenavond al dan niet zal kunnen doorgaan in het duivenlokaal.
De voorzitter was het de vorige keer in alle drukte daar vergeten op tafel te leggen, en vanavond is er terug een mini-vergadering en zou het zeker ter sprake komen. Ik hou jullie zeker op de hoogte. Van zodra ik iets weet, wordt het nieuws hier gepubliceerd.

12-03-2007 om 09:22 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
09-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forum even down tijdens namiddag
Vrijdagnamiddag 9 maart heeft ons forum even down geweest. Aanvankelijk verliep het aanloggen heel stroef en traag, en nadien was er geen mogelijkheid meer om ons forum te bezoeken. Gelukkig was dit euvel snel verholpen en kunnen we terug naar hartelust berichten posten op het forum. Net op tijd opgelapt dus om van start te gaan met de weerwolven en blinddate.

09-03-2007 om 16:21 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
08-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sponsoren voor SpinLi kids

U zal hoogstwaarschijnlijk ook wel gemerkt hebben op onze spellenavonden dat er steeds meer en meer kinderen aanwezig zijn. Dit stemt ons natuurlijk gelukkig, want dit is het teken dat bord- en kaartspellen zeker toekomst hebben.

Uiteindelijk zitten we wel met een klein probleem als er meer kinderen komen, nl. het beperkt aantal "kinder"spellen. Er zijn al enkele mensen die gereageerd hebben en graag enkele spellen willen sponsoren. Voor mij persoonlijk is het natuurlijk niet makkelijk om terug bij de sponsers aan te kloppen. Maar misschien zijn er onder u wel die een duit in het zakje willen doen of die op zoek willen gaan naar eventuele gulle gevers.

Ik heb al een lijst samengestel van spellen die we speciaal voor de kids (kunnen ook oudere kids zijn natuurlijk) zouden willen aankopen. Ook uw inbreng is hier natuurlijk welkom. Ik zal de lijst van spellen publiceren op ons forum onder het topic "spinli for kids". Dan kan u de lijst daar eventueel nog verder aanvullen.

08-03-2007 om 13:04 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs