Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: HILDE BRAET
Foto    Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


“Zelf(in)beeld” zin(ne)rijk portrettenboek van Gentse kunstfotografe Hilde Braet

 

 

Als afstudeerproject voor haar Masterdiploma Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en in samenwerking het het Vermeylenfonds, realiseerde de Gentse kunstfotografe Hilde Braet een fotoboek met als titel “Zelf(in)beeld”. Het werd een reeks portretten van vrouwen, tussen de 45 en 60 jaar, die bij haar in de studio langs kwamen om zichzelf letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen.

 

Het Vermeylenfonds maakte er een uiterst verzorgde uitgave van, die naast 19 portretten ook een zelfportret omvatten én een inleiding door de kunstenares, die spijtig genoeg uitsluitend in het Nederlands is. Het boekje verdiende meertaligheid want het concept en de foto’s zijn van een zeldzaam niveau dat men vast ook in het buitenland zou kunnen interesseren. Aan dat euvel kan eventueel nog verholpen worden door inlegblaadjes met de inleiding in Frans, Engels, Duits en Spaans… toe te voegen.

 

Hilde Braet geeft lessen fotografie in het volwassenenonderwijs maar wordt ook veel gevraagd voor workshops. In haar voorwoord stelt ze : “Bij fotoworkshops rond het zelfbeeld voor diverse doelgroepen ervaar ik dat de deelnemers zich na de workshops beter voelen…./… ook in mij studie ervaar ik dat een goed portret iemand gelukkig kan maken en zelfvertrouwen kan geven. De act van het gefotografeerd worden, de weg ernaar toe werkt in vele gevallen louterend.”

   foto: Rony Heiman


En over haar studieonderzoek voor het project: “Mensen worden op steeds jongere leeftijd (vanaf 40-45 jaar) ‘oud’ verklaard en worden dan als niet of minder productief en minder flexibel ervaren. Voor vrouwen geldt dit nog zo veel meer dan voor mannen. Enerzijds omdat vrouwen nog altijd ondergewaardeerd worden in de westerse samenleving, anderzijds omdat vrouwen, veel meer dan mannen, gebukt gaan onder de lichamelijke veranderingen die ze ondervinden. Reclame en media hebben hierbij een nefaste invloed door het voortdurend benadrukken van de ‘uitwendige’ jeugdigheid en schoonheid…/… Deze wijze van representatie is niet alleen een aanslag op de elementaire rechtvaardigheid, ze is bovendien in ruime mate mee verantwoordelijk voor de wijze waarop mensen denken dat vrouwen van 45+ zouden moeten, kunnen mogen, willen zijn.”

 

Hilde Braet dompelde 18 vrouwen in de wereld van de portretfotografie. Ze gaf hun het peertje zelf in de hand, zodat ze konden afdrukken als ze er zich goed bij voelden. Het resultaat is een panoplie van aantrekkelijke vrouwen in de nazomer en herfst van hun leven. Hun eerlijkheid straalt de toeschouwer toe.

 

Het Vermeylenfonds zette zich niet voor de eerste keer in voor de artistieke discipline fotografie. Jarenlang organiseerde het fotowedstrijden en tentoonstellingen rond het medium en was zo een ernstige stimulans voor de amateur- en sociale fotografie.

 

Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Hoogland neemt afscheid van Kursaal Oostende

 

Na onderling overleg tussen voorzitter Hilde Veulemans en gedelegeerd bestuurder Peter Hoogland werd beslist om de samenwerking in onderling overleg stop te zetten. Peter kiest om na 5 jaar gedelegeerd bestuurder te zijn geweest van Kursaal Oostende voor een nieuwe toekomst. “Het zijn vijf boeiende leerijke en fantastische jaren geweest maar het is nu tijd geworden voor iets anders en nieuws,” zegt Peter. “Samen met een uniek, sterk en ondernemend team zijn we sterk gegroeid met als resultaat een zeer druk bezette kalender en talloze tevreden bedrijfsklanten en bezoekers!  Events zoals MBA in één dag, Mayumana, Kuifje, Status Quo, Texas, Patricia Kaas en de wereldmusical MAMMA MIA! hebben Kursaal Oostende opnieuw in de markt gezet op een dynamische, moderne manier! Bovendien is het een huis geworden waar de grote merken hun bedrijfsevents organiseren.  Dat alles is echter alleen mogelijk geweest dankzij een sterk team.  Ik wil dan ook expliciet alle medewerkers danken, die de voorbije 5 jaar met mij hebben gewerkt aan de groei van Kursaal Oostende.  Ook wil ik de raad van bestuur danken en zijn voorzitter mevrouw Veulemans alsook ondervoorzitter Bart Bronders die mij ooit de kans heeft gegeven gedelegeerd bestuurder te worden van zo een fantasisch en legendarisch gebouw. Ik wens tenslotte het team en het project Kursaal Oostende een mooie toekomst toe”. Er zal een transitieperiode ingelast worden zodat er een overgang is naar een nieuwe bestuurder.

Zijn er Gentse kandidaten ???

Reageer (0)

01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" viert 50e jaargangEen blad met traditie, zo mag "Over taal" zich zeker noemen: in 2011 vieren wij met u de 50e jaargang!

In 1962 verscheen het eerste nummer, toen nog onder de naam "Taalbeheersing in de administratie". In 1985 werd het omgedoopt tot "Taalbeheersing in de praktijk", en vanaf 1998 heet het tijdschrift gewoon "Over taal".

Het blad is met de jaren uitgegroeid van een neerlandistisch blad dat vooral gewijd was aan taalzorg, tot een algemeen wetenschappelijk-populariserend tijdschrift voor alle taalgebruikers die door taal, tekst en communicatie geboeid zijn. Daar maakt een jonge en dynamische redactie vijf nummers per jaar hard werk van!

In elk nummer van "Over taal" vindt u als lezer twee interviews, twee bijdragen over taal in de ruime zin van het woord, en enkele vaste rubrieken: 'Broodje taal' (over taalzorgitems), 'Idioom & Co' (over idiomatische uitdrukkingen), 'Te boek' (vier bladzijden boekrecensies), en verder in elk nummer ook een 'Dossier' (een praktisch taal-, tekst- en/of communicatiedossier), 'Taalkronkels' (de lichte, maar soms minder lichte taalhumorrubriek), een 'Column' (actueel en/of universeel) en een 'Quiz' (test uw kennis van het Nederlands).

Als abonnee krijgt u ook gratis toegang tot de interactieve website www.overtaal.be
U kunt er o.a. meespelen met een quiz, reageren op nieuwsberichten en grasduinen in een archief met alle nummers van de voorbije acht jaar!

Viert u graag deze 50e jaargang mee? Dan hebben wij voor u een niet te versmaden aanbod: abonneer u vóór 15 februari 2011 en ontvang het laatste nummer van 2010 gratis, bovenop een korting van 20 % op de volledige 50e jaargang! 
Deze feestelijke jaargang, die heel wat spraakmakende artikels in petto heeft, zal bovendien worden afgesloten met een officiële viering waarop u als abonnee persoonlijk zult uitgenodigd worden!

Alle info op www.overtaal.be en www.uga.be

Reageer (0)

06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28ste Gentsche Handjes worden op 7/12 gevierd !!!

Op 4 november werden in het Cultuurcentrum Caemersklooster (Gent) de namen bekend gemaakt van de 3 volgende "Gentsche Handjes" die ondertussen aan de 28ste editie toe is.Ieder jaar geeft de Gentsche Sosseteit een blijk van erkenning aan Gentenaars die de voorbije jaren (en dat kunnen er heel wat zijn) de nodige weerklank hebben gegeven aan GENT in al haar facetten. Zowel nationaal als internationaal hebben de laureaten ervoor gezorgd dat Gent op de wereldkaart wordt gezet en zijn als het ware "amabassadeurs van hun stad" !

Deze keer koos de organisatie voor volgende 3 Gentse figuren:
 
LUC SOENSNiet alleen de bezieler van de Gentse formatie JAWADDE (begin jaren '70 tot 1984), maar een all-rounder
 met zijn medewerking aan o.a. de activiteiten van Theater Exces, Het Volkstheater, Moereloere, Gentse Fiesten op 't Laurentplein ....
In 2007 kreeg hij reeds een Stroppentrofee uitgereikt en het Gentsche Handje zal hem zeker nog meer stimuleren om het Gentse dialect verder uit te dragen !
http://www.myspace.com/jawaddeluc

EDDY DAESE 
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Gestart als toneelmeester in het NTG en in 1975 medeoprichter van de VZW Gents Amusement.
Zelf toneelspeler en regisseur, gerenommeerd jurylid van de openingsstoet Gentse Feesten
en nog zoveel méér ... 

JEAN-PIERRE MAEREN


 
Onmiskenbaar een figuur die Gent op allerlei manieren gepromoot heeft.
Niet alleen met Pierke van Poppentheater Magie, maar tevens als Popkoning èn als collega van Chris Van Den Durpel.
Persoonlijk had ik samen met Jean-Pierre toffe radiomomenten bij Roeland (Gent) als co-presentator van "Pliets Plets".
Zijn strijd tegen de kanker die hem plots trof, toont nog eens aan hoe Jean-Pierre vecht voor alles wat hij maar kan bereiken.
www.popkoning.be

De Gentsche Handjes worden uitgereikt op 7 december om 20.00 uur in het Gentse Muziekcentrum De Bijloke
Deuren open vanaf 18.30 uur ... en kaarten ter plaatse aan te kopen !alle info op www.sosseteit.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: SNOECKS 2011
Foto  Deze (on)regelmatige rubriek, toegeleverd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.SNOECKS 2011 : DE HELE BOEKENBEURS IN ÉÈN VOLUME

 

Er zijn twee zaken waar je elk jaar weer naar uitkijkt : die brief van de belastingen die je vertelt hoeveel je terug krijgt én de artistieke pil Snoecks. De zevenentachtigste editie van die laatste is uit en bewijst alweer de onmisbaarheid van het hebbeding dat er met succes in slaagt om een gecompileerde versie van minstens enkele Playboy jaargangen te zijn.

 

Foto


Waarom gaat de vergelijking met het Amerikaanse mannenblad zo goed op? Omdat niemand je schaamrood bezorgt als je ermee op de trein of op een terrasje betrapt wordt. Niemand weet immers of je het voor de artikels kocht of voor de soft erotische afbeeldingen. Beide expressievormen zijn overigens van een hoogstaande kwaliteit.

 

De redactie gaat in velerlei opzicht op zoek naar hert exotische. Zo worden de papoeas van Nieuw Guinea in prachtig poëtisch beeld en beschrijvende taal voorgesteld als de laatste echte mannen, niettegenstaande dat ze zich overdanig schminken en vestimentair opdirken met pluimen en kralen.

 

Vooraleer je aan dit hoofdartikel toe komt, moet je wel eerst door of over de rubrieken :”De beste 100 boeken” en de necrologie van de in 2010 heengegane literaire figuren. In het eerste overzicht kom je ook enkele Vlaamse publicaties tegen van ondermeer Tom Lanoye, Tom Naegels, Leonard Nolens, Davis Van Reybroeck met zijn veel geprezen “Congo – Een geschiedenis”… tot Peter Verhelst. Bij de overleden scribenten staan dan weer Dolle Mol Herman J. Claeys, Bert De Carte, Christine D’Haen… In a nut Shell wordt hun belang voor de Nederlandstalige bellettrie weergegeven. Achteraan in het boek is dan ook nog eens een overzicht van de belangrijkste (breed genomen) literaire prijzen afgedrukt.

 

Het zou best kunnen dat er net voor de hiervoor beschreven katerns een publiek bestaat dat Snoecks gebruikt as naslagwerk. Diezelfden komen dan ook weer aan hun trekken met de kortverhalen “De varkenskoning” van Miriam Borgermans en “Het wrak van de Beverly B.” van T.C. Boyle, twee korte novellen die bijzonder boeien, zowel door hun verhaallijn als hun schrijfstijl.

 

De plastische kunsten, behalve dan de fotografie, krijgen minder aandacht en bladzijden. Snoecks 2011 profileert de Zwitserse schilder Leopold Rabus in zijn bizarre wereld van gedisproportioneerde mensenlichamen in surrealistische omgevingen. Een welkome introductie voor wie de kunstenaar  en zijn werk nog niet kent. Beeldhouwer Javier Marin is het tweede terechte signalement. Zijn hedendaagse monumentale sculpturen hebben reminiscenties naar de klassieke Griekse driedimensionele kunstwerken. Hij bezit duidelijk de ambachtelijkheid van de oude meesters, maar in zijn onderwerpenkeuze plaatst hij zijn koppen en torsen wel in een onverwachte context.

 

Fotografie is, zoals steeds overigens, de hoofdmoot van de nieuwe editie. Daarvoor werden  gerenommeerde  en minderbekende topfotografen uitgenodigd. Meestal is het (deels) naakte vrouwelijk lichaam gefocuset. Nergens is er evenwel  platheid of vulgariteit te begluren. Het zijn meestal portretten pur sang met één uitzondering misschien: het werk van Ed Fox, dat de redactie in een bui van zelfverontschuldiging betiteld als: “Een tikkeltje ranzig”.

 

De uitgever stuurde tenslotte ook zijn zonen en dochters journalisten en (pers)fotografen de wereld rond voor beklijvende reportages uit onder andere de Congostroom, Israël, Liberia, Napels, Venezuela…

 

Snoecks 2011 telt 578 bladzijden en er zijn evenveel redenen om het te kopen (€ 14.90)

 

 

Freek Neirynck - sienjaleur

Meer info op www.snoecks.be

Reageer (0)

04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een curus over Gent voor Gentenaars !Deze cursus is een aanrader voor Gentenaars die van hun stad houden en er iets meer willen over te weten komen. We gaan op zoek naar de roots van de stad en we belichten ook de evolutie van Gent. We doen dat aan de hand van 10 antwoorden op 10 vragen. Elke vraag behandelt een ander aspect van de stad. 2 voorbeelden van vragen die aan bod komen:Hoe kwam het dat Gent in West-Europa de 2de belangrijkste stad was in de middeleeuwen? Het antwoord op deze vraag brengt ons bij een stukje economische geschiedenis van Gent.

Wie hield en houdt de touwtjes (of de stropjes?) in handen? Het antwoord op deze vraag leidt ons naar een stukje politieke geschiedenis van de stad. 

Woensdag van 18.10 tot 20.50 uur 

19/01/2011 tot en met 04/05/2011

Prijs 40 euro

 

De lessen hebben plaats bij Het Perspectief, Nonnemeersstraat 15, 9000 Gent.

Wie interesse heeft schrijft het best zo snel mogelijk in, want er zijn maar 25 plaatsen. 

Uw plaats reserveren kan u doen door een mail te sturen naar miguel.declercq@hetperspectief.net

Reageer (0)

03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag begint ieders WINTERDROOM in GENT

Uitbureau Gent

Van 3 december tot 16 januari komt de ijspiste weer in Gent te staan. Dit keer echter met een volledig vernieuwt concept!

Dit jaar verhuist organisator VZW Uitbureau Gent naar het Sint-Pietersplein.
Niet enkel de openluchtijspiste (900m²) zal er dit jaar staan.Maar ook een heuse winterfoor met kermisattracties en een reuzenrad als kers op de taart!Een winterdorp met elke week een andere thematische inkleding

en een winterevenementendôme met een grote verscheidenheid aan optredens (theater, stand up comedy, kindertheater, familievoorstellingen, filmavonden enz..)

 

Kortom 8000 m² plezier, ontspanning, sport en cultuur !


Alle info op www.winterdroom.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse barge laat ons genieten van intieme concerten

Na de goed  gesmaakte concerten van Katleen Vandenhoudt en Bruno Deneckere  tijdens de afgelopen Gentse Feesten wordt de Gentse barge opnieuw opengesteld voor het  publiek met een aantal bijzondere artiesten, getalenteerd met zeldzame muziek die zowel ontroert als met levenlust injecteert. Kortom fun voor de ziel.

Locatie: De Gentse barge, Koophandelplein, 9000 Gent - benedendek

Aanvang concert: 11u00 (deuren open vanaf 10u30)

Inkom: gratis, geen reservatie mogelijk (zie www.gentsebarge.be)

De concerten worden georganiseerd met medewerking van de Stad Gent, Dienst Feestelijkheden.

05/12 - Le Grand Bateau - Franse chanson

  Aster Van Vaerenbergh (zang), Yves Meersschaert (piano), Thomas Noel (gitaar)

Le Grand Bateau was de naam van de cruiseschepen die in vroeger tijden de zeven wereldzeeën bevoeren met aan boord een orkest of een jazzclub die ‘s avonds optrad voor een publiek van opgeklede vakantiegangers. Maar die era behoort tot de geschiedenis…Vandaag viert “Le Grand Bateau” zijn wedergeboorte. Hij bestaat uit een duo, gevormd door Aster Van Vaerenbergh en Yves Meersschaert. Yves werkte reeds met groten uit de muziekscène zoals Derek, Lieven Tavernier, Kommil foo, Garland Jeffreysen & Bruno de Neckere. Aster is een jonge zangeres van Belgisch-Luxemburgse afkomst. Tussen Aster en Yves klikte het meteen. Zij zingt zijn composities van Franse chanson met een vleugje bossa nova en jazz. Zo leeft de “Grand Bateau” weer op, en afhankelijk van de samenstelling en diverse improvisaties kan de bemanning veranderen, maar de sfeer blijft… www.legrandbateau.com

 12/12 - Bloomfish solo aka Pascale Michiels – singer-songwriter

Naast haar werk als actrice (Flikken, Recht op Recht, Ons Geluk, ...), is Pascale Michiels ook als zangeres altijd heel actief geweest. Met de Amerikaanse Beverly Jo Scott toerde ze 6 jaar door Europa. Met haar Belgisch-Chinese groep Snowflower ging ze op tournee in China. In The Blues Angels deelt ze haar passie voor blues en gospel met o.m. Kathleen Vandenhoudt. En bij Ensemble Leporello waagde zelfs de toen 86-jarige Nand Buyl prompt een dansje wanneer zij met stem en gitaar Purple Haze van Jimi Hendrix te lijf ging. Met Bloomfish treedt ze voor het eerst zelf op de voorgrond,  met haar indrukwekkende bluesstem brengt ze songs van zichzelf alsof ze van u zijn. Songs van anderen alsof ze van haar zijn. www.myspace.com/pascalemichiels

19/12 - Filip De Fleurquin - Americana - Roots Music

 Filip De Fleurquin : gitaar, lead vocal - HT Roberts : gitaar, bas, mondharmonica, backing vocals - Bruno Deneckere : gitaar,  mondharmonica, backing vocals

Voorstelling nieuwe CD: "A Monkey on a Wooden Horse"

Vijftien songs live gespeeld, gezongen en opgenomen in maart – april 2010. Weinig opsmuk, enkel achteraf wat peper en zout aan toegevoegd. Schetsen en verhalen. De plaatsen zijn toevallig gekozen, de thema’s universeel.Komt u verwarmen aan de blues, soul en country van Filip de Fleurquin. www.filipdefleurquin.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pareltje voor een fijne decembermaand: Funiculi Funicula - Final EditionNa 20 jaar van opmerkelijk succes zitten de uitzendingen van "Funiculi Funicula" erop. Het merendeel van de volumes uit de gelijknamige CD-reeks is helaas niet meer beschikbaar, maar des te meer gezocht door de liefhebbers. Goed nieuws voor hen, want om dit toch wel uitzonderlijke succesverhaal te vieren, selecteerde presentator Marc Brillouet het allerbeste uit de meer dan 35 vorige volumes van de funiculi funicula compilatie.

 

Dit tweede volume van "Het Beste Uit 20 Jaar funiculi funicula" ofte "The Final Edition" is een waar pareltje geworden vol onverwoestbare en hartverwarmende classics die funiculi funicula zo geliefd maakten. Het orgelpunt van een legendarische CD-reeks, alsook een memorabel collector's item en eerbetoon aan de langstlopende én populairste radioshow van het land in de geschiedenis!

 

"Het Beste uit 20 jaar funiculi funicula - The Final Edition" - nu overal verkrijgbaar. Een product van ARS Entertainment / Universal Music

 

 

Tracklist

 

CD1 : Radetzky mars (Strauss senior) - Berliner Philharm. olv Herbert von Karajan / Vedi le fosche notturne spoglie uit Il trovatore (G.Verdi)-Coro dell’ Academia Nazionale di Santa Cecilia olv Norbert Balatsch / Hallelujah uit The Messiah (G.Fr. Haendel) -The John Aldis Choir and the London Philh. Orch. olv Karl Richter / Alla hornpipe uit The Water Music (G.Fr.Haendel)-Berliner Philharm. olv Rafael Kubelik / Alleen ( Air van Bach)-Conny Vandenbos / I dreamt I dwelt in marble halls-Dame Joan Sutherland / Adagio (Albinoni)-The Royal Philh. Orch. olv Luis Cobos / Fiets-Herman Van Veen / Romance from the Gadfly (Shostakovitsch)-Koninklijk Concert-gebouworkest olv Riccardo Chailly / Ombra mai fu uit Xerxes (G.Fr. Haendel)-Andreas Sholl en The Orch. of the age of enlightment olv R. Norrington / Mijn vlakke land (Le plat pays)-Liesbeth List / Vlaanderen-Paul Van Vliet / Love’s dream after the ball-The London Symphony Orch. olv Richard Bonynge / Ronda de enamorades uit La del soto del paral (Soutillo)-Comunidad de Madrid Orch. and Chorus olv Miguel Roa / Toreador song from Carmen (G.Bizet)-Bryn Terfel / Diplomaten polka (Strauss jr)-Slovaakse Filharmonie olv Alfred Walter / Mazurca de  las sombrillas uit Luisa Fernanda    M.Torroba-Coro y Orquesta titular del Teatro Real olv Jesus Lopez Cobos / Comme facetta mammeta ?-Sergio Franchi / Par force, polka schnell (Strauss jr)-Tchechische Filharmonie olv Alfred Walter / Grande valse Les Patineurs (E.Waldteufel)-The National Philh. Orch. olv Franck Pourcel

 

CD2 : Volare-Jerry Vale / Caruso (L.Dalla)-Tito Beltran / Fenesta che lucive-Mario Lanza / Passacaglia- Secret Garden / Ik hou van jou-Dana Winner / Try to remember-Perry Como / The shadow of your smile-Oscar Peterson and the Singers Unlimited / Sleepy shores-Johnny Pearson / Stardust-Vic Damone / Over the rainbow –Teatro / Into each life some rain must fall-The Deep River Quartet / La bohème-Roby Lakatos and his ensemble / Andante uit pianoconcerto nr 21 in C  Elvira Madigan (W.A.Mozart)-Géza Anda en Camerata des Mozarteums Salzburg / Bist du bei mir (Bach)-Kiri Te Kanawa/ Pie Jesu uit Requiem (Webber)-Julian Lloyd Webber and the Royal Philh. Orch. olv Barry Wordsworth / Ave Maria (Caccini)-Inessa Galante, sopraan / Adagio-Secret Garden / Cry me a river-Gunther Neefs / Nostalgia-Francis Goya / This guy’s in love with you-Michael Ball

 

CD3: Sequidillas uit El chaleco blanco-Comunidad de Madrid Orch. and Chorus olv Miguel Roa / Mexico-Roberto Alagna / Espana (Chabrier)-Wiener Philharm. olv John Eliot Gardiner / Granada-Fritz Wunderlich / Unter Donner und Blitz (Strauss jr)-Slovaakse Filharmonie / No more-Al Martino / Under Marquisas’ skies-Janu / Un grande amor (And I love her) - José Alberto / Maria Elena-Los Indios Tabajaras / I was born under a wandrin’ star uit Paint your wagon-Bryn Terfel / In other words (Fly me to the moon)- Danny Williams / Rodrigo’s guitar concerto de Aranguez-Manuel and the Music of the Mountains / They say it’s wonderful from  Anny get your gun (Irvin Berlin)-Doris Day / Charmaine-Mantovani / Nessun dorma uit Turandot (Puccini)-Luciano Pavarotti / Je chante avec toi liberté (Slavenkoor uit Nabucco)-Nana Mouskouri / Méditation uit Thaïs (J.Massenet)-Gothenburg Symphony Orch. olv Neemi Järvi / Le cygne uit Carnaval des animaux (C. Saint- Saëns)-Wiener Philharm. olv Karl Böhm / Pokare Kare Ana-Hayley Westenra / The  things you are to me-Secret Garden en Elaine Page

 

CD4 : Ave Maria No Morro-Andrea Bocelli / The loveliest night of the year-Vera Lynn / The lonely shepherd-James Last en Gheorghe Zamfir / I know him so well uit Chess-Elaine Page en Barbara Dickson / Nella fantasia-Il Divo / Unchained melody-The Righteous Brothers / Moonlight serenade-Max Greger / It’s just a matter of time-Brook Benton / Olé guapa-Malando / Barcarolle-James Last / Yours is my heart alone ( Dein ist mein ganzes Herz)(Fr.Léhar)-Placido Domingo / Schatz-Walzer (Strauss jr)-Wiener Symphoniker olv Robert Stolz / O sole mio-Luciano Pavarotti / Torna a Surrien-to - José Carreras / La donne e mobile uit Rigoletto (G.Verdi)-Juan Diego Florez / The flight of the bumble bee (Rimsky Korsakov)-Violin Ensemble of the Bolshoi Theatre Moscow / Sabre dance uit Gayaneh (Khachaturian)-Leningrad Philh. Orch. olv Gennadi Rozhdestvensky / Pomp and circumstance march nr 1 (Elgar)-Royal Philh. Orch. olv Norman del Mar / Oh Lieve Vrouwe Toren-La Esterella / Wenn der weise Flieder wieder blüht (Doelle)-Helmut Zacharias

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers verklaart zichzelf VOGELVRIJ

Bij sommige artiesten lijkt het heilige vuur nooit te doven.Willy Sommers mag zich zeker tot deze categorie rekenen. Met een aanstekelijk enthousiasme begon Willy midden 2009 aan een nieuw hoofdstuk van zijn reeds uiterst succesvolle carrière. De bekroning volgde al snel, want met "Vogelvrij", de eerste single bij z’n nieuwe platenfirma, prijkte hij in april 2010 gedurende meerdere weken op nr.1 in de Vlaamse Ultratop 10.

Dit was geleden van het tijdperk “Als Een Leeuw In Een Kooi”, ruim 20 jaar geleden dus. Vlaanderen ging zakdoekzwierend uit de bol en sloot Willy Sommers terug massaal in de armen. Opvolger “Een Wonder Van Een Vrouw” is momenteel goed op weg om een absolute ‘Sommers-classic’ te worden en zet menig feesttent op z’n kop. Het moge duidelijk zijn, Willy Sommers is HOT!

 

Het nieuwe album “Vogelvrij” barst van de energieke, vrolijke Nederlandstalige nummers en zal u laten kennismaken met een van levensvreugde vervulde, herboren Willy Sommers.

 

“Vogelvrij”, het nieuwe album van Willy Sommers, ligt nu in de winkel!
Een product van ARS Entertainment / Universal Music

 

Tracklist

 

1) Vogelvrij  2) Een wonder van een vrouw  3) Zee van vuur  4) Deze nacht  5) Ze raakt niet uit m'n hoofd  6) Ik wil je niet verliezen  7) Ik loop alleen door de straten  8) Laat de lente nu maar komen  9) Groen Wit Blauw Geel Rood  10) Ben je vanavond vrij ?  11) M'n huis aan zee  12) Is dit het afscheid

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff legt fans in de watten met eenTradities zijn er om in ere te houden en dat geldt zeker ook bij de trouwe schare fans van Christoff. Hij bedient hen alvast op hun wenken, want met gepaste trots presenteert Christoff zijn vele fans een schitterende “Limited Edition” van zijn uiterst succesvolle (meerdere weken nr.1 Ultratop albumcharts) verzamelalbum “Alle Hits”.

 

De nieuwe Duitse release van Christoff wordt volledig toegevoegd aan deze Limited Edition van "Alle Hits". Naast het Duitse album “Das Geht Klar” mogen de fans zich ook verheugen op een prachtig boekje met onuitgegeven foto’s van hun idool. Dit alles in een luxueuze geschenkverpakking. Er bestaat geen twijfel over wat er onder menig kerstboom zal liggen dit jaar!

 

Christoff - "Alle Hits" Limited Edition (2CD) - Nu overal verkrijgbaar!
Een product van ARS Entertainment/Universal Music

 

Tracklist – Alle Hits

1.Zeven Zonden 2.Een Ster 3.Eenmaal Komt Voor Jou Die Dag 4.Als Ik In Je Blauwe Ogen Kijk 5.Miljonair 6.Ja Jij! 7.In 100.000 Jaren 8.Ga Nooit Meer Van Huis 9.Zaterdagavond (met Dennie, Mieke & Lindsay) 10.Je Maakt Me Zo Gek 11.Onder De Toren 12.Een Optimist 13.Voor Jou, Mama 14.Kopje Onder 15.Ich Sag Nie Mehr Goodbye 16.Der Mond Und Die Sterne Nieuw 17.Lekker Chocolade 18.‘t Is Weer Tijd Voor De Polonaise (Pluk De Dag) 19.Vaar Met Me Mee (duet met Lindsay) 20.Een Droom Voor Alle Mensen

 

Tracklist – Das Geht Klar

1. Auch Das Geht Klar 2. Küss Mich Doch 3. Du Bist In Meinem Herzen 4. Das Gefühl Ist Der Wahnsinn 5. Lecker Lecker Schokolade 6. Jeder Wünscht Sich Liebe 7. Was Willst Du Träumen 8. Gott Sei Dank 9. Geh Nie Ohne Zu Sagen Ich Liebe Dich 10. Ungeküsst 11. Alles Wegen Dir 12. Ich Bin Zu Verliebt 13. Wie Im Himmel Hier Auf Erden 14. Auch Wenn Ich Millionär

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW TREFPUNT - programma DECEMBER

 

Wekelijks organiseert VZW TREFPUNT op zondag een muzikale uitspatter waarbij een Bekend Gentenaar achter de draaitafel plaats neemt en er zijn of haar favoriete muziek aan de aanwezige muzielliefhebbers laat horen ... terwijl op maandagavond om 21.00 uur een GRATIS concert wordt gegeven door een grote diversiteit van groepen en artiesten.
Hieronder de lijst voor de maand DECEMBER en voor meer info verwijs ik u naar

www.trefpuntvzw.be

zondag 5 december 2010 - 19u - Cafe    DJ Disco Dirque  [zondagsdraaiers]
maandag 6 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
LEEN DE VEIRMAN, DICK VAN DER HARST, ARNE VAN DONGEN en JOHN SNAUWAERT
Actrice en chansonnière Leen De Veirman gesteund door drie sterke muzikanten zingt liederen uit ALLES PASSEERT een productie van Toneelgroep NUNC.
http://www.trefpunt.be
zondag 12 december 2010 - 19u - Cafe    DJ Annie, de juiste DJ  [zondagsdraaiers]
maandag 13 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
Snaarmaarwaar
Snaarmaarwaar is zonder twijfel éen van de spannendste bands uit de jonge lichting Vlaamse folkgroepen. Deze jonge honden attakeren met een aanstekelijke goesting zowel vaderlandse folkstuff als eigen composities - en dit alles enkel op snaarinstrumenten. Eens de gitaar, mandoline en mandola ingesnoerd zijn, is het dan ook bijzonder moeilijk om dit drietal in te tomen. Hoewel de combinatie op het eerste zicht een beperking kan lijken, zetten de heren bij momenten een imposante wall of sound neer. In hun muziek hoor je echo's van Portugese fado, bluegrass, Ierse sessies en Italiaanse sferen.
http://www.snaarmaarwaar.be
vrijdag 17 december 2010 - 20u - Parnassuskerk  [concert]
Timur und Seine Mannschaft
Klassiek Kerstconcert o.l.v. Timur Sergeyenia WErnest Chausson (1855-1899): Concert pour piano, violon, et quatuor à cordes en ré majeur Op. 21 (Bewerking voor strijkorkest van Timur Sergeyenia).
http://www.trefpunt.be
zaterdag 18 december 2010 - 21u - Bij Sint-Jacobs  [concert]
EINDEJAARSCONCERTEN
Tubaconcert o.l.v. Dick Van der Harst in de Sint-Jacobskerk.
De Propere Fanfare van de Vieze Gasten op het plein met vuurkolven en warme dranken.
Vertoning van de documentaire "Tuupe Tegoare, 41 jaar Gentse Feesten" in open lucht.
http://www.trefpunt.be
zondag 19 december 2010 - 19u - Cafe    DJ Klesie  [zondagsdraaiers]
maandag 20 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
SKORDATURA PUNK JAZZ ENSEMBLE
Skordatura Punkjazz Ensemble is een jong collectief dat qua bezetting binnen het jazzidioom valt. Toetsen, gitaar, bas en drums vormen de kern van de band
http://www.myspace.com/spje
zondag 26 december 2010 - 19u - Cafe   
Deejees, Balls and X-mas Bells
  [zondagsdraaiers]
maandag 27 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
Test Eu Gents
een snelcursus E.G.B.O. (Eerste Gents Bij Ongemakken) in en over het dialect met Wim Claeys.
http://www.waaim.be
TREFPUNT vzw - Bij Sint-Jacobs 18 - 9000 Gent - TEL: +32 (0) 9 225 36 76 - FAX: +32 (0) 9 233 10 37
www.trefpunt.be - info@trefpuntvzw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 19/12 kan je "Bibberduiken" in Gentse Blaarmeersen

