Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
24-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TTTARTISTS hebben een bijzonder drukke agenda !

Hierbij wat nieuws van het TTTARTISTS-FRONT (deel 1):

Bart Peeters

De nieuwe cd "Slimmer Dan de Zanger" wordt zowel door publiek als pers zeer goed onthaald.
Na een theatertour zal Bart Peeters volgende zomer een uitgebreide zomertour afwerken, reserveer nu alvast uw datum!

Cocojr. & The All Stars
Een optreden van 'Cocojr. & The All Stars’ laat zich lezen als een muzikale samenvatting van 30 jaar dance-anthems en hedendaagse floorfillers. Een opwindende cocktail van funk, R&B, reggae, disco,
soul en dance. Aandacht voor de parels van weleer, zonder nieuwe schoonheden uit het oog te verliezen. Klassiekers uit de jaren ’70, ’80, ’90 en recente hits.
The All Stars zijn een in alle opzichten ervaren groep topmuzikanten, onder leiding van top-entertainer Cocojr., aangevuld met de meest soulvolle vocals.

Cocojr.'s Bob Marley Salute
Cocojr’s Bob Marley Salute staat voor een boeiende en toegankelijke introductie voor beginners en een frisse, nieuwe kijk op Marley’s repertoire voor kenners en fans. Laat al uw vooroordelen thuis om te kunnen genieten van een hommage die zich richt tot de reggae-puristen maar ook het grote publiek aanspreekt.

Cookies & Cream
Een hippe partyband met de vinger aan de pols van de popmuziek zonder de klassiekers te vergeten. Brengt op een eigen, unieke manier interpretaties van de grootste hits uit de jaren '70, '80, '90 én het nieuwe millenium. Pop, Rock, Reggae, Soul, Disco, Dance, R&B,...Alle stijlen komen aan bod, met als doel elk publiek uit de bol te doen gaan op de dansvloer.
Met oa. Nathan = Boogie Boy Jr. en Domien = de zoon van Souldiva Sofie.

Cry Like A Man

Roland, Jean Blaute en Paul Michiels hebben besloten hun muzikale krachten te bundelen richting zomerfestivals 2007! Net als bij de 'Cry like a Man' voorstellingen in de theaters zullen ze hierbij percussief en vocaal gesteund worden door Dave Imbrechts.
Met hun nieuw repertoire vol prachtige, hartverwarmende songs zullen ze zeker de gevoelige snaar raken. Drie heren van formaat in één programma: een aanrader!

Eve Kempbell
Nieuwe live rock band met de Eurosong 2006 revelatie Eve Kempbell.
Deze coole 'Rock Chick' scoorde een mega hit met 'Not Right' en ook haar nieuwe single 'Break Free' belooft een hit van formaat te worden.
In 2007 zal Eve Kempbell haar debuut-album uitbrengen. Een aanrader als u op zoek bent naar een goede rockband die de eigen hits combineert met enkele hedendaagse rockcovers.

Hadise
R&B ster Hadise (TMF Award voor best Urban) zal een in 2007 haar zomertournee "Sweat" afwerken met een schitterende live-band. Haar album 'Sweat' wordt in oktober opnieuw uitgebracht in een speciale uitgave met vele extra’s en verrassingen.
Ook het buitenland valt volledig voor de charmes van Hadise, vooral in Turkije en Duitsland wordt Hadise op handen gedragen. Verschillende clubs en festivals werden regelmatig bekoord door de mooie Hadise. Momenteel staat Hadise in alle playlisten met haar single “Bad Boy”.

Reageer (0)

18-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reclame in beeld - 24/10 in Gent

Dinsdag 24 oktober, 20 u, gratis
Vooruit (Balzaal), Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Infowarroom

Infowarroom is een platform voor mediakritiek en beeldanalyse van de dominante beeldcultuur. Temidden van een overdaad aan beelden wordt duiding gezocht bij de culturele en sociale betekenis van het beeld waarbij speciale aandacht gaat naar de toegankelijkheid voor een breed publiek.

In mei vond in Vooruit reeds een try-out plaats, die smaakte naar meer. De eerste volwaardige Infowarroom gaat dieper in op reclame in onze samenleving. Dagelijks worden we bewust en minder bewust overspoeld door reclamebeelden en -boodschappen die ons een beter lijf, geest of zelfs leven beloven. Winkels spelen gretig in op de kooplust die daardoor gestimuleerd wordt. Hoog tijd om de mythe rond reclame te ontkrachten.

Organisatie: Victoria Deluxe, De Balie & Vooruit i.s.m. TiensTiens & Kifkif

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire Saisonnier in herfststemming !

We blijven ook in oktober nog wat op de culinaire toer want ook nu weer zorgde het seizoensmagazine CULINAIRE SAISONNIER voor een herfstnummer om de vingers van af te likken.

cover_belgie_kl_400 Hoofdredacteur Norbert Koreman en zijn team zochten en vonden datgene wat de culinaire herfst zo interessant maakt. Een ontmoeting met het slachtvarken bij Herbert Robbrecht zorgt van bij den beginnen al voor de nodige animo waarbij de smaakpapillen bij de voorstelling van de 6 aparte recepten niet gespaard worden. Even uitblazen hoort er niet bij want de uitgebreide reportage over 'confitures' - de liefde voor mooie vruchten - neemt de lezer mee naar het Franse binnenland. Wist U trouwens dat sereh hetzelfde betekent als citroengras ? Een veel gebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken die zijn familieleden herkent in citronella en palmarosa.
Het magazine richt deze keer de schijnwerper op John Naessens die in Bergen 'Chez John' uitbaat ... een aanrader voor zij die willen genieten van gastronomie op hoog niveau. Een aangename pauze serveert ons een kennismaking met Wouter Bru in de Provence terwijl een trip naar Ierland (the Food Island) nieuwe toeristische perspectieven opent.
Vis, Saint-Pompon, de thuisslacht, wild en gevogelte, het Schotse lam en AOC Bonnezeaux vervolledigen het aanbod van Culinaire Saisonnier dat zich weer eens onderscheidt door het grote aanbod van recepten en ontmoetingen in diverse restaurants in België en Nederland. Het aanbod van nieuwe culinaire uitgaven, enkele leuke columns èn een prachtige fotografie, dito uitgave is dan een méér dan gewaardeerd toetje.

Het magazine "Culinaire Saisonnier" is een driemaandelijks magazine dat verkocht wordt voor 7,95 €.
Meer informatie omtrent dit nummer kan U vinden op www.saisonnier.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KROPSLA ... groente van de maand !

De kropsla staat in de maand oktober volop in de belangstelling ... vandaar volgende toelichting van LAVA over FLANDRIA - veldverse groenten en fruit.

Multicolor: drie slasoorten in één !

 

Flandria Multicolor is niet een nieuwe slasoort maar een combinatie van drie slasoorten die samen in één enkele, kleine wortelkluit groeien. Vandaag gaat het om lollo bionda (groene krulsla), lollo rossa (roodbonte krulsla) en rode eikenbladsla. Het volume van de drie onderdelen is ongeveer even groot en de totale omvang van een Multicolor komt overeen met een kropsla.

Graag eens de kropsla ANDERS proeven .



Als soep:


Pittige roomsoep van kropsla

 

Ingrediënten voor 4 personen: 1 Flandria-kropsla, 1 ui, 30 g boter, 1 liter kippenbouillon, 1 dl room, peper, zout, nootmuskaat, 1 mespunt chilipoeder.

      Snijd de voet uit de slakrop. Maak de bladeren los, spoel ze in ijskoud water en sla of draai ze droog. Snijd ze in grote 
stukken.

      Verhit de boter en fruit er de fijngesnipperde ui in op een zacht vuurtje (de ui mag niet bruin worden). Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten. 
Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

Mix de soep, roer er de room door en laat opwarmen zonder de soep te laten koken. Proef ze en breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 27 oktober: COUNTRYSIDE in Flanders Expo

Countryside Countryside, het hoogtepunt voor de landelijke levensstijl, belooft opnieuw een rijkgevulde beurs te worden. De gastregio is England's North Country. Boretti pakt uit met interactieve kookdemonstraties op hun fornuizen. Uitgeverij Lannoo lanceert in primeur het boek Body of Flowers van Lien Gellynck. Voor de tweede keer komt er een Marokkaanse themahal. En Vincent Sheppard presenteert in première de gloednieuwe outdoorlijn "Riviera". Méér over dit exclusieve gebeuren leest U volgende week op deze webstek maar indien U niet kan wachten: www.countryside.be

De beurs gaat door in Flanders Expo van 27 tot en met 30 oktober !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD-pakket van de week

In deze rubriek stel ik U graag enkele nieuwe muzikale geluiden voor die momenteel in de muziekhandel kunnen aangekocht worden en die zonder enige twijfel in de smaak van de vele muziekliefhebbers vallen of zullen vallen. Starten doen we met een èchte Gentenaar die zijn stad de nodige internationale uitstraling geeft: HELMUT LOTTI.

Lotti, helmut - Crooners Met dit dubbelalbum werpt Helmut Lotti zich volledig op 'de crooners' ... en als we deze term letterlijk nemen dan betekent dit dat we te doen hebben met een zanger (meestal een man) met een ontspannen en intieme houding. De crooner zingt met een zachte, lage stem waarbij de teksten vaak wat sentimenteel zijn. En dat is eigenlijk niet anders op de twee schijfjes die elk een aparte ondertitel meekregen. "The American Way" met o.a. Blue Moon, Mona Lisa, Smile, What a wonderful world en Hello Dolly èn "My way" waarop o.a. I wonder, The most expensive girl, I don't know how to love you en Take it with a smile te beluisteren zijn. Met telkens 12 nummers doet Helmut het muziekgenre alle eer aan en bewijst nogmaals dat hij van alle markten thuis is. Dat hij zich op elke CD één keer laat bijstaan door een vrouwelijke stem is een aangename afwisseling. Zo is er het duet met Isabelle Adam (ook alweer een Gentse) dat door Cole Porter "True Love" als titel meekreeg, en is er een zelfgeschreven nummer dat Lotti aan de zijde van Hayley Westenra zingt: "There's a sparkle in your eyes". Het mag trouwens duidelijk zijn dat de twee ondertitels te maken hebben met diegene die de muziek en de teksten schreef: op de eerste CD zingt Lotti gekende nummers van vroegere idolen terwijl "My way" borg staat voor eigen werk. En dat mag best geapprecieerd worden. Een pareltje voor wie houdt van muziek die laat genieten !

"The Crooners" van Helmut Lotti is een Piet Roelenproductie en werd uitgebracht door Universal Music Belgium.
Voor méér info verwijzen we naar www.helmutlotti.be

Tatave - Tatave (hoes)  Wie echter liever de sfeer proeft van een mengeling van gipsy, musette, Europese folk en een streepje jazz zit goed met het album "Tatave" van de gelijknamige groep die gevormd wordt door Wiet Van De Leest, Thomas Devos, Tom Theuns en Dajo De Cauter. Dat Jokke Schreurs als gastgitarist dit album mee kleur geeft is lekker meegenomen want het is eraan te horen dat deze heren mekaar goed kunnen vinden bij de interpretaties van de 15 nummers. Leuk om weten dat de naam "TATAVE" verwijst naar de in België amper gekende swing-en musetteaccordeonist Gus 'Tatave' Viseur die in 1974 overleed. Met nummers als "La flambée Montalbanaise" en "Swing Valse" bijvoorbeeld wordt de muziekliefhebber onmiddellijk in de sfeer gebracht die de groep wil bereiken tijdens de diverse live-optredens die ze brengen. In de toekomst staan trouwens nog diverse optredens gepland onder de titel "Les enfants de l'Yser". Een gezelschap om te volgen !

"Tatave" van Tatave is een project van Les enfants de l'Yser en uitgebracht door MYRON. Meer info via leon.lamal@scarlet.be of 02/657.24.30


Het laatste album dat ik U voorschotel is ook op en top Belgisch ... want zeg nu zelf, wie kent anno 2006 SCALA & KOLACNY BROTHERS nog niet ? Als er één koor is dat volop media-aandacht kreeg de voorbije jaren was het toch wel die groep meisjes die op hun eigenste manier andere gestalte gaven aan al dan niet bekende melodieën. Al moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat je met dit nieuwe album "It all leads tot this" niet dezelfde klank krijgt als diegene die gewoonlijk in onze oren herkenbaar weerklinkt. Uiteraard is en blijft het SCALA maar de ingetogenheid van de meisjes geeft mij een ander gevoel dan anders. Al is en blijft het natuurlijk puur muziek ... en da's bijzonder verdienstelijk te noemen. Het album waarop 13 nummers werden ingezongen bevat trouwens ook een bonus-CD waarop het door Lamb origineel ingezongen "Gorecki" twee verschillende uitvoeringen bevat. Scala & Kolacny Brothers zochten en vonden deze keer hun inspiratie bij o.a. U2 (Wake up dead man) - Coldplay (Yellow) - Kraftwerk (The Model) - Alanis Morisette (You oughta know) en Depeche Mode (Enjoy the silence). Het mag een geslaagd project genoemd worden al blijf ik erbij dat het even wennen is aan de (tè opvallende) rust die vanuit de nummers uitstraalt. Het album wordt trouwens in de kijker geplaatst via diverse optredens in oktober en november ... maar voor de volledige programmalijst verwijs ik naar www.scalachoir.com

"It all leads to this" van Scala & Kolacny Brothers wordt in België verdeeld door FRATELLI.

Volgende nieuwe CD-singles verdienen komend weekend op deze webstek de nodige aandacht:

© Caro Leriche "Licht ontvlambaar" (Yasmine)


Ba Ba Bacio "Bacio" (Raffaele)


 
en "Un dos très" (Frans Bauer)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johny Voners zingt franstalig bij de Gentse Vieze Gasten

 Adamo,  Aznavou, Barzotti, Bécaud, Bruel, Clerc, Cocciante, Dutronc, Guichard, Reggiani, Lenorman, Maurane, Montagné, Moustaki, Sardou, Schönberg...
Geen Brel, Brassens of Ferré, maar andere gelauwerde Franse auteurs met waardevolle teksten over passie en emotie. Liedjes/chansons die net geen “schlagers” werden, maar overeind bleven door hun grote klasse, zij het tekstueel of muzikaal. De eenheid in het programma “Johny zingt...” ligt niet in een afgelijnde periode, maar wel in de emotionele raakpunten. 
Begeleid door een combo: Bram Weijters (piano), Jan Hulsens (bass), Ghislain Slingeneyer (gitaar) en Eric Rits (drums/percussie).

vrijdag 20 om 20u30 en zaterdag 21 oktober 2006 om 15u00

Info en reservatie: 09/237.04.07 of www.deviezegasten.org

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers viert zondag 35-jarige carrière in Oudenaarde !

   Het jaar 2006 is voor Willy Sommers een belangrijk jaar. Hij staat dit jaar 35 jaar op de planken en dat gaat gepaard met verschillende concerten. Op zondag 22 oktober concerteert Willy Sommers in Salons Mantovani te Oudenaarde.

Tijdens het concert zal Willy een overzicht brengen van zijn hele carrière.
Laat u dus meeslepen op hits als ’Blijf nog een uurtje bij mij’, ’Dans met mij tot morgenvroeg’, ’Het water is veel te diep’, ’Sympathie is geen liefde’, ’Zeven anjers, Zeven Rozen’ en vele anderen.

Tickets voor het concert 35 jaar in Oudenaarde kosten 25 Euro. Het concert start om 15 uur en eindigt om 18 uur.
Voor reservaties of meer informatie bel je op het nummer 014/620092 of mail je naar info@iliabeyers.be.

Voor méér info over          www.willysommers.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel organiseert Salon van het Culinaire Boek

 Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober, heeft de 2de editie plaats van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek.

Op het menu: een overvloed van nieuw te ontdekken boeken, voordrachten en ontmoetingen met schrijvers, waaronder diverse wereldwijd gerenommeerde chefs zoals Pierre Gagnaire***, Michel Troisgros***, Olivier Roellinger***, Peter Goossens***, Wout Bru** maar ook met gekende sommeliers, oenologen en schrijvers. Wij kunen ook nog Hervé This citeren en zijn beroemde "moleculaire gastronomie", Frank Fol, Gene Bervoets, Trish Deseine, Jean-Luc Petitrenaud, Josée Fiset, Jo Van Caneghem, ...

Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een in Belgie unieke gelegenheid om kennis te maken met de "sterren" van de hedendaagse gastronomie. Het publiek kan op een informele en gezellige manier de chefs ontmoeten, met hen debateren, er zijn signeersessies en conferenties, ...

Maar het salon is meer dan dat: in het "smaakdorp" kan men de ongekunstelde smaak van authentieke streekproducten proeven (chocolade, natuurlijke wijnen en wereldwijnen, gebak, kaas, ...), deze producten worden ook te koop aangeboden.

Elke editie van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek zal één land of regio in de schijnwerpers plaatsen. Producten en kookboeken uit de betreffende regio krijgen extra aandacht. Dit jaar is het de beurt aan Nîmes, een bijzondere rijke culinaire regio met kazen, wijnen, charcuterie, wijnen, olijven, olijfoliën, tapenades, cartagène ('gekookte' wijnen) brandades...

Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek - 20/10 tot 22/10 - De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
Vrijdag 20/10: Nocturne van 19 uur tot 22.30 uur * Zaterdag 21/10 en zondag 22/10: van 10 uur tot 18 uur

Meer info: www.hetculinaireboek.be

Reageer (0)

17-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILL TURA dankt Vlaanderen in VORST-NATIONAAL

“DANK U, VLAANDEREN”



Uitzonderlijk,  een Vlaamse zanger die in Vorst Nationaal optreedt. Will Tura is echter niet aan zijn proefstuk toe wat dat betreft : hij liet deze zaal al 15 keer vollopen. [1974,1977, 1982,1987,1992 (x2), 1994(x3),1996 (x3), 1998 (x3)]

Gedurfd,  een artiest die in het midden van deze mythische zaal concerteert want daarmee treedt Tura in de voetsporen van Peter Gabriel en Simply Red.

Vernieuwend : Will is altijd een trendsetter geweest. Zijn eerste “Tura in Symfonie” met symfonisch orkest in 1992 opende de weg voor vele collega zangers.
In het midden van Vorst, omringd door meer dan 100 muzikanten en koor, zal WILL TURA op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2007, Vlaanderen danken voor 50 jaar trouwe steun en succes.
 

“DANK U, VLAANDEREN”

WILL TURA IN VORST NATIONAAL
met
HET VLAAMS RADIO ORKEST onder leiding van Dirk De Caluwé
&
VOCAAL COLLECTIEF onder leiding van Jaak Gregoor
Het podium ontwerp is van Ignace D’Haese (Arf & Yes) die eerder al het
indrukwekkende decor ontwierp voor “Tura in Vorst” in 1998

Vrijdag 9 februari 2007 om 20.30 uur
Zaterdag 10 februari 2007 om 20.00 uur
 
   Tickets en info:    0900/00991 of 
www.sherpa.be 
Prijzen :
Parterre (opgelet:beperkt aantal plaatsen!) : 75€
Fauteuils : 60€
Tribune : 45€
Galeries : 35 €
+ reserv. kosten

“Dank u, Vlaanderen” is een productie van Jean Kluger NV, mmv Dag Allemaal,
Het Laatste Nieuws, LeasePlan, Radio2.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENDY VAN WANTEN tekent contract bij jarige ARS ENTERTAINMENT
Tijdens het feest van 30 Jaar ARS Entertainment viel er een primeur te beleven want ... met onmiddellijke ingang zal Wendy Van Wanten de artiestenrangen vervoegen. De 46 jarige Iris Vandenkerckhove heeft bijzonder veel zin om de draad van haar muzikale solo-carrière weer op te nemen. « Ik vind het echt fantastisch dat ik over een paar weken mijn nieuwe single mag uitbrengen en mijn nieuwe full-cd. Toen ARS Entertainment mij vroeg of ik geen zin had om opnieuw een cd uit te brengen heb ik echt niet moeten twijfelen » aldus de zangeres.
Patrick Busschots – bestuurder van ARS Entertainment – is bijzonder trots om Wendy Van Wanten als artieste te verwelkomen : « Ik ben al jaren een grote fan van Wendy haar muziek. Ik weet nog de tijd dat ze in het Frans gezongen heeft. We zijn met onze ploeg bijzonder trots dat we met haar een nieuwe cd weldra kunnen uitbrengen ».
Wendy Van Wanten is al sinds 1991 een grote naam in de muziekwereld. Haar duet met Willy Sommers en het nummer 'Kijk eens diep in m’n ogen' was een groot succes. Drie jaar later, in 1994 scoorde Wendy een dikke hit met 'Blijf nog 1 nacht'. Het nummer stond op één in de hitlijsten en het werd  ook goud. In de zomer van 1995 scoorde Wendy Van Wanten dé zomerhit met haar single 'Mijn verborgen verdriet'. Stilzitten staat niet in het woordenboek van Wendy Van Wanten. Vooral het woord « Musical » heeft ook een vaste vorm gekregen in het leven van de zangeres. Wendy Van  Wanten speelde mee in Romeo & Julia (2002) en in de musical De Kleine Zeemeermin (2004). Vanaf volgende week donderdag 26 oktober speelt Wendy Van Wanten mee in de musical « Peter Pan » en dat zal ook een succes worden.

 
Haar zoektocht naar een man in Wie wordt de man van Wendy ? trekt wekelijks meer dan 750.000 kijkers.
Wendy Van Wanten gaat opnieuw zingen.
Over enkele dagen ligt haar nieuwe single in de winkels, het album van Wendy Van Wanten ligt eind november ook in de winkelrekken. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een duwtje in de rug voor een GOED DOEL !

Solidariteit met de kinderen van Jasov.

Oproep aan de Gentenaars of ...

 

In Slowakije, op een 25-tal kilometer van Kosice, bevindt zich het dorpje Jasov.

De Romagemeenschap van Jasov telt ongeveer 2000 mensen. Waar hun huisjes

beginnen, gaat de asfaltweg over in een zandweg, die in de winter verandert in een slijkweg.

De meeste huizen hebben geen water of elektriciteit. Er is slechts één waterkraan, die in de barre

Slowaakse winters vastvriest.

 

Freddy De Braekeleir uit deHeirniswijk in Gent is getrouwd met Anika, die zelf afkomstig is uit Jasov.

Hij bezocht reeds meerdere malen het dorp en werd er telkens getroffen door de armoede van de mensen en vooral door het lot van de kinderen.  Die lopen er sjofel gekleed, soms blootsvoets,

zelfs in de bijtende winterkoude. Anika en Freddy gaan twee keer per jaar naar Jasov met allerhande

hulpmateriaal. Ook dit jaar willen ze de kinderen van Jasov een hart onder de riem steken.

Zonder de hulp van derden houden ze dit engagement vanzelfsprekend niet vol.

Vandaar deze hartelijke oproep tot inzameling van…

   

           Kleding en schoeisel (in goede staat)

              Lakens en dekens

             Voor kinderen van 0 tot 14jaar

              

             U kunt hen natuurlijk ook een financiële ruggensteun geven.

              Dat kunt U doen via een eenmalige storting of via een  bestendige opdracht bij Uw

              bankinstelling, op rek. nr 979-2273517-36 van vzw kinderen van jasov .

              Bij een eenvoudig telefoontje komen zij de verzamelde kleren graag bij U ophalen.

 

              In naam van de kinderen van Jasov:  hartelijk dank!

 

              Anika De Braekeleir,tel:0476/34.66.47

              Freddy De Braekeleir,tel:0476/31.73.22

              Tarbotstraat,52,9000 Gent

              Email:kinderenvanjasov@hotmail.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAYUMANA iets langer dan voorzien in Hasselt

Sinds de start van de ticketverkoop vliegen de kaarten de deur uit. Daarom worden de voorstellingen in het Congrestheater van de Grenslandhallen met 2 extra voorstellingen uitgebreid. De eerste op woensdag 6 december om 20u15 en de tweede op zondag 10 december ook om 20u15.  

Dans, muziek, humor, kunstperformance en vooral … veel ritme: de ‘tribal energy’ van Mayumana laat niemand onberoerd. Drie jaar geleden deed dit gezelschap Hasselt al daveren op zijn grondvesten. En dat zal dit jaar niet anders zijn!

DATA

6-9 december om 20u15

10 december om 15u00 en 20u15

Tickets

Tickets voor Mayumana zijn te verkrijgen via 070 34 50 50 of via www.sherpa.be

Ticketprijzen:

43€ / 36€ / 29€ (excl. reservatie– en verzendingskosten)

Op woensdag 6, donderdag 7 en zondag 10 december –50% korting voor jongeren onder de 14 jaar.

Meer info kan u vinden in de kalender op www.grenslandhallen.be

Reageer (0)

16-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ReBorn STEL DEBUUT-CD 'FOOLS RUSH IN' VOOR.

  Het rustige leventje van de Oost-Vlaamse zanger/muzikant ReBorn behoort voorlopig wel tot het verleden. ReBorn maakt zich klaar voor een bijzonder drukke periode en dat komt vooral omdat hij z’n debuut-cd eindelijk mag voorstellen. ‘Fools Rush In’, dat is niet alleen de titel van z’n eerste single maar tevens ook de titel van z’n debuut-cd.

Op woensdag 18 oktober stelt ReBorn in de Brasserie Nick’s in Kontich z’n eerste cd ‘Fools Rush In’ voor. Samen met z’n live-band zal hij heel wat nummers van de cd laten horenIk ben ongelofelijk tevreden van mijn eerste cd”, vertelt ReBorn in alle bescheidenheid. “Voor mij was het echt een plezier om met producers Hans en Jo Francken te kunnen samenwerken. Ik heb mij als singer-songwriter ook helemaal mogen uitleven van de platenfirma en ik hoop nu vooral ook dat de mensen gaan genieten van mijn cd ‘Fools Rush In’” zegt hij. Het album ‘Fools Rush In’ bevat uiteraard alle (hit)singles die ReBorn tot nu toe heeft uitgebracht. Naast de sterke debuut-single ‘Fools Rush In’ en de up-tempo genieter ‘Good Times’ staat ook z’n huidige single ‘Don’t ever go’ op de cd. Het thema-lied van de populaire serie ‘Aspe’ doet het trouwens bijzonder goed want ondertussen staat ‘Don’t ever go’ al in de top 20 van de Ultratop-charts genoteerd.
 
Vanaf zaterdag 21 oktober 2006 vormt ReBorn een tandem met Tess Goossens in het nieuwe, aanstormende tv-programma ‘Just the two of us’. Het duo zal proberen zo ver mogelijk te geraken in dit nieuwe muziekprogramma dat je op VTM kan bekijken. Als toemaatje nog even meegeven dat ReBorn ook meewerkt aan de ‘Radio 2 Eregalerij’waarvan de opname in het Casino van Oostende doorgaat op vrijdag 10 november 2006.
 
  Meer info op www.rebornmusic.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Ferdy en Jürgen De Smet doen het met charme !
   CHARME VAN HET CHANSON

 

is in hoofdzaak een muzikaal programma in concertvorm.

Will Ferdy heeft in zijn bijna 60 jarige loopbaan een bijzonder rijk repertoire weten te verzamelen. Hij staat bekend als de Vlaamse zanger die liedjes brengt met bijzonder mooie, treffende teksten. Vele liedjes schreef hij zelf. Zijn melodieën zijn zeer aangenaam en zij onderlijnen wonderwel de rijke inhoud van zijn liedjes.

Een avond met Will Ferdy is een echte belevenis. Romantische chansons worden afgewisseld door ludieke, luchtige liedjes, die prikkelend werken op de lachspieren.

Sinds Will is gaan samenwerken met de jeugdige Jürgen De Smet hebben zijn concertshows een nieuwe dimensie gekregen. Jürgen begeleidt hem niet alleen aan de vleugelpiano of aan het klankrijke  keyboard, hij neemt ook als zanger en acteur deel aan bepaalde nummers.

Het duet “Geloven” dat Will en Jürgen samen zingen is een prachtig hoogtepunt.

Jürgen is bovendien zelf een talentrijk componist, die enkele nieuwe songs voor Will heeft geschreven. Ze komen voor op de nieuwe cd “En de jaren gingen voorbij”, waarvan een ruime keuze zal te horen zijn in dit programma.

Vanzelfsprekend komen ook de grootste successen van Will aan de beurt.

We denken hier vooral aan Christine, Belijdenis, Het Schrijverke, De Straatmus van Parijs” en zijn schitterende Brelvertalingen.

"Charme van het chanson" ... op 20 - 21 en 22 oktober in heater tudio Plus (Antwerpen) en op 28 en 29 oktober in Theater De Moedertaal (Mechelen). Méér info op www.willferdy.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKEN SIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

 

(VERKIEZINGS)BOEKJES KLEUREN OOK HET GESCHREVEN GENTSE LANDSCHAP IN… ENKELE REFLECTIES NA DE FEITEN

 

Enkele weken na hun verschijning, - want bewust opgehouden tot na de te verwachten conflictueuse kieswoede, én hun politieke ingekleurdheid inschattend, - dan  toch een Sienjalement van enkele recente Gentse publicaties, die niet toevallig ontstonden in het kader van de op handen zijnde verkiezingen.

 

De meest in het oog springende (niet in het minst qua volume en qua reputatie van de uitgeverij), bijdrage tot wat de Gentse literatuur, of noem het minstens de kroniekbibliotheek van het einde van vorige en het begin van deze eeuw behoort,  was “Mijn Gent” (Uitgeverij Manteau).

 

Uittredend burgemeester en overduidelijke volksvriend Frank Beke, gaf – met als ghost writer De (Financieel Economische) Tijd-journaliste Ine Renson – een meer dan 250 bladzijden tellende ode uit aan zijn Gent. Toepasselijk “Mijn Gent” getiteld.

 

De vertellende en noterende auteurs maakten er een eloge aan de stad van. Geen meligheid, maar wel geoorloofde verliefde emotionaliteit. Hoe kan het anders als volksjongen Frankske een reis door de tijd en de locaties maakt, van zijn geboortenest Brugse Poort over zijn groeibiotoop Molenaarstraat naar de universiteitsbuurt… verder naar het Miljoenenkwartier, waar hij ooit ook alle deuren platliep… en naar het Gentse stadscentrum waar hij momenteel een comfortabele en gastvrije loft betrekt. Toegegeven, een leuke conceptuele opbouw. Tegelijk lerend en behoorlijk quizmatig voor de lezers. Een kroniek dus, zoals het de historicus past.

 

Het meest literaire van alle gelegenheidspublicaties kwam van Jef Geeraerts met “Ter ere van Gent”. Een schrijfopdracht van de Gentse SP.a, die weliswaar even uit de hand dreigde te lopen. Rooie succesrijke Jef moest eigenlijk het partijprogramma letterkundig en desnoods ludiek diets maken aan wie het nog niet zou kennen. Maar hij maakte er als vrije kunstenaar uiteraard zijn eigen versie van. Het werd een getuigenis van zijn boeiend groeien naar het socialisme, als enige uitkomst tegen extreem rechts en andere anti-democratische tendensen. De nu met Gent vereenzelfdigde succesauteur landde hier pas in de Tweede Wereldoorlog en schreef dus het grootste deel van zijn respectabel oeuvre in Gent en reeds geruime tijd in Baarle-Drongen….’met uitzicht op de esdoorns, de eiken, de berken de varens van Ons Bosje’.

 

Dit bescheiden maar toch mooi uitgegeven boekje (26 literaire bladzijden aangevuld door de ’20 speerpunten van SP.a-Spirit’ op zes velletjes) leert Geeraerts biografisch beter kennen en leest vlot in één beurt uit.

 

Ook de ergens te verwachten nieuwe cultuurschepen van Gent maar het werd o.a. Milieu, Tom Balthazar, gooide zich in de strijd om het Nobelprijswinnaarschap. Zijn ‘geute’ viel evenwel nogal mager uit. Ze is ook veel direct politieker getint, niettegenstaande ze in niet echt pamfletstijl geschreven is.

 

“Gentenaar ben je nooit alleen” wordt eerlijkheidshalve zelfs op de kaft aangevuld met zijn ondertitel ‘Verder bouwen aan een sterk en warm Gent’. Binnenin kijkt de auteur terug naar zijn voorbije politieke aanpak als fractieleider van zijn partij in de raad en vooruit naar hoe hij Gent in de volgende (zes) jaren zou willen zien evolueren. Ook hier zijn dus uiteraard de zogenaamde speerpunten terug te vinden.

 

Tenslotte ‘arriveerde’ ook politieke nieuwkomer Filip I Van Hecke, de gedoodverfde kandidaat van de nouveau (?) CD&V/NV.A, met zijn ridderlijk geprofileerd standpunt over Gent, in boek(jes)vorm uit. Een Vlaams Filmke eigenlijk, zonder enige literaire ambities, maar wel kleurrijk uitgegeven. Pure partijpropaganda hier, die helaas noch voor hemzelf noch voor zijn partij de vruchten uit het nostalgisch begeerde Aards Paradijs mocht afwerpen. Ridder Filip bleef achter zijn gesloten vizier verborgen.

 

Toch ook bewaren… zoals ik mijn aloude catechismus ook nooit weg smeet.

 

Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café Sportief - elke zondag op Gentse stadsradio Roeland
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“ Cafe Sportief”  elke zondag van 15.00 tot 18.00 uur op de Gentse Stadsradio Roeland
(103.8 FM)

Presentatie en samenstelling: Willy Van Bouchaute

Vaste items: “ de centrale gast “ (van 15.00 tot 16.00 uur) , “de Buffalo-corner” (met nieuwtjes en reportages over voetbalclub KAA Gent) , “ De match van de dag “ (live interventies tijdens een voetbalwedstrijd in provinciale), “ In the Picture “ (de sportfiguur van de week belicht door Tom Boudeweel), “AVS-sport “ (wat er dezelfde avond op AVS-televisie te zien is) en uiteraard rond 17.20 uur: alle Oostvlaamse provinciale en nationale voetbaluitslagen.
Ook wordt aandacht besteed aan wielrennen , de minder bekende sporten en de zaalsporten.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Musschoot praat over Noord-Engeland !

  Op donderdag 19 oktober is auteur Dirk Musschoot te gast in de bibliotheek van Deinze. In het kader van de reeks "Donderdagavond-bibliotheekavond - de bib gaat vreemd" licht Dirk om 20.00 uur in de bibliotheekkelder zijn ervaringen over Noord-Engeland toe en doet dit op zijn traditionele vlotte en boeiende manier. Over zijn ontmoeting met het noordelijk gedeelte van Engeland verscheen trouwens een boek bij uitgeverij Lannoo, dat op deze webstek gerecenseerd werd (zie archief 28.02.2006).
Voor méér info over de bibliotheekavond: http://www.bibliotheekdeinze.be/activi.htm of over de auteur zelf: www.dirkmusschoot.be

Reageer (0)

12-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magrietje en Lea zijn laureaat op 13/10 !

 Op vrijdag 13 oktober (!) zetten de Beschermheren van de Stroppendragers weerom enkele bekende Gentenaars in de bloemen .... omwille van hun verdienste die ze de voorbije jaren al hebben verzameld èn de uitstraling die ze hebben naar de rest van Vlaanderen toe !
Op vrijdag 13 oktober worden actrice Margriet Bruggeman (Moereloere, Cabaret 1-2-2-4-5 ...) en toneelregisseur Lea van Volsem (Van Daele Companie) in de bloemetjes gezet met een spetterend programma in Centrum Seleskest. Op de foto hierboven ziet U trouwens Margrietje tijdens de uitreiking van de Gentse Handjes met de ondertussen overleden (en op 14 oktober in Merelbeke te begraven) Nolle Versijp, Jan Hoet en Tony Gillisen. Voor méér info over het evenement: 0476/84.50.94

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CJP krijgt nieuwe directeur

Bij CJP treedt binnenkort een nieuwe directeur aan: Joris Rossie (39). Hij neemt daarmee de fakkel over van Ingrid Ligtvoet, die na 17 jaar bij CJP - waarvan 7 jaar als directeur - aan een nieuwe uitdaging begint in de gezondheidssector. Joris Rossie is op dit moment zakelijk leider van CultuurNet Vlaanderen. Eerder was hij actief als project manager voor de Vlaamse Gemeenschap, Toerisme Vlaanderen en AFS.

De nieuwe directeur wil, samen met zijn team, de positie van CJP consolideren op de jongerenmarkt en CJP's sectorwerking op de kaart zetten. "CJP blijft vasthouden aan zijn missie om meer jongeren meer zin te doen krijgen om meer aan cultuur te participeren. En wil het hen daarbij ook makkelijker te maken. CJP zal daarbij nog korter op de bal spelen, nog meer aansluiting zoeken bij de leefwereld van de jongeren en nog meer samenwerken met de cultuursector. We willen meer dan ooit tevoren ‘bemiddelen’ tussen de jongere en het ongelooflijk rijke aanbod" aldus Joris Rossie.

CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) vzw ontwikkelt al jarenlang diverse methodieken om jongeren en cultuur dichter bij mekaar te brengen. Zo zal CJP in november 2006 een gloednieuwe website lanceren die cultuur veel bespreekbaarder wil maken en die de cultuurdatabank wil ontsluiten voor jongeren.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs