IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
06-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10de spellenavond = mega-avond

Jawadde, dat de spellen van Hans im Glück een meevaller waren, dat wisten we al, maar dat we maar liefst 72 bezoekers mochten ontvangen op onze tiende spellenavond konden we in onze wildste dromen niet inbeelden. Het werd een drukke, maar gezellige avond. Er werd duchtig op los gespeeld en gesnoept van de overheerlijke wafels.

Ondertussen zijn er ook al héél wat mensen lid geworden voor 2008. Heb jij dit nog niet gedaan, geen nood, ook op de volgende spellenavond kan je je lidmaatschap bevestigen.

Met dit lidgeld en de opbrengst van de spellenavond hebben we trouwens onze spellenkast weer aardig kunnen aanvullen. Het was stilaan de hoogste tijd dat de spellen uit onze koelkast werden bovengehaald en daarom komen deze spellen er bij :

De bruggen van Shangrilla, Reef encounter, Blue moon city, Piratenbaai, Mesopotamië, Ticket to ride, die handler von Genoa, Die fursten von Florenz, Tadsch mahal, Ra, Chinatown, Um ruhm und ehre, Fifth avenue, Louis XIV, die sieben weisen, edel-stein und reich, wyatt earp.

Je merkt het, te veel om op te noemen. Door deze spellen toe te voegen, is onze alea-collectie trouwens compleet (met uitzondering van "im jahres des drachen" die volgende week in Essen uitkomt).

Deze spellen zullen niet officieel worden voorgesteld op één van onze volgende spellenavonden. Ze zullen uiteraard wel een keertje aan bod komen op een spellenavond, maar voor de maand november hebben we al héél wat spellen van Abacusspiele, Ravensburger en Balancegames die in de picture staan.

Wil je deze spellen toch al spelen, vraag ze dan gewoon even aan. (het formulier hiervoor is nog wel niet aangepast, dus doe het misschien gewoon even door een mailtje)

De foto's van onze spellenavond staan trouwens ook al online, je kan ze bekijken op de website onder het mapje "spellenavonden" en dan gewoon even doorklikken op foto's. Veel kijkplezier.

Hopelijk heeft iedereen er gisteren zo van genoten als ik. Het was de mooiste verjaardag die ik me kon wensen.

Vanwege een stokoude "27-jarige".

06-10-2007 om 13:28 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
03-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagscadeau
SpinLi bestaat zaterdag officieus één jaar, de eigenlijk viering heeft natuurlijk pas plaats in januari, maar ik mocht daarstraks al een vroeg verjaardagscadeau ontvangen. Na onze leuke samenwerking met Abacusspiele wilden ze ons verder blijven steunen en stuurden ze ons volgende spellen toe om toe te voegen aan de collectie :
- Das spiel
- China
- Gloria mundi
- Maestro Leonardo
- If wishes were fishes
- Figaro
- Palatinus
- Fredericus
- Kai piranja

03-10-2007 om 22:26 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruilen met héél véél dank aan Dimpnacenter

Na onze aanwinsten van Hans im Glück, bleven we ook met heel wat dubbeltjes zitten. Geen enkel probleem op zich natuurlijk, maar je moet wel iemand vinden die kan ruilen. Er kwam al gauw goed nieuws uit een gekende hoek. Onze vrienden van Dimpnacenter Geel hadden aan 999 games ook wat extra ondersteuning gevraagd en konden ons op die manier toch héél wat spellen aanbieden in ruil. Volgende spellen zullen in de loop van november en december aan bod komen op onze spellenavonden :
- Stephenson's rocket
- Nautilus
- Leeuwenhart
- Union pacific
- Alles of niets
- Boonanza uitbreiding
- Jagen, troeven en slagen
- Taki
- Borgia
- Bizon
- Anasazi
- Hector en Achilles
- Voor de wind
- Hart van Afrika
Er zijn ook nog enkele andere spellen geruild die nog in de ijskast worden gestopt tot de nodige budgetten zijn gevonden. Tot deze spellen horen Tyros, Go West en Emira. Bij deze zou ik Dimpnacenter Geel nog eens van harte willen bedanken en roep ik iedereen op om op 2 december zeker eens een bezoekje te brengen aan de winkel. Wij, van SpinLi, zullen dan alvast aanwezig zijn om spellen te demonstreren en te tonen.

03-10-2007 om 22:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
01-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is Wies!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hier is 'm, hier is 'm!!!

01-10-2007 om 17:49 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balance duels gearriveerd
Het spel Balance Duels is vandaag ook daadwerkelijk gearriveerd. Om het toch de nodige aandacht te kunnen geven, wat het verdient, verschuiven we de release in onze club naar de spellenavond van 9 november. U kan het spel dan bewonderen en natuurlijk uittesten.

01-10-2007 om 17:33 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi breidt uit
Ik kreeg net even dit sms-je aan :

Piep, ons baby'tje is zopas geboren om 11u12, het is een jongen, Wies, en weegt 3,565 kg en meet 51 cm, het is echt een wonder!

Groeten Ann en Jimmy!


Ik moet zeggen, we hebben al vaak goed nieuws kunnen meedelen, maar dit is echt de max. Dikke proficiat aan de ouders van Wies en hopelijk zien we hem op één van de volgende spellenavonden zeker eens verschijnen.

01-10-2007 om 16:50 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi op spel 2007
We zullen met SpinLi uiteraard een dagje naar Broechem afzakken om er op de beurs spel 2007 aanwezig te zijn.
Op zaterdag 24 november zullen we vooral een kijkje gaan nemen waarschijnlijk. Op zondag 25 november zullen we gaan demonstreren voor Hodin. Dit levert ons enkele spellen op voor onze spellencollectie. Dus mochten er nog kandidaten zijn om dit ook op zaterdag te doen, laat het me gerust weten. Dit is het moment om eens iets voor de club te doen. Inschrijven dus !!!

01-10-2007 om 12:09 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe weerwolfjes gestart

Vandaag is de zevende ronde van de weerwolven van Lille gestart op ons forum. Aangezien de grootste spellenbeurs van Europa op het programma staat op 18-21 oktober, trekken we met z'n allen naar Essen. Ik ben benieuwd wat we daar allemaal te zien gaan krijgen ...

01-10-2007 om 12:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
29-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fun met zware ballen
Bowling met SpinLi

29-09-2007 om 00:45 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond SpinLi goes bowling
Vanavond is het dan eindelijk zover. SpinLi gaat discobowlen. U mag ons verwachten om negen uur in bowlingzaak Den Bruul in Geel.
Er zal duchtig met de ballen worden gesmeten en tegen de kegels gerost (of in de goot natuurlijk). Voor sommige talenten heb ik al aangevraagd om de hekjes omhoog te plaatsen zodat ze toch zeker op het scorebord zouden komen (tenzij ze te stil gooien natuurlijk).

Foto's van deze activiteit mag u hier of op onze site binnenkort zeker verwachten.

28-09-2007 om 08:23 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balance games
Vorige zaterdag was ik te gast op de meespeeldag van de Spellenhut, daar ontmoette ik Bum van Willigen. Deze sympathiek Nederlander demonstreerde zijn spel "Balance duels". Het spel was lekker luchtig en tof om te spelen. Ik heb hem daarover deze week gemaild en heb hem bereid gevonden om een exemplaar van dit spel aan onze spellencollectie toe te voegen. Hier even een speluitleg :


Uitleg van Balance DUELS

Balance DUELS kan worden gespeeld door 2 tot 4 spelers vanaf ongeveer 8 jaar. Hieronder volgt een globale uitleg van één van de mogelijke duels voor 2 spelers.

Balansmodel 1

Het doel van het spel is als eerste 8 pionnen over te brengen van het startveld, (de rechter pionhouders 1-7) naar het finishveld, (de linker pionhouders 1-7), zonder dat de balans omslaat.

Elke speler krijgt 8 L(arge)-pionnen in één kleur.
pionnen

De speler die begint werpt met een dobbelsteen.
Hij plaatst een pion in de pionhouder aan zijn rechterkant die correspondeert met het aantal geworpen ogen.
(zie de nummering van de pionhouders)

balansmodel 1

Hierna werpt de medespeler de dobbelsteen. Ook hij plaatst een pion in de pionhouder aan zijn rechterkant die correspondeert met het aantal geworpen ogen.

De spelsituatie kan er nu als volgt uitzien:

spelsituatie

Na elke worp met de dobbelsteen mag de speler die aan de beurt is kiezen voor:

 • het plaatsen van een pion uit zijn voorraad in één van de rechter pionhouders, of
 • het verplaatsen van een eerder geplaatste pion. (b.v.: bij worp 4 mag een pion in pionhouder 3 worden verplaatst naar pionhouder 7), of
 • passen.
Bij de verplaatsing van pionnen worden onderweg enkel- en dubbelbezette pionhouders meegeteld. Zij vormen geen blokkade bij het verplaatsen.

Wanneer een pion in het startveld aankomt bij pionhouder 7 vervolgt hij zijn weg in het finishveld. In dit veld mogen pionnen worden verplaatst tot aan de linker pionhouder 7.

Verder verloop van het spel

Pionnen die links zijn aangekomen worden "aanvalspionnen". Zij mogen een pion van de medespeler slaan als zij een lege pionhouder ernaast met een gelijk nummer kunnen bezetten. De geslagen pion gaat terug naar de speelvoorraad van de eigenaar.

De blauwe pion is links in het finishveld aangekomen en mag de rode pion van de medespeler slaan

pionnen slaan

Een speler mag na een worp passen.
Bij zijn volgende beurt moet de speler een pion plaatsen of verplaatsen, als dit kan.

Wanneer aan het einde van een beurt de balansarm op de grondplaat rust heeft de speler direct verloren.

De winnaar

Winnaar is:

 • de speler die overblijft na een balansomslag, of
 • de speler die als eerste zijn pionnen heeft overgebracht naar zijn finishveld, zonder dat de balans omslaat. (opm.: aan het einde van het spel mag hij de posities van zijn 8 pionnen in het finishveld vrij kiezen)
We willen hem hiervoor dan natuurlijk al hartelijk danken. Het spel zal op de spellenavond van november zeker te spelen zijn (als alles goed verloopt wat de verzending betreft). Meer informatie vindt u op hun website : www.balancegames.nl

27-09-2007 om 18:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
26-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.problem solved
Het probleem lijkt verholpen, enkel de kleur van de kader moet ik nog in geel proberen te veranderen.

26-09-2007 om 12:34 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijven nieuwsbrief
Blijkbaar lukt het voorlopig niet om in te schrijven voor de nieuwsbrief via de website.
We zullen trachten dit euvel zo snel mogelijk te verhelpen.
Wilt u toch al inschrijven, stuur dan gewoon een mailtje naar speleninlille@hotmail.com

26-09-2007 om 08:27 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
25-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrieven verzonden
Ik hoop dat iedereen goed z'n nieuwsbrief heeft ontvangen.
Ik heb ze daarstraks doorgemaild en het zou allemaal moeten gelukt zijn.
Een kleine reactie hier is natuurlijk altijd welkom. Je mag natuurlijk ook altijd al laten weten
naar welk spel je zeker uitkijkt op onze volgende spellenavond.

25-09-2007 om 22:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
22-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiltje
Ik heb vandaag een dubbeltje kunnen ruilen :

Durch die wüste (Heersers der woestijn) komt bij in de collectie door een ruil met "rond de wereld in 80 dagen".
U kan dit spel spelen vanaf onze spellenavond van november.

22-09-2007 om 16:24 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi onder de kerstboom
Het cadeautjesseizoen komt er weer stilaan aan. Weet jij ook weer niet wat te kopen? Hebben ook jullie namen getrokken en zoek je een klein leuk geschenkje?

Doe je vrienden (en jezelf) dan een plezier met een lidkaart van SpinLi. Misschien kreeg u uw vrienden niet makkelijk mee naar de spellenavonden, maar op deze manier kan u ze misschien toch makkelijker over de streep trekken.

Bovendien zou onze spinlifamilie op die manier natuurlijk lekker aangroeien. Een lidkaart van SpinLi is meer dan zomaar een "lid"kaartje. U geniet van kortingen bij de aankoop van spellen.

We gaan de komende maanden ook nog onderhandelingen aangaan om nog meer speelgoedzaken te overhalen om dezelfde voorwaarden te geven aan onze leden.

21-09-2007 om 19:12 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 10 klaar!
Voor diegene die niet kunnen wachten op de laatste nieuwe nieuwsbrief : één adres : onze website.
Je kan hem daar al online lezen, even de fouten doormailen naar mij en volgende week mag iedereen hem verwachten in zijn mailbox.

19-09-2007 om 20:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi wil Ronde van Vlaanderen in Lille
In april is het weer zover : het fenomeen !!!

De Ronde van Vlaanderen houdt dan weer miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd.
Wij van spellenclub SpinLi willen deel uitmaken van dit evenement, maar dan op onze manier.
Wij willen de Ronde van Vlaanderen naar Lille halen.

We zijn aan het onderhandelen om de auteur van dit leuke wielerspel naar ons toe te halen in april,
wanneer de grote jongens aan hun ronde beginnen. Concreet zijn de afspraken vooralsnog niet, maar
ik heb er een zeer goed gevoel bij.

Voor diegenen die al eens graag een kijkje gaan nemen :

http://www.rondevanvlaanderenspel.com/

19-09-2007 om 14:59 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe levering Ravensburger
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met veel trots kondigen we een nieuwe levering van Ravensburger aan. Aangezien de spellen van Ravensburger toch een schot in de roos zijn (vooral voor de kinderen), heb ik nog eens gemaild naar Ravensburger om enkele andere spellen aan te vragen. Zij waren direct enthousiast en stuurden ons volgende spellen toe :

- Knollen voor citroenen
- Ave Caesar
- Doolhof
- That's life

Een bespreking van deze spellen kan u alvast nalezen op ons forum en u kan deze spellen zelf komen proberen op onze spellenavond van 9 november. We slaan bewust een maandje over aangezien de spellenavond van deze maand volledig in het teken van Hans im Glück staat. We zullen in november dan ook de passende aandacht besteden aan de spellen van Ravensburger.

Nogmaals hartelijk merci Ravensburger!

19-09-2007 om 13:59 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
14-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datum mei verzet
Schrijf het alvast in je agenda!

De spellenavond van mei was voorlopig gepland op 2 mei, maar dan is het een verlengd weekend naar aanleiding van O.H. Hemelvaart.
Aangezien er dan héél wat volk op weekend is, wordt de spellenavond verplaatst naar 16 mei.

14-09-2007 om 16:28 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!