Op zondag 19 december 2010, een maand vroeger dan vorige winter gepland, vindt de Bibberduik plaats in de Gentse Blaarmeersen. Wie wil deelnemen, kan zich via de website www.gent.be/sport  Een extra duik in het ijskoude water langs de glijbaan kan. Alle bibberhelden krijgen een badeendje en gratis consumptie. Deelnemen is gratis.

Affiche Bibberduik 


Dit jaar zullen de badeendjes een maand vroeger hun bibberhelden verwelkomen in de vijver van de Blaarmeersen tijdens de enige echte Gentse Bibberduik.

 

Als opwarming staat een stevige aerobicsessie met Pierke op het programma, gevolgd door de unieke bibberplons. Voor wie het nieuwe jaar 2011 wil inglijden, staat de hoogste glijbaan van Gent ter beschikking. Al wie in de eindejaarperiode nog eens op een sportieve manier wil uitpakken, is zeker welkom, samen met vrienden en familie. Voor de kleinsten is er een schminckstand met animatie.

 


Naast het hele sportieve gebeuren is er ook het ‘Bibberplein’ met drank- en eetkramen waar de bezoekers en supporters zich kunnen verwarmen met hapjes en warme dranken. Alle Bibberhelden krijgen een gratis consumptie.

 

Programma Bibberduik 2010

 

Wanneer: Zondag 19 december om 14 uur

Waar: Vijver in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen in Gent

Inschrijven en info: website www.gent.be/sport of tel. 09 266 80 00

Deelname: vanaf 8 jaar en gratis (voorwaarden zie website www.gent.be/sport)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een Glazen Huis in Gent !!

  

Op vrijdag 17 december om klokslag 9 uur zal Gentbrugges eigen Glazen Huis voor het eerst het ochtendlicht zien, in het Buurtcentrum ‘De Vaart’. Op de tonen van een passend muziekje gaat Gentbrugge in de ether voor een marathonuitzending van 24 uur live wijkradio. Deze buurtactie staat in het teken van ‘Music for Life’, het bekende radio-evenement van Studio Brussel en loopt tot zaterdag 18 december 2010 om 9 uur.

 

We sloegen er de bewoners van Gentbrugge al de hele herfst mee om de oren maar op 17 december klokslag 9 uur is het eindelijk zover! Op de tonen van een passend cd’tje zetten we de micro’s open en beginnen we aan een uitzending van 24 uur live radio.

Tal van medewerkers uit de buurt en daarbuiten leiden deze radioshow en alles wat daarmee samenhangt in goede banen. De technische en logistieke prestatie is volledig in professionele handen van Urgent.fm en het REC Radiocentrum.

 

Buurtcentrum ‘De Vaart’, waar het Glazen Huis zich bevindt, is vanaf 8.30 uur open voor het publiek.

Na het storten van je milde bijdrage kan je ontbijten van 9 tot 11 uur. Je kan ook kiezen voor een lekkere lunch van 12 tot 13.30 uur of je kan van 14 tot 17 uur een koffietje in de cafetaria drinken. Als je daarna nog zin hebt, kan je een drankje nuttigen van 18 uur tot middernacht. En dat allemaal voor het goeie doel, natuurlijk!

 

Alle organisaties, verenigingen, clubs, bewonersgroepen, scholen, genootschappen, enz. die iets op touw hebben gezet voor het Glazen Huis, kunnen hun verzamelde euro’s die dag (of nacht) afgeven.

De ingezamelde bedragen storten we op de rekening van het Rode Kruis, dat dit jaar het geld zal gebruiken als steun voor aidswezen. Wereldwijd hebben zo’n 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan de gevolgen van aids. Ze hebben geen huis, gaan niet naar school en worden vaak uitgesloten door de gemeenschap. Dankzij jullie financiële steun kan het Rode Kruis via hulpprogramma’s steun bieden aan hen en hun verzorgers.


Wie niet tot aan Gentbrugges Glazen huis of het ‘echte’ (dat dit jaar in Antwerpen staat) geraakt, maar toch zijn/haar steun wil betuigen kan storten op rekeningnummer 000-0006566-67 met in het vak ‘mededeling’ de vermelding: GIFT MFL 79 (dat is de registratiecode voor onze actie).

Vanaf een gift van 30 euro krijg je automatisch een fiscaal attest toegestuurd.

 

Wie verwachten we al zeker op 17 december? Bert Ostyn (Absynthe Minded), Wim Claeys (Ambrozijn), Noël Fack, Ono Sendai, Steven H (rapper), Teddiedrum (project van de Violent Husbands), Sebastien Dewaele (ook bekend als Jezus en van Preuteleute), Marvelas Something, Edmond Cocquyt (Gents horecadier), Saugel (Brusselse singersongwriter), Bear Run (winnaars Jonge Wolven 2010), Annelies Verbeke (auteur), The Van Jets, Geertrui Daem (schrijfster en koorlid van de 'Valse Teefjes'), Lecterr (bekend cartoonist), Bruno Van Obbergen (kinderrechtencommissaris), Herman Brusselmans, Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Freek Neirynck, Kommil Foo, …

 

Intussen tellen we de nachtjes af naar het grote moment om jullie in dichte drommen overdag en liefst ook ’s nachts (tijdens de eenzame uren) te verwelkomen in Buurtcentrum ‘De Vaart’ op het Emiel Hullebroeckplein 1.

Neem iedereen mee die je kent en kom vliegensvlug naar het Glazen huis.

De afwezigen hebben dit keer écht wel ongelijk!

 

Info:

Buurtwerk Gentbrugge

Jo De Smet, tel. 09 210 47 00 of 0473 93 68 73

E.Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge

glazenhuis@gent.be of  http://glazenhuisgentbrugge.wordpress.com/

Reageer (0)

02-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen voetbal in Oost-Vlaanderen tot en met 9/12 !Voor de periode van donderdag 2 december 2010 tot en met donderdag 9 december 2010 heeft het provinciaal comité van Oost-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle kampioenschapswedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden.

Zie www.kbvb.be of klik op icoon in linkerbovenhoek !

Reageer (0)

11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11/11/201011/11/2010    Het bloempje is zowat het symbool voor de soldaten die stierven gedurende de oorlogen.

Reageer (0)

10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim De Craene en Boudewijn De Groot op een 2CDWim De Craene
ontviel ons 20 jaar geleden, maar pareltjes zoals “Tim”, “Rozane” en “Breek Uit Jezelf” blijven voor eeuwig Vlaams erfgoed. Zijn Nederlandse collega Boudewijn De Groot is nog steeds actief en bezit eveneens de gave om liedjes tot poëzie te verheffen. Getuige daarvan, zijn klassiekers als “Verdronken Vlinder”, “Testament” en “Jimmy”. 

Al deze en vele anderen van hun wondermooie hits vind je nu terug op de prachtige 2CD "Wim De Craene & Boudewijn De Groot – Back To Back”

 


2 Nederlandstalige woordkunstenaars verenigd op een ontroerend mooie dubbelCD. Nu overal verkrijgbaar.
Een produkt van Universal Music/ARS Entertainment

 

Tracklist

 

CD1: Wim De Craene

1.Tim

2. Rozane

3. Mensen van 18

4. Boudewijn De Eerste Straat

5. De Kleine Man

6. Ik Sterf Van Dorst Bij De Fontein

7. Kroegen

8. Alles is nog bij het oude

9. Portret van gisteren

10. Marcellino

11. Titine

12. Kraaknet

13. Ze staat voor niets

14. Ik kan geen kikker van de kant af duwen

15. Rikky

16. Kristien

17. Levenslang

18. Vrijwillig

19. Laat me met je meegaan

20. Breek uit jezelf

 

CD2: Boudewijn De Groot

1. Jimmy (Hoe snel is de eenzame fietser)

2. Als de rook om je hoofd is verdwenen

3. Prikkebeen

4. Tante Julia

5. Het land van Maas en Waal

6. Een meisje van 16

7. Strand

8. Waterdrager

9. De zwemmer

10. Mensen om me heen

11. Naast jou

12. Zonder vrienden kan ik niet

13. Voor de overlevenden

14. Eva

15. Picknick

16. Kinderballade

17. Een tip van de sluier

18. Welterusten mijnheer de president

19. Verdronken vlinder

20. Testament

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen en goedgekeurd (10/11)

In deze rubriek schenken we volop aandacht aan enkele nieuwe literaire uitgaven die door deze redactie werden gelezen èn meer dan de moeite waard werden bevonden om ze ook aan de vele bezoekers van deze webstek te laten kennen. Dankzij de samenwerking met de diverse uitgeverijen (zie linkerkolom) kunnen wij jou dan ook een mooie selectie tonen van boeken die in geen enkele bibliotheekkast zou mogen ontbreken. Alvast veel leesplezier met volgende uitgaven die we voor u selecteerden:


Starten doen we alvast met 3 thrillers die mij de voorbije avonden flink in de ban hebben gehouden:

 Sneeuwval  Als ik goed gerekend heb, moet Tess Gerritsen met "Sneeuwval" aan haar 12de boek toe zijn. Stuk voor stuk bestsellers die de voorbije jaren al een ruim publiek bekoord hebben. Na o.a. 'Koud hart' en 'Het aandenken' kruipen patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli ook deze keer in de huid van de hoofdrolspelers en wordt het afgelegen dorp Kingdom Come het decor waarin de spanning ten top wordt gedreven. Want op weg naar een deugddoende skivakantie komen Isles en haar vrienden vast te zitten in de sneeuw en moeten zij noodgewongen uitwijken naar een dorpje dat opvalt door 12 griezelig identieke huizen waarin het eten nog onaangeroerd op tafel staat en de auto's nog in de garages. Geen bewoners te zien maar wel voetstappen in de sneeuw. Een prima uitgangspunt om de pen te scherpen en er volop tegenaan te gaan, in de gekende stijl van Gerritsen. Voeg daarbij nog een verkoold lichaam bij dat wordt teruggevonden in een nabijgelegen ravijn, en je weet dat elke zin de start is van een nieuw angstgevoel. Zoals steeds lezen deze thrillers als een zeer aangenaam geheel en wordt het geduld van de lezer zeer regelmatig op de proef gesteld. Zozeer zelfs dat je het boek zou verslinden ...

"Sneeuwval" van Tess Gerritsen is een uitgave van The House of Books en kost € 17,95

Prooi  Elke boekenliefhebber weet ondertussen dat Deflo mag gerekend worden tot de top van de Vlaamse misdaadauteurs en met "Prooi" doet Luc dan ook zijn status alle eer aan. Jaren na het verschijnen van zijn eerste thriller, "Naakte zielen", slaagt de auteur er telkens weer in om van een doodgewone levenssituatie een zodanig verhaal te maken dat het voor waar zou kunnen worden aangenomen. Deze keer vertrekt hij vanuit het leven van Inge Gerets, die na een bedrijfsfeestje nog vlug de metro naar huis wil halen maar al snel hartkloppingen krijgt bij het zien van een jonge allochtoon in het - voor het overige - lege metrostation. Boven de bewakingscamera hangt een voorwerp en al vlug ziet ze de ernst (?) van de situatie in ... of beleeft ze dit alles vanuit een vooroordeel ? Feit is dat de lezer vanaf het begin wordt meegezogen in een verhaal waarin hijzelf de hoofdrol zou kunnen spelen en die een eigen omgeving voor de geest kan halen. Het moet gezegd dat ik het boek in amper 2 avondjes heb uitgelezen, dat ik vele keren op zoek ging naar de diverse motieven in de opeenvolging van gebeurtenissen en ook nog eens jachtig zocht naar de ware dader(s) van feiten die zich voordoen. Maar al even vele keren moest ik mijn oplossing herzien waardoor de plot nog méér aan kracht won. Een ideaal gezin met puberende dochter, een minnaar, diepgravende politiemensen, allochtonen ... ingrediënten genoeg voor een niet te missen "prooi" ... 

"Prooi" van Deflo is een uitgave van Manteau en kost € 21,95

  De 7de thriller van Roger Schoemans laat ons weerom kennis maken met fotojournalist Geo Joosten en verslaggever Piet Schraepen die in de Haspengouwse omgeving al heel wat katten te geselen hebben gekregen. Deze keer hebben zij - uit gebrek aan ander nieuws - hun zinnen gezet op een reportage over Cas Bezas, een legendarische man die jaren geleden een belangrijke rol bleek te spelen binnen een politiek-sociale beweging en hierdoor samenwerkte met minister van staat Francis Clevemunt. Maar anno 2010 blijkt dat er vroeger ook andere elementen waren die beiden bij elkaar hielden en dat een onderzoek door de kleinzoon van Bezas wel eens een grote put met geheimen zou kunnen openen. Dat zelfs de vzw Moeder der Heilige Smarten en de Zwitserse nv Les Associés de la Bastille een niet onbelangrijke rol spelen bij de geheimhouding, maakt het alleen maar ingewikkelder èn spannender. Schoemans zorgt er alvast voor dat de lezer op een makkelijk te volgen manier continu geïnformeerd wordt over het vroeger en nu en dat de mooie omgeving vervalt in de vernietigende momenten en confrontaties. Heerlijke lectuur voor de komende dagen ... met de nodige portie duisternis en kilte ... genoeg om er klammende handen van te krijgen. Gezapig geschreven, sterk gevarieerd aanbod van spanning en humor, en bovenal weer een pluim voor een Vlaams auteur.

"Bastille" van Roger Schoemans is een uitgave van Davidsfonds en kost € 22,50

  Ook al wordt het roken als maar minder gepromoot, de ware sigarenlliefhebber zal toch nog steeds blijven savoureren in een vluchtig moment vol sensaties dat alle aandacht verdient. Vandaar ook de inbreng van "Havanna's" in deze rubriek, een boek waarin de auteur de Cubaanse sigaar benadert vanuit een ware nieuwsgierigheid met oog en oor voor de lange en arbeidsintensieve ontstaangeschiedenis. Zo wordt de kwaliteit van de havanna bepaalt door de combinatie van bodem, plant, klimaat en knowhow van tabaksplanters en manufactuurarbeiders. Tevens wordt ze vervaardigd met vijf soorten tabaksbladeren (tiempos). In het 96 pagina's tellende boekje schenkt de auteur in hoofdstukken aandacht aan 'het kiezen' (uitzicht-aanraken-geur), het knippen, het aansteken, het degusteren en het bewaren. Een groot gedeelte gaat echter naar de havanacatalogus waarin de verschillende merken op een duidelijk zichtbare manier zijn weergegeven (vb. Bolivar, Diplomaticos, Montechristo ...), de sigarenmanufacturen worden opgesomd en een overzicht wordt gegeven van de beperkte en speciale edities, evenals de inbreng van een formatengids. Een must voor sigarenliefhebbers die hun hart (of gezondheid ?) hebben verpand aan de Havanna.

"Havanna's" van Emrah Kaynak is een uitgave van Lannoo en kost € 9,95

De iconen van het Belgisch voetbal Afsluiten doen we in sportieve schoonheid met het boek "Iconen van het Belgisch voetbal". Hierin verzamelen sportjournalist Tom Coninx en freelancer Karel Michiels enkele gerenommeerde namen die het Belgisch voetbal groot gemaakt hebben en al dan niet gekozen hebben voor een internationaal avontuur. Zoals Raymond Braine: speler van Beerschot tussen 1923 en 1930 en daarna bij Sparta Praag omdat hij als speler in België geschorst werd na de overname van café Matador. Voetbal moest immers 'reine liefhebberij' blijven. Het is maar één van de vele anecdotes die in het boek terug te vinden zijn en een persoonlijk beeld geeft van de 19 iconen, die zorgvuldig en na veel wikken en wegen door de auteurs werden gekozen. Rik Coppens, Jef Jurion, Lon Polleunis, Guy Thys, Eric Gerets, Georgs Grün ... om er maar een paar op te sommen. Niet allleen genoeg stof voor verhalen over voetbal in België, maar ook over de Rode Duivels, Europese finales èn Belgen in het buitenland. Een knap geschreven boek waarin ook ruimte werd vrijgemaakt voor zwart-wit foto's en indrukken die de vroegere spelers hebben uitgesproken tijdens de verschillende ontmoetingen met de auteurs. Ongetwijfeld de basis voor een vervolg, maar op zich al een aanwinst voor de voetballiefhebber die nog steeds gelooft in de kleurrijke historie van het Belgische voetbal. 232 pagina's lees-en kijkplezier, zoals het past voor een icoon!

"Iconen van het Belgisch voetbal" van Tom Coninx & Karel Michiels is een uitgave van Houtekiet en kost € 24,90.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dionne Warwick op 14/1/2011 in Kursaal Oostende

Soul diva Dionne Warwick staat al bijna 50 jaar op de planken. En ze is nog lang niet uitgezongen! Ze staat er.
Op 14 januari 2011 komt ze zelfs naar het Kursaal van Oostende.Een hitfenomeen!

Dionne Warwick zong sinds 1962 zowat 60 hits bij elkaar. De eerste twaalf jaar van haar carrière werden gevuld door de legendarische samenwerking met Burt Bacharach en Hal David. Songs als “Do You know the Way to San Jose”, “Walk on By” , "Heartbreaker" en “Anyone who had a Heart” staan in het collectieve geheugen gegrift van meer dan één generatie muziekliefhebbers.

Dionne Warwick staat bekend als de artiest die zonder problemen de link legde tussen pop, gospel en R&B. Ze oversteeg ras, generatie, cultuur en muziekgenres. In totaal kreeg ze vijf Grammy Awards. Ze was in 1968 de eerste zwarte Amerikaanse artiest die optrad voor de Koninging van Engeland. Ze werkte met alle groten uit de muziekgeschiedenis, waaronder Barry Manilow, Barry Gibb, The Bee Gees, Stevie Wonder en Elton John.

 "Dionne Warwick still takes the risks, going where the spirit moves her."
The Independent
14/01/2011 - 20.00 uur - Kursaal Oostende

Tickets
VIP plaatsen: 74 euro - Cat 1: 64 euro - Cat 2: 59 euro - Cat. 3: 54 euro (excl. 3 euro reservatiekosten)

Reservatie
Klik hier om online te bestellen of bel 070/22 56 00
Of kom langs in de Box Office Kursaal Oostende (ma-za 13u30-18u30)

Speciale VIP arrangementen zijn beschikbaar. Mail: vip@kursaaloostende.be voor meer info.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november = Oost-Vlaams brunchen in combinatie met een boottocht in GENTWie het nuttige aan het aangename wil koppelen moet donderdag 11 november in het Groot Vleeshuis zijn.

Van 12 tot 16 uur is er Oost-Vlaams buffet:
een uitgebreide brunch met warme en koude streekgerechten voor slechts 22 euro per persoon.


Elke inschrijving geeft recht op een gratis ticket voor een toeristische boottocht op de Gentse binnenwateren
met Gent Watertoerist

 

Voor alle info: www.grootvleeshuis.be of tel: 09/223.23.24

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 09-2005
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs